Değerli Velimiz; Saygılarımızla.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Değerli Velimiz; Saygılarımızla."

Transkript

1

2 Değerli Velimiz; Öğrencilerimizin okulda yaptığı etkinlikler ve çalışmalarla onların hem akademik hem de sosyal-duygusal alandaki gelişimlerini destekliyoruz. Bununla birlikte, öğrencilerimizin tatillerde edindikleri bilgi ve becerileri okul ortamına yansıttıklarını ve arkadaşlarıyla paylaştıklarını gözlemliyoruz. Aileyle geçirilen etkin ve kaliteli zaman dilimlerinin de öğrencilerimizin psiko-sosyal gelişimlerini olumlu yönde beslediğini görmekteyiz. Bu anlamda, meraklarını, ilgilerini, özgüvenlerini, düşünme becerilerini, sevdikleri bireylerle birlikte bir anı paylaşarak olumlu duyguların oluşumunu destekleyen birçok etkinlikten oluşan ara tatil etkinlik önerileri kitapçığını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizlere ve öğrencilerimize keyifli ve doyurucu bir ara tatil diliyoruz. Saygılarımızla.

3 Tarih, geçmişin algılanmaya başlandığı andan itibaren çocukların gündemine girer. Geçmiş, her çocuk için önceleri kendi doğumlarıyla başlayan, sonraları en yakınlarının geçmişine kadar geriye giden bir zaman dilimidir. Çocuklar somut düşünce evresinde olduklarından, ancak eski günlere ait eşyalar yardımı ile geçmişi kavrarlar. Müzeler, evlerimizde barındıramadığımız, anlatmakla kavratamadığımız geçmiş yaşamlara ait görsel, yazınsal ve işitsel her türlü belgeyi içerir. Bir müzenin gücü, tarihi daha dokunabilir ve canlı yapmasıdır. Somut düşünen çocuğun soyut düşünceye geçiş sürecinde müzenin böyle bir katkısı çocukların gelişiminde çok önemli yer tutar. Müze gezilerinde çocuklarla eğlenceli vakit geçirme, geçmiş hakkında onları düşündürterek tarihsel bilinç kazandırma, geçmişi öğrenme ve sorgulama olanağı sağlanır. MÜZELER ve SARAYLAR AYASOFYA MÜZESİ Ziyaret Günleri: Pazartesi hariç her gün Ziyaret Saatleri: 09:00-17:00 Adres: Sultanahmet Meydanı Telefon: ARKEOLOJİ MÜZESİ Ziyaret Günleri: Pazartesi hariç her gün Ziyaret Saatleri: 09:00-17:00 Adres: Osman Hamdi Bey Yokuşu Gülhane Telefon: / 41

4 AŞİYAN MÜZESİ Ziyaret Günleri: Pazar ve Pazartesi hariç her gün Ziyaret Saatleri: 09:00-16:00 Adres: Dolmabahçe Cad. Beşiktaş Telefon: BEYLERBEYİ SARAYI Ziyaret Günleri: Pazartesi ve Perşembe hariç her gün Ziyaret Saatleri: Kış: 09:30-16:00 Adres: Beylerbeyi Telefon: YILDIZ SARAYI MÜZESİ Ziyaret Günleri: Salı dışında her gün Ziyaret Saatleri: 10:00-16:00 Adres: Sarayiçi/Sultanahmet Telefon: YEREBATAN SARNICI Ziyaret Günleri: Her gün Ziyaret Saatleri: 09:00-17:30 Adres: Yerebatan Cad. No:13 Sultanahmet Telefon:

5 TOPKAPI SARAYI Ziyaret Günleri: Salı hariç her gün Ziyaret Saatleri: 09:00-17:00 Adres: Sarayiçi/Sultanahmet Telefon: BALMUMU HEYKEL MÜZESİ Ziyaret Günleri: Her gün Ziyaret Saatleri: 10:00-21:30 Adres: Eski Büyükdere Cd. No:1 Kâğıthane, Telefon: İSTANBUL AKVARYUM Ziyaret Günleri: Her gün Ziyaret Saatleri: Hafta İçi 10:00-19:00 Hafta Sonu 10:00-20:00 Adres: Şenlikköy Mahallesi Halkalı Cad..No:93 Yeşilköy-Florya Telefon: TURKUAZOO Ziyaret Günleri: Her gün Ziyaret Saatleri: 10:00-20:00 Adres: İstanbul Forum AVM Kocatepe Mah. Paşa Cad. B1 Blok No:2 Bayrampaşa Telefon:

6 MAGİC ICE BUZ MÜZESİ Ziyaret Günleri: Her gün Ziyaret Saatleri: 10:00-22:00 Adres: İstanbul Forum AVM Kocatepe Mah. Paşa Cad. B1 Blok No:2 Bayrampaşa Telefon: FARUK YALÇIN HAYVANAT BAHÇESİ Ziyaret Günleri: Her gün Ziyaret Saatleri: 08:30-15:45 Adres: Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Turizm Eğitim İnşaat ve Ticaret A.Ş. Tuzla Cad N: Darıca Telefon: JURASSİC LAND Ziyaret Günleri: Her gün Ziyaret Saatleri: 10:00-22:00 Adres: Kocatepe Mah. Paşa Cad. Forum İstanbul AVM - Bayrampaşa Telefon: İSTANBUL DOLPHİNARİUM Ziyaret Günleri: Pazartesi hariç her gün Ziyaret Saatleri: Hafta içi: 11:00 Hafta sonu: 14:00

7 TİYATRO; Çocuğa Drama sözcüğünün kökenine uygun olarak Yaşama Sanatı nı öğretir. Çocuk gözlem yoluyla öğrenirken oyun kahramanının davranışları ile kendisini özdeşleştirerek farklı davranış kalıpları edinir. Çocuğun oynadığı oyunlar içinde kullandığı taklit etme ve eylemler tiyatronun temel öğeleridir. Çocuk oyun oynayarak öğrenir, sosyalleşir, yaratıcılığı artar, düş gücü gelişir. Çocuğun duygusal gerginlikten kurtulması ve kişisel problemlerine çözüm bulmasına yardımcı olur ve birikmiş enerjisini harcamasını sağlar. HALİS KURTÇA KÜLTÜR MERKEZİ Oyun Adı: Sihirli Fasulyeler Tarih: 26 Ocak Cumartesi Saat: Telefon: Oyun Adı: Heidi Adres: Silahtarağa Cad. No:2/4 Eyüp/İstanbul Telefon: Tarih: 26 Ocak Cumartesi Saat: Telefon:

8 Oyun Adı: Komik Kurt ve Keçi Yavruları Tarih: 27 Ocak Pazar Saat: Telefon: Oyun Adı: Prenses Kurabiye Tarih: 27 Ocak Pazar Saat: Telefon: Oyun Adı: Çilek Kız Tarih: 30 Ocak Çarşamba Saat: Telefon: Oyun Adı: Prensesin En Güzel Şarkısı Tarih: 30 Ocak Çarşamba Saat: Telefon:

9 KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİ GÖNÜL ÜLKÜ - GAZANFER ÖZCAN SAHNESİ Oyun Adı: Peter ve Kurt Tarih: 02 Şubat Cumartesi Saat: Telefon: Oyun Adı: Oyuncaklar Tarih: 03 Şubat Pazar Saat: Telefon: Oyun Adı: Bahar Şenliği Tarih: 07 Şubat Perşembe Saat: Telefon:

10 MÜZİKALLER CAİLLOU MÜZİKALİ Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi Tarih: 31 Ocak 2013, Perşembe Saat: 12:00-14:00-16:00 Telefon: ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU MÜZİKALİ Yer: Kenter Tiyatrosu Tarih: 26 Ocak 10 Şubat Saat: 12:00, 15:00 Tel: Bremen Mızıkacıları Müzikali Yer: Kadıköy Süreyya Operası Tarih: 27 Ocak Pazar Saat: 14:00 Tel: BİR KÜMES MÜZİKALİ Tarih: 31 Ocak Perşembe Saat: Telefon: PAMUK PRENSES VE YEDİ CÜCELER MÜZİKALİ Tarih: 31 Ocak Perşembe Saat: Telefon:

