Finans Finans. Ücret Araştırması 2010

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Finans Finans. Ücret Araştırması 2010"

Transkript

1 Finans Finans Ücret Araştırması 2010

2 5 Michael Page Ücret Araştırması Finans 6 ENDEKS Pozisyon Finans Müdürü Grup Denetçisi Finansal Analist İmalat Denetçisi Bütçe Analisti Finansal Planlama Uzmanı Rapor Analisti Kredi Denetimcisi/Müdürü İç Denetim Yöneticisi İç Denetçi Dış Denetçi (External Auditor) İdare ve Muhasebe Sorumlusu Genel Muhasebe Alacaklı/Tahsil Muhasebecisi Birleşme & Devralma (M&A)/İş Gelişimi Konsolidasyon Uzmanı Hazine Müdürü Maliye Şefi Vergi Uzmanı (Doğrudan/Dolaylı & Transfer Ücretlendirme) Sarbanes-Oxley (SOX) Uzmanı Ofisimiz

3 7 Michael Page Ücret Araştırması Finans 8 Michael Page International aşağıdaki özellikleri ile hizmet veren uzmanlaşmış bir İnsan Kaynakları firmasıdır. Dünya genelinde birçok farklı profesyonel alanda, iş sektöründe ve coğrafi alanda 32 yılı aşkın bir deneyim; Uluslararası istihdam projelerine ilişkin dünyanın lider firmaları ile uzun vadeli işbirlikleri; Organik olarak büyüyen ve dünyada yaklaşık 5000 kişiye istihdam sağlamış olan bir grup; En güncel istihdam oluşturma yazılımları ile desteklenen 28 farklı ülkede 142 ofisi bulunan dünya genelini kapsayan bir network; Müşterilerine üst seviyede kalite sağlayan çeşitli eğitim programları ve değerlendirme yöntemleri. Michael Page International danışmanları alanlarında deneyimli olduklarından dolayı şunları temin eder: İyi derecede hizmet; Müşterilere ve katılımcılara ait sektör ve pazarda iyi kapsamlı bilgi; Hem teknik hem de kişiler bazında pozisyon gereksinimlerinin tam anlamıyla anlaşılması; Partnerlerimizin kültür ve özelliklerini hakiki ve kapsamlı olarak algılama. Etkin bir yöntemden faydalanmak İnsan Kaynakları misyonunda başarıya ulaşmak için temel etkendir. Bu alanda test edilmiş metotları kullanarak Michael Page International müşterilerine her durum için çeşitli çözüm yöntemleri sunmaktadır. Başarıya ulaşmanın yolu her görev çerçevesinde farklı işleri yürütmekten ve ilgili iş araçlarını kullanmaktan geçer. Etkenliğimiz müşterilerimizin kariyerleri konusunda bizlere tamamen güvenmeleri ve müşterilerimizin sadakati sayesinde anlaşılabilmektedir. Michael Page International ın istihdam sağladığı ülkeler şunlardır: Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Dubai, Fransa, Almanya, Irlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, İngiltere ve Amerika.

4 Pozisyon

5 11 Michael Page Ücret Araştırması Finans 12 Finans Müdürü Finans müdürü yönetim ekibi arasında hem stratejik hem de profesyonel rol oynamaktadır. Bu ayırt edici rol yıllarla birlikte daha da büyümektedir. Finans Müdürü aslında Genel Müdürün Finans Danışmanıdır. Günümüzde yönetim kurulu veya hisse sahipleri arasında bir konumda bulunmaktadırlar.yeni gelişmiş olan bu konumları çok daha stratejiktir. Finans Müdürü firma için bütçeleme, ön tahminler, stratejik büyüme planları gibi önemli kararlar almaktadır. İş birimleri ve grup seviyeleri nezdinde finansal verilerden sorumludur. Finans Müdürü orta ölçekli bir firmada finans departmanından sorumludur veya başlı başına bir kuruluşun Genel Müdürü olarak da çalışabilir. Genel olarak tüm muhasebe ve finans fonksiyonlarının yönetiminden sorumludur ve aylıkyıllık bütçeleri oluşturur. Temel Nitelikler: Finansal stratejiyi şekillendirir, geliştirir ve yürütür. Muhasebe, nakit yönetimi, planlama & raporlama, vergiler, konsolidasyon, vb. faaliyetleri yönlendirir. Potansiyel merceklerin finansal değerlendirmelerini sağlar; diğer departmanlar ile koordineli bir biçimde çalışır ve planlamaya öncelik verir. Bankalar ve vergi kuruluşları ile sıkı işbirlikleri yürütür. İşten çıkarma, eğitim verme, güçlü finansal bir ekibe liderlik etme gibi personeli yönetici ve geliştirici niteliği vardır.

6 13 Michael Page Ücret Araştırması Finans 14 Raporladığı kişiler: Ücret Karşılığı: Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Genel Müdür Finans Müdürü çoğunlukla Genel Müdüre rapor hazırlar ve Yönetim Kurulunun bir üyesidir. Deneyim KOBİ 7 / 15 yıl yıl Profil: GRUP Bu pozisyon en az 8 yıllık finans departmanı tecrübesi olan ve en az 7 yıllık yönetici pozisyonu deneyimli olan kişilere yöneliktir. Başvuracak kişinin güçlü liderlik vasıfları, kuvvetli iletişim yeteneği ve diğer departmanlardaki ile çalışanlarla başarılı işbirliği yürütme niteliğine sahip olması gerekmektedir. Muhtemel kariyer çizgisi: Son yıllarda bu pozisyon iletişimsel finansal performans ve analiz yükümlülüğünü de kapsamaktadır. Türkiye de büyük firmalarda Finans Müdürlüğü pozisyonu imtiyazlı muhasebe nitelikleri gerektirmektedir. Finans Müdürü aynı zamanda the Sarbanes Oxley Act for US de listelenmiş olan firmaların uygulamalarını yürütmek ve bunlara itaat etmek durumundadır. Finans Müdürlüğü konumu firmadan firmaya değişebilir. Katılımcının deneyimi ne kadar büyükse talep edebileceği maaş tutarı da o kadar fazla olabilir. Finans Müdürü, CEO veya Bölge Müdürlüğü pozisyonlarına yükselebilir.

7 15 Michael Page Ücret Araştırması Finans 16 Grup Denetçisi Grup denetçisinin görevi iki muhtemel rolü gerektirebilir: Uluslararası / Bölgesel Denetimin Müdürü ve kendi yerel boyutunda Denetimin Müdürü. Bir uluslararası Mali Denetçi bölgenin bir tarafından öbür tarafındaki ya da tüm dünya çapındaki bütün mali kontrol fonksiyonların yönetiminden sorumludur. Temel Nitelikler: Gayri safi kar ve anahtar mali performans figürlerini denetlemek amacıyla uluslararası / bölgesel seviyede genel karın ve zararın mali analizini sunar. Yüksek kalitede ve odaklanmış mali bilgilerin bölgenin kar elde edilebilir gelişimini desteklemek amacıyla yöneticilere bilgi verir. Amaç, ileriye yönelik/güvenilir iş kararının verilmesine izin vermek. Etkili bütçelendirme ve tahmin etme süreci sağlar.vergi ve maliye yönetimini denetler. Ulusal denetleme başkanı ve muhasebe / idare başkanlarını motive eder, yönetir ve yönlendirir. Mali yazılım uygulamalarını ( SAP,Hyperion vs. ) içeren devam eden mali sistemlerin gelişimini yönetir.denetleme araçlarını geliştirir ve uygular.uluslararası iş ortaklarıyla ve bankalarla görüşür.

8 17 Michael Page Ücret Araştırması Finans 18 Raporladığı kişiler: Ücret Karşılığı: Mali Müdür İdari Müdür Deneyim 5 / 10 yıl > 10 yıl Profil: KOBİ Bu görev için, başarılı aday genellikle kontrol etmede, rapor vermede ve hesaplamada en az 8 ila 10 yıl arasında tecrübe edinmiş vasıflı bir maliyecidir. Çok uluslu bir şirkette somut başarı kaydına ve kendi coğrafi bölgesinde ya da uluslararası seviyede benzer bir bölgede iş tecrübesine sahiptir. Uluslararası bir denetçi kültürel çeşitlilik ile ilgilendiği yoğun tecrübelere sahiptir. Buna ek olarak, girişimci düşünceleri ile güçlü yönetim becerilerini göstermek ve sonuç odaklı olmak zorundadır. Uluslararası görev genellikle yoğun bir şekilde seyahat içerir. GRUP Muhtemel kariyer çizgisi: Tipik olarak bir Denetleme Müdürü nün görevi bir CFO/Mali Müdür görevine sebep olabilir. Grup denetçisinin rolü daha fazla iş odaklı olmaya doğru büyümektedir. Kişinin üst yönetiminle birlikte fiyat tespiti, tahmin etme ve karar verme sürecine daha fazla dahil olması gerekecektir.

9 19 Michael Page Ücret Araştırması Finans 20 Finansal Analist Finansal Analist pazar analizine yoğunlaşırken Maliye Analisti mali raporlara yoğunlaşır. Temel Nitelikler: Pazar stratejilerinin gelişimine yardımcı olmak ve gerçeğe dayalı karar verilmesi için analitik destek vermek. Ham ürün geliştirme seçeneklerini geliştirmek ve değerlendirmek. Yeni iş konuları için model raporlar geliştirmek ve iş önceliklerinin etkili uygulamasını desteklemek. Finansal planlama ve iş analizi alanındaki Ülke Mali Müdürlerine yardımcı olmak ve desteklemek.finansal Analist Özel amaçlı projelerde yer alır. Tüm yılın tahminlerine değer biçer ve yorum yapar. Üst yönetim işlerinin performansını aylık olarak analiz eder. Taşınmaz mallar ve sermayeye değer biçer. Rekabete dayalı faaliyetleri analiz etmek kadar sosyo-politik ve ekonomik durumları da değerlendirir.ülke denetçileri ve görevler arası gruplarla birlikte hareket eder.

10 21 Michael Page Ücret Araştırması Finans 22 Raporladığı kişiler: Ücret Karşılığı: Mali Müdür Mali Denetçi Firma Birim Müdürü Deneyim < 5 yıl > 5 yıl Profil: İdeal adayın 1 ya da 2 yıllık deneyimi olmalıdır. Kişinin ekonomi, finans, mühendislik ya da fen bilimleri üzerine güçlü akademik kayıtlarla dolu bir şekilde üniversite mezunu olması gerekir. Finansal Analist onların seçilmiş sektörleriyle alakalı olan güçlü analitik becerilerini göstermelidir. Ayrıca iyi ticari algıları ve üst yönetimle ve mali personel olmayanlarla iyi iletişim kurma yeteneği olmalıdır. Kendi kendine motivasyon sağlama, önceden önlem alma ve mükemmel örgütsel beceri ön şartlardır. KOBİ GRUP Muhtemel kariyer çizgisi: 5 ya da 6 yıllık tecrübenin ardından bir Uzman Maliye Analizcisi olma olasılığı vardır. Bu pozisyon bir şirkette kilit görevdir ve faaliyetlerin düzenlenmesinde iyi eğitim sağlar. Mükemmel akademik özellikleri olan ve güçlü iletişim becerisine sahip açık görüşlü bir aday Uluslararası Denetçi olmaya talip olabilir.

11 23 Michael Page Ücret Araştırması Finans 24 İmalat Denetçisi İmalat denetçisi üretim ünitelerinde/ fabrikalarda mali bir fonksiyona sahiptir. Kişi bir ya da daha fazla imalat bölgesinden sorumludur ve şirketin hesaplama poliçeleriyle uyum sağlayan etkili bir iç kontrol yapısı sağlamalıdır. İmalat denetçisi,ünitenin / fabrikanın ekonomik durumunun bir tablosunu hazırlayan Mali müdür için bir gösterge üretir. Asıl görevleri şunlardır: Genel muhasebe, standart mali beyanlar ve bütçeler, fiyat değer analizleri, bir alan için faaliyet-masrafı, uzun süreli karlı elde edebilme olasılığını geliştirmek için mali stratejiler geliştirir. Aylık ve mali planlar ve tahminler, imalat tasarısı ve kıymetli mallar yönetim planları, ürün fiyatlandırması, alternatif senaryo geliştirme, satın alma, rapor etme ve mali verilerin, nakit yönetiminin ve hazine faaliyetlerinin tablosunu çizer. Varlık ve netlik açısından şirket poliçelerine uyum ve fiziksel doğrulama yoluyla envanter bakiyesinin bütünlüğünü sağlar.düzgün hesaplama uygulamanın sağlanması için mal gönderi düzenlemelerinin anlaşma dilini değerlendirme ve onaylamaya faaliyet desteği satın alma ve imal eder.işlem hacmi ve fiyat bağlılığı ve düzgün hesaplama sağlamak için anlaşma dilini değerlendirme ve onaylamaya faaliyet desteği satın alma ve imal eder.

12 25 Michael Page Ücret Araştırması Finans 26 Raporladığı kişiler: Mali ve İdari Müdür Tesis/İşletme Bölüm Müdürü Denetleme Müdürü Profil: Bu pozisyondaki alt kademe yöneticileri gelişmiş denetleme yapısına sahip büyük kurumlarda ve şirketlerde aranabilir. Çoğu şirket daha faal ve özerk bir pozisyonda çalışmak isteyen tecrübeli bir kültürlü aday (denetim, hesaplama) ister. Bir Denetim Muhasebe şirketinde ilk deneyim önemlidir. Tecrübeli adaylar için SMMM gibi özel hesaplama dereceleri genellikle bir zorunluluk değil bir artıdır. İmalat denetçisi maliyet hesaplamasında genel imalatta ya da dağıtım faaliyet hesaplamasında tecrübe sahibi olmalıdır. Diğer ön koşullar çok iyi liderlik, iletişim ve kişiler arası becerilerdir. Bazı durumlarda, bir imalat denetçisi serbest danışman olabilir ve denetim/maliye/ risk yönetimi tavsiye edebilir. Bu pozisyon genç adayların alanda tecrübe edinmesi ve kendi gelecek profesyonel ilerlemelerini hazırlamak için çok uygundur. Ancak, bu fonksiyonunla ilgili özel bir derecenin, faal ve teknik yönlerin eksikliği bu pozisyonu daha az çekici hale getirmektedir. Bu pozisyon için genellikle aday sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu görevin işe global bir genel bakışla birlikte güçlü bir analitik boyuta sahip olması sebebiyle, şirketler iyi insanlar arası beceri kadar çok iyi teknik bilgi ve resmin tamamını görebilme yeteneğine sahip aday profilleri gerektirir. Ücret Karşılığı: Deneyim KOBİ < 5 yıl > 5 yıl Muhtemel kariyer çizgisi: GRUP Yeterli kariyer ilerlemesi imkanları adayların en az iki dil bilmesini gerektirir. İmalat denetlemesinde en az 8 yıllık tecrübe ile bir aday mali ve idari müdür olabilir, stratejik karar verme sürecinde rol oynayabilir, şirket ve uluslararası şubelerin yönetimleri arasında bağlantı kurabilir ya da bir mali grubu yönetebilir.

13 27 Michael Page Ücret Araştırması Finans 28 Bütçe Analisti Bütçe analisti sınırlı finansal kaynakların nasıl etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini ortaya koyar. Geliştirme analizi ve bütçe uygulamalarında ayırt edici bir rolü vardır. Temel nitelikler: Harcamalar ve finansal fonksiyonlar dahil bütün firma içi bütçeleri oluşturur, geliştirir ve yürütür. Yıllık bütçe raporunu ve tahmin süreçlerini oluşturur. Yüksek kaliteli öğretim raporları geliştirir. Tahminlere karşın dönemsel sonuçları irdeler ve müdürler için büyük ölçüdeki bütçe farklılıklarının açıklamalarını sunar. Bütçe pay sahipleri ile operasyon oluşumları anlamak ve finansal planlama ve denetim için sistemlerin kullanımını sağlamak adına sıkı ilişkiler yürütür. Geçici projeleri üstlenir. Çeşitli finansal ölçümleri uygular. Yatırım konularına öncelik verir.

14 29 Michael Page Ücret Araştırması Finans 30 Raporladığı kişiler: Ücret Karşılığı: Genel Müdür Denetim Müdürü Finans Müdürü Deneyim 5-10 yıl > 10 yıl Profil: Bütçe analistlerinin birçok yükümlülüğü vardır, fakat öncelikli nitelikleri yıllık bütçe hazırlıkları esnasında teknik asistanlık sağlamaktadır. Bütçeleri ve ilgili projeleri hazırlar ve yürütür. Operasyonel sonuçları analiz eder, raporlar geliştirir ve yönetime sunar. Güçlü analitik ve iletişimsel vasıflara sahip olmalıdır ki karar verme sürecinde destek niteliğindedir. Yeni başlamış kişilerde 2 ila 4 yıllık finansal denetim ve çoğunlukla MBA eğitimi gerekmektedir. KOBİ GRUP Muhtemel kariyer çizgisi: Finans alanında kariyer yapmak için bu pozisyon çok uygun bir başlangıç noktasıdır. Bu pozisyon istihdam gereksinimlerini için uygun bir atamadır. Büyük firmalarda memurlar Bütçe ve Planlama Analisti olarak yükselebilir ki bu konumda kişi firmanın bütçe sürecini ürütür. Bütçe ve ilgili projelerin konsolidasyonu ve dağıtımı işlevin bir parçası olabilir. Bütçe analisti hem yönetim bütçe politikalarını geliştirir hem de yönetim için tavsiyeler sunar.

15 31 Michael Page Ücret Araştırması Finans 32 Finansal Planlama Uzmanı Finansal Planlama Uzmanı öncelikli işlevi karlı stratejiler oluşturmak ve etkin finansal planlama süreçlerine liderlik ederek risk ve fırsat süreçlerinde gelecekteki para akışlarını hızlandırmak için doğru hamleleri yaparak pay sahibinin değerlerini arttırmaktır. Bu konum tahmin, bütçeleme ve uzun vadeli planlama gibi faaliyetleri içerir. Temel nitelikler: Liderlik, yönetim ve finansal denetim gibi birimlere destek olmak için aylık değerlendirmeler ve gözden geçirme yöntemleri geliştirir. Gözden geçirme faaliyetine aylık kapanışlar, Pazar verileri ve stratejik, operasyonel ve finansal mercekler dahildir. Aylık finansal raporlar hazırlar. Sinerji ve üretim etkiliğini arttırmak için aylık süreç tahminleri yürütür. Tahminlerin doğruluk paylarını arttırmak üzere aylık tahmin şemaları geliştirir. Etkin işbirlikleri ve ekip yönetimi için iş performans ve fırsatları nezdinde çalışmalar yürütür ve ilgili birimlerin risk ve fırsatlardan haberdar olmalarını sağlar. Hedef saptanmasından ve konsolidasyon planlamasına kadar yıllık planlama süreçlerini yürütür. Raporlama, tahmin faaliyetleri ve planlama süreçlerine ilişkin Avrupa daki yeni yöntemleri keşfeder. Geçici raporlar ve dokümantasyon destekleri sağlar. İş performansını anlamak ve değerlendirmek için sağlam planlama, bütçeleme ve tahmin süreçleri ile tekniklerini geliştirir. Aylık ve yıllık raporlar hazırlayarak bütçeleme ve tahmin faaliyetlerini yürütür. Firmanın stratejik ve uzun vadeli oluşumlarını tanımlayarak firmanın kaynaklarını en etkin şekilde kullanılmasını sağlar. Iş analizleri, risk modellerini ve kayıp önleme programlarını geliştirir.

16 33 Michael Page Ücret Araştırması Finans 34 Bütçe planlaması için istatiksel incelemeler ve geçmiş ile gelecek analizleri nezdinde veri tabanına bağlı derlemeler geliştirir. Halk ve özel kuruluşların programlarını uygulamak üzere sermayenin denetimini gerçekleştirmek için bütçeleri şekillendirir ve sunar. Bütçe gereksinimlerini analiz etmek için dönemsel olarak operasyonel bütçeleri gözden geçirir. Ücret Karşılığı: Deneyim 5-10 yıl > 10 yıl Raporladığı kişiler: KOBİ Genel Müdür Denetim Müdürü Finans Müdürü GRUP Profil: Finansal Planlama Uzmanı, Yetkinlik olarak en başta gelen analitik düşünme, problem çözme becerilerine sahip olmalıdır. Bunun yanında sonuç odaklı,finans sektöründe gerekli bilgiye sahip işini benimseyen bir partner olması gerekmektedir. Muhtemel kariyer çizgisi: Finansal Planlama uzmanı, Finans Müdürü pozisyonuna yükselebilir.

17 35 Michael Page Ücret Araştırması Finans 36 Rapor Analisti Raporlama nitelikler uluslararası firmalarda görülmektedir. Raporlama Analisti ilgili birimlere geçerli raporlar sunabilmek üzere bütün finansal bilgilere odaklanmak durumundadır. Temel nitelikler: Muhasebe ve finansal raporlamaları değerlendirmek, gelir verilerini, likidite ve nakit akışını değerlendirmek üzere firmanın diğer analistleri ile yakından çalışır. Finansal şablonlara konu olmuş finansal analiz oluşumlarını ayırt eder. Talebe göre hem aylık hem de geçici raporlama sunar. Muhasebe kapsamlı yorumlar geliştirir ve analizlere muhasebe içerikli çeşitli eğitimler verir, analizlerin firmanın analitik modelinin gelişimine odaklanmaları ve önemli finansal oluşumlardan haberdar olmalarını sağlamak için analistlerle yakından çalışmaktadır.

18 37 Michael Page Ücret Araştırması Finans 38 Raporladığı kişiler: Finans Müdürü Denetim Müdürü Muhasebe Müdürü Genel Müdür Bir katılımcı teknik bilgi beraberinde sağlam akademik geçmişine de sahip ise devamında teknik konsolidasyon içerikli yükümlülükleri üstlenir. Operasyonel denetim de kariyer çizgisinin yön alabileceği bir alan olur. Profil: Ücret Karşılığı: Raporlama analisti etkin olarak ekonomik hareketleri ve bunlara bağlı finansal avantajları ve muhasebe kapsamındaki açıklamalarını anlayabilmeli ve değerlendirebilmelidir. Güçlü finansal raporlama altyapısı ile ilgili ekonomik, finansal ve kredi risk oluşumlarını algılama niteliği gerekmektedir. Katılımcıların kredi ve öz sermaye kapsamında kredi analizleri veya muhasebe analizlerine ilişkin genel bilgiye sahip olmaları gerekir. Amerikan firmaları için USGAAP bilgi sahibi olunması gerekir. Ek olarak IFRS/IAS gibi genel uluslar arası normlara aşina olmak gerekir. Düzenleme emniyet yasası dahilinde vergi olaylarını bilmek de artı puandır. Deneyim KOBİ GRUP 5-10 yıl > 10 yıl Muhtemel kariyer çizgisi: Raporlama Analisti/Müdürü bölgesel şubelerde finansal raporlamaya ilişkin başarılı bir yürütmeyi sağlamalıdır. Bir firmanın nasıl yürütüleceğini görmek ve finans kavramını tanımak isteyen biri için çok uygun bir başlangıç pozisyonudur.

19 39 Michael Page Ücret Araştırması Finans 40 Kredi Denetimcisi/Müdürü Kredi Denetimcisi/Müdürü kredi departmanından sorumludur ve firmayı kredi risklerine karşı korur. Kredi Denetimcisinin Temel Nitelikleri: Firmanın kredi düzenlemesinin bankaların genel kredi standartları ve politikaları dahilinde yürütülmesini sağlar. Kredi sermayeleri yatırımlarını gerçekleştirir. Bankalar, ürün uzmanları/kredi risk müdürleri ve müşteriler ile yakından çalışmak üzere güçlü iletişim becerilerine sahiptir. Kredi taleplerini gözden geçirir, kredi onaylarını verir, müşteriler için kredi risk oranlarını çıkartır, vadesi geçmiş hesaplar üzerinde çalışır. Kredi Müdürünün Temel Nitelikleri: Müşterilerin kredi değerlerini gözden geçirir ve analiz eder; toplama stratejileri geliştirir. Borçlu raporlarını gözden geçirir. Risk yönetimi ve iş değerlendirme süreci için satış performansı üzerine rapor süreçlerini irdeler. GSB yi (Günlük Satış Bakiyeleri) tanımlar ve takip eder. Finans Müdürüne rapor sunarak kredi politikalarını gerçekleştirir.

20 41 Michael Page Ücret Araştırması Finans 42 Raporladığı kişiler: Ücret Karşılığı: Finans Müdürü Muhasebe Müdürü Deneyim 5-10 yıl > 10 yıl Profil: KOBİ Kredi Denetimcisi/Müdürünün arka planında İş/Yönetim/Ticaret eğitimine sahip ve minimum 4 yıllık iş tecrübesi olmalıdır. Kredi Müdürü kredi yönetim prensiplerini anlar ve iş gereksinimleri dahilinde bunlara nasıl başvurması gerektiğini bilir. ideal katılımcı analitik ve bağımsız kişidir. GRUP Muhtemel kariyer çizgisi: Profesyonel terfinin sınırlı olduğu bir uzmanlık alanıdır. Bu pozisyonda 2-3 yıl çalıştıktan sonra Kredi Müdürü profesyonel geleceğine odaklanmalı ve seçeneklerini genişletmelidir. Bu süreç zorlu geçebilir fakat denetim gibi departmanlara yönelme fırsatı vardır. Başarılı iletişim becerileri sahip olunmalıdır ki bu özellik ilerisi için satış odaklı kariyer yolunun kapılarını açabilir.

21 43 Michael Page Ücret Araştırması Finans 44 İç Denetim Yöneticisi Bütün iç denetim fonksiyonlarından sorumludur, bağımsızdır. Şirket operasyonlarını geliştirecek ve değer katacak nitelikte çeşitli hizmetlere danışmanlık yapar. Bu pozisyon genel olarak büyük firmalarda bulunmaktadır. Temel Nitelikleri: Uzun vadeli denetim stratejisi geliştirir. Risk olasılıklarını analiz eder. Çeşitli stratejik iş ve oluşum süreçleri çerçevesinde anahtar riskleri tespit eder. Risk yönetiminin etkinliğini irdeler ve raporlar; kritik noktaları göz ününe çıkarır, iç denetim ve ilgili kayda değer risk oluşumlarına odaklanır. Iç denetim ve risk yönetimi dahilinde firmaya en verimli çalışma yöntemlerini sunar. İç denetim ekibini eğitir. İç denetimcileri arasında işbirliklerini koordine eder. Firma gelişim süreçlerine dahil olur.

22 45 Michael Page Ücret Araştırması Finans 46 Raporladığı kişiler: Başkan Genel Müdür Finans Müdürü Yönetim Kurulu Çoğu zaman İç Denetim Yöneticisinin kime raporlama sunacağı kritik bir karar sürecidir. Bağımsızlığı garanti etmek için İç Denetim Yöneticisi genellikle Yönetim Kuruluna raporlama sunar. Muhtemel kariyer çizgisi: Seneler itibariyle bu pozisyon için yoğun bir talep görmekteyiz. Bu yeni trend Ortak Hizmet Merkezleri tarafından açıklanmaktadır. İç Denetim Yöneticisi bilginin doğruluğunu sağlamalı, yüksek etik niteliklere sahip olmalı ki potansiyel sermaye süreçlerinde doğru bir şekilde adım atsın. Bu pozisyon bir firmadaki anahtar pozisyondur. Ek olarak sağlam bir finans veya muhasebe arka planıyla ilgili kişi Finans Müdürlüğü pozisyonuna çıkabilir. Profil: Ücret Karşılığı: Çoğu firma muhasebe yetkililerinin 4 yıllık denetim tecrübesine, finans arka planına ve sertifikalı iç denetimci unvanına sahip olmalarını tercih eder. Denetim personeline güçlü bilgi teknolojileri becerilerini aşılamak özellikle bu kişiler Sertifikalı Bilgi Sistemleri Denetim unvanına sahip ise çoğu firmada başvurulan bir yoldur. Çoğu uluslar arası firma Sertifikalı İç Denetimci veya Sertifikalı Bilgi Sistemleri Denetimci gibi unvanları tercih eder. Amerikan şirketler iç denetim alanlarındaki yetkililerin Sarbanes Oxley Act SOX konusunda da bilgi sahibi olanlarını gerektirir. Genellikle ilgili kişiler 6 yıllık iç denetim tecrübesi olan ve yönetim kapsamında 5 yıl tecrübeli olan iç denetim alanında profesyonel aktif olan kişiler olmalıdır. İlgili kişi insiyatif kullanabilmeli, iyi iletişim becerilerine sahip olmalıdır. Hepsinin üstüne bir de üst seviyede kişisel ve profesyonel etiklere sahip olmalıdır. Uluslararası firmalarda İç Denetim Yöneticisinin seyahat edebilmesi ve bu anlamda esnek olması gerekebilir. Deneyim KOBİ GRUP 5-10 yıl > 10 yıl

23 47 Michael Page Ücret Araştırması Finans 48 İç Denetçi Temel Nitelikleri: Önceleri iki farklı türde iç denetim varken, zaman içerisinde üçüncü bir türü de oluşmuştur: Mali Denetim: muhasebe ve finans sistemlerinin, şirket prosedürlerinin ve kayıtların doğruluğunu teyit etmek; şirketlerin satılmadan, satın alınmadan veya tanzim edilmeden önce analizini yapmak Operasyonel Denetim: Şirketin bütün prosedürlerinin ve departmanlarının (üretim, yönetim, satış, pazarlama gibi) analizini yapmak, güçlü ve zayıf yanlarını ortaya çıkarmak, etkinliğini optimize etmeye yardımcı olmak Bilgi İşlem Denetimi:Yetkilendirme ve ERP sistemlerinin bilgi güvenliği gibi konularda GAAP normlarına uygunluğunun onaylanması.

24 49 Michael Page Ücret Araştırması Finans 50 Raporladığı kişiler: Finans Direktörü İç Denetim Direktörü / İç denetim Komisyonu Profil: Takım içerisindeki uyum, değişkenlik göstermekle beraber, takım çalışanlarının profillerine bağlıdır. Küçük ölçekli şirketlerde, departmanın gelişimi ve bağımsızlığı açısından zararlı olmasına rağmen, iç denetçi Finans Direktörü ne bağlıdır. Daha büyük ölçekli şirketlerde ise (yıllık cirosu 60 milyon euro üzerinde), İç Denetim Departmanı kendi kuralları olan, farklı hiyerarşik pozisyonlardan oluşan, bağımsız bir departman görevi görmektedir: Yeni mezunlar (Ekonomi veya İşletme Lisans derecesine sahip); Finans sektöründe (iç veya dış denetimde veya finans/muhasebe departmanındaki herhangi bir pozisyonda) 2-5 yıl arası iş tecrübesine sahip yöneticiler; Muhtemel kariyer çizgisi: Finans dünyasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, iç denetim pozisyonu ciddi değişimlerden geçmiştir. Stratejik bir pozisyon olmasına rağmen, şirket içerisinde çok tanınmayan ve çok önemsenmeyen bir pozisyondan, zaman içerisinde, şirketin başarısı için anahtar konumda olan ve Yönetime Danışmanlık veren departman haline gelmiştir. Pozisyonun zorluğundan dolayı (hem zaman hem de yer olarak esneklik gerektirdiği için) iç denetimciler 2-3 yıldan sonra şirket içerisinde ilerlemeye ihtiyaç duymaktadırlar, bu çoğunlukla operasyonel tarafa geçiş olarak adlandırılmaktadır. İç denetim, pozisyonun genel yapısından ve şirket hakkında global bir vizyon kazandırmasından dolayı gelecekteki üst düzey yöneticilerin yetiştirildiği bir kaynak olarak da görülmektedir. Borsada işlem gören şirketler için, iç denetim kontrolünün şartları ve zorunlulukları gittikçe arttırılmaktadır. Firmanın büyüklüğüne ve de iş tanımına bağlı olarak bazen yoğun seyahat etmeyi gerektiren bir pozisyondur. Ücret Karşılığı: Belli bir alanda uzmanlaşmış ve derin bilgi sahibi olan adaylar (lojistik, bilgi işlem, yeniden yapılandırma gibi) Deneyim KOBİ 5-10 yıl > 10 yıl GRUP

25 51 Michael Page Ücret Araştırması Finans 52 Dış Denetçi (External Auditor) Temel Nitelikleri: Muhasebe hesaplarının ve konsolide mali tabloların, yasalar doğrultusunda kaydedilip kaydedilmediğinin, şirketin gerçek finansal durumunu yansıtıp yansıtmadığının kontrolü dış denetçinin ana sorumluluğudur. Denetçi, denetimin bütün aşamalarının planlanması, uygulanması ve teftişinden sorumludur. Buna ek olarak; - Denetlenecek şirket içinde gerçekleştirilecek denetimin planlanması ve gelişimi (iç denetim, risklerin belirlenmesi ve tespiti, denetimde gerçekleştirilecek adımların tanımlanması gibi) - Müşterilerle ilişki yönetimi; - Daimi kontrol gerçekleştirmek, sonuçlarını raporlamak ve tartışmak; - Her denetimden sonra rapor sunmak; - Emri altındaki farklı ekiplerin yönetimi, koordinasyonu ve motivasyonunu sağlamak; Bağlı Olduğu Kişiler: Uluslararası denetim şirketlerinden küçük denetim şirketlerine kadar bütün denetim şirketlerinde, departmanlar ast pozisyonlardan üst pozisyonlara kadar fazla sayıda kademeden oluşan hiyerarşik bir yapıda planlanmıştır.

26 53 Michael Page Ücret Araştırması Finans 54 Profil: Son zamanlarda, denetçi pozisyonu olmasının yarattığı kaygı, müşterilerin teknik ve operasyonel bilgi talepleri, kariyer gelişiminin zorluğu gibi farklı faktörler bu pozisyon için işe alım sürecine etki etmektedir. Alt pozisyonlara, en çok kabul gören üniversitelerden veya işletme okullarından mezun, sınırlı iş tecrübesi olan adaylar tercih edilirken, üst pozisyonlara ise farklı departmanlarda derin tecrübe sahibi adaylar veya genç yaştaki finans direktörleri tercih edilmektedir. Ücret Karşılığı: Deneyim 0-4 yıl 5-6 yıl partner Min Max Muhtemel kariyer çizgisi: Departmanlar arasındaki gruplaşma ve stratejik birleşmeler, yeni yapıların durumlarını konsolide etme imkanı sunmakta, şirket içinde gerekli departmanların oluşturulması veya şirket tipi, coğrafi bölge veya faaliyet gösterdiği alana göre kurum oluşturulması uzmanlaşarak alanda belirli yetenekler oluşturmasına imkan verir. Ticari yetkinliklerini kanıtlamış (yeni ticari ilişkiler kurup, uzun süre devam ettiren) olan adaylar en üst pozisyonlara kadar terfi edilmektedir. Diğer kişiler ise, şirket tarafına geçerek edindikleri operasyonel bilgileri burada kullanmaktadır.

27 55 Michael Page Ücret Araştırması Finans 56 İdare ve Muhasebe Sorumlusu Temel Nitelikleri: Sadece bir muhasebe elemanı olan küçük işletmeler dışında, bugün Türkiye de yer alan bütün şirketlerde İdare ve Muhasebe Sorumlusu bulunmaktadır. Şirket organigramında bulunan kritik pozisyonlardan biridir. Şüphesiz, pozisyon bazı gerçekleri de beraberinde getirmektedir. Aşağıdaki farklı yönleri anlamakta fayda olduğunu düşünüyoruz: Küçük ve orta büyüklükteki şirketlerde, İdare ve Muhasebe Sorumlusunun pozisyonu Mali İşler Müdürünün pozisyonuyla aynı olabilmektedir. Görevleri çok genel olmakla beraber Genel Müdür e aracı olmaksızın, direk rapor vermektedir.büyük ölçekli şirketlerde, İdare ve Muhasebe Sorumlusu iki seviyede bulunmaktadır: holdingin alt şirketlerinde veya muhasebe ve idari işler alanında koordinatör veya denetçi rolünde. Temel sorumluluklarının yanı sıra konsolidasyon ve raporlamadan da sorumludur. Dış denetçi ile işbirliği içerisinde çalışarak şirket hesaplarının muhasebe defterlerine doğru yansıtılmasından sorumludur. Emri altında çalışan ekip, finansal verilerin toplanmasından, raporların ve mali tabloların hazırlanmasında ve her türlü veri kontrolünden sorumludur. Ana sorumlulukları genel muhasebe kayıtlarının, mali hesapların, müşteri hesaplarının ve hazinenin kontrolünü içermektedir. Şirketin büyüklüğüne bağlı olarak, tek başına veya denetçi ile birlikte bütçe hazırlamasından ve sene sonu muhasebe hesaplarının standartlara uygun olarak kapatılmasından da sorumlu olabilmektedir. Bilişim sistemlerinin bütünlüğünden, kadronun maaş hazırlığı ve maaş ödemelerinden sorumludur.

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI

MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI MEHMET ŞİRİN DENETİM STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANI Bağımsız Denetim Standartları 1. Kilit Terimlerin Belirlenmesi 2. Metnin Çevrilmesi 3. İlk Uzman Kontrolü 4. Çapraz Kontrol İkinci Uzman Kontrolü 5. Metnin

Detaylı

Genel Müdür Ref (GM-01)

Genel Müdür Ref (GM-01) Genel Müdür Ref (GM-01) İş tanımı Genel Müdür, tesisin düzgün yürütülmesini sağlamak, birinci sınıf imalat hizmetleri sunmak, Ortak Kullanım Tesisinin sunacağı hizmetlerin pazarlanmasını sağlamak, personel

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Uluslararası Af Örgütü insan haklarına saygı gösterilmesi, insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve bu hakların korunması için çalışan

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı

MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014. Finans. Specialists in finance recruitment www.michaelpage.com.tr. Finance

MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014. Finans. Specialists in finance recruitment www.michaelpage.com.tr. Finance MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014 Finans Finance Specialists in finance recruitment www.michaelpage.com.tr Finans Maaş Analiz Anketi 2014 CEO NUN MEKTUBU Değerli müşterilerimiz; Michael Page olarak Türkiye için

Detaylı

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak PRECISE.PROVEN.PER FORMANCE. Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Profesyonel hizmetlerin dünyasında, en başarılı firmalar, işlerini küresel piyasalarda en iyi

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz.

Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. Profesyonel Desteğiniz Deloitte Academy Ekonomik gelişmeler, dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, küreselleşme ve yeni düzenlemeler, konularında uzman personele ihtiyaç

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Sizin memnuniyetiniz bizim referansımızdır Deloitte Academy olarak vermiş olduğumuz her eğitimde katılımcılardan değerlendirme formu doldurmalarını istiyoruz. Bugüne

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI TANIM Bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. A-GÖREVLER Uluslararası

Detaylı

MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014. Perakende. Specialists in retail recruitment www.michaelpage.com.tr. Retail

MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014. Perakende. Specialists in retail recruitment www.michaelpage.com.tr. Retail MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014 Perakende Retail Specialists in retail recruitment www.michaelpage.com.tr Perakende Maaş Analiz Anketi 2014 CEO NUN MEKTUBU Değerli müşterilerimiz; Michael Page olarak Türkiye için

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Denetim Vergi Müşavirliği Muhasebe Hizmetleri Kurumsal Danışmanlık. Sorumluluğunun farkında

Denetim Vergi Müşavirliği Muhasebe Hizmetleri Kurumsal Danışmanlık. Sorumluluğunun farkında AKAT Denetim Vergi Müşavirliği Muhasebe Hizmetleri Kurumsal Danışmanlık Sorumluluğunun farkında Denetim Kurumsal Danışmanlık ve Raporlama Muhasebe Hizmetleri Vergi Müşavirliği Bireysel Vergi ve Muhasebe

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Yatırım (Sermaye Bütçelemesi) ve Finanslama Kararları Şirket Nedir? Finansal Yönetici Kimdir? Şirketin Amaçları Finansal piyasalar ve kurumların

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMA MODELİ

STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMA MODELİ STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMA MODELİ Stratejik Yönetim Micro MBA Cenan Torunoğlu 10 Kasım 2012 Değişim ve Yapısal Gelişme 2 Değişim ve Yapısal Gelişme Değişimi farketmek Değişimin özüne inmek Değişim kararını

Detaylı

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR Dünya üzerinde işletmeler giderek artan şekilde daha fazla hem içerideki şirketlere hem de diğer şirketlerle bağlanmaktadır.

Detaylı

aselsan Açık Pozisyonlar Bilgi Teknolojileri (BT) Denetçisi İç Denetçi

aselsan Açık Pozisyonlar Bilgi Teknolojileri (BT) Denetçisi İç Denetçi Açık Pozisyonlar Bilgi Teknolojileri (BT) Denetçisi aselsan ASELSAN'ın İç Denetim Bölümü'nde görevlendirilmek üzere aşağıdaki niteliklere sahip adaylara ihtiyaç bulunmaktadır. Üniversitelerin Bilgisayar

Detaylı

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz. Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz. Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Profesyonel Desteğiniz Deloitte Academy Profesyonel Desteğiniz Deloitte Academy Ekonomik gelişmeler, dünya ticaretindeki Ekonomik

Detaylı

Sizin memnuniyetiniz bizim referansımızdır

Sizin memnuniyetiniz bizim referansımızdır VERGİ EĞİTİMLERİ Or 4.1 UFRS EĞİTİMLERİ Or MUHASEBE EĞİTİMLER Or 4.8 BASEL EĞİTİMLERİ Or 4.7 4.2 İÇ DENETİM Or 4.2 4.7 4.2 Sizin memnuniyetiniz bizim referansımızdır BT DENETİM Or 4.7 Deloitte Academy

Detaylı

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi İstanbul Proje Koordinasyon Bürosunda (İPKB) Çalıştırılmak Üzere ELEMAN

Detaylı

MAAŞ ANALİZ ANKETLERİ 2017

MAAŞ ANALİZ ANKETLERİ 2017 MAAŞ ANALİZ ANKETLERİ 2017 FİNANS Worldwide leaders in specialist recruitment Finance www.michaelpage.com.tr CEO NUN MEKTUBU Değerli müşterilerimiz; Michael Page olarak Türkiye için 2017 yılına ait hazırlamış

Detaylı

FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME

FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME FONKSIYONLARA GÖRE IŞLETME BILGI SISTEMLERI ÜNİTE 7 GİRİŞ İşletmelerin işlerini yürütebilmeleri için tedarikçileri, müşterileri, çalışanları, faturaları, ödemeleri, mal ve hizmetleri ile ilgili birçok

Detaylı

Önce evimizin önünü süpürüyoruz

Önce evimizin önünü süpürüyoruz işbirliğiyle 2018 Nitelikli Dıs Ticaret Personeli Sertifika Programı Önce evimizin önünü süpürüyoruz Eğitimin Amacı Gümrük Müşavirliği, Lojistik, Taşımacılık şirketleri ve Dış Ticarete ilişkin işlemler

Detaylı

SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM

SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM GİRİŞ Ali ÇALIŞKAN Avrupa Birliği, 1932 yılında BENELÜKS ve 1952 yılında Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğunun kurulmasının ardından Avrupa

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Belgin AKYÜZ Daire Başkanı V. Strateji Geliştirme Daire

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri Danışmanlığı bölümünde çalışan profesyonellerimiz, birçok yerel ve uluslararası şirkette, organizasyon çapında risk ve kurumsal yönetim konularında yardımcı olmak ve

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

aéäçáííé=^å~çéãó Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz.

aéäçáííé=^å~çéãó Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. aéäçáííé=^å~çéãó Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. mêçñéëóçåéä aéëíéğáåáò aéäçáííé ^Å~ÇÉãó Yeni ekonomik gelişmeler, dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, küreselleşme ve yeni düzenlemeler, konularında

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI 911.SDB.PGT/F01 04.12.2015 1 / 5 Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SDB.PGT/F01 04.12.2015 2 / 5 Birim : Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Görev Adı : Daire Başkanı Amiri

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI Sayfa/Topl. Sayfa No 1/10 Hazırlayan Onaylayan 1.1. Başkanlığın Görevleri Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ile hükümet programı çerçevesinde idarenin orta ve uzun vadeli strateji

Detaylı

Harvard Business Review Dergisi, Türkiye de Türkçe içeriği ile 1 EKİM 2012 den beri raflarda yerini alıyor.

Harvard Business Review Dergisi, Türkiye de Türkçe içeriği ile 1 EKİM 2012 den beri raflarda yerini alıyor. Harvard Business Review Dergisi, Türkiye de Türkçe içeriği ile 1 EKİM 2012 den beri raflarda yerini alıyor. 1922 den beri dünyanın pek çok ülkesinde, farklı edisyonları ile milyonlarca okura ulaşan Harvard

Detaylı

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI

STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI MART EĞİTİMLERİ STRATEJİK SATINALMA METİN A. KANSU 30 MART 2010- SALI EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 30 MARTT 2010 SSal lıı STRATEJİK SATINALMA Hedef Katılımcılar Satınalma ve

Detaylı

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Kurumsal şirketlerin muhasebe ve finans bölümlerinde en az 4 yıl çalışmış olmak.

Kurumsal şirketlerin muhasebe ve finans bölümlerinde en az 4 yıl çalışmış olmak. ALACAK TAKİP KONTROLÖRÜ Alacakların vadesinde tahsilatının takibi, Vadesinde tahsil edilmeyen alacaklar için yurtiçi ve yurtdışı birimlerin uyarılması, Hukuki takipteki alacaklar için yurt dışı ofislerle

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ HAZİRAN 2017 Bu broşür 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri ile uluslararası kabul görmüş standartlara

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

Satın alım ve birleşme danışmanlığı süreci

Satın alım ve birleşme danışmanlığı süreci Satın alım ve birleşme danışmanlığı süreci SBB Capital Partners Hizmetleri SBB Capital Partners Türkiye yatırım yönetiminde 4 farklı alanda müşterilerine hizmet vermektedir. Şirket satın alma ve birleşme

Detaylı

Dünya Bankası Finansal Yönetim Uygulamalarında Stratejik Yönelimler ve Son Gelişmeler

Dünya Bankası Finansal Yönetim Uygulamalarında Stratejik Yönelimler ve Son Gelişmeler Dünya Bankası Finansal Yönetim Uygulamalarında Stratejik Yönelimler ve Son Gelişmeler ECA Bölge Perspektifi Marius Koen TÜRKİYE: Uygulama Destek Çalıştayı 6-10 Şubat 2012 Ankara, Türkiye 2 Kapsam ve Amaçlar

Detaylı

MAAŞ ANALİZ ANKETLERİ 2017

MAAŞ ANALİZ ANKETLERİ 2017 MAAŞ ANALİZ ANKETLERİ 2017 PERAKENDE Worldwide leaders in specialist recruitment Retail www.michaelpage.com.tr CEO NUN MEKTUBU Değerli müşterilerimiz; Michael Page olarak Türkiye için 2017 yılına ait hazırlamış

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 41 inci maddesi ve ilgili Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE TEMEL KAVRAMLAR İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY) İKY Gelişimi İKY Amaçları İKY Kapsamı İKY Özellikleri SYS BANKASI ÖRNEĞİ 1995 yılında kurulmuş bir

Detaylı

İleriye doğru açık bir yol

İleriye doğru açık bir yol Broşür İleriye doğru açık bir yol Bir HP PartnerOne İş Ortağı ile çalışmanın avantajlarını keşfedin HP portföyünün eşsiz zenginliği, yetkili HP PartnerOne İş Ortağı nın becerileriyle birlikte size piyasada

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

T.C. ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ Birim Görev Dağılım Çizelgesi

T.C. ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ Birim Görev Dağılım Çizelgesi : Genel Sekreterlik 1 Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ve hükümet programı çerçevesinde Üniversitenin orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

Kurumsallaşma Eğitimi

Kurumsallaşma Eğitimi Eğitimler Kurumsallaşma Eğitimi İÇERİK Aile şirketlerinde kurumsallaşma ihtiyacı Kurumsallaşmanın gerektirdikleri İhtiyaç analizleri Kurumsallaşmanın önündeki engeller Aile firmalarında iletişim Problemler

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM SİSTEMİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM SİSTEMİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM SİSTEMİ G İ R İ Ş 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun beşinci kısmında iç kontrol sistemi düzenlenmiştir. 26.12.2007

Detaylı

Karlı ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmet Sunumu. OHSAD Kurultayı Nisan 2018

Karlı ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmet Sunumu. OHSAD Kurultayı Nisan 2018 Karlı ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmet Sunumu OHSAD Kurultayı Nisan 018 Sermaye ve Finansmana Erişim Place image here with reference to guidelines EY Kurumsal Finansman Danışmanlık AŞ Sayfa 1 Şirketlerin

Detaylı

Aile Ofisi Hizmetleri

Aile Ofisi Hizmetleri http://www.switzerland-family-office.com/tr/aile-ofisi-hizmetleri/ Aile Ofisi Hizmetleri Profesyonel bir aile ofisi müşterilerine geniş çaplı ve farklı hizmetler sunabilir. Bu sayfada (İsviçre'deki) bir

Detaylı

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN İnsan kaynakları bir organizasyondaki tüm çalışanları ifade eder. Diğer bir deyişle organizasyondaki yöneticiler, danışmanlar,

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Gayrimenkulde Hedef 12!

Gayrimenkulde Hedef 12! Gayrimenkulde Hedef 12! HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA Kurumsal Kurucu Ortaklar, Bankacılık Ve Finans Sektörü İş Tecrübelerini, Gayrimenkul Sektörü İş Tecrübeleri İle Biraraya Getirerek, İnovatif Bir Konsept İle

Detaylı

KARİYER YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

KARİYER YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Roberto Bravo Kariyer Yönetimi süreçlerinin tanımlanması, çalışanlarımıza bu konuda bilgi verilmesi. 2. KAPSAM: Tüm Roberto Bravo çalışanları 3. UYGULAMA 3.1- GiriĢ Kariyer yönetimi, bir çalışanın

Detaylı

KARİYER YÖNETİMİ. Kariyer teorisi iki nokta üzerinde odaklanmaktadır. Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER

KARİYER YÖNETİMİ. Kariyer teorisi iki nokta üzerinde odaklanmaktadır. Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER KARİYER YÖNETİMİ Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER 7 KARİYER YÖNETİMİ Kariyer, bireyin mesleği ile ilgili pozisyonları, çalışma hayatı boyunca peş peşe kullanması ve organizasyonun üst kademelerine doğru ilerlemesidir.

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU Dairesi Görevi Astları : Eğitim Fakültesi lığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli A- Stratejik yönetim ve planlama fonksiyonu kapsamında yürütülecek görevler

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

1 / 5. Ömür Ceylan (smmm) Serbest Muhasebeci Mali Müşavi. İletişim Bilgileri

1 / 5. Ömür Ceylan (smmm) Serbest Muhasebeci Mali Müşavi. İletişim Bilgileri Ömür Ceylan (smmm) Serbest Muhasebeci Mali Müşavi İletişim Bilgileri E-Posta : oceylan30@hotmail.com Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Avr.) - Bahçelievler - Yenibosna Ev Telefonu : 90 (551) 957 78

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA AVRASKA İŞ GELİŞTİRME ve YÖNETİM DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA İstanbul, 2017 «Farklı olmak iş hayatınızın en önemli felsefesi olmalıdır. Bunun için de müşterilerinizi çok iyi tanımanız gerekir. Amacınız,

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Dök.No KAİM.İKS.FRM.19 Sayfa No 1 / 2 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmelerine Finansman

Detaylı

ŞİRKETLERDE RAPORLAMANIN ÖNEMİ NEDİR? RAPORLAMA PLANI NASIL OLMALIDIR?

ŞİRKETLERDE RAPORLAMANIN ÖNEMİ NEDİR? RAPORLAMA PLANI NASIL OLMALIDIR? ŞİRKETLERDE RAPORLAMANIN ÖNEMİ NEDİR? RAPORLAMA PLANI NASIL OLMALIDIR? Sefa ESEN Kurumsal Finansman Yönetmeni 1 Kriz dönemlerinde hızlı karar alabilmek ihtiyacı daha çok ortaya çıkar. Bunun için de şirket

Detaylı

TR0802.15-01/001 Türkiye de Kan Tedarik Sisteminin Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi

TR0802.15-01/001 Türkiye de Kan Tedarik Sisteminin Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir Türkiye 2008 Ulusal IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım) Programı TR0802.15-01/001 Türkiye de Kan Tedarik Sisteminin Güçlendirilmesi

Detaylı

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici Bu çalışma kâğıdını şimdiye kadar çalıştığınız en iyi ve en kötü yöneticilerin özelliklerini değerlendirmek için tek başınıza veya bir grupla birlikte kullanın. Nasıl

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Dekan : Dekan Yardımcıları Fakülte Sekreteri

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Dekan : Dekan Yardımcıları Fakülte Sekreteri EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU Dairesi Görevi Astları : Eğitim Fakültesi lığı : : Yardımcıları Fakülte Sekreteri 1. Fakülte kurullarına başkanlık etmek, fakülte kurullarının kararlarını uygulamak

Detaylı

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır.

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır. Değerli Müşterimiz; Günümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan başarı ve bu başarının değerini belirleyen

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ ( tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ MESLEKİ UYGULAMALAR DERSİ YÖNERGESİ (03.12.2015 tarih, 457 sayılı ve 01 numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA HİZMETLERİMİZ HAKKINDA Avraska İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı Ltd.Şti. İstanbul, Temmuz 2015 Yeni rekabet sadece firmaların fabrikalarda ürettikleri ürünler arasında değil; fabrika çıktılarına ambalaj,

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

GÖREV TANIMLARI. : Muhasebe Sorumlusu

GÖREV TANIMLARI. : Muhasebe Sorumlusu Sayfa No 1/ 5 İşin Adı : Muhasebe Sorumlusu Bağlı Olduğu Kişi Hizmet Sorumluluğu Olduğu Bölüm / kişi (var ise) : Dış Ticaret, İç Piyasa, Satınalma, Finansman, Çorlu, İstanbul muhasebe bölümleri. Organizasyon

Detaylı

GÖREV TANIMLARI. : Genel Müdür. İşin Adı. Bağlı Olduğu Kişi : Hizmet Sorumluluğu Olduğu Bölüm / kişi (var ise) : Tüm Bölümler.

GÖREV TANIMLARI. : Genel Müdür. İşin Adı. Bağlı Olduğu Kişi : Hizmet Sorumluluğu Olduğu Bölüm / kişi (var ise) : Tüm Bölümler. Sayfa No 1/ 5 İşin Adı Bağlı Olduğu Kişi : Hizmet Sorumluluğu Olduğu Bölüm / kişi (var ise) : Tüm Bölümler Organizasyon Alt Bağ : Tüm Bölümler İşin Amacı : Yokluğunda Vekâlet Durumu Kime Vekâlet Edeceği

Detaylı

1000.D1 - Danışmanlık hizmetlerinin niteliği, iç denetim yönergesinde belirtilmek zorundadır.

1000.D1 - Danışmanlık hizmetlerinin niteliği, iç denetim yönergesinde belirtilmek zorundadır. NİTELİK STANDARTLARI 1000- Amaç, Yetki ve Sorumluluklar İç denetim faaliyetinin amaç, yetki ve sorumlulukları, İç Denetimin Tanımına, Meslek Ahlak Kurallarına ve Kamu İç Denetim Standartlarına (Standartlar)

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ T.C. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi vturker@marmara.edu.tr 10. DERS İKY - Teknik (Fonksiyonel) Kapsamı 6. Fonksiyon: KARİYER YÖNETİMİ (DEVAMI) Kariyer Aşamaları (4 Adet)

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI İÇ DENETİM TANITIM BROŞÜRÜ Bu broşür 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri ile uluslararası kabul görmüş standartlara uygun olarak

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

Altyapımızı Yeni TTK ile uyumlu hale getirmek...

Altyapımızı Yeni TTK ile uyumlu hale getirmek... Altyapımızı Yeni TTK ile uyumlu hale getirmek... Yeni TTK ya uyum, mevzuatı kavrayarak tamamlayabileceğimiz bir sürecin ötesinde; önemli altyapısal değişiklikler getirecek bir dönüşümdür Dış Paydaşlar

Detaylı