REHBERLİK DERSLERİ EKİM AYI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "REHBERLİK DERSLERİ EKİM AYI"

Transkript

1 REHBERLİK DERSLERİ EKİM AYI 8. Sınıflara Dönem başlarken etkili ve verimli çalışmada izlenecek yol. Konulu dersler yapıldı. Planlı çalışmanın başarıya katkıları, günlük tekrarların öğrenme üzerindeki olumlu etkileri tartışıldı. Liseye yönelik hedeflerimiz ve bizi bu hedeflere ulaştıracak yöntemler konuşuldu. 8.Sınıflara Bir mektup yaz. Etkinliği uygulandı öğrencilere sınav süreci hakkında ve genel yaşamlarında hissettikleri, değişen duygu durumları hakkında istedikleri her şeyi yazmaları istendi. Sonrasında mektuplar değerlendirilerek içerikler hakkında öğrencilerle bireysel görüşmeler yapıldı. 8.Sınıflara sınav sırasında doğru ve hızlı okuma yöntemleri, test tekniğinin doğru uygulamaları ve farklı öğrenme modellerinin anlatıldığı dersler yapıldı.

2 9. Sınıflara Dönem başlarken etkili ve verimli çalışmada izlenecek yol. Konulu dersler yapıldı. Planlı çalışmanın başarıya katkıları, günlük tekrarların öğrenme üzerindeki olumlu etkileri tartışıldı. 9.Sınıflara Vaka grup çalışması Uygulandı. Bu etkinlikte öğrenciler dört farklı gruba ayrılarak çalışmalarını gerçekleşirdiler. Rehber öğretmen tarafından sunulan vakada derslerinde başarıyı yükseltmesi hedeflenen ancak sınıfta dersi dinleme becerisi zayıf ve davranış problemleri yaşayan bir öğrencinin derslere olan ilgisini arttırabilmek ve öğrencide olumlu davranışlar geliştirmek için grupların alternatifler ve çözüm önerileri sunmaları istendi. Grupların sunduğu alternatifler sınıf ortamında tartışıldı.

3 10. Sınıflara Dönem başlarken etkili ve verimli çalışmada izlenecek yol. Konulu dersler yapıldı. Planlı çalışmanın başarıya katkıları, günlük tekrarların öğrenme üzerindeki olumlu etkileri tartışıldı. 10.Sınıflara Vaka grup çalışması Uygulandı. Bu etkinlikte öğrenciler dört farklı gruba ayrılarak çalışmalarını gerçekleşirdiler. Rehber öğretmen tarafından sunulan vakada derslerinde başarıyı yükseltmesi hedeflenen ancak sınıfta dersi dinleme becerisi zayıf ve davranış problemleri yaşayan bir öğrencinin derslere olan ilgisini arttırabilmek ve öğrencide olumlu davranışlar geliştirmek için grupların alternatifler ve çözüm önerileri sunmaları istendi. Grupların sunduğu alternatifler sınıf ortamında tartışıldı.

4 11. Sınıflara Dönem başlarken etkili ve verimli çalışmada izlenecek yol. Konulu dersler yapıldı. Planlı çalışmanın başarıya katkıları, günlük tekrarların öğrenme üzerindeki olumlu etkileri tartışıldı. 11.Sınıflara Vaka grup çalışması Uygulandı. Bu etkinlikte öğrenciler dört farklı gruba ayrılarak çalışmalarını gerçekleşirdiler. Rehber öğretmen tarafından sunulan vakada derslerinde başarıyı yükseltmesi hedeflenen ancak sınıfta dersi dinleme becerisi zayıf ve davranış problemleri yaşayan bir öğrencinin derslere olan ilgisini arttırabilmek ve öğrencide olumlu davranışlar geliştirmek için grupların alternatifler ve çözüm önerileri sunmaları istendi. Grupların sunduğu alternatifler sınıf ortamında tartışıldı.

5 12. Sınıflara Dönem başlarken etkili ve verimli çalışmada izlenecek yol. Konulu dersler yapıldı. Planlı çalışmanın başarıya katkıları, günlük tekrarların öğrenme üzerindeki olumlu etkileri tartışıldı. 12.Sınıflara sınav sırasında doğru ve hızlı okuma yöntemleri, test tekniğinin doğru uygulamaları ve farklı öğrenme modellerinin anlatıldığı dersler yapıldı. Sınav sürecinde karşılaşabilecekleri sorunlar ve alınabilecek önlemler üzerine konuşuldu.

6 , REHBERLİK DERSLERİ KASIM AYI 8.Sınıflara Sınav Kaygısı Etkinliği Uygulandı. Bu etkinlikte ; sınav olgusunun öğrencilerde nasıl bir duygu uyandırdığı serbest çağrışım yoluyla tartışıldı. Duyguların ifade edilmesinde terapötik kartlardan yararlanıldı. Öğrencilerin kartları yorumlayarak sınav kaygılarına farklı alternatifler bulmaları sağlandı.

7 8. Sınıflara sınav öncesi rahatlama ve nefes egzersizleri ve terapi etkinliği uygulandı. Doğru nefes almanın sınav esnasında kaygı üzerine etkisi öğrencilere anlatıldı. Ardından terapi etkinliği ve nefes egzersizleri yapıldı. 9.Sınıflara Değerler Eğitimi Kapsamında Sorumluluk Konusu ele alındı. Öğrencilere onlardan okulda ve evde beklenen sorumluluklar soruldu. Sosyal yaşamda ve akademik alanda sorumluluk duygumuzun hayat ve okul başarısı üzerine etkileri tartışıldı.

8 10.Sınıflara Değerler Eğitimi Kapsamında Sorumluluk Konusu ele alındı. Öğrencilere onlardan okulda ve evde beklenen sorumluluklar soruldu. Sosyal yaşamda ve akademik alanda sorumluluk duygumuzun hayat ve okul başarısı üzerine etkileri tartışıldı.

9 11.Sınıflara Değerler Eğitimi Kapsamında Sorumluluk Konusu ele alındı. Öğrencilere onlardan okulda ve evde beklenen sorumluluklar soruldu. Sosyal yaşamda ve akademik alanda sorumluluk duygumuzun hayat ve okul başarısı üzerine etkileri tartışıldı. 12.Sınıflara Çalışmada Motivasyon Etkinliği uygulandı. Etkili ve verimli çalışıp hedeflerimize ulaşmada motivasyonun etkileri tartışıldı. Sınav sürecinde doğru çalışmanın motivasyon üzerine etkileri öğrencilere anlatıldı. Çalışma şekilleri tekrar değerlendirilip sorgulandı.ardından tüm öğrencilere çalışma programı hazırlandı.

10 SEMİNERLER 8.Sınıf öğrencilerine TEOG Bilgilendirme semineri Yapıldı. Bu seminerde TEOG sistemi sınavın içeriği ve ders dağılımları gibi konularda öğrencilerimiz bilgilendirildi.sınav öncesi ve sırasında dikkat etmeleri gereken önemli noktalar da çocuklara hatırlatıldı. 12.Sınıf öğrencilerine YGS_LYS Bilgilendirme semineri Yapıldı. Bu seminerde sınav sistemi puan dağılımları alanlar, meslekler ve katsayılar hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

11 Bilgi üniversitesi Eğitim Koordinatörü Serkan Duru eşliğinde 12.Sınıflara Sınava Hazırlık Sürecinde Motivasyonun ve Doğru Hedefler Koymanın Başarıya Etkileri Üzerine bir seminer verildi ayrıca odaklanma ve dikkat üzerine de bir atölye çalışması yapıldı.

12 ETKİNLİKLER Özel Seymen Eğitim Kurumları olarak değerler eğitimi kapsamında demokrasi bilincini aşılamayı çok önemsiyoruz. Rehberlik servisi olarak organize ettiğimiz öğrenci meclis çalışmalarında, okul başkanı aday öğrencilerimiz sınıflarımızda kendilerini ve ideallerini anlatma fırsatı buluyorlar. Fırsat eşitliği ve gizlilik ilkesi anlayışıyla çocuklarımız tek tek oylarını kullanarak özgür iradeleriyle okul başkanını seçtiler. İlkokul başkanımız 4E sınıfı öğrencimiz Irmak Çalışkan, ortaokul başkanımız 7B sınıfı öğrencimiz Çağla Küçük, lise okul başkanımız 11A sınıfı öğrencimiz Zeynep Ünal oldu. Rehberlik servisi okul başkanlarımıza belirli aralıklarla toplantı düzenleyip, görev bilinçlerini takip etme amacındadır.