SENKRONİZE GÜÇ SİSTEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SENKRONİZE GÜÇ SİSTEMLERİ"

Transkript

1 SENKRONİZE GÜÇ SİSTEMLERİ İşbir Elektrik Sanayi A.Ş. tarafından üretilmekte olan Senkronize jeneratör sistemleri, otomatik ve manuel çalışma türlerinin her ikisini birden sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. SENKRONİZE JENERATÖR ÇALIŞMA ESASLARI OTOMATİK ÇALIŞMA MANUEL ÇALIŞMA Arıza Yedekli Çalışma Güç Yedekli Çalışma Koşulsuz Senkronize Çalışma Yükte Test Çalışma Boşta Test Çalışma

2 Otomatik Çalışma: Şebeke enerjisi kesildiğinde ya da enerji anormal (limit) değerlerin dışına çıktığında, grupların kendiliğinden çalışarak, acil barayı beslemesi anlamına gelmektedir. Şebeke enerjisinin olup almadığı dikkate alınmaksızın, şebeke ve alternatör şalterlerine el ile kumanda edilerek jeneratörlerin devreye alınması ile güç gereksiniminin sağlanması durumu ise Manuel Çalışma olarak anılmaktadır. Senkronize jeneratör sistemi otomatik çalışma adı altında kullanıcıya; Arıza Yedekli Çalışma Güç Yedekli Çalışma Koşulsuz Senkronize Çalışma Yükte Test Çalışma Boşta Test Çalışma Seçenekleri sunmaktadır. Jeneratörlerin hangi esasa göre çalışacağı operatör tarafından kumanda panosu üzerinden yapılacak olan seçimle belirlenmektedir. 01-OTOMATİK ÇALIŞMA SEÇENEĞİ Sistem, panel üzerinden otomatik şekillerinden birine ayarlandığında otomatik çalışma moduna alınmış olur. Şebeke enerjisi kesildiğinde kesici kendiliğinden açılır ve seçilen çalışma türüne göre grup veya gruplar çalışarak acil barayı besler Enerji geri geldiğinde ise, kararlık süresi olarak adlandırılan sürenin sonunda jeneraötr sistemi şebeke ile senkronize olur ve yük, kesintisiz olarak yumuşak bir şekilde tekrar şebekeye aktarılır. Yük aktarıldıktan sonra jeneratör ve yük (Çıkış) kesici açtırılır ve gruplar soğutma süresinden sonra susturulur.

3 01.1 Arıza Yedekli Çalışma Seçeneği Arıza Yedekli Çalışma şeklinde, gereksinim doğduğunda çalışacak olan jeneratör öncelik olarak belirlenir, diğer jeneratör ise sadece, öncelik olarak belirlenen jeneratörün arızalanması durumunda devreye girer. Kumanda Panosu üzerinden bu çalışma modu seçildiğinde öncelik verilen grup çalışarak, yükü üzerine alır. Öncelikli çalışmak üzere seçilen grupta bir arıza olması durumunda ise, yedekte bekleyen diğer grup çalışarak sistemi beslemeye devam eder. Öncelikli grup arızası giderilerek uyarı sıfırlandığında (reset) yeniden çalışır ve çalışmakta olan yedek grup ile senkronize olur. Senkronizasyon sonrasında ikinci öncelikli (yedek) olarak seçilen grup devreden çıkarak yükü tekrar öncelikli gruba devreder ve soğutma çalışmasından sonra yedekte beklemeye devam eder. Yedekte çalışma şeklinde güç kontrolü yapılmadığından, bu çalışma şekli, mevcut yükün sistemdeki tek jeneratör tarafından beslenebileceğinden emin olunduktan sonra seçilmelidir. Gruplardan biri arızalı olduğunda ya da herhangi bir nedenle devrede değilken şebeke enerjisi kesildiğinde sağlam otomatikte olan grup çalışır. Aktif Haldeki Öncelik Değişme: Öncelikli olarak seçilen jeneratör yükü beslerken, pano üzerinden öncelik değiştirilebilir. Bu durumda yedekte bekleyen grup çalışır, halen çalışmakta olan grup ile senkronize olur ve öncelik grup devreden çıkarak, soğutma süresinden sonra yedekte bekler Güç Yedekli Çalışma Seçeneği Güç yedekli çalışma seçeneğinde; sistem tarafından otomatik olarak güç analizi yapılarak, yeterli sayıda jeneratörün yükü karşılamak üzere senkronize olarak birlikte çalışmaları sağlanır. Yük analizi (Kontrolü); senkronizasyon sisteminin tasarımında kullanılan yazılım ile, yük paylaşımı ise; Yük Paylaştırma Ünitesi yardımıyla sağlanır.

4 Kumanda panosu üzerinden Güç Yedekli Çalışma seçeneği seçildiği taktirde, şebeke enerjisinin kesilmesi veya kullanım limitleri dışına çıkması durumunda her iki jeneratör birlikte çalışır. Beslenmekte olan yük, belirlenmiş olan en düşük yük (yük-min) sınırından daha yüksek olduğu sürece her iki grup yükü birlikte beslenmeye devam eder. Yük belirli bir süre ile yük-min sınırından aşağı düştüğünde ise, öncelik olarak seçilen grup çalışmaya devam ederek barayı beslerken, diğer grup devreden çıkar ve yedekte bekler. Benzer şekilde, bir jeneratör yükü beslerken, mevcut yük en yüksek yük (yük-max) olarak belirlenen sınırı geçtiği taktirde, yedekte bekleyen diğer grup tekrar çalışarak sisteme senkronize olur ve her iki grup birlikte enerji sağlamaya devam eder. Kısaca, sürekli olarak yapılan güç analizine bağlı olarak, ikinci öncelikli grup devreye girer ve çıkar. Arıza Durumu: Gruplar birlikte çalışırken, biri arıza yaptığında yük atma çıkışı verilir ve mevcut yük, yük max. Sınırından aşağı düşene kadar atılmaya devam eder. Arıza giderilerek uyarı sıfırlandığı (reset) taktirde, grup tekrar sisteme senkronize olarak devreye girer ve daha önce atılan yükleri üzerine geri alır. Arıza giderilmeden şebeke kesintisi sona erdiğinde ise yük şebekeye transfer edilir. Gruplardan biri arızalı olduğunda yada herhangi bir nedenle devrede değilken şebeke enerjisi kesildiğinde sağlam ve otomatikte olan grup çalışır. Bu çalışma sırasında sistem tarafından mevcut yükün fazla olduğu belirlendiği taktirde, yük atma verilir. Aktif Haldeki Öncelik Değiştirme: Bir grup yükü beslerken pano üzerinden grup önceliği değiştirilebilir. Bu durumda, yedekte bekleyen grup çalışır, halen çalışmakta olan grup ile senkronize olur ve önceki grup devreden çıkarak, soğutma süresinden sonra yedekte bekler.

5 Koşulsuz Senkronize Çalışma Seçeneği Yük analizi yapılmaksızın, beslnen yük her ne olursa olsun, her iki grubunn senkronize olarak birlikte bu yükü sürekli olarak besledikleri çalışma seçeneğidir. Şebeke enerji geri geldiğinde, kararlılık süresi olarak adlandırılan sürenin sonunda jeneratör sistemi şebeke ile senkronize olur ve yük, kesintisiz olarak yumuşak bir şekilde tekar şebekeye aktarılır. Yük aktarıldıktan sonra jeneratör ve yük (Çıkış) kesici açtırılır ve gruplar soğutma süresinden susturulur. Arıza Durumu: Gruplar birlikte çalışırken, biri arıza yaptığında yük atma çıkışı verilir ve mevcut yük, yük max. Sınırından aşağı düşene kadar atılmaya devam eder. Arıza giderilerek uyarı sıfırlandığı (reset) taktirde, grup tekrar sisteme senkronize olarak devreye girer ve daha önce atılan yükleri üzerine geri alır. Arıza giderilmeden şebeke kesintisi sona erdiğinde ise yük şebekeye transfer edilir. Gruplardan biri arızalı olduğunda ya da herhangi bir nedenle devrede değilken şebeke enerji kesildiğinde sağlam ve otomatikte olan grup çalışır. Bu çalışma sırasında sistem tarafından mevcut yükün fazla olduğu belirlendiği taktirde, yük atma verilir. Bu çalışma şeklinde diğer seçeneklerden farklı olarak; yük şalteri, sadece iki grup kendi aralarında senkronize olduktan sonra kapanacak ve baranın enerjiye kavuşması, iki grubun kendi aralarında senkronize olma süresi kadar gecikecektir. Bu nedenle koşulsuz çalışma şekli sadece, yükün her zaman iki grup gücünün toplamı kadar olduğu veya toplamına yakın olduğu değerlerde seçilmelidir.

6 01.4- Yükte Test Çalışma Seçeneği Yükte ve Boşta Test çalışma biçimleri, isimlerinde de anlaşılacağı üzere, Senkronize Jeneratörlerin test edilmedi amacıyla tasarlanmış olan çalışma seçenekleridir. Yükte Test Çalışma seçildiğinde Senkronize Jeneratör Sistemi, o anda seçili olan; Arıza Yedekli Çalışma Güç Yedekli Çalışma ya da Koşulsuz Senkronize çalışma Seçeneklerinden birine uygun olarak çalışmak suretiyle, şebeke ile senkronize olur. Bu durumda yük, kesintisiz olarak yumuşak bir şekilde, şebekeden gruplara aktarılır ve şebeke kesici otomatik olarak olarak açılır. Yükte test bitinceye kadar jeneratör sistemi çalışmaya devam eder ve yük gruplardan beslenir Boşta Test Çalışma Seçeneği Boşta Test Çalışma Seçeneği; kullanıcının, periyodik aralıklarla sistemi boşta çalıştırarak jeneratörler ile ilgili kontrol ve denemelerini yapabilmeleri için tasarlanmıştır. Bu seçenekte, gruplar yük almaksızın, eş anlı çalışarak kendi aralarında senkronize olur ve test sone erdirilene kadar çalışmayı sürdürürler. Test sırasında şebeke enerjisi kesildiği taktirde, sistem, grupları test seçiminden önceki çalışma moduna göre normal olarak yüke sokar ve acil barayı besler. 02- MANUEL ÇALIŞMA SEÇENEĞİ Şehir şebekesi var veya yok kumanda panosu üzerinden Manuel çalışma şekli seçildiği zaman jenetörler elle çalıştırılıp; şebeke ve alternatör şalterlerine el ile kumanda edilmek suretiyle sistem beslenir. Bu çalışma şeklinde önemli arıza ihbarları SCADA ve kumanda panosundan izlenebilir.

7 Manuel çalışmada arıza ihbarları dışındaki girişler dikkate alınmaz ve kesiciler kumanda edilmez. Aynı zamanda şebeke ile ilgili kontroller de (Şebekenin geri gelmesi ve/veya şebekenin kesilmesi durumları gibi) bu seçenekte yapılmamaktadır. SENKRONİZE SİSTEMİN AVANTAJLARI 1- Maliyet Tasarrufu Gerekli olan yük gereksinimi kadar grubun çalışmasını sağlayan senkronize sistemler, başta yakıt tüketimini olmak üzere, tüm işletme ve bakım maliyetleri azaltır. 2- Arıza Riskinin Azaltılması Gruplardan birinde arıza oluştuğunda, diğer grup yada grupların devreye girerek sistemi beslemeye devam etmesi, kesintilerin neden olacağı riskleri azaltır. 3-Sürekli Enerji Şebeke ile senkronizasyon istendiğinde şebekeye geri dönüşte kesintisiz ve yumuşak geçiş fonksiyonu sayesinde elektrik kesintisi yaşanmaz. Şebeke ile senkronizasyon istenildiği taktirde, Haberli Kesinti Yazılımı standart olarak verilir. Yazılım sayesinde; önceden bilinen kesinti zamanlarında kullanıcı yükünün yumuşak geçiş fonksiyonuyla jeneratörlere aktarılması sağlanarak, elektrik kesintisi hissedilmeksizin sistemin yükü beslenir. 4-Geri Besleme Yeteneği Kullanıcı; tek hattın durumunu, varsa aktif arızayı ya da geçmiş dönemde aluşan arızaları operatör diyalog panelinden izleyebilir.

8 5-Yazılım Desteği Sistemdeki yazılım desteği; etkili, güvenli ve isterli tümüyle karşılayan bir senaryonun uygulamasını olası kılar. 6-Etkin Koruma Sistem çok sayıda arızaya karşı korunur ve her arıza durumunda ayrı çalışma senaryosu uygulamaya girer. 7-Beslenen yük bileşenlere ayrılarak, sistem tasarımında kullanılan yük alma ve atma yeteneği yardımıyla, bu bileşenlerin beslenmesine parametrik olarak öncelik sırası verilebilir. 8-Sistem testi yüklü veya yüksüz olarak yapılabilir.

STATİK TRANSFER ANAHTAR SİSTEMLERİ

STATİK TRANSFER ANAHTAR SİSTEMLERİ STATİK TRANSFER ANAHTAR SİSTEMLERİ - Mikroişlemci kontrolü ile hızlı denetim ve yüksek performans. - Bağımsız kaynaklar arasında otomatik veya manuel kesintisiz transfer. - 3.Kaynak girişini paralel yedekli

Detaylı

ENC50-8 MAGNET- KONTROL SİSTEMİ TEKNİK PLAN

ENC50-8 MAGNET- KONTROL SİSTEMİ TEKNİK PLAN ENC50-8 MAGNET- KONTROL SİSTEMİ TEKNİK PLAN ENC serisi magnet kontrol sistemleri yoğun proseslerde elektromagnetleri çalıştırmak için geliştirilmiştir. Ana kontrol/güç devrelerinde kontaktör kullanılmayan

Detaylı

Şebeke: Ülke çapında yaygınlaştırılmış ulaşım ve iletişim örgüsü, ağ Elektrik şebekesi, Telekomünikasyon Şebekesi, GSM Şebekesi vs.

Şebeke: Ülke çapında yaygınlaştırılmış ulaşım ve iletişim örgüsü, ağ Elektrik şebekesi, Telekomünikasyon Şebekesi, GSM Şebekesi vs. ELEKTRİK ŞEBEKELERİ Şebeke: Ülke çapında yaygınlaştırılmış ulaşım ve iletişim örgüsü, ağ Elektrik şebekesi, Telekomünikasyon Şebekesi, GSM Şebekesi vs. Elektrik Şebekesi Üretilen elektrik enerjisini kullanıcılara

Detaylı

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv YÜKSEK GERİLİM ŞEBEKESİ TRF. MERKEZİ ENDÜSTRİYEL TÜK. ORTA GERİLİM ŞEBEKESİ

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv YÜKSEK GERİLİM ŞEBEKESİ TRF. MERKEZİ ENDÜSTRİYEL TÜK. ORTA GERİLİM ŞEBEKESİ ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv 154 kv YÜKSEK GERİLİM ŞEBEKESİ 154 kv 154 kv TRF. MERKEZİ 10 kv 34.5 kv ENDÜSTRİYEL TÜK. DAĞITIM ŞEBEKESİ ORTA GERİLİM ŞEBEKESİ KABLOLU 0.4 kv TRAFO POSTASI 0.4 kv BESLEME ALÇAK

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI RAYLI SİSTEMLER SİNYALİZASYON SİSTEMLERİNDEKİ ENERJİ KAYNAKLARI

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI RAYLI SİSTEMLER SİNYALİZASYON SİSTEMLERİNDEKİ ENERJİ KAYNAKLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI RAYLI SİSTEMLER SİNYALİZASYON SİSTEMLERİNDEKİ ENERJİ KAYNAKLARI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI Hazırlayan Kalite Temsilcisi İnceleyen Kalite Yönetim Direktörü Sayfa No 6/1 Onaylayan Başhekim Arıza bildirimi, Bakım onarım işlemleri Teknik Hizmetlere ARIZA BİLDİRİM ile arıza bildirilir. Teknik Hizmetler

Detaylı

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv. YÜKSEK GERĠLĠM ġebekesġ TRF. MERKEZĠ ENDÜSTRĠYEL TÜK. ORTA GERĠLĠM ġebekesġ

154 kv 154 kv. 10 kv. 0.4 kv. 0.4 kv. ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv. YÜKSEK GERĠLĠM ġebekesġ TRF. MERKEZĠ ENDÜSTRĠYEL TÜK. ORTA GERĠLĠM ġebekesġ ENTERKONNEKTE 380 kv 380 kv 154 kv YÜKSEK GERĠLĠM ġebekesġ 154 kv 154 kv TRF. MERKEZĠ 10 kv 34.5 kv ENDÜSTRĠYEL TÜK. DAĞITIM ġebekesġ ORTA GERĠLĠM ġebekesġ KABLOLU 0.4 kv TRAFO POSTASI 0.4 kv BESLEME ALÇAK

Detaylı

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ Temel Tanım ve Kavramlar

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ Temel Tanım ve Kavramlar ELEKTRİK ŞEBEKELERİ Temel Tanım ve Kavramlar Şebeke: Ülke çapında yaygınlaştırılmış ulaşım ve iletişim örgüsü, ağ Elektrik şebekesi, Telekomünikasyon Şebekesi, GSM Şebekesi vs. Elektrik Şebekesi Üretilen

Detaylı

YG Tesislerinde Manevralar Mustafa Fazlıoğlu Elektrik Mühendisi mustafa.fazlioglu@emo.org.tr

YG Tesislerinde Manevralar Mustafa Fazlıoğlu Elektrik Mühendisi mustafa.fazlioglu@emo.org.tr YG Tesislerinde Manevralar Mustafa Fazlıoğlu Elektrik Mühendisi mustafa.fazlioglu@emo.org.tr Manevra: Sistemin tamamını veya muhtelif kısımlarını gerilim altına almak veya gerilimsiz duruma getirmek için

Detaylı

EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU. EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin

EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU. EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin ED5-EKO-MOD 2013 EKO MOD EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin bypass hattı üzerinden yüklere aktarılması olarak açıklanabilir.

Detaylı

ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ:

ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ: ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ: Kontrol panosu harici bir basınç, fark basınç, debi, sıcaklık, fark sıcaklık veya seviye referansından aldığı sinyali ayar değeri ile karşılaştırarak

Detaylı

Yapı Denetçisi (Elk. Müh.) Eğitim Notu. EMO 23. Dönem Yapı Denetim Komisyonu

Yapı Denetçisi (Elk. Müh.) Eğitim Notu. EMO 23. Dönem Yapı Denetim Komisyonu Yapı Denetçisi (Elk. Müh.) Eğitim Notu DİESEL-JENERATÖR GRUBU Jeneratör kimyasal enerjiyi (benzin, mazot, doğalgaz) elektrik enerjisine çeviren; temel olarak motor ve alternatörden oluşan bir sistemdir.

Detaylı

Resmi Gazete; 01 Aralık 1988; sayı 20006

Resmi Gazete; 01 Aralık 1988; sayı 20006 Resmi Gazete; 01 Aralık 1988; sayı 20006 TEBLİĞLER Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan: 16/2/1983 tarihli ve 17961 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış olan Bakanlığı mız tebliği aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Detaylı

JENERATÖR KONTOL CİHAZLARI VE ÇEVRE EKİPMANLARI

JENERATÖR KONTOL CİHAZLARI VE ÇEVRE EKİPMANLARI JENERATÖR KONTOL CİHAZLARI VE ÇEVRE EKİPMANLARI JENERATÖRÜN TARİHİ Michael Faraday 1831 yılında elektrik üretebilen Faraday disk adında küçük bir jeneratör üretmiş ancak onun bu icadı o yıllarda büyük

Detaylı

Sürekli Güç Standby Güç Prime Güç

Sürekli Güç Standby Güç Prime Güç Güç Çıkış Değerleri Standby Güç (ESP) Prime Güç (PRP) kva kw kva kw Ebat En x Boy x Yük (mm) Ağırlık (kg) Yakıt Tankı (lt) Ses db(a) @ 1m Kabinli Kabinsiz Sürekli Güç Standby Güç Prime Güç Sabit yük altında

Detaylı

SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI (HARİCİ GÜÇ KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT

SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI (HARİCİ GÜÇ KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT SDC4260A OTOMATİK KAPI KARTI DOKÜMANI FOTOSELLİ KUMANDA KULLANICI KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT (HARİCİ GÜÇ SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI GENEL ÖZELLİKLER : SDC4260A Fotoselli Otomatik Kapı

Detaylı

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ 10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ KONULAR 1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri 2. Şebeke Çeşitleri 10.1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri Elektrik enerjisini üretmeye,

Detaylı

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu AVS Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi AVS; değişken hızlı kontrol sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan, bir pompa kontrol

Detaylı

tarihinde sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. ELEKTRİK KUVVETLİ AKIM TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ

tarihinde sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. ELEKTRİK KUVVETLİ AKIM TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ İlgili Yönetmelikler -Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği. Resmi Gazete tarihi: 30.11.2000, sayısı: 24246. - Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği. Resmi Gazete tarihi: 04.11.1984, sayısı: 18565.

Detaylı

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI Trafik düzenini ve yaya güvenliği sağlamak amacıyla Sinyalizasyon Elektronik tarafından üretilen cihazdır. Kavşak kontrol cihazı mevcut kavşaklar

Detaylı

Anma güçleri 3 kw tan büyük olan motorların üç fazlı şebekelere bağlanabilmeleri için üç fazlı olmaları gerekir.

Anma güçleri 3 kw tan büyük olan motorların üç fazlı şebekelere bağlanabilmeleri için üç fazlı olmaları gerekir. Elektrik motorlarında yol verme işlemi Motorun rotor hızının sıfırdan anma hızına hızına ulaşması için yapılan işlemdir. Durmakta olan motorun stator sargılarına gerilim uygulandığında endüklenen zıt emk

Detaylı

KESİNTİSİZLİK ANALİZİ İLE HASTANELER İÇİN ELEKTRİK ENERJİSİ KALİTESİ İYİLEŞTİRİLMESİ

KESİNTİSİZLİK ANALİZİ İLE HASTANELER İÇİN ELEKTRİK ENERJİSİ KALİTESİ İYİLEŞTİRİLMESİ KESİNTİSİZLİK ANALİZİ İLE HASTANELER İÇİN ELEKTRİK ENERJİSİ KALİTESİ İYİLEŞTİRİLMESİ Nazım İMAL M. Cemil KALE (1,2) Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği (1) nazim.imal@bilecik.edu.tr

Detaylı

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ IŞIKLI 91 IŞIKLI 92 GENEL ÖZELLİKLER: GEMTA Hava Taşıtları Işıklı İkaz Sistemleri, yeryüzünde hava taşıtları için tehlikeli olabilecek yüksek noktalarda kullanılmak üzere tasarlanmış ve üretilen sistemlerdir.

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 648 482 (2011/04) TR 1 Emniyet.............................

Detaylı

Smart-UPS On-Line SRC

Smart-UPS On-Line SRC Smart-UPS On-Line SRC 230V Bilgi Teknolojileri, Telekom ve Endüstriyel kullanımlar için giriş seviyesi çift çevrimli UPS Dünyada en zorlu güç koşullar için geliştirilmiş çok yönlü bir UPS Smart-UPS On-Line

Detaylı

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1-MİKA ETİKET 2-BAĞLANTI

Detaylı

BİKOPS SMS Kontrollü Pano Sistemi

BİKOPS SMS Kontrollü Pano Sistemi BİKOPS SMS Kontrollü Pano Sistemi Genel bakış BİKOPS, mevcut sisteminizin kısa mesaj (sms) yoluyla kontrol edilmesini sağlayan bir sistemdir. BİKOPS sayesinde cep telefonu kullanarak sisteminizi uzaktan

Detaylı

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE A S T E K SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE SMART GRID AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ AKILLI ŞEBEKELER ÇÖZÜMÜ Dağıtım yapan işletmelerin otomasyon ihtiyaçları için AKILLI

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ KULLANIM KİTAPÇIĞI ve Deneyler İÇİNDEKİLER Eğitim Seti Özellikleri 3 Hibrid Şarj Regülatörü Modülü Özellikleri 4 DC-AC İnverter Modülü Özellikleri 5 AKÜ Modülü Özellikleri

Detaylı

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI https://www.facebook.com/kerimelektromotor H-01 / H-01 M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU GENEL ÖZELLİKLER H-01/H-01M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU Pompa sistemlerinin

Detaylı

AKILLI ŞEBEKE YÖNETİM SİSTEMİ REV-03 25.12.2014

AKILLI ŞEBEKE YÖNETİM SİSTEMİ REV-03 25.12.2014 AKILLI ŞEBEKE YÖNETİM SİSTEMİ REV-03 25.12.2014 NEDEN AKILLI ŞEBEKE YÖNETİMİ? DAĞITIM ŞEBEKESİNİN BİR BÜTÜN OLARAK VERİMLİ VE ENTEGRE YÖNETİMİNİ SAĞLAR. FİDER SEVİYESİNE KADAR İNEREK KAYIP KAÇAK ANALİZİ

Detaylı

EPLC-6 Kontrol Paneli

EPLC-6 Kontrol Paneli EPLC-6 Kontrol Paneli 1. Ürün Bilgisi EPLC-6, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan bir pompa kontrol ünitesidir. Dokunmatik PLC ünitesi pano kapağına, röle modülü

Detaylı

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ OTOMATİK TASFE ŞALTELEİ Otomatik Transfer Şalterleri MAU Otomatik Transfer Şalterleri İçindekiler Genel Bilgi.... 71 Modüler Otomatik Transfer Şalteri (100A den 800A e kadar)... 73 İzleme & Kontrol...

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ 1-ÇİFT TERMOSTATLI KAZAN PANELİ Brülör 1. ve 2. kademeye kumanda eder. Kazan suyu sıcaklığını gösterir. Kazan basıncını gösterir. Ayarlanan limit sıcaklıkta sistemi kitler.

Detaylı

Reliance SCADA Referans Projesi İSKİ Altgeçit Otomasyonu

Reliance SCADA Referans Projesi İSKİ Altgeçit Otomasyonu Reliance SCADA Referans Projesi İSKİ Altgeçit Otomasyonu Proje Yeri: İstanbul Türkiye Proje Yılı: 2013 İstanbul 14 milyondan fazla nüfusu ile Türkiye nin en kalabalık şehri. İstanbul yollarında her gün

Detaylı

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr SUNUM PLANI GİRİŞ AKILLI ŞEBEKE İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI BİLEŞENLERİ İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI FAYDALARI

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Fiber Optik Kablo Denetimi

Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Fiber Optik Kablo Denetimi Kablolu Şebekelerde Şeffaflık Fiber Optik Kablo Denetimi Kablo arızalarının tanımlanması, yerlerinin tespit edilmesi ve rapor edilmesi Fiber Optik Kablo Telekomünükasyonun Geleceği Kompleks fiber optik

Detaylı

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12

KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 KATODİK KORUMA TRASFORMATÖR/REDRESÖR ÜİTESİ 2KR-12 FİHRİST Tek hat şeması 2 Kontrol modülü 3 Ünitenin tanımı 4-5 Çizimler 6-11 Ünitenin devreye alınması 12-19 Olağan çalışma ve periyodik kontrollar 20

Detaylı

EAOM-11.2 DİZEL JENERATÖRLER İÇİN OTOMATİK TRANSFER PANELİ

EAOM-11.2 DİZEL JENERATÖRLER İÇİN OTOMATİK TRANSFER PANELİ EAOM-112 DİZEL JENERATÖRLER İÇİN OTOMATİK TRANSFER PANELİ 1GENEL BİLGİ EAOM-112 Otomatik Transfer Ünitesi, muhtelif güçteki generatörlerin enerji kesintilerinde otomatik olarak devreye alınması için tasarlanmıştır

Detaylı

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli

EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli EHP Sabit Devirli Hidrofor Kontrol Panosu Servis Manueli 1. Ürün Bilgisi EHP Panolar; sabit hızlı pompa uygulamaları için tasarlanmış 128*64 grafik ekrana sahip bir kontrol ünitesi tarafından kontrol edilen,

Detaylı

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi 19.12.2017 Ar-ge Projeleri (2014 2015) Profil Katsayıları

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM458 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet............................. 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir.

Genel Bakış. Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Genel Bakış Dünyanın yalnızca 30 dakika boyunca aldığı güneş ışınımı, dünya üzerinde harcanan toplam yıllık enerjinin tamamını karşılayabilir. Giriş Fotovoltaik Güç Sistemleri Tasarımı kolay Kurulumu kolay

Detaylı

Kontrol Paneli Görünümü. Kurulum Ve Kullanım Klavuzu. Model:SVC 020 BST

Kontrol Paneli Görünümü. Kurulum Ve Kullanım Klavuzu. Model:SVC 020 BST Kontrol Paneli Görünümü Kurulum Ve Kullanım Klavuzu Model:SVC 020 BST Teknik Bilgi Ve Danışma : 0 212 445 11 45 info@varsanstatik.com www.varsanstatik.com 1 Kumanda Paneli Görünümü Kullanım klavuzunu okuyunuz.

Detaylı

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ 96 GENEL ÖZELLİKLER: GEMTA Hava Taşıtları Işıklı İkaz Sistemleri, yeryüzünde hava taşıtları için tehlikeli olabilecek yüksek noktalarda kullanılmak üzere tasarlanmış ve üretilen sistemlerdir. GUIS-03a

Detaylı

PLASTĠK KALIP SOĞUTMA SĠSTEMĠ UYGULAMASI

PLASTĠK KALIP SOĞUTMA SĠSTEMĠ UYGULAMASI PLASTĠK KALIP SOĞUTMA SĠSTEMĠ UYGULAMASI BSH PROFİLO - Elektrikli Gereçler San. A.Ş./ Çerkezköy Tesisleri Resim 1 : Sistem montajının yapıldığı konteynırın dıştan görünüşü. BSH Profilo firmasının kalite,

Detaylı

Protherm Leopard Kombi Arızaları

Protherm Leopard Kombi Arızaları PROTHERM ARIZA KODLARI Protherm F1 arıza kodu nedir! Cihazınızda Alev oluşmaması halinde F1 arıza kodu verir! Örneğin gaz girişinin olmamasından dolayı cihaz arızaya geçecektir ve F1 arıza kodu görüntülenecektir.

Detaylı

FREKANS KONTROLLÜ PANO SİSTEMLERİ

FREKANS KONTROLLÜ PANO SİSTEMLERİ FREKANS KONTROLLÜ PANO SİSTEMLERİ FREKANS KONTROLLÜ PANO SİSTEMLERİ GENEL ÖZELLİKLER Genel Özellikler Kolay devreye alma Parametre girişleri, tm ayarları ve fonksiyonel testleri yapılmıştır. Tak ve çalıştır

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK TK-103 Asansör Kumanda Kartı ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 TK-103 ASANSÖR KUMANDA KARTI ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK 2008 Eğitim Mahallesi Postane Sokak 13/2 Kadıköy İstanbul

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

ACİL AYDINLATMA VE OTOMATİK SELF TEST

ACİL AYDINLATMA VE OTOMATİK SELF TEST ACİL AYDINLATMA VE OTOMATİK SELF TEST Kevork BENLİOĞLU EEC ELECTRONICS Gürsel Mah Bilim Sok No:3 34400 Kağıthane İstanbul kevork.benlioglu@eecelectronics.com.tr ÖZET Acil Aydınlatma bir binada can emniyeti

Detaylı

6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı

6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı KAYSERİ VE CİVARI ELEKTRİK T.A.Ş Yunus Emre AKDOĞAN Bilgi İşlem Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Sistemleri Sorumlusu Elektrik Dağıtımında CBS Gereklilikleri Konuma Dayalı Gözlemler. Veri Bütünlüğü ve Senkronizasyonu.

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ İLERİ SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak

Detaylı

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 445 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece maksadına uygun olarak ve

Detaylı

kva KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

kva KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ kva KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ ÖZET Bu şartname Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) nın teknik özelliklerini açıklamaktadır. KGK, elektrik kaynağının kesilmesi ya da bozulması sırasında kritik yüke

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI 1 1. Ev tipi soğutma 2. Ticari tip soğutma 3. Endüstriyel soğutma 2 1. Bireysel iklimlendirme (Split, paket, vb.) 2. Ticari

Detaylı

RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI

RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI Akü Şarj Cihazı Sabit Voltaj ve Sabit Akım prensibine göre çalışan tam kontrollü bir cihazdır. LCD panel üzerinden bütün ölçümler ve olay bilgileri izlenilebilir.

Detaylı

Sayfa 2- D120 300 V2.1.0. Sunum

Sayfa 2- D120 300 V2.1.0. Sunum Sunum Yüksek teknolojili ENEL D Serisi kesintisiz güç kaynağını tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Satın almış olduğunuz bu ürün, en ileri seviye teknolojik donanım kullanılarak, ISO9001 kalite güvence

Detaylı

Doç. Dr. Ersan KABALCI. AEK-207 Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi

Doç. Dr. Ersan KABALCI. AEK-207 Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi 6. Bölüm Şebeke Bağlantıları ve Şebeke Giriş-Çıkışları Doç. Dr. Ersan KABALCI 1 AEK-207 Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi Giriş Elektrik şebekesinin bulunmadığı yerleşimden uzak bölgelerde enerji ihtiyacını

Detaylı

IÇINDEKILER. OR Serisi Jeneratörler OS Serisi Jeneratörler OP Serisi Jeneratörler Orksa Jeneratör Kabin Özellikleri...

IÇINDEKILER. OR Serisi Jeneratörler OS Serisi Jeneratörler OP Serisi Jeneratörler Orksa Jeneratör Kabin Özellikleri... EYC POWER SYSTEM IÇINDEKILER OR Serisi Jeneratörler... 4 OR Serisi Özellikleri.... 6 OS Serisi Jeneratörler... 8 OS Serisi Özellikleri.... 10 OP Serisi Jeneratörler... 12 OP Serisi Özellikleri.... 14

Detaylı

WWW.ER-CE.NET Rev. 2011 SUPERCOMBINATA SC1 40/1. İŞLEME ÇAPLARI ( Ø 42 mm den Ø 400 mm ye kadar) AKSESUARLAR. EKSTRA KiTLER. Kod Açıklama.

WWW.ER-CE.NET Rev. 2011 SUPERCOMBINATA SC1 40/1. İŞLEME ÇAPLARI ( Ø 42 mm den Ø 400 mm ye kadar) AKSESUARLAR. EKSTRA KiTLER. Kod Açıklama. SUPERCOMBINATA SC1 40/1 ( Ø 42 mm den Ø 400 mm ye kadar) SUPERCOMBINATA serisi ağır ekipmanların yenileştirme ve onarım hizmetlerinde artan taleplere cevap verebilmek için imal edilmiştir. Portatif makinalarımız

Detaylı

FREKANS KONVERTÖRLERİ İLE POMPA GRUBU OTOMASYONU. Bülent KARAMALAK Elektrik & Elektronik Mühendisi KONTEK Otomasyon Ltd.Şti.

FREKANS KONVERTÖRLERİ İLE POMPA GRUBU OTOMASYONU. Bülent KARAMALAK Elektrik & Elektronik Mühendisi KONTEK Otomasyon Ltd.Şti. FREKANS KONVERTÖRLERİ İLE POMPA GRUBU OTOMASYONU Bülent KARAMALAK Elektrik & Elektronik Mühendisi KONTEK Otomasyon Ltd.Şti. Yenişehir, İZMİR ÖZET: Pompa grubu otomasyonu, sistemin, hattan bir transmitter

Detaylı

ENERJİ OTOMASYONU SCADA / UZAKTAN İZLEME JENERATÖR

ENERJİ OTOMASYONU SCADA / UZAKTAN İZLEME JENERATÖR SCADA / UZAKTAN İZLEME Aydınlatma Kontrol Otomasyonu SCADA Uzaktan İzleme Sistemi / RTU Enerji Otomasyonu Kojenerasyon Otomasyonu Yük Atma Ve Yük Alma Otomasyonu JENERATÖR Dizel Yakıtlı Jeneratör Senkronizasyonu

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 201. Yarım Boy Turnikeler

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 201. Yarım Boy Turnikeler Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR WHT 201 Yarım Boy Turnikeler METAXDOOR WHT 201 METAXDOOR WHT 201 S METAXDOOR WHT 201 D METAXDOOR WHT 201

Detaylı

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU 1. Genel GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU GEPA BAR-24X2 Akü Redresör Grubu trafo merkezleri, fabrikalar, acil aydınlatma sistemleri ve 24V DC gerilime ihtiyaç duyulabilecek alanlarda kullanılmak üzere

Detaylı

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ

L300P GÜÇ BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ L3P HITACHI HIZ KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU L3P GÜÇ BAĞLANTISI KONTROL DEVRESİ TERMİNAL BAĞLANTISI BAĞLANTI TERMİNALLERİ Terminal Tanımı Açıklama Sembolü L1 L2 L3 Giriş fazları Şebeke gerilimi bağlanacak

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. BlueCool S-Series

Kullanma Kılavuzu. BlueCool S-Series TR Kullanma Kılavuzu BlueCool S-Series 1 Dokümana dair açıklamalar Aşağıdaki sembollerle özel durumlara işaret edilmektedir: DİKKAT Yüksek yaralanma veya ölümcül kaza tehlikesi İKAZ Parçalar için yüksek

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 101. Yarım Boy Turnikeler

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 101. Yarım Boy Turnikeler Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR WHT 101 Yarım Boy Turnikeler METAXDOOR WHT 101 METAXDOOR WHT 101 S METAXDOOR 101 D METAXDOOR 101 H METAXDOOR

Detaylı

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda SM-988H DİJİTAL TERMOSTAT VERSİYON A1.0 Özellik SM-988H Termostat sıcak / soğuk çalışır, soğuk depolama ve muhafa odalarında,sıcak-soğuk yemek servis ekipmanlarında,su ısıtıcılarında, Ön panel su geçirmez

Detaylı

CBS ile Entegre Tedarik Sürekliliği Yönetimi

CBS ile Entegre Tedarik Sürekliliği Yönetimi 19. Esri Kullanıcıları Konferansı 22-23 Ekim 2014 ODTÜ, Ankara CBS ile Entegre Tedarik Sürekliliği Yönetimi Süleyman ER CBS ve Yük Tevzi Başmühendisi Osmangazi Elektrik Dağıtım A. Ş. Esri UC 2014 Demo

Detaylı

VARIODYN D1 Sistem Tan ı ı t m ı ı

VARIODYN D1 Sistem Tan ı ı t m ı ı VARIODYN D1 Sistem Tanıtımı PA Anons-Sistemi Genel lanons Sistemi i EN 60849, VDE 0828 (Sistem normu) EN 54-16 (Ürün normu) VDE 0833 Bölüm 4 (Uygulama normu Almanya) TRVB 158 (Uygulama normu Avusturya)

Detaylı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS kartının üzerindeki LCD ekranın üst satırında asansörün durum veya hata bilgileri gösterilir. Kabin duruyorken alt satırda ise kabinin bulunduğu durak, haberleşme varlık

Detaylı

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ IŞIKLI 96 MADE IN TURKEY IŞIKLI GENEL ÖZELLİKLER: GEMTA Hava Taşıtları Işıklı İkaz Sistemleri, yeryüzünde hava taşıtları için tehlikeli olabilecek yüksek noktalarda kullanılmak üzere tasarlanmış ve üretilen

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

" PROGRAMDAN ÇIKMA " " ENTER'A BAS

 PROGRAMDAN ÇIKMA   ENTER'A BAS EAOM-102 DİZEL JENERATÖRLER İÇİN OTOMATİK TRANSFER PANELİ 1GENEL BİLGİ EAOM-102 Otomatik Transfer Ünitesi, muhtelif güçteki generatörlerin enerji kesintilerinde otomatik olarak devreye alınması için tasarlanmıştır

Detaylı

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın Ares Enerji Takip Sistemi Enerjinizi Boşa Harcamayın Enerji Tüketimi, Enerji Kalitesi ve Reaktif Enerji (3 faktör) Enerji Tüketimi: Bir çok işletemenin sabit giderlerinden bir tanesi elektrik enerjisidir.

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

BÖLÜM ELEKTRİK ENERJİSİ. AMAÇ: Elektrik enerjisinin üretim ve dağıtımında trafoların görevlerini ve faz kavramlarını açıklayabilme.

BÖLÜM ELEKTRİK ENERJİSİ. AMAÇ: Elektrik enerjisinin üretim ve dağıtımında trafoların görevlerini ve faz kavramlarını açıklayabilme. BÖLÜM ELEKTRİK ENERJİSİ AMAÇ: Elektrik enerjisinin üretim ve dağıtımında trafoların görevlerini ve faz kavramlarını açıklayabilme. Elektrik Enerjisi 33 BÖLÜM-3 ELEKTRİK ENERJİSİ 3.1 ELEKTRİK ENERJİSİNİN

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

Sınırsız ve kesintisiz bakım & arıza hizmetlerimiz ile daha güvenli bir geleceğe... . ArVına Asansör için yenilikler

Sınırsız ve kesintisiz bakım & arıza hizmetlerimiz ile daha güvenli bir geleceğe... . ArVına Asansör için yenilikler Sınırsız ve kesintisiz hizmetlerimiz ile daha güvenli bir geleceğe Asansör için yenilikler 0216-706-0883 wwwarvinacomtr Daha iyi bir asansör için düzenli bakım şart Kullanılan asansörler, mevcut şartlar

Detaylı

İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM

İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM İSTTERM ÖNÖDEMELİ KALORİMETRELER A) KARTLI ÖNÖDEMELİ KALORİMETRE SİSTEMİ ALNA AÖK01, merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılan binalarda, Isınma ve sıcak su ihtiyacının ferdi sistemlerde

Detaylı

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemiz bünyesindeki tüm makine ve teçhizatın arıza, bakım ve işletimleri ile ilgili faaliyetlerini düzenlemek ve yetki ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM

Detaylı

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Your reliable partner Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Vacumat Eco her yönüyle verimli Su kalitesi performansı belirler Su kalitesi soğutma ve ısıtma sistemlerinin performansını belirler.

Detaylı

Yüzünüzü Enerjiye Dönün

Yüzünüzü Enerjiye Dönün Yüzünüzü Enerjiye Dönün HAKKIMIZDA AKYAS Mühendislik, geçmişten edindiğimiz tecrübelerle en yeni ve en kaliteli hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur. AKYAS Mühendisliğin prensipleri arasında, siz değerli

Detaylı

TMO 720-4. Sıvı Yakıtlı Brülör Kontrol Rölesi

TMO 720-4. Sıvı Yakıtlı Brülör Kontrol Rölesi Sıvı Yakıtlı Brülör Kontrol Rölesi TMO 720-4 30 kg/s kapasitenin üzerindeki üflemeli brülörlerde kesintili çalışmalar için (Tek veya çift kademe versiyonları) Uygun alev hissedicileri: - Fotosel FZ 711

Detaylı

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com KULLANIM KILAVUZU GW-215 E-mail: info@asi-dex.com Zaman Kontrollü Ses Sistemi Yazılım ver:2.0 GW-215 İÇİNDEKİLER: 1.Cihaz özellikleri 2.Menü kullanımı 3.Tarih ayarları 4.Saat ayarları 5.Haftanın her günü

Detaylı

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ Klea 110P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen gelişmiş bir enerji analizörüdür. Temel elektrik parameteleri ölçümü

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

TRİFAZE SAYAÇ SERİLERİ. EPDK Sayaç Tebliğinin 2. ve 3. Bölümüne Uygun Sayaçlar. SMARTGRID Şebeke ihtiyaçlarını karşılama,

TRİFAZE SAYAÇ SERİLERİ. EPDK Sayaç Tebliğinin 2. ve 3. Bölümüne Uygun Sayaçlar. SMARTGRID Şebeke ihtiyaçlarını karşılama, P2000-T ve D TRİFAZE SAYAÇ SERİLERİ EPDK Sayaç Tebliğinin 2. ve 3. Bölümüne Uygun Sayaçlar. SMARTGRID Şebeke ihtiyaçlarını karşılama, DLMS/COSEM, IEC62056-21 ve MODBUS ile haberleşme imkânları. Enerji&Güç

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

GİRİŞ. HITZINGER DYNAMIC UPS Operation

GİRİŞ. HITZINGER DYNAMIC UPS Operation GİRİŞ HITZINGER DYNAMIC UPS Operation GİRİŞ Teknoloji nereden nereye değişti Statik UPS Kurşun asit akülü Elektronik UPS tasarımları Getirdiğimiz yer: Kinetik modül ile enerji depolama Döner makinalar

Detaylı

ENDÜKTİF REAKTİF AKIM NEDİR?

ENDÜKTİF REAKTİF AKIM NEDİR? ENDÜKTİF REAKTİF AKIM NEDİR? Elektrodinamik sisteme göre çalışan transformatör, elektrik motorları gibi cihazlar şebekeden mıknatıslanma akımı çekerler. Mıknatıslanma akımı manyetik alan varken şebekeden

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite

Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite DR-7580 DR-9080C Yüksek Hızlı Tarayıcı Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite DR-7580 / DR-9080C Ultra verimli, yüksek kapasiteli tarayıcı Canon'un yeni seri başı yüksek kapasiteli

Detaylı

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI Özge ÖZDEMİR GIS-Harita Şefi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 06.07.2004 tarih ve DAG/336-12/058 sayılı kurul kararı doğrultusunda Tekkeköy, Canik, İlkadım ve

Detaylı