reia$ rtrnrivn nr,nxrrir ilnrivr A.$. cenet vrtmtnlugu NA,Kir ve KTyMET MUHAF,q,z,a y0nnncnsi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "reia$ rtrnrivn nr,nxrrir ilnrivr A.$. cenet vrtmtnlugu NA,Kir ve KTyMET MUHAF,q,z,a y0nnncnsi"

Transkript

1 reia$ rtrnrivn nr,nxrrir ilnrivr A.$. cenet vrtmtnlugu NA,Kir ve KTyMET MUHAF,q,z,a y0nnncnsi sinixci noluwt Genel Hiikiimler Amag Madde 1- Bu Ytinergenin amacr, Tiirkiye Elektrik iletim A.$. Genel Miidiirliigti Ana Statiisiinde belirtilen faaliyetler kapsamrndaki nakit ve krymetlerin muhafazasrnda uygulanacak usul ve esaslann belirlenmesi ile muhafazadan sorumlu olan personelin gdrev, yetki ve sorumluluklannrn diizenlenmesidrr. Kapsam Madde 2- Bu Ydnerge, Tiirkiye Elektrik iletim A.$. Genel MUd[rliifii Ana Stattistinde belirtilen faaliyetler kapsamrnda yer alan nakit ve krymetlerin muhafazasrna ydnelik usul ve esaslan kapsar. Dayanak Madde 3- Bu Ydnerge, 233 sayrh Kamu iktisadi Tegebbtsleri Hakkrnda Kanun Htikmiinde Kararname ile bu Kararnamede de$igiklik yapan 399 sayrh Kanun Hiikmiinde Karamame ve tarihli ve sayrh Resmi Gazete'de yaymlanarak ytiriirliile giren Ttirkiye Elektrik iletim A.$. Ana Statusu hiikiimlerine dayanrlarak hazrrlanmrgfir. Tanrmlar Madde 4- Bu Yiinergede gegen; a) TepekkUl: Tiirkiye Elektrik iletim A.$.'yr, b) TEIA$: Ttirkiye Elektrik iletim Anonim $irketi'nin krsaltrlmrg adrnr, c) Merkez Teqkilatr: Tiirkiye Elektrik iletim A.$. Genel Miidiirltigi.i'nii, d) TaSra Tegkilatr: Tegekktile ait olan tesis ve igletmeler toplulu[unu, e) Unite: Tegekkiile balh merkez ve ta$ra teqkilatrnda yer alan miistakil birimi, f) igletme: TEiA$'a balh igletmelerin mal ve/veya hizmet iireten birimlerini, g) Nakit ve ktymet: Bu ydnergenin 5 inci maddesinde ifade edilen muhafazaya tabi nakit ve krymetleri,

2 h) Sorumlu: Bu ytinergenin 5 inci maddesinde ifade edilen nakit ve klymetleri kasada veya gefik dolapta muh afaza eden, noksanhlr veya kaybr halinde sorumlu olan gdrevlileri, ifade eder. Muhafazaya Tabi Nakit ve Klymetler Madde 5- Muhafazaya tabi nakit ve krymetler qunlardrr; a) Para (Tiirk Lirasr ve Yabancr Paralar), b) Tllrk Ticaret Kanunu'na gore krymetli evrak saytlan Kambiyo Senetleri (Polige, Bono, Qek), Hisse Senedi, ilmiihaber, Kupon ve Talon, Intifa Senedi, Tahvil, Makbuz Senedi ve Varant, Koniqmento, Taf lma Senedi, Tiirk Medeni Kanunu'na gdre krymetli evrak sayrlan ipotekli Borg Senedi, irat Senedi, Rehinli Tahvil, Rehin Makbuzu. Sermaye Piyasasr Kanunu'na gdre krymetli evrak sayrlan Varhla Dayah Menkul Ktymet, Oydan Yoksun Hisse Senedi, Yattnm Fonu Katrlma Belgesi, Depo Sertifikast, Hisse Senedi ile Deliqtirilebilir Tahvil, Kahlma intifa Senedi, Kdra lqtirakli Tahvil, Banka Bonosu ve Banka Garantili Bonolar, Finansman Bonosu, Gayrimenkul Sertifrkasr, KAr ve Zarar Ortakhlr Belgesi, Altrn Gtimiig ve Platin Bonosu ile Teminat Mektubu, Qek Kamesi, Kefaletnameler, Sigorta Poligeleri, c) Teqekkiiliin leh ve aleyhine taahhut veya kefaleti, hak veya ibrayr igeren Taahhiitname ve Sdzleqmeler, Protokoller, Anlaqmalar, d) Diplomalar, Sicil Raporlarr, Gizli Tezkiye Varakalarr, Gizli Tahkikat ve Teftiq Raporlart, gifreler, Ozel Kodlar, e) Tahsilat ve Tediyata iligkin Fiq ve Belgeler, Teselliim Vesikalarr, Bordrolar, Mahsup Figleri ve diler krymetli evrak. ikinci BOLtiM Muhafaza Yerleri ve Nitelikleri, Kasa Qe$itleri, Giivenlik Tedbirleri, Kasa Anahtarlarr Muhafaza Yerleri Madde 6- Bu yd'nergenin 5 inci maddesinin (a) ve (b) frkalarrnda belirtilen ktymetler gift anahtarh, yangrna ve her gegit tehlikelere karqr dayanrkh kasalarda (c), (d), (e) ve (f) fikalarrnda yazrh krymetler, gereline gdre gift veya tek anahtarh aynt nitelikteki kasalarda, gelik dolaplarda ve kilitli odalarda muhafaza edilir.

3 Vezne Kasasr Madde 7- Unitelerin her tiirlii ddemelerini bankalar aracrlllr ile yapmasl esastlr. Bu Ydnergenin yiirurlu!e girmesinden sonra mevcut vezne kasalan kapatllacaktlr. Ancak, vezne kasasrndan iideme zorunlululu bulunan iiniteler gerekge belirtmek suretiyle ahnacak Genel M0dUrlUk Makam Olur'u ile vezne agabilirler. Vezne kasast agtlmastna izin verilen [nitelerde, vezne odasr bulundurulmasr ve bu yonergenin vezne kasastna iligkin hilkiimlerinin uygulanmasr zorunludur. Vezne kasastnda giinliik ihtiyacr karqtlayacak kadar para muhafaza edilir. Vezne kasalannda bulundurulacak limit Genel Miidiirliik tarafrndan tespit edilir ve bu limitten fazlasr vezne kasasrnda saklanamaz, banka hesaplartna yattrtltr. Vezne Kasalannln Adedi Madde E- Vezne kasalarrnrn adedi, nakit ve krymetlerin gegit ve hacmine gore tinite amirleri tarafi ndan tesoit olunur. Giivenlik Tedbirleri, Kasalarda Aranacak Nitelikler Madde 9- Para, Kambiyo Senetleri (Polige, Bono, Qek), Hisse Senedi, ilmiihaber, Kupon ve Talon, intifa Senedi, Tahvil, Makbuz Senedi ve Varant, Konigmento, Tagrma Senedi, Ipotekli Borg Senedi, irat Senedi, Rehinli Tahvil, Rehin Makbuzu, Varhla Dayah Menkul Krymet, Oydan Yoksun Hisse Senedi, Yatrrrm Fonu Katrlma Belgesi, Depo Sertifikasr, Hisse Senedi ile Degiqtirilebilir Tahvil, Katrlma intifa Senedi, Kira igtirakli Tahvil, Banka Bonosu ve Banka Garantili Bonolar, Finansman Bonosu, Gayrimenkul Sertifikasr, Kir ve Zarar Ortakhlr Belgesi, Altrn GUmUS ve Platin Bonosu, Teminat Mekh.rbu, Qek Kamesi Kefaletnameler ve Sigorta Poligelerinin muhafaza edilmesine mahsus kasalarda baqhca qu nitelikler aranrr; a) Yangrna, gahnmaya ve krrrlmaya karqr dayanrkh olmahdrr. b) Qift ve yedek anahtarh olmalt ve bunlar eksiksiz olarak mevcut bulunmahdtr. c) Biittin anahtarlar kasayt irnal eden tarafrndan yaprlmrq olmahdrr. d) Kilit ve tesisat ile yiizeylerinde pas bulunan kasalar ile anahtarcrlar tarafrndan fazla arahtar imal edilmesi veya kaybolan anahtarlarrn bagkalan tarafrndan bulunup saklanmrq olmasr ihtimalleri giiz dniinde tutularak, anahtan kaybolan kasalar, kasayr imal eden tarafrndan kilidi deligtirilmedikqe bu ycinergenin 5 inci maddesinin (a) ve (b) frkralarrnda belirtilen nakit ve krymetlerin muhafazasrnda kullanrlamaz. e) Bu ydnergenin yiiriirliiee girmesinden sonra ahmr yaprlacak kasalarda ltkarrdaki hususlara ilaveten TSE velveya ISO standartlan aranlr.

4 Vezne Odasrna Bagkalannrn Girmesine Engel Olunmasl Madde l0- Kasantn agtk bulundulu saatlerde gdrevleri gerelince vezne odasrna ilgili iinitenin Bagkan, $ube Miidurii, Miidiir Yardtmctsr, B6lge/lgletme Miidtir Yardrmcrsl, Miidiir, vezneden sorumlu $ef ve Memur ile Miifettiq ve iq Denetgilerden ba;kalarrnrn girmesi kesin olarak yasaktrr. Veznedarlar, kasa i;leriyle ugraftlklan strada herhangi bir sebeple meggul edilemezler. Kasanrn Agrk Bulunacafr Saatlerde Altnacak Tedbirler Madde ll- Veznedarlar sayrp teslim aldrklarr veya iidemek ilzere hazrrladtklarr paralan giqe bankrnrn yanrna veya drqardan ahnmasr muhtemel yerlere koyamazlar. Gerek paket halinde, gerekse paketlenmemiq durumda olan paralar, kasaya konuluncaya kadar gige bankrnrn i9 tarafindaki gekmecelerde saklanrr ve ddeme buradan yaprlrr. Kasa Anahtarlarr ve Anahtarlann Kaydl, Teslim ve Teselliim lpleri Madde 12- Kasalann anahtar ve yedek anahtarlarr Unitelerde "Kasa Anahtarlan Kayrt/Verbal Defteri" ne kaydedilir. Bu deftere; Her kasaya bir sayfa alnlarak, srra numarasl ve kasanrn demirbag numarasl, markast, fabrika numarasl, Kullanrlmakta olan anahtarlann adedi, cinsi (drq kapak iist anahtarlan, ig giiz anahtan vb.) ve numarasl, Yedek anahtarlarrn adedi, cinsi, numarasr, hangi bankaya konuldulu banka yazrsr veya makbuzunun tarih ve numarasr yaztlrr. Her kasanrn kullanrlmakta olan anahtarlannrn kimlerin elinde bulundulu kayrt defterinin "anahtarlarrn devir ve teslim iqlemleri" krsmrna kaydedilerek, anahtarlan teslim alanlar ve teslim edenler tarafindan imzalanrr. Anahtarlann her devir ve teslimi srrasrnda ileili hususlar tekrar deftere yazrlarak imzalanrr. Aynca, kasanrn marka ve numarasryla, anahtar numarasr ve anahtarlarrn cinsi, kimin tarafrndan teslim ahndrlr anahtarla birlikte devredilen delerler varsa cins ve tutarlarrnr igeren eden iig niishah bir tutanak dtizenlenerek, bu tutanagrn ikinci niishasr bir yazr ekinde vezne servisinin balh bulundulu muhasebeye, iigiincii ntishasr varsa kontrol servisine, kontrol servisi yoksa ilnite amirine verilir. Birinci niishast ise krymetli evrakrn bulundulu kasada saklanrr. Bu tutanak anahtan teslim eden ve alanlarla birlikte tinite amiri veya giirevlendireceli yetkililerce miiqtereken imzalanrr.

5 Muhasebeye verilen tutanaga istinaden personel elindeki her anahtar 1,00.- TL iz bedel iizerinden naztm hesaplara kaydedilir, tutanak mahsup fiqine eklenir ve birinci niishanln krymetli evrak kasasrnda oldupuna dair mahsup fi$ine not yaz lllr. Yeniden devil ve teslim islemi yaprlrrken eski yaprlan iqlem iptal edilir ve yukarrda yaalan hususlar yeniden tekrarlantr. Yedek Anahtarlarrn Saklanmasr Madde 13- Kasalarrn yedek anahtarlarr; hangi kasaya ait oldufu, saytst, cinsi ve numaralart ilg niisha olarak diizenlenen bir tutanakla tespit edilerek sallam bir ambalaja sartldtktan sonra tutanagln iig[ncii niishaslyla kutuya konulur. Bu kutu posta kolisi qeklinde ambalajlantp ballandtktan sonra ek ve dii[iimleri birkag yerinden miihilr mumu ile kapatrhp tizerleri resmi miihtirle miihtirlendikten sonra emaneten saklanmak iizere makbuz veya resmi bir yazr kargrhfirnda bankaya verilir. Bu anahtarlartn hangi bankada saklanacalr Genel Miidiirliik tarafrndan tayin ve tespit olunur. Yedek anahtarlann iinitelerde saklanmast yasakttr. Kasa yedek anahtarr ile ilgili iig niisha olarak tanzim edilen tutanak ilnite amiri veya gorevlendirece[i yetkilinin, vezne servisinin balh oldulu amirin ve veznedartn imzasr olmak i.izere en az iig gtirevli tarafrndan imzalanr, kutunun kapattlmastnda bu gorevliler hazrr bulunurlar. Tutanagln birinci niishasr, bankadan ahnacak makbuz veya resmi yazrya (Bankadan altnan makbuz veya yazr bu ydnergenin 12 nci maddesine gdre kasa anahtarlan kayrt defterine de iqlenir.) eklenerek krymetli evrakrn bulundu[u kasada saklanrr. ikinci niishasr, vezne servisi ile ilgili muhasebeye verilerek 1,00.- TL iz bedeli iizerinden nazrm hesaplara kaydt yapthr. Tutanak ve bankadan ahnan yazr veya makbuzun sureti mahsup figine eklenir, mahsup figine tutanagln birinci niishasr ile banka makbuz veya y.zlsrnln krymetli evrak kasastnda olduluna dair not yazrlrr. Saklanmasr igin bankaya verilmig olan yedek anahtarlarr ve tutanagln iigiincii niishasrnr ihtiva eden kutu gerektilinde iinite amiri veya yardrmcrsr baqta olmak iizere yetkili iki gahsrn imzasr ile bankadan geri ahnabilir. Geri ahnmasrnr zorunlu krlan sebepler bir tutanakla tespit edildikten sonra tinite amirinin havalesini taqryan bir yazr ile durum ilgili muhasebeye bildirilir. Muhasebe bu yaz lya istinaden gerekli iglemi yapar. Tegekkiil miifettigleri, senelik teftigleri srrasrnda kasa anahtar ve yedek anahtarlarryla bunlara ait makbuz, yazl ve tutanaklan, "Kasa Anahtarlan Kayrt/Verbal Defteri"nde ve nazlm hesaplarda bulunmasr gereken kayrtlarla kar;rlaqtrrmak suretiyle tetkik ve teftig ederler. Bu tetkikler slraslnda gerekli giiruldiilii takdirde, yedek anahtarlar saklanmak iizere verilen bankalardan yukarrda yazrlan usule gdre ahnarak sayrlrr ve tespit iqlemi bittikten sonra yedek anahtarlar belirtilen usul gergevesinde aynr giin bankaya teslim edilir.

6 Anahtarlan Teslim Alanlann Yiikiimliiliikleri Madde 14- Kendilerine kasa anahtart teslim edilen her personel, anahtarlannt itina ile saklamak, mevzuat hiiktimlerine ve teamiillere g0re kullanmak zorundadtr. Bu personeller teslirn aldrgr anahlarlartn ait oldulu kasa veya qelik dolaplar gibi rnuhafaza yerlerinin aqtk bulundulu zamanlarda buralardan ayrrlamazlar. Her tiirlii sorumluluk bu personellere aittir. Muhafaza $ekilleri, Muhafaza Personeli, Gdrev ve Sorumluluklar Tek Muhafaza $ekli Madde 15- Muhafazaya tabi nakit ve krymetlerin TegekkillUmiiz elemant olan bir gdrevlinin sorumlulufu altrnda muhafazasr tek muhafazadtr. Ortak Muhafaza $ekli Madde 16- Muhafazaya tabi nakit ve krymetlerin Teqekk0ltimiiz elemanlan olan birden fazla g0revlinin sorumlululu altrnda ve bu gdrevliler tarafindan mii$tereken agrhp kapanabilen kasa veya gelik dolapta muhafazasl ortak muhafazadr. Bu ydnergenin 27 nci maddesinde ortak muhafaza ve sorumluluea katrlma avnntrh olarak belirtilmistir. Tek veya Ortak Muhafazaya Tabi Krymetler Madde l7- Bu yonergenin 5 inci maddesinin (a), (b), (c), (d) ve (e) fikralarrnda yazrlr nakit ve krymetlerin ortak muhafazaya tabi tutulmalan esastrr. ipin gere!ine veya hacmine gdre ne gibi hallerde hangi krymetlerin tek muhafazaya tabi tutulacagl hangi servislerde tek muhafazanrn yeterli olacalr hususlarr, yaprlacak teklife gore veya re'sen Genel Miidiirliik tarafrndan tespit olunur. Muhafaza Personeli, Vezne Servisleri Personeli Madde le- Vezne servisi gdrevlilerinin bu iqlerde gahgmrq veya gahgmaya elverigli kiqiler arasrndan segilmesi qarttrr. Unvan ve adetleri iinitelerin iq hacimlerine giire kadrolarla tespit edilir. Bu personelin memur veya s6zlegmeli memur olmalarr garttrr. Herhangi bir qekilde gdrevine gelmeyen $ef veya veznedar gibi g<irevlinin bu gorevini bagka bir gdrevliye gdrdtirmeye iinite amiri yetkilidir. Bu gibi hallerde iinite amirleri her ttirlii tedbiri almak zorunlululunda olup, aksine davranrg ve ihmallerinden dolayr sorumludurlar. Mutemetler Madde 19- Vezne servisleri drqrnda gilrev unvanlan ne olursa olsun personel ddemelerini kargrlamak igin mutemet avansr verilerek bu y<inergenin uygulanmasrnda //-; i'. *a"

7 "Mutemet" denir. Mutemetlere verilecek avanslartn miktarl il hacimlerine gdre amirlerinin teklifi ve 0nitenin 6deme emri vermeye yetkilisinin onayr ile takdir olunur. Mutemetlerin sayrsr i.initenin ig hacmine ve ihtiyaglarrna gdre kadrolarla tespit olunur. Mutemetlik yapacak personelin memur veya s6zlegmeli memur olmasl tantlr. Mutemet igin tamamlanmasrndan sonra, son harcama tarihini takip eden 3 (ii9) i9 gtinii iqinde avans artlgrnl iade etmek ve siiresinde mahsubunu yaparak hesabrnt kapatmak zorundadtr. Avans iglernleri: Madde 20- Rotatif Avans: Unitenin/iqletmenin gllnlitk iqleri drqrndaki i;lemlerini yiiriitebilmek igin amirlerinin teklifi ve Unitenin/iqletmenin Odeme emri vermeye yetkili ita amirinin onayr ile parasal limitler dahilinde belirli personele iidenen devamlt ve ddnii$iimlii avanstlr, Rotatif avansa esas harcamalara iliqkin belgeler, ilgili birim amirlerinin kontrol ve imzasr ile muhasebenin ddnemsellik ilkesi gereli merkez teqkilatrnda Mali Igler Dairesi Baqkanhlr'na tagra teqkilatrnda muhasebe birimlerine her aytn sonunda sunulur. Muhasebe birimleri tarafrndan yaprlan tahakkuk sonrasl rotatif ig avansrndan yaprlan harcama tutan avans sahibine 6denir. Rotatif avanslnln bilango ddnemleri olan Mad-Haziran-Eyliil-Arahk aylarr sonu itibanyla kapatrlmasr zorunludur. iq Avansr: Unitenin/iqletmenin yaprlmasr tingdriilen mahiyeti belli bir iqin tamamlanmast igin iinite amirinin teklifi ve ita amirinin onayr ile belirli kigilere verilen avans olup, igin tamamlanmasl ile kapanrr. Iq avansr, harcama yetkilisinin uygun gormesi ve kargrhlt <idenelin sakh tutulmasr kaydryla ilgili kanunlarrnda dngdriilen haller ile gergekleqtirme iqlemlerinin tamamlanmasl beklenilemeyecek ivedi veya zorunlu giderler igin verilir. is avansr, iqi yapacak, mal veya hizmeti sallayacak olan kigi veya kuruluga ddenmek iizere dosrudan harcama yetkilisi penonele verilir. iq avanslan hangi iq igin verilmig ise yalnrzca o iite kullanrlabilir. iq avansr verilen her personel harcadrlr tutara iliqkin kanrtlayrcr belgeleri amirlerinin kontrol ve imzasrnr da aldrktan sonra iqin bitiminden itibaren 3 (iig) iq giinii igerisinde merkez tegkilatrnda Mali lqler Dairesi Baqkanhlr'na, taqra teqkilatrnda muhasebe birimlerine vermek ve varsa artan tutarr iade ederek hesabrnr kapatmakla yiiktiml0diir. Ig avansrnrn verildili tarihten dnceki tarihi ta$lyan harcama belgeleri avansrn mahsubunda kullanrlamaz. Iq avansrnrn acil ihtiyaglar igin verildili gdz d'ntinde bulundurularak, avansrn verildili tarihten itibaren en krsa zamanda iqe baglanrlmahdrr. iqe baglanrlamamasl veya gdrevin ertelenmesi durumunda avans derhal iade edilmelidir. iq avansr kapatma siiresi verildili kapatrlmadan avans verilmez. ay 30 (otuz) giinti gegemez. Avans

8 Ortak Hiikiimler Rotatif veya ig avanst iistiinde bulunduran personel istirahat veya senelik izne grkmadan bir g0n tincesi akgamrna kadar avansrnr mutlaka kapatmaltdtr. Kendilerine avans verilen personel avanslarr siireleri iginde kaparmakla. merkez teqkilatrnda avansr talep eden iinite, taqra tegkilatrnda B0lge /lqletme Miidiir Yardrmcrlan (ldari-mali) bu avanslarrn hesabrnr izlemekle yiikiimliidtirler. Muhafaza Personelinin Giirevleri ve Ylikiimliiliikleri Veznedarlann Giirevleri Madde 2l- Veznedarlann baqhca gtirevleri qunlardtr: a) Kendilerine tevdi olunan para ve her geqit defierleri sorumluluklarr alttnda saklamak ve korumak, b) Tahsil ve tediye figlerinin kontroltinde gereken ihtimamr ve dikkati sarf etmek, tahsil ve tediye fiqlerindeki imzalan kontrol etmek, c) lhtilaflan ve qikiyetleri g6zmek, giizemediklerini derhal amirlerine bildirrnek, d) Usultine giire diizenlenmig ve imza edilmig kasa fiqi ve bordrolarr karqrhlrnda para tediye ve tahsilatrnr yapmak, Kasa Ddkiimii(Ecnas) Defteri ile fig diikiim ve teslim ftiyiinii tutmak, e) Vezneye gorevlilerden baqka kimseyi sokmamak, vezne mahallini acil ihtiyacl dtgtnda arnirine haber vermeden terk etrnemek, f) Bu y6nergede belirtilen igler ile amirleri tarafindan verilen diler vezne iqlerini yapmak. Veznedarlann Bagka iqte Qahgtrnlmasl Madde 22- Vezne servislerinde gdrevli olanlar veya gegici olarak gdrevlendirilenler, bu servislerde g6'revli bulunduklarr siirece vezne iplemleri drqrnda diler iqlerde gahqtrrrlamazlar. Mutemetlerin Yiikiimliiliikleri Madde 23- Mutemetler, bu ydnergede belirtilen iqler ile amirleri taraftndan verilen g6revleri yapmakla yiikumlu olup, aldrklan avanslan, gdrevlerinin icaplanna gdre yaptrklarr harcamalara iligkin belgelerle amirlerinin kontrol imzasrnr da aldrktan sonra, tespit olunmug stire iginde kapatrp mahsup ettirmeye zorunludurlar. Daha 6nce alrnan avanslara ait belgeler ibraz edilip kapatrlarak mahsup olunmadtkga ve varsa artan para iade edilmedikge mutemetlere verilemez.

9 Mutemetler sarf evrakr, bordrolar ve benzeri belgeler ile yapacaklan 6demelerde, bu belgeler iizerinde tahakkuk, kontrol ve yetkili imzalann bulunup bulunmadrlrnr kontrol etmekle yiiktimlii, aksine davranrqlardan sorumludurlar. Rotatif Avans ve is Avansr Personelinin Yiikiimliiliikleri Madde 24- Rotatifavans ve ig avansr personeli, bu ydnergede belirtilen ve amirlerince verilen g,iirevleri yapmakla yiikiimlii olup, aldrklan avanslarr g6revlerinin icaplarrna gore yaptlklan harcamalara iliqkin belgelerle, amirlerinin kontrol imzasrnr da aldrktan sonra, rotatif avansr en geg avansln ahndrlr ay sonunda, ig avansrnr ise igin tamamlanmaslnl miiteakip kapatarak, mahsup ettirmeye zorunludurlar. Daha 6nce alrnan avanslara ait belgeler ibraz edilip kapatrlarak mahsup olunmadrkga ve varsa artan para iade edilmedikge yeni rotatif avans ve ig avansr verilemez. Ahnan iq avansl o iqin gergekleqmemesi halinde baqka bir i9 igin sarf edilemez derhal iade edilir. Rotatif avans ve ig avansr harcamayr yapacak personele 6denir. Bagka bir kiqi bu avanslan kullanarak harcama yapalalnz Muhafaza Personelinin Sorumluluklan ve Ana ilkeler Madde 25- Muhafaza ile gdrevli personel, kendilerine teslim olunan delerleri kayrplara meydan vermeden korumaya ve hesap soruldulunda aynen veya belgelerine gdre hesap vermeye ve kanunlar, ydnetmelikler, yd'nergeler ve genelgelerle bu alandaki teamiillere uygun olarak g<irev yapmakla yukiimlii olup aksine davranrglardan sorumludurlar. Bun.lan gdzetmek ve kontrol etmekle gorevli personel de aynr derecede sorumludur. Nakitle ufraqacak ve dzellikle veznedar ve mutemet gdrevlerini yapacak personel bu iqe baqlatrlmadan dnce uygun bir siire teorik ve pratik egitime tabi tutulur. Gdrevleri ile ilgili kanun, ydnetmelik, yiinerge vb. yiiriirliikteki mevzuatr okumalan safilanrr. Bunlarr okuduklanna dair kendilerinden ahnan bir yazr sicil dosyalanna konulmak iizere insan kaynaklarr b0liimiine gtinderi lir. Kanun, y6netmelik, ydnerge vb. bilmemek sorumluluk ydniinden mazeret sayllmaz. Tek baqrna muhafaza ile gdrevli olanlar bunlann kaybrndan gahsen sorumludurlar. Ortak Muhafazada Sorurnluluk Madde 26- Ortak muhafazaya tabi kasalar mevcudundan asrl gcirevli personel birinci derecede, diler ortak muhafaza personeli ikinci derecede sorumludurlar.

10 Ortek Muhafaza ve Sorumlulu[a Katllma Madde 27- Muhafaza ile gdrevli personel ortak muhafaza ve sorumlulu[a agalrdaki esaslar dihilinde kattltrlar. a) Genel Miidiirl0k Merkez Tegkilatrnda: Kasanrn bulundulu iinite Ba'kanhk ise, kasanln i9 96z anahtan ile dr; kapak anahtartntn bir tanesi veznedarda, drg kapalrn ikinci anahtan Bagkan veya vezne servisi ile ilgili $ube Miidilrii veya Miidiir Yardtmclst veya $ef te bulunur. Kasanrn bulundulu Unite Miidiirlilk ise, kasanrn ig 96z anahtarr ile drq kapak anahtannln bir tanesi veznedarda, drg kapalrn ikinci anahtarl $ube Miidiirii veya MUdUr Yardtmctst veya $ef te bulunur. b) Taqra Tegkilatrnda: Kasanrn i9 gdz anahtan ile dr9 kapak anahtartntn bir tanesi veznedarda, drq kapalrn ikinci anahtan Bdlge/igletme Miidiir Yardtmctst (idari-mali), Miidiir (ldari-mali) veya Muhasebe $efi'nde bulunur. c) Merkez tegkilatrndaki Baqkanhk ve Mtid0rlilklerdeki, Ta;ra TeSkilatrnda Btilge ve igletme Miidiirliiklerindeki Odeme amiri bu maddenin (a) ve (b) frkalarlnda saytlan hususlartn uygulanmasrnda birinci derecede sorumludur. Ortak Muhafazalar ile ilgili Difer Hususlar Madde 28- Unitelerin 27 nci maddede yazrh giirev kadrolannda herhangi biri bulunmadrlr veya bulunup da kadro bog oldulu takdirde ortak muhafazaya katrlacak benzeri gdrevliler linitelerin amirleri tarafrndan tespit olunur ve bunlann listesi Genel Miidiirliile giinderilir. Bu kadroda yaprlacak deliqiklikler de aynr usule tabidir. Bu listelerin birinci niishalan ise ilgililerin iinitelerinde saklanrr. Vezne igleri, Servislerin Qahgma Esaslarl,, Tahsil ve Tediye iglemleri Madde 29- Veznelerin tahsil ve tediye iglemleri: ilgili servis tarafindan diizenlenmis tahsil ve tediye figleri veya tahsil ve tediye figleri eki olarak iglem gdrecek tahsil ve tediye listeleri veya tahsil ve tediye bordrolarrnrn iideme emri vermeye yetkili iideme amirlerinin imzalamasrndan sonra yaprlrr. Stizli.i emirle para tahsil ve tediye edilemez. Yukarrda yazrh belgeler olmaksrzrn veya bu vesikalarda rideme veya tahsil emri vermeye yetkili imzalar bulunmaksrzrn tediye ve tahsilat yapan veznedar sorumlu rutulacalr gibi, ytiriirliikteki mevzuat ve usullere u),rnadan tahsil ve tediye emri veren amirler de aynr qekilde sorumludurlar.

11 Odeme 1ital Amiri Tanrml Madde 30- Teqekkiil ile ilgili masraflarrn gegici veya kat'i olarak ddenmesi hakkrnda yazrh emir veya izin verenlere "odeme (ita) Amiri" denir. odeme (ita) Amirleri ile bunlann yetki ve limitleri Genel M0diirliik taraftndan belirlenir. Tahsil Fiqleri ve Bunlara Ait Belgelerin incelenmesi ve Tahsil iglemi Madde 3l- Para tahsili igin figi alan veznedar: a) Fipin iglem giin[ tarihini tatrytp ta$rmadrgr, b) Meblalrn rakam ve yazr ile belirtilmi$ olup olmadr!r, bunlarrn birbirine uyup uymadtlr, c) Fi;te, ilgili servisin imzaya yetkili bir sorumlusunun imzastntn bulunup bulunmadl!t, d) Fiqe balh belgelerde yazfi para miktarlarryla fiqte yazrh miktarlarrn birbirine uygun olup olmadrfr, bunlarda gdriiniir bir kazlntr, silinti veya tahrifat bulunup bulunmadrfr, fige eklerinin tam yazrhp yazrlmadrgl ve tam eklenip eklenmedili, hususlarrnr tetkik etmekle yilkumlii olup, aksine davrantqtan sorumludur. Yukarrdaki ve benzeri hususlar veznedar tarafindan incelendikten sonra para tahsil edilir. Bu hususlardan birinin eksiklili halinde veznedar figi ilgili servise tamamlanmasr igin geri g0nderir. Tahsilden Sonraki iglem Madde 32- IJgiincii kiqilerden yaprlacak tahsilatlardan tahsil figinin diizenlenerek yetkililerin imzalarr tamamlandrktan sonra, tahsil figi ve suretlerine veznedar tarafrndan "Tahsil Edilmiqtir" kagesi vurularak ddemeyi yapan kigi veya kuruluga tahsil figinin ikinci sureti verilir. Tahsil Fiqlerinin Muhasebe Servisine Teslimi Madde 33- imza iglemleri tamamlanmtq olan tahsil fiqleri veznedar tarafindan "Fig Diiktm ve Teslim Ftivii"ne kavdedilir ve muhasebe servisine teslim edilir. Tediye Figleri ve Diler Odeme Belgelerinin Diizenlenmesi Madde 34- Tediye fiqi ve tediye bordrosu ve bunun gibi belgeler, tinitenin birinci ve ikinci derecede imzaya yetkili amirleri tarafindan imzalandrktan sonra 6deme yaptlmak iizere vezneye gdnderilir.

12 Tediye Figlerinin Veznedar Tarafindan incelenmesi ve 6deme Madde 35- Tediye igin tediye fiqini alan veznedar, ddeme yapmadan 6nce: a) Fiqin iqlem giinii tarihini ta$ryrp ta$rmadlgr. b) Fiqte, birinci ve ikinci derecede imzaya yetkili amirlerin imzalannrn (imzalann miirekkepli veya tlikenmez kalemle atrlmasr zorunludur) bulunup bulunmadr!r, c) Rakam ve yazr ile belirtilmig meblaprn birbirine uygun olup olmadrlr, d) Fige ballt belgelerde yazth para miktarlanyla fiqte yazrh miktarlarrn birbirine uygun olup olmadrlr, bunlarda gdrilniir bir kazrntr, silinti veya tahrifat bulunup bulunmadrfr, fige eklerinin tam yazrhp yazrlmadrlr ve tam eklenip eklenmedipi, e) Fiqe ekli maas ve iicret bordrolannda tahakkuk ve kontrol imzalannrn bulunup bulunmadr!r, hususlartnr dikkatle aragtrrmak ve kontrol etmekle yiiktimlii olup aksine davranrgtan sorumludur. Bu gartlardan birisinin bulunmamasl veya noksan olmasr halinde ddeme yap amaz. Noksanhklar tamamlanmak, hatah olan ydnler dilzeltilmek iizere belgeler ilgili servise gdnderilir. Veznedar yukanda belirtilen hususlarrn tamam olmasr veya noksanhklar bulunup da ilgili servis taraftndan bunlann tamamlanmasr halinde aqalrda belirtilen esaslar dahilinde odemeyi yapar: l ) Veznedar parayr alan gahsr tanrmryorsa kir ik belgesini ibraz etnesini talep eder. 2) Parayt alacak olana Once fi;i, bordroyu veya diler 6deme belgesini imza ettirir ve iidemeyi ondan sonra yapar. 3) Odeyeceli parayr, alacak olanrn iiniinde sayar, parayl alacak personel veya iigiincti kigi de aldllt parayt veznedartn tiniinde sayar. Veznedann yanrndan aynldrktan sonraki noksanhklar dikkate ahnmaz. Tediyeden Sonraki iglem ve Tediye Fiqlerinin Muhasebeye Teslimi Madde 36- Odemeden sonra veznedar fige "Odenmigtir" damgasrnl vurur ve imza eder. Tediye fiqlerini "Fig DdkUm ve Teslim Fdyii"ne d<iker ve muhasebe servisine teslim eder. Qek lle Yaprlan Odemeler Madde 37- Unitelerin kasalannda yeteri kadar para bulunmamasr halinde alacakhlara 0denmesi gereken paranln, iinitenin hesabr bulunan bankalardan birisine gek kesmek suretiyle tediyesi yaprlabilir. Bu husus T de aynen uygulanrr. Bu gibi gekler

13 usuliine gdre tanzim edilip (kesinlikle hamiline diizenlenmez) ilgililerin imzastndan gegtikten sonra imza edilmiq tediye figine ekli olarak vezneye gonderilir. Qeki kesen servis gekin dip koganrna geki alacak gahsrn imzastnt alrr. Qek vezneye geldikten sonra veznedar ilgili tetkikatl yapar. gerekiyorsa qahsrn htiviyetini sorar. tediye fi;inin 6n ve arka klsmtna geki alacak qahsrn inrzasrnr altr ve geki ilgiliye verir. Qekle yaprlan iidente igin aynr zamanda bir de tahsil fiqi tanzim edilir. Qekler igin kesilen tahsil ve tediye figlerine veznedar tarafindan "Kargrhklr" damgast vurulur ve imzalantr. Qeklerle ilgili muavin defter kayrtlan, merkez te;kilatlnda tahsilat ve 6deme, ta5ra tegkilahnda muhasebe servisi tarafindan tutulur. Bu hesaplar her ay sonu banka ekstreleri ve yardtmct defter kayrtlarr ile karqrhkh kontrol edilerek mutabakat sallanr. Tahsil ve Tediye Figleri ve Bordrolan Madde 38- TeqekkUl iinitelerinde kullanrlan tahsil tediye fi;leri ve bordrolanntn diizenlenmesinde dikkat edilecek hususlar aqalrda gosterilmiftir: A- Tahsil Figleri Tahsil figleri iki niisha ve miiteselsil srra numarah olarak diizenlenir. Birinci niishast vezne servisinde kalrr, ikinci ntishasr istek halinde makbuz olarak parayt yattrana verilir. B- Tahsil Bordrolart Bir giin iginde aynr hesaba ge$itli ki$ilerden yaprlacak tahsilatrn her biri igin ayrr ayrr fi9 diizenlenecek yerde bu ge;it tahsilatl bir bordroda toplamak iizere, iglemin gereline ve tizelliline gdre dtzenlenen listelerdir. Diler tahsilatlar da bu bordrolara yazrlabilir. Kasa kapanmadan ewel bu bordrolar kapantr ve yek0nlarr ballanrr. Diizenlenecek tahsil fi9i iizerine gerekli izahat verilerek bordro fige eklenir. C- Tediye Figleri Tediye Figleri iki niishah ve muteselsil srra numarah olarak diizenlenir. Birinci ntishast vezne servisinde, ikinci niishasr ilgili serviste kaltr. D- Tediye Bordrolan Bir giin iginde aynr hesaptan geqitli kigilere yaprlacak ddemelerin her biri igin ayrt fi$ d0zenlenmesi yerine, bu geqit 0demeleri bir bordroda toplamak iizere iglemin gereline ve iizelliline gdre diizenlenen listelerdir. Diler tediyeler de bu bordrolara yazrlabilir. Bu bordrolardaki ddemenin yaprlabilmesi igin her 0deme yaprlmadan dnce bu bordronun ilgili tutar siitunu kargrsrna 6deme emri verenin imzasrntn altnmast gartttr. Kasa kapanmadan ewel bu bordrolar kapanrr, yek0nlarr ballanrr. Diizenlenecek tediye figi tizerine gerekli izahat verilerek bordro fiqe eklenir. Tediye bordrolartnda yazlh tutar ilzerinden yaprlmast gerekli kesintiler igin aynr giinde kasa tahsil fiqi diizenlenmesi zorunludur.

14 Veznedarlann Kasa Figleri Diizenleyem eyecekleri Madde 39- Veznedarlann tahsil ve tediye figleri diizenlemeleri kesin olarak yasak olup, aksine davranrq sorumluluklan gerektirir. Veznedarlara bu yolla emir verilmesi de yasaktrr. Kasa Fiqlerinin Diizenlenmesinde Uyulacak Esaslar Madde 40- Kasa figlerinin vezneye verilmesinden 6nce bu figlerde: a) iglem giini.i tarihinin bulunmast, b) ihtiva ettikleri meblaprn yazr ye rakam ile yazrlmrg olmasr ve bunlartn birbirine uygun bulunmasl, c) Yetkililerin imzalannm bulunmast, d) Tediye fiqi veya tediye bordrolannda parayl alacak gahsrn ad ve soyadtnm bulunmast, e) iglemin mahiyeti hakkrnda gerekli agtklamanrn yaztlmtq olmast, f) Fiqlerin ekleri varsa, bunlarm fig metnine adetleriyle mahiyetlerinin krsaca yazrlmrq olmast, garttrr. Kasa Figleri ve Qeklerin Vezneye Verilmesi Madde 41- Tahsil, tediye fig ve bordrolan, ekleri ve gekler gdrevli servisler veya gdrevlendirilen personel tarafindan vezneye verilir. Bunlar kasaya konulmak iizere gdrevlileri drgrnda kimseye teslim edilemez. Kasa Fiplerini Diizenlemeye Yetkili Servisler Madde 42-Kasa iglemlerinin dayana[r olan tahsil, tediye figleri ile gekler muhasebe servisleri tarafindan diizen I en ir. Baqka higbir servis kasa figi ve gek dtizenleyemez. Kasa Figleri ve Eklerinin Muhasebe Servisine Verilmesi Madde 43- Veznede iglem gdren figler ve benzeri belgeler vezne kapanrncaya kadar veznede muhafaza edilir. Vezne kapandrktan sonra veznedar tarafindan "Fig D6kiim ve Teslim Fciyii"ne kaydedilerek, muhasebe servisine teslim edilir. 7),; {e

15 Kasanrn Agrk Bulunacafl Saatler Madde 44- Kasa mesai saatleri iginde agtk bulundurulur. Kasa iglemleri, vezne kasalanntn agrk bulundulu saatlerde yaprlrr. Mesai saatleri dtqtnda zorunlu hallerde kasantn agtlmast, s0resi ve kapanmast linite amirinin emrine ba!ltdtr. Drqarrda Yaprlmasr Zorunlu OIan Tahsil ve Tediyeler Madde 45- Bankalardan, resmi kuruluglardan veya diler 6zel veya tiizel kigilerden tahsil edilecek paralar veznedar veya bu giirev kendisine verilen personel tarafrndan tahsil edilir. Tahsil veya tediye edilecek parantn gek, fatura, dekont, makbuz, yazt ve benzeri gegerli belgelerden birine dayanmasr gerekir. Unitelerce bankalardan veya baqka yerlerden altnacak parantn miktanna gore iinite amiri veya tinite amirinin g6revini yapan kimse tarafindan gerekli her tiirlii tedbirlerin altnmast qartttr. Drgarrdaki tahsil ve tediyelerin 6ncelikle banka havalesiyle yaptlmast esasttr. Veznedarlar ve Vezne igleri ile Giirevlendirilenlerin Uymaya Zorunlu Olduklarr Difer Hususlar ve Tedbirler, Sahte, Qahnmrq veya Tedaviilden Kaldrnlmrg Paralar Madde 46- Sahte veya gahnmrg paralann iizellik ve numaralan ile tedavi.ilden kaldrrrlan veya kaldrrrlacak olan paralann deliqtirme siire ve $artlan hakkrnda ilgili makam ve mercilerin gerek ilan yolu ile gerek sdzlii ve yazrh olarak verecekleri bilgiler, veznedarlar veya para tahsili ile gdrevli olanlar ilgili emirler tarafrndan dnemle izlenir. Tahsil ve tediye strastnda bu hususlara dikkat edilir. Aynca Genel Miidiirluk bu konuda yayrmlayabileceli genelgelerle iiniteleri uyarrr. Tahsil ve tediye ile gorevli olanlar bu hususta tereddiit ettikleri takdirde amirlerine danrgmak zorundadrrlar. Veznedarlarrn Giirev Baglndan Aynlmalarl ve Sonuglarl Madde 47- Veznedarlar ig saatleri iginde kasa iglemlerini hesaben ve nakden teslim etmedikge g6revleri bagrndan atriamazlar. izin, hastahk vb. sebepler ile ktsa ve uzun stire igin gdrevleri bagrndan aynlanlar, gerek tek olarak gerekse ortak olarak korumakla gdrevli bulunduklarr kasa muhteviyatrnr, yerine bakacak personele bir tutanakla tam olarak teslim etmedikge agrk ve noksanlardan sorumludurlar. Kasayr usul0 dairesinde devir ve teslim etmeden ayrtlan ve g6revlerine gelmeyen veznedarlara hemen grirevleri bagrna gelerek iglerine devam ve kasayr devir ve teslim efineleri yazr ile bildirilir. Bu bildiriye rafimen gelmeyen veya nerede olduklarr bilinmeyen veya firar ettikleri anlaqrlan veznedarlann buldurulup getirilmeleri, kasayr devir ve kasa anahtarlartnt teslime zorlanmalarr igin durum savctltk veya emniyet makamlarrna bildirilir. Veznedarlar bu merciler tarafrndan bulunup getirilemedigi takdirde kasa savctltk makamtntn yetkili memuru ile birlikte miihi.irlenerek tespit edilir.

16 Veznedar anahtarlarr getirdili takdirde bu anahtarlarla, getirmedigi takdirde yedek anahtarlar getirilerek kasa agrlmak l2ere kasayr miihtirleyen makama baqvurulur. Bu makamtn yetkili memuru ile birlikte kasanrn miihrti kaldrnlarak muhteviyatr sayrlrp sonucu miiqterek imzah bir tutanakla tespit edilir. Sayrm sonunda tespit edilen nakit miktarlarrnda bir noksanlrk varsa tutanala gegirilir. Tutanaga gegililen bu miktar tediye fi9i ile veznedara zimmet kaydedilerek veznedar hakkrnda derhal kovu$turmaya gegilir. Para haricindeki krymetleri muhafaza etmekle giirevli olanlarrn bunlarr devir ve teslim etmeden giirevlerine gelmemeleri veya firar etmeleri halinde de yukarrdaki esaslara giire iqlem yaprlrr. Kasaya Konulacak Krymetler Madde 48- Vezne kasasrna Teqekkiile ait Para, Kambiyo Senetleri (Polige, Bono, Qek), Hisse Senedi, ilmuhaber, Kupon ve Talon, intifa Senedi, Tahvil, Makbuz Senedi ve Varant, Konigmento, Taqrma Senedi, lpotekli Borg Senedi, irat Senedi, Rehinli Tahvil, Rehin Makbuzu, Varhla Dayah Menkul Krymet, Oydan Yoksun Hisse Senedi, Yatlrlm Fonu Katrlma Belgesi, Depo Sertifikasr, Hisse Senedi ile Deligtirilebilir Tahvil, Katrlma lntifa Senedi, Kira iqtirakli Tahvil, Banka Bonosu ve Banka Garantili Bonolar, Finansman Bonosu, Gayrimenkul Sertifikasr, Kdr ve Zarar Ortakllgl Belgesi, Altrn Giimiiq ve Platin Bonosu ile Teminat Mektubu, Qek Kamesi, Kefalenrameler, Sigorta Poligeleri ve var ise veznedartn tabancasrndan bagka higbir qey konulamaz ve saklanamaz. Kasa kapattldtktan sonra zorunluluk halinde iinite amirinin emri ile agtlan kasadan gekilen veya yattrtlan para iqin tanzim edilen tediye veya tahsil fiqi imzalart tamamlanmtq vaziyette vezne kasastnda saklanabilir ve ertesi gun igleme konur. Veznedarlar Arasrnda Para Ahp Verme Madde 49- Unitelerde bulunan bir veznedann diler bir veznedardan para almast ve/veya diler bir veznedara para verrnesi yasaktrr. Ancak ilgili iinitelerin amirlerinin karqrhkh yazacakfan talep ve kabul yaalarr ve usuliine gtire diizenlenmig kasa fiqi veya gek ile para tahsil ve tediyesi yaptlabilir. Vezne Odaslnda Bulunacak Eqya Madde 50- Vezne odasrnrn egyasr; kasa, bilgisayar, yaztct, veznedartn sandalyesi ve masasl, gilzltl ve gekmeceli bank, para sal,rna makinesi, sahte para kontrol cihazt, hesap makinesi ve gelik dolaptan ibarettir. Vezne odastna sayrlanlardan baqka higbir qey konulamaz. Paranrn Cinslerine Gtire Paket Haline Getirilmesi Madde 5l Veznedar, aldrlr paralan kuptir cinslerine gdre her biri 100 (yiiz) kupiirti ihtiva eden paketler halinde tasnif eder. paranln tutannl yazar ve paketi gegirerek her bandroliin iizerine

17 Kasanrn Kapantgt ve Yapllacak iglemler Kasanrn Kapanrgl Madde 52- Veznedar ve muhasebe servisi taraftndan ayrr ayrr glkarllan kasa mevcudu iizerinde nrutabakat sallandrlr takdirde kasa yevmiye defterinin kapanrg kayrtlarr yaptlrr ve kayrtlann altr, kaydr tutan personel, veznedar, vezne ipleri ilgili servisin birinci derecedeki amiri ve iinite amiri tarafindan imza edilir. Muhasebe kayrtlarr ile mutabakatl saglanan kasa mevcudu, cins ve miktarlarr tespit edilmek suretiyle Kasa Dtikiimii (Ecnas) Defteri'ne kaytt edilir, hesaplar ballanrr ve kasantn kapanrg saati yazrlrr. Kasa Ddkiimii Defteri, veznedar, vezne igleri ile ilgili servisin birinci derecedeki amiri ve tinite amiri tarafindan imza edilir. Kasa Eksik ve Fazlahklarr igin Yaprlacak iglemler Madde 53- Kasanrn saytlmasl ve kontrolii sonunda eksiklik veya fazlahk gdriildiilii ve hatanrn tespit edilerek derhal diizeltilmesinin miimkiin olmadtlt durumda, kasa eksik veya fazlasr bir tutanakla tespit edilir. Durum tinite amirine bildirilmekle beraber eksik veya fazlahk bilahare tetkik edilmek iizere kasa eksik veya fazlah[r hesabrnda gdsterilir. Veznedarrn Fiq Diikiim ve Teslim F0yleri Madde 54- Veznedar, giinlilk tahsil ve tediye figlerini standart hale getirilmig "Fig Diikiim ve Teslim F0yii"ne kaydeder. Kasa kapandrktan sonra bu ftiye kaydedilmiq olan tahsil ve tediye fipleri ile eklerini muhasebe servislerindeki ilgili memura teslim eder. Bu fiiyler, mtlteselsil srra numarah, ikiqer n0sha olarak tanzim olunur. Bu ftiylerin birinci niishasr ftiyleri teslim alan muhasebe servisinde, ikinci niishasr ise veznedarda kahr. Ikinci niishalar veznedar tarafindan vezne odasrnda bulunan gelik dolapta tarih ve srra numarasrna gdre tasnifedilerek klasiir dosya iginde saklanrr. Kasa Diikiimii (Ecnas) Defteri Madde 55- Kasada mevcut meblalr, kupiir cinsi ve adet olarak gdsteren ve veznedar tarafrndan tutulan deftere "Kasa Ddkiimii(Ecnas) Defteri" denir. Kasa ddkiim defterinin sayfalarr miiteselsil srra numarah olup, her sayfasr bir giine ait kasa mevcudunun miifredatlnr gdsterir. Siitunlardan birincisine kupiirlerin cinsi ve adetleri, ikincisine tutarlan yazrlrr. Giinliik kasa iqlemlerinin tamamlanmasrndan sonra elde edilen yek0n, rakam ve yazr ile kaydedilir, kapanrq saati yazrldrktan sonra veznedar, vezne iqleri ile ilgili servisin birinci derecedeki amiri ve iinite amiri tarafrndan imza edilir.

18 Kasanln Kontrolii Madde 56- Unite amiri veya gube Miiditrii veya ilgili MUdtir Yardrmcrsr/Miidtir/$ef gerekli gtlrdiikleri hallerde veya belirsiz zamanlarda kasadaki mevcutlarl kontrol etmekle yiikiimltidiirler. Sayrm, Devir, Sorumluluh, SayIma Tabi Krymetler, Saytm $ekilleri Madde 57- Tek ve ortak muhafaza ile gdrevli olanlann sayrma tabi krymetleri teslim alrrken ve teslim ederken dikkat edecekleri hususlar aqalrda gdsterilmigtir. l) Kagrt paralar: Teker teker saytltr. 2) Madeni paralar: Adet, kese ve torbalar tegkili suretiyle sayrlrr. 3) Kambiyo Senetleri (Polige, Bono, Qek), Hisse Senedi, ilmiihaber. Kupon ve Talon, intifa Senedi, Tahvil, Makbuz Senedi ve Varant, Konigmento, TaSrma Senedi, Ipotekli Borq Senedi, irat Senedi, Rehinli Tahvil, Rehin Makbuzu, Varhla Dayah Menkul Krymet, Oydan Yoksun Hisse Senedi, Yatrnm Fonu Katrlma Belgesi, Depo Sertifikast, Hisse Senedi ile Deliqtirilebilir Tahvil, Katrlma intifa Senedi, Kdra igtirakli Tahvil, Banka Bonosu ve Banka Garantili Bonolar, Finansman Bonosu, Gayrimenkul Sertifikasr, Kir ve Zarcr OrlaklrEr Belgesi, Altrn Gtimiiq ve Platin Bonosu gibi krymetler: Teker teker saytltr ve tizerlerindeki numaralarr ve adetleri tespit olunur. Miihiirlii olan krymetlerin miihiirlerinin bozulup bozulmadrlrna dikkat edilir. Giriq ve grkrglan muhasebe kayrtlan ile kargtlagttrtltr. 4) Qek Kameleri, Teminat Mektuplarr, Kefaletnameler ve Sigorta Poligeleri: Qek Kamelerinin ve yapraklarrnrn adetleri 96'z dniinde tutularak teselslll numaralanna gdre tasnif edilmek suretiyle sayrlarak muhasebe kayrtlan ile kargrlagtrnlrr. Teminat Mektuplart, Kefaletnameler ve Sigorta Poligeleri teker teker sayrlrr, girig ve grkrglan muhasebe kayltlan ile karqrlagtrrrlrr. 5) $ifre ve Kodlar: Teker teker sayrhr. Saylmda Sorumluluk Madde 5E- Tek ve ortak muhafaza ile gtirevli olanlar, teslim ve teselliimde 57 nci maddede yazrh hususlarla iqin gereli olarak griz Onunde tutulmasl gereken diler hususlara dikkat etmek zorunda olduklarr gibi, sayrmr usuliine gdre yapmak, teslim alan ve teslim edenler taraftndan di.izenlenecek miipterek imzah teslim teselliim tarihini igeren ve bu kr).rnetlerin cins ve miktarlarrnr belirten yeteri kadar niishal tutanak diizenlemek zorundadrrlar. Para ve diler krymetler arasrnda sahteleri grktrgr takdirde sorumluluk, sahte paralann ilgili mercilere duyurulmug olup olmadrlr, aldatrcr nitelikleri ve bunun gibi hususlar dikkate ahnarak yaprlacak aragtrrma ve kovugturma sonuglartna gore belirlenir.

19 Devir iglemleri ve Sorumluluk Madde 59- Devirlerde kasa mevcudunun tiimiiniin ydnerge esaslartna gdre sayrlmast ve bir tutanala gegirilmesi zorunludur. Tutanak Ug nusha olarak dtizenlenir. Birinci ntishasr, kasa anahtarlan teslirn tutanalrnrn nazrn hesaplara alrnmasr igin tanzim edilen rnahsubun ekine konulur, ikinci ntishasr teslim alan personele, [gtincti ntishasr ise teslim eden personele verilir. Bu tutanaklarda teslim alanrn. teslim edenin, tinite amirinin veya segeceli bir yetkilinin imzasr bulunur. Diper krymetlerin sayrm ve devri de yukandaki esaslara gdre yaprlrr. Devir iglemlerini tam olarak yapmayan ve yaptlrmayan ilgililer hakkrnda disiplin ve kanuni soru$turma yaprhr. Giinliik Kasa iglemlerine Ait Belgelerin Basilmasl Madde 60- Tahsil ve tediye fiqleri, fig ddki.im ve teslim ftiyleri, tahsil ve tediye bordrolarr, kasa anahtarlan kayt defteri, kasa ddkiimti defteri standart bir gekilde Genel Miidi.irlUk tarafindan belirlenen esaslara gdre bastrrrlrr. UCtrxcU sor,und Kaldrrrlan Hiikiimler Madde 61- Bu Ydnergenin Ydnetim Kurulu tarafindan onayndan itibaren tarihli ve nolu Ydnetim Kurulu Karar'r ile yiiriirl0ge giren Tiirkiye Elektrik iletim A.g. Genel Miidiirliilti Nakit ve Krymet Muhafaza Ydnetmelili ve bu Ydnetmelilin maddelerine ayktn olan biittin Ydnetmelik, Ydnerge, Genelge, Tamim, Sirktler hukumleri ve Y6,netim Kurulu Kararlan ve Genel Mtidi.irltik emirleri Wrtirliikten kaldrnlmrstrr. o0nntrxcti solunr Yiiriirliik Tarihi Madde 62- Bu Y6nerge, Tegekkiil Ydnetim Kurulu yiiriirlti[e girer. tarafindan onaylanmasrnt muteakip Yiiriitme Madde 63- Bu Ydnerge hiiki.imlerini Ttirkiye Elektrik iletim A.$. Genel Miidiir'U yiiriiti.ir.

. OYE Mehmet Hanefi TOREMig KA RAE ASLINA U-';UNDUR. f arih: 2310812002 No: 27-17 5

. OYE Mehmet Hanefi TOREMig KA RAE ASLINA U-';UNDUR. f arih: 2310812002 No: 27-17 5 TORKIYE ELEKTRIK ILFTiM A.'. CENEL MODORI-UCO YONFTIM KURULU TOPLANTT f arih: 2310812002 No: 27-17 5 KONU: NAKITVE KIYMET MUHAFAZA YONETMELIGiNiN KABULU HK. Mali lgler ve Finans Yonetimi Dairesi Bagkanlgr'nrn

Detaylı

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.-

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.- % T. C. YUKSUKOGRE'I'I\I KURULU BASKANLIEI Sayr : Konu : B.30.o. imi.o.oo.oo.01/ 6l 8< ttq3o Tezsiz Yuksek Lisans Bilkent / ANKARA.a2...o.L,.2a.aJ 2547 sayfi YUksekogretim Kanununun ek 27 nci maddesi gere$ince

Detaylı

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri:

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri: 6245 sayrh Harcrrah Kanunu Yurtigi Gegici Gtirev Yollulu Hazrrlama Ktlavuzu 1.GiRi9 Bu krlavuz, 6245 sayrh Harcrrah Kanunu hukiimlerine gdre diizenlenen yurtigi ge9ici gdrev yolluf,u i$lemlerinin Kamu

Detaylı

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar

ixixcisdi,tim nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar YUKSEK6GRETiM KURUMLARINDA YIJRUTULEN YAz okullari PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS ve USULLERi nininci soliinr Amag, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanlmlar Amag ve Kapsam Madde I - Bu Esas ve Usullerin amacr, ytiksekii[retim

Detaylı

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr .. I ".'l -" )f,/7.,90/l,/ // - / -/ ANADOLU UNivrnsirnsi PERSONEL BELGELENDiRMN NiNiUi (ANAPER) yonnncrsi Amag sirixci noluvr Amag, Kapsam, Dayanak, Tanrmlar ve Krsaltmalar MADDE 1 - Bu ydnergenin?macu

Detaylı

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan

all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan izpti n xalir qtleui all,r'maz. Madde 6 - Bildirim ve tebligat esaslan gergevesinde gergekle$tirilir. 6.3. Tebtigatrn hakh veya zorunlu yaprlamamasr halinde Kanunun 65 kanunlanna sunulan ve tarafindan

Detaylı

SAYMANLIK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

SAYMANLIK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYFA NO 1/6 1.POZİSYON ADI: Saymanlık Personeli 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: Maliye Bakanlığı 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: Saymanlık Müdür Yardımcısı, Muhasebe memuru, Veznedar. 4.GÖREV : Bu Yönetmelik,

Detaylı

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr ffi T.C. sae LrK BAKANL GI BATMAN BOLGE DEVLET HASTANEsi SATTNALMA KoMisyoN BA$KANLtdr -j 05.08.2011 Sayrn:. Kurumumuzun ihtiyacr olan On iki Ayhk Qevre Yonetimi Ve Danrgmanhk Hizmeti Ahmr igi satrn altnacaktlr.

Detaylı

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KASA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KASA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KASA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve Şubelerinde tahsil ve tediyelere ilişkin kasa işlemlerinin düzenlenmesini

Detaylı

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART TUNCELi iinivnnsirnsi- BGiriM-siR-snN runcer,i trnivnnsirnsi rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART 4688 Sayrh Kamu Gorevlileri Sendikalan Kanunu'nun 22. ve 41. maddeleri ve bu kanuna dayah

Detaylı

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi l.^..\ rc'.cq Toplam Genel Toplam(KDV idare No : 63760.38.32.00.01.330 idare Adr : Han'an Universitesi Ara$hrma ve Uygulama Hastanesi

Detaylı

MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ

MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE GİDERLERİ ÖDEMELERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Üniversitenin Harcama Birimlerinden gelen Ödeme Emri Belgesi teslim alınır. Yetkililerin İmzası tam mı? Mevzuatta

Detaylı

MEBte OYP 'de gdrev alan personellerin Doner Sermaye iglemlerini ve ddemelerini yadar.

MEBte OYP 'de gdrev alan personellerin Doner Sermaye iglemlerini ve ddemelerini yadar. T.C. ANKARA UNiVERSiTESi A- ffi 0l- Akademik ve idari personelin maa$ islemlerini ve ddemelerini yapar. 02- Personelin yurt igi, )urt dl$r geqici gorev yolluklan ile si.lrekli gdrev yolluklarrnr icin gerekli

Detaylı

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2013 tarihi itibari ile Bağımsız Denetim Raporu, Mali Tablolar ve Dipnotlar, Genel Kurula sunulan Özet Yönetim Kurulu Raporu ile 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi

Detaylı

MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM YÖNERGESİ

MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM YÖNERGESİ MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM YÖNERGESİ ARŞİV VE TASNİF İŞLEMLERİ 1-Harcama Birimlerinden gelen Ödeme Belgeleri ile yapılan Tahsilat ve Diğer Muhasebeleştirme Belgelerinin Kurumsal Bazda Yevmiye sırasına göre

Detaylı

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns"*n rdrr" Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii)

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns*n rdrr Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii) T.C. SAGLIK BAKANLIGI Yonetim Hizmetleri Genel Miidtirhi[il IGI Ri GENEI- NIUDURLUcU - urr,a.-c6xcnlna E,ciriN,l vt ninr.r,nvn rn'sisr,rni, yarov.q,. TERMAL K-{pLrcALARr islr. inlnesi 06.04.2013 20:36-57955685/813.01.01/16060

Detaylı

lo"t* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni:

lot* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni: ilahiyat FAKULTESi BURoLARINA AiT GOREV TANIMI PERSONEL BTIROSU 1. Fakiiltemizin akademik ve idari personelinin atama ve emeklilik gibi buna benzer cizliik ielemlerini kanun ti.iziik ve ydnetmelikler gergevesinde

Detaylı

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat T.C. SAcLIK BAKANLIEI TURKIYE KAMU HASTANELERi BiRLiEi BATMAN BOLGE DEVLET HASTANESi Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet Sayrn :... Kurumumuzun ihtiyacr otan HEMOGRAM REAKTiFI icin TEST

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 12/05/2014 Toplantı Sayısı : 388 Karar Sayısı : 3280 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3280- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon,

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR Teklif Sahibinin Adı Soyadı/Ticaret Ünvanı : Açık Tebligat Adresi : Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesi

Detaylı

; 8.778.57 Tt-. : 12.344.7tTL. DENETiM RAPORU. T I P t A M

; 8.778.57 Tt-. : 12.344.7tTL. DENETiM RAPORU. T I P t A M DENETiM RAPORU DENiz YAKASI ratilsitesi or.oz.zor 4qr.ot.zors renihuninnnsl DENET M RApoRU Sitemizin ot'ol.zotq/31'0l.2015 tarihleri arasr igleyici ve hesaplarr,kat Mtilkiyeti Kanunu ve Geneg kararlart

Detaylı

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE MUHASEBE YETKİLİSİ Sayfa No ~ 1 ~ İŞİN KISA TANIMI: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen amaç, ilke ve

Detaylı

rnxxir ganrxnvrnsi "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA)

rnxxir ganrxnvrnsi HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri  ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " rnxxir ganrxnvrnsi Proje No: DPT2006K-120470 Teknik $artname Numarasr: TARLA.2O14TSHZ;OOT

Detaylı

BOLU ILI. BOLU BELEDiYES. remizlik i gr,nni uunirru,ucu. connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n. qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir.

BOLU ILI. BOLU BELEDiYES. remizlik i gr,nni uunirru,ucu. connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n. qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir. BOLU ILI BOLU BELEDiYES remizlik i gr,nni uunirru,ucu connv, yprxi ve soruml,ur-,uxr-,,rrr ir,n qali$ma usur, ve ESASLARTNI r.lir vonnrvrnr,ir -1,- GENELGETEKqE 5393 sayrh Belediye Kanunu' nun 15. Maddeqi

Detaylı

KIYMETLİ EVRAKIN SINIFLANDIRILMASI

KIYMETLİ EVRAKIN SINIFLANDIRILMASI KIYMETLİ EVRAKIN SINIFLANDIRILMASI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER mceker@cu.edu.tr Genel Olarak Kıymetli evrakı çeşitli açılardan gruplara ayırmak mümkündür. Bu konuda, Türk Ticaret Kanununun kabul ettiği sistem,

Detaylı

b) Turizm faaliyetleri ile ilgili olarak yaprlmasr lazrm gelen her igi yapmak rehber kurye

b) Turizm faaliyetleri ile ilgili olarak yaprlmasr lazrm gelen her igi yapmak rehber kurye TATKOY TuRizM YATIRTMLARI ve TiCARET ANoNiM $irr(eti ANA SOZLESMESi Kuruluq Madde 1 Agafrda adlarr, soyadlarr ve agrk adresleri yazh kurucular arasrnda Turk Ticaret Kanunun Rnonim girketlerin ani qekilde

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar No: Meclis Karar Tarihi: T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6.

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6. ,:t? ixttl9i VERI ANALIZ REHBERI 1.AMA9 iyilegtirme veya Diizeltici/ Onleyici faaliyet yapmak iizere olgme ve izleme sonuglanntn analizinde, uygunsuzluklarrn nedenlerini ve goztimlerini saptamada yontem

Detaylı

Parsel No./Srra No. : 3

Parsel No./Srra No. : 3 Parsel No./Srra No. : 3 c) Ihale (son teklif verme) tarihi d) Ihale (son teklif verme) saati e) ihale komisyonunun toplantr yeri ilan olunur. rina ganrxaurnsi I. GENEL $ARTLAR MADDE I - Kiraya verilecek

Detaylı

Bunlara ilave olarak; Can Giivenligi (91/1779 Saylt Ycinetmelik 7/a) Nedeniyle Silah Tagrma Ruhsatr Talep Edenlerden:

Bunlara ilave olarak; Can Giivenligi (91/1779 Saylt Ycinetmelik 7/a) Nedeniyle Silah Tagrma Ruhsatr Talep Edenlerden: 6136 Sayh kanun Silah Tagrma Ruhsatlan 2. Saghk raporu, Bunlara ilave olarak; Can Giivenligi (91/1779 Saylt Ycinetmelik 7/a) Nedeniyle Silah Tagrma Ruhsatr Talep Edenlerden: 2. Silah tasrmaya qerekce qcisterilen

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Torbalı

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ Üniversitenin ilgili Proje Koordinatörlüğünden gelen Ödeme Emri Belgesi teslim alınır. Eksikliği görülebilecek ve ya iç kontrol

Detaylı

:'b//fq *ffi " ( /,, / / 't\io"/''o' iglrnnlnni im ir,cili rariunr

:'b//fq *ffi  ( /,, / / 't\io/''o' iglrnnlnni im ir,cili rariunr SERTiTIKALARTN TANZIMi nncigrinilunsi vn vizn nnilnnnsi iglrnnlnni im ir,cili rariunr MADDE-I Tartmsal Yayrm ve Daruqmanhk Hizmetlerinin Diizenlenmesine Dair yonetmelik ve Tanmsal Yayrm ve Danrqmanlft

Detaylı

sayrh "Belediye Kanunu"nun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak

sayrh Belediye Kanununun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak Dayanak Madde 3- Bu yrinetmelik, 1310712005 tarih ve 25874 sayrh Resmi Gazetede yayrmlanan 5393 sayrh "Belediye Kanunu"nun, l4la ve 15/b maddelerindeki htikiimlere dayanrlarak hazrrlanmrgtrr. Tanrmlar

Detaylı

MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl

MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl EURO TREND YAT R M ORTAKL G A.$ EsAs s6zuguesi 3-4 - 5-1 I-L2-L6 -L7 -r8 -L9-20 -22-23 -24-25 -27-29 - 30-33-34 ve 3z'ttci MADDrleniN TADiL,4o'Ncl MADDeTiN EKLENMesirur iilgriru rnoil rnsnrtlarl 2010 ESK

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU AMBAR HİZMETLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Yönetim Kurulunun 20/05/2009 tarih ve 2009/191 sayılı Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1

Detaylı

YAT RtM ORTAKUGT A.g. 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC. EsAs s6zuguesi. MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil rnsnrtlar

YAT RtM ORTAKUGT A.g. 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC. EsAs s6zuguesi. MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil rnsnrtlar EURO B TiPi MENKUL KIYMETLER YAT RtM ORTAKUGT A.g EsAs s6zuguesi 3-4 - 5-1 L - 12-16 -r7 - L8 -r9-20 -22-23 -24-25 -27-29 - 30-33-34 VC 37'NCi MADDELER N TAD L, 4O'NC MADDE ruin EKrENMeSirue iil5riru rnoil

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesislerinin kuruluşu ile çalışma usul

Detaylı

Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği TASLAĞI

Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği TASLAĞI Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği TASLAĞI (Yeni Türk Lirasõ kullanõmõnda özel kesim muhasebe sistemine ilişkin olarak işletmeler tarafõndan uyulacak esaslar hakkõnda) Sõra No:13 I. YENİ TÜRK LİRASI

Detaylı

SAYMANLIK YETK VE SORUMLULUKLARININ DEVR Hamdi Mete TU RUL Sayı tay Ba denetçisi

SAYMANLIK YETK VE SORUMLULUKLARININ DEVR Hamdi Mete TU RUL Sayı tay Ba denetçisi SAYMANLIK YETK VE SORUMLULUKLARININ DEVR Hamdi Mete TU RUL Sayı tay Ba denetçisi G R 1050 sayılı Kanunun 9 uncu maddesine göre, en genel anlamıyla gelirleri toplama, giderleri hak sahiplerine ödeme ve

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MUHASEBE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MUHASEBE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MUHASEBE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler AMAÇ Madde 1-20/11/1998 tarih ve 2560 Sayılı Kanununun geçici 10.uncu

Detaylı

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ SANKO KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ TARAFLAR Bir tarafta, SANKO MENKUL DEÐERLER A.Þ. (Bundan sonra ARACI KURUM olarak anýlacaktýr.) ile diðer tarafta.... bundan sonra kýsaca MÜÞTERÝ/LER

Detaylı

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 T.C. ANADoLU trxivnnsirnsi SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 Karar No : I ctinuru: 14- Anadolu ljniversitesi (Eskigehir/Tiirkiye) Miihendislik Mimarhk Faktiltesi Elektrik- Elektronik Mtihendislili Bdltimti

Detaylı

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ ALT YAPI VE SOSYAL TESİSLERİ, KÜLTÜR VE TURİZM İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ ALT YAPI VE SOSYAL TESİSLERİ, KÜLTÜR VE TURİZM İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ ALT YAPI VE SOSYAL TESİSLERİ, KÜLTÜR VE TURİZM İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETMESİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı

Detaylı

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u OKULLARDA cuvnnri onramrn sagranmasr KoRUYUCU vn ONrnyici rnnninrnnin ALTNMAsTNA iri$rin igninrici pnororor,u Haziran 2015 AMAC Madde 1. Bu protokoliin amacr; igiqleri Bakanhlr ve Milli Elitim Bakanltlt

Detaylı

STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18

STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18 STAJ YÖNETMELÝÐÝ Gönderen : guliz - 17/11/2008 19:18 Konu: Staj Yönetmeliði Gönderim Zamaný: 21-Mart-2007 Saat 09:41 TÜRKÝYE SERBEST MUHASEBECÝ MALÝ MÜÞAVÝRLER VE YEMÝNLÝ MALÝ MÜÞAVÝRLER ODALARI BÝRLÝÐÝ

Detaylı

i I { ) b) Bagkan : Alagehir Belediye Bagkamm, irinci BOLIIM Tegkilat nininci ndl0vr Arnag, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanrmlar

i I { ) b) Bagkan : Alagehir Belediye Bagkamm, irinci BOLIIM Tegkilat nininci ndl0vr Arnag, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanrmlar T.C ALA$EHIR BELEDiYE BA$KANLIGI SAGLTK i$leni nuntiru,ugu G6REV ve CALI$MA YoNnruuidi nininci ndl0vr Arnag, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanrmlar Amag MADDE 1 : (l ) Bu ydnetmeligin amacr SalIft igleri Miidtirltiftiniin

Detaylı

Kdtip Uye. komisyondan. a)men kabul

Kdtip Uye. komisyondan. a)men kabul Scyit Ali OzKoQ, hrnail YAMAI.ITORK urocatit ENch.I, AlsEddin Ylt-tlAZ,, LYcncr Ismail Haluk NCELER, H.ElsEm SERh.I, Vildan BEYARSLAN, Necati YILMAZ, hnail tudvan SANLI Muzafcr ZENGIN, Scliq CEThl, Abdullah

Detaylı

l- igbu srizleqmenin konusu, MU$TERi'nin daha rince dolmug velveya srizleqme stiresi I. SOZLE$MENiN KONUSU, KAPSAMI VE TANIMLAR I \ \\

l- igbu srizleqmenin konusu, MU$TERi'nin daha rince dolmug velveya srizleqme stiresi I. SOZLE$MENiN KONUSU, KAPSAMI VE TANIMLAR I \ \\ I! \ \ Bir tarafta, I \ \\ Btiyiikdere Cad. No:108/l Oyal ig Hanr Kat:6 isfrneul adresinde mukim YEDiTEPE FAKTORING A.$. Faktor ile diger tarafta adresinde mukim VE M IM iler adresinde mukim adresinde

Detaylı

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler ALI$VERi$ MERI(EZLERi IIAKKINDA YONETMELiK TASLAGI BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler Amaq ve kapsam MADDE I - (l) Bu Y0netmeli[in amact, allgverig merkezlerinin nitelikleri ile a9rh5, faaliyet ve denetimlerine

Detaylı

T.C. EDiRNE ioa.nn MAHKEMESI ESAS NO : 201311195. yt-rntlrmnnin nunou nulmasrnl. istnvnn (olvlcr): culcan izci. vnxir,i: av.

T.C. EDiRNE ioa.nn MAHKEMESI ESAS NO : 201311195. yt-rntlrmnnin nunou nulmasrnl. istnvnn (olvlcr): culcan izci. vnxir,i: av. ioa.nn MAHKEMESI ESAS NO : 201311195 yt-rntlrmnnin nunou nulmasrnl istnvnn (olvlcr): culcan izci vnxir,i: av. Halit eui-pnr or Qrnarh Mah.6l007 Sk. Qrnarlr igh. No:3Asma Kat. 102 - Seyhar/AqANA @EDIRNEVALiLiGi

Detaylı

ff,';x,,#f}#:i#i'itrj, ;lsl,,*?.rg1i,ffi Ttr11,,#tlfnine

ff,';x,,#f}#:i#i'itrj, ;lsl,,*?.rg1i,ffi Ttr11,,#tlfnine T.C, ADANA VALILIdI ll Slgl. M[dtrl0g0 YAKLA$IK MALIYETE ESAS FORM. -.)ADANA ly-. nenot4 MUESsESESINE I ADETTEKMX $ARTNEME (lo sayfa, j ff,';x,,#f}#:i#i'itrj, ;lsl,,*?.rg1i,ffi Ttr11,,#tlfnine k.d.rd,r

Detaylı

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon,

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, e nnrir rasartm ve TEKNiT onrurgmanltk niznner ALtMt TEKNiT gnnrnamesi igin Tanrmr Dr Ayhan Kuzu ve gahgma ekibi tarafrndan planlanan proje

Detaylı

Sayr :8.10.1.HSK.0.82.00.00-2 (J (^C,'3 Konu : Askerlik Sevk l'ehir lqlemleri. 6ENELGE 2012t.O..t1

Sayr :8.10.1.HSK.0.82.00.00-2 (J (^C,'3 Konu : Askerlik Sevk l'ehir lqlemleri. 6ENELGE 2012t.O..t1 T.C. SACLKBAKANLICI Tiirkiye Halk Salhlr Kurumu Baqkanhfr Sayr :8.10.1.HSK.0.82.00.00-2 (J (^C,'3 Konu : Askerlik Sevk l'ehir lqlemleri { {,l {, 1c,\'L 6ENELGE 2012t.O..t1 Askerlik sevk lehir iglemlerinde

Detaylı

BiRiNCI BOLUM. Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge

BiRiNCI BOLUM. Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge Eren Finans Faktoring Hizmetleri Anonim $irketi Genel Kurulunun $ahgma Esas ve Usulleri Hakklnda 19 Yiinerge BiRiNCI BOLUM Amag, Kapsam, Dayanak ve Tanlmlar Amag ve kapsam MADDE 1- (1) Bu ig yonergenin

Detaylı

niniui UNivrnsilnuiz TuUrr MiM FAKIJLTESI 2 KALEM DEMiRBA$ MALZEME ALIMI KATiP QELEBi UNivnnsirnsi-ioa'Ri ve

niniui UNivrnsilnuiz TuUrr MiM FAKIJLTESI 2 KALEM DEMiRBA$ MALZEME ALIMI KATiP QELEBi UNivnnsirnsi-ioa'Ri ve Agrk ihale usulii ile ihale edilen UNivrnsilnuiz TuUrr MiM FAKIJLTESI 2 KALEM DEMiRBA$ MALZEME ALIMI idari gartnamesi KATiP QELEBi UNivnnsirnsi-ioa'Ri ve niniui NU (MERKEZ OFiS II BiNASI/ 33t23s620 cict

Detaylı

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik"

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik :FC:S $/\6LlK ve SOSYAL HIZMET EMEKqI LERI SeNOilXaet Isran s u l.-al(safray gu e esl I1IE T*ADE UNION OF fubtic TMPLOOYES }N HEflT ANO SOCIAL $Ef,hACEs HASEKi cd. FASEKi CD, FIASFK SULTA.}.I MAH OZKAYA

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka Belediyesi

Detaylı

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr.

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr. {w irtntvi surec YONETiMi iq conu,crsi Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs ot/t0t20t2 Konu : Siireg Ydnetimi MUDURLUdUNE 2009/4 sayrlr Baqbakanlrk Genelgesir ile duyurulan Birlikte qahtabilirlik Esaslan

Detaylı

DÖNER SERMAYE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

DÖNER SERMAYE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI DÖNER SERMAYE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI TAHSİLATLAR BİRİMİ GTHB.045. İLM.İKS.ŞMA.10/01.01 YAZAR KASA FIŞI İLE PARA TAHSILAT Mal veya Hizmet Karşılığı Ücretin Alınması Ticari Mal Ticari Mal Ücreti mi? Hizmet

Detaylı

EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI

EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI ,1 EURo rrend YATTRTM ortak r6t n.g EsAs sozlrgm esi' lu i lrt 6-8 - 9-1 0 - LL - L2- L3 -L 4-L5 -I8-ZL-23-26 ve 3 3' U N C MADDe lr ni ru i ru rnoil,4l'lrtci MADDeT i ru EKLENuesirur iil$riru rnpil TASARTLARI

Detaylı

ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi

ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi Sayr Konu Yaklagrk Maliyet. ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi YAKLA$TK MALIYETE ESAS F,ORM ADANA... L... t2013 nntinssnsnsinn Mtidtirliiprimiiztin ihtiyacr olan agaprda cinsi, miktan ve rjzellikleri

Detaylı

ET VE BALIK KURUMU GENELMÜDÜRLÜĞÜ KIYMETLĐ EVRAK YÖNETMELĐĞĐ YÖNETMELĐK NO:40 BĐRĐNCĐ KISIM GENEL HÜKÜMLER I. BÖLÜM

ET VE BALIK KURUMU GENELMÜDÜRLÜĞÜ KIYMETLĐ EVRAK YÖNETMELĐĞĐ YÖNETMELĐK NO:40 BĐRĐNCĐ KISIM GENEL HÜKÜMLER I. BÖLÜM Sayfa No :1/7 BĐRĐNCĐ KISIM GENEL HÜKÜMLER I. BÖLÜM Yönetmeliğin Amacı ve Uygulama Alanı Madde l. Amaç Bu yönetmeliğin amacı, sözleşme, ticari senetler, teminat mektupları ile diğer tüm kıymetli evrakın

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENEL YAZI

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENEL YAZI T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı : 55625784// Konu : Parasal Sınırlar ve Oranlar GENEL YAZI 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ MADDESÝNÝN UYGULANMASI HAKKINDA TEBLÝÐ Pazartesi, 29 Eylül 2008

5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ MADDESÝNÝN UYGULANMASI HAKKINDA TEBLÝÐ Pazartesi, 29 Eylül 2008 5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ MADDESÝNÝN UYGULANMASI HAKKINDA TEBLÝÐ Pazartesi, 29 Eylül 2008 28 Eylül 2008 PAZAR Resmî Gazete Sayý : 27011 TEBLÝÐ Sosyal Güvenlik Kurumundan: 5510 SAYILI KANUNUN 100 ÜNCÜ

Detaylı

4 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29285 TEBLİĞ

4 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29285 TEBLİĞ 4 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29285 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 42) PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

Türkiye İş Kurumu Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Türkiye İş Kurumu Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Türkiye İş Kurumu Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, ön ödeme şekillerini, devir ve mahsup işlemlerini, yapılacak

Detaylı

l- Ba;r'uru dilekgesi

l- Ba;r'uru dilekgesi KAMERA ir,r su altl sdnt'nvi vapacar n'irnaalar.in vsrrilrnoinnryb rrirnnlpn i Gemilerin Teknik Ydnetmeligi kapsamrnda kamera ile su alti scirveyi yapacak firrnalann Ycinetrneligrn 8 inci maddesinin 3

Detaylı

06.07.2013 'r 20.07.2013 '' 03.08.2013 'r 31.08.2013 '' 17.08.2013 r' 22.06.2013 10.00'da

06.07.2013 'r 20.07.2013 '' 03.08.2013 'r 31.08.2013 '' 17.08.2013 r' 22.06.2013 10.00'da DEVLET HAVA MEYDANLARI i;rervesi GENEL N,TUPUNTUGU Destek Hizmetleri Dairesi Bagkanlt[t Konu :Sosyal Tesislerin Ucret ve Prensipleri 0710312013 ilgi : Maliye Bakanh[rnrn (2013-3) Sayrh Kamu Sosyal Tesislerine

Detaylı

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1: (1) Bu yönetmeliğin amacı Fatih Belediyesi, Emlak

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 22/9/2008 No : 2008/14174

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01 GİDRLRİN MUASBLŞTİRİLMSİ İŞ AKIŞ ŞMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MU.01 TARİ:01.11.2013 SAYFA NO: 1 / 1 RVİZYON NO:01 arcama birimleri ödeneklerine göre ihtiyaçlarına esas olmak üzere harcama yapılması arcama yapılması

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SGDB MUHASEBE, KESİN HESAP VE RAPORLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SGDB MUHASEBE, KESİN HESAP VE RAPORLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Bütçe ve Performans Programı Şube Müdürlüğü tarafından Muhasebata Gönderilen ödenek işlemlerine ilişkin Olarak say2000i sistemine kayıtların düşmesi Say2000i sistemi

Detaylı

Ticari İşlemleri Belgelendirme T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı

Ticari İşlemleri Belgelendirme T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Ticari İşlemleri Belgelendirme T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Aydın BAZİN Hüseyin TAŞ Ertan ÖRS Müfettiş Müfettiş Müfettiş 1 Aralık 2012, Ankara Ticari işlem, ticari

Detaylı

TEBLİĞ MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 54) (PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR)

TEBLİĞ MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 54) (PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR) 13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29947 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 54) (PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

T.C. FIRAT Univenslresi xasrauesi o6uen SERMAYE igrcrme einimi. elqz6 rexllp lsrenae FoRMU. MALzEME/Hlzmrr ilsresi

T.C. FIRAT Univenslresi xasrauesi o6uen SERMAYE igrcrme einimi. elqz6 rexllp lsrenae FoRMU. MALzEME/Hlzmrr ilsresi T.C. FIRAT Univenslresi xasrauesi o6uen SERMAYE igrcrme einimi elqz6 rexllp lsrenae FoRMU Frrat Universitesi Hastanesi ihtiyacr malzeme/hizmet safin alrnacaktrr. Fiyat teklif belirtilen tarih ve saatte

Detaylı

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr.

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr. T.C. 5A6LIK BAKANLI6I BURSA SAdLIK MUDURLUGI, Sayrn Teklif istenmesi Salhk Miidiirliifii Acil Salhk Hizmetleri istasyonlarrna 5 Adet Giig Kaynalr Ahmr igine ait agaptda cinsi, dzellikleri ve miktan belirtilen

Detaylı

iq vonerge EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin

iq vonerge EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin TURK T caret KANUNU 419.MADDE KApsAMTNDA GENEL KURUL'uN CALTSMA usul ve EsAsLARtNA irisriru Y0ruencr EURO TREND YATIRIM ORTAKLIGI A.$ GENEL KURUL'UN QALr$MA USUL VE ESASLARTNA iri$kin iq vonerge sirinci

Detaylı

T.C. MERSiN valiliginn. :MERSiN :ERDEMLI. :6172 SAyILT SULAMA ninr,ixr,nni KANUNUNUN 18. MADDnsi UyIRINCA 2or3 YILI ionni vn M,q.

T.C. MERSiN valiliginn. :MERSiN :ERDEMLI. :6172 SAyILT SULAMA ninr,ixr,nni KANUNUNUN 18. MADDnsi UyIRINCA 2or3 YILI ionni vn M,q. T.C. MERSiN valiliginn SULAMA sirliklnri urnpriu naporu ili :MERSiN irqrsi :ERDEMLI DENETLENEN girlir :ERDEMLi_rocanAsANLr sulama niru,igi onnnriprn rani KoNULAR :6172 SAyILT SULAMA ninr,ixr,nni KANUNUNUN

Detaylı

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014 TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini, Muhasebe birimi: Muhasebe hizmetlerinin yapıldığı

Detaylı

Tel : Faks: E-Posta : vergisi bildirimi igin: kimlik fotokopisi, tapu fotokopisi.

Tel : Faks: E-Posta : vergisi bildirimi igin: kimlik fotokopisi, tapu fotokopisi. vergisi bildirimi igin: kimlik fotokopisi, tapu fotokopisi.(intikallerde @mlak Servisi) vergisi bild irimi igin : kimlik fotokopisi, tapu fotokopisi.t(lptikallerde ;et ilamr fotokopisi) ;r,,:'. :. :i Bagvuru

Detaylı

.C.Kimlik numarasl. Ttirk Lirasr. Not : *Teklif mektuplarr 2g101/201.1 tarihi ve saat l-t:00' a kadar, yukarrda belirtilen adrese teslim

.C.Kimlik numarasl. Ttirk Lirasr. Not : *Teklif mektuplarr 2g101/201.1 tarihi ve saat l-t:00' a kadar, yukarrda belirtilen adrese teslim r Bulundugu Vergi Dairesi ve Numarast:.C.Kimlik numarasl elefon ve Faks Numarast I ) Sdz konusu tli.. " (rakamla),. ' Ttirk Lirasr yazryla) yapmayl kabul ve taahhtit ederim/ederiz. ) Teklifimiz 30 (otuz)

Detaylı

TtrRrdYE HALK BANKASI A.$.

TtrRrdYE HALK BANKASI A.$. TtrRrdYE HALK BANKASI A.$. Sermaye Piyasasr Aracl Notu Bu sermaye piyasasr aracr notu, Sermaye Piyasasr Kurulu (Kurul)'nca o- J.. t.12. t.lotqtarihin de onaylanm rghr. Ortakllrmzrn toplam 3.000.000.000.-TL

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması DOĞRUDAN TMİN İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Birimlerden teknik şartnameleri ile birlikte gelen satınalma talepleri

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

SAGLIKBAKANLIGI Hiii.#-*Ylf-'RrBeKyF-D.ns( Tiirkiye Halk Sagh[r Kurumu Baqkanlrgr', 9,,,.i91f.io,i;,-:rTpiru

SAGLIKBAKANLIGI Hiii.#-*Ylf-'RrBeKyF-D.ns( Tiirkiye Halk Sagh[r Kurumu Baqkanlrgr', 9,,,.i91f.io,i;,-:rTpiru T.C, SAGLIKBAKANLIGI Hiii.#-*Ylf-'RrBeKyF-D.ns( Tiirkiye Halk Sagh[r Kurumu Baqkanlrgr', 9,,,.i91f.io,i;,-:rTpiru Sayt: 544662141081 Konu: Banka Promosyonu lf ililiilililil.illffi iltnn l: lt BANKA PROMOSYON

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Belgin AKYÜZ Daire Başkanı V. Strateji Geliştirme Daire

Detaylı

Acrk teblieat adresi. Telefon ve Faks numarasl. Not:

Acrk teblieat adresi. Telefon ve Faks numarasl. Not: Acrk teblieat adresi Telefon ve Faks numarasl Not: Srra No Mal Kaleminin Adr ve Krsa Agrklamasr Miktarr Tutarr (Para birirni,t belirtilerek) Toplam Tutar (K.D.V Haric) *Tabloya gerektiti kadar satrr eklenecektir.

Detaylı

BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN GENEL TEBLÝÐ Çarþamba, 17 Aralýk 2008

BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN GENEL TEBLÝÐ Çarþamba, 17 Aralýk 2008 BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN GENEL TEBLÝÐ Çarþamba, 17 Aralýk 2008 1 SERÝ NOLU 5811 SAYILI BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 27.12.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29218 mükerrer

Resmi Gazete Tarihi: 27.12.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29218 mükerrer Resmi Gazete Tarihi: 27.12.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29218 mükerrer MERKEZÎ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Yevmiye Sistemi ve Defter Kayıtları Amaç MADDE 1-

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

-7- Qevre izin ve Lisans Belgesi'nde sahip oldutu atrk kodlarr gegerlidir, ancak, daha iincc aldr$r Geqici Faaliyet Belgesindeki

-7- Qevre izin ve Lisans Belgesi'nde sahip oldutu atrk kodlarr gegerlidir, ancak, daha iincc aldr$r Geqici Faaliyet Belgesindeki T.C. SAELIK BAKANLICI TURKiYE HALK SAELIEI KURUMU Bursa ili Halk Salhgr MiidiirliiEii Banyo Fikser Atrk Soliisyonu Satrq Ihale Ilanr l- Halk Saghgr Mildiirliigiimiize bagh depolarrndan grkan a;alrda belirtilen

Detaylı

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İşletme ve İştirakler Müdürü Şef İdari İşler Servisi İşletme ve İştirakler Servisi T.C. KARS BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV

Detaylı

2014 Yılı Muhasebe Müdürlüğü Operasyonel Planı

2014 Yılı Muhasebe Müdürlüğü Operasyonel Planı 2014 Yılı Muhasebe Müdürlüğü Operasyonel Planı Stratejik Hedefler Performans Hedefi Faaliyetler/Projeler Sabit Maliyetler Alt Faaliyetler Devlet muhasebe sisteminin milletlerarası standartlara uyum derecesi

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç akış şemasının amacı, Galatasaray Üniversitesi

Detaylı

Genel Muhasebe - I. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı

Genel Muhasebe - I. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Genel Muhasebe - I Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı HAZIR DEĞERLER Bu grup, nakit olarak elde veya bankada bulunan varlıklar ile istenildiği

Detaylı

Srra. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihriyac LisTESi. Sayl ; B. 10.4.tSM.4.72.00.20t Konu : Teklife Davet

Srra. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihriyac LisTESi. Sayl ; B. 10.4.tSM.4.72.00.20t Konu : Teklife Davet T.C. SAELIK BAKANLIEI TURKiYE KAMU HASTANELERi BiRLiEi BATMAN BOLGE DEVLET HASTANESi Sayl ; B. 10.4.tSM.4.72.00.20t Konu : Teklife Davet Sayrn :... Kurumumuzun ihtiyacr olan BiYOKiMYA igin MALZ.ALIMI isi

Detaylı

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBELER MALİ İŞLER UYGULAMA TEBLİĞİ

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBELER MALİ İŞLER UYGULAMA TEBLİĞİ ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBELER MALİ İŞLER UYGULAMA TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: 2 Tasnif No: OMO-Mİ/02 Oda Yön. Kur. Kar. No:9/1 Oda Yön.Kur. Kar. Tarihi: 22.05.2014 22. Mayıs.2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı