ECZANE TEKNİSYENİ yetkinlik klavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ECZANE TEKNİSYENİ yetkinlik klavuzu"

Transkript

1 ECZANE TEKNİSYENİ yetkinlik klavuzu T A N I M I İ Ş G E R E K L E R İ ( Ç a l ı ş a n P r o f i l i ) İ Ş T A N I M I ( İ ş P r o f i l i ) - Y E T K İ N L İ K L E R

2 2 POZİSYON TANIMI Eczane Teknisyeni Eczaneye gelen müşteriyi karşılayan, eczane hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan,iş kayıtlarını tutan ve ilaç satış işlemini yapan, eczacı teknisyenliği sertifikasına sahip hasta/müşteri ile bire bir iletişim içinde olan eczacı yardımcısıdır. İŞ GEREKLERİ ÇALIŞAN PROFİLİ YETKİNLİKLER o En az lise veya tercihen yüksek okul / üniversite mezunu olmak. o Eczane teknisyenliği sertifikasına sahip olmak. o 19 yaşından büyük olmak. o Erkek adaylar için tercihen askerlik hizmetini tamamlamış olmak. o Office programlarını kullanabilmek. o Mevzuat, SGK prosedürleri (reçete ve ödemesi olmayan ilaçlar) ve ekranları konusunda bilgili olmak, kişisel temizliği ve dış görünüşü düzgün, dikkatli, düzenli, güleryüzlü olmak. 1. Müşteri odaklılık, 2. İletişim becerileri ve ilişki yönetimi, 3. Gelişim, değişim ve öğrenmeye açıklık, 4. Ekip çalışması, 5. Sistemli çalışma ve sistematik iş planlama, 6. Sorumluluk alma ve inisiyatif kullanma, 7. Sonuç odaklılık problem çözme, 8. Mevzuat bilgisi ve uygulama, 9. İlaç ve ilaç dışı ürünleri hakkında bilgi, 10. Temsil yeteneği, 11. Hesap verebilirlik,

3 3 İŞ TANIMI İŞ PROFİLİ ( GÖREV ve YETKİLER) o Eczaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını karşılayıp reçetede yer alan ilaçları hazırlayıp hastaya sunmak o Resmi veya özel kurum/kuruluş sigorta reçeteleri için kurumların ilgili web sayfalarına girerek yazılı ya da telefonla sözlü onay almak suretiyle reçetede yazılı olan ilaçları, belirlenen esas ve kurallar çercevesinde, hasta veya hasta yakınlarına vermek. o Herhangi bir resmi kurum veya özel sigortası olmayan hastaların reçetelerinde yer alan ilaçları hasta veya hasta yakınlarına vermek. o Reçetede yazılı bilgiler ile ilaçların kullanımı hakkında hasta ya da hasta yakınlarını bilgilendirmek ve sorularını yanıtlamak. o Reçetesiz satılan ilaçlar hakkında hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek ve gerekli olan durumlarda hastaya en uygun ürünü önermek. o Tüm ilaç ve ilaç dışı ürünlerin stoklarını takip etmek, gereksinimleri belirlemek ve ilgili depo/şirketlere zamanında ve eksiksiz olarak siparişlerini vermek. o Eczaneye giriş yapan tüm ürünlerin sipariş formu ve fatura ile uyumunu kontrol etmek ve raflanmasını sağlamak. o Eczanede mevcut bulunan her türlü ürünün son kullanma tarihlerini periyodik olarak kontrol ve takip etmek. o Miadı geçen ürünleri belirlemek ve eczacı ile birlikte yasal kurallar ve yöntemler çercevesinde imha edilmesini sağlamak. o Anlaşmalı kurum reçetelerinin belirlenen ve ilgili esaslar çerçevesinde düzenlenmesi, listelenmesi, paketlenmesi ve kuruma gönderilmesini/teslimini sağlamak. o Fiyatı değişen ilaçların yeni fiyatlarının güncellenmesini, bilgisayar sistemine girişini ve yasal etiket kullanarak etiketlenmesini sağlamak. o Eczaneye giren ilaç dışı ve diğer ürünlerin fiyatlarını kontrol etmek, yasal kar oranını da dikkate alarak eczacı ile birlikte gerekirse yeni fiyatları belirlemek, eski fiyatların güncellenmesini, yeni fiyatların bilgisayar sistemine girişini ve yasal etiket kullanarak etiketlenmesini sağlamak. o Eczanenin laboratuar bölümünde kullanılan malzemenin temizliğini ve gerektiğinde sterilizasyonunu yapmak.

4 4 o Buzdolabının ısısını, eczanenin ısı ve nem oranlarını belirlenen standartlar çerçevesinde ölçmek ve kaydetmek, o Kişiye özel majistral ilaçların hazırlanması söz konusu olduğunda gerekli madde ve malzemeleri hazırlamak, son kontrolü eczacı tarafından yapılmak şartıyla, banko üzerine çıkartılmasını sağlamak. o İlaç hammadde temininde eczacıya yardımcı olmak. o Reçete kayıt defterini düzenlemek ve takip edilmesi gereken ilaçlarla ilgili reçetelerin kaydını tutmak. o Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik bakımını yapmak, periyodik muayenelerinin yapılmasını sağlamak. o Eczaneye ait her türlü fatura düzenlemek, fiş kesmek, ve kredili satışlarda POS cihazını kullanmak. o Eczanede çalışan yardımcı elemanlar arasında Eczacı ile mutabık kalınan esaslar çercevesinde iş bölümü yapmak. o Eczacı ile birlikte işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin önlemler almak veya alınmasını sağlamak. Eczanede bulunan belgelerin arşivini düzenlemek. o Eczanenin tüm iş ve işlemleri ile ilgili bilgisayar programlarını kullanmak.( ürün girişleri, fatura aktarımı, fiyat güncelleme, ürün miad ve stok kontrolü, hasta kayıt bilgilerinin tutulması, güncelleştirilmesi, provizyon alınması vb.) o Telefonlara cevap vermek. o Eczane genel temizliğini ve düzenini sağlamak. o Rafların düzeni ve temizliğini sağlamak. o Eczane vitrininin düzenlenmesini sağlamak. o Nöbetçi eczane duyurusunu eczanenin vitrinine asılmasını sağlamak.

5 5 KAZANILAN DAVRANIŞ BİÇİMLERİ ( YETKİNLİKLERE BAĞLI ) 1) MÜŞTERİ ODAKLILIK o iç ve dış müşterilerin gereksinimleri ve beklentileri konusuna büyük önem verir. o müşterileri dinler, anlar ve müşteri için önemli olan konulara gerçekten öncelik verildiği konusunda kendisini ikna eder. o müşterilerin gereksinimlerini en etkin şekilde tespit ederek kaliteli hizmet sunar o müşteriye empati gösterir, sorunları müşteri açısından görebilir, bu sorunlara etkin ve hızlı çözümler bulur, o açık ve direkt iletişim becerilerini kullanarak, müşterinin güvenini kazanır ( etkin dinleme becerilerini kullanmak, zamanında geri bildirim sağlamak) o müşterinin eczane için öneminin farkındadır, müşteri memnuniyetini arttırmak için önerilerde bulunur, o müşteri odaklı hizmet anlayışını benimser ve müşterilerden geri bildirim alır, şikayetlerine önem verir ve hizmet kalitesini geliştirir, o müşteri beklenti ve gereksinimlerindeki değişmelere hızla uyum gösterir ve müşteri tatminini karşılamak üzere bireysel sorumluluk üstlenerek uygun kaynakları harekete geçirir, o müşteri ilişkilerinde nezaket kurallarına uyar, onlarla açık ve etkili iletişimde bulunur. o müşteri /hastayı göz teması kurarak karşılar, o müşteri /hastaya ismi ile hitap eder (Ayşe Hanım, Murat Bey vb.).müşteri /hasta ile olan ilişkiyi sürdürülebilir kılmak için güvene dayalı ilişkiler kurar o müşterilerin özel alanlarına saygı duyar ve bunları korur, o mevcut müşterileri elde tutmaya çalışmak daha az maliyetli olduğu için verimlilik açısından uzun vadeli ilişkiler kurar ve yönetmeye çalışır.

6 6 2) İLETİŞİM BECERİLERİ ve İLİŞKİ YÖNETİMİ o Sözlü ve yazılı iletişim araçları ile beden dilini etkili bir tarzda kullanarak düşünce ve duygularını açıkça ifade eder, bilgi ve görüşlerini etkili ve anlaşılır biçimde aktarır. o Bilgi alışverişini doğru kişilerle, doğru iletişim araçlarıyla, zamanında ve eksiksiz yapar, o Yazılı ve sözlü iletişimde eczane standart ve kurallarına dikkat eder, o Dinlemeye önem verir, karşısındaki aktif dinler ( etkin ve ilgiyle dinler), o Zor ve karmaşık mesajları anlar ve karşı tarafın da anlamasını sağlar, o Farklı ortam ve kişilere uygun bir dil ve yaklaşım kullanır, o Soru sorma becerilerini etkinlikle kullanır, o Tüm iç ve dış paydaşlar (eczacı, hasta, hasta yakını, ekip arkadaşları, tedarikçiler vb.) etkin iletişim kurar o Güleryüzlü ve iletişimde Türkçeyi doğru kullanan bir diksiyona sahip olmalıdır. o Kendini doğru ifade edebilme becerisine sahiptir, o Empati yapabilme becerisine sahiptir, o Hoşgörülü, önyargısız ve eleştirilere açıktır, o Beden dilini ses vurgu ve tonlamayı doğru kullanmalıdır, o Müşterinin /Hastanın ihtiyaç ve beklentilerini doğru analiz edebilmeli ve faydayı sunmaya yönelik bir çaba içerisinde olmalıdır.

7 7 3) GELİŞİM, DEĞİŞİM ve ÖĞRENMEYE AÇIKLIK o Konusu ile ilgili yeni bilgiler edinir, becerilerini geliştirir, güncel kalabilmek için öğrenmeye istekli ve araştırmacıdır. o Bilmediğini öğrenmek için çaba gösterir ya da diğerlerine danışır. o İşi ve sosyal yaşamla ilgili bilgisini ve becerilerini artırmak için istekli ve araştırmacıdır. o Kendini geliştirmek için farklı görev ve sorumluluklar üstlenmeye isteklidir. o İşiyle ilgili geri bildirim almak ister ve eleştiriye açıktır. o Kendisindeki güçlü ve iyileştirmeye açık alanlarının farkındadır, o İyileştirmeye açık alanlarını geliştirmek için çaba gösterir ve talepte bulunur. o Yenilikleri takip eder ve konusu ile ilgili eğitimlere katılmaya isteklidir. o Bilgiyi paylaşmaktan mutluluk duyar. o Öğrendiklerini kendi hayatına ve çalıştığı eczaneye entegre edebilme becerine sahiptir.

8 8 4) EKİP ÇALIŞMASI o Empati gösterir; kendi objektifliğini yitirmeden olayları, karşısında ki insanın içinde bulunduğu durumu ve onun görüş açısını dikkate alarak değerlendirir, o Yapıcı eleştirilerde bulunur, o Güçlü bir iletişim sergiler, o Ekip çalışmasına destek olur ve ekibin aldığı kararları sahiplenir, o Ekibin diğer üyelerinin görüşlerine saygı duyar ve değer verir, o Ekip üyelerine yardımcı olur, o Ekip üyeleri ile bilgi paylaşımına önem verir, o Ortaya çıkan çatışma durumlarında pozitif davranış biçimi göstererek uzlaşma veya işbirliği yolunu seçer, o Ekip çalışmalarında esnek ve uyumlu davranış biçimi sergiler, o Ekip üyelerine karşı şeffaf ve dürüst davranır, o Ekip ruhuna sahiptir. o Ekip arkadaşlarının da gelişim ve değişimine katkıda bulunur. o Farklı bakış açılarının ekibe katkısının olacağının bilincindedir.

9 9 5) SİSTEMLİ ÇALIŞMA SİSTEMATİK İŞ PLANLAMA o Zamanı iyi yönetir, o Günlük, haftalık ve aylık program yapabilme yeteneğine sahiptir, o İşlerinde önceliklendirme yapabilir, o Bekleyen işler listesi oluşturarak bu işleri zamanında tamamlar, o Rutin ve rutin dışı tüm işleri, belirlenen esaslar çercevesinde maksimum özen ve dikkati göstermek suretiyle zamanında yerine getirir, o İşinin gerektirdiği tüm detaylara önem verir ve bu konuda üzerine düşeni yapar, o Kendi yetki ve sorumlulukları dahilinde bulunan tüm raporlamaları/onay işlemlerini zamanında düzenler, o İş disiplinine sahiptir, 6) SORUMLULUK ALMA ve İNİSİYATİF KULLANMA o üzerine düşen görevleri yerine getirir ve kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenir, o başkalarının haklarına saygı gösterir, o kendi davranışlarının sonuçlarına sahip çıkar, o eczanedeki her türlü süreçte sorumluluk bilincindedir. o yetki ve görev sınırları içinde başkalarının yardımı ya da önerisi olmaksızın kendi başına davranır ve karar verebilir, o olaylar karşısında pasif bir şekilde durumu kabullenmek yerine seçenekler oluşturur ve bunları hayata geçirir. o eczaneyi sahiplenir, o eczanenin lehine olacak hertürlü kararda insiyatif kullanabilir,

10 10 7) SONUÇ ODAKLILIK ve PROBLEM ÇÖZME o karşısına çıkabilecek engelleri önceden tahmin eder ve olunca ne yapabileceğinizi düşünmeye çalışır. o işinde karşılaştığı sorunları çözmek, sonuç almak için çaba gösterir ve olaylara yapıcı tarzda yaklaşır. o sorumluluğunda olan işi gereklerine uygun olarak yürütür ve zamanında sonuçlandırılmasını sağlar,sorunlardan yılmaz, görevlerini yarım bırakmaz, o İşini yaparken planlı bir şekilde çalışır, hedeflerden sapmaları ve yaşanan güçlükleri çözülmesi gereken sorunlar olarak görür ve alternatif çözüm yolları üretir o sorunları çözmek için ihtiyaç duyduğu kaynakları bilir, analiz eder, bunlardan sistematik bir biçimde yararlanır o alternatifler yaratmak süretiyle mevcut soruna yaklaşır o analiz ve gözlem becerisiyle sorunları fark eder o bütünü görerek ihtiyaca uygun çözümler geliştirir o probleme sebep olan noktalara yoğunlaşır. o suçlu aramaz.

11 11 8) MEVZUAT BİLGİSİ ve UYGULAMA o Güncel SGK - SUT bilgisine sahiptir, SGK reçetelerini bu kriterler çercevesinde karşılar/verir, o SGK SUT değişikliklerinden haberdar olup, takip eder ve geçerlilik tarihlerine uygun olarak reçeteleri kabul eder/karşılar, o Raporlu ilaçlara ait reçetelerin rapor uyumu/reçete verme koşullarını dikkate alarak işlem yapar, o SUT un bedeli ödenecek ilaçlar listesinde yapılacak düzenlemeler hakkında bilgiye sahiptir ve gerekli aksiyonları alır, o Ürün geri çekme esaslarına (özellikle 2.derece B seviyesi) ait bilgiye ve bu uygulama amaçları ile ilgili yayınlanan bilgilendirmelere sahiptir ve bu konuyu takip ederek gerekli aksiyonları alır. o Tüm resmi kurum ve kuruluşlara ait ilaç verilme ilkelerini bilir ve reçeteleri belirtilen ilaç verme koşullarına uygun olarak hazırlayarak hastaya verir, o Resmi kurumlara gönderilecek reçete paketleri hakkında belirlenen kurallar hakkında bilgi sahiptir ve gerekli olan hazırlıkları yaparak gönderimleri gerçekleştirir. o Her bir özel sigorta ve özel kurum/kuruluşlarına ait ilaç verme koşulları bilgisine sahiptir ve güncelleme/değişiklikleri takip eder, o Özel kurum ve kuruluşlara ait reçeteleri ilgili kurumun ilaç temin ilkelerine göre karşılar, o Kırmızı, yeşil, beyaz, mor ve turuncu reçete ile satılan ilaçlar ile A-B-C Grubu Sıralı ve C Grubu Yurtdışı reçetelerine ait güncel yönetmelik bilgilerine sahiptir ve bu esaslar çerçevesinde ilaçları verir, o Tüm resmi ve özel kurum/kuruluşların sözlü provizyon alma kuralları hakkında bilgi sahibidir ve bu kurallar çercevesinde geçerli olan sözlü provizyonları alır, o Güncel fiyat kararnameleri / yönetmelikleri hakkında bilgiye sahiptir ve söz konusu değişikleri / güncellemeleri yakından takip eder, o İlaçların KÜB ve HKT ile ilgili bilgi sahibi olmak ve değişiklikleri takip etmek. o T.C. Sağlık Bakanlığı, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan duyuruları takip ederek gerekli olan durumlarda aksiyonları alır, o Meslek kuruluşları (Eczacı Odası, Türk Eczacılar Birliği vb.) tarafından yayınlanan duyuru/haber/bültenleri takip eder ve gerekli olan durumlarda aksiyon alır, o İlaç depoları tarafından yayınlanan iade ürün, kamu kurum iskontosu değişen ürünler için yapılacak uygulama vb. benzeri konularda bilgi sahibidir ve belirlenen esaslar çercevesinde hareket eder, o eczane teftişleri için uyulması gereken konular ve yapılması gereken hususlarda bilgi sahibidir,

12 12 9) İLAÇ ve İLAÇ DIŞI ÜRÜNLER HAKKINDA BİLGİ o İlaçların hangi terapötik gruplara girdiğini bilir, o İlaçların Hasta Kullanım Talimatı (HKT) ve Kısa Ürün Bilgisi (KÜB) de yazan bilgilerine hakimdir, o İlaçların etki mekanizmaları, endikasyonları, yan etkileri, kontrendikasyonları, dozajı, uyarılar ve önlemleri, ticari şekilleri hakkında genel bir bilgiye sahiptir, o İlaçların hangi reçete grubuna (beyaz, kırmızı, mor, turuncu vs.gibi) girdiğini bilir ve bu reçete grupların düzenlenme kurallarına göre hareket eder, o Sorumluluk alanına giren (medikal, besin desteği, ıtriyat, v.b) ürünlerin içerik, kullanım alanı, kullanım şekli işleyiş ve etkilerini bilir. o Sorumluluk alanına giren ürünlerle ilgili soruları etkin karşılayabilir. o Müşterinin ihtiyacını karşılayacak ürün alternatifleri arasından en uygun olanı seçer. o Gerektiğinde alternatif sunabilir. o Birlikte kullanılacak diğer ürünleri bilir ve sunar. o Hangi ürünün nereden temin edileceğini bilir. o Aynı kategoriden tercih edilen markaları bilir. o Ürünlerin fiyatlarını bilir. o Ürün taleplerinin mevsimsel, dönemsel değişikliklerini bilir.

13 13 10) TEMSİL YETENEĞİ o Sağlığına ve kişisel temizliğine (saç, cilt, eller, diş) dikkat eder. Saçlar uzun ise derli topludur. o Kılık ve kıyafetine özen gösterir. o Hareket ve davranışlarına önem verir. o Konuşma şekli saygılı ve empatiktir. o Görgü ve nezaket kurallarına uyumludur. o İş ahlakı ve iş disiplinine sahiptir, hak ve adalet prensiplerini benimseyerek uygular. o Tertipli ve düzenlidir. o Sorun yaratmak yerine çözüme yardımcı olur. o Aidiyet duygusu taşır. Eczanenin bir parçası olduğunu hisseder ve benimser. o Eczane dışında olduğu zamanlarda çalıştığı eczanenın imajını zedeleyecek hal ve hareketlerden kaçınır.. o Eczaneye girenlere hizmet yaparken hassas ve güler yüzlü davranır.

14 14 11) HESAP VEREBİLİRLİK o Tüm resmi ve özel kurum/kuruluşlara götürülen evrak/dosya için evrak teslim alındı kaydına ait evrağın eczacıya/eczane yetkilisine teslim eder, o Eczane adına gerçekleştirilen her türlü mal ve hizmet alımlarında fatura/kasa fişi alır ve eczacıya/eczane yetkilisine teslim eder, o Eczane takaslarında alınan ilacın teslim edildiğine ait bilgi/dökümanın eczacıya/eczane yetkilisine verir, o Eczaneyi telefon ile arayan dış paydaşlar ile ilgili gerekli olduğu durumlarda not alır ve eczane yetkilisine zamanında iletir, o Eczaneden gönderilen faksların gittiğine dair teyit raporunu eczane yetkilisine verir.

DERMOKOZMETİK UZMANI yetkinlik klavuzu

DERMOKOZMETİK UZMANI yetkinlik klavuzu DERMOKOZMETİK UZMANI yetkinlik klavuzu T A N I M I İ Ş G E R E K L E R İ ( Ç a l ı ş a n P r o f i l i ) İ Ş T A N I M I ( İ ş P r o f i l i ) - Y E T K İ N L İ K L E R 2 POZİSYON TANIMI Dermokozmetik

Detaylı

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ TANIM Eczane hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç

Detaylı

ECZACI KALFASI TANIM A-GÖREVLER

ECZACI KALFASI TANIM A-GÖREVLER TANIM Eczacı gözetiminde müşterileri karşılayan, reçetedeki ilaçları hazırlayan, faturasını düzenleyen, iş kayıtlarını tutan ve ilaç satış işlemini yapan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU DERECELENDİRMESİ ÇOK İYİ 5 İYİ 4 ORTA 3 ZAYIF 2 YETERSİZ 1 İKİNCİ DÖNEM 1 Staj yapılan eczane hakkında genel bilgileri bilir: Eczacının

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 16.07.2012 ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 4.6, 4.11-4.9 KAPSAM: Eczane Hazırlayan Ecz. Mevlüde KAVVAS Eczacı Kontrol

Detaylı

YETKİNLİK KILAVUZU 2014

YETKİNLİK KILAVUZU 2014 YETKİNLİK KILAVUZU 2014 Önsöz Bu kılavuz, Koç Üniversitesi İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafınsan idari çalışanlara yönelik bir kaynakça niteliğinde hazırlanmıştır. Ana amacı, Üniversite nin belirlenen

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ İSTANBUL-2018 Fotoğraf ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ Öğrencinin Adı-Soyadı:... No:... ECZ238 Eczane Stajı I - Öğrenme Hedefleri 1. Staj yapılan eczane hakkında genel bilgiler;

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ

BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ İLE PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Öğrenme Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI - TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi S.B.E. İktisat anabilim Dalı İktisat Programı 7. Düzey (Yüksek Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi S.B.E. İktisat anabilim Dalı İktisat Programı 7. Düzey (Yüksek Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri AÇIKLAMALAR: İktisat Ana Bilim Dalı İktisat yüksek lisans programı için belirlenen program yeterlilikleri 20 tane olup tablo 1 de verilmiştir. İktisat Ana Bilim Dalı İktisat yüksek lisans programı için

Detaylı

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü, Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli ve

Detaylı

STERİLİZASYON ÜNİTESİ SORUMLU HEMŞİRESİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

STERİLİZASYON ÜNİTESİ SORUMLU HEMŞİRESİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.12.2011 Madde 3.1 deki çalışma saatleri revize edildi. 1 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı

Detaylı

MARTI KOLEJİ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARTI KOLEJİ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin başarılı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamında olmaları için okulumuzun Öğrenci Veli Okul Sözleşmesi size gönderilmiştir. Bu sözleşmeleri öğrencimizle birlikte okuyup

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU. bilgilendirme dökümanı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU. bilgilendirme dökümanı YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU bilgilendirme dökümanı 2 o Yetkinlik Değerlendirme Formu (YDF) nun eczanemizdeki her bir çalışanımız için ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir. o YDF larının üzerine çalışanımızın

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DEHAM) ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DEHAM) ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DEHAM) ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ ECZ.PR.01 30.05.2011 11.12.2013 03 1/6 1.AMAÇ: Tanı ve tedavi hizmetleri için hastalara ilaç sağlayabilmek ilaç ve sarf malzemelerin alınması, muhafazası ve dağıtımını standart hale getirmek. 2.KAPSAM:

Detaylı

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ GÖREV YETKİ ve SORUMLULUKLARI

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ GÖREV YETKİ ve SORUMLULUKLARI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM Biyomedikal

Detaylı

GİYİM VE GİYİM AKSESUARLARI SATIŞ ELEMANI

GİYİM VE GİYİM AKSESUARLARI SATIŞ ELEMANI TANIM Giyim ve giyim aksesuarları satış elemanı kadın, erkek ve çocuk iç ve dış giysileri ve aksesuarlarını müşteriye tanıtan ve satışını yapan kişidir. A- GÖREVLER - Satılacak ürünleri cins, kalite, beden,

Detaylı

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU DEĞERLERİMİZ 1. Dürüstlük 2. Saygı 3. Sorumluluk 4. Üretkenlik 5. Farkındalık 6. Hoşgörü EVRENSEL DEĞERLERİMİZ 1. Evrensel kültür birikimine değer veririz. 2. Evrensel ahlak

Detaylı

KALİTE EL KİTABI. Laboratuvar faaliyetlerinde yenilikleri takip etmeyi, bilgileri güncellemeyi, kontrol yöntemlerini işletmeyi,

KALİTE EL KİTABI. Laboratuvar faaliyetlerinde yenilikleri takip etmeyi, bilgileri güncellemeyi, kontrol yöntemlerini işletmeyi, Sayfa No 1/10 2.1. Yükümlülük Beyanı AVRASYA TTM Laboratuarı yürütme yetkisine sahip yönetimi, yaptığı işte ve ürettiği analiz sonuçlarının raporlanmasında tamamen bağımsızdır. Bu kapsamda Avrasya TTM

Detaylı

ECZANE ÇIRAK yetkinlik klavuzu

ECZANE ÇIRAK yetkinlik klavuzu ECZANE ÇIRAK yetkinlik klavuzu T A N I M I İ Ş G E R E K L E R İ ( Ç a l ı ş a n P r o f i l i ) İ Ş T A N I M I ( İ ş P r o f i l i ) - Y E T K İ N L İ K L E R 2 POZİSYON TANIMI Eczane Çırak Çırak yaşında

Detaylı

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 12.03.2016 Hastane Logosu yenilendi. 02 1/5 1. ÇALIġTIĞI BÖLÜM Ameliyathane 2. BAĞLI OLDUĞU BĠRĠM / YÖNETĠCĠ

Detaylı

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler.

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler. TANIM Tıbbi ürünleri depolayan, muhafaza eden ve ilaç hazırlayan, tıp doktorları ve diğer sağlık uzmanları tarafından yazılan reçetelere göre verilen ilaçların yan etkileri ve doğru kullanımı hakkında

Detaylı

KAPAKLI BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler

KAPAKLI BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler KAPAKLI BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1-Bu Yönetmeliğin amacı;kapaklı Belediye Başkanlığı

Detaylı

ENDOSKOPİ HEMŞİRESİ GÖREV, YETKİ ve SORUMLULUKLARI

ENDOSKOPİ HEMŞİRESİ GÖREV, YETKİ ve SORUMLULUKLARI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Ali Shorbagi Candan Öngün Şerife Selcen Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar)

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) A. Serbest Eczane stajı: Eczacılığın Tanımı Eczacının tanımı Eczacının

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç 8 Mart 2010 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27515 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hizmeti

Detaylı

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI GÖREV TANIMI POZİSYON BİLGİLERİ Çalışanın Adı-Soyadı Pozisyon Adı İş Birimi Departman Unvan Direkt Rapor Ettiği Pozisyon İŞİN AMACI ORGANİZASYONDAKİ YERİ BKZ. Ek 1 (Organizasyon şeması) ANA SORUMLULUKLARI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İLETİŞİM VE SUNUM BECERİLERİ DERSİ (7 VEYA 8. SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2015 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı; birimlerde bulunması gereken ilaç ve sarf malzemelerinin; kritik stok düzeylerini ve son kullanım tarihlerini kontrol altında tutulacak şekilde takibini gerçekleştirmek,

Detaylı

bt-pota Bilgi Teknolojileri Hizmetleri Belgelendirme Standartları Merve Saraç Nisan 2008

bt-pota Bilgi Teknolojileri Hizmetleri Belgelendirme Standartları Merve Saraç Nisan 2008 bt-pota Bilgi Teknolojileri Hizmetleri Belgelendirme Standartları Merve Saraç Nisan 2008 1 TÜBİSAD BT Hizmetleri Komisyonu Amaç, Hedef ve Stratejiler BT hizmetleri pazarının büyütülmesi Hizmet kalitesi

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Gülay Beyaz, İlaç Yönetimi ve Kullanımı Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

www.ozturkmakmetal.com KURUMSAL KİMLİĞİMİZ Firmamız 1989 yılında Öztürk Makina adıyla kurulmuş olup bu tarihten itibaren çeşitli sektörlerdeki firmaların ihtyaçları doğrultusun da sac parçaların Cnc Panç

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 2 de teknik 01 açıdan Ameliyathane Sorumlu Hekimi ne bağlı olduğu belirtildi. 12.03.2016 Yatan Hastadan Sorumlu

Detaylı

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı MOR VE TURUNCU REÇETEYE YAZILMASI ZORUNLU İLAÇLARI İHTİVA EDEN REÇETELERİN SIRALI VE ÜST LİMİT DAHİLİNDE DAĞITIMINA İLİŞKİN BALIKESİR ECZACI ODASI VE ECZANELER ARASINDAKİ PROTOKOL. TARAFLAR: Balıkesir

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.12.2011 Madde 3.1 deki çalışma saatleri revize edildi. 01 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 02 14.03.2016 Yatan Hasta Hemşirelik Hizmetlerinden

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Kendini Tanıma ve İletişim Yönetimi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X)

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 1 ANASINIFI I. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kim Olduğumuz SÜRE: 22.09.2014-31.10.2014 ANA FİKİR: Fiziksel özelliklerimi ve ilgi alanlarımı bilmek kendimi tanımamı sağlar.

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA Sıra No :GMKA/Yönerge/19 Revizyon No : 2 Tarih : 30/01/2012 USUL VE ESASLARI 1. Amaç Bu uygulama usul ve esaslarının amacı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı nda (GMKA)

Detaylı

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması 2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması Tapio Laamanen 11 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığının Stratejik Başlama Noktaları Temel

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-5/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS BİLGİ FORMU (SYLLABUS)

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS BİLGİ FORMU (SYLLABUS) TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS BİLGİ FORMU (SYLLABUS) DERSİN KODU DERSİN ADI YARIYILI SAATİ KREDİSİ Teori Uygulama DERS YÜKÜ AKTS RKT 0 Akademik Başarı

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA 1

Detaylı

V IP. Professional Security Company

V IP. Professional Security Company V IP Professional Security Company Değerli Müşterimiz; G ünümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI I. Dönem Eczane Staj Programı 2. ve 3. sınıflar arasındaki yaz aylarında 1 ay süre ile yapılır. A. Serbest Eczane stajı: 1.Eczacılığın Tanımı 2.Eczacının

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Daire Başkanlığı. Daire Başkanı. Genel Sekreter Daire Başkanlığı Daire Başkanı Genel Sekreter Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için yeterli kadroyu oluşturup, iş bölümüne giderek, personeli üzerinde genel eğitim ve denetim görevini

Detaylı

YENİ DOĞAN SERVİS HEMŞİRESİ

YENİ DOĞAN SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretim

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENTEGRE DERSLER-1 Ders No : 0130040006 Teorik : 34 Pratik : 0 Kredi : 34 ECTS : 52 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.03.2012 Madde 2 ye Ayaktan Hastadan Sorumlu Başhemşire 01 eklendi. Madde 2.1 e Hasta Hizmetli Personeli eklendi. 13.09.2012 Çalışma saati 16.30-08.30

Detaylı

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır.

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır. Değerli Müşterimiz; Günümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan başarı ve bu başarının değerini belirleyen

Detaylı

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Şirketimiz; Sermaye Piyasası Kurulu nun II.17-1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği uyarınca Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum çalışmaları

Detaylı

17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR

17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR BÖLÜM 17 : YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ 17.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR Amaç Madde 1:Bu yönergenin amacı ; Muratpaşa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünün organizasyon

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ ÖĞRENME HEDEFLERİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ ÖĞRENME HEDEFLERİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ ÖĞRENME HEDEFLERİ A. ECZANE STAJI ÖĞRENME HEDEFLERİ A.1. Serbest Eczane Stajı - Öğrenme Hedefleri 1. Staj yapılan eczane hakkında genel bilgiler;

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için gerekli olan basılı ve elektronik ortamdaki her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, uluslararası

Detaylı

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013 Centro Zaragoza Motosiklet Tamiri Genel Kriterleri kapsamında sınıflandırma ve uzmanlık alanlarına göre belirlenecek servislerin CZTURK Motosiklet Servis Standardıdır. Yayınlama tarihi : Ocak 2013 İstanbul,

Detaylı

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır.

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. ECZANE HİZMETLERİ Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. Eczanenin işleyişine yönelik yazılı düzenleme

Detaylı

SIRA DAĞITIM YERİ MİKTARI

SIRA DAĞITIM YERİ MİKTARI TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI VE TEKNİK HİZMETLER BÖLÜMÜ YÖNETMELİĞİ 2004, ANKARA DAĞITIM PLANI SIRA DAĞITIM YERİ MİKTARI NO 1 Teftiş Kurulu Başkanlığı 1 2 Hukuk Müşavirliği 1 3 Savunma

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 5 1.AMAÇ VE KAPSAM İlaç istemleri, temini, siparişi, saklanması, depolanması ve hazırlanması, doğru, zamanında ve hatasız dağıtımını sağlamak, uygulamak ve yönetmektir. 2.SORUMLULAR: Başhekim,

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU

YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU YÖNETİCİLER İÇİN YETKİNLİK BAZLI PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU Performans Değerlendirme Kriterleri * Çok (1) (2) Orta (3) İyi (4) Çok İyi (5) Değerlendirici MESLEKİ YETERLİLİK 1.İş Bilgisi (Yaptığı işe

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

T.C. SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği T.C. SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

BPO A.Ş. YETKİNLİK MODELİ

BPO A.Ş. YETKİNLİK MODELİ BPO A.Ş. YETKİNLİK MODELİ BAHADIR MAZAK BPO OTOMOTİV A.Ş. GELİŞİM SORUMLUSU MAYIS-2013 YETKİNLİK Yetkinlik; belirli bir alanda ki görev ve sorumlulukları yerine getirebilme kabiliyetidir Yetkinlikler;

Detaylı

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR 1. Müdürlük işlerinin kanun, nizamname ve talimatnamelere göre yapılmasını temin etmek. 2. Personel arasında disiplini ve işbirliğini kurmak,

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l - Bu Yönergenin amacı, Devlet Malzeme Ofisi Merkez, Taşra Teşkilâtı ve

Detaylı

POLİKLİNİK ECZANESİ PERFORMANS ÖLÇME ÇALIŞMASI

POLİKLİNİK ECZANESİ PERFORMANS ÖLÇME ÇALIŞMASI POLİKLİNİK ECZANESİ PERFORMANS ÖLÇME ÇALIŞMASI Nesrin GÜREL KÖPRÜLÜ *, Yıldırım GÜLHAN ** SSKB Göztepe Eğitim Hastanesinde ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları gereği yapılan poliklinik hasta

Detaylı

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları 27 Eylül 2016 2006-2015 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Süreci - Bologna Süreci 2015---- YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCE SÜRECİ 2 DEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 15.03.2016 Ayaktan Hastadan Sorumlu Başhemşire 02 İfadesi yerine Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi (Başhemşire)

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE BETON SANTRAL İŞLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE BETON SANTRAL İŞLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE BETON SANTRAL İŞLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No YÖNETİCİSİ (BAŞHEMŞİRE) GÖREV TANIMI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 28.01.2015 HEM_GYS01 Yatan Hastadan 1 Sorumlu Başhemşire Görev Yetki Ve Sorumlukları Görev Tanımı ve HEM_GYS02

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu UNVANI BİLGİSAYAR İŞLETMENİ VEYA 1 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının her türlü satın alma ve ayniyat işlemlerinin yerine getirilmesi. Sağlık

Detaylı

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ. İlan Bilgileri

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ. İlan Bilgileri Şube: Acıbadem Hst. Taksim İlan Adı: Endoskopi Hemşiresi Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde Acıbadem Taksim Hastaanemizde görevlendirilmek üzere; - Hemşirelik Lisans ya da Sağlık Meslek Lisesi mezunu, -

Detaylı

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

ZOSER YAPI Çağdaş yaşam alanları sunar. GOLDENLINE KONUTLARI

ZOSER YAPI Çağdaş yaşam alanları sunar. GOLDENLINE KONUTLARI ZOSERYAPI ZOSER YAPI Çağdaş yaşam alanları sunar. GOLDENLINE KONUTLARI 4 zoser yapi GOLDENLINE ZOSER YAPI İnşaat sektörüne ilk girişimiz ilk olarak 1979 yılında taşeron firma olarak başladı. Daha sonraki

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANI

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANI TANIM Gelişen teknolojinin yarattığı yeni iş hayatı koşullarına uygun; bilgisayar, büro otomasyonunu kullanabilen, her türlü iletişim, yazışma, dosyalama işlemlerini yapabilen ve ilişkiler zincirini koparmadan

Detaylı

KAN MERKEZİ PERSONELİNİN Görev ve Sorumlulukları

KAN MERKEZİ PERSONELİNİN Görev ve Sorumlulukları KAN MERKEZİ PERSONELİNİN Görev ve Sorumlulukları MELTEM EREN T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI - MARMARA ÜNİVERSİTESİ PENDİK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ KAN MERKEZİ Bölge Kan Merkezleri Hizmet Birimi Sorumlusu Görev

Detaylı

2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYNAKLARI

2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYNAKLARI INSAN KAYNAKLARI İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla ortaya konan faaliyetler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Detaylı

GELECEĞİN MARKA ECZANESİ EKİBİ. EĞİTİMİ ve TARİHLERİ. Eczane Koçluğu Eczane Danışmanlığı Eczacı Koçluğu

GELECEĞİN MARKA ECZANESİ EKİBİ. EĞİTİMİ ve TARİHLERİ. Eczane Koçluğu Eczane Danışmanlığı Eczacı Koçluğu GELECEĞİN MARKA ECZANESİ EKİBİ EĞİTİMİ ve TARİHLERİ Eczane Koçluğu Eczane Danışmanlığı Eczacı Koçluğu o Eczanedeki Fırsatlar ve Tehditler Sektörel Gidişat ile ilgili Farkındalık Sağlamak, tehditlerimizi

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1:

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönetmeliğin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesine

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU Birim: Görev Adı: Amiri Sorumluluk Alanı: Görev Devri: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi Öğrenci İşleri Birimi Görevlisi Fakülte Sekreteri

Detaylı

BİLGİSAYARDA REZERVASYON DERSİ

BİLGİSAYARDA REZERVASYON DERSİ BİLGİSAYARDA REZERVASYON DERSİ Dersin Modülleri Bilgisayar Rezervasyon Programları 1 Bilgisayar Rezervasyon Programları 2 Kazandırılan Yeterlikler Acente rezervasyon otomasyon programlarını kullanmak Acente

Detaylı

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -YÜKSEK LİSANS EQF-LLL: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey BİLGİ YÖK Sosyal ve Davranış Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

ECZANE DENETİM FORMU

ECZANE DENETİM FORMU ECZANE DENETİM FORMU ECZANENİN ADI ECZANE SAHİP VE MESUL MÜDÜRÜNÜN ADI SOYADI ECZANENİN ADRESİ MESUL MÜDÜRÜNÜN ADI SOYADI(ECZANEYE MESUL MÜDÜR TAYİN EDİLDİ İSE) ECZANE TEL : ECZANE SAHİP VE MESUL MÜDÜRÜNÜN

Detaylı

METAL TEKNOLOJİSİ GENEL ELEKTRİK ARK KAYNAĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

METAL TEKNOLOJİSİ GENEL ELEKTRİK ARK KAYNAĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü METAL TEKNOLOJİSİ GENEL ELEKTRİK ARK KAYNAĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal)

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı İÜ İstanbul Tıp Fakültesi nde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelerin belirlenmesi, Satın Alma Prosedürü ne uygun olarak talebin yapılması, talep edilen nitelik

Detaylı

X değerlendirme bilgisine sahiptir. 3-Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve

X değerlendirme bilgisine sahiptir. 3-Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Odyoloji Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Sağlık alanındaki temel

Detaylı