FM13 Antreman ve Maç Hazırlığı Rehberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FM13 Antreman ve Maç Hazırlığı Rehberi"

Transkript

1 FM13 Antreman ve Maç Hazırlığı Rehberi Antreman ve Maç Hazırlığı, Fm 2013 ün bizlere getirdiği başka bir yenilik. Eskiden farklı ekranlarda eriştiğimiz bu iki olaya artık tek ekrandan hükmedebiliyoruz. Bu sistemde oyuncularımız hep birlikte antremana çıkıyorlar ve biz istersek bireysel özelliklerini geliştirebiliyorlar. Oyunda Genel Antreman ve Maç Antremanı olarak geçiyor. Ben de yazıyı iki grupta inceleyeceğim. Daha sonra antrenörlerden, bireysel özellik gelişiminden, sezon öncesi hazırlıktan ve kalecilerden söz edeceğim. Bu seneki en köklü değişiklik artık herhangi bir antreman programının olmaması. Eskiden, oyundaki standart programları veya bize ait olmayan programları kullanabiliyorduk. Bu oyunda bunun önüne geçilmiş. İyi mi olmuş kötü mü olmuş buna birlikte karar verelim. Başlamadan Not: Yazı biraz uzun olabilir ancak kapsamlıdır ve okuduğunuza değer.

2 Genel Antreman (General Training) Tüm oyuncuların etkilendiği antremandır. Oyuncu özelliklerini etkiler. Ekranın ortasında bulunan çubuk ile antreman seviyelerini belirleyebiliyoruz. Ne kadar fazla Genel Antreman yaparsak oyuncularımız o kadar gelişecektir. Sağ alt kısımda bulunan Toplam İş Yükü bu orana göre değişmektedir. Eski oyunlardan biliyoruz ki ne kadar ağır antremanlar yaptırırsak, o kadar da sakatlanma riskini arttırmış oluyoruz. Bu sebeple en uygun iş yükünü sizin seçeceğinizden şüphem yok. (Benim seçeneğim; ağırdan hemen önceki)

3 Genel Antreman Çeşitlerimize ve Etkilerine Bakalım: - Dengeli(Balanced) : Takımın oynama kabiliyetini arttıyor, dengeli hale getiriyor. Yeni özelliktir. Çok kullanacağımızı düşünmüyorum. Sanırım Hepsinden biraz var ama hiçbiri tam değil sözüne uyabilecek bir seçenek. - Form (Fitness) : Eskiden Strength ve Aerobic olarak ikiye ayrılan program burada birleşmiş. Oyuncuların Güç, Doğal Form, Dayanıklılık, Çalışma Azmi, Hız, Hızlanma, Çeviklik, Zıplama, Denge özelliklerini arttırır. Genelde sezon başlarında Çok Yüksek seviyesinde seçilmesi uygundur. İngilizce özellikler için --> natural fitness, stamina, strength, work rate, acceleration, agility, balance, jumping, pace - Taktikler (Tactics) : Adı üstündedir. Takıma taktiksel üstünlük sağlar. Oyuncularda Sezme, Kararlar, Topsuz Alan, Pozisyon alma, Takım oyunu gibi özellikleri geliştirir. İngilizce özellikleri için --> anticipation, decisions, off the ball, positioning, teamwork - Top Kontrol (Ball Control) : Adı üstündedir. Oyuncuların topla oynamalarına etki eder. Oyuncularda Top sürme, İlk dokunuş, Özel yetenek, Kafa, Teknik gibi özellikleri geliştirir. İngilizce özellikler için --> dribbling, first touch, flair, heading, technique

4 - Savunma (Defending) : Adı üstündedir. Takımın savunma yönünü geliştirir. Oyuncularda Konsantrasyon, Markaj, Top kapma gibi özellikleri geliştirir. İngilizce özellikler için --> concentration, marking, tackling - Hücum (Attacking) : Adı üstündedir. Takımın hücum yönünü attırır. Oyuncularda Yaratıcılık, Pas, Orta Açma, Soğukkanlılık, Bitiriclik, Uzun Şut gibi özelliklerin gelişmesine olanak sağlar. İngilizce özellikler için --> "creativity, passing, crossing, composure, finishing, long shots" - Takım Uyumu (Team Cohesion) : Yeni ve en önemli seçeneğimizdir. Takım uyumunu sağlar. Herhangi bir özelliğe etki ediyor mu bilmiyorum ancak oyunun en önemli özelliklerinden birisi de takımın uyumlu olmasıdır. Uyumsuz bir takımda kimse anlaşamaz ve taktiklerimiz çöpe gider. Ancak bu seçenek; takımın daha uyumlu hale gelmesini, oyuncuların birbirleriyle anlaşmasını sağlıyor. Şu güne kadar benim ve çoğunluğun tercihi bu yönde oldu. Yoğunluk nasıl olmalı? Yoğunluk için 5 seçeneğimiz var. - Çok düşük (Very Low) - Düşük (Low) - Ortalama (Average) - Yüksek (High) - Çok Yüksek (Very High)

5 Açıkçası şu güne kadar Çok Yüksek dışında bir şey denemedim. Hiç bir zararını da görmedim. Bu yoğunluklar, bireysel özellikleri geliştirmede etkili. Ne kadar yoğun olur ise oyuncular da o derece bireysel özelliklerine fırsat bulamıyorlar. Ayrıca belki sakatlanma oranını da arttırabilir. Henüz net bir şey yok. İsterseniz Genel antreman konusunu bitirip maç antremanına geçelim. Maç Antremanı (Match Training) Maç Antremanı Fm 2012 deki Maç Hazırlığı (Match Preparation) ile neredeyse aynı. Resimde de gördüğünüz üzere hangisine odaklanmak istiyorsanız onu seçebilirsiniz. Ayrıca takvimden, istediğiniz maç öncesi, o maça özel odağınızı seçebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yukarıdaki ok işaretlerini kaldırarak, istersek hiç maç antremanı yapmayabiliriz.

6 Maç Antreman Çeşitlerimize ve Etkilerine Bakalım : - Sadece Taktikler (Tactics Only) : Bu çalışma sadece takımın taktiğinize odaklanmasını sağlar. Oyuncuların maça taktiği bilerek çıkmasına yardımcı olur. Yeni yaptığınız taktiklerden sonra kullanmanızı tavsiye ediyorum. Taktiğe Yatkınlık Süresini olumlu yönde etkiler. - Takım Çalışması (Teamwork) : Oyuncuların birbirlerine alışması sağlanır. Birbirleri ile paslaşmaları daha çabuklaşır. Genel itibariyle bu seçenek sezonun başlangıcından sonuna kadar idealdir. - Savunma Yerleşimi (Defensive Positioning) : Oyuncular top rakipteyken daha iyi yer tutar, rakip yarı sahada top kapma fazlalaşır. - Hücum Yerleşimi (Attacking Movement) : Oyuncular top kendilerindeyken boş alanlara daha etkili koşu yapar. Net gollük pozisyon fazlalaşır. - Savunma Duran Topları (Defending Set Pieces) : Oyuncular duran top savunması çalışır. Savunmada karşılanacak duran toplarda oyuncular daha konsantre olur. - Hücum Duran Topları (Attacking Set Pieces) : Oyuncular durn top hücumu çalışır. Hücumda kullanılan duran toplarda oyuncular daha fazla gol fırsatı yakalar.

7 Maç Antremanı hakkında daha fazla bilgi almak için en aşağıdaki notu takip edebilirsiniz. Şimdi sıra antrenörlerde. Antrenörler Antrenör sistemi Fm 2012 ile aynı durumda. Bu kısım, Bireysel ve Genel antremanlarımız için en önemli yerlerden biri. Yine 5 yıldızlısisteme göre düzenlenmiş ve hangi antrenörün hangi alanda çalışması gerektiğini kutucuklar sayesinde seçebiliyoruz. Burada önemli kısım her antrenöre ayrı ayrı görev vermektir. Böylece Antrenörlerin İş Yükü asla yoğun olmaz. İlerleyen günlerde hangi antrenör özelliğinin hangi alanı etkilediğini paylaşırım. Lütfen hatırlatın. (Şimdilik bir ipucu; Disiplin seviyesi, Kararlılık ve Motivasyon değerleri en az 15 olan bir antrenörün seviyesi 4 yıldızdan aşağı olmaz.) Arzu ederseniz, FM serilerinde kendi adıma en zevk aldığım kısma geçelim.

8 Bireysel Özelliklerin Gelişimi Bir oyuncunun bireysel özelliklerini geliştirmek, takımı etkilemez sadece oyuncuya artı şeyler katar. Resimde de görüldüğü üzere 4 olayı vardır: - Odak (Focus) : Bireysel Rol veya Belirli Nitelik alanlarını seçebilirsiniz. Ya da oyuncunun ihtiyacı olmadığını düşünüyorsanız boş bırakabilirsiniz. - Odak Yoğunluğu (Focus Intensity) : Oyuncunun odağının hangi seviyede olması gerektiğini belirler. - Yeni Pozisyon (New Position) : Oyuncuyu yeni bir pozisyona alıştırır. - Yeni Oyun Tercihleri (New Preferred Move) : Oyuncunun oyun içi özelliklerini etkiler, oyuncuya karakter katar. Bunun için antrenörlerden yardım alıyoruz ve onların istediği oyun tercihine oyuncuyu yönlendirebiliyoruz.

9 Aşağıdaki resimler yüzdelik kısmın hangi durumlarda ne kadar değiştiğini gösterir. Bu oranlar önemlidir. Odak yoğunluğunun 3 durumu için, 1. Odak + Yeni Pozisyon + Yeni Oyun Tercihi 2. Odak + Yeni Pozisyon 3. Odak + Yeni Oyun Tercihi Odak yoğunluğunun olmadığı diğer durumlar için, Yeni Oyun Tercihi Yeni Oyun Tercihi + Yeni Pozisyon Odak Yeni Pozisyon

10 Oyuncuları tek tek tıklayıp zaman kaybetmektense Oyuncuların Odağını Ayarlamak için Asistana Danışıp tüm kadromuza gerekli bireysel antremanları atayabiliriz. Buradan Odak Yoğunluğu ayarını da yapabilirsiniz. Oyuncuların bireysel gelişebileceği özellikler Odak kısmında seçilebilir.

11 Resimlerde görüldüğü üzere Asistana danıştıktan sonra bize çok yardımı dokundu. Burada dikkat etmemiz gereken şey, asistanın da hata yapabileceğini unutmamak. Onun seçimlerini kontrol etmeli ve oyuncularımızı takip etmeliyiz. Burası oyuncu geliştirme rehberi olmadığı için kısa kesiyorum. Geçen seneden kalan müthiş rehberler için isimlerine tıklayınız ; "Genç Oyuncuları Geliştirme Rehberi" "Genç Akademileri Geliştirme"

12 İlk sezonun sonunda Serdar Aziz'in hayvanlaştığı profile bakalım; Şimdi sıra sezon öncesi neler yapmamız gerektiğinde. Sezon Öncesi Hazırlık Sezon öncesi oyuncuların formdan düştüğü ve geri kazanmaları gereken zaman dilimidir. Bu zaman diliminde daha önceden belirttiğim gibi Genel Antremanı çok yüksek seviyede Form olarak seçmeliyiz. FM 2013 te artık sezon öncesi hazırlık kampının ne zaman yapılacağı bize soruluyor. Biz bu seçeneği, sezon açılışından olabildiğinde önce seçmeli (7 hafta öncesine kadar) ve bu zamanı hazırlık maçları yaparak geçirmeliyiz. Fizyoterapistiniz size sezon öncesi yorgun olan oyuncuları belirttiğinde lütfen onlara izin vermeyin! Bu durum işleri daha da kötüye sokar, onların maç kondisyonunu etkiler. Bunun yanı sıra kondisyondan başka problemlerimiz de oluyor. Takım taktiği unutuyor veya yeni transferlerimizin hem taktiğe hem de takıma alışması gerekiyor. Biz de bu durumlarda Genel Antremanı ona göre değiştirmeliyiz. İlk 2-3 hafta kondisyonları sağlayıp, sonraki haftalarda Taktikler ve Takım Uyumu gibi konulara yönelmeliyiz. Son olarak, sezona yorgun başlamak istemeyeceğimiz için son haftayı dinlenerek geçirebilir veya yoğunluk seviyemizi azaltabiliriz. Açıkçası yukarıda belirttiklerimi ben de yapmakta zorlanıyorum ve uyguladıktan sonra hemen gözle görülür bir etkisi olmadığı için tatmin de olamıyorum. Ancak bu yaptıklarımızın sezon içi için çok büyük olumlu etkileri oluyor. Bu sebeple sezon öncesi hazırlıklarımızda yapacağımız antremanları iyi belirlememiz gerekiyor. Ayrıca hazırlık maçlarına da kendiniz çıkmanız, yardımcıyı yollamamanız gayet önemli bir konu. Hem yeni transferlerinizi tanıyıp, transferlerin de takımı ve taktiği tanımasına, hem de oyuncuların kondisyonunu bire bir görmenize yardımcı olur.

13 Ve son söz kalecilerin. Kaleciler Görüldüğü üzere kaleciler için bir Genel Antreman yok, resmen dışlanmışlar. Kalecilerimize bireysel eğitim verebilir ve en azından bir kaç Oyun İçi Tercih öğretebiliriz. Not: Turksportal adını geçirmek üzere bu yazıyı istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Not: Bu rehber şu ana kadar FM 2013 için çıkan dünyadaki ilk antreman rehberdir. Eksikleri birlikte kapatabiliriz. Not: Bu yazıda, yine daha önceden kendimin yazmış olduğu Antrenman katagorilerinin etkilediği özellikler ve perpetua nın yazmış olduğu Rehber - Match Preperation (Maç Hazırlığı) adlı 2 rehberden yararlanılmıştır. Sorularınızı ve görüşlerinizi lütfen belirtiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Takipte olunuz. -Alper Koç

KISA MESAFEDE SONUÇLANDIRMA(FINISHING)

KISA MESAFEDE SONUÇLANDIRMA(FINISHING) KISA MESAFEDE SONUÇLANDIRMA(FINISHING) Isınma:guruptaki oyuncular kalp atış hızını hızlandırmak için hafif koşuya başlarlar.daha sonra değişik açılı koşular,diz çekme,topukta yürüme,stretching vs.. ile

Detaylı

Analizde Bilgisayardan Yararlanma

Analizde Bilgisayardan Yararlanma Analizde Bilgisayardan Yararlanma Yürüme analizi Sıçrama analizi Futbolda teknik analiz Video yoluyla yapılan gözlem, gözlem protokollerinin en objektif olanıdır. Müsabaka gözlemi istatistiki olarak tama

Detaylı

TAKIM & OYUNCU HAFTALIK BİLGİLENDİRME RAPORU

TAKIM & OYUNCU HAFTALIK BİLGİLENDİRME RAPORU Konu Antreman sırasında arkadaşlık seviyesi TAKIM & OYUNCU HAFTALIK BİLGİLENDİRME RAPORU Antrenör : Kemal Fazıl Evcimik Tarih : 10.09.2017 Grup : U12/U13 YAPILAN ÇALIŞMALAR Pazartesi Salı Hazırlık maçı

Detaylı

Futbolda Dar ( Küçük) Alan Oyunları Fizyolojisi ve Antrenmana Çıkarımlar. Yusuf Köklü

Futbolda Dar ( Küçük) Alan Oyunları Fizyolojisi ve Antrenmana Çıkarımlar. Yusuf Köklü Futbolda Dar ( Küçük) Alan Oyunları Fizyolojisi ve Antrenmana Çıkarımlar Yusuf Köklü Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 5. Antrenman Bilimi Kongresi 2-4 Temmuz 2013 Beytepe/

Detaylı

TRIBALIZM FC GU2011 ANTRENMAN-TAKTİKSEL VE YÜZEYSEL E- BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRIBALIZM FC GU2011 ANTRENMAN-TAKTİKSEL VE YÜZEYSEL E- BİLGİ KİTAPÇIĞI TRIBALIZM FC GU2011 ANTRENMAN-TAKTİKSEL VE YÜZEYSEL E- BİLGİ KİTAPÇIĞI BİLGİNİZE(**): Kariyer 24. seviyede açılacak olan ''Spor okullu antrenman merkezi'' yaptırdıktan sonra minimum 50+ antrenör ile 3+3+1

Detaylı

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ)

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIMIN ANALİZİ Takımın sahaya dağılımı Oyun sisteminin analizi Futbolcuların koşu yolları OYUN SİSTEMLERİ ÖRNEKLERİ 4:4:2 sistemi 4:3:3 sistemi 4:2:3:1 sistemi 4:3:2:1 3:5:2

Detaylı

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997)

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Aktif başlangıç (3-5) Temel eğitim (eğlence ile) (6-8/9) Antrenman için öğrenme (8/9-12) Antrenman için antrenman (12-16/17) Yarışmak için antrenman

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ. İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING)

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ. İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING) TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU EĞİTİM YETENEK TESPİTİ İzleyici Antrenörlük ve Yetenek Tespiti (SCOUTING) BU KONU BİZE NE KAZANDIRACAK Genç futbolculardaki Yeteneği Keşfetmek ile ilgili önemli etkenler konusundaki

Detaylı

Gençlerbirliği sınavı!..

Gençlerbirliği sınavı!.. Gençlerbirliği sınavı!.. Beşiktaş Gençlerbirliği maçı için kampa girdi. Karakartallar Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda aldıkları mağlubiyetin ardından Gençlerbirliği karşısında moral arayacak. Karakartallarda

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı-Soyad-No:Hatice Çoban_120805035 OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunumuz bir futbol oyunudur.oyuncular vardır.oyuncular sorulara verdikleri

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı FUTBOL Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer (

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

Regen Nedir ki? Regenler, oyunun her sene belirlenmiş tarihlerde yarattığı oyunculardır.

Regen Nedir ki? Regenler, oyunun her sene belirlenmiş tarihlerde yarattığı oyunculardır. FM serilerinin en önemli özelliği sonsuza kadar devam edebilmesidir. Bunu da sürekli yeni oyuncular üreterek sağlar. Uzun vadede başarılı olabilmek için, iyi oyunculara sahip olmamız gerekir. Bu sebeple

Detaylı

Hücum Prensipleri 1-Genişlik:

Hücum Prensipleri 1-Genişlik: Hücum Prensipleri 1-Genişlik: Hücum oyununun temel prensibidir. Topa sahip olan veya olmayan oyuncu, genişlik sağlamak için devamlı pozisyon değiştirmelidir. Bu yer değiştirme, topsuz koşular ile olabileceği

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ I. BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ I. BÖLÜM I. BÖLÜM Bu bölümde sizden, aşağıdaki ifadeleri içinde bulunduğunuz çalışma ortamını dikkate alarak değerlendirmeniz istenmektedir. Her bir ifadeyi dikkatle okuyarak mevcut durumunuzla karşılaştırınız.

Detaylı

Sümer Alvurdu 1. sumeralvurdu@gazi.edu.tr UEFA FUTSAL EURO 2012: TÜRKİYE FUTSAL MİLLİ TAKIMININ GRUP MAÇLARI TEKNİK VE TAKTİK ANALİZİ

Sümer Alvurdu 1. sumeralvurdu@gazi.edu.tr UEFA FUTSAL EURO 2012: TÜRKİYE FUTSAL MİLLİ TAKIMININ GRUP MAÇLARI TEKNİK VE TAKTİK ANALİZİ Yılmaz ve Kin İşler 2013;4(SI):01-09 2013, Vol.4, Special Issue, Pg:104-110 ISSN: 1309-0356 Received : 10.02.2013 Accepted : 15.04.2013 Sümer Alvurdu 1 1 Gazi Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,

Detaylı

Maç Analiz Yöntemleri

Maç Analiz Yöntemleri Maç Analiz Yöntemleri Sesli gözlem (Audio Teyp) İşaretleme Sistemi Video ve Bilgisayarlı maç analiz sistemi 1 Sesli Gözlem (Audio Teyp) Sesli gözlem, teknolojinin, gözlem ve analiz çalışmalarına ilk girişidir.

Detaylı

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ

HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ FUTBOL HÜCUM PRENSİPLERİ OYUN SİSTEMLERİ Hücum Prensipleri (Topa sahip olan takım hücum eden takımdır) Pas / Destek Derinlik / Genişlik Toplu / Topsuz Koşular (Penatrasyon) Hareketlilik / Yer Değiştirme

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI

YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI 1. Bir oyuncunun çantasında bulunan yedek toplar o oyuncunun ekipmanı olarak değerlendirilir. 2. Bir oyuncu saha sınırları içerisinde bulunan topuna saha

Detaylı

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO Kural 12 - BGŞ Bir bariz gol şansının engellenmesi Elle oynama (Nerede olduğu önemli değil): kırmızı kart Ceza alanı dışında

Detaylı

YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI

YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI SEMİH OKTAY TVF ERKEK MİLLİ TAKIMLAR VE TEKNİK KURUL KOORDİNATÖRÜ TVF EĞİTİM KURULU ÜYESİ 1 Bu ders sonunda aşağıdaki bilgiler ve hedeflerin tespit edilmesi amaçlanmıştır:

Detaylı

08.12.2012. Es Es'i geçemediler

08.12.2012. Es Es'i geçemediler Es Es'i geçemediler Beşiktaş Futbol Takımı, Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldı. BJK İnönü Stadı'nda oynanan mücadeleden galip çıkmayınca Beşiktaş galibiyet serisine son verdi. Karakartallar ligde kalan

Detaylı

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu.

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu. AKTEM bilişim, AKTEM lojistiğin sektördeki 15 yıllık tecrübesi ve desteğiyle kurulmuş bir yazılım grubudur. Yazılım grubumuz her alanda, ihtiyaç duyulabilecek bilişim ve yazılım desteğini verebilecek yetkinliktedir.

Detaylı

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 03.11.2013-Bloomberg Businessweek BASINDA GeniuSpy Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 2/6 27.08.2013-www.milliyet.com.tr Çocuğunuz dikkatsiz mi emin misiniz?

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Ekim 0 EKİM -9 Ekim 0 08- Ekim 0 0-0 Ekim 0-8 Eylül 0 EYLÜL 7- Eylül 0 ve ve ve ve ve ve B.. Atatürk ve B.. Düzenli B.. Düzenli B.. Atatürk ve 0-0 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU. SINIFLAR

Detaylı

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir.

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scracth ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilir, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabilir ya da interaktif

Detaylı

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR GÜNDEM MADDELERİ 1. OKULUMUZUN YIL SONU ETKİNLİKLERİ -KERMES VE BİLİM ŞENLİĞİ, OKUL GECESİ 2. ÖĞRENCİLERİN DURUMU 3. DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI 4. OKULUMUZA GELİŞ GİDİŞLERDE İZLENECEK YOL- ÖĞRETMEN VE

Detaylı

Çocukların. Büyüme ve Gelişmesinde. Hareketli Yaşamın Önemi

Çocukların. Büyüme ve Gelişmesinde. Hareketli Yaşamın Önemi Çocukların Büyüme ve Gelişmesinde Çocuklara küçük yaşlardan itibaren fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak ileriki yaşamlarında onların aktif bireyler olmalarını sağlar. Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı

Detaylı

Futbolda Müsabaka Analizi ve Değerlendirilmesi. Öğr. Gör. Elif Öz

Futbolda Müsabaka Analizi ve Değerlendirilmesi. Öğr. Gör. Elif Öz Futbolda Müsabaka Analizi ve Değerlendirilmesi Prozone Liverpool Polytechnic Futbol Yazılımı Mathball E-SPOR, E-analyse Futbolda Temel Teknikler Pas (Passing) Kafa vuruşu(heading) Şut (Shooting) Serbest

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 5 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %31 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar %27

Detaylı

BAL Ligi 10.grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Kütahyaspor, DPÜ Spor u 3-0 la geçerek üçte üç yaptı.

BAL Ligi 10.grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Kütahyaspor, DPÜ Spor u 3-0 la geçerek üçte üç yaptı. Mehmet DEMİR Yazıyor... MAVİ ŞİMŞEKLER DOLU DİZGİN GİDİYOR BAL Ligi 10.grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Kütahyaspor, DPÜ Spor u 3-0 la geçerek üçte üç yaptı. Kütahya temsilcisi iki takımın mücadelesi

Detaylı

BİLGİ ye Hoş Geldiniz,

BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Milli Takım Neden Başarısız?

Milli Takım Neden Başarısız? Milli Takım Neden Başarısız? Türk Futbolunun 24 Zaafı Davut Çöl Çeviri projesinde bana her türlü yardımı ve desteği sunan Metin Ağaçgözgü ye özellikle teşekkür ediyorum. Bu kitabın Almanca orjinal baskısı

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Beşiktaş'a lüks otobüs

Beşiktaş Gazetesi. Beşiktaş'a lüks otobüs Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 24.07.2012 Beşiktaş'a lüks otobüs Beşiktaş A Takımı'nın ulaşım sponsoru olan Aytur Turizm, Siyah-Beyazlı ekibi taşıyacak olan otobüsü Beşiktaş'a teslim etti. Kartal

Detaylı

Sporcularda Özgüven Gelişimi

Sporcularda Özgüven Gelişimi Sporcularda Özgüven Gelişimi Özgüven, kişinin herhangi bir şeyi yapabileceğine olan inançlar bütünüdür. Başka bir deyişle özgüven: inançlı, azimli ve kararlı olmaktır. Hepimizin bildiği gibi, birçok sporcu

Detaylı

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I

BASKETBOLCU KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ANKARA. A 1.1 2014/I TANIM Topu karşı potaya el ile atma kuralına dayanan ve beşer kişiden oluşan iki takım arasında oynanan basketbol oyununu; temel bir eğitim alarak, bir ücret karşılığı sözleşme ile bağlı bulunduğu bir

Detaylı

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13 A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Belçika ile karşılaştı. Maçtan 1-1 beraberlikle ayrılan Millilerimiz rakibine

Detaylı

KENDİ İŞİNİZİ YAPARKEN KİMSE YANLIŞLARINIZI DÜZELTECEK CESARETE SAHİP OLAMIYOR.

KENDİ İŞİNİZİ YAPARKEN KİMSE YANLIŞLARINIZI DÜZELTECEK CESARETE SAHİP OLAMIYOR. Osman Serin, Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzün 2007 mezunu. Kendisi, aynı zamanda, Üniversitemizin MBA dalında yüksek lisans öğrencisi Osman Serin ile Üniversitemiz ve otomotiv sektörü hakkında keyifli

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 GİRİŞ Resmi oyun kurallarına göre (27); 27.1 çizgi hakemlerinin yerlerini, 27.2 ise sorumluluklarını belirler. Kural 28.2 ise resmi bayrak işaretlerini şekil 12 de

Detaylı

Anabilim Eğitim Kurumları Öğrenci Koçluğu El Kitabı

Anabilim Eğitim Kurumları Öğrenci Koçluğu El Kitabı Anabilim Eğitim Kurumları Öğrenci Koçluğu El Kitabı Anabilim de ögrenci koçlugu uygulamasi baslamis biliyor musun? '' Kimseye bir ey ögretemezsiniz, sadece cevabı kendi içinde bulmasına yardımcı olursunuz.

Detaylı

Twi$er: @acarbaltas @BaltasBilgievi

Twi$er: @acarbaltas @BaltasBilgievi Twi$er: @acarbaltas @BaltasBilgievi REKABETE HAZIRLIK KENDİ YILDIZINI YAKALAMAK Prof. Dr. Acar Baltaş Psikolog 28 Şubat 2014 MOTİVASYON Davranışa enerji ve yön veren, harekete geçiren güç Davranışı tetikleme

Detaylı

POZİSYON ALMA TOPU KARŞILAMA HIZLI ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA SAHİP OLMA TOPA UZANARAK DOKUNMA KOORDİNASYON VE ADIMLAMA YERDEN VE

POZİSYON ALMA TOPU KARŞILAMA HIZLI ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA SAHİP OLMA TOPA UZANARAK DOKUNMA KOORDİNASYON VE ADIMLAMA YERDEN VE POZİSYON ALMA TOPU KARŞILAMA HIZLI ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA SAHİP OLMA TOPA UZANARAK DOKUNMA KOORDİNASYON VE ADIMLAMA YERDEN VE HAVADAN GELEN TOPLARA AYAK İLE MÜDAHALE İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Türü (Course Type)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Türü (Course Type) Dersin Adı Futsal Temel Beceri Eğitim Kodu (Code) Yarıyılı (Semester) Kredisi (Local Credits) İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) AKTS Kredisi (ECTS Credits) Course Name Basic Futsal Skill Education

Detaylı

Beşiktaş, Kartal liderliği sevdi

Beşiktaş, Kartal liderliği sevdi 16 EYLÜL 2013 Kartal liderliği sevdi Beşiktaş, Biliç ile yeni kimlik kazandı. Oyun tamamen ofansif anlayış üstüne kurulu. Bunun ile birlikte takım savunması da ön planda. Öyle ki, Fernandes, Oğuzhan, Almeida

Detaylı

Kartal'ı tutana aşk olsun!

Kartal'ı tutana aşk olsun! On5yirmi5.com Kartal'ı tutana aşk olsun! Beşiktaş, Süper Lig'in 3. haftasında Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Gaziantepspor'u Almeida'nın golleriyle devirerek 3'te 3 yapıyor ve haftayı lider kapatıyor.

Detaylı

Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi

Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 ve Microsoft Dynamics CRM Online Sonbahar 13 Öncelikle, gördüğünüz

Detaylı

Eskişehirspor. Bilic'ten savunma dersi

Eskişehirspor. Bilic'ten savunma dersi 4 EKİM 2013 Bilic'ten savunma dersi Eskişehirspor maçının hazırlıklarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, dün basına kapalı olarak çalıştı. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri nde yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda

Detaylı

TEKRAR. Genç Brezilyalılar topla yatıp topla kalkar. Kazanmak için yaşarlar. Köklerine inerek orijinal futsal hız hareketlerinin bazılarını öğren.

TEKRAR. Genç Brezilyalılar topla yatıp topla kalkar. Kazanmak için yaşarlar. Köklerine inerek orijinal futsal hız hareketlerinin bazılarını öğren. Genç rezilyalılar topla yatıp topla kalkar. Kazanmak için yaşarlar. Köklerine inerek orijinal futsal hız hareketlerinin bazılarını öğren. antrenman DRILE D VÇ 360 ELÁSTICO lambreta TEKRR Çözene kadar Çözene

Detaylı

YÜKLENMENİN ÖLÇÜTLERİ ANTRENMAN BİLGİSİ

YÜKLENMENİN ÖLÇÜTLERİ ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN BİLGİSİ Bir plan ve program çerçevesinde, Ölçüsü iyi saptanmış, Antrenman sürecinin kapsam ve içeriğinde yapılan değişiklikler, Organizmada Morfolojik Fonksiyonel Biyokimyasal uyumlar sağlayan

Detaylı

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir.

ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. ÇOCUKLAR NEDEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNAMALI? 1- Bilinç altında; tanıma, kavrama, kıyaslama gibi terimleri pekiştirerek öğrenir. 2- Bazen grupla bazen bireysel etkinlikler sırasında sürekli kendini yenileyerek

Detaylı

Passense Nedir? Passense futbol takımları ve akademilerine yenilikçi antrenman yaklaşımı sunmaktadır.

Passense Nedir? Passense futbol takımları ve akademilerine yenilikçi antrenman yaklaşımı sunmaktadır. Passense Nedir? Passense futbocuların, paslaşma, şut atma, reaksiyon süreleri ve top kontrol becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanmış antrenman sistemidir. Passense futbol takımları ve akademilerine

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi PRAGON PROTECT & RESTORE 3 Kurulum Rehberi Başlangıç 1. Çeşitli metotlarla edindiğiniz kurulum dosyasını (.exe) çift tıklayarak kuruluma başlayın. 2. İlk olarak kurulum dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce

Detaylı

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin!

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin! ONLINE OYUN NASIL OYNANIR? Online maçlara başlamak için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli. Bir kere başlayınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksin: 0. FORMANI VE RENKLERİNİ BELİRLE Oyunun

Detaylı

GÖRÜNÜM OLAYLAR KALEM

GÖRÜNÜM OLAYLAR KALEM GÖRÜNÜM HAREKET OLAYLAR SES KALEM KONTROL VERİ Değişken Nedir? Bir insana 5+2 kaçtır diye sorunca 7 cevabını verir. 7 cevabını vermeden önce beyninde 5 + 2 işleminin her elemanını tek tek tutar. 5 sayısı

Detaylı

Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz:

Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyunda bir yapbozun ters çevrilmiş hali verilmiştir. Oyuncu her bir parçaya tıkladığında karşısına bir soru çıkıyor. Eğer doğru yanıt verirse

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

BNCH-03 AYARLANABİLİR MEKİK SEHPASI KULLANMA KILAVUZU

BNCH-03 AYARLANABİLİR MEKİK SEHPASI KULLANMA KILAVUZU BNCH-03 AYARLANABİLİR MEKİK SEHPASI KULLANMA KILAVUZU 1 Herhangi bir egzersiz yada kondisyon programına başlamadan önce tam bir sağlık muayenesine ihtiyaç duyup duymadığınızı görmek için kişisel doktorunuza

Detaylı

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi)

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz, Temel Kullanım Yönergesi 2015-2016 ders yılı hazırlık

Detaylı

KASIM/2016 AKADEMİK EĞİTİM PROGRAMI PYP PROGRAMI (PRİMARY YEARS PROGRAM) 2+ YAŞ GRUBU

KASIM/2016 AKADEMİK EĞİTİM PROGRAMI PYP PROGRAMI (PRİMARY YEARS PROGRAM) 2+ YAŞ GRUBU KASIM/2016 AKADEMİK EĞİTİM PROGRAMI PYP PROGRAMI (PRİMARY YEARS PROGRAM) 2+ YAŞ GRUBU PYP, İlk yıllar programı olarak adlandırılmaktadır. bu program kapsamında öğrencilerimize aşağıdaki profilleri ve tutumları

Detaylı

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1.1 Takım ve oyuncularınız üzerindeki etkinizi anlayın 1.2. Oyunculara çeşitli durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğretin Oyuncunun yeteneği şunlara bağlı olarak geliştirilebilir:

Detaylı

Yaş Gruplarında Kuvvet. Dr. Alper AŞÇI Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Yaş Gruplarında Kuvvet. Dr. Alper AŞÇI Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yaş Gruplarında Kuvvet Dr. Alper AŞÇI Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi TEKNİK-TAKTİK KONDİSYON Kuvvet, Sürat, Dayanıklılık, Koordinasyon GENÇ FUTBOLCU PSİKOLOJİK VE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ Algılama,

Detaylı

BOXER. Contents TANITIM GÜVENLİK NAKİNEYİ KULLANMADAN ÖNCE, BU TALİMATLARI DİKKATLİCE OKUYUNUZ. UYARI

BOXER. Contents TANITIM GÜVENLİK NAKİNEYİ KULLANMADAN ÖNCE, BU TALİMATLARI DİKKATLİCE OKUYUNUZ. UYARI User manual Contents TANITIM Boks makinesi, bilgisayarla donatılmış, güç ölçmek için dizayn edilmiş bir makinedir. Boks makinesi, eğlence mekanlarında, oyun salonlarında ve eğlenceye yönelik mekanlarda

Detaylı

GENEL ANTRENMAN BİLGİSİ

GENEL ANTRENMAN BİLGİSİ HİTİT ÜNİVERİSTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU ANTRENÖRLÜK BÖLÜMÜ GENEL ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN DURUMLARI ANTRENMAN DURUMLARI I-FORM(PEAKING) Sporcunun bir sezon içerisinde yakaladığı en iyi

Detaylı

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium Derste biraz önce resim yaptık. Şimdi öğretmen resimlere bakıp neyi daha iyi yapabiliriz diye bize öneride bulunuyor. Öğlenleri okulumuzun yemekhanesinde yemek yiyorum. Yemekler çoğunlukla lezzetli ve

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : SPOR KODU

MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : SPOR KODU : DURUŞ, TUTUŞ ve VURUŞ SÜRE :40/16 AÇIKLAMA : Öğrenci / Kursiyerin duruş, tutuş ve topa vuruş tekniğinin incelemesi sağlanmalıdır. GENEL AMAÇ : Öğrenci / Kursiyer, uygun şartlar sağlandığında duruş, tutuş

Detaylı

SPOR DALI GÖZLEM VE DEĞERLENDĠRME. Öğr. Gör. Dr. Emre BAĞCI

SPOR DALI GÖZLEM VE DEĞERLENDĠRME. Öğr. Gör. Dr. Emre BAĞCI SPOR DALI GÖZLEM VE DEĞERLENDĠRME Öğr. Gör. Dr. Emre BAĞCI MAÇ ANALĠZĠ VE DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Günümüzde sporda kazanılan uluslararası başarılar toplumun günlük yaşamında moral düzeyinde oldukça önemli bir

Detaylı

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana sayfada, sağ

Detaylı

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU HAZİRAN AYI BÜLTENİ EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK KELEBEK-UĞURBÖCEĞİ GRUPLARI Değerli Velilerimiz ve Sevgili Çocuklarımız, Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor Tanışmalar heyecanlı

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum.

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum. Türkiye deki en büyük emek israflarından birisi İngilizce öğreniminde gerçekleşiyor. Çevremde çok insan biliyorum, yıllarca İngilizce öğrenmek için vakit harcamış, ama hep yanlış yerlerde harcamış. Bu

Detaylı

Şekil 1: Sportif Oyunlarda uzun süreli gelişim amaçlarına göre eğitim aşamaları (Ehret, Spaete und. Schubert, 1994)

Şekil 1: Sportif Oyunlarda uzun süreli gelişim amaçlarına göre eğitim aşamaları (Ehret, Spaete und. Schubert, 1994) 1. HENTBOLDA YETENEK GELİŞTİRME 1. Geliştirme Eğitiminin Yapısı ve İçeriği Hentbolda yetenek seçimi ve geliştirme; uzun dönemli eğitim sürecinde, birbirinden ayrılmayan ve zamansal olarak birbirine paralel

Detaylı

Basketbol, güç yani maksimum enerjiyi ortaya çıkarma ve kullanma yeteneği gerektirir. Yapılan kural değişiklikleriyle beraber, oyuncular, motorik

Basketbol, güç yani maksimum enerjiyi ortaya çıkarma ve kullanma yeteneği gerektirir. Yapılan kural değişiklikleriyle beraber, oyuncular, motorik Dr. Olga SEVİM Basketbol, güç yani maksimum enerjiyi ortaya çıkarma ve kullanma yeteneği gerektirir. Yapılan kural değişiklikleriyle beraber, oyuncular, motorik özelliklere eskisinden daha fazla ihtiyaç

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

TEMEL 1. GÜN 2. GÜN 3. GÜN

TEMEL 1. GÜN 2. GÜN 3. GÜN 1. HFT TEMEL 1. Hafta, sana topla oynama için zaman tanıyan bir dizi "dur ve vur" antrenmanları vasıtasıyla şut çekme tekniğin ve isabetliliğin üzerinde çalışmak için tasarlandı. u, sonuca giden bitiricilik

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU MİLLİ TAKIM SPORCUSU SEÇME/SEÇİLME KRİTERLERİ Genel Hükümler: Milli Takım aday havuzuna sporcuların seçilmesinde esas sporcular arasında adil bir seçim yapmaktır. Sezon boyunca sporcuların durumunu gözlemlemek

Detaylı

Yeni Mailing Oluşturma

Yeni Mailing Oluşturma Yeni Mailing Oluşturma 1 - Sendmail panelinizde, Mailingler sekmesine tıklayınız. 2 Mailingler ekranından Yeni Mailing Oluştur butonuna tıklayınız. Bu işlem için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz. 3

Detaylı

Kondisyon ve. Fethiye'de ilk antrenman

Kondisyon ve. Fethiye'de ilk antrenman 30-31 MART 2013 Fethiye'de ilk antrenman Kondisyon ve taktik çalışması yapan siyah-beyazlılar, idmana ısınma koşularıyla başladı. İstasyon çalışmaları, 5 e 2 çalışması ve kanat, orta, şut çalışmasıyla

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 06-07 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU KONU / KAVRAMLAR TEKNOLOJİLERİ. EYLÜL EKİM 9- Eylül 06 6-0 Eylül 06 0-07 Ekim 06 0- Ekim 06 7- Ekim 06-8 Ekim 06 yaşam yaşam yaşam ilgili yaşam yaşam ilgili

Detaylı

Hüzünlü son. son dakikalarda üst üste pozisyon yakalasada aradığı golü bulamadı. faydalanan Medical. Ziraat. ve ceza sahasına.

Hüzünlü son. son dakikalarda üst üste pozisyon yakalasada aradığı golü bulamadı. faydalanan Medical. Ziraat. ve ceza sahasına. Hüzünlü son Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda karşılaştığı MP Antalyaspor a 2-1 mağlup oldu. Akdeniz Üniversitesi Stadı nda oynanan, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur karşılaşması siyah-beyazlıların

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 1 ĐÇĐNDEKĐLER 1. Teorik Ders Programı Hazırlık Aşamaları ve Kontroller... 3 2. Personel ve Derslikler.... 4 3. Teorik Program Đçin Grup

Detaylı

2013-2014 Sezonu MHK Yaz Semineri

2013-2014 Sezonu MHK Yaz Semineri 19/07/2013 Cuma / Friday 12:00-14:00 Hakemlerimizin, Gözlemcilerimizin ve Mentörlerimizin Otele Girişleri ve Arrival of the Referees, Observers & Mentors and 14:00-16:15 14:00-14:15 Seminer Açılışı Opening

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

10 Mayıs 2009 tarihinde uygulanan Pep-r Gelişimsel Ölçeği Değerlendirme Sonuçları: Kronolojik Yaş : 3 yaş 9 ay

10 Mayıs 2009 tarihinde uygulanan Pep-r Gelişimsel Ölçeği Değerlendirme Sonuçları: Kronolojik Yaş : 3 yaş 9 ay C. C. 17 Ağustos 2005 doğumlu bir erkek çocuğudur. Eylül 2008 yılında Londra da bir anaokuluna başlamıştır. Annesi, yaşıtlarıyla kıyasladığında aynı iletişim becerilerini gösteremediğini düşündüğünden

Detaylı

HENTBOL ALTYAPIDA OYUN PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ?

HENTBOL ALTYAPIDA OYUN PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ? HENTBOL ALTYAPIDA OYUN PERFORMANSININ DEĞERLENDİRİLMESİ? Günümüzde Hentbol Nasıl Oynanıyor? Daha hızlı oyun Daha çok hücum Daha çok savunma Daha çok işbirliği Kısa sürede doğru karar verme zorunluluğu

Detaylı

1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI.

1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI. 1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI. Her eğitim yılı açılışını takip eden 15 gün içersinde okullarda/kulüpte yapılan yukarıda belirtilen tüm spor branşlarında

Detaylı

Tesisleri'ndeki antrenmana ısınma koşularıyla başlayan Beşiktaş, yaptı. Bir süre ayak tenisi oynayan oyuncular, şut çalışmasıyla

Tesisleri'ndeki antrenmana ısınma koşularıyla başlayan Beşiktaş, yaptı. Bir süre ayak tenisi oynayan oyuncular, şut çalışmasıyla Kartal kupa mesaisinde BEŞİKTAŞ Ankaragücü'yle Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı maçın ilk idmanını tamamladı. Antrenmana ısınma koşularıyla başlayan Beşiktaş, pas ve top kapma çalışmalarının ardından

Detaylı

10 x 10 ÇAPRAZ DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

10 x 10 ÇAPRAZ DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 10 x 10 ÇAPRAZ DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1. BÖLÜM PROGRAMIN AYARLARININ YAPILMASI Checkersland programını çalıştırdığınız zaman karşınıza gelecek ekran aşağıdaki gibi olacaktır. Bizim bu programı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez?

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez? 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Üst, A, B, C, Uzman Yardımcı Hakemler) 1- Bariz gol şansının engellenmesiyle ilgili olarak hakemler aşağıdaki hangi durumu göz önüne almamalıdır?

Detaylı

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız.

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız. AUTOCAD STUDENT ÜYELİK İŞLEMLERİ VE KURULUMU Aşağıdaki doküman Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup, doküman Autocad2010-2014 Öğrenci(Student)Versiyonu kurulumu

Detaylı