UMKE BÜLTENĠ MAYIS 2014 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ UMKE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UMKE BÜLTENĠ MAYIS 2014 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ UMKE"

Transkript

1 UMKE BÜLTENĠ MAYIS 2014 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ UMKE

2 "Çizmeyi çıkarayım, sedye kirlenmesin" Soma'daki maden faciasından yaralı kurtulan bir iģçinin ambulansa bindirilirken "çizmelerimi çıkarayım mı" diye sorması izleyenleri gözyaģlarına boğdu. UMKE VE ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ ALNINDAN ÖPÜYORUM Prof Dr Ahmet ERCAN: "UMKE VE ARAMA KURTARMA EKĠPLERĠNĠ ALNINDAN ÖPÜYORUM" Bugün TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yapan Ġstanbul Teknik Üniversitesi (ĠTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan; Soma'da kurtarma çalışmalarına katılan özellikle UMKE başta olmak üzere ve Arama Kurtarma Ekiplerinin alnından öpüyorum dedi. Bu ekipler olağanüstü çabayla bu işi yapıyorlar..

3 Prof Dr. Ahmet ERCAN; arama kurtarmada bir saniyenin bile çok önemli olduğunu bu gönüllü insanların bu işler için eğitim aldığını ve profesyonelleştiklerini söyledi. Prof Dr. Ercan; Soma'da hala canlı insan çıkarma olasılığının bulunduğunu, kurtarma faaliyetlerinde mola diye bir olayın söz konucu bile olamayacağını belirtti. Aşağıdakilerden ümit mi kesildi? Çalışmalara mola veriliyor..hangi yetkili bu emri veren..bu soruşturmalık bir durumdur.. Dünya üzerinde en çok iş kazalarının olduğu 2. ülke Türkiye.. Neden ölümler hep Türkiye'de oluyor.. Türkiye'de anlaşılmaz olaylar oluyor..insan kendisi oluşturur herşeyi.. Türkiye bilimden fenden uzaklaştığı için bu durumda.. Türkiye'de yaşamak ölümle özdeşmidir.. Bu ülke hep ölümü konuşuyor.. "Devlet ölü sayıcı ve ölü gömücü değildir" " Bu Maden kazasının Türkiye'yi sarsması gereklidir" dedi. Burada sorumluluk kime ait? BaĢbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da açıklama yaptı. Dünyada meydana gelen yıl önceki maden kazası örneklerini gösteren BaĢbakan 'Bunlar olağan Ģeyler.' dedi.. DÜNYA'DAN ÖRNEKLER VERDĠ Ġngiltere'de 1862 'de yaģanan göçükte 204 kiģi ölmüģ. 1866'ta Ġngiltere'de kömür tozu patlamasında 361 kiģi ölmüģ. Ġngiltere de 1894 patlama 290. Belçika'da 87'de metan gazı patlaması 120 ölü. Fransa'da 1906 dünya tarihinin en önemli ikinci kazası ölen sayısı bin 99. Daha yakın dönemlere bakıldığında Japonya 1914'te 687, 1942'de Çin'de dünyanın

4 en ölümlü kazası yaģandı. Kömür tozu karıģımının neden olduğu patlamada ölü sayısı bin 549. BUNLAR OLAĞAN ġeyler, LĠTARATÜRDE 'Ġġ KAZASI' DĠYE BĠR ġey VAR Bu tür ocaklarda kazalar sürekli olan Ģeylerdir. Biz bir defa bu tür ocaklarda kömür ocaklarında madenlerde, buralarda hiç bu tür olaylar olmaz diye yorumlamayalım. Literatürde iģ kazası diye bir Ģey var. Bu sadece madenlerde olur diye bir Ģey yok. Bunun yapısında bunlar var. Hiç kaza olmaz diye bir Ģey madenlerde yok. ĠĢin boyutunun bu kadar fazla olması, bizi derinden yaralamıģtır derinden üzmüģtür. SAĞLIK BAKANI'NDAN TAZİYE MESAJI Manisa Soma dan gelen acı haberle milletçe bir kez daha sarsıldık. Manisa Soma dan gelen acı haberle milletçe bir kez daha sarsıldık. Yerin yüzlerce metre altında yaģam ile ölüm arasındaki o ince çizgide bu ülkenin geleceği için çalıģırken Ģehit olan madenci kardeģlerimize Yüce Allah tan rahmet, yaralılarımıza da acil Ģifalar diliyorum. Madenci kardeģlerimizin acılı aileleri baģta olmak üzere bütün milletimizin baģı sağ olsun. Dr. Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı

5 Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Doç. Dr.Osman Arıkan Nacar Atandı UMKE-DER GENEL KURULU TOPLANDI Ġllerinden gelerek toplantıya katılan ve çıktığımız yolu Ģekillendiren tüm UMKE camiasına teģekkür ediyoruz. Uluslararası Medikal Kurtarma Ekipleri Derneği nin ilk genel kurulu İstanbul da toplandı. Derneğin kurulduğu günden bugüne birçok aşamanın kat edilmesinin ardından Dernek üyeleri 17 Mayıs 2014 tarihinde Dernek yönetim ve denetim kurullarını oluşturmak ve 2 yıllık çalışma planını şekillendirmek amacıyla biraraya geldi. Birçok farklı ilden çalışmaya katılan UMKEli arkadaşlarımızın katkılarıyla çalışma takvimi, Dernek bütçesi ve çalışma komisyonları belirlendi. Bunların yanısıra, Soma da meydana gelen maden felaketinin ardından yürütülen çalışmalar da değerlendirilmiş oldu. Dernek yönetim ve denetim kurullarında yer alan tüm arkadaşlarımıza yeni çalışma döneminde başarılar diliyor, UMKE çalışmalarını çok daha iyi yerlere taşımalarını temenni ediyoruz.

6 İllerinden gelerek toplantıya katılan ve çıktığımız yolu şekillendiren tüm UMKE camiasına teşekkür ediyoruz. UMKE-DER Çalışma Dönemi Yönetim Kurulu (Asil) 1. Tülay Akgün (Bursa) 2. M. Türkay Esin (Ġstanbul) 3. YeĢim Ünal (Ankara) 4. Alparslan Can (Aydın) 5. Alper Özkutlu (Bursa) 6. Hakan Esen (Bolu) 7. Fadime TaĢçı (Ġstanbul) 8. Mesut Yılmaz (Bursa) 9. Emine Karagöz Kuzu (Yalova) UMKE-DER Çalışma Dönemi Yönetim Kurulu (Yedek) 1. BarıĢ Fidan (Zonguldak) 2. Cem Boydak (Ankara) 3. Aslan Öztürk (Diyarbakır) 4. Yılmaz Mercan (Sivas) 5. M. Salih Biber (Bursa) UMKE-DER Çalışma Dönemi Denetim Kurulu (Asil)

7 1. Battal Adıgüzel (Erzurum) 2. Hakan KarakaĢ (Diyarbakır) 3. Serhat Sami Çengel (Ġzmir) UMKE-DER Çalışma Dönemi Denetim Kurulu (Yedek) 1. Ahmet BoztaĢ(Erzincan) 2. Mustafa Oğul (Gaziantep) 3. Hanife Keser Açıkgöz (Bursa) Kurtarma ekibine psikolojik destek verilecek! Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı, Soma'da yaģanan maden faciasında hayatını kaybeden maden iģçilerinin yakınları, yaralılar, öğrenciler ve arama kurtarma çalıģmalarına katılan personele psikolojik destekte bulunacak.

8 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2 yıl, 3 yıl, 5 yıl ne kadar ihtiyaç oluyorsa psikolojik ve sosyal destek vereceğiz. Kurtarma çalıģmalarına giden 510'u aģkın çalıģanımızın da onlar da tabii psikolojik travma yaģıyorlar. Onlarla ilgili de programımızı yaptık dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Soma'daki çocukların da ciddi bir travma tehlikesi ile karģı karģıya bulunduğunu bölgeye psikososyal takviye için 70 uzman rehber görevlendirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Ali COŞKUN Ayrılış Yaptı "Prof. Dr. Ali COġKUN" Sağlık Bakanlığı çalıģanları ile vedalaģarak ayrılıģ yaptı. "Prof. Dr. Ali COŞKUN" Sağlık Bakanlığı çalışanları ile vedalaşarak ayrılış yaptı. 112, UMKE ve Sağlık Bakanlığı'na yıllardır emek veren, "duayen" bir isim olan kıymetli Hocamıza yeni görev yerinde ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. PROF. DR. ALİ COŞKUN KİMDİR?

9 16 Nisan 2014 Çarşamba 1963 yılında Bolu da doğdu yılında Gata Tıp Fakültesini bitirdi yılları arasında GATA da Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimi aldı yılları arasında Sağlık Bakanlığı nda Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, yılları arasında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Ocak 2012 den itibaren de Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama Sağlık Bakanlığı, Manisa Soma İlçesinde bulunan kömür madeni ocağında meydana gelen yangın sonrasında bölgeye gönderildiği araç, teçhizat ve personel durumunu açıkladı. UMKE TĠMLERĠ MADEN KAZASINDA Sağlık Bakanlığı, Manisa Soma İlçesinde bulunan kömür madeni ocağında meydana gelen yangın sonrasında bugün saat itibariyle bölgeye

10 gönderildiği araç, teçhizat ve personel durumunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "181 personeli ile birlikte 58 Kara ambulansı, 84 personeli ile birlikte 11 UMKE aracı olay yerine görevlendirilmiştir. 20 psikolog ve 10 psikiyatri uzmanı olay yerine görevlendirilmiş ve hasta yakınlarına psikolojik destek vermeye başlamıştır. 4 sedyeli ambulans uçak İzmir'de hazır bekletilmektedir. 2 adet ambulans helikopter olay yerine intikal etmiştir. Olay yerine 3 adet TUN Çadırı (olay yerine en yakın güvenlikli sağlık merkezi) kurulmuştur. İzmir ve Manisa illerinde lojistik çadır hastaneler hazır bekletilmektedir. Olay yerinde 1 adet revir kurulmuş olup, ihtiyaç duyan hastalarımıza oksijen desteği verilmektedir. " MUZAFFER AKKOCA'DAN AÇIKLAMA Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire BaĢkanı Uzman Dr. Muzaffer Akkoca: "Soma'daki maden ocağında yaģanan olay bize intikal edilir edilmez kriz merkezini kurarak 84 UMKE personeli ile müdahale ettik. 80 ambulans, 200'ün üzerinde sağlık personeli çalıģmada görev alıyor"

11 Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Uzman Dr. Muzaffer Akkoca, Soma'daki maden faciasında 80 ambulans ve 200'ün üzerinde sağlık personelinin çalışmalara katıldığını, nitelikli yoğun bakım ihtiyacı olan vakalar için de 1 uçak ambulans ve 2 helikopter ambulansın hazır bekletildiğini bildirdi. UMKE personelinin olayın meydana geldiği andan itibaren maden alanında olduğunu dile getiren Akkoca, "Soma'daki maden ocağında yaşanan olay bize intikal eder etmez kriz merkezini kurarak 84 UMKE personeli ile müdahale ettik. 80 ambulans, 200'ün üzerinde sağlık personeli çalışmada görev alıyor. Nitelikli yoğun bakım ihtiyacı olan vakalar için de 1 uçak ambulans ve 2 helikopter ambulans hazır bulunduruluyor" dedi.

12 Madenden çıkarılan yaralılara ilk müdahalenin maden sahasında yapıldığını, ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildiklerini belirten Muzaffer Akkoca, "Kurtarma ekiplerinin bize tahsis ettiği alanda medikal müdahalelerde bulunduk. Öncelikle yaralıları tespit edip ilk müdahalelerini yaptıktan sonra uygun hastanelere ulaştırılmalarını sağladık" diye konuştu. SİVAS UMKE ŞANLIURFA AKÇAKALE'DE tarihinde Suriye den gelecek muhtemel bir kimyasal saldırıda kullanılmak üzere Sivas Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri ġubesi UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) Birimi envanterinde bulunan Dekontaminasyon Ünitesi ve 500 m2 büyüklüğünde içerisinde Ameliyathane,Yoğunbakım, Rontgen, Laboratuar ve Hasta Gözlem Üniteleri bulunan Mobil ġiģme Hastane Sivas UMKE tarafından Suriye sınırında bulunan ġanlıurfa ilinin Akçakale ilçesine nakli sağlanmıģ ve kurulumu yapılarak yetkililere teslim edilmiģti. Kurulan hastaneye artık gereksinim kalmaması nedeni ile 28 Nisan 2014 tarihinde Sivas UMKE personelleri sınır bölgesinde bulunan Akçakale ilçesine giderek Mobil ġiģme Hastanesi ve Dekontaminasyon Ünitesinin Ġlimize naklini sağlandılar.akçakale ilçesindeki yükleme iģlemleri sırasında ekibimize vinç ve personel gibi yardımları sağlayan Akçakale Devlet Hastanesi BaĢhekimi Dr. Yılmaz GERGER ve diğer personellere Sivas UMKE adına teģekkür ederiz.

13 BAYBURT UMKE EĞİTİM TATBİKATINDA Mayis 2014 tarihleri arasında yapılması planlanan Bayburt UMKE il tatbikatı baģlamıģtır. UMKE, GÖKÇEADA'DA GÖREV BAŞINDA Gökçeada'da UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tatbikatı için görevli bulunan 30 personel Dereköy civarında araç ve lojistikleriyle konuģlu durumdaydı. Selde mahsur kalan 5 vatandaģ, arama kurtarma ekipleri, silahlı kuvvetler ve belediye ekiplerince kurtarılmıģ, hafif yaralı olan 4 kiģi ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiģtir. UMKE, GÖKÇEADA'DA GÖREV BAŞINDA Gökçeada'da UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tatbikatı için görevli bulunan 30 personel Dereköy civarında araç ve lojistikleriyle konuģlu durumdaydı. Selde mahsur kalan 5 vatandaģ, arama kurtarma ekipleri, silahlı kuvvetler ve belediye ekiplerince kurtarılmıģ, hafif yaralı olan 4 kiģi ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiģtir. Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde önceki gece meydana gelen sel felaketi esnasında, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin tatbikat için adada olduğu, sel saatinde de tatbikat

14 gereği bölgede konuģlu olduğu için kısa sürede müdahale gerçekleģtirdiği belirtildi.çanakkale Valiliği, Gökçeada'da önceki gece meydana gelen sel felaketinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Gökçeada ilçesine, 5 saatte son 20 yılın maksimum seviyesinden daha fazla yağıģ düģtüğü açıklandı. Sel felaketine, ilçe merkezindeki Çınarlıdere'nin menfezlerinin tıkanmasının neden olduğu belirtilen açıklamada, Metrekareye düģen 144 kilogram yağıģın oluģturduğu sel, cadde üzerinde park halindeki araçları sürüklemiģ, iģ yeri ve konutların zemin ile bodrum katlarında maddi hasar oluģmuģtur. Sel felaketinde 2 büyükbaģ, 60 küçükbaģ hayvan telef olmuģ, 18 adeti yabancı plakalı 52 araç hasar görmüģ, 115 iģ yeri ve konutta maddi zarar meydana gelmiģtir. Bildirilen saatlerde, ilçede UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tatbikatı için görevli bulunan 30 personel Dereköy civarında araç ve lojistikleriyle konuģlu durumdaydı. Selde mahsur kalan 5 vatandaģ, arama kurtarma ekipleri, silahlı kuvvetler ve belediye ekiplerince kurtarılmıģ, hafif yaralı olan 4 kiģi ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiģtir. Kızılay tarafından da çay ve içme suyu dağıtımı için bir TIR gönderilmiģtir denildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğünce, Gökçeada'da gece saat 00.10'da baģlayan yağıģın 04.00'e kadar sürdüğü, 3 saat 50 dakikalık süre içerisinde metrekareye 144,4 kilogram yağıģ düģtüğü açıklandı. Açıklamada, Gökçeada ilçesinde, bugüne kadar kaydedilen en yüksek yağıģ miktarının 1994 yılında metrekareye 140 kilogram olduğu, önceki gece yaģanan felaketin son 20 yılın kaydedilen maksimum değerinden daha fazla olduğu da belirtildi. Afgan köyü toplu mezar oldu.. ABD de olsa hepsi tek tek çıkartılırdı.. Heyelanın yuttuğu Afgan köyü toplu mezara dönüģtürülüyor. Afganistan'ın Badahşan vilayetinde ardı ardına meydana gelen iki heyelan sonucu toprak altında kalan Ab Barik köyü toplu mezara dönüştürülüyor. Toprak, çamur ve taş yığını altında kalan yaklaşık kişinin hayatından umut kesildi. Felaketten kurtulan birkaç yüz kişi için çadır, gıda ve su yardımı bölgeye ulaştı. Felaketzedeler gece ayazını bir tepede geçirdi. BBC muhabiri David Loyn, köyün neredeyse tamamen toprağa gömüldüğünü ve ölü sayısının hiçbir zaman tam olarak belirlenemeyebileceğini aktarıyor.

15 Afganistan'ın kuzeydoğusunda; Tacikistan, Çin ve Pakistan sınırlarında olan vilayet, ülkenin en ücra ve yoksul bölgelerinden biri. Yardıma gelenler de öldü Yüzlerce evi çamur deryası altında bırakan ilk toprak kaymasının ardından komşu köylerden gelenlerin ikinci heyelana yakalanması nedeniyle ölü sayısının daha da arttığı belirtiliyor. Felaketin resmi tatil olan Cuma gününün sabah saatlerinde olması nedeniyle hemen herkesin evlerinde olduğu dile getiriliyor. Vali Şah Veliullah Edib, "Evler metrelerce çamurun altındayken arama-kurtarma operasyonunu sürdüremeyiz" dedi. Ölenler için dua edeceklerini söyleyen Edib, köyün bir toplu mezara dönüştürüleceğini söyledi. Toprağa gömülen yaklaşık 370 evde, yaklaşık kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler yetkilileri, ancak 350 cesedin çıkarılabildiğini kaydetti. BM yetkilisi Aidan O'Leary, çabalarının felaketzedelere yardım için yoğunlaşacağını ifade etti. Günler önce başlayan şiddetli yağmurun devam etmesi nedeniyle yeni toprak kaymalarının yaşanmasından endişe ediliyor. Afete Hazır Türkiye" projesi başlıyor AFAD'ın projesi ile afetlerde ilk 72 saat seferberliği gerçekleģtirilecek AFAD tarafından hayata geçirilecek afetlerde ilk 72 saat seferberliği baģlatılıyor. BaĢbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı (AFAD) BaĢkanı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, afet riski yüksek bir coğrafyada bulunduğuna iģaret etti. YaĢanan kayıplar ve kamuoyu araģtırmalarının, bireylerin afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını gösterdiğini dile getiren Oktay, "Afetlerde yaģanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi ancak toplumun tüm kesimlerinin afetler konusunda bilinçlendirilmesiyle mümkündür" dedi.

16 YaklaĢık 2 yıldır "Afete Hazır Türkiye" projesini hazırladıklarını belirten baģkan Oktay, "Afete Hazır Okul", "Afete Hazır Aile", "Afete Hazır ĠĢ Yeri" ve "Afete Hazır Gönüllü Gençler" baģlıkları altında düzenleyecekleri kampanyalarla kamuoyunda gerekli duyarlılığı sağlayarak, toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeye çalıģacaklarını anlattı. KAMPANYANIN TANITIMI 7 MAYIS'TA Oktay, kampanyanın tanıtımının 7 Mayıs ÇarĢamba günü saat 13.30'da Ġstanbul Arenamega'da BaĢbakan Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını bildirdi. Afete hazırlık kültürü oluģturmanın öncelikli amaçları olduğunu vurgulayan Oktay, "Okulların ülkemizi geleceğe taģıyacak genç nüfusu barındırması ve eğitim faaliyetleriyle bilinçlendirme çalıģmalarına hizmet etmesi nedeniyle 'Afete Hazır Okul' kampanyası, bu projenin kalbi niteliğindedir" ifadesini kullandı. 17,5 MĠLYON ÖĞRENCĠ BĠLĠNÇLENDĠRĠLECEK Projenin bu kısmının Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütüldüğünü belirten Oktay, ülkedeki 17,5 milyon öğrencinin tamamına afetler konusunda eğitim verileceğini kaydetti. Projeyi, öğretmen eğitimlerinden baģlayarak, okul yöneticileri, çalıģanları ve öğrencilere ulaģtırıp, ülke genelindeki tüm eğitim kurumlarında yaygınlaģtıracaklarını anlatan Oktay, Ģöyle devam etti: "Okul idarecileri ve çalıģanları ile yaģ gruplarına göre hazırlanan uygun eğitimlerle öğrencilerde, afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Ayrıca yaģadıkları mekanlarda alabilecekleri temel önlemleri paylaģmanın, afetlerde doğru davranıģ Ģekillerini öğrenmelerini sağlamanın yanı sıra afet ve acil durum planlarının hazırlanmasına yönelik bilgilendirmeyi amaçlıyoruz" dedi. HER OKULDAN EN AZ 1 ÖĞRETMEN Oktay, bakanlığın il, ilçe ve Ģube müdürleri, sivil savunma uzmanları ve il AFAD personeli olmak üzere yaklaģık bin 250 idari kadro ile 81 ilden 2 bin 556 sınıf ve branģ öğretmenine kampanyayla ilgili eğitim verildiğini bildirdi. Eğitim alan öğretmenlerin, okullarındaki meslektaģlarıyla bu bilgileri paylaģacağını ifade eden Oktay, böylelikle 102 bin, yani her okulda en az bir öğretmene ulaģacaklarını vurguladı. KĠMYASALLARA KARġI EĞĠTĠM Proje kapsamındaki eğitimlerin baģta deprem olmak üzere heyelan, sel, radyoaktif kirlenmeler, teknolojik tabanlı afetler, biyolojik ve kimyasal tehditler noktasında yürütüleceğine iģaret eden Oktay, çalıģmaların afet anında nasıl davranılması, ne tür önlemler alınması gerektiğiyle ilgili spesifik öneriler ve çözümleri içerdiğini anlattı. Programı tamamladıktan sonra 2015'te tüm eğitim kurumlarında eģ zamanlı tatbikat yapmayı planladıklarını, böylece afete en hazır okulu seçeceklerini bildiren Oktay, Ģunları kaydetti: "Böylelikle tatlı bir rekabet de baģlatabiliriz. ġu mesajı vermek istiyoruz: 'Geleceğimle ilgili söz sahibi olmak istiyorum. Afete hazır olma noktasında bir baģkasının gelip beni hazır hale getirmesini beklemek istemiyorum. Ne yapabilirim ile ilgili bilinçlenmek istiyorum. Ailem, okulum, iģ yerim, çevremle ilgili nasıl katkıda bulunabilirim?' Bu bilinci vermek istiyoruz. Projeyle, afetler konusunda zihinsel dönüģümü gerçekleģtireceğiz. Öğrencilerimizden de

17 okulda kazandıkları bu bilinci, farkındalığı, anne, baba ve kardeģlerine aktarmalarını istiyoruz. Projemiz, çocukların büyükleri motive ettikleri, harekete geçirecekleri bir çalıģma olacak." 12. BÖLGE TATBİKATI HATAY'DA YAPILDI 12. Bölge Tatbikatı Hatay'da başarıyla gerçekleştirildi. Eğitim Tatbikatı Mayıs 2014 tarihleri arasında Arsuz/Hatay bölgesinde "Doğu Akdeniz İlleri UMKE Tatbikatı" adı altında gerçekleştirildi. KBRN YÖNETMELİK VE YÖNERGESİ YAYINLANDI "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı KuruluĢların Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik Ve Nükleer Tehlikelere Dair Görev Yönergesi" BaĢbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı tarafından hazırlanan "Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik Ve Nükleer Tehlikelere Dair Görev Yönetmeliği" ile ilgili olarak, Makamın Tarih ve sayılı Olurları ile "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı KuruluĢların Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik Ve Nükleer Tehlikelere Dair Görev Yönergesi" yürürlüğe konulmuģtur. SİİRT UMKE STAND AÇTI 6 Mayıs 2013 Trafik Haftası Stand Görevinde..

18 TRAFĠK VE ĠLK YARDIM HAFTASI ETKĠNLĠKLERĠ KAPSAMINDA, ĠLĠMĠZ GÜRES CADDESĠ SANCAKLAR ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖNÜNDE KURULAN STANDA, 112 ACĠL SAĞLIK HĠZMETLERĠ ĠLE UMKE (ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠBĠ) OLARAK KATILIM SAĞLANMIġTIR. KURULAN STANDTA 112 ACĠL SAĞLIK HĠZMETLERĠ, ĠLK YARDIM MÜDAHALELERĠ VE UMKE (ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠBĠ) NĠN YAPTIĞI HĠZMETLER KONUSUNDA HALKIMIZA AYDINLATICI BĠLGĠLER VERĠLMĠġTĠR. Eğitim Becerileri Eğitimi Eğitim Becerileri Eğitimlerinin 32 inci grubu Kayseride.. BaĢkanlığımız tarafından, 2012 yılından itibaren düzenlenmekte olan acil sağlık hizmetleri personeline yönelik ASHEP Eğitim Becerileri Eğitimlerinin 32 inci grubu, Mart 2014 tarihleri arasında Kayseri ilinde düzenlenmiģtir. Kırıkkale, Ġstanbul, Kayseri, Niğde, NevĢehir, Samsun, Sinop, Ordu, Bitlis, Batman, Van, Mersin, UĢak illerinden toplam 27 personelin katılımı ile gerçekleģtirilen eğitimde HemĢire Kadriye ÇELĠK, Tıbbi Teknolog Nurhan KELEġ, Psikolog Yasin TOSUN, Dr. Osman KEYSAN ve Ebe NurĢen ÖZAYAR eğitimci olarak görev almıģtır.

19 Eğitimde katkıları olan eğitimcilerimize, eğitime ev sahipliği yapan Kayseri Ġl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet ÖKSÜZKAYA ya ve emeği geçen Ġl Sağlık Müdürlüğü çalıģanlarına tüm personele misafirperver davranıģlarından dolayı teģekkür ederiz. Eğitim ve Projeler Daire BaĢkanlığı ESKİŞEHİR'DE UMKE TATBİKATI EskiĢehir'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı yaptı. EskiĢehir'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı gerçekleģtirdi.

20 Senaryo gereği EskiĢehir'de meydana gelen 8.0 büyüklüğündeki depremde enkazdan çıkarılan depremzedeler hastaneye getirilerek ekipler tarafından müdahale edildi. EskiĢehir'de 8.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Enkazdan çıkarılan hastalar, Yunus Emre devlet Hastanesi'ne getirildi. Ancak senaryo gereği hastane binası da yıkıldı. Devreye UMKE çalıģanları girerek hastane bahçesinde çadır hastaneler kurdu. Eleman yetersizliğinden özel güvenlikçiler hastaları sedyelerle taģıdı. UMKE çalıģanları depremzedeleri çadır hastanelere taģıyarak ilk yardım müdahalesinde bulundu. Ekipler diğer yandan da yaralılara yerinde müdahale ederek kimisine boyunduruk taktı ve sedyeye sabit bir Ģekilde bağlayarak çadır hastaneye taģıdı. Ekipler tatbikatta can kurtarırken bazı meslektaģları da olanları cep telefonlarına kaydetmeyi ihmal etmedi. UMKE Görevlisi Süleyman AvĢaroğlu, baģarılı bir tatbikat gerçekleģtirdiklerini söyledi. Tatbikat hakkında da bilgi veren AvĢaroğlu Ģunları kaydetti: "Bugün Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde yapılan tatbikatta 8 büyüklüğünde bir depremde yaralıların nasıl taģındığı nerede müdahale edildiği konusunda arkadaģlara eğitim verildi. Bu tatbikatımızın amacı; oluģabilecek bir deprem anında yaralılarımıza daha hızlı ve çabuk müdahale edebilmek. Biz UMKE timleri olarak 3 yaralıya müdahale ettik. tıbbi müdahalelerin ardından paketleme taģıma teknikleriyle hastalarımızı tıbbi uç noktasına teslim ettik. Güzel ve baģarılı bir tatbikattı.

21 AYDIN'DA UMKE TATBİKATLARI AYDIN UMKE EĞĠTĠM TATBĠKATLARINA DEVAM EDĠYOR. Aydın Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde başarılı bir eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

22 Bursa UMKE Kurtarma Operasyonunda Uçuruma yuvarlanan Baran C.'nin kurtarılması için ise Bursa UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri seferber oldu.

23 Sabah saatlerinde merkez Yıldırım İlçesine bağlı Zeyniler köyü yolunda meydana geldi. Güneşin doğuşunu izlemek isteyen 25 yaşındaki Baran C. arkadaşı Buket B.'yi cipine alarak, Reşat Nuri Güntekin'in ünlü romanı Çalıkuşu'nun geçtiği ve Feride öğretmenin yaşadığı Uludağ yamaçlarındaki Zeyniler köyü yoluna çıktı. Eşsiz manzarayı izledikten sonra dönüşe geçen iki arkadaş, yolda kaza yaptı. Sürücü gencin direksiyon hakimiyetini kaybederek uçuruma yuvarlandığı cipteki genç kız, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yürüyerek yola çıkan Buket B., durumu ağır olan arkadaşının kurtarılmasını için vatandaşlardan yardım istedi. Durumu iyi olduğu gözlenen Buket B., olay yerine çağrılan ambulansa tedbir için Bursa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu arada uçuruma yuvarlanan Baran C.'nin kurtarılması için ise Bursa UMKE,AFAD ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Kurulan sedye hattıyla uçurumdan yukarı taşınan Baran C., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücünün durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

24 MUĞLA UMKE STAND AÇTI Muğla UMKE trafik haftası sebebiyle Muğla merkez sınırsızlık meydanında asker polis ve kara yolları Muğla itfaiyesi ile beraber stand açtı. Muğla UMKE trafik haftası sebebiyle Muğla merkez sınırsızlık meydanında asker polis ve kara yolları Muğla itfaiyesi ile beraber stand açtı. Açtığı stand'da vatandaşlara ve yetkililere bilgi verdi. Yetkililere Muğla UMKE'nin dağcılık malzemeleri ve medical malzemeleri tanıtıldı. Tanıtımda Muğla 112 Başhekimi Muğla il Sağlık Müdür Yardımcısı ve Acil ve Afet Müdürü de bulundu. Tanıtımda yetkililere vatandaşlara araç içi kaza tatbikatı yapıldı. BAYBURT UMKE EĞİTİM VE TATBİKATI BAYBURT UMKE EĞĠTĠM VE TATBĠKATI BAġARIYLA GERÇEKLEġTĠRĠLDĠ Mayıs 2014 tarihleri arasında UMKE Ġl Sorumlusu ve UMKE Eğitimcisi Mehmet YILMAZ, UMKE Eğitimcisi F.YAKUP KÖPRÜCÜ, UMKE Lojistik ve UlaĢtırma Sorumluları Eda ġara, Abdurrahman IRMAK,UMKE HaberleĢme ve Bilgi ĠĢlem sorumlusu Ġbrahim YAZICIOĞLU ndan oluģan

25 5 kiģilik ekip,11 katılımcı personele kıyafet dağıtımı yapıldıktan sonra Mayıs 2014 tarihleri arasında TSM Eğitim salonunda UMKE temel eğitim konuları anlatılmıģtır. 02 Mayıs 2014 tarihinde kamp yeri olan Bayburt ġehir parkı kamp alanına varılmıģtır. Çadırların kurulması sonrasında Temel Kampçılık Eğitimleri,TYD,Traksiyon Atel Uygulaması,KED yeleği uygulaması,triaj eğitimleri verilmiģtir.daha sonra afet senaryoları ve yaralılara müdahale uygulamaları tatbik edilmiģtir. Araç içerisinden yaralı kurtarama,enkazdan hasta çıkarma eğitimleri 04 Mayıs sabahına kadar devam etmiģtir. 04 Mayıs 2014 tarihinde Vali Yardımcımız Abdulhamit KARACA,Ġl sağlık müdürümüz Zülkarni ÖZBEK, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri ġube Müdürümüz Hüseyin BĠLGĠN in katılımı ile il tatbikatı baģarılı bir Ģekilde tamamlanmıģtır. Katılımcı arkadaģlara UMKE çalıģmaları boyunca baģarılar dilerim. BAYBURT UMKE ĠL SORUMLUSU MEHMET YILMAZ DENİZLİ'DE UMKE TATBİKATI PAÜ Hastanesinde Afet Planı Eğitimi Tatbikatı

26 Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde, afet planı eğitimi tatbikatı yapıldı. Paü'nün açıklamasına göre, İl Afet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerinin de katılımıyla yapılan tatbikat eğitimleri, 2 gün sürdü. Afet planında görev alan birim sorumluları, görevleriyle ilgili yetki ve sorumluluklarını sunum eşliğinde paylaştı, sunumların sonunda fikir alışverişinde bulunuldu. Denizli'de 6,8 şiddetinde deprem olduğu senaryosu uygulamaya konularak gerçekleştirilen tatbikatta, ekipler, depremden sonraki saat dilimlerinden yapılması gerekenleri uyguladı. TRK MODÜL EĞİTİMİ AFYONKARAHİSAR DA YAPILDI Afyonkarahisar'da TRK Modül Eğitimi gerçekleģtirildi.

27 ANTALYA UMKE'DEN MÜTHİŞ TATBİKAT Antalya'da kurumların iģbirliği ile Kara, deniz ve hava araçlarının katıldığı baģarılı bir eğitim tatbikatı gerçekleģtirildi. Antalya'da senaryo gereği falezlerden kayalıklara düşen bir kişinin kurtarılması tatbikatı başarıyle yapıldı. Kara, deniz ve hava araçlarının katıldığı tatbikatı yüzlerce vatandaş heyecanla izledi. Ulusal Kurtarma Medikal Ekibi (UMKE) tarafından Antalya'da bölge tatbikatı düzenlendi. 'Yaralılara hava, kara ve denizden ulaşarak müdahale eğitimi' adı verilen tatbikata Antalya, Burdur ve Isparta'dan 150'den fazla gönüllü UMKE görevlisi katıldı. Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin

28 de yer aldığı tatbikat, Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı'ndaki falezlerde gerçekleştirildi. HELİKOPTER ÇAĞRILDI Tatbikatta senaryo gereği, falezler üzerinden bir vatandaş deniz kenarındaki kayalıkların üzerine düştü. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni araması üzerine olay yerine başta UMKE olmak üzere çok sayıda ekip yönlendirildi. Yaralıya ilk müdahale kara ekipleri tarafından yapılırken, boyunluk takılan yaralı sedyeye konuldu. Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler denizde ve karada hazır beklerken, bölgenin coğrafi koşulları nedeniyle yaralıyı alması için Sahil Güvenlik helikopteri çağrıldı. YARALI HELİKOPTERLE ALINDI Helikopterin yaralıyı bulabilmesi için ekiplerce kırmızı renkte işaret fişeği yakıldı. Helikopter olay yerine ulaştıktan sonra iki görevli personel yaklaşık 20 metre yükseklikten halatla aşağı indi ve yaralının üzerinde bulunduğu sedyeyi halatla bağladı. Sedye ve yaralı bir personel eşliğinde halat yardımıyla yukarı çekilerek helikoptere alındı. Diğer personelin de çekilmesinin ardından yaralı helikopterle hastaneye sevk edildi. ÇOK SAYIDA VATANDAŞ İZLEDİ Atatürk Parkı'ndaki seyir terasından çok sayıda vatandaş, ekiplerin yaklaşık metre mesafeden müdahalesini heyecan içinde izledi. İlk defa tatbikat izlediğini söyleyen vatandaşlar, ekiplerin çalışmasından gurur duyduklarını anlattı. Çocuklar ise tatbikatı en dikkatli izleyenler oldu. Tatbikat sonunda kimi heyecanlandığını kimi de korktuğunu ifade etti. EKİPLER TATBİKATLA EĞİTİLİYOR Tatbikat hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdür Yardımcısı Ferhat Sarıbek, UMKE'nin 1999 Marmara Depremi'nden sonra Sağlık Bakanlığı'nca kurulan gönüllü bir kurtarma ekibi olduğunu söyledi. Yapılan tatbikatın gerçeklerinin çok fazlasının her yaz dönemi yaşandığını aktaran Dr. Sarıbek, "Yaptığımız eğitim çalışmalarımızla gönüllülerimizin sayısını artırmak, onları daha kalifiye hale getirmek ve bu tatbikatlarla da başarılarını görmekten gurur duyuyoruz" dedi.

29 GEÇEN YIL 30 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ Kara ambulanslarının ulaşamadığı zor bölgelerde UMKE ekiplerinin hizmet verdiğini dile getiren Dr. Sarıbek, "Özellikle yaz dönemlerinde ülkemize gelen turistler yürüyüşlerde vs. kaybolup, yaralanabiliyor ya da sarp kayalardan düşebiliyor. Bunun benzerlerini başarıyla gerçekleştiriyoruz. Antalya'da geçen sene 30'a yakın bunun benzerini yaşadık. Bize bildirimi yapılan vakalarda ivedilikle ekiplerimiz ortak operasyonlar düzenliyor" ifadelerini kullandı. Benzer durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesi gerektiğini vurgulayan kaydeden Dr. Sarıbek, ekiplerin bazı vakalar sırasında da zor anlar yaşadığına dikkati çekti. İŞİMİZ ZOR, AMACIMIZ HAYAT KURTARMAK Afet bölgelerinde ihtiyacı olan herkese her şekilde yardım edebilmek amacıyla UMKE'ye gönüllü olarak katıldığını söyleyen Isparta Gönen Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli hemşire Sibel Uçar ise yaptıkları işi şöyle anlattı: "Bu işte olmak çok güzel. Önce gönüllülük esası var. İşimiz zor ama hayat kurtarmak ilk amacımız. Yoğun ve zor ortamlarda çalışıyoruz, bunun bilinciyle geliyoruz ve çok mutluyuz. Hocalarımız bize

30 destek veriyor. Her türlü koşulda insanlar için varız. Ömrümüzün, gücümüzün yettiğince buna devam edeceğiz." Muğla UMKE Görevde Muğla bayır ilçesindeki sulama barajına bir kiģinin atladığı saat 01:15 sıralarında UMKE ekibine haber geldi.olay yerine giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olay yerinde aramalara destek verdi. Muğla bayır ilçesindeki sulama barajına bir kişinin atladığı saat 01:15 sıralarında UMKE ekibine haber geldi.olay yerine giden UMKE ekibi olay yerinde aramalara destek verdi. Aramalar havanın aydınlanmasıyla beraber emniyet müdürlüğü su altı kurtarma ekipleri tarafından ibrahim ekiz'in cansız bedenine ulaşıldı. 12 Mayıs Hemşireler Günü 12 Mayıs HemĢireler Günü ve Mayıs HemĢireler Haftası.. 7.BÖLGE UMKE TEMEL EĞİTİM MODÜLÜNÜ TAMAMLADI 7.Bölge UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ) Temel ModülEğitimini baģarı ile tamamladı.

31 ile tarihleri arasında Tokat Ġli Almus Ġlçesinde yapılan Eğitime 30 Kursiyer, 5 Eğitmen, 14 Gözetmen katıldı. Tokat Eğitim ve Dinlenme Tesisinde yapılan ve iki gün süren salon eğitiminden sonra Almus Ġlçesi Baraj Orman Evlerinde yapılan kamp sonunda 30 UMKE personeli daha aramıza katıldı. Kursiyerler kendileri için hazırlanan eğitim istasyonlarının yanı sıra yağmur ve soğukla da mücadele etmek zorunda kaldılar. Son gün yapılan tatbikat sonunda düzenlenen sertifika töreninde kursiyerlere sertifikaları 7. Bölge Koordinatörü Dr. Alper YILDIRIM ve UMKE Eğitmenleri tarafından verildi. Kampı Sivas il Sağlık Müdürü Dr. Bahattin ĠLTER ve Tokat Ġl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin YAZI ziyaret etti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun Görevinden Ayrıldı 2008 yılından bu yana Sağlık Bakanlğı'nda müsteģarlık görevini yürüten Sağlık Bakanlığı MüsteĢarı Prof. Dr. Nihat Tosun görevinden istifa etti. Sağlık Bakanlığı MüsteĢarı Prof. Dr. Nihat Tosun görevinden ayrıldı. Tosun dan boģalan koltuğa Ümraniye Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi Üroloji Kliniği Sorumlusu Dr. Eyüp GümüĢ gelecek YILINDAN BERĠ GÖREVDEYDĠ GümüĢ, Ġstanbul Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi'nin eski baģhekimi. Görevinden ayrılan eski müsteģar Tosun 2008 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı müsteģarlığı görevini yürütüyordu. 6 yıldır görevinin baģında olan Tosun, önceki müsteģar Orhan Gümrükçü Trabzon BüyükĢehir Belediye BaĢkanı olunca bu göreve gelmiģti. Tosun, 1 yılı aģkın bir süre de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte çalıģtı. Nihat Tosun'un veda mesajı

32 Son on iki yıldır yürütülen Sağlık DönüĢüm Programının çalıģmaları süresince, BaĢhekimlik, MüsteĢar Yardımcılığı ve nihayet beģ seneyi aģkın süredir de MüsteĢarlık görevlerini yürütme bahtiyarlığını Rabbim Ģahsıma nasip etti. Ġdari görevler bir bayrak yarıģıdır; vaktinde, tadında ve uygun bir Ģekilde bayrağın tesliminin yapılması gereken bir an mutlaka vardır. ĠĢte bu günün o gün olduğu kanaatiyle; bugüne kadar Ģerefle ve kibirden uzak gururla yürüttüğüm MüsteĢarlık görevinden bu Ģekilde ayrılmaktan ve görevi teslim etmekten de aynı Ģekilde gurur duymaktayım. Bu görevleri yürütme Ģerefini bana tevdi eden baģta BaĢbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, önceki Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ a ve mevcut Bakanımız Uz. Dr. Mehmet Müezzinoğlu na saygı ve teģekkürlerimi arz ediyorum. Bu süreçte birlikte çalıģma fırsatını bulduğum tüm mesai arkadaģlarıma ve Bakanlığımız bünyesinde olsun veya olmasın tüm sağlık ordumuza ve sağlık sektörünün paydaģlarına da fedakâr çalıģmaları ve katkılarından dolayı bu vesileyle teģekkürlerimi sunuyorum.

33 KONYA UMKE TEMEL EĞİTİMİ 5-9 MAYIS TARĠHLERĠNDE 25 KATILIMCIYLA "KONYA UMKE TEMEL MODÜL EĞĠTĠMĠ" YAPMIġTIR. SİVAS UMKE TATBİKATI SĠVAS UMKE TRAFĠK GÜVENLĠĞĠ HAFTASINDA DÜZENLENEN TATBĠKATA KATILDI

34 Sivas'ta, Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen programda trafik kazasından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Atatürk Etnografya Müzesi'nin bahçesindeki programda, anaokulu öğrencileri trafik kurallarıyla ilgili gösteri sundu. Programda Ġl jandarma Komutanlığı, Ġl Emniyet Müdürlüğü, Ġl Sağlık Müdürlüğü UMKE ( Ulusal Medikal Kurtarma ) Birimi, Ġl AFAD Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü,

35 Sivas Belediyesi de stant açarak kurtarma ekipmanlarını tanıttı. Programın sonunda trafik kazasından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, kaza yapmıģ bir araçta sıkıģan iki kiģi UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ve AFAD ekiplerince çıkarıldı. Yaralılar daha sonra 112 Ambulanslarınca Hastanelere sevk edildi. 18. BÖLGE TATBİKATI YAPILDI 2014 yılı 18. Bölge UMKE Faaliyet planı çerçevesinde Manisa Ġli Demirci Ġlçesinde 18. Bölge Ġlleri Ġzmir, UĢak ve Manisa UMKE Ekiplerinin katılımı ile Bölge Tatbikatı

36 düzenlenmiģtir yılı 18. Bölge UMKE Faaliyet planı çerçevesinde Manisa Ġli Demirci Ġlçesinde 18. Bölge Ġlleri Ġzmir, UĢak ve Manisa UMKE Ekiplerinin katılımı ile Bölge Tatbikatı düzenlenmiģtir. Bu tatbikata UMKE Ekipleri, Demirci Ġlçesi Ġtfaiye Müdürlüğü, AFAD, Manisa TRAC personelleri katılmıģlardır.

37 Antalya UMKE Kurtarma Operasyonunda 11 Mayıs 2014 de Manavgat Köprülü Kanyondan Kayalıklardan DüĢme Sonucu Yaralanan ve olay bölgesine Ambulans ile yardıma gelen 112 Ambulans Ģoförü Ali BOZ düģen kiģinin oğlu olduğunu öğrenmiģ ve Hüseyin BOZ için heyecanlı dakikalar baģlamıģtır. 11 Mayıs 2014 de Manavgat Köprülü Kanyondan Kayalıklardan DüĢme Sonucu Yaralanan ve olay bölgesine Ambulans ile yardıma gelen 112 Ambulans Ģoförü Ali BOZ düģen kiģinin oğlu olduğunu öğrenmiģ ve Hüseyin BOZ için heyecanlı dakikalar baģlamıģtır.

38 Olay Antalya 112 çağrı merkezi tarafından UMKE ye bilgi verilerek bölgeye intikal etmesi istenmiģtir. Olay bölgesinin yakınlarından eğitimden dönen Akut üyeleri tesadüfen vakayı görmüģ ve olay bölgesine gelen itfaiye ekipleri ile vakaya kurtarma operasyonu baģlatmıģlardır. Antalya Akut

39 Sorumlusu Yılmaz SEVGÜL Antalya UMKE Bölge Koordinatörü Kadir ÖZTEKĠN'i

40 telefonla arayıp bölgeye adını veren köprülü kanyona helikopterli yardım istemiģtir. UMKE ekipleri olay bölgesindeki Ambulans doktoru ile görüģerek vaka hakkında bilgi istemiģtir. Görevli doktor yaralının travmaya bağlı fraktürler, pönomotoraks ve iç kanama olabileceğini ve hastanın durumunun ciddi olduğunu ivedilikle olay bölgesinden çıkarılarak hastaneye sevkini istemiģtir.112 acil çağrı merkezi tarafından Sahil güvenlik hava grup komutanlığına bağlı bir helikopterin bölgeye intikali için bilgi vermiģ ve ardından Olay bölgesine helikopter personeli ile Antalya Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve UMKE koordinatörü Kadir Öztekin bölgeye intikal etmiģtir. Yaralı olay bölgesinden helikoptere alınarak Antalya eğitim AraĢtırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıģtır.

41 Antalya UMKE Sağlık Bakanlığı'nda Görev Değişimi Prof. Dr. Nihat Tosun, 2 Aralık 2008 den beri yürüttüğü Sağlık Bakanlığı MüsteĢarlığı görevini Prof. Dr. Eyüp GümüĢ e devretti. Prof. Dr. Eyüp GümüĢ ün ÖzgeçmiĢi 1966 yılında Malatya Darende de doğdu. Ġlk ve orta eğitimini Ġstanbul da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu yılları arasında Diyarbakır Lice ilçesinde pratisyen hekim olarak çalıģtı yılında ġiģli Hamidiye Etfal Hastanesinde Üroloji ihtisasına baģladı yılında Üroloji Uzmanı oldu yılında Ürolojide Doçent unvanı aldı yılında Ümraniye

42 Eğitim ve AraĢtırma Hastanesine BaĢhekim ve Üroloji Klinik ġefi olarak atandı yılında Üroloji Profesörü oldu. Türk Üroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrasya Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Robotik Cerrahi Derneği BaĢkanlığı görevleri devam etmektedir. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Ġyi derecede Ġngilizce bilmektedir. Acil Çağrı Merkezlerinin Yönetmeliği Yayınlandı. 16 Mayıs 2014 tarih ve sayılı resmi gazetede Acil Çağrı Merkezlerinin Yönetmeliği Yayınlandı Acil çağrıların tek merkezde toplanması amacıyla İçişleri bakanlığı bünyesinde kurulan 112 acil çağrı merkezleri projesinin yönetmeliği yayınladı. Sağlık Bakanlığı 3 yıldır bu iş için uğraşmakta ve yönetmeliğe sağlık acil çağrıları ve hizmetleri konusunda kendi görüş ve önerileri aktarmaya çalışmaktaydı. Bu konuda sayısız toplantı ve illerden görüş alan bakanlık çağrı merkezlerinde aktif rol almaya ve sağlık konusunda tüm yetkiyi almak istemekteydi. Taslak yönetmelikler oluşturuldu ve sağlık ekibinin başı ile acil çağrı müdürü denk tutulmaya çalışıldı. Komuta Kontrol Merkezi tabiplerinin merkezde ön planda ve yetkilendirilmiş olunması istedi. Ancak bugün yayınlana yönetmelik sağlık bakanlığının 3 yıldır yaptığı çalışmalaları tek seferde çöpe attı ve yönetmelikte sağlık bakanlığının hiçbir dediği olmadı. VAN UMKE'NİN ZOR GÖREVİ tarihinde van 112 ye düģen çağrıda 65 yaģında bayan hastanın Senkop. olduğu bildirilmiģ adresin Van Çatak ilçesi Beğendik mezrası yaylasinda olduğu söylenmiģtir bunun üzerine ambulans ekibi çıkartilmis olup ekip yaklaģık 8 km yürüme mesafesi olan yaylaya gece koģullarında ve güvenliksiz bolge olduğundan kaynaklı ulaģamamistir.

43 Bunun üzerine ayni gun saat da UMKE ekibi çıkarılmıģ olup sabah saat 4.30 da 6 kiģilik UMKE sorumlusu Aydoğan KAYA eģliğinde UMKE ekibi Ģırnak, hakkari ve van ucgeninde olan yaylaya vadiden ve dağlardan yaklaģık olarak 8 km yürüme mesafesi ile hastaya ulaģmıģtır. hastayı yaklaģık 3 km taģıyarak hava ambulansının ineceği bir konuma indiren UMKE ekibi bütün zor koģullara rağmen hastayı teslim. etmiģ olup tarihinde saat da istasyona dönüģ yapmıģtır. yaklaģık 20 saat sonra kurtarılan hasta ekipte mutluluk yaratmıģ. olup emeği geçen il Sağlık Müdürlüğü'ne UMKE bölge sorumlusuna ve gözü kara ekibe teģekkürlerimizi sunuyoruz... Bir hayat, bir umut diyoruz... DOGU SINIRI ĠLLERĠ VAN UMKE BÖLGE KOORDĠNATÖRLUGÜ Mardin'de UMKE Tatbikatı Mardin'de UMKE'nin deprem tatbikatı baģarıyla gerçekleģtirildi.

44 Mardin'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Suriye sınırında deprem tatbikatı yaptı. Mardin'in Ġstasyon semtinde daha önce yıkılan binada gerçekleģtirilen tatbikat gerçeği aratmadı. 60 kiģilik uzman ekibin katıldığı arama kurtarma ekipleri enkazın altında kalan yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Tatbikatta enkazın altından çıkarılan yaralılar ise ambulanslara taģındı. Gerçek deprem sahnelerinin sergilendiği tatbikatta, UMKE'nin son model arama kurtarma araçları ve ambulanslarının görev alması ise dikkat çekti. Tatbikatı yerinde izleyen Mardin Ġl Sağlık Müdürü Mehmet DerviĢ, olası bir depreme karģı teorik eğitimden sonra pratik olsun diye de eğitime tabi tutuklarını söyledi. 60 kiģilik uzman ekiple tatbikat yaptıklarını belirten DerviĢ," Konfüçyüs'ün bir sözü var." Duyarsam unuturum görürsem hatırlarım. Ama yaparsam öğrenirim." Bu da hakikaten iyi bir öğrenmektir. Bir stres bir ortamı yaratıldı. ArkadaĢlar O stres ortamındaki çalıģmayı baģardılar. ArkadaĢlarda bu çabalarından ötürü teģekkür ediyorum. Böyle Ģeyler için hazırlıklıyız. Ama inģallah yaģanmaz diye temenni ediyorum." dedi. UMKE'de eğitimci olan Atilla Akata ise senaryo gereği binanın çökmesi sonucu içinde inģaat iģçileri ve sivil vatandaģların bulunduğu göçükte kendilerine düģen çağrının ardından göçük altında yaralıları çıkararak gerekli yerlere sevk ettiklerini söyledi. Akata, "Tatbikatta arama kurtarma ekiplerimizin profesyonelce çalıģmasını sağlamak için iyi bir fırsat oldu. Ayrıca amacımız psikoloji baskı altında yaralıya nasıl müdahale yapıldığını anlatmaktır. Halkımıza hasta yakınlarının bize nasıl zorluk çıkardığını gösterdik. Ayrıca bizler kurtarma yaparken onların zorlamaları ve onların kötü davranıģı ile bizim iģimizi nasıl yapamadığımızı göstermektir." Ģeklinde konuģtu. Artvin'de UMKE Tatbikatı Artvin'de, UMKE Tatbikat yaptı.

45 Artvin'de, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yüksekten düģme ve göçük altından yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Trabzon, GümüĢhane, Giresun ve Artvin'den 10'u eğitmen olmak üzere 35 kiģilik ekip, Kafkasör Yaylası'nda sürdürdükleri temel eğitimin ardından tatbikat gerçekleģtirdi. Tatbikat gereği yüksekten düģen ve göçük altında kalan yaralılara ilk müdahale yapılması ve daha sonra bulundukları yerden en kısa sürede çıkarılmaları sağlandı. Eğitim çalıģmalarıyla ilgili bilgi veren Doğu Karadeniz UMKE Koordinatörlüğü ekip sorumlusu Murat Parlak, "Hasta yaralı kurtarmada temel yaģam ileri yaģam desteği uygulamaları, hasta ve yaralıların sabitlenmesi, taģınması gibi konularda eğitimlerimizi verdik" dedi. Ġl Sağlık Müdürü Hakan Hacısalihoğlu ise bölgede olabilecek doğal afetler, kazalar ve benzeri durumlara en kısa sürede ulaģarak tıbbı müdahaleyi baģlatmanın önemli olduğunu vurguladı. Tatbikatı, Vali Yardımcı Hasan Ongu, Hacısalihoğlu ile sağlık çalıģanları takip etti. MUĞLA UMKE KURTARMA OPERASYONUNDA Ġstanbul'dan Fethiye'ye tatile gelen ve Kabak Koyunda günlerini geçiren 25 yaģındaki Çağakan Yüksel, Cennet Koydaki Ģelalede yüzmek isterken ayağını burktu. Yolu olmayan Ģelaleye patikalardan ulaģa UMKE ekipleri, yaralıyı sedyeyle 4 kilometre taģıyarak kurtardı. Ġstanbul'da reklamcılık yaptığı öğrenilen Doğukan Yüksel, sabah saatlerinde konakladığı Kabak Koyundan 4 kilometre uzaklıktaki sarp kayalıkta bulunan Ģelaleye kadar yürüdü. Çevrede yerli ve yabancı turistlerinde yürüyüģ yaptığı Ģelale de buz gibi suya girmek isterken ayağı burkulan Doğukan Yüksel 112 Acil Sağlık ekibinden yardım istedi. UMKE ile iģ birliği yapan 112 Acil Sağlık ekibi kara yolu bulunmayan ancak patika yollardan çıkılabilen Ģelaleye ulaģtılar. Ġlk müdahalesi olay yerinde yapılan Çağakan Yüksel sedyeye alındı. Mustafa Eren yönetimindeki UMKE ekibi sol ayağı yaralı ve burkulmuģ olan Çağakan Yüksel'i oldukça bozuk yollardan ve sarp kayalıklardan yaklaģık 4 kilometre taģıyıp ambulansın bulunduğu

46 yere indirdi. Burada 112 Acil ambulansa alınan Çağakan Yüksel Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. UMKE yetkilisi Mustafa Eren bir tatilciyi daha sağlığına kavuģturmaktan mutlu olduklarını 4 kilometre boyunca patika yollardan indirdiklerini söylerken Çağakan Yüksel'de 4 günlük tatil için geldiğini, Ģelalenin suyuna atlamak isterken ayağını burktuğunu, kendisine yardım eden UMKE ve sağlık ekiplerine teģekkür ettiğini söyledi. Sakarya UMKE Eğitim ve Tatbikatı Sakarya UMKE Eğitim ve Tatbikatı GerçekleĢtirdi. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı faaliyet planı çerçevesinde Sakarya Ġl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Birimi tarafından Mayıs tarihleri arasında temel UMKE eğitim ve tatbikatı gerçekleģtirildi. Sakarya Ġl Sağlık Müdürlüğü'nün eğitim salonunda düzenlenen temel eğitimin teorik kısmında afet psikolojisi, olay yeri yönetimi, çatıģma yönetimi, stres yönetimi, temel yaģam ve ileri

47 yaģam desteği, alternatif ateller ve taģıma teknikleri, KBRN, dağcılık ve kampçılık gibi konular iģlendi. Tatbikatta önceden hazırlanan senaryolar gereği, enkazdan arama-kurtarma çalıģmaları Sivil Savunma Kurtarma Birliği'nin Sapanca Yanık Merkezi'nde yapıldı. Faaliyette 21 Sağlık Personeli temel UMKE eğitimi alırken, tatbikat kısmına ise 55 Sağlık Personeli katıldı. Tatbikata Kocaeli UMKE de destek amaçlı katıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Ġl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Murat Alemdar, "Yapılan eğitimlerde baģarılı ve üstün performans sergileyen tüm personelime özverili çalıģmalarından ötürü teģekkür ediyorum. Ġlimiz de yaģanan depremlerinin sözlü ve canlı hatıraları hafızalarımızda hala tazeliğini korumakta. Dileğimiz tür doğal afetlerin Ġlimiz ve Ülkemiz de yaģanmaması. Ama Ġl Sağlık Müdürlüğü olarak olası her türlü doğal afete karģı hazırlıklı olmak adına her türlü çalıģmayı gerçekleģtiriyoruz.gerçekleģtirmeye de devam edeceğiz"dedi. HER CAN BİR FİDAN Van Ġl Sağlık Müdürlüğü UMKE ve Patika Doğa Sporları Her can bir fidan sloganıyla Soma da hayatını kaybeden madenciler için fidanları toprakla buluģturdu.

48 Patika Doğa sporları için kiralanan arazide bir araya gelen UMKE ekipleri ve Patika Doğa Sporları ekipleri Soma'da hayatını kaybeden iģçileri yad etti. Soma nın acısını yüreğimizde hissediyoruz Patika Doğa Sporları BaĢkan Yardımcısı Mustafa Bingöl, Soma da hayatını kaybedenler için fidan diktiklerini belirterek, Bugün patika doğa sporlarıyla ilgili kiraladığımız bu arazide bir etkinlik yapmak istedik. Daha doğrusu ayın de beģinci Artos Dağı tırmanıģı Ģenliği vardı. Soma da yaģananlardan dolayı iptal ettik ve dıģarıdan katılan arkadaģlara da izah ettik. Sağ olsunlar onlar da anlayıģla karģıladı. Önümüzde ki hafta 5 nci Artos tırmanıģını UMKE ekibi ile beraber gerçekleģtireceğiz. Bugün burada toplanmamızın nedeni kazada hayatını kaybedenler için onların anısına ağaç dikmek içindir dedi. Görevimiz onlara yardımcı olmak Van UMKE Bölge Koordinatörü Aydoğan Kaya, Soma da hayıtını kaybedenlerin anısına birer fidan diktiklerini belirterek, Burada bulunmamızın amacı Soma da hayatını kaybeden vatandaģlarımızın anısına fidan dikmek, biz UMKE olarak orda bulunamadık. Bölgenin UMKE yapılanmasından kaynaklı ihtiyaç yoktu. Bizim burada yapabileceğimiz fidan dikebilmek oldu. Patika Doğa Sporları Kulübü ve Ġl Sağlık Müdürlüğümüzde organizasyonla beraber onların anısına birer fidan dikeceğiz. Ölenlere Allah tan rahmet yakınlarına baģ sağlığı diliyoruz. ĠnĢallah ülkemiz bir daha böyle bir acı yaģamaz. Bizim görevimiz onlara yardımcı olmaktır. Ġfadelerini kullandı. Manisa Soma da Ģehit olan madenciler için dikilen fidan çalıģmasına çocuklarda eģlik etti. Gaziantep UMKE Suriyeli Vatandaşlara Müdahale Etti Suriye vatandaģları Kilis Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Gaziantep' den gelen ambulanslarla ve UMKE ekipleriyle Gaziantep' de çeģitli hastanelere nakli gerçekleģtirildi..

49 Suriye Azez kentinde meydana gelen patlamada yaralananan Suriye vatandaģları Kilis Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Gaziantep' den gelen ambulanslarla ve UMKE ekipleriyle Gaziantep' de çeģitli hastanelere nakli gerçekleģtirildi. Gaziantep UMKE ekibinde görevlerinde kolaylıklar dileriz.. MERSİN'DE UMKE TATBİKATI Mayıs 2014 Tarihlerinde Silifke/Akyar'da "Zor Doğa KoĢullarında Medikal Kurtarma" eğitim ve tatbikatı düzenlendi Mayıs 2014 Tarihlerinde Silifke/Akyar'da "Zor Doğa KoĢullarında Medikal Kurtarma" eğitim ve tatbikatı düzenlendi. 18 Mayıs 2014 tarihinde de Gerçeğini aratmayan nefes kesen bir tatbikat gerçekleģtirildi. Tatbikatımıza ve eğitimde bize destek veren T.S.K. Sualtı Kurtarma Komutanlığından gelen eğitmenimize ve Mersin Sahil Güvenlik Komutanlığına TeĢekkür ediyoruz. Tatbikatta TaĢucu- GazipaĢa arasındaki sahil yolunda sıkça rastlayabileceğimiz karayoluyla ulaģılamayan derin uçurumlardan denize uçan araçlardaki yaralıların kurtarılması canlandırılmıģtır. Burada Bir uçurumdan denize uçan araçtaki 3 yaralı kurtarılarak uçurumdan karayoluna çıkarılmıģ ve Ambulansa teslim edilmiģtir.

50 Mersin UMKE Dr. B. Ali GÜVELĠOĞLU'nun yönetiminde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada her nerede olursa olsun, ulaģılması ne kadar zor olursa olsun kurtarılmaya muhtaç her can için sınırsız fedakarlıklara hazır, birbirine kenetlenmiģ, sürekli eğitimlerle her geçen gün kendini daha iyi yetiģtiren, geliģtiren ve sürekli yeni baģarılara imza atan bir ekiptir. Ġhtiyaç olduğunda 24 saat göreve hazırız. Ama hiç ihtiyaç olmamasını temenni ediyoruz. MERSĠN UMKE İş ve Görev Tanımı Yönetmeliği Yayınlandı Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde ÇalıĢan Diğer Meslek Mensuplarının ĠĢ ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik 22 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde ÇalıĢan Diğer Meslek Mensuplarının ĠĢ ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik 22 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. SİİRT'TE UMKE TATBİKATI Siirt te Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Siirt Valiliği Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından, Tillo Kalesi'nde baģarılı bir eğitim tatbikatı yapıldı. Siirt Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi - UMKE tarafından düzenlenen tatbikatta senaryo gereği; Tillo Kalesinde sarp kayalardan yaralanan üç kiģi yapılan baģarılı bir operasyonla kurtarıldı.

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI ĠL SPOR MERKEZLERĠ UYGULAMALARINA AĠT RAPOR VE ĠSTATĠSTĠKÎ BĠLGĠLER 2015 ANKARA ĠL SPOR MERKEZLERĠ Büyüyen gelişen ve genç nüfusa sahip Türkiye

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

Türkiye'de elektrik kesintileri

Türkiye'de elektrik kesintileri On5yirmi5.com Türkiye'de elektrik kesintileri Kayseri, Bursa, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun ve Gaziantep'te metro ve hafif raylı sistemin durması ve birçok ilde trafik ışıklarının devre dışı kalması

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans) KURUM ADI ADI 390160001 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (AĞRI TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,44764 72,44764 390160003 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (ARDAHAN TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,11422 72,11422 390160005 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi On5yirmi5.com Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi Hangi şehrin yaşam standartları daha yüksek, hangi şehirde yaşam daha kolay? Yayın Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar (oluşturma : 2/6/2016) Aylık iş ve

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

-TÜRKİYE DE KİŞİ BAŞINA TÜKETİCİ BORCU 4 BİN TL YE YAKLAŞTI

-TÜRKİYE DE KİŞİ BAŞINA TÜKETİCİ BORCU 4 BİN TL YE YAKLAŞTI Umut Oran Basın Açıklaması 27.5.2013 -TÜRKİYE DE KİŞİ BAŞINA TÜKETİCİ BORCU 4 BİN TL YE YAKLAŞTI -SON ÜÇ YILDA KİŞİBAŞINA DÜŞEN TÜKETİCİ BORCU YÜZDE 90 ORANINDA ARTARKEN, AYNI DÖNEMDE TASARRUF NDAKİ ARTIŞ

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA DİŞ TABİBİ DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA DİŞ TABİBİ GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA EBE DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 5 1 ADANA ECZACI DÖNER SERMAYE

Detaylı

KPSS 2009/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 29 TEMMUZ 2009 )

KPSS 2009/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 29 TEMMUZ 2009 ) 3947591 3 0 083.199 085.646 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI BÜRO PERSONELİ ( ADANA ) 3947593 5 0 077.619 082.513 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI BÜRO PERSONELİ ( ADIYAMAN ) 3947595 3 0 077.768 079.730

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı EKİM-2015 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA )

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA ) / POZİSYON UNVANI 190050001 9521 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADANA MERKEZ Taşra YH 11 1 2001 7225 190050003 9522 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN KAHTA Taşra YH 11 1 2001 7225 190050005 9523 ADALET BAKANLIĞI

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 526,60898 572,2366 2 Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu İÇİNDEKİLER Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu Çizelge 1 Türkiye genelinde il merkezlerinin su ihtiyaçları ve ihtiyaçların karşılanma durumu icmali Çizelge 2. 2013-2015 yılları

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans) KURUM ADI ADI 290160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 85,13376 85,13376 290160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER Taşra) 2 0 81,03624 82,65201

Detaylı

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI MÜBAREK GÜN ve GECELER Yılbaşı 1 Ocak Cuma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Pazar Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI )

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI ) 1573951 3 0 091.496 092.411 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 1573953 29 0 093.232 096.492 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 1573955 11 0 092.813 093.230

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9 BAŞVURU ADEDİ 335 TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2010 BAŞVURU İSTATİSTİKLERİ ANA BRANŞ BAZINDA DAĞILIM HAYAT DIŞI 307 HAYAT 28 İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans) KADRO KODU KURUM ADI KADRO UNVANI 30020125061 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,04434 77,04434 30020125063 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (KIRŞEHİR / MERKEZ - Merkez)

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans)

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans) 210020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (ADIYAMAN / MERKEZ - Merkez) 4 4 0 82,69988 85,92848 210030001 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEMUR (AYDIN / MERKEZ - Merkez) 3 3 0 79,57189 84,86609 210050001 AĞRI İBRAHİM

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

ek: eğitim izleme göstergeleri

ek: eğitim izleme göstergeleri ek: eğitim izleme göstergeleri, eğitim izleme raporu 2010, sayfa 107-164 ek: eğitim izleme göstergeleri Geçtiğimiz yılki Eğitim İzleme Raporu nda ilk kez kamuoyuna sunulan Eğitim İzleme Göstergeleri nin

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Getirme Merkezi Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sunumun İçeriği Atık Yönetimi Amaç ve Kapsam Sınıflandırma ve Kriterler Döngüsel Ekonomi Sıfır Atık Atık Yönetimi *Evsel,

Detaylı

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR Bilgi Notu-3: Toplumsal Olay Mağduru Çocuklar Yazan: Didem Şalgam, MSc Katkılar: Prof. Dr. Münevver Bertan, Gülgün Müftü, MA, Adem ArkadaşThibert, MSc MA İçindekiler Tablo Listesi...

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014)

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014) 7942 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADANA TÜM İLÇELER Taşra YH 12 9 2001 7943 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra YH 12 5 2001 7944 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli AFYONKARAHİSAR

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor 09.02.2016 BASIN AÇIKLAMASI Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor Artık Sağlık Bakanlığı kaynakları da ifade etmeye başladılar. Kamu

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İngiltere de Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayeti İle defalarca İngiltere deki hastanelere

Detaylı

TABLO-3. ÖN LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-3. ÖN LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) TABLO-3. ÖN LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ LAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 290220001 13309 290220003 13310 291520001 13539 291520003

Detaylı

Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ?

Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ? Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ? Yrd. Doç. Dr. Murat AYAN Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilimdalı SUNUM PLANI Tanım Afete hazırlık

Detaylı

KPSS 2008/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS ) ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 19 OCAK 2009 )

KPSS 2008/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS ) ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 19 OCAK 2009 ) 3842341 1 0 090.770 090.770 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DİYETİSYEN ( BOLU Merkez ) 3842343 5 0 076.290 079.037 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE ( BOLU Merkez ) 3842345 1 0 087.615 087.615 ABANT

Detaylı

ERDİNÇ SANCAK TÜİK EDİRNE BÖLGE MÜDÜRÜ 07/08/2014

ERDİNÇ SANCAK TÜİK EDİRNE BÖLGE MÜDÜRÜ 07/08/2014 ERDİNÇ SANCAK TÜİK EDİRNE BÖLGE MÜDÜRÜ 07/08/2014 Nüfus Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Milli Gelir Dış Ticaret Yapı Ruhsatı Konut

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Konu: Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezi 03.06.2005/8148 VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Bilindiği üzere Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezlerinin açılış, işleyiş ve denetim işlemleri 18.07.1997

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Şoför (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 89,00765 89,00765 110010005 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Teknisyen (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 86,50674 86,50674 110010003

Detaylı

/ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

/ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.21.0.GGM.0.00.17.01-131.01.99.02.267 Konu :Antrepoda Memur Görevlendirilmesi 02.08.212 / 16670 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi:

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEHLİKELİ ATIK İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ(2013)

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEHLİKELİ ATIK İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ(2013) Sayı: 4 02.07.2015 16:00 Mülga Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında yıllık tehlikeli atık beyanları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Bilgi Sistemi altında yer alan Atık Yönetim Uygulaması/Tehlikeli

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 80,65671 80,65671 110010003 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK MEMURU (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 79,69237

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici istasyonlar

Detaylı

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 1 30 Ocak 2016 tarih ve 29609 sayılı Resmi Gazete de Yayınlanan İşkollarındaki Ve Sendikaların Üye na İlişkin 2016 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında

Detaylı

TABLO-3. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS MEZUNLARI )

TABLO-3. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( LİSANS MEZUNLARI ) 3953731 2 0 078.393 080.068 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 3953733 1 0 086.352 086.352 MÜHENDİS (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 3953735 1 0 086.770 086.770 MÜHENDİS (ANKARA)

Detaylı

1. Bölge Erzurum. 2. Bölge Van Süresi (Gün)

1. Bölge Erzurum. 2. Bölge Van Süresi (Gün) 1 Adı Sarıkamış şehitlerini anma töreni Yapılacağı Yer Katılımcı İller Tarihi Kars Sarıkamış Bölge illeri 01-03/01/2016 3 Her ilden 1 tim Kars valiliği-afad Sağlık tedbirleri 2 İl tatbikatı Kars Kars Kars

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653 1 0 081.206 081.206 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157655 1 0 088.005 088.005 MEMUR (BOLU)

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

ŞEREF DEMİRTAŞ TÜİK ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRÜ 08/01/2016

ŞEREF DEMİRTAŞ TÜİK ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRÜ 08/01/2016 ŞEREF DEMİRTAŞ TÜİK ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRÜ 08/01/2016 Nüfus Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Milli Gelir Dış Ticaret Yapı İzin Konut

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

TABLO-2. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ÖNLİSANS MEZUNLARI )

TABLO-2. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ÖNLİSANS MEZUNLARI ) 2751751 2 0 092.271 093.625 TEKNİKER (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 2751753 2 0 073.613 075.487 HEMŞİRE (AYDIN) ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 2751755 1 0 088.601 088.601 LABORANT (AYDIN) ADNAN

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu

VERGİ BİRİMLERİ. Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu VERGİ BİRİMLERİ Taşra Teşkilatındaki Birimlerin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu 2. Vergi Birimleri. 2.1. Vergi Birimlerinin Yıllar İtibariyle Sayısal Durumu Birimin Adı 31/12/1996 31/12/1997 31/12/1998

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.2007 * 3610 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2007 / 17 Ülkemizde yaşanan afet

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

KPSS 2011/1 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (ORTAÖĞRETİM) (YERLEŞTİRME TARİHİ 07.07.2011)

KPSS 2011/1 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (ORTAÖĞRETİM) (YERLEŞTİRME TARİHİ 07.07.2011) 1113123 1 0 90,160 90,160 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU Merkez) 1113125 1 0 91,762 91,762 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU [YENİÇAĞA] Merkez) 1113127 1 0 86,206 86,206 ABANT İZZET

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR 901311321 11111 ADALET BAKANLIĞI ANKARA 4 901311551 11112 MALİYE BAKANLIĞI ANKARA 5 901311828 11113 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA 3 901311436 11114 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 210010893 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 72,84770 72,84770 210011557 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 4 0 84,35911 84,61694

Detaylı

Kimya Mühendisliği. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr

Kimya Mühendisliği. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr 109710145 ULUDAĞ Üniv. Devlet BURSA MF-2 80 + 2 88 84 197,605 228000 218.000 109730052 ULUDAĞ Üniv. (İÖ) Devlet BURSA MF-2 80 + 2 88 5 199,186 299000 218.000 100410103 AFYON KOCATEPE Üniv. Devlet AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici İstasyon

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. . KPSS-2014/2 310020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 86,13395 86,13395 310020003 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 87,43649 87,43649 310020005 ADIYAMAN

Detaylı

Temmuz 2015. SAGMER İstatistikleri

Temmuz 2015. SAGMER İstatistikleri Temmuz 2015 SAGMER İstatistikleri Tablo 1: Ödeme Yöntemine Göre Yazılan Poliçe Adedi Dağılımı 2014 2015 Temmuz Ocak - Temmuz Temmuz Ocak - Temmuz ÜRÜN GRUBU ÖDEME TİPİ Ferdi Grup Ferdi Grup Ferdi Grup

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 31 12 2014 Sayı 33 Genel Değerlendirme Ağustos 2014 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ağustos 2014 verilerinin değerlendirildiği 33. sayısında

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMİ ve YETKİ BELGESİ GENELGE (2009/KUGM - 15 /MYB)

MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMİ ve YETKİ BELGESİ GENELGE (2009/KUGM - 15 /MYB) MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMİ ve YETKİ BELGESİ GENELGE (2009/KUGM - 15 /MYB) GENELGE (2009/KUGM - 15 /MYB) Mesleki yeterlilik konusunda bugüne kadar yaşanan tecrübe, Bakanlığımıza intikal eden görüş, öneri,

Detaylı

TABLO-1. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR (KPSS-2011/1)

TABLO-1. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR (KPSS-2011/1) 1113123 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU Merkez) GİH 11 1 2117 1113125 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU [YENİÇAĞA] Merkez) GİH 11 1 2121 1113127 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETME SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 04.01.2012-28163

Detaylı

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR 1/72 KPSS 2008/4

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR 1/72 KPSS 2008/4 KODU KURUM ADI UNVANI SINIF DERECE ADET ARANAN NİTELİK KODLARI 3842341 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DİYETİSYEN ( BOLU Merkez ) SH 6 1 4797 4799 3842343 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE ( BOLU

Detaylı

BATI AKDENĠZ GÜMRÜK VE TĠCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) ORTA AKDENĠZ GÜMRÜK VE TĠCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (MERSĠN)

BATI AKDENĠZ GÜMRÜK VE TĠCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) ORTA AKDENĠZ GÜMRÜK VE TĠCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (MERSĠN) S.N O BATI AKDNĠZ GÜMRÜK V TĠCART MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) Antalya Gümrük Müdürlüğü Antalya Havalimanı Gümrük Müdürlüğü Antalya Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü Bodrum Gümrük Müdürlüğü Marmaris Gümrük Müdürlüğü

Detaylı

MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER. Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu

MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER. Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu MEDYATĠK OLAYLARIN ACĠL SERVĠSLERDE BIRAKTIĞI ĠZLER Dr. Onur Ġncealtın Göztepe Eğitim AraĢtırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Ġdari Sorumlusu Acil Servis Basın ĠliĢkisi Ülkemizdeki yaklaģık her 6 hastadan

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKSEL BİLGİLENDİRME RAPORU (SERTİFİKA) Hazırlayan: İrfan Taylan ÇOKYAMAN OCAK 2013 ANKARA SERTİFİKA BÖLÜM İSTATİSTİKLERİ 2 1) SERTİFİKA

Detaylı

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 3176421 1 0 082.164 082.164 AVUKAT (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ)

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 3176421 1 0 082.164 082.164 AVUKAT (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 3176421 1 0 082.164 082.164 AVUKAT (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 3176423 2 0 080.960 081.595 MÜHENDİS (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (MERKEZ) 3176424 3 0 079.384 079.639 MÜHENDİS (ANKARA)

Detaylı

122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ. Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07 Arama 6.06.2016 9,30 60.

122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ. Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07 Arama 6.06.2016 9,30 60. 122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ Sıra No İli Erişim İlişkili Erişim Maden Grubu Alanı Ruhsat Safhası İhale Tarihi Saati Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07

Detaylı

TÜİK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 07/08/2014

TÜİK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 07/08/2014 TÜİK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 07/08/2014 Nüfus Eğitim Sağlık Doğum Ölüm Evlenme ve Boşanma İşgücü Tüketim Fiyat Endeksleri Finansal Yatırım Araçları Milli Gelir Dış Ticaret Yapı İzin Konut Satış Ulaştırma

Detaylı

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileģtirici yönde ilk müdahaleyi yapan kiģidir. A- GÖREVLER

Detaylı

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39 Federal CNG Dönüşüm Sistemleri olarak, başta Konya olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilimizde CNG Dönüşüm Sistemleri konusunda hizmet vermekteyiz. FEDERAL CNG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Adana CNG Dönüşüm

Detaylı

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr 109110106 SİNOP Üniv. Devlet SİNOP TS-1 45 + 2 52 52 362,707 31600 26.500 108710139 RECEP TAYYİP ERDOĞAN Devlet RİZE TS-1 50 + 2 57 57 362,577 32100 26.600 103610049 ERZİNCAN Üniv. Devlet ERZİNCAN TS-1

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü DEĞERLENDİRMESİ MAYIS 2015-ANKARA

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü DEĞERLENDİRMESİ MAYIS 2015-ANKARA T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20142012 YILI ALANSAL YILI YAĞIŞ YAĞIŞ DEĞERLENDİRMESİ MAYIS 2015-ANKARA T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2014

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ Yön. No: 18 Yür.Tarihi: 01.01.2007 Değ.Tarihi: / /200. Değ.No: 0. Sayfa:0/11 DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 SAYI : B.11.2.DHM.0.10.04.00/ KONU : Ambulans Kullanma

Detaylı