Legal 500 Firması. İnsanlara ses hakkı veriyoruz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Legal 500 Firması. İnsanlara ses hakkı veriyoruz."

Transkript

1 01 Legal 500 Firması İnsanlara ses hakkı veriyoruz.

2 02

3 03 İçindekiler Neden Duncan Lewis? 4 Göçmenlik 6 Çocuk Hukuku 8 Aile ve Aile İçi Şiddet 9 Ceza Hukuku 10 Cezaevi Hukuku 11 Kamu Hukuku 12 Hukuki İhtilaf 13 Toplum Sağlığı 14 Kamu Yardımları 15 Konut 16 Borç 17 Ticari Mülkiyet 18 Konut Mülkiyeti 19 Akıl Sağlığı 20 İstihdam 21 Fiziksel Yaralanmalar 22 Bize nasıl ulaşabilirsiniz? 23

4 04 Neden Duncan Lewis? 17 departman ve 65 farklı milliyetten 400 kişilik personelimizle ihtiyacınız olan uzmana sahibiz. Büyük bir hukuk firmasının kişisel olamayacağını ve sorunlarınıza gereken özeni gösteremeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz. Duncan Lewis in boyutu, aslında sizin fazlasıyla kişisel bir hizmet alacağınız anlamına gelir. Bunun nedeni personelimizin hukukun belirli alt alanlarında uzmanlaşabilmiş olmasıdır. Personelimiz uzmanlık bilgi ve deneyimlerini sizin adınıza çok etkili bir şekilde çalışmak için kullanabilirler. Boyutumuz aynı zamanda olanaklarımızın çok fazla olduğu ve ölçek ekonomileri yardımıyla çok etkili olduğumuz anlamına gelir. Yasal yardım fonlaması kısıtlamalarına karşın büyük çoğunluğu yasal yardımla kamusal olarak fonlanmış kuruluşumuz sayesinde, çok yüksek kalitede danışma ve temsil hizmeti alırsınız. Ülkedeki en büyük sivil yasal yardım kuruluşu olmamıza rağmen özel müvekkillerimize çok yüksek bir kalitede ve uygun maliyetli bir hizmet sunmaktayız. Size en iyi şansı verecek deneyim Departmanlarımızın bir kısmı Legal 500 kaydıyla övünç duymaktadır, bu yalnızca deneyimimizin değil aynı zamanda mesleğimiz üzerindeki etkimizin de göstergesidir. İşimizdeki kalitemiz, üzerinde çalıştığımız davalardaki çok yüksek başarı oranlarımızla da sürekli olarak kanıtlanmaktadır. Lexcel (Baro nun kalite damgası) ve Investors in People tarafından Kalite Markası olarak belgelendirildik. Bu da personelimizin bizim kusursuz itibarımızı ve yüksek standartlarımızı korumaya olanak tanıyan en yüksek kalitedeki eğitimi alıyor olduğunu gösteriyor. Ayrıca Yasal Komisyonu tarafından 9 acentelikle ve pek çok alanda 1. Kategori statüsüyle ödüllendirildik. Hukukçularımızın çoğu Baro paneli üyesidir. Yasalara dair derin anlayışımıza ek olarak, yeni yasalar oluşturulmasına da yardımcı olduk. Ülkedeki diğer tüm Yasal Yardım firmalarından daha çok rapor edilmiş davaya sahibiz ve bu davaların bir kısmı yasal yorumlamaları ve yasaların işleyişini kökünden değiştirmiştir.

5 05 Her davaya bağlılık Yasal sistem, özellikle de hükümet kuruluşu gibi büyük bir organizasyon karşısındayken, herkes için göz korkutucu olabilir. Duncan Lewis, adınıza en güçlü savunmayı yapmaktaki sesiniz ve danışmanınız olmak için vardır. Pek çok davada sizin için ücretsiz olarak yasal danışmanlık yardımı sağlayabiliriz. Bu, daha az komplike uygulamaları içerdiği gibi Yüksek Mahkeme, Temyiz Mahkemesi ve Yargıtay da görülen daha karmaşık davaları da içerir. Çok sayıda yardımsal danışmanlık işlemleri yürüterek ve ayrıca yasal yardımın mevcut olmadığı durumlarda bazı davaları kamu hayrı için ücretsiz olarak üstlenerek hizmetlerimizi herkes için olabildiğince erişilebilir hale getirmeye çabalıyoruz. Habeş'ten Zulu'ya kadar 40'tan fazla dilde hizmet veren 400 ün üzerinde tercümana da sahibiz. Bizim yardımımıza ihtiyacı olan herkese yüksek kalitede yasal danışmanlık ve hizmet sağlıyoruz.

6 06 Göçmenlik Birleşik Krallık taki en geniş ve en saygı duyulan Göçmenlik Departmanlarından birine sahibiz. Genel göçmenlik, iş göçmenliği ve mülteci yasası ile ilgili geniş bilgimiz ve engin deneyimimizin bir eşi benzeri yok. Geniş Göçmenlik personelimiz farklı dillerde hizmet sağlayan uzman personelden oluşuyor ve Göçmenlik personelimizin tamamı Baro'nun Göçmenlik ve Mültecilik Akreditasyonunu elde etmiştir yada prosedurunu tamamlamaktadır. Müvekkillerimize göçmenlikle ilgili özel meselelerde çok uygun fiyatlarla kişisel danışmanlık ve temsil hizmeti sağlıyoruz. Personelimiz, örneğin politik mültecilik başvuruları gibi, kamusal fonların (eski adıyla yasal yardımın) mevcut bulunabileceği durumlardaki sorunlarla ilgileniyor. Genel Göçmenlik, Alıkonma Merkezleri de dâhil olmak üzere Sığınmacı ve Mülteci Göçmenliği, Çalışma İzinleri ve Vizeler, ve İş Göçmenliği konularında destek sağlıyoruz. Buraya destek sağlayabileceğimiz göçmenlik türlerine dair her bir ana kategori altında bazı örnekler ekledik.

7 07 Genel Göçmenlik Hem başvurular hem de başvuruları takip eden diğer işlemler için aşağıdaki türlerde yasal sorunlarla ilgili Genel Göçmenlik başlığı altında müvekkillerimize destek sağlayabiliriz: Sınırdışı edilme / Yasadışı Giriş AEA Ortaklık Anlaşması Giriş İzni AB İkameti Aile Birleşmeleri Adli İnceleme Evli ve Evli Olmayan Eş İmtiyaz Başvuru ve Temyizleri Vatandaşlığa Kabul Kural Dışı Başvurular Birleşik Krallıkta Yasadışı / Normalden Fazla Kalmak Liman/Alıkonma Acil Durumları Sponsorluk Evli Çiftler ve Evli Olmayanlar veya Birlikte Yaşayan Çiftler Öğrenciler Yolculuk Belgeleri Sığınmacı ve Mülteci Hukuku Görüşmelerden Temyizlere kadar tüm yasal aşamalarda dünyanın her yerinden sığınma isteyenlere destek oluyor ve onları temsil ediyoruz. Deneyimli takımımız çocuklar, akıl hastaları, HIV/AIDS hastaları, işkence kurbanları ve alıkonmuşlar da dâhil olmak üzere geniş bir savunmasız müvekkil yelpazesine aşağıdaki konularda destek sağlıyor: Sığınma Başvuruları, Görüşmeleri ve ilk kademeden daha üst kademe mahkemelere ve yüksek mahkemelere kadar temyizler Kefaletle Tahliye Başvuruları Alıkonma Merkezi Ziyaretleri Yüksek Mahkeme Adli İnceleme başvuruları ve daha yüksek mahkemelere temyizler Geride kalanlara İnsani Koruma ve İsteğe Bağlı Terkediş İnsan Hakları Başvuruları Ulusal İltica Destek Hizmeti (NASS) Başvuruları Vizeler ve Çalışma İzinleri Puan Tabanlı Sistem altındaki başvurular da dâhil olmak üzere tüm türlerde vize başvurularının hazırlanması ve sunulmasında büyük bir deneyime sahibiz. Vizelerle ilgili örnekler şunlardır: Nesep Vizesi Ankara Anlaşması İş Vizesi Muhtaç Yaşlı Vizesi Vize Uzatma / Farklılaştırma Turist Vizesi Eş Vizesi Öğrenci Vizesi Ziyaretçi Vizesi Çalışma İzni Bir görüşme ayarlamak ya da firmamıza müvekkil sevk etmek için, lütfen Yeni Müvekkil Koordinatörlerimizle den iletişime geçiniz.

8 08 Çocuk Hukuku Yasal kararlar çocuklarınızın yaşamını etkilediğinde en iyisini istersiniz. Uzman Çocuk Hukuku departmanımız, deneyimli hukukçulardan, eğitim, gören hukukçulardan ve sosyal hizmet görevlilerinden oluşur. Bir ekip olarak Çocuk Hukuku alanındaki tüm konularda uzmanız. Çocuk Bakım Hukuku departmanımız her bir vakaya yalnızca Çocuk Bakım Hukukunda uzmanlaşma yoluyla ulaşılabilecek bir kavrayış seviyesiyle yaklaşır. İster sosyal hizmetleri, ister bir özel hukuk konusunu kapsasın, önemli olan yasanın sizi ve ailenizi nasıl etkileyebileceğini anlayanlar tarafından temsil edilmektir. Kamu Hukuku ile ilgili tüm adli işlemler için ebeveynlere, diğer aile üyelerine, çocuklara ve çocukların vasilerine danışmanlık yapıyor ve onları temsil ediyoruz. Bu işlemler Yerel Yetkililerin Acil Koruma Emirleri, Bakım Emirleri verdiği durumları veya ebeveynlerin çocuklarla iletişim ve Bakım Emirlerinin sonlandırılması talepleri durumlarını da içeriyor. Ayrıca çocuklara gönüllü olarak kalacak yer sağlandığı ve onların Çocuk Koruma Müzakerelerine gidecek olduğu durumlarda da danışmanlık ve destek hizmeti verebilmekteyiz. Ailelere destek olup onlara danışmanlık hizmeti sağlamak ve bu zor şartlar altında onları güçlendirmek için buradayız. Genellikle Kamu Hukuku davalarıyla uğraşan tüm ebeveyn ve çocuklara, mali olanaklarına bakılmaksızın, Kamu Fonları sağlanmaktadır. Ebeveynlerin ayrı olduğu ve iletişimi kolaylaştırmada sorunların var olduğu ya da çocuğun nerede kalacağıyla ilgili problemlerin söz konusu olduğu diğer ihtilaf konularında da çocuklar, ebeveynler ve aile üyelerini temsil konusunda uzmanız. Benzer şekilde evlat edinen ailelere ve evlatlık vermeyi düşünen biyolojik ailelere de uzman danışmanlık sağlamaya muktediriz. Çocuk Kaçırma konusuyla ilgili olarak, Lord Chancellor Çocuk Kaçırma ve İletişim Paneli'ne üye olan az sayıdaki Birleşik Krallık firmalarından biriyiz. Duncan Lewis Çocuk Bakım Hukuku departmanı üyeleri arasında, Baro Çocuk ve Aile Panel Üyeleri de bulunmaktadır. Ayrıca çoğunluk aynı zamanda Çocuk Avukatları Birliği nin ve / veya Çözüm Kurulu nun da üyesidir. Personelimizin üstlendiği uzmanlık gerektiren işlerin kalitesine tanıklık eden birkaç kalite damgasına da layık görüldük. Kast evlilikleri, reşit olmayanların evlilikleri ve uluslararası öğelerin de dâhil olduğu ve büyük yasal öneme sahip, kamuoyunca iyi bilinen davalarla ilgili işlemleri yürütmeye sürekli olarak devam ediyoruz. Şu anda, hukukçu avukatlar da dâhil olmak üzere birkaç Çocuk Paneli üyesine sahibiz. Bu durum tüm Mahkeme süreçlerinde avukatlık desteği vermemizi sağladığı gibi müvekkillerimizin de yalnızca uygun ve profesyonel bir hizmet almasını değil, aynı zamanda davaları boyunca aynı Çocuk Bakım takımı ile çalışmanın getirdiği yüksek seviyeli devamlılığı da garantiliyor.

9 09 Aile Aile Hukuku alanı bir hayli hassas olduğu gibi kafa karıştırıcı da olabilir. Özellikle çocuklar da dâhil olduğunda aile davalarının hassas doğasını çok iyi anlıyor ve davayla ilgili herkesin üzerindeki baskıyı azaltacak çözümler sağlamak için çok fazla çaba sarf ediyoruz. Aile departmanımız etkili bir temsil ile güvenilir bir danışmanlık hizmeti sunar ve Baro nun Aile Paneli ve Çocuk Paneli'nin ileri düzeydeki üyelerini içerir. Yani Aile ve Çocuk Bakım Hukuku'nda uzmandırlar ve aileye dair tüm konularla ilgilenmektedirler. Aynı zamanda personelimizin üstlendiği uzmanlık gerektiren işlerin kalitesine tanıklık eden farklı kalite damgalarınada layık görüldük. Aile Hukuku nun bütün alanlarında Kamu Fonları mevcuttur. Alınan uygun fiyatlarla ve davalarının maliyeti hakkında müvekkillerin sürekli bilgilendirilmesi suretiyle özel fonlar da uygulanabilir. Aile İçi Şiddet Aile içi şiddet kurbanlarına yardım etmeye yüksek bir öncelik vermekteyiz. Acil durumlarda aşağıdaki konularda aynı gün içerisinde bir görüşme ayarlayabilir ve destek verebiliriz: Gruplar Arz Destek Ekibine Aile Home Doluluk (Meslek Siparişler) ile İlişkiler Cebri İcra Mahkeme Emirleri (Tacizle İlgili Olmayan Emirler) Tacize karşı Koruma Boşanma / Ayrılık ve Birlikte Yaşama Personelimiz uzlaşma ile ilgili olarak size destek hizmeti verebilir, boşanma işleminde tüm yönleriyle size rehber olabilir ve gelecekteki mali düzenlemelerle ilgili olarak size yardım edecektir. Bazı örnekler şöyledir: Bir Boşanma ya da Ayrılığı takiben Çocuklarla ilgili düzenlemeler Tartışmalı Boşanma İşlemleri Butlan ve Yasal Ayrılık Tartışmalı Olmayan Boşanma İşlemleri Birlikte Yaşamayı Sona Erdirme Parasal ve Mülkiyete Dair Genellikle bir boşanma ya da ayrılık sonrasında doğrudan müdahale gerektiren karmaşık sorunlar söz konusu olur. Personelimiz size şu konularda yardımcı olabilir: Tedbir Nafakası Davası (Yasal Ücret Emri başvuruları da dâhil) Evliliğin / butlanın iptalinden ya da yasal ayrılıktan doğan parasal sorunlar (Yardımcı Nafaka); ayrıca malvarlığını dondurma emirleri Uluslararası Sorunlar Aylıklar Evlilik Öncesi Sözleşmeleri Evli olmayan aileler için Mülkiyet İhtilafları Özel Hukuk Evlat Edinme İletişim ve İkamet Emirleri Ebeveyn Yükümlülükleri Engelleyici Tedbir Emirleri Özel Sorunlara Dair Emirler Çocuk Kaçırma

10 10 Ceza Hukuku Konuya polis ve Mahkemeler dâhil olduğunda, güvenebileceğiniz yasal önerilere ihtiyaç duyarsınız. Duncan Lewis Ceza Hukuku departmanı tüm cezai suçlarla iligilenir ve personelimize acil durumlarda yılın 365 günü, günün 24 saati ulaşılabilirsiniz. Bize numarasından ulaşabilirisiniz. Müvekkilerimizi Polis Merkezlerinde, Sulh Mahkemelerinde, Ceza Mahkemelerinde ve Yargıtay gibi Temyiz Mahkemelerinde düzenli olarak temsil etmekteyiz. Gerek Mahkemede gerekse Polis Merkezlerinde iyi bir şekilde temsil edilmenizin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Duncan Lewis iyi hazırlanmış, yüksek kaliteli işler çıkardığına dair bir itibara sahiptir. Kusursuz dava hazırlığımız ceza yargılaması sistemi hakkındaki derin bilgimize ve en iyi kanıt ve belgeleri toplama yeteneğimize dayanır. Ayrıca müvekkillerimiz için en iyi sonucu alıyor olduğumuzdan emin olmak için en yüksek kalitedeki uzmanlar ile hizmetlerimizi güvence altına alırız. Bizimle iletişime geçmek için tutuklanana kadar beklemek zorunda değilsiniz. Duncan Lewis size haklarınız ve onların nasıl korunabileceği hakkında her aşamada danışmanlık yapabilir. Suç departmanımızdaki tüm hukukçular polis merkezindeki müvekkil temsilcileridir, bu da demek olur ki onlar müvekkillerimizi bir suç soruşturmasının başlangıcından itibaren temsil edebilir. Bu özellikle bir dava zedelenmeye açık olduğunda ve soruşturma altındakilere yönelik istenmeyen sonuçlar doğurabilecek yargılama hataları ya da yanlışlarının yapılabileceği durumlarda önemlidir. Londra'nın çeşitli yerlerinde bulunan birkaç ofisimiz sayesinde size 45 dakika içerisinde ulaşabiliriz. Ek olarak, şimdi birkaç adet, fazlasıyla deneyimli Yüksek Mahkeme Avukatlarına sahibiz. Ayrıca bir hüküm ya da mahkûmiyete karşı temyizler için de danışmanlık yapma yetkinliğine sahibiz. Yol trafiği suçlarından doğan genellikle oldukça teknik konularda da özel uzmanlığa sahibiz. Hem ciddi hem de ufak davalardaki deneyimiyle Duncan Lewis Suç Departmanı'nın vaadi, sizin için mümkün olan en iyi sonuca ulaşmaktır. Kamu Fonları ve Maliyetler Polis Merkezi Hizmetimiz ücretsizdir. Eğer gelir desteği ya da belirli yardımları alıyorsanız, sağlayabileceğimiz ilave yasal yardımların pek çoğu da ücretsiz olacaktır. Trafikle ilgili mahkeme celpleri (örneğin; aşırı hız, alkollü araç kullanma vs.) için Mahkeme'de temsil için Kamu Fonları genellikle sağlanmamaktadır. Bununla birlikte "Yasal Yardım"ın edinilebileceği belirli koşullar söz konusudur. Size nasıl yardımcı olabileceğimizi anlamak için lütfen bize telefon ediniz.

11 11 Cezaevi Hukuku Eğer cezaevindeyseniz, en savunmasız halinizde olabilirsiniz. Cezaevi Hukuku, mahkûmların haklarıyla ilgilenir. Burada Duncan Lewis'te bu tür zamanların sizin ve ailenizin üzerinde yarattığı duygusal sıkıntıyı anlıyoruz. Uzman Cezaevi Hukuku departmanımız, ceza kovuşturmaları sırasında gösterilen özenin bir kişi mahkûm edildiğinde, en savunmasız anında basit bir şekilde bitmediğini garanti ederek müvekkillerimize benzersiz bir hizmet sunar. Bu aşamada verilen hüküm ve/veya cezaya karşı temyizler, Suç Gelirleri, kategorizasyonla ilgili tavsiyeler gibi meselelerle ilgilenebiliriz. Bir mahkûm cezaevine konulur konulmaz, diğer cezaevlerine transferler, yakınlarla görüşme, ceza planlarıyla ilgili yeniden kategorizasyon, şikâyetlerle ilgili destek, yabancı ülke vatandaşlarına özel tavsiyeler gibi konularda ve daha fazlası için destek sağlamaya muktediriz. Ayrıca mahkûmun iyi hal nedeniyle ceza kısaltmalarına konu olabileceği değerlendirmeler sırasında destek verme ve temsil sağlama işini üstlenmekte de yetkiniz. Ömürboyu hapse mahkûm kişiler de dâhil olmak üzere, avukat desteğinin erken salıverilmeyi temin etmede sıklıkla işe yarar olduğu durumlardaki şifahi şartlı tahliye duruşmalarında uzmanlık sahibiyiz. Cezaevi Hukuku, bir konunun yeterli değerliğe ve birey için yarara sahip olduğunun addedildiği durumlarda ve onların kendi başlarına yeterli seviyede özel fonları olmadığında kamusal fon yardımı sağlayan CDS planı temelinde kurulmuştur. Bu da demek olur ki, bazı basit formları doldurması gereken müvekkile yapılacak tavsiye ve verilecek destekler neredeyse tüm hallerde ücretsiz olacaktır. Duncan Lewis te cezaevi hukukunun tüm yönlerini kapsayan bütünlüklü bir hizmet yelpazesi sağlarız. Başta gelen hizmet alanları şöyle sıralanır: Dış Karar Tefhimi / Hapishane Müdürü Karar Tefhimi Hüküm ve Cezaya Karşı Temyiz Kategorizasyon/Yeniden kategorizasyon HDC/ROTL/Ret IPP dökümanı/şartlı tahliye Adli İnceleme İzin İptali Şartlı Tahliye Kurulu İncelemeleri Transfer / Ceza İlerleyişi Müebbet Mahkûm Konuları Şartlı Tahliye Temyizleri Ceza Davası İnceleme Komisyonu Tarife İncelemeleri Genel Şikâyetler Yeniden Yerleştirme Cezanın sonlanmasına doğru şartlı tahliye (sınırlı ve sınırlı olmayan cezalar için), HDC ve izin koşulları ile ilgili olarak destek sağlayabiliriz.

12 12 Kamu Hukuku Kamu kuruluşları yanlış bir şekilde hareket ettiğinde, onlarla mücadele etmek gerekir. Kamu kuruluşlarının başka bir temyiz hakkı vermeyen kararları, adli incelemeye karşı hassastır. Duncan Lewis, hem Yerel Mahkemede hem de Yüksek Mahkemelerdeki zarar davalarına dair adli incelemeyi takiben ve Temyiz Mahkemesi ve Yargıtay a kadar başarılı bir şekilde takip edilen adli inceleme konularında acil durum emirleri alınması ve insan hakları ihlâlini önlemek için uygulanan diğer ara önlemler de dâhil olmak üzere adli incelemelerle ilgili her türlü konuda deneyim sahibidir. Kamuoyunda çokça bilinen birkaç davada rol oynadık ve deneyimli departmanımız adanmış ve profesyonel yönetimi ile ilgili hak edilmiş bir itibara sahip. Biz şimdi, Yasal Komisyonu, Mahkemeler ve Hazine Kurumu Avukatları tarafından iyice anlaşılmış ve tanınmış durumdayız. Bu durum hızlı ve etkili bir biçimde fon edinmemizi, Mahkemede davaları yürütmemizi (hızlı listeleme elde etme, Mahkeme avukatlarına doğrudan erişim vs.) ve Hazine Kurumu Avukatlarının takım liderleriyle iletişim kurmamızı sağlıyor. Pek çok firmadan daha fazla Kamu Hukuku alanında çalışan sosyal hizmet görevlisine sahibiz. Bu da bize derin ve geniş bir bilgi birikimi, sürekli ve etkili bir şekilde kapsama ve farklı davalardaki savunmacı yaklaşımlarındaki uyumsuzlukları anlayabilmemizi sağlayacak şekilde izleme imkânı sunuyor. Bu da geniş bir dava yelpazesiyle çalıştığımız için aynı anda birkaç davayı yönettiğimiz ve böylelikle davaları yönlendirmeye ve dava sürecini tüm müvekkillerimizin yararına olacak bir şekilde yönetmeye imkânımız olduğunu gösteriyor. Diğer firmalara da, fon bulma ve dava yönetimi konularında düzenli olarak danışmanlık yapıyoruz. Kamu Hukuku departmanı, tüm kamu kuruluşlarının temyize götürülemeyen kararlarına karşı mücadele verir. Bunlar merkezi ya da yerel hükümetler veya kamu görevini yerine getiren diğer organizasyonlar olabilir. İşimiz aşağıdaki konularda verilen kararlara karşı mücadeleyi de içerir: Çocuk ve Aile Mahkemesi Danışma Destek Hizmeti Ceza Davaları İnceleme Komisyonu HM Cezaevi Hizmeti Yerel Otoriteler Büyükşehir Polis Teşkilatı Ulusal Sığınma Destek Servisi NHS Tröstleri Şartlı Tahliye Kurulu Denetimli Serbestlik Servisi Birleşik Krallık Sınır Ajansı (UKBA) Bağımsız Polis Şikayetleri Komisyonu (IPCC) Temyize götürülemeyen mahkeme kararları Bu konuların başlangıçtaki, fiil öncesi yazışmalarından iddia talebi, yönetimi ve çözümüne kadar tüm aşamalarını yürütüyoruz. Gerek kamu tarafından gerekse özel fonlarla fonlanan meseleler üzerinde çalışıyoruz.

13 13 Hukuki İhtilaf Bazen hayatta bazı şeyler arkadaşça hallolmaz. Duncan Lewis te uyuşmazlıklarla ilgili olarak, onları mümkün olduğunca çabuk ve düşük maliyetli bir şekilde çözme amacını da kapsayarak, size dostane ve proaktif bir yaklaşım sunabiliriz. Dava açmanın her zaman için bir uyuşmazlığı çözmekte en iyi yol olmadığının farkındayız ve size maliyet ve sıkıntıları en düşük seviyede tutarak probleminizi en iyi şekilde çözebilecek alternatif uyuşmazlık çözüm yolları önereceğiz. Bununla birlikte eğer meselenin Mahkemeye taşınması tek çare olarak görünüyorsa, davanızı Mahkeme işlemleri boyunca en iyi avantaja ve yüksek kalitedeki bir temsile sahip olacak şekilde hazırlayacak deneyime sahibiz. Aşağıdaki liste geniş kapsamlı bir liste değildir, ancak genellikle üstlendiğimiz iş türlerini örnekler: Sözleşmeye dair ve ticari ihtilaflar mal/ hizmetlerin satın alımı hakkında ya da daha karmaşık ortaklık ve ticari işlemler hakkında olabilirler; müşteri kredi/ kiralama satın alma anlaşmaları gibi 'sözleşme sonrası' ihtilaflar; sigortacılara ve bankacılara karşı getirilen talepler. Borç Size borçlu olunan tutarı mümkün olabilecek en hızlı şekilde ve en yüksek orandaki faizlerle geri almayı amaçlıyoruz. Bunu, Şehir Mahkemelerinde ya da Yüksek mahkemelerde davalar açarak, haciz yoluna giderek ya da gitmeden borcu icra yoluyla alarak, kazanca el koyma kararları yayımlayarak ya da varantlar aracılığıyla yapıyoruz. İstihdam şehir mahkemeleri ya da yüksek mahkemelerdeki önleyici işlemler ve sözleşme ihlali gibi konularda yüksek mahkeme işlemleri, 1997 Taciz Yasası altında incelenen taciz davaları; muhbirlik davaları. İkamet mülkiyet davalarında temsil; komşularla yaşanan ihtilaflar; rahatsız edilme ve anti-sosyal davranışlar; kiracıya karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmeyen evsahiplerine ve konut derneklerine karşı mücadele. Acz hali borçlarını ödeme imkânı bulunmayan bir birey ya da şirketseniz veya borçlarının ödenmesi için iflas ya da tasfiye kararı isteyen bir alacaklıysanız, size mevcut olan seçenekler arasından kullanılması veya uzak durulması gerekenler hakkında tavsiye verebiliriz. Mülkiyet hem evsahipleri hem de kiracılar için kira bakiyeleriyle, yeniden sahip olmalarla, harabiyet/ onarımla ilgilenmek; hudut/ bina ihtilafları; komşularla olan ihtilaflar; ev sahipleri ya da yönetim temsilcileriyle olan hizmet ücreti ihtilafları; ipotekle ilgili ihtilaflar.

14 14 Toplum Sağlığı Almaya hakkınız olan bakımı edinin. Hepimiz sosyal hizmet departmanlarının sürekli bir baskı altında olduğunun farkındayız. Bunun bir sonucu olarak almanız gereken hizmetleri edinmeniz güç hâle gelebilir. Fon sağlama sistemini değiştirmek gibi bir imkânımız olmasa da, size ihtiyacınız olan destek ve bakımı alma süreciniz boyunca rehberlik yapabiliriz. Toplum Sağlığı, insanların kendi evlerinde, kurumsal mekânlarda ya da sağlık ve konut servislerinden aldığı bakımla ilgilenir. Toplum Sağlığı Departmanımız, ihtiyacı olan bakımı alamayanlar için sosyal bakım servislerine erişim sağlamaya yardımcı olmak üzere destek sunar. İnanıyoruz ki toplumun en savunmasız üyeleri, yardım etme görevine sahip kurum ve kuruluşlardan memnun edici hizmetleri alma hakkına sahiptir. Uzmanlardan oluşan dinamik bir yasal takıma sahip olan Duncan Lewis Toplum Sağlığı departmanı, gücünü rakip tanımayan bilgi ve deneyiminden alır. Duncan Lewis, Toplum Sağlığı işleri için Yasal Komisyonu temsilciliğiyle ödüllendirilen bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki firmalardan biridir. Aşağıda listelenenler de dâhil olmak üzere, insanlara hakları olan sosyal hizmetler, konut ve sağlık hizmetlerine erişmelerinde yardımcı oluyoruz: Sığınma isteyenler Çocuklar Yaşlı insanlar HIV hastaları Tecavüz ve Aile İçi Şiddet Kurbanları şu sorunları yaşayanlara da destek oluyoruz: Alkol ve İlaç Bağımlılığı Problemleri Kronik Sağlık Problemleri Özürlülük Akıl Sağlığı Problemleri İncelemeler ve Yeniden Değerlendirmeler İkamet edilen yerde ya da Bakım Evlerinde yapılan bakım ücretleri Ortak Çalışma, Bilgilendirme ve Planlama İkamet edilen yerde verilmeyen Toplum Sağlığı i İkamet etmek üzere ve Bakım Evinde kalmak üzere Yer Sağlama Sağlık servisi ve ev adaptasyonu İhtilaflar Ev Adaptasyonları Ulusal Sağlık Servisi Süren Bakım Ulusal Sağlık Servisi Karşılığı

15 15 Kamu Yardımları Eğer yardım almaya hakkınızvarsa, hakkınız olanı isteyin. Duncan Lewis te, kamu yardımlarına ilişkin kuralların karmaşık olduğunun farkındayız. Kamu yardımı sistemi üzerinde sürekli yapılan değişiklikler başvuranların hakkı olanı almasını zorlaştırıyor. Kamu Yardımları takımımız size hangi yardımları almaya hakkınız olduğunu açıklayabilir. Eğer işsiz, engelli, düşük gelirli veya hastalık ya da kaza sebebiyle çalışamaz haldeyseniz, size yardımcı olabiliriz. İlk Kademe Mahkemelere başvurularda ve Daha Üst Kademe Mahkemelere Temyiz için izin başvurularında uzmanız. Takımımız olumsuz bir yardım kararına karşı mücadele sırasında yasal süreçleri anlamanızda size yardımcı olabilir. Başvuru süreci boyunca sizi adım adım desteklemekte ve mahkeme duruşması için hazırlanmanıza yardımcı olmakta yetkiniz. Eğer yardım alabilmek için sahtecilik yapmakla suçlanıyorsanız size profesyonel destek ve temsil de sağlayabiliriz. Aşağıdaki kuruluşlar tarafından alınmış kararlara karşı incelemelerde, temyizlerde ve davalarda size yardımcı olabiliriz: İş Bulma Kurumu Vergi Kredileri Bürosu Çocuk Destek Ajansı Konut Yardımı / Belediye Vergi Yardım Ofisi Problemli durumlardaki müvekkillerimize yardım konusunda kaydadeğer bir başarıya sahibiz. Müvekkilerimizin yaşam kalitesini artırmakta olumlu bir etkiye sahip kararlara ulaşıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Kamu Yardımları takımımızla iletişime geçerek kendinizi parasal anlamda daha iyi bir konuma taşıyabilirsiniz. Size şu konularda yardımcı olabiliriz: Sosyal Güvenlik Mahkemesi ne sunulacak temyizler Yardımlar için Geçmişe Yönelik Talepler Yardıma yönelik Sahtecilik suçlamaları Çocuk Yardımı / vasi ödeneği Bakıcı Ödeneği İhtiyari yardım süreçlerindeki gecikmeler Konut Ödemesi incelemeleri Engelli Yaşam Ödeneği Temyizleri İstihdam ve Destek Ödeneği Temyizleri Konut / Belediye Vergisi Yardımları İş Göremezlik Yardımı İş yaralanmaları yardımları Gelir desteği İş Arama Ödeneği Yardımın fazla / az ödenmesi Mutat Mesken Testi / İkamet Hakkı Problemleri Vergi Kredileri ve Emekli Kredisi

16 16 Konut İster kiracı ister ev sahibi olun, yasal haklarınızı bilmeniz gerekir. Konut takımımız, konutla ilgili tüm meselelerde hem ev sahipleri hem de kiracılar için rehberlik hizmeti sağlar. Konutla ilgili sorunlarınıza çözümler bulmakta çok deneyimliyiz ve meselelerin üzerine hızlı ve etkili bir şekilde eğilmeyi amaçlıyoruz. Yerel konut yetkilileri, konut başvuruları, kiracılar, ev sahipleri, mülkiyet, tamirat ve daha pek çok konu ve sorun ile ilgili olarak size rehber olabiliriz. Bu departman müvekkillerini düzenli olarak mahkemelerde de temsil ederek onların davaları boyunca en yüksek kalitede desteği almalarını sağlar. Konut departmanımızda görevli olan hukukçular, şimdi sıralanacaklar da dâhil olmak üzere hem fazlasıyla karmaşık hem de daha basit konularla ilgilenmeye muktedirdir: Ev Sahibi ve Kiracı Sorunları Ev Sahibi Evin tamire muhtaç olduğuna yönelik iddialar Hukuka aykırı tahliye iddialarına/ ihtarlarına karşı savunma Bildirim gerektiren edinme hizmeti Yeniden edinme ve mahkemede temsil İpotek bakiyesi nedeniyle edinme/ Tahliye Hizmet Ücreti İhtilafı Kiracı Edinme iddialarına/ tahliyeye karşı savunma Ev sahibi tarafından yapılan tacize karşı ihtar Hukuk dışı tahliyeye karşı ihtar Hukuk dışı tahliye savında bulunmak Evin tamire muhtaç olduğu iddiasına dair karşı savda bulunmak ASBO ihtarına karşı savunma Son verme emrine karşı savunma Adil olmayan koşullara sahip sözleşme Kiracı Depozit Sorunu Alternatif kalacak yer Edinme İşlemleri Tüm edinme iddialarına karşı savunma Karşı iddialarda bulunma Taciz Konut yardımı konuları Kira borcu konuları Satın alma Hakkı Teminat Tevarüs hakları Tamire İhtiyaç Olma, Tahsis ve Transfer Tamire ihtiyaç olma iddiaları Kalıcı konaklama tahsisi Genişletici noktalar Aşırı kalabalıklaşma Evsizlik Evsizlik Başvuruları Geçici Konaklama sağlamaya dair Adli İnceleme Belediye Kararlarına karşı İnceleme Yerel mahkemeye temyiz

17 17 Borç Borçlarınızla ilgili endişeleriniz mi var? Size destek sağlayabiliriz. Bir kişinin, gelecek hakkında varsayımlarda da bulunarak nasıl sağduyulu bir şekilde borçlandığının farkındayız. Ancak o kişinin içinde bulunduğu koşulların değişmesi, pek çok durumda, onu borçlarını ödeyemeyecek hale getirebilir. Biliyoruz ki işsizlik, ayrılık, hastalık ya da sevilen birinin kaybı bir kişinin ödeme güçlüğüne etki eden faktörlerdir. Eğer böyle bir durumda bulunuyorsanız lütfen bizi arayın ki size yardımcı olabilelim. Borçla ilgili konularda tavsiye vermekte uzman olan hukukçularımız, borç meselelerinin fazlasıyla stresli olabileceğinin farkındadır. Bununla birlikte bunları görmezden gelmek, işleri yoluna sokmaz. Size borçlarınızla ilgili tavsiyeler verip yardımcı olmak ve kendinize olan güveninizi yeniden kazandırmak yoluyla yaşam kalitenizi yükseltmeyi amaçlıyoruz. Böylece icra memurlarını ya da yayımlanmakta olan Yerel Mahkeme kararlarını durduracak adımlar atabilirsiniz. Unutmayın ki hiçbir zaman yardım almak için geç değildir. Her bireyin koşullarının bir diğerinden farklı olduğunu anlıyoruz ve sizi temin ederiz ki tavsiyelerimiz size hem şimdi hem de gelecekte fayda sağlayacaktır. Aşağıdaki alanlarda size tavsiye ve destek sağlamaya muktediriz: İflas ve Bireysel Gönüllü Düzenlemeler Haciz Emirleri Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Belediye Vergisi Borçları Taksitle Satın Alma Sözleşmeleri İpotek Borçları ve Yeniden Edinme Kredi Kartı Borçlarının ve diğer Borçların Yeniden Planlanması Kısıtlama Emirleri Teminatlı ve Teminatsız Krediler Kanuni Talepler Fatura Borçları

18 18 Ticari Mülkiyet Ticari mülkiyet, ticari bir yaklaşım gerektirir. Duncan Lewis Ticari Mülkiyet departmanı küçük ya da büyük demeden geniş bir ticari işlemler yelpazesinde iş yapan müvekkillerini başarılı bir şekilde temsil etmiştir. Bazı örnekler şunlardır: Ticari maddi varlıkların iktisabı ve satışı, ticari kiralamalar, gelişme kabiliyetleri, yatırım portfolyosu için mülklerin satın alınma işlemleri ve çok daha fazlası Bütün bu meselelere, son derece rekabetçi ücret yapımızla, etkili ve ticari temelli bir yaklaşım sağlayabiliriz. Standart olarak en fazla 3 milyon sterline kadar olan işlemlerle ilgileniyoruz, ancak talep halinde bu rakamın üzerine de çıkabiliriz. Elbette her müvekkil ve her konu nevi şahsına münhasırdır, bu nedenle tamamen duruma özel uyarlanmış bir hizmet sunarız. Her bir işlemde, çıkarlarınızın korunmasını garanti etmek için çok geniş deneyim ve uzmanlığımızı uygular ve size zaman kazandırıp sizin pahalıya mal olabilecek olası hatalardan uzak durmanızı sağlarız. Banka ve İnşaat sektörlerindeki tüm büyük meslek kuruluşlarının ve önde gelen diğer kuruluşların panel üyesi olarak, genellikle hem işlemlerinizi çabuklaştırabilir hem de ticari teşebbüsünüzü kapitalize etmenize yardımcı olmak üzere yasal maliyetleri düşürebiliriz. Her bir ticari işlem büyük bankacılık kuruluşlarına ve yüksek profilli işlemlere vekâlette deneyim sahibi Mülkiyet Başkanımız tarafından doğrudan yönetilir ve her bir müvekkil için en yüksek hizmet seviyesi ve yasal konularda uzmanlık temin edilir. İşletme Alım ve Satımları Ticari Kiralamalar, Alt Kiralamalar ve Geri Kiralama İşlemleri Ticari Alım ve Satımlar Ticari Satış Tahvilleri Lisanslar Finanslama, İpotek ve Yatırımlar İşletme Marka Kiralamaları

19 19 Konut Mülkiyeti Taşınmakmı istiyorsunuz? Size kolayca taşınmanız için yardımcı olabiliriz. Hepimizin bildiği gibi ev taşıma zamanları herkes için zorlu zamanlardır. Endişelenecek çok fazla şey vardır. İşlemleri doğru bir şekilde yönetecek bir hukukçu bulmak tüm bu süreci kolaylaştırmak için çok önemlidir. Duncan Lewis eksiksiz ve profesyonel bir mülkiyet hizmeti sunarak her zaman için destek olmaya hazır dost canlısı ve ulaşılabilir bir hukuk takımı ile birlikte paranızın karşılığını kusursuz bir şekilde verir. Konut Mülkiyeti takımımız, kişiselleştirilmiş hizmet ve en gelişmiş teknolojiye sahip bilgisayarlı sistemin benzersiz bir bileşimini sunar. Bu bize, etkinlikten ödün vermeden ve lüzumsuz yasal masraflara yol açmadan ihtiyaçlarınız üzerinde odaklanma imkânı verir. Size sabit bir ücret tarifesi üzerinden hizmet veririz ve adınıza yapılan işlemler kıdemli ve nitelikli bir hukukçu tarafından denetlenir ve iletişim doğrudan telefon ya da e-posta yoluyla kurulabilir. Sıkıntıları en aza indirmeyi, işlemlerinizin hızını ise mümkün olabilecek en üst düzeye yükseltmeyi hedefleriz. Tüm yasal işlemleri hızlı bir şekilde tamamlamaya ve özellikle sizi sürekli bilgilendirmeye ve kendimizi her an sizin endişelerinizi yanıtlamak üzere hazır bulundurmaya çaba gösteririz. Önde gelen tüm Bankalar, İnşaat sektöründeki meslek dernekleri ve alanında öncü diğer kuruluşlar tarafından tanınmaktayız ve onların adına hareket etmeye de yetkiliyiz, böylece sizi beklenmedik masraflar ve gecikmelerden koruruz. Bizimle şimdi iletişime geçin ve bırakın da taşınma işleminizi stressiz ve keyifli bir deneyime dönüştürelim. Mülk edinme veya kiralama Satın alma Yeniden İpotek Satın alma hakkı Satış Yeni Yapılar, Toptan Alım Özkaynak transferi

20 20 Akıl Sağlığı Akıl hastalığı sorunlarıyla uğraşırken yasal hakları korumak normal zamanlara göre daha zordur. Akıl Sağlığı Hukuku fazlasıyla uzmanlık isteyen ve Duncan Lewis in birkaç yıldır başarıyla işleyen bir departmana sahip olduğu bir alandır. Aslına bakılırsa Birleşik Krallık'taki kamusal fonlarla kurulmuş Akıl Sağlığı hizmeti sağlayan kuruluşlar arasında en büyüğüyüz. Akıl sağlığı problemlerinden mustarip olup 1983 tarihli Akıl Sağlığı Yasası Kapsamında zorunlu olarak gözetim altına alınmış kişilere yardımcı oluyoruz. Akıl Sağlığı Panel Üyeleri öncülüğünde çalışan Akıl Sağlığı Departmanı müvekkillerimize ve onların ailelerine verdiği hizmet düzeyinden gurur duyar. Personelin, müvekkillerinin yaşam kalitelerini artırmaya olan bağlılığı yalnızca onların bu alandaki uzmanlık bilgileriyle karşılanabilir. Departman, gözetim altında bulunanların bireysel hak ve özgürlükleriyle ilgilenir ve hastaların yasal haklarını uygulamaya çaba gösterir ve her türlü tıbbi tedaviye dair çok sıkı incelemeler de dâhil olmak üzere onlar hastanede gözetim altındayken onlar için tavsiyelerde bulunur. Akıl Sağlığı Yasası kapsamında gözetim altında tutulan kişiler ücretsiz yasal tavsiye ve destek alma hakkına sahiptir. Ayrıca gözetim altında tutulan birinin bir akrabasının maddi yardım için uygun şartlara sahip olması da mümkün olabilir. Personelimiz herhangi bir hastanede çok kısa bir süre içerisinde randevular ayarlayabilir. Londra merkezli olmamıza karşın Yasal Komisyonu nca tarafımıza Galler de dâhil olmak üzere ulusal çapta Akıl Sağlığı kategorisinde tavsiye ve destek sağlamaya dair bir sözleşme sağlandığından ülkenin her tarafındaki müvekkillerimize düzenli olarak destek olmaktayız. Bir uzmanla görüşmek için lütfen numaralı telefondan bizimle iletişime geçiniz. Duncan Lewis aşağıdaki alanlarla ilgili olarak size destek sağlayabilir: Hastaneye kabul, tedaviye dair rıza, Denetimli Toplum Tedavi Emirleri ve tedavi sonrası koşullar da dâhil olmak üzere Akıl Sağlığı konusundaki her alanda danışmanlık ve destek Taburcu edilme başvurularında İlk Kademe Mahkemelerde (Akıl Sağlığı) temsil ve transfer edilme ve terk etme ile ilgili referans arama Hastane Yöneticileri Duruşmaları ve Yenileme Duruşmalarında danışmanlık ve destek sağlama Yerel Mahkemelerin önüne gelen yer değiştirme işlemlerinde en yakın akrabaları temsil etme İlk Kademe Mahkemelerin kararları ile Daha Üst Kademe Mahkemelerde mücadele etme Adli İnceleme İşlemleri yoluyla Birinci Basamak Tedavi Tröstlerinin kararlarıyla mücadele etme Psikiyatri, psikoloji, sosyal koşullar ve bakım alanlarındaki bağımsız uzmanları görevlendirme Gözetim altına almanın kanuniliği üzerine danışmanlık ve bu konuda herhangi bir muğlaklık söz konusu ise gözetim altına alan otoriteye karşı mücadele yoluyla destek Gözetim altındaki Çocuklara ve Genç İnsanlara danışmanlık ve destek Tedavinin uygunluğuyla ilgili danışmanlık Bölüm 117/ Bakım Programı uyarınca yaklaşım görüşmeleri Psikiyatrik tedavi için cezaevinden hastaneye transfer olmak isteyen müvekkile danışmanlık ve destek Ceza duruşmalarına maruz kalan müvekkillere 1983 tarihli Akıl Sağlığı Yasası kapsamındaki düzenlemelerle ilişkili danışmanlık

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

Erken Müdahale Birimi

Erken Müdahale Birimi Resolving legal issues before they get serious Turkish Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi Yasal sorunları ciddi hale gelmeden çözmek Biz kimiz? Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi (EIU) uzman bir aile ve

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

Albayrak Hukuk Bürosu. Selim Pars Sokak No:7 Florya Bakırköy İstanbul T F

Albayrak Hukuk Bürosu. Selim Pars Sokak No:7 Florya Bakırköy İstanbul T F Albayrak Hukuk Bürosu Hakkımızda Albayrak Hukuk Bürosu, profesyonel ve dinamik ekibiyle finans, enerji, madencilik, inşaat, gayrimenkul, ağır sanayi, orman ürünleri ve tekstil gibi sektörlerde çalışmalar

Detaylı

Hürriyet Mah. Taşocağı Cad. No: 72/3 Kağıthane İstanbul GSM: 0554 213 51 79 E-mail: buket.turann@gmail.com

Hürriyet Mah. Taşocağı Cad. No: 72/3 Kağıthane İstanbul GSM: 0554 213 51 79 E-mail: buket.turann@gmail.com Hakkımızda Buket Turan Hukuk ve Danışmanlık Ofisi, hukukun her alanında faaliyet gösteren bir ofistir. Büromuz müvekkillerin hukuki sorunlarına en uygun, hızlı ve ekonomik çözümler üretmektedir. Tecrübeli

Detaylı

İCRA DAİRELERİNİN ÖZERKLEŞTİRİLMESİ: FRANSIZ İCRA GÖREVLİLİĞİ MODELİ

İCRA DAİRELERİNİN ÖZERKLEŞTİRİLMESİ: FRANSIZ İCRA GÖREVLİLİĞİ MODELİ MEHMET EMİN ALPASLAN Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Usûl ve İcra İflâs Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi İCRA DAİRELERİNİN ÖZERKLEŞTİRİLMESİ: FRANSIZ İCRA GÖREVLİLİĞİ MODELİ İÇİNDEKİLER

Detaylı

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR Avukatlık Ücreti Peşin Ödenir. K.D.V. ayrıca eklenir. A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 900,00 TL. 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

BÖLÜM 2 : PROFESYONEL AKTİVİTELER VE GELİR BİLGİLERİ

BÖLÜM 2 : PROFESYONEL AKTİVİTELER VE GELİR BİLGİLERİ AVUKATLAR MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTA SORU FORMU BÖLÜM 1 : SİGORTALI BİLGİLERİ 1 Sigortalı Adı: Sigortalı Adresi: Kuruluş Tarihi: Web Sayfasının Adresi: 2 (a) Bağlı bulunduğu meslek odası var mı? E H Varsa,

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME Aredrk hr rk UrKr xbi r Bengali Πληρωμή του ενοικίου σας Greek Pagamento da renda Portuguese Bixinta kiradaada Somali Pago de su alquiler Spanish Kiranızı ödeme

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

İŞİN ZOR KISMINI BİZE BIRAKIN

İŞİN ZOR KISMINI BİZE BIRAKIN İŞİN ZOR KISMINI BİZE BIRAKIN HAKKIMIZDA PSL Hukuk 2018 yılında İstanbul da kurulmuş olup, yerli ve yabancı müvekkillere ulusal ve uluslararası alanda kapsamlı ve nitelikli hukuki danışmanlık ve avukatlık

Detaylı

Tier 1 (Yatırımcı) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tier 1 (Yatırımcı) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tier 1 (Yatırımcı) Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

İZMİR BAROSU 01.01.2011-31.12.2011 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

İZMİR BAROSU 01.01.2011-31.12.2011 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ İZMİR BAROSU 01.01.2011-31.12.2011 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİ AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Avukatlık ücreti peşin ödenir. Tarifede belirlenen ücretler

Detaylı

AVRUPA KONSEYĐ BAKANLAR KONSEYĐ

AVRUPA KONSEYĐ BAKANLAR KONSEYĐ AVRUPA KONSEYĐ BAKANLAR KONSEYĐ Adli Yardım Taleplerinin Đletilmesine Đlişkin Avrupa Sözleşmesi (092 No lu Cets) ve Bu Sözleşmeye Ek Protokol (179 No lu Cets) Uyarınca Yapılacak Başvuruda Kullanılmak Üzere

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 T.C. Resmi Gazete Yayın Tarihi 24 Aralık 2009 PERŞEMBE Sayı : 27442 GENEL HÜKÜMLER Konu ve kapsam MADDE 1 (1) Bütün hukuki yardımlarda avukat

Detaylı

SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ

SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ 09-00 Bu tarife Sakarya Barosu Yönetim Kurulu nun 0.0.09 -..00 AVUKAT - VEKİLEDEN

Detaylı

TANITIM DOSYASI. bagatur.com. bagaturlaw

TANITIM DOSYASI. bagatur.com. bagaturlaw TANITIM DOSYASI bagatur.com bagaturlaw Deneyimli İşinizi anlayan, gereksinimlerinize uygun çözüm üreten Deneyimiyle risklerinizi yönetmenizi, önlemenizi sağlayan Kurumsal ve Güvenilir Dürüst, güvenilir,

Detaylı

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKAR A BAROSU AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2018-31.12.2018 2018 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun 13.12.2017 tarih ve 64/18 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKAR A BAROSU AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0-3..0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..03 gün ve 63/ sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ (01.01.2008-31.12.2008) 2008 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun...12.2007 gün ve 12/... sayılı Kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

şikâyetiniz ve ombudsman

şikâyetiniz ve ombudsman şikâyetiniz ve ombudsman ombudsman hakkında Bir finansal kuruma şikâyette bulunduğunuz ve işlerin gidişatından memnun kalmadığınız durumlarda, Financial Ombudsman Service devreye girebilir. Bizden yararlanmak

Detaylı

ON SORUDA İHTİYATİ HACİZ VE İHTİYATİ TEDBİR

ON SORUDA İHTİYATİ HACİZ VE İHTİYATİ TEDBİR The Resolution ON SORUDA İHTİYATİ HACİZ VE İHTİYATİ TEDBİR Tüm Hakları Saklıdır ON SORUDA İHTİYATİ HACİZ VE İHTİYATİ TEDBİR 1. İhtiyati Tedbir ve İhtiyati Haciz Nedir? İhtiyati tedbir, bir çeşit hukuki

Detaylı

İTİRAZ USULLERİ. BMMYK Kasım 2014

İTİRAZ USULLERİ. BMMYK Kasım 2014 İTİRAZ USULLERİ BMMYK Kasım 2014 İtiraz Usülleri Etkili çare Son karara kadar ülkede kalma hakkı Sınırdışı edilmeme İdari ve yargısal itiraz hakkı İdari süreçler: İlk aşamada dosyayı inceleyen kişiden

Detaylı

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 2013 YILI BARO TAVSİYE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİDİR.

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 2013 YILI BARO TAVSİYE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİDİR. ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 2013 YILI BARO TAVSİYE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİDİR. A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Mirasçılık belgesinin

Detaylı

2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME

2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME Zorunlu BES nedir? 2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME Bireysel Emeklilik Sistemi ilk olarak 2001 yılında çıkarılan 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile uygulanmaya başlamıştı.

Detaylı

ON SORUDA KONKORDATO

ON SORUDA KONKORDATO ON SORUDA KONKORDATO mız Kutlu Olsun! Tüm Hakları Saklıdır ON SORUDA KONKORDATO İflasın ertelenmesi kurumunun, geçtiğimiz Mart ayında yayımlanan 7101 sayılı İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı. GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı. GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice Program Türkiye de yöneticinin sorumluluğu Yeni TTK Neden Yönetici Sorumluluk Sigortası? Poliçe işleyişi

Detaylı

Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Mücadeleye İlİşkİn. Sözleşmesi. İstanbul. Sözleşmesİ. Korkudan uzak Şİddetten uzak

Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Mücadeleye İlİşkİn. Sözleşmesi. İstanbul. Sözleşmesİ. Korkudan uzak Şİddetten uzak Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Önlenmesİ ve Bunlarla Mücadeleye İlİşkİn Avrupa Konseyİ Sözleşmesİ İstanbul Sözleşmesi Korkudan uzak Şİddetten uzak BU SÖZLEŞMENİN AMACI Avrupa Konseyi nin, kadınlara

Detaylı

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKAR A BAROSU AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2016-31.12.2016 2016 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun 23.12.2015 gün ve 73/26 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ)

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 48) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3.

Detaylı

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tier 1 (Girişimci) Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca Bağlı Asgari Güvence (BMS),maddi anlamda zor duruma düşen ve kendi yaşam geçimini kendi imkanlarıyla (gelir, mal varlığı) sağlayamayan

Detaylı

Gümrük Uyuşmazlıkları Hizmetlerimiz

Gümrük Uyuşmazlıkları Hizmetlerimiz Gümrük Uyuşmazlıkları Hizmetlerimiz 2 Neden EY? EY Gümrük İhtilafları Ekibi olarak gümrük danışmanlığı ile davaları alanında uzman bir ekibiz. Gümrük idarelerinin hedef almasının muhtemel olduğu konular

Detaylı

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM... 3... 5... 7... 9...11...13...15...17...19 HAKKIMIZDA Türkiye nin finans

Detaylı

Neden Mann s Solutions?

Neden Mann s Solutions? Neden Mann s Solutions? Profesyonel bir danışman ekibimiz var Sizin için bir iş ve vize başvurusu oluşturmanın tüm zorlu yönlerini halledeceğiz, böylece uzmanlarımızın uygun bir iş kurmasına ve başarılı

Detaylı

01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile

01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile 01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile kabul edilerek tavsiye niteliğinde meslektaşlarımıza duyurulmasına

Detaylı

ALACAK ARALIK 2010 (TL)

ALACAK ARALIK 2010 (TL) ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (211 yılı Ocak ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri ARALIK 21 OCAK 211 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN Tİş Bankası

Detaylı

ALACAK OCAK 2011 (TL)

ALACAK OCAK 2011 (TL) ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (211 yılı Şubat ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri OCAK 211 ŞUBAT 211 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş Bankası

Detaylı

Yönetici Sorumluluk Sigortası

Yönetici Sorumluluk Sigortası Yönetici Sorumluluk Sigortası Yönetici, Müdür veya çalışanın yasal varisi veya temsilcisi ** Sigortalı Kimdir? Yönetim Kurulu Üyeleri Önemli! *Talebin sadece, Yönetici, Yetkili veya Çalışanın Haksız veya

Detaylı

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi 1) CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ Hukuka aykırılıklar çok çeşitli biçimde gerçekleşebilir. Her hukuka aykırılık

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG Mart - 2014 YASAL DÜZENLEMELER KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI

Detaylı

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKAR A BAROSU AVUK AT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0-3..0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun 03..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

İZMİR BAROSU 01.01.2013-31.12.2013 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

İZMİR BAROSU 01.01.2013-31.12.2013 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ İZMİR BAROSU 01.01.2013-31.12.2013 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 01.01.2013-31.12.2013 DÖNEMİ TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Avukatlık ücreti peşin ödenir. Tarifede

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1. Belli miktarda bir mal veya kıymetin ve bunların karşılığı olan paranın işlemin ardından el değiştirmesini sağlayan piyasalara ne ad verilir? A) Swap B) Talep piyasası C) Spot piyasa D) Vadeli piyasa

Detaylı

Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk

Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Ticari Uyuşmazlıklarda Ayrıntılı bilgi için (0312) 414 81 15 www.adb.adalet.gov.tr Hukuk Uyuşmazlıklarında Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında üretilmiştir. Ticari Uyuşmazlıklarda Şirketinizle

Detaylı

EK/1 Portföy Yönetim Şirketi Kurucularına/Pay Devralacaklara İlişkin Beyanname (Tüzel Kişiler İçin ) Tüzel Kişinin

EK/1 Portföy Yönetim Şirketi Kurucularına/Pay Devralacaklara İlişkin Beyanname (Tüzel Kişiler İçin ) Tüzel Kişinin EK/ Portföy Yönetim Şirketi Kurucularına/Pay Devralacaklara İlişkin Beyanname (Tüzel Kişiler İçin ) Tüzel Kişinin Unvanı : Vergi Dairesi ve Numarası: Ticaret Merkezi ve Sicil Numarası: Kuruluş Tarihi:

Detaylı

Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız.

Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız. VERGİ DANIŞMANLIĞI Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız. Bunlar: Gelir Vergisi Kurumlar Vergisi KDV Diğer Vergi Kanunları

Detaylı

KOCAELİ BAROSU ADLİ YARDIM BAŞVURU FORMU

KOCAELİ BAROSU ADLİ YARDIM BAŞVURU FORMU KOCAELİ BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU KÖRFEZ MAH. ANKARA KARAYOLU ÜZERİ KOCAELİ PLAZA NO:111/5 İZMİT/KOCAELİ Telefon :(0262) 321 41 12 Fax:(0262)3214081 İnternet :www.kocaelibarosu.org.tr E-mail :info@kocaelibarosu.org.tr

Detaylı

İlişkili taraf tanımı ile bu standardın kapsamının ayrıntıları için UMS 24 standardına bakınız.

İlişkili taraf tanımı ile bu standardın kapsamının ayrıntıları için UMS 24 standardına bakınız. UMS 24 Standarda (standardın ilgili paragraflarına referans verilmiştir) İlişkili Taraflar İle İlgili Açıklamalar Kontrol listesinin bu kısmı ilişkili taraflar ve söz konusu taraflarla olan işlemlerin

Detaylı

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment

AVRUPA DA. Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni ÜCRETSİZ. investment ÜCRETSİZ Profesyonel Danışmanlık AVRUPA DA Yatırım, Vatandaşlık ve Oturma İzni Gayrimenkul Yatırımları - Oturum Başvurusu ve yatırım uzmanları ile toplantı ve birebir danışmanlık organizasyonları Harbiye

Detaylı

KOBİ LEASING PAKETLERİ

KOBİ LEASING PAKETLERİ KOBİ LEASING PAKETLERİ LEASING NEDİR? Özellikle büyümekte olan şirketlerin, tüm sektörlerde her türlü sıfır veya 2. el makine, ekipman yatırımlarını gerçekleştirmesine yönelik olarak orta veya uzun vadeli

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK EVLİLİK BİRLİĞİNİN KORUNMASI VE EVLİLİK BİRLİĞİNDE EŞLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK EVLİLİK BİRLİĞİNİN KORUNMASI VE EVLİLİK BİRLİĞİNDE EŞLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ İÇİNDEKİLER Kısaltmalar Önsöz XVII XIX Giriş 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK EVLİLİK BİRLİĞİNİN KORUNMASI VE EVLİLİK BİRLİĞİNDE EŞLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ 1. EVLENME KAVRAMI İLE EVLENMENİN TANIMI VE HUKUKİ NİTELİĞİ

Detaylı

TÜRK P ve I Sigorta A.Ş. Özel Amaçlı Tenezzüh Teknesi Sorumluluk Sigortası TTK İLE UYUMLU

TÜRK P ve I Sigorta A.Ş. Özel Amaçlı Tenezzüh Teknesi Sorumluluk Sigortası TTK İLE UYUMLU TÜRK P ve I Sigorta A.Ş. Özel Amaçlı Tenezzüh Teknesi Sorumluluk Sigortası TTK İLE UYUMLU Tenezzüh Teknesi Sorumluluk Sigortası İşini Ciddiye Alıyoruz Tenezzüh teknesi sahipleri, işletenleri ve operatörlerine

Detaylı

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler www.okul.pwc.com.tr Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Vergi ve Gümrük İncelemeleri Eğitimleri Vergi ve gümrük incelemelerine yönelik eğitimlerimiz

Detaylı

HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir.

HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir. HDI SİGORTA A.Ş. HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir. 110 YILLIK SİGORTA TECRÜBESİ ALMAN SİGORTA DEVİNİN MALİ GÜCÜ HDI International AG (Talanx):

Detaylı

İZMİR BAROSU 01.01.2015-31.12.2015 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

İZMİR BAROSU 01.01.2015-31.12.2015 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ İZMİR BAROSU 01.01.2015-31.12.2015 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Avukatlık ücreti peşin ödenir. Tarifede

Detaylı

Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor.

Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor. Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor. Ticari, turistik ve diğer vize türlerine nasıl dağılıyor bu sayı? Ticari vizeler toplam rakamın yaklaşık

Detaylı

AİHM İçtihatları Kapsamında Medeni Haklar ve Yükümlülükler

AİHM İçtihatları Kapsamında Medeni Haklar ve Yükümlülükler AİHM İçtihatları Kapsamında Medeni Haklar ve Yükümlülükler Mülkiyet Hakları *Mülkiyet davalarına ilişkin yargılamalar özel haklar ve yükümlülükler açısından belirleyici olması nedeniyle m.6/1 kapsamındadır.

Detaylı

DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ,00 TL ' den az olmamak üzere dava konusu giderilmesi) Davası

DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ,00 TL ' den az olmamak üzere dava konusu giderilmesi) Davası 01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Kat Mülkiyeti Yasasından Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 2 Mirasçılık belgesinin

Detaylı

Tek Temsilci Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tek Temsilci Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tek Temsilci Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi. Göçmenlik

Detaylı

OCAK 2010 ŞUBAT 2010

OCAK 2010 ŞUBAT 2010 EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (21 yılı Şubat ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri OCAK 21 ÖDENEN AY İÇİNDE TUTAR ALINAN T.İş Bankası Şirket

Detaylı

Irk veya Etnik Köken. Ayrımcılığı. Haklarınızı Bilin!

Irk veya Etnik Köken. Ayrımcılığı. Haklarınızı Bilin! Irk veya Etnik Köken Ayrımcılığı Haklarınızı Bilin! IRK VEYA ETNiK KÖKEN AYRIMCILIĞI NEDiR? Irk veya etnik köken ayrımcılığı, bir kişiye ırkı, rengi, etnik kökeni, göçmen statüsü veya milliyeti nedeniyle

Detaylı

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Ebeveyn katkı payının hesaplanması ile ilgili bildiri Sayın Bay/Bayan! Sevgili Ebeveynler! Çocuğunuzun Hannover şehrine

Detaylı

Piraye Erdem. Özgeçmiş

Piraye Erdem. Özgeçmiş Piraye Erdem piraye@erdem-erdem.av.tr Özgeçmiş Piraye Erdem, Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu nun kurucu ve yönetici ortağıdır. Uyuşmazlık Çözümü biriminin yöneticisidir. Kendisinin milli ve milletlerarası

Detaylı

Süleyman Sevinç. Özgeçmiş

Süleyman Sevinç. Özgeçmiş Süleyman Sevinç suleymansevinc@erdem-erdem.av.tr Özgeçmiş Süleyman Sevinç Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu nda Ortak ve Davalı İşler Lideri olarak görev yapmaktadır. Kendisi yaklaşık 20 senedir, yerli

Detaylı

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz?

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Financial Ombudsman Service ombudsman hakkında Finansal bir şirketin yapmış olduğu bir şeyden memnun değilseniz, Financial Ombudsman Service (Finansal

Detaylı

01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ İSTANBUL BAROSUNUN TAVSİYE NİTELİĞİNDEKİ ÜCRET TARİFESİ A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Kat Mülkiyeti Yasasından

Detaylı

MAYIS 2010 HAZİRAN 2010 ÖDENEN TUTAR

MAYIS 2010 HAZİRAN 2010 ÖDENEN TUTAR EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (21 yılı Haziran ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri MAYIS 21 HAZİRAN 21 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş

Detaylı

İZMİR BAROSU TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

İZMİR BAROSU TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ İZMİR BAROSU 01.01.2018-31.12.2018 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 01.01.2018-31.12.2018 DÖNEMİ TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Avukatlık ücreti peşin ödenir. Tarifede

Detaylı

İZMİR BAROSU TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

İZMİR BAROSU TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ İZMİR BAROSU 01.01.2017-31.12.2017 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 01.01.2017-31.12.2017 DÖNEMİ TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Avukatlık ücreti peşin ödenir. Tarifede

Detaylı

NİSAN 2010 MAYIS 2010 ÖDENEN TUTAR

NİSAN 2010 MAYIS 2010 ÖDENEN TUTAR EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (21 yılı Mayıs ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri NİSAN 21 MAYIS 21 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş Bankası

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2007

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2007 Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2007 13 Aralık 2006 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26375 GENEL HÜKÜMLER Konu ve kapsam MADDE 1 (1) Bütün hukuki yardımlarda avukat ile iş sahipleri

Detaylı

FİNANS DANIŞMANLIĞINA İHTİYACINIZ VAR MI?

FİNANS DANIŞMANLIĞINA İHTİYACINIZ VAR MI? FİNANS DANIŞMANLIĞINA İHTİYACINIZ VAR MI? Finansal yapınızın düzensiz olduğunu düşünüyorsunuz, Borç/Alacak vadelerinizde uyumsuzluk var, Sabit kıymet yatırımlarını kısa vadeli kredilerle finanse ettiniz,

Detaylı

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. TANIMLAR KİRAYA VEREN: Ticaret Unvanı: Mobicar Araç Paylaşım Hizmetleri A.Ş. Adresi: Eski Büyükdere Cad. Ayazağa Yolu

Detaylı

Zorunlu meslek sigortası bizleri koruyor mu?

Zorunlu meslek sigortası bizleri koruyor mu? Zorunlu meslek sigortası bizleri koruyor mu? Doç. Dr. Mustafa Serinken Pamukkale Üniversitesi Acil Tıp AD. 1972 2010 1 Hekimler Hastalar 2 Hekimler Hekimler Hastalar Sigortacılar Hastalar Sigortacılar

Detaylı

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ Dr. MÜJGAN TUNÇ YÜCEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN

Detaylı

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ SANKO KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ TARAFLAR Bir tarafta, SANKO MENKUL DEÐERLER A.Þ. (Bundan sonra ARACI KURUM olarak anýlacaktýr.) ile diðer tarafta.... bundan sonra kýsaca MÜÞTERÝ/LER

Detaylı

PENİS KAZALARI POLİÇE TEMİNAT KAPSAMI

PENİS KAZALARI POLİÇE TEMİNAT KAPSAMI PENİS KAZALARI POLİÇE TEMİNAT KAPSAMI İşbu hüküm ve koşullar, sunulan teminat kapsamına ilişkin bilgi vermektedir. Önerilen poliçeyi kabul etmeniz halinde kişisel poliçeniz size gönderilecektir. Erkekpaketi.com

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin SAĞLIK HİZMETLERİ SORULAR & YANITLAR MÜLTECİLER İÇİN ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK Şubat 2016 Güncellemesi Türkiye ye sığındım. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz

Detaylı

MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 8275 MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4743 Kabul Tarihi : 30/1/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 31/1/2002

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Yargı Örgütü Dersleri ÜNİTE V İCRA TEŞKİLATI İCRA TEŞKİLATI İcra Teşkilatı Cebrî icra, bir hakkın devlet eliyle zorla uygulanması, yerine

Detaylı

7 Mirasçılık belgesinin iptali

7 Mirasçılık belgesinin iptali 01.07.2008-31.12.2008 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Kat Mülkiyeti Yasasından 3.150,00 YTL Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 2 Mirasçılık

Detaylı

Adli Yardım Temsilini Geliştirmek: Küresel Standartların Uygulanması

Adli Yardım Temsilini Geliştirmek: Küresel Standartların Uygulanması Antalya, Aralık 2016 { Adli Yardım Temsilini Geliştirmek: Küresel Standartların Uygulanması ILF bir Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu dur. Merkezi New York tadır. - US 501(c)(3) Status Bir Savunma Kültürü

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2016

Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2016 Editör Prof. Dr. H. Ercüment ERDEM GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI E. ÖĞRETİM ÜYESİ HUKUK POSTASI 2016 ERDEM & ERDEM Ortaklık Avukatlık Bürosu Valikonağı Caddesi Başaran

Detaylı

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü

İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca bağlı asgari güvence hakkında bilgilendirme broşürü İhtiyaca Bağlı Asgari Güvence (BMS),maddi anlamda zor duruma düşen ve kendi yaşam geçimini kendi imkanlarıyla (gelir, mal varlığı) sağlayamayan

Detaylı

DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 4.700,00 TL

DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 4.700,00 TL 01.01.201-31.12.201 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Kat Mülkiyeti Yasasından Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 2 Mirasçılık belgesinin alınması

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ YAZARIN ÖNSÖZÜ İÇİNDEKİLER KISALTMALAR KAYNAKÇA vii xi xv xxv xxix GİRİŞ 1 Birinci Bölüm KREDİ, KREDİ TEMİNATI OLARAK TAŞINMAZ REHNİ VE İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİN TEMELİ

Detaylı

İnşaat Harcamalarına Yönelik Özel Kapsamlı Denetimler

İnşaat Harcamalarına Yönelik Özel Kapsamlı Denetimler İnşaat Harcamalarına Yönelik Özel Kapsamlı Denetimler Usulsüz İnşaat Harcamaları EY tarafından yapılan araştırmalar, inşaat harcamalarının %10 luk kısmının yönetilemeyen ve dolayısıyla usulsüz şekilde

Detaylı

DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.07.2006-31.12.2006 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ A- SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Mirasçılık belgesinin alınması 2 Tahliye 2.500,00 YTL den az olmamak üzere

Detaylı

Kurumsal Seyahat Çözümleri

Kurumsal Seyahat Çözümleri Kurumsal Seyahat Çözümleri NİLSİN TUR TURİZM SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kükürtlü Mah. Kükürtlü Cad. Kısa Sok. Edesen Apt. No : 5/2 Osmangazi / BURSA Tel : 0224 235 30 50 235 20 60 236 50 05 Fax : 0224 235 40 60

Detaylı

Yeşil Karta Giden Yolunuz

Yeşil Karta Giden Yolunuz TUR Yeşil Karta Giden Yolunuz Herkesin Amerika Birleşik Devletleri ne, özellikle de Florida ya yerleşmek istediğini söyleyen bir yakını, müşterisi, arkadaşı ya da akrabası vardır. Ailenizi, işinizi ve

Detaylı

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Bu anketin amacı, niteliksel bilgilerin toplanıp, belirli formlarda yardım ve ihtiyacı olan, 15-25 yaş arası göçmen yada farklı

Detaylı

KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) SIRA NO 1-2- 3- VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin

Detaylı

Dr. Ayşe KÖME AKPULAT İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İŞ MAHKEMELERİNDE YARGILAMANIN ÖZELLİKLERİ

Dr. Ayşe KÖME AKPULAT İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İŞ MAHKEMELERİNDE YARGILAMANIN ÖZELLİKLERİ Dr. Ayşe KÖME AKPULAT İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İŞ MAHKEMELERİNDE YARGILAMANIN ÖZELLİKLERİ İçindekiler Sunuş...VII Önsöz... IX İçindekiler...XIII

Detaylı