CİNSİYET AİLENİN EKONOMİK DURUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CİNSİYET AİLENİN EKONOMİK DURUMU"

Transkript

1 Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nde yapılan çalışmada toplam 211 öğrenciye anket uygulaması gerçekleştirilmiş, elde edilen veriler aşağıda sunulmuştur. Öncelikle uygulama yapılan öğrencilerin demografik özellikleri daha sonrasında anket sonuçlarına değinilmiştir. Uygulama yapılan öğrencilerin cinsiyete göre dağılımı aşağıdaki gibidir. CİNSİYET Kız 9% Erkek 91% Örneklem grubunun %91 ini erkek öğrenciler, %9 unu kız öğrenciler oluşturmaktadır. Uygulama yapılan öğrencilerin ailelerinin ekonomik durumuna göre dağılımı aşağıdaki gibidir. AİLENİN EKONOMİK DURUMU Yüksek 3% Düşük 13% Orta 84% Örneklem grubunun %84 ünün ailesinin ekonomik durumunun orta seviyede olduğu görülmektedir.

2 Uygulama yapılan öğrencilerin anne ve babasının eğitim durumuna göre dağılımı aşağıdaki gibidir. Yüksekokul (2 Yıllık) 2% ANNENİN EĞİTİM DURUMU Lise 33% Üniversite 8% Lisansüstü 0% İlkokul 35% Okur yazar değil 1% Ortaokul 21% Lisansüstü 0% BABANIN EĞİTİM DURUMU Okur yazar değil 1% Yüksekokul (2 Yıllık) 3% Üniversite 16% İlkokul 21% Lise 38% Ortaokul 21%

3 1. BÖLÜM (MESLEKİ EĞİTİM SEÇME NEDENLERİ ANKETİ) 1. Mesleki Eğitim almayı isteyerek mi seçtiniz? Mesleki Eğitim almayı isteyerek mi seçtiniz? 17% 83% Örneklem grubunun %83 ü mesleki eğitim almayı isteyerek seçtiklerini bildirmişlerdir. 2. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde aileniz etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde aileniz etkili oldu mu? 34% 66% Örneklem grubunun %66 sı mesleki eğitim almayı seçmesinde ailesinin etkili olduğunu bildirmiştir.

4 3. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde ailenizin sosyo-ekonomik durumu etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde ailenizin sosyo-ekonomik durumu etkili oldu mu? 28% 72% Örneklem grubunun %72 si mesleki eğitim almayı seçmesinde ailesinin sosyo-ekonomik durumunun etkili olmadığını bildirmiştir. 4. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde ailenizin beklentisi ve sizin hakkınızdaki düşünceleri etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde ailenizin beklentisi ve sizin hakkınızdaki düşünceleri etkili oldu mu? 34% 66% Örneklem grubunun %66 sı mesleki eğitim almayı seçmesinde ailesinin beklentisi ve kendisi hakkındaki düşüncelerinin etkili olduğunu bildirmiştir.

5 5. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde arkadaşlarınızın ve çevrenizin etkisi oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde arkadaşlarınızın ve çevrenizin etkisi oldu mu? 64% 36% Örneklem grubunun %64 ü mesleki eğitim almayı seçmesinde arkadaşlarının ve çevresinin etkili olmadığını bildirmiştir. 6. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde aldığınız notların etkisi oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde aldığınız notların etkisi oldu mu? 37% 63% Örneklem grubunun %63 ü mesleki eğitim almayı seçmesinde aldığı notların etkisi olduğunu bildirmiştir.

6 Sonuç olarak örneklem grubunun mesleki eğitim almayı seçmede etkili olan faktörleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde ailenizin sosyo-ekonomik durumu etkili oldu mu?] % Yüzde Oranı [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde arkadaşlarınızın ve çevrenizin etkisi oldu mu?] Sayı Değeri [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde aldığınız notların etkisi oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde aileniz etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde ailenizin beklentisi ve sizin hakkınızdaki düşünceleri etkili oldu mu?] Mesleki Eğitim almayı seçmeden önce mesleği yapanlardan meslek hakkında bilgi aldınız mı? Mesleki Eğitim almayı seçmeden önce mesleği yapanlardan meslek hakkında bilgi aldınız mı? 43% 57% Örneklem grubunun %57 si mesleki eğitim almayı seçmeden önce mesleği yapanlardan meslek hakkında bilgi aldıklarını bildirmiştir.

7 8. Mesleki Eğitim almayı seçmeden önce mesleğin yeteneklerinize uygunluğu hakkında değerlendirme yaptınız mı? Mesleki Eğitim almayı seçmeden önce mesleğin yeteneklerinize uygunluğu hakkında değerlendirme yaptınız mı? 35% 65% Örneklem grubunun %65 i mesleki eğitim almayı seçmeden önce mesleğin yeteneklerine uygunluğu hakkında değerlendirme yaptıklarını bildirmiştir. Sonuç olarak örneklem grubunun mesleki eğitim almayı seçmeden önce mesleği yapanlardan meslek hakkında bilgi aldıkları (%57) ve yeteneklerine uygunluğu hakkında değerlendirme yaptıkları (%65) görülmektedir. % Yüzde Oranı [Mesleki Eğitim almayı seçmeden önce mesleği yapanlardan meslek hakkında bilgi aldınız mı?] Sayı Değeri [Mesleki Eğitim almayı seçmeden önce mesleğin yeteneklerinize uygunluğu hakkında değerlendirme yaptınız mı?]

8 9. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin toplumdaki yeri etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin toplumdaki yeri etkili oldu mu? 30% 70% Örneklem grubunun %70 i mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleğin toplumdaki yerinin etkili olduğunu bildirmiştir. 10. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin getirdiği gelir etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin getirdiği gelir etkili oldu mu? 38% 62% Örneklem grubunun %62 si mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleğin getirdiği gelirin etkili olduğunu bildirmiştir.

9 11. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğe olan talep etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğe olan talep etkili oldu mu? 45% 55% Örneklem grubunun %55 i mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleğe olan talebin etkili olduğunu bildirmiştir. 12. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin iş bulma imkanları etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin iş bulma imkanları etkili oldu mu? 29% 71% Örneklem grubunun %71 i mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleğin iş bulma imkanlarının etkili olduğunu bildirmiştir.

10 13. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin ilerleme imkanları etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin ilerleme imkanları etkili oldu mu? 21% 79% Örneklem grubunun %79 u mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleğin ilerleme imkanlarının etkili olduğunu bildirmiştir. 14. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin avantajları ve dezavantajları etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin avantajları ve dezavantajları etkili oldu mu? 21% 79% Örneklem grubunun %79 u mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleğin avantajları ve dezavantajlarının etkili olduğunu bildirmiştir.

11 15. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleki konulara olan ilginiz etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleki konulara olan ilginiz etkili oldu mu? 19% 81% Örneklem grubunun %81 i mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleki konulara olan ilgisinin etkili olduğunu bildirmiştir. 16. Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin iş güvencesi etkili oldu mu? Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin iş güvencesi etkili oldu mu? 38% 62% Örneklem grubunun %62 si mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleğin iş güvencesinin etkili olduğunu bildirmiştir.

12 Sonuç olarak örneklem grubunun mesleki eğitim almayı seçmesindeki meslek ile ilgili faktörleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. (Mavi renk evet sayısını, kahverengi % oranı verir) [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğe olan talep etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin iş güvencesi etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin getirdiği gelir etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin toplumdaki yeri etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin iş bulma imkanları etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin avantajları ve dezavantajları etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleğin ilerleme imkanları etkili oldu mu?] [Mesleki Eğitim almayı seçmenizde mesleki konulara olan ilginiz etkili oldu mu?]

13 17. Aile bireylerinizde seçtiğiniz mesleği icra eden var mı? Aile bireylerinizde seçtiğiniz mesleği icra eden var mı? 26% 74% Örneklem grubunun %74 ü aile bireylerinde seçtiği mesleği icra edenlerin olmadığını bildirmiştir. 18. Cevabınız ise bu durum Mesleki Eğitim almayı seçmenizde etkili oldu mu? Cevabınız ise bu durum Mesleki Eğitim almayı seçmenizde etkili oldu mu? 51% 49% Örneklem grubunda aile bireylerinde seçtiği mesleği icra edenlerin olduğunu bildirenlerden %51 i, bu durumun mesleki eğitim almayı seçmesinde etkili olmadığını bildirmiştir.

14 2. BÖLÜM (İÇSEL MOTİVASYON ANKETİ) 1. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili başarılı olduğumu düşünüyorum. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili başarılı olduğumu düşünüyorum. 22% 78% Örneklem grubunun %78 İ aldığı mesleki eğitim ile ilgili başarılı olduğunu bildirmiştir. 2. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili sorumluluğa sahibim. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili sorumluluğa sahibim. 10% 90% Örneklem grubunun %90 ı aldığı mesleki eğitim ile ilgili sorumluluğa sahip olduğunu bildirmiştir.

15 3. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili arkadaşlarım ve çevrem beni takdir eder. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili arkadaşlarım ve çevrem beni takdir eder. 35% 65% Örneklem grubunun %65 i aldığı mesleki eğitim ile ilgili arkadaşları ve çevresi tarafından takdir edildiğini bildirmiştir. 4. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili öğrenme ve kendimi geliştirme konusunda istekliyim. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili öğrenme ve kendimi geliştirme konusunda istekliyim. 13% 87% Örneklem grubunun %87 si aldığı mesleki eğitim ile ilgili öğrenme ve kendini geliştirme konusunda istekli olduğunu bildirmiştir.

16 5. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili öğrendiklerim beni heyecanlandırıyor. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili öğrendiklerim beni heyecanlandırıyor. 23% 77% Örneklem grubunun %77 si aldığı mesleki eğitim ile ilgili öğrendiklerinin kendisini heyecanlandırdığını bildirmiştir. 6. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili kendimi şanslı/mutlu hissediyorum. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili kendimi şanslı/mutlu hissediyorum. 21% 79% Örneklem grubunun %79 u aldığı mesleki eğitim ile ilgili kendisini şanslı/mutlu hissettiğini bildirmiştir.

17 7. Yapacağım mesleğin önemli bir iş olduğuna inanıyorum. Yapacağım mesleğin önemli bir iş olduğuna inanıyorum. 12% 88% Örneklem grubunun %88 i yapacağı mesleğin önemli bir iş olduğuna inandığını bildirmiştir. 8. Yapacağım mesleğin saygın olduğuna inanıyorum. Yapacağım mesleğin saygın olduğuna inanıyorum. 14% 86% Örneklem grubunun %86 sı yapacağı mesleğin saygın olduğuna inandığını bildirmiştir.

18 9. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili üst öğrenim yapmak istiyorum. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili üst öğrenim yapmak istiyorum. 21% 79% Örneklem grubunun %79 u aldığı mesleki eğitim ile ilgili üst öğrenim yapmak istediğini bildirmiştir. 10. İleride aldığım mesleki eğitim ile ilgili çalışmak ya da iş yeri açmak istiyorum. İleride aldığım mesleki eğitim ile ilgili çalışmak ya da iş yeri açmak istiyorum. 25% 75% Örneklem grubunun %75 i ileride aldığı mesleki eğitim ile ilgili çalışmak ya da iş yeri açmak istediğini bildirmiştir.

19 Sonuç olarak örneklem grubunun mesleki eğitim ile ilgili içsel motivasyon düzeylerinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. (Mavi renk çubuklar evet sayısı, kahverengi % oranıdır) [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili arkadaşlarım ve çevrem beni takdir eder.] [İleride aldığım mesleki eğitim ile ilgili çalışmak ya da iş yeri açmak istiyorum.] [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili öğrendiklerim beni heyecanlandırıyor.] [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili başarılı olduğumu düşünüyorum.] [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili üst öğrenim yapmak istiyorum.] [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili kendimi şanslı/mutlu hissediyorum.] [Yapacağım mesleğin saygın olduğuna inanıyorum.] [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili öğrenme ve kendimi geliştirme konusunda istekliyim.] [Yapacağım mesleğin önemli bir iş olduğuna inanıyorum.] [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili sorumluluğa sahibim.] Anket sonuçlarına göre, öğrencilerin içsel motivasyonunun yüksek olmasının en önemli göstergeleri; aldığı mesleki eğitimle ilgili sorumluluğa sahip olması, mesleğini önemli bir iş olarak görmesi, istekli olması, mesleğin saygınlığına inanması, kendini mutlu hissetmesi ve üst öğrenim yapabilme isteğidir.

20 3. BÖLÜM (DIŞSAL MOTİVASYON ANKETİ) 1. Eğitim ortamımın araç, gereç ve donanım olarak yeterli olduğunu düşünüyorum. Eğitim ortamımın araç, gereç ve donanım olarak yeterli olduğunu düşünüyorum. 37% 63% Örneklem grubunun %63 ü eğitim ortamının araç, gereç ve donanım olarak yeterli olduğunu bildirmiştir. 2. Eğitim ortamımın fiziksel şartlarının uygun olduğunu düşünüyorum. Eğitim ortamımın fiziksel şartlarının uygun olduğunu düşünüyorum. 21% 79% Örneklem grubunun %79 u eğitim ortamının fiziksel şartlarının uygun olduğunu bildirmiştir.

21 3. Eğitim ortamımda kendimi geliştirebilecek imkanlara sahibim. Eğitim ortamımda kendimi geliştirebilecek imkanlara sahibim. 24% 76% Örneklem grubunun %76 sı eğitim ortamında kendisini geliştirebilecek imkanlara sahip olduğunu bildirmiştir. 4. Eğitim ortamımda olumlu bir atmosfer var. Eğitim ortamımda olumlu bir atmosfer var. 31% 69% Örneklem grubunun %69 u eğitim ortamında olumlu bir olduğunu bildirmiştir.

22 5. Arkadaşlarım ile ilişkilerim iyidir. Arkadaşlarım ile ilişkilerim iyidir. 13% 87% Örneklem grubunun %87 si arkadaşları ile ilişkilerinin iyi olduğunu bildirmiştir. 6. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili sunulan staj imkanlarının yeterli olduğunu düşünüyorum. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili sunulan staj imkanlarının yeterli olduğunu düşünüyorum. 36% 64% Örneklem grubunun %64 ü aldığı mesleki eğitim ile ilgili sunulan staj imkanlarının yeterli olduğunu bildirmiştir.

23 7. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili yapılan etkinliklerin (konferans, iş yeri ziyareti vb.) yeterli olduğunu düşünüyorum. Aldığım mesleki eğitim ile ilgili yapılan etkinliklerin (konferans, iş yeri ziyareti vb.) yeterli olduğunu düşünüyorum. 55% 45% Örneklem grubunun %55 i aldığı mesleki eğitim ile ilgili yapılan etkinliklerin (konferans, iş yeri ziyareti vb.) yeterli olmadığını bildirmiştir. 8. Ailemin aldığım mesleki eğitim ile ilgili tutumu ve desteği beni mutlu ediyor. Ailemin aldığım mesleki eğitim ile ilgili tutumu ve desteği beni mutlu ediyor. 20% 80% Örneklem grubunun %80 i ailesinin aldığı mesleki eğitim ile ilgili tutumu ve desteğinin kendisini mutlu ettiğini bildirmiştir.

24 9. İdareci ve öğretmenlerimin tutum ve davranışları beni onurlandırır. İdareci ve öğretmenlerimin tutum ve davranışları beni onurlandırır. 37% 63% Örneklem grubunun %63 ü idareci ve öğretmenlerinin tutum ve davranışlarının kendisini onurlandırdığını bildirmiştir. 10. Arkadaşlarımın ve çevremin aldığım mesleki eğitim ile ilgili olumlu düşünceleri beni gururlandırıyor. Arkadaşlarımın ve çevremin aldığım mesleki eğitim ile ilgili olumlu düşünceleri beni gururlandırıyor. 25% 75% Örneklem grubunun %75 i arkadaşlarının ve çevresinin aldığı mesleki eğitim ile ilgili olumlu düşüncelerinin kendisini gururlandırdığını bildirmiştir.

25 Sonuç olarak örneklem grubunun mesleki eğitim ile ilgili dışsal motivasyon düzeylerinin orta düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. (Mavi renk çubuklar evet sayısı, kahverengi % oranıdır) [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili yapılan etkinliklerin (konferans, iş yeri ziyareti vb.) yeterli olduğunu [İdareci ve öğretmenlerimin tutum ve davranışları beni onurlandırır.] [Eğitim ortamımın araç, gereç ve donanım olarak yeterli olduğunu düşünüyorum.] [Aldığım mesleki eğitim ile ilgili sunulan staj imkanlarının yeterli olduğunu düşünüyorum.] [Eğitim ortamımda olumlu bir atmosfer var.] [Arkadaşlarımın ve çevremin aldığım mesleki eğitim ile ilgili olumlu düşünceleri beni gururlandırıyor.] [Eğitim ortamımda kendimi geliştirebilecek imkanlara sahibim.] [Eğitim ortamımın fiziksel şartlarının uygun olduğunu düşünüyorum.] [Ailemin aldığım mesleki eğitim ile ilgili tutumu ve desteği beni mutlu ediyor.] [Arkadaşlarım ile ilişkilerim iyidir.] Anket sonuçlarına göre, öğrencilerin dışsal motivasyonunu artıran en önemli etkenlerin, arkadaşlık ilişkileri, ailenin tutumu, çevrenin olumlu düşünceleri, eğitim ortamının fiziksel şartları ve eğitim ortamında kendisini geliştirebilecek imkanlara sahip olmasıdır.

26 4. BÖLÜM (MOTİVASYON PROBLEMLERİ ANKETİ) 1. Mezun olduktan sonra uzun süre işsizlik yaşayabileceğimi düşünüyorum. Mezun olduktan sonra uzun süre işsizlik yaşayabileceğimi düşünüyorum. 66% 34% Örneklem grubunun %66 sı mezun olduktan sonra uzun süre işsizlik yaşayabileceklerini düşünmediklerini bildirmiştir. 2. Aldığım mesleki eğitimin dünya standartlarına uygun olduğunu düşünmüyorum. Aldığım mesleki eğitimin dünya standartlarına uygun olduğunu düşünmüyorum. 47% 53% Örneklem grubunun %53 ü aldığı mesleki eğitimin dünya standartlarına uygun olduğunu düşündüğünü bildirmiştir.

27 3. Mesleki eğitim almayı seçmemde gerçekçi bir yönlendirme alamadığımı düşünüyorum. Mesleki eğitim almayı seçmemde gerçekçi bir yönlendirme alamadığımı düşünüyorum. 57% 43% Örneklem grubunun %43 ü mesleki eğitim almayı seçmesinde gerçekçi bir yönlendirme alamadığını bildirmiştir. 4. Mesleki eğitim almayı seçmemde mesleki becerilerimin değerlendirilmediğini düşünüyorum. Mesleki eğitim almayı seçmemde mesleki becerilerimin değerlendirilmediğini düşünüyorum. 55% 45% Örneklem grubunun %45 i mesleki eğitim almayı seçmesinde mesleki becerilerinin değerlendirilmediğini bildirmiştir.

28 5. Bu mesleği başarılı bir şekilde icra etme konusunda kendime güvenmiyorum. Bu mesleği başarılı bir şekilde icra etme konusunda kendime güvenmiyorum. 62% 38% Örneklem grubunun %38 i mesleği başarılı bir şekilde icra etme konusunda kendisine güvenmediğini bildirmiştir. 6. Bu mesleğin getirileri konusunda beklentim düşük. Bu mesleğin getirileri konusunda beklentim düşük. 31% 69% Örneklem grubunun %31 i bu mesleği getirileri konusunda beklentilerinin düşük olduğunu bildirmiştir.

29 7. Sistemde yapılan değişiklikler beni olumsuz olarak etkiliyor. Sistemde yapılan değişiklikler beni olumsuz olarak etkiliyor. 33% 67% Örneklem grubunun %67 si sistemde yapılan değişikliklerin kendisini olumsuz etkilediğini bildirmiştir. 8. Mesleki eğitim kapsamında öğrendiklerim beni heyecanlandırmıyor. Mesleki eğitim kapsamında öğrendiklerim beni heyecanlandırmıyor. 58% 42% Örneklem grubunun %42 si mesleki eğitim kapsamında öğrendiklerinin kendisini heyecanlandırmadığını bildirmiştir.

30 9. Mesleki eğitim kapsamında öğrendiklerim ilgimi çekmiyor. Mesleki eğitim kapsamında öğrendiklerim ilgimi çekmiyor. 28% 72% Örneklem grubunun %28 i mesleki eğitim kapsamında öğrendiklerinin ilgisini çekmediğini bildirmiştir. 10. Gelecekle ilgili kaygılarım var. Gelecekle ilgili kaygılarım var. 42% 58% Örneklem grubunun %58 i gelecekle ilgili kaygıları olduğunu bildirmiştir.

31 11. Eğitim ortamımda kendimi geliştirebilecek imkanlara sahip değilim. Eğitim ortamımda kendimi geliştirebilecek imkanlara sahip değilim. 65% 35% Örneklem grubunun %35 i eğitim ortamında kendinin geliştirebilecek imkanlara sahip olmadığını bildirmiştir. 12. Aldığım Mesleki eğitimi değiştirmeyi ya da bırakmayı düşünüyorum. Aldığım Mesleki eğitimi değiştirmeyi ya da bırakmayı düşünüyorum. 27% 73% Örneklem grubunun %27 si aldığı mesleki eğitimi değiştirmeyi ya da bırakmayı düşündüğünü bildirmiştir.

32 13. Mesleki eğitim almayı ailemin zorlaması ile seçtim. Mesleki eğitim almayı ailemin zorlaması ile seçtim. 16% 84% Örneklem grubunun %16 sı mesleki eğitim almayı ailesinin zorlaması ile seçtiğini bildirmiştir. 14. Diğer eğitim seçenekleri sosyo-ekonomik olarak zorlayacağı için mesleki eğitim almayı tercih ettim. Diğer eğitim seçenekleri sosyoekonomik olarak zorlayacağı için mesleki eğitim almayı tercih ettim. 26% 74% Örneklem grubunun %26 sı diğer eğitim seçeneklerini sosyo-ekonomik olarak zorlayacağı için mesleki eğitim almayı tercih ettiklerini bildirmiştir.

33 15. Akademik olarak diğer eğitim seçeneklerini tercih edemediğim için mesleki eğitim alıyorum. Akademik olarak diğer eğitim seçeneklerini tercih edemediğim için mesleki eğitim alıyorum. 68% 32% Örneklem grubunun %32 si akademik olarak diğer eğitim seçeneklerini tercih edemediği için mesleki eğitim aldığını bildirmiştir. 16. Mesleki becerime göre değil akademik durumuma göre mesleki eğitim alıyorum. Mesleki becerime göre değil akademik durumuma göre mesleki eğitim alıyorum. 64% 36% Örneklem grubunun %36 sı mesleki becerisine göre değil akademik durumuna göre mesleki eğitim aldığını bildirmiştir.

34 Sonuç olarak örneklem grubunun motivasyon problemlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. (Mavi renk çubuklar evet sayısı, kahverengi % oranıdır) Motivasyon problemlerinin içinde, öğrencileri en fazla etkileyen sorunun, sistemde yapılan değişiklikler, gelecekle ilgili kaygılar, mesleki eğitimin Dünya standartlarına uygun olmadığı düşüncesi gelmektedir. Mesleki eğitim almayı seçmede, mesleki becerilerin dikkate alınmadığı ve gerçekçi bir yönlendirme yapılmadığı düşüncesi yer almaktadır.

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ?

MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ? MESLEKİ EĞİTİM İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ? ÖĞRENCİ RAPORU TR-51-12-2012-R3 OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ "Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (http://www.ua.gov.tr)

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Yeşim Akbaş Kadriye Bilmece H. Kübra Polat Begüm Taşdan Bekir Us (Hacettepe Üniversitesi BBY Lisans

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI

TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI MESLEK; Bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı, Diğer insanlara yararlı bir hizmet ya da ürün sağlamaya yönelik olan, Kuralları toplumca belirlenmiş, Belli eğitimle kazanılan

Detaylı

VEFA LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN DEMOGRAFİK YAPISI ( ) 26/11/2014

VEFA LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN DEMOGRAFİK YAPISI ( ) 26/11/2014 ÖĞRENCİLERİNİN DEMOGRAFİK YAPISI (1 15) 26/11/14 Uzm. Psk. Dnş.Tarık SEKMENLİ Uzm. Psk. Dnş.Sevda SARIBEYOĞLU PEMPE Toplum bireylerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve toplumsal açık bir sistem

Detaylı

İlköğretim Matematik Öğretmeni Adaylarının Meslek Olarak Öğretmenliği

İlköğretim Matematik Öğretmeni Adaylarının Meslek Olarak Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmeni Adaylarının Meslek Olarak Öğretmenliği 1 Seçmeye Yönelik Motivasyonlarının İncelenmesi Derya ÇELİK, Ra aza GÜRBÜZ, Serhat AYDIN, Mustafa GÜLER, Duygu TAŞKIN, Gökay AÇIKYILDIZ

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE:

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: DUYURU Tarih: (01.12.2015) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (DİKEY VE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ DAHİL) YENİ ÖĞRENCİ ANKET FORMU, BİLGİ TOPLAMA ANKETİ VE ÖĞRENCİ TANITIM-İLETİŞİM FORMLARINI

Detaylı

Antalya, 2015 FEP. Katılımcı Anket. Sonuçları

Antalya, 2015 FEP. Katılımcı Anket. Sonuçları FEP Katılımcı Anket Sonuçları Antalya, 2015 w Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Formatör Eğitim Programı (FEP) Uygulama Değerlendirme Raporu (Yönetici Özeti) Antalya da 10.11.2014 ile

Detaylı

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 1886 ÖZEL GETRONAGAN ERMENĐ LĐSESĐ R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 2010 2011 Kız olursa Sarin, erkek olursa Masis Erkek olursa doktor, kız olursa öğretmen KENDĐNĐ TANIMA VE MESLEK SEÇĐMĐ Sevgili veliler,

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE:

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (DİKEY VE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ DAHİL) YENİ ÖĞRENCİ ANKET FORMU, BİLGİ TOPLAMA ANKETİ VE ÖĞRENCİ TANITIM-İLETİŞİM FORMLARINI (FOTOĞRAF DAHİL) DOLDURUP

Detaylı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Sunu Planı E-Mezun web Portalı ve Veriler 2017 Yılı E-Mezun Araştırma Sonuçlarına Göre; Mezunlardan Elde Edilen Bulgular

Detaylı

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunları Derneği (İFMED) Meslek Lisesi Eğitim Araştırması

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunları Derneği (İFMED) Meslek Lisesi Eğitim Araştırması İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunları Derneği (İFMED) Meslek Lisesi Eğitim Araştırması Ülkemiz gündemine daha çok üniversiteye girişte katsayı oranı ve güncel siyaset konularıyla gelen Meslek

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ YENİ GELEN ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ YENİ GELEN ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ YENİ GELEN ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRMESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SORULAR Soru 1. Hangi şehirden geliyorsunuz?... 2 Soru 2. Yerleştiğiniz puanınızı giriniz.... 3 Soru

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ.

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ. Sınıfı: Tarih Öğrencinin Adı Soyadı: Okul Numarası: Cinsiyeti Kadın Erkek Mezun Olduğunuz Lise ve İli Öğrencinin İletişim Bilgileri: Adres: Medeni Durumunuz: Danışmanın Adı Soyadı: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Detaylı

İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015

İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015 İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 16 23 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Örneklem

Detaylı

MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır.

MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır. MESLEK SEÇİMİ MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi, beceri, ustalık, sevgi ve ilgi isteyen sürekli

Detaylı

BURDUR İLİNDE SPORA KATILIMIN SOSYO EKONOMİK BOYUTUNUN ARAŞTIRILMASI

BURDUR İLİNDE SPORA KATILIMIN SOSYO EKONOMİK BOYUTUNUN ARAŞTIRILMASI 996 I.BURDUR SEMPOZYUMU BURDUR İLİNDE SPORA KATILIMIN SOSYO EKONOMİK BOYUTUNUN ARAŞTIRILMASI Kemal FİLİZ * Kadir PEPE ** ÖZET Araştırmada, Burdur ilinde aktif spor yapan sporcuların sosyoekonomik profillerinin

Detaylı

ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma Hakkında Seçmen Davranışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler Örneklemin

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİKÎ BİLGİLER BİRİMİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİKÎ BİLGİLER BİRİMİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİKÎ BİLGİLER BİRİMİ 2012-2013 MEZUNLARININ ÜNİVERSİTEYE VE MEZUN OLDUKLARI FAKÜLTELERE/YÜKSEKOKULLARA/ MESLEK YÜKSEKOKULLARA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ KASIM 2013 ESKİŞEHİR 2012-2013

Detaylı

ANKARA 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ANKARA 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 ANKARA 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma Hakkında Seçmen Davranışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ

ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ ÖZEL SEKTÖR DOSYASI: KOBİLERİN İSTİHDAMA KATKISI VE EKONOMİK BEKLENTİLERİ Bu çalışma; (OKFRAM) ve İKSARA Araştırma ve Danışmanlık işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma örneklemi, Türkiye deki faal

Detaylı

MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014

MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 20-23 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Muş Belediyesi

Detaylı

Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları

Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları tepav Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları Efşan Nas Özen Ankara, 07.05.2014 Çerçeve Neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduk? İngilizce

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar...

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar... BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Reklam Çalışanları Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı. Araştırmada

Detaylı

Aile Hekimliği Anabilim Dalı Dönem VI Öğrencileri Staj Değerlendirme

Aile Hekimliği Anabilim Dalı Dönem VI Öğrencileri Staj Değerlendirme Aile Hekimliği Anabilim Dalı 2012-2013 Dönem VI Öğrencileri Staj Değerlendirme Sunum Planı Staj Hakkında Genel Bilgiler Değerlendirme Yöntemleri Sonuçlar Genel Bilgiler T.C. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Detaylı

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI?

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI? NASIL BİR? Yabancı dil bilen Evli Denizlili Genç Eğitimli Tanınan Yönetici Başarılı Orta yaşlı Bekar Varlıklı Giriş Belediye Başkanı Profili Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİLGİ ANKETİ SORULARINA VERİLEN YANITLARIN DAĞILIMI Eğitim-Öğretim Yılı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİLGİ ANKETİ SORULARINA VERİLEN YANITLARIN DAĞILIMI Eğitim-Öğretim Yılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİLGİ ANKETİ SORULARINA VERİLEN YANITLARIN DAĞILIMI 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Kişisel Bilgiler Medeni haliniz 100,00% 21823 Bekâr 95,59% 20860 Dul 0,22%

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI ŞUBAT 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI ŞUBAT 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI ŞUBAT 2014 SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırmanın amacı; Seçmenlerin siyasi parti tercihlerini ve ülke gündemini meşgul eden konularla ilgili kanaatlerini tespit etmektir.

Detaylı

EĞİTİM İŞ ANNE BABALARIN ÖSS SINAVI SONRASI BEKLENTİ VE KAYGILARININ TESPİT EDİLMESİ ARAŞTIRMA NO:2 GENEL EĞİTİM SEKRETERLİĞİ 14.06.

EĞİTİM İŞ ANNE BABALARIN ÖSS SINAVI SONRASI BEKLENTİ VE KAYGILARININ TESPİT EDİLMESİ ARAŞTIRMA NO:2 GENEL EĞİTİM SEKRETERLİĞİ 14.06. 2009 EĞİTİM İŞ EĞİTİM VE BİLİM İŞGÖRENLERİ SENDİKASI ANNE BABALARIN ÖSS SINAVI SONRASI BEKLENTİ VE KAYGILARININ TESPİT EDİLMESİ ARAŞTIRMA NO:2 GENEL EĞİTİM SEKRETERLİĞİ 14.06.2009 ARAŞTIRMANIN AMACI Araştırmanın

Detaylı

Asistan Gözüyle Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı ve Eğitimi

Asistan Gözüyle Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı ve Eğitimi Asistan Gözüyle Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı ve Eğitimi Beklentiler Öneriler Arş. Gör. Dr. Yeşim BEŞLİ Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD TRABZON I.Ulusal Klinik Mikrobiyoloji

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ANKARA 2018 2 İçindekiler Sayfa 1. Giriş ve Amaç... 4 2. Gereç ve Yöntem... 4 2.1. Araştırmanının Türü ve Örneklem...

Detaylı

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı?

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı? T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLK VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI İÇİN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILSONU ÇALIŞMA RAPORU Okulunuzda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yürütülen

Detaylı

UHUK Murat SEZGİN 1 Uşak Üniversitesi /İletişim Fakültesi, Uşak. Zübeyde KAYA 2 Uşak Üniversitesi/Sivil Havacılık MYO, Uşak

UHUK Murat SEZGİN 1 Uşak Üniversitesi /İletişim Fakültesi, Uşak. Zübeyde KAYA 2 Uşak Üniversitesi/Sivil Havacılık MYO, Uşak VI. ULUSAL HAVACILIK VE UZAY KONFERANSI 28-30 Eylül 2016, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULUNDA ÖĞRENİM GÖRMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERİN PROGRAMLARI TERCİH ETME NEDENLERİ VE KARİYER

Detaylı

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma Giriş Seçime Doğru Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte olan vatandaşlarla görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında; Pamukkale ilçesinde 411 kişi, Merkezefendi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Mart 2014 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması PollMark Araştırma tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye Siyasi Gündem Araştırmalarının

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK BÜLTENİ MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli Velimiz; Meslek seçiminin öneminin anlatıldığı ve siz değerli velilerimize yönelik önerileri

Detaylı

AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014

AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 23-25 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Ağrı Belediyesi

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar 12 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla hhkosal@sakarya.edu.tr Bu formu düzenle Özet 1. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne giriş yılınız: 2008 2007 2005

Detaylı

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI Prof. Dr. Nezih Güven (ODTÜ, Rektör Danışmanı) Doç. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör (ODTÜ,Sosyoloji Blm.) Y. Doç. Dr. Mustafa Şen (ODTÜ, Sosyoloji Bölümü) Bağlantı

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI Ağustos, 2014 İçindekiler Araştırma Hakkında Örneklemin Demografisi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki Seçmen Davranışına Yönelik Analizler Genel Seçimlerde

Detaylı

MESLEKİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEK SEÇME YETERLİLİKLERİ VE MESLEK SEÇİMLERİNE ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ

MESLEKİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEK SEÇME YETERLİLİKLERİ VE MESLEK SEÇİMLERİNE ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ MESLEKİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEK SEÇME YETERLİLİKLERİ VE MESLEK SEÇİMLERİNE ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ Proje Ekibi Halil Yakup ÇOŞKUN Yasin ÇAĞIL Danışman Öğretmen: Volkan Alparslan KILIÇ Körfez

Detaylı

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 KÜNYE Proje Adı Araştırma Sahibi Araştırma Evreni Adayların Dershane Algısı Araştırması İKSara A.Ş. Toplumsal Gündem Araştırmaları Nisan 2012 Türkiye de üniversiteye

Detaylı

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU çok fazla: 26,83 1. Soru çok az 17,07 26,83 2. Soru az; 14,63 az: 17,07 Az; 19,51 fazla: 21,95 orta: 17,07 24,39 14,63 çok fazla: 12,19 fazla: 41,46 3. Soru çok az:9,75

Detaylı

Meslekleri Tanıtma Kulübü

Meslekleri Tanıtma Kulübü 1 Önünüzde birden çok seçenek var. Peki bu seçenekleri nasıl eleyeceksiniz? Nasıl bir tercih listesi oluşturursanız kendinizi vicdanen daha rahat hissedeceksiniz? Mesleki tercihleri oluştururken nelere

Detaylı

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim, kurum ya da kuruluşlarında; öğrencilere konaklama işletmeciliği konularda bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ Kamil AKBAYIR Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi A.B.D., VAN ÖZET: Bu çalışmada,

Detaylı

T.C. Niğde Üniversitesi

T.C. Niğde Üniversitesi T.C. Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi (TBTF) Lisans Öğrenci iyet Anketi 2015-2016 Bu veri toplama aracı, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 12 21 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Balıkesir

Detaylı

OYDER Koçfinans Bayi Memnuniyeti Araştırması Raporu Otomobil Müşterileri Profil Araştırması Raporu

OYDER Koçfinans Bayi Memnuniyeti Araştırması Raporu Otomobil Müşterileri Profil Araştırması Raporu OYDER Koçfinans Bayi Memnuniyeti Araştırması Raporu Otomobil Müşterileri Profil Araştırması Raporu Kasım 2012 Aralık 2012 GfK 2012 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Aralık 2012 1 Araştırmanın

Detaylı

KİŞİYE UYGUN MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

KİŞİYE UYGUN MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ KİŞİYE UYGUN MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Kişinin gelecekteki yaşam tarzını belirlenmesinde dönüm noktası olan mesleğini seçmesi; doğru ve isabetli karar vermesi tüm hayatının kalitesini ve mutluluğunu etkiler.

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MEMNUNİYET ANKETİ NİSAN 2014

KIRKLARELİ İLİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MEMNUNİYET ANKETİ NİSAN 2014 KIRKLARELİ İLİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MEMNUNİYET ANKETİ NİSAN 2014 Sayın katılımcı, bu araştırma Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Anketi cevaplamak için ayırdığınız

Detaylı

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN ÜNİVERSİTEDE KULLANIMINA YÖNELİK ALIŞKANLIKLAR ve BEKLENTİLER: BETİMLEYİCİ BİR ÇALIŞMA

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN ÜNİVERSİTEDE KULLANIMINA YÖNELİK ALIŞKANLIKLAR ve BEKLENTİLER: BETİMLEYİCİ BİR ÇALIŞMA ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN ÜNİVERSİTEDE KULLANIMINA YÖNELİK ALIŞKANLIKLAR ve BEKLENTİLER: BETİMLEYİCİ BİR ÇALIŞMA Doç. Dr. Kürşat ÇAĞILTAY, Doç. Dr. Soner YILDIRIM, İsmahan ARSLAN, Ali GÖK, Gizem GÜREL,

Detaylı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Ek D - Değerlendirme Kriterleri Aşamaları 1-3 A TİPİ BURSLAR Lisans (L) AŞAMA 1 Başvuru formu ve destekleyici belgeler 2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Resmi ve İdari gereklilikler

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Bu çalışmanın amacı, Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

Birlikte Yürüyoruz. Görme Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak Amaçlı Hazırlanmış Araştırma Raporu Ekim 2012

Birlikte Yürüyoruz. Görme Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak Amaçlı Hazırlanmış Araştırma Raporu Ekim 2012 Birlikte Yürüyoruz Görme Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak Amaçlı Hazırlanmış Araştırma Raporu Ekim 2012 ARAŞTIRMANIN KİMLİĞİ 2 ARAŞTIRMANIN ADI Birlikte Yürüyoruz- Görme Engellilerle Birlikte

Detaylı

Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Süleyman SÜRÜL Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Trabzon 2013 Nelerden Bahsedeceğiz *Rehberlik Nedir? *Rehberlikte Hizmet Alanları *Mesleki

Detaylı

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ / BURS BAŞVURU FORMU ( )

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ / BURS BAŞVURU FORMU ( ) KİMLİK BİLGİLERİ T.C. Kimlik No : Adı Soyadı : Baba Adı : Ana Adı : Doğum Yeri : İli: İlçesi: Mah/Köy : Cinsiyet : Cilt No : Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) : Medeni Hali : Aile Sıra No : Sıra No : LİSANS ÖĞRENCİSİYİM

Detaylı

Uygulamalı Meslek Derslerindeki Blok ve Entegre Öğretim Yöntemlerinin Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi

Uygulamalı Meslek Derslerindeki Blok ve Entegre Öğretim Yöntemlerinin Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi Tıp Eğitimi Dünyası Sayı: 13 Ekim 2003 8 Uygulamalı Meslek Derslerindeki Blok ve Entegre Öğretim Yöntemlerinin Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi Saadet Yazıcı ÖZET Bu çalışma, hemşirelik öğrencilerinin

Detaylı

İSTANBUL 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

İSTANBUL 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 İSTANBUL 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma Hakkında Seçmen Davranışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI Kasım 2007 İÇİNDEKİLER Metodoloji I. Araştırmanın Metodoloji ve Örneklemin Yapısı II. Örneklemin Mezhep Bağlılığı ile İlgili Yapısı III. Dindarlık Algısı IV. Din

Detaylı

Üniversite Öğrencilerinin İş Bulma ve Kariyer Beklentilerinin İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden Etkilenmesi: Yalova Üniversitesi Örneği

Üniversite Öğrencilerinin İş Bulma ve Kariyer Beklentilerinin İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden Etkilenmesi: Yalova Üniversitesi Örneği Üniversite Öğrencilerinin İş Bulma ve Kariyer Beklentilerinin İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden Etkilenmesi: Yalova Üniversitesi Örneği Doç. Dr. Orhan KOÇAK Arş. Gör. Aysel KAYA Çağrı KIRTAY Genel

Detaylı

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 BATMAN ERKEN SEÇİM M SEÇMEN EĞİE ĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma rma Hakkında Seçmen Davranış ışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU KİMLİK BİLGİLERİ T.C. Kimlik No : Adı Soyadı : Baba Adı : Ana Adı : Doğum Yeri : Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) : Medeni Hali : İli: İlçesi: Mah/Köy : Cinsiyet : Cilt No : Aile Sıra No : Sıra No : ÖĞRENİM BİLGİLERİ

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 AİLE İÇİ İLETİŞİM VE SINAV KAYGISI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Motivasyonu Arttırma ve Hedef Belirleme Hedef Belirlerken Göz Önünde Bulundurulacak

Detaylı

- TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI

- TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI -YÖK ÜN YAPTIĞI ANKET SONUÇLANDI - TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI -ADAYLARIN %94 Ü DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ, %6 SI İSE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ TERCİH EDEBİLECEKLERİNİ BELİRTTİ

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Ek 3.1 Öğrenci Ders Değerlendirme Anketi

Ek 3.1 Öğrenci Ders Değerlendirme Anketi Ek 3.1 Öğrenci Ders Değerlendirme Anketi DERS ANKETĠ FORMU Değerli Öğrencilerimiz, Bu anket, çağdaş mühendislik eğitiminin verilebilmesi ve eğitimin alt yapısının geliştirilmesine yönelik çalışmaların

Detaylı

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Türkiye nin en önemli sorunu hakkındaki görüşleri En

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU KİMLİK BİLGİLERİ T.C. Kimlik No : Adı Soyadı : Baba Adı : Ana Adı : Doğum Yeri : Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) : Medeni Hali : İli: İlçesi: Mah/Köy : Cinsiyet : Cilt No : Aile Sıra No : Sıra No : ÖĞRENİM BİLGİLERİ

Detaylı

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ* Sayın katılımcı bu anket, bölümümüzdeki araştırma görevlilerinin uzmanlık eğitim programları hakkındaki duygu ve düşüncelerini

Detaylı

SEVİYE BELİRLEME SINAVI

SEVİYE BELİRLEME SINAVI SEVİYE BELİRLEME SINAVI SINAV MARATONUNDA VELİLERE LERE DÜŞEN D GÖREVLER SBS PUANI İLE YERLEŞİ ŞİLECEK OKULLAR FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ANADOLU İMAM

Detaylı

YEŞİLAY MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI

YEŞİLAY MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI YEŞİLAY MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI MADDE BAĞIMLILIĞI VE MADDE BAĞIMLILARININ KARİYER PLANLAMALARI 20-21 NİSAN 2015 - ANKARA DEĞERLENDİRME RAPORU MADDE BAĞIMLILIĞI VE MADDE BAĞIMLILARININ KARİYER PLANLAMALARI

Detaylı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Araştırma Nisan 2017 tarihinde Çanakkale Gezisi ne katılan muhtarlar ve vatandaşlar ile yüz yüze ile görüşme yöntemiyle yapılmıştır. Görüşülen 417 kişinin geziden memnuniyetleri

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Anketi Sonuçları

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi Mezun Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 9.1.217 Mezun Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3 Mezun Anketi Sonuçları 4-12 Mezun Anketi 13-14 2 YÖNETİCİ

Detaylı

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ :

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ : KURS NUMARASI KURS ÖĞRETMENİ ÖĞRETİM YILI KURS ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONU E-POSTA ADRESİ MEZUN OLDUĞU OKUL / YIL BRANŞI KURSUN KURSUN ADI KURSUN YERİ BAŞLAMA - BİTİŞ TARİHİ BAŞLAMA - BİTİŞ SAATİ KURS AÇMA

Detaylı

Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir

Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir Lisans programlarını tercih edebilmek için gerekli olan baraj puanını aşmasına rağmen, tercih yapmayan adaylardan anket çalışmasına katılanların

Detaylı

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU Bu yıl birincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunun katılımcılar ve ziyaretçiler gözünden etkililiğin

Detaylı

ÖĞRENCİLERİNİN SOSYO DEMOGRAFİK PROFİLİ VE PSİKO-SOSYAL SORUNLARI

ÖĞRENCİLERİNİN SOSYO DEMOGRAFİK PROFİLİ VE PSİKO-SOSYAL SORUNLARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN SOSYO DEMOGRAFİK PROFİLİ VE PSİKO-SOSYAL SORUNLARI Araştırmanın Yürütücüleri Hacer

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

YALOVA YEREL SEÇİMLER. Mayıs, 2014

YALOVA YEREL SEÇİMLER. Mayıs, 2014 YALOVA YEREL SEÇİMLER SEÇMEN EĞİE ĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Mayıs, 2014 ANAR, ISO 9001, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma rma Belgesi) sahibidir ve tüm t m işi süreçlerinde ISO 9001, ISO 20252 ve GAB standartlarına

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANALİZİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANALİZİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 07-08 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANALİZİ 07-08 Akademik Yılı itibariyle, Dumlupınar Üniversitesi nin farklı birimlerinde toplam 55.06 öğrenci öğrenim görmektedir. İç

Detaylı

HEMŞİRELERİNİN UYGULADIKLARI HASTA EĞİTİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Uzm. Hem. Aysun ÇAKIR

HEMŞİRELERİNİN UYGULADIKLARI HASTA EĞİTİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Uzm. Hem. Aysun ÇAKIR HEMŞİRELERİNİN UYGULADIKLARI HASTA EĞİTİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Uzm. Hem. Aysun ÇAKIR GİRİŞ Hasta eğitimi, sağlığı koruyan ve bireylerde davranış değişikliği geliştirmeye yardım eden öğrenim deneyimlerinin

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER KARARI YETKİNLİK İLE MESLEKİ SONUÇ BEKLENTİSİ İLİŞKİSİ: (KMYO ÖRNEĞİ)

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER KARARI YETKİNLİK İLE MESLEKİ SONUÇ BEKLENTİSİ İLİŞKİSİ: (KMYO ÖRNEĞİ) BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER KARARI YETKİNLİK İLE MESLEKİ SONUÇ BEKLENTİSİ İLİŞKİSİ: (KMYO ÖRNEĞİ) C. Gazi UÇKUN 1, Seher UÇKUN 2, Burcu ÜZÜM 3 Özet Bireyler kendi beceri

Detaylı

SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi

SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi SAÜ Fizik Bölümü Mezunları Anketi Değerli SAÜ Fizik Mezunu, bu anketin amacı siz değerli mezunlarımızın görüşleri doğrultusunda bölümümüz ile ilgili çeşitli eğilimleri, beklentileri, eksiklik ya da memnuniyeti

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin Mezuniyet Sonrası Beklentileri

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin Mezuniyet Sonrası Beklentileri Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin Mezuniyet Sonrası Beklentileri Ayşe Yelda Güneyoğlu Vildan Kandur Semra Temel Feride Yıldız Hacettepe Üniversitesi BBY Lisans

Detaylı

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 KONYA ERKEN SEÇİM M SEÇMEN EĞİE ĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma rma Hakkında Seçmen Davranış ışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRETMENİ

SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇ RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇ RAPORU 2006-2007 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKETİ SONUÇ RAPORU GENEL BİLGİLER: 1. Sınıflara Göre Öğrenci Sayısı: 1. Sınıf 63 27,4 2. Sınıf 49 21,3 3. Sınıf 58 25,2 4. sınıf 60 26,1 2. Öğrencilerin

Detaylı

Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Burs Programı. 2018/19 Akademik Yılı EK 1. Kategoriler /Alt-Kategoriler ve Uygunluk Kriterleri Özeti

Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Burs Programı. 2018/19 Akademik Yılı EK 1. Kategoriler /Alt-Kategoriler ve Uygunluk Kriterleri Özeti Proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilip British Council tarafından yürütülmektedir. Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Burs Programı 2018/19 Akademik Yılı EK 1 Kategoriler /Alt-Kategoriler ve Uygunluk

Detaylı

Üniversite Öğrenci Memnuniyet Anket Sonuçları

Üniversite Öğrenci Memnuniyet Anket Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 11.5.17 Üniversite Öğrenci iyet Anket Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 2-3 Öğrenci iyet Anketi Sonuçları 4-28 Öğrenci

Detaylı

TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI (TBM)

TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI (TBM) TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI (TBM) Diyanet İşleri Başkanlığı TBM Uygulayıcı Eğitimi Programı Değerlendirme Raporu 23-26 Kasım 21 Darıca/Kocaeli İÇİNDEKİLER A. Yönetici Özeti 3 B. Ön Test

Detaylı

Yerleşik Tarım Çalışanlarının Zirai İlaçlama ve İş Kazaları ile İlgili Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi

Yerleşik Tarım Çalışanlarının Zirai İlaçlama ve İş Kazaları ile İlgili Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi Yerleşik Tarım Çalışanlarının Zirai İlaçlama ve İş Kazaları ile İlgili Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi Giriş ve Amaç-1 Türkiye İstatistik Kurumu nun(tüik) Mayıs 2017 İşgücü İstatistiklerine

Detaylı

KALKINMANIN SÜREKLİLİĞİ KALİTELİ BEŞERİ SERMAYE İLE MÜMKÜN

KALKINMANIN SÜREKLİLİĞİ KALİTELİ BEŞERİ SERMAYE İLE MÜMKÜN 2016 TEMMUZ AĞUSTOS - SEKTÖREL KALKINMANIN SÜREKLİLİĞİ KALİTELİ BEŞERİ SERMAYE İLE MÜMKÜN Bilişim teknolojilerinin ucuzlaması ve yaygınlaşması bilgi akışını hızlandırdı. Bunun sonucunda da yoğun bilgi

Detaylı