Yeniflehir Semt Kona n Emine Erdo an açt

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yeniflehir Semt Kona n Emine Erdo an açt"

Transkript

1 , Yerel Tatlar Festivali nde bulufluyor Yerel Tatlar Festivali Program 22 May s: Giresun Alucra 29 May s: Kastamonu nebolu 30 May s: Roman Gecesi 5 Haziran: Samsun Bafral lar 6 Haziran: Giresunlular (Görele, Keflap, Piraziz, Dereli) 11 Haziran: Rizeliler - Hamsikoli 13 Haziran: Tokat 2. Yaprak Sarmas Gecesi Say : 10 - May s Anadolu nun dört bir yan ndan na göç etmifl binlerce vatandafl m z, Anadolu nun tadlar n nda yaflamaya devam ediyor. Belediyesi, gelenekselleflen Yerel Tatlar Festivali ile Anadolu nun o muhteflem tadlar n eski Galata Köprüsü nde bir araya getiriyor. Belediyesi nin Ücretsiz Ayl k Yay n d r Bu y l 5.si düzenlenen Yerel Tatlar Festivali ndaki onlarca derne- in kat l m ile yap l yor. 22 May s Cumartesi Gecesi aç l fl yap lan festival haftada 3 gün (Cuma-cumartesi-Pazar) olmak üzere 13 Haziran a dek sürecek. Gün içinde stantlar n aç k kalaca festivalde sahne programlar ise saat: 19:00 23:00 aras yap lacak. DUYURU Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi 1. Taksitlerini 31 May s'a kadar ödemeyi unutmay n z. Vergilerinizi telefondan t-belediye veya internetten e-belediye uygulamas yla, banka hesap numaralar yla, posta çeki ile ve veznelerden kolayl kla ödeyebilirsiniz Yeniflehir Semt Kona n Emine Erdo an açt Belediyesi nin Yeniflehir semtine kazand rd Semt Kona n n resmi aç l fl, Baflbakan Recep Tayyip Erdo an n efli Emine Erdo an ve Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan taraf ndan yap ld. sayfa 8-9 da

2 MAYIS Simitçiler portör muayenesinden geçti Sa l kl bir için... nun simgesi haline gelen seyyar simit sat c lar ; Belediyesi taraf ndan özel olarak tasarlanan simit arabalar na ve k yafetlerine kavufltuktan sonra flimdi de Portörün sa l k muayenesinden geçtiler Halk m za daha sa l kl mamuller satabilmeleri için geçti imiz günlerde özel olarak tasarlanarak imal edilen seyyar arabalar na kavuflan simit sat c lar için Belediyesi ayr ca k yafetler tasarlad Avrupa Kültür Baflkenti sürecinde simit sat c lar ; özel tasarlanan giysi ve abalar ile na yak - flan bir flekilde daha fl k ve temiz bir görüntüyle hizmet veriyorlar. 3 ayda bir muayene Belediyesi bafllatt bir çal flmayla vatandafllar m z n daha sa l kl ve güvenli bir flekilde al flverifl yapabilmeleri için; bulafl c hastal k riskine karfl tüm simit sat c lar n n portör muayeneleri gerçeklefltirdi. Belediyesi Sa l k flleri Müdürlü ü ne ba l Portör birimi muayeneleri ücretsiz olarak gerçeklefltirdi. nda çal flan toplam 51 noktada bulunan simit arabalar nda sat fl yapan 85 simit sat c s n n portör muayeneleri tamamland ve sa l kl olduklar na dair belgeleri kendilerine teslim edildi. Ayr ca simit sat c lar n n simitlerini ald klar f r nlarda da denetim ve portör muayeneleri gerçeklefltirildi. Portör muayeneleri her 3 ayda bir yenilenecek.

3 MAYIS 3 Mehmet Ali fiahin den Demircan a ziyaret... TBMM Baflkan nda Türkiye Büyük Millet Meclisi Baflkan Mehmet Ali fiahin, Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan Belediye Baflkanl k Binas nda ziyaret ederken, bir de gezisi yapt. Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Baflkan Mehmet Ali fiahin i a rlad. fiahin in, Baflkan Demircan makam nda ziyaret etti i programa ulusal bas n n yo- un ilgisi dikkat çekti. fiahin i belediye binas önünde Belediye Baflkan Demircan, baflkan yard mc lar ve Meclis Üyeleri karfl lad. TBMM Baflkan M. Ali fiahin, belediye binas giriflinde bas n mensuplar na gündeme iliflkin aç klamalarda bulundu. Daha sonra belediye binas nda personeli selamlayan fiahin e, Baflkan Demircan taraf ndan Belediyesi nin faaliyetleri hakk nda bilgi verildi ve çal flmalar anlat ld. fiahin: Demircan çal flmalar ndan dolay kutluyorum... Meclis Baflkan Mehmet Ali fiahin in ziyaretinden duydu u memnuniyeti de dile getiren Demircan, Meclis Baflkan na belediye giriflindeki resepsiyon uygulamas ile ilgili bilgiler verdi. Meclis Baflkan Mehmet Ali fiahin de Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan uzun süreden beri ziyaret etmek istedi ini ve bu amaçla belediyeye geldi ini söyledi. fiahin, Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan baflar l çal flmalar ndan dolay kutluyorum dedi. Bir saatten fazla süren görüflmede Baflkan Demircan, TBMM Baflkan Mehmet Ali fiahin e Galata Kulesi maketi takdim etti. Ard ndan da fiahin, Demircan ve beraberindekiler stiklal Caddesi ve Asmal Mescit te k sa bir gezi yapt.

4 MAYIS Kas mpafla da 23 Nisan lu çocuklar ve gençler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram ile 19 May s Gençlik ve Spor Bayram n Kas mpafla da coflkuyla kutlad. Düzenlenen etkinliklere kat lan yüzlerce çocuk ve genç renkli görüntüler oluflturdu. Belediyesi, milli ve dini bayramlarda düzenledi i etkinliklerle dikkat çekiyor. Her kesimden vatandafl n takdirini kazanan Belediyesi, 23 Nisan ve 19 May s günlerinde Kas mpafla K z lay Meydan nda renkli etkinliklere imza att. 23 Nisan Program öncesi, çizgi film maskotlar meydan dolduran yüzlerce çocu a Türk bayra ve ayy ld zl balon da t rken, program, Karadeniz Çocuk Folklor Ekibi nin halk oyunu gösterisi ile bafllad. Folklor ekibinin hareketli Karadeniz ezgilerine dayanamayan çocuklar ekiple birlikte horon tepti. Ard ndan, tiyatrocu Mehmet Karaosman çocuklar için k sa tiyatro oyunlar sundu. Çocuklar, Özgür Özgülgün abilerinin kendileriyle yapt nefleli ve heyecanl yar flmalarla terledi. Ümit Ba c n n oynatt bifl Kukla Gösterisi ni nefleyle izleyen çocuklar n kahkahalar meydanda yükseldi. 19 May s program nda ise tiyatro, yar flma, halk oyunlar ve dans gösterileriyle e lenen gençler, Kas mpafla da gençlik ve spor bayram n kutlaman n heyecan n yaflad lar. Çocuklar m z ve Gençlerimiz için çal fl yoruz Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan n program alan na gelmesiyle K z lay Meydan ndaki coflku doru a ç - karken, çocuklar ve gençler Baflkan Demircan sevgi gösterileri ve tezahüratla karfl lad. Kendisine gösterilen sevgiye, onlarla tek tek ilgilenerek karfl l k veren Baflkan Demircan çocuklara ve gençlere hitaben yapt konuflmada, Sizler bizim için çok önemlisiniz. Çünkü, sizler bizim gelece imizsiniz. Sizin için ve gelece iniz için çal flmaya devam edece iz. Hepinizi çok seviyorum ve bayram n z kutluyorum dedi.

5 MAYIS 5 ve 19 May s coflkusu 19 May s ta büyük coflku lu gençler 19 May s Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayram n coflkuyla kutlad. Kas mpafla K z lay Meydan nda düzenlenen etkinli e kat lan yüzlerce genç renkli görüntüler oluflturdu. Burada konuflan Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Sizler bizim gelece imizsiniz. Sizin için çal flmaya devam edece iz dedi ve gençlerin bayram n kutlad. Belediyesi, 19 May s Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayram çerçevesinde lu gençlere çok özel bir program haz rlad. Kas mpafla Çok Programl Lisesi ö rencilerinin gerçeklefltirece i gösteriler izleyenleri büyüledi. Gençler, Atatürk ün kendilerine arma an etti i bayram Kas mpafla K z lay Meydan nda düzenlenen 19 May s Coflkusu adl programla doyas ya yaflad. Coflkulu program saat de bafllad. Kas mpafla K z lay Meydan n dolduran gençler Kas mpafla Çok Programl Lisesi ö rencilerinin haz rlad programda doyas ya e lendi. Nefleli geçen programda ö renciler, Roman, tango, kolbast, hiphop gibi farkl danslar sundu. Diyarbak r ve Artvin Yöresi Halk Oyunlar Ekibi nin gösterisi ise büyük alk fl ald. Ay y ld zl bayraklarla ve balonlarla süslenen K z lay Meydan ndaki müzik dinletisi ve ritim eflli inde gürefl gösterileri ile renklenen program büyük ilgi toplad.

6 MAYIS Zeytin ve Limon un babas, çocuklarla bulufltu... Memecan Turabibaba da Çocuklar n sevdi i Sizinkiler in çizeri ünlü karikatürist Salih Memecan, lu çocuklarla bir araya geldi. "2010 Çocuk Buluflmalar " kapsam nda "K rm z Sedir Söyleflileri"nin konu u olan Memecan, çocuklara karikatür çizmeyi gösterdi. Baflkan Demircan, Üniversitelilerle 2010 Çocuk Buluflmalar kapsam nda düzenlenen K rm z Sedir Söyleflileri nin Nisan ay son konu u ünlü karikatürist Salih Memecan d. Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan n ev sahipli inde Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi nde gerçekleflen söylefli iki saat sürdü. Moderatörlü ünü tiyatrocu Özgür Özgülgün ün yapt söylefli oldukça nefleli geçti. Ünlü karikatürist söylefline, sahnedeki tahtaya Sizinkiler in sevilen ikilisi Limon ve Zeytin i çizerek bafllad. Çocuklar, bu ikiliyi birkaç saniyede çizen Memecan alk fl ya muruna tuttu. Nefle içinde geçen söyleflide 40 y ll k karikatür ustas n n zaman zaman tahtaya çizdi i karikatürler çocuklar kahkahaya bo du. Çocuklar n sorular n da yan tlayan Memecan, çocuklara karikatürist olman n tekniklerini anlatt. Her çocu un konuflma kabiliyeti gibi karikatür çizme kabiliyeti oldu- unu belirten Memecan, bunun için devaml çizim yapmak gerekti- ini ifade etti. Bir çocu un, Sizin gibi bir karikatürist olmak için neler yapmam z gerekiyor? sorusuna Memecan, Karikatürist olmak için üç unsur gereklidir. Birincisi çizebilmek. Bunu için her gördü ünüz fleyi çizin. Ben küçükken kekemeydim. Konuflamazd m ama kendimi ifade etmek için devaml çizerdim. Bu iflime çok yarad. kincisi komik olman z gerekiyor. Bunun için etraf n z iyi gözlemlemeli ve düflünmelisiniz. Üçüncü unsur ise bilgili ve kültürlü olmakt r. Bunu elde etmek için derslerinize çok çal flmal - s n z. Bu üç fleyi yaparsan z çok iyi bir karikatürist olursunuz dedi. Çocuklara kendi çal flma tekniklerinden de örnekler veren Memecan söylefli sonunda onlarla foto raf çektirmeyi de ihmal etmedi. Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Haliç Üniversitesi flletme Fakültesi 4. s - n f ö rencilerine belediyecilik ve yöneticilik konulu konferans verdi. Belediyesi Meclis Salonu ndaki konferansa 45 ö renci kat ld. Baflkan Demircan, Haliç Üniversitesi flletme Fakültesi ö retim üyesi Yrd. Doç. Dr. Saygun Gürp nar n ö rencilerine nda yap lan çal flmalar hakk nda bilgi verdi. Demircan, gençlere yeniliklerin peflinde olmalar gerekti- ini ö ütlerken, asla y lmamalar n da söyledi. Baflkan Demircan, Acaba ben baflarabilir miyim? diye soran gençlerimizin, Evet yapabilirim demesi gerekir. Siz iflletmeci olacaks n z. Bir flirketin ya da kamu kurumunun bafl na geçeceksiniz. Yeniliklere aç k olun, teknolojiye ve günün flartlar na uygun hareket edin. Ve sizi engellemek isteyenlere ve statükolara asla ödün vermeyin dedi.

7 MAYIS Her At k Çöp De ildir kampanyas sürüyor... 7 Yar nlar Çöpe Gitmesin Belediyesi, Her at k çöp de ildir, yar nlar çöpe gitmesin" bafll yla bafllatt kampanyay tüm h z yla sürdürüyor. Çevreye duyarl ö rencileri ödül olarak bilgisayarlar bekliyor. Belediyesi taraf ndan Her at k çöp de ildir, yar nlar çöpe gitmesin slogan yla bafllat - lan kampanya tüm h z yla sürerken Cihangir lkö retim Okulu nda da çevreye duyarl ö renciler ödüllendirildi. Ödül törenine Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Kaymakam Hasan fienses, lçe Milli E itim Müdürü Osman Balc, ö retmenler, veliler ve çok say da ö renci kat ld. Ö renciler, yapt klar salsa, vals ve roman dans gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Belediyesi nin çevre bilincini gelifltirmek amac yla Cihangir lkö retim Okulu nda düzenledi i ödüllü at k pil toplama kampanyas nda bin 650 adet at k pil topland. Yar flma sonunda ise bilgisayar almaya hak kazanan ö renci yap lan kura çekimiyle belirlendi. Do ukan Süleymano lu adl minik ö renci hediye bilgisayar n Baflkan Demircan n elinden ald. Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Çocuklar m za ve gençlerimize çevre bilincini afl lamak için çal flmalara devam edece iz diye konufltu.

8 Belediyesi nin Semt Konaklar Proj Yeniflehir Semt Kona Belediyesi nin Yeniflehir semtine kazand rd Yeniflehir Semt Kona n n resmi aç l fl, Baflbakan Recep Tayyip Erdo an n efli Emine Erdo an ve Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan taraf ndan yap ld. Yeniflehir Semt Kona n n aç l fl töreni renkli görüntülere sahne oldu. Anaokulu ö rencilerinin gösterisiyle bafllayan aç l fl töreni, skeç ve gitar konseriyle devam etti. Emine Erdo an ve Baflkan Demircan a han mlar yo un ilgi gösterdi. Bünyesinde sosyal yard m bürosu, aflevi, çamafl rhane, anaokulu, sa l k oca ve postane bulunan Yeniflehir Semt Kona n n bir buluflma, kaynaflma mekan olaca n dile getiren Baflkan Demircan, halk, bu yap larla e itim, sa l k, kültür gibi pek çok hizmete daha çabuk ve kolay ulafl yor. 10 uncusunu açt m z bu konak çaresizli in verdi- i zd rapla kimse yok mu diyen kardefllerimiz için bir s nak dedi. Baflkan Demircan sözlerini ise flöyle sürdürdü: Semt konaklar nda tüm hizmet birimleri tek çat alt nda. Her biri bir okul, sa l k oca, kültür sanat kurumu, kütüphane ve sinema olarak faaliyet gösteriyor. Ayn zamanda bir aflhane, çamafl rhane. Tüm hizmetleri içinde bar nd ran güvenli bir çat. Bu semt konaklar ndan binlerce vatandafl m z n yararlanmas üzerimize düfleni bir nebze yerine getirdi imizin göstergesi. Bunlar n say s n art rmak için çal flmalar m z tüm h z yla devam edecek. Kona n aç l fl n gerçeklefltiren Emine Erdo an, kompleksin hay rl olmas n temenni etti. Erdo an, Burada tüm sosyal ihtiyaçlar n karfl lanmas için hizmet noktas oluflturulmufl. Çok gurur verici. Dünyan n birçok ülkesinde açl k, sefalet Do um Tarihi ve Yeri 1979 Sar kaya Memleketi Yozgat Ö renim Durumu stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mesle i Serbest Avukat Belediyedeki Görevleri - Bütçe Komisyonu Üyesi - Hukuk Komisyonu Üyesi - Gecekondu Ve Mesken Komisyonu Üyesi.: BEYO LU BELED YE Harun Mufl (AK PART ) Hakk nda y l nda Yozgat Sar kaya da do du. Yukar Sar kaya lkokulu nda ilk, Yozgat mam Hatip Lisesi nde orta-lise tahsilini tamamlad y l nda stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ni bitirdi. Bu tarihten itibaren serbest avukatl k yapmaktad r. Vatani görevini Manisa l Jand. Alay K.l nda k sa dönem jandarma olarak ifa etti. Hukukçular Derne i Üyesidir. Evli ve bir çocuk babas d r. Okumaya ilgisi olup, amatör fliir çal flmalar vard r. Lise y llar ndan itibaren sosyal çal flmalar ve ö renci örgütleri içerisinde aktif olarak yer alm flt r. Lise ve Üniversite y llar nda ö renci birlikleri, kulüp ve derneklerinde yöneticilik ve baflkanl k yapm flt r. Ak Parti Gençlik Kollar nda s ras yla; lçe Yönetim Kurulu Üyeli i ve Baflkan Yard mc l, stanbul l Yönetim Kurulu Üyeli i, Siyasi Hukuki fller Baflkanl ve l Baflkanvekilli i görevleri yürüttü.

9 MAYIS 9 esi, ulusal bas nda da genifl yank buldu... n Emine Erdo an açt varken ülkemizde böyle sosyal hizmetler yap larak baz sorunlar afl l - yor. Dünyan n küreselleflmesinde sadece çevre, ormanlar ve buzullar yok olmuyor. Bununla birlikte flehirleflme ile beraber sessizlik ve sükunet de yok oluyor. Dünya bu h zla küreselleflirken, ne ac d r ki insanlar ve insanl k daha da yaln zlafl yor. Bizler böyle körü körüne bir de iflimin takipçisi olmamal y z. Bizim medeniyetimiz yüreklere, gönüllere hitap eden bir medeniyettir" dedi. Program n sonunda Emine Erdo- an, Muhsin Ertu rul'un efli Handan Ertu rul'a katk lar ndan dolay plaket takdim ederken, Baflkan Demircan da Emine Erdo an a nun simgesi olan Galata Kulesi hediye etti. Emine Erdo an ve Baflkan Demircan birlikte aç l fl kurdelas n keserek, semt kona n n birimlerini gezdi. YEN fieh R SEMT KONA I Yeniflehir Semt Kona, bünyesinde bulunan Sosyal yard m bürosu, Aflevi, Çamafl rhane, Duflhane, Anaokulu, Sa l k Oca, E itim S n flar, Etkinlik Salonu ve Postane ile semtin nerdeyse tüm sosyal ve kültürel ihtiyaçlar n karfl layan büyük bir hizmet kompleksi. Emine Erdo an ve Belediye Baflkan Demircan, katk lar ndan dolay Handan Ertu rul a teflekkür plaketi verdi. S MECL S ÜYELER :. brahim Bozkurt (CHP) Do um Tarihi ve Yeri Erzurum Tekman Memleketi Erzurum Ö renim Durumu Lise Mesle i Oto Teknikeri Belediyedeki Görevleri Mesken ve Gecekondu Komisyonu Üyesi ve CHP Grubu Bas n Dan flman Hakk nda y l nda Tekman da dünyaya gelen brahim Bozkurt, liseyi tamamlad ktan sonra 1986 y l ndan itibaren oto sektöründe komple servis ifliyle meflgul oldu. Dolapdere Esnaf ve Sanatkarlar Odas nda yöneticilik yapt. Halid Bin Velid Camii Derne i üyesi olan Bozkurt, Do u Ekspres gazetesinde köfle yazarl yapt. Curababa Derne i genel sekreterli i görevinde bulundu. nda ücretsiz sa l k taramalar çal flmalar na kat ld. 42 y ld r Piyalepafla Mahallesi nde oturan brahim Bozkurt, 1999 y l nda Piyalepafla Mahalle Muhtar Aday oldu ancak 1621 oy almas na ra men seçilemedi. Bozkurt, evli ve 3 çocuk babas.

10 MAYIS nda Sizin de Renginiz Olsun... stanbullular Tuvalle bulufltu stiklal Caddesi, farkl bir etkinli e daha sahne oldu. stanbul 2010 Avrupa Kültür Baflkenti etkinlikleri kapsam nda Belediyesi nin katk lar yla Ayfle Ege K z Meslek Lisesi ö rencilerinin program na Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan da kat ld. Ayfle Ege K z Meslek Lisesi ö rencileri, nda sizin de renginiz olsun slogan yla stiklal Caddesi nde farkl bir etkinli e imza att Avrupa Baflkenti etkinlikleri kapsam nda Taksim Meydan, Galatasaray Meydan, Odakule ve Tünel deki tuvaller stanbullularla bulufltu. Resim performans na kat lan Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan ve Kaymakam Hasan fienses de etkinlikte stanbullu vatandafllar gibi hayallerini tuvallere aktard. Önceli imiz çocuklar ve gençler... Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, stanbul 2010 Avrupa Kültür Baflkenti etkinlikleri kapsam nda stanbullular kültür ve sanatla buluflturmaya devam edeceklerini belirterek, Çocuklar m z ve gençlerimizin kültür sanat hayat n n içinde yer almas için her türlü projeye deste e haz r z dedi. lçe s n rlar ndaki okullarda çok amaçl salonlar yapt klar n belirten Baflkan Demircan, Hizmet alan ndaki önceli imiz çocuklar ve gençler. Bizim hedefimiz daima hayal kurabilen, yarat c fikirler gelifltirebilen çocuklar ve genç bir nüfus oluflturabilmek diye konufltu.

11 MAYIS 11 Belediyesi, Milli Güreflçisini unutmad... Mehmet Oktav a vefa Belediyesi, Kas mpafla n n ba r ndan yetiflen ve Türkiye ye olimpiyat flampiyonlu u kazand ran Milli Güreflçi Mehmet Oktav ölümünün 14. y l nda özel bir programla and. Belediyesi, gürefl hayat na Kas mpafla Spor Kulübü'nde bafllayan, ayn forma alt nda 13 kez milli olan ve 1948 Londra Olimpiyatlar 'nda Türkiye'ye alt n madalya kazand ran efsane güreflçisi Mehmet Oktav' ölümünün 14.y - l nda özel bir programla and. Oktav için düzenlenen anma program efsane güreflçinin do du u, yaflad ve hayata gözlerini yumdu u Kas mpafla semtinde gerçekleflti. Milli güreflçi için düzenlenen program saat 12.00'de Kas mpafla Spor Kulübü'nde bafllad. Burada, Kas mpafla Spor Kulübü'nde gürefl tutan efsane güreflçiler an ld. Türkiye ye alt n madalyalar kazand ran sporcular yetifltiren Kas mpafla Spor Kulübü'ndeki program bir saat sürdü. Ard ndan, bir dönem Kas mpafla Spor Kulübü sporcular n n çal flma binas olarak kullan lan, günümüzde lu çocuklara hizmet veren Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'ne gidildi. Milli Güreflçi Oktav, yo un bir kat l mla an ld Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan n kat ld program n moderatörlü ünü eski milli güreflçi Haydar Zafer in o lu Cezmi Zafer yapt. Oktav n kendisi gibi güreflçi olan ve 1972 y l Dünya fiampiyonas nda Türkiye ye alt n madalya kazand ran o lu Atilla Oktav' n yan s ra Türkiye Gürefl Federasyonu Baflkan Dr. Osman Aflk n Bak, Türkiye Gürefl Federasyonu Genel Sekreteri Önder Yahfli, eski milli güreflçilerimizden 1960 Roma Olimpiyat fiampiyonu Müzahir Sille ile Akdeniz ve Balkan fiampiyonu Necdet Uçar, Kas mpafla Spor Kulübü eski futbolcular ndan Özkan fiendir ile çok say da Kas mpaflal eski güreflçi kat ld. Kas mpaflal gençler de Kas mpafla'n n spor tarihine ad n alt n harflerle yazd - ran Mehmet Oktav program na yo un ilgi gösterdi. De erlerimizi Gençlere Anlatal m Kütüphanedeki anma program Mehmet Oktav' anlatan k sa bir tan t m filmi ile bafllad. Oktav'la ayn dönemde gürefl tutan arkadafllar efsane güreflçiyi izlerken gözyafllar n tutamad. Ard ndan, Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan bir konuflma yapt. Demircan konuflmas na, Kas mpafla'n n de erleriyle bir arada olmaktan onur duydu unu belirterek bafllad. Demircan, Ben de bu semtte büyüdüm ve bununla da hep gurur duydum. Kas mpafla n n siyaset, kültür, sanat, spor ve her alandaki de erlerini gençlerimize tan tmak istiyoruz. Kas mpafla denildi inde de erlerini hat rlamal ve bu de erlerimizi çocuklar m za ve gençlerimize anlatmal y z. Bunun için siz büyüklerimizden de destek istiyorum" dedi. Eski Güreflçiler Gözyafllar n Tutamad Oktav anma program na konuflmac olarak kat lan o lu Atilla Oktav, Türkiye Gürefl Federasyonu Baflkan Dr. Osman Aflk n Bak, Türkiye Gürefl Federasyonu Genel Sekreteri Önder Yahfli, eski milli güreflçilerimizden Müzahir Sille, Yaflar Y lmaz, gazeteci Ali Gümüfl, Akdeniz ve Balkan fiampiyonu Necdet Uçar efsane güreflçi ile yaflad klar an lar salonu dolduran davetlilerle paylaflt. Program n sonunda Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Ali Gümüfl, Osman Aflk n Bak, Müzahir Sille, Yaflar Y lmaz, Necdet Uçar ve Atilla Oktav a birer teflekkür plaketi takdim etti.

12 MAYIS Belediyesi, okul temsilcileriyle bulufltu... Gençlik masaya yat r ld Belediyesi, gençlere yönelik kültür, sanat ve e itim alan ndaki çal flmalar na tüm h z yla devam ediyor. Baflkan Yard mc s Özcan Tokel, ilçe s n rlar içinde bulunan 23 okul temsilcisi ile Gençlik Merkezi ndeki kahvalt l toplant da bir araya geldi. Toplant da gençli e yönelik projeler konufluldu. Belediyesi, gençlere yönelik yeni dönem projelerini hayata geçirmek için çal flmalara start verdi. Belediye Baflkan Yard mc s Özcan Tokel, ilçe s n rlar içinde bulunan lise ve dengi okullardan 23 okul ö renci temsilcisiyle Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi nde kahvalt da bulufltu. Toplant da Belediyesi nin gençlere yönelik olarak gerçeklefltirmifl oldu u projeler anlat ld, karfl l kl fikir al flveriflinde bulunuldu. Ayn zamanda okul temsilcileri okullar na yönelik beklenti ve isteklerini iletti. Belediyesi olarak sosyal belediyecilik projeleri kapsam nda gençli e yönelik çal flmalar gerçeklefltirdiklerini belirten Baflkan Yard mc s Tokel, okul Müstakil Sanayici ve fladamlar Derne i (MÜS AD), 20. y l n üyelerin kat ld bir resepsiyonla kutlad. Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan n kat ld - ve Sütlüce deki Genel Merkez Binas nda Genel Baflkan Ömer Cihad Vardan' n baflkanl nda gerçeklefltirilen resepsiyonda çok say da davetli de haz r bulundu. temsilcileriyle bu toplant lar daha s k yapmay planlad klar n söyledi. Bir sonraki toplant n n ise Kefken Çevre Yaz Kamp nda gerçeklefltirilmesine karar verildi. MÜS AD 20. yafl n kutlad na yat r m yap n Resepsiyonda bir konuflma yapan Baflkan Demircan, nun tüm semtlerinin art k yat - r mc lar için gözde cazibe merkezleri oldu unu ifade etti. Baflkan Demircan, Buralar n geliflmesi tesadüfi de il. Yolu, ayd nlatmas, altyap s Hepsi belediyemizin planl çal flmalar yla yap l yor. nda yat r m yapan otel zincirlerinden moda enstitülerine kadar birçok yerli ve yabanc yat r mc - m z var. Sizleri de nda yat r ma bekliyorum dedi.

13 MAYIS 13 Demircan, IBM nin Ak ll fiehirler toplant s nda konufltu: Teknoloji altyap m z gelifliyor lu çocuklar ve gençler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram ile 19 May s Gençlik ve Spor Bayram n Kas mpafla da coflkuyla kutlad. Düzenlenen etkinliklere kat lan yüzlerce çocuk ve genç renkli görüntüler oluflturdu. IBM in düzenledi i Ak ll fiehirler toplant s, Berlin ve New York un ard ndan stanbul Conrad Hotel de gerçeklefltirildi. Toplant da IBM in birbiriyle iletiflim kurabilen teknolojilerle dünyan n iflleyiflini de ifltirmek hedefiyle ortaya koydu u Ak ll Dünya (Smarter Planet) vizyonu kapsam nda tasarlanan Ak ll fiehir kavram ve dünyadan örneklerle uygulanabilirli i anlat ld. Gelece in fiehirlerinin zinde panelinde konuflan Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, belediyenin son teknoloji hizmeti olan ak ll kent otomasyon sistemleri hakk nda bilgi verdi. Bloomberg Business Week Dergisi Genel Yay n Yönetmeni Serdar Turan n moderatörlü ünde gerçeklefltirilen panele Baflkan Demircan n yan s ra BB BT Daire Baflkan Hakk Tok, Koç Üniversitesi Ö retim Üyesi Doç. Dr. Metin Turgay, Zorlu Enerji CEO su Murat Sungur ve IBM Türk Genel Müdür Yard mc s Murat Tozan kat ld. Ak ll Kent: Baflkan Demircan panelde Belediyesi nin teknolojik altyap s ile ilgili bilgiler verdi. Küresel Kent-Bilgi Kenti konseptiyle yeni bir flehircilik ve yönetim anlay fl olufltu una dikkat çeken Baflkan Demircan, nu interaktif bir kent yapmak, vatandafllar m z n hizmetlerimizden en yüksek düzeyde faydalanmas n sa lamak amac yla birçok projeyi hayata geçirdik. Amac m z nda hizmet kalitesini art rmak dedi. Demircan sözlerini flöyle sürdürdü: Gelece in nu kurarken, belediyelerimiz, kurumlar m z için takip edilebilir izler b rakmay amaçlad k. Ak ll Kent projemizi bu vizyonla gelifltirdik. nda kifliye, binaya, soka a dair her fley eski ve yenisiyle tek veri taban nda toplayan Ak ll Kent Otomasyon Sistemini (AKOS) tamamlad k. Belediyesi olarak faaliyetlerinin tamam nda biliflim teknolojilerini en üst düzeyde kullanan, insan odakl bir yap kurman n gayreti içerisindeyiz. nsan odakl kent yönetimi, ça m z n en önemli yönetim anlay fl. Bunun içinde çal flmalar m z hep insan odakl teknolojik altyap kurma üzerine olacak diye konufltu.

14 MAYIS Genç Sokak Kültür Sanat Festivali bafllad... Festivalle cofltu 'nu "Genç Sokak Kültür Sanat Festivali" coflkusu sard. Belediyesi ve stanbul 2010 Kültür Baflkenti Ajans taraf ndan desteklenen festival, 23 okulun kat l m yla yap l yor. Belediyesi deste iyle stanbul 2010 Avrupa Kültür Baflkenti Ajans n n e itim yönetmenli- i kapsam nda ilçe okullar ö retmenleri ve Kültür Sanat Platformu taraf ndan organize edilen Genç Sokak Kültür Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsam nda Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Kaymakam Hasan fienses ve ö renciler, Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydan na kadar yürüdü. Taksim Meydan nda Atatürk an t na çelenk b rakan Baflkan Demircan, ö renci ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte, "Genç Sokak Kültür Sanat Festivali"nin resmi aç l fl n Özel Esayan Ermeni Lisesi nde gerçeklefltirdi. Festival, renkli görüntülere sahne oluyor Öte yandan, Refia Övünç K z Teknik Ö retim Olgunlaflma Enstitüsü ö rencileri taraf ndan organize edilen "Osmanl dan günümüze" isimli defile davetliler taraf ndan büyük ilgi gördü. 23 okulun kat ld festivalde tiyatro gösterileri, resim ve foto raf sergileri, modern dans gösterileri, sokak danslar, konserler, k sa filmler, belgeseller, el sanatlar, tan nm fl sanatç larla söylefliler ve sanat atölyeleri, duvar resimleri, Türk, Rum, Ermeni müzi i eflli inde her türlü sanatsal etkinlik stanbullularla bulufluyor. Baflkan Demircan, nun farkl renklerine tat katacak bir festival olmas n umut ediyorum diye konufltu. Hizmet içi e itimler sürüyor... B eyo lu Belediyesi, hizmet kalitesini art rmak amac yla personeline yönelik düzenledi i e itim seminerlerine devam ediyor. Marmara Belediyeler Birli i ile birlikte gerçeklefltirilen Hizmet çi E itim Seminerleri kapsam nda 17 e itim program yla 100 saat olmak üzere 900 belediye personeli e itime tabi tutulacak. Belediyesi fiiflhane Evlendirme Dairesi nde gerçeklefltirilen e itim seminerlerinin ilkine 80 belediye personeli kat ld. Kiflisel Geliflim ve NLP uzman O uz Sayg n taraf ndan Zaman Yönetimi ve Problem Çözme konulu seminer iki gün sürdü. Güzel Konuflma, fonetik ve diksiyon bafll kl ikinci seminer ise 5-6 May s 2010 tarihleri aras nda yap lacak. Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, hizmette verimlili in art r lmas amac yla belediye personelinin e itimine büyük önem verdiklerini belirtti.

15 MAYIS 15 Hac mimi Mahalle Muhtar Ömer Faruk Akyüz: A. Misbah Demircan, iyi bir belediye reisi... Ömer Faruk Akyüz Röportaj: Zafer TAHMAZ Belediye Baflkan m z Ahmet Misbah Demircan kendisini iyi yetifltirdi. yi bir belediye reisi oldu unu gösterdi diyen Ömer Faruk Akyüz, çal flmalar ndan memnun olduklar n belirtti i Demircan için Kendisini yenileyerek baflar l ifllere imza at yor fleklinde konufltu. Mahalleniz hakk nda bizi ayd nlat r m s n z? - Hac mimi Mahallemizde 1 Rum ve 1 de Ermeni okulu olmak üzere iki okul bulunuyor. 3 kilise ve 2 cami mevcut. Ayr ca mahallemizde 1 semt kona, bu semt kona n n içerisinde de bir sa l k oca bulunuyor. stanbul Büyükflehir Belediyesi Özürlüler Müdürlü ü nün binas da yine mahallemizde bulunuyor. Mahalle nüfusumuz yaklafl k olarak Mahallemiz, Firuza a, K l çalipafla, Kemankefl, Tomtom, Müeyyetzade ve fiahkulu mahalleleri ile komflu. Mahallenizde yap lan çal flmalar nelerdir? - Belediye ile vatandafl aras nda bir köprü vazifesi görüyoruz. Say n belediye baflkan m z mahallemize bir semt kona ve bir de sa l k oca kazand rd. Kemankefl muhtar ile birlikte bu semt kona nda biz muhtarlara da yer verdi. htiyaçlar m z da büyük oranda karfl lan yor. Mahallemizde rutin muhtarl k faaliyetlerinin d fl nda park düzenlemesi ile flkur binas n n ihya edilmesi dikkat çeken çal flmalar aras nda. Bu arada vatandafl m z n ihtiyaç duydu u evraklar Kaymakaml ktan ücretsiz olarak temin ediyor olmas ve ayr ca yard mlar 19 May s 1939 tarihinde Hac mimi Mahallesi nde dünyaya geldi. Aslen Siirtli olan Akyüz, Ortaokulu bitirdikten sonra ifl hayat na at ld. Askerden sonra da uzun y llar ifl yaflam n sürdüren Ömer Faruk Akyüz, 1980 y - l ndan 1999 y l na kadar mahallesinde muhtara yard mc olarak çal flt y l ndan itibaren 3 kez üst üste muhtar seçildi. Do du u günden bu yana Tophane Hac mimi Mahallesinde ikamet eden Akyüz, evli ve 5 çocuk babas. konusunda da muhtar n etkisinin düflürülmesi, ifllerimizi azaltt. Di er yandan mahallemizin turistlerin yo un olarak dolaflt bir bölge olmas ndan dolay sokak düzenlemelerinin ve yol tadilatlar n n yap lmas gerekiyor. Bu konuda belediyemizin çal flma yapaca n biliyoruz ancak bir an önce bu çal flmalar n gerçeklefltirilmesi gerekiyor. Belediyesi ve Baflkan Demircan hakk nda ne düflünüyorsunuz? - Belediye Baflkan m z Ahmet Misbah Demircan kendisini iyi yetifltirdi. yi bir belediye reisi oldu unu gösterdi. Kendisini yenileyerek baflar l ifllere imza at yor. Çal flmalar ndan memnunuz. Mahalle halk m z da baflkan m za minnettar. Elbette hizmet geldikçe daha fazlas n istiyoruz. Ama sab rl olmak gerekiyor. Bunlar zaman alan ifller. Mahalle halk m zdan da sab rs z davrananlar oluyor. Genel olarak belediye hizmetlerinden ve baflkan m zdan memnunuz. Bu arada belediye baflkan m - z n çok tatl dilli ve s cak tav rl biri oldu unu da belirtmek istiyorum.

16 / Belediyesi nin ücretsiz yay n d r. Genel Yay n Yönetmeni: Zafer TAHMAZ Teknik Haz rl k & Bask : AKADEM (0212) kiflilik ekip ve 90 araçla büyük seferberlik nda Bahar Temizli i bafllad... Daha temiz bir çevre, daha temiz bir için Belediyesi bahar temizli i bafllatt. 570 kiflilik dev ekibi ve 90 modern arac yla ilçeyi temizlemeye bafllayan Belediyesi Temizlik flleri Müdürlü ü çal flmalara h z verdi. Belediyesi, bahar mevsiminin girmesiyle birlikte ilçe s n rlar içinde temizlik çal flmalar na h z verdi. Mart ay nda bafllayan bahar kampanyas nda ndaki 45 mahalle elden geçirilecek. 570 kiflilik ekibi ve 90 modern arac yla ilçeyi temizleyen Belediye Temizlik flleri Müdürlü ü, kokusuz, bakteri üretmeyen, baflta çöp kokusu olmak üzere tüm istenmeyen kokular gideren do- al bir ürün kullanarak da ilklere imza atmaya devam ediyor. Bahar temizli i kampanyas nda ndaki her mahallede cadde ve sokaklar, meydanlar, site, kamu kuruluflu ve okul bahçeleri, camii önleri y kan yor. nda kald r m kenarlar boyan - yor. Çöp konteyn rlar düzenli olarak y kan yor ve ilaçlan yor. Bununla birlikte mahallelerde bulunan bofl araziler temizleniyor, çevrede bulunan sahipsiz molozlar al narak meydana gelen çirkin görüntüler ortadan kald r l yor. Ya mur zgaralar, a açlar ve mahallelerde yap lan ilaçlama çal flmalar sayesinde bahar ay nda çevreye zarar verecek her türlü haflere ve sivrisinek ve larvaya karfl önceden önlem al n yor. Belediye Baflkan Ahmet Misbah Demircan, Daha temiz için tüm imkanlar m - z seferber ettik. Vatandafllar m - za en iyi hizmeti sunmay amaçl - yoruz dedi.

29 Ekim coflkusu. 25-29 Ekim 2008. Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek

29 Ekim coflkusu. 25-29 Ekim 2008. Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek 25-29 Ekim 2008 Maritim Pine Beach Resort Antalya - Belek PDF 28 Ekim 2008 Sal Kongrenin perde arkas Çukurova Patoloji Derne i'nin Patoloji Dernekleri Federasyonu ile ortaklafla düzenledi i kongrenin perde

Detaylı

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 423 424 3. Salon Paralel Oturum XII - Sorular ve Cevaplar OTURUM BAfiKANI (Ali Metin POLAT) OTURUM BAfiKANI - Gördü ünüz gibi son derece demokratik bir yönetim

Detaylı

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde TED Okulları nda görev yapan müdür yardımcılarına yönelik olarak Antalya da bir hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir. 25 TED Okulu ndan

Detaylı

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA B üyükçekmece deki yeni kampüsünü e itim ve ö retime açan, anas n f, ilkö retim, anadolu ve fen liselerini içeren Ç nar Koleji 32 bin metrekarelik alana kurulu

Detaylı

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti Şampiyon, Başkan ziyaret etti Kocadon u Türkiye Karate Milli takımında yer alan, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü sporcusu Dünya Şampiyonu Kayra Sezgin ve Antrenörü Fatih Uzunlulu, Bodrum Belediye Başkan

Detaylı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon : Artık hep beraber diyoruz ki Muğla aşkıyla yanıp tutuşalım Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

Mesle imizin ve hukuk devletinin teminat olan genç avukatlara arma and r. stanbul Barosu SEM Yürütme Kurulu

Mesle imizin ve hukuk devletinin teminat olan genç avukatlara arma and r. stanbul Barosu SEM Yürütme Kurulu Mesle imizin ve hukuk devletinin teminat olan genç avukatlara arma and r. stanbul Barosu SEM Yürütme Kurulu Cumhuriyeti ve onun gereklerini yüksek sesle anlat n z. Bunu yüreklere yerlefltirmek için elveriflli

Detaylı

8 9 proje haberi BÜYÜKERfiEN N TÜRK YE YE ARMA ANI BALMUMU HEYKELLER MÜZES AÇILDI Tarihimizin ürünüyüz ve yetifltirdi imiz insanlar kadar z. Gurur duyulacak bir tarihimiz var. Gurur duyulacak insanlar

Detaylı

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek.

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek. 2010 Mali Yılı Çalışma Programı Faliyet Raporları Personel Çalışanların daha verimli olabilmesi için özellikle halkla ilişkiler konusunda hizmetiçi eğitim çalışması programlanacaktır. Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi.

ç kar lmas için çal flt klar n ifade eden Türk, Her geliflinizde Baflkent OSB nin sürekli de iflti ini göreceksiniz dedi. 4 Ankara- Baflkent OSB, bir ilk i daha gerçeklefltirdi. Kooperatif olarak örgütlenip, daha sonra organize sanayi bölgesine dönüflen OSB ler aras nda genel kurulunu yapan ilk kurulufl oldu. Sanayi ve Ticaret

Detaylı

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında belediye temizlik ekipleri, ilçe sınırlarında ikamet eden 60 yaş üstü, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evlerine

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞEHİR TİYATROLARI VE SİNEMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 SANAT SEZONU FAALİYET RAPORU

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞEHİR TİYATROLARI VE SİNEMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 SANAT SEZONU FAALİYET RAPORU KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞEHİR TİYATROLARI VE SİNEMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 SANAT SEZONU FAALİYET RAPORU A. ŞEHİR TİYATROLARI ve SİNEMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA GENEL BİLGİ Bağlı Olduğu

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ 5899 ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16/4/2012 No : 2012/3073 Yayımlandığı

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ

LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ Yoğun bir şekilde 2014 YGS ve LYS ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerimize Edebiyat-Sosyal ve Yetenek Zümresi Grup Sorumlusu Zeki ERKUŞ tarafından

Detaylı

BASINDA PROJE İLE İLGİLİ HABERLER

BASINDA PROJE İLE İLGİLİ HABERLER BASINDA PROJE İLE İLGİLİ HABERLER http://www.kutahyayasam.com/ Keramika 10 uncu Yılına Özel, Binlerce Ağacı Toprakla Buluşturdu Nisan 2016 Pazartesi 09:54 0A + A - Yazdır 25 Keramika kurulduğu günden itibaren,

Detaylı

GÜNEY MARMARA ŞUBE DOSAB ZİYARET EDİLDİ POSTA BURSA VE YENİ ASYA GAZETESİ NE RÖPORTAJ VERİLDİ HOSAB MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ

GÜNEY MARMARA ŞUBE DOSAB ZİYARET EDİLDİ POSTA BURSA VE YENİ ASYA GAZETESİ NE RÖPORTAJ VERİLDİ HOSAB MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ GÜNEY MARMARA ŞUBE DOSAB ZİYARET Şube Yönetim Kurulumuz Demirtaş Organize Sanayi Müdürlüğü İmar Grubu nu 04.04.2014 tarihinde ziyaret etti. HOSAB MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET Şube Yönetim Kurulumuz Hasanağa Organize

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

OKULUN BULUNDUGU SEMT

OKULUN BULUNDUGU SEMT MERYEM. MUSTAFA EGE ĠLKÖĞRETĠM OKULUNU YAPTIRANLARIN ÖZGEÇMĠġĠ MERYEM EGE 1928 YILINDA Serik-Denizyaka da dünyaya geldi. 1944 yılında Serik eģrafından Mehmet EGE 'nin oğlu Mustafa EGE ile evlenerek Serik

Detaylı

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014 T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 1 ARSİN 2014 Misyonumuz Öğretmenlerimizin; Meslekî ve kültürel gelişmelerine, hizmet içinde ortaya çıkacak eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine,

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

3-4 - 5 MAYIS 2016 LİSE TANITIM GÜNLERİ GENEL GÖSTERİ TAKVİMİ

3-4 - 5 MAYIS 2016 LİSE TANITIM GÜNLERİ GENEL GÖSTERİ TAKVİMİ 3-4 - 5 MAYIS 2016 LİSE TANITIM GÜNLERİ GENEL GÖSTERİ TAKVİMİ Tarih/ Saat 09:30 10:00 11:30 13.30 14:30 3 Mayıs Salı Osman Altuntaş Ortaokulu Faruk Öztürk Hikmet YILDIRIM (Müzik Etkinliği) Trabzon Anadolu

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Projeler ve Komisyonlar İçin Gönüllü Personel Müracaat ve Bilgi Formu

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Projeler ve Komisyonlar İçin Gönüllü Personel Müracaat ve Bilgi Formu Formun doldurulmasına yönelik açıklama: Ayrılan alana yazı karakterini değiştirmeden istediğiniz kadar yazabilirsiniz. Tablolarda satır yeterli değilse satır ekleyebilirsiniz. 3-Forma son 2 yıl içinde

Detaylı

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI Özel Merter Anadolu Lisesinin düzenlediği sınıflar arası Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları, oynanan final maçıyla sona erdi. 12 sınıfın kıyasıya mücadele ettiği

Detaylı

Konteynerler yenileniyor

Konteynerler yenileniyor Konteynerler yenileniyor Bodrum Belediyesi ekipleri, yaz sezonu öncesi Bodrum yarımadası genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmek için çalışmaları başlattı. Bodrum Belediyesi Temizlik

Detaylı

TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu

TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu Türkiye Bilişim Derneği (TBD), kurulduğu 22 Nisan 1971 tarihinden itibaren, 45 yıldır, ülkemiz bilişim sektörünün gelişmesi için birçok çalışmalara öncülük eden ve ilklere

Detaylı

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük: Devleti Yönetecek Güç

Detaylı

ANKARA GEZİMİZ. Sevgili ATAM, TED gençleri olarak manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

ANKARA GEZİMİZ. Sevgili ATAM, TED gençleri olarak manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. ALMANCA TİYATRO TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi Almanca Tiyatro Kulübünün sergileyeceği Meine Leiche, Deine Leiche isimli oyuna katılımınız bizleri onurlandıracaktır. ANKARA GEZİMİZ Gelenekselleşen

Detaylı

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha

BYazan: SEMA ERDO AN. ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi. Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha Baflkent Üniversitesi nden Bir lk Daha ABD ve Avrupa Standartlar nda Fact-Jacie Akreditasyon Belgesi Baflkent Üniversitesi T p Fakültesi Adana Eriflkin Kemik li i Nakil ve Hücresel Tedavi Merkezi, Türkiye

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE-1: Bu yönetmeliğin amacı ; 5393 sayılı Belediye Kanunu un 48. ve 49. maddesi gereği

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ A- GÖREVLER

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ A- GÖREVLER TANIM Şirketleri müşterilere ve müşterileri şirketlere tanıtan, müşterilerle olumlu ilişkiler geliştirilmesini ve sürdürülmesini sağlamak için gerekli çalışmaları yürüten kişidir. A- GÖREVLER - Halkla

Detaylı

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK

Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 1 Haziran 2014 Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Mustafa Kemal ATATÜRK 2 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ Ray KLINGINSMITH U.R. Başkanı 2010 11 Kemalettin ERBİLGİN U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2010 11 Ertuğrul KAYA 14. Grup Guvernör Yardımcısı Tuban GÜÇLÜ (Başkan) Mustafa CİVELEK (Asbaşkan) Melisa KARA (Kulüp

Detaylı

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu

30 > 35. nsan Kaynaklar. > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu 30 > 35 nsan Kaynaklar > nsan Kaynaklar Yönetimi > Personel E itimleri > Personel Otomasyonu > nsan Kaynaklar Personele Göre fl De il, fle Göre Personel. stanbul Büyükflehir Belediyesi, Personele Göre

Detaylı

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 04 Ekim 2009 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından organize

Detaylı

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman

Hiçbir zaman Ara s ra Her zaman Ö RETMEN ÖZ DE ERLEND RME FORMU K fi L K ÖZELL KLER flimi seviyorum. Sab rl y m. Uyumluyum. fl birli ine aç m. Güler yüzlüyüm. yi bir gözlemciyim. yi bir planlamac y m. Çocuklara, ailelere, meslektafllar

Detaylı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı Ocak 15, 2013-3:55:02 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde kurulan ''İşte Eşitlik Platformu'' tanıtıldı. Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

(ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor (ÇEKAP) Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 2. Ayağı 6-7 Mayıs ta Erzurum da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

Tesis ve Malzeme Kullanımı

Tesis ve Malzeme Kullanımı KAPANıŞTAN ÖNCE POLİTİKALAR Tesis ve Malzeme Kullanımı SORUNLAR -Yeterli tesis ve malzeme yok - Malzeme bilgisi sınırlı - Bakım, onarım, temizlik yetersizliği - Tesis ve malzemelerin amaç dışı kullanımı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR YAZ KURSLARI BAŞLIYOR Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, basın mensuplarına yeni eğitim ve öğretim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya,

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Antalya Toros Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından düzenlenen 22. Kızlarsivrisi Yaz Dağcılık Şenliği ne katılmak

Detaylı

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Hmfl. Sevgili GÜREL Emekli, Ac badem Sa l k Grubu Ac badem Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, STANBUL e-posta: sgurkan@asg.com.tr H

Detaylı

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ SAYI : BİR 7-11 MAYIS 2009 ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ Ben siyasi hayatım ve ülke sevdamla ilgili olarak tüm Türkiye yi memleketim bilirim ancak Çemişgezek benim doğup, büyüdüğüm yer. Elazığ Valisi Muammer

Detaylı

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar,

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar, 2 OCAK 2013 Ortaköy'de yeni yıl Belediyesi'nin organizasyonunda, Ortaköy Meydanı'dna kutlamalar için özel platform kuruldu. Boğaz manzarasında yeni yıla girecek vatandaşlar, yılbaşı kutlamalarına erken

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

Ekim Ayı Faaliyet Raporu

Ekim Ayı Faaliyet Raporu Ekim Ayı Faaliyet Raporu Değerli KAGİDER üyeleri, KAGİDER adına dopdolu geçen bir Ekim ayını geride bıraktık. Yeni iletişim ajansımız ile düzenlediğimiz, yeni yönetim kurulumuzu ve hedeflerimizi duyurmayı

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM

YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM Enerjinin Önemi Enerji, Dünyamızın en önemli ihtiyaçlarından biridir. Türkiye nin son otuz yılda enerji talebi yıllık ortalama %8 artış göstermiştir.ülkemiz elektrik enerjisinin

Detaylı

Uyumayan Şehir. Uyumayan Şehir New York için artık bir slogan. Çoğu kişi gibi ben. de New York u izlediğim filmlerden tanıdım ve gerçekte filmlerdeki

Uyumayan Şehir. Uyumayan Şehir New York için artık bir slogan. Çoğu kişi gibi ben. de New York u izlediğim filmlerden tanıdım ve gerçekte filmlerdeki Yağmur Beril Dikmeci Uyumayan Şehir Uyumayan Şehir New York için artık bir slogan. Çoğu kişi gibi ben de New York u izlediğim filmlerden tanıdım ve gerçekte filmlerdeki kadar etkileyici mi diye kendi kendime

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor

Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kentte görev yapan gazeteciler ile kahvaltı programında

Detaylı

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi EYLÜL 2014 Çevresi hakkında duyarlı, Ortak değerlere katkı sağlayan, Kirliliğin kaderimiz olmadığının farkında olan bedenen sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum

Detaylı

Sınıfı Ünvanı Derecesi Adedi. TH Mimar 1 1 2.542,72 TL. TH Ekonomist 1 1 1.629,99 TL.

Sınıfı Ünvanı Derecesi Adedi. TH Mimar 1 1 2.542,72 TL. TH Ekonomist 1 1 1.629,99 TL. Karar Tarihi : 01.03.2016 Karar No : 41850698.301.05-36 : Ücretler ve Tarifeler KARAR : Belediyemiz Teknik Hizmet Sınıfında münhal bulunan aşağıda detayı yazılı I. Dereceli Mimar ve Ekonomist kadrolarında;

Detaylı

ELLER SEPETTE BİRLEŞSİN PROJESİ. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Öğretmenler. Öğrenciler. Veliler. Abalar Köy Muhtarlığı. Azatlı Köy Muhtarlığı

ELLER SEPETTE BİRLEŞSİN PROJESİ. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Öğretmenler. Öğrenciler. Veliler. Abalar Köy Muhtarlığı. Azatlı Köy Muhtarlığı ELLER SEPETTE BİRLEŞSİN PROJESİ PROJENİN ADI PROJENİN KONUSU PROJENİN SÜRESİ PROJENİN UYGULAMA ALANI Eller Sepette Birleşsin Projesi Öğrencilere yardımlaşmanın ve paylaşmanın öneminin anlatılması 2012-2013

Detaylı

Genel Yay n S ra No: 178 2010/20. Yay na Haz rlayan: Av. Celal Ülgen / Av. Coflkun Ongun

Genel Yay n S ra No: 178 2010/20. Yay na Haz rlayan: Av. Celal Ülgen / Av. Coflkun Ongun Genel Yay n S ra No: 178 2010/20 ISBN No: 978-605-5614-56-0 Yay na Haz rlayan: Av. Celal Ülgen / Av. Coflkun Ongun Tasar m / Uygulama Referans Medya ve Reklam Hiz. Ltd. Tel: +90.212 347 32 47 e-mail: info@referansajans.com

Detaylı

SORUMLULUK PROJELERİ

SORUMLULUK PROJELERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Yaşar Üniversitesi nin kurumsal bilim iddiasının unsurlarından biridir; bu iddianın, akademik ve idari

Detaylı

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi.

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Düzce Üniversitesi 10 Yaşında başlıklı söyleşi, Cumhuriyet Konferans Salonu nda gerçekleştirildi.

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLKOKUL - ORTAOKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLKOKUL - ORTAOKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( OKUL ÖNCESİ İLKOKUL - ORTAOKUL KOLEJ - FEN LİSESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ AY HAF GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K S

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 14. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2006-2007 105 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 105 106 14. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2006-2007 6. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN ELAZIĞ İL TEMSİLCİLİĞİ 12 Mart 2007 tarihinde, Elazığ İMO İl Temsilciliği

Detaylı

Hepinizin bildi i gibi bilgi ça olarak adland r lan günümüzde bilim ve teknoloji alan nda

Hepinizin bildi i gibi bilgi ça olarak adland r lan günümüzde bilim ve teknoloji alan nda Say n Meslektafllar m z, Hepinizin bildi i gibi bilgi ça olarak adland r lan günümüzde bilim ve teknoloji alan nda bafl döndürücü flekilde h zl ilerlemeler olmaktad r. Bu geliflmelerin en fazla oldu u

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Sevgili Veliler, ne düsündügünüz bizim için önemli! Okul içerisindeki çalismalarimizin kalitesini sürekli yükseltmek istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda basarili

Detaylı

Aile flirketleri, kararlar nda daha subjektif

Aile flirketleri, kararlar nda daha subjektif Dr. Yeflim Toduk Akifl Aile flirketleri, kararlar nda daha subjektif flirket birleflmeleri ve sat nalmalar, türkiye deki küçük iflletmelerden, dev flirketlere kadar her birinin gündeminde olmaya devam

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BİRİM GÖREV TANIMLARI

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BİRİM GÖREV TANIMLARI BAĞLI OLDUĞU MEDİKO-SOSYAL ve GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Üniversite öğrencilerimize sağlık danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Biriminde personel

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos 10, 2014-10:48:00 Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez halk tarafından yapılan seçimde, geçici sonuçlara göre, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. YSK, cumhurbaşkanı seçiminin

Detaylı

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR Bodrum Rotary Kulübü Bugün 1 Saat, Yarın 1 Hayat adı verilen farkındalık projesi Bodrum da başladı. Proje kapsamında halkı bilgilendirmek için el ilanları, broşürler

Detaylı

PONY CLUB TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ. fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C

PONY CLUB TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ. fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C PONY CLUB fiehr N ZE GEL YOR FOTOGRAFLAR : KAD R Ç V C TÜRK YE JOKEY KULÜBÜ PONYLER Çocuklar!.. fiehr N ZE GEL YOR 75 günde 24 ilimizdeyiz Küçük yaflta at sevgisinin geliflmesine yönelik, Kulübümüz taraf

Detaylı

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m)

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m) Murat Dağı-Uşak (2312m) (03-04 Ekim 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Uşak Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü nün (UDOSK) düzenlediği Murat Dağı etkinliğine katılmak üzere Pınar Doğan ile birlikte

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere çocuk eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Çocuk gelişimi ile ilgili hangi

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak MUĞLA ÜNİVERSİTESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Muğla Üniversitesinde görevli personelin çocuklarının bakım ve eğitimi için açılan "Gündüz

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE

TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE Prof. Haberal dan Yeni Bir Uluslararas At l m: TÜRK DÜNYASI TRANSPLANTASYON DERNE Dünyan n dört bir yan ndan yüzlerce biliminsan Prof. Dr. Mehmet Haberal taraf ndan kurulan Türk Dünyas Transplantasyon

Detaylı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum da düzenlenen toplantıda yeni süreç ile ilgili büyükşehir daire başkanları tarafından Bodrum halkına

Detaylı

OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN

OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN OCAK - NİSAN 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Çocuklarda Oyun Eğitimi Semineri Gerçekleşti Algı Özel Eğitim Merkezi nden Zihin Engelliler Öğretmeni Medine YILDIZ sunumuyla

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi

Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Otomasyon Sistemleri E itiminde Animasyon Tabanl Uygulamalar n Yeri ve Önemi Murat Ayaz Kocaeli Üniversitesi Teknik E itim Fakültesi, Elektrik E itimi Koray Erhan Kocaeli Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi,

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Kültür

Detaylı

GAZİANTEP'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

GAZİANTEP'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI GAZİANTEP'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü Programı Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk

Detaylı

TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI

TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI TURKCELL TEKNOLOJ Z RVES KATILIMI 12 13 Kas m 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi nde düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi ne ubemizce kat m sa land. Turkcell Teknoloji Zirvesinde kat m sa lanan sunumlarda

Detaylı

Okul Çağı Çocuklarına Nasıl Yaklaşmalıyız? 2014 / 2015 SAYI: 11. Haftanın Bazı Başlıkları

Okul Çağı Çocuklarına Nasıl Yaklaşmalıyız? 2014 / 2015 SAYI: 11. Haftanın Bazı Başlıkları 2014 / 2015 SAYI: 11 Haftanın Bazı Başlıkları Okul Çağı Çocuklarına Nasıl Yaklaşmalıyız? Öğretmenler Gününü Kutladık Şah ve Mat Kızılay Kan Bağışı Kampanyasına Okulumuzdan Büyük Destek Teniste Başarı Genç

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN

MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN MESLEK ÖRGÜTLÜLÜ ÜMÜZDE 20 YILI GER DE BIRAKIRKEN Yahya ARIKAN* Meslek yasam z n 20. y l n geride b rak rken,yeniliklerle dolu bir süreci yaflamaktay z. Toplumsal yaflamda ve meslek yaflam m zda sosyal

Detaylı

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi

Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dönem Temsilcileri Grubu Yönergesi Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

Beraber biriktirdiklerimiz...

Beraber biriktirdiklerimiz... Haberler SABANCI HOLD NG'TEN YEN YATIRIM Sabanc Holding bünyesinde yer alan Ç MSA Çimento Sanayii ve Tic. A.fi. Kayseri Tesisi'nde gerçeklefltirilmesi planlanan yaklafl k 30 milyon dolar tutar ndaki yat

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfının eğitim-öğretim

Detaylı

Adı Soyadı : Doç.Dr.Ayten Sezer ARIĞ Doğum Yeri :Ankara. İş Adresi : H.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü İş Telefonu : 0312 297 68 70/116 İş Faks: 0312 299 20 76 E-Mail :aytens@hacettepe.edu.tr,

Detaylı

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık

Detaylı

YÖNTEM 1.1. ÖRNEKLEM. 1.1.1. Örneklem plan. 1.1.2. l seçim ölçütleri

YÖNTEM 1.1. ÖRNEKLEM. 1.1.1. Örneklem plan. 1.1.2. l seçim ölçütleri BÖLÜM 1 YÖNTEM Bu çal flma 11, 13 ve 15 yafllar ndaki gençlerin sa l k durumlar ve sa l k davran fllar n saptamay hedefleyen, kesitsel tan mlay c ve çok uluslu Health Behavior in School Aged Children,

Detaylı

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar 2013 / 2014 SAYI: 04 Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar Haftanın Bazı Başlıkları Sağ ve Sol Beynin Şifreleri Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları

Detaylı

4-5-6-7 KASIM 2010. 1.Gün ( 4 Kasım 2010 Perşembe)

4-5-6-7 KASIM 2010. 1.Gün ( 4 Kasım 2010 Perşembe) 4-5-6-7 KASIM 2010 37.Dönem 2.Bölgelerarası Toplantısı Adana Eczacı Odasının ev sahipliğinde Adana Hilton SA Otelinde gerçekleştirildi. 4 Kasım 2010 tarihinde Oda Başkanımız Ecz. Burhanettin BULUT un açılış

Detaylı

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir.

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir. Kök Kavramı Örneklerle Konu Anlatımı 1 TÜRKÇE DERSİNDE ATATÜRKÇÜLÜK 2104 sayılı Tebliğler dergisinde yayımlanan Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretim Esasları

Detaylı