Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni"

Transkript

1 Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni * Arayışlar: Istanbul Enis Yeter ** İstanbul Metropolitan Yönetimi ıl. yüzyıla birçok sorunla girmektedir. Bu sorunların başında tabii ki yönetim sorunu bulunmaktadır. İlk bakışta İstanbul 'u, diğer metropol kentlerle birlikte değerlendirmek gerekir diye düşünülebilir. Ancak İstanbul'un coğrafi konumu, stratejik önemi, tarihi geçmişi, doğal ve kültürel zenginliği, nüfus yoğunluğu, ekonomik etkinliği ve gayri safi milli hasılaya katkısı ve sahip olduğu diğer özellikler onun ayrı bir çerçeveye oturtulması gereğini hemen ortaya çıkanr. Şüphesiz ki İstanbul yönetimi, ülkedeki genel kamu yönetiminin sorunlarının ve sıkıntılarının çözümlenmesinden bağımsız değildir. Başka bir ifade ile genel yönetimi sağlıklı hale getirmeden, İstanbul'a hangi yönetim modeli getirilirse getirilsin, yararlı sonuç almak mümkün olmayacaktır. Bu noktada kamu yönetimindeki aşırı merkeziyetçilik en büyük sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Tüm sektörlerde tüm kararlar merkezde alınmakta, hatta merkezden uygulanmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda 13 milyonluk ülkede bile olmayan aşırı merkeziyetçilik 65 milyonluk büyüklükteki yapıda, Bonapartİst düşünceyi bile aşan düzeyde kendini göstermektedir. Daha somut olarak ifade etmek gerekirse; 1950'li yıllara kadar il yerel idarelerine ait olan sağlık, ilköğretim, kırsal alanın altyapı hizmetleri gibi hizmetler, çok partili düzene geçişle birlikte merkezileşmiş, adeta çok partili demokrasi yerinden yönetimin sonunu getirmiştir yılında Fransa'dan alınan ve gerçekten çağının en ileri hükümlerini taşıyan Belediye Yasası yine son elli yılda diğer yasa, tüzük, yönetmelik ve hatta genelgelerle işlemez hale getirilmiştir. Söz konusu yasanın "Belediyeler zorunlu görevlerini yerine getirdikten sonra her türlü hizmeti yaparlar" Yetki Genişliğİ (Deconcentration) Çalışma, Kasım 2001 tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Konferans Salonunda Şehir Planeılan Odası tarafından düzenlenen "Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni Arayışlar" konulu sempozyurnda yazan tarafından sunulan tebliğin genişletilmiş şeklidir. Kastamonu Valisi. ÇağdllŞ Yerel YiJnetimler, Cilt II Sayı ı Nisan ıooı, s

2 42 Çağdaş Yerel Yönetimler 11 (2) Nisan 2002 Yerinden Yönetim (Decentralisation) Merkezi idarenin kendi atadığı taşra yöneticilerine, başta vali olmak üzere güvenmesi, onlara insiyatif tanıması, yetki genişliğini oluşturur. Esasen Anayasa bu ilkeye yer vermiştir. Şöyle ki; Anayasanın 126. maddesinin birinci fıkrası "Türkiye merkezi idare kuruluşu bakımından, ekonomik şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre illere, iller de diğer kademeli bölümlere ayrılır", i kinci fıkrası ise "illerin idaresi yetki genişliği esasına dayanır" hükmünü içermektedir. Ancak gerçekte Türkiye il esasına göre değil adeta genel müdürlük esasına göre yönetilmektedir. Zira yatırımların planlanmasından, ödeneklerin yatırımlara aktarımına ve personel hareketine kadar bir çok tasarruf, merkezden yapılmakta, Valilik ve diğer taşra birimleri bunlar üzerinde önemli bir rol oynamamaktadırlar. Diğer taraftan, İl özel İdarelerinden başlamak üzere, belediyeler, köyler ve bunların kurdukları mahalli idare birlikleri, Yerinden Yönetim esasına göre güçlenmeli, kamu yönetimindeki payları yüzde 1 S 'lerden yüzde SO'lilere çıkarılmahdır. yatırımlar il Boğaz köprüsü, otoyol, GAP gibi çok büyük projeler dışındaki lerden yönetilmelidir. Ankara ise denetim, koordinasyon, finans sağlama ve perspektif verme gibi görevleri daha etkin bir şekilde yerine getirmelidir. İstanbul'a Yeni Yönetim Arayışları İstanbul'un daha iyi yönetilmesi amacıyla bir çok akademik ve idari çalışma yapılmıştır. Bunlardan birisi de 1990 yıhnda dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın talimatıyla Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülmek üzere hazırlanan İstanbul İlinin Sorunları başlıklı çalışmadır. adet çalışma grubu ve bunların üzerinde Ortak Kurul oluş Bu çalışmada, altı turuluyordu. Çalışma grupları şunlardı: Yeniden Teşkilatlanma Göç Kentsel Yerleşme Altyapı Kaynak ve Finansman Mevzuat Hazırlama Başkanlığın İçişleri Bakanlığı Müsteşarının yaptığı Ortak Kurulda, altı müsteşar ve diğer bir kısım üst bürokrat, dönemin İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı vardı. Biz de Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde görevli Daire Başkanı olarak bu çalışmaya katılmıştık. Bu çalışma İstanbul'un yeniden yapılanması açısından birkaç alternatif yönetim tarzını öneriyordu.

3 Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni Arayışlar: Istanbul 43 Birinci alternatifte; İstanbul il'i, Avrupa ve Asya yakası olarak ikiye bölünüyor. İkinci alternatifte ise, Kadıköy, Beyoğlu ve Fatih merkezli olarak üç ile bölünüyordu. Her iki durumda, bölünmüş kısımların başına ayrı Vali getiriliyor, ancak birisine koordinatör görevi verilerek ona İstanbul Valisi unvanı tanınıyordu. Üçüncü alternatifte ise; Büyük İl Modeli diye bir tanımlama yapılıyor, çevredeki beş il ile beraber İstanbul'un büyük il olacağı ve böylece Havza bazında bir yönetim modeline kavuşturulacağı öngörülüyordu. Ayrıca mevcut yapının iyileştirilmesine ilişkin bazı somut öneriler de getiriliyordu. Aslında dünyada İstanbul ölçeğindeki metropol kentlerin yönetimi incelenirse, genelde mülki ve yerel yönetimin yarı örgütlenmediği, tek bir yapılanma gösterdiği görülmektedir. Kentin bir meclisi ve bir de yöneticisi vardır. Bu yöneticinin adı ya Vali'dir, ya da Belediye Başkanı. Bu kişi ya atamayla ya da seçimle göreve gelmektedir. Örneğin Kahire'de Vali atanırken, Berlin'de Belediye Başkanı seçilmektedir. Bu sistem İstanbul'da yılları arasında uygulanmıştır sayılı yasa 1930 yılında yürürlüğe girdiğinde sadece İstanbul için ayrı bir model getirmiş, diğer tüm belediyeler ise aynı statüye tabi kılınmıştır. Bu modelde, şimdiki İl Genel Meclisi ile Büyükşehir Belediye Meclisi, İl Meclisi olarak tek meclis halinde örgütlenmiştir. Yönetimin başında ise atama ile gelen Vali ve Belediye Başkanı vardır. Bu uygulama 1954 yılında çıkarılan yasayla kaldırılmış ve İstanbul ilinin yönetimi diğer illerdeki statüye dönüştürülmüştür. Değişikliğin, İstanbul'un yararına olduğunu söylemek her halde doğru olmayacaktır. Zira kent dokusu ve fiziki yerleşimindeki bozulmanın ve tahribatın 1955 yılından sonra başladığı yaygın kanıdır. Daha sonraki yıllarda İstanbul başta olmak üzere metropol şehirler için yarı bir yönetim modeli için yoğun çalışmalar yapılmıştır. Özellikle 1970'li yıllarda, 1961 Anayasasının 116. maddesinde yerel yönetim birimleri olarak il, belediye ve köyün belirtilmesi, son fıkrasında ise yerel yönetimlerin kendi aralarında birlik kurmalarına imkan sağlanması, kurulacak metropolitan yönetimin Birlik Modeli şeklinde olmasını zorunlu kılmıştır. Bu düşünceden hareketle, 1972 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından "Metropolitan Hizmet Birliği Yasa Tasarısı" 1975 yılında ise, "İstanbul Metropolitan Hizmet Birliği Yasa Tasarısı" hazırlanmıştır. Metropolitan Hizmet Birliği Yasa Tasarısında, nüfusu yüz bini aşan yerleşim yerleriyle bunları çevreleyen birimlerin zorunlu olarak katılacakları hizmet birliklerine dayalı bir ana kent yönetimi öngörülmüştür.

4 44 Çağdaş Yerel Yönetimler J J (2) Nisan 2002 İstanbul Metropolitan Hizmet Birliği Yasa Tasansında, yan model benimsenmiş, her iki tasarıda da Valinin Birlik Başkanı olması tercihi yapılmıştır yılında İçişleri Bakanlığı ile İmar ve İskan Bakanlığı tarafından "Büyük Kent Birliği Yasa Tasansı" hazırlanmıştır. Büyükşehir bölgelerini içine alan bu birliklerin görevi, metropolitan bölge içinde kalan il idaresi, belediye ve köyleri ortak planlama ve uygulama hizmetlerini yerine getirmek, birliğe dahil belediyelerin imar planını hazırlama ve uygulamalarını koordine etmek olarak belirlenmiştir. Tasanda Büyük Kent Birliklerinin amaçlan şu şekilde sayılmıştır: Kalkİnma planlan ile uyumlu olarak, fiziki, sosyal ve ekonomik gelişme planlarını hazırlamak Yerel Yönetim Birimleri arasında koordinasyonu sağlamak Yerel Yönetim Birimlerinin kendi güç ve sınırlarını aşan teknik ve sosyal altyapı hizmetlerini planlamak, yapımını üstlenmek, yönetmek ve işletmek Yasa tasansında, öncelikle İstanbul ve İzmir'de Büyük Kent Birliği kurulması öngörülmüş, ek madde ile de, gerekli hallerde Bakanlar Kurulu Kararı ile diğer metoropliten alanlarda da birlik kurulabilmesi hususu düzenlenmiştir. Bu tasan yasalaşmamıştır tarihinde dönemin yasama erki olan Milli Güvenlik Konseyi, büyükşehirlerin yakın çevresindeki yerleşim yerlerinin ana belediyelere bağlanmasına ilişkin 2561 sayılı yasayı çıkarmıştır. Son nüfus sayım sonucuna göre, belediye nüfusu 300 binden fazla olan büyükşehirlerin çevresinde bulunan belediye ve köylerin yasada belirtilen esas ve usullere göre tarihine kadar büyükşehir belediyelerine bağlanabilmesine imkan tanınmıştır. Büyükşehir çevresi, hizmetlerin kolay ve ucuza götürülebileceği, kentin son binalanndan itibaren dışa doğru 3 kilometre uzaklığı olarak tanımlanmıştır tarih ve 195 sayılı Büyükşehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ve daha sonra çıkanlan 3030 sayılı yasa ile bugünkü büyükşehir yönetimi düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile sınırlan içinde birden fazla ilçe bulunan belediyeler, Büyükşehir Belediyesi olarak tanımlanmıştır. Yasada büyükşehir belediyesinin görevleri olarak finans sağlamak, büyükşehir imar planını hazırlamak, onaylamak ve uygulamak, yolların yapım, bakım ve onanmını gerçekleştirmek, çevreyi korumak, park ve dinlenme yerleri yapmak, kent içi taşımacılık, su, kanalizasyon, ısıtma, yangın söndürme hizmetlerini yerine getirmek, toptancı halleri kurmak ve işletmek sayılmıştır.

5 Metropolitan Alan Yönetiminde Yen; Arayışlar: Istanbul 45 İlçe Belediyeleri ise, Belediye Kanununda yer alan ancak 3030 sayılı yasayla Büyükşehir Belediyesine verilmeyen görevleri yapmakla yükümlüdürler. Bunun yanında yeşil alanlar, bahçeler, parkıar, toplumsal ve kültürel hizmetler, toptancı halleri ve mezbahaları yaptırmak gibi görevleri de büyükşehir belediyesi yanında yerine getirebilir. Bu haliyle 3030 sayılı yasa tüm büyük şehirlerini aynı organizasyona tabi tutmuştur. Halbuki şehirlerin sosyal, ekonomik ve coğrafi yapısı, yönetim yapısını da etkileyeceğiflden bu kıstasları göz önüne almadan tümünü aynı statü de değerlendirmek, olumlu sonuç vermemiştir. Özellikle, metropol tanımına uyan belki de tek il olan İstanbul için ayrı bir yapılanma modeli getirmek gerekirdi. Dünyadaki tarihi gelişimine baktığımızda şehirleşmenin hem eski bir olgu olduğunu, hem de yeni bir olgu olduğunu görmekteyiz. Eski olgu, çünkü milattan önce de büyük şehirlere rastlıyoruz. Atina, Roma örneğinde olduğu gibi. Ama aynı zamanda yeni bir olgu. Zira batı ülkelerinde bugün gördüğümüz Berlin, Newyork, Tokyo gibi şehirler yüzyılda bile yok. Son yüzyılın şehirleri. Bu değerlendirme içerisinde İstanbul çok eski bir metropol kent. Hep cazibe merkezi olmuş, hep büyük olaylara tanıklık etmiş. Doğu Roma İmparatorluğuna, Bizans Devletine ve Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış. Tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerin yoğunluğunu yüzyıllarca korumuş. i 950'li yıllar ise İstanbul'un aldığı göçün katlanarak arttığı yıllar olmuştur. Gerek genel idare, gerekse yerel idare bu göçün önünü alabilecek ya da göçle gelen nüfusa düzenli kentleşme içerisinde gerekli yerleşme politikaları uygulayamamış ve böylece gecekondulaşma gerçeği ortaya çıkmıştır. Aslında, yasa koyucu çok büyük bir önseziyle, 1950 yılının Mart ayında 5656 Sayılı Yasa ile Belediye Yasasına önemli hükümler getirmiştir. Bu hükümlerle, Belediyelerin hızlı göçü karşılayabilmek için arsa ve konut üretebilecekleri, bunları ihtiyacı olan vatandaşa satabilecekleri, bu amaçla özel hukuka tabi şirket kurabilecekleri ve fon oluşturabilecekleri hususları düzenlenmiştir. Ama maalesef, bu yasa hükümleri gereği gibi uygulanmamıştır. Uygulanmama nedenini, herhalde merkezi kuruluşların ve belediyelerin mali güçsüzlüğüne bağlamak o lanağı yoktur. Zira, gerek genel idare birimleri gerekse belediyeler daha" sonra gecekondu bölgelerine alt yapı ve diğer hizmetleri hem de daha pahalı olarak, yerine getirmişlerdir sayılı yasanın uygulanmama nedenlerinden birisi belki, hazineye ait taşınmazların tahsisinde Maliye Bakanlığının gösterdiği zorluklardır. Devlet a razileri yağmalanırken, sesini çıkarmayan bürokrasi, bu alanların kamu yararı amaçlı olarak yerel yönetimlere tahsisine nedense güçlük çıkarmaktadır. İl'de Maliye Bakanının temsilcisi Vali varken, ya da Defterdar varken, Milli Emlak İl

6 46 Çağdaş Yerel Yönetimler II (2) Nisan 2002 Müdürü varken, bir taşınmazın kamu hizmetine tahsisi Bakanlıkça yapılmakta ve işlem süratli sonuçlandırılmamaktadır. İstanbul İçin Özel Yönetim Biçimi İstanbul'da kurulacak yönetim modelinin tek başlı, tek meclisli ve tek bütçeli olması, dünyadaki gelişim eğilimine de paralellik arzedecektir. Yönetimin başındaki kişinin (Vali) atamayla gelmesi anti demokratik sayılmamalıdır. Zira bilinmektedir ki batı demokrasilerinde yürütme erkinin atama ile göreve gelmesi örneklerine rastlanmaktadır. Asılolan karar organının yani il meclisi üyelerinin seçimle göreve gelebilmeleridir. İstanbul'un ikiye ya da üçe bölünmesi ise, pek rasyonel görünmemektedir. Çünkü mevcut ilçelerle zaten İstanbul yönetimi kademe1endirilmiş olmaktadır. Burada yapılacak iş, ilçeleri güçlendirmek olmalıdır. Ancak İl düzeyinde nasıl ki tek yönetime gidiliyorsa, İlçe düzeyinde de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının birleştirilmesi fikri düşünülebilir. İstanbul'un Daha İyi Yönetimi İçin Diğer Öneriler İstanbul'da oluşturulacak yönetim modelinden bağımsız olarak özellikle merkezi idare ile ilişkiler açısından bazı önemli uygulamaları da yürürlüğe koymak gerekir. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür. 1. Merkezi idare birimlerinin İstanbul'daki yatırımlara aktardığı kaynağın iı'de torba bütçe haline getirilmesi ve iı yönetimi tarafından dağıtımının yapılması. Örneğin 2001 yılında İstanbul İlinde devam eden yatırımlara-belediyeler ve iı Özel İdaresi hariç-harcanan ödenek miktarı 122 trilyon ise, fiziki gerçekleşme oranı ile sağlayacağı ekonomik ve sosyal katkıya göre, bu ödeneğin mevcut yatırımlara ayrımı iı yönetimi tarafından yapılırsa, daha etkin sonuç alınacaktır. Birim kaynakla sağlanan birim fayda, kat be kat artacaktır. 2. Büyük projeler dışındaki yatırım planlaması il'de yapılmalı, DPT ve ilgili yatırımcı Genel Müdürlükler danışmanlık görevini üstlenmelidir. 3. Bakanlık ve Kuruluşların İl ve İlçelerdeki teşkilatlanması İl Yönetiminin insiyatifinde olmalı, teşkilatların kurulup kurulmayacağı ve kurulacaksa boyutu, İl'de kararlaştırılmalıdır. Bu durumda örneğin, Kadıköy Bağdat caddesinde İlçe Tarım Müdürlüğü olmayacaktır. Ayrıca kamu binalarının kullanım amacı ile yönetimince belirlenebilmelidir. İşlev görmeyen bir hizmet binası okul ya da hastane ya da yurt binası olarak tahsis edebilmelidir.

7 Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni Arayışlar: İstanbul Teşkilatlanmada olduğu gibi, personel atamalan da İl Yönetimine bırakılmalı, görevi olmayan kamu görevlileri Vali tarafından başka kuruma aktanlabilmelidir. Sözleşmeli personel uygulamasına geçilmelidir. Örneğin İstanbul İlinde 500 sınıf öğretmeni gereksinmesi olduğunu düşünelim, 500 öğretmenin atamasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı artık İstanbul İlinin sınıf öğretmeni sorununun kalmadığını söylemektedir. Halbuki gerçekte öyle olmamaktadır. Şöyleki, bu 500 öğretmen İstanbul'da görev yapmaya talip olmadan oraya görevlendirilmektedir. Valilik tarafından belirlenen ve ihtiyaç olan okullarda verimli olmamaktadırlar. Bunun yerine şöyle bir sistem geliştirmek herhalde daha yararlı olacaktır. Valilik hangi okulda ihtiyaç varsa bu okulları duyursa ve bu yerler için talipliler arasından sözleşmeli statüde öğretmen görevlendirilse, yukarıdaki sıkıntı kalmayacaktır. Aynı hususu sağlık personeli, teknik eleman ve diğer kamu görevlileri içinde düşünmek gerekir. 5. Tüm imar yetkisini Bakanlıkta toplayan 6785 sayılı yasaya tepki olarak getirilen 3194 sayılı İmar Yasası da başarılı olamamıştır. İmar planlaması kademelendirilmemiş, ayrıca imar yetkisi teknik personel ve araç yoksunu belediyelere tanınırken planlama yetkisinin verilmesinde, hovardaca davranılmıştır. Aslında genelolarak planlama, dört kademede düşünülmelidir: Ülke genelinde Arazi Kullanım Planı Bölge veya havza bazında Bölge İmar ve Yerleşim Planları iı Genelinde İl İmar Planları Belediye ya da Şehir İmar Planları Alt planların üst plan disiplinine uygun olması şartı aranmalı, ayrıca üst birimlerin alt birimleri denetim yetkisi tanınmalıdır. İstanbul için çevresindeki Adapazarı, Yalova, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İlleri ile birlikte İstanbul Bölgesi İmar ve Yerleşim Planı hazırlanmalıdır. Bu plan Bayındırlık ve İskan Bakanlığının sorumluluğunda DPT, Valilikler, Belediye Başkanlıkları ve ilgili kuruluşların temsilcilerinin katılacağı Bölge Planlama ve İmar Kurulu tarafından yürürlüğe konulmalıdır. Burada belirtilmesi gereken önemli bir husus da, belediye meclislerinde kamu görevlilerinin yer almamasıdır. Son on yılda kurulan hemen hemen tüm hükümet programlarında "kamu görevlilerine yerel meclislerde temsil yetkisi tanınacaktır" cümlesine yer verilmesine rağmen, bu gerçekleştirilememiştir. Bir emlakcı veya inşaat yapımcısı mesleğini bırakmadan yerel meclislere ve imar komisyonlarına üye seçilebilmekte ve şehrin imar hukukunu yönlendirebilmektedir. Eğer, yerel yönetim konusunda bilgisi varsa, yaşadığı beldenin gelişmesine katkı sağlayacaksa devlet memuru olan bir kişi niçin yerel meclis üyesi 01

8 48 Çağdaş Yerel Yönetimler II (2) Nisan 2002 masın? Şehirlerdeki gerek. imar bozukluklarının önemli bir nedeni, bu uygulama olsa İstanbul'da mevcut iki milyon yapının yarıdan çoğunun ruhsatsız olduğu bilinmektedir. İmar uygulamalarının ve yapıların tüm aşamaları il yönetimi tarafından etkin şekilde denetlenmeli, imar affı kavramı topluma yabancılaşmalı, imar hukukuna aykırı işlem ve eylemler zecri biçimde cezalandırılmahdır. Şehirde imar hukukunu egemen kılmak ve imardan doğacak rantı kamuya mal etmek modem ve uygar kentleşmenin ön şartıdır. İstanbul'da ise son yarım yüzyıllık uygulama bunun tersi yönünde olmuştur. 6. iı Yönetim bünyesinde Teftiş veya Denetim Kurulu oluşturulmalıdır. Bugünkü yapıda İl dahilinde hukuka aykırı eylemden haberdar olan Vali, bu konuyu ya görevi bizatihi teftiş olmayan bir kişiye inceletmekte ya da ilgili bakanlıktan müfettiş istemektedir ki, bu da zaman almakta ve konunun ivediliği kalmamaktadır. Halbuki denetimin etkinliği açısından süratli hareket etmek gerekir. 7. iı sınırıyla büyük şehir sınırı aynı olmalıdır. Büyük şehir kapsamına girmeyen ilçe, belde ve köylerin aynı statüyle dahil edilmesi daha yararlı sonuç doğuracaktır. 8. iı içindeki tarihi ve kültürel dokunun acilen korunabilmesi için Kültür Bakanlığına ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait eski eserler iı Yönetimine bırakılmalı ve bu eserlerin projelendirilmesi ve restorasyonu için, ayrı bir birim kurulmalıdır. Bugün maalesef Bayındırlık teşkilatında eski eserlerin restorasyon ve röleve projelerini hazırlayacak bir birim yoktur. Diğer taraftan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna etkinlik ve sürat kazandırılmalıdır. İstanbul'un sahip olduğu kültür potansiyelini koruyarak onu dünya şehri yapmak varken, surlar içerisindeki iki kilometrelik alanda eski yapıları yıkarak bul varlar açmak en azından bilgisizlik ve ufuksuzluktur. Yeni yerleşim merkezleri oluşturmak yerine şehiri şehir üstüne kurmak, önceki medeniyetlerin izlerini kaldırarak, mimari ve estetikten yoksun yapılanmalara gitmek, yapılan yanlışların herhalde en önde gelenidir. Paris'i yönetenler Defens'ı Boulvard Hausmann'da kursalar, sadece Fransızlar değil, bütün dünya onları lanetlemez miydi? Jacqe Chricaq Paris Belediye Başkanlığına aday olduğunda, rakipleri ne yapacaklarını anlatırken o: "Ben bir şey yapmayacağım, sadece Paris'İ koruyacağım" demişti. Tarihi konakları kültür değerlerini yıkarak, yakarak ortadan kaldırma yerine, onları onararak işlev verilmiş olsa idi, herhalde bugün İstanbul, yılda ı 00 milyon turisti ağırlayan bir şehir olacaktı. Üstelik kendi kişilik ve karakterini koruyan bir kültür başkenti.

9 Metropolitan Alan Yönetiminde Yeni Arayışlar: İstanbul Şehiriçi ulaşımda etkin olan tüm birim ve kuruluşlar tek elden yönetilmelidir. İETT, DDY, Denizcilik İşletmelerinin koordineli çalışması, bunların tek bir yönetime tabi olmalarına bağlıdır. Ayrıca deniz ulaşımının payı yüzde 3 'ten daha yukarılara çekilmeli, mobil taksicilik kaldırılarak taksiler duraklara bağlanmalıdır. 10. İl Yönetimine kaynak yaratma ve yasal çerçevede belirli vergilere ilave oran koyma yetkisi tanınmalıdır. Vergi aslında önemli bir düzenleme aracı olmakla birlikte bu fonksiyonunu ülkemizde görememektedir. Örneğin, Newyork şehir meclisi KDV 'ye artı 2 puan getirirken 50 kilometre ilerideki New Jersey Belediye Meclisi 2 puan indirebilmektedir. Böylece şehirin yöneticileri vergi yoluyla şehire yönelik nüfus hareketlerini de kontrol edebilmektedirler. Eğer bir yerel meclis yasanın tanıyacağı alt ve üst sınırlar içerisinde ilave vergi koyabilecekse, ya da diğer mali yetkiler kullanabilecek ise bunu ondan esirgemenin anlamı yoktur. Diğer taraftan Hakkari'nin Şemdinli İlçesindeki Belediye harçları ile Kadıköy Belediyesinin tahsil ettiği harçların aynı oranda olması savunulabilir mi? Ama gerek 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Yasası, gerekse merkez bürokrasinin tekdüze, standartçı ve yerel kaynakları dışlama anlayışı, olumsuz sonuç vermektedir. 11. Sivil toplum örgütleriyle kamunun birlikteliğine önem verilmeli, özellikle eğitim, spor, çevre temizliği, sivil savunma konularında ortak çalışma projeleri üretilmelidir. Okul aile birlikleri, spor kulüpleri, afet ve kurtarma ekipleri ile yapılacak işbirliği il yönetimine büyük bir güç verecektir. Yerel Gündem 21 uygulamasının güçlü ve yaygın bir örgütlenme modeli ile yürürlüğe konulması büyük yarar sağlayacaktır. Toplam kalite yönetimi ve performans ölçümü gibi çağdaş yönetim teknikleri ile e-devlet süratle uygulanmalıdır. Sonuç Sonuç olarak, tarihi ve coğrafi özellikleri itibariyle bir dünya şehri olan İstanbul'un yanı zamanda ülkemizin bir sembolü olduğunun bilincinde, ona layık olduğu güzelliklerin verilmesi gerekir. düşünmek herhalde doğru değildir. İstanbul'un yönetimini, 100 bin nüfuslu bir ilin yönetimiyle aynı çerçevede Onun yönetimini, sadece yöneticilerin yeteneğine ya da maharetine bırakmak yerine, iyi oluşturulmuş ve kurumsallaştırılmış bir yapı ile sağlamak daha etkin sonuç verecektir. Tabii ki böyle bir yönetim yapısı içinde yöneticilerin gayretleri ve çabaları daha fazla olumlu sonuç verecektir. Amaç, nüfusu on milyonla ifade edilen İstanbul'un, bir taraftan tarihi ve kültürel dokusunu korurken, diğer taraftan modem ve çağdaş yeni yerleşim yerleri

10 SO çağ~ Yerel YiJnetimler J J (2) Nisan 2002 ne sahip, bütün sektörlerin yoğunlaştığı ve onlann yükünü çeken değil tüm yurda yayılmış üretim ve hizmetlerin, yönetim ve yönlendirme yeri olan bir Metropol haline gelmesidir. İstanbul'un yönetimindeki çelişkilerin, otorite bolluğunun, yatınm ve hizmetlerin belirlenmesinde yerel yöneticilere insiyatif tanınmamasının, kaynak sağlamada ve kullanmada merkezi kuruluşların öncelikli söz sahibi olmasının, verimsiz ve niteliksiz personel istihdamının, kent hukukuna saygı ve İstanbul'lu olma (hemşehrilik) bilincinin gelişmemiş olmasının doğurduğu kötü sonuç ortadadır. Bunu tersine çevirmek için en önemli dayanak akıldan yararlanma ve yönetim bilimidir. Shakespeare'ın şu sözünü belirtmekte fayda var: "O kadar geç ki, henüz erken demek mümkün". Kaynakça Keles, Ruşen (1997), Kentleşme Politikası, Ankara. TBR-KA V, (1 )99), Istanbul'un Yönetimi, Ankara. Tekel, Ayşe (2001), Türkiye'de Metropolitan Planlama ve Yönetimi, Prof. Dr. Cevat Geray'a Armağan, s TOBB, (1946), Mahalli Idarelerin Yeniden Yapılandırılması, Ankara, s. 61. Yeter, Enis (1991), "Ülkemizde Büyükşehir Belediyesi Uygulamasına ılişkin Görüşler", Amme İdaresi Dergisi, Cilt 24, Sayı 3, Ankara.

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerin Engelliler Hakkındaki Yükümlülükleri Tarih : 07.09.2011 Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Sözleşme nin 1 inci maddesinde amaç özürlülerin

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 10/06/1997 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23015 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE...

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE... 1 I. MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI... 1 A. Tarihsel Süreç... 1 B. Gelişim Sürecinde Kent ve İşlevleri... 2 C. Feodalite

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

TÜRKİYE DE YEREL YÖNETİMLER. Yerel Yönetimler Maliyesi Dersi

TÜRKİYE DE YEREL YÖNETİMLER. Yerel Yönetimler Maliyesi Dersi TÜRKİYE DE YEREL YÖNETİMLER Yerel Yönetimler Maliyesi Dersi Türkiye de Yerel Yönetimler Türkiye de yerel yönetim kapsamındaki idareler geniş anlamda; belediyeler, il özel idareleri, belediyelere bağlı

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ PLANLAMA VE YAPILAŞMAYA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMA Sevilay ARMAĞAN Mimar Şb. Md. Tel:0312 4102355

Detaylı

MAHALLİ İDARELER TEŞKİLATI VE SPOR H.SUNAY A.Ü. SBF

MAHALLİ İDARELER TEŞKİLATI VE SPOR H.SUNAY A.Ü. SBF MAHALLİ İDARELER TEŞKİLATI VE SPOR H.SUNAY A.Ü. SBF Mahalli idareler (1) Mahalli halk tarafından seçilen kişilerce yönetilen özerk ya da bağımsız bir yapıya ve mali güce sahip olan, Yörenin menfaatlerine,

Detaylı

6360 SAYILI KANUN UYARINCA 31/03/2014 TARİHİ İTİBARİYLE TÜZEL KİŞİLİĞİ SONA ERECEK KÖY, İL ÖZEL İDARESİ VE BELEDİYELERDE İSTİHDAM EDİLEN PERSONELİN

6360 SAYILI KANUN UYARINCA 31/03/2014 TARİHİ İTİBARİYLE TÜZEL KİŞİLİĞİ SONA ERECEK KÖY, İL ÖZEL İDARESİ VE BELEDİYELERDE İSTİHDAM EDİLEN PERSONELİN 6360 SAYILI KANUN UYARINCA 31/03/2014 TARİHİ İTİBARİYLE TÜZEL KİŞİLİĞİ SONA ERECEK KÖY, İL ÖZEL İDARESİ VE BELEDİYELERDE İSTİHDAM EDİLEN PERSONELİN DEVİR VE NAKİL SÜRECİ Devir ve Nakil Süreci Kapsamında

Detaylı

ISPARTA MİMARLAR ODASI

ISPARTA MİMARLAR ODASI Ulaşılabilirlik Mevzuatında adı geçen Türk Standardları Enstitüsü standartlarının, özürlülerin ulaşabilirliği ile doğrudan ilgili olan üç tanesi; TS 9111: Özürlüler ve Hareket Kısıtlılığı Bulunan Kişiler

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sivil Savunma Uzmanlığı BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sivil Savunma Uzmanlığı BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sivil Savunma Uzmanlığı *BEAM6T2VF* Sayı :60100685-010.03- Konu Yönetmelikler BAŞKANLIK MAKAMINA İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2007/39 sayılı genelgesi

Detaylı

Merkezi İdarenin Taşra Teşkilatı. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Merkezi İdarenin Taşra Teşkilatı. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Merkezi İdarenin Taşra Teşkilatı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Merkezi idare, üstlendiği kamu hizmetlerini hizmetin gereklerine, ekonomik ve toplumsal koşullara, ülkenin coğrafya durumuna göre yürütmek, hizmetleri

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi www.mevzuattakip.com.tr Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım 2015 seçimleri için partiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Adalet ve Kalkınma

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YURTDIŞI TEŞKiLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YURTDIŞI TEŞKiLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 207 KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YURTDIŞI TEŞKiLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hük. Kar. nin Tarihi : 13/12/1983 No : 189 Yetki Kanununun Tarihi : 17/6/1982 No : 2680 Yayımlandığı R.G. Tarihi

Detaylı

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) (31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Maliye Bakanlığından : Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü 2018 MALİ YILI BÜTÇESİ 2019-2020 GELİR-GİDER TAHMİNLERİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 2018 Yılı Bütçe Kararnamesi... 5 Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum Resmi Gazete Tarihi: 31.12.2005 Resmi Gazete Sayısı: 26040 Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ Tebliğ No (Seri No: 1) Resmî Gazete Tarihi 31/12/2005 Resmî Gazete Sayısı

Detaylı

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Kentsel Tasarım Müdürlüğünün görev, yetki ve

Detaylı

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş İlkeleri Amaç

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ 2018-2019 GELİR-GİDER TAHMİNLERİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 2017 Yılı Bütçe Kararnamesi... 5 Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK BAKANLAR KURULU Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunun

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/029 Meclis Karar Tarihi : 12.06.2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 19.06.2014 Amaç ve

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 13/11/2009 Kabul Sayısı: 555 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 08/12/2009

Detaylı

T. C İzmir Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

T. C İzmir Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik T. C İzmir Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik; Belediye hizmetlerinin

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanaklar ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Gebze Belediyesi sınırları içerisindeki

Detaylı

T 1 1 İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü için (A) Ödenek Cetvelinde gösterildiği gibi toplam ( 1.055.961.200,00 ) TL. ödenek verilmiştir.

Detaylı

KURUM Fonksiyon Finans Ekono

KURUM Fonksiyon Finans Ekono KOCAELİ B.ŞEH. BEL. BÜT. 2016 YILI 46 BELEDİYE 1.900.000.000,00 41 KOCAELİ 1.900.000.000,00 01 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1.900.000.000,00 02 ÖZEL KALEM 5.514.000,00 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.514.000,00 1

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN 10371 İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5779 Kabul Tarihi : 2/7/2008 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 15/7/2008 Sayı : 26937

Detaylı

T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

İhtisas komisyonları

İhtisas komisyonları İhtisas komisyonları Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Gençlik ve

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ. 7.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

KAMU YÖNETİMİ. 7.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER KAMU YÖNETİMİ 7.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER 1 TÜRK KAMU YÖNETİMİNİN YAPISI (YEREL YÖNETİMLER) YEREL YÖNETİMLER YEREL YÖNETİM KURULUŞLARI İl Özel İdaresi YEREL YÖNETİMLER Yerinden yönetim ilkesini coğrafi

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

Osmaniye Belediyesi Osmaniye Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Sağlık Meclisi Sayfa 92

Osmaniye Belediyesi Osmaniye Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Sağlık Meclisi Sayfa 92 23- KALICI PERSONEL SAĞLANARAK KÖYDEN KENTE GÖÇÜN ÖNLENMESİ PROJESİ Osmaniye Belediyesi Osmaniye Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Sağlık Meclisi Sayfa 92 KALICI ÖĞRETMEN VE SAĞLIK PERSONELİ SAĞLANARAK KÖYDEN

Detaylı

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK R.G. Tarihi : 05/07/2008 R.G. Sayısı : 26927 BİRİNCİ

Detaylı

Ödenek Üstü Harcama Nedir? Ödenek Üstü Harcama Yapılmasının Yaptırımı Nedir?

Ödenek Üstü Harcama Nedir? Ödenek Üstü Harcama Yapılmasının Yaptırımı Nedir? www.mevzuattakip.com.tr Ödenek Üstü Harcama Nedir? Ödenek Üstü Harcama Yapılmasının Yaptırımı Nedir? Bu çalışmada; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa göre, ödenek üstü harcama yapılması

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

T.C İZMİR KONAK BELEDİYESİ DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER. (Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar)

T.C İZMİR KONAK BELEDİYESİ DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER. (Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar) T.C İZMİR KONAK BELEDİYESİ DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER (Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar) AMAÇ: Madde 1- Bu yönetmelik,belediye kanunu ile tüm yasa,yönetmelik,talimatlar ve

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ Ünite 11 KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TÜRKİYE DEKİ GELİŞİMİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ Kentlerimizde ilk dönüşüm dalgası Tazminat dönemi ile başlamaktadır. 1838 Osmanlı-İngiliz Ticaret Anlaşmasının özellikle liman

Detaylı

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Karar Tarihi : 06.11.2014 Karar No : 147 BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Plan ve Proje Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Büyükşehir Belediyesinin Organları

Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir belediye meclisi Büyükşehir belediye meclisi, büyükşehir belediyesinin karar organıdır. Büyükşehir belediye başkanı büyükşehir belediye meclisinin başkanıdır;

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu yönetmeliğin amacı Bursa Nilüfer Belediye lığı Müdürlüğü nün hukuki statüsünü, teşkilatını,

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN 10371 İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5779 Kabul Tarihi : 2/7/2008 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 15/7/2008 Sayı : 26937

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma 46 BELEDİYE 650.000.000,00 46 BALIKESİR İLİ 650.000.000,00 46 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000,00 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ 3.224.503,00 46 10 01 02 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.224.503,00 46 10 01

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

Sirküler Rapor 27.05.2014/128-1 2014 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2014 DE SONA ERİYOR

Sirküler Rapor 27.05.2014/128-1 2014 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2014 DE SONA ERİYOR Sirküler Rapor 27.05.2014/128-1 2014 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2014 DE SONA ERİYOR ÖZET : 2014 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı

Detaylı

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Karar Tarihi Yönetmelik No: 5018 YT 015 Yürürlük Tarihi Yayın Tarihi RG Sayısı 26179 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Sayılı Belediye Kanunu na Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Sayılı Belediye Kanunu na Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 5393 Sayılı Belediye Kanunu na Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini arz ederiz Umut Oran İstanbul Milletvekili (2)

Detaylı

YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KURULMASINA İLİŞKİN YASA HAZIRLIKLARI

YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KURULMASINA İLİŞKİN YASA HAZIRLIKLARI YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KURULMASINA İLİŞKİN YASA HAZIRLIKLARI Bu yasa hazırlığı ile ilgili tartışmaya açılmış bir taslak bulunmamaktadır. Ancak hükümetin bir çalışma yaptığı ve bu çalışmanın tamamlanma

Detaylı

Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Stratejik Temalar Stratejik Amaç Stratejik Alan Performans Hedefi Faaliyetler/ Projeler Stratejik

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Kocaeli Büyükşehir

Detaylı

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI DÖNEMİ : EKİM 2018 BİRLEŞİM : 2 OTURUM : 1 TOPLANTI TARİHİ : 18.10.2018 GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 56 ÖZÜ : 04.10.2018 Tarih Ve 2018 / 48 Sayılı Kararla Plan ve

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

5393 Sayılı Belediye Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur.

5393 Sayılı Belediye Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 5393 Sayılı Belediye Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 13/03/2013

Detaylı

Belediyenin gelirleri

Belediyenin gelirleri Belediyenin gelirleri a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. c) Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler. d)

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 0 T.C. ÇAYIROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR YÖNETİM SİSTEMİ: BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ

BÜYÜKŞEHİR YÖNETİM SİSTEMİ: BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ Büyükşehir Yönetim Sistemi 187 BÜYÜKŞEHİR YÖNETİM SİSTEMİ: BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ Ülkemizde yerel yönetimler anlatılırken il özel idaresi, belediye ve köy şeklinde üçlü bir ayrım yapmak ve bunlara

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İtfaiye Dairesi Başkanlığı GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İtfaiye Dairesi Başkanlığı GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar Numarası : 2015/312 Meclis Karar Tarihi : 14.12.2015 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 18.12.2015 Dayanak T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İtfaiye Dairesi Başkanlığı GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE

Detaylı

9.2.12. Beşiktaş Residence Tower 11.11.2008 / 28.10.14185. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

9.2.12. Beşiktaş Residence Tower 11.11.2008 / 28.10.14185. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 9.2.12. Beşiktaş Residence Tower 11.11.2008 / 28.10.14185 Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Mesleki Denetimde Çevresel Etki Değerlendirmesi Çekince Raporu Projenin adı: Residence Tower Müellifi:

Detaylı

Belediyeler. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Belediyeler. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Belediyeler Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Tür Sayı Büyükşehir Belediyesi 30 Büyükşehir İlçe Belediyesi 519 İl Belediyesi 51 İlçe Belediyesi 400 Belde (Kasaba) Belediyesi 397 Türkiye nüfusu: 74.724.269 Köy: 12.045.518

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM DOKÜMAN NO:SGM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Strateji Geliştirme Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu

Trakya Kalkınma Ajansı.  Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu EDİRNE YATIRIM DESTEK OFİSİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ Hazırlayan Işık OCAKLI İçindekiler Trakya Kalkınma Ajansı Tarihi Kentler

Detaylı

Yeni Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi

Yeni Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon, 12-13 Mayıs 2014, IV. Arazi Yönetimi Çalıştayı Yeni (6360) Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon, 12-13 Mayıs 2014 6360 sayılı

Detaylı

ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR. İsmail ERTEN

ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR. İsmail ERTEN ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR İsmail ERTEN Çanakkale bölgesi düz damlı ve kırma çatılı yapılar dağılım Çanakkale kentinin yerleşim alanlarının 1. dönem dağılışı 1462-1500 Çanakkale

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Selçuk

Detaylı

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s.

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. Amaç ve Kapsamı Madde 1- Bu kanun İstanbul Kentinin uluslararası olimpik anlaşma şartlarına uygun

Detaylı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Mevcut yasal düzenlemelere göre mekânsal planlama kademelenmesinin en üst düzeyinde yeni bir plan türü olarak mekânsal strateji planı yer almaktadır. Mekânsal

Detaylı

6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN. (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN. (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) 6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Neler Değişti? (1) 14 Yeni Büyükşehir Belediyesi kuruldu. Mevcutlar

Detaylı

T.C. EFELER BELEDİYESİ Kültürve Sosyalİşler Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR

T.C. EFELER BELEDİYESİ Kültürve Sosyalİşler Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR T.C. EFELER BELEDİYESİ Kültürve Sosyalİşler Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ; MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Efeler Belediyesi

Detaylı

17 Nisan 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. İstanbul Ticaret Üniversitesinden:

17 Nisan 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. İstanbul Ticaret Üniversitesinden: 17 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28621 YÖNETMELİK İstanbul Ticaret Üniversitesinden: İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE VE DOĞA BİLİMLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR

2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR Sirküler Rapor 27.05.2013/117-1 2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR ÖZET : 2013 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı

Detaylı

Yerel Yönetimler Katılımcılık - Mevzuat

Yerel Yönetimler Katılımcılık - Mevzuat Yerel Yönetimler Katılımcılık - Mevzuat Dr. Nuran Talu, ODTÜMD/STK Üyesi ODTÜMD, 11 Nisan 2009 1 5393 Sayılı Belediye Kanununda (13.7.2005 tarih ve 25874 sayılı RG) yeralan Katılımcılık ile ilgili Hükümler

Detaylı

2016 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2016 GÜNÜ SONA ERİYOR

2016 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2016 GÜNÜ SONA ERİYOR Sirküler Rapor Mevzuat 26.05.2016/73-1 ÖZEL SİRKÜLER: 2016 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2016 GÜNÜ SONA ERİYOR ÖZET : 2016 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE İNTERNET KULLANIMI ve BULDAN BELEDİYE Sİ ÖRNEĞİ

YEREL YÖNETİMLERDE İNTERNET KULLANIMI ve BULDAN BELEDİYE Sİ ÖRNEĞİ YEREL YÖNETİMLERDE İNTERNET KULLANIMI ve BULDAN BELEDİYE Sİ ÖRNEĞİ Öğr. Gör. Özlem FEDAİ DENİŞ Pamukkale Üniversitesi, İ.İ.B.F GİRİŞ Türkiye de yerel yönetimlerin kamu bütünü içindeki payı 1950 li yıllardan

Detaylı

T.C KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR

T.C KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR T.C KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri,

Detaylı

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün

Detaylı

1: YÖNETİM-YERİNDEN YÖNETİME İLİŞKİN KAVRAMSAL ÇERÇEVE...1

1: YÖNETİM-YERİNDEN YÖNETİME İLİŞKİN KAVRAMSAL ÇERÇEVE...1 bölüm 1: YÖNETİM-YERİNDEN YÖNETİME İLİŞKİN KAVRAMSAL ÇERÇEVE...1 1. Kavramsal Çerçeve: Yönetim-Yerinden Yönetim...2 1.1. Yönetim Kavramı...2 1.2. Yerinden Yönetim...4 2. Yerel Yönetimlerin Önemi ve Varlık

Detaylı

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ESTETİK VE BELEDİYESİ SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ 2011 SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESTETİK VE

Detaylı

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı

Detaylı

KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI

KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI -A Grubu- AÇIKLAMA : Sınav 25 sorudan oluşmakta olup her soru 4 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yanlış cevaplar doğruyu götürmemektedir. Sınav süresi 30 dakikadır.

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı