Autodesk Revit Architecture 2013 Özellikleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Autodesk Revit Architecture 2013 Özellikleri"

Transkript

1 Autodesk Revit Architecture 2013 Özellikleri Bileşen Tabanlı Merdivenler Yeni bileşen Tabanlı merdivenler, merdiven tasarımlarının modellenmesi ve dokümantasyonuna yönelik daha fazla esneklik ve ek özellikler sağlar. Bileşen tabanlı merdiven; bağımsız basamak genişliği, merdiven sahanlığı ve destek bileşenlerini kullanarak bir merdiveni bir araya getirme becerisini sunar. Her bir basamak ve merdiven sahanlığı bileşeni doğrudan müdahale ile değiştirilebilir. Eskizinizi çizerken merdivene 3B olarak önizleme yapabilirsiniz. Bileşen tabanlı merdiven, bindirme basamaklı merdiven yaratımına izin verirken döner merdivenler dâhil daha fazla merdiven düzeni sunar. Birden çok basamak hattı oluşturabilir ve Revit yazılımının otomatik olarak bu basamak hatlarını bağlayacak merdiven sahanlıkları yaratmasını sağlayabilirsiniz. Basamak hattı bileşeni araçları, merdiven son basamaklarında girintisi ve düz kesimi gibi nihai koşullarını özelleştirme yeteneğiyle ön dökümlü prekast betonarme merdivenler için destek sağlar. Simgesel temsil, notlar ve grafik görüntüleme dâhil bileşen tabanlı bir merdivenin temsil edilme şeklini özelleştirebilirsiniz. Merdiven temsilini özelleştirme yollarının bazıları; basamak ve rıht sayısını görüntüleme, kesim çizgisi işaretini özelleştirme ve merdiven yolu pozları ekleme, model veya notasyon alt kategorileri için grafik gösterimleri özelleştirmeyi içerir.

2 Korkuluk Geliştirmeleri Yeni merdiven küpeşteleri ve korkuluk alt kategorisi nesnelerinin, daha iyi korkuluk geçişlerinin ve sistem tarafından üretilen üst küpeşte ve merdiven parmaklığı geliştirmelerinin eklenmesiyle korkuluklar, bileşen tabanlı bir korkuluk sistemine doğru gitmektedir. Korkuluk aracı butonu artık iki seçeneği olan bölünmüş bir butondur. Birincisi, Ev sahibi Elemana Yerleştir' (Place on Host) seçeneği, merdiven veya rampa oluşturulurken korkulukların otomatik olarak yerleştirildiği hâlihazırdaki otomatik yerleştirme işlevselliğine erişmenizi sağlar. Diğer seçenek ise korkuluk hattı şeklini düzenlemenizi sağlayan 'Yolu Düzenle dir. (Edit Path) Eskiz sırasında korkuluklarda önizleme yapılabilir. Kesintisiz korkuluk elemanları; artık düzenlenebilen, uzantılar eklenen ve anlık değişikliklerin yapılabildiği sistem elemanları olan küpeşteleri ve merdiven parmaklıklarını içerir. Küpeşteler veya merdiven parmaklıklarına eklenebilecek üç tip uzantı vardır: duvar, zemin veya korkuluk son dikmesine dönüş. Korkuluk geliştirmeleri ile korkuluklar daha doğru şekilde oluşturulabilir. Yapı Performansı Analizi için Fiziksel Özellikler Revit artık daha tümleşik yapı performansı analizi, ısıtma ve soğutma yükü hesaplamaları ve gbxml desteğini kolaylaştırmak amacıyla duvarların, döşemelerin, çatıların ve pencerelerin termal özelliklerini ekleme ve değiştirme özelliği sunar.

3 gbxml yaratma sırasında Mahal (Rooms) ve Zonların (Spaces) termal özellikleri içerecek veya içermeyecek şekilde dışarıya aktarma seçeneğiniz vardır. Dışarıya aktarma sırasında termal özellikleri dâhil etmeyi seçtiğinizde, Revit yapı elemanları içinde tanımlanan inşaat termal özellikleri daha sonraki yapı performansı analizi uygulamaları için gbxml olarak dışarıya aktarılabilir. Yeni Fiziksel Özelliklerle, BIM tabanlı yapı performansı iş akışlarının verimliliğini artırırsınız. Görselleştirme Geliştirmeleri Görselleştirme geliştirmeleri, görselleştirme tekniklerine değer katmanıza ve etkileşim deneyimini iyileştirmenize yardımcı olarak daha esnek görsel stil kombinasyonları sunar. Yeni bir etkileşimli ışın izleme (ray trace) görüntüleme sistemi mevcuttur. Bu özellik; görünümü tam olarak kaplamadan malzemeler, gölgeler, yansımalar, aydınlatma ve beraberinde getirdiklerini içerecek şekilde modelin daha gerçekçi görünümlerini sunar. Bu yeni görüntüleme moduna, mevcut görüntü stilleri listesinden ulaşılabilir. Görseller, gök kubbeler (sky domes) ve bulutlu gök kubbeler gibi ilave arka plan seçenekleri artık tüm görünüm stillerinde kullanılabilir. Yapay aydınlatmanın; ışıklara, yansımalara, gölgelere ve çevresel nesnelere katkısıyla, gerçekçi görünüm stilinde fotoğraf gerçekliğinde görünecektir. Artık elemana, kategoriye ve filtreye göre tam şeffaflık denetimine sahipsiniz. Model geometrilerindeki anti-aliasing seçenekleri artık yalnızca 3B görünümlerde değil, tüm görünümlerde uygulayabilirsiniz. Revit 2013 artık bilgisayarınızda bir grafik kartınız olmasa dahi donanım hızlandırmayı ve ambient occlusion ve gerçekçi görsel stil gibi ilgili görüntüleme özelliklerini destekler. Revit 2013 tasarım kararlarını daha iyi aktarmaya ve de daha fazla seçenek ve görünüm üzerinde daha fazla denetimle daha çekici sunum grafikleri oluşturmaya yardımcı olur. Konstrüksiyon Modelleme Parçalar (Parts) Autodesk Revit 2013, konstrüksiyon modelleme desteği özelliklerini genişleterek parçalarda ve bileşenlerde daha da fazla özelleştirme olanağı tanır. Parçalar artık birleştirilebilir, dışarıda bırakılabilir veya geri yüklenebilir. İki veya daha fazla parça tek bir parça halinde birleştirilebilir, dışarıda bırakma işlemleri projeden parçaları çıkarabilir ve son olarak daha önce herhangi bir zaman dışarıda bırakılmış olan parçalar geri yüklenebilir. Bölünmüş parçalar tutamaklarla değiştirilebilir sürümünde iki eksende müdahale edilen parçlar 2013 te 3 eksendede çekiştirilebilir.

4 Parçalar nesne bölme ve yönetme özellikleriyle bağlantılı modeli (linked model) destekleyerek daha fazla esneklik sağlar. Yapısal kirişler ve kolonlar gibi elemanlar da artık konstrüksiyon modellemede, parçaları oluşturabilir. Parçaları parametrik boşluklarla/derzlerle bölebileceğiniz gibi binanın nasıl yapıldığını daha kesin olarak göstermek amacıyla kendi özel bölme profillerinizi oluşturmanıza olanak tanıyan yeni bir profil ailesi (profile family) tipiyle de bölebilirsiniz. Parçalardaki iyileştirmeler, binanın birden çok disiplini içeren tasarım modelleri üzerinde çalışarak nasıl inşa edileceğine dair daha doğru ön bilgiler sağlar. Konstrüksiyon Modelleme Montajlar (Assemblies) Autodesk Revit 2013 güçlü özelliklerini genişletmeyi sürdürerek, montaj görünümlerinin artık normal (montaj dışı) sayfalara yerleştirilebildiği üretim çizimlerini üretebilir. Elemanlar istenildiği zaman montaja eklenebilir veya montajdan çıkarılabilir. Her bir montajın artık Montaj Modunu Düzenle seçeneğinde düzenlenebilen ve görünür bir başlangıç noktası vardır. Başlangıç noktası montaj görünümlerinin varsayılan yönelimini belirler ve daha düzenli üretim çizimleri oluşturmak için yönelimlerini daha iyi ayarlamak adına montajın döndürülmesine olanak tanır. Daha önce ana montajın silinmesi gerektiğinde montaj görünümleri de siliniyordu. Şimdi ise Görünümleri Al adlı yeni araç, silme işleminden önce bir montajdan diğerine montaj görünümlerini aktarmakta kullanılabiliyor. Montajlar, güçlü üretim çizimleri üretme becerilerini daha da genişletti. Görünüm Şablonu Geliştirmeleri

5 Şablonları Görüntüle seçeneği çeşitli elemanların görünüm içinde nasıl görüntüleneceği üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Kat planları gibi çoğu görünüm tipi için tipleri çoğaltabilirsiniz. Bir görünüm şablonunu bir görünüm tipiyle ilişkilendirmeyi seçebilirsiniz. Görünüm tipleri ve şablonları bir görünüm listesi oluşturularak yönetilebilir. Özellikler paletinde, tesisat artık görünüm disiplini için bir seçenektir. Seçenekler iletişim kutusunda, hangi disiplini görüntülemek istediğinizi kontrol edebilirsiniz. Baz yönelim parametresi, renk düzeni, renk düzeni yeri ve sistem renk düzeni parametreleri artık görünüm şablonlarında mevcuttur. Görünüm şablonu, çeşitli elemanların görünüm içinde nasıl görüntülendiği üzerinde artık daha fazla kontrol sunarak ekip üyeleriyle daha yakın iş birliğini olanaklı kılar. Birlikte Çalışabilirlik Geliştirmeleri Revit 2013, Bentley MicroStation V7 ve V8 dosya biçiminin içeri ve dışarı aktarılmasını destekler. Görünüm ve his olarak DWG Dışarı Aktarma kullanıcı ara yüzüne benzer yeni bir kullanıcı ara yüzü katmanlar, çizgiler, çizgi kalınlıkları, taramalar ve metin ile yazı tipleri için eşleştirme işlevselliği sunar. DGN Dışarı Aktarma Ayarları, Proje Standartlarını Aktar seçeneği kullanılarak projeler arasında kopyalanabilir. DWF dışarı aktarma manüel adlandırması, artık birden çok görünüm/sayfa tek bir dosyada birleştirildiğinde kullanılabilir. DWG içeri ve dışarı aktarma özelliklerindeki iyileştirmeler daha pürüzsüz bir iş akışı sağlar. DWG İçeri Aktarma/İlişkilendirme sırasında, iletişim kutusuna eksenden hafif kaymış olan çizgileri Düzeltme için yeni bir seçenek eklenmiştir. Bu seçenek eksenden hafif kaymış çizgilerin Revit elemanlarında neden olduğu sorunların en aza indirilmesine yardımcı olur. DWG Dışarı Aktarma geliştirmeleri şunları içerir: metin elemanları DWG dosya biçiminde dışa aktarılırken metin stilleri oluşturulur; görsel içeren Revit yazılımından görünümleri/paftaları dışa aktarmak AutoCAD yazılımındaki görüntü yoluna başvuru yapar. Birlikte çalışabilirlik geliştirmeleri, daha güvenilir ve yapılandırılabilir DWG ve DGN iş akışları ve çıktıları sağlar. Endüstri Temel Sınıfları (Industry Foundation Classes) (IFC) Birlikte Çalışabilirliği BuildingSMART International Endüstri Temel Sınıfları (IFC) sürüm 2x3 artık Revit için sertifikalıdır. Revit, GSA özgül sınıflandırmaları ve bina yönetimi ve enerji analizi için özellik kümelerini içeren küresel endüstri standartlarını destekler. Açık kaynak Revit IFC dışarı aktarıcı, güncellemeleri göndermenizi ve dilediğiniz zaman dışarı aktarıcının çıkan standartları destekleyecek şekilde güncellenmesini sağlar. BIM Açık Kaynak Projesi, artık Revit STL ve IFC Exporter kodunu kontrol eder. IFC dışarı aktarıcıda değişiklikler önerebilir, hataları ayıklayabilir veya bölgesel gereklilikleri desteklemek için kod tabanını zenginleştirebilirsiniz, bu da tasarım iş akışlarını desteklemek için üçüncü taraf uygulamalarla daha etkili iş birliği kurmanıza olanak tanır. Revit için Industry Foundation Classes (IFC), endüstri ve devlet standartlarına yönelik daha fazla destek sağlar.

6 Kullanıcı Deneyimi Geliştirmeleri Birkaç rötuş ve yeni özellikler, basit görevleri tamamlamayı daha da kolaylaştıran yeni özellikler kazandırarak gündelik iş akışınızı iyileştirebilir. Böl ve Tekrarla (Divide and Repeat) Yolu böl (Divide path), proje ortamında Kavramsal Modelleme ve Yerinde modelleme (In-Place Mass) konusunda yeni bir araçtır. Bu araç dağıtım algoritmasıyla (bölümler arasındaki mesafe, bölümlerin sayısı, azami mesafe veya asgari mesafe) ve/veya bir eğriyi (seviyeler ve referans düzlemler) ile ve/veya bölünmüş bir yolla keserek bir dizi eğrinin bölünmesini sağlar. Uyarlanabilir bileşenler artık bir yerden bir yere el yordamıyla kopyalanmak yerine, bir eğri/kenar üzerinde dağıtım algoritmaları kullanılarak ve/veya başvuruları kesiştirerek tekrarlanabilir. Ölçülendirme Geliştirmeleri Ölçülendirmeler müşteri geribildirimlerine göre gelişimini sürdürüyor. Üç yeni ve geliştirilmiş ölçülendirme stili mevcut. Çap simgesi yerleştirme seçeneğini de içeren yeni bir çap boyut aracı var. İlk geliştirme, Bölünmüş Ölçülendirme Zincirleri özelliği. Bu özellik birden çok segmentli ölçü çizgisi zincirinde tek bir segmentin sekme ayarı ile seçilmesini ve bağımsız bir segmentin

7 silinmesini mümkün kılar. Son geliştirme ise ölçülendirme özelliklerini eşit dizgilerde görüntülemenin yeni bir yöntemi. Bir dizgi içinde yapılabilecek ölçülendirme parametrelerini ve durağan metni kullanarak bir eşitlik formülü oluşturabilirsiniz. Proje Görüntüleyici Arama Artık Proje Görüntüleyici içinde herhangi bir görünümü bulmak için farenin sağ tuşuyla tıklayarak daha hızlı görünüm arayabilirsiniz. Görünüm Referansları Autodesk Revit 2013, bir görünümün başka bir görünüme referans yapması gerektiğinde benzersiz durumlar aralığını daha iyi karşılamak amacıyla daha fazla esneklik sunar. Başvuru aracı artık non-schedule herhangi bir görünümde kullanılabilir. Birden Çok Segmentli taşıyıcı Aks Çizgileri Yaratabilme

8 Artık birden çok parçalı (açısal devam eden) aks çizgileri oluşturabilirsiniz. İçerik sekmesinde Birden Çok Segmentli seçeneğini işaretlediğinizde, bu özellik aks çizgisini çizebileceğiniz bir eskiz moduna geçiş sağlar. Revit Server (Sunucu) Geliştirmeleri Revit Server 2013, merkezi modellerin Revit Sunucu Ağı içinde birden çok ana bilgisayarda saklanmasına olanak tanıyarak yeterliliklerinizi genişletir. Revit Server şimdi bu sürümde Hyper-V sanallaştırmasını destekler. Revit Server, Revit modelleri ve diğer proje belgelerini ilişkilendirmenize ve dizinini oluşturmanıza olanak tanımak için Autodesk Vault Collaboration AEC 2013 ile bağlantılı olarak iş akışlarını iyileştirdi. Revit Server geliştirmeleri, merkezi modelleri yönetme konusunda size daha fazla kontrol verir. Performans İyileştirmeleri Revit 2013 yazılımındaki performans iyileştirmeleri herhangi bir boyutta Revit projesinde çalışırken daha pürüzsüz bir deneyim yaşamanıza yardım eder. Model elemanları düzenleme durumlarında daha iyi cevap verir. Performans iyileştirmeleri çok kapsamlı büyük Revit projesinde çalışırken daha pürüzsüz bir deneyim yaşamanıza yardım eder.

9 Revit Exchange Autodesk'in Revit Exchange içeriği; Autodesk Revit yazılımının modelleme, koordinasyon ve belgelemeyi de içeren önemli alanlardaki yeteneklerini genişletir. Çeşitli konumlarda arama yapmak yerine Revit Exchange, eklenti içeriği için merkezi bir konum sunar. İhtiyaçlarınıza yanıt veren uygulamaları bulabilir ve bunları hızlı ve kolay bir süreçle edinebilirsiniz. Aynı zamanda uygulamayı inceleme ve derecelendirme özelliğine de sahipsiniz. Revit Exchange güncel kalmanızı ve yatırımınızın değerini en üst düzeye çıkarmanızı sağlayacak şekilde Revit yazılımı ürünlerine yönelik eklenti içeriğe kolay erişmenizi sağlar. Autodesk 360 Servisleri* Bulut tabanlı çözümleri ve hizmetleriyle Autodesk 360, hareketliliklerini artırmaya, işbirliğini iyileştirmeye ve tasarımlarını optimize etmeye yardımcı olmak amacıyla Autodesk Abonelik müşterilerine daha güçlü özellikler sunar. Autodesk 360 Revit Rendering Autodesk 360 Rendering ile Revit içinde yaptığınız Render işlemine gerek kalmadan bulut üzerinde 20 kata kadar daha hızlı rendering yapabilirsiniz. Ayrıca çalıştığınız bilgisayarınızı da bu işlem için bağlamamış olursunuz ve işlerinize devam edebilirsiniz. Autodesk Revit 2013 için Autodesk 360 Energy Analysis Autodesk Green Building Studio web tabanlı hizmetin verdiği güç ile enerji tüketimi ve maliyetleri hakkında daha fazla ön bilgi alabilirsiniz. Tasarım alternatifleri için performans analizleri yapabilirsiniz. İklim verileri için, internet haritalandırma hizmeti ile 1,5 milyon istasyondan hava durumu veri setinden daha fazlasını içerir. *Sadece Autodesk Abonelik müşterileri, entegre Autodesk bulut bazlı özelliklere erişim şansı yakalar. NOT: Bu bilgiler sitesinden alınmıştır.

Autodesk Revit 2013, sadece Building Design Suite 2013 içinde yer alan ve mimari, mühendislik yazılımlarının birleştirdiği tek bir yazılımdır.

Autodesk Revit 2013, sadece Building Design Suite 2013 içinde yer alan ve mimari, mühendislik yazılımlarının birleştirdiği tek bir yazılımdır. Autodesk Revit 2013, sadece Building Design Suite 2013 içinde yer alan ve mimari, mühendislik yazılımlarının birleştirdiği tek bir yazılımdır. Autodesk Building Design Suite 2013 Premium ve Ultimate Sürümleri

Detaylı

Ödün Vermeden Tasarlayın

Ödün Vermeden Tasarlayın Ödün Vermeden Tasarlayın Autodesk Revit Architecture yazılımının sunduğu yeni modelleme, işbirliği, performans ve sürdürülebilirlik araçları ve geliştirmeleri sayesinde BIM in avantajlarından daha fazla

Detaylı

Revit 2012 Construction Modeling Araçları

Revit 2012 Construction Modeling Araçları Revit 2012 Construction Modeling Araçları Revit 2012 yeni özelliklerinden biri Construction Modeling Araçları dır. Konstrüksiyon modellemede için geliştirilen bu yeni araçları sadece katmanlı yapı elemanlarında

Detaylı

Autodesk Revit Architecture 2012

Autodesk Revit Architecture 2012 Autodesk Revit Architecture 2012 Esnek ve yumuşak yüzey oluşturmalarda revit artık daha esnek. 1- Konsepten modelleme Enerji Analizleri Nokta Bulutu Diğer mühendislik yazılımları ile birlikte çalışa bilirlik.

Detaylı

Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü

Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü İnş. Yük. Müh. Burçin ŞAHİNALP PROTA BİLGİSAYAR A.Ş. Autodesk Robot Structural Analysis Professional

Detaylı

AutoCAD 2012 Yenilikler

AutoCAD 2012 Yenilikler AutoCAD 2012 Yenilikler www.abcadcam.com.tr AutoCAD 2012: Tasarım ve Dokümantasyon Fikirlerinizi yüzey, örgü (mesh) ve katı modelleme araçlarıyla tam olarak keşfedin. Model dokümantasyon araçlarıyla çok

Detaylı

Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Yapısal projeleriniz için kapsamlı analizler.

Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Yapısal projeleriniz için kapsamlı analizler. Autodesk Robot Structural Analysis Professional Yapısal projeleriniz için kapsamlı analizler. Entegre edilmiş yazılımlar arası analiz kolaylığı. Autodesk Robot Structural Analysis Professional yazılımı,

Detaylı

İç Mimari için BIM 1. bölüm

İç Mimari için BIM 1. bölüm İç Mimari için BIM 1. bölüm BIM (Yapı Bilgi Sistemi) hakkındaki görüşler genellikle binanın dış tasarımı ve BIM in mimari tasarımın bu alanına getirdiği faydalar üzerine odaklanır. Binaların katı modelleri,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

ProtaSteel Temel Eğitimi

ProtaSteel Temel Eğitimi ProtaSteel Temel Eğitimi Kurs Süresi: 12 saat Bu eğitim programında ProtaStructure dan çelik modelin ProtaSeel e aktarılması, ProtaSteel programında modelleme ve arayüz, çelik modelin bağlantılarının ve

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin.

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. AutoCAD Product Factory Plant Design Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014, daha iyi iş akışları, proje bilgilerine kolay ulaşım ve geliştirilmiş işbirliği için

Detaylı

MS Publisher Kullanım Hatırlatmaları

MS Publisher Kullanım Hatırlatmaları MS Publisher Kullanım Hatırlatmaları Publisher bültenler, broşürler, Web siteleri, kartvizitler, kartpostallar, tebrik kartları, ortam etiketleri ve daha fazlasıyla ilgili tasarımlar içerir. Yayına başlamak

Detaylı

İleri Revit Architecture Gökalp BAYKAL Ufuk AYDIN

İleri Revit Architecture Gökalp BAYKAL Ufuk AYDIN İleri Revit Architecture Gökalp BAYKAL Ufuk AYDIN İÇİNDEKİLER GİRİŞ Autodesk Revit ve BIM Yapı Bilgi Sistemi (BIM) Nedir? Geometrik Nesneler Yerine Yapı Modeli Parametrik Çalışma Tüm Dokümanlarda Aynı

Detaylı

Kiriş oluşturmak Kiriş geçerli ayarları ile çalışmak Kirişler ve diğer elemanlar arasında 3D kesişim önceliği

Kiriş oluşturmak Kiriş geçerli ayarları ile çalışmak Kirişler ve diğer elemanlar arasında 3D kesişim önceliği 11. Kiriş Aracı Bu Konuda Öğrenilecekler: Kiriş oluşturmak Kiriş geçerli ayarları ile çalışmak Kirişler ve diğer elemanlar arasında 3D kesişim önceliği Kirişler döşeme ve duvarlardan gelen yükleri düzgün

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız ile Autodesk firması arasında yapmış olduğumuz ortak çalışmalar neticesinde

Detaylı

Autodesk Inventor Yeni Özellikler

Autodesk Inventor Yeni Özellikler Autodesk Inventor 2018 - Yeni Özellikler Autodesk Inventor bir mekanik tasarım aracıdır. 3 boyutlu parça tasarımı, montaj modelleme ve otomatik teknik resim üretimi için geliştirilmiş araçlar içerir. Autodesk

Detaylı

2014 Tasarım ve Yaratım Suitleri ile Tanışın. Autodesk. Autodesk

2014 Tasarım ve Yaratım Suitleri ile Tanışın. Autodesk. Autodesk 2014 Tasarım ve Yaratım Suitleri ile Tanışın Tasarım ve Yaratım Suitleri 2014 sürümü çok daha fazla araç ve bulut tabanlı hizmet sunarak, daha sorunsuz iş akışı, proje bilgilerine daha hızlı erişim ve

Detaylı

İnşaat Sektörü için Autodesk BIM çözümleri. Başlayın >

İnşaat Sektörü için Autodesk BIM çözümleri. Başlayın > İnşaat Sektörü için Autodesk BIM çözümleri Başlayın > Giriş Günümüzün başarılı inşaat firmaları, işletmelerinin her alanda gelişmesini sağlayan ve rekabet avantajı elde etmelerine yardım eden yeni uygulamalar

Detaylı

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Autodesk Inventor 2012 Yenilikler AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Hızlı Açık Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Kullanıcı Etkileşimi / müdahalesi Geliştirilmiş Modelleme

Detaylı

Teknik Doküman. Şekil 01

Teknik Doküman. Şekil 01 Teknik Doküman Teknik Doküman Numarası: 10741 Yayım Tarihi: 04.01.2006 Ürün: Autodesk Revit 7-9 Konu: Revit Building modelinin 3ds Max e yada VIZ 2006 ya bağlanması Tür: Öğretici Revizyon No: 0 Revizyon

Detaylı

NX Motion Simulation:

NX Motion Simulation: NX Motion Simulation: Mekanizma Hareket Analizi UNIGRAPHICS NX yazılımının modüllerinden biri olan NX Motion Simulation, NX Dijital Ürün Tasarımı ailesinin mühendislik bileşenlerinden birisidir. Motion

Detaylı

Samesor PreFab Advanced. Samesor Oy. www.samesor.com

Samesor PreFab Advanced. Samesor Oy. www.samesor.com Samesor PreFab Advanced Samesor PreFab Advanced Esnek üretim hatlarıyla duvarlar için C ve U profilleri, makas ve döşeme profilleri. Duvar, makas ve döşeme profilleri konutlar, villalar, ofisler, iş merkezleri,

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM. Hazırlayan: Araş. Gör. Ezgi Öztorun

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM. Hazırlayan: Araş. Gör. Ezgi Öztorun BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM Hazırlayan: Araş. Gör. Ezgi Öztorun 2. HAFTA TEORİK DERS VE UYGULAMALARI 2 Saat Teorik anlatım + 3 Saat Laboratuvar Uygulaması İÇERİK (Teorik Kısım) CAD in açılımı ve CAD

Detaylı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Tesisat Dergisi, Sayı 133, Ocak 2007 FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Süleyman Kavas Makina Mühendisi 4M Teknik Yazılım Ltd. Şti. 1. Giriş FineHVAC ISK (Isıtma,

Detaylı

Birlikte Çalışabilirlik Kılavuzu

Birlikte Çalışabilirlik Kılavuzu Birlikte Çalışabilirlik Kılavuzu Autodesk Revit tasarımın tüm aşamalarını, bir bina projesi için gereken tüm mimari çizimleri ve metraj listelerini destekleyen tam bir mimari tasarım ve belgeleme çözümüdür.

Detaylı

CARRIER ve ENERJİ VERİML

CARRIER ve ENERJİ VERİML Carrier HAP e20 programı ile yapılan enerji simülasyonlarında yılın 8.760 saatlik hava verileri kullanılarak gerçek bir saatlik enerji analizi gerçekleştirilir. Program, bina ısı akışını hesaplamak için

Detaylı

Teknik Doküman. Revit te 2B profil (family) nesne yaratmak

Teknik Doküman. Revit te 2B profil (family) nesne yaratmak Teknik Doküman Teknik Doküman Numarası: 10829 Yayım Tarihi: 31.07.2007 Ürün: Autodesk Revit 8-2008 Tür: Öğretici Konu: Revitte 2B profil (family) nesne yaratmak Revizyon No: 0 Revizyon Tarihi: Revit te

Detaylı

Çizim Yapma. Renk. Boyama

Çizim Yapma. Renk. Boyama Çalışma Alanı Çalışma alanıyla ilgili temel bilgiler Çalışma alanını özelleştirme Araçlar Araç galerileri Güvenli Mod Dilimleme ve kesme aracı galerisi Birden çok çalışma yüzeyi oluşturma Çökmeden sonra

Detaylı

Autodesk Lisanslama Modeli Değişiyor

Autodesk Lisanslama Modeli Değişiyor Autodesk Lisanslama Modeli Değişiyor Autodesk yazılımınızı satın alma yönteminiz değişiyor Autodesk, kademeli olarak yazılımlarının sadece Abonelik seçenekleri ile satın alınabileceği bir modele geçiyor.

Detaylı

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları BÖLÜM 04 Çalışma Unsurları Autodesk Inventor 2008 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çalışma Unsurları Parça ya da montaj tasarımı sırasında, örneğin bir eskiz düzlemi tanımlarken, parçanın düzlemlerinden

Detaylı

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016 KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016 BEKO GUEST SİSTEM ÖZELLİKLERİ Web Yönetim Arayüzü İçerik ve bilgi güncellemesi için web yönetim arayüzü sayesinde kurum ağındaki herhangi bir internet tarayıcı ile sistem

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Yazılımları Yıl Sonu Kampanyası 2010 yılı sonuna kadar geçerlidir. Yazılım Çözümleri Liste Fiyatı İndirimli Fiyatı

İnşaat Mühendisliği Yazılımları Yıl Sonu Kampanyası 2010 yılı sonuna kadar geçerlidir. Yazılım Çözümleri Liste Fiyatı İndirimli Fiyatı Yazılım Çözümleri Liste Fiyatı İndirimli Fiyatı Staad.Pro Kesit Sihirbazı Staad Foundation Ram Connection ProSteel 2500 ProSteel Professional Power Rebar Dünyada en yaygın kullanılan genel yapı modelleme,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans Bilgiyi Keşfedin! LOGO MIND INSIGHT (powered by Qlik) İŞ ANALİTİĞİ ÜRÜNÜ, HERKESİN SEZGİLERİ İLE ARAŞTIRMA VE KEŞİF YAPMASINI SAĞLAYAN ÇOK ÇEŞİTLİ ESNEK VE İNTERAKTİF GÖRSELLER OLUŞTURABİLECEĞİ YENİ NESİL

Detaylı

AutoCAD 2012. Yenilikler

AutoCAD 2012. Yenilikler AutoCAD 2012 Yenilikler AutoCAD 2012: Tasarım ve Dokümantasyon Fikirlerinizi yüzey, örgü (mesh) ve katı modelleme araçlarıyla tam olarak keşfedin. Model dokümantasyon araçlarıyla çok çeşitli tasarım uygulamalarından

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi SERIES Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi Düzenleyen : Figen ÇOBAN, Emine AK Düzenleme Tarihi: 01.08.2018 Hakkımızda; HAKKIMIZDA CPV Endüstriyel Proje Enerji Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. bilişim

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Beyanname

AKINSOFT WOLVOX Beyanname AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 17.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı, ticari işletmelerin periyodik sürelerde resmi olarak vergi dairelerine vermesi

Detaylı

ENDÜSTRİ 4.0 ve MİMARLIK

ENDÜSTRİ 4.0 ve MİMARLIK ENDÜSTRİ 4.0 ve MİMARLIK z Prof. Dr. Eti Akyüz Levi DEÜ Mimarlık Fakültesi İÇERİK Giriş Endüstri 4.0 ın etkileri Endüstri 4.0 ve Mimarlık Değerlendirme GİRİŞ Endüstri 1.0 Buhar gücü (Buhar Çağı) Endüstri

Detaylı

Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın.

Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın. Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın. Bir rock turnesi için kulis robotik video ekranlarının işlenmesi. AutoCAD ve Autodesk 3ds Max yazılım ürünleri tasarım sürecinde kullanılmıştır. Resim Tait Towers,

Detaylı

Teknik Doküman. Şekil 01. Şekil 02

Teknik Doküman. Şekil 01. Şekil 02 Teknik Doküman Teknik Doküman Numarası: 10740 Yayım Tarihi: 03.02.2006 Ürün: Autodesk Revit 7-9 Konu: 3B AutoCAD ve 3ds MAX nesnelerinin Revit e alınması Tür: Öğretici Revizyon No: 0 Revizyon Tarihi: Autodesk

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Version 12 Yeni Özellikler

Version 12 Yeni Özellikler Version 12 Yeni Özellikler Probina Orion Version:12, uzman bir yazõlõm ekibinin Version 11 üzerine üç yõllõk bir çalõşmasõnõn ürünü olarak karşõnõza geliyor. Version 12, tamamen yeni bir kullanõcõ ara-birimi,

Detaylı

WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK

WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK Mevcut Web 2.0 araçlarının, eğitim çalışmalarında nasıl kullanıldığını ve bu araçların bilgi ve iletişimi nasıl yaydığını keşfedeceğiz. Eğitim Lideri olarak, öğretmenler ve öğrencilerin

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

Mekanları mahal olarak tanımlayabilmek için aracın Bilgi Kutusu nda üç yapılanma metodu bulunur:

Mekanları mahal olarak tanımlayabilmek için aracın Bilgi Kutusu nda üç yapılanma metodu bulunur: 23. Mahal Aracı Bu Konuda Öğrenilecekler: Mahal oluşturmak Mahal geçerli ayarlarıyla çalışmak Mahalleri düzenlemek Bir mahal listesi hazırlamak Mahaller bir projeye ait bir ya da daha fazla mekanı içerebilen

Detaylı

Masaüstü yazılım ürünlerinize YENİ kalıcı lisans satın almak için son gün 31 Ocak 2017!

Masaüstü yazılım ürünlerinize YENİ kalıcı lisans satın almak için son gün 31 Ocak 2017! Delcam Kalıcı Lisanslama Değişiklikleri Müşteri Soruları ve Cevaplar Bu doküman kalıcı lisans satışı ile ilgili uygulanacak değişiklikler hakkında sorular ve cevaplar içerir. http://www.delcam.com/perpetuallicenses

Detaylı

New Project. User guide

New Project. User guide New Project User guide Table of Contents New Project... 3 Katman Yöneticisi... 4 Katman Yöneticisi Araçları... 6 Katman İşlemleri... 8 Katman Görünümü... 9 Katman Ekleme... 10 Aktif Katman Yapma... 12

Detaylı

01. ArchiCAD i Tanımak

01. ArchiCAD i Tanımak 01. ArchiCAD i Tanımak Bu Konuda Öğrenilecekler: ArchiCAD i tanımak Programı başlatmak Çalışma ortamını düzenlemek Program arayüzü ve bileşenlerini tanımak ArchiCAD, Graphisoft firması tarafından üretilen,

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-dönüşüm adaptörü E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ E-dönüşüm adaptörü e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-ihracat süreçlerini yönetmek üzere tasarlanmış bir masaüstü uygulamasıdır.

Detaylı

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM KOLAY KULLANIM - Hızlı Ögrenme: Araç Çubuğu, İçerik duyarlı farenin sağ tuş menüleri, Yardımcı Eğitimler - Yardım Belgeleri - Yerel ve global destek hizmetleri - Bilgi Bankası PARÇA VE MONTAJ MODELLEME

Detaylı

BIM Building Information Modeling Teknolojilerine Bakış. Tarcan Kiper Şubat 2012

BIM Building Information Modeling Teknolojilerine Bakış. Tarcan Kiper Şubat 2012 BIM Building Information Modeling Teknolojilerine Bakış Tarcan Kiper Şubat 2012 İçerik infotron Özgeçmiş Giriş BIM in Tanımı BIM Süreci BIM Kriterleri BIM in Getirileri infotron Kısa Özgeçmişi Tasarım,

Detaylı

Grafik ve Teknik Analiz Ekranı

Grafik ve Teknik Analiz Ekranı Grafik ve Teknik Analiz Ekranı Yeni Nesil Grafik ve Teknik Analiz aracı ile ihtiyaç duyacağınız her türlü fiyat ve hacim verisini görüntüleyebilir, geniş kapsamlı gösterge, osilatör ve grafik araçlarını

Detaylı

DigiPara Liftdesigner Hidrolik Üniteleri Geliştirici Eğitimine Hoş Geldiniz

DigiPara Liftdesigner Hidrolik Üniteleri Geliştirici Eğitimine Hoş Geldiniz DigiPara Liftdesigner Hidrolik Üniteleri Geliştirici Eğitimine Hoş Geldiniz 12/19/2017 www.digipara.com Bir Bakışta DigiPara Profil Kuruluş Tarihi: 1989 Yer: Köln / Almanya Ürünler: 1996 DigiPara Liftdesigner

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

idecad ile Cephe İş İskeleleri Modelleme ve Tasarımı Ç e l i k y a p ı l a r i ç i n e n t e g r e y a z ı l ı m ç ö z ü m ü

idecad ile Cephe İş İskeleleri Modelleme ve Tasarımı Ç e l i k y a p ı l a r i ç i n e n t e g r e y a z ı l ı m ç ö z ü m ü idecad ile Cephe İş İskeleleri Modelleme ve Tasarımı Konu başlıkları 1. İş İskeleleri Hakkında Genel Bilgi 11. İskele Makrosu Özellikleri 111. İskele Rapor ve Çizimlerinin İncelenmesi 1V. Örnek İskele

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

DigiPara Liftdesigner Tahrik Makinesi Geliştirici Eğitime Hoş Geldiniz

DigiPara Liftdesigner Tahrik Makinesi Geliştirici Eğitime Hoş Geldiniz DigiPara Liftdesigner Tahrik Makinesi Geliştirici Eğitime Hoş Geldiniz 12/19/2017 www.digipara.com Bir Bakışta DigiPara Profil Kuruluş Tarihi: 1989 Yer: Köln / Almanya Ürünler: 1996 DigiPara Liftdesigner

Detaylı

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Çelik tasarımı ve detay çizimleri, her projede değişik ve projeye özel yapısal detay çözümleri üretmeyi gerektirir. Otomatik bağlantılar ve modelleme

Detaylı

VisionLink Unified Suite

VisionLink Unified Suite VisionLink Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Eğitimi Ekipman Yönetimi Departmanı 2017 Unified Suite Eğitimi VisionLink Unified Suite Daha modern, daha verimli Sahada en çok ihtiyaç duyulan

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

ÇĐZĐM STĐLĐ ŞABLONU. taliasoft donatıpro kullanım kitapçığı. DONATIPRO // BETONARME DONATI DETAY ÇĐZĐM ve METRAJ YAZILIMI

ÇĐZĐM STĐLĐ ŞABLONU. taliasoft donatıpro kullanım kitapçığı. DONATIPRO // BETONARME DONATI DETAY ÇĐZĐM ve METRAJ YAZILIMI taliasoft donatıpro kullanım kitapçığı DONATIPRO // BETONARME DONATI DETAY ÇĐZĐM ve METRAJ YAZILIMI ÇĐZĐM STĐLĐ ŞABLONU sürüm: 3 güncelleme: 201507 sayfa sayısı: 3 İçindekiler 1. Giriş 2. Çizim Stili Şablonu

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

20. Detay Çıkartma. ArchiCAD 9 Prof. Dr. Salih Ofluoğlu

20. Detay Çıkartma. ArchiCAD 9 Prof. Dr. Salih Ofluoğlu 20. Detay Çıkartma Bu Konuda Öğrenilecekler: Detay geçerli ayarları ile çalışmak Detay oluşturmak Detay çizimleri üzerinde çalışmak Objeleri farklı detay seviyesinde göstermek Duvar ucu aracı ile çalışmak

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Visio 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Güncelleştirilmiş şablonlar Şablonlar, istediğiniz

Detaylı

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. VEBIAN V1.5 TANITIM VE YARDIM DOKÜMANI 08.02.2015 İçindekiler Amaç ve Kapsam... 2 Vebian Studio... 3 Veri Kaynakları... 3 Paneller... 8 Tablolar...

Detaylı

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir.

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir. 12. Kat Oluşturma Bu Konuda Öğrenilecekler: Yeni bir kat yaratmak Yaratılan katlara ulaşmak Kat ayarlarında değişiklik yapmak Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği

Detaylı

REVIT/GREEN BUILDING STUDIO İLE KAVRAMSAL ENERJİ ANALİZİ

REVIT/GREEN BUILDING STUDIO İLE KAVRAMSAL ENERJİ ANALİZİ REVIT/GREEN BUILDING STUDIO İLE KAVRAMSAL ENERJİ ANALİZİ Enerji analizi, binanın ısıtma ve soğutma yükü olarak ne kadarlık bir enerji harcadığını tahmin etmek için kullanılır. Revit, ayrı ayrı veya birlikte

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Yağmur iniş borusu Farklı kesitlerde oluşturulabilen yağmur iniş boruları, çatı altı ve balkonlara dirsek bağlantı için ilave bağlantı boruları.

Yağmur iniş borusu Farklı kesitlerde oluşturulabilen yağmur iniş boruları, çatı altı ve balkonlara dirsek bağlantı için ilave bağlantı boruları. YENİ OLANAKLAR Çelik yapı elemanları Çelik kolon, çelik kiriş, döşeme, gergi çubuğu, çelik çapraz, uzay kafes sistem ve makaslar da mimari tasarım sürecine dahil edilmiştir. Betonarme ve çelik taşıyıcılar

Detaylı

Autodesk Inventor Publisher 2012 Teknik Tasarımlarınızı Kolayca Anlatın ve Açıklayın AB CAD CAM SİSTEMLERİ

Autodesk Inventor Publisher 2012 Teknik Tasarımlarınızı Kolayca Anlatın ve Açıklayın AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodesk Inventor Publisher 2012 Teknik Tasarımlarınızı Kolayca Anlatın ve Açıklayın AB CAD CAM SİSTEMLERİ Teknik Ürünlerin Açıklanmaya İhtiyacı Vardır Montaj Açıklamaları Yükleme Rehberleri Kullanım Kılavuzları

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti Vitel Manage Engine Opmanager Yönetici Özeti AĞ ve SUNUCU İZLEME YAZILIMI OpManager web-tabanlı, ağ ve sunucu sistemlerini, (routers,firewalls,servers,switches,printers) merkezi bir noktadan izleme ve

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Genel Tasarım, BIM ve Mekanik için Hepsi Birarada Çözümü

Genel Tasarım, BIM ve Mekanik için Hepsi Birarada Çözümü Genel Tasarım, BIM ve Mekanik için Hepsi Birarada Çözümü Bricsys,.dwg formatının geleceğini, genel tasarım, mekanik tasarım ve BIM için kapsamlı iş akışlarıyla temsil eder. İşte en iyi bölüm - tüm bu iş

Detaylı

13. Merdiven Aracı. Merdiven geçerli ayarları ayarları ile çalışmak Merdiveni plana yerleştirmek ve düzenlemek Bir özel merdiven yaratmak

13. Merdiven Aracı. Merdiven geçerli ayarları ayarları ile çalışmak Merdiveni plana yerleştirmek ve düzenlemek Bir özel merdiven yaratmak 13. Merdiven Aracı Bu Konuda Öğrenilecekler: Merdiven geçerli ayarları ayarları ile çalışmak Merdiveni plana yerleştirmek ve düzenlemek Bir özel merdiven yaratmak ArchiCAD merdiven veya rampa oluşturmak

Detaylı

Gelişmiş Planlama, Kontrol ve Koordinasyon

Gelişmiş Planlama, Kontrol ve Koordinasyon Gelişmiş Planlama, Kontrol ve Koordinasyon Autodesk Navisworks Manage tasarımı ve inşa edilebilirliğini analiz etmenize, simülasyonunu yapmanıza ve ilgili taraflara anlatmanıza yardımcı olan kapsamlı bir

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) AKTS. Yerel Kredi

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) AKTS. Yerel Kredi DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yerel Kredi AKTS Temel Bilgi ve İletişim BEB650 Güz / 0 2 0 1 2 Teknolojileri Kullanımı Bahar

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın)

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Çizim alanına yeni katmanlar oluşturur. Object Properties toolbar: Format menu: Layer Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) LAYER komutu

Detaylı

Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması

Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması Google Site Araması Veri Sayfası Google Site Araması Kuruluşunuz İçin Google Web Sitesi Araması Google Site Araması Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: http://www.google.com/enterprise/search/

Detaylı

YAPI SEKTÖRÜNDE GENEL EĞĐLĐMLER VE BĐM

YAPI SEKTÖRÜNDE GENEL EĞĐLĐMLER VE BĐM YAPI SEKTÖRÜNDE GENEL EĞĐLĐMLER VE BĐM 1.HAFTA BĐNA BĐLGĐ MODELLEME KURSU BEYKENT ÜNĐVERSĐTESĐ ĐNŞAAT MÜHENDĐSLĐĞĐ A.B.D TASARIM VE YAPIM YÖNETĐMĐ Y. LĐSANS PROGRAMI 1 YAPI SEKTÖRÜNDE EĞĐLĐMLER HAMMADDE

Detaylı

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler Nubis Ürün Hakkında Kısa Bilgi NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Saha ve haritacılık işlemlerinin

Detaylı

Aktarımı Çalıştırmak/Geri Almak 146 Alan Seçenekleri 148 Veri Tabanı Şeması 150 Veri Tabanı ile İlgili Bazı Rake Görevleri 162 Modeller 164

Aktarımı Çalıştırmak/Geri Almak 146 Alan Seçenekleri 148 Veri Tabanı Şeması 150 Veri Tabanı ile İlgili Bazı Rake Görevleri 162 Modeller 164 xi Ruby on Rails Nedir? 2 Rails Neden Farklıdır? 2 Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler 4 İnternet Nasıl Çalışır? 4 İstemci-Web Sunucu İlişkisi 5 HTTP Protokolü 6 URL-Kaynak Konumlandırma Adresleri 7 HTTP

Detaylı

BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME

BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME BÖLÜM 17 17. ÜÇ BOYUTLU NESNELERİ KAPLAMA VE GÖLGELENDİRME 17.1. HİDE Üç boyutlu katı modelleme ve yüzey modellemede Wireframe yapılarının görünmemesi için çizgileri saklama görevi yapar. HİDE komutuna

Detaylı

BIM yazılımlarının IFC veri deg işimi standardını kullanabilme yeterlilikleri

BIM yazılımlarının IFC veri deg işimi standardını kullanabilme yeterlilikleri BIM yazılımlarının IFC veri deg işimi standardını kullanabilme yeterlilikleri Son otuz yılda BDT sistemlerinin kullanımında büyük ilerlemeler yaşanmıştır. BDT programlarının YBM kullanarak çalışması MMÜ

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı