AutoCAD Inventor Suite 2010 Kurulumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AutoCAD Inventor Suite 2010 Kurulumu"

Transkript

1 AutoCAD Inventor Suite 2010 Kurulumu Bu bölüm AutoCAD Inventor Suite 2010 un tek kullanıcı lisansı kurulumu içindir. AutoCAD Inventor Suite 2010 un ağ lisansı kurulumu için, lütfen AutoCAD Inventor Suite 2010 Ağ Lisansı Kurulumu bölümüne bakınız. Sistem Gereksinimleri Kuruluma başlamadan önce, sisteminizin AutoCAD Inventor Suite 2010 için uygun olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, kurulumu gerçekleştirebilecek ve AutoCAD Inventor Suite 2010 u çalıştırabilecek sistem ayarlarının yapılmış olması gerekmektedir. Önerilen Parça ve 1000 parçadan az montaj tasarımı Parça ve 1000 parçadan fazla montaj tasarımı Microsoft Windows İşletim Sistemi Windows Vista (SP1) (32-bit ya da 64-bit): Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate Windows XP: Professional (SP2 ve SP3), XP Professional x64 Edition SP2 Windows XP Professional x64 Edition (SP2) Windows Vista 64-bit (SP1) İşlemci Intel Pentium 4-2 GHz ya da üstü, Intel Core, AMD Athlon 64, AMD Opteron ya da üstü AMD64 ya da Intel 64 işlemci Bellek 2 GB ya da üstü 6 GB ya da üstü Grafik Kartı Direct3D 10, Direct3D 9 ya da OpenGL destekli CAD iş istasyonu destekli Diğer gereksinimler: 9 GB boş disk alanı DVD-ROM sürücü İşaretleyici 1280 x 1024 ya da üstü ekran çözünürlüğü Web den yüklemeler ve abonelik işlemleri için Internet bağlantısı Adobe Flash Player 10. Inventor yardım alma sisteminin bazı bölümleri Adobe Flash Player 10 un kurulu olmasını gerektirir. Sisteminizde yok ise adresinden indirebilirsiniz.

2 Not: Microsoft Internet Explorer 6.x ya da üstü icomponents, diş açma özelleştirmeleri ve tablo tabanlı tasarım için Microsoft Excel 2003 ya da üstü Autodesk Inventor 2010 ve AutoCAD Mechanical 2010 uygulamaları 32-bit ve 64-bit olarak çalışmaktadır. İşletim sisteminize bağlı olarak, doğru uygulamayı kurmanız gerekmektedir. Autodesk Vault Explorer 2010 yazılımı ise 32-bit bir uygulamadır ve hem 32-bit hem de 64-bit işletim sistemlerinde çalışır. Bu uygulamaların 32-bit ve 64-bit sürümleri kurulum sihirbazından yüklenir. Kurulum AutoCAD Inventor Suite 2010 Disc 1 of 6 DVD sini, DVD-ROM sürücüsüne yerleştirdiğinizde kurulum otomatik olarak başlar. Eğer kurulum otomatik başlamazsa, DVD nin kök dizininde bulunan Setup.exe dosyasına çift tıklayarak, kurulumu başlatabilirsiniz. Karşınıza aşağıdaki diyalog kutusu çıkar:

3 Install Products: Ürünlerin kurulumunu sağlar. Create Deployments: Ağ lisansı kurulumu için kullanılır. Install Tools and Utilities: Ağ lisansı yöneticisi, yönetimsel ve raporlama araçlarının kurulumu buradan gerçekleştirilir. Read the Documentation: Beni oku, kurulum kılavuzu ve diğer dokümanların okunması ve yazdırılması için kullanılır. 1. Install Products seçeneğine basın. Aşağıdaki diyalog kutusu açılır:

4 Sol taraftan, bazı yardım dokümanlarına ulaşabilirsiniz. Sağ bölümde ise, yüklenmesi istenen yazılımlar listelenir. o o o Content Center Libraries, standart parçalar kütüphanesi anlamına gelmektedir. Autodesk Vault yazılımını kullanmayacaksanız, Autodesk Vault 2010 (Client) seçeneğini kaldırabilirsiniz. Autodesk Design Review 2010, otomatik olarak yüklenecektir. 2. Yazılımları seçtikten sonra Next ile devam edin. 3. Karşınıza, Autodesk lisans anlaşmasını gösteren pencere çıkacaktır:

5 Anlaşmayı I Accept seçeneğini işaretleyerek kabul edin ve Next ile devam edin. 4. Product and User Information bölümü açılır.

6 o o o o o Serial number : Seri numarasını MECH 113 dersinde açıklandığı şekilde almış olmalısınız. Eğer, deneme amaçlı kurulum yapıyorsanız, buraya girebilirsiniz. Product key : MECH 113 dersinde açıklandığı şekilde alınmış olmalıdır. First name : Kullanıcının adını girin. Last name : Kullanıcının soyadını girin. Organization : Şirketinizin ismini girin.

7 Next ile devam edin. 5. Yüklenecek olan Inventor yazılımının seçili olduğu bir açılır: Burada, bir önceki adımda girdiğiniz seri numarasına göre ürün seçili olur. Eğer, deneme amaçlı kurulum yapıyorsanız (seri numarası olarak girdiyseniz), buradan, hangi ürünü kurmak istediğinizi seçebilirsiniz. Not: AutoCAD Inventor Professional Suite 2010, listedeki diğer ürünlerin hepsini içerir.

8 Next ile devam edin. 6. Review-Configure-Install bölümü, yüklenecek yazılımların özel ayarlarının yapılmasını ve kurulumun başlamasını sağlar. Select a product to configure altından bir ürün seçin ve Configure düğmesi ile ayarlara girin. Autodesk Inventor 2010 un ayarları aşağıdaki gibidir:

9 o o Select the License Type : Lisans tipini seçin. Stand-alone license, tekil kurulum, Network license ağ kurulumu içindir. Tekil kurulum için Stand-alone license seçeneğini işaretleyin ve Next ile devam edin. Select Preferences, kullanıcı seçimlerini içerir:

10 User Profile, Autodesk Inventor ile nasıl bir etkileşim içerisinde olacağınızı saptar. Part Modification, teknik resim içerisinde parça düzenlemenin olanaklı olup olmayacağını tanımlar. Measurement Units Default, varsayısal birimin seçilmesini için kullanılır. Drawing Standard Default, teknik resim standardını seçmenizi sağlar. Create Desktop Shortcut ise masaüstünde ikon oluşturulup oluşturulmayacağı anlamına gelir. Size uygun seçenekleri işaretleyerek, Next ile devam edin.

11 o Select an Icon Color Theme, ikonların renklerini kontrol eder. Tercih ettiğiniz rengi buradan seçin ve Next ile devam edin. o Select Content Center Access Options, standart parçalar kütüphanesinin nasıl kurulacağını saptar.

12 Inventor Desktop Content, tekil kullanımda önerilir ve kütüphanenin kurulum yapılan bilgisayara yükleneceği anlamına gelir. Bu durumda, ağ ortamında olsa bile, bir başka kullanıcı bu kütüphaneye ulaşamaz. Bu durumda, Autodesk Vault Server yazılımının kurulumu gerekmez. Bir tasarım ekibi olarak çalışıyor ve kütüphaneyi diğer kullanıcılar ile paylaşıyorsanız Autodesk Vault Server seçeneğini işaretleyin. Bu durumda, "Autodesk Vault Server" yazılımı gerekir, ancak bu yazılım bu kurulumla birlikte otomatik olarak kurulmaz. Bu yazılım için, ürün kutusu içinde bulunan "Autodesk Vault 2010 Server" DVD sini kullanmanız gerekir. Next ile devam edin.

13 o Select the Installation Type, kurulumun tipik mi, yoksa özelleştirilerek mi yapılacağını tanımlar. Eğer, Inventor da programlama yapmayacaksanız, Typical seçeneğini seçebilirsiniz. Alt bölüm, Autodesk Inventor 2010 un kurulacağı yeri tanımlar. Next ile devam edin. o Include Service Pack bölümünde, eğer Internet bağlantınız var ise Autodesk sunucusuna bağlanılarak, Autodesk Inventor için yayımlanmış bir yama olup olmadığına bakılır.

14 Eğer yayımlanmış bir yama yok ise, bunun bilgisi verilir. Var ise bunlar burada listelenir. Kurulum sırasında bu yamaların dikkate alınmamasını isterseniz, Do not include Service Pack seçeneğini işaretleyip devam edebilirsiniz. Next ile devam edin. o Böylece ayarlamalar sona erer.

15 Configuration Complete düğmesi ile yeniden Review Configure Install bölümünün başına dönersiniz. Diğer ürünler ile ilgili ayarlamalar için, Select a product to configure altından ürün seçip, Configure ile ayarlamalara ulaşabilirsiniz. 7. Ayarlamaların bitmesinden sonra, Install düğmesi ile kurulumu başlatabilirsiniz. Kurulum sırasında, sizden ilgili DVD leri takmanız istenecektir. Yetkilendirme Kurulum işleminden sonra, yazılımın yetkilendirilmesi gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:

16 Not: Yetkilendirme için yazılımı ilk kurduğunuz günden itibaren 30 gün süreniz bulunmaktadır. 1. Yazılımı çalıştırın. Aşağıdaki diyalog kutusu açılır. 2. İlk defa yetkilendirme kodu alacaksanız Activate seçeneğini işaretleyin. Register Today penceresi açılır:

17 İlk defa yetkilendirme kodu alıyorsanız, Get an activation code seçeneğini işaretleyin ve Next ile devam edin. Eğer Internet bağlantınız var ise yetkilendirme kodu otomatik olarak alınır ve yazılım yetkilendirilir. Eğer Internet bağlantınız yok ise, aşağıdaki pencere açılır. Buradan, Use another method seçeneğini işaretleyin.

18 This product will be registered to: altından, şirket ise Company seçeneğini işaretleyin. Ülke olarak Turkey seçin. Eğer ürününüz bir güncelleme ise, This is an upgrade yanındaki kutucuğu işaretleyin. Bu durumda yeni bir kutu açılır. Buraya, eski ürününüzün seri numarasını girmeniz gerekir.

19 Bilgileri girdikten sonra Next ile devam edin.

20

21 Yeni açılan pencerede kullanıcı ve şirket bilgilerinizi girin. Response Method altından ilgili seçeneği işaretleyin. Next ile devam edin. Açılan diyalog kutusunda Form Submit Method altından istediğinizi seçeneği seçin ve bilgileri Autodesk Yetkili Satıcınıza iletin.

22

23 Yetkilendirme Kodunun Girilmesi 1. Yetkilendirme kodunuz size ulaştıktan sonra, programı çalıştırın. Aşağıdaki diyalog kutusu açılır: 2. Activate seçeneğini işaretleyin. 3. Açılan diyalog kutusunda Enter an activation code işaretleyin.

24

25 Yeni bir kutu açılır. Size gelen yetkilendirme kodunu buraya yapıştırın/girin. 4. Next ile devam edin. Böylece yetkilendirme işlemi gerçekleştirilmiş olur. AutoCAD Inventor Suite 2010 Kurulumunu Değiştirmek Autodesk Inventor Süite 2010 kurulumunu iki yöntemle değiştirebilirsiniz: 1. Program Add or Remove (Ekle ya da Kaldır) ile: Windows Control Panel den (Denetim Masası), Add or Remove Program (Program Ekle/Kaldır) çalıştırıp "Autodesk Inventor 2010" u seçin, Change/Remove düğmesine basın, Autodesk Inventor 2010 penceresi açılır. Add or Remove Features seçeneği ile eklemek ve kaldırmak istediklerinizi işaretleyip devam edin. Bu sırada, ilk DVD nin DVD-ROM a takılı olduğundan emin olun.

26

27

28 Add or Remove Features ile varolan kurulumu değiştirebilirsiniz. Repair or Reinstall ile varolan kurulumu yenileyebilirsiniz. Uninstall ile de yazılımı kaldırabilirsiniz. 2. Autodesk Inventor DVD leri ile: İlk DVD yi takın ve kurulumun başlamasını bekleyin. Autodesk Inventor 2010 penceresi açılır.

29 Install Products seçeneğini işaretleyin. Bundan sonra açılan pencerede eklemek istediğiniz yazılımları işaretleyin ve kuruluma başlayın.

30 Not: Daha önceden yüklenmiş olan yazılımlar seçilemezler.

31 Adı geçen Autodesk ürünleri, Autodesk Inc.'in tescilli markalarıdır ve tüm hakları Autodesk Inc.'e aittir. Adı geçen Microsoft ürünleri, Microsoft Corp.'un tescilli markalarıdır ve ve tüm hakları Microsoft Corp.'a aittir. SAYISAL GRAFİKT, SAYISAL GRAFİK San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin tescilli markasıdır. Autodesk ürünleri konusundaki gelişmeleri takip edebilmek ve teknik destek dokümanlarına ulaşabilmek için, adresine başvurabilirsiniz.

AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu

AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu Elinizdeki DVD lerden 1.sini, DVD-ROM sürücüsüne yerleştirdiğinizde kurulum otomatik olarak başlar. Eğer kurulum otomatik başlamazsa, DVD nin kök dizininde bulunan Setup.exe

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Autodesk Revit Architecture 2012 Kurulumu

Autodesk Revit Architecture 2012 Kurulumu Autodesk Revit Architecture 2012 Kurulumu Kurulumdan Önce Bu doküman Autodesk Revit Architecture 2012' un tek kullanıcı lisansı kurulumu içindir. Seri Numarası ve Product Key Ürün paketinin üzerinde bulunan

Detaylı

www.muhendisiz.net AutoCAD 2009 Kurulumu

www.muhendisiz.net AutoCAD 2009 Kurulumu Autocad i nasıl kurucam diye gelen sorular üzerine sayısalgrafik.com.tr adresinden kurulum hakkındaki notu sitemizden yayınlamayı uygun buldum.artık aşağıdaki resimli anlatım yoluyla kendiniz adım adım

Detaylı

Autodesk Revit Architecture 2013 Kurulumu

Autodesk Revit Architecture 2013 Kurulumu Autodesk Revit Architecture 2013 Kurulumu Kurulumdan Önce Bu doküman Autodesk Revit Architecture 2013' un tek kullanıcı lisansı kurulumu içindir. Seri Numarası ve Product Key Ürün paketinin üzerinde bulunan

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

AutoCAD 2011 Network Versiyonu Kurulumu

AutoCAD 2011 Network Versiyonu Kurulumu AutoCAD 2011 Network Versiyonu Kurulumu AutoCAD 2011 in ağ versiyonları için lisans yönetimi. Bu yazı, AutoCAD 2011 ve AutoCAD 2011 tabanlı ürünlerinin ağ (Network) sürümünün lisans yönetimi ile ilgili

Detaylı

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Sayfa - 2 ZWCAD +2012 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Önemli ZWCAD de aktivasyon işlemini yaptığınızda lisans kodu, yükleme yapılan bilgisayara kilitlenir. Bu sebeple lisans

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar;

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; Kurulum Rehberi Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; 1) Bilgisayar Gereksinimleri 2) Yüklemeden önce Trend Micro Internet Security Yükleme

Detaylı

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu:

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu: Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; Microsoft Windows Me, Windows 98, Windows XP, Windows 2000, or Windows NT 4.0, Service Pack 6. Pentium veya Pentium-class işlemci. 128

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

AutoCAD 2013 Network Versiyonu Kurulumu

AutoCAD 2013 Network Versiyonu Kurulumu AutoCAD 2013 Network Versiyonu Kurulumu AutoCAD 2013 ağ sürümü için lisans yönetimi. Bu doküman, AutoCAD 2013'ün ağ (Network) sürümünün lisans yönetimi ile ilgili bilgiler içerir. FlexLM yazılımı, Autodesk

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

AutoCAD LT 2012. Bir bina veya kafes köprü üzerinde pencere gibi diziler arasında ilişkisel nesneler koyma

AutoCAD LT 2012. Bir bina veya kafes köprü üzerinde pencere gibi diziler arasında ilişkisel nesneler koyma AutoCAD LT 2012 AutoCAD LT 2012 Deneyim Verimlilik AutoCAD LT 2012 yazılımında yapılan iyileştirmeler ile verimlilik artışı kazanın Fikirsel ve Tasarımsal Belgeler Müşterileriniz ve meslektaşlarınızla

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ ARTESIS ENTERPRISE SERVER Dök. No: PS.01 KL.04 REV.02 I Table of Contents Part I Giriş 1 Part II Sistem Gereksinimleri 1 Part III Kurulum 3 Part IV Ana Menü 11 Part V Destek 13 Part VI Sorun Giderme 13

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud.

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud. Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereksinimleri Securing Your Journey to the Cloud p c Korumalı Bulut ws Ağ Güvenliği Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan

Detaylı

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr Bu kılavuz Avira AntiVir Premium Security Suite ürününü hızlı bir şekilde kurmanız için hazırlanmıştır. Ürün ile ilgili ayrıntılı kullanım kılavuzuna www.antivir.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sıkça

Detaylı

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud Worry-FreeTM Business Security Standard ve Advanced Sürümler Securing Your Journey to the Cloud Administrator s Guide Sistem Gereksinimleri Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan ürünlerde

Detaylı

SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak

SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak Download Linki: 32 bit İşletim sistemleri için http://go.microsoft.com/?linkid=9729746 64 bit İşletim sistemleri için http://go.microsoft.com/?linkid=9729747 Yukarıdaki

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri Securing Your Journey to the Cloud p c Korumalı Bulut ws Ağ Güvenliği Trend Micro Incorporated bu belgede

Detaylı

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız.

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız. AUTOCAD STUDENT ÜYELİK İŞLEMLERİ VE KURULUMU Aşağıdaki doküman Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup, doküman Autocad2010-2014 Öğrenci(Student)Versiyonu kurulumu

Detaylı

ZWCAD 2010. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD 2010. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu ZWCAD 2010 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu İçindekiler ZWCAD 2010 Paketi İçeriği... 2 Sistem Gereksinimi... 2 ZWCAD 2010 Yüklemek ZWCAD 2010 programını Tek Kullanıcı için yüklemek...

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

KWorld PlusTV Analog Lite PCI

KWorld PlusTV Analog Lite PCI KWorld PlusTV Analog Lite PCI PlusTV Analog Lite PCI Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.2 Bölüm 1 : PlusTV Analog Lite PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

LogControl DL yazılımı kurulum talimatı

LogControl DL yazılımı kurulum talimatı LogControl DL yazılımı kurulum talimatı Versiyon 2.0.4.45 1. Giriş LogControl DL yazılımını kurmaya başlamadan önce kurulum talimatını dikkatlice okuyun. Önemli: Ölçüm verilerini kaydedebilmek amacıyla

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereklilikleri Securing Your Journey to the Cloud Trend Micro Incorporated bu belgede ve burada açıklanan ürün'e haber vermeden değişiklik

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

ZWCAD 2011. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD 2011. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu ZWCAD 2011 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu İçindekiler ZWCAD 2011 Paketi İçeriği. 2 Sistem Gereksinimi... 2 ZWCAD 2011 Yüklemek ZWCAD 2011 programını Tek Kullanıcı için yüklemek...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

ZWCAD 2012. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD 2012. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu ZWCAD 2012 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu İçindekiler ZWCAD 2012 Paketi İçeriği. 2 Sistem Gereksinimi... 2 ZWCAD 2012 Yüklemek ZWCAD 2012 programını Tek Kullanıcı için yüklemek...

Detaylı

Sistem Gereklilikleri

Sistem Gereklilikleri Sistem Gereklilikleri Bilgisayar gereklilikleri Intel Pentium GHz veya daha hızlı işlemci Windows 000, Service Pack ile Windows XP, Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate veya Enterprise; Windows

Detaylı

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Lisans Serverin Kurulumu ve Konfigürasyonu SSS Teknik Destek Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Program: Allplan 2016 Tarih: 10.12.2015 Döküman-TN: İnternet:

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

ARCHICAD in EĞİTİM SÜRÜMÜ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI

ARCHICAD in EĞİTİM SÜRÜMÜ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI ARCHICAD in EĞİTİM SÜRÜMÜ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI Graphisoft ArchiCAD yazılımı ticari sürümü dışında aynı zamanda öğrenciler, öğretmenler ve üniversiteler* için ücretsiz bir sürüm içermektedir. Yazılımın

Detaylı

1-WORKNC KURULUM. 1. Setup.exe ye sağ tuş yapıp yönetici olarak çalıştırın. 2. Kurulum dil seçeneğini English seçin.

1-WORKNC KURULUM. 1. Setup.exe ye sağ tuş yapıp yönetici olarak çalıştırın. 2. Kurulum dil seçeneğini English seçin. 1-WORKNC KURULUM 1. Setup.exe ye sağ tuş yapıp yönetici olarak çalıştırın. 2. Kurulum dil seçeneğini English seçin. 3. WorkNC kurulumu seçili olacak şekilde Next i seçin. 4. I accept the agreement seçineği

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

AutoCAD 2012. Yenilikler

AutoCAD 2012. Yenilikler AutoCAD 2012 Yenilikler AutoCAD 2012: Tasarım ve Dokümantasyon Fikirlerinizi yüzey, örgü (mesh) ve katı modelleme araçlarıyla tam olarak keşfedin. Model dokümantasyon araçlarıyla çok çeşitli tasarım uygulamalarından

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

Network üzerinde MATLAB kurulması

Network üzerinde MATLAB kurulması Network üzerinde MATLAB kurulması MATLAB&Simulink www.figes.com.tr Bir network üzerinde MATLAB ın kurulmasına başlanmadan önce bir network lisansı açılması ve bunun için de kurulum yapılacak sunucunun

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri:

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri: BenQ projektör ile 3D içerik nasıl izlenir: BenQ projektörünüz D-Sub, Komponent, HDMI, Video ve S-Video olarak aktarılan üç boyutlu (3D) içeriğin oynatılmasını destekler. Ancak BenQ projektör ile 3D içeriği

Detaylı

SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu

SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu Bu dokümanda Sql2005 kurulumlarını kolaylaştırmak ve Netsis standartlarına uygun kurulumlar gerçekleştirmek için geliştirilen SoSv2 uygulamasının kullanımı anlatılmıştır.

Detaylı

AutoCAD Mechanical 2012

AutoCAD Mechanical 2012 AutoCAD Mechanical 2012 İmalat için AutoCAD AutoCAD den daha fazlası Amaca uygun mekanik tasarım araçları Otomatik işlemler Standart tabanlı kütüphane parçaları Autodesk Inventor Birlikte çalışabilirliği

Detaylı

SQL Server 2014 Kurulum Adımları

SQL Server 2014 Kurulum Adımları SQL Server 2014 Kurulum Adımları Kurulum medyasını veya disk üzerindeki kurulum kaynağını kullanarak SQL Server Setup (setup.exe) programını başlatın. New SQL Server stand-alone installation or add features

Detaylı

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe 1. Giriş Turquaz programını windows üzerinde çalıştırmak için öncelikle bilgisayarınızda postgresql ve Java nın kurulu olması gerekli. Aşağıdaki bilgi ve dökümanlar windows 2000 işletim sistemi üzerinde

Detaylı

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Sürüm Notları McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator ile birlikte kullanım içindir İçindekiler Bu sürüm hakkında Yeni özellikler Geliştirmeler Çözülen sorunlar

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Bu yazımda Windows 7 işletim sisteminin nasıl kurulacağını adım adım resimlerle öğreneceğiz.. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD' si

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu Serhat Öztürk Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. v.1.0 Kantar Uygulaması üç temel parçadan oluşur. Veritabanı, WCF servisi ve Masaüstü uygulaması. Bu nedenle sistemde

Detaylı

WinZip 16 + Courier 3.5

WinZip 16 + Courier 3.5 WinZip 16 + Courier 3.5 Yükleme Kılavuzu Değerli Müşterimiz, Müşterilerimizin programımızdan memnun kalması ETİ Bilgisayar için çok önemlidir. Programımız ile ilgili herhangi bir talep, soru ve problem

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Bu dönemki Bil264L dersinde Xilinx firmasının üretmiş olduğu Spartan3E isimli FPGA geliştirme kiti üzerinde mantıksal devreler tasarlayacağız. Derste kullanacağımız

Detaylı

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR.

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD si ya da DVD sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7 yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7 Windows 7 Kurulum & Yapılandırma Genel Değerlendirme Windows 7, eğitim bu hazırlandığı tarihteki en son Windows sürümü olup, resmi yayımlanma tarihi 22 Ekim 2009 dur Vista'nın oldukça geliştirilmiş bir

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Uzaktan Kurulum Kılavuzu

Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzak yönetim konsolu aracılığı ile ShadowProtect kurulumu ve yönetimi. Sürüm: 4.0+ Tarih: 30.03.2011 Copyright StorageCraft Technology Corporation 2008 Sayfa 1 / 10 ShadowProtect

Detaylı

Worry-Free. Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereklilikleri. Securing Your Journey to the Cloud

Worry-Free. Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereklilikleri. Securing Your Journey to the Cloud Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereklilikleri Securing Your Journey to the Cloud Trend Micro Incorporated bu belgede ve burada açıklanan ürün'e haber vermeden değişiklik

Detaylı

- Karşınıza gelen bir sonraki sayfada satın almış olduğunuz lisanslarınıza ait seri numara/numaraları girerek, İleri butonuna tıklayınız (Resim 2).

- Karşınıza gelen bir sonraki sayfada satın almış olduğunuz lisanslarınıza ait seri numara/numaraları girerek, İleri butonuna tıklayınız (Resim 2). 1. SOLIDWORKS Kurulum Adımları - Öncelikle kuruluma başlamadan önce, eğer var ise Antivirüs yazılımını duraklatınız veya kapatınız. - SOLIDWORKS 2018 kurulum CD sini bilgisayara takınız. - Kurulum Yöneticisi

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014

AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014 AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014 Kurulum ve Lisanslama 2015... ALUPLAN BİLGİSAYAR I AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014 İçindekiler 0 I. BÖLÜM 1 1 Kurulum... ve işletim için gerekli Donanım ve Yazılım

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ İSTEMCİ PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ İSTEMCİ PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ İSTEMCİ PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

AutoCAD e giriş ve yeni bir çizimin başlatılması. Prof. Dr. Selim ÇETİNKAYA

AutoCAD e giriş ve yeni bir çizimin başlatılması. Prof. Dr. Selim ÇETİNKAYA AutoCAD e giriş ve yeni bir çizimin başlatılması Prof. Dr. Selim ÇETİNKAYA Temel CAD sistemi Bilgisayar Giriş (Input) elemanları Çıkış (Output) elemanları Tablet 2 CAD (Computer-Aided Design/Drafting)

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım, baskılarınızı yaparken %50 ye, ve hatta resimsiz yazdırma seçeneğini kullandığınızda çok daha fazlasına varan tasarruf yapmanızı sağlar. Sadece tek bir

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı