Vize başvurunuzda sunmanız gereken belgelere ilişkin kılavuz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Vize başvurunuzda sunmanız gereken belgelere ilişkin kılavuz"

Transkript

1 Vize başvurunuzda sunmanız gereken belgelere ilişkin kılavuz Puana dayalı sistem başvuruları için bu websitesindeki PBS kontrol formlarını okumanız gerekmektedir. Bizler (Birleşik Krallık Sınır Dairesi) vize başvurusu için zorunlu belgeleri sıralayan bir liste vermiyoruz. Aşağıdakiler başvurunuzun Göçmen Kanunları na uygun olup olmadığına karar vermemize yardımcı olabilecek belgeler hakkında bilgi niteliğindedir.aynı zamanda bu belgelerı neden görmek istediğimiz de açıklanmıştır. Bu kılavuzu vize başvurunuzda size yardımcı olması için kullanmalısınız. Mümkünse belgelerinizin asıllarını ve bizde kopyasının bulunması gerektiği durumlar olabileceği için de birer fotokopilerini sunmalısınız. Aşağıdaki liste vize başvurunuzla sunmanız zorunlu olan belgeler olarak düşünülmemelidir ve bu belgelerin sunulması size kesin olarak vize verileceği anlamına gelmez.size vize başvurunuza yardımcı olabileceğinden sözetmediğimiz başka belgeler de görmek isteyebiliriz. Aşağıda belirtilen bütün belgeleri getirmenizi beklemiyoruz,yalnızca sizinle ve başvuru türünüzle ilgili olanları sunmalısınız. Başvurunuzu ve hatta gelecek 10 yıl içindeki bütün başvurularınızı reddedeceğimiz anlamına geldiğinden asla sahte ya da gerçeği yansıtmayan belge sunmamalısınız. Neden belge görmek istiyoruz? Vize başvuru formu vize memuruna Birleşik Krallık a neden seyahat etmek istediğinizi açıklayabildiğiniz bir araçtır. Başvuru formunuzda yazdıklarınızı belgelerinizle nasıl destekleyebileceğinizi ve beyanatınızın doğru olduğunu nasıl gösterebileceğinizi düşünmelisiniz. Vize memuru başvuru formunuzu, pasaportunuzu, seyahat geçmişinizi ve belgelerinizi dikkatli bir biçimde inceleyerek ve verdiğiniz bilgilerin doğru olup olmadığına ilişkin kanaatine dayanarak kararını verir. Buna olasılıklar dengesi diyoruz. Aşağıdaki örnek, başvurunuzda verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu göstermek için belgelerinizi nasıl kullanacağınızı göstermektedir Örnek 1: Başvuru formunuzda oto tamircisi olduğunuzu yazdınız. İşvereninizden işinizle ilgili bilgileri içeren bir yazı sunmalısınız.bu yazı kurumun resmi yazışma kağıdına yazılmış, işvereniniz tarafından imzalanmış ve tarih atılmış olmalı ve işvereninizin irtibat bilgilerini içermelidir.

2 Örnek 2: 3000$ lık bakiye gösteren bir banka ekstresi sundunuz. Bu para hesabınıza yeni yatırılmıştı ve 6 aylık gelirinize denk düşmekte. Birleşik Krallık seyahatiniz için yeterince paranız olduğunu gösterdiniz ancak bu paranın hala sizin kullanımınıza açık olduğunu ve bu parayı seyahatiniz için harcayabilecek ekonomik güce sahip olduğunuzu göstermediniz. Vize memuruna bu paranın nereden geldiğini gösterecek belgeler de sunmanız gerekebilir. Mali durum ve iş belgeleriniz Şu andaki ekonomik durumunuzu ve işinizi gösteren belgeleri de sunmayı düşünmelisiniz. Seyahat masraflarınızı kendiniz karşılayamayacaksanız, vize memuruna paranın nereden geldiğini göstermelisiniz. Kendiniz çalışmıyor ve geçiminizi bir başkası sağlıyorsa (örneğin evhanımı, emekli ya da çocuksanız) geçiminizi sağlayan kişiyle ilgili belgeler de sunmalısınız. Mali ve iş durumunuzu gösterecek belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu sadece bir kılavuzdur, bütün bilgileri içeren bir liste değidir. Bütün bu belgeleri sunmanızı istemiyoruz, yalnızca sizinle ilgili olanları getirmelisiniz. Banka dökümleri Banka cüzdanları Banka yazısı ya da bakiye belgesi Maaş bordroları İşvereninizden yazı Bunlar üç ile altı aylık süreçte hasaba yatırılan ya da hesaptan çekilen miktarları gösterir. Hesap sahibinin adı da yazılmıs olmalıdır. Hesap birden çok kişiye ait ise (ortak hesap) bu kişilerin kim olduğunu ve bu ortak parayı kullanmanıza izin verdiklerini göstermelisiniz. Bu hesap bakiyesini, hesap sahibinin adını ve hesabın açıldığı tarihi gösterir. Son 3 ila 6 aylık dönemi içermelidir.maaşınız doğrudan banka hesabınıza yatırılıyorsa bu ödemeleri gösteren dökümleri de sunmalısınız. Bu yazı resmi şirket kağıdına yazılmış olmalı ve bu işverenle ne kadar süredir çalıştığınızı, şu andaki maaşınızı, işten izinli olduğunuzu ve bu iznin ücretli mi ücretsiz mi olduğunu belirtmelidir. İş ziyaretçisiyseniz kiminle, neden görüşeceğiniz, ne kadar kalacağınız ve masraflarınızı kimin karşılayacağı da belirtilmiş olmalıdır. Ev hizmetlisi olarak başvuru yapıyorsanız bu işverenle son12 aydır çalıştığınızı da kanıtlamalısınız. Vergi belgeleri (iş ya da kişisel) Şirket tescil belgeleri Vergi dairesinden geliriniz ve ödediğiniz vergiyi gösteren güncel vergi belgelerinizi sunmalısınız. İş sahibinin adı ve işin ne zamandan beri faaliyette

3 olduğunu göstermelidir. İş hesapları Tapu ya da tarımsal ürün makbuzları Bunları sunduğunuz taktirde bu parayı kullanma izniniz olduğunu da göstermelisiniz. Tapu birkaç kişinin adına kayıtlısa sizin payınızı göstermelisiniz. Araziden gelir olması durumunda bu gelirden size ne kadar düştüğünü de göstermelisiniz. Ekstra Belgeler Yukarıda sözü geçen belgelerin dışında koşullarınıza ve başvurduğunuz vize türüne göre sunmak isteyebileceğiniz başka belgeler de olabilir. Eski pasaportlar (varsa) Nüfus Kağıdı Oturum izni Otel rezervasyonlarınız ve seyahat planlarınız Üniversite ya da okul yazısı Ebeveyinden Muvafakatname Aktarma destinasyonu için teyitli uçak bileti rezervasyonu ve vizesi Doktor/Hastane Randevusu Yazısı Birleşik Krallık taki okuldan yazı ya da davetiye Sehayat ettiğiniz ülkeleri gösterir Nüfus kağıdı veren bir ülkenin vatandaşı iseniz, kimliğinizi kanıtlamak amacı ile, ekstra belge olarak nüfus kağıdınızı sunmalısınız. Başvuru yaptığınız ülkenin vatandaşı değilseniz o ülkedeki yasal kalış durumunuzu gösteren resmi kimlik belgelerinizi de sunmalısınız. Ziyaretçi ya da turist olarak seyahat edecekseniz bunları sunmalısınız.(vizenizi alana kadar herhangi bir ödeme yapmamalısınız) Ülkenizde öğrenciysenız kayıt tarihiniz ve izinli olduğunuz sureyi göstermelidir. 18 yaşın altındaysanız ve ebeveyinlerinizden biri ya da vasinizle seyahat edecekseniz onlardan seyahat etmenize izin verdiklerine ilşkin yazı sunmalısınız. Doğrudan Hava Aktarması Vizesi için başvuruyorsanız gereklidir.gittiğiniz ülkeye uçak bileti rezervasyonunuz ve vizeniz olmalıdır. Vizenizi alana dek herhangi bir ödeme yapmamalısınız. Birleşik Krallık ta Tedavi görme planınız varsa Birleşik Krallık taki doktor ya da hastaneden bu randevunun nerede gerçekleşeceğini ve ödemenin sizin tarafınızdan yapılacağını belirten bir yazı olmalıdır. Öğrenci Ziyaretçi olarak başvuruyorsanız Birleşik Krallık taki okuldan bir öğrenim programına kayıtlı olduğunuzu ve ödemelerinizi yaptığınızı belirten bir yazı sunmalısınız. Eğlence ya da Spor sektöründeki kişi olarak Ziyaret amacıyla başvuru yapıyorsanız organizatörden sizin Birleşik Krallık taki etkinlikle bağlantınızı açıklayan bir yazı sunmalısınız.

4 İş kontratı Ev hizmetlisi olarak başvuru yapıyorsanız işvereninizden Birleşik Krallık taki çalışma koşullarınızı belirten imzalı kontrat sunmalısınız. Birleşik Krallık taki sponsorunuzla ilgili belgeler Birleşik Krallık taki biri tarafından davet edildiyseniz ya da sponsorluğunuzu üstlendilerse, sponsorunuzdan aşağıdaki belgelerden bazılarını sunmak isteyebilirsiniz. Banka dökümleri ya da hesap defterleri Maaş bordroları ve P60 İşverenden yazı Sponsorluk beyanı ya da davetiye Mortgage belgesi, kira kontratı ya da evsahibinden yazı İş ziyareti davetiyesi Bir öğrenim programı için Kabul mektubu Vergi belgeleri (iş ya da şahsi) Pasaport ya da seyahat belgesi fotokopisi Home Office (İç İşleri Bakanlığı) izin yazıları (örneğin ILR,LLTR,ELTR) Bunlar üç ile altı aylık süreçte hesaba yatırılan ya da hesaptan çekilen miktarları gösterir.hesap sahibinin adı da yazılmıs olmalıdır. Son 3 ila 6 aylık dönemi içermelidir.maaşları doğrudan banka hesabına yatırılıyorsa bu ödemeleri gösteren dökümleri de sunmalısınız. Bu yazı resmi şirket kağıdına yazılmış olmalı, ne kadar süredir çalıştıklarını ve şu andaki maaşlarını göstermelidir. Aileniz, akrabanız ya da arkadaşlarınız sizi davet ettilerse onlarla ilişkiniz, nerden tanıdığınız ya da akrabalık dereceniz de açıklamalıdır. Bu mektupta ayrıca nerede kalacağınız ve masraflarınızı onların karşılayıp karşılamayacaklarının da belirtilmiş olması gerekmektedir. Mortgage ya da kiranın ödenmekte olduğu ve sizin de orada konaklamanıza izin verildiği yazılmalıdır. İş için gidiyorsanız görüşeceğiniz şirketten bir mektup sunmalısınız.bu yazı resmi şirket kağıdında yeralmalı, imzalanmış ve tarih atılmış olmalı ve irtibat bilgilerini içermelidir. Buna öğrenci ziyaretçi olarak gidiyorsanız gerek vardır ve bu yazıda programla ilgili bilgiler ve süresi de belirtilmiş olmalıdır. Vergi dairesinden gelirleri ve ödedikleri vergiyi gösteren güncel vergi belgeleridir. Bio-veri sayfasının (kişisel bilgilerin ve fotografın bulunduğu sayfalar) ve Birleşik Krallık taki yasal kalış durumlarını gösteren hertürlü damganın fotokopileridir. Bunları sponsorunuzun Birleşik Krallık taki yasal kalış durumunu gösterecek pasaportu ya da seyahat belgesi olmaması durumunda sunmalısınız.

5 Yerleşim, EEA ve diğer bağlantılı başvurular için ekstra belgeler Yukarıdaki belgelerin yanısıra yerleşim başvurusu yapmaktaysanız aşağıdakilerden bazılarını sunmayı düşünmelisiniz. Yalnızca başvurunuzla ilgili olanları sunmanızın yerinde olacağını unutmayınız. Evlilik cüzdanı ya da yasal partnerlik belgesi Boşanma belgesi Ölüm belgesi Doğum belgesi Çocukların doğum belgeleri Sponsorun pasaportu E postalar, mektuplar, kartlar, telefon faturaları, resimler Birleşik Krallık tan ev giderlerine dair faturalar (gaz,su ve elektrik) ve belediye vergisi faturaları Mortgage belgesi, kira kontratı ya da evsahibinden yazı Mülk inceleme raporu (PIR) Sponsor Beyanı (SU07/01 Formu) Eşinizin, yasal partnerinizin, nişanlınızın ya da gelecekte yasal partneriniz olacak kişinin yanına yerleşmeyi planlıyorsanız bu belgeleri sunmalısınız. Siz,eşiniz,yasal partneriniz,nişanlınız ya da gelecekte yasal partneriniz olacak kişi daha önceden boşanmışsa sunmalısınız. Siz, eşiniz, yasal partneriniz, nişanlınız ya da gelecekte yasal partneriniz olacak kişi daha once evlenmiş ve eşi ya da partneri vefat ettiyse sunmalısınız. Sizin, eşinizin, yasal partnerinizin, nişanlınızın ya da gelecekte yasal partneriniz olacak kişinin çocuğu varsa ya da siz 18 yaşın altındaysanız sunmalısınız. Sizin, eşinizin, yasal partnerinizin, nişanlınızın ya da gelecekte yasal partneriniz olacak kişinin çocuğu varsa sunmalısınız. Bio veri sayfaları ve sponsorunuzun Birleşik Krallık ta yasal kalış durumunu ve sizi ziyaret etmiş olduğunu gösterecek sayfalar ve her türlü damgadır. Bunları eşiniz, yasal partneriniz, nişanlınız ya da gelecekte yasal partneriniz olacak kişiyle gerçekten tanışmış olduğunuzu, ilişkinizin sürdüğünü ve birlikte yaşama niyetinde olduğunuzu kanıtlamada kullanabilirsiniz. Lütfen CD ya da video göndermeyiniz. Bunlarla sponsorunuzun adresini teyid etmiş olacaksınız Bunlarla mortgage ya da kiranın ödenmekte olduğunu ve o mülkte sizin de yaşamanıza izin verildiğini göstermiş olacaksınız. Bunu Birleşik Krallık taki yerel belediyenizden oranın sizin yaşamanız için de müsait olduğunu kanıtlamak amacıyla temin edebilirsiniz. Bu form yerleşim için (süresiz oturum izni) başvuran ebeveyinler, büyük anne/babalar ve diğer bağımlı aile bireyleri içindir.lütfen INF6 ya bakınız. Hangi belgeleri sunmam gerektiğine nasıl karar vereceğim?

6 Belgelerinizin başvurunuzun göç kanunlarındaki koşullara uygunluğuna ikna edici nitelikte olduğuna dikkat etmelisiniz. Sunduğunuz belgeler başvuru formunuzda verdiğiniz bilgilerin tam ve eksiksiz olduğunu göstermelidir. Aşağıda ziyaretçi,eş ya da yasal partner olarak belgelerinizi nasıl Göç Kanunları na uygun olduğunuzu gösterecek şekilde kullanabileceğinizi açıklayan iki örnek bulacaksınız. Ziyaretçiler,eşler ve yasal partnerler için farklı kurallar vardır ve siz kendi durumunuza uygun düşeni dikkatli bir şekilde incelemelisiniz.iki örnekte de bütün ziyaretçi,eş ve yasal partnerlerin uyması gereken genel kurallar bulunmaktadır. Aynı zamanda ne gibi belgeleri neden sunmanızın yararlı olacağı da açıklanmıştır. Örnek 1 - Ziyaretçi Kural Belgeler Neden sunmalısınız Birleşik Krallık ı altı aydan daha kısa bir süre için ziyaret etmek istiyorsunuz Ziyaretiniz bitince Birleşik Krallık tan ayrılma niyetindesiniz. Birleşik Krallık ta ziyaretiniz boyunca olabilecek bütün masraflarınızı orada çalışmadan ve kamu yardımına gereksinim duymadan karşılayabilecek yeterli mali gücünüz.var Ücretli ya da ücretsiz herhangi bir işte çalışma niyetiniz yok İş mektubu Otel Rezervasyonu ya da gezi planı Eski pasaportunuz Banka cüzdanları ya da maaş bordroları Sponsorluk mektubu Sponsorun banka dökümleri İş davetiyesi İş tescil belgeleri Bununla işinize geri dönme niyetinde olduğunuzu ve Birleşik Krallık ta yalnızca kısa bir sure kalacağınızı Bununla yalnızca turist olduğunuzu ve Birleşik Krallık ta kısa bir sure kalacağınızı Bununla daha once Birleşik Krallık a gidip geri geldiğinizi ve şimdi de büyük olasılıkla böyle yapacağınızı Seyahatiniz için yeterli paranız olduğunu Birleşik Krallık a davet edildiğinizi ve sponsorunuzun seyahatiniz için yeterli parası olduğunu Bununla iş toplantılarınızın olduğunu ve bu amaçla gittiğinizi gösterebillirsiniz. Bununla ülkenizde kendi işiniz olduğunu ve Birleşik Krallık ta çalışmak istemenizin pek de olası olmadığını Örnek 2 Eş ya da Yasal partner Kural Belgeler Neden sunmalısınız Evlilik cüzdanı ve nikah/düğün resimleri Partnerinizle yüzyüze tanıştınız ve evlilik ya da yasal partnerlik ilişkisi içindesiniz. İlişkiniz sürüyor ve birlikte yaşama niyetindesiniz. Eşiniz ya da yasal partneriniz yasal olarak Birleşik Krallık ta ikamet ediyor Siz ve eşiniz ya da yasal partneriniz arasındaki Mektuplar,resimler, ler Eşinizin ya da yasal partnerinizin pasaport fotokopisi Gerçekten yüzyüze tanışmış olduğunuzu ve yasal olarak evlendiğinizi gösterecektir. Birbirinizle iletişim durumunda olduğunuzu ve hala ilişkinizin sürdüğünü ve dolayısıyla da bırlikte yaşamayı planladığınızı gösterecektir. Partnerinizin milliyeti ve Birleşik Krallık taki yasal kalış durumunu gösterir.

7 İkinizin birlikte devlet yardımına gerek duymaksızın Birleşik Krallık ta yaşamanıza yetecek paranız var Eşiniz ya da yasal partnerinizin banka dökümleri ve maaş bordroları Evsahibinden mektup Mülk İnceleme Raporu (PIR) Bunlarla eşiniz ya da yasal partnerinizin sizi geçindirebilecek yeterince parası olduğunu Eşiniz ya da yasal partnerinizin belirttiğiniz adreste yaşadığını,kiranın ödendiğini ve evsahibinin sizin de o mülkte yaşamanıza bir itirazı olmadığını gösterecektir. Yerel belediyeden temin edebileceğiniz bu raporla oturacağınız mülkün fazla kalabalık olmayacağını göstermiş olursunuz. Ülkeye özel belgeler Nüfus kağıdı kopyası Önemli Noktalar Her zaman mümkünse belgelerin asıllarını sununuz. Bütün asıl belgelerin fotokopilerini de sununuz. Asıl belgelerin tercümelerini de sununuz. Hangi belgeleri sunmanızın yararlı olabileceğini iyi değerlendiriniz. Sahte ya da gerçeği yansıtmayan belge sunmayınız. Gereksiz ya da başvurunuzla ilgisi olmayan belge sunmayınız.bunu yapmak size birşey kazandırmayacaktır. Çalişmıyorsanız geçiminizi sağlayan kişinin mali durumunu gösteren belgeleri sununuz. Seyahat masraflarınızı başkası karşılıyorsa bunun nedenini belirtiniz ve o kişinin mali durumunu gösteren belgeleri sununuz.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır.

- Başvuru formundaki 17. kutucuğa ikametgah adresi yazılmalıdır. Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış (3. sayfadaki 37 nolu kutucuk ve 4. sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır) Schengen vize başvuru formu. (18 yaş altı çocukların vize

Detaylı

Vize başvurusunu yapan tüm başvuru sahipleri aşağıda belirtilen zorunlu şartları karşılaması gerekmektedir.

Vize başvurusunu yapan tüm başvuru sahipleri aşağıda belirtilen zorunlu şartları karşılaması gerekmektedir. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Vize, yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan ı sınırlı bir süre ziyaret etmesine izin vermek amacıyla verilmektedir. Eğer Bulgaristan da uzun bir süre (90 günden fazla)

Detaylı

İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU

İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Randevu Talep Edilen Şehir: o İstanbul o Ankara o İzmir o Gaziantep o Bursa Bu bölüm ATUS tarafından doldurulacaktır Tarih / İsim İNGİLTERE TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Bu formdaki cevaplarınız birebir konsolosluk

Detaylı

PERU VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR POLONYA VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

PERU VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR POLONYA VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR PERU VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, Peru Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi

Detaylı

Fransa vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir.

Fransa vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. Fransa vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. İŞ SEYAHATLERİ İşverenler İçin Gerekli Belgeler Fransa'daki firmadan davetiye Şirketin antetli

Detaylı

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız.

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız. Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri Portekiz Vatandaşları için 09:30-12:30 ve 14:30-16:00 arası (haftaiçi) Vize Başvuruları Öncelikle lütfen randevu alınız (E-mail: sconsular@ancara.dgaccp.pt Tel: 0312

Detaylı

Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır.

Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır. Çek Cumhuriyeti Konsoloslugu Schengen Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Şirket Ortakları-Tüccar-Sanayiciler Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR UKRAYNA KONSOLOSLUGU & BÜYÜKELÇİLİĞİ eski pasaporttan yeni pasaporta vize aktarımı yapmamaktadır. Uzun süreli vizeniz olsa da pasaportunuzu değiştirdiğinizde yeniden vize

Detaylı

Tüm vize başvurularında Nüfus Cüzdanınızın (TC Kimlik no bulunmalı) okunaklı fotokopisi gereklidir!!!

Tüm vize başvurularında Nüfus Cüzdanınızın (TC Kimlik no bulunmalı) okunaklı fotokopisi gereklidir!!! DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Tüm vize başvurularında Nüfus Cüzdanınızın (TC Kimlik no bulunmalı) okunaklı fotokopisi gereklidir!!! 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport : VİZE

Detaylı

İlk defa Romanya'ya seyahat edecek olan kişiler için şirketimiz sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir.

İlk defa Romanya'ya seyahat edecek olan kişiler için şirketimiz sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. İlk defa Romanya'ya seyahat edecek olan kişiler için şirketimiz sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. İŞ SEYAHATLERİ İşverenler İçin Gerekli Belgeler Romanya'daki Firmadan Davetiye (Romanya'da

Detaylı

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz. HOLLANDA VĐZESĐNDE DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport : VĐZEYE GEREK YOKTUR Gri (HĐZMET) Pasaport

Detaylı

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İspanya vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. Ayrıca daha önce schengen vizesi olmayanlardan tüm evrakların orjinalleri istenmektedir. İŞ

Detaylı

DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR

DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport Gri (HĐZMET) Pasaport Kırmızı (DĐPLOMATĐK) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR 2- Lütfen

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi ÇİN VİZESİ *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: Vize başvuru formu, tüm sorular cevaplanmış ve başvuran kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne ve Konsolosluk

Detaylı

ABD VİZESİ GENEL BİLGİ FORMU

ABD VİZESİ GENEL BİLGİ FORMU ABD VİZESİ GENEL BİLGİ FORMU SN. BAŞVURU SAHİBİ, ŞİRKETİMİZİN SİZİN ADINIZA VİZE BAŞVURUSUNU YAPABİLMESİ İÇİN ÖNCELİKLE AŞAĞIDAKİ SORULARI TAM VE EKSİKSİZ OLARAK DOLDURUNUZ VE KESİNLİKLE CEVAPSIZ BIRAKMAYINIZ;

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandasları vize almak zorundadır; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Gri (HĐZMET)

Detaylı

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Umumu mahsus(bordo) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Hususi(Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik(Siyah) pasaportlardan vize istenmemektedir. Pasaport

Detaylı

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : TURİSTİK VİZELER. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : Ülke Arması Ülke Bayrağı Başkenti : LONDRA İngiltere Büyükelçiliği başvuru sahiplerinin başvuruları sırasında parmak izi alınması uygulamasına geçtiği için

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yesil (HUSUSĐ) Pasaport : VĐZEYE GEREK YOKTUR Gri (HĐZMET) Pasaport : VĐZEYE GEREK

Detaylı

Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar

Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar 1. Gerekli Evrak Listesi 2. Dilekçe Örneği 3. Vize Başvuru Formu 1-) BULGARİSTAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ Ticari vize 1 adet tam doldurulmuş ve imzalanmış vize

Detaylı

KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU

KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU KANADA TASLAK VİZE BAŞVURU FORMU Bu formdaki cevaplarınız birebir konsolosluk sistemine işlenmektedir. Konsolosluk memuru verilen cevaplar ve sunulan evrakları karşılaştırarak başvurunuzu değerlendirmektedir.

Detaylı

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler Hollanda vizesi için ilk başvuru da konsolosluk görüşmeye çağırmakta olup,turistikler için Hollanda Schengen'i, ticariler içinse herhangi bir Schengen vizesi bulunması acentamızın sizin adınıza başvuru

Detaylı

Emekli Ev Hanımı Öğrenci. Şirket Sahipleri

Emekli Ev Hanımı Öğrenci. Şirket Sahipleri Şirket Sahipler Çalışanlar Devlet Mem. Esnaf ve Sanatka Avk./Dr./Ec Emekli Ev Hanımı Öğrenci Şirket Sahipleri Davetiye : İrlanda daki refereansınızdan İrlanda ca veya İngilizce yazılmış davetiye.davet

Detaylı

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası

Detaylı

Firmamız EMIRATES HAVAYOLLARI ile seyahat eden yolcuların vizesini almaya YETKĐLĐDĐR.

Firmamız EMIRATES HAVAYOLLARI ile seyahat eden yolcuların vizesini almaya YETKĐLĐDĐR. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Firmamız EMIRATES HAVAYOLLARI ile seyahat eden yolcuların vizesini almaya YETKĐLĐDĐR. 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport

Detaylı

İngiltere Vizesi. Ziyaret Vizesi. İngiltere Turist Vizesi İçin İstenen Belgeler

İngiltere Vizesi. Ziyaret Vizesi. İngiltere Turist Vizesi İçin İstenen Belgeler İngiltere Vizesi İngiltere, hem turistik açıdan hem de dil okulları ve üniversite tercihleri açısından oldukça çok vize başvurusu bulunulan ülkeler arasındadır. İngiltere için alınan vizeler ; Yerleşim

Detaylı

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İlk defa İtalya'ya seyahat edecek kişiler ve daha önce Schengen Vizesi olmayanları konsolosluk gerekli gördüğü takdirde görüşmeye çağrılabilir. Ayrıca Erasmus öğrencileri şahsen başvuru yapabilmektedir.

Detaylı

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz.

Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz. Uluslararası öğrenciler Türkiye ye gelmeden önce kabul edildikleri üniversiteden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk Konsolosluğu na giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidir.

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Đngiltere için gerekli olan tüm vize başvurularında Firmamız tüm randevu ve başvuru işlemlerini sizler adına yapmaktadır. Đngiltere Konsolosluğu ve Büyükelçiliği parmak

Detaylı

Fotokopi ücreti (sayfa başı) (%18 KDV dahil) Kargo ücreti (%18 KDV dahil) Sms bilgilendirme ücreti (%18 KDV dahil)

Fotokopi ücreti (sayfa başı) (%18 KDV dahil) Kargo ücreti (%18 KDV dahil) Sms bilgilendirme ücreti (%18 KDV dahil) Ödemeler Vize Ücreti Arnavutluk, Bosna, Rusya, FYROM, Sırbistan, Gürcistan, Ukrayna, Karadağ, Yugoslavya, Azebaycan, Kosova ve Moldova Vatandaşları Vize Ücreti Avrupa Birliği üyesi bir devletin vatandaşı

Detaylı

*TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN:

*TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: ÇALIŞANLAR İÇİN: SSK işe giriş bildirgesi(çalışma süresi 1 yıl olmayan durumlarda bir önceki çalıştığı iş yerinden SSK işe giriş bildirgesi temin edilmelidir.) Son 4 aylık

Detaylı

EK III A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

EK III A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER EK III Türkiye den (Ankara, Istanbul, Edirne ve Izmir) kısa süreli vize başvurusu yapan başvuru sahipleri tarafından teslim edilecek belgelerin listesi A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi İNGİLTERE VİZESİ *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne Vize talep dilekçesi; Şirket antetli kağıdına seyahat amacını ve kalınacak süreyi

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

YENİ ZELANDA ONLİNE FORMUN DOLDURULMASI İÇİN HAZIRLANMIŞ TASLAK VİZE BİLGİ FORMU

YENİ ZELANDA ONLİNE FORMUN DOLDURULMASI İÇİN HAZIRLANMIŞ TASLAK VİZE BİLGİ FORMU YENİ ZELANDA ONLİNE FORMUN DOLDURULMASI İÇİN HAZIRLANMIŞ TASLAK VİZE BİLGİ FORMU Bu formdaki bilgiler birebir konsolosluğa sunulacak olan forma yazılmaktadır. Konsolosluk memuru bu formdaki bilgilerle

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport Yesil (HUSUSĐ) Pasaport Gri (HĐZMET) Pasaport Kırmızı (DĐPLOMATĐK) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR 2- Lütfen

Detaylı

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b)

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) İlk Başvuru 2. Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve son giriş fotokopisi 3. Dört (4) adet biyometrik fotoğraf

Detaylı

TURISTIK ZIYARET IÇIN GEREKEN BELGELER (Çalisan) Basvuru Formu: Tüm sorular cevaplanmis ve basvuran tarafindan imzalanmis olmalidir (IDATA web sitesinden, IDATA ofisinden temin edilebilir). Yüz hatlarinizin

Detaylı

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ)

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ) VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ) HOLLANDA İŞVEREN VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN TALEP EDİLEN VİZENİN BİTİŞ TARİHİNDEN EN AZ 3 AY SONRASINA KADAR GEÇERLİ VE İMZALANMIŞ PASAPORT. PASAPORT

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim SUUDİ ARABİSTAN VİZESİ *Suudi Arabistan Başkonsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi-Salı-Çarşamba Perşembe saat 09.00-15.00 saatleri arasında kabul etmekte-cuma günleri başvuru kabul edilmemektedir.

Detaylı

ULUSAL VIZELER. Ulusal vizeler sadece 90 gunden fazla seyahat edicek olan kisiler icindir. EGITIM VIZESI

ULUSAL VIZELER. Ulusal vizeler sadece 90 gunden fazla seyahat edicek olan kisiler icindir. EGITIM VIZESI ULUSAL VIZELER Ulusal vizeler sadece 90 gunden fazla seyahat edicek olan kisiler icindir. EGITIM VIZESI Ulusal vize icin gereken dokumanlar icin lutfen asagidaki listeyi goz onune aliniz. Forumlarda okuduklariniz

Detaylı

FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası

Detaylı

Ücret 20 TL 160 TL 0 TL Yaş 0 TL. Bunlara Ek Olarak Vfs Servis Ücreti 80 TL

Ücret 20 TL 160 TL 0 TL Yaş 0 TL. Bunlara Ek Olarak Vfs Servis Ücreti 80 TL Ödemeler Vize Ücreti Arnavutluk, Bosna Hersek, Rusya, FYROM, Sırbistan, Gürcistan, Ukrayna, Karadağ, Azerbaycan, Ermenistan, Yeşil Burun Adaları, Kosova ve Moldova Vatandaşlarının Vize Ücreti Eşi Avrupa

Detaylı

TURİSTİK ZİYARET İÇİN GEREKEN BELGELER (Çalışan)

TURİSTİK ZİYARET İÇİN GEREKEN BELGELER (Çalışan) DİKKATİNİZE Gerekli tüm evraklarınızı hazırladıktan sonra idata ofislerinden başvuru yapmak için randevu.idata.com.tr adresinden randevu almanız gerekmektedir. İzmir ofisimizden başvurularınızı randevu

Detaylı

Yabancıların İkamet Kanununun 22. maddesi uyarınca iş amacıyla geçici ikamet başvurusunun kabulü için gereken belgeler:

Yabancıların İkamet Kanununun 22. maddesi uyarınca iş amacıyla geçici ikamet başvurusunun kabulü için gereken belgeler: Yabancıların İkamet Kanununun 22. maddesi uyarınca iş amacıyla geçici ikamet başvurusunun kabulü için gereken belgeler: 3x3,5 cm ebatlarında iki fotoğraf Kalış nedenini onaylayan 90 günden eski olmayan

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR. 2- Lütfen pasaport süresinin seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR. 2- Lütfen pasaport süresinin seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Tüm vize başvuruları Ankara Büyükelçiliği ne yapılmaktadır. Firmamız Endonezya Cumhuriyeti Yetkili VĐZE Acentesidir. 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ)

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ALMANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR Macellan a teslim tarihi bilgisi edildi edilmedi ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı,

Detaylı

İNGİLTERE VİZE EVRAKLARI

İNGİLTERE VİZE EVRAKLARI ingiltere ARBETA Nispetiye Cad. No. 55 D. 2 Etiler İstanbul - Turkiye T 0212 351 6535 F 0212 351 65 34 arbeta_info@arbeta.com.tr www.arbeta.com.tr Vize Evrakları ARBETA İngiltere: Diplomatik, Hizmet, Hususi

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış ve ek beyannameleri olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR ĐTALYA BAŞKONSOLOSLUĞU TÜM VĐZE MÜRACAATLARINI VĐZE TOPLAMA MERKEZĐ (VTM) ARACILIGI ĐLE KABUL ETMEKTEDĐR. GARANTĐVĐZE ĐŞLEMLERĐ SĐZĐN ADINIZA VĐZE MÜRACAATI YAPMAYA YETKĐLĐDĐR.

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim (Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.)

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim (Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.) *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne ve Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

Turistik İngiltere Vize Evrakları

Turistik İngiltere Vize Evrakları İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI VE BİLGİLERİ : Ülke Arması Ülke Bayrağı Başkenti : LONDRA İngiltere Büyükelçiliği başvuru sahiplerinin başvuruları sırasında parmak izi alınması uygulamasına geçtiği için

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Tüm vize başvuruları Ankara Büyükelçiliği ne yapılmaktadır. Firmamız ESTONYA Cumhuriyeti Turistik Vize Đşlemleri Yetkili VĐZE Acentesidir. 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;

Detaylı

Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 PASAPORT NOSU: ALIŞ TARIHI: BITIS TARIHI: DURUMU:

Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 PASAPORT NOSU: ALIŞ TARIHI: BITIS TARIHI: DURUMU: Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 İNGİLTERE KONSOLOSLUĞU İÇİN HAZIRLANMIŞ BİLGİ FORMUDUR. İstenilen vize süresi: Birleşik Krallık'ta ne yapacaksınız? Pasaport veya seyahat belgesinde

Detaylı

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ)

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ) VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ) AVUSTURYA İŞVEREN VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN TALEP EDİLEN VİZENİN BİTİŞ TARİHİNDEN EN AZ 3 AY SONRASINA KADAR GEÇERLİ VE İMZALANMIŞ PASAPORT. PASAPORT

Detaylı

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Nokta Turizm Halaskargazi Cad. Alyanak Ap. No: 16/2 Harbiye/İstanbul 0 (850) 736 20 20 info@noktaturizm.com.tr SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Devlet Memurları Devlet Memurları (Sözleşmeli) SSK lı

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim (Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.)

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim (Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.) TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: süresi olmalıdır. Pasaportunuzda Açıklamalar ile Gümrük ve Döviz Kayıtları sayfalarına vize işlemi yapılamaz ve seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının 10 yılı geçmemelidir.

Detaylı

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU

YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDART TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Geçici Sığınma Müracaatının Alınması 1-1951 Sözleşmesi ; 1 Temmuz

Detaylı

ĐNGĐLTERE TASLAK VĐZE BAŞVURU FORMU

ĐNGĐLTERE TASLAK VĐZE BAŞVURU FORMU Randevu Talep Edilen Şehir: Đstanbul / Ankara / Đzmir / Gaziantep/ Bursa ĐNGĐLTERE TASLAK VĐZE BAŞVURU FORMU Bu formdaki cevaplarınız birebir konsolosluk sistemine işlenmektedir. Konsolosluk memuru verilen

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim MOLDOVA VİZESİ *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: tarafından imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru 60.sayfanın (Kimlik sayfası) fotokopilerini istemektedir. Ayrıca Vize talep dilekçesi;

Detaylı

SCHWEIZERISCHE BOTSCHAFT - AMBASSADE DE SUISSE EMBASSY OF SWITZERLAND - İSVİÇRE BÜYÜKELÇİLİĞİ

SCHWEIZERISCHE BOTSCHAFT - AMBASSADE DE SUISSE EMBASSY OF SWITZERLAND - İSVİÇRE BÜYÜKELÇİLİĞİ Istanbul Isviçre Baskonsoloslugu SCHWEIZERISCHE BOTSCHAFT - AMBASSADE DE SUISSE EMBASSY OF SWITZERLAND - İSVİÇRE BÜYÜKELÇİLİĞİ ANKARA VE İSTANBUL VİZE BÖLÜMLERİ İÇİN GEÇERLİ VİZE İLE İLGİLİ BİLGİLER VE

Detaylı

KANTARA TURİZM FRANSA VİZE İŞLEMLERİ

KANTARA TURİZM FRANSA VİZE İŞLEMLERİ KANTARA TURİZM FRANSA VİZE İŞLEMLERİ Uyarılar : İstanbul Fransa baş konsolosluğu doğrudan vize müracaatı kabul etmemektedir.bütün baş vurular vize başvuru merkezi(vfs GLOBAL 0850 2100021) aracılığıyla

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yesil (HUSUSĐ) Pasaport : VĐZEYE GEREK YOKTUR Gri (HĐZMET) Pasaport : VĐZEYE GEREK

Detaylı

Özel Alman Lisesi Deutsche Schule Istanbul

Özel Alman Lisesi Deutsche Schule Istanbul Özel Alman Lisesi Deutsche Schule Istanbul EK:1 İHTİYAÇ VE BAŞARI BURSU FORMU Formda istenen bilgileri büyük harfle yazınız. ÖĞRENCİ VE AİLESİ HAKKINDA BİLGİLER Fotoğraf 1. Öğrencinin : Adı: Soyadı: Sınıfı:

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu 2 adet normal vesikalık resim ( Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.)

Yeni çekilmiş ve arka fonu 2 adet normal vesikalık resim ( Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.) *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne ve Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta KA1 Süreçleri-2 Önemli Ayarlamalar GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet

Detaylı

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne ve Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

KANTARA TURİZM İSPANYA VİZE İŞLEMLERİ. Uyarılar :

KANTARA TURİZM İSPANYA VİZE İŞLEMLERİ. Uyarılar : KANTARA TURİZM İSPANYA VİZE İŞLEMLERİ Uyarılar : Pasaportunuzun 2.sayfasında bulunan imza kısmı(hamilinin imzası) pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. Yeşil,gri ve kırmızı pasaportlara vize

Detaylı

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR

: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR : VĐZEYE GEREK YOKTUR DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport Yeşil (HUSUSĐ) Pasaport Gri (HĐZMET) Pasaport Kırmızı (DĐPLOMATĐK) Pasaport : VĐZE ALMAK ZORUNDADIR 2- Lütfen

Detaylı

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: Pasaportunuzun geçerlilik tarihi, seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süresi olmalıdır. Pasaportunuzda Açıklamalar ile Gümrük ve Döviz Kayıtları sayfalarına

Detaylı

Decoration and Interior and Exterior Design Exhibition

Decoration and Interior and Exterior Design Exhibition Decoration and Interior and Exterior Design Exhibition Fuar Kodu 13180 Fuar Adı Maison Passion Fuar Tarihi 6 Nisan 2018-8 Nisan 2018 Fuar Açıklaması Fuar Alanı Espace Carat L'Isle d'espagnac, / France

Detaylı

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandasları; Lacivert (UMUMĐ) Pasaport: VĐZE ALMAK ZORUNDADIR Yesil (HUSUSĐ) Pasaport: VĐZEYE GEREK YOKTUR Gri (HĐZMET) Pasaport: VĐZEYE GEREK YOKTUR

Detaylı

*TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN:

*TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: tarafından imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru Vize talep dilekçesi; Şirket antetli kağıdına seyahat amacını ve kalınacak süreyi belirten, şirkette

Detaylı

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ :

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : EV ADRESİNİZ İLETİŞİM BİLGİLERİNİZ Mahalle : Cadde : Sokak

Detaylı

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ)

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ) GEREKLİ BELGELER (TURİSTİK) : İŞVEREN VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (LÜTFEN TÜM SAYFALARI OKUYUNUZ) FRANSA FRANSIZCA OLARAK YAZILMIŞ ŞİRKETTE İMZA YETKİSİ OLAN KİŞİLER TARAFINDAN KAŞELENİP İMZALANMIŞ SEYAHAT

Detaylı

EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Öğrenci Kontenjan ve Koşulların Belirlenmesi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM ASÜRESİ (EN

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/10/2016-356312 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8VL89F6* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet izni işlemleri-randevu Tarihi EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir. Yabancının çalışması için

Detaylı

ĠSPANYA TĠCARĠ ĠġVEREN- ġġrket ORTAĞI ĠÇĠN GEREKEN BELGELER

ĠSPANYA TĠCARĠ ĠġVEREN- ġġrket ORTAĞI ĠÇĠN GEREKEN BELGELER İSPANYA Çilek Travel, vize takibinizi yapar Vize alımı için hiçbir Ģekilde garanti vermez. Vize harcı ve koordinasyon ücretleri her bir baģvuru için ödenecek olup iade edilmezler. BaĢvurularınızın değerlendirilmesi

Detaylı

Bu formu doldurmadan önce lütfen sayfa 11 deki Genel Bilgileri okuyunuz.

Bu formu doldurmadan önce lütfen sayfa 11 deki Genel Bilgileri okuyunuz. FOR OFFICIAL USE ONLY Bu formu doldurmadan önce lütfen sayfa 11 deki Genel Bilgileri okuyunuz. BÖLÜM 1 HANGİ TÜR VİZE İÇİN BAŞVURU YAPIYORSUNUZ? Lütfen ilgili kutuyu işaretleyiniz. Ziyaret Akraba Ziyareti

Detaylı

Ayrıca turistik vize müracaatlarında da sadece Otel ve Uçak Bileti fotokopisi yeterli olacaktır.

Ayrıca turistik vize müracaatlarında da sadece Otel ve Uçak Bileti fotokopisi yeterli olacaktır. DĐKKAT EDĐLMESĐ GEREKEN HUSUSLAR Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği 01.06.2007 tarihinden itibaren şirketlerden veya şahsen vize başvurusu yapan vatandaşlardan doğrudan veya posta yoluyla

Detaylı

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir.

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından 2018-2019 eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. Koloğlu Holding Bursu, üniversitelerde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz olan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 27/10/2016-389285 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE84LHMP5* 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemize yeni (ilk defa) kayıt yaptıran

Detaylı

UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER

UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER 1. ORTAK BELGELER İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır) Pasaport veya yerine geçen belgenin noter onaylı fotokopisi (kimlik

Detaylı

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim ( Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.)

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz olan 2 adet vesikalık resim ( Biyometrik ve Poloraid resimler kesinlikle kabul edilmemektedir.) *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne ve Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

Emekli Ev Hanımı Öğrenci. Şirket Sahipleri

Emekli Ev Hanımı Öğrenci. Şirket Sahipleri Şirket Sahipler Çalışanlar Devlet Mem. Esnaf ve Sanatka Avk./Dr./Ec Emekli Ev Hanımı Öğrenci Şirket Sahipleri Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış, Avusturya Başkonsolosluğuna

Detaylı

Kırmızı (DIPLOMATIK) Pasaport : VIZE ALMAK ZORUNDADIR

Kırmızı (DIPLOMATIK) Pasaport : VIZE ALMAK ZORUNDADIR DIKKAT EDILMESI GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır; Lacivert (UMUMI) Pasaport : VIZE ALMAK ZORUNDADIR Yesil (HUSUSI) Pasaport : VIZE ALMAK ZORUNDADIR Gri (HIZMET)

Detaylı

KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER KALKANDERE KAYMAKAMLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ) SIRA NO 1-2- 3- VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin

Detaylı

Österreichisches Generalkonsulat I S T A N B U L

Österreichisches Generalkonsulat I S T A N B U L Österreichisches Generalkonsulat I S T A N B U L İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu VİZE BİLGİLERİ SCHENGEN C-Vizesi KISA SÜRELİ KONAKLAMA (YARIM SENE İÇERİSİNDE AZAMİ 3 AY) Vize işlem ücreti vize süresinden

Detaylı

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ SCHENGEN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ BU FORM ÜCRETSİZDİR. 1.Soyadınız 2.Varsa önceki soyadınız 3. Adınız 4. Doğum tarihi (gün ay - yıl) 5. Doğum yeriniz

Detaylı

SAMSUN ATAKUM G-Z-Y FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT KILAVUZU

SAMSUN ATAKUM G-Z-Y FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT KILAVUZU SAMSUN ATAKUM G-Z-Y FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT KILAVUZU NOT: OKULUMUZDA YATILI OLARAK KALACAK ÖĞRENCİLER YATILILIK İÇİN GEREKLİ BELGELERİ KAYIT SIRASINDA GETİRECEKLERDİR.

Detaylı

*TURİSTİK VİZE. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi

*TURİSTİK VİZE. Bağlı bulunduğunuz odadan son 3 ay içerisinde alınmış faaliyet belgesi. T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi *TURİSTİK VİZE İŞVERENLER İÇİN: imzalanmış olmalıdır. 18 yaş altı çocukların vize başvuru formlarına anne Konsolosluk pasaportunuzun 1, 2, 3 ve 4.sayfaların ve 60.sayfanın (Kimlik Vize talep dilekçesi;

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Işık Üniversitesi bünyesindeki birimlerin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına

Detaylı

OSMANCIK ÖMER DERİNDERE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT KILAVUZU

OSMANCIK ÖMER DERİNDERE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT KILAVUZU OSMANCIK ÖMER DERİNDERE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT KILAVUZU Okulumuz pansiyonunda kalacak kız öğrencilerimiz pansiyon kayıt evraklarını pansiyona yerleşmeden önce

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

YUNANİSTAN VİZE HERKES İÇİN TALEP EDİLEN GENEL EVRAKLAR. Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu

YUNANİSTAN VİZE HERKES İÇİN TALEP EDİLEN GENEL EVRAKLAR. Tam ve eksiksiz doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru formu YUNANİSTAN VİZE Vize talebinde bulunacakların, aşağıda belirtilen evrakları, bölgelerinde bulunan Yunanistan Konsolosluğuna getirmeleri gerekmektedir. Vize başvuruları randevu ile kabul edilmektedir. Ücretsiz

Detaylı