Metin Lokumcu Anısına Düzenlenen 8. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali nde Buluşalım

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Metin Lokumcu Anısına Düzenlenen 8. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali nde Buluşalım"

Transkript

1

2 Metin Lokumcu Anısına Düzenlenen 8. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali nde Buluşalım Hopa-Kemalpaşa halkından büyük bir çağrı yükseliyor. İktidar politikalarına teslim olmayan; yaşamına, doğaya, deresine, emeğine sahip çıkan; her türlü baskı ve şiddete rağmen mücadelesini sürdürmeye devam eden Hopa- Kemalpaşa halkından büyük bir çağrı yükseliyor: Metin Lokumcu nun ismini mücadeleyle yaşatmaya söz verenler, yaşamı, doğayı, emeği savunanları; demokratik bir ülkede insanca yaşamak isteyenleri Kemalpaşa ya, Halk Festivali ne çağırıyor! Ağustos 2011 tarihlerinde Kemalpaşa da gerçekleştirilecek Halk Festivali nin çağrısı bu. Hopa-Kemalpaşa halkının kendi emeği, dayanışması ve kolektif üretimi ile örgütlediği sponsorsuz, fonsuz Kemalpaşa Halk Festivali 8 yaşında. Kemalpaşa Halk Festivali, Halkevleri tarafından Artvin in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinde ilk olarak 2004 yılında kültürel yozlaşmaya, sömürüye ve yoksullaştırma politikalarına karşı, halkın alternatif kültürel etkinliklerini yaratmak, direnişle sanatı buluşturmak amacıyla düzenlendi. Festival halkın ilerici kültürel değerlerini yaşatırken, Hopa-Kemalpaşa halkı her yıl sorunlarını, taleplerini ve mücadele gündemini festivale taşıdı. Yeri geldi çayda sömürüye son dedi, yeri geldi Karadeniz uşağı Amerikan uşağı olmayacak. Yeri geldi Karadeniz kararmasın-kanser kaderimiz değil etkinliklerine sağlık hakkı kampanyalarına zemin hazırladı festival; yeri geldi Su Hakkı Forumu ile ülkenin dört bir yanında derelerin özgür akması için mücadele edenleri, bilim insanlarını, uzmanları bir araya getirdi. Böylece her yıl festivalde tartışmalar, eyleme, direnişe, mücadeleye dönüştü.

3 Bu sene Metin Lokumcu öğretmenimiz anısına düzenlediğimiz Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali her zamankinden daha büyük, daha coşkulu, daha kitlesel ve daha büyük bir dayanışmanın ürünü olacak. Su haktır satılamaz pankartıyla derelerinin şirketlere satılmasına, çayda emeklerinin çalınmasına karşı iktidar politikalarını protesto eden Hopa halkına yönelen AKP şiddetiyle yaşamını yitiren Metin Lokumcu aynı zamanda Kemalpaşa Halk Festivali nin bir emekçisiydi. Festival yaşamı savunanları, direnişten yana sanatçıları ve aydınları yan yana getiriyor! Festivalin 8. yılında; Ülkenin dört bir yanında termik santrallere, nükleer santrallere, hidroelektrik santrallere karşı doğayı ve yaşamı savunanlar buluşacak ve mücadele programını birlikte yazacak. AKP nin ileri demokrasisi ne karşı sokaklarda, mahkemelerde, basında, üniversite kürsülerinde haklarını; halkın haklarını savunanlar buluşacak. Gazeteciler, hukukçular, aydınlar, bilim insanları halkla buluşacak, özgür, demokratik bir ülke kurma mücadelesinin yolunu birlikte çizecekler. Sanatçılar halkla buluşacak; sanatsal üretimlerini bölgede gerçekleştiren yerel sanatçılarla, amatör gruplarla, Halkevleri nde sanatı öğrenmeye, birlikte üretmeye çalışanların kurduğu çocuk koroları, halk oyunları ekipleri, tiyatro gruplarıyla sahneyi birlikte kurup türküleri, şarkıları birlikte söyleyecekler. Özgürce sanat yapılabilen bir ülkeyi kurmanın yolunu halkla birlikte konuşacaklar. Festival direnişle dayanışmaya çağırıyor Hopa nın eşkıyaları, Hopa-Kemalpaşa halkı şimdi, 31 Mayıs ta ülkenin dört bir yanında Hopa halkından yükselen seslenişe kulak veren herkesi, sokağa çıkanları, yazı yazanları, şarkı söyleyenleri, fotoğraf çekenleri, ah şimdi Hopa da olmak vardı diyenleri Hopa Kemalpaşa ya 8. Halk Festivali ni birlikte örgütlemeye; dayanışmaya; Metin Lokumcu anısına düzenlenecek festivale katılmaya, katkı sunmaya çağırıyor.

4 Kemalpaşa Halk Festivali ne katılmak, katkı sunmak, dayanışma göstermek; istediğimiz yaşamı ellerimizle yaratacağız, zalimin zulmüne karşı yan yana direnişi büyüteceğiz, Metin Lokumcu yu emekle, mücadeleyle yaşatacağız demektir. Şimdi bu topraklara sahip çıkma zamanıdır. Davetlisiniz! Sizi, yeni bir yaşamı sokakta mücadeleyle ama aynı zamanda fikirle, sanatla, kültürle inşa etmek için dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Yansak da dokunacağız diyen gazeteciler, yazarlar, şairler, çizerler, bu toprakların öykülerini anlatan yönetmenler, müzisyenler, oyuncular, bu festivale davetlisiniz. Hepimiz Hopalıyız diye Ankara dan Diyarbakır a, Trabzon dan Adana ya, İzmir den Konya ya ülkenin dört bir yanında sokağa çıkan tüm dostlarımız, bu festivale davetlisiniz. Ülkenin dört bir yanında su haktır satılamaz diyerek direnenler; nükleere, termik santrallere, HES projelerine, siyanürlü madenciliğe karşı direnişi yükselten yaşam savunucuları, bu festivale davetlisiniz. Bilimi halkın yararına kullanan bilim insanları, halkın hukukçuları bu festivale davetlisiniz. Yumurtadan, hayatı ve isyanı yaratanlar, bu festivale davetlisiniz. Sokağın çocukları, bu festivale davetlisiniz. HES lere, 3. Köprü ye, kentsel dönüşüme mimar, mühendis, plancı olmayacağız diyenler, bu festivale davetlisiniz. Evleri yıkılmak istenen Mamak, Dikmen halkı, bu festivale davetlisiniz. Bu topraklarda sınıf mücadelesi içinde dayanışmanın en önemli örneklerinden birini yaratan TEKEL işçileri, bu festivale davetlisiniz. YGS, LYS, KPSS, şifre mağdurları, bu festivale davetlisiniz. Atanamayan öğretmenler, bu festivale davetlisiniz. Güvencesiz çalışanlar, bu festivale davetlisiniz.

5 Doğanın talanına karşı, çayın, derenin başında nöbet tutan ve eşitlik mücadelesi veren bütün kadınlar, bu festivale davetlisiniz. Bu ülkenin ilerici emek ve meslek örgütleri bu festivale davetlisiniz. 31 Mayıs günü Hopa da yaşatılan zulmü yıllardır yaşayan ve destek mesajlarını bizlerden esirgemeyen Kürt halkı, bu festivale davetlisiniz. Umut, Ağustos ta ülkenin dört bir yanından katılımla horona duracak. Metin Hoca için, Tutsak alınan 33 arkadaşımızı geri almak için, Demokratik bir ülke için, Derelerin özgür akması için, Mücadele için! Hayde Kemalpaşa ya festivale!

6 Festivalin yedi yılı emekle, özveriyle, dayanışmayla geçti I. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali ilk olarak 2004 yılında Kültürel yozlaşmaya, sömürüye ve yoksullaştırmaya karşı festival başlığıyla düzenlendi. Festivalin düzenlenmesi için gereken her tür olanak ve ihtiyaç Kemalpaşa-Hopa halkının ortak çabası ile karşılandı. Festival bütçesini karşılamak için ortaklaşa çay toplamak da dahil olmak üzere gerçekleştirilen bu dayanışma sonraki yıllarda örülecek çalışmanın da temeli oldu. Üç gün süren festivaldeki etkinliklerin tamamı yerel sanatçılar ve Halkevleri nin üretimlerinden oluştu. Festival aynı zamanda 2005 yılında Karadeniz Halkevleri tarafından başlatılan Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olmayacak adlı kampanyanın ilk adımlarından biri oldu. Yürüyüş kolları tarafından Karadeniz sahil hattında yer alan toplam 25 yerleşim yerinde etkinlikler gerçekleştirilen ve bir mitingle sonlandırılan kampanya boyunca emperyalizmin bölgedeki savaş ve işgal politikaları protesto edildi. Hopa Halkevi'nin müzik, tiyatro ve halkoyunları grupları, Trabzon Halkevi'nin tiyatro grubu ve Gam Müzik Topluluğu, Kemalpaşa Halkevi'nin müzik, tiyatro ve halkoyunları grupları, Batıkent Halkevi'nin Kadın Tiyatrosu, yerel sanatçılardan Yusuf Vayiç, Borçkalı ilerici gençlerin müzik grubu "Çveneburi Müzik Grubu", tulumcular festivalde yerlerini aldılar. II. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali 2005 yılında düzenlenen ikinci Kemalpaşa Halk Festivali nin temasını Parasız eğitim parasız sağlık mücadelesi oluşturdu. Aynı dönemde Halkevleri ülke genelinde sağlıkta ve eğitimde yaşanan piyasalaştırmaya karşı Parasız eğitim-parasız sağlık kampanyasını örgütlüyordu. Üç gün süren festivalde Çernobil den sonra kanserin her evden can aldığı, sorumluların ise hiçbir önlem almadığı Karadeniz de örgütlenen festivalde düzenlenen panellerden biri Kapitalizmin sağlıkta yarattığı sorunlar ve kanser sorunu oldu ve sağlık hakkı mücadelesi tartışıldı. Festivalin diğer gündemi ise IMF, tarım politikaları ve çay dı. Çay üreticileri neoliberal tarım politikalarına karşı mücadeleyi konuştu. Paneller dışında Kemalpaşa ve Trabzon Halkevleri tiyatro, müzik ve halkoyunları gruplarının sahne aldığı şenliklerde Ekrem Ataer ve GAM Müzik Topluluğu da sahne aldı.

7 III. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali 2006 yılında gerçekleştirilen üçüncü Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali nin teması Neoliberal saldırganlık karşısında insanca yaşam dı. Festival kapsamında Nükleer Patlamaların ve Çernobil in Etkileri konulu bir panel düzenlendi. Festival de yapılan tartışmalarda aynı yıl Karadeniz Bölge Halkevleri nin başlattığı Kanser Kaderimiz Değil- Karadeniz Kararmasın kampanyasının temeli atıldı. Çernobil faciası sonrası Karadeniz de yaygın biçimde görülen ve binlerce cana mal olan kanser vakalarına karşı, halkın sağlık ve yaşam hakkı kapsamında Karadeniz Halkevleri tarafından bölgede 4 bin 117 hanede, 15 bin 652 kişi ile anket yapıldı. Karadeniz de yaşanan somut durum saptanarak Bölgede acilen, herkesin ulaşabileceği yaygınlıkta erken tanı laboratuarları ve onkoloji hastanelerinin kurulması; Tanı ve tedavilerin parasız yapılması; Kanserden hayatını kaybedenlerin yakınlarına maddi destek sağlanması; Ülkemizde ve bölgemizde nükleer güç santrali kurulmaması talepleri, Halkevciler tarafından, Karadeniz halkından toplanan binlerce imza ile Sağlık Bakanlığı na iletildi. Aynı festivalde yapılan bir diğer panel ise Genişletilmiş Ortadoğu Projesi ve Türkiye başlığını taşıyordu. Festival kapsamında gençlerle turnuvalar düzenlendi, sokak tiyatroları, halk oyunları ekipleri, Halkevleri müzik grupları, şiir topluluklarının yanı sıra Bayar Şahin sahne aldı.

8 IV. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali 2007 yılında dördüncüsü gerçekleştirilen Kemalpaşa Halk Festivali İnsanca yaşam için halk yürüyüşü yle başladı. Yerel seçimler ve sol başlıklı panelin gerçekleştirildiği festivalde gündüzleri sokak tiyatroları ve turnuvalar düzenledi. Ayrıca festivalde halkoyunları şiir toplulukları, Halkevleri çocuk korosu VOVA dan Ersin Çelik, Grup Üç Kuşak, Köprücü Köyü Müzik Topluluğu, Kemalpaşa Halkevi Tiyatro Topluluğu, Akuli, Yaşar Kabaosmanoğlu, Aydoğan Can, Ercan ın yanı sıra Nurettin Rençber de sahne aldı. V. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali 2008 yılında düzenlenen beşinci Kemalpaşa Halk Festivali nde Yaşanılabilir bir çevre ve su hakkı başlığında düzenlenen panel bu yıldan itibaren bölgede hızla artan hidroelektrik santral projelerine karşı direnişin temellerini tartıştı. Panele Yrd. Doç. Dr. Metin Erten ve Derelerin Kardeşliği Platformu adına Mehmet Gürkan katıldı. Festivalde gerçekleşen tartışmalar Hopa ve Kemalpaşa Derelerini Koruma Platformlarının kurulmasında da etkin oldu.

9 Yine festival kapsamında "Yerel yönetimler, sol ve halkın hakları" paneline Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ve Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Samut Karabulut katıldı. Festival de bu kez kadınlar da özgün talepleri ile bir çalışma yaparak "Kadınlar, yoksulluk ve toplumsal roller" başlığında bir panel düzenlediler. Festival de panellerin yanı sıra akşamları kurulan sahnede çeşitli etkinlikler yapıldı. Halkoyunları, şiir dinletileri ve skeçlerin yanı sıra her akşam çeşitli müzik grupları ve sanatçılar sahne aldı. Grup Dalepe Nena,, Grup Üçkuşak, Borçka Halkevi Rock Müzik Topluluğu, Köprücü Köyü Müzik Topluluğu, Grup Viya, Grup Helesa ve Kemalpaşa Çocuk Korosu ve sanatçı Ferhat Tunç sahne alanlar arasındaydı. VI. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali 2009 yılında tüm ülkede ekonomik kriz ve AKP iktidarının sermaye yanlısı politikaları emekçileri vururken, Kemalpaşa Halk Festivali temasını Krize karşı halkın şartları var olarak belirledi. Kriz koşullarında halkın haklarını savunmanın ve kazanmanın programının da tartışıldığı festivalde Çayda sömürüye son, kota ve kontenjana hayır, derelerimiz özgür akacak diyen Hopa-Kemalpaşa halkı ülkenin dört bir yanından ezgilerle buluştu. İnsanca yaşam ve sağlık hakkı, Toplumsal hareketler ve su hakkı başlıklarında panellerin gerçekleştirildiği festivalde yerel müzik gruplarıyla birlikte Suavi de sahne aldı. VII. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali 2010 yılında yedincisi düzenlenen Kemalpaşa Halk Festivali ne Derelerimiz özgür akacak diyerek ayağa kalkan Karadeniz halkının kararlılığı damgasını vurdu. Festivalin teması Su haktır satılamaz, AKP nin gerici, faşist, piyasacı Anayasası na hayır olarak belirlendi. Her yıl yöre halkının kendi olanaklarını seferber ederek kolektif bir biçimde örgütlediği Kemalpaşa Halk Festivali artık bir geleneği de yaratmanın bilinciyle Doğu Karadeniz Su Hakkı Forumu nu düzenleyerek su hakkı mücadelesinin çizgisini ve programını mücadele edenlerle birlikte tartıştı. Dereler özgürdür, özgür akacak, Çayda kotaya, kontenjana son sloganlarıyla gerçekleşen yürüyüşüyle başlayan festivalde, Anayasa Referandumu paneli açıkhavada gerçekleştirildi. Sermayenin kültürel alandaki egemenliğine ve kültürel yozlaşmaya karşı halkın alternatif kültürel etkinliklerini yaratma ve paylaşma hedefiyle örgütlenen festivalde, bölgede çalışmalarını sürdüren amatör gruplar, tiyatro toplulukları, halkoyunu toplulukları, Kemalpaşa Halkevi Çocuk Korosu sahneye çıktı. Hemşince, Lazca, Gürcüce, Kürtçe türkülerin hep bir

10 ağızdan söylendiği şenlikte, yapılan kardeşlik çağrıları alanda ortak halaylarla karşılandı. Festivalin son gününde Hilmi Yarayıcı sahne aldı. Festival kapsamında 7-8 Ağustos ta Derelerini, vadilerini savunanlar buluşuyor - Direnenler konuşuyor başlığıyla gerçekleşen Doğu Karadeniz Su Hakkı Forumu nda Rize den Artvin e, Kastamonu dan Giresun a kadar HES lere karşı direnenlerin yanı sıra; Prof. Dr. Beyza Üstün, Prof. Dr Fuat Ercan gibi bilim insanları ve TMMOB yöneticilerinin de katılımı ile suya yönelen piyasalaştırma saldırısı ve etkileri tüm boyutları ile tartışıldı. Forumun sonuçları Su hakkı mücadelesinin el kitabı niteliğinde bir sonuç bildirgesinde toplanarak yayımlandı. Festival, halkın su hakkı mücadelesini sürdürmekte ve yükseltmekte kararlılığını arttırdı ve binlerce insandan yükselen ses aynı oldu: Derelerimizi şirketlere satan AKP; derelerimize el koymaya çalışan şirketler vadilerimize giremeyeceksiniz. Su hakkımızı ve doğamızı yaşamımız pahasına koruyacağız Ağustos da Hopa-Kemalpaşa da Buluşalım Hopa Kemalpaşa halkı verdiği sözü tuttu. Şimdi sıra yeni sözler vermekte ve sözlerimizi yerine getirmekte. Metin Lokumcu anısına 8. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali ni dayanışmayla örmekte, Hopa da HES projesini nasıl geri çektirdiysek, öyle omuz omuza demokratik bir ülke kurma mücadelesinin yol haritasını da Kemalpaşa Halk Festivali nde el birliği ile konuşmakta. Metin Lokumcu anısına Hopa-Kemalpaşa Halk Festivali nde yaşamımızı, haklarımızı, doğamızı AKP ye, sermayeye karşı savunmak için yan yana geliyor, el ele veriyor, horona duruyoruz.

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

İlerici Kadınlar Kimdir?

İlerici Kadınlar Kimdir? İlerici Kadınlar Kimdir? Türkiye de AKP iktidarı ile ivme kazanan piyasacılık ve gericilik kadınlar üzerindeki baskıyı daha da artırmıştır. Özellikle son on yılda toplumsal yaşamın dincileştirilmesi kadın

Detaylı

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 21.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 225 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 13 Ocak 2012 KESK Genel Merkezi başta olmak üzere bir çok ilde KESK e bağlı sendikalar, demokratik kurumlar, belediyeler ve siyasi

Detaylı

Ýstanbul hastanelerinde GREV!

Ýstanbul hastanelerinde GREV! Ýstanbul hastanelerinde GREV! Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Doktorlar, hemþireler, eczacýlar, diþ hekimleri, hastabakýcýlar, týp fakültesi öðrencileri ve taþeron

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

2.9. TMMOB,İKK,ÖKP,AEMÖP VE NKP İLİŞKİLER

2.9. TMMOB,İKK,ÖKP,AEMÖP VE NKP İLİŞKİLER 20. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2.9. TMMOB,İKK,ÖKP,AEMÖP VE NKP İLİŞKİLER 267 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB, TMMOB ANKARA İL KOORDİNASYON KURULU ETKİNLİKLERİ 07 Ocak 2010 Tekel İşçileri ziyaret

Detaylı

19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ

19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ 19 EYLÜL MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILAR DAYANIŞMA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI 19.09.2014 Bugün 19 Eylül. Bugün bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB nin mücadele dolu tarihi açısından

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET SOĞANCI'NIN GENEL KURUL AÇILIŞ KONUŞMASI

TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET SOĞANCI'NIN GENEL KURUL AÇILIŞ KONUŞMASI TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET SOĞANCI'NIN GENEL KURUL AÇILIŞ KONUŞMASI Emek meslek örgütleri temsilcileri, siyasi partilerimizin başkan ve yöneticileri, Demokratik kitle örgütlerinin, çevrelerin,

Detaylı

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu 18. bölüm basında bursa il koordinasyon kurulu BÖLÜM 18: BASINDA TMMOB BURSA İL KOORDİNASYON KURULU Şubemizin sekreteryalığında yazılı basında toplam olarak 120 kez yer almıştır. Bunun dışında görsel

Detaylı

ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ANKARA İKK ÇALIŞMALARI

ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ANKARA İKK ÇALIŞMALARI 24. 20. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ANKARA İKK ÇALIŞMALARI 20.Çalışma Dönemi içinde merkezi düzeyde olduğu kadar yerel düzeyde de TMMOB ye bağlı Odalarla ortak çalışmalar yürütülmesine özel bir önem verilmiştir.

Detaylı

DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ŞUBEMİZ

DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ŞUBEMİZ DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ŞUBEMİZ 139 140 Şubemiz, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu dönemde de sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu dile getirdiğimiz kamusal hizmetlerin özelleştirilmesine, sosyal güvenlik

Detaylı

Türkiye nin dört bir yanından Ankara ya gelen on

Türkiye nin dört bir yanından Ankara ya gelen on Seçim Bildirgesi Miting Alanında Oylandı; Tmmob nin Oyu İnsandan ve Emekten Yana ON BİNLER TMMOB MİTİNGİ NDE BULUŞTU Türkiye nin dört bir yanından Ankara ya gelen on binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısı,

Detaylı

16. bölüm. demokrasi mücadelesinde şubemiz

16. bölüm. demokrasi mücadelesinde şubemiz 16. bölüm demokrasi mücadelesinde şubemiz BÖLÜM 16: DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ŞUBEMİZ 16.1. TMMOB Mitingi 15 MAYIS 2011 Ankara TMMOB Mitingi hazırlık çalışmaları kapsamında; TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı

Detaylı

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER Yaşanası güzel bir dünya için, emeğe, eşitliğe, özgürlüğe, barışa kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya önem veren bir Oda

Detaylı

FESTİVALİMİZ BU YIL 21-22-23 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILIYOR

FESTİVALİMİZ BU YIL 21-22-23 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILIYOR FESTİVALİMİZ BU YIL 21-22-23 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILIYOR 1 / 29 konuklara kültürel Geleneksel 43.sü ulusal varlıklarımızın düzenlenecek çapta ev hale sahipliği da gelmiş, adını yapmaya olan duyurmuş

Detaylı

7. dönem çalışma raporu NÜKLEER KARŞITI PLATFORM. EMO Kocaeli Şubesi 160

7. dönem çalışma raporu NÜKLEER KARŞITI PLATFORM. EMO Kocaeli Şubesi 160 NÜKLEER KARŞITI PLATFORM 160 Akkuyu da Nükleere Hayır! (NKP Üyeleri) 29 Mart 2012 Akkuyu`da yapılması planlanan nükleer santralın ÇED toplantısı Nükleer Karşıtı Platform üyesi, Odalar, çevre örgütleri

Detaylı

ocak Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr

ocak Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr ocak 2016 ocak 2016 Şarkiye Mahallesi Kocakişi Sokak No:1 52100 Altınordu/ORDU kultur@ordu.bel.tr Sevgili Ordulular, Üzerinde yaşamaktan mutluluk duyduğumuz ve insan odaklı hizmet anlayışımızla birçok

Detaylı

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ocak 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Silifke Belediye Başkan Adayı ile birlikte esnaf

Detaylı

SİVİL TOPLUM VE SU. Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği. skantarli@ttkder.org.tr

SİVİL TOPLUM VE SU. Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği. skantarli@ttkder.org.tr SİVİL TOPLUM VE SU Serap KANTARLI Türkiye Tabiatını Koruma Derneği skantarli@ttkder.org.tr SİVİL TOPLUM Prof.Dr.Fuat KEYMAN a göre 21.yüzyıla damgasını vuracak en önemli kavramlardan biri "Dostluk, arkadaşlık

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

TMMOB İKK Sekreterliği ÇMO İstanbul da!

TMMOB İKK Sekreterliği ÇMO İstanbul da! ÇMO İSTANBUL BASIN YAYIN BİRİMİ ÇMO İstanbul Nisan/Mayıs Bülteni Değerli Üyemiz, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Nisan-Mayıs ayı e-bültenimiz bilgilerinize sunulmuştur. ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER YÜRÜYÜġ ve MĠTĠNGLER 2010 ve 2011 1 MAYISLARINDA 1 MAYIS ALANINDAYDIK 2010 yılında, Taksim'de 32 yıl sonra kitlesel 1 Mayıs kutlamaları için yüzbinlerce emekçi meydanı doldurdu. Dolmabahçe, Şişhane ve

Detaylı

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise Işık Tünelinin Sonrası Fulya SanatMerkezinde birbirinden güzel etkinlikler sanatseverler ile buluşuyor. Aralıkayının ilk haftası yine yoğun programlarıyla FulyaSanat Merkezi odak noktasıydı. Bu etkinliklerden

Detaylı

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB Danýþma Kurulu 38. Dönem 2. Toplantýsý 16 Nisan 2005'te Ankara'da TMMOB çalýþmalarý üzerine bilgilendirme ve TMMOB çalýþmalarýnýn deðerlendirilmesi gündemi

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

BÖLÜM 13. BASIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

BÖLÜM 13. BASIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI BÖLÜM 13. BASIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI Oda Basın Birimi çalışmaları, etkinlikler, raporlar, meslek ve uzmanlık alanlarımızla ilgili konular ve güncel gelişmelere ilişkin görüşlerimizi basın ve kamuoyunun bilgisine

Detaylı

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 23 dönem Çalışma Programında; Oda etkinliklerinin TMMOB örgütlülüğü ile ilişkilendirilerek ortak alanlar

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1 DANIŞMA KURULLARI Danışma Kurulu Çalışma Programı nı tartıştı 23. Genel Kurul`un ardından 24. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı 09 Haziran 2012 tqrihinde

Detaylı

TÜRKİYE DE AVANGARD TİYATRO HATICE HAVVA YAZICI KEREMCAN DUM ENISE GOKBAYRAK 2008 ISTANBUL BILGI UNIVERSITESI

TÜRKİYE DE AVANGARD TİYATRO HATICE HAVVA YAZICI KEREMCAN DUM ENISE GOKBAYRAK 2008 ISTANBUL BILGI UNIVERSITESI TÜRKİYE DE AVANGARD TİYATRO HATICE HAVVA YAZICI KEREMCAN DUM ENISE GOKBAYRAK 2008 ISTANBUL BILGI UNIVERSITESI Avangard Tiyatro : Genel geçerlilik kazanmış anlatım tarzlarını yeni biçim ve anlatım denemeleriyle

Detaylı

Hasankeyf Gönüllüleri: 'Dicle özgür aksın, Hasankeyf'e kulak ver!'

Hasankeyf Gönüllüleri: 'Dicle özgür aksın, Hasankeyf'e kulak ver!' Hasankeyf Gönüllüleri: 'Dicle özgür aksın, Hasankeyf'e kulak ver!' Ilısu Barajı projesi nedeniyle sular altında kalancak olan ve son günlerde dinamit kullanıldığı ile gündeme gelen Hasankeyf için Ankara

Detaylı

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013 TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI 1 Haziran-30 Ağustos 2013 Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi

Detaylı

Şiddete Karşı Kadın Buluşması 2

Şiddete Karşı Kadın Buluşması 2 Şiddete Karşı Kadın Buluşması 2 Evde, Okulda, Sokakta, Kışlada, Gözaltında Şiddete Son 18-19 Mart 2006, Diyarbakır ŞİDDETE KARŞI KADIN BULUŞMASI 2 EVDE, OKULDA, SOKAKTA, KIŞLADA, GÖZALTINDA ŞİDDETE SON

Detaylı

8 Ekim'de "Emekçilerin, Ezilenlerin Sokak Meclisi"ni Kurmak İçin Ankara'dayız!

8 Ekim'de Emekçilerin, Ezilenlerin Sokak Meclisini Kurmak İçin Ankara'dayız! DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye İçin, İnsanca Yaşamı Savunmak İçin 8 Ekim de Ankara da miting düzenleyecek. DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, KESK Genel Başkanı Lami Özgen,

Detaylı

İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu, Avrupa turnesinin Hamburg durağında tiyatro severler ile buluştu.

İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu, Avrupa turnesinin Hamburg durağında tiyatro severler ile buluştu. İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu, Avrupa turnesinin Hamburg durağında tiyatro severler ile buluştu. İzmir Yenikapı Tiyatrosu, 4 Nisan Cumartesi günü Hamburg Altonaerstr. 38 adresinde bulunan okul salonunda, AvEG-Kon

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010 2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. KURUMSAL ĐLĐŞKĐLER VE ÖRGÜTLENME 1.1. ĐL TEMSĐLCĐLĐKLERĐ ĐLE ĐLĐŞKĐLERĐN GELĐŞTĐRĐLMESĐ

Detaylı

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ 29 Mart 2012-Mersin in Gülnar İlçesi ne nükleer santral yapmak isteyen Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. nin Akkuyu da yapılan Halkı Katılımı toplantısına Nükleer

Detaylı

BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014

BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014 BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014 ŞUBAT-2012 16.02.2012 Madencilik Sektörü Çalışanlarına Yönelik Mesleki Eğitim Verilmesine Başlandı. 27.02.2012 Odamızın Yeni Lokali Hizmete Açıldı.

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI EMRE KÖROĞLU CHP BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞINA YENİLİKÇİ VE BAŞARI ODAKLI BİR SİYASET İÇİN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI Emre Köroğlu 29 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak

Detaylı

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi.

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sayın Sedat Sırrı ARISOY, Belediye Başkanı

Detaylı

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi.

Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Vakfıkebir MYO 8. Mezunlarını Verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı

Detaylı

EMO-Genç Yaz Eðitim Kampý Tamamlandý

EMO-Genç Yaz Eðitim Kampý Tamamlandý EMO-Genç Yaz Eðitim Kampý Tamamlandý Meslektaþ adaylarý ile birlikte üretim, toplumcu bakýþ açýsý, kamu yararý, emeðin deðeri, ülke ve dünya gündemine yönelik farkýndalýk yaratýlmasý konularý, mevcut öðrenci

Detaylı

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK KİMDİR? Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü, 1999 güzünde, İTÜ bünyesinde Halk Oyunları, Müzik Birimi ve Kafkas

Detaylı

Halk dansları hareket ve müzik olmak üzere iki ayrı öğeden oluşmuş bir bütündür. "Düzgün ve birbirine benzeyen ritmik hareketlerin uyumlu bir biçimde

Halk dansları hareket ve müzik olmak üzere iki ayrı öğeden oluşmuş bir bütündür. Düzgün ve birbirine benzeyen ritmik hareketlerin uyumlu bir biçimde Halk dansları hareket ve müzik olmak üzere iki ayrı öğeden oluşmuş bir bütündür. "Düzgün ve birbirine benzeyen ritmik hareketlerin uyumlu bir biçimde ortaya konulmasından oluşan oyun", nadiren müzik eşliği

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı 2003 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden ve Çevreci Anne olarak bilinen rölyef sanatçısı Saynur Gelendost Bodrum Gümbet Türbe

Detaylı

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı nın Genel Kurul açış konuşması

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı nın Genel Kurul açış konuşması TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı nın Genel Kurul açış konuşması Hepinizi Birlik Yönetim Kurulu ve şahsım adına sevgiyle, saygıyla, dostlukla selamlıyorum. Mayıs ayının son günlerinde gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

EKONOMİK, DEMOKRATİK ÖZLÜK HAKLARIMIZ; EMPERYALİZME, GERİCİLİĞE VE ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEDE ŞUBEMİZ

EKONOMİK, DEMOKRATİK ÖZLÜK HAKLARIMIZ; EMPERYALİZME, GERİCİLİĞE VE ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEDE ŞUBEMİZ EKONOMİK, DEMOKRATİK ÖZLÜK HAKLARIMIZ; EMPERYALİZME, GERİCİLİĞE VE ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEDE ŞUBEMİZ 162 Şubemiz, Odamızın ana yönetmeliği uyarınca ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda, yurdumuzun

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ArgrsoKxbk A mmÿpy Bengali Συμμετοχή ενοίκων Greek Participação do(s) Residente(s) Portuguese Ka qaybqaadashada dadka deegaanka ah Somali Participación

Detaylı

mmo bülteni þubat 2005/sayý 81 doðalgaz temin ve tüketim politikalarý raporu da basýn mensuplarýna daðýtýlmýþtýr.

mmo bülteni þubat 2005/sayý 81 doðalgaz temin ve tüketim politikalarý raporu da basýn mensuplarýna daðýtýlmýþtýr. TÜRKÝYE DE DOÐAL GAZ TEMÝN VE TÜKETÝM POLÝTÝKALARI Basýna ve Kamuoyuna 10 Ocak 2005 Oda Baþkanýmýz Emin KORAMAZ Odamýzýn Doðalgaz alanýnda yaptýðý çalýþmalarý ve Türkiye deki Doðalgazýn durumu hakkýnda

Detaylı

Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar

Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar

Detaylı

Türkiye için dünya ile yarışıyor

Türkiye için dünya ile yarışıyor Türkiye için dünya ile yarışıyor www.fatihkoleji.k12.tr 29 Aralık Pazartesi 5 Ocak Pazartesi 30 Aralık Salı 6 Ocak Salı 31 Aralık Çarşamba 7 Ocak Çarşamba 1 Ocak Perşembe Miladi Yılbaşı 8 Ocak Perşembe

Detaylı

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ NEDİR? Açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması İçindekiler 44. Dönem Genel Kurul Gündemi... 11 43. Dönem Organları... 12 43. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 16 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 20 18

Detaylı

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM OCAK 2011 03.01.2011 YAYIN KURULU TOPLANTISI 04.01.2011 ODA 06.01.2011 ODA ODAMIZ VE BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE YENİ İŞE BAŞLAYAN JEOFİZİK

Detaylı

TKP-1920 nin 1 Mayıs 2015 Mitinglerine ve 7 Haziran Seçimlerine Çağrısı

TKP-1920 nin 1 Mayıs 2015 Mitinglerine ve 7 Haziran Seçimlerine Çağrısı TKP-1920 nin 1 Mayıs 2015 Mitinglerine ve 7 Haziran Seçimlerine Çağrısı İş ve aş için, Demokrasi ve özgürlük için, barış sürecinin ilerlemesi için, 7 Haziran seçimlerinde HDP yi desteklemek için, Haydin

Detaylı

İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ! İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ! 1 KAMUNUN DÖNÜŞÜMÜ Kamunun ve kamu hizmetlerinin önceden belirlenmiş ekonomik, toplumsal, siyasal hedefler doğrultusunda; amaç ve işlevleri bakımından yeniden

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MART AYI KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PROGRAMI. Düzenleyen:

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MART AYI KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PROGRAMI. Düzenleyen: TÜRÜ ETKİNLİĞİN 2 Mart 2013 3 Mart 2013 KARMA HEYKEL FOTOGRAF RESİM SERAMİK SERGİSİ 4 Mart 2013 8 Mart 2013 7 Mart 2013 13:30 RESİM SERGİSİ Başlama Tarihi 8 Mart 2013 8 Mart 2013 14:00 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kılıçdaroğlu: İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu? Tarih : 04.06.2011 -BATMAN MİTİNGİ- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,

Detaylı

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ Muğla Çevre Platformu nun (MUÇEP) Milas buluşmasına damgayı; arka arkaya gelen çevre, imar, tarım alanları konularında çıkarılan kararlar ve Okluk Koyu nda yıkılan Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

ÇEKÜL GÖNÜLLÜ POSTASI

ÇEKÜL GÖNÜLLÜ POSTASI Yerel Örgütlenme Haber Bülteni Sayı: 3 Birlikte 20 Yıl Kitabı Yirmi yıl önce, kültürel zenginliğimizin doğa ile birlikte korunması ve yaşatılması için 25 gönüllü ile yola çıktık. Yirmi yılda çoğaldık,

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler.

Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. İSTANBUL TAYAD lı Aileler Bayram Kahvaltısında Bir Araya Geldiler Bayramın ikinci günü olan 26 Ekim Cuma günü, TAYAD lı Aileler bayramlaşmak için kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltıdan önce yapılan

Detaylı

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI 123 11 Nisan 2008 - Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü nün Kızılötesi Aydınlık isimli oyununa gidildi. 12 Nisan 2008-15 EMO-Genç üyesinin katılımıyla AutoCad semineri gerçekleştirildi.

Detaylı

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANÇADER ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 0312 229 79 26-27 www.ancader.org.tr Biz Kimiz? Derneğimiz Üye ve gönüllülerinden

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Belediye Tiyatro Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Belediye Tiyatro Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Madde 2 - Nilüfer Belediyesi, Müdürlüğü, Anayasa nın güvence altına aldığı

Detaylı

durak durak durak durak

durak durak durak durak durak durak durak durak TAK gezici kartal içindekiler: nedir nedir TAK nasıl çalışır TAK gezici nedir TAK kondu nedir TAK kamp ta neler oldu TAK kartal temaları neler TAK kartal programları neler TAK

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu Sonuç Bildirgesi

Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 07-08 Mayıs 2016, Batman ve Hasankeyf En az 12 bin yıllık sürekliliği olan, doğa, kültür ve insanın bütünleştiği, dünyada eşi benzeri olmayan bir kültürel

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 16 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde, gerçekleştirilen onlarca etkinliğin

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

MART 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Toroslar/Arslanköy CHP Belde Örgütü nü ziyaret

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması. Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum,

5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması. Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum, 5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum, Beşinci yılını dolduran Suriye Krizi, küresel bir meseledir doğudan batıya; güneyden kuzeye hepimizi

Detaylı

En son çıkan ve Emniyet Müdürlüğü kaynaklı olduğu beyan edilen haberlere karşı da her türlü hukuksal girişimde bulunacağız.

En son çıkan ve Emniyet Müdürlüğü kaynaklı olduğu beyan edilen haberlere karşı da her türlü hukuksal girişimde bulunacağız. Zulümle, yalanla, iftirayla abad olunmaz! Geçtiğimiz gün Star, Yenişafak gibi gazetelerde ve ardından Samanyolu gibi internet sitelerinde Halkevleri yle ilgili nereden uydurulduğu malum bir haber yayınlandı.

Detaylı

08 Kasım 2010 BAYANLAR TRİBÜNLERDEKİ KÜFÜRÜN ÖNÜNE GEÇTİ KUSADASl - demokrat Sayfa 4 AB YOLUNDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ MASYA YATIRILDI - AYDIN VALİ YARDIMCISI HALİL SERDAR CEVHEROĞLU, - BREZİLYA'DA BİR KADININ

Detaylı

Batýkent Barýþ Ýstiyor! 28 EYLÜL PAZARTESÝ Sergi: Dünden Bugüne Batýkent (KENT KOOP) Saat: 15:00 Yer: Batýkent Metro Son Durak Festival Açýlýþý Toplanma: 1.Kol-Anýt Ýþ Merkezi Atatürk Heykeli Önü, 2.Kol

Detaylı

ek: eğitim izleme göstergeleri

ek: eğitim izleme göstergeleri ek: eğitim izleme göstergeleri, eğitim izleme raporu 2010, sayfa 107-164 ek: eğitim izleme göstergeleri Geçtiğimiz yılki Eğitim İzleme Raporu nda ilk kez kamuoyuna sunulan Eğitim İzleme Göstergeleri nin

Detaylı

Bayramiç Tohum, Takas ve Yerel Ürünler Şenliği'nin üçüncüsü Nisan'da dopdolu bir programla gerçekleşecek.

Bayramiç Tohum, Takas ve Yerel Ürünler Şenliği'nin üçüncüsü Nisan'da dopdolu bir programla gerçekleşecek. Bayramiç Tohum, Takas ve Yerel Ürünler Şenliği'nin üçüncüsü 19-20 Nisan'da dopdolu bir programla gerçekleşecek. Aralarında Buğday Derneği'nin de olduğu tamamen özgür bir iradeyle bir araya gelenler, dayanışma

Detaylı

Bahadın, 2 Ağustos 2014 Sevgili Yoldaşlar, Canlar, Yol Arkadaşlarım, Devrimciler Diyarı Bahadın da buluşan güzel insanlar,

Bahadın, 2 Ağustos 2014 Sevgili Yoldaşlar, Canlar, Yol Arkadaşlarım, Devrimciler Diyarı Bahadın da buluşan güzel insanlar, Bahadın, 2 Ağustos 2014 Sevgili Yoldaşlar, Canlar, Yol Arkadaşlarım, Devrimciler Diyarı Bahadın da buluşan güzel insanlar, Anadolu coğrafyasında bazı yerler vardır... O yerler, şehirler, kasabalar, beldeler,

Detaylı

Türkiye küçük Millet Meclisleri Nisan 2011 Raporu Libya ya Uluslararası Müdahale ve Türkiye

Türkiye küçük Millet Meclisleri Nisan 2011 Raporu Libya ya Uluslararası Müdahale ve Türkiye Türkiye küçük Millet Meclisleri Nisan 2011 Raporu Libya ya Uluslararası Müdahale ve Türkiye Nükleer Enerji Santralleri ve Türkiye nin Enerji Politikası Ortak Paydalar Ortadoğu ve Kuzey Afrika da ki rejimlerin

Detaylı

Sanayide Durum, Ekonomik ve Siyasi Krizin Neresindeyiz?

Sanayide Durum, Ekonomik ve Siyasi Krizin Neresindeyiz? tmmob makina mühendisleri odası ankara şubesi Sanayide Durum, Ekonomik ve Siyasi Krizin Neresindeyiz? İktisatçı Yazar Mustafa SÖNMEZ Türkiye Ekonomisi ve Kriz Dinamikleri Prof. Dr. Hayri KOZANOĞLU Ekonomide

Detaylı

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO 14 Nisan 2010- EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş ve EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Olgun Sakarya, Halk TV de yayınlanan Enerji Oyunu adlı programa konuk

Detaylı

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru 17 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Bayram teklifi MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru ile Beşiktaş tan Samsun hareket etti. Bu Beşiktaş

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE KÜRT VE ERMENİ MESELELERİNİ TARTIŞTI!

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE KÜRT VE ERMENİ MESELELERİNİ TARTIŞTI! İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİYASET AKADEMİSİ ANKARA DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE KÜRT VE ERMENİ MESELELERİNİ TARTIŞTI! Türkiye nin önemli toplumsal ve politik konularının tartışıldığı İstanbul Aydın Üniversitesi

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

SADECE BİR ÇANKAYALI DEĞİLİM; ULTRA ÇANKAYALIYIM

SADECE BİR ÇANKAYALI DEĞİLİM; ULTRA ÇANKAYALIYIM Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2010 Yılı Mezunu ve halen Çankaya Üniversitesi nde kamu hukuku üzerine yüksek lisansına devam eden Kültür Hizmetleri Müdürlüğü Personeli Sayın

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Başlamadan, önce KMO Yönetim Kurulu ve şahsım adına sizleri sevgi ve saygı ile selamlarım.

Başlamadan, önce KMO Yönetim Kurulu ve şahsım adına sizleri sevgi ve saygı ile selamlarım. Sayın Birlik Başkanım, Odamızın Değerli Yöneticileri, Sevgili Öğrenci Arkadaşlarım; Başlamadan, önce KMO Yönetim Kurulu ve şahsım adına sizleri sevgi ve saygı ile selamlarım. İstanbul dan, İzmir den, Sivas

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı