SOCIAL LETTER OCAK 16. No.24

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SOCIAL LETTER OCAK 16. No.24"

Transkript

1 SOCIAL LETTER OCAK 16 - No.24

2 İÇİNDEKİLER 2015 te Neler Oldu? PLATFORM En İyi Uygulamalar 2015 Microsoft tan One Drive Açıklaması Facebook Multiple News Feed A Year in Search 2015 Online Rezervasyon Google Chatbot TREND 360 Derece Mobil Klip Twitter Drone MOBİL Park Sorunu için App Emoji ile Oda Servisi Facebook&Uber SOCIAL LETTER OCAK 16 / No.24 _ SOSYAL REKLAMLAR Twitter Ad Instagram dan Kredi Başvurusu TEKNOLOJİ Teknolojik Özet 2015 Valossa Smart Search Mind-Controlled Car

3 2015 te Neler Oldu?

4 2015 e Hızlı Bir Bakış Geçtiğimiz yılda ülkemizde social networking her yaş grubunda yaygın bir trend haline geldi. Artık ortalama bir internet kullanıcısı, 2015 te 6 yeni mobil uygulama kullanmaya başladı. Bu yeni uygulamaları çoğunlukla akıllı telefonlardan ve az da olsa akıllı saatler ile kullanmaya başladı. Facebook Ülkesi nde Yaşamak... Türkiye 39 milyon kullanıcı ile Facebook ülkesi olmaya devam ediyor. Ancak dikkatle incelenmesi gereken veri ise aktif kullanım yüzdesi te Facebook kullanıcılarının %65 i platformu aktif olarak kullanırken, 2015 te bu sayı %52 ye kadar düşmüş durumda. Twitter da da aynı oranda düşüş görüldü. Geçtiğimiz yıl içerisinde online video tüketiminin artması Youtube un aktif kullanım yüzdesini de artırdı. Artış yaşayan diğer platformlar ise Instagram ve Linkedin oldu. Giyilebilir Devrimini Beklerken... Türk kullanıcılar 2015 te hiç olmadıkları kadar mobilleştiler le karşılatırdığımızda %32 lik artışla 2015 i %89 mobil kullanım oranıyla rekor seviyede tamamladık. Mobil deki ortalama harcanan süre olan 3.01 saat ise bu istatiğin sağlamasını yaptı. Akıllı saat pazarının bu yıl içersinde hareketlenmesi Türkiye deki akıllı saat kullanıcılarını %10 seviyesine çıkardı. Bu oranın global ile aynı çizgide seyrettiğini söylememiz de fayda var.

5 PLATFORM

6 2015 in En iyi Mobil Uygulamaları 2015 yılının en kullanışlı, etkileyici ve sıradışı mobil uygulamalarını sizler için derledik. Dünya da ve ülkemizde kullanıma sunulduğu günden beri hızla popülerliği artan Periscope, kuşkusuz bu sıralamanın başında geliyor. Mobil canlı yayın imkanı tanıyan uygulama hem kullanıcı özelinde hem de markalar tarafından en çok kullanılan uygulama oldu yılında kurulan ve 2005 yılında Yahoo tarafından satın alınan Flickr, bir fotoğraf arşivleme sistemi yılında masaüstünden sonra mobile de entegre edilen uygulama, Yahoo nun yıllardır yaptığı ergfff en başarılı çalışmalardan biri olarak 2015 i geride bıraktı yılında tasarlanan Gmail Inbox, 2015 yılında tüm kullanıcılara sunuldu ve yeni düzenlemeler ile daha kullanıcı dostu bir tasarım haline geldi. Uygulamanın en göze çarpan özelliği ise atılan bir mailin 10 saniye içinde geri alınabilmesi. Giphy isimli uygulama, 2015 yılında çıkan en iyi Gif uygulaması diyebiliriz. Hareketli resimler ve yazılar oluşturmak için yüzlerce seçeneğe sahip olan mobil uygulama, paylaşımları ile fark yaratmak isteyenler için ideal bir seçenek.

7 Facebook Çoklu Haber Akışını Deniyor Facebook, haber akışı konusunda büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Platform, kullanıcılardan gelen talepler üzerine tek bir haber akışından, konu bazlı ve kişiselleştirilebilir haber akışına geçmeyi planlıyor. Mobilde test edilen değişiklik gerçekleşirse, takip ettiğiniz kişilerin gönderileri kategorize edilerek Spor, Sağlık, Moda gibi alt başlıklar ile sunulacak. Microsoft tan Açıklama Microsoft, One Drive da neden sınırsız depolama hakkını kaldırdığını açıkladı. Sebebi, kötü kullanımlar ve 75 terabayta kadar depolama yapan sıradışı kullanıcılar olarak belirleyen platform, 5 GB lik ücretsiz depolama hakkını 2016 da yükselteceğini de açıkladı. 2 milyardan fazla video izlendiğini Google 2015 in En çok Arananlarını Açıkladı Google, 2015 yılının en popüler arama sonuçlarına yer verdiği A Year in Search listesinin özetini açıkladı. Raporun küresel sonuçlarında bu yıl zirvede 897 milyondan fazla aramayla Paris terör saldırıları var. Onu 496 milyon aramayla 87 inci Oscar ödülleri takip ediyor. Araştırma aynı zamanda ülkelere göre trend listelerini de içeriyor. Bu listelerde en popüler diziler, tv programları, şarkılar gibi kategoriler yer alıyor.

8 Artık Rezervasyon Yapmak Daha Kolay Online restoran rezervasyon servisi Quandoo, Foursquare ile önemli bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. Foursquare e uygulanan entegrasyon sayesinde, kullanıcılar uygulama içinden restoranlara rezervasyon yapabilecekler. Türkiye de restoran ile anlaşması bulunan Quandoo yetkilileri bu entegrasyon ile online rezervasyon oranlarının artacağını düşünüyor. milyardan fazla video izlendiğini Google Mesajlaşma Uygulaması Geliştiriyor Google, yapay zeka teknolojisini kullanarak farklı bir mesajlaşma uygulaması geliştiriyor. Yeni uygulamanın içinde sohbet ekranının yanında bir de chatbot yer alacak. Kullanıcılar, yakınlarıyla sohbet ederken Google a sorabileceği her soruyu Chatbot a sorarak yanıt alabilecek. Sohbet sırasında aklınıza bir şey takıldığında, Chatbot sohbetten ayrılmanıza gerek kalmadan Web i ve diğer kaynakları tarayarak size cevap verecek.

9 TREND

10 360 Derece Mobil Klip İzlandalı şarkıcı Björk, geçtiğimiz Haziran ayında 360 derece video klibini yayınlamıştı. Bu sayede izleyiciler klibin çekildiği bölgeyi istedikleri açıdan görerek farklı bir deneyim yaşamışlardı. Şimdi ise şarkıcı bu deneyimi bir adım öteye taşıdı. Björk:Stonemilker VR isimli bir mobil uygulama çıkartarak 360 derece video klibini mobil ortama taşıdı. Klibin mobil versiyonu aynı zamanda sanal gerçeklik gözlükleri ile izlenebilecek şekilde tasarlandı. Tweet ile Kontrol Edilen Drone Twitter, yaptığı başvuru ile sosyal ağ üzerinden kontrol edilebilen Drone ların patentini aldı. Patente göre sosyal ağ üzerinden drone un bulunacağı bölgeyi, kamera açısını ve hakimiyetini sağlayabilecek. Aynı zamanda, bağlandığı drone aracılığıyla canlı yayın yapma, video ve fotoğraf çekme imkanına sahip olabilecek. Proje henüz faaliyete geçmemiş olsa da yakın gelecekte karşımıza çıkacak gibi duruyor.

11 MOBİL

12 Park Sorununu Çözen Uygulama Araştırmalara göre sürücüler yılda 55 saatini park yeri bulmaya harcıyor. ParcJockey isimli mobil uygulama ise sürücülere boş park yerlerini gösteren bir sistem geliştirerek, bu soruna son vermeyi planlıyor. Uygulama sadece boş park yerlerini göstermekle kalmıyor. Aynı zamanda ücretli park alanlarındaki boş yerleri rezerve etmenizi de sağlıyor. PaybyPhone ile yapılan anlaşma sayesinde de yerinizi rezerve etttikten sonra ödemenizi mobil olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Emoji ile Oda Servisi Otel zinciri Aloft, Emoji ile oda servisi uygulamasını New York, Londra ve Liverpool daki otellerinde kullanıma sundu. Artık ziyaretçiler telefonla arayıp sipariş vermek yerine, ilgili Emojileri kullanıp oda numaralarını yazarak sipariş verebilecek. Facebook Üzerinden Araç Çağırma Facebook ve Uber 2014 yılında başladıkları ortak çalışmayı hayata geçirdi. Uzun süren çalışma sonucunda artık Facebook Messenger üzerinden araç çağırmak mümkün. Özellik, sohbet ekranına eklenen bir otomobil ikonu ile etkinleşiyor. İkona tıkladığınızda çıkan daha fazla seçeneği ise ilerleyen dönemde uygulamanın sadece Uber ile sınırlı kalmayacağı, Lyft gibi farklı ulaşım servislerinin de özelliğe ekleneceğinin işaretini veriyor. Uygulama şuan için sadece Amerika da aktif durumda.

13 SOSYAL REKLAMLAR

14 Twitter ın Reklam Gelirleri Artıyor Twitter, ana sayfadaki tweetler arasına koyduğu reklamlardan kazancını arttırmayı planlıyor. Şu an için yalnızca kullanıcı hesabından oturum açıldığında görülebilen reklam modeli, yeni düzenleme sayesinde oturum açmadan da görülebilir olacak. Bu sayede ana sayfa reklamları, Google üzerinden yönlendirmede veya bir haberin içindeki Tweet e tıklanması durumunda da hesap açmadan görülebilecek. Yenilik ilk aşamada Amerika, İngiltere, Avustralya ve Japonya da uygulanacak. Instagram Üzerinden Kredi Başvurusu Instagram reklamları, platform tarafından beklenen kaliteye ulaşmaya başlıyor. Yurtdışında yaratıcı reklamların artmasıyla birlikte, ülkemizde de farklı çalışmalar yapılmaya başlandı. Fibabanka, yenilikçi bir projeye imza atarak müşterilerine Instagram üzerinden kredi başvurusu yapma fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında kredi başvurusu yapmak isteyen kullanıcılar, ne için kredi talebinde bulunduklarını gösteren bir fotoğraf çekip, #bankamyanimda hashtag i ile paylaşarak başvuru yapabiliyor.

15 TEKNOLOJİ

16 2015 in En Önemli Teknolojik Gelişmeleri 14 Haziran 2015 tarihinde Nasa, uzay aracı New Horizons un 9 yıl süren yolculuğundan sonra, çektiği ilk yüksek çözünürlüklü fotoğrafı yayınladı. Plüton un yüzeyini son derece net gösteren fotoğraf ile yılın ilerleyen döneminde renkli bir video elde edildi. Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı ürünü Apple Watch u 2015 yılında piyasaya çıkardı. Ürün hem tasarımı hem de sahip olduğu özellikler ile büyük beğeni topladı. Başta ABD olmak üzere bir çok ülkede çok büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan ürünün, 2016 yılında ülkemizde de yaygınlaşması bekleniyor yılında büyük bir gelişme gösteren diğer bir alan ise sürücüsüz otomobiller. Konu hakkında bir çok farklı şirketin yaptığı denemeler 2015 yılında olumlu sonuçlar vermeye başladı. Mercedes, tırlar için oto-pilot özelliğinin 20 bin kilometrelik bir test sürüşü sürecini tamaladığını duyurmuştu. Ardından Yamaha, Motobot adını verdiği bir teknoloji ile insan gibi motor kullanabilen bir robot üzerinde çalıştığını açıkladı. Son olarak ise Tesla nın kurucusu Eron Musk tam olarak insansız araç üretimine geçmenin sadece iki yıl gerisinde olduğumuzu açıkladı.

17 Videoları Tanıyabilen Yapay Zeka Yapay Zeka girişimi Valossa, video arama konusunda yeni bir teknoloji geliştiriyor. Valossa Smart Search adı verilen teknoloji, online videoların içeriğine erişerek, onları tanıyor ve aranabilir hale getiriyor. Sistem online videoları gerçek zamanlı olarak analiz edebiliyor. Yer, nesne ve karakter gibi bine yakın konsepti ayırt edebiliyor. Şuan patent alma aşamasında olan girişimin bir demo sürümü mevcut. Teknoloji gerçek zamanlı video keşfi ve video reklamlar gibi birçok alana uyarlanabilecek özellikte. Valossa aynı zamanda, TV programlarına izleyicilerin verdiği duygusal tepkileri ölçümleyecek entegrasyonlar üzerinde de çalışıyor. Beyin Gücü ile Kontrol Edilen Otomobil Nankai Üniversitesi araştırmacıları beyin gücü ile kontrol edilebilen otomobil geliştiriyor. Şuan için beyin gücü ile sadece durma, kalma, ilerigeri, aracın kapılarını kilitleme ve açma komutları verilebiliyor. Bu komutların verilebilmesi için sürücünün üzerinde 16 farklı sensörü taşıyan bir başlık giymesi gerekiyor. Bu aşamadan sonra beyin gücü ile yollanan mesajları yakalayan sistem, bu mesajları özel bir yazılımdan geçirerek otomobile aktarıyor. Projeye liderlik yapan Doç. Dr. Duan Feng projenin fiziksel engelli insanların da otomobil kullanmasını amaçladığını açıkladı.

18 BİR SONRAKİ SAYI: ŞUBAT 16 - No.25

SOCIAL LETTER ARALIK 15. No.23

SOCIAL LETTER ARALIK 15. No.23 SOCIAL LETTER ARALIK 15 - No.23 İÇİNDEKİLER PARLAK FİKİRLER Felis Ödülleri PLATFORM Facebook Message Yapay Zeka Facebook Donate Button Betagoogle Vine Apple Watch TREND Sanal Gerçeklik Dövme ile Check-Up

Detaylı

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 10 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Apple dan Bitcoin Açılımı Apple, App Store kılavuzunda yenilemeye giderek sanal para birimlerini kabul edebileceğini belirtti. TechCrunch un farkettiği yenilikte

Detaylı

ADAPTIVE LETTER MART 16. - No.26

ADAPTIVE LETTER MART 16. - No.26 ADAPTIVE LETTER MART 16 - No.26 İÇİNDEKİLER ADAPTIVE MARKETING Lipton #biçaydaha The Economist REAL-TIME VE DATA Shimon Robotları Data Storytelling Real-Time Duygu Analizi PLATFORM Mac Siri Twitter DM

Detaylı

Dijital Voltaj. Aralık 2017

Dijital Voltaj. Aralık 2017 Dijital Voltaj Aralık 2017 2017 de dijital platformlarda en çok arananlar Kaynak:http://www.haberturk.com/google-da-2017-yilinda-en-cok-arananlar-listesi-belli-oldu-1753263-ekonomi Facebook tan kullanıcıları

Detaylı

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI Yasin YÜKSEL Araştırma konusu: Sosyal medyanın -özellikle yüksek öğretimde olmak üzere- eğitime katkısını, bu konuda yapılan araştırmaları, istatistikleri ve uygulamaları

Detaylı

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TÜRKİYE NİN ONLINE PERAKENDE HARİTASI: 36 MİLYON İLE EN ÇOK İNTERNET KULLANISINA SAHİP 20. ÜLKE Markafoni son çalışmasında e-ticarete dair merak edilen pek çok

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 3 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil Pazarlama Ve Anlık Bildirimlerin Satışlara Etkisi Mobil ticaret artık online satışların %23 ünü kapsıyor. Bu yüzden bu konu her geçen gün daha çok gündeme

Detaylı

13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 13 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Dünya Genelindeki Girişim Sermayelerinin 2013 Yılı Değerlendirmeleri Araştırma şirketi Pitchbook un hazırladığı infografik de dünya genelindeki girişim sermayelerinin

Detaylı

Dijital Voltaj. Kasım 2018

Dijital Voltaj. Kasım 2018 Dijital Voltaj Kasım 2018 WhatsApp ta reklam dönemi başlıyor. WhatsApp reklam dönemi ile birlikte, artık durumlar sekmesinde reklamlar gösterecek. İlk olarak ios sürümü için başlayan WhatsApp reklamları,

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015 SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET Ekim, 2015 SOSYAL DÜNYAYA GENEL BAKIŞ Günden güne sosyal medya, bireylerin günlük rutininin bir parçası haline gelmekte ve bu bütünleşme yalnızca boş vakitleri değerlendirmek

Detaylı

SOSYAL MEDYANIN SİYASİ SEÇİMLERE ETKİSİ DÜNYA SİYASETİNDE

SOSYAL MEDYANIN SİYASİ SEÇİMLERE ETKİSİ DÜNYA SİYASETİNDE SOSYAL MEDYANIN SİYASİ SEÇİMLERE ETKİSİ DÜNYA SİYASETİNDE TAKDİM Değerli MYK ve MKYK üyelerimiz, İl Teşkilatlarımızın Kıymetli Başkan ve Yöneticileri, Genel Merkez Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

Çalışma şeklimizle fark yaratıyorum!

Çalışma şeklimizle fark yaratıyorum! Merhabalar Ben Uğur Şeşen. Yılların deneyimi ile bütünleştirdiğim çalışmalarımda Zeki Triko,Fujitsu ve Bilgitaş gibi büyük firmaların bilişim mutfaklarında yer aldım. Gelişen bilişim sektörü ile beraber

Detaylı

25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 25 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Yapı Kredi nin Vine Kampanyası Mobil Şube ye Olan İlgiyi İkiye Katladı Vine, bir yanda kendi trendlerini ve fenomenlerini yaratmaya devam ederken diğer yanda

Detaylı

2011 Yılının En Çok Konuşulan Twitter Mesajları Twitter 2011 yılında, birçok ünlü, iş adamı, politikacı, dini lider, kanaat önderinin kendi

2011 Yılının En Çok Konuşulan Twitter Mesajları Twitter 2011 yılında, birçok ünlü, iş adamı, politikacı, dini lider, kanaat önderinin kendi 2011 Yılının En Çok Konuşulan Twitter Mesajları Twitter 2011 yılında, birçok ünlü, iş adamı, politikacı, dini lider, kanaat önderinin kendi isimlerine doğrulanmış hesaplar açarak seslerini duyurdukları

Detaylı

MET-AY BİLİŞİM. w w w.met-aybilisim.com

MET-AY BİLİŞİM. w w w.met-aybilisim.com MET-AY BİLİŞİM T a s a r ı m M E T-AY BİL İŞ İM TASARI M YA ZI LI M LTD.Ş Tİ. Turan Gün eş B ul va r ı 5 1 0. S ok. N o : 2 / 8 Yıld ı zevl er / A NK A R A v e Y a z ı l ı m w w w.met-aybilisim.com bilgi@met-aybilisim.com

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30 Anahtar Kelimeler 100 - Kısa Açıklama 225 80 Açıklama 4000 4000 Yenilikler 4000 500 App App Store Google Play Store

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

SOSYAL MEDYA VE ODALAR

SOSYAL MEDYA VE ODALAR Hacı Dede Hakan KARAGÖZ Araştırma Raporu KONYA ARALIK, 2017 www.kto.org.tr İÇİNDEKİLER 1. SOSYAL MEDYA... 1 2. SOSYAL MEDYA TARİHİ... 2 3. DÜNYA DA SOSYAL MEDYA... 2 4. TÜRKİYE DE SOSYAL MEDYA... 4 5.

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 7 Ocak 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Koinim.Com: Yeni Bir Türk Bitcoin Cüzdan Ve Platformu Bitcoin internetin en sıra dışı fenomenlerinden biri haline geldi. Bundan sadece bir kaç ay öncesine kadar

Detaylı

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları Bu derste neler öğreneceğiz? E-posta Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Yararları nelerdir? Anında mesajlaşma yazılımı nedir? Anında mesajlaşma yazılımlarını

Detaylı

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL Yeni bir dünyaya doğru 1 Milyar İnternet kullanıcısı 2 Milyar Web sayfası 2.6 Milyar Cep telefonu 3 Milyar Web araması 500 Milyar Gigabayte dijital

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu Etkinlik Yönet Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu 02 Etkinlik Yönet Etkinlik Uygulamanız da Etkinliğiniz kadar özel olsun Etkinlik Yönet ile etkinliğinizin mobil uygulamasını

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi Enes Usta Enes Usta enesusta.com.tr twitter.com/enesustacom instagram.com/enesustacomtr instagram.com/enesustadiyorki facebook.com/enesustablog facebook.com/enesustacomtr

Detaylı

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız?

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Türkiye deki pazarlama faaliyetlerinizden en iyi geri dönüşü alın. 1 RAMADAN TURKEY 2017 Ramazan Özeti Ramazan boyunca tüketim alışkanlıkları büyük ölçüde değişerek

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr

Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Aydın MENEK blog@aydinmenek.com.tr Gerek birey gerekse kuruluşların, standartları belirli iletişim ağları üzerinden ses, video, yazılı metin vb verilerin iletişimi ile fiziksel değiş-tokuş işlemi yapmadan

Detaylı

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık?

Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Neden Sosyal Medyanın Geleceği Reklam Değil, Yayıncılık? Bu pazarlamacılar, sosyal medya 'uzmanları' ve PR uzmanlarının her gün konuştuğu konu; Sosyal medyanın geleceği nasıl gözüküyor? 1. Geleneksel medya,

Detaylı

9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 9 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni Türkiye nin İlk Bitcoin ATM si İstanbul Atatürk Havalimanı nda Kullanıma Açıldı Geçtiğimiz Nisan ayında ilk kez Güney Kıbrıs ta kullanılmaya başlayan Bitcoin

Detaylı

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer.

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer. VİRAL Y ı l : 1 9 9 8 Döneminde web sayfalarını süsleyen OogaChaka Baby, 98 den günümüze k a d a r b i r ç o k T V p r o g r a m ı v e p l a t f o r m l a r d a y e r a l ı r. TV: Ally McBeal, The Simpsons,

Detaylı

EYLÜL 2015 VE ÖNCESİ TARİH BASKILI KAMU MALİ YÖNETİMİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ

EYLÜL 2015 VE ÖNCESİ TARİH BASKILI KAMU MALİ YÖNETİMİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ EYLÜL 2015 VE ÖNCESİ TARİH BASKILI KAMU MALİ YÖNETİMİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ 1-1. Ünite 10. sayfada bulunan Kitap ikonunun açıklaması aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir. Uzun Kuyruk Teorisi

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00)

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) 1) DİJİTAL PAZARLAMA Sosyal Medyanın Dayanılmaz Cazibesi 3Ders

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Dijital Voltaj. Ocak 2018

Dijital Voltaj. Ocak 2018 Dijital Voltaj Ocak 2018 2017 yılında Twitter Türkiye de en çok konuşulan başlıklar 2017 yılında Türkiye de en çok Beşiktaş konuşulurken en çok bahsi geçirilen hesap 11.7 milyon takipçiye sahip olan Cumhurbaşkanı

Detaylı

31 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

31 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 31 Mart 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobilden Açılan E-postaların Geri Dönüşümleri %52 Arttı Mobil cihazların en çok kullanıldığı alanlardan biri de gün içerisinde e-postaların kontrolünü yapmak.

Detaylı

SANAL GERÇEKLİK. Reklamcılık için ne ifade ediyor? Kaynak: thinkwithgoogle

SANAL GERÇEKLİK. Reklamcılık için ne ifade ediyor? Kaynak: thinkwithgoogle SANAL GERÇEKLİK Reklamcılık için ne ifade ediyor? Kaynak: thinkwithgoogle Sanal gerçeklik içeren bir gelecek reklamcılık, yaratıcılık ve hikaye anlatıcılığı için ne anlama geliyor? Sanal gerçekliğe olan

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri

Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri Nevzat Melih TÜNEK THK Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Bölümünde Yüksek Lisans Öğrencisi, bu sunumda sosyal medyanın e-devlet üzerindeki etkileri konusu ele alınmıştır. 1 Sunum kapsamında sosyal medyanın

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak.

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak. İÇİNDEKİLER Festival Hakkında... 3 Festival Programı... 4 Line Up (1.Gün)... 5 Line Up (2. Gün)... 6 Festival'in Tanıtımı... 7 Rakamlarla MagicalFest... 8 Festival Alanı... 9 Festivalin Mobil Uygulaması...

Detaylı

11 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

11 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 11 Kasım 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni PAYPAL AVUSTRALYA DA RESTORANLAR İÇİN YENİ BİR ÖZELLİK TEST EDİYOR Avustralya daki PayPal kullanıcıları restoranlarda masalarından kalkmadan ve garson çağırmadan

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi EĞİTMEN : Eren GÖKYER 2018 Türkiye İnternet Kullanım ve Sosyal Medya İstatistikleri We Are Social 2018 Türkiye araştırma sonuçları Dünyanın en yüksek internet hızına sahip

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ. Amaç. Nasıl Çalışıyoruz.

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ. Amaç. Nasıl Çalışıyoruz. SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ Amaç Ürününüzü ya da hizmetinizi sosyal medya siteleri, ağları üzerinde tanıtılması ve reklamlarının yapılması marka bilinirliğinn artırılması kampanya ve haberlerin duyurulması ve

Detaylı

2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER

2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER 2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER Durum Analizi Turizm Etmenleri Hızın ve olanakların git gide arttığı bu yüzyılda seyahat sadece bavul toplayıp uçağa binmekten çok daha ileri bir noktaya gelmiştir. Seyahat

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Yazan: Kate Stanford Yayınlanma tarihi: Eylül 2016 Konular Reklamcılık Yayın içi video Reklam Öğesi Tüketiciler, tüm cihazlarının

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 5 Ağustos 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TBB, HAZİRAN İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI TBB nin yayınladığı Haziran ayı internet ve mobil bankacılık istafsfkleri raporuna göre;

Detaylı

Online Faaliyet Raporları

Online Faaliyet Raporları Online Faaliyet Raporları Online Faaliyet Raporları 4 Dünya Geneli İnternet Kullanıcılarının Bölgelere Göre Dağılımı 2011 Kaynak: Internet World Stats : www.internetworldstats.com/stats.htm 2.095.006.005

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

Dijital Dünyadan Haberler

Dijital Dünyadan Haberler Dijital Dünyadan Haberler Instagram webde 2 yeni özellikle karşımızda Instagram yeni getireceği özellikle mobil web versiyonuna hikaye paylaşımını getiriyor. Burada artırılmış gerçeklik maskelerini kullanmak

Detaylı

Bağlantılı Dijital Ekonomi. Kasım, 2017

Bağlantılı Dijital Ekonomi. Kasım, 2017 Bağlantılı Dijital Ekonomi Kasım, 2017 Teknoloji İnsan ı değiştiriyor mu? Teknoloji İş i değiştiriyor mu? Kurulu IoT Birimleri, kategorilerine göre IoT Endpoint Harcamaları, kategorilerine göre Dijital

Detaylı

50-55 milyar TL dır. Türkiye de Ev Dışı Tüketim

50-55 milyar TL dır. Türkiye de Ev Dışı Tüketim Nisan 2016 Türkiye de Ev Dışı Tüketim Evin dışında tüketimin gerçekleştiği otel, restoran, kafe, fastfood, pastane, hastane, okul, ofis, sanayi kuruluşları, askeri birlikler ve kamu kuruluşları ile buralara

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

SosyoKopter SosyoKopter

SosyoKopter SosyoKopter SosyoKopter olarak kullandığımız uzaktan kumandalı yüksek teknolojili insansız hava araçları ile istenilen fotoğraf ve videoyu yüksek çözünürlük ile tamamen SosyoKopter ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar

Detaylı

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP 1 Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP Mobil Yazılım Hızlı Mobil Sayfalar Günümüzde mobil

Detaylı

Aylık Pazarlama ve Teknoloji. Trendleri. Şubat 2016. Pazarlamasyon Bütünleşik Pazarlama Blogu

Aylık Pazarlama ve Teknoloji. Trendleri. Şubat 2016. Pazarlamasyon Bütünleşik Pazarlama Blogu Aylık Pazarlama ve Teknoloji Trendleri Şubat 2016 #marka Markalar kendinizi özel hissetmeniz için elinden geleni yapıyor. Son olarak Adidas yıllık olarak abone olacaklara yılda 4 defa senenin en yeni ve

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

SOSYAL MEDYA ARAÇLARI VE PATOLOJİ: ZAMAN-MEKAN-KİŞİ KISITLAMASI OLMADAN BİLGİYE MÜKEMMEL ERİŞİM

SOSYAL MEDYA ARAÇLARI VE PATOLOJİ: ZAMAN-MEKAN-KİŞİ KISITLAMASI OLMADAN BİLGİYE MÜKEMMEL ERİŞİM SOSYAL MEDYA ARAÇLARI VE PATOLOJİ: ZAMAN-MEKAN-KİŞİ KISITLAMASI OLMADAN BİLGİYE MÜKEMMEL ERİŞİM Yard.Doç.Dr.Pembe OLTULU @pembeoltulu Prof. Dr. Alp USUBÜTÜN @usubutun NEÜ MERAM TıP FAKÜLTESI PATOLOJI ABD/KONYA

Detaylı

Dijital Uygulamalar Rehberi. bajsrcx. www.filliboya.com.tr

Dijital Uygulamalar Rehberi. bajsrcx. www.filliboya.com.tr Dijital Uygulamalar Rehberi bajsrcx www.filliboya.com.tr QR kodları akıllı cihazınıza okutun Filli Boya yı takip edin! Facebook Youtube Twitter Google Plus Linkedin Instagram Vimeo Bukombin Filli Boya

Detaylı

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VE BARACK OBAMA ÖRNEĞİ Sosyal medya zaman ve mekan sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir iletişim şeklidir. Wikipedia sosyal medyanın özelliklerini

Detaylı

Türkiye de Sosyal Ağların Yeri ve Sosyal Medyaya Bakış

Türkiye de Sosyal Ağların Yeri ve Sosyal Medyaya Bakış Türkiye de Sosyal Ağların Yeri ve Sosyal Medyaya Bakış Hayal Akademisi Kurucu Ortağı, Dijital Pazarlama İletişimi Uzmanı http://www.hayalakademisi.com, http://www.ercument.org ercumentbuyuksener@gmail.com

Detaylı

DİJİTAL REKLAM AJANSI. Büyümeye giden yoldaki kapıları reklam anahtarı ile açın! www.reklamanahtari.com

DİJİTAL REKLAM AJANSI. Büyümeye giden yoldaki kapıları reklam anahtarı ile açın! www.reklamanahtari.com DİJİTAL REKLAM AJANSI Büyümeye giden yoldaki kapıları ile açın! www.reklamanahtari.com Başlarken... İÇİNDEKİLER 02 Başlarken Mükemmel bir iş çıkartmanın tek yolu, yaptığınız işi sevmekten geçer. Popüler

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012 Teknoloji ve bilgi paylaşımı ile müşterinin en güçlü olduğu çağda yaşıyoruz Müşteriler bilgiye sınırsızca

Detaylı

TURKCELL LİDERLİĞE OYNUYOR. TELEKOMDa ÖZEL SÖYLEŞİ KAAN TERZİOĞLU

TURKCELL LİDERLİĞE OYNUYOR. TELEKOMDa ÖZEL SÖYLEŞİ KAAN TERZİOĞLU TURKCELL ÖZEL SÖYLEŞİ TELEKOMDa LİDERLİĞE OYNUYOR Türkiye ile birlikte 9 ülkede 67,6 milyon aboneye hizmet verdiklerini belirten Turkcell CEO su Kaan Terzioğlu, 2018 e kadar 18 milyar liralık yatırım yapacağız.

Detaylı

SEYAHAT VE TURİZM İLE İLGİLİ RUS LIFESTYLE PORTALI

SEYAHAT VE TURİZM İLE İLGİLİ RUS LIFESTYLE PORTALI SEYAHAT VE TURİZM İLE İLGİLİ RUS LIFESTYLE PORTALI COPYRIGHT 2008-2014 PRIMOCO INVESTMENTS LIMITED VERSION 2014.1 Tüm hakları saklıdır. Russian Traveller tescilli markadır. RUSSIAN TRAVELLER NEDİR? RUSSİAN

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 11 Ağustos 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Wikipedia Artık Bitcoin İle Bağış Kabul Ediyor Özgür Ansiklopedi Wikipedia nın arkasındaki vakıf Wikimedia Foundation, bundan böyle bitcoin ile bağış kabul

Detaylı

16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 16 Aralık 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni Put.io, Bitcoin İle Ödeme Almaya Başladı 2009 da kurulan Put.io, Türkiye de üretilen en yenilikçi girişimler biri olarak adından uzun süre bahsettirdi. Tüm

Detaylı

Conceptos aprendidos a través de experimentos con la creación de contenido de realidad virtual

Conceptos aprendidos a través de experimentos con la creación de contenido de realidad virtual Conceptos aprendidos a través de experimentos con la creación de contenido de realidad virtual Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Video, Reklam, Mobil Sanal Gerçeklik (VR) hikâye anlatma konusunda sınırsız

Detaylı

2016 DA DİJİTAL DÜNYA

2016 DA DİJİTAL DÜNYA we are social DA DİJİTAL DÜNYA WE ARE SOCIAL IN DÜNYA ÇAPINDA DİJİTAL, SOSYAL VE MOBİL VERİ, TREND VE İSTATİSTİKLERİNİN İNCELEMESİ SIMON KEMP WE ARE SOCIAL @wearesocialsg 1 GLOBAL VE BÖLGESEL DEĞERLENDİRMELER

Detaylı

SOSYAL MEDYA KULLANIMI DİLEK KARAKAYA BİLGİ GÜVENLİĞİ BİRİMİ

SOSYAL MEDYA KULLANIMI DİLEK KARAKAYA BİLGİ GÜVENLİĞİ BİRİMİ SOSYAL MEDYA KULLANIMI DİLEK KARAKAYA BİLGİ GÜVENLİĞİ BİRİMİ Sosyal Medya Nedir? İnternet kullanıcılarının birbirileriyle bilgi, görüş, ilgi alanlarını, yazılı görsel ya da işitsel bir şekilde paylaşarak

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA

WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA WEB ARAÇLARI VE UZAKTAN EĞİTİM CEIT357-4.HAFTA 1 Giriş Bu bölümümde günümüzde en çok kullanılan Web araçları tanıtılacak ve anlatılacaktır.bunların eğitimde, özellikle uzaktan eğitimde nasıl kullanıldığından

Detaylı

19 Şubat 2018 itibariyle kurumsal faturalı aboneler için aşağıdaki Pass paketleri geçerli olacaktır.

19 Şubat 2018 itibariyle kurumsal faturalı aboneler için aşağıdaki Pass paketleri geçerli olacaktır. 19 Şubat 2018 itibariyle kurumsal faturalı aboneler için aşağıdaki Pass paketleri geçerli olacaktır. Pass paketleri, uygulamalar kapsamında tarifenin internet kotasından düşmeden kullanım yapılabilmesini

Detaylı

8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 8 Nisan 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Plak Arşiviyle Ünlü Zihni Müzik, Bitcoin ile Ödeme Kabul Etmeye Başladı Dünyada Bitcoin kabul eden işletmelerin çoğalmasının yanı sıra sanal para birimi Türkiye

Detaylı

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler 60+ deneyimli çalışan 2.000+ yerel & küresel müşteri 6 ofis SmartMessage Marketing Platform Müşterilerinize ulaştığınız dijital kanallardan maksimum fayda almanızı

Detaylı

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA İşletme Bilgi Yönetimi Doç. Dr. Serkan ADA Bilgi Toplanmış, organize edilmiş, yorumlanmış ve belli bir yöntemle etkin karar vermeyi gerçekleştirmek amacıyla ilgili birime sevkedilmiş, belirli bir amaç

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik?

Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik? Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik? Yazar Noël Paasch Yayınlanan Haziran 2016 Konular Video Reklâm Yaratıcı Artık geleneksel reklamcılık modellerinin yetersiz

Detaylı

NEDEN. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır.

NEDEN. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır. TURKF1.com Dev bir medya platformudur. NEDEN TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? Son Güncelleme 06/13/2016 TURKF1.com Yalnızca

Detaylı

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Akbank Direkt Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Yaşam tarzımız teknoloji ile yeniden şekilleniyor Mobil, iş dünyasını domine etmeye başladı. alibaba.com un en büyük satış payı

Detaylı