Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI)"

Transkript

1 Ata Portföy Yönetimi A.Ş 4 Aralık 2012 Ata Büyüme Hisse Fonu ( 2012 Yıl Başından Beri Performans (30 Aralık Aralık 2012) Ata A Tipi Değişken Fon : %54.34 IMKB 100 Endeksi : %44.93 Nispi Getiri : %9.41 (Ata A Değişken) Fonun Risk Göstergeleri (Yıllık) Sharpe Rasyosu* : 2.7 Standard Sapma** : %14.0 Performans Verisi Fonun BaşlangıcındB dan Beri Performans (17 Haziran Aralık 2012) Ata A Tipi Değişkenn Fon : %65.38 IMKB 100 Endeksi : %30.60 Nispi Getiri : %34.79 * Sharpe rasyosu riske göre ayarlanmış getiriyi hesaplamakk için kullanılır ve alınan bir birim risk r için sağlanann ek getiriyi gösterir.( (Kaynak: Bloomberg: ATYADEG TI) ) ** Standard sapma, getirilerinin ortalama değerinden sapmasını ölçer ve bu değer fonun oynaklığını gösterir.. (Kaynak: Bloomberg: ATYADEG TI) Ata Büyüme Hisse Fonu ( (Ata A Değişken) Performans Grafiği (Fonun fiyatı IMKB 100 değeri ile endekslenmiştir ve 17 Haziran 2010 tarihiyle 100 olduğu kabul edilmiştir.)

2 2013 Yılı Portföy Yönetimi Şirketinizi Dikkatli Seçme Zamanı Ayın Yatırım Sözü: Borsada kazanmanın ilk kuralı hisse senedinden korkmamaktır Peter Lynch 5 Kasım 2012 de Fitch in Türkiye nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkartması ile Türkiye piyasaları yeni bir döneme girdi. Özellikle tahvil piyasasına yoğun yabancı sermaye girişi ile faizler Kasım başında %7.08 den ay sonunda %5.93 e kadar düştü. Borsada ise 4,5 milyar TL ikincil halka arzı yapılan Halkbank a 11 milyar TL nin üzerinde talep geldi. Not artışına ek olarak Türkiye nin enflasyon ve cari açık rakamlarında düzelmenin decam etmesi de piyasalar tarafından olumlu algılanıyor. Döviz kurları ise TCMB nin kurlarda aşırı düşüşe izin vermeyeceği açıklaması ile yatay seyrediyor. Ata Portföy Yönetimi olarak piyasaları doğru okuyarak, Kasım ayında hem hisse senedi hem de tahvil fonlarında oldukça olumlu sonuçlar elde ettik: Kasım ayında %1.64 getiren hisse fonumuzun yılbaşından beri getirisi 3 Aralık itibarı ile %54.3 oldu. Birim risk başına ek getiriyi ifade eden Sharpe oranımız 2.7 ile bu fonumu tüm hisse senedi fonları arasında birinci sırada tutuyor. Kasım ayı getiriler açısından tahvil bono fonlarımızın hisse senedinden fazla getiri sağladığı ilginç bir ay oldu. Gösterge devlet tahvili faizinde yaşanan %1.15 puanlık düşüş, uzun vadeli tahvil/bono fonumuza aylık getirisi %4.6; orta vadeli fonumuza ise %2.5 aylık getiri olarak yansıdı. Bu fonların yıl başından beri getirisi ise 3 Aralık itibarı ile sırasıyla %19.5 ve %15.5 oldu. Yarı yarıya tahvil ve hisse taşıyan Ata Karma fonumuz ise Kasım da aylık %3.5; yılbaşından beri %31.9 getiri sağladı. Aralık ayında piyasaların olumlu seyrine devam etmesini bekliyoruz. Ancak faizlerde yaşanan sert düşüşten sonra nispeten yatay bir seyir olacağını; hisse senedinde ise 2013 te şirket karlarında büyüme beklentisiyle yükselişin seçici olarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bu noktada 2013 başında özel emeklilik sisteminde (BES) başlayacak olan %25 kamu katkısının Türkiye Sermaye Piyasalar ında yeni bir büyüme dönemi başlatmasını bekliyoruz. Bugüne kadar tasarruf sahiplerinin hep bir mevduat bankaları vardı. Faizlerin iyice düştüğü 2012 yılından sonra 2013 den başlayarak tasarruf sahiplerinin kendilerine iyi bir BES planı ve portföy yönetimi şirketi seçmeleri gerekecek. Sermaye piyasalarında yüksek getiri potansiyeli yüksek risk ile birlikte geldiği için portföy yönetimi şirketi seçiminin banka seçimine göre çok daha dikkatli yapılması gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyoruz.

3 ATA Fonları Performans Tablosu Ata Portföy Yönetimi Hisse Fonları (% Getiri) 3 Aralık 2012 Yatırım Stili 2012* ATA Hisse Fonu (Ata A Değisken Fon) Hisse ATA Karma Fon (Ata A Karma Fon) Hisse + Tahvil Piyasa Benchmarkları 2012* IMKB 100 Endeksi (Hisse Piyasası Benchmarkı) *2012 YBB: Yıl Başından Beri Ata Portföy Yönetimi Sabit Getirili Fonlar (% Getiri) 3 Aralık 2012 Yatırım Stili 2012* ATA Para Piyasası (Likit Fon) Para Piyasası ATA Sabit Orta Vadeli (B Değisken) Orta Vadeli Tahvil ATA Sabit Uzun Vadeli (Tahvil/Bono) Uzun Vadeli Tahvil ATA Özel Sektör Tahvil Özel Sektör Tahvili 7.04** NA NA NA Piyasa Benchmarkları 2012* KYD Tüm (Tahvil Benchmarkı) KYD Brüt (Para Piyasası Benchmarkı) * 2012 YBB: Yıl Başından Beri ** Son 6 aylık performansı göstermektedir.

4 CAPITAL Dergisi Aralık 2012 Sayısı Piyasalar Köşesi (Mehmet Gerz) Yatırım Yapılabilir Ülke Olma Yürüyüşü Başladı Kasım ayında Fitch Türkiye nin kredi notunu aniden arttırarak yatırım yapılabilir seviyeye çıkardı. Aniden dememizin nedeni, ilk önce durağan olan görünümü değiştirmeden doğrudan notu arttırmasıdır. Biz bu adımı öncelikle Moody s den bekliyorduk çünkü Moody s e göre notumuzun sadece bir kademe artması yeterli ve görünüm pozitif. Bu noktada Fitch in biraz da rekabetçi bir yaklaşımla rol çaldığını hissediyoruz. Yani Türkiye yi 1994 te kaybettiği yatırım yapılabilir kredi notuna getirmenin reklamını 18 yıl sonra Fitch yapmış oldu. Moody s ise 20 Kasım da yaptığı açıklama ile kredi notunu arttırmak için bir süre daha bekleyeceğini açıkladı. Bu beklenti 2013 e ertelenmiş oldu. Moody s, Türkiye nin dış şoklara karşı dayanıklılığının daha da arttığını görmek istiyor. Aslında kendi tahminlerine göre bunun olmasını bekliyor ama 2013 te cari açığın azalmaya devam ettiğini, finansman kalitesinin arttığını ve ayrıca yurt içi tasarrufların artışını (örneğin Bireysel Emeklilik Sistemi vasıtası ile) görüp öyle hareket etmek istediği anlaşılıyor. Not konusunu takip edenler için sürekli şapkadan tavşan çıkıyor ama şöyle bir detay var: Bir ülkenin gerçekten yatırım yapılabilir düzeye ulaşması için üç kredi kurumundan en az ikisi tarafından bu notu alması gerekiyor. Ancak bu olduğunda ülke tahvilleri yatırım yapılabilir ülke endekslerine girebiliyor ve büyük fonlar ülkeye yatırım yapmaya başlıyor. Özet olarak Türkiye piyasaları, 2013 de olası bir Moody s not artışına kadar yatırım yapılabilir ülke olma yolunda yürümeye devam edecek. Nitekim ilk sonucu devlet tahvil faizlerinde gördük. Faizler %6.5 un altına geriledi ki bu seviye 12 aylık enflasyon beklentisi olan %6.7 nin altındadır. Yani devlet reel olarak eksi faiz ile borçlanmaya başlamıştır Devlet Tahvil Faizi (%)

5 2013 te Altın Yerine BES e Yatırım Yapın Gelecek yıl için ana senaryomuz, ekonomide büyüme hızının kontröllü olarak artması yönündedir. Son iki senedir iç talebi dizginlemek için alınan önlemler başarılı oldu ve cari açık belli ölçüde daraldı. Banka kredilerindeki yıllık büyüme hızı %35 40 lardan %15 e geriledi. Merkez Bankası bu seviyeyi sürdürebilir buluyor. Ancak bizim tahminimiz, kredi notu artışının olumlu etkileri ile orta vadeli planda hedef olarak konan %4 büyüme hızının bir miktar aşılabileceği yönünde. Devlet tahvil faizlerindeki düşüşün mevduat ve kredi faizlerine yansıması ile hem tüketim hem de yatırımların beklenenden daha fazla arttığını görebiliriz. Dış dengenin tekrar bozulmaması için TCMB nin dikkatini kur tarafına çevirdi: Başkan Başçı reel kurla ilgili seviye telafuz ederek, döviz sepetini 2.0 nin üstünde kalması gerektiği mesajı verdi. Euro/Dolar paritesini ortalama 1.22 olarak alırsak, bu seviye Dolar/TL de 1.80; Euro/TL de 2.20 ye karşılık geliyor. Düşük faiz ve rekabetçi TL ortamında reel yatırımlarla birlikte hisse senedi yatırımları da artacak. Nitekim Kasım ayında Halbank ın %24 ünün 4,5 milyar TL ye satıldığı ikincil halka arza 11 milyar TL yi aşan talep geldi. Ancak 2012 de %40 yükselen Borsa da hisse senetleri geçen yıl olduğu kadar ucuz değil. Yani ne alırsan yükselir dönemi geride kaldı. Bu durumda borsada büyüme ve kar artışı yapabilecek sektör ve şirketleri tespit etmek önem kazanıyor. Bunun için yatırım fonlarını ve bireysel emeklilik sistemini iyi anlayarak yatırım yapmak en etkin yol: Yatırım fonlarında 2012 başında düşen komisyonlar bireysel emeklilik (BES) fonlarında 2013 başında düşecek. Ayrıca BES te %25 kamu katkısı, yaptığınız yatırımın %25 getiri ile başladığı anlamına geliyor. Basit bir kıyaslama yapmak gerekirse, altına yapılan yatırım ise %7,5 arası bir kayıpla başlıyor. Şöyle ki, kuyumcudan gramını 100 TL ye aldığınız bileziği bir saat sonra geri satmaya gittiğinizde yaklaşık TL den geri aldığını göreceksiniz. Bu kayıp cumhuriyet altınında %5 e kadar düşerken, 18 ve 14 ayar altında %15 e kadar çıkabilmektedir. Mehmet Gerz Ata Portföy Yönetimi Yasal Uyarı: Bu rapordaki veri ve grafikler güvenirliliğine inandığımız sağlam kaynaklardan derlemiş olup, yapılan yorumlar sadece Ata Portföy Yönetimi A.Ş. ( ATA ) nin görüşünü yansıtmaktadır. Bu bilgiler ışığında yapılan ve yapılacak olan ileriye dönük yatırımların sonuçlarından Şirketimiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrıca, Ata Portföy Yönetimi A.Ş.'nin yazılı izni olmadıkça bu raporların içeriği kısmen ya da tamamen üçüncü kişilerce hiç bir şekil ve ortamda yayınlanamaz, iktisab edilemez, alıntı yapılamaz, kullanılamaz. Rapor gönderilen kişiye özel ve münhasırdır. İlave olarak, bu raporun gönderildiği ve yukarıdaki açıklamalarımız doğrultusunda kullanıldığı ülkelerdeki yasal düzenlemelerden kaynaklı tüm talep ve dava haklarımız saklıdır.

Ayın Yatırım Sözü: Dünün kazananlarını alıp, düşenlerini satmak, yarının getirisini azaltır. David Swensen

Ayın Yatırım Sözü: Dünün kazananlarını alıp, düşenlerini satmak, yarının getirisini azaltır. David Swensen Ayın Yatırım Sözü: Dünün kazananlarını alıp, düşenlerini satmak, yarının getirisini azaltır. David Swensen Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi Son 12 Aylık Performans Fonun Başlangıcından

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Vasatın üstünde getirinin yolu, sıradışı ve rahat olmayan yatırımdan geçer. -- Howard Marks (Oaktree)

Ayın Yatırım Sözü: Vasatın üstünde getirinin yolu, sıradışı ve rahat olmayan yatırımdan geçer. -- Howard Marks (Oaktree) Ayın Yatırım Sözü: Vasatın üstünde getirinin yolu, sıradışı ve rahat olmayan yatırımdan geçer. -- Howard Marks (Oaktree) Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Yılbaşından Beri Performans

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Altına yatırım yapmak, korku ve endişeye yatırım yapmaktır...warren Buffett

Ayın Yatırım Sözü: Altına yatırım yapmak, korku ve endişeye yatırım yapmaktır...warren Buffett Ayın Yatırım Sözü: Altına yatırım yapmak, korku ve endişeye yatırım yapmaktır...warren Buffett Nisan ayında Merkez Bankası nın tüm faizleri yarım puan indirmesi ile faizler Türkiye yakın tarihinin en düşük

Detaylı

Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi

Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi 2012 Yıl Başından Beri Performans Fonun Başlangıcından Beri Performans (30 Aralık 2011 28 Eylül 2012) (17 Haziran 2010 28 Eylül 2012) Ata A Tipi

Detaylı

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 1 Ağustos Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 1 Ağustos Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi Ayın Yatırım Sözü: "Borsa sabırsızdan sabırlıya para transfer eden bir aygıttır. Warren Buffett Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi Son 12 Aylık Performans Fonun Başlangıcından Beri

Detaylı

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 3 Ocak 2014

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 3 Ocak 2014 Ayın Yatırım Sözü: Çoğunluk iyimser iken menkul kıymet fiyatları getiriden ziyade risk içerir; Çoğunluk kötümser iken ise menkul kıymet fiyatları içerdiği riskten daha fazla getiri potansiyeli sunar. Horawd

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Hisse senedi seçimini supermarket alış verişi gibi yapın; parfüm seçer gibi değil. Benjamin Graham

Ayın Yatırım Sözü: Hisse senedi seçimini supermarket alış verişi gibi yapın; parfüm seçer gibi değil. Benjamin Graham Ayın Yatırım Sözü: Hisse senedi seçimini supermarket alış verişi gibi yapın; parfüm seçer gibi değil. Benjamin Graham Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Yılbaşından Beri Performans

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Yatırım yapmanın az sayıda sağduyulu kuralı olmasına rağmen bunlar en gerekli olduğunda unutulur.

Ayın Yatırım Sözü: Yatırım yapmanın az sayıda sağduyulu kuralı olmasına rağmen bunlar en gerekli olduğunda unutulur. Ayın Yatırım Sözü: Yatırım yapmanın az sayıda sağduyulu kuralı olmasına rağmen bunlar en gerekli olduğunda unutulur. Benjamin Graham Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Yılbaşından

Detaylı

Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi

Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi 2012 Yıl Başından Beri Performans Fonun Başlangıcından Beri Performans (30 Aralık 2011 31 Aralık 2012) (17 Haziran 2010 31 Aralık 2012) Ata A Tipi

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Finansal yatırımlarda en önemli karar varlık dağılımı seçimidir. David Swensen

Ayın Yatırım Sözü: Finansal yatırımlarda en önemli karar varlık dağılımı seçimidir. David Swensen Ayın Yatırım Sözü: Finansal yatırımlarda en önemli karar varlık dağılımı seçimidir. David Swensen Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Son 12 Aylık Performans Fonun Başlangıcından Beri

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: "Yatırımcının en büyük problemi hatta düşmanı kendisidir" - Benjamin Graham

Ayın Yatırım Sözü: Yatırımcının en büyük problemi hatta düşmanı kendisidir - Benjamin Graham Ayın Yatırım Sözü: "Yatırımcının en büyük problemi hatta düşmanı kendisidir" - Benjamin Graham Piyasalarda Haziran'da başlayan düşüş trendi Temmuz'da da devam etti. Haziran'da sert düşen Borsa Istanbul,

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: En önemli yatırım hataları, bilgisel veya analitik faktörlerden değil; psikolojik zaaflardan kaynaklanır.

Ayın Yatırım Sözü: En önemli yatırım hataları, bilgisel veya analitik faktörlerden değil; psikolojik zaaflardan kaynaklanır. Ayın Yatırım Sözü: En önemli yatırım hataları, bilgisel veya analitik faktörlerden değil; psikolojik zaaflardan kaynaklanır. Howard Marks Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Yılbaşından

Detaylı

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 1 Kasım Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 1 Kasım Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi Ayın Yatırım Sözü: Davranışsal ekonomiye göre insanlar otomatikse tasarruf ederler. Richard Thaler Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi Son 12 Aylık Performans Fonun Başlangıcından Beri

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Yabancı tasarrufuna bağımlılığı azaltmanın tek yolu dış ticaret açığını azaltmaktır. Martin Feldstein

Ayın Yatırım Sözü: Yabancı tasarrufuna bağımlılığı azaltmanın tek yolu dış ticaret açığını azaltmaktır. Martin Feldstein Ayın Yatırım Sözü: Yabancı tasarrufuna bağımlılığı azaltmanın tek yolu dış ticaret açığını azaltmaktır. Martin Feldstein Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Son 12 Aylık Performans

Detaylı

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 2 Mayıs 2014

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 2 Mayıs 2014 Ayın Yatırım Sözü: Piyasalar sürekli belirsizlik halindedir. Para kazanmak için bariz olanı iskonto edip, bariz olmayana yatırım yapmak gerekir. George Soros Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans

Detaylı

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 3 Ocak "Ortalama yatırımcının piyasa tahminleriyle para kazanabileceğini düşünmek abestir.

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 3 Ocak Ortalama yatırımcının piyasa tahminleriyle para kazanabileceğini düşünmek abestir. Ayın Yatırım Sözü: "Ortalama yatırımcının piyasa tahminleriyle para kazanabileceğini düşünmek abestir. Benjamin Graham Ata Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu Performans Verisi Son 12 Aylık Performans Fonun

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Paranızı yönetecek en iyi kişi veya kurumu bulmak vereceğiniz en önemli finansal kararlardan biridir.

Ayın Yatırım Sözü: Paranızı yönetecek en iyi kişi veya kurumu bulmak vereceğiniz en önemli finansal kararlardan biridir. Ayın Yatırım Sözü: Paranızı yönetecek en iyi kişi veya kurumu bulmak vereceğiniz en önemli finansal kararlardan biridir. Bill Gross Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Son 12 Aylık

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Piyasada en önemli faktör olmasına rağmen en az anlaşılan konu psikolojidir. David Dreman

Ayın Yatırım Sözü: Piyasada en önemli faktör olmasına rağmen en az anlaşılan konu psikolojidir. David Dreman Ayın Yatırım Sözü: Piyasada en önemli faktör olmasına rağmen en az anlaşılan konu psikolojidir. David Dreman Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Son 12 Aylık Performans Fonun Başlangıcından

Detaylı

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 4 Mayıs 2015

Ata Portföy Yönetimi A.Ş 4 Mayıs 2015 Ayın Yatırım Sözü: Sürekli belirsizlik ve hareket halinde olan piyasalarda, para kazanmak için bariz olana değil; beklenmeyene oynamak gerekir. George Soros Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2010 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu ABD ekonomisindeki büyümenin ikinci çeyrekte %1.7 olarak

Detaylı

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık BÜLTENİ Nisan Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık AEGON, hayat sigortası, emeklilik ve fon yönetimi alanlarında, uluslararası tecrübe ve başarılara sahip, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri

Detaylı

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ

LÜTFEN EN ARKA SAYFADAKİ UYARI NOTUNU DİKKATE ALINIZ HİSSE Düne satıcılı eğilimle başlayan BİST100 endeksinde dalgalı geçen günün ardından kapanış %0,5 lik artışla 84.537 seviyesinden gerçekleşti. İşlem hacmi önceki güne göre %46 lık artışla 3,36 milyon

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 26/03/2012

Detaylı

Ayın Yatırım Sözü: Elden gelen öğün olmaz; o da vaktinde bulunmaz. -Türk Ata Sözü

Ayın Yatırım Sözü: Elden gelen öğün olmaz; o da vaktinde bulunmaz. -Türk Ata Sözü Ayın Yatırım Sözü: Elden gelen öğün olmaz; o da vaktinde bulunmaz. -Türk Ata Sözü Ata Büyüme Hisse Fonu (Ata A Değişken) Performans Verisi Yılbaşından Beri Performans Fonun Başlangıcından Beri Performans

Detaylı

/$: 1.32 civarında EUR satış öneriyoruz. $/TL: PPK öncesi kurda aralığında seyir bekliyoruz. Faiz: vadeli tahvilde alım öneriyoruz

/$: 1.32 civarında EUR satış öneriyoruz. $/TL: PPK öncesi kurda aralığında seyir bekliyoruz. Faiz: vadeli tahvilde alım öneriyoruz /$: 1.32 civarında EUR satış öneriyoruz. $/TL: PPK öncesi kurda 1.79-1.80 aralığında seyir bekliyoruz. Faiz: 08.03.17 vadeli tahvilde alım öneriyoruz Eurobond: Eylül 2022 vadeli eurobondda alım öneriyoruz

Detaylı

FON BÜLTENİ Kasım 2012 Sayı 4

FON BÜLTENİ Kasım 2012 Sayı 4 FON BÜLTENİ Kasım 2012 Sayı 4 Değerli müşterimiz, Kasım 2012 fon bültenimizi size sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğe dair önemli bir adım atarak emeklilik birikimlerinizi bizimle değerlendiriyorsunuz.

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

01/01/2012 31/12/2012 DÖNEMİNE İLİŞKİN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 12 AYLIK RAPORU

01/01/2012 31/12/2012 DÖNEMİNE İLİŞKİN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 12 AYLIK RAPORU 01/01/2012 31/12/2012 DÖNEMİNE İLİŞKİN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 12 AYLIK RAPORU BU RAPOR EMEKLİLİK YATIRIM FONLARININ KAMUYU AYDINLATMA AMACIYLA DÜZENLENEN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30

Detaylı

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI OCAK 15 Güncel Ekonomik Veriler Büyüme Oranı(Yıllık) 4,00% Cari Açık/GSYİH 6,61% İşsizlik oranı(yıllık) 10,10% Enflasyon(TÜFE/Yıllık) 8,17% GSMH(milyar USD) 819,9 Kişi Başı Milli Gelir (USD) 10.800 Güncel

Detaylı

FON BÜLTENİ. Bu Fon Bülteni, DFHG GBB katılımcıları için özel olarak hazırlanmıştır.

FON BÜLTENİ. Bu Fon Bülteni, DFHG GBB katılımcıları için özel olarak hazırlanmıştır. FON BÜLTENİ Bu Fon Bülteni, DFHG GBB katılımcıları için özel olarak hazırlanmıştır. Değerli Katılımcımız Geleceğinizin güvencesi Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yatırım aracı seçenekleri olan emeklilik

Detaylı

01/01/2013 31/12/2013 DÖNEMİNE İLİŞKİN GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 12 AYLIK RAPORU BU RAPOR EMEKLİLİK YATIRIM FONLARININ KAMUYU AYDINLATMA AMACIYLA DÜZENLENEN

Detaylı

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.06.2014

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.06.2014 ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.06.2014 TARİH NO Kuruluşa İlişkin Kurul Kararı 14.03.2013 9/309 Kuruluşa İlişkin Kurul İzni 04.04.2013

Detaylı

ARAŞTIRMA. Piyasaları

ARAŞTIRMA. Piyasaları G4 ABD de dün yayımlanan ADP özel sektör istihdam verisi istihdamın 177 bin kişi ile ortalama beklentiye yakın bir artış kaydettiğini gösterdi. Verinin beklentiyi karşılaması USD yi hafif desteklese de,

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.06.2014

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.06.2014 ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.06.2014 TARİH NO Kuruluşa İlişkin Kurul Kararı 14.03.2013 9/309 Kuruluşa İlişkin Kurul İzni 04.04.2013 3483 Fon

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 07/11/2008 31/12/2015 tarihi itibarıyla

Detaylı

ING EMEKLİLİK A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR

ING EMEKLİLİK A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR ING EMEKLİLİK A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR Bu rapor ING Emeklilik A.Ş. Kamu Borçlanma Araçları Standart Emeklilik Yatırım Fonu nun 01 Ocak 2014 30 Haziran

Detaylı

FON BÜLTENİ. Haziran 2014 Sayı 23

FON BÜLTENİ. Haziran 2014 Sayı 23 FON BÜLTENİ Haziran 2014 Sayı 23 Değerli müşterimiz, Haziran 2014 fon bültenimizi size sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğe dair önemli bir adım atarak emeklilik birikimlerinizi bizimle değerlendiriyorsunuz.

Detaylı

Fon Bülteni Temmuz Önce Sen

Fon Bülteni Temmuz Önce Sen Fon Bülteni Temmuz 217 Önce Sen Fon Bülteni Temmuz 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 3/6/216-3/6/217 Yüksek Getiri! 6 5 4 3 25 2 15 1 5 33,74 29,77 22,34 2,32 18,73

Detaylı

FON BÜLTENİ Nisan 2013 Sayı 9

FON BÜLTENİ Nisan 2013 Sayı 9 Nisan 2013 Sayı 9 Değerli müşterimiz, Nisan 2013 fon bültenimizi size sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğe dair önemli bir adım atarak emeklilik birikimlerinizi bizimle değerlendiriyorsunuz. Biz de bu

Detaylı

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİ)

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİ) Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİ) I.GENEL BİLGİ Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. nin kurucu, HSBC Portföy Yönetimi

Detaylı

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AE4)

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AE4) AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AE4) Bu rapor AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. Gelir Amaçlı Uluslararası Karma Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

Verim eğrisinde 4 Mayıs a göre yaklaşık 30-40 baz puan gerileme görüldü

Verim eğrisinde 4 Mayıs a göre yaklaşık 30-40 baz puan gerileme görüldü Mayıs ayına girerken USD/TL kuru 2.71, gösterge tahvil ise %10.5 bileşik faiz seviyelerinde işlem görmekteydi. Ay boyunca oynak bir seyir izleyen kur seviyesine göre hareket eden gösterge tahvil, ay içinde

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 30 Nisan 2018

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 30 Nisan 2018 30 Nisan 2018 BİST-100 endeksi, haftanın son gününe tepki yükselişi ile başladı. Günün genelinde 106.669-108.199 aralığında hareket edip öğleden sonra alışların hızlanmasıyla,108.199 üzerinde kalmayı deneyip

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 18 Ocak 2013 31/12/2015

Detaylı

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ

MAYIS 2012 FON BÜLTENİ MAYIS 2012 FON BÜLTENİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER Zayıf Halka: Avrupa Ocak ayında yaşadığımız ralli dönemi sonrası son üç aydır, tüm Global piyasalar tam anlamıyla yatay bir bant içerisinde hareket etmektedir.

Detaylı

Yarın, umduğunuz gibi

Yarın, umduğunuz gibi Fon Bülteni Nisan 2 Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve 2 bin çalışanı ile hayat sigortası, emeklilik

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 28 Ağustos 2018

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 28 Ağustos 2018 28 Ağustos 2018 Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan BİST-100 endeksinde gün içinde artan volatiliteye karşın kapanış %1.2 lik yükselişle 91,284 seviyesinden gerçekleşti. İşlem hacmi 5.639mn TL

Detaylı

Fon Bülteni Mart Önce Sen

Fon Bülteni Mart Önce Sen Fon Bülteni Mart 217 Önce Sen Fon Bülteni Mart 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 29/2/216-28/2/217 Yüksek Getiri! 4 3 25 2 15 1 5 8,85 8,8 18,54 18,63 14,4 16,11 13,52

Detaylı

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-30.06.

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-30.06. Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİ) I.GENEL BİLGİ Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. nin kurucu, Yapı

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 31 Ocak BIST-100 Teknik Görünüm

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 31 Ocak BIST-100 Teknik Görünüm 31 Ocak 2018 BIST-100 Teknik Görünüm Zirve denemelerinin ardından kar satışları ile karşılaşan BIST de dün kayıplar arttı.yurtdışı piyasalarda da görülen realizasyonlar sonrasında, kar amaçlı satışlar

Detaylı

Güven, Saygı, Kalite ve ġeffaflık

Güven, Saygı, Kalite ve ġeffaflık BÜLTENĠ Ekim Güven, Saygı, Kalite ve ġeffaflık AEGON, hayat sigortası, emeklilik ve fon yönetimi alanlarında, uluslararası tecrübe ve başarılara sahip, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri

Detaylı

Fon Performans Bülteni Aralık Önce Sen

Fon Performans Bülteni Aralık Önce Sen Fon Performans Bülteni Aralık 215 Önce Sen ING Portföy den Piyasalara Bakış Tahvil-Bono Piyasası Seçim sonuçlarının etkisi olarak, kısa dönem faizlerde %,8 düşüş ve Türk Lirası nda Euro ve Dolar sepet

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Dengeli Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul

Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Dengeli Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Aegon Emeklilik ve Hayat A.. Dengeli Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Yatırım performansı konusunda sunulan bilgilere ilişkin özel uygunluk raporu 31 Aralık 2009 tarihinde sona eren döneme ait ECZACIBAŞI

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. 6 AYLIK RAPOR Bu rapor Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2014- dönemine ilişkin gelişmelerin, Fon Kurulu tarafından hazırlanan

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2012 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2012 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2012 YILI 9 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu Yılın üçüncü çeyreğinde dünya ekonomisinde büyüme kaygılarının

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Ferdi Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli,

Detaylı

1- Ekonominin Genel durumu

1- Ekonominin Genel durumu GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2014 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu 2014 yılı TCMB nin Ocak ayında faizleri belirgin şekilde arttırmasıyla

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2007 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu ABD de başlayan ve ardından tüm gelişmiş ülke piyasalarına

Detaylı

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu Emeklilik Yatırım Fonu İstanbul Yatırım Performansı Konusunda Sunulan Bilgilere İlişkin Özel Uygunluk Raporu 30 Eylül 2011Tarihinde Sona Eren Hesap

Detaylı

Güncel Ekonomik Yorum

Güncel Ekonomik Yorum NİSAN 15 Güncel Ekonomik Yorum Mart ayı finansal piyasalar açısından son derece oynak bir seyir izlemiştir. Yurtdışı piyasalarda ABD tarafında FED in(amerika Merkez Bankası) faiz arttırımını ne zaman yapacağı

Detaylı

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık BÜLTENİ Şubat Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık AEGON, hayat sigortası, emeklilik ve fon yönetimi alanlarında, uluslararası tecrübe ve başarılara sahip, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri

Detaylı

PİYASALARDAKİ GELİŞMELER VE FON PİYASASINA YANSIMASI ALTERNATIF YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİLERİ YATIRIM FONLARININ GETİRİLERİ LUDENS TEN HABERLER

PİYASALARDAKİ GELİŞMELER VE FON PİYASASINA YANSIMASI ALTERNATIF YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİLERİ YATIRIM FONLARININ GETİRİLERİ LUDENS TEN HABERLER Sevgili Okuyucularımız, Yatırım fonlarını incelediğimiz bu bültenimizde küresel ve yerel piyasalardaki gelişmelerin yatırım fonlarının getirilerini nasıl etkilediğini Piyasalardaki Gelişmeler ve Fon Piyasasına

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş PARA PİYASASI LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU(KAMU) YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş PARA PİYASASI LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU(KAMU) YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş PARA PİYASASI LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU(KAMU) YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Para Piyasası Likit Emeklilik Yatırım Fonu(KAMU) Emeklilik Yatırım Fonu nun

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 27 Ağustos 2018

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 27 Ağustos 2018 27 Ağustos 2018 Kurban bayramı tatili öncesindeki son işlem günü olan Pazartesi yarım günlük seansa yükselişle başlayan BİST-100 endeksi günü %1.6 lık yükselişle 90,185 seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi

Detaylı

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni ŞUBAT 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL*

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni ŞUBAT 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL* Fon Bülteni ŞUBAT Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve binden fazla çalışanı ile hayat sigortası,

Detaylı

FON BÜLTENİ NİSAN 2016 SAYI 45

FON BÜLTENİ NİSAN 2016 SAYI 45 Değerli Müşterimiz, Geleceğe dair önemli bir adım atarak emeklilik birikimlerinizi bizimle değerlendiriyorsunuz. Biz de bu fon bülteni ile size, emeklilik birikimlerinizin değerlendirildigi piyasa ve ekonomik

Detaylı

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni...

Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Ağustos 2015 Grup Bireysel Emeklilik Fon Bülteni... Geleceğinizi Beraber Şekillendirelim Değerli Katılımcımız, Bireysel Emeklilik Sistemi uzun vadeli bir yatırım anlayışına dayalı, şeffaf ve güvenli, Devlet

Detaylı

1- Ekonominin Genel durumu

1- Ekonominin Genel durumu GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu Küresel ekonomide erken ve ne kadar süreceği belirsiz bir düzeltme hareketinin olumsuz etkileri ile karşı karşıya

Detaylı

Merkez Bankası, 2013 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı; rapora göre, 2013 yıl sonu enflasyon tahmini değiştirilmeyerek %5,30 olarak korundu.

Merkez Bankası, 2013 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı; rapora göre, 2013 yıl sonu enflasyon tahmini değiştirilmeyerek %5,30 olarak korundu. Fon Bülteni OCAK 3 Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve binden fazla çalışanı ile hayat sigortası,

Detaylı

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AVH)

AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AVH) AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR (AVH) Bu rapor AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2011-31.12.2011

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 21 Eylül 2018

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 21 Eylül 2018 21 Eylül 2018 Perşembe gününe yükselişle başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında kar satışları geriledi ve günü %0.5 kayıpla 96,121 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 10.616mn TL olarak gerçekleşirken,

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR GLOBAL MD PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETİ A.Ş. TARAFINDAN YÖNETİLEN AEGON EMEKLİLİK

Detaylı

ZİRAAT HAYAT ve EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR

ZİRAAT HAYAT ve EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR ZİRAAT HAYAT ve EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR Bu rapor Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş Likit Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2014-30.06.2014 dönemine ilişkin gelişmelerin,

Detaylı

Groupama Emeklilik Fonları

Groupama Emeklilik Fonları Groupama Emeklilik Fonları BEK - Groupama Emeklilik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu Şubat ayında, Ocak ayında küresel piyasalarda görülen yukarı yönlü güçlü hareketin devam

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 02 Mayıs 2018

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 02 Mayıs 2018 02 Mayıs 2018 BİST-100 endeksi, haftaya sınırlı alışlarla başladı. Günün genelinde 108.170-103.750 aralığında hareket edip öğleden sonra satışların hızlanmasıyla,108.170 üzerinde kalmayı başaramayıp günü

Detaylı

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak

Detaylı

BEH - Groupama Emeklilik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu

BEH - Groupama Emeklilik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu BEH - Groupama Emeklilik Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu BIST-100 endeksi, Haziran ayı içerisinde %11,28 lik düşüş göstererek 76.295 seviyesinden kapandı. Aynı dönem içerisinde Bankacılık

Detaylı

Güven, Saygı, Kalite ve ġeffaflık

Güven, Saygı, Kalite ve ġeffaflık BÜLTENĠ Eylül Güven, Saygı, Kalite ve ġeffaflık AEGON, hayat sigortası, emeklilik ve fon yönetimi alanlarında, uluslararası tecrübe ve başarılara sahip, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 08

Detaylı

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık BÜLTENİ Aralık Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık AEGON, hayat sigortası, emeklilik ve fon yönetimi alanlarında, uluslararası tecrübe ve başarılara sahip, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri

Detaylı

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BIST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YATIRIM FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BIST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YATIRIM FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU ING PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. BIST 30 ENDEKSİ HİSSE SENEDİ YATIRIM FONU NA (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka

Detaylı

ARAŞTIRMA. Piyasaları

ARAŞTIRMA. Piyasaları G4 Dün ABD de yayımlanan ISM imalat endeksinin 49.2 değerini alarak ülkede imalat faaliyetlerinin sürpriz şekilde daraldığına işaret etmesi yatırımcıların bugünkü istihdam verileri öncesinde USD satışı

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı

Fon Bülteni Ocak Önce Sen

Fon Bülteni Ocak Önce Sen Fon Bülteni Ocak 219 Önce Sen NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Fon Bülteni Ocak 219 Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 29/12/217-31/12/218 % 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1-1 -2 7,22 4,45 31,29 8,28-4,84-2,4-16,11-14,37

Detaylı

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-30.06.

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-30.06. Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) EMEKLİLİK YATIRIM FONU FAALİYET RAPORU (01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİ) I.GENEL BİLGİ Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. nin kurucu,

Detaylı

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık

Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık BÜLTENİ Haziran 1 Güven, Saygı, Kalite ve Şeffaflık AEGON, hayat sigortası, emeklilik ve fon yönetimi alanlarında, uluslararası tecrübe ve başarılara sahip, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren

Detaylı

Fon Bülteni Ekim Önce Sen

Fon Bülteni Ekim Önce Sen Fon Bülteni Ekim 216 Önce Sen Fon Bülteni Ekim 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 3/9/21-3/9/216 2 2 1 1-11,6 13,74 9,7 12,3 14,74 12,44 8,72 9,7 9,3

Detaylı

Nisan 15. Emeklilik Fon Bülteni. Değişen dünyanın sigortası

Nisan 15. Emeklilik Fon Bülteni. Değişen dünyanın sigortası Nisan 15 27.03.2015 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre BNP Paribas Cardif Emeklilik katılımcı sayısı 170.180 ve fon büyüklüğü 1.114 milyon TL'dir. Aylık arşivimize istediğiniz zaman bnpparibascardif.com.tr

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 30 Ocak BIST-100 Teknik Görünüm

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 30 Ocak BIST-100 Teknik Görünüm 30 Ocak 2018 BIST-100 Teknik Görünüm Güne hafif primli başlayan Borsa İstanbul gün ortasından itibaren kayba yöneldi ancak kapanışı yüzde 0.12 oranında yükselişle 120 bin 845 puandan gerçekleştirdi kar

Detaylı

Ekim 15. Emeklilik Fon Bülteni. Değişen dünyanın sigortası

Ekim 15. Emeklilik Fon Bülteni. Değişen dünyanın sigortası Ekim 15 25.09.2015 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre BNP Paribas Cardif Emeklilik katılımcı sayısı 176.941 ve fon büyüklüğü devlet katkısı dahil 1.333 milyon TL'dir. Aylık arşivimize istediğiniz

Detaylı

Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam Değeri 877.247,49 Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri

Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam Değeri 877.247,49 Fonun Yatırım Amacı, Stratejisi ve Riskleri A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 07/11/2008 Portföy Yöneticileri 31.03.2010 tarihi itibariyle Vahap Tolga KOTAN Murat İNCE Doruk ERGUN Fon Toplam

Detaylı

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI ŞUBAT 15 FON BÜLTENİ Güncel Ekonomik Veriler Büyüme Oranı(Yıllık) Cari Açık/GSYİH 6,61% İşsizlik oranı(yıllık) 10,10% Enflasyon(TÜFE/Yıllık) 7,24% GSMH(milyar USD) 819,9 Kişi Başı Milli Gelir (USD) 10.800

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI (EUROBOND) EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2008 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI (EUROBOND) EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2008 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI (EUROBOND) EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2008 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu Yılın ilk ve ikinci çeyreğindeki

Detaylı

ARAŞTIRMA. Piyasaları

ARAŞTIRMA. Piyasaları G4 Dün 1.1250 seviyesine yakın, dar bir aralıkta hareket eden EUR/USD paritesinde gözler ECB toplantısına çevrilmiş durumda. Toplantıya girerken piyasadaki beklentilerin nispeten düşük olduğunu söylemek

Detaylı

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Nisan 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL*

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Nisan 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL* Fon Bülteni Nisan Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve binden fazla çalışanı ile hayat sigortası,

Detaylı

Fon Bülteni Ağustos Önce Sen

Fon Bülteni Ağustos Önce Sen Fon Bülteni Ağustos 217 Önce Sen Fon Bülteni Ağustos 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Son 1 Yıl - 31/7/216-31/7/217 Yüksek Getiri! % 6 5 4 3 25 2 15 1 5 42,13 45,44 25,81 23,94

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı