ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN SEÇİMİNDE DİKKATE ALINACAK BAŞARI SINAVLARINA AİT ALT VE ÜST SINIR PUANLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN SEÇİMİNDE DİKKATE ALINACAK BAŞARI SINAVLARINA AİT ALT VE ÜST SINIR PUANLARI"

Transkript

1 ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN SEÇİMİNDE DİKKATE ALINACAK BAŞARI SINAVLARINA AİT ALT VE ÜST SINIR PUANLARI ORTAÖĞRETİM NOT ORTALAMASI 1. Başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi için, önkoşul olarak bireylerin yüz (100) üzerinden elli (50) başarı notuna karşılık gelen bir orta öğretim not ortalamasına sahip olmaları gerekir. ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI 1. Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Sınavlarından alınan puanların başvurulan program için bir önceki yılın taban puanını taşımak, 2. Lisans programlarına başvurabilmek için ISPARTAYÖS sınavından en az 50, önlisans programlarına başvurabilmek için en az 40 veya daha yüksek puan almış olmak, 3. Kafkasya Üniversiteler Birliği Uluslararası Öğrenci Kabul Sınavı (KÜNİB-YÖS) sonuçları. Üniversite tarafından değerlendirilir (100 üzerinden en az 50 puan) 4. Afganistan Konkur Sınavı (Ulusal Üniversite giriş Sınavı) 350 üzerinden; 4 yıllık programlar için en az 250, 5. Azerbaycan TQDK tarafından yapılan merkezi üniversite giriş sınavında, Lisans programlarında başvurduğu programla ilgili alanda (ihtisas grubu) 700 üzerinden en az 550 puan, Ön Lisans Programlarında 400 puan almış olmak, 6. ACT (American College Testing) sınavından matematik (math) fen (science reasoning) ve toplam puan olarak en az 21/36 puan almış olmak, 7. Cezayir Bakalorya (Baccalaureate of Secondary Education) Sınavı, Lisans Programlarında başvurulan programla ilgili olmak üzere 15/20, Ön Lisans Programlarında başvurulan programla ilgili olmak üzere 14/20 almış olmak 8. Çin Halk Cumhuriyeti Merkezi Üniversite Giriş Sınavında (Gaokao), Lisans Programlarında başvurulan programın puan türünde 750 üzerinden en az 500 puan veya 12 yıllık lise diploması (Senior Secondary School Certificate) notu en az % 75, ön Lisans Programlarında ise 750 üzerinden en az 450 puan veya 12 yıllık lise diploması (Senior Secondary School Certificate) notu en az % 70 almış olmak, 9. Endonezya Ujian Akhir National (UAN) sınavında Lisans Programları için en az 70/100 puan, Önlisans Programları için : en az 50/100 puan almış olmak. 10. GCE (A Level) ve Uluslararası AL ve ASL sınavlarında başvurulan programla ilgili konuda birisinden Lisans programları için : en az A notu alınmış iki A seviyesi (Advanced Level); ayrıca, A seviyesi notlarında A* = 140, A = 120, B = 100, C = 80 olarak ve A seviyesi konularından farklı AS seviyesi (Advanced Subsidiary Level)

2 notlarında bu puanların yarısı alınarak hesaplanacak en az 300 toplam puan, Önlisans Programları için: en az B notu alınmış iki A seviyesi (Advanced Level); ayrıca, A seviyesi notlarında A* = 140, A = 120, B = 100, C = 80 olarak ve A seviyesi konularından farklı AS seviyesi (Advanced Subsidiary Level) notlarında bu puanların yarısı alınarak hesaplanacak en az 280 toplam puan almış olmak, 11. Kırgızistan Lisans Programlarında Ulusal Üniversite Giriş Sınavından (ORT) 250 üzerinden en az 185 puan, Ön Lisans Programlarında;Ulusal Üniversite Giriş Sınavından (ORT) 250 üzerinden en az 160 puan almış olmak, 12. Moğolistan'da yapılan Merkezi Üniversite Giriş Sınavı en az 600 / 800, 13. Moldovya- Testat de Maturitate sınavından başvurulan programla ilgili olmak üzere en az iki sınavdan 10 üzerinden en a 7 puan almış olmak, 14. Rusya Federasyonu Merkezi Devlet Sınavın (Unified State Examination - EGE), Lisans Programlarında en az ikisi başvurulan programla ilgili olmak üzere, üç konudan ortalama %75, Ön Lisans Programlarında en az ikisi başvurulan programla ilgili olmak üzere, üç konudan ortalama %70 almış olmak, 15. SAT-1 (Scholastic Assessment Test) sınavından toplam en az 1000 puan ve en az 500 Matematik puanı almış olmak 16. Ukrayna Merkezi Sınavında (Ukrainian External Independent Test) Lisans Programlarında en az iki konu olmak üzere başvurulan programla ilgili konuların not ortalaması en az 150 /200 puan, Ön Lisans Programlarında, En az iki konu olmak üzere başvurulan programla ilgili konuların not ortalaması en az 140/200 puan almış olmak şartı aranır.

3 LİSE BİTİRME SINAVLARI 1. ABITUR sınavından 1-4 puan arası almış olmak, 2. International Baccalaureate-IB diplomasına sahip ve diploma notu en az 28 almış olmak, 3. Fransız Bakaloryası (French Baccalaureate) diplomasına sahip ve diploma notu lisans programlarında en az 12/20, önlisans programlarında en az 10/20 almış olmak, 4. Arnavutluk Merkezi Lise Bitirme (Matura) sınavından Lisans programları için : 10 üzerinden en az 7, Önlisans Programları için: 10 üzerinden en az 6,5 almış olmak, 5. Avusturya Matura Diplomasına (Matura Reifezeugnis) sahip olmak ve diploma notu 1-4 puan arası olmak, 6. Bangladeş Lisans Programlarında 12 yıllık lise eğitimi sonucunda verilen diploma notu (Higher Secondary Certificate (HSC) / Intermediate) başvurulan programla ilgili dalda en az % 75, Ön Lisans Programlarında ise İlgili dalda en az % 60 almış olmak, 7. Ürdün ve Filistin Lisans Programlarında Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda en az % 75, Ön Lisans Programlarında Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda en az % 70 almış olmak, 8. Gürcistan Attestat/certifcate of Secondary Education 5 üzerinden en az 3 almış olmak, 9. Irak Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda Lisans programları için :en az % 70. Ön lisans Programları için:en az % 60, almış olmak, 10. İran Dört yıllık lise eğitimi sonunda verilen merkezi bitirme sınavı (Dabiristan) ortalaması ve Üniversite Öncesi Eğitimi (Pishdaneshgahi) bitirme notu Lisans programları için : en az %70, Önlisans Programları için: en az % 60, almış olmak, 11. İtalya Maturita Diplomasına (Diploma di Maturita) sahip olmak ve diploma notu 100 üzerinden 60 puan almış olmak ve diploma notu 100 üzerinden 60 puan almış olmak, 12. Kamboçya lise diplomasına sahip olmak ve diploma notu 100 üzerinden 60 puan almış olmak, 13. Kazakistan Lisans Programlarında Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda en az % 75, Ön Lisans Programlarında; Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda en az % 70 almış olmak, 14. Kuveyt Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda Lisans programları için : en az % 70. Önlisans Programları için:en az % 60 almış olmak, 15. Libya Lisans Programlarında Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda en az % 75, Ön Lisans Programlarında en az % 70 almış olmak, 16. Lübnan Bakalorya (General Secondary Education Certificate) sınavından Lisans programları için : en az %70, Önlisans Programları için:en az % 60 almış olmak, 17. Makedonya Merkezi Lise Bitirme (Matura) sınavından 5 üzerinden en az 3 almış olmak, 18. Malaysia (Sijil Tinggi Persekolahan, STPM) en az 140 / 300 (B3) düzeyinde almış olmak, 19. Mısır merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda Lisans programları için : en az % 70. Önlisans Programları için: en az % 60 almış olmak, 20. Özbekistan Attestat / Certificate of Secondary Education Asgari puan: 3 / 5,

4 21. Pakistan12 yıllık lise eğitimi sonucunda verilen diploma (Higher Secondary Certificate (HSC) / Intermediate) notu başvurulan programla ilgili dalda Lisans programları için : en az % 70. Önlisans Programları için:en az % 60 almış olmak, 22. Romanya Bakaloryası en az 6 / 10 almış olmak, 23. Somali lise diplomasına sahip olmak ve diploma notu 100 üzerinden 60 puan almış olmak, 24. Sudan lise diplomasına sahip olmak ve diploma notu 100 üzerinden 60 puan almış olmak, 25. Suriye Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda Lisans programları için : en az % 70. Önlisans Programları için:en az % 60 almış olmak, 26. Türkmenistan Attestat / Certificate of Secondary Education Asgari puan: 3 / 5 almış olmak, 27. Umman Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda Lisans programları için : en az % 70. Önlisans Programları için: en az % 60 almış olmak, 28. Yemen Merkezi Lise Bitirme Sınavında başvurulan programla ilgili dalda Lisans programları için : en az % 70. Önlisans Programları için: en az % 60 almış olmak şartı aranır.

5 DİĞER 1. TÜBİTAK ın tanıdığı ve katıldığı uluslararası bilim olimpiyatlarında altın, gümüş ve bronz madalya almış olmak. Tablo 1: Uluslararası Öğrencilerin Seçiminde Dikkate Alınacak Başarı Sınavlarına Ait Alt ve Üst Sınır Puanları SINAV/ NOT ORTALAMALARI EN DÜŞÜK PUAN EN YÜKSEK PUAN 1 ÖSYM 150 Tavan Puan 2 ISPARTAYÖS (Lisans) ISPARTAYÖS (Önlisans) TÜYÖS (Lisans) TÜYÖS (Önlisans) ABITUR Azarbaycan TQDK üniversite giriş sınavı (Lisans) Azarbaycan TQDK üniversite giriş sınavı (Önlisans) ACT Avusturya Matura (Matura Reifezeugnis) diploması (ters ölçek) Bangladeş 12 yıllık lise diploma notu (Lisans) Bangladeş 12 yıllık lise diploma notu (Önlisans) Cezayir Bakalorya Sınavı (Lisans) Cezayir Bakalorya Sınavı (Önlisans) Çin Halk Cumhuriyeti Gaokao Sınavı (Lisans) Çin Halk Cumhuriyeti Gaokao Sınavı (Önlisans) Endonezya Ujian Akhir National (UAN) (Lisans) Endonezya Ujian Akhir National (UAN) (Önlisans) Filistin Merkezi Lise Bitirme Sınavı (Lisans) Filistin Merkezi Lise Bitirme Sınavı (Önlisans)

6 20 Fransız Bakaloryası Diploması (Lisans) Fransız Bakaloryası Diploması (Önlisans) GCE (A Level) ve Uluslararası AL ve ASL sınavları (Lisans) Üç sınav sonucu ortalaması GCE (A Level) ve Uluslararası AL ve ASL sınavları (Önlisans) Üç sınav sonucu ortalaması 24 International Baccalaureate-IB İtalya Maturita (Diploma di Maturita) diploması (ters ölçek) Kamboçya lise diploması Kazakistan Merkezi Lise Bitirme Sınavı (Lisans) Kazakistan Merkezi Lise Bitirme Sınavı (Önlisans) Kırgızistan Ulusal Üniversite Giriş Sınavı (Lisans) Kırgızistan Ulusal Üniversite Giriş Sınavı (Önlisans) Libya Merkezi Lise Bitirme Sınavı (Lisans) Libya Merkezi Lise Bitirme Sınavı (Önlisans) Makedonya Merkezi Lise Bitirme (Matura) (Önlisans) Malezya (Sijil Tinggi Persekolahan, STPM) Moldovya- (Testat de Maturitate) SAT I Somali lise diploması Sudan lise diploması Ukrayna Merkezi Sınavı (Lisans) Ukrayna Merkezi Sınavı (Önlisans)

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI İÇİN GEÇERLİ KRİTERLER

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI İÇİN GEÇERLİ KRİTERLER TABLO 2 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI İÇİN GEÇERLİ KRİTERLER Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Sınavları Uluslararası Bakalorya diplomasında Uluslararası

Detaylı

BAŞVURUDA KABUL EDİLEN DİPLOMALAR / SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI (TABLO 1) Uluslararası Sınav Taban Puanları Geçerlilik Süreleri

BAŞVURUDA KABUL EDİLEN DİPLOMALAR / SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI (TABLO 1) Uluslararası Sınav Taban Puanları Geçerlilik Süreleri BAŞVURUDA KABUL EDİLEN DİPLOMALAR / SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI (TABLO 1) TABLO 1-A Uluslararası Sınav Taban Puanları Geçerlilik Süreleri ABITUR En fazla 4 Matematik, Fen (Science Reasoning) ve Toplam

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI Üniversitemize 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı için Yurt Dışından Gelen Öğrenciler

Detaylı

ASEU DANIŞMANLIK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ.

ASEU DANIŞMANLIK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ASEU DANIŞMANLIK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. T.C DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE LİSANS VE ÖNLİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURULARINDA KABUL EDİLEN SINAVLAR SINAV LİSANS /ÖNLİSANS Öğrenci Seçme Yerleştirme

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI Üniversitemize 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı için Yurt Dışından Gelen

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIMI ULUS VE ULUSLARARASI SINAVLAR ÜLKE SINAV ADI MİNİMUM PUAN

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIMI ULUS VE ULUSLARARASI SINAVLAR ÜLKE SINAV ADI MİNİMUM PUAN TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIMI ULUS VE ULUSLARARASI SINAVLAR ÜLKE SINAV ADI MİNİMUM PUAN Uluslararası SAT 1 1000 Uluslararası GCE (General Certificate Examination) A Level 2 courses

Detaylı

TABLO 1-A Geçerlilik Süreleri ABITUR En fazla 4 Süresiz

TABLO 1-A Geçerlilik Süreleri ABITUR En fazla 4 Süresiz TABLO 1-A Uluslararası Sınav Taban Puanları Geçerlilik Süreleri ABITUR En fazla 4 Süresiz ACT (American College Testing) Matematik, Fen (Science Reasoning) ve Toplam (Composite) minimum 25/36 Puan 2 yıl

Detaylı

ODTÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KRİTERLERİ (Son Güncelleme )

ODTÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KRİTERLERİ (Son Güncelleme ) ODTÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KRİTERLERİ (Son Güncelleme 15.03.2018) ANKARA KAMPUSU KUZEY KIBRIS KAMPUSU American College Testing (ACT) ACT sınavından 36 üzerinden en az 26 puan ACT sınavından 36 üzerinden

Detaylı

Ek Madde-2 Uyarınca Yemen'den Yapılabilecek Yatay Geçiş İşlemlerine İlişkin Esaslar

Ek Madde-2 Uyarınca Yemen'den Yapılabilecek Yatay Geçiş İşlemlerine İlişkin Esaslar Ek Madde-2 Uyarınca Yemen'den Yapılabilecek Yatay Geçiş İşlemlerine İlişkin Esaslar Yemen'de çıkan olaylar nedeniyle eğitimine bu ülkede başlayan Türk öğrencilerin yurdumuzdaki yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Dayanak Madde 1- Bu Yönerge, a) 14.10.1983 tarih ve 2922 sayılı Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin Kanun, b) 30.04.1985

Detaylı

İstanbul Bilim Üniversitesinde Kurumlar arası Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki programlarda Yurt İçi Yatay Geçiş Koşulları:

İstanbul Bilim Üniversitesinde Kurumlar arası Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki programlarda Yurt İçi Yatay Geçiş Koşulları: T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Esaslarına İlişkin

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YURT DIġINDAN GELEN ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU VE KAYIT KABUL ġartlari

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YURT DIġINDAN GELEN ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU VE KAYIT KABUL ġartlari T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YURT DIġINDAN GELEN ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU VE KAYIT KABUL ġartlari Üniversitemize 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı için Yurt DıĢından Gelen

Detaylı

2012-2013 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT EL KİTABI

2012-2013 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT EL KİTABI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT EL KİTABI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Esentepe Kampüsü-SAKARYA/TÜRKİYE

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ALIM İLANI BAŞVURU KOŞULLARI Adaylar, Uluslararası Öğrenci Tercih Formuna girilecek bilgilerdeki yanlışlıklardan, eksik

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; GENEL KOŞULLAR Madde 7- Başvurusu Kabul Edilecek Adaylar: a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1) Yabancı uyruklu olanların, 2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri

Detaylı

EK 7: TED ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

EK 7: TED ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar EK 7: TED ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı TED Üniversitesi lisans programlarına

Detaylı

YATAY GEÇĠġ BAġVURUSU ĠÇĠN GEREKLĠ BELGELER

YATAY GEÇĠġ BAġVURUSU ĠÇĠN GEREKLĠ BELGELER YATAY GEÇĠġ BAġVURUSU ĠÇĠN GEREKLĠ BELGELER 1- Onaylı Not Durum Belgesi (transkript). (Transkript; adayın Üniversitesinin Öğrenci İşleri tarafından onaylanmış olması gerekir). 2- Geldiği yükseköğretim

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARINDA KABUL EDİLEN SINAVLAR / DİPLOMALAR / TABAN PUANLAR

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARINDA KABUL EDİLEN SINAVLAR / DİPLOMALAR / TABAN PUANLAR T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARINDA KABUL EDİLEN SINAVLAR / DİPLOMALAR / TABAN PUANLAR n Adı Açıklama En Düşük Puan En Yüksek Puan Sınav Türü ve Geçerlilik

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak Madde 1 - Bu yönerge, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010 tarihli ve 383-3269

Detaylı

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Madde 1- Bu Yönerge, Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokulların bölüm ve

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu yönerge Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin 2922

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ TERCİH İŞLEMLERİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ TERCİH İŞLEMLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ TERCİH İŞLEMLERİ Karabük Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı için Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yapmamaktadır. Öğrenciler, sahip oldukları

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Erzincan Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YALOVA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yalova Üniversitesi'nin ön lisans ve lisans rına

Detaylı

4- Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının fotokopisi.(taratılarak forma eklenecek)

4- Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının fotokopisi.(taratılarak forma eklenecek) Başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Ayrıca posta ile herhangi bir belge üniversitemize gönderilmeyecektir. Belgeler yerleştirilen adaylardan kesin kayıt sırasında alınacaktır. Kesin kayıt evraklarında

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Dayanak Madde 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 17.03.2010 tarihli toplantısında

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN YABANCI ÖĞRENCİ KABULÜ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN YABANCI ÖĞRENCİ KABULÜ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN YABANCI ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Bilecik Şeyh Edebali

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönerge, Kastamonu Üniversitesi Ön lisans, Lisans programlarına alınacak

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU KRİTERLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU KRİTERLERİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU KRİTERLERİ SINAV/DİPLOMA BAŞARI PUANI/ORTALAMASI Türkiye Lise Diploması Türkiye de alınmış lise bitirme

Detaylı

EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI

EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI 2014-2015 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Adayların Ek Başvuru Tarihleri : Başvuru Tarihleri : 22 Eylül 2014-29 Eylül 2014 Kesin Kayıt Tarihleri : 02 Ekim 2014 10 Ekim 2014 Yedek

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YALOVA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yalova si'nin ön lisans ve lisans rına yurt dışından

Detaylı

Suriye de yapılan Al-Shahada-Al Thanawiyya (Baccalaureate) Sınavından 240 üzerinden başvurulan programın puan türünde en az 185

Suriye de yapılan Al-Shahada-Al Thanawiyya (Baccalaureate) Sınavından 240 üzerinden başvurulan programın puan türünde en az 185 AÇIKLAMA : 1- Başvurular aşağıda listede belirtilen ülkelerin kendi ulusal sınavları, uluslararası sınavlar, üniversiteler tarafından yapılan yabancı uyruklu kabul sınavları ile lise diploma puanına göre

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI Başvuru Koşulları Lise düzeyinde bir okulun son sınıfında olan ya da mezun durumda olan ve aşağıdaki şartları

Detaylı

2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILINDAN ĠTĠBAREN YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜNDE KULLANILACAK SINAVLAR VE KOġULLARI

2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILINDAN ĠTĠBAREN YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜNDE KULLANILACAK SINAVLAR VE KOġULLARI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILINDAN ĠTĠBAREN YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜNDE KULLANILACAK SINAVLAR VE KOġULLARI Abitur (Alman Bakaloryası) En fazla 4 (1-4) ACT (American College Test) Sınavı Afganistan Ulusal

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE-1 (1) Bu yönergenin amacı; Balıkesir Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU KRİTERLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU KRİTERLERİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU KRİTERLERİ SINAV/DİPLOMA Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) SAT GCE ACT Uluslararası Bakalorya

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Yıldız Teknik Üniversitesine

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULU YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULU YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULU YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı Avrasya Üniversitesi Fakülte ve Yüksekokulları bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyeti

Detaylı

Senato Karar Tarihi: 21/12/ 2017 Senato Karar Sayısı: 2017/23

Senato Karar Tarihi: 21/12/ 2017 Senato Karar Sayısı: 2017/23 Senato Karar Tarihi: 21/12/ 2017 Senato Karar Sayısı: 2017/23 T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI Madde 1-29.03.2010 tarihli ve 230 sayılı Üniversite Senatosu kararı ile kabul

Detaylı

T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Senato Karar Tarihi: 25/05/ 2017 Senato Karar Sayısı: 2017/10 T.C. BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve. Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma. görmekte olan veya uyruklu

BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve. Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma. görmekte olan veya uyruklu ADIYAMAN T.C. ADIYAMAN VEYA YABANCI UYRUKLU KAYIT KABUL BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç MADDE 1- Bu Yönerge, uyruklu Üniversitesinin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma ve kabul belirlemektedir.

Detaylı

T.C. SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

T.C. SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T.C. SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönergenin amacı, SANKO Üniversitesi

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİNE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ VE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİNE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ VE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİNE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ VE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Erzurum Teknik Üniversitesine

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İLAN METNİ

YATAY GEÇİŞ İLAN METNİ YATAY GEÇİŞ İLAN METNİ Yatay Geçiş Takvimi; Başvurular ; 01-15 Ağustos 2017 Sonuç İlanı ; 23 Ağustos 2017 Kesin kayıt Tarihi ; 05-08 Eylül 2017 Yedek Kayıt Tarihi ; 11-12 Eylül 2017 (Bütün işlemler ilan

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI Başvuru Koşulları Lise düzeyinde bir okulun son sınıfında olan ya da mezun durumda olan ve aşağıdaki şartları

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMI

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMI T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMI Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (İng.) Bölümü ile

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulu

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ve KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ve KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ve KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE-1 (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi önlisans

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Erzincan Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1-

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMI, BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMI, BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMI, BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI B aşvuru Koşulları Lise düzeyinde bir okulun son sınıfında olan ya da mezun durumda olan ve aşağıdaki şartları

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi ne yurt dışından

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına, yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kabulüne ilişkin esasları belirlemektir.

önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına, yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kabulüne ilişkin esasları belirlemektir. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri 2 Başvuru Tarihi : 18 Haziran 03 Ağustos 2018

Detaylı

BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT TAKVİMİ

BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT TAKVİMİ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT TAKVİMİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (GULÖS) BAŞVURUSU 1. Sınav başvuruları online olarak alınacaktır. Online Başvuru Adresi : app.giresun.edu.tr/yosbasvuru.aspx

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1:

Detaylı

Başvuru Tarihleri : 19 Haziran 12 Temmuz 2017 Değerlendirme Tarihleri : Temmuz 2017 Sonuçları İlan Tarihi : 10 Ağustos 2017

Başvuru Tarihleri : 19 Haziran 12 Temmuz 2017 Değerlendirme Tarihleri : Temmuz 2017 Sonuçları İlan Tarihi : 10 Ağustos 2017 ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU İLANI 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU The base points of the National / International Exams / Certificates

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU The base points of the National / International Exams / Certificates T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU The base points of the National / International Exams / Certificates n Adı Açıklama En Düşük Puan En Yüksek Puan Sınav Türü ve Geçerlilik Süresi YÖS Türkiye deki

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Yurt Dışı Öğrenci Ofisi Koordinatörlüğü YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU KILAVUZU (LİSANS ÖĞRENCİLERİ) (2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı) Şubat,2011 Yıldız/İSTANBUL

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönerge, İstanbul Bilim Üniversitesi nin Fakülte ve Yüksekokullarında Lisans düzeyinde

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi ne yurt dışından

Detaylı

en az 1000 toplam puan

en az 1000 toplam puan YABANCI UYRUKLU (YÖS) ÖĞRENCİLER 1- Üniversitenizin eğitim-öğretim dili nedir? Üniversitemizde eğitim-öğretim dili İngilizce, Türkçe ve karmadır (%30 İngilizce %70 Türkçe). 2--Yabancı Uyruklu-Yurt Dışından

Detaylı

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI Başvuru Koşulları: Lise düzeyinde bir okulun son sınıfında olan ya da mezun durumda olan ve aşağıdaki

Detaylı

BAŞKAN. Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör ÜYE. Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Rektör Yardımcısı ÜYE. Prof. Dr. İsmail ÇELİK Eğitim Fak. Dek.

BAŞKAN. Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör ÜYE. Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Rektör Yardımcısı ÜYE. Prof. Dr. İsmail ÇELİK Eğitim Fak. Dek. Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/18-13 (Sayfa 1/2) "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" taslağı görüşüldü.

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge Ondokuz Mayıs Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS/ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI Başvuru Koşulları: Lise düzeyinde bir okulun son sınıfında olan ya da mezun durumda olan ve aşağıdaki

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Dayanak GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Madde 1- Bu yönerge 21.05.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı nda kabul edilen Yurtdışından

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu Yönerge, Osmaniye

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulu

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Dumlupınar Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

YABANCI UYRUKLU (YÖS) ÖĞRENCİLER. Üniversitemizde eğitim-öğretim dili İngilizce, Türkçe ve karmadır (%30 İngilizce).

YABANCI UYRUKLU (YÖS) ÖĞRENCİLER. Üniversitemizde eğitim-öğretim dili İngilizce, Türkçe ve karmadır (%30 İngilizce). YABANCI UYRUKLU (YÖS) ÖĞRENCİLER 1- Üniversitenizin eğitim-öğretim dili nedir? Üniversitemizde eğitim-öğretim dili İngilizce, Türkçe ve karmadır (%30 İngilizce). 2--Yabancı Uyruklu-Yurt Dışından Öğrenci

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Bülent Ecevit Üniversitesine

Detaylı

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; yabancı uyruklu öğrencilerin

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru dönemi: 11 Temmuz 2016-16 Ağustos 2015 Burslu Başvuru Dönemi: 11 Temmuz 2016 22 Temmuz 2016 1. Adaylar başvuru döneminde,

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 2 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri Başvuru Tarihi : 26 Haziran 19 Ağustos 2016

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE MADDE 1 Bu yönerge; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına yabancı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki

Detaylı

TERCİHİNİ YAP YAŞATMAYI SEÇ!

TERCİHİNİ YAP YAŞATMAYI SEÇ! TERCİHİNİ YAP YAŞATMAYI SEÇ! +90 850 283 6 68 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ LİSANS ve ÖNLİSANS PROGRAMLARI İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital, Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĐ ALIMLARI BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESĐ

MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĐ ALIMLARI BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESĐ MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĐ ALIMLARI BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge; Yükseköğretim Kurulu

Detaylı

YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIMINDA KULLANILACAK SINAV/PUAN TÜRLERİ

YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIMINDA KULLANILACAK SINAV/PUAN TÜRLERİ 2018-2019 YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIMINDA KULLANILACAK SINAV/PUAN TÜRLERİ TABLO 1- A Sınavın Adı ACT (American College Testing) GCE (A LEVEL SINAVI) (General Certificate of Education) IB (International Baccalaureate)

Detaylı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU ve KAYIT KABUL YÖNERGESİ

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU ve KAYIT KABUL YÖNERGESİ İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU ve KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; İzmir Demokrasi

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı Afyon Kocatepe

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesindeki lisans programlarına yabancı uyruklu

Detaylı

B-BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

B-BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU İLANI 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU FORMU

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU FORMU YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ 20..-20.. YATAY GEÇİŞ BAŞVURU FORMU 1)BAŞVURU YAPILAN PROGRAM/BÖLÜM: 2)KİŞİSEL BİLGİLER: AD-SOYAD: T.C KİMLİK NO: (LÜTFEN NÜFUS CÜZDANI ÖN VE ARKA YÜZ FOTOKOPİSİNİ EKLEYİNİZ.)

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL KOŞULLARI

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL KOŞULLARI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL KOŞULLARI 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Başvurular belirlenen tarihlerde www.yos.balikesir.edu.tr web sitesinden

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. (1) Yönergenin amacı, Yükseköğretim

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI 1- GENEL Üniversitemiz senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan

Detaylı