İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ"

Transkript

1 İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

2 TÜRKÇE

3 Ara tatilimizde yaptıklarımızı sınıfımızla yazılı ve sözlü olarak paylaştık.

4

5 Okulumuzdaki kitap değişim etkinliğine biz de 2. sınıflar olarak destek verdik.

6 Okulumuza gelen tiyatro gösterisini dikkatle izledik. Sağlıklı besinler hakkında bilgilerimizi artırdık.

7 Sene sonunda portfolyo sunumlarımızı gerçekleştirdik. Ailemize en güzellerimizi anlattık.

8 Karnelerimizi de alıp Yaza merhaba! diyoruz.

9 HAYAT BİLGİSİ

10 KONULAR Su Damlasının Başına Gelenler Mevsimler Nasıl Oluşur? Hava Durumu Gökyüzündekiler Değişen Evler Doğa Olayları Canlılar Büyür, Gelişir Doğal mı, Yapay mı? Çevremizi Nasıl Koruruz?

11 Maddelerin hal değiştirmesini gözlemledik ve gözlemlerinden hareketle maddeleri sınıflandırdık. Suyun hal değiştirmesini gözlemleyerek maddenin kaybolmadığını, sadece şekil değiştirdiğini kavrattık.

12 Dünya nın hem kendi kendi çevresinde hem de Güneş in çevresinde dönmesi sonucu meydana gelen olguları araştırdık; bunlar arasındaki benzerlik ve farklılıkları ayırt ettik. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük ve haftalık olarak gözlemleyip gözlem sonuçlarını grafikle gösterip yorumladık.

13 Gökyüzünü gözlemleyip, gözlemledikleri gök cisimlerini listeledik. Geçmişten günümüze binalarda ne gibi değişiklikler olduğunu araştırdık ve açıkladık. Farklı ülkelerde, doğal afetlere karşı alınan önlemlerle ülkemizde alınan önlemleri karşılaştırdık. Canlıların hayatta kalabilmeleri için nelere ihtiyaçları olduğunu araştırdık, araştırma sonuçlarını sınıfta sunduk.

14 Doğal afetleri araştırdık. Araştırma sonuçlarını sınıfta sunduk.

15

16 Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi nde doğayla iç içe bir gün geçirdik.

17 Dolmabahçe Sarayı na gezimizi gerçekleştirdik.

18 MATEMATİK

19 ÇEŞİTLİ ÖRNEKLERLE ÜÇGEN NESNELERİ TANIDIK.

20 Trafik İşaretleri Dağlar

21

22 SİMETRİYİ MODELLERİ İLE AÇIKLADIK. BİR DOĞRU İLE TAM ORTADAN BÖLÜNDÜĞÜNDE İKİ EŞ YARIMA AYRILAN NESNELER SİMETRİK NESNELERDİR.

23 SİMETRİ DOĞRUSUNUN İKİ YANI BİRBİRİ İLE AYNA GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTURUR.

24 ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER

25 OYUN HAMURLARI İLE GEOMETRİK ŞEKİLLER YAPTIK.

26 BU YIL NELER ÖĞRENDİK **Çalışmalarımızı gerçekleştirirken her hafta 1 ders saatini matematik odasından faydalanarak geçirdik.

27 ***Ünitelendirilmiş yıllık plan doğrultusunda matematik ders konuları işlenmiştir. Geometrik cisimler, şekiller, zaman, standart olmayan ve standart uzunluk ölçüleri, ritmik sayma, toplama işlemi, çıkarma işlemi, toplama ve çıkarma işleminde bilinmeyen terimi bulma ve zihinden toplama çıkarma işlemleri konusuyla dönemi yıllık plana uygun olarak tamamlanmıştır. Matematik laboratuarından azami oranda yararlanılmıştır. Hatasız işlem uygulaması sayesinde öğrencilerimizde hızlı ve doğru işlem becerisi gelişmiştir. Konularımız ders içi ve ev çalışma kağıtlarıyla pekiştirilerek matematik dersi kazanımları gerçekleştirilmiştir.

28 İLERİYE VE GERİYE DOĞRU RİTMİK SAYMA YAPTIK. BÖYLECE ÇARPMA İŞLEMİNİN İLK ADIMLARINI ATMIŞ OLDUK. VERİLMEYENİ BULMA İŞLEMLERİ YAPTIK.

29 ÇALIŞMA VE DERS KİTAPLARINDAKİ ETKİNLİKLERİ TAMAMLADIK. HAFTANIN DÖRT GÜNÜ ÖZGÜN HAZIRLANMIŞ HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU EV ÇALIŞMALARI İLE BİLGİLERİ PEKİŞTİREREK GEREKLİ TEKRARLARA SIK SIK YER VERDİK. CETVEL KULLANARAK SINIFINDA, ODASINDA BULUNAN BELİRLİ BİR UZUNLUĞU ÖLÇME VE ÖLÇÜSÜ VERİLEN BİR UZUNLUĞU ÇİZME BECERİSİNİ KAZANDIRDIK.

30 EN ÇOK İKİ BASAMAKLI DOĞAL SAYILARLA YAPILAN BİR ÇIKARMA İŞLEMİNDE BASAMAKLARDA VERİLMEYEN VEYA EKSİLEN İLE ÇIKANDAN VERİLMEYENİ BELİRLEME ETKİNLİKLERİ YAPTIK. ÖĞRENCİLERLE VERİLMEYEN RAKAMI BULURKEN DEĞİŞİK STRATEJİLERİ KULLANMALARINI SAĞLADIK. HATASIZ İŞLEM ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİK. ÇALIŞMALARIMIZI DERS KİTAPLARIMIZLA VE HAZIRLADIĞIMIZ EV ÇALIŞMALARIYLA DESTEKLEDİK. BU ÇALIŞMALARI HAZIRLARKEN GEÇMİŞ KONULARA DA YER VEREREK KONULARIN DAHA İYİ KAVRANMASINI SAĞLADIK.

31 İNGİLİZCE

32 Look at all the animals! ünitesi Öğrenilen kelimeler: Animals Cow Goat Horse Sheep Donkey Goose

33 Adjectives loud /quiet fast/ slow big /small tall /short

34 Use of English Öğrendiğimiz sıfatlarla,karşılaştırmalar yapmayı öğrendik. This cow is bigger than that cow. The sheep is smaller than that sheep. The horse is faster than that goat.

35 Eğlenceli oyunlar oynayarak öğrendiğimiz kelimeleri pekiştirdik.

36 Ünite hikayelerimizi canlandırdık.

37 Grup çalışmaları ve ikili gruplarla kitap çalışmaları yaptık.

38 Şarkılar söyleyip bulmacalar çözerek öğrendiğimiz kelimelerle pratik yaptık.

39 MÜZİK

40 Mayıs-Haziran ayları boyunca müzik derslerinde Müziğin ABC si kitabımızdan notalarımızı çalışmaya devam ettik. Porte nin üzerine notaları yazdık, isimlerini söyledik, nota değerlerini öğrendik. Bazı arkadaşlarımız Portfolyo çalışmalarını sundular. Sınıfımızda tüm yıl yaptığımız çalışmaları tekrar edip, şarkılar söyledik. Bir yılı daha neşeyle bitirdik.

41

42 BEDEN EĞİTİMİ

43 MAYIS HAZİRAN AYI BOYUNCA; Vücut bölümlerinin ve vücudun tamamının hareket etme prensiplerini öğrendik. İki ve daha fazla hareket becerisini birleştirerek doğru bir şekilde uygulamayı öğrendik. Fiziksel uygunluğumuzu destekleyici oyun ve fiziki etkinliklere katılmanın vücudumuz için önemini öğrendik.

44 HAVUZDA UYULMASI GEREKEN KURALLARI ÖĞRENDİKTEN SONRA ISINMA VE NEFES ÇALIŞMASI YAPTIK.

45 SERBEST STİL YÜZME İÇİN BACAK KOORDİNASYONUMUZU (BACAK VURUŞU) GELİŞTİRİCİ EGZERSİZLER YAPTIK.

46 SERBEST STİL YÜZME TEKNİĞİNİN NASIL UYGULANDIĞINI ÖĞRENDİK.

47 SIRT TEKNİĞİNİN NASIL UYGULANMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK.

48 SIRT ÜSTÜ YÜZERKEN, KULAÇ ÇALIŞMASI YAPARAK SIRT TEKNİĞİMİZİ GELİŞTİRDİK.

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58 Metnin yazı tipi, büyüklüğü ve rengini değiştirdik. Kalınlaştırma, eğik yazma, altını çizme ve hizalama gibi metin biçimlendirme uygulamaları yaptık. Kelime işlemci programında amacına uygun sayfalar oluşturmak için belgeye resim-şekil ekleme işlemlerini ve düzenleme işlemlerini yaptık. Seçme, boyutlandırma ve silme işlemlerini yaptık. Amacına uygun olarak yazıcıdan çıktılar aldık. Çıktı almadan önce tüm belge, belirli sayfalar ya da kopya sayısı gibi yazdırma özellikleri kullandık.

59

60 SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sınıf içinde, öğrencilerimizin, muhakeme, ilişkilendirme, dikkat yöneltme ve ifade becerilerinin gelişimini desteklemek amacıyla, Hikaye-Masal Çözümleme Grup Çalışmaları etkinlikleri yaptık.

61

62 OYUN ETKİNLİKLERİ 2. Sınıf öğrencilerimizin, arkadaşlık ilişkilerinin, psikolojik ve bedensel gelişimlerinin ve sosyal becerilerinin olumlu yönde gelişebilmesi için gerek sınıf içi, gerekse tenefüs saatlerinde oyun etkinliklerimize devam ettik. Özellikle havalar güzelleşip, dersler hafifleyince okul bahçemizde bol bol oyunlar oynadık

63 OKULDA SİNEMA Sinemayı okula getirdik, «Tinkerbell Gizemli Kanatlar» adlı çocuk filmini konferans salonunda, büyük ekranda izledik

64 GEZİLER 2. sınıf öğrencilerimizle Batonik Bahçesini ziyaret ettik

65 Tüm 2. sınıflarla Dolma Bahçe Sarayı nı ziyaret ettik. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ü andık

66

67 BİREYSEL ve GRUP ÇALIŞMALARI 1. Sınıf öğrencilerimizle Dikkat Oyunları, Görsel Algı Çalışmaları, Aile Resmi Çiz, Hikaye Tamamlama vb. etkinlikleri öğrencinin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdik.

68 VELİ GÖRÜŞMELERİ Öğrencilerimiz ile yapılan çalışmalar, gözlemler, ihtiyaçlar ve veliden gelen talepler doğrultusunda veli görüşmelerine devam ettik.

69 MAYIS-HAZİRAN AYLARI «Karnemizi Aldık» konulu veli bültenimiz

70 NİSAN AYI PANOMUZ

71 KAYIT GÖRÜŞMELERİ Eğitim-Öğretim Yılı için aday öğrencilerle kayıt görüşmeleri yapmaktayız.