İSTANBUL VE HİNTERLANDI YAPI YENİLEME PAZARINDAKİ OYUNCULAR PAZARLAMADA YENİ TARİFLER İSTANBUL UN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE RENOVASYON.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL VE HİNTERLANDI YAPI YENİLEME PAZARINDAKİ OYUNCULAR PAZARLAMADA YENİ TARİFLER İSTANBUL UN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE RENOVASYON."

Transkript

1 RAPOR İSTANBUL UN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE RENOVASYON Rapor İçeriği: Yapı sektöründe eğilim: RENOVASYON Kentsel alanlarda mevcut durum: İSTANBUL VE HİNTERLANDI Trend: ĐSTANBUL UN RENOVASYON HEDEFLERĐ Kentsel renovasyonu tetikleyenler: YAPI YENİLEME PAZARINDAKİ OYUNCULAR Sektör firmalarının arayışı: PAZARLAMADA YENİ TARİFLER Pazar trendlerine ve dinamiklerine ivme veren bilgi ve ticaret ortamları: İSTANBUL DA FUARLARIN DURUMU İstanbul için yeni heyecan: TADİLAT İSTANBUL

2 Yapı sektöründe yükselen eğilim: RENOVASYON Yapı yenileme kavramı, genel yapı sektörü içinde net biçimde tanımlanmış bir alan olarak son dönemlerde büyük bir hızla öne çıkıyor. Çağdaş batı ülkelerinin hemen hepsinde, 'renovasyon' tanımlaması kullanılarak apayrı bir faaliyet alanı olarak izah edilen yapı yenileme, mimarinin ve kentleşme politikalarının Türkiye deki en önemli gündemi konumuna gelmekte. Modern kentlerde renovasyon olgusu.. Avrupa kentlerinin tümünde şehir merkezleri ortalama yıllık binalarla dolu iken, Prag, Paris, Roma vb. gibi birçok tarihi kentte, merkezi yerleşim alanları yıllık binaları ile korunuyor ve bu yapılarda bugünün modern yaşamı sürdürülüyor. Bu eski yapılar batının tarihi kentlerinde zorunlu olmadıkça yıkılmıyor ve yerlerine yenileri yapılmıyor. Dönemsel olarak en yeni tekniklerle yenilenen binalar, kentin özelliklerini yüzyıllar içinde taşıyarak kullanıcıları ile birlikte yaşamlarını sürdürüyorlar. Elbette bu durum, gelişmiş ülkelerin renovasyona verdikleri önem sonucunda sağlanabiliyor. Bu modern batı kentlerinde yeni inşaatlar ise kentlerin tamamen dış çevrelerine yapılıyor. Tüm kent merkezleri renove edilen (yenilenen) eski binalardan oluşuyor ve bunların yarattığı pazara da (sektöre) renovasyon sektörü deniliyor. Gelişmiş ülkelerde renovasyon geleneği neredeyse bir 'kültür'.. Sektörel ayrım.. Genel yapı sektörü içerisinde de 'inşaat' ve 'renovasyon', iki ayrı konu ve uzmanlık alanı olarak tarif edilmekte. Batı ülkelerine benzer biçimde Türkiye deki trendin de yöneldiği gibi, kentin dış çemberlerine açılan alanlarda projelendirilen yeni yerleşim bölgelerindeki yatırımlar, genel anlamda yapı sektörünün verileri içinde inşaat sektörü olarak tanımlanır ve sunulurken, bu alanlar aslında kent stokunun dev kısmını oluşturan yapılar ise, gerek kentsel dokunun korunması gibi yönetimsel politikalar gerekse imar zorunlulukları dolayısıyla, korunarak güçlendirilme, rehabilite edilme, restore edilme veya renovasyon uygulamaları ile tamamen farklı bir sektöre yöneliyorlar; yapı yenileme sektörü!..

3 Renovasyon Çalışması Yapılan Bir Sokak Silüeti Restorasyon Çalışmalarından Proje ve Uygulama Örnekleri Deprem Sonrası Güçlendirme Çalışmaları Akademik ayrım.. Bugün, dünyanın ileri ülkelerinde olduğu gibi Türkiye deki akademik eğitim ortamlarında ve mesleki disiplinler içinde de yapı yenilemesi uzman mimarlık konusu sayılıyor. Örneğin Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisansı programında sunulan akademik bir belgede Prof. Dr. Ahmet Eyüce nin şu saptamaları yer alıyor:...fiziksel çevrede yeni yapılara ve yeni çevre düzenlemelerine giderek artan bir gereksinmenin yadsınamazlığının yanısıra, mevcut yapıların da zaman içinde fiziksel eskimeler hatta bu eskimelerin de önüne geçen işlevsel ve ekonomik eskimelere uğradıkları bilinmektedir.... Birçok yapının yıkılmadan başka işlevlere dönüştürülmek üzere yenilenmesi veya aynı işlev için dönüşümlere uğratılması hem işlevsel hem de yapı ekonomileri açısından daha verimli sonuç vermektedir.... Mevcut yapı içinde tasarım; mevcut taşıyıcı sisteme göre tasarım, yapı dış kalınlığı içinde tasarım gibi yaklaşımları içermektedir. Bu konuda yurt içi ve yurt dışından sayısız örnekler verilebilir. Gar-müze, fabrika-kültür merkezi, ev-okul dönüşümleri sıkça rastlanan

4 uygulamalardır.... Mimarlık Yüksek Lisans programımızın amacı, mevcut yapılaşmış çevrede yeni yapıların üretilmesi zorunluluğunu gözardı etmeden, mevcut yapıların işlevsel ve fiziksel yenilenme ve dönüşüm çözümlemelerini üretecek uzman mimarların eğitilmesidir... Programın hedefleri; yenileme konusunda tasarım ve uygulama yapanları, yenilemeye yönelik malzeme üretimi ve pazarlanmasını daha üst düzeyde uzmanlaştırmaktır. Artık yapı sektörü içindeki akademik eğitim sistemi de, yenileme konusunda tasarım ve uygulama yapanları, yenilemeye yönelik malzeme üretimini ve pazarlamasını, özel bir uzmanlık alanı olarak görmekte, tanımlanmasına ve eğitimine özel önem vermektedir.

5 Kentsel alanlarda mevcut durum: İSTANBUL VE HİNTERLANDI İstanbul 10 milyonun üzerinde nüfusu ile dev bir metropol. Dünyanın en büyük ve en yaygın kentleri arasında ön sıralarda bulunuyor. Son verilere göre adetlik yapı stoku bulunan kentin bir diğer önemli özelliği, ikibin yıllık kültürel tarihi ile bir dünya medeniyetinin yerleşimi olması. Neden renovasyon?.. Kentteki yeni yerleşim alanları üzerinde projelendirilen şantiyelerde yükselen inşaatlar bu büyük yapı stokunun içinde hala çok küçük bir paya sahip. Bir milyonun çok üzerindeki bu genel bina mevcudu, büyük oranda güçlendirilmeyi, yenilenmeyi ya da dönüştürülmeyi bekleyen yapılardan oluşuyor. Kent merkezindeki birçok büyük işyeri binasının cephe renovasyonları, ardarda açıklanan kentsel dönüşüm projeleri, yerel yönetimlerin semt semt siluet yenileme politikaları, bu genel şehir yenilenmesi ihtiyacının ilk örneklerini oluşturuyor. İstanbul un deprem güvenliği açısından yapması gerekenler ise tüm bina stoku üzerinde gelecek dönemlerde önemli yatırımlara girilmesini zorunlu kılıyor. Kentin tarihi özelliği ve tarihi yapıları ile vurguladığı kültürel mirasın korunması gereği de restorasyon politikalarını yönlendiriyor ve kentin mevcut yapıları ile konurmasına da tüm dünya tarafından özellikle önem veriliyor. Çevre kentlerde etki alanı.. İstanbul gerek ticari gerekse akademik merkez konumunda. İstanbul da gelişen her türlü trend, özellikle Ankara, İzmir, Bursa gibi yakın bölgelerde derhal yansımasını buluyor. Sadece adı geçen bu illerdeki yaklaşık adetlik mevcut yapı stokunun da İstanbul ile benzerlikler göstermesi, İstanbul da oluşan ve giderek artan renovasyon eğilimini bu kentlere de taşıyacaktır.

6 Çevre ülkelerde durum.. Türkiye ye yakın coğrafi alanda bulunan Balkan ülkeleri ve özellikle bunların arasındaki Bulgaristan ve Romanya, Avrupa Birliği yolunda olmalarının da sağladığı özel konumları nedeniyle büyük bir kentsel yenilenme stratejisi belirliyorlar. Bu ülkelerde Sofya, Bükreş gibi başkentler birer Avrupa kenti görünümünü sağlamak için yapı yenileme yatırımlarını birer devlet politikası haline getirmekteler. İstanbul a birkaç saat mesafedeki bu coğrafi alan, renovasyon sektörünün yeni dönemde İstanbul üzerinden yöneleceği dev bir pazarı da işaret ediyor. Önceki Hali (A) Sonraki Hali (A) Önceki Hali (B) Sonraki Hali (B) Bulgaristan daki Konut Renovasyon Çalışmalarından Örnekler Bulgaristan da Ahşap Bir Yapının Yenilenmesiyle Fiyat Artışını Vurgulayan ve Yenilemeyi Teşvik Eden Bir Örnek Trend: İSTANBUL UN RENOVASYON HEDEFLERİ İstanbul un genel bir politika dahilinde belirlediği kentsel dönüşüm projeleri içinde üç temel konuda hedefleri bulunduğu biliniyor: Yapısal güçlendirme Yapı yenileme Restorasyon İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yerleşmeler ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünce yayınlanan Büyük Kentsel

7 Dönüşüm Vizyonu raporunda, alıntılarını yaptığımız şu saptamalar yer alıyor:...depreme ve diğer afetlere hazırlık süreci kapsamında İstanbul un yeniden yapılandırma programı çalışmaları, deprem güvenliğinin yapılarda arttırılmasını ön plana almaktadır.... Bir kültür başkenti olma sorumluluğu, süper şehir performansları çok ciddi kentsel dönüşümleri zorunlu kılmaktadır.... çağın ve çağdaşlığın gerekleri olarak, sosyo-ekonomik ömrünü tamamlamış kentsel stokları canlandırmanın çözümleri bulunmak zorundadır.... ülkemizde konuk açığının olmadığı, yürütülen konut politikalarıyla istihdam oluşturucu motor sektör konumuna getirilen inşaat sektörüyle birlikte konut fazlasının ortaya çıktığını, buradan da artık gündemimizde, sağlıksız, niteliksiz ve yenilenecek konut sorunu olduğunu söylemek yanlış olmaz.... eskime sürecine girmiş mevcut yapı stokunun kentsel mekana aktif şekilde kazandırılması ve konut arzına gözardı edilemeyecek şekilde katkıda bulunması mümkün olacaktır. Bunun için gerekli olan unsurlar, kentsel yenileme kapsamında plan ve projelerin üretilmesi, halka ucuz finansman olanaklarının sağlanması ve gerekli altyapı yenilemeleriyle cazibe oluşturulmasıdır yıllık bir süreci kapsayacak, İstanbul u depreme karşı yenileme ve yeniden yapılandırma faaliyetine girilmektedir. Merkezi kentsel dönüşüm projelerine paralel olarak ilçe yerel yönetimleri de birbirlerinden bağımsız, ancak aynı hedefe yürüyen bir yapı yenileme dönemini başlatmaktalar. Beyoğlu Belediyesince yürütülen; Beyoğlu, Talimhane, Tarlabaşı rehabilitasyon projeleri, Şişli Belediyesince sürdürülen semt yenileme çalışmaları, Kadıköy Belediyesinin bina cepheleri rehabilitasyon projesi, bu dönemin ilk örnekleri.. Kentin yüzbinlerce binadan oluşan eski ve tarihi semtlerinin yoğunluğu, kısa bir süre içinde tüm yerel yönetimlerin ve yatırımcıların İstanbul u bütünüyle yenileme trendi içine gireceklerini açık biçimde gösteriyor. Yapı güçlendirme öncelikli olarak ise Fatih, Zeytinburnu gibi ilçelerde yeniden yapılandırma, rehabilitasyon ve güçlendirme projeleri için belediyelerce ihaleler açılıyor, teklifler toplanıyor.

8 Beyoğlu Belediyesi Planlama Müdürlüğü nün Belirlediği Renovasyon Bölgeleri Avrupa Birliğini hedefleyen bir kültür başkenti olarak İstanbul, tarihi değerlerini aslına uygun korumak için de bundan sonraki dönemde restorasyon uygulamalarına daha çok önem vermek zorunda. Kentin mimari alandaki kültür birikimleri, endüstrideki restorasyon ürün ve uygulamalarının İstanbul a daha iyi anlatılmasını bu anlamda gerekli kılıyor. Önceki Hali (A) Sonraki Hali (A) Önceki Hali (B) Sonraki Hali (B) Beyoğlu Belediyesi nin Renovasyon Çalışmaları Beyoğlu Talimhane Bölgesi Cephe Rehabilitasyon Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi

9 İstiklal Caddesi ndeki Narmanlı Han ın Restorasyon Çalışmaları Beyoğlu Fransız Sokağı ndaki Renovasyon Çalışmaları

10 Kentsel Dönüşümde Pilot Bölge İlan Edilen Zeytinburnu Yenileme Alanları Büyük bir depremde Zeytinburnu'nda 2500'e yakın binanın ciddi hasar göreceği tahmin ediliyor. Ayazma ve Tepeüstü Kentsel Dönüşüm Projesi Kentsel renovasyonu tetikleyenler:

11 YAPI YENİLEME PAZARINDAKİ OYUNCULAR Genel inşaat sektöründeki profesyoneller; mimarlar, mühendisler, yükleniciler ve yatırımcılar olarak ifade edilir. Yeni inşaat alanları üzerindeki yatırım ve projeler için bu dört gruba ulaşmak yeterli sayılabilir. Ancak, yapı yenileme (renovasyon) gibi farklı amaç ve hedeflere ivme veren kesimleri daha ayrıntılı belirlemek, tarif etmek, kaçınılmaz bir gerçekliktir. Yapı yenilemelerine karar veren, tercihte bulunan, bedel ödeyen, yönlendiren kesimler ön planda hangi tesirler ile hareket ederler?.. Yatırımlar nasıl yönlenir?.. Şu ana gruplara öncelikle yönlenmek, renovasyon alanında Pazar elde etmek için kaçınılmaz olacaktır: Bina / işyeri / tesis sahipleri ve yatırımcılar Kent merkezindeki sayısız konut yenilenme sorunu ile karşı karşıyadır. Özellikle büyük ölçekli sitelerden oluşan yerleşimlere ait yönetimler her yıl bakım-onarım ve yenileme bütçesi harcarlar. Şehir içindeki işyeri binaları ise mevcut yapılarını modernize etmek için yapı yenileme ihtiyacı içindedirler. Eski binalara yatırım yapanların ilk faaliyeti binanın güçlendirilmesi ve renovasyonu olmaktadır. Renovasyon / restorasyon planlamaları yürüten kurum ve kuruluşlar Eski yapılara yatırım yapan, mülkiyetini bulunduran ya da dönüştürülmesini hedefleyen resmi ya da özel kurum ve kuruluşlar renovasyon-restorasyon alanında en önemli yatırımcılardır. Yerel yönetimler Kentsel dönüşüm projelerine imza atan ve yürürlüğe koyan ana unsur olarak en önemli karar mercileridir. Emlak sektörü profesyonelleri Özellikle her semtteki küçük emlak büroları, emlak alım-satımı ile birlikte ikincil iş kolu olarak, aracılık ettikleri gayrımenkullerin yenilenmeleri konusunda da yönlendirici ve uygulayıcı olmaktadırlar. Mimarlar, mühendisler Güçlendirme, yenileme ve restorasyon projelerinin müellifleri olarak ana belirleyiciler olarak tanımlanabilirler. Teknik uygulamacılar, dekoratörler Renovasyonun uygulama içinde tadilat, dekorasyon gibi tabirlerle ifade edilebilecek aşamalarında, malzemelerin yetkin kullanımı için doğrudan tanıtım yapılması ve ürün sunulması gereken kesimlerdir. Kullanıcılar ile doğrudan iş yapan esnaf ve zanaatkar gruplar İstanbul da her semtte bulunan orta ve küçük ölçekli mağazalar (halı, parke, dekorasyon vb.) konut sahiplerini mülklerinin yenilenmesi konusunda doğrudan etkileyebilen ve malzeme sunabilen unsurlardır.

12 Nihai yapı kullanıcıları Genel inşaat ve yapı sektörünün hedeflemediği, ancak yapı yenileme amaçlandığında ana unsur olarak öne çıkan son kullanıcılar, kentsel renovasyon konusunda da ilk bilgilendirilmesi ve etkilenmesi gereken gruptur. Finansal kurumlar Yatırımcıların ve son kullanıcıların kararları üzerinde her zaman yönlendirici ve destekleyici olan finansal çözümler, yapı yenileme alanındaki yatırımlar için de en önemli destek unsurudur. Bu anlamda bankaların geliştirdiği kredi olanakları renovasyon için de özelleştirilmektedir. Özellikle son dönemde medyada yoğunlaşan yatırımların şehir merkezine ve eski yapılara kaydırılıp, renovasyon yapılarak değer kazanılması yöntemi önerilmesi, gelecek yatırımlara yön verecek ve toplumdaki renovasyon eğilimini artıracaktır. Birçok bankanın finansal ürünleri içinde konut yenileme kredisi, ev geliştirme kredisi, renovasyon kredisi gibi özel ürünler sunması da pazarın büyümesini destekleyecektir. Sektör firmalarının arayışı: PAZARLAMADA YENİ TARİFLER Yapı sektörüne malzeme üreten ve sunan firmalar, pazarlama argümanları içerisinde, tadilat, renovasyon, yenileme ifadelerini daha etkin ve ön planda kullanmaya başlamışlardır. Tek başına bu durum bile sektöre ürün sunarken, firmanın kendini nasıl anlatmak istediğinin göstergesidir. Tanıtım, pazarlama ve organizasyonlarda kullanılan genel inşaat ve yapı tabirleri/tanımlamaları ve sunumları çoğu kez sektör firmalarını ya da alıcı ve kullanıcıları amaçtan uzaklaştırmakta, ticari platformları bu genellik nedeniyle tam performansa vardıramamaktadır. Dünyadaki gelişmeye paralel olarak Türkiye pazarlarında da artık sektör kuruluşları, kendi özel uzmanlık alanlarını daha net tarif edecek pazarlama argümanlarını seçeceklerdir. Örneğin renovasyon ya da restorasyon alanında uzmanlık, örneğin strüktür alanındaki uzmanlığın anlatılması, örneğin yalıtım teknolojilerindeki uzmanlığın ön planda dile getirilmesi, bir firmanın kendisini genel yapı firması dışında tanımlayarak daha belirgin bir pazar elde etmesinin etkili yöntemidir. Örnek-1 Bugün örneğin, yapı malzemesi üreten bir sektör firması, medyadaki tüm logolarının hemen altında şu ibareyi standart olarak kullanmaktadır: Construction & Renovation.. Anlatmak istediği; firmanın doğrudan uzmanlık alanlarının betimlenmesidir ve bir pazarlama üslubu olarak son derece doğrudur.

13 Kurumsal Kimliğini İnşaat ve Renovasyon Şeklinde Oluşturan Bazı Şirketler Örnek-2 Bir başka yapı malzemesi firması, medyaya vermiş olduğu haber metinlerinde şu manşeti kullanmaktadır: ilk etapta 12 banka şubesinin cephe renovasyonları tamamlandı. Burada kullanılan söylem ise, firmanın salt bir giydirme cephe sistemleri firması olduğu değil, renovasyon konusunda yetkin bir firma olduğunun pazarlanmasıdır. tadilat uzmanlığının pazarlanması.. Birçok yapı firması düzenli yayınladıkları ürün kataloglarına Tadilat Kataloğu adı verebilmekte, dönemsel broşürlerinde ve medya ilanlarında tadilatlarınız için.. ibaresini sıkça kullanmakta, sektörün özellikle yaz dönemleri dilbirliği ile tadilat dönemi olarak kabul edilmekte, özetle renovasyon kavramı Türkiye pazarlarında tadilat ifadesi ile yer etmekte ve uzmanlık alanı haline gelmektedir. Platformlarda uzmanlık alanlarına yönelme.. Pazarlama yöntemleri ve argümanlarındaki bu gelişmeler birçok ticari platformun da daha spesifik alanlara kayması sonucunu doğurmakta. Genel yapı ve inşaat sektörü içinde de birçok farklı uzmanlık konusunda, konunun ve uzmanlığın üzerine vurgulama yapılarak spesifik toplantılar, kongreler, fuarlar kurgulanmakta ve bu organizasyonlar daha konsantre bilgi ve ticaret ortamlarını hedefleyebilmekteler. Pazar trendlerine ve dinamiklerine ivme veren bilgi ve ticaret ortamları: İSTANBUL DA FUARLARIN DURUMU Fuarların çok genel ya da çok spesifik olmalarından kaynaklanan hedefe tam olarak varamama durumları, fuar düzenleyenlerin, katılanların ve izleyenlerin önemli sorunudur. Yapı ve inşaat genel sektörü içinde halen İstanbul da çok sayıda fuar düzenlenmektedir. Bunlar arasında genel sektör fuarları ve ayrıca salt bir ürün grubuna odaklanan birçok malzeme fuarı göze çarpmaktadır.

14 Genel fuarlarda performans.. Genel sektör fuarlarında; tüm dünyadaki büyük fuarlarda olduğu gibi temel sıkıntı, ziyaretçilerin ve alıcı grupların konsantre hedeflerinden uzaklaşmalarıdır. Fuarlara ulaşımlarda yaşanan sorunlar, genel fuar içerisinde geçirilen uzun süreler, salonlardaki yerleşim dağınıklığı ve standart farklılıkları, ziyaretçiyi yormakta, önceden planladığı amaç ve süreleri dağıtmakta, ticari performansı üzerinde de düşmelere zemin oluşturmaktadır. Örneğin bir restoratörün iki ayrı alternatif ürün arasında yapacağı görüşmeler için genel fuar içinde uzun bir yol katetmek zorunda kalması, zaman, dikkat ve ticari performans kaybıdır. Bu performans kayıplarını kendi konsantre konularına yönelik özel fuarlar ile telafi etmek isteyen alt sektörler, son dönemlerde İstanbul da birçok alt grup fuarının organizasyonu ile hedefe ulaşmak istemiştir. Spesifik fuarlarda performans.. İstanbul da alt ürün grupları için düzenlenen fuarların taşıdığı en önemli dezavantaj, olabildiğince zayıf bir ziyaretçi kesimini hedeflemeleridir. Bunun nedeni ise doğal olarak alt grup fuarlarının, yapının sadece belli bir alt ürün grubuna yönelik düzenlenmeleridir. Bu tür organizasyonlardan, entegre bir proje çerçevesinde hedefi olan profesyonel ziyaretçiler tatminsiz olarak ayrılmaktadırlar. Yine örneğin bir restoratörün bir çatı fuarında çatı kaplamalarını inceleyebilmesi, ancak ihtiyaç duyabileceği bir ahşap emprenye çözümünü sunacak yapı kimyasallarını bulamayacak olması, ziyaretçinin çözümsüz kalmasıdır.

15 İstanbul için ihtiyaç: entegre hedeflere konsantre fuar İstanbul un gelecek mimari trendine ve kentsel dönüşüm stratejilerine, yatırımlarına ivme sağlayacak ve gerek katılımcı ürün alternatifleri gerekse ziyaretçi grupların ortak hedefleri üzerinde etkin bir ticari platform yaratacak fuar konsepti ise renovasyon, yani yapı yenileme fuarıdır. Kentsel yapılanmayı ve trendi doğru algılamak, yatırım ve yenileme dinamikleri üzerinde etkili olmayı hedeflemek, sektörün pazarlama argümanlarını desteklemek ve bu yaklaşımda bir fuar ortamı oluşturmak için TADİLAT İSTANBUL fuar projesi düzenlenmektedir. Bu projede amaçlanan; ziyaretçisinin beklentileri ile tam örtüşen, profesyonel ve hedefe yönelik bir sektör fuarıdır. Istanbul için yeni heyecan: TADİLAT İSTANBUL YAPI YENİLEME FUARI Amaç: TADİLAT İSTANBUL Fuarı, kentin yapısal güçlendirme, renovasyon ve restorasyon sürecinde ilgili sektörlerin ve ziyaretçilerin ortak adresi olmak üzere düzenlenmektedir. Organizasyon: TADİLAT İSTANBUL, Yapex Fuarları Kuruluşu Akdeniz Tanıtım A.Ş. ile, Almanya BAU Fuarlarının Kuruluşu Messe München in işbirliğinde hazırlanmaktadır. Bilindiği gibi özel olarak renovasyon konusu, Alman yapı endüstrisi ve organizasyonlarının da bilgi birikimi sağladığı uzmanlık alanıdır. Tarih: Fuar, 7-10 Haziran 2007 de ve her yıl aynı dönemde olmak üzere düzenlenmektedir. Yaz sezonu önünde olması nedeniyle de İstanbul daki geleneksel tadilat pazarı için de en uygun zaman dilimidir.

16 İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yer: TADİLAT İSTANBUL Fuarı, Yeşilköy deki İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Alanlarındadır m 2 net stand alanları kapasitesi, ulaşım ve gezi kolaylıkları, metro olanakları, havalimanına yakınlığı, çağdaş toplantı ve salon olanakları, modern altyapısı ile fuar alanı, fuarın kent ile çok daha kolay ve etkin bütünleşmesini sağlayacaktır. Ziyaretçi profili: Renovasyon konusundaki pazarda etkin olan ve önceki bölümlerde açıklanan tüm sektör dinamikleri fuarın doğrudan ziyaretçi hedefleridir. Saptanan tüm ziyaretçi grupları ile gerek medya gerekse saha çalışmaları yıl boyunca sürdürülecek ve konsantre hedefler dahilindeki nitelikli ziyaretçinin fuar katılımcıları ve ürün alternatifleri ile en sağlıklı ortamda biraraya gelmesi sağlanacaktır. Sofya/Bulgaristan Bükreş/Romanya Bakü/Azerbaycan Moskova/Rusya

17 Berlin/Almanya Roma/İtalya Paris/Fransa Hinterland: TADİLAT İSTANBUL Fuarı, doğal ve ağırlıklı olarak başta İstanbul olmak üzere, renovasyon potansiyeli bulunan tüm büyük kentlerimizde etkin biçimde tanıtılacaktır. Fuarın yurtdışı çalışmaları ise renovasyon yoğunluğu bulunan Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan ve Rusya başta olmak üzere yatırımcı ülkelere ve ayrıca renovasyon teknolojilerinin ileri düzeyde bulunduğu Almanya, İtalya, Fransa gibi ülke endüstrilerine yönelik olacaktır.

TADİLAT İSTANBUL 2007

TADİLAT İSTANBUL 2007 TADİLAT İSTANBUL 2007 YAPI YENİLEME FUARI 7-10 HAZİRAN 2007 İSTANBUL EXPO CENTER TADİLAT İSTANBUL FUARI NDA AHŞAP YAPI SEKTÖRÜNDE YAPI YENİLEME/RENOVASYON TRENDİ Yapı yenileme kavramı, genel yapı sektörü

Detaylı

DESIGN WEEK ANTALYA İÇ MEKAN TASARIMI VE MOBİLYA Kasım 2017 Antalya Expo Center

DESIGN WEEK ANTALYA İÇ MEKAN TASARIMI VE MOBİLYA Kasım 2017 Antalya Expo Center Antalya... Profesyonel etkinliklerin, uluslararası ticaretin, turizm mimarisinin, modern kentleşmenin ve tasarımın yeni odağı. Tasarım dünyası, mobilya sektörü, projeciler ve kullanıcılar buluşuyor...

Detaylı

23. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı. 18-21 Kasım 2015 Çarşamba-Cumartesi Antalya Expo Center

23. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı. 18-21 Kasım 2015 Çarşamba-Cumartesi Antalya Expo Center İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme Çarşamba-Cumartesi Endüstriyel İnovasyon Yapısal ve Kentsel Koruma Çağdaş Tasarım Teknik Çözümler YAPEX, yapı-inşaat sektörlerinden her yıl hedeflenen yaklaşık 30.000

Detaylı

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu..

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014, 22 nci Uluslararası Yapı ve Restorasyon Fuarı, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Salonlarında büyük bir ticari başarıyla

Detaylı

26. ULUSLARARASI YAPI MALZEMELERI, INŞAAT TEKNOLOJILERI, YAPI YENILEME VE RESTORASYON FUARI KASIM 2018 ANTALYA EXPO CENTER. w w w.ya p ex.

26. ULUSLARARASI YAPI MALZEMELERI, INŞAAT TEKNOLOJILERI, YAPI YENILEME VE RESTORASYON FUARI KASIM 2018 ANTALYA EXPO CENTER. w w w.ya p ex. 26. ULUSLARARASI YAPI MALZEMELERI, INŞAAT TEKNOLOJILERI, YAPI YENILEME VE RESTORASYON FUARI P R OJ E MALZEME I N O VA S YO N 14-17 KASIM 2018 ANTALYA EXPO CENTER w w w.ya p ex.com YAPEX Yapı Fuarı her

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

KÜLTÜR ÖNCELIKLI YÖNETIM

KÜLTÜR ÖNCELIKLI YÖNETIM KÜLTÜR ÖNCELIKLI YÖNETIM Ülkemizde son yüzyılda doğal ve kültürel varlıkların korunmasında değişik kesimlerin ortak bir çizgide buluşmaya başlaması, yılların yanlışlarının hızının bir oranda yavaşlamasını,

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ 04-07

YAPI MALZEMELERİ 04-07 İNŞAAT, DEKORASYON M AY I S ve EMLAK GÜNLERİ 2 0 1 7 Yer: TÜRK BEYLERİ KENT MEYDANI / ETİMESGUT ANA SPONSORLAR İLETİŞİM SPONSORU BİRLEŞİK İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ FEDERASYONU YAPI MALZEMELERİ 04-07 Türkiye'nin

Detaylı

GELENEKSEL ÇARŞILARDA KORUMA

GELENEKSEL ÇARŞILARDA KORUMA 25.Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı 15-18 Kasım 2017 Antalya Expo Center GELENEKSEL ÇARŞILARDA KORUMA Organizasyon: Destekleyenler www.yapexrestorasyon.com

Detaylı

Planlama Kademelenmesi II

Planlama Kademelenmesi II Planlama Kademelenmesi II İMAR PLANLAMA SÜRECİ İmar Planı Elde Etme Yolları İmar planları İmar Planlarının Yapımını Yüklenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Yeterlilik Yönetmeliği nde tanımlanan niteliklere

Detaylı

PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ

PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VARLIKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VARLIKLARI PROJELER MÜDÜRLÜĞÜ PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ ALAN HAKKINDA GENEL BİLGİLER Projenin amacı; Perşembe Pazarı

Detaylı

İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM NİSAN 2018

İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM NİSAN 2018 İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM 19-21 NİSAN 2018 ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL www.expopharmanext.com ORGANİZASYON MEDYA SPONSORLARI

Detaylı

Building and Engineering a Safer World

Building and Engineering a Safer World Connecting Global Competence Building and Engineering a Safer World February 25 27, 2016 www.sesa-build.com Sürdürülebilir, güvenli şehirler için yapı malzemeleri ve teknolojileri fuarı 25 27 Şubat 2016

Detaylı

KENT ÖLÇEĞİNDE KORUMA ve YENİLEME KAVRAMLARI

KENT ÖLÇEĞİNDE KORUMA ve YENİLEME KAVRAMLARI KENT ÖLÇEĞİNDE KORUMA ve YENİLEME KAVRAMLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ ŞEHİR YENİLEME KORUMA DERSİ Doç. Dr. İclal Dinçer KENT ÖLÇEĞİNDE KORUMA ve YENİLEME

Detaylı

TADİLAT İSTANBUL 2007

TADİLAT İSTANBUL 2007 TADİLAT İSTANBUL 2007 YAPI YENİLEME FUARI 7-10 HAZİRAN 2007 İSTANBUL EXPO CENTER TADİLAT İSTANBUL FUARI NDA MODERNİZASYON YAPI SEKTÖRÜNDE YAPI YENİLEME/RENOVASYON TRENDİ Yapı yenileme kavramı, genel yapı

Detaylı

Kente katbekat değer katan uzmanlık:

Kente katbekat değer katan uzmanlık: Kente katbekat değer katan uzmanlık: İbrahim Dumankaya Holding ten kente değer katan bir vizyon; DKY İnşaat. Temelleri 1961 yılında atılan İbrahim Dumankaya Holding in 52 yıllık inşaat deneyimi ve birikimi,

Detaylı

yapıda uzman eller www.hilaryapi.com

yapıda uzman eller www.hilaryapi.com MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ PREFABRİK YAPILAR PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEME CEPHE KAPLAMA ZEMİN DÖŞEME VE YER KAPLAMA ÇATI KAPLAMA İZOLASYON VE YALITIM DEKORASYON İŞLERİ EMLAK MÜŞAVİRLĞİ 0312 5661166 0544 Turgut

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 57 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

inşaat SEKTÖRÜ 2015 YILI ÖNGÖRÜLERİ

inşaat SEKTÖRÜ 2015 YILI ÖNGÖRÜLERİ 2014 EKİM SEKTÖREL inşaat SEKTÖRÜ 2015 YILI ÖNGÖRÜLERİ Nurel KILIÇ OECD verilerine göre, 2017 yılında Türkiye, Çin ve Hindistan dan sonra en yüksek büyüme oranına sahip üçüncü ülke olacaktır. Sabit fiyatlarla

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ Ünite 11 KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ Kentlerimizde ilk dönüşüm dalgası Tazminat dönemi ile başlamaktadır. 1838 Osmanlı-İngiliz Ticaret Anlaşmasının özellikle liman

Detaylı

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ Kurumsal Tanıtım Sektörü Büyüme Vizyonunu Sürdürüyor! Sağladığı istihdam ve katma değer ile Türk Ekonomisine destek veren promosyon sektörü, yurt dışına açılma ve ihracatı

Detaylı

8.0 PLANLAMA UYGULAMA ARAÇLARI

8.0 PLANLAMA UYGULAMA ARAÇLARI 8.0 PLANLAMA UYGULAMA ARAÇLARI 8.1 EKONOMİK VE MALİ YÖNLER 364 8.1 EKONOMİK VE MALİ YÖNLER 8.1 EKONOMİK VE MALİ YÖNLER 365 8.1 EKONOMİK VE MALİ YÖNLER 8.1.1 Giriş Kent gelişiminin planlaması farklı ülkelerde

Detaylı

19-21 NİSAN ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL. API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM ORGANİZASYON

19-21 NİSAN ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL.  API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM ORGANİZASYON API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM 19-21 NİSAN 2018 ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL www.exponutrivision.com ORGANİZASYON MEDYA SPONSORLARI 2 NUTRASÖTİK ENDÜSTRİSİ FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Mevcut yasal düzenlemelere göre mekânsal planlama kademelenmesinin en üst düzeyinde yeni bir plan türü olarak mekânsal strateji planı yer almaktadır. Mekânsal

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

YPX2016 NEW AGE. 24. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı. www.yapex.com

YPX2016 NEW AGE. 24. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı. www.yapex.com YPX2016 NEW AGE www.yapex.com 24. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

performans programı 014 201 performans programı 02 03 performans programı 62 Ek 1 - Yılı Faaliyetleri - Maaliyetleri... 62 EK 2 - Performans Programı Süreci... 65 04 Tablo 1: Elektronik Ekipmanlar...25

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İstanbul 10.03.2017 İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde, Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. tarafından,

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇİĞLİ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇİĞLİ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇİĞLİ SONUÇ RAPORU Tarih: 4 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 42 Katılımcı listesindeki Sayı: 31 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

İSTANBUL 2016 PENCERE PENCERE

İSTANBUL 2016 PENCERE PENCERE İSTANBUL 2016 PENCERE PENCERE 17. Uluslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil, Üretim Teknolojileri ve Makineleri, Yalıtım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünler Fuarı

Detaylı

Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin toplam nüfusunun sadece

Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin toplam nüfusunun sadece SİLİVRİ 2014 DÜNYA VE AVRUPA KENTİ Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte rekabetçi bir sanayi ekonomisi haline gelmiştir. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin

Detaylı

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yüksek Mimar Orhan Ersan tarafından tasarlanmış olan Balıkesir

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, doğrudan hizmet ihracatını gerçekleştirmenin yanısıra, mal ve servis ihraç eden birçok sektörün yeni pazarlar bulmasına

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018 Birim Kalite Politikası Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

Belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi kapsamında yapılmaktadır.

Belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi kapsamında yapılmaktadır. Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekansal, toplumsal koşulları dikkate alan kapsamlı bir projelendirme süreci olarak tanımlanabilir. Kaçak yapılaşmanın

Detaylı

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016

20.SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı / 05-08 Mayıs 2016 Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü Sayı: 2016/1 TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA BOYA SEKTÖRÜ Son dönemde dünya boya sanayisi önemli değişikliklere sahne olmaktadır. Sektörde konsantrasyon, uzmanlaşma,

Detaylı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 1. İZKA 2. İzmir Bölge Planı 3. Yaşanabilir Şehir Hedefleri İçerik 1.

Detaylı

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KONAK SONUÇ RAPORU

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KONAK SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KONAK SONUÇ RAPORU Tarih: 16.12.2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 31 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Endüstriyel Bakım Teknolojileri Fuarı. 21-23 Nisan 2016. ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, İSTANBUL

Endüstriyel Bakım Teknolojileri Fuarı. 21-23 Nisan 2016. ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, İSTANBUL Endüstriyel Bakım Teknolojileri Fuarı 21-23 Nisan 2016 ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, İSTANBUL Endüstriyel Ağır Bakım ve Hassas Bakım Teknolojileri için uzmanlık platformu... Kamusal

Detaylı

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici KALİTELİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA ve ÇALIŞMA MEKANLARI AMACINA İLİŞKİN EYLEMLER (Kısa Vade) 1 MEKANSAL ORGANİZASYON

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

PERYÖN - TÜRKİYE İNSAN YÖNETİMİ DERNEĞİ 13. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ

PERYÖN - TÜRKİYE İNSAN YÖNETİMİ DERNEĞİ 13. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ PERYÖN - TÜRKİYE İNSAN YÖNETİMİ DERNEĞİ 13. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ HAYALLER VE GERÇEKLER İK BUNUN NERESİNDE? PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi tarafından, bu yıl 13. düzenlenen İnsan

Detaylı

İstanbul Analizi - I

İstanbul Analizi - I Prof. Dr. Nusret İlker ÇOLAK Büyükşehir Belediyelerinin Görev ve Sorumlulukları Bağlamında İstanbul Analizi - I -Tarihçe ve Coğrafi Konum -Nüfus Analizi -Sosyal Yaşam Analizi -Teknik ve Sosyal Altyapı

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 27 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 333 katılımcı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI. 11 Mart 2016, İstanbul

İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI. 11 Mart 2016, İstanbul İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 11 Mart 2016, İstanbul 17. Uluslararası İstanbul Pencere Fuarı, 9-12 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP

Detaylı

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ESTETİK VE BELEDİYESİ SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ 2011 SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESTETİK VE

Detaylı

22 Şubat 2018 SPONSORLUK DOSYASI

22 Şubat 2018 SPONSORLUK DOSYASI 22 Şubat 2018 SPONSORLUK SPONSORLUK Türkiye nin en görkemli MICE sektörü buluşması AMEzing Parti, Turizm Medya Grubu organizasyonunda, ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines ın ikinci gününde,

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi www.mevzuattakip.com.tr Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım 2015 seçimleri için partiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Adalet ve Kalkınma

Detaylı

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYRAKLI SONUÇ RAPORU

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYRAKLI SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYRAKLI SONUÇ RAPORU Tarih: 23 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcı listesindeki Sayı: 19 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Kentsel Dönüşümde Finans Aktörleri ve Beklentileri Doç. Dr. Erk HACIHASANOĞLU Araştırma, İş ve Ürün Geliştirme Grup Md.

Kentsel Dönüşümde Finans Aktörleri ve Beklentileri Doç. Dr. Erk HACIHASANOĞLU Araştırma, İş ve Ürün Geliştirme Grup Md. Kentsel Dönüşümde Finans Aktörleri ve Beklentileri Doç. Dr. Erk HACIHASANOĞLU Araştırma, İş ve Ürün Geliştirme Grup Md. 8 Ekim 2013 Ajanda 1- Finansal Aktörler: Güncel Durum A- Güncel Durum: Birincil Konut

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

BAĞCILAR BELEDİYESİ BİRLİKTE MODELLEME DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ

BAĞCILAR BELEDİYESİ BİRLİKTE MODELLEME DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ BAĞCILAR BELEDİYESİ BİRLİKTE MODELLEME DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ İçindekiler SİSTEM DİNAMİKLERİ ALTERNATİF DEĞİŞKEN ÖNERİLERİ... 2 Aile Yapısı... 2 Çocuk ve Gençlerle ilgili Faaliyetler... 2 Eğitim Kültür...

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 2008 GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR. İsmail ERTEN

ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR. İsmail ERTEN ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR İsmail ERTEN Çanakkale bölgesi düz damlı ve kırma çatılı yapılar dağılım Çanakkale kentinin yerleşim alanlarının 1. dönem dağılışı 1462-1500 Çanakkale

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI BÖLÜM 1 : Genel Hükümler AMAÇ Madde 1: Konya Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Camii ve çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı sınırları içindeki uygulamaların; 5226-3386

Detaylı

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız.

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. Gazbeton Üreticileri Birliği Derneği Kasım 1990 tarihinde, ülkemizdeki gazbeton yapı

Detaylı

9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir)

9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir) 9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir) 14.02.2008 / 28.10.11210 Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Mesleki Denetimde Çevresel Etki Değerlendirmesi Çekince Raporu Projenin

Detaylı

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 ADANA İNŞAAT 2014 8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı ADANA IHS 2014 Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları SİRKÜLER Sayı : 2017/06 Tarih : 12.01.2017 Konu : TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI Sirkülerimizin konusunu Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları oluşturmaktadır.

Detaylı

MOBİLYANIN YENİ ADRESİ ŞEHRİN ÇEKİM MERKEZİNDE...

MOBİLYANIN YENİ ADRESİ ŞEHRİN ÇEKİM MERKEZİNDE... 4 5 MOBİLYANIN YENİ ADRESİ ŞEHRİN ÇEKİM MERKEZİNDE... KONSEPT 4 İHRACAT DESTEĞİ 10 TASARIM 12 MİMARİ KONSEPT 14 KONUM 18 HAKKIMIZDA 19 İLETİŞİM 20 6 7 KONSEPT MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN YENİ ÇEKİM MERKEZİ! Türkiye

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU

TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU -Batı Şeria ve Gazze Şeridi Sunumu- Ankara -15 Temmuz 2010 Gülben Öztürk Çelik Kudüs Eski Ticaret Ataşesi 1 TEMEL GÖSTERGELER Yüzölçümü (km2): Batı Şeria 5800 km2, Gazze Şeridi

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BALÇOVA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BALÇOVA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BALÇOVA SONUÇ RAPORU Tarih: 17 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 33 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

BOMONTİ TURİZM MERKEZİ

BOMONTİ TURİZM MERKEZİ BOMONTİ TURİZM MERKEZİ K - 32 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 33 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 34 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 35 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 36 - BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER BOMONTİ TURİZM MERKEZİ

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ 2014 OCAK SEKTÖREL YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörü, ekonomiye döviz girdisi, yurt dışında istihdam imkanları, teknoloji transferi ve lojistikten ihracata

Detaylı

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU POLİTİKANOTU Haziran2014 N201419 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Selin ARSLANHAN MEMİŞ 1 Yaşam Bilimleri ve Sağlık Politikaları Analisti Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve

Detaylı

Popüler Bölgeler 2017

Popüler Bölgeler 2017 Popüler Bölgeler 2017 TÜRKİYE VE İSTANBUL DA ARZ VE TALEP AÇISINDAN ÖN PLANA ÇIKAN LOKASYONLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME Türkiye de gayrimenkul piyasasında arz ve talebi oluşturan dinamikler; Sosyal - ekonomik

Detaylı

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ Girişimcinin Gündemi GİRİŞİMCİLER VE KOBİ LER AÇISINDAN MARKA VE ÖNEMİ Günal ÖNCE Günümüzde markalara, Amerikan Pazarlama Birliği nin tanımladığının yanı sıra sadece sahip oldukları

Detaylı

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi RİSKLİ YAPI TESPİTİ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Dairesi SUNU BAŞLIKLARI 1. YAPI STOĞUMUZA GENEL BAKIŞ 2. RİSKLİ YAPININ TARİFİ 3. RİSKLİ YAPININ TESPİT EDİLMESİ

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BORNOVA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BORNOVA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BORNOVA SONUÇ RAPORU Tarih: 21.12.2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 85 Katılımcı listesindeki Sayı: 78 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

icf Sonbahar-Kış Modası Burada Başlıyor! İSTANBUL ÇOCUK MODA FUARI istanbul istanbul.com Mart 2019 çocuk

icf Sonbahar-Kış Modası Burada Başlıyor! İSTANBUL ÇOCUK MODA FUARI istanbul   istanbul.com Mart 2019 çocuk İSTANBUL ÇOCUK MODA FUARI www.icf istanbul.com icf istanbul 20-23 Mart 2019 Yenikapı Avrasya Gösteri ve Fuar Merkezi 2019-2020 Sonbahar-Kış Modası Burada Başlıyor! çocuk modası platformu icf istanbul İSTANBUL

Detaylı

İSTANBUL 2016 PENCERE PENCERE

İSTANBUL 2016 PENCERE PENCERE İSTANBUL 2016 PENCERE PENCERE 17. Uluslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil, Üretim Teknolojileri ve Makineleri, Yalıtım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünler Fuarı

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

SAĞLAM BİR GEÇMİŞİN MUTLU BİR ÜZERİNDE YÜKSELİR...

SAĞLAM BİR GEÇMİŞİN MUTLU BİR ÜZERİNDE YÜKSELİR... YAŞAM MUTLU BİR SAĞLAM BİR GEÇMİŞİN ÜZERİNDE YÜKSELİR... İnşaat dünyası yeni bir vizyonla tanışıyor. Bu bir yaşam ve gelecek vizyonu. Bu vizyonun geçmişinde güç, temelinde güven var. İş dünyasının ve Türkiye

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 11. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Dekorasyon ve Aydınlatma Fuarı IHS KONYA 2014 Konya 11. Isıtma, Soğutma, Havalandırma,

Detaylı

SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mehmet ÇETİK Dış Ticaret Uzmanı 17 Serbest Bölgeler, İthalat Yurtdışı Genel Yatırım Müdürlüğü ve Hizmetler Genel Müdürlüğü

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU 2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla

Detaylı

ALANSAL UYGULAMALAR. 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

ALANSAL UYGULAMALAR. 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALANSAL UYGULAMALAR 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ İsmail TÜZGEN Şehir Plancısı 6306

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

Erkan ERDİL Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi ODTÜ-TEKPOL

Erkan ERDİL Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi ODTÜ-TEKPOL Erkan ERDİL Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi ODTÜ-TEKPOL Brezilya: Ülkeler arası gelir grubu sınıflandırmasına göre yüksek orta gelir grubunda yer almaktadır. 1960 ve 1970 lerdeki korumacı

Detaylı

Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm

Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm Bursa Yakın Çevresi Deprem Tehlikesi ve Kentsel Dönüşüm Oğuz Gündoğdu ACİL DURUMLAR PANELİ KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu 27 Mayıs 2015 Ülkemizde çağdaş anlamda Afet Yönetimi

Detaylı