Asgari Kayıt Saklama Gereksinimleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Asgari Kayıt Saklama Gereksinimleri"

Transkript

1 Asgari Kayıt Saklama Gereksinimleri Bazı vergi mükelleflerine yönelik olmak üzere, belirlenen konulara ilişkin kayıtların elektronik ortamda oluşturulması, muhafaza ve ibraz edilmesine dair usul ve esasların yer aldığı 431 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ), tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Vergi mükelleflerin önemli bir bölümü, vergi ile ilgili olay ve işlemlerin takip edilmesi için bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmaktadır. İfade edilen bu süreçte vergi ile ilgili olaylar açısından önem taşıyan birçok veri ve bilgi, mükellefler tarafından elektronik ortamda oluşturulmakta, analiz edilmekte ve iç kontrol süreçlerinde kullanılmaktadır. Artan faaliyet hacimlerinin de doğal sonucu olan bu durum, vergi ile ilgili olmak üzere elektronik ortamda oluşturulacak kayıtlara yönelik bazı belirlemelerin yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Tebliğ ile bazı vergi mükelleflerine yönelik olarak yapılan belirlemelerin temel amacı, mal ve hizmet hareketi ile ilgili elektronik ortamda oluşturulacak kayıtlarda yer alması gereken asgari içeriklerin belirlenmesidir. Asgari içerik belirlemesi, söz konusu kayıtların vergi denetimi ile ilgili süreçlerde kullanım imkanını arttırdığı gibi mükelleflere ait iç kontrol süreçlerinin de gelişmesine yardımcı olacaktır. Aşağıda yer alan mükellefler, Tebliğ ile birlikte getirilen kayıt saklama gereksinimlerine uygun kayıtları oluşturmak, muhafaza ve ibraz etmek zorundadır sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu ekinde yer alan (I) sayılı liste kapsamında ÖTV mükellefiyeti olanlar, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında bayilik, taşıma, dağıtıcı, depolama (deniz taşıtları dahil), madeni yağ, serbest kullanıcı, ihrakiye teslimi, iletim, rafinerici ve işleme lisanslarından herhangi birisine sahip olanlar1, 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunun Kapsamında CNG, depolama, toptan satış, dağıtım, iletim, ithalat ve ihracat lisanslarından herhangi birisine sahip olanlar2, 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu kapsamında dağıtıcı, depolama, taşıma ve otogaz bayilik lisanslarından herhangi birisine sahip olanlar3, ÖTV Kanunu ekinde yer alan (III) sayılı listenin B cetvelinde yer alan ürünlerle ilgili olarak; o Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan Tütün Ticareti Yetki Belgesi almış gerçek ve tüzel kişiler, o Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi almış gerçek ve tüzel kişiler, o Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi almış gerçek ve tüzel kişilerin mamullerinin, Toptan Satış Belgesi sahibi mükelleflere pazarlama ve dağıtımını gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişiler.

2 kapsama giren vergi mükelleflerince gerçekleştirilen mal ve hizmet hareketleri ile ilgili olmak üzere, aşağıda yer alan konulara ilişkin kayıtları elektronik ortamda oluşturmak, muhafaza ve ibraz etmek zorundadır. Oluşturulacak kayıtların, mükelleflerin tüm faaliyetlerine ilişkin olarak hazırlanması gerekmektedir. Satış kayıtları Alış kayıtları Dönem başı ve dönem sonu mal stoklarına ilişkin envanter kayıtları İthalat kayıtları İhracat kayıtları Üretim kayıtları Diğer kayıtlar Tebliğ kapsamında belirlenen konulara ilişkin kayıtların oluşturulması işlemi, işlemlerin yasal defterlere kaydedilmesi ile birlikte tamamlanmak zorundadır. Asgari Kayıt saklama gereksinimi belirlenen konular Kayit_Saklama_Listeleri_sahaları.pdf dosyasında ayrıca belirtilmiştir.

3 ASGARİ KAYIT SAKLAMA MODÜLÜ 431 sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre Yeni Nesil Muhasebe sistemine Asgari Kayıt Saklama Modülü eklenmiştir.

4 Asgari Kayıt Saklama Listeleri ile 431 sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre istenilen kayıtlar listelenmektedir. Liste türü olarak Satış Kayıtları, Alış Kayıtları, Envanter Kayıtları, İthalat Kayıtları, İhracat Kayıtları, Üretim Kayıtları seçimleri mevcuttur. Tüm liste türleri için aynı dönem başlangıç ve bitiş aralığına göre liste alınmalıdır. Listelenecek kayıtların muhasebe sistemi ile entegre edilmiş olması gerekmektedir. Liste türü seçimi yapıldıktan sonra gride liste alınmaktadır. Grid de yer alan kayıtlar üzerinde değişiklik yapılabilir ve listede yer alması istenmeyen kayıtlar sol kısımdaki check ibaresi ile seçilebilmektedir.

5 Satış Kayıtları; Satılan mal veya sunulan hizmetler dolayısıyla (iadeler dâhil) düzenlenen fatura ve fatura yerine geçen belgelere ilişkin kayıtlardır.liste ekranında mal kodu filtresi ve listelenecek evrak türüne göre Satış Faturaları, Ödeme Kaydedici Cihaz Fişi, Perakende Satış Faturası seçimleri yapılabilmektedir.

6 Alış Kayıtları; Temin edilen mal veya hizmetler dolayısıyla (iadeler dâhil) düzenlenen fatura ve fatura yerine geçen belgelere ilişkin kayıtlardır. Liste ekranında mal kodu filtresi ve listelenecek evrak türüne göre Alış Faturaları, Gider Faturası, Ödeme Kaydedici Cihaz Fişi, Serbest Meslek Makbuzu seçimleri yapılabilmektedir. Bu bölümde gider ve hizmet faturalarının listede yer alabilmesi için stok detayının girilmiş olması gerekmektedir.

7 Envanter Kayıtları; Dönem başı ve dönem sonu mal (ilk madde malzeme, yarı mamul, mamul, ara girdi ve ticari mal) mevcutlarına ilişkin kayıtlardır. Liste ekranında mal kodu filtresi verilebilmektedir. Bildirilmesi gereken kayıtlar arasında Birim Maliyet bilgileri yer aldığı için liste alınmadan önce maliyet hesaplarının yapılıp stok kartlarına işlenmiş olması gerekmektedir.

8 İthalat Kayıtları; İthalat işlemleri ile ilgili oluşturulan kayıtlardır. Liste ekranında mal kodu filtresi verilebilmektedir. İthalat kayıtlarının listelenebilmesi için yeni eklenen ithalat/ihracat dosyaları seçeneğinden ithalat dosyası bilgilerinin tanımlanmış olması gerekmektedir.

9 İhracat Kayıtları; İhracat işlemleri ile ilgili oluşturulan kayıtlardır. Liste ekranında mal kodu filtresi verilebilmektedir. İhracat kayıtlarının listelenebilmesi için yeni eklenen ithalat/ihracat dosyaları seçeneğinden ihracat dosyası bilgilerinin tanımlanmış olması gerekmektedir.

10 Üretim Kayıtları; Listele ekranında mal kodu filtresi verilebilmektedir. Üretim Girdileri ve Çıktıları olarak işlem tipi İmalat ve evrak tipi Üretim Fişi olan Giriş/ Çıkış kayıtları listelenmektedir. Üretim reçeteleri olarak da mamül ağacı tablosundaki mamül ve hammadde bilgileri listelenmektedir.

11 Excel dosyasına Listeleme Menüdeki Ctrl_E Excel e listele tuşu ile excel dosyasına listeleme yapılmaktadır. Açılan pencerede dosyanın yer alacağı dizin ve dosya ismi değiştirilebilir.

12 Aşağıdaki örnek excel dosyasındaki gibi her liste türü ayrı sheet de yer almaktadır.

13 İthalat/İhracat Dosyası İthalat ve ihracat dosyalarını sisteme kaydetmek amacıyla Fatura sistemine İthalat/İhracat dosyası seçenekleri eklenmiştir.

14 İthalat Dosyası Kartı; ithalat dosyasına ait gümrük bilgileri ve döviz transferinin yapıldığı banka bilgileri tanımlanmaktadır. Faturada yer alan İthalat dosya numarası sahasında açılan F9 penceresi ile bu karttaki bilgiler gösterilmektedir.

15 İhracat Dosyası Kartı; ihracat dosyasına ait gümrük bilgileri ve döviz transferinin yapıldığı banka bilgileri tanımlanmaktadır. Faturada yer alan İhracat dosya numarası sahasında açılan F9 penceresi ile bu karttaki bilgiler gösterilmektedir.

16 Gümrük İdaresi Kodu; İthalat/İhracat dosyalarında tanımlamak için Cari hesap sistemindeki referans kartlarına Gümrük İdaresi Kodu sahası eklenmiştir. Ctrl_E tuşu ile xml dosyadan transfer edilebilmektedir.

Kayıt Saklama Gereksinimleri

Kayıt Saklama Gereksinimleri Kayıt Saklama Gereksinimleri Ocak 2014 Gelir İdaresi Başkanlığı İlkadım Cad. 06450 Dikmen/ANKARA kayitsaklama@gelirler.gov.tr http://www.gib.gov.tr İçindekiler I. Kayıt Saklama Gereksinimleri... 2 Giriş...

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2014/031 Ref: 4/031

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2014/031 Ref: 4/031 SĐRKÜLER Đstanbul, 28.01.2014 Sayı: 2014/031 Ref: 4/031 Konu: KAYIT SAKLAMA GEREKSĐNĐMLERĐ KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR Gelir Đdaresi Başkanlığı tarafından www.gib.gov.tr internet adresinde 431 Sıra No.lı Vergi

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/62 TARİH: 31.12.2013

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/62 TARİH: 31.12.2013 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/62 TARİH: 31.12.2013 KONU Bir Takım Muhasebe Kayıtlarının Belirli Mükellefler Tarafından Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası Ve İbraz Edilmesi Zorunluluğuna İlişkin Vergi

Detaylı

S İ R K Ü L E R : 2 0 1 4 / 3

S İ R K Ü L E R : 2 0 1 4 / 3 01.01.2014 S İ R K Ü L E R : 2 0 1 4 / 3 Bazı Mükelleflere Elektronik Ortamda Kayıt Saklama Zorunluluğu Getirildi 29.12.2013 tarihli Resmi Gazete de 431 no.lu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır link http://goo.gl/3xs2po

Detaylı

İSTANBUL DENETİM ve YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A. Ş.

İSTANBUL DENETİM ve YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A. Ş. 1 Tarih : 31.12.2013 Sayı : İST.YMM.2013/2617 Sirküler No : İST.YMM.2013/86 431 NOLU VUK GENEL TEBLİĞİ 29.12.2013 tarih ve 28866 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Vergi Usul Kanunu 431 Seri Nolu Genel

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık No : 2013-050 Tarih : 31.12.2013 Konu : Kayıtların Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası Ve İbraz Edilmesi 29.12.2013 tarih ve28866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 431 sıra numaralı Vergi Usul

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013-73 Sirküler Tarihi :31.12.2013 Konu : Kayıt Saklama Gereksinimlerine İlişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı. 29.12.2013 tarih ve 28866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve

Detaylı

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri e-arşiv e-arşiv E Arşiv Nedir e-arşiv Faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

Sirküler Tarihi : 03.01.2014 Sirküler No : 2014/002

Sirküler Tarihi : 03.01.2014 Sirküler No : 2014/002 Sirküler Tarihi : 03.01.2014 Sirküler No : 2014/002 KAYITLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURULMASI, MUHAFAZASI VE İBRAZ EDİLMESİNE (KAYIT SAKLAMA GEREKSİNİMLERİNE) DAİR USUL VE ESASLAR (431 Sıra No.lu Vergi

Detaylı

30.06.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/85

30.06.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/85 30.06.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/85 KONU: : Maliye Bakanlığınca Belirlenen Mükelleflerden Kayıtların Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası ve İbraz

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 08.01.2014 Sayı: 2013/006 Konu: KAYITLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA SAKLANMASINA İLİŞKİN TEBLİG YAYINLANMIŞTIR Gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlar çerçevesinde mükelleflerin

Detaylı

KAYITLARINI ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURMASI, MUHAFAZA VE İBRAZ ETMESİ GEREKEN MÜKELLEFLER

KAYITLARINI ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURMASI, MUHAFAZA VE İBRAZ ETMESİ GEREKEN MÜKELLEFLER KAYITLARINI ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURMASI, MUHAFAZA VE İBRAZ ETMESİ GEREKEN MÜKELLEFLER İbrahim ERCAN* 1- GİRİŞ Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu nun(t.c.yasalar, 1961) Mükerrer 242 nci maddesi

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/127. Bazı Mükelleflere Belirli Konularda Elektronik Kayıt Tutma Zorunluluğu Getirilmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/127. Bazı Mükelleflere Belirli Konularda Elektronik Kayıt Tutma Zorunluluğu Getirilmiştir. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Konu: 431 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği, 01/07/2014 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Konu: 431 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği, 01/07/2014 tarihinde yürürlüğe girecektir. ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No: 2014/58

Detaylı

DUYURU: 04.01.2015/1

DUYURU: 04.01.2015/1 DUYURU: 04.01.2015/1 Bilindiği üzere, 29.12.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 431 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği ile, bazı mükelleflere, Tebliğ ekinde yer alan konular itibariyle

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ. (Sıra No :431)

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ. (Sıra No :431) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 30.12.2013 Sirküler No : 2013 / 50 VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ (Sıra No :431) Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan ; 29.12.2013 tarih ve 28866 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2014/41 30/6/2014 İçindekiler: * Kayıt saklama gereksinimlerine ilişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin (Sıra No:431) yürürlük süresi ertelendi. KAYIT SAKLAMA GEREKSİNİMLERİNE İLİŞKİN VERGİ

Detaylı

Sirküler No: 153 İstanbul, 30 Aralık 2013

Sirküler No: 153 İstanbul, 30 Aralık 2013 Sirküler No: 153 İstanbul, 30 Aralık 2013 Konu: Bazı mükelleflere, kayıtların elektronik ortamda oluşturulması, muhafazası ve ibraz edilmesine ilişkin zorunluluk getiriliyor. Özet: 29 Aralık 2013 tarihli

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2014/75 2/12/2014 İçindekiler: * Bazı mükelleflere ilave yükümlülükler getiren 431 No lu VUK Genel Tebliği 1.1.2015 te yürürlüğe giriyor. BAZI MÜKELLEFLERE İLAVE YÜKÜMLÜLÜKLER GETİREN 431 NO

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 50 İST, 15.07.2014

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 50 İST, 15.07.2014 SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 50 İST, 15.07.2014 ÖZET: Kayıt saklama gereksinimlerine ilişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin (Sıra No:431) yürürlük süresi ertelendi. KAYIT SAKLAMA GEREKSİNİMLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

Sirküler Rapor 19.06.2014/134-1

Sirküler Rapor 19.06.2014/134-1 Sirküler Rapor 19.06.2014/134-1 ELEKTRONİK ORTAMDA KAYIT SAKLAMA ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN VERGİ UJSUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ 1 TEMMUZ 2014 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR ÖZET : Petrol ürünleri ile alkol ve tütün

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 08.01.2015 Sayı: 2015/ 013 Ref: 4/013

SİRKÜLER İstanbul, 08.01.2015 Sayı: 2015/ 013 Ref: 4/013 SİRKÜLER İstanbul, 08.01.2015 Sayı: 2015/ 013 Ref: 4/013 Konu: 431 SIRA NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ KAPSAMINDA KAYIT SAKLAMA GEREKSİNİMİNE DAİR VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYINLANMIŞTIR 70 Numaralı VUK

Detaylı

431 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

431 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 30.12.2013/230-1 431 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, vergi denetim faaliyetlerinin gelişen teknolojilere uygun bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile

Detaylı

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...)

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...) Maliye Bakanlığından: Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...) 1. Giriş 1.1. Gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar çerçevesinde mükelleflerin önemli bir bölümü, basit

Detaylı

İstanbul, DUYURU NO:2013/108

İstanbul, DUYURU NO:2013/108 İstanbul, 30.12.2013 Bazı Mükellef Gruplarının Kayıtlarının Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası ve İbraz Edilmesine Dair 431 sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2013/108

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) 2013 / 169 SAYI ÖZET

BAKIŞ MEVZUAT KONU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) 2013 / 169 SAYI ÖZET BAKIŞ MEVZUAT KONU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) 2013 / 169 SAYI ÖZET Bazı mükellef gruplarına; ithalat, ihracat, satış, üretim gibi konularda belirlenen asgari içeriklere uygun kayıtları,

Detaylı

Mali Bülten No: 2013/62 Vergi/4 Aralık 2013

Mali Bülten No: 2013/62 Vergi/4 Aralık 2013 ` Mali Bülten No: 2013/62 Vergi/4 Aralık 2013 Kayıt Saklama Gereksinimlerine İlişkin VUK Genel Tebliğ Taslağı Güncellendi kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: Taslak Tebliğ de, vergi denetim faaliyetlerinin

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431)

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) Resmî Gazete 29 Aralık 2013 PAZAR Sayı : 28866 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu

Detaylı

TEBLİĞ. Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431)

TEBLİĞ. Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) 29 Aralık 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28866 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Gelişen bilgi ve iletişim

Detaylı

Kayıt Saklama Gereksinimleri ve e-arşiv. Z. Deniz ŞENALP SMMM - Denetçi

Kayıt Saklama Gereksinimleri ve e-arşiv. Z. Deniz ŞENALP SMMM - Denetçi Kayıt Saklama Gereksinimleri ve e-arşiv Z. Deniz ŞENALP SMMM - Denetçi 431 Sıra No lu VUK Genel Tebliği Yayım : 29.12.2013 Erteleme: 28.06.2014 (VUK Gen. Teb. 436) Yürürlük: 01.01.2015 Amaç: Vergi denetimlerini

Detaylı

SİRKÜLER. Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

SİRKÜLER. Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler SİRKÜLER SİRKÜLER TARİH : 30.12.2013 SİRKÜLER NO : 2013/70 KONU: Kayıt Saklama Gereksinimlerine İlişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı. 29.12.2013 tarih ve 28866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...)

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...) Maliye Bakanlığından: Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...) 1. Giriş 1.1. Gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlar çerçevesinde mükelleflerin önemli bir bölümü, basit

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ (NO:431)

VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ (NO:431) VERGİ USUL KANUNU TEBLİĞİ (NO:431) 29 Aralık 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28866 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam

Detaylı

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...)

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...) Maliye Bakanlığından: Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı (Sıra No:...) 1. Giriş 1.1. Gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar çerçevesinde mükelleflerin önemli bir bölümü, basit

Detaylı

Kayıt Saklama Gereksinimleri

Kayıt Saklama Gereksinimleri www.pwc.com.tr Kayıt Saklama Gereksinimleri (Elektronik) Kayıt Saklama Gereksinimleri Tebliği Kapsamında mısınız? Zorunlu Elektronik Kayıtlar Alış Satış Kayıtları İthalat İhracat Kayıtları Mal Stok Kayıtları

Detaylı

VUK 431 SIRA NO LU TEBLİĞ

VUK 431 SIRA NO LU TEBLİĞ AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,30/12/2013 Sayı:2013/44

Detaylı

TEBLİĞ. M aliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam

TEBLİĞ. M aliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam 29 Aralık 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28866 M aliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 431) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam TEBLİĞ MADDE 1 (1) Gelişen bilgi ve iletişim

Detaylı

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/018

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/018 03.01.2014 ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/018 KONU: Maliye Bakanlığı tarafından Vergi denetim faaliyetlerinin geliģen teknolojilere uygun bir Ģekilde yürütülebilmesi

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2015/10 6/Ocak/2015 İçindekiler: * Kayıt saklama gereksinimlerine ilişkin VUK Genel Tebliği (Sıra No:431) hakkında açıklamalar yapıldı. (VUK Sirküleri/70) KAYIT SAKLAMA GEREKSİNİMLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 08.01.2014 Sayı: 2014/024 Ref: 4/024. Konu: KAYITLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA SAKLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 08.01.2014 Sayı: 2014/024 Ref: 4/024. Konu: KAYITLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA SAKLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 08.01.2014 Sayı: 2014/024 Ref: 4/024 Konu: KAYITLARIN ELEKTRONİK ORTAMDA SAKLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYINLANMIŞTIR Gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlar çerçevesinde

Detaylı

Elektronik Ortamda Kayıt Saklama (431 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu)

Elektronik Ortamda Kayıt Saklama (431 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu) Elektronik Ortamda Kayıt Saklama (431 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu) Amaç ve Fayda Muhasebe modülünde 431 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu (VUK) uyarınca ilgili vergi mükelleflerine yönelik olmak üzere belirlenen

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2013/93 31/12/2013 İçindekiler: * Mukimlik belgeleri hakkında G.İ.B. sirküleri yayımlandı. * Kayıt saklama gereksinimlerine ilişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:431)yayımlandı.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı

T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı E-DENETİM Fatih ADANUR Ankara, 25.03.2016 1 Gündem 1. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Görevleri ve Yapısı 2. Elektronik Denetim Şubesi 3. Elektronik

Detaylı

VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER NİSAN-HAZİRAN 2014

VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER NİSAN-HAZİRAN 2014 VERGİ MEVZUATINDA GELİŞMELER NİSAN-HAZİRAN 2014 Nisan-Haziran 2014 döneminde vergi mevzuatındaki değişiklikler ve bu değişikliklere ilişkin açıklamalarımıza aşağıda tarih sırasına göre yer verilmiştir.

Detaylı

e-defter ve Kayıt Saklama Gereksinimleri

e-defter ve Kayıt Saklama Gereksinimleri e-defter ve Kayıt Saklama Gereksinimleri Sunum Planı e-defter e-defter Uygulaması e-defter-tanım Yararlanma Koşulları e-defter Oluşturma Adımları Örnek e-defter ve Berat Dosyaları e-defter Paketi İçeriği

Detaylı

TEBLİĞ. SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: 43)

TEBLİĞ. SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: 43) 15 Haziran 2010 SALI Resmî Gazete Sayı 27612 Maliye Bakanlığından TEBLİĞ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO 43) 213 sayılı Vergi Usul Kanununun

Detaylı

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-Mikro Yazılım olarak, e-fatura Özel Entegratörlük yönteminde, Veriban Firması ile Ocak 2016 itibariyle sözleşmemiz sona ermiş olmasına rağmen, devam

Detaylı

SİRKÜLER (2014 75) Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde; 29.12.2014 tarihli Vergi Usul Kanunu Sirküleri/70 yer almakta olup, bu sirkülerde;

SİRKÜLER (2014 75) Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde; 29.12.2014 tarihli Vergi Usul Kanunu Sirküleri/70 yer almakta olup, bu sirkülerde; 31.12.2014 SİRKÜLER (2014 75) Konu: 431 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine İlişkin Açıklama, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde; 29.12.2014 tarihli Vergi Usul Kanunu Sirküleri/70

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Uygulamasında, yük bilgilerinin listelendiği Genel Yük Listesi Basılacak Alanlarına Faaliyet Mal Cinsi seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 229524) Karayolu Uygulamasında

Detaylı

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği 8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri Amaç ve Fayda Netsis Sanayi Modülleri ile ilgili aşağıdaki yenilikler kullanıma sunulmuştur. İş Emrinde Kalem Desteği Müşteri Siparişi Önceliklendirme MRP

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 06.01.2015/20-1 431 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİNİ AÇIKLAYAN 70 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 06.01.2015/20-1 431 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİNİ AÇIKLAYAN 70 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.01.2015/20-1 431 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİNİ AÇIKLAYAN 70 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Sirkülerde kayıtların elektronik ortamda oluşturulması,

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18 YÜKLENİLEN KDV LİSTESİ E-Beyannameler başlığında yer alan ve birlikte verilen beyannameler Yüklenilen KDV Listesi,İndirilecek KDV listesi ve Satış Faturaları GÇB Listesidir. Yüklenilen KDV Listesi iki

Detaylı

Form Ba ve Bs beyannamelerinin elektronik ortamda verilebilmesi amacıya Logo programlarında şu şek

Form Ba ve Bs beyannamelerinin elektronik ortamda verilebilmesi amacıya Logo programlarında şu şek Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2 17.08.2006 tarih ve 26262 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 362 sıra no.lu VUK Genel Tebliğine göre

Detaylı

efatura UYGULAMASI HAKKINDA

efatura UYGULAMASI HAKKINDA BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ GİB PORTAL KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

E-Dönüşüm Yaklaşımı E-Fatura ve E-Defter Uygulamaları

E-Dönüşüm Yaklaşımı E-Fatura ve E-Defter Uygulamaları www.pwc.com.tr E-Dönüşüm Yaklaşımı E-Fatura ve E-Defter Uygulamaları. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Zorunluluk Kapsamı 2. e-fatura Uygulaması 3. e-defter Uygulaması 4. Kayıt Saklama Gereksinimleri

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ Genel Muhasebe / E Beyannameler başlığı altına Yüklenilen KDV Listesi, Đndirilecek KDV Listesi ve Satış Faturaları ve GÇB Listesi beyanname seçenekleri eklenmiştir. Yüklenilen KDV

Detaylı

TURMOB [Kurs başlığı]

TURMOB [Kurs başlığı] TURMOB [Kurs başlığı] 21.11.2018/184-1 ÖZEL MEVZUAT SİRKÜLERİ 2019 YILINDA E-FATURA, E-DEFTER VE E-ARŞİV UYGULAMALARINA BAŞLAMA TARİHLERİ Mevcut Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ve taslak genel tebliğ

Detaylı

Ek-3 Petrol Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu

Ek-3 Petrol Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu Ek-3 Petrol Piyasası Bildirim Yükümlülük Tablosu Bildirim Yükümlüsü Bildirimin İsmi Bildirimin Yapılma Şekli Bildirim Sıklığı RAFİNERİCİ LİSANSI SAHİBİ Pazarlama Projeksiyonu Stok ve Gelir Yurt İçi Kaynak

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

İstanbul, 22.Kasım.2018

İstanbul, 22.Kasım.2018 İstanbul, 22.Kasım.2018 Sirküler Tarihi : 22.11.2018 Sirküler No : 2018 / 096 Konu : 2019 YILINDA E-FATURA, E-DEFTER VE E-ARŞİV UYGULAMALARINA BAŞLAMA TARİHLERİ ÖZET : Mevcut Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

Vergide e-devrim Bizi Nasıl Etkileyecek?

Vergide e-devrim Bizi Nasıl Etkileyecek? www.pwc.com.tr Vergide e-devrim Bizi Nasıl Etkileyecek?. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Tarihçe, Vergide e-devrimin Gelişimi ve Yasal Altyapı 2. Zorunluluklar 3. Elektronik Uygulamalar 4. Kayıt

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri Kullanıcı Kılavuzu KASIM - 2014 Yeni Nesil Tüik e-vt işlemleri TÜĐK (Türkiye Đstatistik Kurumu) tarafından 2014 yılından itibaren (YSHĐ) Yıllık Đş Đstatistikleri Sanayi ve

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER 1. GİRİŞ Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

Sirküler Rapor 31.12.2014/241-1

Sirküler Rapor 31.12.2014/241-1 Sirküler Rapor 31.12.2014/241-1 433 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 443 SIRA NO.LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 443 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Mart - 2014 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ 31 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Sistem Yönetimi TRANSFER ĐŞLEMLERĐ V-7 ve EFW VERSĐYONLARIMIZDAN ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL VERSĐYONLARIMIZA Transfer işlemleri için

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ 1. Muhasebenin Tanımı ve İşlevleri... 1 2. Muhasebe Türleri... 2 2.1. Genel Muhasebe... 2 2.2. Maliyet Muhasebesi... 3 3. Muhasebe ile İlgili Taraflar...

Detaylı

1) Tebliğin "2- Tanımlar ve Kısaltmalar" bölümünde "Bilgi Fişi" ifadesinin tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1) Tebliğin 2- Tanımlar ve Kısaltmalar bölümünde Bilgi Fişi ifadesinin tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. İstanbul, 05/01/2015 Konu: 443 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 433 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği nde Yapılan Değişiklikler (earşiv Uygulaması Değişiklikleri) I GİRİŞ: Hatırlanacağı

Detaylı

Mikro e-fatura Uygulaması

Mikro e-fatura Uygulaması Mikro Uygulaması 1 Elektronik Fatura () Uygulaması 397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin yayımı ile birlikte Elektronik Fatura Uygulaması ( Uygulaması) hizmete alınmış bulunmaktadır. Uygulaması;

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı

: e-fatura SGK Uygulaması

: e-fatura SGK Uygulaması Bölüm e-fatura SGK Uygulaması 05.03.2010 tarihinde yayımlanan 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu 01.10.2017 tarihinden itibaren elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER

7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞ KAPSAMINDA PROGRAMLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER HAZİRAN 2018 Revizyon Bilgileri Versiyon Revizyon Tarihi 1.00 14/06/2018 Eklenen/Silinen/Değişen Bölüm 1.01 02/07/2018 3.3 Stok

Detaylı

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak

Detaylı

SKONSOL2 GÜNCELLEMELERĐ

SKONSOL2 GÜNCELLEMELERĐ SKONSOL2 GÜNCELLEMELERĐ 1.84.00.00 sürümü ile birlikte SKONSOL2 de yeni özellikler yer almaktadır. Fatura türü belirleyebilme: Program içerisinde yer alan Đzle / Seçenekler menüsünde yer alan satış noktası

Detaylı

EPDK, PETROL PİYASASINDA YENİ LİSANS İLE MEVCUT LİSANSLARIN TADİL BAŞVURULARINA İLİŞKİN KURUL KARARLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTI

EPDK, PETROL PİYASASINDA YENİ LİSANS İLE MEVCUT LİSANSLARIN TADİL BAŞVURULARINA İLİŞKİN KURUL KARARLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTI EPDK, PETROL PİYASASINDA YENİ LİSANS İLE MEVCUT LİSANSLARIN TADİL BAŞVURULARINA İLİŞKİN KURUL KARARLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTI Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun petrol piyasasında lisans başvurularında

Detaylı

e-fatura Kaynağının doğruluğu, içeriğinin bütünlüğü, değişmezliği mali mühür ile sağlanır

e-fatura Kaynağının doğruluğu, içeriğinin bütünlüğü, değişmezliği mali mühür ile sağlanır e-fatura e-fatura e-fatura Kağıt faturanın elektronik halidir. Mükellefler Gelir İdaresi Başkanlığı na başvuruda bulunarak sisteme girmekteler. Böylece; *Sistemde kayıtlı kullanıcılara e-fatura gönderebilir

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri 1. Tahsilat Ödeme İşlemleri Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri Alış/Satış irsaliyeleri, Giriş/Çıkış İşlemleri Fire ve Sarf Fişleri Girebilme 3.Sms

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı