bülteni TMMOB ŞENEL KURULU BAĞİMSİZ ve DEMOKRATİK TÜRKİYE YARATMA MÜCADELESİNİN YÜKSELTİLMESİ SÎARİ ile TAMAMLANDİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "bülteni TMMOB ŞENEL KURULU BAĞİMSİZ ve DEMOKRATİK TÜRKİYE YARATMA MÜCADELESİNİN YÜKSELTİLMESİ SÎARİ ile TAMAMLANDİ"

Transkript

1 TMMOB ŞENEL KURULU BAĞİMSİZ ve DEMOKRATİK TÜRKİYE YARATMA MÜCADELESİNİN YÜKSELTİLMESİ SÎARİ ile TAMAMLANDİ 31 Mayıs/1 - Haziran 2002 tarihleri arasında DSİ Konferans salonunda TMMOB Genel Kurulu gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Ali YİĞIt, Başkan Yardımcılıklarına Hayati KARATOKUŞ, Erhan DEMİRDİZEN, Yazmanlıklara Oğuz KUZGUNBAY, Saim GÜR, Mehmet GÜZEL ve Nuriye ÇAKIRCA seçildiler. Divan seçiminden sonra Genel Kurul gündemine geçilmiş ve Genel Kurul demokrasi şöleni şeklinde geçmiştir. Genel Kurul açış konuşmasında TMMOB başkanı Kaya Güvenç "Bugün 230 bin üyemizi temsil eden sizlerle, mesleki alanlardaki gelişmeleri, dünyadaki ve Türkiye'deki olayların meslek alanlarımıza etkilerini tartışacak, bilimi ve teknolojiyi halkımızın ve insanlığın hizmetine, onların hak ettiği düzeyde sunabilmek için politikalarımızı geliştireceğiz. Geçen iki yılı değerlendireceğiz. Yaptıklarımızı daha iyi yapabilmek, eksiklerimizi gidermek için kararlar alacağız. İnanıyorum ki, örgütlülüğümüzü güçlendirecek, diğer çalışanlarla birlikteliğimizi pekiştirecek programlar yapacağız." Şeklindeki açış konuşmasında ülkemizdeki meslek alanlarımız ve demokrasi mücadelesi hakkında görüşlerini ifade ettikten sonra TMMOB çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ülkemizin ve mesleklerimizin sorunlarının tartışılıp çözüm üretilmeye çalışıldığı Genel Kurula kayıtlı 1474 delegeden 833 delegenin katılımı ile %57 oranında katılım sağlandı. Odamızın 100 delegesinden 83'ü Genel Kurula katılmış ve %83 katılım sağlamıştır. Genel Kurula 29 konuk katıldı; konuklar arasından DİSK Genel Başkanı Süleyman ÇELEBİ, KESK Genel Başkanı Sami EVREN, MEMUR SEN Genel Başkanı Fatih UĞURLU, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz ÖNEN, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan ÇAKAR, 78'liler Vakfı girişimi adına Oktay GÜLAĞACI, CHP MYK üyesi Ali DlNÇER, Emeğin Partisi Genel Başkanı Levent TÜZEL, Hak-Par Genel Başkanı İbrahim GÜÇLÜ, Işci Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan YALÇIN, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım KAYA, Türkiye Komünist Partisi MK Üyesi Mesut ODAMAN ve Toplumcu Demokratik Parti Başkanı Sema PİŞKİNSÜT söz alarak Genel Kurula hitabetti. Konuk konuşmalarının ardından TMMOB 36. Dönem Yönetim Kurulu, TMMOB çalışmalarına ve demokrasi mücadelesine katkılarından dolayı Haldun ÖZEN'e, Bağımsız Sosyal Bilimciler- İktisat Grubuna, Türk Tabipleri Birliği'ne, Evrensel Gazetesine, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'ne ve TMMOB İl Koordinasyon Kurullarına Teşekkür/ Kutlama Belgeleri verdi.

2 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Haber Bülteni Ayda bir yayınlanır Haziran 2002 Sayı 51 MMO Adına Sahibi Emin KORAMAZ Sorumlu Yazı İşleri Md. S. Melih ŞAHİN Yayına Hazırlayan Emin G. UYSAL Dizgi Münevver POLAT Basımevi Cem Web Ofset (0 312) Yönetim Yeri Sümer Sk. 36/1-A Demirtepe - ANKARA Tel: (0-312) Faks: (0-312) e-posta: mmo@mmo.org.tr içindekiler Oda Onur Kurulu Toplantıları 4 Saymanlar ve Denetleme Kurulu Toplantısı 10 Oda'dan 12 Komisyonlardan 18 Şubelerimizden 19 Mayıs 2002'de Gerçekleşen MİEM Kurslarımız 21 TMMOB'dan 22 Basın Açıklamaları 29 Oda Merkezi Günlüğü 31 MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI Sümer Sk. 36 /1-A Demirtepe - Ankara Tel : (312) Faks : (312) e-posta : mmo@mmo.org.tr ADANA ŞUBE Güzeiyalı Mh. A. Kahveci Blv. 10 Sk. Lrnre Apt. Asma Kdt Seyhan-Adana Tel: (322) ha! I aks : (322) 232 (.4 19 ANKARA ŞUBE Sağlık Mh. Aksu Sk. No: 9/ Sıhhiye - Ankara Tel. (312) Faks:(312) ANTALYA ŞUBE Meltem Mahallesi 3808 Sok. 3. Cad. No. 2(1/1 Antalya Tel : (242) Faks : (242) BURSA ŞUBE Elmasbahçeler Mh. Sdbuncvi Sok. Mühendisler İşli. No:19 Kat Bursa Tel: (224) Faks : (224) DENİZLİ ŞUBE Uçancıbaşı Mh. 561 S. No: 4 Kat: 3 Denizli Tel: (258) faks:(258) DİYARBAKIR ŞUBE Lise Cad. 2 Sok Aktaş4Apt. K: 2 No:9 Diyarbakır Tel: (412) Faks : (412) EDİRNE ŞUBE Kocasinan Malı. Dr. Sadık Ahmet Cad No: 60 D: 1-2 UDIRNL Tel (284) Faks. (284) ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE Cumhuriyet Malı. Cengiz Topel Cad. Tersel Sok. Na2 Kat: 6/15 Lskişehir Tel. (222) Faks:(222) Değirmiçem Mah. Gazimuhtarpaşa Bul. 14 Nolu Sok. Lfes İş Mrk Kat. 2 Gaziantep Tel: (342) Faks : (342) İÇEL ŞUBE Gazi Mah Sok. Şimşek Apt. C Blok Yenilenir - Mersin Tel: (324) Faks : (324) İSTANBUL ŞUBE Katip Mustafa Çelebi Mah. İpek Sk. Albayraklar İşh. No: 13 Beyoğlu İstanbul Tel : (212) Faks : (212) IZMIR ŞUBE Atatürk Cad. Nc>:422/ Alsancak/ İzmir Tel : (232) Faks. (232) KAYSERİ ŞUBE İnönü Bulvarı Yavuz İşmerkazi Kat:5 Duvenönü/ Kayseri Tel-(352) Faks. (352) KOCAELİ ŞUBE Ömerağa Mh. Alemdar Cad. Soydan İş, Mrk. No: 34 Kat: 3 D: İzmit/Kocaeli Tel: (262) Faks : ( KONYA ŞUBE I lazım Uluşahin İş merkezi A Bkık No: 120 Konya Tel-(332) Faks (332) SAMSUN ŞUBE İstiklal Cad.Yahya Kemal Sok. No: 12/9 Samsun Tel: (362) Faks:(362) TRABZON ŞUBE Uzun Sok. İntaş İşh. No: 61 Kat: 3 Trabzon Tel : (462) Faks : (462) ZONGULDAK ŞUBE Gazipaşa Caddesi Sümcrbankİşh No: Zonguldak Tel: (372) Faks:(372)

3 Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Yüksek Onur Kurulu raporunun görüşülmesinde 44 delege söz aldı. TMMOB üyeleri kendilerine tanınan kürsüyü bağımsız bir şekilde kullanarak gerek ülke gündemi ile ilgili, gerek ise TMMOB hakkındaki görüşlerini ifade ettiler. Oda Genel Kurulumuzdan süzülen görüşler Oda Başkanımız Emin KORAMAZ tarafından TMMOB Genel Kuruluna iletmiş ve TMMOB çalışmalarında geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de aktif yer alacağımızı ifade etmiştir. Genel Kurulda Odamız delegelerinden Ozan PARLAR, Mahmut TEBERİK, Abdullah AYDEMİR, Doğan ALBAYRAK, Seçkin ŞİŞMANOĞLU, Yusuf TEK, Mehmet SOĞANCI, Zafer ANADOLU, Ali Ekber ÇAKAR, Oğuz TÜRKYILMAZ Çalışma Raporu üzerine söz alarak konuşma yaptılar. Genel Kurulda TMMOB Ortak Kullanım Binası Komisyonu, TMMOB Disiplin Komisyonu, Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri Düzenlenmesi İle İlgili Yönetmelikler Komisyonu, TMMOB Tüzük Komisyonu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve İşyeri Komiteleri ve işyeri Temsilciliği Komisyonu, TMMOB Olağan Genel Kurulu Sonuç Bildirgesi Komisyonu, TMMOB ve Odalar Mali işler Yönetmeliği ve Bütçe Uygulama Yönetmeliği Komisyonu ve Anıtkabir Çelenk Komisyonu olmak üzere toplam 7 komisyon kuruldu. Toplam 86 delegenin görev aldığı komisyonlarda Odamızı temsilen Nebil Hakan GENÇ, Ümit ÜLGEN, Arife KURTOĞLU, Fatih YAŞA, Ali Ekber ÇAKAR, Eyüp AKARYILDIZ, Zeki ADER, Oğuz TÜRKYILMAZ, Ahmet ENİŞ ve Hasan CEBİROĞLU görev almış, Komisyonlar çalışmalarını tamamlayarak Genel Kurula sunmuştur. 2 Haziran 2002, Pazar günü yapılan seçimlerde, 6 sandıkta kayıtlı 1474 üyeden 904 üye oy kullandı. Oy kullanma oranının % 61 olduğu seçimlere Odamız 100 delegesinden 90 üye katılarak % 90 katılım sağlanmıştır. Yapılan seçimler sonucunda TMMOB organlarında görev alan tüm yöneticileri kutluyoruz. Odamız TMMOB'nin 24. Oda olmadığı bilinci ile geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu dönemde de bağımsız, demokratik, üreten, sanayileşen, sömürüşüz, üzerinde insanların barış içerisinde yaşadığı bir Türkiye için TMMOB çatısı altında yürütülen tüm çalışmalara aktif katkı sunmaya devam edecektir. YAŞASIN TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜ! YAŞASIN BAĞİMSİZ DEMOKRATİK TÜRKİYE! TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Haziran 2002/Sayı 51 3

4 Toplantı No : 4 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Ali PERİ ozan PARLAR Arife KURTOĞLU Yunus PITIRLI I. Ethem ÖZTÜRK Oda Onur Kurulunun 4 asıl, 1 yedek üye ile 07/04/ 2002 tarihinde oluşturduğu komisyon 01/06/2002 tarihinde toplanmıştır. '07/04/2002 tarihinde alınan karar gereği Eren ÖZER'in Oda Merkezinde hazır bulunduğu, 01/06/2002 tarihinde görülmüştür. 01/06/2002 tarihinde sözlü ve yazılı ifadesi alınmıştır. Sözlü ve yazılı ifadesinde "Oda temsilcisi arkadaşlar buraya siyasi pazar aramaya gelmiştir" şeklinde konuştuğunu beyan etmekte "Arkadaşlar bunu yanlış anlamışsa özür dilerim" demektedir. Sonuç: Yukarıda belirtildiği şekilde sicil nolu üye Eren ÖZER'in söz konusu toplantıda Odaya hakaret ederek Odaları küçük düşürücü ve çalışmalarını aksatıcı davranışlarda bulunduğu sabit görülmüştür sayılı TMMOB Kanununun 26.maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliği 7.maddesi (b) fıkrası uyarınca yazılı uyarı cezası verilmesine, KARAR VERİLMİŞTİR. o Toplantı No : 5 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Ozan PARLAR I. Ethem ÖZTÜRK F. Ayten ÖZNAL I. Halil ERALP M. Selçuk GÖNDERMEZ. Oda Onur Kurulu 1 asıl, 4 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Oda Tüzüğünün 33.maddesi uyarınca hazır bulunan üyelerden M.Selçuk GÖNDERMEZ Başkan, F.Ayten ÖZNAL Raportör olarak seçilerek Kurul oluşturuldu. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun 02/07/2001 tarih ve 339/B nolu kararı ile sicil nolu üye Mehmet ŞENER ile ilgili soruşturmacı Arife KURTOĞLU'nun hazırladığı dosyanın incelenmesine geçildi. Dosyanın tam olduğu görüldü) Dosya içeriğinde yer alan; İçel Şubesi 29/06/2001 tarih ve 419 sayılı kararı ve İçel Şubesi Tarsus ilçe Temsilciliği tarafından hazırlanmış ekler ve ilgilinin savunması incelendi. Tespitler sonucu, sicil nolu Mehmet ŞENER'in bu eylemleri TMMOB MMO Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliğine aykırı olarak projelerde usulsüzlük yaptığı mühendislik etiğine aykırı davrandığı ve TMMOB Disiplin Yönetmeliği madde 8/b'de tanımlanan "Serbest Müşavirlik ve Mimarlık ile ilgili Yönetmelik ve talimatlara uymama" suçunu işlediği sabit görülmüştür. Sonuç: a) Yukarıda gerekçeli olarak belirtilen suçu sabit görülen sicil nolu üye Mehmet ŞENER'in 6235 sayılı TMMOB Kanununun 26.maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliği 8.maddesi (b) fıkrası uyarınca TL para cezası ile cezalandırılmasına, b) Dosyan in Yüksek Onur Kuruluna şevkine, oy birliği ile KARAR VERİLMİŞTİR. Toplantı No : 6 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar ozan PARLAR Arife KURTOĞLU O 4 Haziran 2002/Sayı 51

5 M. Selçuk GÖNDERMEZ İ. Ethem ÖZTÜRK F. Ayten ÖZNAL Oda Onur Kurulu 2 asıl, 3 yedek üye ile 2001/42 sayılı dosya için 01/06/2002 tarihinde toplandı, ozan PARLAR Başkan, i.ethem ÖZTÜRK Raportör seçildi. Dosya Hakkında önceki dönem Onur Kurulu üyesi Ozan PARLAR tarafından bilgilendirme yapıldı. Yusuf BALİ ile ilgili 2001/42 sayılı dosya incelendi, inceleme sonucunda: Ele alınan 2001/42 sayılı dosyada; 24/09/2001 tarihi ile yapılan savunma için çağrı yazısına uyarak 20/10/2001 tarihinde ek savunma yapan Yusuf BALİ'nin "Oda onayından geçirmeden 2 projeyi Sanayi Müdürlüğüne götürdüğünü" ikrar ettiği görüldü. Yine sicil numaralı Yusuf BALİ'nin mevzuatlara aykırı olarak SMM Büro Tescil Belgesini yenilemeden ve AİTM Belgesi olmadan AİTM Projesi düzenlediği ve TMMOB Disiplin Yönetmeliği 8.madde (b) (c) fıkralarında tanımlanan "Makina Mühendisleri Odası Serbest Mühendislik ve Mimarlıkla ilgili yönetmelik ve talimatlara uymama" suçlarını işlediği sabit görülmüştür. Sonuç: Yukarıda belirtilen gerekçelerle suçu sabit görülen sicil numaralı Yusuf BALİ'nin 6235 sayılı TMMOB Kanununun 26.maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliği 8.maddesi (b) (c) fıkraları uyarınca TL (yüzseksenmilyon) para cezası ile cezalandırılmasına, oy birliği ile KARAR VERİLDİ. Toplantı No Toplantı Tarihi Toplantı Yeri Toplantıya Katılanlar Arife KURTOĞLU İ. Ethem ÖZTÜRK İ. Halil ERALP :7 : : MMO Merkez M. Selçuk GÖNDERMEZ Hasan DURAK Oda Onur Kurulu 1 asıl, 4 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Oda Tüzüğünün 33.maddesi uyarınca hazır bulunan Üyesi Hasan DURAK Başkan, I.Ethem ÖZTÜRK Raportör olarak seçilerek Kurul oluşturuldu. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun 02/01/2001 tarih ve 1654 nolu kararı ile sicil nolu üye H.Yalçın ÇOLAKOĞLU ile ilgili soruşturmacı SaitÇİNİOĞLU'nun hazırladığı dosyanın incelenmesine geçildi. inceleme sonucu yapılan soruşturmada, Oda Yönetim Kurulunun 1654/b nolu kararında belirtilen " TL kira bedelini mükerrer olarak Muhasebeye intikal ettirerek Odaya ait parayı zimmete geçirmesi iddiasıyla ilgili" herhangi bir soruşturma yapılmadığı görülmüştür. Sonuç: Soruşturma eksik yapıldığından dosyanın tamamlatılması için Oda Yönetim Kuruluna iade edilmesine, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. Toplantı No Toplantı Tarihi Toplantı Yeri Toplantıya Katılanlar Arife KURTOĞLU F. Ayten ÖZNAL i. Halil ERALP :8 : : MMO Merkez M. Selçuk GÖNDERMEZ Hasan DURAK Oda Onur Kurulu 1 asıl, 4 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Oda Tüzüğünün 33.maddesi uyarınca hazır bulunan üyelerden I.Halil ERALP Başkan, M.Selçuk GÖNDERMEZ Raportör olarak seçilerek Kurul oluşturuldu. Dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda dosyada bulunan eksikliklerin tamamlanması için Kırşehir Belediye Başkanlığının 06/11/2001 sayılı yazısı da göz önüne alınarak; a) Adem DURKAL'la ilgili Kırşehir Asliye Ceza Mahkemesinde 2001/275 sayı ile açılan dava sonucunun, b) Kırşehir Belediyesince aynı Mahkemeye iletildiği belirtilen projelerin Mahkemeden alınmasına, Oybirliği ile KARAR VERİLDİ. Haziran 2002/Sayı 51 5

6 Toplantı No : 9 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Arife KURTOĞLU Ali PERİ i. Halil ERALP M. Selçuk GÖNDERMEZ Hasan DURAK Oda Onur Kurulu 2 asıl, 3 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. 38. Çalışma Döneminde sonuçlanamayan ve aktarılan dosya hakkında geçen dönem Onur Kurulu üyelerinden Ozan PARLAR, Ali PERİ ve İ.Halîl ERALP tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Hazır bulunan üyelerden Ali PERİ Başkan, İ.Halil ERALP Raportör seçilmiştir. Gürhan AKDOĞAN, Cumhur SANRI, Ali Bülent SERTBAŞ, Eren KURAL hakkında Onur Kurulunun 09/ 02/2002 tarihli kararına ilişkin Yüksek Onur Kurulunun 23/03/2002 tarih ve 2002/114 nolu "... TMMOB Makina Mühendisleri Odasının 09/02/2002 tarihli 2000/16 dosya nolu kararının bozulmasına, 05/01/2002 tarih ve 2002/ 99 sayılı kararımızın geçerli olduğuna" kararının alındığı görüldü. Sonuç: TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 5.maddesi "... son karar Yüksek Onur Kuruluna aittir" gereği Yüksek Onur Kurulunun kararına uyulmasına, oy birliği ile KARAR VERİLDİ. o Toplantı No : 10 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Arife KURTOĞLU Ali PERİ Ozan PARLAR Mustafa ASAR i. Ethem ÖZTÜRK Oda Onur Kurulu 4 asıl, 1 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Dosya üzerine önceki dönem Onur 6 Kurulu üyeleri İ.Ethem ÖZTÜRK tarafından bilgilendirme yapıldı. İ.Ethem ÖZTÜRK Başkan, Arife KURTOĞLU Raportör seçildi. Dosya incelendi. Dosyada Hüseyin ASLAN'm yazılı savunmasının bulunmadığı görüldü. Sonuç: Hüseyin ASLAN'dan yazılı savunmasının istenmesine, KARAR VERİLDİ. Toplantı No : 11 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez O Toplantıya Katılanlar Arife KURTOĞLU Hasan DURAK M. Selçuk GÖNDERMEZ I. Halil ERALP İ. Ethem ÖZTÜRK Oda Onur Kurulu 1 asıl, 4 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Oda Tüzüğünün 33.maddesi uyarınca hazır bulunan üyelerden Hasan DURAK Başkan, İ.Halil ERALP Raportör olarak seçilerek Kurul oluşturuldu. Faruk UĞURGEL ile ilgili 2002/2 sayılı dosyanın incelenmesi sonucunda; Ele alınan 2002/21 sayılı dosyada; 02/03/2002 tarihi ile yapılan savunma yazılı çağrısına uymadığı görülmüştür. AİTM Yönetmeliği 18/03/1999 tarihinden itibaren 4.dingil ilavesine izin vermemektedir. Dosya içerisindeki belgelerden sicil nolu Faruk UĞURGEL'in ilgili mevzuata aykırı olarak 4.dingil ilavesi ile proje ürettiği tespit edilmiştir. Sonuç: a) Yukarıda belirtilen gerekçelerle suçu sabit görülen sicil nolu Faruk UĞURGEL'in TMMOB Kanununun 26.maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 9.maddesinin (b) fıkraları uyarınca 4 (Dört) ay meslekten men cezası ile cezalandırılmasına, b) Dosyanın TMMOB Yüksek Onur Kuruluna şevkine, oy birliği ile KARAR VERİLMİŞTİR. Haziran 2002/Sayı 51

7 Toplantı No : 12 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Arife KURTOĞLU Ozan PARLAR Mustafa ASAR Hasan DURAK I. Ethem ÖZTÜRK Oda Onur Kurulu 3 asıl, 2 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Dosya hakkında geçen dönem Onur Kurulu Üyesi Ozan PARLAR tarafından bilgilendirme yapıldı, ozan PARLAR Başkan, I.Ethem ÖZTÜRK Raportör seçildi. Oda Onur Kurulunun 09/02/2002 tarih ve 2001/43 dosya nolu kararıyla TMMOB Yüksek Onur Kuruluna sevk edilen dosyaya ilişkin Yüksek Onur Kurulunun 27/04/2002 tarih ve 2002/118 nolu kararıyla iade edildiği görüldü. Sonuç: Yüksek Onur Kurulunun iade gerekçesiyle ilgili dosyanın yeniden incelenmesi için bir sonraki toplantıda görüşülmesine, KARAR VERİLDİ. Toplantı No : 13 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Arife KURTOĞLU Ozan PARLAR F. Ayten ÖZNAL M. Selçuk GÖNDERMEZ i. Ethem ÖZTÜRK o Oda Onur Kurulu 2 asıl, 3 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Dosya hakkında geçen dönem Onur Kurulu üyeleri Ozan PARLAR ve I.Ethem ÖZTÜRK tarafından bilgilendirme yapıldı. I.Ethem ÖZTÜRK Başkan, F. Ayten ÖZNAL Raportör seçildi. Sonuç: Zaman darlığından dosya incelenemedi. Bu nedenle bir sonraki toplantıda incelenmesine, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. Haziran 2002/Sayı 51 Toplantı No : 14 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar ozan PARLAR Ali PERİ Mustafa ASAR F. Ayten ÖZNAL M. Selçuk GÖNDERMEZ Oda Onur Kurulu 3 asıl, 2 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Ali PERİ Başkan, M.Selçuk GÖNDERMEZ Raportör olarak seçildi. Dosya hakkında önceki dönem Onur Kurulu üyesi Ali PERİ tarafından bilgilendirme yapıldı. Osman GÜNGÖR ile ilgili dosya incelendi, inceleme sonucunda; Ele alınan 2001/46 sayılı dosyada Osman GÜNGÖR'ün 18/06/2001 tarihli yazılı savunmasının olduğu, savunmasında "Anılan gaz sızdırmazlık raporu Tuna Mesken inş.turg. Org.iç ve Dış Tic.Ltd.Şti'nde LPG dönüş yetkili mühendisi olarak çalışırken tarafımdan montajını yaptığım araçlara araç sahiplerinin isteği olduğundan verilmiştir. Verilenlerin beş-on adeti geçmediğini sanıyorum.... sadece LPG dönüşümü yapmakla yetkili mühendis olarak sorumlu olduğumu belirtmek amacı ile verdim." beyanıyla 17/08/2000 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Araçların imal Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin madde 1, Yükümlülük bölümünde sayılan Gaz Sızdırmazlık Raporunun temin edileceği kurumlar "TSE veya Makina Mühendisleri Odası veya Otomotiv anabilim dalı olan üniversiteler" olarak belirtildiği, halde yetkisiz olduğu konuda Gaz Sızdırmazlık Raporu verdiğini ikrar etmiştir. Dosyada verilen Gaz Sızdırmazlık Rapor örneği mevcuttur, ilgili 20/10/2001 tarihinde alınan Onur Kurulu kararı doğrultusundaki savunma çağrısına cevap vermemiştir sicil nolu üye Osman GÖNGÖR'ün mevzuatlara aykırı olarak yetkisiz olduğu konuda LPG dönüşümü için Gaz Sızdırmazlık Raporu düzenleyerek TMMOB Disiplin Yönetmeliği 8.madde (b) de tanımlanan "Serbest Mühendislikle ilgili yönetmeliklere ve talimatlara uymama" suçunu işlediği sabit görülmüştür. 7

8 Sonuç: Yukarıda belirtilen gerekçe doğrultusunda suçu sabit görülen sicil nolu üye Osman GÜNGÖR'ün 6235 sayılı TMMOB Kanunu 26. maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.maddesi (b) fıkrası uyarınca TL (yüzseksenmilyon) para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. Toplantı No : 15 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez o Toplantıya Katılanlar Ozan PARLAR Ali PERİ Mustafa ASAR F. Ayten ÖZNAL M. Selçuk GÖNDERMEZ Oda Onur Kurulu 3 asıl, 2 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Ali PERİ Başkan, M.Selçuk GÖNDERMEZ Raportör olarak seçildi. Dosya hakkında önceki dönem Onur Kurulu üyesi Ali PERİ tarafından bilgilendirme yapıldı. Murat DAYIOĞLU ile ilgili dosya incelendi, inceleme sonucunda; Ele alınan 2001/47 sayılı dosyada Murat DAYlOĞLU'nun 08/01/2001 tarihli yazılı savunmasının olduğu görülmüştür. Murat DAYIOĞLU savunmasında söz konusu montajı yaptıkları araca Gaz Sızdırmazlık Raporu düzenlediklerini ikrar etmiştir. Dosyada firma yetkili mühendisi Murat DAYlOĞLU'nca imzalanmış gaz sızdırmazlık raporunun örneği mevcuttur, ilgilinin 20/10/ 2001 tarihli Onur Kurulu toplantısı kararına göre yapılan savunma çağrısına cevap vermediği görülmüştür. Murat DAYlOĞLU'nun, 17/08/2000 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Araçların İmal Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin madde 1, Yükümlülük bölümünde Gaz Sızdırmazlık Raporunun temin edileceği kurumlar "TSE veya Makina Mühendisleri Odası veya Otomotiv anabilim dalı olan üniversiteler" olarak belirtildiği, halde yetkisiz olduğu konuda LPG için Gaz Sızdırmazlık Raporu düzenleyerek TMMOB Disiplin Yönetmeliği 8.madde (b) fıkrasında tanımlanan "Serbest Mühendislikle ilgili yönetmeliklere ve talimatlara uymama" suçunu işlediği sabit görülmüştür. Sonuç: Yukarıda belirtilen gerekçe doğrultusunda suçu sabit görülen sicil nolu üye Murat DAYlOĞLU'nun 6235 sayılı TMMOB Kanunu 26. maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.maddesi (b) fıkrası uyarınca 180.0Q0.000.TL (yüzseksenmilyon) para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. Toplantı No : 16 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Ozan PARLAR Ali PERİ Mustafa ASAR I. Ethem ÖZTÜRK Hasan DURAK O Oda Onur Kurulu 3 asıl, 2 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Mustafa ASAR Başkan, Hasan DURAK Raportör olarak seçildi. Dosya hakkında önceki dönem Onur Kurulu üyesi Mustafa ASAR tarafından bilgilendirme yapıldı. Ele alınan 2001/37 sayılı Yaşar GÖKALP ile ilgili dosyanın incelenmesi sonucunda yetkili mühendis olarak ilgili tarafından imzalanmış AİTM projelerinin ek olarak yer aldığı şikayet dilekçeleri, Yaşar GÖKALP'in "projelerinin Oda Mesleki Denetimden geçirmediğini ikrar ettiği 27/04/2001 tarih ve 02/10/2001 tarihli savunmalarının, soruşturmacı görüşünün ve diğer belgelerin dosya içinde yer aldığı görülmüştür sicil numaralı Yaşar GÖKALP'in uymakla yükümlü olduğu Oda SMM Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliğine aykırı olarak; ürettiği projeleri Oda Mesleki Denetiminden geçirmediği, Oda Proje ücretlerine uymadığı ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8. (b) (c) (d) fıkralarında tanımlanan suçları işlediği sabit görülmüştür. Sonuç: Yukanda belirtilen gerekçe doğrultusunda suçu sabit görülen 8851 sicil numaralı üye Yaşar GÖKALP'in 8 Haziran 2002/Sayı 51

9 6235 sayılı TMMOB Kanunu 26. maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.maddesi (b) (c), (d) maddeleri gereği TL (yüzseksenmilyon) para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. Toplantı No : 17 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Ozan PARLAR Ali PERİ Mustafa ASAR Yunus PITIRTI Hasan DURAK o Oda Onur Kurulu 4 asıl, 1 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Mustafa ASAR Başkan, Hasan DURAK Raportör olarak seçildi. Dosya hakkında önceki dönem Onur Kurulu üyesi Ozan PARLAR tarafından bilgilendirme yapıldı. Dosyanın incelenmesi sonucu; MMO Trabzon Şubenin 23/01/2001 tarih ve2001/1117 sayılı yazısı ve ekindeki belgelerin, Ebubekir Üstün GÜLAKAR'ın savunmasının, Soruşturma dosyasındaki diğer evrakların incelenmesi sonucunda; sicil nolu Ebubekir Üstün GÜLAKAR'ın Oda SMM Büroları Tescil ve Mesleki Denetim ile Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliklerine aykırı olarak SMM Belgesi ve AİTM Yetki Belgesi olmaksızın AİTM Projesi ürettiği, Oda Mesleki Denetiminden geçirmediği ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.madde (b) (c) fıkralarında tanımlanan "Serbest Mühendislik ve Mimarlıkla ilgili yönetmelik ve talimatlara uymama" suçunu işlediği sabit görülmüştür. Sonuç; Yukarıda belirtilen gerekçe doğrultusunda suçu sabit görülen sicil numaralı üye Ebubekir Üstün GÜLAKAR'ın 6235 sayılı TMMOB Kanunu 26. maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.maddesi (b) (c) fıkraları uyarınca TL (yüzseksenmilyon) para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. Haziran 2002/Sayı 51 Toplantı No : 18 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri Toplantıya Katılanlar ozan PARLAR Mustafa ASAR Arife KURTOĞLU i. Ethem ÖZTÜRK i. Halil ERALP : MMO Merkez Oda Onur Kurulu 3 asıl, 2 yedek üye İle 01/06/2002 tarihinde toplandı. Ozan PARLAR Başkan, İ.Halil ERALP Raportör olarak seçildi. Dosya hakkında önceki dönem Onur Kurulu üyesi i.ethem ÖZTÜRK tarafından bilgilendirme yapıldı. 2001/41 nolu Nadir GENCEL hakkındaki dosya incelendi. Dosyada Antalya Şubenin 08/05/2001 tarih ve 382 sayılı kararı ve konu hakkındaki eklerin, Nadir GENCEL'e ait 03/08/2001 tarihli savunmanın, Onur Kurulu 23/09/2001 tarihli kararına göre yapılan savunma için çağrı yazısının, (çağrıya cevap verilmemiştir) Dosya içeriğinde yer alan diğer evrakların incelenmesi sonucu, sicil numaralı Nadir GENCEL'in Oda Tüzük ve Yönetmeliklerine aykırı olarak AİTM Yetki Belgesi olmadan ve SMM Büro Tescil Belgesinde AİTM yetkisi olmaksızın AİTM projesi ürettiği ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.madde (b) (c) fıkralarında tanımlanan "Serbest Mühendislik ve Mimarlıkla ilgili yönetmelik ve talimatlara uymama" suçunu işlediği sabit görülmüştür. Sonuç: Yukarıda belirtilen gerekçe doğrultusunda suçu sabit görülen sicil numaralı üye Nadir GENCEL'e 6235 sayılı TMMOB Kanunu 26. maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.maddesi (b) (c) fıkraları uyarınca TL (yüzseksenmilyon) para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. 9

10 Toplantı No : 19 Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Ozan PARLAR Mustafa ASAR Arife KURTOĞLU İ. Ethem ÖZTÜRK i. Halil ERALP Oda Onur Kurulu 3 asıl, 2 yedek üye ile 01/06/2002 tarihinde toplandı. Ozan PARLAR Başkan, İ.Halil ERALP Raportör olarak seçildi. Dosya hakkında önceki dönem Onur Kurulu üyesi I.Ethem ÖZTÜRK tarafından bilgilendirme yapıldı. 2001/39 nolu Zafer GÜLLÜ hakkındaki dosya incelendi. Dosyada Antalya Şubenin 08/05/2001 tarih ve 382 sayılı kararı ve konu hakkındaki eklerin, Zafer Güllü'ye ait 11/08/2001 tarihli savunmanın, Onur Kurulu 23/09/2001 tarihli kararına göre yapılan savunma için çağrı yazısının, (çağrıya cevap verilmemiştir) Dosya içeriğinde yer alan diğer evrakların incelenmesi sonucu, sicil numaralı Zafer GÜLLÜ'nün Oda Tüzük ve Yönetmeliklerine aykırı olarak AİTM Yetki Belgesi olmadarwve SMM Büro Tescil Belgesinde AİTM yetkisi olmaksızın AİTM projesi ürettiği ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.madde (b) (c) fıkralarında tanımlanan "Serbest Mühendislik ve Mimarlıkla ilgili yönetmelik ve talimatlara uymama" suçunu işlediği sabit görülmüştür. Sonuç: Yukarıda belirtilen gerekçe doğrultusunda suçu sabit görülen sicil numaralı üye Zafer GÜLLÜ'nün 6235 sayılı TMMOB Kanunu 26. maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 8.maddesi (b) (c) fıkraları uyarınca TL (yüzseksenmilyon) para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile KARAR VERİLDİ. SAYMANLAR ve DENETLEME KURULU TOPLANTISI Toplantı Tarihi : Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantı Gündemi; 1. Tek Düzen Hesap Planı ve muhasebe işleyişi 2. Denetleme Kurulu Üyelerinin talepleri, görüş ve önerileri. Alınan Kararlar 1- Şubelerde ve Şubelere bağlı Temsilciliklerde; kasa limitlerine dikkat edilerek, limit aşımları (Kasa limiti Şubelerde ^000.-TL, Temsilciliklerde TL.olarak belirlenmiştir.) önlenmeli^ kasa işlemleri günlük rapor şeklinde hazırlanmalı, hazırlanan bu raporlar imzaları tamamlandıktan sonra dosyalanmalıdır.kasa limit aşımlarının önlenmesi için tahsil edilen tutarların ilgili banka veya Şube hesaplarına aktarılması sağlanmalıdır. 2- Şubelerce yapılan Demirbaş, Bina, Taşıt, Personel Alımı, vb.. Oda Yönetim Kurulu Kararları gerektiren işlemler itinayla yapılmalı, satınalma komisyon tutanakları düzenlenerek satın alma kurallarına uyulmalıdır. Oda Yönetim Kurulu Kararı olmadan işlem yapılmamalıdır. 3- Avans hesaplarında ay sonlarında bakiye tespit edilmiştir. Bu hesaplar ay içinde hareket görüp, her ay sonunda ilgili hesaplara aktarılarak kapatılması 10 Haziran 2002/Sayı 51

11 gerekmektedir. Personele ödenen avanslar müktesep bir hak olarak görülmemeli.mali olanaklar çerçevesinde gerektiğinde personelin acil ve geçerli mazeret beyan etmesi durumunda uygulanmalı.alışkanlık haline getirilmemeli, sürekli aynı personele verilen avans uygulamasına son verilmeli, OYK Tarih ve 1300-m sayılı kararı gereği avans ödenen ilgili personelin net ücretinin yarısını geçmemeli ve verilmesi düşünülen her türlü personel avansları Şube görüşünün Oda Yönetim Kurulu onayına sunulmasını müteakiben gereğince işlem yapılmalıdır.verilen avansın her ay sonunda kapatma kaydı yapılarak muhasebeleştirilmesi gerekmektedir yılı tahmini bütçesinde belirlenen harcama kalemlerindeki tutarlar aşılmamalı, giderler yapılırken tahmini bütçede belirlenen bütçe kalemleri tutarları dikkate alınmalı ve yapılan gidere uygun bütçe kalemi kullanılmalıdır.tahmini bütçeye göre gerçekleşme oranlarında aşırı sapmalara sebebiyet vermemek için harcama kalemlerinin doğru bütçe kalemlerinde izlenmesi hususuna dikkat edilmeli ve Mali işler Yönetmeliği "07.Gelirlerin Gerçekleştirilmesi ve Harcamaları" maddesi uyarınca gerekli önlemler alınmalıdır. 5- Muhasebe biriminde yapılan tüm işlemler açık ve anlaşılır olmalıdır. Bu işlemlerde Muhasebe v Sorumlusu/Görevlisi personel ile Şube Sekreter/ Sayman'ın imzalarının bulunması gerekmektedir. Şube saymanları tarafından hesaplar ve muhasebe işleyişi düzenli olarak kontrol edilmelidir. 6- Şubelerin Nakit Aktarım Borçlarını uyarıya gerek kalmadan zamanında ödemeleri gerekmektedir. Denetlemeler öncesinde Oda Merkezi ile mutabakat yapılmalıdır. 7- Oda Merkezi'ne yapılan her türlü aktarımla ilgili bilgi akışının zamanında gerçekleşmesi hususunda Şubelerin Muhasebe Sorumlusu/Görevlisi personelin uyarılması gerekmektedir. 8- Denetim Raporlarında, Mizanlarda bulunan her hesabın dökümü yapılmalı, çalışmayan hesaplara -0- geçilerek, rapora yazılmalıdır. Denetleme dönemi içinde bazı hesaplar çalışmamış olabilir, ancak daha sonra çalışabilme ihtimali, kıyaslamalar ve tüm hesapların görülmesi açısından bu işlem önem taşımaktadır. 9- Şubelerce yapılan tüm işlemler Genel Kurul Kararları, Mali işler Yönetmeliği, Personel Yönetmeliği ve Oda Yönetim Kurulu Kararları doğrultusunda yapılması hususunda gerekli uyarılar yapılmalıdır. 10- Bazı Şubelerde vadesiz olarak çalışan banka hesaplarının dışında takip edilen tahvil, bono, yatırım fonu, repo v.b. gibi değerler, Bankalar Hesabı ya da başka hesaplarda izlenmektedir. Bu değerlerin, Tek Düzen Hesap Planı gereği 118- Menkul Kıymetler Hesabında izlenmesi sağlanmalıdır. 11- Tek Düzen Hesap Planı gereği 360 ve 361 nolu Vergi ve Yükümlülüklerin olduğu hesaplarda bazı Şubelerin tahakkuklar yapmadan ödemelerde bulunduğu, bir sonraki aya devreden bakiyenin, bir önceki ayın yatırılacak olan vergi tutarıyla aynı olmadığı görülmüştür. Bu hususta gerekli uyarıların yapılması gerekmektedir. 12- Muhasebe birimlerinde kullanılan matbu evrakların usulüne uygun hazırlanması, dosyalanması ve düzenlenmesi; Oda Merkezi'nden alman numaralarla işlem sırasının birbirini takip etmesi hususlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. 13- Vergi ve yükümlülük ödemeleri (Muhtasar vergisi,ssk vb.) mutlaka gecikmeye meydan verilmeyecek şekilde zamanında yapılmalı ve Oda Merkezi'nin bilgilendirilmesi sağlanmalıdır. 14- Geleneksel gece.toplu yemek vb.etkinlikler denk bütçe esasına göre giderleri oranında gelir karşılıkları yaratılarak gerçekleştirilmeli. Haziran 2002/Sayı 51 11

12 ODA'DAN TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI LPG İKMAL İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR BELGESİ ALMA KOŞULLARI T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 12 Şubat 2002 tarih ve sayılı ResmrGazete'de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) ile Çalışan Motorlu Taşıtlar İçin İkmal İstasyonlarının Kuruluş, Denetim, Emniyet ve Ruhsatlandırma İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 19. maddesi gereği LPG ikmal istasyonlarında Sorumlu Müdürlük yapacaklara verilecek belge ile ilgili TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nca aşağıdaki koşullar uygulanacaktır Başvuruda aranacak şartlar a) Odaya kayıtlı Makina Mühendisi olmak b) 2 adet fotoğraf c) Oda Yönetim Kurulunca belirlenecek eğitim ve belge bedelini ödediğini gösteren belge d) 0ye aidat borcu olmamak e) Geçerli Oda Kimlik Kartının Fotokopisi 2. Başvuruda bulunacak kişilere uygulanacak eğitim programı a) Eğitimin içeriği 1) LPG'nin Spesifıkasyonu 2) Otogaz İstasyonu Yerleşiminde Emniyet a) İstasyon içi emniyet mesafeleri b) İstasyonun yaşama alanlarına olan mesafeler c) İstasyon emniyet tedbirleri 3) Tankların Yerleşimi a) Yerüstü Tankları b) Yer altı Tankları c) Katodik Koruma d) Tanklara Mal Alımı 4) Transfer Pompaları ve Boru Hatları 5) Vasıta LPG tankında Bulunması Gerekli Aksesuar 6) Vasıta LPG Tankına Dolumda Emniyet Tedbirleri 7) Yangınla Mücadele 8) İlk Yardım 9) Sistem Seçimi ve Projelendirme 10)LPG İkmal İstasyonunda Pratik Eğitim 11)Oda ve konu ile ilgili yönetmelik ve mevzuatın anlatılması b) Eğitimin süresi : 3 Gün (18 saat) c) Belgelendirme ve Sınav: Eğitimin sonunda yazılı sınav yapılacaktır. Başarı notu 100 üzerinden en az 70'dir. Başarı olanlara Oda tarafından LPG İkmal İstasyonları Sorumlu Müdür Semineri Katılım Belgesi verilecektir. Bu belge tek başına geçersiz olup; üyenin çalışacağı LPG İkmal istasyonu ile yapacağı her bir sözleşmeyle birlikte Oda'ya başvurması halinde üyeye LPG İkmal İstasyonları Sorumlu Müdür Belgesi verilecektir.adayırv en fazla 4 sınav hakkı olup, kursa devam zorunluluğu vardır. Kurs Ücreti : TL Belge Ücreti: TL o TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASİ GIDA AMBALAJI SORUMLU YÖNETİCİ BELGESİ ALMA KOŞULLARI T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 09 Haziran 1998 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmeliğinin 7. madde (a) bendi gereği gıda ambalajı üreten işyerlerinde sorumlu yöneticilik yapacaklara verilecek belge ile ilgili TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nca aşağıdaki koşullar uygulanacaktır. 12 Haziran 2002/Sayı 51

13 1. Başvuruda aranacak şartlar a) Odaya kayıtlı Makina veya Endüstri Mühendisi olmak b) 2 adet fotoğraf c) Oda Yönetim Kurulunca belirlenecek eğitim ve belge bedelini ödediğini gösteren belge d) Üye aidat borcu olmamak 2. Başvuruda bulunacak kişilere uygulanacak eğitim programı a) Eğitimin içeriği 1. Gıda nedir, Nasıl Bozulur? * Biyolojik Bozulmalar * Mikrobiyolojik Bozulmalar * Kimyasal Bozulmalar * Fiziksel Bozulmalar 2. Ambalaj ile Gıda Bozulması Arasındaki İlişki * Neme Karşı Duyarlı Gıdalar ve Ambalaj * Oksijene Karşı Duyarlı Gıdalar ve Ambalaj "* Işığa Karşı Duyarlı Gıdalar ve Ambalaj * Mikroorganizmalar ve Ambalaj 3. Ambalajdan Beklentiler * Tüketicinin Ambalajdan Beklentileri * Ticarette Ambalajdan Beklentiler * Üreticinin Ambalajdan Beklentileri 4. Ambalaj Tipleri a) Cam Ambalaj * Olumlu, Olumsuz Özellikler * Cam Ambalaj Tipleri * Cam Ambalajın Bazı Kalite Özellikleri b) Kağıt, Karton, Oluklu Mukavva * Kağıt Tipleri * Karton Türleri ve Oluklu Mukavva Kutu Tipleri c) Alüminyum Ambalajlar * Olumlu ve Olumsuz Özellikleri * Alüminyum Esaslı Gıda Ambalajları d) Teneke Ambalajlar * Kalaylı Teneke Levhalar * Laklı Teneke Levhalar * Kalaysız Teneke Levhalar * Teneke Kutu Tipleri e) Plastik Ambalajlar * Ambalajlamada kullanılan Önemli Plastikler * Çok Katlı Ambalaj Malzemeleri * Et f) Gıdaya Göre Kullanılabilecek Ambalaj Tipleri * Süt * Yoğurt * Peynir * Ekmek, Makarna * Meyve ve Sebzeler * Alkolsüz içecekler * Alkollü İçecekler 5. Modlfiye Atmosferde Ambalajlama 6. Migrosyen Yaklaşım 7. Ambalajlamada Barkod Sistemi b) Eğitimin sûresi: 3 Gün (18 Saat) c) Belgelendirme ve Sınav: Eğitimin sonunda yazılı sınav yapılacaktır. Başarı notu 100 üzerinden en az 70'dir. Başarı olanlara Oda tarafından "Gıda Ambalajı Sorumlu Yönetici Semineri Katılım Belgesi" verilecektir. Bu belge tek başına geçersiz olup; üyenin çalışacağı firma ile ilgili evraklarla Oda'ya başvurması halinde üyeye Gıda Ambalajı Sorumlu Yönetici Belgesi verilecektir. Adayın en fazla 4 sınav hakkı olup, eğitime devam zorunluluğu vardır. Kurs Ücreti : TL Belge Ücreti: TL Haziran 2002/Sayı 51 13

14 MEKANİK TESİSAT HİZMETLERİNDE PROJE MÜELLİFİ ve FENNİ MESUL (TUS) SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN TEKNİK MEVZUAT Yapı ve tesis üretiminin çağdaş teknik kurallara, ülke gerçeklerine uygun bir şekilde projelendirilmesi ile sağlam, güvenli, kullanışlı, ekonomik olarak uygulanmasının en öncelikli koşulu mühendislik hizmetinin tam ve eksiksiz olarak verilmesidir. Sağlıklı bir kentleşmenin ve güvenli bir yapılaşmanın en önemli koşulu ise yetki ve sorumlulukların tam olarak tanımlanması ile birlikte her aşamada nitelikli mesleki denetim işlevinin sürdürülmesidir. Makina Mühendisleri Odası mesleki denetim görevini ilgili yasalardan almaktadır Sayılı Mühendislik Mimarlık Hakkında Kanun uyarınca makina mühendisi unvanını kullanarak mesleklerini icra etmek isteyen Makina Mühendisleri 6235 Sayılı TMMOB Kanunu uyarınca Makina Mühendisleri Odasına kaydolmak ve bu üyeliklerini sürdürmek zorundadırlar Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununun 26. Maddesinde, "Odaya kayıtlı meslek mensuplarından bu kanuna aykırı hareketi görülenlerle, meslekle alakalı işlerde kasten ve gerekse ihmal göstermek suretiyle zarara sebebiyet veren veya akdettiği mukavelelere riayet etmeyen veyahut meslek şeref ve haysiyetini muhil durumları tespit olunanlara kayıtlı bulundukları oda haysiyet divanınca inzibati cezaların verileceği", 28. Maddesinde "Odadan ihraç edilenlerin süresiz olarak, sanat icrasından geçici olarak men edilenler ise men süresi içinde; hiçbir şekil ve biçimde mesleki faaliyette bulunmayacakları, bunların Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından derhal bunun ilgili yerlere ve kuruluşlara duyurulacağı" hüküm altına alınmıştır. Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan Yapı Kullanma İzin Belgeleri İçişleri Bakanlığı'nın gün, Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan tebliği ile mecburi standart olarak tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. TS Yapı Kullanma İzin Belgesinin bir örneğinin verildiği tarihten itibaren bir ay içinde ilgili Meslek Odalarına gönderilmesi gerekmektedir. Yine, TSE tarafından düzenlenen Yapı Ruhsatı İçişleri Bakanlığı'nın gün Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan tebliğnle mecburi standart olarak tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. TS 8737 Yapı Ruhsatının bir örneğinin ruhsat tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili Meslek Odalarınaçönderilmesi gerekmektedir. Bu nedenle herhangi bir usulsüzlüğe neden olunmasını engellemek açısından Belediyelerin ilgili biriminin TS 8737 Sayılı Yapı Ruhsatı Formu'nu düzenlerken formun 37,77 ve 83. Bölümlerine, ruhsatta konu iş için meslek odalarınca düzenlenen işin adı ve nitelikleri de yazılı meslek adamının cezasının olup olmadığını belirten Sicil Durum Belgesi'nin Oda tarafından verilen sayı numarasını yazmak, Sicil Durum Belgesi'ni ruhsat dosyasında saklamak zorunluluğu vardır. Aynı şekilde TS Yapı Kullanma İzin Belgesi'nin 40,84 ve 96. Bölümlerine güncelleştirilmiş sicil durum belgesinin sayı numarasının yazılması ve belgenin dosyasında saklanması gerekmektedir. Yukarıda tanımlanan yasal gerekçeler ve mesleki açılımlar kapsamında çağdaş, planlı, sağlıklı, güvenli yapılaşmanın gerçekleşmesinde bütün kurumların ortak davranabilmesi belirleyici olacaktır. Odamızın bu amaçla hazırladığı Üyelerimizin sicil durumunu gösterir belge örnekleri ektedir. (Ek1 / Ek2) 14 Haziran 2002/Sayı 51

15 PROJE MÜELLİFİ MÜHENDİSİN ADI SOYADI ODA SİCİL NO VE BAĞLI OLDUĞU ŞUBE SMM BÜRO ADI SMM BÜRO TESCİL NO SMM BÜRO ADRESİ EK:1 tmmob makina munendisleri odası Şubesi Adres: MEKANİK TESİSAT PROJE MÜELLİFİ SİCİL DURUM BELGESİ Belge Tarihi Belge No : Oda Makbuz No : SMM BÜRO TELEFONU YAPI / ARSA SAHİBİ Vergi Dairesi ve Vergi No Adres - Telefon İL İLÇE BELDE MAHALLE CADDE SOKAK PAFTA ADA PARSEL KULLANİM AMACI BLOK ADEDİ BLOK YAPİ ALANI(m a ) KAT SAYISI TOPLAM İNŞAAT ALANI(m 2 ) YAPININ SINIFI MEKANİK TESİSAT PROJESİNİN CİNSİ 22 Kasım 2001 tarih ve sayılı Resmi Gazate'de yayımlanan TMMOB MMO Serbest Müşavirlik ve Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği'ne uygun koşulları taşıyan SMM ve SMM Bürosunun yukarıda tanımları yapılmış yapının Mekanik Tesisat proje hizmetlerini üstlenmiş Makina Mühendisi, Odamız üyesi olup söz konusu SMM hizmetini vermeye bu belgenin onaylandığı tarihte yetkilidir. Bu belge; Odamıza sunulan proje ve eklerine uygun olarak düzenlenmiştir. Üzerinde kazıntı, silinti, düzeltme yapılan ve ıslak imza bulunmayan belgeler geçersizdir. Belgenin Düzenlendiği Birim: Belgeyi düzenleyen Oda Görevlisinin Adı Soyadı : Oda Sicil No : Kaşe / İmza : Haziran 2002/Seıyı SI 15

16 . EK: 2 tmmob makina mühendisleri odası adres: Şubesi Belge Tarihi Belge No oda Makbuz NO MEKANİK TESİSAT HİZMETLERİ FENNİ MESUL SİCİL DURUM BELGESİ FENNİ MESUL (TUS) MÜHENDİSİN ADI SOYADI ODA SİCİL NO VE BAĞLI OLDUĞU ŞUBE SMM BÜRO ADI SMM BÜRO TESCİL NO SMM BÜRO ADRESİ SMM BÜRO TELEFONU MÜHENDİSİN OSTLENOİGİ İNŞAAT ALANI SON İŞ HARİÇ: SON İŞ DAHİL: YAPI / ARSA SAHİBİ Vergi Dairesi ve Vergi No Adres - Telefon İL BLOK ADEDİ ILÇE BLOK YAPI ALANI(m 2 ) BELDE KAT SAYISI MAHALLE TOPLAM İNŞAAT ALANP(m") CADDE YAPININ SINIFI SOKAK PAFTA MEKANİK ADA TESİSAT PROJESİNİN PARSEL CİNSİ KULLANIM AMACI 22 Kasım 2001 tarih ve sayılı Resmi Gazate'de yayımlanan TMMOB MMO Serbest Müşavirlik ve Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği'ne uygun koşulları taşıyan SMM ve SMM Barosunun yukarıda tanımları yapılmış yapının Mekanik Tesisat Fenni Mesuliyet hizmetlerini üstlenmiş Makina Mühendisi, Odamız üyesi olup sö2 konusu SMM hizmetini vermeye bu belgenin onaylandığı tarihte yetkilidir. Bu belge; Odamıza sunulan proje ve eklerine uygun olarak düzenlenmiştir. Üzerinde kazıntı, silinti, düzeltme yapılan ve ıslak imza bulunmayan belgeler geçersizdir. Belgenin Düzenlendiği Birim: Belgeyi düzenleyen Oda Görevlisinin Adı Soyadı Oda Sicil No Kaşe / İmza : 16 Haziran 2002/Sayı 51

17 MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ (MİEM) HAZİRAN 2002 MÜHENDİS YETKİLENDİRME KURS PROGRAMI Eğitimin Adı Araçların LPG'ye Dönüşümü Doğal gaz iç Tesisat Doğal gaz jç Tesisat Doğal gaz İç Tesisat Soğutma Tesisatı Soğutma Tesisat, Havalandırma Tesisatı Havalandırma Tesisatı Klima Tesisatı Klima Tesisatı Klima Tesisatı Sıhhi Tesisat, Isıtma Tesisatı, Isı Yalıtımı Sıhhi Tesisat, Isıtma Tesisatı, Isı Yalıtımı LPG İkmal İstasyonları Sorumlu Müdür. Semineri LPG İkmal istasyonları Sorumlu Müdür. Semineri LPG İkmal İstasyonları Sorumlu Müdür. Semineri Asansör Avan Proje Hazırlama Asansör Avan Proje Hazırlama Asansör Avan Proje Hazırlama Asansör Uygulama Asansör Uygulama Asansör Uygulama AJ.T.M. AlT.M, Havuz Tesisatı Kızgın Sulu, Kızgın Yağlı ve Buharlı Sİst. Şube İstanbul istanbul Samsun (Çorum) izmir Denizli, İstanbul Denizli İstanbul İstanbul Ankara Denizli İstanbul İzmir İstanbul Samsun Ankara İstanbul Ankara Diyarbakır İstanbul Ankara Diyarbakır İstanbul Ankara İstanbul istanbul Tarih Haziran Haziran Haziran Haziran 12^13 Haziran Haziran Haaran Haziran W14 Haziran Haziran Temmuz Haziran Haziran Haziran Haziran Haziran 18 Haziran 20 Haziran 24 Haziran Haziran Haziran Haziran Haziran Haziran Haziran Haziran Haziran 2002/Sayı 51 17

18 KOMİSYONLARDAN Ekonomik Demokratik Özlük Hakları ve İşsiz Mühendisler Komisyonu Ali Ekber ÇAKAR Mustafa YAZICI Tahsin AKBABA Haydar ŞAHİN Bünyamin AYDIN Hünkar KARAMAN Şuayip YALMAN Mustafa AYDOĞAN Mehmet GOLCÜ Hakan ÇELİK Hasan ANLAŞ Abdüllaziz ÖZEL Mehmet SARICA F. Bolat ARIKAN Ali KARADEMİR NejdetATALAY Cumhur PEKDEMİR Mustafa VAREL Zeki ADER Hakan ÜNAL Mehmet EYYUPOĞLU Ekrem NACARKAHYA Mehmet YOROĞLU M.Müflt ANTMEN Oğuz YAMAN Mustafa ŞİMŞEK Fikret EKİCİ Nuri ÖCAL Durdu KILIÇ Nurettin BEKTAŞ Hüseyin TANKUŞ Bülent Naci DEVECİ S.Sami GÜNAYDIN Sabri SAMANGÜL Ahmet BİLAL Kazım KARA Ayhan SÜRMEN Ahmet KAYA Merkez Merkez Merkez Merkez Merkez Merkez Ankara Ankara Antalya Antalya Bursa Bursa Denizli Denizli Diyarbakır Diyarbakır Edirne Edirne Eskişehir Eskişehir Gaziantep Gaziantep içel İçel istanbul İstanbul İzmir izmir Kayseri Kayseri Kocaeli Kocaeli Konya Samsun Samsun Samsun Trabzon Trabzon Öğrenci Üye Komisyonu ElifÖZTÜRK Merkez Baki ÇINAR Merkez Güler AYYILDIZ Merkez Mustafa İlker ALAGÖZ Adana Engin TABAK Adana Aykut HIZ Antalya Emre ÇAKAN Antalya Kaan ÖZTEN Bahri Yüksel ÇAĞLAR Ayşegül AKBIYIK Tarık CANNAZİK Ali ERGENEKON Barış MENGÜTAY Aydın BEDİRATAN İbrahim Vehbi AYAZ Erdem PAYDAŞ Müzeyyen BAŞ Çağrı KARADAĞ Ömür AKBAYIR Çağrı Kaan ÇAKIR Ali KAYACI Can ERSÖZ Mustafa Emre IHLAMUR ilker Ümit YAŞAR Nasuh KARCI Mustafa ÖZKAN B.Tarık ÖZELER Taylan Özgür İNCE Utkan İNCE Sedat GÖNCÜ Murat AKTAŞ Ekin KAYA Cihan DÜNDAR Ali Ekber ÇAKAR Tahsin AKBABA Fırat ANDİÇ Ümit BÜYÜKEŞMELİ Hikmet AYDOĞDU Süleyman YILMAZ Fikret ÖZGEN Hakan HAVANCILAR Şaban ERDEM Mehmet ÖZSAKARYA Ali Oğuz MEYDAN AİTM Komisyonu Bursa Bursa Bursa / Balıkesir Bursa / Balıkesir Denizli Denizli Diyarbakır Diyarbakır Edirne Edirne Eskişehir Eskişehir Gaziantep içel içel İstanbul İzmir İzmir Kayseri Kayseri Kocaeli Kocaeli Konya Konya Trabzon Trabzon Merkez Merkez Ankara Antalya Bursa Denizli istanbul Edirne istanbul İzmir Konya CE Komisyon u S. Melih ŞAHİN Merkez Mesut ATICI Merkez Azmi BAKDUR istanbul İhsan DİRİCAN Bursa Abdullah AYDEMİR izmir Atilla ÇINAR Ankara Murat AKSOY Adana 18 Haziran 2002/Sayı 51

19 ŞUBELERİMİZDEN EDİRNE XI. BAHAR KONFERANSLARI Her yıl geleneksel olarak Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü ile Edirne Şubemizin birlikte düzenlediği Bahar Konferanslarının bu yıl XI.si Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu yıl Konferanslar ilk kezyunanistan'dan Aristoteles Üniversitesi ve Bulgaristan'dan Trakia Üniversitesi ile Gabrovo Teknik Üniversitesi'nin rektör ve rektör yardımcıları düzeyinde katılımıyla gerçekleşti. 12 yabancı konuk ve konuşmacının katıldığı Konferans iki gün sürdü. İkinci gün öğleden önce Şube' de Oda Başkanı Emin KORAMAZ, Oda Saymanı Ahmet ENİS, konuk üniversiteler, Trakya Üniversitesi ve Şube yöneticilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz Bahar Konferansları için ortak bir zemin oluşturulması, her türlü Kongre, Sempozyum düzenlenmesi; teknik işbirliği yapılması, projeler üretilmesi konusunda Balkan Ülkeleri İşbirliği Konseyi oluşturulması kararı alındı ve bu konuda çalışmalara başlandı. Konuklar ikinci gün öğleden sonra Edirne'yi gezme fırsatı buldular. Ayrıca ikinci gün süren konferans boyunca "Altı Sigma ve Endüstrideki Uygulamaları" konusunda Hakan ERDOĞMUŞ, "Léjyoner Hastalığı ve Mekanik Tesisat", "Enerji Ekonomisi, Yakıt Tasarrufu ve Pratik Bilgiler" konularında Mehmet ARAS, "Mekanikte Son Gelişmeler" konusunda Doç. Dr. Erol ŞENOCAK, "Kalibrasyon ve Metroloji" konusunda Berkay ERİŞ sunumlar yaptılar. İki gün sonunda geleneksel hale gelen "Mesleğe Merhaba Kokteyli" düzenlendi. Öğrenciler Kokteyl'de katılımcılarla birebir görüşme imkanı buldular ve genç mühendis adayları gelecekten beklentilerini dile getirerek katılımcılara iş yaşamıyla ilgili sorular yönelttiler. MMO Başkanı Emin KORAMAZ'm Mayıs 2002'de Edirne Bahar Konferansında Yaptığı Açılış Konuşması Sayın Rektör, Sayın Dekan, Sayın Şube Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli Bilim İnsanları, Basın Mensupları, Sevgili Öğrenciler ve Değerli Katılımcılar; Öncelikle T.Ü. Makina Mühendisliği Bölümü ve Odamız Edime Şube Yöneticilerine bilginin paylaşımı, bilimsel ve teknik çalışmaların aktarılması açısından çok önemli bulduğumuz böylesine önemli ve anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Konuşmamda sizleri Odamız ve çalışmaları hakkında kısaca bilgilendirmek istiyorum. TMMOB'ye bağlı 24 Odadan biri olan Odamız 1954 yılında 902 üye ile kurulmuştur. Bugün itibarî ile üye sayımız 'e ulaşmıştır. Odamız bünyesinde, Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Havacılık, Uçak ve Uzay Mühendisliği disiplinlerini barındırmaktadır. Odamız ülke geneline yayılmış 18 şubesi, 49 il Temsilciliği, 32 İlçe Temsilciliği, 21 Mesleki Denetim Bürosu ve yüzlerce işyeri temsilciliği ile yaygın bir örgütlülüğe sahiptir. Öğrenci üye sayımız 2400'dür. Çalışmalarımız dört ana başlıkta yürütülmektedir. Bunlardan birincisi, makina mühendisliği hizmetlerinin mesleğinde ehil, uzman üyelerimizce verilmesini sağlamak, üyelerimizin uzmanlık sicil kayıtlarını tutmak verilen hizmetleri mesleki etik ve teknik kurallar çerçevesinde, kamu adına denetlemek oluşturmaktadır. ikincisi ise; üyelerimizin uzmanlaştırılması, mesleki bilgi ve deneyimlerinin artırılması, meslekdaşlar arasında mesleki dayanışmanın tesis edilmesi faaliyetleridir. Üçüncü çalışma konumuz, makina mühendisliği hizmetleri ile ilgili her türlü normları, teknik şartnameleri vb. belgeleri hazırlamak, diğer kuruluşlarca hazırlananlara önerilerde bulunmak, geliştirmek, yurdumuzun gereksinimini karşılayabilecek nitelik ve nicelikte makina mühendisinin yetişmesine yardımcı olmaktır. Sonuncusu ise, meslek alanlarımıza giren konularda Haziran 2002/Sayı 51 19

20 ülke politikalarının şekillenmesine katkıda bulunmak, görüş ve önerileri yetkililere iletmek, halkı ve kamuoyunu bilgilendirmek, ülke ve kamu çıkarlarını savunmak çerçevesinde çalışmaları yürütmektir. Bu ana çalışma anlayışı çerçevesinde Odamız merkezi olarak şekillendirdiği MlEM aracılığı ile Mekanik Tesisat Hizmetleri, İş Güvenliği Mühendisliği, Kaynak Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Bakım Sistemleri, Asansör Mühendisliği alanlarına ilişkin toplam 26 konuda eğitim ve belgelendirme çalışmaları yürütmektir. MlEM kapsamında son üç yılda toplam 260 kurs açılmış ve kurslar sonrası yapılan sınavlarda başarılı olan üyelerimiz belgelendirilmiştir. Ülke genelinde açılan kurslara toplam katılımcı sayısı 5867'ye ulaşmıştır. Odamızda merkezi olarak üç adet teknik periyodik yayın çıkarılmaktadır. Bunlardan birincisi Mühendis ve Makina Dergisi olup; 45 yıldır her ay düzenli olarak makina mühendisi üyelerimize ulaştırılmaktadır. Endüstri Mühendisliği Dergisi ise; 1989 yılından beri her iki ayda bir endüstri, işletme mühendislerine yönelik olarak basılan süreli yayınlarımızın ikincisidir. Yine Tesisat Mühendisliği hizmetleri veren üyelerimiz için 1993 yılından beri her iki ayda bir Tesisat Mühendisliği Dergisi merkezi olarak basılmaktadır. Odamız kuruluşundan bu yana uzmanlık alanlarımız ile ilgili 165 adedi teknik kitap, 130 adedi kongre, kurultay ve sempozyum bildiriler kitabı olmak üzere toplan 317 adet kitabın basımını gerçekleştirmiştir. Bu çalışma döneminde ise geçmiş yayınlarımızın güncellenme çalışmalarının yanı sıra 19 adet yeni teknik kitabın basılması hedeflenmektedir. Bu kitapların hazırlanması için çalışma grupları oluşturulmuş olup görev alan birimlerimizin sekreteryasında çalışmalar devam etmektedir. Odamız yayın listesine, MİEM kapsamında verilen kurslara ilişkin program ve kurs takvimlerine, periyodiklerimize ve Odamızca yürütülen diğer tüm çalışmalara WEB sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Yine Odamız her çalışma döneminde mesleki bilginin yaygınlaştırılması, ülke ve meslek sorunlarının tartışılması çözüm önerilerinin ortaya çıkarılması amacıyla onlarca kongre, kurultay ve sempozyum düzenlemektedir. Katılımcı sayısı 'e varan bu etkinliklere ilişkin her dönem civarında kitap basılmakta kamuoyunun kullanımına sunulmaktadır. Bu dönemde de yine aynı anlayışla artık birçoğu gelenekselleşen etkinliklerimizi düzenlemeye deva edeceğiz. Kasım 2002'de Kocaeli'de Kağıt Sempozyumu, Mart 2003te Eskişehir'de Yalıtım ve Enerji Yönetimi Kong, Mayıs 2003'te Ankara'da Öğrenci Üye Kurultayı ve Ulaşım Trafik Kongresi, Eskişehir'de Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, İçel'de Isı Bilim Tekniği ve Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu, Eylül 2003'te Gaziantep'te Doğal gaz Kongresi, Bursa'da Kalite Sempozyumu, Ekim 2003te İzmir'de Tesisat MühendisliğiKongresive Ser, Adana'da iş Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi, Kocaeli'de Kaynak Teknolojileri Kongresi, Konya'da Makina Tasarımı ve İmalat Teknolojileri Kong. Diyarbakır'da GAP ve Sanayi Kongresi, Zonguldak'da Demir Çelik Sempozyumu, Eskişehir'de Ölçümbilim Kongresi, Bursa'da Otomotiv ve Yan Sanayi Sempozyumu, Denizli'de Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi, Kasım 2003'te İstanbul'da Makina Mühendisliği Eğitimi Sempozyumu ile İş Makinalan Sempozyumu, Denizli'de Endüstri İşletme Mühendisliği Kurultayı, Aralık 2003'te Ankara'da LPG ve CNG Uygulamaları Sempozyumu, İzmir'de Hidrolik ve Pnömatik Kongresi ve Sergisi gerçekleştirilecektir. Tüm bu etkinliklerin sonuç bildirgeleri 1960'lardan beri TMMOB adına düzenlediğimiz ve 2003 Aralık ayı sonunda yapılacak TMMOB Sanayi Kongresi'nde tartışılacaktır. Yine bu dönem üniversite-oda ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, ortak çalışmaların planlanması amacıyla 19 Ekim 2002 tarihinde üniversitelerimizin makina, endüstri, işletme, havacılık, uçak ve uzay mühendisliği bölüm başkanları ile Ankara'da bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Bütün bu merkezi etkinliklerin yanında bölgelerimizin geleceğine ilişkin politikalar oluşturulması, ekonomik ve sosyal envanterinin çıkarılması, insan yerleşimleri ve 20 Haziran 2002/Sayı 51

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI Toplantı No: 4 Yunus PITIRLI Oda Onur Kurulunun 4 asıl, 1 yedek üye ile 07/04/2002 tarihinde oluşturduğu komisyon 01/06/2002 tarihinde toplanmıştır. 07/04/2002 tarihinde alınan

Detaylı

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI 6.1 MİEM (MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ) KAPSAMINDA EĞİTİM ÇALIŞMALARI MİEM in kurulduğu 6 Temmuz 1998 tarihinden bugüne verilen eğitimin kalitesinin arttırılması

Detaylı

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI 6.1 MİEM (MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ) KAPSAMINDA EĞİTİM ÇALIŞMALARI çizgisini anlatarak başladığı konuşmasında, TMMOB nin 1970 lerde Teoman Öztürk ve arkadaşlarınca

Detaylı

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI Toplantı No : 29 Mustafa ASAR Đ. Ethem ÖZTÜRK Battal KILIÇ Kurulumuzca; 21/01/2001 tarihli 26 nolu toplantıda aldığımız karar gereği düzenlenmek üzere MMO Yönetim Kuruluna

Detaylı

40. OLAĞAN GENEL KURUL TUTANAĞI

40. OLAĞAN GENEL KURUL TUTANAĞI 40. OLAĞAN GENEL KURUL TUTANAĞI 1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası 40. Olağan Genel Kurulu çoğunluklu olarak ilan edilen adreste saat 10.20 de Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ tarafından açıldı.

Detaylı

oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001

oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001 oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001 06 Ocak Ankara da Kentleşme ve Yerel Yönetimler Sempozyumu Düzenleme Kurulu 3. toplantısına Oda Yönetim Kurulu Üyesi Haydar ŞAHĐN 08 Ocak Oda Yönetim Kurulu toplandı.

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 16 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde, gerçekleştirilen onlarca etkinliğin

Detaylı

T M M O B KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI UNION OF THE CHAMBERS OF TURKISH ENGINEERS AND ARCHITECTS CHAMBER OF CHEMICAL ENGINEERS

T M M O B KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI UNION OF THE CHAMBERS OF TURKISH ENGINEERS AND ARCHITECTS CHAMBER OF CHEMICAL ENGINEERS T M M O B KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI UNION OF THE CHAMBERS OF TURKISH ENGINEERS AND ARCHITECTS CHAMBER OF CHEMICAL ENGINEERS Karanfil Sokak No:19/5 Kızılay- 06650 ANKARA Tel:312-417 65 20-417 35 63 Faks:312-417

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ 8. DÖNEM 2008-2009 ÇALIŞMA RAPORU ÇALIŞMA RAPORU 1-ÖRGÜTLENME KURUMSALLAŞMA 1.1. Yönetim Kurulu, dönem çalışmalarını tüm etkinlik alanını kapsayacak şekilde

Detaylı

ODA / ŞUBE YÖNETİM KURULU SEKRETER VE SAYMAN ÜYELER TOPLANTISI YAPILDI

ODA / ŞUBE YÖNETİM KURULU SEKRETER VE SAYMAN ÜYELER TOPLANTISI YAPILDI ODA / ŞUBE YÖNETİM KURULU SEKRETER VE SAYMAN ÜYELER TOPLANTISI YAPILDI 41. Dönem Oda / Şube Yönetim Kurulu Sekreter ve Sayman Üyeler II. Toplantısı, 25 Şubat 2007 tarihinde Ankara da yapıldı. Toplantıda

Detaylı

oda merkezi günlüğü Eylül-Ekim 2001

oda merkezi günlüğü Eylül-Ekim 2001 oda merkezi günlüğü Eylül-Ekim 2001 1 Eylül Gaziantep te yapılan Doğal Gaz ve Enerji Yönetimi Kongre ve Sergisi Düzenleme Kurulu 4. toplantısına Oda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet ENĐŞ katıldı. 3 Eylül 8 Eylül

Detaylı

MEKANĐK TESĐSAT HĐZMETLERĐ UZMANLIK VE BELGELENDĐRME YÖNETMELĐĞĐ

MEKANĐK TESĐSAT HĐZMETLERĐ UZMANLIK VE BELGELENDĐRME YÖNETMELĐĞĐ MEKANĐK TESĐSAT HĐZMETLERĐ UZMANLIK VE BELGELENDĐRME YÖNETMELĐĞĐ -01. KAPSAM Bu yönetmelik mekanik tesisat hizmetlerini gerçekleştirecek makina mühendislerinin uzmanlıklarının TMMOB Makina Mühendisleri

Detaylı

Oda dan haberler. Saymanlar Toplantısı. Saymanlar toplantısı 9 Aralık 2000 tarihinde Oda Merkezi nde yapıldı. Toplantıya Katılanlar

Oda dan haberler. Saymanlar Toplantısı. Saymanlar toplantısı 9 Aralık 2000 tarihinde Oda Merkezi nde yapıldı. Toplantıya Katılanlar Oda dan haberler Saymanlar Toplantısı Saymanlar toplantısı 9 Aralık 2000 tarihinde Oda Merkezi nde yapıldı. Yunus YENER Oda Merkezi Hüseyin NURGEL Adana Şube Kamuran BASKIN Ankara Şube Eyüp SAYDAM Antalya

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 43. Dönem Çalışma Raporu 43. DÖNEM ONUR KURULU VE DENETLEME KURULU RAPORLARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 43. Dönem Çalışma Raporu 43. DÖNEM ONUR KURULU VE DENETLEME KURULU RAPORLARI 43. DÖNEM ONUR KURULU VE DENETLEME KURULU RAPORLARI 605 606 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI 43. DÖNEM ONUR KURULU ÇALIŞMA RAPORU EMO 43. Dönem Onur Kurulu yaptığı ilk toplantısında M. Asım Rasan ı başkan,

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 46. Dönem Çalışma Raporu BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte TMMOB Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz Birliğin çalışmalarında

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME, RAPORLANDIRMA VE YAYIN ÜCRETLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME, RAPORLANDIRMA VE YAYIN ÜCRETLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME, RAPORLANDIRMA VE YAYIN ÜCRETLERİ 1. Büro Tescil Belgesi Ücretleri (2014 yılından itibaren Belge yıllık olarak verilmektedir.)

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 03 Aralık 2016, Cumartesi TOPLANTI SAATI : 17.00 TOPLANTI YERİ : ANTALYA TOPLANTI BAŞKANI ÜYELER GENEL

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME, RAPORLANDIRMA VE YAYIN ÜCRETLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME, RAPORLANDIRMA VE YAYIN ÜCRETLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME, RAPORLANDIRMA VE YAYIN ÜCRETLERİ 15 1. Büro Tescil Belgesi Ücretleri (2014 yılından itibaren Belge yıllık olarak verilmektedir.)

Detaylı

" ENERJÝ VERÝMLÝLÝÐÝ " KONULU RESÝM ve AFÝÞ

 ENERJÝ VERÝMLÝLÝÐÝ  KONULU RESÝM ve AFÝÞ " ENERJÝ VERÝMLÝLÝÐÝ " KONULU RESÝM ve AFÝÞ YARIÞMASININ ÖDÜL TÖRENÝ GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Þubemizin Þubat-Nisan aylarý içerisinde düzenlediði Enerji Tasarrufu Semineri ve Enerji Verimliliði konusunda ilköðretim

Detaylı

MESLEK İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MESLEK İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ İhsan Altun Osman Kolay Hidayet Çetin İhsan Altun Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkan

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ

GİRESUN BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜN KURULUŞU : Müdürlüğümüz 5393 sayılı Belediye Kanununun 15 nci maddesi gereği aynı kanunun 49 ncu maddesine istinaden Belediye Meclisinin 03.02.2005

Detaylı

43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014)

43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014) TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI 43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014) Kimya Mühendisleri Odası nın 43. Çalışma Döneminde yürütülen tüm çalışmalara doğrudan ya da görüş ve önerileri sunarak katkıda

Detaylı

bölüm 6 eğitim ve belgelendirme çalışmaları

bölüm 6 eğitim ve belgelendirme çalışmaları bölüm 6 eğitim ve belgelendirme çalışmaları BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI 6. MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) Kapsamında Eğitim Çalışmaları Bilim, teknoloji ve mühendislik uygulama alanlarında

Detaylı

GÖZETĐM VE YENĐDEN BELGELENDĐRME KRĐTERLERĐ

GÖZETĐM VE YENĐDEN BELGELENDĐRME KRĐTERLERĐ 3.3. Gözetim/Yeniden Belgelendirme Đçin Gerekli Koşullar Puanlama için yapılacak faaliyetler ve puan değerleri tabloda verilmiştir. Her bir belgelendirme programı için hangi etkinliklerin o yıl için kapsamda

Detaylı

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü.

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. 28.03.2016 ALINAN KARARLAR 1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun 23.02.2016 tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 180 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir

Detaylı

Tahsin Vergin Anısına PROGRAM

Tahsin Vergin Anısına PROGRAM Tahsin Vergin Anısına PROGRAM 5 Kasım 2015 Perşembe Anadolu Salonu 09.00-09.30 Kayıt 09.30-10.30 Açılış Konuşmaları 10.30-11.00 Çağrılı Konuşmacı: Eğitim-Öğrenim ve İSİG İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme

Detaylı

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Evlilik işlemleri BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı 2-Nüfus Kayıt Örneği 3-6 Adet Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş) 4-Sağlık Raporu 5-İzin belgesi 6-Evlenme Beyannamesi

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATINDA ODAMIZIN YERİ VE GÖREVLERİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATINDA ODAMIZIN YERİ VE GÖREVLERİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATINDA ODAMIZIN YERİ VE GÖREVLERİ Şuayip Yalman MMO Yönetim kurulu Başkan Vekili Giriş Enerji verimliliği kapsamındaki konular Makine Mühendisliği meslek disiplini içerisinde bulunan

Detaylı

http://denizli.mmo.org.tr

http://denizli.mmo.org.tr http://denizli.mmo.org.tr Seçkin sergilerin mekanı olan 2 katlı sergi salonumuz Farklı kapasitelerde eğitim salonlarımız ve bilgisayar laboratuvarımız Seminer ve konferanslara ev sahipliği yapan son teknoloji

Detaylı

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; lisans düzeyinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve

Detaylı

Yönetmelikler. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri. Madde 1- Bu Yönetmelik, ülke ve toplum yararları doğrultusunda, asansör

Yönetmelikler. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri. Madde 1- Bu Yönetmelik, ülke ve toplum yararları doğrultusunda, asansör Resmi Gazete 12.01.2002 Cumartesi Sayı: 24638 (Asıl) Yönetmelikler Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası Asansör Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği Türk Mühendis ve Mimar Odaları

Detaylı

Asansör. Mühendis Yetkilendirme Kursu. Asansör Avan Proje Hazırlama. Mühendis Yetkilendirme Kursu 40. 41. 42. ve 43. Dönem Karşılaştırması

Asansör. Mühendis Yetkilendirme Kursu. Asansör Avan Proje Hazırlama. Mühendis Yetkilendirme Kursu 40. 41. 42. ve 43. Dönem Karşılaştırması 40. 41. 42. ve 43. Dönemde Açılan Kurs ve Katılımcı Sayıları Karşılaştırması 10175 14654 12701 19019 Asansör 710 639 552 447 461 728 700 1037 833 Asansör Avan Proje Hazırlama 1166 1197 1051 KURS 38 45

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI 1.Sınıf Gayrisıhhi Müesseseler Ruhsat

Detaylı

ş y i d i K Adana Şubesi Yenibaraj Mah. Hacı Ömer Sabancı Cad. Yılmaz Apt. Kat: I Daire: 3 Seyhan/ADANA Tel.: 0 322 224 13 18 adnsube@hkmo.org.

ş y i d i K Adana Şubesi Yenibaraj Mah. Hacı Ömer Sabancı Cad. Yılmaz Apt. Kat: I Daire: 3 Seyhan/ADANA Tel.: 0 322 224 13 18 adnsube@hkmo.org. HKMO Adına Sahibi Hüseyin ÜLKÜ Genel Yayin Yönetmeni A. Fahri ÖZTEN Yazı İsleri Nüdürü Zeki Y. YÜCESOY Oda Yayın Kurulu Cengiz DAĞDELEN Yılmaz BALUN Gonca SEÇER Mustafa ERDOĞAN Adana Pelin TEKİNSOY Ankara

Detaylı

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI DOLUM TESİSİ SORUMLU MÜDÜR TİP SÖZLEŞMESİ TASLAĞI

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI DOLUM TESİSİ SORUMLU MÜDÜR TİP SÖZLEŞMESİ TASLAĞI SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI DOLUM TESİSİ SORUMLU MÜDÜR TİP SÖZLEŞMESİ TASLAĞI MADDE 1- AMAÇ VE KONU Bu sözleşme, bir taraftan.(işveren olarak anılacaktır) ile diğer taraftan..(sorumlu

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME VE YAYIN ÜCRETLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME VE YAYIN ÜCRETLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BÜRO TESCİL, ÜYE KAYIT, EĞİTİM, BELGELENDİRME VE YAYIN ÜCRETLERİ 1. Büro Tescil Belgesi Ücretleri (Gecikme zammı uygulaması kaldırılmıştır, ek ücret alınmamaktadır.) İlk

Detaylı

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM OCAK 2011 03.01.2011 YAYIN KURULU TOPLANTISI 04.01.2011 ODA 06.01.2011 ODA ODAMIZ VE BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE YENİ İŞE BAŞLAYAN JEOFİZİK

Detaylı

basında odamız basında odamız Ekim 2010 Ekim 2010 Ekim / Ekim Ekim 2010 Ekim 2010

basında odamız basında odamız Ekim 2010 Ekim 2010 Ekim / Ekim Ekim 2010 Ekim 2010 basında odamız Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ın Ağustos ayında yaptığı Depremlere Karşı Önlemler Bütünlüğü ve Güvenli Yapılaşma İçin Yeni Bir Yapı Denetim Yasası Çıkarılmalıdır/TMMOB ye Bağlı

Detaylı

YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI

YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI )SON HAKEDİŞ KAPAK SAYFASI SURETİ (ASLININ AYNIDIR YAPILMIŞ) )ASKİ KANAL VİZESİ 3)ADRES NUMARATAJ YAZISI 4)SSK İLİŞİKSİZLİK YAZISI 5)VERGİ

Detaylı

mmo bülteni nisan 2005/sayý 83 12 AYLIK ÇALIÞMA RAPORU (Nisan 2004-Nisan 2005) ODAMIZ DÝSÝPLÝNÝNDE YER ALAN BRANÞLARIN DAÐILIMI

mmo bülteni nisan 2005/sayý 83 12 AYLIK ÇALIÞMA RAPORU (Nisan 2004-Nisan 2005) ODAMIZ DÝSÝPLÝNÝNDE YER ALAN BRANÞLARIN DAÐILIMI 12 AYLIK ÇALIÞMA RAPORU (Nisan 2004-Nisan 2005) Oda Yönetim Kurulu, örgütünden ve üyesinden aldýðý güçle, birlikte üretme, birlikte yönetme ve birlikte paylaþma anlayýþýyla 1 yýlda aþaðýda özetlenen çalýþmalarý

Detaylı

KURUL KARARI. Karar No: 3763-3 Karar Tarihi : 04/04/2012

KURUL KARARI. Karar No: 3763-3 Karar Tarihi : 04/04/2012 12.04.2012 tarih 28262 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No: 3763-3 Karar Tarihi : 04/04/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 04/04/2012

Detaylı

A.Đ.T.M. KOMĐSYONU TOPLANTI TUTANAĞI

A.Đ.T.M. KOMĐSYONU TOPLANTI TUTANAĞI KOMĐSYONLARDAN A.Đ.T.M. KOMĐSYONU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No : 1 Toplantı Tarihi : 20.04.2002 Toplantı Yeri : MMO Merkez Toplantıya Katılanlar Ali Ekber ÇAKAR Tahsin AKBABA Şenol KARACA Fırat ANDĐÇ

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

BELGELENDİRME KURULLARI TOPLANTISI YAPILDI

BELGELENDİRME KURULLARI TOPLANTISI YAPILDI Toplantılar BELGELENDİRME KURULLARI TOPLANTISI YAPILDI Belgelendirme Program Kurulları (BPK), Sınav Değerlendirme Kurulları (SDK) ve Danışmanlar Kurulu üyelerinin katılımı ile 6 Kasım 2010 tarihinde Oda

Detaylı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odasından: Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik, ülke ve toplum yararları doğrultusunda, araçların

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odasından: Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik, ülke ve toplum yararları doğrultusunda, araçların Resmi Gazete 12.01.2002 Cumartesi Sayı: 24638 (Asıl) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası Araç-İmal-Tadil-Montaj Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği Türk Mühendis ve Mimar Odaları

Detaylı

bölüm 21 oda denetleme kurulu çalışmaları

bölüm 21 oda denetleme kurulu çalışmaları bölüm 21 oda denetleme kurulu çalışmaları BÖLÜM 21. ODA DENETLEME KURULU ÇALIŞMALARI Oda Denetleme Kurulumuz, 09 Mayıs 2010 tarihinde toplanarak görev dağılımı yapmış, Haydar ŞAHİN, Ahmet ENİŞ ve Oğuz

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MYO

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MYO S. NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 ÖSYM Başkanlığı tarafından Yüksekokumuza yerleşen öğrencilerin kayıtlarının yapılması Nüfus Cüzdanı fotokopisi, T.Ü.

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.12.2013 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 09.12.2013

Detaylı

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız BÖLÜM 15 TMMOB Çalışmalarında Odamız Bölüm 15 BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte Birliğin Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz bu kurulların çalışmalarında

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI 1.Sınıf Gayrisıhhi Müesseseler Ruhsat talebi

Detaylı

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 13.ÇALIŞMA DÖNEMİ DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 23 ARALIK 2012 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2012 / KASIM 2012 (11 AYLIK ) ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ ŞUBEMİZ; İL TEMSİLCİLİĞİ 3 İLÇE TEMSİLCİLİĞİ 3 MESLEKİ DENETİM BÜROSU 1 YÖNETİM

Detaylı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası. 43. Dönem 2012-2014. 11-12-13 Nisan 2014 Ankara

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası. 43. Dönem 2012-2014. 11-12-13 Nisan 2014 Ankara TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 43. Dönem 2012-2014 11-12-13 Nisan 2014 Ankara TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Necatibey Cad. No: 57 Kızılay / Ankara Tel: 0.312.294 30 00 - Faks: 294 30 88 E-posta: imo@imo.org.tr

Detaylı

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI 23.01.2018 SORUMLU MÜDÜR BELGELERİ MEVCUT DURUM, BELGE BAŞVURULARI, SÖZLEŞMELER VE YETKİLENDİRME

Detaylı

EMO 44. DÖNEM DENETLEME KURULU RAPORU

EMO 44. DÖNEM DENETLEME KURULU RAPORU EMO 44. DÖNEM DENETLEME KURULU RAPORU 18-19-20 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen EMO 44. Dönem Olağan Genel Kurulu nda EMO 44. Dönem Denetleme Kurulu üyeliklerine Gıyasi Güngör, Musa Taş, Serdar Çiftcan,

Detaylı

bülten DİRENECEK! TMMOB VE ODALAR TMMOB TÜM SALDIRILARA KARŞIN TOPLUMSAL VE MESLEKİ YARARI SAVUNMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEKTİR

bülten DİRENECEK! TMMOB VE ODALAR TMMOB TÜM SALDIRILARA KARŞIN TOPLUMSAL VE MESLEKİ YARARI SAVUNMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEKTİR bülten tmmob makina mühendisleri odası Kasım 2013 Sayı 185 TMMOB VE ODALAR DİRENECEK! TMMOB TÜM SALDIRILARA KARŞIN TOPLUMSAL VE MESLEKİ YARARI SAVUNMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEKTİR TMMOB Makina Mühendisleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI Saymanlığımız Ocak-Ağustos Dönemi Faaliyet Raporu Olarak Hazırlanmıştır.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI Saymanlığımız Ocak-Ağustos Dönemi Faaliyet Raporu Olarak Hazırlanmıştır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI Saymanlığımız Ocak-Ağustos Dönemi Faaliyet Raporu Olarak Hazırlanmıştır. Ankara Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı, 02.01.1999 tarih ve 23864 sayılı Resmi

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları Bölüm 13. Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye olarak Odaya üye olunması, 1996 yılında uygulamaya giren Öğrenci Üye Yönetmeliği uyarınca sağlanmıştır. Amaç; mühendislik

Detaylı

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik mühendisleri Odası Meslek İçi Eğitim ve Belgelendirme Yönetmeliği 12 Nisan

Detaylı

ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR K O N G R E - K U R U L T A Y - S E M P O Z Y U M ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Kongre, Kurultay, Sempozyum çalışmaları; yapılan Düzenleme Kurulu toplantılarıyla devam ediyor. Son bir ay içinde VIII. Ulusal

Detaylı

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 12/02/2010 Kabul Sayısı: 65 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 06/03/2010 Tarihli

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmelik, Ziraat Mühendisleri Odası

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 11 NO LU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 11 NO LU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 11 NO LU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 22 Eylül 2017 TOPLANTI SAATİ : 13.00 TOPLANTI YERİ : Eskişehir KATILANLAR : Mustafa Selmanpakoğlu, Ömer

Detaylı

RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI

RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI SUNUŞ Birimimiz Performans Programı, Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik ile Performans Programı Hazırlama

Detaylı

9. DÖNEM BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ SUNUŞU

9. DÖNEM BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ SUNUŞU 9. DÖNEM BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ SUNUŞU BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ YÜRÜTME KURULU 1- O. MURAT ATAMAN 2- TÜLAY ERTOZAN 3- İLHAN İNCELER 4- İBRAHİM KAYGUSUZ 5- HASAN BEKİS 6- BURHANETTİN SİNAN 7- SERKAN ATALAY 8-

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Resmi Yazı veya Dilekçe ile bildirim yapıldığında (3194 sayılı İmar Kanununun 39. ve 40.maddelerine göre; kesme yazıları YUNUSEMRE BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ) SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Metruk Yapıların Yıkılması İşi Yanan Yıkılan Bina Formu Düzenlemesi BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

İlk Müracaat Yeri : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

İlk Müracaat Yeri : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İkinci Müracaat Yeri : Adana Valiliği Adana Bölge Müdürlüğü İsim : Rıfat KALKAN İsim : Burhan TERZİOĞLU Adres : İnönü Cd. No:65 Seyhan/ADANA Adres : Adana Valiliği Tel : 0 322 352 57 22-359 91 72 Tel :

Detaylı

ALINAN KARARLAR. 1. BursaŞubenin tarih ve 275nolu kararı üzerine görüşüldü.

ALINAN KARARLAR. 1. BursaŞubenin tarih ve 275nolu kararı üzerine görüşüldü. ALINAN KARARLAR 08.08.2018 1. BursaŞubenin 31.07.2018 tarih ve 275nolu kararı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 1202 Şube önerisi doğrultusunda;uümf Makina Bölümünden 41 öğrencinin yaz dönemi stajlarını 06

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ADI (3194-4708 5216 SAYILI YASALAR GEREĞİ) 1 YAPI KONTROLÜ A) 1 LU HAKEDİŞ (Proje İnceleme Bedeli - %10) - Yapı Denetim

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 25.01.2019, Cuma TOPLANTI SAATI : 14:00 TOPLANTI YERİ : İMO Bursa Şube Toplantı Salonu Bursa ÜYELER

Detaylı

tmmob mmo bursa şubesi

tmmob mmo bursa şubesi . MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ (MİEM) ÇALIŞMALARI Oda Genel Kurulunda alınan karar çerçevesinde MİEM'in, Enstitü'ye dönüşerek kendi yönetsel kararlarını alacak, kadrolu personeliyle eğitimin yanı sıra yayın

Detaylı

ALINAN KARARLAR. 1. Adana Şubenin tarih ve 2 nolu kararı üzerine görüşüldü.

ALINAN KARARLAR. 1. Adana Şubenin tarih ve 2 nolu kararı üzerine görüşüldü. 02.02.2016 ALINAN KARARLAR 1. Adana Şubenin 25.01.2016 tarih ve 2 nolu kararı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 5518 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi adına açılmış olan Türkiye İş Bankası Yenişehir

Detaylı

YALIN dönüşüm 4-6 EKİM 2013 İLK ÇAĞRI. http://embk.mmo.org.tr. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İZMİR

YALIN dönüşüm 4-6 EKİM 2013 İLK ÇAĞRI. http://embk.mmo.org.tr. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İZMİR YALIN dönüşüm 4-6 EKİM 2013 MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İZMİR İLK ÇAĞRI http://embk.mmo.org.tr SUNUŞ Yalın düşüncenin temel amacı, değerin ilk hammaddeden başlayarak değer yaratma süreci boyunca

Detaylı

TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI

TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI SIRA RO: VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMANLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ( I.Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı Verilmesi ) DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1) Ruhsat Başvuru/Beyan Formu,

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Yapı Kontrol Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

1. Adana Şubenin tarih ve 2 nolu kararı üzerine görüşüldü.

1. Adana Şubenin tarih ve 2 nolu kararı üzerine görüşüldü. 12.02.2014 ALINAN KARARLAR 1. Adana Şubenin 24.01.2014 tarih ve 2 nolu kararı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 4290 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi adına açılmış olan Türkiye İş Bankası Yenişehir

Detaylı

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

GÜMRÜK VE VERGİ MEVZUATINDAN KAYNAKLANAN UYUŞMAZLIKLAR KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

GÜMRÜK VE VERGİ MEVZUATINDAN KAYNAKLANAN UYUŞMAZLIKLAR KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ GÜMRÜK VE VERGİ MEVZUATINDAN KAYNAKLANAN UYUŞMAZLIKLAR KONULU MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ 13 15 Mayıs 2016/ ERZURUM 08.45-09.15 Kayıt İşlemleri 1. GÜN (13 Mayıs 2016 Cuma) 09.15-09.45 Saygı Duruşu - İstiklal

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 10.1. ÜNİVERSİTEMİZ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İŞYERİ EĞİTİMİ YÖNERGESİ NİN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI VE YÖNERGEYE MADDE

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Sekreter ve Sayman Üyeler Toplantısı

Sekreter ve Sayman Üyeler Toplantısı Sekreter ve ler Toplantısı 42. DÖNEM ODA/ ŞUBE YÖNETİM KURULU SEKRETER VE SAYMAN ÜYELER I. TOPLANTISI YAPILDI 42. Dönem Oda/ Şube Yönetim Kurulu Sekreter ve Sayman Üyeler birinci toplantısı, 18 Mayıs 2008

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 6.1.ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME KILAVUZU TABLO 3B.2 DE İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE MTOK KONTENJANINDAN

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü. Sayı : 47227715-45271-(63246)/824-5745 17/12/2015

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü. Sayı : 47227715-45271-(63246)/824-5745 17/12/2015 T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Sayı : 47227715-45271-(63246)/824-5745 17/12/2015 Konu : Merkez Bankasına Ait Kıymet Nakilerinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri. Bakanlık Genelge No:29 EGM

Detaylı

tmmob mmo bursa şubesi

tmmob mmo bursa şubesi . MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ (MİEM) ÇALIŞMALARI Oda Genel Kurulunda alınan karar çerçevesinde MĠEM'in, Enstitü'ye dönüģerek kendi yönetsel kararlarını alacak, kadrolu personeliyle eğitimin yanı sıra yayın

Detaylı

ODA DAN. Sekreterler Toplantısı

ODA DAN. Sekreterler Toplantısı ODA DAN Sekreterler Toplantısı Sekreterler toplantısı 28-29 Ekim 2000 tarihinde Oda Merkezi nde yapıldı. Toplantıya Katılanlar Mehmet SOĞANCI Merkez Melih ŞahĐn Merkez Ali Ekber Çakar Merkez Tahsin Akbaba

Detaylı

1 9 9 8-9 9 23. DÖNEM Y İ R M İ Ü Ç Ü N C Ü D Ö N E M Y Ö N E T İ M K U R U L U. İstanbul Şube Başkanı. 1978 yılı Galatasaray mezunu (1955-...

1 9 9 8-9 9 23. DÖNEM Y İ R M İ Ü Ç Ü N C Ü D Ö N E M Y Ö N E T İ M K U R U L U. İstanbul Şube Başkanı. 1978 yılı Galatasaray mezunu (1955-... Proje1 genis marjli:mizanpaj 1 24.12.2007 13:32 Sayfa 78 1 9 9 8-9 9 Y İ R M İ Ü Ç Ü N C Ü D Ö N E M Y Ö N E T İ M K U R U L U ÜMİT ÜLGEN İstanbul Şube Başkanı 1977 yılı Galatasaray mezunu (1955-...) EROL

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

6. ULUSAL HİDROLİK PNÖMATİK KONGRESİ VE SERGİSİ 5-8 Ekim 2011

6. ULUSAL HİDROLİK PNÖMATİK KONGRESİ VE SERGİSİ 5-8 Ekim 2011 6. ULUSAL HİDROLİK PNÖMATİK KONGRESİ VE SERGİSİ 5-8 Ekim 2011 MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi HİDROLİK 2011 PNÖMATİK 2 1 1 İLETİŞİM : TMMOB Makina Mühendisleri Odası si Tel: (0 2 3 2 ) 4 4 4 8 666

Detaylı

DİYARBAKIR ŞUBE YÖNETİM KURULU

DİYARBAKIR ŞUBE YÖNETİM KURULU 18 DİYARBAKIR ŞUBE YÖNETİM KURULU Z. Abidin ÖZTÜRK (BAŞKAN) : 1950 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Elazığ'da tamamladı. 1978 yılında KDMMA Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı

Detaylı

I. SEKRETERLER_ SAYMANLAR TOPLANTISI

I. SEKRETERLER_ SAYMANLAR TOPLANTISI I. SEKRETERLER_ SAYMANLAR TOPLANTISI Sekreterler-Saymanlar toplantısı 29.04.2000 tarihinde Oda Merkezinde Yazışmalar, Yeni Kayıt, Kimlik Yenileme, Büro Tescil Belgeleri, Adres Değişikliği Talebi, Oda Mali

Detaylı

MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ

MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ Resmî Gazete de yayım tarih ve sayısı: 23 Ekim 2009-27385 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin)

YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin) YAPI DENETİM KANUNU (Tam Metin) Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kanun Numarası : 4708 Kabul Tarihi : 29/6/2001 Amaç, kapsam ve tanımlar Madde 1 - Bu Kanunun amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar plânına,

Detaylı

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği Yönetmelikler tmmob makina mühendisleri odası Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği 263 tmmob makina mühendisleri odası Yönetmelikler 21 Şubat 2008 PERŞEMBE günü resmi gazetede

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İmar Durumu 2 İnşaat Ruhsatı NİLÜFER BELEDİYESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Tapu, Çap Ve Ebatlı

Detaylı