Yer: Çırağan Sarayı İstanbul - TÜRKİYE Tarih: 30 Ekim 2013 Saat: İletişim: (11 hat)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yer: Çırağan Sarayı İstanbul - TÜRKİYE Tarih: 30 Ekim 2013 Saat: 10.00 İletişim: +90 312 310 23 68 (11 hat)"

Transkript

1

2 Yer: Çırağan Sarayı İstanbul - TÜRKİYE Tarih: 30 Ekim 2013 Saat: İletişim: (11 hat)

3

4

5 30 Ekim 2013 tarihinde düzenlenecek olan Çalışmaları ile Türk Tarihine Katkıda Bulunan Akademik Kadronun Şeref Üyeliği Cübbe Töreni ni Onurlandırmanızı saygılarımızla dileriz. Prof. Dr. M. Metin Hülagü Türk Tarih Kurumu Başkanı

6

7 Şeref Üyeleri 1. Prof. Dr. Abdeljelil Temimi / Tunus 2. Prof. Dr. Abdulrahim Abu-Husayn / Lübnan 3. Prof. Dr. Abdülkadir Özcan / Türkiye 4. Prof. Dr. Abdülkerim Özaydın / Türkiye 5. Prof. Dr. Ahmed Aličić / Bosna Hersek 6. Prof. Dr. Ahmet Ağırakça / Türkiye 7. Prof. Dr. Ahmet Şair Şerif / Makedonya 8. Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak / Türkiye 9. Prof. Dr. Ali Birinci / Türkiye 10. Prof. Dr. Amnon Cohen / İsrail 11. Dr. Andrew Mango / İngiltere 12. Prof. Dr. Bayram Kodaman / Türkiye 13. Dr. Bilal N. Şimşir / Türkiye 14. Prof. Dr. Carter Findley / Abd 15. Prof. Dr. Cemal Kafadar / Türkiye 16. Prof. Dr. Dariusz Kołodziejczyk / Polonya 17. Prof. Dr. Döölötbek Saparaliyev / Kırgızistan 18. Prof. Dr. Dragi Gjorgiev / Makedonya 19. Prof. Dr. Erdoğan Merçil / Türkiye 20. Prof. Dr. Evangelia Balta / Yunanistan 21. Prof. Dr. Faisal Abdulla Ahmed Alkanderi / Kuveyt 22. Prof. Dr. Feridun Emecen / Türkiye 23. Prof. Dr. Ferit Duka / Arnavutluk 24. Prof. Dr. Feroz Ahmad / Abd 25. Prof. Dr. Feroze A.K. Yasamee / İngiltere 26. Prof. Dr. Fuad Abdulwahab Al-Shami / Yemen 27. Doç. Dr. Gavin D. Brockett / Kanada 28. Prof. Dr. Géza Dávid / Macaristan 29. Prof. Dr. Halil İnalcık / Türkiye 30. Prof. Dr. Heath W. Lowry / Abd 31. Prof. Dr. İlber Ortaylı / Türkiye 32. Prof. Dr. İsmail Aka / Türkiye 33. Prof. Dr. Jamil Hasanlı (Cemil Hasanlı) / Azerbaycan 34. Prof. Dr. Jean-Louis Bacqué-Grammont / Fransa 35. Prof. Dr. Justin McCarthy / Abd 36. Prof. Dr. Karjaubay Sartkojauli / Kazakistan 37. Prof. Dr. Kazım Yaşar Kopraman / Türkiye 38. Prof. Dr. Machiel Kiel / Hollanda 39. Prof. Dr. Maria Pia Pedani / İtalya 40. Prof. Dr. Masami Arai / Japonya 41. Öğretim Üyesi Mehmet Genç / Türkiye 42. Prof. Dr. Mehmet İpşirli / Türkiye 43. Prof. Dr. Mihai Maxim / Romanya 44. Prof. Dr. Mohammed Mosa Algorainie / Suudi Arabistan 45. Prof. Dr. Muhammad Adnan Al-Bakhit / Ürdün 46. Prof. Dr. Mustafa Fayda / Türkiye 47. Prof. Dr. Mübahat Kütükoğlu / Türkiye 48. Prof. Dr. Mücteba İlgürel / Türkiye 49. Prof. Dr. Nenad Moačanin / Hırvatistan 50. Prof. Dr. Nicolas Vatin / Fransa 51. Prof. Dr. Pál Fodor / Macaristan 52. Prof. Dr. Peter John Sluglett / İngiltere 53. Prof. Dr. Ramazan Şeşen / Türkiye 55. Prof. Dr. Rhoads Murphey / İngiltere 55. Prof. Dr. Seyyid Muhammed Es-Seyyid Mahmud / Mısır 56. Prof. Dr. Suraiya Faroqhi / Almanya 57. Prof. Dr. Suzuki Tadashi / Japonya 58. Prof. Dr. Şerif Mardin / Türkiye 59. Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu / Türkiye 60. Prof. Dr. Tuncer Baykara / Türkiye 61. Prof. Dr. Virginia H. Aksan / Kanada 62. Prof. Dr. Yakub Mahmudov / Azerbaycan

8 Abdeljelil Temimi Prof. Dr. Abdeljelil Temimi, Fransa Ulusal Arşivleri, Washington ve Pittsburgh Üniversitelerinden diploma aldı. Aix-en-Provence Üniversitesi nden doktorasını aldı. Tunus Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesinde Profesör olarak görev yaptı ve bu üniversiteden emekli oldu. Prof. Dr. Temimi, çok sayıda komitenin kurucusudur ve başkanlığını yapmıştır. Aynı zamanda çok sayıda yayını bilim dünyasına kazandırmıştır.

9 Abdulrahim Abu-Husayn Prof. Dr. Abdul Rahim Abu-Husayn Beyrut Amerikan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih ve Arkeoloji Bölümü nde görev yapmaktadır. Çok sayıda süreli yayının yayın kurulu üyeliğini yapmaktadır. Aynı zamanda Prof. Dr. Abu-Husayn, çok sayıda üniversitede misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

10 Abdülkadir Özcan 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi nin Arap-Fars Filolojisi ile Tarih Bölümü nden mezun olan Prof. Dr. Abdülkadir Özcan, 1977 yılında Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsü ne asistan olarak atandı, üç yıl sonra da doktorasını bitirdi. Sonrasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve emekli olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümünde görev yaptı. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

11 Abdülkerim Özaydın Prof. Dr. Abdülkerim Özaydın, öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptı ve 1981 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Kürsüsü ne asistan olarak tayin edildi te Sultan Muhammed Tapar Devri Selçuklu Tarihi adlı teziyle Ortaçağ Tarihi Bilim Dalı nda Doktor, 1987 de Yardımcı Doçent, 3 Ekim 1988 de Doçent unvanını kazandı. 25 Mayıs 1995 te Profesörlüğe yükseltildi yılından beri Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

12 Ahmed Aličić Prof. Dr. Ahmed Alicic, Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi nde Şarkiyat Bölümünden mezun oldu. Belgrad Üniversitesi Felsefe Fakültesi Milli Tarih Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Doktorasını, Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi Tarih Bölümünde tamamladı. Gazi Hüsrev Bey Medresesinde beş sene Arap ve Türk Dili profesörü olarak görev yaptı. Ardından da iş çağını, Saraybosna da, Şarkiyat Enstitüsünde araştırmacı olarak geçirdi. Enstitüde, bilim danışmanı unvanıyla emekli oldu.

13 Ahmet Ağırakça Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında asistan oldu. Ortaçağ Tarihi Kürsüsünde hazırladığı tez ile Doktor unvanını aldı de Yrd. Doçent, 1988 de Doçent, Haziran 1996 da Profesör unvanını aldı da İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden emekli oldu. Bunun ardından pek çok idari görevde bulunmuş olan Prof. Dr. Ağırakça, on yıl sonra tekrar İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Ortaçağ tarihi Anabilim Dalındaki görevine geri döndü Şubat Ayında Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atandı. Halen bu görevi sürdürmektedir.

14 Ahmet Şair Şerif Prof. Dr. Ahmet Şair Şerif, El Ezher Üniversitesi, İslam Kültür ve Medeniyeti Bölümü nden ve Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Tarih Bölümü nden mezun oldu. Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi, Tarih Bölümünden tarih doktoru unvanını elde etti yılında Makedonya Milli Tarih Enstütüsü - Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi nde öğretim üyesi oldu yılında profesör unvanını aldı. Halen aynı üniversitede görev yapmaktadır.

15 Ahmet Yaşar Ocak Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Osmanlı Medeniyeti ve Müesseseleri Bölümü nden mezun oldu, 1978 yılında Strasburg Üniversitesi nden Doktora, 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi nden Doçent ve 1988 yılında aynı üniversiteden Profesör payelerini aldı ve 2013 tarihinde emekliye ayrıldı. Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak arasında Paris te Société Asiatique ve yılları arasında Türk Tarih Kurumu asli üyeliklerinde bulundu.

16 Ali Birinci Prof. Dr. Ali Birinci A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve Maliye Bölümünden mezun oldu. Emniyet Genel Müdürlüğünde ve Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde çalıştı da doktorasını verdi de Polis Akademisinde vazifeye başladı de doçent, 2000 de Yakınçağ Tarihi Profesörü oldu. Paris te meslekî çalışmalar yaptı yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi nde ders verdi de Türk Tarih Kurumu Başkanlığı na getirildi. Bu vazifesi 13 Eylül 2011 tarihinde sona erdi. Halen Polis Akademisi öğretim üyesidir.

17 Amnon Cohen Prof. Dr. Amnon Cohen, tüm öğrenimini İsrail de tamamladı. Doktora derecesini Hebrew Üniversitesi nden aldı. Hebrew Üniversitesi Orta Doğu Çalışmaları Bölümü nde başkanlık yaptı, bunun dışında kamuda farklı görevlerde bulundu. Princeton, Pennsylvania ve Oxford Üniversitesi nde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi. Ortadoğu üzerine farklı konularda 25 kitap ve yaklaşık 70 makale kaleme aldı.

18 Dr. Andrew Mango İstanbul İngiliz Erkek Okulu (English High School For Boys) mezunu olan Mango, daha sonra Londra da School of Oriental Studies te öğrenim gördü. Bu okuldan 1955 yılında Doktora derecesi alan Mango nun doktoru tezi Büyük İskender konulu bir çalışmaydı yılında, şimdiki adı BBC Dünya Servisi olan BBC Dış Yayınlar Bölümü ne katılan Andrew Mango, yılları arasında tam 14 yıl BBC Türkçe Yayınları nın Müdürlüğü nü yaptı da BBC den emekli olduktan sonra tam zamanlı bir araştırmacı, yazar ve danışman olarak Modern Türkiye üzerine çalıştı.

19 Bayram Kodaman Prof. Dr. Bayram Kodaman, 1960 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tarih Bölümü nden mezun oldu ve Fransa nın Aix Marseilles Üniversitesi nde doktorasını tamamladı yılında Hacettepe Üniversitesi nde öğretim görevlisi olarak göreve başladı ve aynı üniversiteden 1976 yılında Doçent, 1981 yılında Profesör unvanlarını aldı. Prof. Dr. Kodaman, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi kurucu Dekanıdır yılları arasında bu üniversitesinin Tarih Bölüm Başkanlığını yaptı yılları arasında Kırgızistan Manas Üniversitesinde Öğretim Üyeliği yaptı.

20 Dr. Bilal N. Şimşir Dr. Bilal N. Şimşir, 1957 de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi nin Siyasi Şubesi nden mezun oldu. Aynı fakültede üç yıl siyasi tarih asistanlığı yaptıktan sonra Mart 1960 ta Dışişleri Bakanlığına geçti. Yurtdışındaki çeşitli merkezlerde başkâtip, müsteşar ve başkonsolos; merkezde şube müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı ve iki dönem genel müdür olarak görev yaptı. Pek çok ülkede büyükelçi olarak Türkiye yi temsil etti. 38 yılı Dışişlerinde olmak üzere 41 yıllık devlet hizmetinden sonra 1998 yılında emekliye ayrıldı.

21 Carter Findley Prof. Dr. Carter Findley, yükseköğrenimini Yale College da tamamladı. Columbia ve UCLA üniversitelerinde öğrenimine devam ettikten sonra, doktorasını Harvard Üniversitesi nden 1969 yılında aldı yılında profesör unvanı alan Findley, 1971 yılından beri Ohio State Üniversitesi nin Tarih Bölümü nde öğretim üyeliği yapmaktadır.

22 Cemal Kafadar Prof. Dr. Cemal Kafadar, lisans eğitimini Hamilton College da, yüksek lisansını ve doktorasını McGill Üniversitesinde tamamladı. Prof. Dr. Kafadar, Koç Üniversitesinde, École des Hautes Etudes en Sciences Sociales de ve Boğaziçi Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu yılları arasında Princeton Üniversitesi nde görev yaptı dan bu yana Harvard Üniversitesi Tarih Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır.

23 Dariusz Kołodziejczyk Prof. Dr. Dariusz Kołodziejczyk, 1986 yılında yüksek lisans, 1990 yılında doktora derecesini Varşova Üniversitesi nden aldı yılında Varşova Üniversitesi Tarih Enstitüsü nde asistanlık görevine başlayan Kołodziejczyk, 1991 den itibaren Yardımcı Doçent, 2003 ten itibaren ise Doçent olarak görev yaptı yılından bu yana Varşova Üniversitesi nde Profesör olarak görev yapmaktadır.

24 Döölötbek Saparaliyev Prof. Dr. Saparaliyev, Kırgız Devlet Milli Üniversitesi Tarih Fakültesi nden mezun oldu. Kırgız Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Bilimler Akademisi nde, Sovyet Birleşik Devletler Bilimler Akademisinde ve Kırgız Milli Üniversitesinde çalıştı. Kırgız Milli Üniversitesi ve Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesinde pek çok idari görevde bulundu den bugüne kadar Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Tarih Bölümünde Profesör olarak çalışmaktadır. Ayrıca 2012 Ekim ayından beri aynı üniversitenin Türk Uygarlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi nde Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

25 Dragi Gjorgiev Prof. Dr. Dragi Gjorgiev, Üsküp Sv. Kiril ve Metodiyus Üniversitesi Felsefe Fakültesi Tarih Bölümü nden ve Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi Şarkiyat Bölümü nden mezun oldu yılında Sv. Kiril ve Metodiyus Üniversitesi Tarih Bölümü nde doktora eğitimini bitirip doktor ve ardından doçent oldu yılında profesör oldu yılından beri Üsküp Milli Tarih Enstitüsü nde çalışmaktadır senesinden itibaren bu enstitünün müdürlüğünü yapmaktadır.

26 Erdoğan Merçil Prof. Dr. Erdoğan Merçil, İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. Doktora tezi ve doçentlik tezinde İran ve British Museum Oriental bölümünde araştırmalarda bulundu. Prof. Dr. Erdoğan Merçil, 1984 de Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığına atandı, 1990 da Tarih Bölüm Başkanı oldu. Her iki başkanlık görevinden 1994 de istifa etti. Bir süre Tarih Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevinde bulundu. Göreve başladığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden 2005 senesinde yaş haddinden emekli oldu.

27 Evangelia Balta Prof. Dr. Evangelia Balta, Selanik Aristotales Üniversitesi Tarih Bölümünde eğitim gördü. Alexandros S. Onassis Public Benefit Foundation bursuyla lisansüstü çalışmaları için Paris e (Paris I-Sorbonne, Ecole Pratique des Hautes Etudes IV Section)gitti. Buradan doktora derecesini aldı. Kuruluşundan sonra ilk iki sene ( ) İyonya Üniversitesinde ders verdi den itibaren National Hellenic Research Foundation da çalıştı den beri Intensive Ottoman and Turkish Summer School da Karamanlıca Çalışmaları üzerine seminer yürütmektedir.

28 Faisal Abdulla Ahmed Alkanderi Prof. Dr. Faisal Abdulla Ahmed Alkanderi, Kuveyt Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını ve doktorasını İngiltere Manchester Üniversitesi nde Osmanlı tarihi üzerine tamamladı den beri Kuveyt Üniversitesi nde görev yapmaktadır. Ayrıca 2012 den beri Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri Dekan Yardımcısı dır.

29 Feridun Emecen Prof. Dr. Feridun Emecen, doktora eğitimini yılları arasında İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Doktora tez konusu, XVI. Asırda Manisa Kazası idi. Pek çok idari görevinin yanı sıra Prof. Dr. Feridun Emecen, yılları arasında Türk Tarih Kurumu Asli Üyeliği görevi bulundu. Prof. Dr. Emecen, halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesidir.

30 Ferit Duka Prof. Dr. Ferit Duka, Tiran Üniversitesi Tarih ve Coğrafya Bölümlerinden mezun oldu. Ankara ve İstanbul daki üniversitelerde Osmanlı Tarihi, Graz Üniversitesi nde Tarihsel Demografi üzerine çalıştı. Arşiv uzmanı olarak görev yaptı yılında araştırmacı olarak Arnavutluk Bilimler Akademisi, Tarih Enstitüsü ne girdi. Ortaçağ ve Osmanlı Çalışmaları Bölümü Başkanlığı, Tarih Enstitüsü Başkan Yardımcılığı ve Tiran Avrupa Üniversitesi Rektörlüğü gibi önemli pozisyonlarda görev aldı. Halen Tiran Avrupa Üniversitesinde görev yapmaktadır.

31 Feroz Ahmad Prof. Dr. Feroz Ahmad Delhi Üniversitesi Ortaçağ İslam Tarihi alanında lisans öğrenimi gördü. Ardından 1961 yıllında Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulunda yüksek lisansını tamamladı yılında Türk Politikasında İttihat ve Terakki, başlıklı teziyle doktora derecesi aldı yılında Massachusetts Üniversitesi nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Bu üniversitede 1970 yılında Doçent ve 1978 yılında Profesör oldu yılında Yeditepe Üniversitesi nde göreve başladı yılında Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü, ardından da Tarih Bölümü Başkanı olarak görevlendirildi.

32 Feroze A.K. Yasamee Prof. Dr. Feroze A. K. Yasamee, Cambridge ve Londra Üniversitelerinde öğrenim gördü yılları arasında University of Manchester da ve aynı zamanda Londra, Leeds ve Wisconsin Üniversitelerinde ders verdi. Lisans ve lisansüstü ders verdiği konular 19. ve 20. yüzyıl Osmanlı, Türk, Ortadoğu ve Uluslararası Tarihini içermektedir.

33 Fuad Abdulwahab Al-Shami Prof. Dr. Fuad Abdulwahab Al-Shami, lisans öğrenimini Yemen in Sana a Üniversitesi nde yaptı. Yüksek lisans ve doktorasını da Sana a Üniversitesinde tamamladı. Arşivler Ulusal Merkezi ve Yemen El Yazmaları Kütüphanesi gibi kurumlarda idari görevlerde bulundu. Prof. Dr. Al-Shami, Osmanlı dilbilim profesörü ve aynı zamanda Osmanlı Arşiv Belgeleri araştırmacısıdır.

34 Doç. Dr. Gavin D. Brockett Akademik hayatına 1990 yılında Victoria Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirerek başlayan Doç. Dr. Gavin D. Brockett, yüksek lisansını Simon Fraser Üniversitesi Tarih Bölümünde yaptı. Doktorasını ise Chicago Üniversitesi Yakın Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümünde tamamladı dan beri Wilfrid Laurier Üniversitesi Tarih bölümünde görev yapmakta ve bu üniversitede Muslim Studies Option ın koordinatörlüğünü yapmaktadır.

35 Géza Dávid Prof. Dr. Géza David, 1973 yılında Loránd Eötvös Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji ve İngiliz Filolojisi Bölümlerinden mezun oldu. Aynı yıl üniversitede Türkoloji bölümü asistanlığına atandı yılında Yardımcı Doçent, 1987 de Doçent, 2000 de Profesör oldu arasında ve 1999 dan bu yana bölüm başkanı, 2010 dan başlayarak Şarkiyat Enstitüsü müdürüdür.

36 Halil İnalcık Prof. Dr. Halil İnalcık, yüksek tahsiline 1935 te Ankara Üniversitesi DTCF de başladı ta mezun olan İnalcık, Fuad Köprülü nün takdir ve tavsiyesiyle 1940 da Yeni Çağ Kürsüsü ne ilmî yardımcı tayin edildi de doktor oldu de Yeni Çağ Kürsüsü ne asistan olarak atanan İnalcık, 1943 te Viyana dan Büyük Ricat e Osmanlı İmparatorluğu ve Kırım Hanlığı unvanlı teziyle doçentliğe atandı de Profesörlük pâyesi aldı. Türkiye den sonra uzun yıllar Amerika da kalan Prof. Dr. İnalcık 1992 de Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı tarafından lisansüstü tarih okutacak Tarih Bölümü nü kurmak üzere davet edildi. Halen bu üniversitede görev yapmaktadır.

37 Heath W. Lowry Prof. Dr. Heath W. Lowry, 1968 yılında Portland State University de tarih lisansını, Kaliforniya Üniversitesi Tarih Bölümünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Türkiye de Bilkent ve Boğaziçi gibi üniversitelerde de görev yapmış olan Prof. Dr. Heath Lowry, 1993 ten bu yana Princeton Üniversitesi Ottoman & Modern Turkish Studies de Profesör olarak görev yapmaktadır.

38 İlber Ortaylı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Ankara Üniversitesi DTCF Tarih bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesi nde Slavistik ve Orientalistik okudu. Yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi nde Prof. Dr. Halil İnalcık ile yaptı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi nden Tanzimat Sonrası Mahalli İdareler adlı tezi ile doktora derecesi aldı. Yurtdışındaki pek çok üniversitede misafir öğretim üyeliği yaptı, seminerler ve konferanslar verdi. Topkapı Sarayı Müdürlüğü görevini yürüttü. Şu anda Galatasaray Üniversitesi nde tarih dersleri vermektedir.

39 İsmail Aka Prof. Dr. İsmail Aka, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi DTCF Tarih Bölümünde tamamladı. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra bu bölümün Ortaçağ Tarihi Kürsüsüne asistan olarak atandı. İki yıl kadar İran da ve sonra iki ay Afganistan da kaldı de doktor unvanını aldı. Almanya ve Avusturya da çalışmalarda bulundu. Ege Üniversitesi Tarih Bölümüne atanarak Profesör ve Bölüm Başkanı oldu da emekliye ayrıldı.

40 Jamil Hasanlı (Cemil Hasanlı) Prof. Dr. Jamil Hasanlı, Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Bölümü nden mezun oldu; yine aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamladı yılında Modern Tarih alanında profesör oldu yılları arasında Bakü Devlet üniversitesinde görev yaptı yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı na danışmanlık yapan Hasanlı, yılları arasında milletvekilliği görevinde bulundu. Aynı zamanda 1994 ten 2011 yılına kadar Bakü Devlet Üniversitesinde Profesör olarak görev yaptı yılından beri de Bakü de Khazar Üniversitesinde profesör olarak görevine devam etmektedir.

41 Jean-Louis Bacqué-Grammont Prof. Dr. Jean-Louis Bacqué-Grammont, Doğu Dilleri Yüksek Okulundan mezun oldu. Öğrenim gördüğü diğer okullar arasında Doctorat de 3e cycle Paris III Üniversitesi, Ecole Pratique des Hautes Etudes ve Sorbonne Üniversitesi yer almaktadır. Görevde bulunduğu yerler arasında; araştırmacı olarak Bilimsel Araştırma Milli Merkezi (CNSR), öğretim üyesi olarak Doğu Dilleri Yüksek Okulu, müdür olarak İstanbul daki Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, genel sekreter olarak Paris Société Asiatique yer almaktadır.

42 Justin McCarthy Prof. Dr. Justin McCarthy, Kaliforniya Üniversitesi Yakın Doğu tarihinden doktora derecesi ve Princeton Üniversitesi nden demografi alanında sertifika aldı. Başta Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye olmak üzere Modern Orta Doğu sosyal ve demografik tarihi alanında uzmanlaşmıştır. Prof. Dr. McCarthy, halen Louisville Üniversitesi nde kıdemli araştırmacı ve Profesör olarak görev yapmaktadır.

43 Karjaubay Sartkojauli Prof. Dr. Karjaubay Sartkojauli, Moğolistan Milli Üniversitesi nde lisans eğitimini tamamladı yılları arasında Leningrad Şarkiyat Enstitüsünde doktora öğrenimi gördü. Moğolistan Bilim Akademisinde uzun yıllar çalıştı. Moğolistan Cumhuriyet Parlamentosunda milletvekili oldu. Prof. Dr. Karjaubay Sartkojauli, 2010 yılından itibaren L. N. Gumilev Avrasya Millî Üniversitesi nin Türkoloji ve Altay İncelemeleri İlmi Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yapmaktadır.

44 Kazım Yaşar Kopraman Prof. Dr. Kazım Yaşar Kopraman, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi DTCF Tarih Bölümü, Ortaçağ Tarihi Kürsüsünde yaptı. A.Ü. DTCF Tarih Bölümü, A.Ü. Sosyal bilimler Enstitüsü ve A.Ü. Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Fırat Üniversitesi Tarih Bölümünde görev yaptı yılları arasında kesintisiz olarak 50 ay müddetçe Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu üyesi olarak çalıştı senesinde yirmi yıldan fazla başkanlığını yaptığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi iken yaş haddinden emekli oldu.

45 Machiel Kiel Prof. Dr. Machiel Kiel yılları arasında Balkanlardaki Osmanlı mimarisini incelemek için defalarca seyahat etti yılları arasında Amsterdam Üniversitesinde Osmanlı-Türk dili ve Edebiyatı ve Sanat Tarihi bölümünde öğrenim gördü, 1983 de doktorasını tamamladı yılları arasında Utrecht Üniversitesinde çalıştı yılından sonra sırasıyla Durham Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Moskova Devlet Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

46 Maria Pia Pedani Prof. Dr. Maria Pia Pedani, University Ca Foscari of Venice (Foreign Languages and Literature) ve University of Trieste (Humanities) mezunudur. Tarih alanında doktorasını University of Szeged de tamamladı dan itibaren 20 sene Venedik Devlet Arşivlerinde çalıştı yılında Venedik Ca Fostari Üniversitesi Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları bölümünde Doçent oldu. Halen aynı üniversite ve bölümde görev yapmaktadır.

47 Masami Arai Prof. Dr. Masami Arai, Tokyo Üniversitesi Doğu Çalışmalarından mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı yılları arasında Osaka City Üniversitesi tarih bölümünde okutman olarak görev yapan Prof. Dr. Arai, yılları arasında aynı üniversitede Yardımcı Doçent ve Doçent olarak görev aldı yıllarında Tokai Üniversitesinde Batı Asya Uygarlıkları bölümünde çalıştı da Profesör olan Arai, 1995 den beri Tokyo Üniversitesi Türkiyat Çalışmaları bölümünde görev yapmaktadır.

48 Öğr. Üyesi Mehmet Genç Sayın Mehmet Genç, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümünde 1958 de tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Türk İktisat Tarihi Enstitüsü, Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü gibi pek çok yerde görev yapan Öğretim Üyesi Mehmet Genç, yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans ve doktora dersleri verdi, aynı zamanda arasında İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

49 Mehmet İpşirli Prof. Dr. Mehmet İpşirli, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsünden mezun oldu tarihleri arasında Edinburgh Üniversitesi nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı da mezun olduğu kürsüde asistan olarak göreve başladı de doçentliğe, 1988 yılında profesörlüğe yükseldi de İstanbul Üniversitesi Arşivcilik Bölümü nün kurucu bölüm başkanı olarak 1999 yılına kadar devam etti yılından beri Fatih Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

50 Mihai Maxim Prof. Dr. Mihai Maxim Yaş Üniversitesi Tarih Fakültesi, Bakü Şark Etütleri Fakültesi nde öğrenim gördükten sonra dört sene de Moskova Lomosonov Üniversitesi Şark Dilleri Enstitüsünün Türk Tarihi Bölümü nde okudu. Doktora çalışmaları için geldiği Türkiye de Prof. Halil İnalcık ın öğrencisi oldu. Çeşitli zamanlarda Columbia, Venedik, İstanbul, Koç, Bilkent Üniversitelerinde çalıştı. Halen Bükreş Üniversitesi Tarih Fakültesi nde görevine devam ederken Bükreş Üniversitesi Türk Araştırmaları Merkezi nin Müdürlüğünü de yürütmektedir.

51 Mohammed Mosa Algorainie Prof. Dr. Mohammed Mosa Algorainie, King Saud Üniversitesi nde lisans, Ohio Üniversitesinde yüksek lisans derecesi aldı, King Saud Üniversitesi nde Modern Tarih alanında doktorasını tamamladı. Halen King Faisal Üniversitesi nde tarih profesörü olarak görev yapmaktadır.

52 Muhammad Adnan Al-Bakhit Prof. Dr. Muhammad Adnan Al-Bakhit, lisans ve yüksek lisans öğrenimini Beyrut Amerikan Üniversitesinde tamamladıktan sonra doktorasını Londra Üniversitesinde tamamladı. Akademik kariyerine Beyrut Amerikan Üniversitesinde başlayan Prof. Dr. Adnan Al-Bakhit, kariyerine Ürdün Üniversitesinde devam etti ten bugüne Profesör unvanıyla aynı üniversitede görev yapmaktadır. Çok sayıda akademik ve idari görevde yer alan Prof. Dr. Adnan Al-Bakhit, 1972 de Ürdün Üniversitesinde Arşiv ve El Yazmaları Merkezini kurdu ve halen bu merkezin yöneticiliğini yapmaktadır.

53 Mustafa Fayda Prof. Dr. Mustafa Fayda, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden mezun oldu de A.Ü. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Kürsüsü asistanı oldu. Doktora tezi ile ilgili çalışmalar yapmak üzere Medine şehrinde bulundu de doktor unvanını aldı da Hz. Ömer Zamanında Gayr-i Müslimler adlı tezi ile Doçent oldu te M.Ü. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Uygarlığı ve Kültürleri Anabilim Dalı Profesörlüğüne tayin edildi. Pek çok idari görevde de bulunan Prof. Dr. Mustafa Fayda, 2010 yılında emekliye ayrıldı.

54 Mübahat Kütükoğlu Prof. Dr. Mübahat Kütükoğlu yüksek tahsilini İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünde yaptı. Mezuniyetinden sonra aynı üniversitenin İktisat Tarihi Kürsüsüne asistan olarak girdi de doktorasını verdikten sonra doçentlik çalışmalarına başladı yıllarında İngiliz Arşivinde araştırmalarda bulundu de Doçent oldu te Edebiyat Fakültesinin Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsünde eylemli doçent olarak göreve başladı de kürsü başkanlığına getirildi da aynı kürsüde Profesörlüğe yükseltildi de Edebiyat Fakültesi ne bağlı Tarih Araştırmaları Merkezi Müdürlüğüne tayin edildi. Ekim 1998 de kendi isteğiyle emekli oldu.

55 Mücteba İlgürel Prof. Dr. Mücteba İlgürel, 1959 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne kayıt yaptırdı. Bunun yanı sıra Çapa Yüksek Öğretmen okuluna da kayıt yaptırdı ve iki okuldan da mezun oldu. Mezun olduktan sonra yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne asistan oldu yılında doktor, 1977 de Doçent oldu de profesörlük sınavına girdi. Marmara Üniversitesi bünyesinde yeni kurulmakta olan Fen-Edebiyat Fakültesi ne kurucu bölüm başkanı olarak davet edildi. Böylece profesör kadrosunda Tarih Bölüm Başkanı oldu te Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsüne müdür oldu yılında emekliye ayrıldı.

56 Nenad Moačanin Prof. Dr. Nenad Moačanin Zagrep Üniversitesi nde tarih öğrenimi, Sarajevo Üniversitesi Doğu Çalışmalarında öğrenim gördü. Doktorasını 1990 yılında Zagrep Üniversitesi nde tamamladı. Osmanlı tarihi ve onun Balkanların batısındaki mirası üzerine çeşitli araştırma projeleri yürüttü den bu yana Zagrep Üniversitesi Sosyal ve İnsani Bilimler Fakültesi nde Profesör olarak görev yapmaktadır den beri, Hırvatistan daki Osmanlı kültür mirasının yeniden değerlendirilmesini ve restorasyonunu amaçlayan projelere katkıda bulunmaktadır.

57 Nicolas Vatin Prof. Dr. Nicolas Vatin, École Normale Supérieure ve Institut National des Langues et Civilisations Orientales de öğrenim gördü. Doktorasını M. Louis Bazin danışmanlığında Paris III Üniversitesinde tamamladı. Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsünde çalıştı ten beri CNSR de araştırmacıdır. Collège de France ın Arap, Türk ve İslam Çalışmaları Enstitüsü müdürüdür.

58 Pál Fodor Prof. Dr. Pál Fodor, Budapeşte Eötvös Loránd Üniversitesinde öğrenim gördü. Uzun bir süre Macaristan Bilimler Akademisine bağlı Oriental Group of the Research Institute for Linguistics de görev aldı. Temel araştırma alanı yüzyıllar arası Osmanlı İmparatorluğu tarihi olan Prof. Dr. Fodor, çalışmalarını erken dönem imparatorluk tarihi, imparatorluğun sosyal ve askeri yapısı ile Osmanlı-Macar siyasi ilişkileri üzerine yoğunlaştırdı. Şu anda Macaristan Bilimler Akademisi Beşeri Bilimler Araştırma Merkezi Genel Müdürü ve aynı kurumun Tarih Enstitüsü direktörü olarak görev yapmaktadır. Çok sayıda yayının editörlüğünü yapan Prof. Dr. Fodor, Történelmi Szemle ve Hungarian Historical Review süreli yayınlarının da baş editörüdür.

59 Peter John Sluglett Prof. Dr. Peter Sluglett, lisansını 1966 yılında King s College Cambridge de, doktorasını ise 1972 yılında Oxford Üniversitesinde tamamladı yılları arasında Durham Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı yılında Utah Üniversitesinde Ortadoğu Tarihi Bölümünde görev yapmaya başladı den itibaren Singapur Üniversitesinde Profesör olarak görev yapmaktadır.

60 Ramazan Şeşen Prof. Dr. Ramazan Şeşen, akademik hayatındaki eğitim-öğretim çalışmalarını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde tamamladı senesinde Mimar Sinan Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Profesörlüğüne atandı. Bu fakültede, atandığı tarihten itibaren emekli olana kadar Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı zamanda 1995 yılından itibaren, Tarih Bölüm Başkanlığı görevini de üstlendi senesinde emekli oldu.

Doç. Dr. Şahin Oruç. Doç. Dr. Halil TOKCAN. Prof. Dr. Hilmi DEMİRKAYA

Doç. Dr. Şahin Oruç. Doç. Dr. Halil TOKCAN. Prof. Dr. Hilmi DEMİRKAYA Doç. Dr. Şahin Oruç Şahin ORUÇ 1973 yılında Malatya nın Darende ilçesinde doğdu. 1997 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden lisans, 2002 Gazi Üniversitesi Eğitim

Detaylı

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer Prof. Dr. Ersin Tan 1959 yılında Ankara da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve 1982 yılında mezun olmuştur. 1982-1984

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R HANEDANDAN BİR RESSAM ABDÜLMECİD EFENDİ Prof. Dr. Günsel Renda Arnavutköy Amerikan

Detaylı

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ!

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün bugün itibariyle dünyanın birçok yerinde kültür merkezleri bulunuyor. Afganistan - Kabil Almanya

Detaylı

Dr. Scott Barry Kaufman, New York Üniversitesi Psikoloji Bölümü Misafir Öğretim Üyesi

Dr. Scott Barry Kaufman, New York Üniversitesi Psikoloji Bölümü Misafir Öğretim Üyesi KONUŞMACILARIN ÖZGEÇMİŞLERİ: Dr. Scott Barry Kaufman, New York Üniversitesi Psikoloji Bölümü Misafir Öğretim Üyesi Scott Barry Kaufman zeka, yaratıcılık, kişilik gelişimi alanlarında uzmanlaşmış bilişsel

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nurdan Şafak 2. Doğum Tarihi ve Yeri:. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996 Yüksek Siyasi Tarih ve Marmara

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4.

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : 10.07.1956 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Fakültesi İstanbul

Detaylı

. GENEL KURULUNA ÖNERİLEN

. GENEL KURULUNA ÖNERİLEN TARİH VAKFI 11. GENEL KURULUNA ÖNERİLEN MÜTEVELLİ ADAYLARI (alfabetik) 1. ÇİĞDEM KAFESÇİOĞLU Doç. Dr. Çiğdem Kafesçioğlu, lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü nde, doktorasını

Detaylı

Mehmet Gökmen Uçar. Abdurrahman Özciğer. Mehmet Sezgin. Veysel Sunman. Mustafa Aydın

Mehmet Gökmen Uçar. Abdurrahman Özciğer. Mehmet Sezgin. Veysel Sunman. Mustafa Aydın KKB 2012 FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU Gökmen Uçar 18 Sezgin Veysel Sunman Abdurrahman Özciğer Mustafa Aydın YÖNETİM Cantekin Osman Sindel İsmail Hakkı İmamoğlu Ertuğrul Bozgedik 19 KKB 2012 FAALİYET

Detaylı

Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2]

Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2] Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2] Bugün de Shanghai Jiao Tong tarafından yapılan araştırmaya değinmeye devam ediyorum. Bu araştırmanın yapılmasındaki en temel sebep Çin üniversiteleri ile diğer ülkelerin

Detaylı

Dış Temsilciliklerde ve Gümrüklerde Oy Kullandı İşaretlenen Seçmen Sayısı

Dış Temsilciliklerde ve Gümrüklerde Oy Kullandı İşaretlenen Seçmen Sayısı Dış Temsilciliklerde ve lerde Seçmen ve Toplam Seçmen Toplam 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ARNAVUTLUK ARNAVUTLUK BERLIN DÜSSELDORF 8 139,556 49,097 35.18 4,798 3.44 53,895

Detaylı

B.Ü. TUYGAR Merkezi ve Turizm İşletmeciliği Bölümü

B.Ü. TUYGAR Merkezi ve Turizm İşletmeciliği Bölümü B.Ü. TUYGAR Merkezi ve Turizm İşletmeciliği Bölümü Türkiye de Toplum için Arkeoloji ve Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Seminer Salonu-1 2 Nisan 2015 Perşembe Saat 13.30-17.30 Bursa Aktopraklık

Detaylı

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir AKADEMİKHABERLER \ FAKÜLTEMİz Prof. Dr. Hüseyin DEKANI Saim Kendir Fakültemizde 4 kasım 1977 günü yapılan seçimle Prof. Dr. H. Saim Kendir Dekanlığa getirilmiştir. 1933 yılında Mersin'de doğan Prof. Kendir

Detaylı

1 İSMAİL GASPIRALI HER YIL BİR BÜYÜK TÜRK BİLGİ ŞÖLENLERİ. Mehmet Saray

1 İSMAİL GASPIRALI HER YIL BİR BÜYÜK TÜRK BİLGİ ŞÖLENLERİ. Mehmet Saray Mehmet Saray 1942'de Afyon'un Dinar kazasında doğdu. Orta öğrenimini Çivril ve Isparta'da yapan Saray, 1961-1966 arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. 1968-1978 yılları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor)

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Secaattin Tural 2. Doğum Tarihi : 15.07.1966 3. Unvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Kırklareli Üniversitesi Derece Alan Üniversite Lisans Türk Dili

Detaylı

YÖK ten Alınan Üniversite Onayları

YÖK ten Alınan Üniversite Onayları YÖK ten Alınan Üniversite Onayları Ülke Üniversite Tanınıyor Tanınmıyor ABD Stanford University ABD University of California Berkeley ABD Georgetown University ABD Massachusetts Institute of Technology

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1995-2008 2008-2014 Profesör Tarih/Yakınçağ Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. 2014

ÖZGEÇMİŞ. 1995-2008 2008-2014 Profesör Tarih/Yakınçağ Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. 2014 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : MUZAFFER TEPEKAYA 2.Doğum Tarihi : 20.10.1962 3.Unvanı : Prof. Dr. / Tarih Bölümü 4. e-mail : muzaffer.tepekaya@cbu.edu.tr Öğrenim Hayatı: Derece Alan Üniversite Lisans Tarih Selçuk

Detaylı

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN (1942-2007) Prof. Dr. Cezmi SEVGİ 1.9.1942 tarihinde Adana ilinin Kozan ilçesinde doğdu. 15.5.1954 te Kozan Kuyuluk Köyü İlkokulu nu bitirdi. Kozan Ortaokulu ndan 26.10.195 de, Adana Erkek Lisesi nden

Detaylı

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Mittersil AVUSTURYA 15 -- 16 OCAK WORLD MASTERS Bakü AZARBAYCAN 29 -- 30 OCAK Dünya Kupası Bay Tiflis

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANABİLİM DALI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANABİLİM DALI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANABİLİM DALI Prof. Dr. Mustafa Cem UZAL Ortaöğretimini Galatasaray Lisesi nde tamamladı. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Dil ve Tarih Coğrafya Fak. Antropoloji TM-3 325,416 283,745 57 218.000 4 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Devlet BURDUR Fen-Edebiyat Fak. Antropoloji TM-3 289,322 243,240

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Özel

ÖZGEÇMİŞ. : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Özel ÖZGEÇMİŞ GENEL Adı : Ahmet İsmail ÖZÇELİK Doğum Yeri ve Tarihi : Ankara, 27.08.1954 Konumu ve Ünvanları Alanı Eğitim Medeni Hali : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989)

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989) Prof. Dr. Coşkun Can Aktan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buca-İzmir TÜRKİYE http://www.canaktan.org E-Mail: ccan.aktan@deu.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM Doktora Maliye

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI ANABİLİM DALI İKTİSAT BİLİM DALI PRG Öğr. Sayısı BAŞVURU KOŞULLARI* İktisat YL 30 DR 5 İlgili

Detaylı

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tarih bölümünden mezun oldu.(1992) Kırıkkale

Detaylı

AGRT DEN TARİHİMİ ÖĞRENİYOR, TABİATI SEVİYORUM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

AGRT DEN TARİHİMİ ÖĞRENİYOR, TABİATI SEVİYORUM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ AGRT DEN TARİHİMİ ÖĞRENİYOR, TABİATI SEVİYORUM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi (İKTAV) Belgesel Yayıncılık, Devr- i Alem Belgesel Programı ve Avrasya Gazete Radyo Televizyon

Detaylı

Türkiye'de yükseköğretirnde öğretim yılında önlisans ve lisans programlarında: Yeni kayıt Okuyan Mezun

Türkiye'de yükseköğretirnde öğretim yılında önlisans ve lisans programlarında: Yeni kayıt Okuyan Mezun Kurgu Dergisi S: 8, 341-349, 1990 TANıMLAYıCı İSTATİSTİKLERLE YÜKSEKÖGRETİM (1989-1990) Prof. Dr. Şan ÖZ-ALP Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan yayında öğretim elemanları ve öğrencilerle

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı 1964 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve

Detaylı

Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com

Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com Sempozyum e-gazetesi 20 Aralık 2014 Yer: Liv Hospital B1 Konferans Salonu www.livsempozyumgunleri.com Bilimsel toplantıya katılım için lütfen kayıt yaptırınız. Kayıt için : www.sempozyumgunleri.com Katılım

Detaylı

YAZARLAR HAKKINDA. Alfabetik Sırayla

YAZARLAR HAKKINDA. Alfabetik Sırayla YAZARLAR HAKKINDA Alfabetik Sırayla Yücel ACER Gökçe ARSLAN Alperhan BABACAN Doç. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İİBF, Uluslararası İlişlikler Bölümünde, Uluslararası Hukuk dalında

Detaylı

PROF.DR. MUSTAFA İSEN İN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ

PROF.DR. MUSTAFA İSEN İN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ PROF.DR. MUSTAFA İSEN İN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ 1953 yılında Adapazarı nda doğan Mustafa İsen, 1975 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. Mezuniyetten

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.343 2010 2011 2012 2013 2014 Ocak 2015 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.01.2015 itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2 Mevlana Programı Mevlana Programı, yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Alımı TÜRKÇE

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Alımı TÜRKÇE Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Alımı TÜRKÇE 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde faaliyet gösteren Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçedir. Programın öngörülen süresi 4

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9889 1326 11215 480 21 501 4155 291 4446 TOPLAM 14524 1638 16162

Detaylı

Prof. Dr. Celal GÖLE

Prof. Dr. Celal GÖLE Prof. Dr. Celal GÖLE gole@politics.ankara.edu.tr 1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş, orta öğrenimini TED Ankara Koleji nde tamamladıktan sonra 1969 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9857 1324 11181 478 20 498 4033 285 4318 TOPLAM 14368 1629 15997

Detaylı

Bi ş kek, Kırgızistan

Bi ş kek, Kırgızistan Bişkek, Kırgızistan AKADEMİK TAKVİM LİSANS - ÖNLİSANS PROGRAMLARI AKADEMİK TAKVİM Güz Yarıyılı Faaliyet Bahar Yarıyılı 15-19 Temmuz 2013 Manas ÖSS ile Asıl Listeden Yerleşen Öğrencilerin Kayıtları 25-26

Detaylı

Prof. Dr. Cengiz Çokluk

Prof. Dr. Cengiz Çokluk Prof. Dr. Cengiz Çokluk (Anabilim Dalı Başkanı) 23 Nisan 1968 yılında Sinop ilinin Ayancık ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Samsun da bitirdi. 1984-1990 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 9845 1322 11167 477 20 497 4000 285 4285 TOPLAM 14323 1627 15950

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 8906 1233 10139 435 20 455 3977 286 4263 TOPLAM 13318 1539 14857

Detaylı

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER Tarık Volkan Cengen 93 1976 yılında İstanbul da doğdu. 1986-1993 yılları arasında İstanbul Lisesi nde okudu. 1998 yılında İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü nden makina mühendisi

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılında % 7,3 oranında bir artışla kapanmış ve 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2015 yılında ise halı ihracatımız bir önceki yıla kıyasla

Detaylı

Kiril Metodi Üniversitesi-Saints Cyril and Methodius University of Skopje

Kiril Metodi Üniversitesi-Saints Cyril and Methodius University of Skopje YURTDIŞINDA EĞİTİM - MAKEDONYA EĞİTİM Kiril Metodi Üniversitesi-Saints Cyril and Methodius University of Skopje 1 / 5 Saints Cyril and Methodius University of Skopje - Makedonya Cumhuriyeti nde kurulmuş

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (23.07.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 8612 1206 9818 413 20 433 3474 267 3741 TOPLAM

Detaylı

4 Nisan 2014, Fantasia De Luxe Hotel, Kuşadası, Aydın

4 Nisan 2014, Fantasia De Luxe Hotel, Kuşadası, Aydın 4 Nisan 2014, Fantasia De Luxe Hotel, Kuşadası, Aydın Prof. Dr. Hasan Işın DENER 1942 yılında Ankara da doğdu. Babası, Mustafa Kemal Atatürk ün eğitimle ilgili konularda danışmanlarından biri, aynı zamanda

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (28.09.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11936 1512 13448 1527 76 1603 4154 356 4510 TOPLAM

Detaylı

Edebiyat Fakültesi Alman Dili Ve Edebiyatı Ales Puan Türü : Sözel. TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel 10 2 - - 5 2 - -

Edebiyat Fakültesi Alman Dili Ve Edebiyatı Ales Puan Türü : Sözel. TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel 10 2 - - 5 2 - - Edebiyat Fakültesi Alman Dili Ve Edebiyatı 10 2 - - 5 2 - - Lisans Mezunlarında Aranacak Şartlar : Aşağıdaki Programlardan Mezun Olanlar Kabul Edilecektir : Aşağıdaki Programlardan Mezun Olanlar Kabul

Detaylı

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Bu tablo ile ilgili koşul (111), kısaltmalar ve tanımlar dokümanın sonunda yer almaktadır.

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Bu tablo ile ilgili koşul (111), kısaltmalar ve tanımlar dokümanın sonunda yer almaktadır. Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Bu tablo ile ilgili koşul (111), kısaltmalar ve tanımlar dokümanın sonunda yer almaktadır. Kod Bilim Alanı Koşul No 1101 Atatürk İnkılapları

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ`NDEN

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ`NDEN GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ`NDEN Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 200 20 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Yüksek Lisans Programı 200-20

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL.

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL. EĞİTİM TÜRÜ ALES PUAN TÜRÜ Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu ÜNİP* Yabancı Uyruklu ESRUC** KAMU KURUM YÖNETİCİLERİ (KKY) T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 0506 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (Temel İstatistikler) 17 Mart 2014 Afyon Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Vakıf Vakıf TOPLAM/OR Üniversiteleri

Detaylı

Tufan Buzpmar H ÍL A FE T

Tufan Buzpmar H ÍL A FE T Tufan Buzpmar H ÍL A FE T VE SALTANAT a l f a : 2987 I ALFA İNCELEME-ARAŞTIRMA 88 H İLAFET VE SALTANAT II. Abdiilhamid Döneminde Halifelik ve Araplar Ş. TUFAN BUZPINAR 1961 yılında Kadirli ye bağlı Esenli

Detaylı

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih UniversiteAdi UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ Nisan 2014 Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Üniversiteleri Vakıf Üniversiteleri Vakıf MYO TOPLAM / ORAN Sayı Yüzde Sayı Yüzde Sayı Yüzde

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (02.11.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11721 1545 13266 1591 74 1665 4187 400 4587 TOPLAM

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ www.pols.boun.edu.tr NEDEN BOĞAZİÇİ SEÇKİN ÖĞRENCİ PROFİLİ Eğitim ve Öğretim Akademik Kadro Dünya ile paralel siyaset bilimi ve uluslararası

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.12.2014 itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ 9.740 11.468 12.679 14.001

Detaylı

Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK

Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK ÖZGEÇMİŞ 10 Ocak 1983 tarihinde Ankara da doğdu. İlköğrenimini Ankara Aydınlıkevler İlkokulu Okulu ve Bilecik İnhisar İlkokulu nda tamamladı. Daha sonra Bilecik Bozüyük

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2018-2019AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI (12.09.2018) TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 11816 1486 13302 1533 75 1608 4056 297 4353 TOPLAM

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 24.389 2010 2011 2012 2013 2014 Temmuz Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.07. itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2018 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... vii KISIM 1 GASTRONOMİ: KAVRAMSAL YAKLAŞIM VE TRENDLER

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... vii KISIM 1 GASTRONOMİ: KAVRAMSAL YAKLAŞIM VE TRENDLER İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii KISIM 1 GASTRONOMİ: KAVRAMSAL YAKLAŞIM VE TRENDLER Bölüm 1: Gastronomi Kavramı: Tanımı ve Gelişimi... 3 1.1. Gastronomi Kavramı... 5 1.2. Gastronominin Tarihsel Gelişimi... 8 1.3.

Detaylı

PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi

PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi 15 EKİM 2016 PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi Prof. Dr. Gündüz Ulusoy halen Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesidir. 1970 yılında Robert Kolej

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1179 Açık ve Uzaktan Öğrenme 111 1180 Arkeoloji 111 1181 Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi 111 1176 Avrupa Birliği 111 1182 Bankacılık ve Sigortacılık 111 1102 Batı Sanatı

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINILABİLECEK ÜNİVERSİTELER

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINILABİLECEK ÜNİVERSİTELER ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINILABİLECEK ÜNİVERSİTELER HUKUK FAKÜLTESİ FAKÜLTE BÖLÜM YAZ OKULU KAPSAMINDA DERS ALINABİLECEK ÜNİVERSİTELER

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10270 1346 11616 539 19 558 4627 284 4911 TOPLAM 15436

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 19/8/2015 2015/13

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 19/8/2015 2015/13 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 19/8/2015 2015/13 Üniversitemiz Yönetim Kurulu, 19/8/2015 Çarşamba günü saat 11:00 de Rektör Prof.Dr. Sadettin HÜLAGÜ

Detaylı

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ KONTENJANLARI

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ KONTENJANLARI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ KONTENJANLARI ÜLKE Üniversite Akademik Birim Eğitim dili Alan İsmi Derece Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu Bankacılık 2 0 0 2 ARNAVUTLUK Epoka İşletme 2 0 0 2 Uluslararası İlişkiler

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.002 2010 2011 2012 2013 2014 Mayıs Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.05. itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM-3 52 52 416,64 463,57 412,35 412,42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Psikoloji TM-3 62 62 415,67 454,89 408,47 410,20

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

ULUSLARARASI YILDIRIM BAYEZİD SEMPOZYUMU (23-25 EKİM 2015, BURSA)

ULUSLARARASI YILDIRIM BAYEZİD SEMPOZYUMU (23-25 EKİM 2015, BURSA) ULUSLARARASI YILDIRIM BAYEZİD SEMPOZYUMU (23-25 EKİM 2015, BURSA) ULUSLARARASI YILDIRIM BAYEZİD SEMPOZYUMU BAŞVURU FORMU VE TEBLİĞ ÖZETİ Unvan : Ad, Soyad : Telefon Numarası : Cep Telefonu Numarası : E-Posta

Detaylı

ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi. Erika H Gilson, ret. Princeton University

ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi. Erika H Gilson, ret. Princeton University ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi Erika H Gilson, ret. Princeton University Sunuma genel bakış ABD de yabancı dil öğrenimi ABD de yüksek öğretim kurumları Yabancı dil öğretimi

Detaylı

İlköğretim Matematik Eğitimi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü

İlköğretim Matematik Eğitimi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ÜLKE ÜNİVERSİTE BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANI GELEN GİDEN DEĞİŞİM SÜRESİ Fen Bilgisi Eğitimi İlköğretim Matematik Eğitimi Sınıf Okul Öncesi Eğitimi - 1 3 Ay Eğitim Programları ve Öğretimi Psikolojik Danışma ve

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10063 1343 11406 515 21 568 4563 285 4848 TOPLAM 15141

Detaylı

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ KONTENJANLARI

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ KONTENJANLARI ÜLKE Üniversite Akademik Birim Eğitim dili Alan İsmi Derece Devlet Medeniyet ve İncesanat ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ KONTENJANLARI Güzel Sanatlar Fakültesi Güzel Sanatlar (Resim) X X X 10 Tasarım, (Grafik-Görsel

Detaylı

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5**

20* 20** - 12* 3** 30 - Eğitim Fakültesi mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran 12 SÖZ 5 SÖZ 20* 5** - Kontenjan ALES Puan TC UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kabul koşulları, kontenjanları,

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315 Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315 Doğum Tarihi ve Yeri: 1953 / Malatya EĞİTİM İlkokul: (1961 1966) Yazıca İlkokulu (Malatya) Lise: (1969

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10079 1343 11422 517 21 538 4588 282 4870 TOPLAM 15184

Detaylı

K A L B İ M İ Z D E S İ N

K A L B İ M İ Z D E S İ N K A L B İ M İ Z D E S İ N Prof. Dr. Oktay KADAYIFCI Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ADANA / TURKEY 1942 yılında Amasya da doğdu. İlk tahsilini Bafra da, Orta

Detaylı

TOPLAM

TOPLAM 2017-2018 AKADEMİK YILI LİSANS ÖĞRENCİ DAĞILIMLARI TÜRK ÖĞRENCİ SAYISI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI LİSANS ÖNLİSANS LİSANSÜSTÜ 10197 1374 11571 520 20 540 4624 292 4916 TOPLAM 15341

Detaylı