GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR"

Transkript

1 GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR Kamera kontrol ünitelerinde oluşan arızalar için pratik çözümler Kamera kontrol ünitesi açılmıyor. Elektrik prizinde enerji olmayabilir. Kamera kontrol ünitesinin sigortaları arızalı olabilir. Güç kablosu doğru olarak takılmamış olabilir. Video kablolarını kontrol edin ve gerekiyorsa değiştirin. Monitörü kontrol edin Koyu bir görüntü mevcut. Kullanılan teleskopun uç kısmının kirli olması. Fiberoptik ışık kablosunun arızalı olması. Teleskop üzerinde bulunan ışık iletim kısmının hasarlı olması. Kullandığınız teleskopu temizleyin. Fiberoptik ışık kablosunu veya teleskopunuzu değişitirin. Görüntüde bulanıklık,belirsiz çizgiler ve lekeler var. Kamera kafası veya teleskopların lensinin kirli olması. Kamera kafasının bağlantı noktasının kirli olması.

2 Gerekli yerler pamuk bez veya alkolle temizlenmelidir. Renklerde bozukluk var. Beyaz ayarının düzgün olarak yapılmaması. Monitör üzerindeki renk ayarlarının düzgün olarak yapılmaması. Monitörün veya kameranın arızalı olması. Beyaz ayarı yeniden yapılmalıdır. Monitörün kullanım kılavuzuna göre gerekli renk ayarları yeniden yapılmalıdır. Bunların haricinde sorun giderilmiyorsa, cihazı tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderilmelidir. Monitörde alınan renk üretimi bozuk. Kamera kafası kablosu arızalı olması. Kamera kafasının kablosunun değiştirilmesi için, kamera kafası tek yetkili servis olan Gentak Medikal Firmasına gönderilmelidir. Yüksek frekans cerrahi ünitesi (Koter Cihazı) kullanıldığı zaman alınan görüntüde bozulmalar olması Kamera kafasının kablosu ve yüksek frekans cerrahi ünitesi kabloları birbirlerine çok yakın olması. Kamera kontrol ünitesi ve yüksek frekans cerrahi ünitesinin birbirine çok yakın bir konumda bulunması. Kamera kontrol ünitesi ile yüksek frekans cerrahi ünitesinin güç kablolarının aynı prize bağlanmış olması. Kamera kafasının kablosunu ile yüksek frekans cerrahi ünitesinin kablolarını birbirinden ayırın. Kamera kontrol ünitesi ile yüksek frekans cerrahi ünitesini birbirinden ayırın. Kamera kontrol ünitesi ile yüksek frekans cerrahi ünitesinin güç kablolarını ayrı prizlere takın. Monitörde alınan görüntü siyah beyaz. S-Video kablosunda hasar meydana gelmesi. S-Video kablosunun tam olarak oturtturulamaması. Kablo bağlantı yerlerini kontrol edin. Kabloyu değiştirin.

3 Telepack Sistemlerinde oluşan arızalar için pratik çözümler Telepack sisteminin lambası değiştirildikten sonra ışığın zayıf olması. Lamba aynasının ön tarafı yuvasına tam olarak oturmuyor olması, bu sebeple oluşan boşluktan dolayı alınan ışığın zayıflaması. Lambanın tekrar doğru olarak yerleştirin.

4 Yüksek frekans cerrahi ünitesi (Koter Cihazı) çalıştırıldığı zaman TFT ekranda parazit çizgiler oluşması. Telepack Sistemi ve yüksek frekans cerrahi ünitesinin güç kablolarının aynı elektrik prizine bağlanması. Yüksek frekans cerrahi ünitesinin kablolarının, kamera kabloları veya kamera kafası kablosu ile temas halinde olması. Teleskopun uç kısmında biriken kirden dolayı ortamın yeterli aydınlatılamaması, fiberoptik ışık kablosunun arızalı olması.(az ışık olması halinde sinyal yükselteçleri aynı zamanda parazitik sinyalleride yükseltmektedir.) Cihazları ayrı prizlere bağlamak Yüksek frekans cerrahi ünitesi kablolarını, kamera kafası kablosundan ayırmak.(hastane ortamlarında steril alanda çok fazla kablo olmaması için zaman zaman bu kabloların birbirine bağlanması düşünüldüğünde bu gibi durumlarla karşılaşılmaktadır.) Kullanılan teleskopu değiştirmek Kullanılan fiberoptik ışık kablosunun değiştirmek. Resim kaydı yapılamıyor. Hafıza kartının yerleştirilmemiş olması. Klasöre yapılan kayıt sayısının sınıra ulaşmış olması(999). Hafıza kartının dolu olması. Hafıza kartını takın.(gerekiyorsa adaptörünü de kullanın) Yeni bir klasör oluşturun. Hafıza kartını değiştirin. Kendi üzerinde entegre olan klavye fonksiyonlarını yerine getirmiyor. Harici bir klavyenin bağlı olması. Harici takılı olan klavyeyi kullanın. Cihazı kapayıp, harici klavyeyi çıkardıktan sonra cihazı tekrar açın.

5 Endoflator cihazlarında oluşan arızalar için pratik çözüm yöntemleri Cihaz açılmıyor. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmaması. Cihazın sigortalarının arızalı olması. Güç kablosunun elektrik prizine doğru olarak takılmaması. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmasını kontrol edin. Kullanım kitapçığında belirtilen değerlerdeki sigortaları, kitapçığa uygun olarak değiştirin. Güç kablosunu elektrik prizine tam olarak yeniden yerleştirin. Gaz akışı gerçekleşemiyor. CO 2 tüpünün boş veya vanasının kapalı olması. Gaz verme için gerekli işlemin başlatılmaması. CO2 tüpünü değiştirip yenisini takın veya vanayı sonuna kadar açın. Gerekli gaz akışını başlatmak için başlat/durdur butonuna basın. Basınç artışı gerçekleşmiyor. Tüp ile cihaz arasında bağlı olan gaz hortumunda kaçak olması. Basınç ayarını yapan elektronik devrede arıza meydana gelmesi. Gaz hortumunda kaçak olup olmadığını kontrol edin, gerekiyorsa hortumu değiştirin. Cihazı tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin.

6 HAMOU Endomat cihazında oluşan arızalar için pratik çözüm yöntemleri Cihaz açılmıyor. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmaması. Cihazın sigortalarının arızalı olması. Güç kablosunun elektrik prizine doğru olarak takılmaması. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmasını kontrol edin. Kullanım kitapçığında belirtilen değerlerdeki sigortaları, kitapçığa uygun olarak değiştirin. Güç kablosunu elektrik prizine tam olarak yeniden yerleştirin. Cihazın emme gücü yetersiz. Cihazın emme sağlayan hortum sisteminde kaçak meydana gelmesi. Hortum üzerinde kaçak olup olmadığını kontrol edin ve hortumu değiştirin. Cihaz emme işlemini hiç gerçekleştirmiyor. Sıvının fazla olması durumunda cihazı korumayı sağlayan kısım, emme işlemini bloke etmiş olması. Kaptaki sıvı oranını kontrol edin ve gerekiyorsa boşaltın. Mekanizmayı kontrol edin ve temizleyin. Sensör kısmının yanında bulunan lamba kırmızı. Tubing set üzerinde olan çember şeklindeki basınç ölçme kısmının yerine takılmaması. Elektronik devrede hata meydana gelmesi.

7 Basınç ölçen çember kısmını sensör üzerine tekrar yerleştirin. Cihazı tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. Sulama basınçlı bir şekilde yapılmıyor. Sulama işlemini gerçekleştiren hortum üzerinde kaçak meydana gelmesi. Tubing setin doğru olarak yerleştirilmemesi. Cihazın devre sisteminde arıza meydana gelmesi. Sulama işlemini gerçekleştiren tubing setin kaçak varsa değiştirin. Cihazın devre sisteminde arıza meydana gelmesi KARL STORZ marka Hamou Endomat Cihazlarının bağlantı şeması

8 HAMOU Endomat LC cihazlarında oluşan arızalar için pratik çözüm yöntemleri Cihaz açılmıyor. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmaması. Cihazın sigortalarının arızalı olması. Güç kablosunun elektrik prizine doğru olarak takılmaması. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmasını kontrol edin. Kullanım kitapçığında belirtilen değerlerdeki sigortaları, kitapçığa uygun olarak değiştirin. Güç kablosunu elektrik prizine tam olarak yeniden yerleştirin. Sulama ve emme gücü yetersiz Hortumda kaçaklar meydana gelmesi Kullanılan pompa tüpünün yanlış olması. Hortumu kontrol ederek kaçak olup olmadığına bakın, gerekir ise hortumu değiştirin. Düzeneğin contalarını kontrol edin. KARL STORZ marka pompa tüpü kullanın. Emme işlemi gerçekleşmiyor. Metal filtrenin tıkalı olması. Tubing setin yanlış veya uygunsuz bir şekilde bağlanması. Metal filtreyi temizleyin. Tubing setin bağlantılarını kontrol edin.

9 DUOMAT cihazında oluşan arızalar için pratik çözüm yöntemleri Cihaz açılmıyor. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmaması. Cihazın sigortalarının arızalı olması. Güç kablosunun elektrik prizine doğru olarak takılmaması. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmasını kontrol edin. Kullanım kitapçığında belirtilen değerlerdeki sigortaları, kitapçığa uygun olarak değiştirin. Güç kablosunu elektrik prizine tam olarak yeniden yerleştirin. Cihazın emme gücü zayıf Cihazın emme sistemini gerçekleştiren boru sisteminde kaçak olması. Emme sistemindeki boruları kontrol ederek kaçak olduğunu düşündüğünüz kısımları değiştirin. Cihazın contasının durumunu kontrol edin. Cihaz emme işlevini hiç gerçekleştirmiyor. Aşırı sıvı akışını durdurmak için olan conta kısmının emme girişini kapaması. Önerilen çözüm Kap içerisindeki sıvı miktarını kontrol edin ve gerekiyorsa boşaltın. Şamandıra kısmının temizliğini yaparak serbest şekilde hareket yapıyor olmasını kontrol edin. Cihaz sulama işlevini az gerçekleştiriyor veya hiç gerçekleştirmiyor. Bağlantılarda gevşeklik olması veya kapta kaçak olması. Kap içerisinde bulunan durdurma valfinin sıkışmış olması. Önerilen çözüm

10 Cihazın bağlantılarını kontrol edin, gerekiyorsa tamir yapılabilmesi için cihazı tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. KARL STORZ marka Duomat cihazlarının bağlantı şeması

11 CALCULASE cihazında oluşan hata kodları ve çözümleri Sistem hiçbir şekilde açılmıyor. Güç kablosunun doğru olarak takılmamış olması. Cihaz üstündeki acil durdurma butonunun aktif olması. Güç kablosunun doğru takılıp takılmadığını kontrol edin, gerekiyor ise yenisi ile değiştirin. Cihaz üstündeki acil durdurma butonunu kapalı duruma getirin. Cihaz üzerindeki fiber ışığı kırmızı yanıyor. Fiberin takılı olmaması. Fiberin tam ve doğru olarak takılı olmasını sağlayın. Cihaz E03 hata kodu veriyor. Ayak pedalı arızalı. Ayak pedalının çalışmasını kontrol edin. Cihaz E04 hata kodu veriyor. Ayak pedalının cihazdan çıkmış olması. Ayak pedalını tekrar çıkarıp takın ve cihazı tekrar çalıştırın. Eğer çalışmıyorsa ayak pedalını tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. Cihaz E05 hata kodu veriyor. Kapı kilit mekanizması. Kapı kilit mekanizmasını yeniden doğru olarak takın.

12 Cihaz E06 hata kodu veriyor. Flash lambası kullanım ömrünü tamamlamış. Cihazın flash lambasının değişiminin gerçekleştirilmesi için tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. Cihaz E07 hata kodu veriyor. Flash lamba arızalı. Cihazın flash lambasının değişiminin gerçekleştirilmesi için tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. Lazer ünitesi lamba değişimi yapılana kadar çalışmayacaktır. Cihaz E10 hata kodu veriyor. Soğutma suyunun kalitesi kötü. Cihazın soğutma suyunun değişiminin gerçekleştirilmesi için tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. Cihaz E11 hata kodu veriyor. Cihaz zaman aşımına uğramış. Cihazı standby konumunda 5 dk. bekletin. Cihaz E14 hata kodu veriyor. Cihazın soğutma suyunun sıcaklığı çok düşük Cihazın ısınması için belirli bir süre işlem yapmadan bekleyin. Cihaz E15 hata kodu veriyor. Cihazın soğutma sisteminin sıcaklığı çok yüksek. Cihazın soğuması için standby modunda bekleyin ve oda sıcaklığını kontrol edip gerekirse sıcaklığını düşürün.

13 Cihaz E22 hata kodu veriyor. Cihazın ateşleme sisteminde hata var. Cihaz normal olarak tekrar ateşlemesini yaklaşık 5 saniyede yapıp kapanıyorsa, cihazı tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. Cihaz E23 ile E40 arasında hata kodları veriyor. Hiçbir işlem yapmadan cihazı tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. CALCUSON cihazında oluşan arızalar için pratik çözüm yöntemleri

14 Cihaz açılmıyor. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmaması. Cihazın sigortalarının arızalı olması. Güç kablosunun elektrik prizine doğru olarak takılmaması. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmasını kontrol edin. Kullanım kitapçığında belirtilen değerlerdeki sigortaları, kitapçığa uygun olarak değiştirin. Güç kablosunu elektrik prizine tam olarak yeniden yerleştirin.

15 Ayak pedalı lambası kırmızı yanıyor.(resim üzerindeki 5 numaralı lamba) Ayak pedalı kablosunun doğru olarak takılmaması. Cihaz ile birlikte yanlış ayak pedalının kullanılması. Ayak pedalı kablosunun doğru olarak takılıp takılmadığını tekrar kontrol edin. Cihaz ile birlikte sadece katalog numaralı ayak pedalını kullanın. Transdüser ışığı kırmızı yanıyor.(resim üzerindeki 7 numaralı lamba) Transdüser bağlantı kablosunun doğru olarak takılmaması. Transdüser kablosunun iç veya dış korumasının hasarlı olması. Transdüserin için hasar olması. Transdüser kablosunun doğru takılıp takılmadığını tekrar kontrol edin. Transdüser kablosunu değiştirin. Transdüseri değiştirin. Transdüser hata-kısa devre göstergesi ışığı yanıyor.(resim üzerindeki 4 numaralı lamba) Bağlantı kablosu veya transdüserde kısa devre olması. Bağlantı kablosunu değiştirin. Transdüseri değiştirin. Transdüser hata-rezonans göstergesi ışığı yanıyor.(resim üzerindeki 3 numaralı lamba) Probun uygun şekilde sıkıştırılmamış olması. Prob üzerindeki vida bağlantı kısmının kirlenmiş veya arızalı olması. Probun hasarlı olması. Transdüser iç telinin hasarlı olması. Transdüserin dönüştürücü kısmının çatlak olması. Probu ingiliz anahtarı ile sıkıştırın. Vida bağlantı noktasını temizleyin. Yeni bir transdüser kullanılacaksa, yeni bir prob yerleştirin.

16 CALCUSPLIT cihazında oluşan arızalar için pratik çözüm yöntemleri Cihaz açılmıyor. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmaması. Cihazın sigortalarının arızalı olması. Güç kablosunun elektrik prizine doğru olarak takılmaması. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmasını kontrol edin. Kullanım kitapçığında belirtilen değerlerdeki sigortaları, kitapçığa uygun olarak değiştirin. Güç kablosunu elektrik prizine tam olarak yeniden yerleştirin. Cihazdan basınçlı hava sağlanamıyor. Ayak pedalının bağlantı kablosunun arızalı olması. Kabzaya bağlanan silikon tüpün tam olarak takılı olmaması veya kaybolması. Ayak pedalı ile silikon tüp bağlantılarını kontrol edin, gerekiyorsa değiştirin. Çıkıştan güç sağlanamıyor. Basınçlı hava beslemesinin sağlanmaması. Merminin tıkalı olması. Cihaza gelen basınçlı havayı kontrol edin. Kabzayı ayırıp mermiyi serbest bırakın ve kılavuz tüpünün temizleyin.

17 Soğuk Işık Kaynaklarında oluşan arızalar için pratik çözüm yöntemleri Cihaz açılmıyor. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmaması. Cihazın sigortalarının arızalı olması. Güç kablosunun elektrik prizine doğru olarak takılmaması. Güç kablosunun takılı olduğu prizde elektrik olmasını kontrol edin. Kullanım kitapçığında belirtilen değerlerdeki sigortaları, kitapçığa uygun olarak değiştirin. Güç kablosunu elektrik prizine tam olarak yeniden yerleştirin. Cihazdan ışık yayılımı hiç sağlanamıyor Lambanın arızalı olması Cihazın devrelerinde hasar meydana gelmesi Lambanın eğitimli bir personel tarafından değiştirilmesini sağlayın Hiçbir işlem yapmadan cihazı tek yetkili servisi olan Gentek Medikal Firmasına gönderin. Cihazdan ışık yayılımı az sağlanıyor Işık şiddeti ayarlama düğmesinin düşük seviyeye ayarlanması Lambanın arızalı olması Fiberoptik ışık kablosu ve/veya teleskop uç kısmının kirli olması Fiberoptik ışık kablosunun hasarlı olması Işık şiddeti ayarlama düğmesinin düzgün olarak ayarlandığından emin olun. Eğitimli bir kişi tarafından lambanın değiştirilmesini sağlayın. Fiberoptik ışık kablosunun ve teleskopun uç kısımlarının temizliğini yapın. Fiberoptik ışık kablosunu değiştirin.

Sorunların Giderilmesi THOMAS TWIN T2 AQUAFILTER süpürgeniz, beklenenin aksine sizi tatmin edecek şekilde çalışmayacak olursa, Müşteri Hizmetleri Departmanı ile temasa geçmeden önce, söz konusu arızanın

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. BlueCool S-Series

Kullanma Kılavuzu. BlueCool S-Series TR Kullanma Kılavuzu BlueCool S-Series 1 Dokümana dair açıklamalar Aşağıdaki sembollerle özel durumlara işaret edilmektedir: DİKKAT Yüksek yaralanma veya ölümcül kaza tehlikesi İKAZ Parçalar için yüksek

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

POSEIDON CC 6500. Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi KULLANIM KILAVUZU

POSEIDON CC 6500. Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi KULLANIM KILAVUZU POSEIDON CC 6500 Su Filtreli Halı Yıkama Makinesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș POSEIDON CC 6500 Su Filtreli Halı Yıkama

Detaylı

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI 1) POMPA KİMLİK KARTI VE ANLAMLARI: A) FİRMA ADI VE ADRESİ B) SERİ NUMARASI BARKODU C) MODELİ D) SERİ NUMARASI E) MAKSİMUM ÇIKIŞ DEBİSİ (L/DK) F)

Detaylı

Protherm Leopard Kombi Arızaları

Protherm Leopard Kombi Arızaları PROTHERM ARIZA KODLARI Protherm F1 arıza kodu nedir! Cihazınızda Alev oluşmaması halinde F1 arıza kodu verir! Örneğin gaz girişinin olmamasından dolayı cihaz arızaya geçecektir ve F1 arıza kodu görüntülenecektir.

Detaylı

Soğutucu Sistem Gaz Sızıntı Kaçaklarının Onarım Kiti

Soğutucu Sistem Gaz Sızıntı Kaçaklarının Onarım Kiti Soğutucu Sistem Gaz Sızıntı Kaçaklarının Onarım Kiti Sızıntı Kaçak Yapıştırıcısı SUPER SEAL SETİ ACR ( 947 KİT) Soğutucu sistem onarım seti küçük sistemli cihazlar için kullanılmalıdır. 0.07kW/ H ile 5.30kW/h

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

Kullanma kılavuzu. BlueCool P-Series

Kullanma kılavuzu. BlueCool P-Series TR Kullanma kılavuzu BlueCool P-Series 1 Dokümana dair açıklamalar Aşağıdaki sembollerle özel durumlara işaret edilmektedir: DİKKAT Yüksek yaralanma veya ölümcül kaza tehlikesi İKAZ Parçalar için yüksek

Detaylı

TRIO ELEKTRONSKA OPREMA D.O.O. 11080 ZEMUN, R.

TRIO ELEKTRONSKA OPREMA D.O.O. 11080 ZEMUN, R. YERALTI KÖMÜR MADENLERİ ATEŞLEME MANYETOSU EKA MD SERİSİ KULLANMA VE BAKIM KLAVUZU TRIO ELEKTRONSKA OPREMA D.O.O. 11080 ZEMUN, R. Serbia Glavna 18/L30 Tel: ++381 (11) 316 72 84, Fax: ++381 (11) 307 68

Detaylı

6 Problemler için çözüm önerileri Servis çağırmadan önce, bu listeyi gözden geçiriniz. Sizi zaman ve para kaybından kurtarabilir. Bu liste sık rastlanabilecek, hatalı işçiliğe ya da malzeme kulanımına

Detaylı

MICRO CANAL MICRO CANAL

MICRO CANAL MICRO CANAL MICRO CANAL_MICRO CANAL_kurulum kılavuzu KURULUM KILAVUZLARI TEKNİK KILAVUZ MICRO CANAL MICRO CANAL 1 MICRO CANAL_MICRO CANAL_kurulum kılavuzu İç kanal Dış kanal - LHS üstünde standart hidrolik ve elektrik

Detaylı

MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM

MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM MÜZİK SETİ VE SES SİSTEMİ EĞİTİM MÜZİK SETİ ARIZALARI Müzik setleri genel olarak; Ana Besleme, CD Bölümü, Display bölümü ve Kasetçalar bölümlerinden oluşmaktadır.

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım?

1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki  C  ile  B  ışığı yanıyor ne yapmalıım? 1 ) Yazıcım Kartuş Bitti Hatası Veriyor ve paneldeki " C " ile " B " ışığı yanıyor ne yapmalıım? Çözüm : Canon MP250 MP252 MP 280 MP 282 MX300 MX 320 MX 360 MG 2150 MP 495 Marka ve model yazıcılar için

Detaylı

INNOVENS MC 35E / MC 45 / MC 65 / MC 90 / MC 115

INNOVENS MC 35E / MC 45 / MC 65 / MC 90 / MC 115 INNOVENS MC 35E / MC 45 / MC 65 / MC 90 / MC 115 Duvar tipi yoğuşmalı kombiler TR 08/01/07 Montaj ve Servis Kılavuzu İçindekiler Kullanılan semboller...3 Önemli tavsiyeler...3 1 Havalandırma...4 2 Bakım...4

Detaylı

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA: NAZ MEDİKAL ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLERİ SAN. TİC.LTD.ŞTİ. ADRES: SÖĞÜTLÜÇEŞME CAD. BAYRAK APT. NO:146/6 KADIKÖY

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

Sıvıların Emilmesi Kullanıma İlişkin Açıklamalar THOMAS TWIN T2 PARQUET ile, yere dökülen su bazında tehlikesiz sıvıları (örn. su, kahve vb.) emebilirsiniz. Dikkat! Benzin, boya inceltici ve soba yağı

Detaylı

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI 1. KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VE GÜVENLİK UYARILARI - Koruyucu ekipmanlarınızı tedarik ediniz. - Punta

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri

DERS BİLGİ FORMU Mobil Telefon Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Mobil

Detaylı

Kullanma Kılavuzu W455H

Kullanma Kılavuzu W455H Kullanma Kılavuzu W455H 438 9212-51 05.16 İçindekiler İçindekiler Genel... 5 Kontrol Paneli... 5 Kontrol düğmesi... 5 Ekran... 6 Ayar butonları... 6 Yıkama Programı... 7 Başlat Menüsü... 9 Başlat... 9

Detaylı

TURBO GENEL TALIMATLAR

TURBO GENEL TALIMATLAR ADIM 1: TURBOYU DEĞIŞTIRMEDEN ÖNCE Arızanın gerçekten turboşarjdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için motor sisteminde ayrıntılı bir arıza teşhis kontrolü yapmak önemlidir. Güç yetersizliği,

Detaylı

_PW1010. Kullanım ve Bakım Kılavuzu

_PW1010. Kullanım ve Bakım Kılavuzu _PW1010 Kullanım ve Bakım Kılavuzu 0 1 Değerli müşterimiz; Büyük titizlikle hazırladığımız ve en kaliteli malzemeler kullanarak ürettiğimiz cihazımızı, uzun süre ve en iyi verimlilikle kullanmanızı istiyoruz.

Detaylı

SU POMPASI REGULATÖRÜ

SU POMPASI REGULATÖRÜ SU POMPASI REGULATÖRÜ MODEL RTM855 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Volt 220 240 V Max. Akım 10 A Frekans 50/60 Hz Koruma Sınıfı IP65 Max. Su Sıcaklığı 60 C Başlama Basıncı 1,5 3 bar Max. Basınç Değeri

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

Acil Solutma Cihazı Kısa Kullanma Kılavuzu

Acil Solutma Cihazı Kısa Kullanma Kılavuzu MEDUMAT Transport Acil Solutma Cihazı Kısa Kullanma Kılavuzu Bu kısa kullanma kılavuzunda, MEDUMAT Transport cihazının kullanımı ile ilgili en önemli hususlar özet şeklinde sunulmuştır. Güvenlik uyarıları

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.24468 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı 28/12/2015 İLGİLİ MAKAMA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

7207 8600 01/2001 TR (TR)

7207 8600 01/2001 TR (TR) 7207 8600 0/200 TR (TR) Yetkili Servis için Servis Kılavuzu Gaz Yakıtlı Kombi Logamax U002/U004/U02/U04 Bakımdan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece

Detaylı

- TESTO 830 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 830 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 830 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Ekran Kızılötesi sensör, lazer Kızılötesi ölçüm Açma/kapama tuşu Temaslı ölçüm Ölçüm tuşu; kızılötesi ölçüm Pil yuvası Temaslı prob ölçüm soketi

Detaylı

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici)

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) Gerekli Malzemeler: 236ml AirSept CleanEvap Ulti-Flex Püskürtme Tabancası Basınçlı Hava Bağlantısı Püskürtme Tabancası : Püskürtme tabancasına basınçlı hava bağlantısını

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

T.C, ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

T.C, ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ T.C, ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.4673 23/02/2016 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı İLGİLİ MAKAMA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

ÇOKLU ORTAM SİSTEMLERİ

ÇOKLU ORTAM SİSTEMLERİ ÇOKLU ORTAM SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Videolar Müzik Setleri VCD-DVD Player Projeksiyon Cihazı Ev Sinema Sistemleri Kameralar Kazandırılan Yeterlikler Videoların arızalarını tespit etmek ve onarmak Müzik

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Model : EPIGOLD Classic Blend Sayın kullanıcı ; Öncelikle cihazımızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazımızı kullanmadan önce kullanım kitapçığını okumanız

Detaylı

Endüstriyel Amaçlı Ölçüve Kontrol Cihazları - TESTO 831 Infrared Termometre TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

Endüstriyel Amaçlı Ölçüve Kontrol Cihazları - TESTO 831 Infrared Termometre TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU testo Ltd. Şti. Endüstriyel Amaçlı Ölçüve Kontrol Cihazları - TESTO 831 Infrared Termometre TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Kızılötesi sensör, lazer Ekran Kızılötesi ölçüm Ölçüm tuşu; kızılötesi

Detaylı

Motor ve çevresi 17B BENZİN ENJEKSİYONU

Motor ve çevresi 17B BENZİN ENJEKSİYONU Motor ve çevresi Injection EMS 31.32 Teşhis - Arıza bulma cetveli. - 2 Teşhis - Komutların yorumlanması. - 8 Teşhis - Müşteri şikayetleri. - 10 Teşhis - Parametrelerin yorumlanması. - 11 Teşhis - Komutların

Detaylı

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu 1/12 1. GENEL ÜRÜN TANITIMI 1.1 Ünite Tanımı: Bu ünite uçak helikopter kanatlarının sızdırmazlık ve çatlak

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9 Kullanım Kılavuzu Çamaır Makinası PW9 38 9065-31 05.51 çinder Genel...3 Program butonları...3 Opsiyon butonları... Balama butonu... Deterjan Haznesi... Gösterge bilgilsi...5 Arıza Kodları...6 Yıkama Programı...7

Detaylı

Solar Kit 6 720 608 648 TR (2007.04) JS

Solar Kit 6 720 608 648 TR (2007.04) JS Solar Kit 7 709 003 674 6 720 608 648 TR (2007.04) JS İçindekiler İçindekiler 1 Emniyet ile İlgili Bilgiler ve Sembol Aç klamalar 3 1.1 Güvenlik göstergeleri 3 1.2 Sembol Aç klamalar 3 2 Detayl Şema 4

Detaylı

VESTEL VANTİLATÖR KULLANIM KILAVUZU GA RA NT İ 2 YIL

VESTEL VANTİLATÖR KULLANIM KILAVUZU GA RA NT İ 2 YIL VESTEL VANTİLATÖR KULLANIM KILAVUZU Vestel Cool Fan MV GA RA NT İ 2 YIL DĠKKAT Cihazınızı güvenli bir Ģekilde kullanmak için lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere

Detaylı

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR MİKROİŞLEMCİLİ BRÜLÖR KONTROL RÖLESİ ESA GENIO SERİSİ ÖZELLİKLERİ Besleme gerilimi 115 / 230 Vac Frekans 45-65 Hz Güç tüketimi (Çıkışlar hariç) 10 VA, maksimum Çalışma sıcaklığı 0-60 C Stoklama sıcaklığı

Detaylı

BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU

BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU 1 DİKKAT 1. Bu cihaz fiziksel olarak yetersiz durumda olan, zihinsel sorunları bulunan ve çocukların kullanımı için üretilmemiştir. 2. Çocukların cihazla oynamadıklarından

Detaylı

PROKETTLE 2650KG. Otel Tipi Profesyonel Su Isıtıcı Gövde KULLANIM KILAVUZU

PROKETTLE 2650KG. Otel Tipi Profesyonel Su Isıtıcı Gövde KULLANIM KILAVUZU PROKETTLE 2650KG Otel Tipi Profesyonel Su Isıtıcı Gövde KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM PROFESSIONAL dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș PROKETTLE 2650KG Otel

Detaylı

1. Aletler BOŞALTMA - DOLDURMA - HAVASINI ALMA : SOĞUTMA DEVRESI. ZORUNLU : Güvenlik ve temizlik talimatlarına uyunuz.

1. Aletler BOŞALTMA - DOLDURMA - HAVASINI ALMA : SOĞUTMA DEVRESI. ZORUNLU : Güvenlik ve temizlik talimatlarına uyunuz. BOŞALTMA - DOLDURMA - HAVASINI ALMA : SOĞUTMA DEVRESI ZORUNLU : Güvenlik ve temizlik talimatlarına uyunuz. DİKKAT : Soğutma sıvısının kontrol edilmesinin periyodu için aracın bakım planına bakınız. Soğutma

Detaylı

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar)

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52 Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Document ID: 4957 İçindekiler İçindekiler Genel. Genel

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU 4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU MOTOR YAĞ SEVİYESİ KONTROLÜ Motor yağ seviyesi Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol

Detaylı

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir.

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama süresi çok düşükse yükseltiniz. Çıkışlarda

Detaylı

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz.

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

PW1100. Kullanım ve Bakım Kılavuzu

PW1100. Kullanım ve Bakım Kılavuzu PW1100 Kullanım ve Bakım Kılavuzu 0 1 Değerli müşterimiz; Büyük titizlikle hazırladığımız ve en kaliteli malzemeler kullanarak ürettiğimiz cihazımızı, uzun süre ve en iyi verimlilikle kullanmanızı istiyoruz.

Detaylı

BAKIM VE KULLANMA KILAVUZU

BAKIM VE KULLANMA KILAVUZU D-120 BAKIM VE KULLANMA KILAVUZU DOMESLINE D-120 DOZAJLAMA MAKİNASI CE KALİTE BELGESİNE SAHİPTİR. ÜRETİCİ FİRMA : MATUYA MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Matuya Plaza Cumhuriyet Mah. 625. Sk. No:6 Antalya

Detaylı

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV.

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV. ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ ekleme deliğinden yağ seviyesi istenilen yüksekliğe çıkana

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKSEL BAĞLANTI Bağlantılar Giriş Voltaj kablosu Fotosel Kablousu Buton Kablosu Kablo Tipi 3x 1,5 mm² 2x 0,5 mm² 4x 0,25 mm² Maksimum Kablo Boyutu 30 m Daha uzun mesafe

Detaylı

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir.

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir. Genel Bu tip buzdolabı genelde otel, ofis, öğrenci yurdu ve ev gibi yerlerde kullanılır. Çoğunlukla meyve ve sebze gibi yiyecekleri soğutmak ve saklamak için uygundur. Küçük boyutunun, hafifliğinin, düşük

Detaylı

SESSİZ SS Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

SESSİZ SS Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU SESSİZ SS 2400 Sessiz Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș SESSİZ SS 2400 Elektrikli Süpürge mizi seçtiğiniz

Detaylı

Cihazınızın Tanıtılması

Cihazınızın Tanıtılması GARANT 2 YIL Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. Cihazınızın Tanıtılması 1. Tutamak 2. Ön Kapak 3. Açma/Kapama Düğmesi 4. Devir Ayar Düğmesi

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat 500 1,2 ltr. için detaylı kılavuz. Motor kodu 169 A4.000 ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Dişli kayışının

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TU-73

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TU-73 500024701G Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Ağ Kamerasını dengesiz yüzeylere koymayın. Ağ

Detaylı

15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN 2012 YILINDA UYGULANACAK KUSURLAR TABLOSU KODU ACIKLAMA KUSURGRUBU BAS_TAR BIT_TAR SINIFLAR 1 Aracın Tespiti 1.

15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN 2012 YILINDA UYGULANACAK KUSURLAR TABLOSU KODU ACIKLAMA KUSURGRUBU BAS_TAR BIT_TAR SINIFLAR 1 Aracın Tespiti 1. 15/01/2012 TARİHİNDEN İTİBAREN 2012 YILINDA UYGULANACAK KUSURLAR TABLOSU KODU ACIKLAMA KUSURGRUBU BAS_TAR BIT_TAR SINIFLAR 1 Aracın Tespiti 1.1 Şasi No./Fabrika Tip Etiketi/Diğer Etiketler/Araç Ruhsatı

Detaylı

ISISAN Highlife Salon Tipi Klima Cihazı. Kullanma Kılavuzu. Model : ISIO-18 F ISIO-27 F ISIO-45 F ISIO-50 F

ISISAN Highlife Salon Tipi Klima Cihazı. Kullanma Kılavuzu. Model : ISIO-18 F ISIO-27 F ISIO-45 F ISIO-50 F ISISAN Highlife Salon Tipi Klima Cihazı Kullanma Kılavuzu Model : ISIO-18 F ISIO-27 F ISIO-45 F ISIO-50 F ISISAN Highlife klima cihazını seçtiğiniz için teşekkürler. Cihazın doğru ve emniyetli şekilde

Detaylı

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI www.mahle-aftermarket.com MAHLE AFTERMARKET PRODUCT LAUNCH MAHLE AFTERMARKET TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ: CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI Tahrik sistemi, Güvenlik ve Konfor için Yenilikçi Ürünler Serbest

Detaylı

Dalgıç pompaların yukarıda belirtilen avantajlarından faydalanabilmek amacıyla aşağıdaki noktalara dikkat edilmesinde fayda vardır.

Dalgıç pompaların yukarıda belirtilen avantajlarından faydalanabilmek amacıyla aşağıdaki noktalara dikkat edilmesinde fayda vardır. TEMİZ SU DALGIÇ POMPLARI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Dalgıç pompalar genellikle su temini, sulama ve sprinkler sistemleri, yeraltı sularının seviyesinin kontrolü ve ısı pompası uygulamalarındaki temiz veya

Detaylı

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000

Kullanım Talimatı. Ozonizatör S 500 / S 1000 Kullanım Talimatı Ozonizatör S 500 / S 1000 Giriş Sander'in bu üstün kaliteli ürününü satın aldığınız için sizi kutlarız ve bu cihazdan memnun kalacağınızdan eminiz. Akvaryum teknolojisine ilişkin ürünlerin

Detaylı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı 421 A/B 510 B Kullanma Talimatı Giriş Bu talimatlar makineyi tanımanıza ve doğru bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Makineyi kullanmadan önce talimatları okuyun. Teknik değişiklik yapma hakkımız

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00 Kullanım ömrü 10 yıldır ÜRÜN İLE İLGİLİ TANITICI RESİM ÜRÜNE AİT TANITICI VE TEMEL BİLGİLER Bu ürün, 5 tona kadar olan gölet

Detaylı

FOKURDAK KT Su Isıtıcı (Kettle) KULLANIM KILAVUZU

FOKURDAK KT Su Isıtıcı (Kettle) KULLANIM KILAVUZU FOKURDAK KT 3000 Su Isıtıcı (Kettle) KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș FOKURDAK KT 3000 Su Isıtıcı mızı seçtiğiniz için teșekkür

Detaylı

İçindekiler. Teknik bilgiler.. 2. Önsöz...3. Parçalar...4. Kullanım talimatları..5, 6, 7. Sıkça sorulan sorular / problemler 8

İçindekiler. Teknik bilgiler.. 2. Önsöz...3. Parçalar...4. Kullanım talimatları..5, 6, 7. Sıkça sorulan sorular / problemler 8 1 İçindekiler Teknik bilgiler.. 2 Önsöz......3 Parçalar...4 Kullanım talimatları..5, 6, 7 Sıkça sorulan sorular / problemler 8 Bakım ve sorun giderme..9 Teknik Bilgiler Kutunun içindekiler 1 Adet Cavex

Detaylı

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 3. DEVİR AYARI 4. SAĞ SOL MANDALI 5. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 6. HAVALANDIRMA ARALIKLARI TEKNİK

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA UNIVERSAL GAS VALVES HUPF/HUP Serisi GAZ BASINÇ REGÜLATÖRLERİ FİLTRELİ VEYA FİLTRESİZ UYGULAMA KULLANMA KILAVUZU Karışımlı, birleşik sistemler ve endüstriyel dağıtım sistemleri dahil tüm gaz yakıcılardaki

Detaylı

PRO/SUMMUM/GENERATION 2/1000 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU

PRO/SUMMUM/GENERATION 2/1000 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PRO/SUMMUM/GENERATION 2/1000 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- Giriş ve Uyarı... 1 2- Gerekli Araçlar... 2 3- Ünite Tipleri... 3 4- Montaj 4.1 Ünite Montaj Yeri Seçimi... 4 4.2 Alt yapı (Vakum Hattı)

Detaylı

HERMETİK DOĞALGAZLI ŞOFBEN

HERMETİK DOĞALGAZLI ŞOFBEN HERMETİK DOĞALGAZLI ŞOFBEN SERVİS EĞİTİM NOTLARI SERVİS EĞİTİM NOTLARI HERMETİK DOĞALGAZLI ŞOFBEN 2013 GAZ YAKAN CİHAZLAR EĞİTİM NOTLARI ( ŞOFBEN ) HERMETİK ŞOFBEN TEKNİK ÖZELLİKLER AKIŞ TÜRBİNİ AKIŞ TÜRBİNİ

Detaylı

Monkey&Fruit KULLANIM KILAVUZU

Monkey&Fruit KULLANIM KILAVUZU Monkey&Fruit KULLANIM KILAVUZU Bu makine iç mekanlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Dış mekanlarda, ısı, direkt güneş ışığı, nem ve sıvı temasından koruyunuz. Dikkat Çalıştırmadan önce kablo bağlantılarını

Detaylı

MPW2000. Kullanım ve Bakım Kılavuzu

MPW2000. Kullanım ve Bakım Kılavuzu MPW2000 Kullanım ve Bakım Kılavuzu 0 1 Değerli müşterimiz; Büyük titizlikle hazırladığımız ve en kaliteli malzemeler kullanarak ürettiğimiz cihazımızı, uzun süre ve en iyi verimlilikle kullanmanızı istiyoruz.

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U TR 2 TR 3 TR 4 TR 5 TR 6 Dikkat! Yaralanmaları ve maddi hasarı önlemek için aletler ile çalışırken bazı iş

Detaylı

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası D06F Kurulum Kılavuzu Basınç Düşürme Vanası Güvenlik Kılavuzu: 1. Kurulum talimatlarına uyunuz. 2. Cihazı: Kullanım amacına uygun olarak İyi durumda iken Güvenliğe ve tehlike riskine ilişkin yapılması

Detaylı

SOĞUTUCU 3/20/2015 1

SOĞUTUCU 3/20/2015 1 SOĞUTUCU 3/20/2015 1 İki yönlü manyetik - valf Yapısal Özellik İki yönlü manyetik valf Inverter Elektronik + Kompresör HKK95VSD 3/20/2015 2 İki yönlü manyetik valf Çalışması İki yönlü manyetik valf düzeneği

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. BU CİHAZ SADECE EV TİPİ KULLANIMLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARILARIN AÇIKLANMASI

Detaylı

Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında. Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi. Hızlı Kullanım Talimatı

Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında. Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi. Hızlı Kullanım Talimatı Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi Hızlı Kullanım Talimatı ÖNEMLİ! Macaw Sırtta Taşınabilir CAF Sistemi üretecinin önermiş olduğu solüsyonlarla uygulanmalıdır.

Detaylı