SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik"

Transkript

1 SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki her çözücü ampulde 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır, steril ve apirojendir. Sefbaktam serbest sulbaktam sodyum ve sefoperazon sodyum olarak 1:1 oranında sulandırılmaya hazır kuru toz halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sefoperazon sodyum parenteral kullanıma mahsus yarı sentetik geniş spektrumlu bir sefalosporindir. Her gramında 34 mg (1.5 meq) sodyum bulunur. Sefoperazon suda kolay çözünen beyaz kristalize bir tozdur. Farmakodinamik özellikleri: Sefoperazon sodyum ve sulbaktam sodyum içindeki sefoperazon üçüncü kuşak bir sefalosporindir ve bakteri hücre duvarı biyosentezini inhibe ederek etki eder. Diğer bileşen sulbaktam ise beta laktam antibiyotiğe dirençli organizmalarda oluşan beta laktamazları geri dönüşümsüz olarak inhibe eder, ve bu özelliğinden dolayı penisilin ve sefalosporinler ile birlikte kullanıldığında belirgin sinerji gösterir. Ayrıca sulbaktam bazı penisilin bağlayıcı proteinlerle de bağlandığı için duyarlı suşlar üzerinde sefoperazon ve sulbaktam a duyarlılık tek başına sefoperazona göre daha da artmıştır. Mikrobiyoloji: Sefoperazon sodyum ve sulbaktam sodyum klinik olarak aşağıda belirtilen çeşitli organizmalara karşı in vitro olarak aktiftir.

2 Gram pozitif organizmalar: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar dahil); Staphylococcus epidermidis; Streptococcus pneumoniae; Streptococcus pyogenes (Grup A beta-hemolitik streptokok) Streptococcus agalactiae (Grup B beta-hemolitik streptokok); Beta hemolitik streptokokların hemen hemen diğer bütün suşları; Streptococcus faecalis in birçok suşları. Gram negatif organizmalar: Escherichia coli; Klebsiella türleri; Enterobakter türleri; Sitrobakter türleri; Haemophilus influenzae; Proteus mirabilis; Proteus vulgaris; Morganella morganii; Providencia rettgeri; Serratia türleri; Shigella türleri; Neisseria meningitis; Bordetella pertussis; Yersinia enterocolitica. Anaerobik organizmalar: Bakteroides türleri (Bacteroides fragilis dahil); Fusobakterium türleri; Peptokokkus türleri; Peptostreptokokkus türleri; Veillonella türleri; Klostridium türleri; Eubakterium türleri; Lactobacillus. Farmakokinetik özellikleri: Sulbaktam sodyum, penisilin çekirdeğinin bir türevidir. Kimyasal olarak sodyum penisilinat sulfondur ve suda çok eriyen beyazımsı kristal bir tozdur. Sefoperazon ve sulbaktam ile verilen sulbaktam dozunun yaklaşık %84 ü böbreklerden itrah olur. Sefoperazon un ise %25 i böbreklerden ve kalan dozun büyük kısmı safradan itrah olur. Sulbaktam için ortalama yarı ömür 1 saat sefoperazon için ise 1.7 saattir. Serum konsantrasyonları uygulanan doz ile orantı gösterir ve bu oranlar tek başlarına verildikleri değerler ile uyumludur. 1 g sefoperazon ve 1 g sulbaktam IV verildikten 5 dakika sonra sulbaktam ve sefoperazon serumda doruk konsantrasyona ulaşırlar. Bu değerler sırasıyla ve mcg/ml dir. Dağılım hacmi (Vd) ise sulbaktam için L sefoperazon için L dir. 0.5 g sulbaktam ve 1 g sefoperazon un IM verilmesinden 15 dakika 2 saat sonra doruk konsantrasyonuna ulaşılır. Bu değerler sırasıyla 19.0 ve 64.2 mcg/ml dir. Böbrek yetmezliği bulunan ve karaciğer fonksiyonları bozulmuş yaşlı kişilerde hem sulbaktam hem de sefoperazon un daha uzun yarı ömür, daha düşük klirens ve daha geniş dağılım hacmine sahip olduğu saptanmıştır. Sefoperazon ve sulbaktam pediatri çalışmalarında içerdiği bileşiklerin farmakokinetiği yetişkinlerdeki değerlerine oranla anlamlı değişiklikler göstermemiştir. Çocuklarda sulbaktam saat ve sefoperazon saat arasında değişen yarı ömür değerler göstermiştir.

3 ENDİKASYONLARI: Sefoperazon sodyum ve sulbaktam sodyum duyarlı organizmaların meydana getirdiği aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılır; Alt solunum yolu enfeksiyonları, Üst solunum yolu enfeksiyonları, İdrar yolu enfeksiyonları, Karın boşluğu enfeksiyonları (peritonit, kolesistit, kolangit, v. b.), Septisemi, Menenjit, Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, Kemik ve eklem enfeksiyonları, Pelvik inflamatuar hastalık, endometrit, gonore ve diğer genital organ enfeksiyonları. KONTRENDİKASYONLARI: Penisilin veya sefalosporin grubu antibiyotiklere alerjisi olduğu bilinen hastalarda Sefbaktam kontrendikedir. UYARILAR/ÖNLEMLER: Ciddi ve ara sıra ölümcül olabilen anaflaksi şeklinde alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu reaksiyonlar genellikle geçmişinde birçok alerjene karşı aşırı duyarlılığı olanlarda meydana gelir. Böyle durumlarda ilaç hemen kesilir, epinefrin, oksijen, IV steroid uygulayarak tedavi edilir. Karaciğer hastalığı, biliyer obstrüksiyonu veya birlikte böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda ilaç dozunu serum konsantrasyonlarını takip ederek ayarlamak gerekir. Eğer serum konsantrasyonları takip edilemiyorsa günlük doz 2 g ı aşmamalıdır. Sefoperazon ile tedavi edilen bazı hastalarda K vitamini eksikliği görülmüştür. Bu hastalarda protrombin zamanı kontrol edilmeli gerektiğinde dışarıdan K vitamini verilmelidir. Sefoperazon tedavisi görenlerin tedavi süresince ve sonrasında (son dozdan 5 gün sonrası) alkol almaları halinde kızarma, baş ağrısı, taşikardi, terleme ile karakterli reaksiyonlar bildirilmiştir. Bu yüzden Sefbaktam tedavisi esnasında alkollü içki alınmamalıdır.

4 Laboratuar testleri arasındaki etkileşme: Fehling veya Benedict çözeltileri ile idrarda glikoz için yanıltıcı pozitif reaksiyon görülebilir. Gebelikte kullanımı: Gebelik kategorisi: B Hamile kadılarda yapılmış yeterli ve tam kontrollü çalışmalar yoktur. Hamilelik döneminde bu ilaç yalnız kesinlikle ihtiyaç varsa kullanılmalıdır. Süt veren annelerde kullanımı: Sefoperazon ve sulbaktam ancak çok az miktarda insan sütü ile atılırlar. Her ne kadar bu iki ilaç emziren annelerin sütüne çok az miktarda geçtiği halde, emziren annelerde Sefbaktam ihtiyatla kullanılmalıdır. Bebeklerde kullanımı: Prematüre bebek ve yeni doğmuşlarda yoğun bir şekilde incelenmemiştir. Bundan dolayı prematüre ve yeni doğmuş bebeklerin tedavisinde muhtemel yararlar ve potansiyel riskler iyice tartılarak karar verilmelidir. YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER: Sefbaktam genellikle iyi tolere edilir. Yan etkilerinin çoğunluğu hafif ve orta şiddette olup tedavi devam ederken tolere edilmişlerdir. Gastrointestinal: İshal ve yumuşak gaita, bunları takiben bulantı ve kusma bildirilmiştir. Bu yan etkilerin görülme sıklığı % arasındadır. Deri reaksiyonları: Makülopapüler deri döküntüleri, ürtiker, eozinofili ve ilaca bağlı ateş gibi belirtilerle ortaya çıkan aşırı duyarlılık bildirilmiştir. Bu yan etkilerin görülme sıklığı %0.8-%1.3 arasındadır Hematoloji: Nötrofillerde hafif bir azalma, gelip geçici eozinofili ve trombositopeni görülmüş ve hipoprotrombinemi bildirilmiştir. Genel: Başağrısı, ateş, enjeksiyon yerlerinde ağrı, titreme(%1 den az).

5 Laboratuar bulgularında değişiklik: Bildirilen vakaların %6.3-%10.0 unda SGOT, SGPT alkalin fosfataz ve biluribin seviyelerinde gelip geçici bir artış gözlenmiştir. Lokal reaksiyonlar: Sefbaktam kas içine uygulamadan sonra iyi tolere edilir. Ara sıra enjeksiyon yerlerinde geçici bir ağrı olabilir. Diğer penisilin ve sefalosporinlerde olduğu gibi Sefbaktam intravenöz katater yoluyla uygulandığı zaman bazı hastaların infüzyon bölgesinde flebit görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ/DİĞER ETKİLEŞMELER: Sefbaktam ın enjeksiyonluk su; %5 dekstroz; izotonik tuzlu su,% tuzlu su içinde %5 dekstroz; izotonik tuzlu su içinde %5 dekstroz mayileri ile geçimli olduğu gösterilmiştir. Başlangıç sulandırması için Laktatlı Ringer çözeltisi veya %2 lidokain HCL den (bu karışımlarla geçimsiz olduğu gösterildiğinden) kaçınılmalıdır. Bununla beraber enjeksiyonluk su ile ilk sulandırmayı takiben 5 mg/ml sulbaktam konsantrasyonu temin edecek şekilde Laktatlı Ringer Çözeltisi ile tekrar dilüe edilirse elde edilen karışım dayanıklıdır. Benzer şekilde Sefbaktam enjeksiyonluk su ile ön seyreltmeden sonra %0.5 lidokain HCL çözeltisinin her bir ml sinde 125 mg Sefoperazon ve 125 mg Sulbaktam ihtiva edecek şekilde %2 lidokain HCL ile seyreltilebilir. Aralarında fiziksel geçimsizlik olduğu için Sefbaktam ve aminoglikozid çözeltileri doğrudan karıştırılmamalıdır. Eğer Sefbaktam ve aminoglikozid kombinasyon tedavisi düşünülüyorsa gün içinde Sefbaktam dozları aminoglikozid uygulamalarından mümkün olduğu kadar uzak tutulmalıdır. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde Sefbaktam ın mutad yetişkin günlük dozu: 1-2 g. Sefoperazon aktivitesi olup 12 saatlik aralarla eşit bölünmüş dozlar halinde (sabah ve akşam 1/2 1 flakon Sefbaktam 1 g) intravenöz veya kas içine uygulanır. Şiddetli ve inatçı enfeksiyonlarda günlük total Sefbaktam dozu 4 g sefoperazon aktivitesine kadar yükseltilebilir ve 12 saatlik eşit bölünmüş dozlar halinde (sabah, akşam 2 Flakon Sefbaktam 1 g) kas içine veya intravenöz uygulanır.

6 Böbrek fonksiyonları belirgin azalma gösteren (kreatinin klirensi 30 ml/dak dan az) hastalarda azalan sulbaktam klirensini kompanse etmek için Sefbaktam dozu ayarlanmalıdır. Kreatin klirensi ml dak. arasında olan hastalar 12 saatte bir maksimum 1 g sulbaktam dozu alınmalıdır. Şiddetli enfeksiyonlarda ayrıca ilave sefoperazon uygulaması gerekebilir. Sefbaktam ın çocuklarda mutad dozu 2 veya dört eşit doza bölünmüş olarak uygulanabilir. Yeni doğan bebeklerde hayatlarının ilk haftasında ilaç 12 saatte bir uygulanmalıdır. Pediatride sulbaktam ın maksimum günlük dozu 80 mg/kg/gün ü geçmemelidir. 80 mg/kg/gün den fazla sefoperazon aktivitesinin gerekli olduğu hallerde ilave ayrıca sefoperazon uygulanmalıdır. İntravenöz uygulama: Aralıklı infüzyonda her Sefbaktam flakonu 10ml steril enjeksiyonluk su ile sulandırıldıktan sonra infüzyon çözeltisine eklenerek 15 ile 60 dakikalık bir sürede uygulanır. İntravenöz enjeksiyon için her flakon 10ml steril enjeksiyonluk su ile sulandırılmalı üç dakikadan az olmayan bir sürede tatbik edilmelidir. İntramüsküler uygulama: Sulandırma için 4ml steril enjeksiyonluk su kullanılmalıdır. Veya 250 mg/ml sefoperazon konsantrasyonu için 3ml steril enjeksiyonluk su ve takiben 1ml %2 lidokain ile sonuçta yaklaşık %0.5 lidokain solüsyonu elde edecek şekilde iki aşamalı seyreltme uygulanabilir. SAKLAMA KOŞULLARI: 25 0 C nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan koruyarak saklayınız. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. Sulandırıldıktan sonra bekletilmeden kullanılmalıdır. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI: Sefbaktam 1 g enjektabl flakon çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su ile birlikte bulunur. PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ: -

7 Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. REÇETE İLE SATILIR. Ruhsat Tarihi ve Numarası : /95 Ruhsat Sahibi : BİLİM İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş Maslak-İSTANBUL İmal Yeri : PHARMAVISION SAN. VE TİC. A.Ş Topkapı-İSTANBUL

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON

SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON SEFBAKTAM 0.5 g ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Sefbaktam serbest Sulbaktam ve Sefoperazon sodyum olarak 1:1 oranında sulandırılmaya hazır kuru toz halindedir. Her Sefbaktam flakonu 500 mg sulbaktam a eşdeğer

Detaylı

SULPERAZON. Enjektabl Toz İçeren Flakon. Steril, Apirojen

SULPERAZON. Enjektabl Toz İçeren Flakon. Steril, Apirojen SULPERAZON 1 G IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ SULPERAZON, sulbaktam sodyum / sefoperazon sodyum kristal kombinasyonunun ticari adı olup, serbest sulbaktam ve sefoperazon olarak

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir.

FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. SEFAGEN 2 g IV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her flakon; 2 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 10 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

Enjektabl Flakon. Steril, Apirojen

Enjektabl Flakon. Steril, Apirojen SULPERAZON IM 1 G Lidokainli Enjektabl Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ SULPERAZON, sulbaktam sodyum / sefoperazon sodyum kristal kombinasyonunun ticari adı olup, serbest sulbaktam ve sefoperazon olarak

Detaylı

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON

FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORSEF 1 g I.V. ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON FORMÜLÜ: Her flakonda, 1 g Seftriakson a eşdeğer Seftriakson sodyum bulunur. Çözücü olarak: 10 ml Enjeksiyonluk su içerir. Steril ve Apirojendir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik

CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik CEFOZİN 500 mg IM ENJEKTABL FLAKON Steril Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her flakon; 500 mg Sefazolin aktivitesine eşdeğer sefazolin sodyum içerir. Beraberindeki her çözücü ampulde 2 ml %0.5 lik lidokain

Detaylı

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir.

Farmakodinamik Özellikler: Seftriakson, yarı sentetik ve geniş spektrumlu 3. jenerasyon sefalosporindir. Cefridem (Seftriakson sodyum) 0,5g IM enj. toz içeren flakon FORMÜL Beher flakon steril ve apirojen olarak 0,5 g Seftriakson' a eşdeğer miktarda Seftriakson Sodyum içerir. Beher eritici ampulde ise 2 ml

Detaylı

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen

AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen PROSPEKTÜS AMPİSİD Enjektabl 250 mg IM İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen FORMÜLÜ: Her flakonda 250 mg ampisiline eģdeğer ampisilin sodyum, 125 mg sulbaktama eģdeğer sulbaktam sodyum bulunmaktadır.

Detaylı

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml

EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml EQITAX İM/İV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1 g/4 ml FORMÜLÜ Beherflakon, 1 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum içerir. Beher çözücü ampul, 4 ml enjeksiyonluk su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET

COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET COMBĐCĐD 375 mg FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet; 375 mg Sultamisilin (220 mg ampisilin + 147 mg Sulbaktam)'e eşdeğer sultamisilin tosilat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefoperazon sodyum, steril Sulbaktam sodyum,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROTACEF 1 g IM Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROTACEF 1 g IM Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROTACEF 1 g IM Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Seftriakson 1 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROTACEF'e duyarlı patojenlerin neden olduğu enfeksiyonlar:

Detaylı

SEFAGEN 0.5 g ENJEKTABL FLAKON IM/IV

SEFAGEN 0.5 g ENJEKTABL FLAKON IM/IV SEFAGEN 0.5 g ENJEKTABL FLAKON IM/IV FORMÜLÜ: Her flakon; 500 mg sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 2 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 250 mg Amoksisilin e eşdeğerde Amoksisilin trihidrat bulunur. Tat ve aroma verici: Şeker, Sodyum sakkarin, ahududu esansı; Boyar madde: Eritrosin.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PRİMASEF 1 g I.M./I.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PRİMASEF 1 g I.M./I.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PRİMASEF 1 g I.M./I.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir flakon 1000 mg sulbaktama eşdeğer miktarda sulbaktam

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEVASİD 1.0 g İ.M./ İ.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEVASİD 1.0 g İ.M./ İ.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEVASİD 1.0 g İ.M./ İ.V. Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir flakon; Sulbaktam 500.0 mg** Ampisilin 1000.0 mg**

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 2414.18 mg sefoperazon sodyum ve 1207.09 mg sulbaktam

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. SEFBAKTAM 1 g enjektabl flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her flakon, 1 g sefoperazon ve 1 g sulbaktama eşdeğer 2.197 g steril sefoperazon sodyum/sulbaktam sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz COMBĐCĐD 70 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml de; Sultamisilin 250 mg (Tatlandırıcı olarak: Şeker, Aroma verici olarak: Kiraz esansı) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Sultamisilin,

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFİZOX 500 mg IM/IV Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her flakonda 500 mg seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sefepim 2.00 g 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ROXİPİME aşağıdaki belirtilen enfeksiyonların tedavisinde

Detaylı

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg

KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg KLAMOKS BID FİLM TABLET 1000 mg FORMÜLÜ: Her film tablet; 875 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat ve 125 mg Klavulanik asite eşdeğer potasyum klavulanat ile boyar madde olarak titanyum dioksit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Sulperazon 1g IM/IV enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Sulperazon 1g IM/IV enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Sulperazon 1g IM/IV enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 1107,4 mg sulbaktam sodyum ve 1107,4 mg sefoperazon sodyum içerir. Yardımcı

Detaylı

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml FORMÜLÜ Aktif madde Cisplatinum 10 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür 180 mg (stabilizatör olarak), Hidroklorik asit 9.8 mg (ph'ı ayarlamak amacıyla), Enjeksiyonluk

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CECLOR 250 mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefaklor monohidrat 262.5 mg/5 ml (250 mg sefaklora eşdeğer )

Detaylı

COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON

COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON COMBĐCĐD 1 g ĐM/ĐV ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her Combicid 1 g flakonda; 1000 mg ampisiline eşdeğer ampisilin sodyum ve 500 mg sulbaktama eşdeğer sulbaktam sodyum bulunur. Çözücü olarak ise 3.2 ml steril

Detaylı

CECLOR MR 375 mg Film Tablet

CECLOR MR 375 mg Film Tablet CECLOR MR 375 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet, 375 mg sefaklora eşdeğer miktarda sefaklor monohidrat içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit E171 ve indigo karmin alüminyum lake E132 FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFİZOX 1 g IM Enjeksiyon için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her flakonda bulunur. 1 g seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

SEFAGEN 1 g ENJEKTABL FLAKON IM/IV

SEFAGEN 1 g ENJEKTABL FLAKON IM/IV SEFAGEN 1 g ENJEKTABL FLAKON IM/IV FORMÜLÜ: Her flakon; 1 g sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum tuzu içerir. Çözücü olarak 4 ml enjeksiyonluk su bulunmaktadır. Steril ve apirojendir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SULPERAZON 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. SULPERAZON 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI SULPERAZON 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 2414.18 mg sefoperazon sodyum ve 1207.09 mg sulbaktam

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Damara veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonda, 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda sefuroksim sodyum bulunur. Yardımcı

Detaylı

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür.

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür. MERONEM 500 mg IV Enjeksiyon için Toz İçeren Flakon Steril, apirojen Formülü: Beher flakon etken madde olarak 500 mg meropenem anhidre eşdeğer 570 mg meropenem trihidrat ve yardımcı madde 104 mg anhidr

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her flakon 1107,4 mg sulbaktam sodyum ve 1107,4 mg sefoperazon sodyum içerir. Yardımcı madde(ler): Mevcut değil.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her flakon 1107,4 mg sulbaktam sodyum ve 1107,4 mg sefoperazon sodyum içerir. Yardımcı madde(ler): Mevcut değil. KULLANMA TALİMATI Sulperazon 1g IM enjektabl flakon Kas içine uygulanır. Steril-Apirojen Etkin madde: Her flakon 1107,4 mg sulbaktam sodyum ve 1107,4 mg sefoperazon sodyum içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ SULTİBAC 500 mg IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: mg/şişe Sulbaktam sodyum steril 273.50

Detaylı

TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V.

TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V. TAXOCEF 1.0 g Enjektabl Flakon I.M. / I.V. FORMÜLÜ Her flakonda 1.0 g Sefotaksime eşdeğer sefotaksim sodyum bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Sefotaksim sodyum bir semisentetik sefalosporin türevidir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ BACTAMED 500 mg/250 mg İ.M. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sulbaktam Ampisilin 250 mg 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR BACTAMED duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her flakon 1 g kristalize sodyum sefoperazon içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı madde yoktur.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her flakon 1 g kristalize sodyum sefoperazon içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı madde yoktur. KULLANMA TALİMATI CEFOBID 1g IM/IV flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 1 g kristalize sodyum sefoperazon içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı madde yoktur. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonda 1000 mg meropenem e eşdeğer miktarda 1140 mg meropenem trihidrat. Yardımcı madde:

Detaylı

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel BİLEŞİMİ Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır CEFTİON Enjeksiyonluk Süspansiyon Veteriner Sistemik Antibakteriyel Ceftion Enjeksiyonluk Süspansiyon, 1 ml de 50 mg seftiofur baza eşdeğer seftiofur hidroklorid

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. a. 903 mg / g potense göre hesaplanmıştır. b. Her flakona %7.5 (Sulbaktam ve sefoperazon) dolum fazlalığı ilave edilir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. a. 903 mg / g potense göre hesaplanmıştır. b. Her flakona %7.5 (Sulbaktam ve sefoperazon) dolum fazlalığı ilave edilir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI SULPERAZON 1 g IM enjektabl flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Sulbaktam sodyum, steril Sefoperazon sodyum, steril TOPLAM 1107.4 mg (a)

Detaylı

AMPİSİD Film Tablet 375 mg

AMPİSİD Film Tablet 375 mg PROSPEKTÜS AMPİSİD Film Tablet 375 mg FORMÜLÜ: Her film tablette 375 mg sultamisiline eģdeğer sultamisilin tosilat dihidrat bulunmaktadır. Ayrıca titanyum dioksit içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 1000mg/500mg İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. BACTAMED 1000mg/500mg İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ BACTAMED 1000mg/500mg İ.M./İ.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Sulbaktam Ampisilin 500 mg 1000 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR BACTAMED duyarlı mikroorganizmaların

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir.

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. KULLANMA TALİMATI COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. Etkin madde: Her bir flakon 150 mg kolistin bazına eşdeğer

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI AKSEF 750 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 750 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. a. 903 mg / g potense göre hesaplanmıştır. b. Her flakona %7.5 (Sulbaktam ve sefoperazon) dolum fazlalığı ilave edilir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. a. 903 mg / g potense göre hesaplanmıştır. b. Her flakona %7.5 (Sulbaktam ve sefoperazon) dolum fazlalığı ilave edilir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Sulperazon 1 g IM enjektabl flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sulbaktam sodyum, steril Sefoperazon sodyum, steril TOPLAM 1107.4 mg (a)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. CEFOBID 0.5 g IM/IV flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her flakon 0.5 g sefoperazona eşdeğer kristalize sodyum sefoperazon içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Sulperazon 2g/1g IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti için Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefoperazon sodyum, steril Sulbaktam sodyum,

Detaylı

CEZOL 250 mg IM ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Mart 2008. Kısa Ürün Bilgisi

CEZOL 250 mg IM ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Mart 2008. Kısa Ürün Bilgisi Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 250 mg IM Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir flakon; 250 mg Sefazolin e eşdeğer, Sefazolin sodyum içermektedir. Yardımcı

Detaylı

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit

750 mg. FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit SULTASİD FİLM TABLET 750 mg FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 750 mg Sultamisiline eşdeğer miktarda sultamisilin tosilat içerir. Yardımcı madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Sulperazon 1g IM/IV enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. Sulperazon 1g IM/IV enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Sulperazon 1g IM/IV enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 1107,4 mg sulbaktam sodyum ve 1107,4 mg sefoperazon sodyum içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Uygulanmadan önce uygun infüzyon çözeltisi içinde seyreltilen bir konsantredir.

KULLANMA TALİMATI. Uygulanmadan önce uygun infüzyon çözeltisi içinde seyreltilen bir konsantredir. KULLANMA TALİMATI TRACUTİL Konsantre infüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. Etkin madde: 10 ml lik herbir ampul Demir (II) klorür tetrahidrat 6.958 mg, Çinko klorür 6.815 mg, Mangan (II) klorür tetrahidrat

Detaylı

COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON

COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON COMBĐCĐD 250 mg ĐM ENJEKTABL FLAKON FORMÜLÜ: Her Combicid 250 mg flakonda; 250 mg ampisiline eşdeğer ampisilin sodyum ve 125 mg sulbaktama eşdeğer sulbaktam sodyum bulunur. Çözücü olarak ise 0.8 ml % 0.5

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Meropenem trihidrat (1 g anhidr meropenem e eşdeğer) 1.14 g/flakon Yardımcı madde: Anhidr sodyum karbonat Bu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZINNAT 1.5 g IV Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZINNAT 1.5 g IV Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZINNAT 1.5 g IV Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 1500 mg Yardımcı madde: Yardımcı maddeler için 6.1

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CEFUROL belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep oldugu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. CEFUROL belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep oldugu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFUROL 250 mg IV/IM Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 250 mg Yardımcı madde: Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SEFAMAX 500 mg IM/IV enjektabl toz içeren flakon Damar içi veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonda 500 mg sefazolin anhidr e eşdeğer steril sefazolin sodyum bulunur. Yardımcı

Detaylı

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml

SULTASİD. 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml SULTASİD 250 mg/ 5 ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 70 ml FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon 250 mg Sultamisilin içerir. Yardımcı madde: Şeker, kiraz aroması FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Sultamisilin, ampisilin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İEFORAN 500 mg IM/ IV enjektabl flakon Kas ya da damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. İEFORAN 500 mg IM/ IV enjektabl flakon Kas ya da damar içine uygulanır. İEFORAN 500 mg IM/ IV enjektabl flakon Kas ya da damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir enjektabl flakon 500 mg sefotaksim'e eşdeğer miktarda sefotaksim sodyum içerir. Yardımcı madde:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Her URFAMYCİN flakon 750 mg tiamfenikol (946.8 mg tiamfenikol glisinat hidroklorür olarak) içerir.

KULLANMA TALİMATI. Her URFAMYCİN flakon 750 mg tiamfenikol (946.8 mg tiamfenikol glisinat hidroklorür olarak) içerir. KULLANMA TALİMATI URFAMYCİN 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 1 flakon 750 mg tiamfenikole eşdeğer 946.8 mg tiamfenikol glisinat hidroklorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Sefuroksim Sodyum 788.9 mg/flakon (750 mg Sefuroksim e eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Sefuroksim Sodyum 788.9 mg/flakon (750 mg Sefuroksim e eşdeğer) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ FUROXİMED 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefuroksim Sodyum 788.9 mg/flakon (750 mg Sefuroksim

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

DEVASİD. Mikrobiyoloji : İn vitro çalışmaların sonuçlarına göre aşağıda yer alan mikroorganizmaların müstahzara duyarlı olduğu belirlenmiştir.

DEVASİD. Mikrobiyoloji : İn vitro çalışmaların sonuçlarına göre aşağıda yer alan mikroorganizmaların müstahzara duyarlı olduğu belirlenmiştir. DEVA DEVASİD 750 mg Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; 750 mg Sultamisilin' e eşdeğer Sultamisilin tosilat dihidrat, Boyar madde: Titanyum dioksit ihtiva eder. Sultamisilin; Sulbaktam ve Ampisilin'

Detaylı

ĠESPOR 500 mg IM Enjektabl Toz Ġçeren Flakon Adaleye enjekte edilir. Damar içine uygulanmaz. Steril - Apirojen

ĠESPOR 500 mg IM Enjektabl Toz Ġçeren Flakon Adaleye enjekte edilir. Damar içine uygulanmaz. Steril - Apirojen ĠESPOR 500 mg IM Enjektabl Toz Ġçeren Flakon Adaleye enjekte edilir. Damar içine uygulanmaz. Steril - Apirojen FORMÜLÜ Her bir enjektabl flakon; 500 mg sefazoline eģdeğer sefazolin sodyum içerir. Her bir

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEZOL 250 mg IM/IV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

Kısa Ürün Bilgisi 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CEZOL 250 mg IM/IV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Kısa Ürün Bilgisi 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEZOL 250 mg IM/IV ENJEKTABL TOZ İÇEREN FLAKON 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir flakon; 250 mg Sefazolin e eşdeğer, Sefazolin sodyum içermektedir. Yardımcı

Detaylı

Enjektabl Toz İçeren Flakon

Enjektabl Toz İçeren Flakon DEVA Steril - Apirojen CEZOL 250 mg İ.M. Enjektabl Toz İçeren Flakon FORMÜLÜ: Her flakonda 250 mg Sefazolin e eşdeğer 262.08 mg Sefazolin sodyum + 2 ml % 0.5 lik Lidokain HCI çözeltisi içeren ampul ihtiva

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CEFOBID 1g IM/IV flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefoperazon Sodyum Kristalin Steril 1.112g* * %96.70 Sefoperazon (anhidroz serbest asit)

Detaylı

Zinnat TM 250mg Enjektabl Flakon IM/IV

Zinnat TM 250mg Enjektabl Flakon IM/IV Zinnat TM 250mg Enjektabl Flakon IM/IV Formülü Beher Zinnat 250mg enjektabl flakon, 250mg sefuroksime eşdeğerde sefuroksim sodyum içerir. Zinnat 250 mg enjektabl flakonda, 14 mg sodyum (0.6 mmol) bulunur.

Detaylı

1. NEVAKSON NEVAKSON verilen ilaç grubuna dahildir. NEVAKSON etkisini bakterilerin tam olarak geli imini durdurarak göstermekt

1. NEVAKSON NEVAKSON verilen ilaç grubuna dahildir. NEVAKSON etkisini bakterilerin tam olarak geli imini durdurarak göstermekt 500 mg i.m. enjektabl toz içeren flakon Kas içine uygulama içindir. Etkin madde: çermemektedir. okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. da 1. 2. u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MULTİSEF 250 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MULTİSEF 250 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MULTİSEF 250 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde Her bir flakon, Sefuroksim Sodyum.....263.0 mg (+ %5 eksez)

Detaylı

AMPİSİD 1 g IM Enjektabl Toz İçeren Flakon İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen

AMPİSİD 1 g IM Enjektabl Toz İçeren Flakon İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen AMPİSİD 1 g IM Enjektabl Toz İçeren Flakon İntramüsküler Kullanım İçin Steril Apirojen FORMÜLÜ: Her flakonda 1 g ampisiline eģdeğer ampisilin sodyum, 500 mg sulbaktama eģdeğer sulbaktam sodyum bulunmaktadır.

Detaylı

ANTİBİYOTİK HAZIRLAMA VE SAKLAMA KOŞULLARI

ANTİBİYOTİK HAZIRLAMA VE SAKLAMA KOŞULLARI TOTMDSD46 4.2.216 Antibiyotik ADI HAZIRLANIŞI Saklama koşulu TAZOCIN G IV infüzyon (Piperasilin + Tazobaktam 5 ml ila 15 ml lik: %.9 NACL %5 Dekstroz Ringer Laktat solüsyonu Sıvılarla ile en az 3 dakikada

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon. Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon. Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda 788.88 mg sefuroksim sodyum bulunmaktadır. Bir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyazdan krem rengine kadar olan renklerde, hava geçirmez (hermetik) şekilde kapatılmış flakonda toz.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyazdan krem rengine kadar olan renklerde, hava geçirmez (hermetik) şekilde kapatılmış flakonda toz. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ CEFAKS 750 mg İ.M./İ.V. enjektabl toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Sefuroksim (sodyum olarak) 750 mg Yardımcı madde: Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FLUORESCITE %10 Enjektabl Solüsyon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 100 mg/ml fluoresein (113,2 mg fluoresein sodyum) içerir (yaklaşık 11.25 mmol sodyum). Yardımcı maddeler: sodyum

Detaylı

S E F U R O K S M A K S E T L Güçlü Dost BÖLÜM 2 AKSEF. Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02

S E F U R O K S M A K S E T L Güçlü Dost BÖLÜM 2 AKSEF. Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02 Güçlü Dost Güçlü Dost BÖLÜM 2 Şirket içi kullanım için hazırlanmıştır. AKF/MED/02-02 Bu bölümde neler öğrenmeyi hedefliyoruz? Bu bölümü bitirdiğimizde Aksef ürünümüzün, - Farmakolojik özellikleri, - Antibakteriyel

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENFEXİA, belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ENFEXİA, belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ENFEXİA 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir flakon; Sefuroksim sodyum (Sefuroksim eşdeğeri 750

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVOSOL 30 mg/5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Sakkaroz, metil parahidroksi benzoat, propil parahidroksi benzoat, sodyum

Detaylı

Yalnızca adaleye zerkedilir

Yalnızca adaleye zerkedilir DUOCID 1 G. IM Enjektabl Toz İçeren Flakon Yalnızca adaleye zerkedilir FORMÜLÜ DUOCID 1 g, bir sulbaktam sodyum/ampisilin sodyum bileşimi olup her flakonda: 1000 mg. ampisilin + 500 mg. sulbaktam içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EKİPİM 500 mg İM/İV enjektabl toz içeren flakon Damar içine veya kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. EKİPİM 500 mg İM/İV enjektabl toz içeren flakon Damar içine veya kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI EKİPİM 500 mg İM/İV enjektabl toz içeren flakon Damar içine veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda toz halde 0.5 g sefepime eşdeğerde sefepim hidroklorür Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI TUGENS 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda 750 mg sefuroksime eşdeğer miktarda 788,81 mg sefuroksim sodyum bulunmaktadır. Bir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. UNİSEF 1 g IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine veya kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. UNİSEF 1 g IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine veya kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI UNİSEF 1 g IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakonda toz halde 1 g sefepime eşdeğerde sefepim hidroklorür Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB)

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1 TIBBİ FARMASOTİK ÜRÜNÜN ADI: 2 KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Sodyum Dihidrojen Fosfat Monohidrat ( NaH 2 PO 4.H 2 O)... 21,6 g Disodyum Hidrojen Fosfat Heptahidrat ( Na 2

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ROXİPİME 2 g IV Enjeksiyon ve İnfüzyon İçin Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakon toz halde 2 g sefepime eşdeğerde sefepim hidroklorür Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül

Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül Zinnat TM 125 mg/5ml Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül Formülü Zinnat süspansiyon 125mg/5ml, beyaz veya krem renkli, tarif edildiği şekilde sulandırıldığında 5 ml'de 125 mg sefuroksime eşdeğerde sefuroksim

Detaylı