11 PULSUZ DİLEKÇE Sevgili anneciğim, babacığım, Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim, size şunları söylemek isterdim: Sürekli bir büyüme ve gelişme içindeyim. Sizin çocuğunuz olsam da sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum. Beni tanımaya ve anlamaya çalışın. Deneme ile öğrenirim. Bana ayak uydurmakta güçlük çekebilirsiniz. Oyunda, arkadaşlıkta ve uğraşlarımda bana özgürlük tanıyın. Beni her yerde her zaman koruyup kollamayın. Davranışlarımın sonuçlarını kendim görürsem daha iyi öğrenirim. Bırakın kendi işimi kendim göreyim. Büyüdüğümü başka nasıl anlarım? Büyümeyi çok istiyorsam da ara sıra yaşımdan küçük davranmaktan kendimi alamıyorum. Bunu önemsemeyin. Ama siz beni şımartmayın. Hep çocuk kalmak isterim sonra. Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum. Ancak siz verdikçe almadan edemiyorum. Bana yerli yersiz söz vermeyin. Sözünüzü tutamayınca size güvenim azalıyor. Bana kesin ve kararlı davranmaktan çekinmeyin. Yoldan saptığımı görünce beni sınırlayın. Koyduğunuz kurallar ve yasakların hepsini beğendiğimi söyleyemem. Ancak hiç kısıtlamayınca ne yapacağımı şaşırıyorum. Tutarsız davrandığınızı görünce hem bocalıyorum, hem de bundan yararlanmadan edemiyorum. Öğütlerinizden çok davranışlarınızdan etkilendiğimi unutmayın. Beni eğitirken ara sıra yanlışlar yapabilirsiniz. Bunları çabuk unuturum. Ancak birbirinize saygı ve sevginizin azaldığını görmek beni yaralar ve sürekli tedirgin eder. Çok konuşup çok bağırmayın. Yüksek sesle söylenenleri pek duymam. Yumuşak ve kesin sözler bende daha iyi iz bırakır. "Ben senin yaşında iken" diye başlayan söylevleri hep

12 kulak ardına atarım. Küçük yanılgılarımı büyük suçmuş gibi başıma kakmayın. Bana yanılma payı bırakın. Beni, korkutup sindirerek, suçluluk duygusunu aşılayarak uslandırmaya çalışmayın. Yaramazlıklarım için beni kötü çocukmuş gibi yargılamayın. Yanlış davranışlarım üzerine durup düzeltin. Beni dinleyin. Öğrenmeye en yatkın olduğum anlar, soru sorduğum anlardır. Açıklamalarınız kısa ve özlü olsun. Beni yeteneklerimin üstünde işlere zorlamayın. Ama başarabileceğim işleri yapmamı bekleyin. Bana güvendiğinizi belli edin. Beni destekleyin: hiç değilse çabamı övün. Beni başkalarıyla karşılaştırmayın, umutsuzluğa kapılırım. Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin. Bütün kuralları birden öğretmeye kalkmayın. Bana süre tanıyın. Yüzde yüz dürüst davranmadığımı görünce üzülmeyin. Beni köşeye sıkıştırmayın; yalana sığınmak zorunda kalırım. Sizi çok bunaltsam bile soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Kızgınlığınızı haklı görebilirim, ama beni aşağılamayın. Hele başkalarının yanında onurumu kırmayın. Unutmayın ki ben de sizi yabancıların yanında güç duruma düşürebilirim. Bana haksızlık ettiğinizi anlayınca açıklamaktan çekinmeyin. Özür dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz tersine beni size daha çok yakınlaştırır. Aslında ben sizi olduğunuzdan daha iyi ve daha değerli görüyorum. Bana kendinizi yanılmaz ve erişilmez göstermeye çabalamayın. Yanıldığınızı görünce üzüntüm büyük olur. Biliyorum ara sıra sizi üzüyor, belki de düş kırıklığına uğratıyorum. Bana verdikleriniz yanında benden istediklerinizin çok olmadığını da biliyorum. Yukarıda sıraladığım istekler size çok geldiyse birçoğundan vazgeçebilirim. Yeter ki beni ben olarak seveceğinize olan inancım sarsılmasın. Benden örnek çocuk olmamı istemezseniz ben de sizden kusursuz anne-baba olmanızı beklemem. Sevecen ve anlayışlı olmanız bana yeter. Sizin çocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama seçme hakkım olsaydı, sizden başka kimsenin çocuğu olmak istemezdim. Sevgilerle, Çocuğunuz...

13 ATÖLYE ÇALIŞMALARI PERA MÜZESİ ETKİNLİKLERİ Göz Kamaştıran Renkler (4-6 yaş) Tarih ve Saat:29 Ocak Salı 11:00 13:00 5 Şubat Salı 11:00 13:00 3 Şubat Pazar 12:20 14:20 Adres: Meşrutiyet Cad.No:65 Tepebaşı Beyoğlu Tel: Çamurdan Yüzler (4-6 yaş) Tarih ve Saat:31 Ocak Perşembe 11:00 13:00 7 Şubat Perşembe11:00 13:00 10 Şubat Pazar 12:20 14:20 Adres: Meşrutiyet Cad. No:65 Tepebaşı Beyoğlu Tel: Deniz ve Gökyüzü (4-6 yaş) Tarih ve Saat: 30 Ocak Çarşamba 11:00 13:00 6 Şubat Çarşamba 11:00 13:00 Adres: Meşrutiyet Cad. No:65 Tepebaşı Beyoğlu Tel: Çölün Hayvanları (4-6 yaş) Tarih ve Saat: 1 Ocak Cuma 11:00 13:00 8 Şubat Cuma 11:00 13:00 Adres: Meşrutiyet Cad. No:65 Tepebaşı Beyoğlu Tel:

14 İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ ETKİNLİKLERİ Fosil Keşif Atölyesi (4-9 yaş) Tarih:6 Ocak Pazar Saat:11:00-12:00 Adres:Ömerpaşa Cad. Dr. Zeki Zeren Sok.No:17 Göztepe Telefon: Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi- Dinozor Atölyesi (3-6 yaş) Tarih:6 Ocak Pazar Saat:15:30-17:00 Adres:Ömerpaşa Cad. Dr. Zeki Zeren Sok.No:17 Göztepe Telefon: Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi-Oyuncak Ev Tasarım Atölyesi (3-6 yaş) Tarih:13 Ocak Pazar Saat:11:00-13:30 Adres:Ömerpaşa Cad. Dr. Zeki Zeren Sok.No:17 Göztepe Telefon: Okuldan Önce Bilim Atölyesi (4-6 Yaş) Tarih: 12 Ocak, 19 Ocak Cumartesi Saat: 13:00 14:30 Adres: İTÜ Bilim Merkezi, İTÜ Taşkışla Kampüsü/Taksim Tel:

15 EĞLENCELİ ETKİNLİKLER KÂĞIT TABAKLAR Kağıt tabakları kullanarak çocuğunuzla birlikte değişik hayvan figürleri oluşturabilirsiniz. YUMURTA KARTONLARINDAN OYUNCAKLAR Yumurta kartonlarını boyayıp farklı hayvan figürleri veya yaratıcı sanat çalışmaları yapabilirsiniz. PORTAKAL HARFLER Portakal kabuklarını bıçak kullanarak inceltip çocuğunuzun ismini oluşturacak harfler kesin. Kurumalarını bekleyip parlaması için üzerlerine yapıştırıcı sürün.

16 BİBERİ YAKALA Küçük bir kovayı suyla doldurun. Suya karabiber serpin. Sonra bir kalıp sabunu suya koyun ve biberlerin sabundan kaçışını seyredin. Sonra suya biraz şeker koyup bu sefer biberle sabunun yaklaşmasını seyredin. HAYALİ BİR HAYVAN ÇİZ Hayvanlarla ilgili farklı fikirler ve özellikler söyleyin ve çocuğunuzu bırakın. Örneğin, karada yaşayan, havada uçan ama aynı zamanda yüzebilen hayali bir hayvan olsun. Çocuğunuzdan hayvana isim bulmasını ve resmini çizmesini isteyin. HİKÂYE TAMAMLAMA Herkesin katılacağı bir hikâye oluşturun. İlk olarak biri "Ormanda akşam olmak üzereydi, geceyi geçirmek için güvenli bir yer bulmaları gerekiyordu." gibi bir-iki cümle ile hikâyeyi başlatır sonra herkes sırayla birkaç cümle ekleyerek hikâyeyi devam ettirir. Önceki cümlelere dikkat edilerek hikâye devam ettirilir. Aileden biri hikâye yazıcı olabilir ve anlatım bitince tüm aile baştan hikâyeyi okuyarak keyifli bir zaman geçirebilir. EVDE DEFİNE AVI Evde düzenlenecek bir define avı herkesin ilgisi çekecektir. Evin bir yerine bir define sandığı (içinde çikolatalar olan bir sepet ya da ailece izleyeceğiniz bir film) saklayın. Çocukların bu define sandığına ulaşmasını sağlayacak ipuçlarını evin çeşitli köşelerine yerleştirin. Her ipucu notu bir sonraki ipucuna nasıl gidileceğini anlatır ve en sonunda ipuçlarını doğru çözen, defineye ulaşır.

17 GÖRSEL HAFIZA OYUNU Bir tepsiye evde bulunan küçük eşyalardan (toka, bozuk para, tırnak makası, saç fırçası, cüzdan vb.) beş tane nesneyi toparlayın. Herkesin bunlara dikkatle bakmasını sağladıktan sonra tepsinin üstünü bir örtü ile kapatın ve herkesin aklında kalanları kâğıda çizmesini isteyin. Listesinde en çok doğru olan oyunun galibi olacaktır. Bu oyunu dokunhisset-tahmin et olarak da oynayabilirsiniz. Bu kez nesneleri bir torba ya da kutuya koyun, oyuncular ellerini kutuya sokup dokunarak nesnenin ne olduğunu tahmin etmeye çalışsın. AVA ÇIKALIM Bu oyunda aile üyelerinden biri evde bulunabilecek bir ya da birkaç nesne ister, diğer oyuncular ev içinde ava çıkarak istenilenleri bulmaya çalışır, en çabuk ve istenileni tam olarak getiren puan kazanır. Örneğin "banyoda bulunan sarı bir şey, bir elma, bir de tenis topu" avına çıkalım. KELİMEYİ TAHMİN ET Aile üyelerinden biri sözlükten bir kelime (günlük hayatta çok sık kullanılmayan) seçip okur. Diğer aile üyeleri bu kelimenin ne anlama geldiği ile ilgili tahminlerini kâğıda yazar. Sonra herkes tahminlerini paylaşır ve kelimenin gerçek anlamı ile bu tahminler karşılaştırılır. AİLE ALBÜMÜ Eğer aile fotoğraflarınız bir albümde düzenli olarak durmuyorsa ya da tekrar düzenlenmesi gerekiyorsa bunu ailece yapmak eğlenceli olabilir. Fotoğraflardaki aile üyeleri hakkında sohbet etmek (kim kimdir?), fotoğrafları kronolojik sıraya dizmek, ailece eski günleri hatırlamak sizin için de anlamlı olacaktır.

18 TATİL ANI DEFTERİ Çocuklar ile birlikte gittiğiniz tatiller ile ilgili anılarınızı topladığınız anı defterleri oluşturabilirsiniz. Çocuğunuzun tatilde çekilen fotoğrafları, gittiğiniz yerden aldığınız kartpostalları yapıştırıp, başınıza gelen ilginç olayları yazı ya da resim ile deftere geçirmesine yardım edebilirsiniz. YA SEN NE YAPARDIN? Aşağıdaki konulardan birini ipucu olarak vererek, bir öykü yaratmasını önerin. -Şu anda hemen bir fil olabilseydim ne yapardım? -Hep karanlık olsaydı ne yapardım? -Dilini bilmediğim bir ülkede olsaydım ne yapardım? -Komşunun köpeği birden konuşmaya başlasaydı ne yapardım? -Bir daha hiç televizyon izlemeseydim ne yapardım? -Bir çizgi olsaydım ne yapardım? NE, NEREDE, NASIL? Çocuğunuza tarif etmek istediği bir eşya, bitki ya da yiyecek düşünmesini söyleyin. Bu eşya ya da varlığın ismini söylemeden birçok niteliğini anlatarak açıklamasını isteyin. Bunu yaparken sıkıntı çekerse ona renk, boyut, büyüklük, doku, konum, yapı ile ilgili nitelikleri sıralamasını söyleyin. Tarif ettiği şeyin, nerede, ne zaman, nasıl kullanıldığı konusunda da bilgiler verebilir. Bu konuda size ipuçları versin. Tarif ettiği eşya ya da varlığı doğru olarak tahmin ederseniz siz de ondan aynı yöntemi uygulayarak, bir eşyanın ya da varlığın niteliklerini söyleyerek bunun ne olduğunu tahmin etmesini isteyin.

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR 1 2-A SINIFI 2-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR 1 3-A SINIFI 3-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR 1 4B- SINIFI 4A- SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 1.DÖNEM: 23-24 Kasım 2016 2.DÖNEM: 26-27 Nisan 2017 Tarihlerinde

Detaylı

Okul dönemi boyunca aynı saatte yatıp aynı saatte kalkan, düzenli ve tempolu bir okul hayatı içinde bulunan öğrenciler

Okul dönemi boyunca aynı saatte yatıp aynı saatte kalkan, düzenli ve tempolu bir okul hayatı içinde bulunan öğrenciler Sayın Velimiz, Okul dönemi boyunca aynı saatte yatıp aynı saatte kalkan, düzenli ve tempolu bir okul hayatı içinde bulunan öğrenciler için yarıyıl tatili büyük önem taşımaktadır. Tatil, keyifli ve kaliteli

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ-ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa

Detaylı

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU Sayın Veli, Ders başarısı, sistemli ve özverili çalışmaları gerektirir. Fakat derslerde başarısızlığın telafisi de mümkündür. Çocuğumuzun düzeyi ne olursa olsun her an yapılabilecek

Detaylı

PDR UZMANI: Gamze ÖZEREN - PDR UZMANI: Alev AKAL

PDR UZMANI: Gamze ÖZEREN - PDR UZMANI: Alev AKAL İlkokul PDR Çalışmaları Dosya Konusu: Çocuğunuzla Kaliteli Zaman Geçirmenin Önemi PDR UZMANI: Gamze ÖZEREN - PDR UZMANI: Alev AKAL Sayın Velimiz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk ara tatili başlarken

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR 1 1-A SINIFI 2 1-B SINIFI 3 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 1-A SINIFI 1-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 3.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 3.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 3.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 3-A SINIFI 3-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 1.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 1.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 1.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 3.SINIFLAR 2016-2017 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 3-A SINIFI 3-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 2.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 2-A SINIFI 2-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 4.SINIFLAR 2017-2018 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 4-A SINIFI 4-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 2.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 2.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 2.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU

SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU SINAVLAR VE AİLE KILAVUZU Sayın Veli, Ders başarısı, sistemli ve özverili çalışmaları gerektirir. Fakat derslerde başarısızlığın telafisi de mümkündür. Çocuğumuzun düzeyi ne olursa olsun her an yapılabilecek

Detaylı

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI

ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR VELİ EL KİTAPÇIĞI ÖZEL ATACAN İLKOKULU 1.SINIFLAR 2016-2017 VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 1-A SINIFI 1-B SINIFI 2 Sayın Velilerimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak

Detaylı

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 4.SINIFLAR

Özel Atacan. İlkokulu Eğitim-Öğretim Yılı. Veli El kitapçığı 4.SINIFLAR Özel Atacan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokulu Veli El kitapçığı 4.SINIFLAR Sayın Velimiz, Eğitimde doğru hedefler belirlemek ve o hedefler doğrultusunda topluma yararlı bireyler kazandırmak hiç şüphesiz

Detaylı

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce)

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) BU SAYIDA: Müdür Mektubu..3 2. Sınıf Bülteni....5-13 ( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) Rehberlik Köşesi......14-15

Detaylı

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce)

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) BU SAYIDA: Müdür Mektubu..3 1. Sınıflar Bülteni..4-19 ( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Bale, Müzik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce) Rehberlik

Detaylı

Veli. Bilgilendirme Kılavuzu

Veli. Bilgilendirme Kılavuzu Veli Bilgilendirme Kılavuzu Değerli veliler, Sınavlara hazırlanan öğrencilerin desteklenmesi kadar, eğitimcilerin ve ailelerin güçlendirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Sınavlarda öğrenci başarısının

Detaylı

ANABĠLĠM EĞĠTĠM KURUMLARI

ANABĠLĠM EĞĠTĠM KURUMLARI ETKĠLĠ ZAMAN PAYLAġIMI Çocukların herkesten çok anne babaları ile sağlıklı ilişki kurmaya ihtiyacı var. Günün büyük bir bölümünü kreş ya da okulda geçirmelerine rağmen duygu durumlarını evde yaşananlar

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİ İLE MERHABA,

EYLÜL AYI BÜLTENİ İLE MERHABA, EYLÜL AYI BÜLTENİ İLE MERHABA, ÖĞRENCİLERİN SÜRECE VE OKULA UYUMUNU SAĞLAYACAK ORYANTASYON ETKİNLİKLERİ KAZANIM, KAVRAM VE TEMA ÇALIŞMALARI PLANLANARAK EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZA BAŞLADIK. Powerpoint sunumu

Detaylı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Veli Bilgilendirme Kılavuzu Ankara 2015 Veli Bilgilendirme Kılavuzu Değerli veliler, Sınavlara hazırlanan

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

ÖZEL VEGA OKULLARI ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ ÖZEL VEGA OKULLARI ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMALARI KENDIMIZI İFADE ETME BIÇIMIMIZ: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme

Detaylı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Veli. Bilgilendirme Kılavuzu Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Veli Bilgilendirme Kılavuzu Ankara 2015 Veli Bilgilendirme Kılavuzu Değerli veliler, Sınavlara hazırlanan öğrencilerin desteklenmesi kadar, eğitimcilerin

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 8 rakamı ile büyük ve küçük Ö harflerini boyadık ve yazdık. Altında-Arasında-Üstünde, Baş- Son kavramlarını

Detaylı

Okul dönemi boyunca aynı saatte yatıp aynı saatte kalkan, düzenli ve tempolu bir okul hayatı içinde bulunan öğrenciler

Okul dönemi boyunca aynı saatte yatıp aynı saatte kalkan, düzenli ve tempolu bir okul hayatı içinde bulunan öğrenciler Sayın Velimiz, Okul dönemi boyunca aynı saatte yatıp aynı saatte kalkan, düzenli ve tempolu bir okul hayatı içinde bulunan öğrenciler için yarıyıl tatili büyük önem taşımaktadır. Tatil, keyifli ve kaliteli

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

Dünya Çocuk Hakları Günü nde anlamlı ziyaret

Dünya Çocuk Hakları Günü nde anlamlı ziyaret Ücretsizdir, Para İle Satılamaz. Kasım 2012 Yıl 2 Sayı:25 Dünya Çocuk Hakları Günü nde anlamlı ziyaret Sevgili, Anneciğim ve Babacığım Sayfa:2 ÇELİK KASA hırsızlarına büyük darbe Y apılan ziyarette, bir

Detaylı

SAĞLIK PROBLEMLERİNİNE DİKKAT!!!

SAĞLIK PROBLEMLERİNİNE DİKKAT!!! Çocuğumun Başarılı Olmasını İstiyorum Çocuğumun başarılı olmasını istiyorum, onun için elimden geleni yaparım; yeter ki bu konuda bana yardımcı olun veya yardımcı olacak yazılı materyaller verin diyenlere

Detaylı

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız.

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız. 08.01.2016 DENİZATI SINIFI NDAN HERKESE MERHABA; Bu hafta Geri dönüşüm ve Tasarruf konumuz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Değerler eğitimi konumuz olan Birlikte yaşam ve Dostluk konumuza da giriş

Detaylı

Şişli Atatürk Evi ÇOCUKLARIMIZA. Başka birisi olabilseydin, kimin yerine geçmek isterdin? Neden? Hangi kavramlarımızı. öğrendik?

Şişli Atatürk Evi ÇOCUKLARIMIZA. Başka birisi olabilseydin, kimin yerine geçmek isterdin? Neden? Hangi kavramlarımızı. öğrendik? AKASYA MONTHLY; ÇOCUKLARIMIZA SORDUK Başka birisi olabilseydin, kimin yerine geçmek isterdin? Neden? Sevgili Ailelerimiz Bu ayki sayımızda; Hangi kavramlarımızı öğrendik.? Değerler Eğitimi konumuz SAYGI

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce, Almanca)

( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce, Almanca) BU SAYIDA: Müdür Mektubu..3 3. Sınıf Bülteni....4-17 ( Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, İngilizce, Almanca) Rehberlik Köşesi....18-19

Detaylı

Anne-Baba-Çocuk İletişimi ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Anne-Baba-Çocuk İletişimi ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Anne-Baba-Çocuk İletişimi ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 İletişim, SÖZLÜ ya da SÖZSÜZ olarak, insanlar arasındaki duygu, düşünce ve yaşantıların ifade edilme yöntemidir. ANNE BABA- ÇOCUK İLETİŞİMİNİ

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

MAYIS 2014 BÜLTENİ. Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

MAYIS 2014 BÜLTENİ. Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. MAYIS 2014 BÜLTENİ Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DOĞUM GÜNLERİMİZ Şirinlerden Arda, Elif Sena ve Kerem

Detaylı

Zaman, ondan yararlanılabilecek kadar uzundur. Voltaire

Zaman, ondan yararlanılabilecek kadar uzundur. Voltaire Zaman, ondan yararlanılabilecek kadar uzundur. Voltaire Sevgili Velimiz ; 2013-2014 eğitim öğretim yılını coşkulu, huzurlu, mutlu ve yeni deneyimlerimizle geride bırakıyoruz. Bir yandan karne sevinci yaşarken

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı için anaokulu bölümünü kendi yaptığımız renkli balonlar ve çocuk figürleri ile süsledik.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı için anaokulu bölümünü kendi yaptığımız renkli balonlar ve çocuk figürleri ile süsledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı için anaokulu bölümünü kendi yaptığımız renkli balonlar ve çocuk figürleri ile süsledik. 7 sayısı ile tanışıp, sınıfımızdaki oyuncaklardan 7 tane seçtik. 7 kelebek

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI Çocuğunuzla oyun oynamak anne babalara neler kazandırır? Ondaki değişimleri ve gelişimleri gözlemleyebilir, Oyun yoluyla çocuğundaki sınır ve kuralların oluşmasına

Detaylı

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Dünya Çocuk Gününü kutladık,dünyamızda bizden başka çocuklarda olduğu ve bütün çocukların birbirinden farklı ve özel

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. MART 2015 BÜLTENİ Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ Drama ve Müzik dersleri her hafta

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 1 rakamı ile büyük ve küçük A harflerini boyadık ve yazdık. Doğru kalem tutma alıştırmaları, serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. Satır ve

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM

AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM 1. GÜN PAZARTESİ AİLEMİZİN BÜYÜKLERİNİ ZİYARETE GİDİYORUM. ÇOCUĞUNUZLA BİR GECE ÖNCEDEN AKRABA ZİYARETİNİN ÖNEMİ, ZİYARETE GİDİLİNCE NELER YAPILDIĞI, GİDECEĞİNİZ KİŞİLERİ

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ANASINIFI EYLÜL AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL AYI BÜLTENİ OMÜ VAKFI KOLEJİ OKUL KURALLARIMIZ: Anasınıfımızda eğitim-öğretim sabah saat 8:50 da başlamakta, akşam 16:50 da sona ermektedir.ancak çocuklarımızı okula daha erken getirmek

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye çizgi çalışmaları yaptık. 5 rakamı ile büyük ve küçük I harflerini boyadık ve yazdık. Gece-Gündüz, Sabah-Öğle-Akşam, Dün- Bugün-Yarın,

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

YÖRET Yaz Organizasyonu

YÖRET Yaz Organizasyonu YÖRET Yaz Organizasyonu YÖRET Vakfı olarak her yıl, üniversitelerin PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümü öğrencilerinden oluşan Genç YÖRET li liderlerle, ilk ve ortaokul yaş grubundaki çocukları

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

Herkes dünyayı değiştirmek ister. Ama kimse kendini değiştirmeyi düşünmez!

Herkes dünyayı değiştirmek ister. Ama kimse kendini değiştirmeyi düşünmez! 1 Ç A N K A Y A R E H B E R L İ K V E A R A Ş T I R M A M E R K E Z İ 2015, Nisan Herkes dünyayı değiştirmek ister. Ama kimse kendini değiştirmeyi düşünmez! Tolstoy https://twitter.com/tunbe2/status/569504978269835264

Detaylı

Sınıf Yönetimi etkinlikleri

Sınıf Yönetimi etkinlikleri Sınıf Yönetimi etkinlikleri http://meb-itec-moocakademi.weebly.com/uygulama.html Toplam katılım etkinlikleri Aşağıdaki uygulamayı kendi alanınızda rahatlıkla yapabilirsiniz İngilizce dersi sadece model

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 30 EYLÜL PAZARTESİ 01 EKİM SALI 02 EKİM ÇARŞAMBA 03 EKİM PERŞEMBE 04 EKİM CUMA CUMARTESİ-PAZAR HAFTANIN KONUSU: DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 6 rakamı ile büyük ve küçük İ harflerini boyadık ve yazdık. Sağ-Sol, Sıcak-Soğuk, Batar-Batmaz, Uzun-Kısa, Dik-Eğri-Eğik,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum"

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile piti piti, iğne battı ve portakalı soydum FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 14 Aralık 2012 Sayın Velimiz, İkinci rehberlik postamızda sizlerle Davranış ve Değerler Eğitimi Programımız kapsamında

Detaylı

Rehberlik Bülteni. Mart 2018 / Sayı: 2

Rehberlik Bülteni. Mart 2018 / Sayı: 2 Rehberlik Bülteni Mart 2018 / Sayı: 2 BEN HAYATTA EN ÇOK BABAMI SEVDİM... Hayatta ben en çok babamı sevdim Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk Çarpık bacaklarıyla -ha düştü, ha düşecek- Nasıl koşarsa

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları Yapıldı. Renk çalışmalarında; çocukların renk algısını geliştirmek amacıyla üç ana renk vererek ara

Detaylı

T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü BÜLTEN. Ayın Konusu

T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü BÜLTEN. Ayın Konusu T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü NİSAN Ayın Konusu FARKLILIKLARLA YAŞAMAK İÇİNDEKİLER 1. FARKLILIKLARA SAYGI DUYMA 2. EMPATĠ

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız!

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız! Çocuklar Tatilde! Biten ders yılının ardından, çocukların sabırsızlıkla ve özlemle beklediği yaz tatili başlıyor. Tatil dönemleri çocuklara dinlenmek, eğlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika fırsatlar

Detaylı

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ * YAZ MEVSİMİ Yaz mevsimi aylarını öğrenme. Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma.

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR Amaç: Çocukların denizlerde kirliliğine neden olan atıkları gözlemlemesi ve kirliliğin deniz yaşamına etkileri konusunda

Detaylı

ZEKA Oyunları Turnuvaları

ZEKA Oyunları Turnuvaları 2013 / 2014 SAYI: 8 Oyunları Turnuvaları ZEKA Oyunları Turnuvaları Haftanın Bazı Başlıkları Uzlaşı Sanatı KOÇ Üniversitesi Okulumuzu Ziyaret Etti ZEKA Oyunları Turnuvaları Beslenme ve Çocuk Semineri ile

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMAMIZ

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ I- Açıklama Sizi tam olarak tanımladığına inandığınız her cümlenin yanına 1 yazın. Eğer ifade size uygun değilse, boş bırakın. Sonra her bölümdeki sayıları toplayın. Bölüm 1 Nesneleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı