17 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 19:30 SENFONİK GENÇLİK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "17 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 19:30 SENFONİK GENÇLİK"

Transkript

1 17 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 19:30 SENFONİK GENÇLİK Ankara Gençli k Senfoni Orkestrasi (AGSO) Barış Demi rezer şef Görkem Batuhan Çatak trompet İdi l Bursa viyolonsel

2 Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür ederiz. Ulaşım Destekçisi

3 PROGRAM JOHANN BAPTIST GEORG NERUDA (c.1710 c.1780) Mi Bemol Majör Trompet Konçertosu SÜRE: 16 dakika Allegro / Largo / Vivace JOSEPH HAYDN ( ) Do Majör Viyolonsel Konçertosu, Hob. VIIb:1 SÜRE: 25 dakika Moderato / Adagio / Allegro molto ARA WOLFGANG AMADEUS MOZART ( ) La Majör Senfoni, No. 29, KV. 201 SÜRE: 26 dakika Allegro moderato / Andante / Menuetto: Allegretto / Allegro con spirito Programda değişiklik yapma hakkı saklıdır. Konserlerimizde ses ve görüntü kaydı yapılması, fotoğraf çekilmesi kesinlikle yasaktır.

4

5 ANKARA GENÇLİK SENFONİ ORKESTRASI Onursal Başkanlığını Profesör Gürer Aykal ın yaptığı, Müzikle Yaşayan Gençlik Derneği himayesindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, şef Orhun Orhon ve öğrencileri tarafından 2011 yılında kurulmuştur. Bilkent ve Hacettepe Üniversiteleri Müzik Bölümü öğrencileri ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent ve Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası gibi Ankara nın önde gelen müzik kurumlarının genç profesyonel müzisyenlerinden oluşmaktadır. İlerleyen zamanda orkestraya ülkemizin tüm okulları ve kurumlarından müzisyenler de dahil olmuştur. Bu haliyle orkestra aynı zamanda bir orkestra akademisi haline gelmiş olup adı geçen müzik okullarınca desteklenmektedir. Ayrıca profesyonel müzisyenlerin, genç icracılara deneyim ve duruşlarını aktardıkları ve değişik kurumlardaki öğrencilerin birbiri ile yoğun iletişime girdikleri bir platform işlevi görmektedir. Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, kendi bünyesinde şefsiz konser veren bir oda orkestrasına da sahiptir. Topluluk genç yaşına rağmen TRT ile düzenli stüdyo konserleri gerçekleştirmiş; Kırfest, Ankara Festivali, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konserleri gibi önemli etkinliklerde yer almıştır. Ayrıca pek çok genç yeteneğe solistlik imkânı sunmuştur. Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası; 2016 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında yılın orkestrası seçilmiştir yılı itibariyle orkestranın genel müzik direktörlüğünü Barış Demirezer üstlenmiştir.

6 BARIŞ DEMİREZER şef 2012 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ne kabul edildi. Yiğit Aydın ile kompozisyon çalıştı, kendi yazdığı eserleri seslendirildi yılında Işın Metin ile orkestra şefliği derslerine başladı. Teori- Kompozisyon Sanat Dalı öğrencilerinin eserlerini seslendiren toplulukları ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası nı yönetti. Nicolás Pasquet, Christian Ehwald, Sigmund Thorp, Vladimir Ponkin, Rengim Gökmen, Gürer Aykal ve Orhun Orhon un ustalık sınıflarına katıldı. Rengim Gökmen in ustalık sınıfı kapanış konserinde Karşıyaka Oda Orkestrası nı yönetti yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi nden Üstün Şeref Öğrencisi olarak mezun oldu. Demirezer, bugün Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile konserler vermekte; Bilkent Üniversitesi nde yarı zamanlı öğretim görevlisi ve Bilkent Üniversitesi Erken Müzik Bölümü nde eğitmen olarak çalışmaktadır. Ayrıca Bilkent Üniversitesi bünyesinde kurmuş olduğu Bilkent Çocuk Senfoni Orkestrası nın şefliğini yapmaktadır. GÖRKEM BATUHAN ÇATAK trompet 2000 yılında Ankara da doğdu yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Ortaokulu na kabul edildi. Trompet Sanat Dalı nda Julian Lupu ve Krassimir Koniarov ile çalıştı yılları arasında Matthias Höfs, Gábor Tarkövi, Reinhold Friedrich, Pacho Flores, Otto Sauter, Andrea Tofanelli, Andrea Dell Ira, Adam Rapa, Charlie Geyer ve Sergei Nakariakov gibi önemli isimlerin ustalık sınıflarına katıldı. Bilkent Senfoni Orkestrası, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve Agora Gençlik Orkestrası nda yer aldı. Italian Brass Week, Ankara Brass Week ve Samedan Brass Week gibi önemli bakır üflemeli festivallerine katıldı yılından beri AnkaBrass Bakır Beşlisi grubunun trompet sanatçısı olan Çatak, Bilkent Üniversitesi nde Julian Lupu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

7 İDİL BURSA viyolonsel 2004 Samsun doğumlu İdil Bursa, viyolonsel öğrenimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Müzik Hazırlık Okulu'nda Artur Rahmatulla ile başladı. Orkestra ile ilk konserini 10 yaşında Bilkent Senfoni Orkestrası ile birlikte verdi. Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi nde, İş-Sanat Parlayan Yıldızlar Konser Serisi kapsamında İstanbul Millî Reasürans Konser Salonu nda, ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve İzmir Buca Belediyesi Genç Yetenekler Konser Serisinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi nde ve Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali nde resitaller gerçekleştirdi. Hırvatistan da düzenlenen 11. Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması nda birincilik ve jüri özel ödülü; Sofya 13. Uluslararası Genç Virtüozlar Yarışması nda ikincilik, sezonu İş Sanat Parlayan Yıldızlar Serisi nde Meriç Soylu Birincilik Ödülü ve ertesi yıl 4. Uluslararası S. Koussevitzky Viyolonsel Yarışması nda mansiyon kazandı. Almanya Rutesheim Viyolonsel Akademisi nde Jens Peter Maintz ile çalıştı. Şölen Dikener, Christoph Henkel, Ozan Tunca, Julian Steckel, Laszlo Fenyö, Istvan Vardai, Jean-Guihen Queyras, Aleksander Rudin, Çağ Erçağ, Joel Marosi ve Indira Rahmatulla gibi dünya çapında başarılar kazanmış viyolonselcilerle çalışma olanağı buldu. Halen Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Lisesi birinci sınıf öğrencisi olarak Artur Rahmatulla ile çalışan İdil Bursa, Çağdaş Eğitim Vakfı, ÇEV Sanat Genç Yetenekler Projesi ve projenin sponsoru QNB Finansbank tarafından desteklenmektedir.

8 JOHANN BAPTIST GEORG NERUDA JOSEPH HAYDN lerin önde gelen Çek bestecilerinden Neruda, Prag da keman öğrenimi görmüş, okul yıllarında bir tiyatro orkestrasında çalmaya başlamış, daha sonra Dresden Sarayı Orkestrası na katılmış ve sonunda orkestranın birinci keman grubu şefliğine yükselmiştir. Pek çok kent gezmiş, kilise müzikleri, 18 senfoni, 14 konçerto ve Barok dönem sonrası ortaya çıkan galant stilinde zarif trio sonatları yazmıştır. Neruda Mi Bemol Majör Trompet Konçertosu nu aslında trompet için değil J. S. Bach ve G. F. Handel in de eserlerinde kullandığı ve valfsız olmasına karşın şekli trompete çok benzeyen av borusu için yazmıştır. Eserin giriş bölümü, hızlı-ağır-hızlı yapısında, klasik sonat formundadır. Kullanılan tema ve artikülasyonlar Mozart tan alıntı gibidir. Ancak müzik coşkuyla yükseleceği noktaya geldiğinde yavaş ve yumuşak, ikinci bir tema belirir. Güçlü ve ağır pasajlar son cümleye dek birbirini izler. İkinci bölüm zarif bir arya gibidir. Son bölüm ise vals temposundadır; trompetin bölümün başını özetleyen bitiş cümlesiyle yapıt sona ulaşır. Avusturya nın Rohrau bölgesinde doğan Joseph Haydn, müzik tarihinin en uzun yaşayan bestecilerinden olduğu için Baba Haydn olarak anılır. Klasik Dönem in senfoni ve yaylı çalgılar kuvarteti geleneğini yerleştiren, büyük koral yapıtlarıyla her dönemde ölçüt olmuş bir sanatçıdır. Küçükken güzel sesinden dolayı dahil edildiği St. Stefan Kilisesi çocuk korosundayken keman ve org çalmayı öğrenir. İlk bestelerini, diğer pek çok dâhi çocuğun aksine yaşlarında, Kont Morzin in Bohemya daki şatosunda müzik yönetmenliği yaparken yazmaya başlar. En çok beste ürettiği zamanlar ise Prens Nikolaus için çalıştığı yıllardır. Yaşamı boyunca yazdığı 25 operanın çoğunu, 107 senfonisinden 85 ini, 83 yaylı çalgılar kuvartetinin çoğunu bu dönemde ( ) yazmıştır. 59 yaşında emprezaryo Johann Peter Solomon un çağrısı üzerine Londra ya iki kere gider ve orada sevgi ve saygı görür. Haydn ın Esterházy Ailesi nin yanında geçirdiği ilk dört yıl içinde, yani yılları arasında bestelediği Do Majör Viyolonsel Konçertosu nun orijinal notaları ölümünden çok sonra, 1961 de Prag Ulusal Müzesi arşivlerinde ortaya çıkmış, haliyle eserin kayıtlara geçen ilk seslendirisi 1962 yılında Prag da, viyolonselci Miloš Sádlo tarafından, Charles Mackerras yönetimindeki Çek Radyo Orkestrası eşliğinde gerçekleşmiştir. Bestecinin, yakın dostu ve Esterházy Orkestrası nın baş

9 viyolonselcisi Joseph Franz Weigl a ithaf ettiği eserde Barok konçertolarda görülen ritornello formu (tekrarlayan müzikal pasajlar) mevcuttur ve aynı Barok concerto grosso larda olduğu gibi solist çalgıya ufak bir orkestra eşlik etmektedir. Üç bölümü de sonat formunda yazılmıştır. Eser bestecinin 3 No. lu La Majör Keman Konçertosu ile büyük benzerlikler gösterir. WOLFGANG AMADEUS MOZART Müzik tarihinin dâhi çocuğu Salzburg lu Wolfgang Amadeus Mozart, kısacık yaşamına sığdırdığı 600 den fazla yapıtla insanlığa kocaman bir hazine sunmuştur. Nüktesi, çocuksu coşkusu, yalınlığı, dinleyiciyi kavrayıveren tılsımı ve tüm bunların ardındaki derin düşüncesi, onu nice besteciden ayrıcalıklı ve ölümsüz kılar. Mozart ın, o sıradaki patronu olan Başpiskopos un değişmesiyle işsiz kalıp Salzburg u terk etmek zorunda kaldığı dönemde yazdığı son eserlerinden birisi olan La Majör Senfoni si 1774 yılına aittir ve bestecinin 40 senfonisi içinde bu tonda yazdığı son senfonidir. O dönemlerde hâkim olan fırtına ve gerilim felsefesini (Sturm und Drang) bu eserde bastırmışsa da, son derece stilize bir yazı tekniği sunmuştur. Kurduğu teknikte anlık kabarışlardan ziyade büyük bir medcezir dalgası hâkimdir. İlk ve son bölüm daha işlemeli, orta bölümü ise daha yalın ve samimidir ve bir yaylılar dörtlüsünün söyleşisine sahiptir. Besteci burada üflemeleri sadece küçük renk dokunuşları için kullanmıştır.

10

11 GELECEK PROGRAM 08 AŞKIN MEYVESİ MAYIS ÇARŞAMBA 19:30

12 BİLGİ İÇİN Çiğdem Babayiğit Klasik Müzik Koordinatörü T: e-posta: /albertlonghall /alhclassicalmusic

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER 20 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER PETROF PİYANOLU TRIO Jan Schulmeister keman Kamil Žvak viyolonsel Martina Schulmeisterová piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE 13 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE KARŞIYAKA ODA ORKESTRASI (KODA) şef Rengim Gökmen Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO

KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO 21 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO Natalia Rubinstein piyano Nikolai Sachenko keman Kirill Rodin viyolonsel Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini

Detaylı

Batuhan Civelek obua Ömer Berk Taraklı klarnet Barış Demirezer şef

Batuhan Civelek obua Ömer Berk Taraklı klarnet Barış Demirezer şef Batuhan Civelek obua Ömer Berk Taraklı klarnet Barış Demirezer şef 19 Aralık 2018 Çarşamba, 20:00 Bilkent Konser Salonu Değerli Dinleyicilerimiz, Gittikçe artan sayılarla yeni dinleyicilerimizin aramıza

Detaylı

17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 "MOZART İLE MERHABA" Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano

17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART İLE MERHABA Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano 17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 "MOZART İLE MERHABA" Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z.Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü nden

Detaylı

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon P.I. Tchaikovsky Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler, Op.33 N. Rimsky-Korsakov Trombon Konçertosu

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI Kazım ÇAPACI KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ 1750-1827 Klasik dönemin evreleri Müzikte klasisizm, XVIII. yüzyılın ikinci yarısı ile XIX. yüzyılın başlarını kapsayan dönem müziğini karakterize eden estetik eğilimi

Detaylı

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV BİYOGRAFİ TUNCAY LANGAL 1978 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak da doğdu. Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN Çengelköy Mah. Bakırcıbaşı Sok. Ayanoğlu Apt. Daire No.1 Çengelköy, Üsküdar, İstanbul Cep telefonu : 0 537 554 86 32 E-posta : idilkucukdogan@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu: T.C

Detaylı

28 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 BRAHMS COŞKUSU BOZOK QUARTET

28 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 BRAHMS COŞKUSU BOZOK QUARTET 28 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 BRAHMS COŞKUSU BOZOK QUARTET Tayfun Bozok I. keman Derya Bozok II. keman Evren Bilgenoğlu viyola Erkan Özbek viyolonsel ve Gökhan Aybulus piyano Ana Destekçi Albert Long Hall

Detaylı

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi)

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi) TEZLER ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı -2000 (Lisans Tezi) ERMAN, A. İlköğretim IV. Sınıf Öğrencilerinin Çoklu Zeka Türlerindeki Dağılım ve Düzey Ölçümlerinin Müziksel

Detaylı

20 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART IN COŞKUSU

20 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART IN COŞKUSU 20 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART IN COŞKUSU Hande Küden birinci keman Elena Rindler ikinci keman Öykü Koçoğlu viyola Dorukhan Doruk viyolonsel ve Can Çakmur piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik

Detaylı

AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ. 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00

AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ. 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00 AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / KÜÇÜK SALON PROGRAM J.S. Bach / Süit No. 1 J. Brahms / Viyola

Detaylı

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964 26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Adı Soyadı Dr. Kemal YILDIRIM Doğum Yeri/Yılı Gaziantep (Merkez), 1964 Lisans Yüksek Lisans Doktora Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı 05 Aralık 2013 Stanislav Ushev Mario Hossen "Keman" Program: Niccolo Paganını Keman Konçertosu No.2 Manuel De Falla Üç Köşeli

Detaylı

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti.

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. On5yirmi5.com Fazıl Say kimdir? Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma (oluşturma : 1/26/2017) Üç yaşındayken Ali Kemal

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi

Detaylı

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler n Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Erman Artun onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle Aşıklık Geleneği ve Aşık

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

LİKYA DAN ESİNTİLER TRİO LİKYA

LİKYA DAN ESİNTİLER TRİO LİKYA 31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 LİKYA DAN ESİNTİLER TRİO LİKYA Ni lgün Yüksel keman Poyraz Baltacıgi l viyolonsel Barış Büyükyıldırım piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ Bodrum oda orkestrası 29 ekim de Turgutreis Atatürk meydanında Tobav çoksesli korosunun da yer aldığı konserde yer alıyor. Konser Turgutreis mahalle meclisinin etkinlikleri

Detaylı

Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Adı Soyadı: Server ACİM Doğum Tarihi: 22 Nisan 1961 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Lisans Müzik Bölümü Kompozisyon Anasanat Dalı Y. Lisans Müzik Anasanat Dalı / Kompozisyon Doktora

Detaylı

F. Mendelssohn String Quartet Op.80 in f-moll. L.v. Beethoven Op.74 String Quartet in f-moll 'Hafen'

F. Mendelssohn String Quartet Op.80 in f-moll. L.v. Beethoven Op.74 String Quartet in f-moll 'Hafen' Yaylı dörtlüsü Con Fuoco, üç farklı ülkeden müzisyenler tarafından 2005 yılında kuruldu. Türk keman sanatçıları İmge Tilif ve Güldeste Mamaç, Fransız viyola sanatçısı Marion Plard ve İspanyol çellist İris

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar)

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, (2013-2014/Bahar) 1 İçindekiler Sayfa Nr. Bale Anasanat Dalı Koreoloji Yüksek Lisans Programı

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Kodu A Puan Grubu ARAŞTIRMA VE YAYIN ETKİNLİKLERİ A1. Makaleler A1.1 SCI (Science Citation Index)- Expanded, SSCI (Social Science

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor On5yirmi5.com Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor Bu yıl "Türkiye'de Çin Kültür Yılı"olması da dikkate alınarak, festival "Aslan" ve "Ejderha" sokak gösterileriyle başlıyor... Yayın Tarihi

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI ONAYLAYAN SÜRÜM NO SAYFA NO 1. TALİMAT DAYANAĞI: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı. tarihli Konservatuvar Kurulu Kararı. 2. AMAÇ VE KAPSAM: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı

Detaylı

LALE LANGAL BİYOGRAFİ

LALE LANGAL BİYOGRAFİ LALE LANGAL BİYOGRAFİ BİYOGRAFİ LALE LANGAL 1979 yılında Yenierenköy de doğdu. Müzik çalışmalarına 7 yaşında bağlama çalarak başladı. Henüz okul yıllarındayken Yenierenköy Belediyesi Halk Müziği Korosunu

Detaylı

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! 11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! Her yıl büyük bir heyecanla beklenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 15-19 Ağustos tarihleri arasında

Detaylı

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı:

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı: Engin ŞEN Ad Soyad e-mail : Engin ŞEN : enginsen2011@gmail.com EĞITIM 50.Yıl Besim Kadırgan İlköğretim Okulu: 1997-2004 Maltepe Ertuğrulgazi Yabancı Dil Ağırılıklı Lise: 2004-2008 Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

HAYDN. Kazım Çapacı. bestecinin ilkidir. Klasik Dönemin senfoni ve yaylı çalgılar kuarteti geleneğini yerleştirmiştir.

HAYDN. Kazım Çapacı. bestecinin ilkidir. Klasik Dönemin senfoni ve yaylı çalgılar kuarteti geleneğini yerleştirmiştir. Kazım Çapacı HAYDN Franz Joseph Haydn ın Ressam Thomas Hardy tarafından yapılan bir portesi Franz Joseph Haydn (31 Mart 1732; Rohrau, Aşağı Avusturya - 31 Mayıs 1809; Viyana) Klasik dönemin ünlü Avusturyalı

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor Uludağ Premium sponsorluğunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Filarmoni Derneği nin kente kazandırdığı Bursa Bölge Devlet

Detaylı

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır.

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır. GÖSTERİ SANATLARI Festivaller ve Yerel Etkinlikler MART Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri Her sene Mart ayında Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr FLÜT - ARP RESİTALİ 6 ARALIK 2016, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / KÜÇÜK SALON PROGRAM Bach Sonat Sol minör, BWV 1020 Allegro Adagio Allegro Faure

Detaylı

Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik Eğitimi. Gazi Eğitim Enstitüsü Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Y. Lisans ----------- ----- ----

Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik Eğitimi. Gazi Eğitim Enstitüsü Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Y. Lisans ----------- ----- ---- ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Sabri YENER 2. Doğum Tarihi :15 Nisan1952 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Derecesi Alan Üniversite Yıl Yüksek öğrenim Lisans Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden bir tanesi: Op. 10 no: 1, 2, 4, 7,

Detaylı

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF Kazım Çapacı Sergei Vasilievich RACHMANINOFF 1 Nisan 1873, Semionova, Rusya 28 Mart 1943 Beverley Hills, California, ABD. Tatar Kökenli Rus besteci, orkestra şefi, piyanist. XX.yy ın en büyük piyanist

Detaylı

ÖN PROGRAM BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 1. BASKI

ÖN PROGRAM BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 1. BASKI ÖN PROGRAM 2017 2018 BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 1. BASKI BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 2017-2018 SEZONU ÖN PROGRAMI Borusan Sanat ın programda değişiklik

Detaylı

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995 HAKKIMDA Adı Soyadı : Ayhan HELVACI Doğum Yeri ve Tarihi : Ġnegöl, 1969 Unvanı : Öğretim Görevlisi, Doktor Yazışma Adresi : U.Ü. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 16059 Görükle/Bursa E-Posta

Detaylı

BESTE GÜRKEY-CV Ulusal Toca Perküsyon Yarışması Xylophone BİRİNCİLİK Manyas-25 Ağustos 2012 Beste Gürkey 1

BESTE GÜRKEY-CV Ulusal Toca Perküsyon Yarışması Xylophone BİRİNCİLİK Manyas-25 Ağustos 2012 Beste Gürkey 1 BESTE GÜRKEY-CV Çağdaş Eğitim Vakfı ının Genç Yetenkler Projesi kapsamında eğitimine devam etmektedir. 2017 yılı itibarıyla Çev Genç Yetenekler Projesinin ana sponsoru Qnb Finansbank tarafından da desteklenmektedir.

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 553 6594114 e-mail:zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z. Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği

Detaylı

W.A.MOZART IN KV 498 TRİO SUNUN TARİHÇESİ VE ANALİZİ

W.A.MOZART IN KV 498 TRİO SUNUN TARİHÇESİ VE ANALİZİ DOI: 10.7816/idil-03-13-03 İDİL, 2014, Cilt 3, Sayı 13, Volume 3, Issue 13 W.A.MOZART IN KV 498 TRİO SUNUN TARİHÇESİ VE ANALİZİ Anıl ÇELİK 1 ÖZET Bu makalede, klasik dönem bestecisi olan W.A.Mozart ın

Detaylı

Children s Holiday Concert

Children s Holiday Concert Çocuk Konseri Children s Holiday Concert Dağhan Doğu şef conductor Ada Dinçer flüt flute İdil Bursa viyolonsel violoncello Erken Müzik Eğitimi Çocuk Korosu Children s Choir of Early Music Training Program

Detaylı

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II 04.03.2019 ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) I ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) II (Çoksesli Saz Eserleri

Detaylı

Franz Joseph HAYDN Kazım Çapacı

Franz Joseph HAYDN Kazım Çapacı Franz Joseph HAYDN Kazım Çapacı Franz Joseph Haydn ın Ressam Thomas Hardy tarafından yapılan bir portesi Franz Joseph Haydn (31 Mart 1732; Rohrau, Aşağı Avusturya - 31 Mayıs 1809; Viyana) Klasik dönemin

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI ULUSAL KEMAN YARIŞMASI 2015 ŞARTNAMESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI ULUSAL KEMAN YARIŞMASI 2015 ŞARTNAMESİ KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI ULUSAL KEMAN YARIŞMASI 2015 ŞARTNAMESİ I. GENEL KURALLAR 1) Bu yarışma Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. 2) Yarışma tarihi: Haziran 2015 3) Yarışma Yeri:

Detaylı

Eğitim Bilgileri. Lisans Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı. Opera-Koro Bölümü. Koro Anasanat Dalı. Yurtdışı Lisans

Eğitim Bilgileri. Lisans Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı. Opera-Koro Bölümü. Koro Anasanat Dalı. Yurtdışı Lisans Eğitim Bilgileri Lisans 2006-2011 Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Koro Bölümü Koro Anasanat Dalı Yurtdışı Lisans 2008-2009 Joseph Haydn Konservatorium Şan Anasanat Dalı (Eisenstadt-Avusturya

Detaylı

Antonio VIVALDI. 4 Mart 1678; Venedik - 28 Temmuz 1741, Viyana.

Antonio VIVALDI. 4 Mart 1678; Venedik - 28 Temmuz 1741, Viyana. Antonio VIVALDI 4 Mart 1678; Venedik - 28 Temmuz 1741, Viyana. İtalyan barok klasik müzik bestecisi, virtüöz kemancı ve rahip. "Kızıl rahip" lakabıyla tanınan Vivaldi, beş yüzden fazla konçerto bestelemiştir

Detaylı

KABUL SINAVI YÖNERGESİ

KABUL SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KABUL SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Ek 3: T.C. Maltepe Üniversitesi Bilimsel-Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Puanlama Tablosu T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL-SANATSAL ETKİNLİKLERİ TEŞVİK PUANLAMA TABLOSU ORTAK ÇALIŞMALARDA PUAN DAĞILIMI

Detaylı

İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması

İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması ifd2018şn01r3 İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması I. GENEL KURALLAR 1. Bu yarışma İstanbul Filarmoni Derneği (İFD) tarafından düzenlenmektedir. 2. Yarışma tarihi: 4-10 Mart

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan ülkelerdeki Ulusal Gençlik Orkestrası kavramını Türkiye de de oluşturma

Detaylı

6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR. Gülsi n Onay piyano

6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR. Gülsi n Onay piyano 6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR Gülsi n Onay piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ Yılı Eğitim-Öğretim Yılı Etkinlik Programı ÜFLEMELİ VE VURMALI ANASANAT DALI

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ Yılı Eğitim-Öğretim Yılı Etkinlik Programı ÜFLEMELİ VE VURMALI ANASANAT DALI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı Etkinlik Programı Faaliyetin Niteliği Faaliyetin Adı Yürütücüleri Uygulama Tarihi ve yeri Detay ÜFLEMELİ

Detaylı

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İLETİŞİM BİLGİLERİ: İş :02362018518 E-Posta :araspoyrazacikgoz@gmail.com Faks : ÖĞRENİM BİLGİLERİ: Lisans : Plovdiv Müzik,Dans ve Resim Sanatları Akademisi / İcra

Detaylı

Bu beş sanatçının ortak özellikleri sadece klasik müziğe gönül vermiş olmaları değildir. Hepsi 1900 lü yılların başında doğmuş olan değerli

Bu beş sanatçının ortak özellikleri sadece klasik müziğe gönül vermiş olmaları değildir. Hepsi 1900 lü yılların başında doğmuş olan değerli TÜRK BEŞLERİ TÜRK BEŞLERİ KİMDİR? Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarındaki klasik batı müziği tarzındaki önemli eserleri ile dikkat çeken beş bestecinin oluşturduğu gruba Türk Beşleri denmiştir. Ahmet

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ GENEL KOŞULLAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ Hacettepe Üniversitesi Senatosunun 13.12.2017 tarih ve 2017-394 sayı ile kabul ettiği

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/GÜZ Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Güz yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat ve

Detaylı

MOZART IN AVUSTURYA KEMAN OKULU NA KATKILARI VE KEMAN ESERLERİ. Hüseyin Bülent AKDENİZ

MOZART IN AVUSTURYA KEMAN OKULU NA KATKILARI VE KEMAN ESERLERİ. Hüseyin Bülent AKDENİZ MOZART IN AVUSTURYA KEMAN OKULU NA KATKILARI VE KEMAN ESERLERİ Hüseyin Bülent AKDENİZ SANATTA YETERLİK TEZİ Müzik Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Burcu Evren TUNCA Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Yönergesi

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Yönergesi Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ankara Devlet Konservatuvarı na bağlı olarak faaliyet gösteren

Detaylı

Bachfest Ankara BACHFEST

Bachfest Ankara BACHFEST Bachfest Ankara 2 2014 yılının ocak ayında başlayan serüvenin ilk konserinde Emma Kirkby, İngrid Seifert ve İzmir Barok topluluğu bizlerle birlikteydi. Coşku ve keyif içerisinde geçen konser sonrasında

Detaylı

DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ MÜDÜRLÜĞÜ Sözleşmeli Sanatçı Alım İlanı

DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ MÜDÜRLÜĞÜ Sözleşmeli Sanatçı Alım İlanı DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ MÜDÜRLÜĞÜ Sözleşmeli Sanatçı Alım İlanı Genel Müdürlüğümüz Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün personel ihtiyacını karşılamak

Detaylı

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ BODRUM ODA ORKESTRASI 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Konser Yunanlı şef Nikos Haliassas tarafından yönetilecek. Türkiye'den

Detaylı

HAÇATURYAN KEMAN KONÇERTOSU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

HAÇATURYAN KEMAN KONÇERTOSU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Mayıs 2010 Cilt:18 No:2 Kastamonu Eğitim Dergisi 607-612 HAÇATURYAN KEMAN KONÇERTOSU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Selçuk BİLGİN, Mehmet EFE Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü,

Detaylı

Ajda Şenol YAYINLAR / BİLDİRİLER / RAPORLAR / SEMİNERLER. Uluslararası Dergilerde Çıkan Yayınlar

Ajda Şenol YAYINLAR / BİLDİRİLER / RAPORLAR / SEMİNERLER. Uluslararası Dergilerde Çıkan Yayınlar Ajda Şenol Tel: +90 (505) 805 93 62 e-mail: ajdasenol@gmail.com 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı Flüt Bölümüne Yrd.Doç. Çiler Akıncı nın öğrencisi olarak girdi. Uludağ

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2015-2016 eğitim-öğretim

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

Adres : HARRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI OSMANBEY KAMPÜSÜ-ŞANLIURFA

Adres : HARRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI OSMANBEY KAMPÜSÜ-ŞANLIURFA CİHAN TABAK YARDIMCI DOÇENT DOKTOR E-Posta Adresi : cihantabak@harran.edu.tr Telefon (İş) : 0 414 318 3000-1401 Telefon (Cep) : Faks : Adres : HARRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ

Detaylı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Denizbank ana sponsorluğunda Gümüşlük tarihi taş ocağında 13. Uluslararası Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı.

Detaylı

Koro Okulu Bahçeşehir Üniversitesi BAUART Koro Şefliği Sertifika Programı. Takvim & Plan. 1) Haftasonu Modülleri

Koro Okulu Bahçeşehir Üniversitesi BAUART Koro Şefliği Sertifika Programı. Takvim & Plan. 1) Haftasonu Modülleri Koro Okulu 2017 Bahçeşehir Üniversitesi BAUART Koro Şefliği Sertifika Programı BAUART Koro Okulu, 3. sezonunda yepyeni bir programla genç koro şeflerini ağırlamaya hazırlanıyor. Yeni programa göre, 6 aylık

Detaylı

@ahmed_adnan_saygun

@ahmed_adnan_saygun AhmedAdnanSaygunSanatMerkezi @AASSM_ @ahmed_adnan_saygun Adres: Mithatpaşa Caddesi No:1087 Güzelyalı Konak / İzmir Halkla İlişkiler: 0 232 293 38 18/19/20 www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr

Detaylı

ÇALIŞTIĞI EĞİTİMCİLER

ÇALIŞTIĞI EĞİTİMCİLER M. NEVRA KÜPANA ÖĞRENİM DURUMU 2008- : Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı Doktora Programı (Tez Aşaması) 2006 2008: Marmara

Detaylı

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Nilüfer ÖZER Tel: 0224 294 0951 e-mail: niluferyilmaz@uludag.edu.tr Bu EĞİTİM Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Kasım-08 Aralık SERGİ Renklerin Hikayesi Resim Sergisi Necla Coşkun Sergi Açılışı: 07 Kasım, Salı, 17:30 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Necla Çoşkun

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ece KAPTANOĞLU 2. Doğum Tarihi ve Yeri : 20.01.1982 AlaĢehir - MANĠSA 2. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik 3. Dil : Ġngilizce YDS puanı: 70 4. ĠletiĢim : Emek Mahallesi, Tuğra

Detaylı

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ!

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! Doğuş Grubu nun kurucu destekçiliğiyle 10 yıldır düzenlenen; 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri nde Yılın

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ne 2016-2017 öğretim yılında Lisans

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kuruldu.

Detaylı

10. SUNUŞ * ŞARTNAME

10. SUNUŞ * ŞARTNAME 10. SUNUŞ * ŞARTNAME İZMİR KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM VAKFI İKSEV 10. DR. NEJAT F. ECZACIBAŞI ULUSAL BESTE YARIŞMASI SUNUŞ İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), İzmir den Türkiye ye yeni bir sesleniş

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı