ġirket hakkında kısaca Kasım 2008 Fiyat: 0.79 YTL / 0.53 USD Hedef Fiyat: 1.95 YTL / 1.25 USD Tavsiye: AL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ġirket hakkında kısaca... 03 Kasım 2008 Fiyat: 0.79 YTL / 0.53 USD Hedef Fiyat: 1.95 YTL / 1.25 USD Tavsiye: AL"

Transkript

1 ġirket hakkında kısaca... Şirket, son beş yıldır ( ) hayat dışı branşta lider konumda bulunuyor yılını ilk kez 1 milyar YTL nin üzerinde prim üretimi ile tamamlayan şirket 2007 yılında 1.2 milyar YTL prim üretimi gerçekleşti. Branş bazında alınan tedbirler, İş Bankası şubelerinin daha aktif kullanılması ve KOBİ lere ağırlık verilmesi ile son iki yıldır Anadolu Sigorta nın gerek teknik karlılığı gerekse net karı ciddi ölçüde iyileşme göstermiştir. Swiss Re nin World Insurance in 2007 raporuna göre Hayat dışı prim üretiminin GSYİH a oranının Türkiye de %1.1, gelişmekte olan ülkelerde %1.3, gelişmiş ülkelerde %3.6, dünya genelinde ise %3.1 olması sektörün hala büyüme potansiyeli taşıdığını göstermektedir. Avrupa Birliği ne uyum ile birlikte sigortacılık yasası, sermaye yeterliliği gibi sektördeki yapısal değişimler, prim üretimindeki artış, ülkenin genç nüfus yapısı, mortgage ve emeklilik sektöründeki yapılanma sektöre yabancı ilgisini artırdı. Son iki yılda yerli şirketlerdeki hisse satışı değerleme çarpanlarının yükselmesine ve buna bağlı olarak da şirket değerlerinin artmasına neden oldu. Bu yayında yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu raporda yer alan veri, bilgi ve grafikler Eti Menkul Kıymetler A.Ş. nin güvenilirliğine inandığı kaynaklardan alınmış ve/veya üretilmiştir. Ancak bilgi, veri ve grafiklerin doğruluğu bağımsız olarak teyit edilmemiş olup, Eti Menkul Kıymetler A.Ş. bilgilerin doğruluğu ve bütünlüğü konusunda garanti vermemekte ve gösterilen tüm özen ve dikkate rağmen doğabilecek veri ve analist değerlendirme, ayırma, kaydetme vb. hatalarından dolayı sorumluluk üstlenmemektedir. Bu yayın, Eti Menkul Kıymetler A.Ş. nin izni olmadan kopyalanamaz ve/veya dağıtılamaz; bilgisayar sistemlerine aktarılamaz.

2 SEKTÖR: Sigorta sektörü Türkiye de yüksek büyüme potansiyelini koruyor... Türkiye de yüksek penetrasyon oranına sahip olan sigorta sektöründe, 2007 yılı prim üretimi (hayat + hayat dışı) 11.0 milyar YTL, GSYH a oranı ise %1.29 seviyesinde gerçekleşirken, 2006 yılında prim üretimi 9.7 milyar YTL olmuştu. Bu dönemde (2007 yılı) hayat dışı prim üretimi %15.9 luk artışla 9.6 milyar YTL, hayat branşındaki prim üretimi %1.9 luk artışla 1.4 milyar YTL oldu. Sanayileşmiş ülkelerdeki hayat branşı prim üretiminin GSYH a oranı %5.4, hayat dışı branşı ise %3.6 seviyesinde bulunurken, gelişmekte olan ülkelerde bu veri sırasıyla %1.5 ve %1.3 seviyesindedir. Türkiye de ise bu veriler sırasıyla %0.16 ile %1.13 dür. Bu ters durum Türkiye de hayat branşına yurtdışındaki kadar önem verilmediğini, sigortacılık anlayışının henüz yerleşmediğini göstermektedir. Prim üretiminin % 87 sinin hayat dışı branştan toplandığı ülkemizde, toplam prim üretimi 2007 de %13.9 büyümenin ardından, 2008/6 döneminde geçen senenin aynı dönemine göre %12.4 oranında büyüyerek 6.2 milyar YTL olarak gerçekleşmiştir ve yıl sonunda bu rakamın 12.2 milyar YTL ye yükselmesini bekliyoruz. Ancak, Türkiye de son 15 yılda, GSYH ın ortalama üç katı oranında büyüyen kişi başına prim üretiminin hem gelişmiş ülkelerle hem de gelişmekte olan ülkelere göre büyüme açısından henüz başlangıç seviyesinde olduğunu görüyoruz. Prim üretiminin GSYİH a oranı Türkiye de %1.7 iken bu oran İngiltere de %15.7, Fransa da %10.3, Almanya da %6.6, ABD de %8.9, Kanada da %7.0, Brezilya da %3.0, Rusya da %2.4, Çin de %2.9, Güney Kore de %11.8 olması sektörün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından ne kadar büyük bir büyüme potansiyeli taşıdığını ortaya koymaktadır. Yabancı yatırımlardaki artıģ sektöre olan ilgiyi devam ettiriyor... Sigorta sektöründe 31 hayat dışı, 21 hayat ve 1 reasürans olmak üzere toplam 53 şirket faaliyet göstermektedir. Avrupa Birliği süreci ve yabancı yatırımcıların ekonomideki gidişata olan olumlu bakış açıları, 2006 yılında özellikle finans sektöründe doğrudan yatırımların çok hızlı bir şekilde artmasına neden olmuştur ve 2007 yıllarında Başak Sigorta ve Emeklilik teki kamu payı Fransız Groupama ya, İhlas Sigorta Alman HDI ya, İsviçre Sigorta Alman Ergo ya, Emek Hayat GEM Global Equities e, Garanti Sigorta ve Emeklilik Eureko ya, Ray Sigorta TBIH a, Genel Sigorta Mapfre ye satıldı. Bankacılık sektöründeki satın alma ve ortaklıklar, banka kökenli sigorta şirket hisselerine yabancı kurumların ortak olmasını sağladı. AB ye uyum ile birlikte sigortacılık yasası, sermaye yeterliliği gibi sektördeki yapısal değişimler, prim üretimindeki artış, ülkenin genç nüfus yapısı, mortgage ve emeklilik sektöründeki yapılanma sektöre yabancı ilgisini arttıran gelişmelerdir.

3 Sektörün SWOT Analizi: Güçlü Yanlar ve Fırsatlar: - Sektördeki prim üretiminin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin oldukça altında olması yüksek bir büyüme potansiyeli olduğunu ortaya koymaktadır - Ekonomideki yükselişin devam etmesi ve yurtdışı karşılaştırmalarda büyük bir büyüme potansiyeli taşınması ile sektöre olan yabancı ilgisinin sürmesini, konsolidasyonların ve/veya bazı branşlarda karlılığı artırmak amacıyla ortak hareket etme çalışmalarının sektörü hareketlendirmesini bekliyoruz - Avrupa Birliği sürecinin de etkisiyle sektörün prim artışını destekleyecek yeni sigortacılık branşlarının devreye girmeye devam etmesi ve yasal düzenlemeler sektörün uzun vadede daha dayanıklı hale gelmesine neden olacaktır sonrasında, finans sektöründeki yapılanma, sigorta şirketlerini de disiplin altına alarak yasal düzenlemelerle sektörün güçlenmesine yönelik adımlar atılmasına neden olmuştur Zayıf Yanlar ve Tehditler: - İç siyasete bağlı dalgalanmalar ve dönemsel krizler, sektörün ekonomideki daralmadan daha sert etkilenmesine yol açmaktadır - Teknik karlılığın düşük olmasının yanı sıra düşen faiz oranları ile mali gelirlerin gelir tablosu tarafını yeterince desteklememesi finansal açıdan zayıf sonuçlar elde edilmesine neden oluyor - Yoğun rekabetin yaşandığı oto sigortalarının toplam prim üretimi içerisinde büyük oranda pay almasına karşılık bu branşın zarar üretim noktası olması - Türkiye de sigortacılık anlayışının henüz yerleşmemiş olması

4 ġġrket 1925 yılında kurulan Türkiye nin ilk sigorta Ģirketi... Türkiye nin ilk sigorta şirketi olarak 1925 yılında İş Bankası öncülüğünde kurulan Anadolu Sigorta, son beş yıldır sektörde prim üretiminde lider konumda bulunuyor. Şirketin ortaklık yapısı şu şekildedir; %35.5 ile İş Bankası, %21.8 ile Milli Reasürans ve %42.7 kısım ise diğer. Anadolu Sigorta nın iştirakleri sırasıyla %20 lik pay ile Anadolu Hayat, %4.77 ile İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, %0.89 ile TSKB, %6.67 ile İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı dır. Anadolu Sigorta, Türkiye de 10 adet bölge ofisi ve Kuzey Kıbrıs taki temsilciliği ile tane acenta, 866 tane İş Bankası şubesi ile hayat dışı branşta prim üretimi yapmaktadır. Anadolu Sigorta 2008/06 verilerine göre, tüm sektör firmaları arasında yangın branşında 3., nakliyatta 1., kazada 2., KMA da 3., mühendislikte 2., sağlıkta 3., ferdi kazada 3. Sırada yer almaktadır. Şirketin en yakın takipçisi, 639 milyon YTL prim üretimi ve yangın, kaza, KMA braşlarında sektör 1. olan Axa Oyak şirketidir. Buna karşılık şirket aşağıdaki tablolardan da görüleceği üzere, IMKB de işlem görmekte olan pekçok elementer branş sigorta firması arasında birinci sırada yer almaktadır. (Pazar payı ve prim üretimine ilişkin veriler Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği nden alınmıştır)

5 ġirket, son beģ yıldır prim üretiminde lider... Son beş yıldır hayat dışı branş prim üretiminde sektörü birinci tamamlayan Anadolu Sigorta 2008/06 döneminde Axa Oyak ın ardından ikinci sırada bulunuyor. Şirketin müşteri portföyünün ağırlıklı olarak kurumsal şirketlerden oluşması ve bu şirketlerin vergi avantajı nedeniyle poliçe yenilemelerini son çeyrekte yapmayı tercih etmeleri, prim üretiminin son çeyrekte yoğunlaşmasına neden olmaktadır. Bu bağlamda, 2007 yılı prim üretimini 1 milyar YTL sınırını aşarak tamamlayan şirketin 2008 yılı sonunda da prim üretimini 1.2 milyar YTL civarında tamamlaması muhtemel görünmektedir % 13.00% 12.00% 11.00% 10.00% ĠĢ Bankası Ģubelerinden sağlanan prim üretimini arttırmayı hedefliyor... Şirketin prim üretimi kaynaklarına bakıldığında; İş Bankası şubeleri %14, profesyonel acenteler %78 ve direkt ve endirekt satışlar ise %8 ile pay almaktadır. Sektörün satış kanallarına baktığımızda ise; banka şubelerinin %11, acentelerin %72, direkt ve endirekt satışlar ise %17 olduğunu görmekteyiz. Şirketin orta vadedeki stratejik hedeflerinin arasında İş Bankası şubelerine sadece sigorta hizmeti verecek çalışanlar yerleştirip Banka şubelerindeki prim üretimi payının arttırılması yer almaktadır ve Anadolu Sigorta bu projeyi 2007 yılından itibaren uygulamaya geçirmiştir. Prim üretiminde kaza branģı %38 ile 1. sırada... Prim üretiminde branş dağılımına baktığımızda Anadolu Sigorta nın sırasıyla kaza (%38.0), KMA (%15.9), yangın (%15.3) ve sağlık (%11.5) branşlarına odaklandığını görüyoruz. Prim üretiminin %38 ini oluşturan kaza ve %11.5 ini oluşturan sağlık branşlarının yüksek riskli ve karlılığı düşük branşlar olmasına karşılık şirketin aldığı önlemler teknik karlılığının önceki yıllara göre daha düşük seviyede olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. 9.00% 8.00% 7.00% 6.00% 8.65% 12.52% Anadolu Sigorta'nın PAZAR PAYI 11.51% 12.57% 11.98% 12.80% 12.43% 12.23% 10.65% 2003/ / / / / / / / /06

6 MALĠ ANALĠZ YORUMU: Nakit varlıkların 578 milyon YTL si vadeli mevduatta... Nakit ve nakit benzeri varlıklarında yılsonuna göre %26 oranında büyüme yaşayan şirketin bankalar nezdinde 578 milyon YTL düzeyinde vadeli mevduatı bulunmaktadır. Bu tutarın sadece 9,1 milyon YTL lik kısmı döviz cinsindendir. Şirketin likidite durumu vade yapısı olarak incelendiğinde, vadelerine ayrılabilen varlık ve yükümlülüklerinin varlıklar lehine dengeli olduğu görülmektedir. Cari varlıklar içinde %17 oranında paya sahip olan finansal varlıklarda 2007 yıl sonuna göre önemli gelişme yaşanmamıştır. Finansal varlıklarının dağılımı incelendiğinde 174,6 milyon YTL DİBS portföyü olduğu, bu tutarın %58 inin ise vadeye kadar elde tutulacak finansal varlıklar olduğu görülmektedir. Şirketin ayrıca 35,3 milyon YTL düzeyinde hisse senedi portföyü bulunmaktadır. Eylül ayı sonu itibariyle 54,3 milyon YTL döviz varlıkları, 30,6 milyon YTL de döviz yükümlülüğü bulunan şirketin net döviz pozisyonu 23,7 milyon YTL düzeyinde olup ağırlıklı olarak dolar cinsindendir. Ticari alacaklarının %10 u Ģüpheli alacak cinsinden 30 Eylül 2008 tarihi itibariyle 483,8 milyon YTL olan ticari alacakların 50,5 milyon YTL si şüpheli alacak olarak sınıflanmıştır. Söz konusu alacak tutarının 4 milyon YTL si teminatlı olmakla birlikte, teminatlı kısım dahil tüm tutar için şüpheli alacak karşılığı ayrılmıştır. Şirketin esas faaliyetlerinden alacaklarında yıl sonuna göre %10 oranında azalış yaşanmıştır. Mevcut özsermayesi normalin 225 milyon YTL kadar üzerinde Sigorta şirketlerinin mevcut yükümlülükleri ile potansiyel riskleri nedeniyle oluşabilecek zararlarına karşı yeterli miktarda özsermaye bulundurmalarını gerekli kılan tabliğ gereği, yapılan hesaplama sonucunda 2008 Haziran dönemi itibariyle mevcut öz sermayesinin hesaplanan sermaye gereksiniminin yaklaşık 225 milyon YTL tutarı kadar üzerinde olduğu görülmektedir. BranĢ bazında risk ağırlığı sektörde de olduğu gibi kara araçlarında Şirketin fiilen gerçekleşmiş tahmini tazminat bedelleri ile gerçekleşmiş ancak rapor edilmemiş tazminat bedellerinden oluşan net toplam hasar yükümlülüğü ilk 9 aylık dönemde 212,7 milyon YTL düzeyindedir. Toplam hasar yükümlülüğünün %73 ü YTL cinsi olup, bakiye tutar ağırlıklı olarak dolar cinsindendir. Branşlar bazında sigortacılık riski yoğunlaşması incelendiğinde ilk sırada %62 oranında kara araçları ile ilişkin yükümlülüklerin yer aldığı görülmektedir. Bunu yaklaşık %9 ile genel sorumluluk, %8,8 ile yangın ve doğal afetler ve %6,8 ile sağlık branşı izlemektedir. Şirketin son beş yıl itibari ile ayırdığı muallak tazminat karşılığının, bu karşılıkların konusu olan dosyalara ilişkin olarak tüm gider payları da dahil olmak üzere fiilen ödemiş olduğu tazminat bedeli toplamına oranını gösteren muallak yeterlilik oranlarına bakıldığında branşlar bazında aritmetik ortalamalarının %95 in üzerinde olması faaliyetlerinde optimizasyonu sağladığına ilişkin önemli bir göstergedir. Brüt prim gelirinin azalmasına karģılık teknik karlılık artıyor Yılın ilk 9 aylık döneminde şirketin brüt prim geliri 2007 yılı aynı dönemine göre %2,9 oranında azalarak 846 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin teknik karlılığı ön plana alan yeni stratejisi doğrultusunda kaza, sağlık, makine montaj, ferdi kaza ve yangın branşlarında geçen yıla göre bir azalış yaşanırken, yüzdesel olarak en büyük artışı %87 ile toplam içindeki payı çok düşük olan kredi branşı gerçekleştirmiştir. Şirketin toplam teknik gelirleri içinde %48,9 oranında payı bulunan kaza branşında prim üretimi %11,2 düzeyinde azalarak 368 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Teknik gelirler içinde kaza branşını %14,2 lik payla sağlık, %13,5 lük payla oto mali sorumluluk ve %9,5 lik payla yangın branşı izlemektedir. Ocak-Eylül döneminde teknik gelirlerde geçen yılın aynı dönemine göre %3,4 oranında yükselerek 672,7 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin brüt primlerden reasürör paylarının düşülmesi ile bulunan net sigorta prim gelirleri Ocak-Eylül 630,9 milyon YTL tutarında gerçekleşmiştir. Net sigorta prim gelirlerinde ilk sırayı kara araçları almaktadır. Bu grubu hastalık sağlık branşı ile kaza branşı izlemektedir. Prim üretiminde %38 payı olan kaza branģı hasar ödemelerinde de ilk sırada Ocak-Eylül 2008 döneminde brüt hasar ödemelerinde geçen yılın aynı dönemine göre %2,3 oranında artış yaşayan şirket 452,7 milyon YTL si konservasyonundan olmak üzere, 525 milyon YTL lik hasar ödemesi yapmıştır. Prim üretimindeki ağırlıklı konumu nedeniyle hasar ödemelerinde ilk sırayı yine 245,7 milyon YTL ile kaza branşı almıştır. Oransal artış olarak incelendiğinde ise hasar ödemelerinde en büyük artış %1070 ile dolu ve hayvan hayat branşlarında olup, bunu %71,4 ile nakliyat, %31 ile oto mali sorumluluk branşları izlemektedir. Kombine hasar/prim oranı geçen yılın aynı dönemine göre 2,4 puan artarak %76,0 dan %78,4 e çıkmıştır. Bu artışın en önemli etkenleri 2008 yılında kazanılmış prim hesabında komisyonların dikkate alınmaması ve bu yıl içerisinde ayrılmaya başlanan devam eden riskler karşılığının hesaplama içinde yer almasıdır. Komisyonlar hesaba katıldığında söz konusu oran 2008 yılı için % 72,3 olarak gerçekleşmektedir. Devam eden riskler karşılığı kalemi de hariç tutulduğunda ise oran % 71,0 e gerilemektedir.

7 %7.3 artan teknik giderlerin %79 unu gerçekleģen hasarlar oluģturuyor Ocak-Eylül 2008 döneminde şirketin teknik giderleri geçen yıla göre %7,3 oranında artışla 593 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Teknik giderler toplamının yaklaşık %79 luk kısmını gerçekleşen hasarlar oluşturmakta olup, gerçekleşen hasarlar içinde en yüksek payı %50 lik oranla kaza branşı almaktadır. Kaza branşını %21 lik oranla faaliyet giderleri izlemektedir. Teknik kar geçen yıla göre %99 artarak 80.4 milyon YTL ye yükseldi Şirketin ilk 9 aylık dönemde brüt teknik karlılığı geçen yılın aynı dönemine göre %99 oranındaki artışla 80,4 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. 69 milyon YTL tutarında teknik branşlara dağıtılan genel giderlerin yanında 68,3 milyon YTL tutarında teknik branşlara dağıtılan yatırım geliri sonucunda net teknik kar geçen yıla göre yaklaşık 7 kat artış göstererek 79,7 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Net yatırım gelirlerindeki artıģ ağırlıklı olarak mevduat faiz geliri ve iģtirak temettü gelirinden oluģuyor 2007/9 dönemi ile kıyaslandığında net yatırım gelirlerinde 8,8 milyon YTL den 39,2 milyon YTL ye yaşanan belirgin artış özellikle mevduat faiz reeskont gelirleri (68,6 milyon YTL), iştiraklerden elde edilen temettü gelirleri (17,2 milyon YTL) ile finansal varlıklardan elde edilen gelirlerden (26,5 milyon YTL) kaynaklanmıştır. Ayrıca Haziran ayı başında Azerbaycan da faaliyette bulunan iştiraki Günay Anadolu Sigorta nın 1,4 milyon dolara satılması ile de şirket 665 bin YTL satış kazancı elde etmiştir. Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş nin içsel kaynaklardan yaptığı sermaye arttırımı nedeniyle elde edilen bedelsiz hisse senedi tutarı 14,2 milyon YTL olup, temettü gelirlerinde gösterilmiştir. Ağustos ayı sonu verilerine göre hayat dışı sigortada %11 pazar payı ile lider olan şirket, üç yıldır devam eden yeniden yapılanma sürecinin sonuçlarını almaya başladığı ve pazar payı ile büyümeden ziyade karlılık odaklı anlayışının mali tablolarına yansıdığı görülmektedir. Diğer taraftan sektörde hızlanan satın almaların, yeni şirket değerlemeleri ortaya çıkardığı bu ortamda 500 milyon YTL civarındaki net nakit pozisyonuna ek olarak güçlü iştirak yapısı gözönüne alındığında şirketin potansiyeli ortaya çıkmaktadır. DEĞERLEME Anadolu Sigorta nın değerlemesini yaparken sektörde yer alan şirketlerin yılları arasında yapılan satış verilerinin kullanılmasının uygun olduğunu düşündük. Bu dönemde satışı yapılan ve aşağıdaki tabloda yer alan şirketlerin (İsviçre sigorta, Başak sigorta, Garanti sigorta, Axa Oyak vb) satışın yapıldığı dönemdeki Piyasa Değeri (satış fiyatı) / Pazar Payı rasyolarını kullanarak Anadolu Sigorta için piyasa değeri hesabı yaptık. Anadolu Sigorta yı defter değerine göre değerlediğimizde piyasa değerini 428 milyon $, net aktif varlıkları ile değerlediğimizde 409 milyon $, benzer şirket satışlarına göre değerlediğimizde ise 487 milyon $ olarak hesaplıyoruz. Bu üç değerlemeyi sırasıyla % olarak ağırlıklandırdığımızda ise Anadolu Sigorta için 438 milyon $ hedef piyasa değerine ulaşıyoruz. Anadolu Sigorta nın 224 milyon $ olan güncel piyasa değeri ile %141 lik yükseliş potansiyeli taşıması ve sektöre ilişkin uzun vadeli olumlu bakış açımız nedeniyle hisseye yatırım yapılabileceğini düşünüyor ve AL tavsiyesi veriyoruz. Buna karşılık Ģirket ziyareti yaparak firma yetkilileri ile görüģme yapmamıģ olduğumuzu da hatırlatır, bu çalıģmanın sadece bilgi notu kapsamında değerlendirilmesini tavsiye ederiz..

8 TEKNĠK ANALĠZ YORUMU: 2003 yılı Temmuz ayından 2007 yılı Eylül ayına kadar uzun vadeli yükseliş trendi izleyen hisse, 2006 yılında 2,05 seviyesinde tarihi zirvesini yapmıştır yılı Temmuz ayından itibaren ise yeni bir trende başlayan hisse kademeli olarak düşüşüne devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta başında 0,69 seviyesinde dip yapan hissenin özellikle son iki gündür işlem hacmi artışı ile birlikte yukarı yönlü hareketlendiği görülmektedir. Endeks bazında incelendiğinde ise, değer kaybı diğer hisselere kıyasla endeksin altında gerçekleşen Anadolu Sigorta nın 2008 yılı başından bu yana orta vadeli yükselen bir trend izlediği görülmektedir. TL bazındaki zayıf görünümüne karşın, sert düşüşlerden ziyade kademeli bir trend izleyen hissenin endeks bazındaki güçlü konumu ise dikkat çekicidir. Bu nedenle piyasadaki olumlu görünümün devam etmesi durumunda hissenin TL bazında görülen alçalan trendini tamamlaması ve yükseliş yönünde yeni bir trende başlaması olasıdır. Ancak, son birkaç gündür birçok hissede yaşanan gap bırakarak meydana gelen toparlanma çabalarının yeni trendin uzun vadeli olması açısından önemli bir risk unsuru olduğu söylenebilir. Hissenin, trend dönüşümü yaşaması ve yükselişine devam etmesi durumunda kısa vadeli bir taban oluşturduktan sonra - düşüş trendinde yaşadığı gibi- kademeli bir şekilde hareket etmesi özellikle 1,20-1,30 aralığındaki direnç bölgesinin yeniden test edilmesine imkan verebilir. Kısa vadeli teknik göstergeler de hisse ile uyumlu bir seyir izleyerek yükselişi onaylamaktadır. Momentum un tam referans çizgisi direncinde oluşu ve RSI ile CCI ın yükseliş eğimlerinin yavaşlaması hissede yukarı yönlü hareketin hızını biraz kesebilir. 0,70-0,78 aralığında uzun vadeli pozisyon açılabileceğini düşündüğümüz hisse için 0,88-0,92-0,95-1,00-1,06 kısa vadeli dirençler olup, aşılması halinde 1,20 ve 1,30 seviyeleri de hedef konumundadır. Hisse için önemli destekler 0,68-0,62 seviyelerinde bulunmaktadır.

9 ÖZET BĠLANÇO ve GELĠR TABLOSU ()

Sigorta Sektör Raporu- Nisan 2006

Sigorta Sektör Raporu- Nisan 2006 Katedilecek daha çok yol var...! Sektöre Genel Bakış... Yurdışı ve özellikle de gelişmiş ülkelerdeki durum incelendiğinde sigortacılık sektöründeki büyümenin ekonomik refah düzeyi ve toplumdaki sigorta

Detaylı

Anadolu Sigorta. 3Ç 2004 sonuçları. 26 Ekim 2004 HSBC

Anadolu Sigorta. 3Ç 2004 sonuçları. 26 Ekim 2004 HSBC 26 Ekim 24 HSBC Anadolu Sigorta Tavsiyemiz Al İMKB-1 Relatif Önceki tavsiye Al 3Ç 24 sonuçları Prim Üretimi Net Teknik Kar Mali Kar Net Kar F/K F/DD F/BP* F/NP* ($mn) ($mn) ($mn) ($mn) (x) (x) (x) (x)

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. Fiyat Tespit Raporu Değerlendirme Raporu

AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. Fiyat Tespit Raporu Değerlendirme Raporu AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. Fiyat Tespit Raporu Değerlendirme Raporu Bu değerlendirme raporu Piyasası Kurulu nun 22/06/2013 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Seri: VII 128.1 numaralı Pay Tebliği

Detaylı

Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş.

Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş. Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş. 01 NİSAN 2009 1 Temel Ekonomik Göstergeler 2 Temel IMKB Verileri 3 Mart Ayı Hisse Getirileri 120.0 110.0 Önerilen HİSSE Portföyü - IMKB Karşılaştırması

Detaylı

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SAN. ve TİC. A.Ş.

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SAN. ve TİC. A.Ş. Halka Arz Bilgi Notu KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SAN. ve TİC. A.Ş. HALKA ARZ BİLGİLERİ Halka Arz Tarihi 20-21 Ocak 2011 Halka Arz Fiyat Aralığı Halka Arz Şekli Piyasa Değeri (TL) Halka Arz Büyüklüğü

Detaylı

Global MD Portföy Yönetimi A.Ş. Haftalık Yatırım Stratejisi 02 Ocak 2018

Global MD Portföy Yönetimi A.Ş. Haftalık Yatırım Stratejisi 02 Ocak 2018 Global MD Portföy Yönetimi A.Ş Haftalık Yatırım Stratejisi 02 Ocak 2018 1 2 Güncel Makro Ekonomik Veriler Büyüme: +11.1% (3Ç17 yıllık) Türkiye ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı

Detaylı

Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş.

Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş. Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş. 01 ARALIK 2008 1 Temel Ekonomik Göstergeler 2 Temel IMKB Verileri 3 Aralık Ayında Neler Olacak? FED (16 Aralık), ECB (4 Aralık), BoJ (19 Aralık)

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu 31 Mart 2015 İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu YÖNETİM KURULU CANER ÇİMENBİÇER HAKAN ARAN

Detaylı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ARAŞTIRMA DEPARTMANI Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2003 yılında iştiraki olduğu TOKİ ile toplu konut hamlesine başlayan Emlak GYO nun 2003 yılından 2011'in

Detaylı

TSKB 21 Ekim Kur Riskine Karşı Güvenli Liman

TSKB 21 Ekim Kur Riskine Karşı Güvenli Liman OYAK YATIRIM Şirket Raporu TSKB 21 Ekim 2016 Kur Riskine Karşı Güvenli Liman TSKB kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve danışmanlık alanlarında faaliyet göstermektedir. Banka kurumsal bankacılık

Detaylı

BİREYSEL PORTFÖY YÖNETİMİ

BİREYSEL PORTFÖY YÖNETİMİ BİREYSEL PORTFÖY YÖNETİMİ BİREYSEL PORTFÖY YÖNETİMİ DÖNEMSEL GETİRİ TABLOSU 31.12 31.12.2014 VE 28.11.2014-31.12.2014 DÖNEMİ GRUPLAR MEVDUAT PORTFÖY (MEVDUAT GRUBU) % 100 KYD 1 Aylık Mevduat Endeksi BİRİKİM

Detaylı

Türkiye Bankacılık Sistemi 1, 2 Eylül 2007

Türkiye Bankacılık Sistemi 1, 2 Eylül 2007 Türkiye Bankacılık Sistemi 1, 2 Eylül 27 Eylül 27 İtibariyle Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler 1. Genel Değerlendirme Bankacılık sistemi, Temmuz 27 de gerçekleşmiş olan genel seçimler öncesi, likit varlıklarını

Detaylı

1Ç08 finansallarında öne çıkan gelişmeler:

1Ç08 finansallarında öne çıkan gelişmeler: Akbank, birinci çeyrek konsolide BDDK finansallarını açıkladı. Buna göre 1Ç08 de Akbank ın net karı yıllık bazda %61 artarak 720mn YTL olarak gerçekleşti. Bankanın özsermaye getirisi ise 30.2% oldu. Bununla

Detaylı

TURCAS PETROL A.Ş. 2.55 den işlem gören Turcas Petrol için hedef fiyatımız %21 lik yükseliş potansiyeli ile 3.10 dur.

TURCAS PETROL A.Ş. 2.55 den işlem gören Turcas Petrol için hedef fiyatımız %21 lik yükseliş potansiyeli ile 3.10 dur. 09.02.2012 TURCAS PETROL A.Ş. Yeni Gelişmeler ve 2012 Beklenti; Turcas Petrol ün faaliyet gösterdiği ve sürekli yatırım yaptığı enerji sektörü 2011 yılında Türkiye de en fazla büyüyen sektörlerden biri

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 27 Ekim 20 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde düşen petrol fiyatlarının makro dengelere olumlu etkisi ve global hisse piyasalarında olumlu seyir paralelinde tepki yükselişi

Detaylı

TR: Ödemeler Dengesi, Temmuz 16

TR: Ödemeler Dengesi, Temmuz 16 TR: Ödemeler Dengesi, Temmuz 16 milyar USD 1 0-1 -2-3 -4-5 -6 Ocak 15 Şubat 15 Cari İşlemler Hesabı Mart 15 Nisan 15 Mayıs 15 Haziran 15 Temmuz 15 Ağustos 15 Eylül 15 Ekim 15 Cari İşlemler Hesabı (6 Ay

Detaylı

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı.

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı. 31 Mart 2019 İçindekiler Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Caner Çimenbiçer Hasan Hulki Yalçın

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk yarısını geride bırakırken piyasalardaki olumlu havanın sorgulanmaya başladığını söyleyebiliriz. Amerika kanadında Aralık ayında sürpriz bir iyileşme gözlenen tarım dışı istihdam

Detaylı

DESPC AL Hedef Fiyat: 2,70TL 14 Haziran 2013

DESPC AL Hedef Fiyat: 2,70TL 14 Haziran 2013 Düşük çarpanlar ve yüksek temettü verimliliği, piyasa üzerinde getiri beklentimizi destekliyor Bilgi Teknolojileri (BT) tüketim malzemeleri sektörünün önemli oyuncularından olan Şirket, toner-mürekkep

Detaylı

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı.

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı. 31 Mart 2018 İçindekiler Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Caner Çimenbiçer Hasan Hulki Yalçın

Detaylı

TTKOM 2Ç 2014. EKLE Hedef Fiyat: 7,00 TL 22.07.2014

TTKOM 2Ç 2014. EKLE Hedef Fiyat: 7,00 TL 22.07.2014 TTKOM 2Ç 2014 Türk lirasının euro ve dolar karşısındaki değer kazancı net kara olumlu yansımıştır. Türk Telekom yılın ikinci çeyreğinde 801 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam, geçen sene aynı dönemde

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu FAALİYET RAPORU 31 Mart 2014 İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu 2 YÖNETİM KURULU CANER

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 10 Kasım 2014 1 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde geçtiğimiz hafta 81,000 seviyesine

Detaylı

TTKOM 02.08.2013. Endekse Göre Getiri. TTKOM 30.06.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları

TTKOM 02.08.2013. Endekse Göre Getiri. TTKOM 30.06.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları TTKOM 02.08.2013 TTKOM 30.06.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları 2013 yılı ikinci çeyreğinde SMM deki kötüleşmeye TL deki değer kaybıyla oluşan yüksek finansal giderlerin de eklenmesi, net karın önemli

Detaylı

11.12.2013 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

11.12.2013 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 11.12.2013 CARİ İŞLEMLER DENGESİ Ekim ayı cari işlemler açığı piyasa beklentisi 2,9 Milyar dolar eksiyken, veri beklentilere paralel 2,89 milyar dolar açık olarak geldi. Ocak-Ekim arasındaki 2013 cari

Detaylı

TÜRK TELEKOM 2Ç15 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 2Ç15 Sonuçları 08.08.14 08.09.14 08.10.14 08.11.14 08.12.14 08.01.15 08.02.15 08.03.15 08.04.15 08.05.15 08.06.15 08.07.15 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 7 Ağustos 2015 TÜRK TELEKOM 2Ç15 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

Merkez Bankası, 2013 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı; rapora göre, 2013 yıl sonu enflasyon tahmini değiştirilmeyerek %5,30 olarak korundu.

Merkez Bankası, 2013 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı; rapora göre, 2013 yıl sonu enflasyon tahmini değiştirilmeyerek %5,30 olarak korundu. Fon Bülteni OCAK 3 Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve binden fazla çalışanı ile hayat sigortası,

Detaylı

YAPI KREDİ BANKASI 3Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 5,20TL

YAPI KREDİ BANKASI 3Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 5,20TL ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 31 Ekim 2014 YAPI KREDİ BANKASI 3Ç2014 Sonuçları Öneri: TUT Hedef Fiyat: 5,20TL HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr Yapı Kredi Bankası 3Ç2014

Detaylı

TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları 27.07.16 27.08.16 27.09.16 27.10.16 27.11.16 27.12.16 27.01.17 27.02.17 27.03.17 27.04.17 27.05.17 27.06.17 27.07.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 28 Temmuz 2017 TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı.

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı. 31 Mart 2017 İçindekiler Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Caner Çimenbiçer Hakan Aran İlhami

Detaylı

ALAN YATIRIM. Tüpraş 3Ç 2006 Sonuçları Hedef PD: 5,050 Mn US$ 2Kasım Alan Yatırım Araştırma 1

ALAN YATIRIM. Tüpraş 3Ç 2006 Sonuçları Hedef PD: 5,050 Mn US$ 2Kasım Alan Yatırım Araştırma 1 ALAN YATIRIM 2Kasım 2006 Tüpraş 3Ç 2006 Sonuçları AL Hedef PD: 5,050 Mn US$ Rafineri Marjlarındaki Artış Karlılığı Olumlu Etkiledi Global anlamda petrol talebinin artmaya devam etmesi ve dünya rafinaj

Detaylı

1Y08 finansallarında öne çıkan gelişmeler:

1Y08 finansallarında öne çıkan gelişmeler: Akbank, 1Y08 BDDK konsolide finansallarını açıkladı. Buna göre 1Y08 de Akbank ın net karı yıllık bazda %1 artarak 1,215mn YTL (990mn ABD$) olarak açıklandı. Bankanın özsermaye getirisi ise %24.2 oldu.

Detaylı

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ Ocak ayı cari işlemler açığı piyasa beklentisi olan -5,2 Milyar doların altında -4,88 milyar dolar olarak geldi. Ocak ayında dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre

Detaylı

Bankacılık Sektörü Genel Görünüm Ağustos 2018

Bankacılık Sektörü Genel Görünüm Ağustos 2018 Bankacılık Sektörü Genel Görünüm Ağustos 20 02 Ekim 20 Salı Analist: Tuğba SAYGIN Tel: +90 212 403 41 31 e- posta: tugba.saygin@vakifyatirim.com.tr Bankaların net dönem karı Ağustos ta %1,2 azaldı 20 yılı

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

FİNANS PORIFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU

FİNANS PORIFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU FİNANS PORIFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2018 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere ilişkin Rapor Finans

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bugün takip edilecek önemli ekonomik gelişmelerde Avrupa seansında Almanya Toptan Satış Fiyat Endeksi, Türkiye Cari Hesapları, İngiltere Ortalama Gelir Endeksi, İşsizlik Başvuruları ve

Detaylı

Bankacılık Aylık Görünüm

Bankacılık Aylık Görünüm COVERAGE KICKOFF ENKA Insaat January 14, 2015 Bankacılık Aylık Görünüm Manşet rakamlar dengeli; kamu bankalarında zayıf, özellerde güçlü görünüm 3 Temmuz 2018 Mayıs ayı manşet rakamları, zayıf nisan ayı

Detaylı

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 2015 Yılı I. Dönem Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER Başlık... Sayfa

Detaylı

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARININ İSKONTO / PRİM TABLOLARI

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARININ İSKONTO / PRİM TABLOLARI 4 Ocak 2011 GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARININ İSKONTO / PRİM TABLOLARI (GÜNCEL) Piyasa Değeri Sermaye Net Aktif Değer (39.2010) Birim Pay Değeri IMKB Fiyatı (03.011) İskonto / Prim Oranı 1 Hafta 1 Ay

Detaylı

İŞ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 6,40TL

İŞ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 6,40TL ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 12 Ağustos 2014 İŞ BANKASI 2Ç2014 Sonuçları Öneri: EKLE Hedef Fiyat: 6,40TL HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr İş Bankası nın 2Ç2014'teki Karı Çeyreksel Bazda %1,7 Artmasına Rağmen

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 18 Ağustos 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 18 Ağustos 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 18 Ağustos 2014 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde 84,500 seviyelerinden başlayan düşüş eğilimi; yükselen enflasyon beklentileri, kredi derecelendirme kuruluşlarının

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu 30 Eylül 2014 İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu YÖNETİM KURULU CANER ÇİMENBİÇER AHMET

Detaylı

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları 18.02.16 18.03.16 18.04.16 18.05.16 18.06.16 18.07.16 18.08.16 18.09.16 18.10.16 18.11.16 18.12.16 18.01.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 20 Şubat 2017 TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

Global MD Portföy Yönetimi A.Ş. Haftalık Yatırım Stratejisi 15 Ocak 2018

Global MD Portföy Yönetimi A.Ş. Haftalık Yatırım Stratejisi 15 Ocak 2018 Global MD Portföy Yönetimi A.Ş Haftalık Yatırım Stratejisi 15 Ocak 2018 Global Görünüm Global tarafta ana odak noktası büyüme olarak ön plana çıkmaktadır. Jeopolitik risk unsurlarına ilişkin olumsuz haber

Detaylı

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 20.06.2012 Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Sinpaş GYO nun 1Ç2012 satış gelirleri 2011 in aynı çeyreğine göre yüzde 71,67 artarak 126 milyon TL gerçekleşmiştir. GYO yılın ilk çeyreğinde 398 konut

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014 Endeks 30 Nisan Kontratı Kapanış 87,225 Hacim (Bin TL) Değişim -1,61% 1.586.953 Geçen haftayı satış ağırlıklı kapatan endeks kontratlarının, yeni haftaya da zayıf başlamasını beklemekteyiz. Haftaya başlarken

Detaylı

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI ARALIK 14 Güncel Ekonomik Veriler Büyüme Oranı(Yıllık) Cari Açık/GSYİH 6,61% İşsizlik oranı(yıllık) 10,10% Enflasyon(TÜFE/Yıllık) 9,15% GSMH(milyar USD) 819,9 Kişi Başı Milli Gelir (USD) 10.800 Güncel

Detaylı

YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 21 Aralık 2017

YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 21 Aralık 2017 Euro yükselişine ara verdi Hafta ortasını yüzde 0.32 artışla tamamlayan Euro/dolar sözleşmesinde, işlem hacmi bir önceki güne göre %1 gerileyerek 201 bin kontrat olarak kaydedildi. Son üç gündür izlenen

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015 Haftalık Piyasa Beklentileri 16 Mart 2015 1 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 Kas 14 Ara 14 Oca 15 Şub 15 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde Ocak sonunda başlayan düşüş eğilimli

Detaylı

Aksa Enerji Üretim A.Ş.

Aksa Enerji Üretim A.Ş. 04.05.2012 Aksa Enerji Üretim A.Ş. Kış şartlarının zor geçmesi ve Kapasite artırımı ile satışlarda %44 artış; Aksa Enerji 1.542 MW olan kurulu gücünü %32 arttırarak 2011 sonunda 2.036 MW a yükseltti. Şirket

Detaylı

Finans dışı şirketlerin YP cinsi borçlanmaları ilk çeyrekte yavaşladı

Finans dışı şirketlerin YP cinsi borçlanmaları ilk çeyrekte yavaşladı 3/11 9/11 3/12 9/12 3/13 9/13 3/14 9/14 3/15 9/15 3/16 9/16 3/17 2/14 4/14 6/14 8/14 1/14 2/15 4/15 6/15 8/15 1/15 2/16 4/16 6/16 8/16 1/16 2/17 26 Mayıs 217 Finans dışı şirketlerin YP cinsi borçlanmaları

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Günlük Bülten. 17 Mayıs Piyasa Yorumu

Günlük Bülten. 17 Mayıs Piyasa Yorumu Günlük Bülten 17 Mayıs 2017 Piyasa Yorumu Dün gün boyunca alıcılı seyir izleyen BİST-100 endeksi günü %0,6 değer artışıyla 96.162 seviyesinden kapattı. Banka ve holding hisselerinin pozitif yönde ayrıştığını

Detaylı

TR: Ödemeler Dengesi, Haziran 16

TR: Ödemeler Dengesi, Haziran 16 11.8.216 11:41 TR: Ödemeler Dengesi, 1-1 -2-3 -4-5 Cari İşlemler Hesabı Cari İşlemler Hesabı (6 Ay Ort.) -2-25 -3-35 -4-45 -5 Cari İşlemler Hesabı (12 Ay Kümülatif) DenizBank Özel Bankacılık Grubu/TCMB

Detaylı

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR

EKONOMİK ARAŞTIRMALAR EKONOMİK ARAŞTIRMALAR 16 Kasım2018 YÖNETİCİ ÖZETİ İşsizlik oranı Ağustos ayında Temmuz ayına göre 0,3 puan artarak %11,1 seviyesine yükseldi. Piyasaların beklentisi % 11,2 seviyesindeydi. 2018 yılı Ekim

Detaylı

PERFORMANS & FİNANSAL SONUÇLAR 9A18

PERFORMANS & FİNANSAL SONUÇLAR 9A18 PERFORMANS & FİNANSAL SONUÇLAR 9A18 26 Ekim 2018 1 Performans & Finansal Sonuçlar 9A18 Bizi Tanıyın Sermaye Piyasaları Finansal Sonuçlar Bizi Tanıyın Ortaklık Yapısı Faaliyetler 2 Aracılık Yatırım Danışmanlığı

Detaylı

Güncel Ekonomik Yorum

Güncel Ekonomik Yorum NİSAN 15 Güncel Ekonomik Yorum Mart ayı finansal piyasalar açısından son derece oynak bir seyir izlemiştir. Yurtdışı piyasalarda ABD tarafında FED in(amerika Merkez Bankası) faiz arttırımını ne zaman yapacağı

Detaylı

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş.

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. 1. Amaç Bu rapor Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarih ve 5/143 sayılı ilke kararına dayanılarak, TSKB A.Ş. tarafından Alternatif Yatırım A.Ş. nin hazırladığı Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. (Avivasa,

Detaylı

Dış Borç İstatistikleri

Dış Borç İstatistikleri Dış Borç İstatistikleri Son dönem içerisinde yaşanan küresel türbülansın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler nezdinde farklı yansımalara neden olduğu görülüyor. Genel olarak ABD dolarının değer kazanım

Detaylı

EKONOMİK GÖSTERGELER

EKONOMİK GÖSTERGELER EKONOMİK GÖSTERGELER 1. özel SEKTÖRÜN YURTDIŞINDAN SAĞLADIĞI KREDİLER 2. HANE HALKI İŞGÜCÜ İSTATİSTİKLERİ 3. KISA VADELİ DIŞ BORÇLARIN GELİŞİMİ 4. SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ Dr. Adem KORKMAZ 1. ÖZEL SEKTÖRÜN

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

ALAN YATIRIM. Ünye Çimento 1Y 2006 Sonuçları Hedef PD: 469 Mn US$ 24 Ağustos Alan Yatırım Araştırma 1. Yüksek Ciro Artışı Karlılığı Yükseltti

ALAN YATIRIM. Ünye Çimento 1Y 2006 Sonuçları Hedef PD: 469 Mn US$ 24 Ağustos Alan Yatırım Araştırma 1. Yüksek Ciro Artışı Karlılığı Yükseltti ALAN YATIRIM 24 Ağustos 2006 Ünye Çimento 1Y 2006 Sonuçları AL Hedef PD: 469 Mn US$ Yüksek Ciro Artışı Karlılığı Yükseltti Ünye Çimento nun 2006 net satışları 64 milyon US$ olarak gerçekleşmiş ve şirketin

Detaylı

QNB FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri

QNB FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri QNB FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 25/04/2012 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 31/12/2018

Detaylı

TR: Ödemeler Dengesi, Ocak 16

TR: Ödemeler Dengesi, Ocak 16 Mart 14 Eylül 14 Mart 15 Eylül 15 Ocak 1 Temmuz 1 Ocak 2 Temmuz 2 Ocak 3 Temmuz 3 Ocak 4 Temmuz 4 Ocak 5 Temmuz 5 Ocak 6 Temmuz 6 Ocak 7 Temmuz 7 Ocak 8 Temmuz 8 Ocak 9 Temmuz 9 Ocak 1 Temmuz 1 1.3.216

Detaylı

Günlük Bülten: Hafif pozitif açılış bekliyoruz. ... 28 Aralık 2015. Makro ve Şirket Haberleri

Günlük Bülten: Hafif pozitif açılış bekliyoruz. ... 28 Aralık 2015. Makro ve Şirket Haberleri Günlük Bülten: Hafif pozitif açılış bekliyoruz.... BIST: Geçtiğimiz haftanın son işlem günlerinde Noel den dolayı endekste işlem hacmi ciddi şekilde düşüş yaşamıştır. Yatay hareketler sergileyen endeks

Detaylı

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Mart 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL*

Yarın, umduğunuz gibi. Ekonomide Son Durum. Fon Bülteni Mart 2013 GSYH. Milli Gelir İşsizlik /$ Milyon TL* Fon Bülteni Mart Yarın, umduğunuz gibi "Güven, saygı, kalite ve şeffaflık" ilkeleriyle yürüyen Aegon, Amerika, Avrupa ve Asya da faaliyet gösteren şirketleri ve binden fazla çalışanı ile hayat sigortası,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu İnci

Detaylı

Euroda yükseliş devam ediyor

Euroda yükseliş devam ediyor Euroda yükseliş devam ediyor CME Euro kontratı bir önceki işlem gününde azalan hacimle birlikte %0.74 değer kazandı. Sözleşme fiyatı bugün saat 09:47'de %0.15 gerilemeyle 1.2525 seviyesinde bulunuyor.

Detaylı

II. MALİ SEKTÖRÜN GENEL YAPISI

II. MALİ SEKTÖRÜN GENEL YAPISI II. MALİ SEKTÖRÜN GENEL YAPISI Türk mali sektörü 27 yılının ilk altı ayında büyümesini sürdürmüştür. Bu dönemde bankacılık sektörüne yabancı yatırımcı ilgisi de devam etmiştir. Grafik II.1. Mali Sektörün

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Aksigorta A.Ş. AKGRT E 27/01/2012 27.01.2012. Yeni Gelişmeler ve 2012 Beklenti;

AKSİGORTA A.Ş. Aksigorta A.Ş. AKGRT E 27/01/2012 27.01.2012. Yeni Gelişmeler ve 2012 Beklenti; 27.01.2012 AKSİGORTA A.Ş. Yeni Gelişmeler ve 2012 Beklenti; Bankacılık sektörü sonrasında en çok yabancı birleşme va satınalmalara tanık olduğumuz sektör sigortacılık sektörüdür. Sektör 2010 yılında reel

Detaylı

GARANTİ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları

GARANTİ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 27 Nisan 2017 GARANTİ BANKASI 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr Garanti Bankası nın 2017 Yılının İlk Çeyreğindeki Net Dönem

Detaylı

Haftalık Teknik Analiz 14 Mart 2016

Haftalık Teknik Analiz 14 Mart 2016 BIST-100 HAFTALIK TEKNİK GÖRÜNÜM Teknik Analiz: BIST-100 endeksinde haftalık hareket bandı 77.150-79.674 aralığında gerçekleşirken, hafta 79.380 seviyesinden %2,84 oranında değer artışıyla tamamlandı.

Detaylı

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARININ İSKONTO / PRİM TABLOLARI

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARININ İSKONTO / PRİM TABLOLARI 25 Ocak 2011 GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARININ İSKONTO / PRİM TABLOLARI (GÜNCEL) Piyasa Değeri Sermaye Net Aktif Değer (39.2010) Birim Pay Değeri IMKB Fiyatı (24.011) İskonto / Prim Oranı 1 Hafta 1 Ay

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk iki haftası dünya ekonomik büyümesine ilişkin iyimser beklentiler petrol fiyatlarını 80.0 dolar/varil üzerine taşıdı. Ocak ayının son haftasına girerken farklı bir tablo ile

Detaylı

TÜRK TELEKOM 3Ç16 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 3Ç16 Sonuçları 22.10.15 22.11.15 22.12.15 22.01.16 22.02.16 22.03.16 22.04.16 22.05.16 22.06.16 22.07.16 22.08.16 22.09.16 22.10.16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 25 Ekim 2016 TÜRK TELEKOM 3Ç16 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu

İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu 31 Mart 2016 İÇİNDEKİLER 1 Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler 2 Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı 3 Faaliyet Raporu YÖNETİM KURULU CANER ÇİMENBİÇER HAKAN ARAN

Detaylı

AKÇANSA ÇİMENTO 2Ç2017 Sonuçları

AKÇANSA ÇİMENTO 2Ç2017 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 22 Ağustos 2017 AKÇANSA ÇİMENTO 2Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr Akçansa nın 2017 Yılının İkinci Çeyreğindeki Net Dönem

Detaylı

Geçtiğimiz Hafta Makroekonomi:

Geçtiğimiz Hafta Makroekonomi: Geçtiğimiz Hafta Makroekonomi: Ağustos ta cari açık USD 2,8 milyar oldu. Bir yandan dış ticaret açığı diğer taraftan turizm fazlası yıllık bazda %13 arttı. Açık yurtiçi bankaların yurtdışındaki mevduatlarını

Detaylı

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI

FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI FONLAR GETİRİ KIYASLAMASI OCAK 15 Güncel Ekonomik Veriler Büyüme Oranı(Yıllık) 4,00% Cari Açık/GSYİH 6,61% İşsizlik oranı(yıllık) 10,10% Enflasyon(TÜFE/Yıllık) 8,17% GSMH(milyar USD) 819,9 Kişi Başı Milli Gelir (USD) 10.800 Güncel

Detaylı

Haftalık Teknik Analiz 22 Şubat 2016

Haftalık Teknik Analiz 22 Şubat 2016 BIST-100 HAFTALIK TEKNİK GÖRÜNÜM Teknik Analiz: BIST-100 endeksinde haftalık hareket bandı 69.436-73.455 aralığında gerçekleşirken, hafta 73.015 seviyesinden %2,93 oranında değer artışıyla tamamlandı.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı.

İçindekiler. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler. Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı. 30 Eylül 2017 İçindekiler Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticilere Ait Bilgiler Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Sermaye Dağılımı Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Caner Çimenbiçer Hakan Aran İlhami

Detaylı

BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net

BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net 09.05.2012 BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net karını geçtiğimiz yılın aynı döneme göre % 13,7 arttırırken, 2,43 milyar

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

2015 HAZİRAN ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞINDAN SAĞLADIĞI KREDİ BORCU GELİŞMELERİ

2015 HAZİRAN ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞINDAN SAĞLADIĞI KREDİ BORCU GELİŞMELERİ HAZİRAN ÖZEL SEKTÖRÜN YURT DIŞINDAN SAĞLADIĞI KREDİ BORCU GELİŞMELERİ 13 Ağustos Özel Sektörün Yurt Dışından Sağladığı Kredi Borcuna ilişkin yılı ikinci çeyrek verileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Detaylı

ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları May 15 Haz 15 Tem 15 Ağu 15 Eyl 15 Eki 15 Kas 15 Ara 15 Oca 16 Şub 16 Mar 16 Nis 16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 12 Mayıs 2016 ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat ın

Detaylı

AYGAZ 19.04.2013. Endekse Göre Getiri. 2012 Yılı Değerlendirmeleri ve Hedef Fiyat Güncelleme

AYGAZ 19.04.2013. Endekse Göre Getiri. 2012 Yılı Değerlendirmeleri ve Hedef Fiyat Güncelleme AYGAZ 19.04.2013 2012 Yılı Değerlendirmeleri ve Hedef Fiyat Güncelleme Türkiye LPG pazarı 3,7 milyon tonluk hacmiyle 2012 yılında Rusya yı geride bırakarak Avrupa nın en büyük pazarı haline gelmiştir.

Detaylı

TSKB 2Ç2017 Sonuçları

TSKB 2Ç2017 Sonuçları ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 4 Ağustos 2017 TSKB 2Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr TSKB nin 2Ç2017 deki Net Dönem Karı 151mn TL ile Beklentilere Paralel

Detaylı

Haftalık Teknik Analiz 21 Mart 2016

Haftalık Teknik Analiz 21 Mart 2016 BIST-100 HAFTALIK TEKNİK GÖRÜNÜM Teknik Analiz: BIST-100 endeksinde haftalık hareket bandı 78.419-82.943 aralığında gerçekleşirken, hafta 82.943 seviyesinden ve %4,49 oranında değer artışıyla tamamlandı.

Detaylı

FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN ANALİST RAPORU 7 Kasım 2014

FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN ANALİST RAPORU 7 Kasım 2014 AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme ve Analiz Raporu 1 Amaç A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanmış olan bu rapor, AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş.

Detaylı

BIST 50 SENETLERİNDEN İŞLEM HACMİ EN ÇOK ARTANLAR

BIST 50 SENETLERİNDEN İŞLEM HACMİ EN ÇOK ARTANLAR 24/03/2014 TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ Bu Doküman HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş Araştırma Bölümü tarafından değil, HSBC Türkiye satış ekibi tarafından hazırlanmıştır. Bu dokümandaki tüm tavsiyeler hazırlayanın

Detaylı

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI Olan Volatiliteye ABD-Çin molası Ekim ayı geride kalırken hisse piyasalarında hasar tespit amacıyla baktığımızda uzun bir süredir yaşanmamış volatilitenin öne çıktığı görülüyor. ABD hisse piyasalarında

Detaylı

BİMEKS 14.05.2013. Endekse Göre Getiri. BMEKS 31.03.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları

BİMEKS 14.05.2013. Endekse Göre Getiri. BMEKS 31.03.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları BİMEKS 14.05.2013 BMEKS 31.03.2013 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları Eklenen yeni mağazalarla perakende satış alanının ve metrekare başına satış gelirlerinin artmasıyla BİMEKS in 2013 yılı birinci çeyreğinde

Detaylı

7 Nisan 2016 HİSSE ÖNERİ VE TEKNİK ANALİZ BIST-100 VIOP-30 DOW JONES XBANK / XUSIN. İNDiKATÖRLER TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ. İndikatör Bilgilendirmesi

7 Nisan 2016 HİSSE ÖNERİ VE TEKNİK ANALİZ BIST-100 VIOP-30 DOW JONES XBANK / XUSIN. İNDiKATÖRLER TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ. İndikatör Bilgilendirmesi 7 Nisan 2016 HİSSE ÖNERİ VE TEKNİK ANALİZ SEVGÜL DÜZGÜN sduzgun@ziraatyatirim.com.tr TURGUT USLU tuslu@ziraatyatirim.com.tr BIST-100 VIOP-30 DOW JONES XBANK / XUSIN Günlük Fiyat Hareketi Beklentilerimiz

Detaylı

FİNANS PORIFÖY TÜRKİYE YÜKSEK PİYASA DEĞERLİ BANKALAR HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU

FİNANS PORIFÖY TÜRKİYE YÜKSEK PİYASA DEĞERLİ BANKALAR HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU FİNANS PORIFÖY TÜRKİYE YÜKSEK PİYASA DEĞERLİ BANKALAR HİSSE SENEDİ YOĞUN BORSA YATIRIM FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2018 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı