TÜZÜK. 3- Dernegin yeri: Dernek Stokholm de kuruludur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜZÜK. 3- Dernegin yeri: Dernek Stokholm de kuruludur."

Transkript

1 TÜZÜK 1- Amac: Dernek, Stokholm daki Galatasarayli taraftarlari biraraya getirir. Ayrica, Isvec teki yetenekli sporculari bulmak ve egitmek konusunda calismalar yapar. Dernek, Galatasaray Kulübün den bagimsiz olarak calisir ve politikayla ilgilenmez. Dernegin temel amaci, Galatasarayli taraftarlar icin sportif, kültürel ve sosyal aktiviteler organize etmektedir. Bir baska amac ise, Galatasaray Spor Kulübü ile uzun vadeli calisma programlari yapmaktadir. Dernek, üyelerin ilgisini uyandiran ciddi önerileri degerlendirir. Siyasi, dini, etnik, ve cinsiyet ayirimi yapmaz. 2- Istirak ve katilim: Dernege sahis olarak üye olunur. Dernek sahislarin (üyelerin) istirakiyle olusur. Üyeler genel kurulda karar verirler ve dernek amacina yönelik olarak baslica bölümlere ayrilirlar. 3- Dernegin yeri: Dernek Stokholm de kuruludur. 4- Dernegin ünvani: Dernegin ünvani Türkce olarak Stokholm Galatasaraylilar Dernegi Isvec ce olarak ise. Turkiska och Galatasaray Supporter Förening i Stockholm Bu isimler, olagan kongrede üyelerin 2/3 oyu ile kabul ve tescil edilmistir. 5- Karar organi: Dernegin en üst karar organi kongredir. Yönetim kurulu, karar ve görev organlari kongre karariyla belirlenir. Yönetim kurulu dernegin idaresinden sorumludur. Dernegin gelecegi ile ilgili baglayici nitelikte kararlar olaganustu kongrede alinmaz. 6- Calisma ve mali yil: Dernegin calisma ve mali durumu bir takvim yilini kapsar. 7- Dernek temsil yetkilisi:

2 Dernek, protokolde belirtilen yönetim kurulu üyesi iki kisi tarafindan birlikte temsil edilir. Baskan, sayman ve yönetim kurulunun sececegi bir kisi birlikte imza yetkisine haizdir. Secilmis olan yönetim kurulu dernegi, üyeler adina amaclar dogrultusunda temsil eder. 8- Tüzügün yorumlanmasi: a) Tüzügün yorumu konusunda cikabilecek anlasmazliklarda, yönetim kurulunun icinde bulundugu faaliyet döneminde yorumlanma hakki mevcuttur. Bu durumda olaganüstü kongreye de gidebilir. Olaganüstü kongrede yapilacak olan tüzük degisiklikleri, olagan kongrenin onayini aldiktan sonra gecerlilik kazanir. b) Bir üye, tüzükteki maddelerin uygulanmasindan ötürü mahkemede dava acma hakkina sahip degildir. Tüzük maddelerinin uygulanmasiyla ilgili anlasmazliklar, ilk olagan kongrede, üye toplantisinda veya yönetim kurulu tarafindan cözumlenir. c) Kendisine haksiz muamelede bulundugu görüsünde olan bir üye sorunu, nihai bir cözüm bulunmasi icin olagan kongrede gundeme getirebilir. 9- Tüzük degisikligi: a) Tüzük degisikligi teklifi, olagan veya olaganüstü kongrede oy kullanma hakkina sahip üyelerin en az 2/3 nin kabulüyle gerceklesir. b) Tüzük degisikligi icin hem yönetim kurulu hem de üyeler öneride bulunabilir. c) Tüzük degisikligi katilim 2/3 kabulüyle gerceklesir. 10- Dernegin lagvedilmesi: a) Dernegin lagvedilmesiyle ilgili teklif olagan veya olaganüstü kongrede oy kullanma hakkina sahip üyelerin en az 2/3 nin kabulüyle gerceklesir. b) Dernegin lagvedilmesi, üyelerin 2/3 nin katilimiyla gerceklesir. c) Dernegin lagvedilmesiyle iligi karar, organizasyon veya calisma kongre üyelerin müsterek talebiyle alinir. 11- a) Dernegin amaclarina (tüzügüne) uygun davranmayi, kabul eden herkez üye olabilir. b) Üyelik basvurulari reddedilen kisilerle ilgili kararin, kongrede temyiz edilip bir sonraki kongrede tartisilmasi istenebilir. c) Temyiz basvurusu, karar tarihinden itibaren 4 hafta icerisinde yönetim kurulu tarafindan degerlendirmeye alinir ve yine yönetim kurulu toplantisinda görüsülür.

3 d) Üyelik basvurusu uygun görülen kisiler ile ilgili teklif, yönetim kurulu tarafindan yazili olarak kongreye sunulur. e) Dernege üye olacak kisiler icin, iki ayri üye tavsiyede bulunabilir. Ancak bu, yönetim kurulunu baglayici nitelikte degildir. 12- Üyelikten ayrilma: a) Üyelikten ayrilmak isteyen kisi, basvurusunu yazili olarak yönetim kuruluna bildirir. b) Aidatini ödemeyen üyelerin ihraci talep edilebilir. Bu talep liste halinde sunulur. 13- a) Dernek faaliyetleri ve amaclari alheyine calisan veya yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyeler hakkinda ihrac karari alinabilir. b) Ihrac karari belirli bir süreyi kapsar. Bu süre, karar tarihinden itibaren en fazla 12 aydir. Eger ihrac gerekcesi gecerli bir nedene dayaniyorsa üyeler öncelikle yazili olarak uyarilir. c) Ihrac karari veya uyari yönetim kurulu icerisinde alinir. Kongrede karari itiraz etme hakki bulunur. Bundan sonraki kongrede ise zorunlu olarak karar verilir. Kongreden cikan karara. karar tarihinden itibaren 4 hafta icerisinde itiraz edilebilir. 14- Olagan ve olaganüstü kongre: a) Zaman ve bildirim; Genel kurul, dernegin en üst organidir. Kongre, yönetim kurulunun belirleyecegi bir yerde, yilin ilk üc ayi icerisinde yapilir. Üyelere en gec üc hafta öncesinden haber verilir. b) Önerilerin kongrede görüsülmesi; Üyeler, kongreye öneri sunabilirler. Bu öneriler, kongreden en az iki hafta önce yönetim kuruluna iletilmelidir. c) Kongrede oy kullanma; Yükümlülüklerini yerine getiren üyeler, kurallarda görev alma talebinde bulunabilirler. Aidatini ödemis olan üyeler, kongrede oy kullanma hakkina sahiptir. Oy verme islemi sahsen yapilir. Oy verme hakki olan bir üye, bir baska üye adina da vekaleten oy kullanabilir. Bir kisi en fazla 3 üye adina vekaleten oy kullanabilir. 15- Karar verme yetkisi: a) Yillik kongre, oy kullanma hakkina sahip katilimcilarin, üyelerin % 51 ini temsil eder halde olmasi durumunda. Karar verme yetkisine sahiptir. b) Eger kongrede cogunluk saglanmazsa bir defaya mahsus olmak üzere erteleme yapilir.

4 16- Oylama: a) Oylama durumunda (el kaldiracak veya yazili oylamayla) tüzüge göre mutlak cogunlugu gerektirmeyen konularda, salt cogunlukla karar verilir. Secim her zaman salt cogunluk oyuyla olur. b) Salt cogunlukla, oylarin dagilimina bakilmaksizin, en cok oyun alinmasi kastedilmektedir. Mutlak cogunluk ise, bir kararin alinmasi icin oylarin en az 2/3 nin gerekmesidir. c) Secimler disinda, oylarin esit sayida olmasi halinde, toplanti yöneticisinin oyu dogrultusunda karar verilir. Secimlerde esit oy cikmasi halinde kurra cekilir. d) Oylama, evet ya da hayir diye seslenilmesiyle yapilir. Toplantiya katilanlarin istemesi halinde oylama kapali olarak yapilir. Bu yöndeki talep, oylama baslamadan önce belirtilmelidir. 17- Yönetim kurulu, secici kurul ve muhasebeci adaylari: a) Yönetim kuruluna secilebilecek kisiler ve secici kurul, oy kullanma hakkina sahip dernek üyeleri olmalidirlar. Buna karsin muhasebecinin üye olmasi gerekmez. b) Yönetim kurulu ihtiyac duydugu takdirde yönetime disaridan atamaya yapabilir. c) Yönetim kuruluna liste halinde veya sahis olarak aday olunabilir. 18- Genel kurul gündemi: 1- Acilis, 2- Genel Kurulun tüzüge uygunlugu belirlenmesi, 3- Gündemin belirlenmesi, 4- Divan baskani ve sekreterin secimi 5- Iki adet protokol denetleyicisi ve sekreter secimi, 6- Oy sayimi icin iki kisinin secimi 7- Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmasi, 8- Mali raporun okunmasi, 9- Calisma ve mali yil hakkinda denetleyici raporu, 10- Yönetim kurulunun aklanmasi, 11- Üye aidatinin belirlenmesi 12- Düsünceler, 13- Tüzük degisikligi, 14- Yönetim kurulunun, faaliyet dönemi ile ilgili görüs bildirmesi, 15- Dilek ve öneriler,

5 16- Secimler; a- Iki yil süreyle baskan secimi, b- Iki yil süreyle yönetim kurulu asil üyelerin secimi, c- Iki yil süreyle yönetim yedek üyelerin secimi, d- Iki yil süreyle secici kurul ve baskan secimi, e- Iki yil süreyle disiplin kurulu ve baskan secimi, f- Iki yil süreyle denetim kurulu secimi, 17- Yönetim kurulunun önerileri, 18- Diger öneriler, 19- Kapanis. 19- Olaganüstü kongre: a) Yönetim kurulu, üyeleri olaganüstü kongreye cagirabilir. b) Aidatini ödemis olan üyelerin en az % 25 nin talebiyle de olaganüstü kongre icin cagri yapilabilir. c) Denetim kurulunun cagrisiyla da olaganüstü kongre yapilabilir. Yönetim kurulu, denetim kurulu veya oy verme hakkina sahip en az 1/10 üyenin talebi durumunda olaganüstü kongreye gitmek zorundadir. Talep, neden belirtilerek yazili olarak yapilir. Yönetim kurulu, olaganüstü kongre icin uyariyi aldiktan sonra dört hafta icerisinde üyelere cagrida bulunmak ve iki ay icerisinde de olaganüstü kongreyi yapmak zorundadir. Olaganüstü kongre sadece zorunlu durumlarda ele alinir. Cagriyi yapan yönetim kurulu, cagri yapilmasini isteyen kisiye- cagri icin yetki devri yapabilir. 20- Yönetim kurulu: a) Yapilanma, Baskan, üyeler tarafindan kongrede secilir. Yönetim kurulu kendi bünyesinde ikinci baskan, sekreterler ve sayman belirler. ünyesinde ikinci baskan, sekreterler ve sayman belirler. ünyesinde ikinci baskan, sekreterler ve sayman belirler. Ayrica ihtiyac duyulan yerlere görevli tayin eder. b) Yönetim kurulu 9 asil 4 yedekten olusur.

6 c) Yönetim kurulu, asil üyelerden birinin istifasi durumunda genel kurulda secilen yedek üyelerden birini asil üyelige getirir. d) Yönetim kurulu baskanin istifasi durumunda görevi ikinci baskan yürütür ve dernegi bir sonraki kongreye tasir. Yeni olagan kongre, baskanin istifasindan itibaren dört ay icerisinde yapilir. Ikinci baskanin göreve devam etmemesi durumunda ise olaganüstü kongreye gerek duyulmaz. 21- Yönetim kurulunun yükümlülükleri: Kongrede bir yönetim kurulu olusturulamazsa dernek karar organi sorumlulugu üstlenir. Yönetim kurulu, dernegin amaci dogrultusunda tüzükte belirtilen maddelere uygun olarak ve üyelerin taleplerini de dikkate alarak faaliyetlerini sürdürür. Yönetim Kurulu asagida belirtilen hususlarda sorumludur: - Yürürlükteki kurallara uygun olarak faaliyetleri sürdürmek. - Kurallara uygun olarak genel kurulu toplamak. - Dernegin faaliyetleri ile ilgili planlama yapmak. - Dernegin yönetimini sürdürebilmek icin görev bölümü yapmak. - Muhasebecinin hesaplari düzenlemesi. - Genel kurula hazirlanmak. - Gerektigi takdirde, yönetim kuruluna gecici olarak disaridan atama yapmak. 22- Yönetim kurulu toplantisi: a) Yönetim kurulu toplantisi, baskan veya sekreterin ya da kurul üyelerin 2/3 nin talebi ile gerceklestirilir. Cagrinin en az 1 hafta önce yapilmasi gerekmektedir. b)yönetim kurulu toplantisinda önceden belirlenen gündem maddeleri konusulur ve protokol tutulur. Protokol, yönetim kurulu baskanin sorumlulugunda üyelerden biri tarafindan tutulur. c) Protokol, toplanti baskani ve sekreter tarafindan denetlenir. 23- Yönetim kurulu kararlari a) Yönetim kurulu, toplantida mevcut olan üyelerin cogunluguyla karar alir. b) Her yedek üye, baskanin bilgi ve sorumlulugu dahilinde toplantilara cagrilabilir. 24- Yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile kurullara ödenecek maas ve diger ödentiler: a) Yönetim kurulu üyelerine herhangi bir ödenti yapilmaz. Protokolde belirtmek kosuluyla bir kisiye- veya baskasi adina ödenti yapilabilir.

7 b) Muhasebeci, devam etmekte olan ödentiler konusunda bilgilendirilir. c) Toplanti veya diger düzenlemelerle ilgili veya yönetim kurulu üyelerine ya da yönetim kurulu icin calisanlara yönelik bir ödeme yapilacaksa bunun yine yönetim kurulu karari ile yapilmasi gerek. d) Muhasebeciye, görevine istinaden yürürlükteki kurallar geregi istisnai olarak ödenti yapilabilir. 25- Denetim kurulu ve denetim: a) Muhasebeci, dernegin devam eden hesaplarini inceler. Genel kurul, toplanti protokolleri ve digger belgeler muhasebecinin denetimine tabidir. b) Dernegin hesaplari, genel kuruldan engec dört hafta önce denetim kuruluna teslim edilmek mecburiyetindedir. c) Denetleyiciler yönetim kurulu asil veya yedek üyesi olmayacaklari gibi bu kisilerle akraba olmalarida uygun degildir. 26- Denetim kurulu görev ve yükümlülükleri: a) Muhasebeci, son calisma ve hesap dönemine ait isletme ve muhasebeyi inceler. Muahasebecinin denetim raporu genel kuruldan en gec 1 hafta önce hazir olmaktadir. b) Muhasebeci, üyelere ve kongreye karsi görevini bagimsiz olarak sürdürür. 27- Muhasebecinin istifa etmesi veya görevden azledilmesi: Muhasebecinin, görev süresi sona ermeden istifa etmesi durumunda, denetim kurulu yedek üyesi görevi devralir. Eger yedek üye görevi yürütemezse üye toplantisinda yeni bir muhasebeci ve yedek üye atanir. Muhasebecinin görevden azledilmesi, olagan veya olaganüstü kongrede katilimin 2/3 nin oyuyla mümkündür.

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

Alevi Kültür ve Dayanisma Dernegi (AKD) Tüzügü

Alevi Kültür ve Dayanisma Dernegi (AKD) Tüzügü Alevi Kültür ve Dayanisma Dernegi (AKD) Tüzügü Madde 1- Dernegin Adi: Alevi Kültür ve Dayanisma Dernegi AKD Madde 2- Yasal Konumu: Isviçre medeni hukuk kanunu`nun (ZGB), 60.Maddesinin hükümlerine gore

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük İsviçre Türk Kadınları Derneği 1 Tüzük Önsöz İsviçre Türk Kadınları Derneği 21 Mayıs 1978 tarihinde Türk Dernekler Kanunu kuralları esas alınarak kurulmuştur. Genel kurul, derneğin kuruluşundan bu yana

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MAADE 1-Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Topluluğu (YİÜBES) Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ

SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (18.10.2010-R.G. 177- EK III-A.E. 638 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986, 39/1992, 58/1992, 37/1997

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı)

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ TÜRKİYE ALKOL POLİTİKALARI PLATFORMU (TAPP) MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ PLATFORMUN ADI 1- Platformun adı, Türkiye Alkol Politikaları Platformu dur. Kısa adı ise TAPP

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İSİM VE NİTELİK /Madde 1/ BÖLÜM 1 Ege Üniversitesi İstatistik Araştırma Topluluğu, Ege Üniversitesi topluluk faaliyetleri uyarınca Ege Üniversitesi

Detaylı

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri;

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri; BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK TADİL GENEL KURULU 08-15 EYLÜL 2018 BJK AKATLAR SPOR KOMPLEKSİ GÜNDEM 1. Açılış, 2. Toplantı Başkanlık Divanı Seçimi, 3. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, 4. Tadil

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN AMACI MADDE 1- AMAÇ 1- Ekolojik dengenin korunması amacı ile içinde bulunduğumuz çevreye ve burada yaşayan bütün canlı varlıklara

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ MADDE-1 Kulübün İsmi, Logosu ve Adresi a. Kulübün ismi Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü ve kısa

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu yönerge, Harran Üniversitesine bağlı enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul larında kayıtlı öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ AMAÇLAR: MADDE 1-1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve toplumun düşünmesine ve sorgulamasına katkı sağlamak. 2. Öğrencilerin toplumla

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ (Kabulü: 28/11/2013 tarih ve 9/40 sayılı Senato Kararı)

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ (Kabulü: 28/11/2013 tarih ve 9/40 sayılı Senato Kararı) TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ (Kabulü: 28/11/2013 tarih ve 9/40 sayılı Senato Kararı) Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Toros Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönerge, Karabük Üniversitesi önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Sakarya Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ( tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ( tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (22.09.2005 tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu Yönergenin amacı; Sakarya Üniversitesine

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1. Bu yönergenin amacı; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 47 nci maddesinde öğrencilerin beden ve ruh sağlığının korunması, çalışma,

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONU : KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ İÇ TÜZÜKLERİ

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONU : KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ İÇ TÜZÜKLERİ 1/5 1. KURULUŞ KARARI Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) yürürlükte bulunan Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca oluşturulan bu Komite, Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. nun tarihli ve 838 sayılı kararı

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ TÜZÜĞÜ

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ TÜZÜĞÜ CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ TÜZÜĞÜ KOD NO REVİZE NO 2014/1 YÜRÜRLÜK TARİHİ 03.08.2012 REVİZYON TARİHİ 30.06.2014

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- (1) Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Engelli Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ EMEKLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç-Kapsam-Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ EMEKLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç-Kapsam-Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ EMEKLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1- (1) Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Emekli Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 2 Ocak 2000 Sayı : 23924 Harran Üniversitesinden : Harran Üniversitesi Spor Birliği Yönetmeliği Kuruluş ve Kapsam

Detaylı

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı Plato Meslek Yüksekokulu önlisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını,

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KURULU YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun yapılanmasını, işleyişini, görev

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

Norveç Atatürk Düşünce Dernegi. Tüzük

Norveç Atatürk Düşünce Dernegi. Tüzük Norveç Atatürk Düşünce Dernegi Tüzük.1. Işleyişi Norveç Atatürkçü Düşünce Dernegi nin amacı ulusal ve uluslarası programlar ve etkinlikler düzenleyerek Türk kokenli çocukları, gençleri ve yetişkinleri

Detaylı

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA Amaç USUL VE ESASLARI MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB Kadın Girişimciler

Detaylı

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi v AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu Yönerge, Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi nin düzenli ve verimli bir ortamda gerçekleşmesi için Kongre öncesi ve Kongre nin açılışından

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ REVİZE NO 2 YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ 03.05.2012 REVİZYON TARİHİ -1 30.06.2014 REVİZYON TARİHİ -2 31.07.2017 1. KURULUŞ

Detaylı

Tüzük AVUSTURYA TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ

Tüzük AVUSTURYA TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ Tüzük AVUSTURYA TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ Köprü kurmak BÖLÜMLER 1. Derneğin adı, merkezi ve çalışma alanı 2. Amaç 3. Derneğin amacını gerçekleştirme araçları 4. Üyelik türleri 5. Üye olmak 6. Üyeliğin sona ermesi

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Senato Kararı: 26/12/2008, Senato Sayısı: 11, Karar No: 3)

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Senato Kararı: 26/12/2008, Senato Sayısı: 11, Karar No: 3) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Senato Kararı: 26/12/2008, Senato Sayısı: 11, Karar No: 3) BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Kırklareli

Detaylı

Britanya Türk Kadınları Derneği İçtüzüğü

Britanya Türk Kadınları Derneği İçtüzüğü 1 Britanya Türk Kadınları Derneği İçtüzüğü Madde 1: Adı Kuruluşun adı Britanya Türk Kadınları Derneği dir. Merkezi Londra dadır. Madde 2: Statüsü Dernek üyelik esasına dayalı, ticari gayesi olmayan, gönüllü

Detaylı

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur.

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur. IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi nin önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MALAZGİRT MESLEK YÜKSEKOKULU GELİŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MALAZGİRT MESLEK YÜKSEKOKULU GELİŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MALAZGİRT MESLEK YÜKSEKOKULU GELİŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 1) Malazgirt Gelişim Topluluğu, sürdürülebilir bir yaşam ilkesiyle

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 11 KARAR TARİHİ : 27 TEMMUZ 2017 KARAR NO : 2017/4 ÖĞRENCİ KONSEYİ Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı Kapadokya Üniversitesi öğrencilerini üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ SAYFA 1 / 6 Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı Kapadokya Üniversitesi öğrencilerini üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden Öğrenci Konseyi nin seçim, görev ve çalışma esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ VE KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR KAPSAM VE AMAÇ MADDE 1 Bu yönerge, Nevşehir Üniversitesi Önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU (TEÖK) YÖNERGESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU (TEÖK) YÖNERGESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU (TEÖK) YÖNERGESİ Kapsam: Madde 1- Bu Yönerge; Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu nun oluşumunu, amacını, görevlerini, üyelerin görev dağılımını,

Detaylı

(1) Derneğin amacı Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu olan Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini izlemek ve gerçekleştirmek.

(1) Derneğin amacı Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu olan Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini izlemek ve gerçekleştirmek. CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği Tüzüğü Madde 1: Derneğin Adı, yeri ve hesap yılı (1) Derneğin adı CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği dir. Dernek, Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu

Detaylı

ĠSTANBUL AYDIN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

ĠSTANBUL AYDIN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ ĠSTANBUL AYDIN ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ KISIM: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; İstanbul Aydın Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği ile Oluşturacağı Temsilcilikler Arasındaki İlişkileri Belirleyen İç Tüzük

CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği ile Oluşturacağı Temsilcilikler Arasındaki İlişkileri Belirleyen İç Tüzük İç Tüzük CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği ile Oluşturacağı Temsilcilikler Arasındaki İlişkileri Belirleyen İç Tüzük 1 İç Tüzük a) CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği; kendi sorumluluk

Detaylı

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013 Onaylandığı tarih: 13/06/2013 TürkING-AG Tüzüğü 1. Topluluğun adı 1.1. Topluluğun adı Türkische Ingenieure Arbeitsgemeinschaft olarak belirlenmiştir. Kısaltma olarak Türk-ING AG kullanılır. 1.2. Topluluk

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek,

Detaylı

ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kapsam MADDE 1- (1) Bu tüzük, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Topluluğunun kuruluş (

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönerge, Yalova Üniversitesi Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ * BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ * BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ * BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Adnan Menderes Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü Öğrenci Topluluğu Kurma Prosedürü 1. Topluluk kurmayı talep eden öğrenci tarafından doldurularak Sağlık

Detaylı

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER A.6.2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ 2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç: Bu yönetmelik, Birleşik Metal İşçileri Sendikası nın merkez ve şubelerinde faaliyet

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN ADI T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Muş Alparslan Üniversitesi Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğudur. TOPLULUĞUN AMACI (1) Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Öğrenci Kültür-Sanat,

Detaylı

Kapsam Madde 2- Yönergede öngörülen esaslar, İzmir Üniversite sinin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsar.

Kapsam Madde 2- Yönergede öngörülen esaslar, İzmir Üniversite sinin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsar. İZMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ GEREKÇESİ Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bilim-Kültür-Sanat Kulübü ismi ile anılır. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nde kayıtlı öğrencilerin öğrenci

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN A GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN A GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN A GRUBU İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin A Grubu İmtiyazlı Pay Sahipleri Genel Kurul Toplantısı 17 Mayıs 2008 Cumartesi Günü saat 14.00

Detaylı

KOOPERATİF GENEL KURULU NEDİR-NASIL YAPILIR-KİMLER KATILIR

KOOPERATİF GENEL KURULU NEDİR-NASIL YAPILIR-KİMLER KATILIR KOOPERATİF GENEL KURULU NEDİR-NASIL YAPILIR-KİMLER KATILIR 1-KOOPERATİF GENEL KURULU NASIL YAPILIR:Genel kurular kooperatifin ana sözleşmesinde yazdığı şekilde yapılır.ana sözleşmede genel kurula ilgili

Detaylı

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.AİB.GSK.TEŞ.2014/801 Antalya, 17/03/2014 Konu: Genel Kurula Çağrı Sayın Üyemiz, ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE ÜYELERİNE ÖZEL SİRKÜLER

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 1 Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulunun 16.10.2012 tarih / 58 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, Yönetmelikte

Detaylı

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ Sayfa : 2/5 Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Kurulu nun çalışma esas ve usullerinin belirlenmesidir. Kapsam Madde 2- Bu Yönerge, Vakfın tüm olağan ve olağanüstü

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü ana tüzüğü aşağıdaki maddelerden oluşur; 1. Tanım 2. Kulübün amaç ve faaliyetleri 3. Üyelik

Detaylı

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (18.12.2014 - R.G. 250 - EK III - A.E. 746 Sayılı Tüzük) İSKAN, TOPRAKLANDIRMA VE EŞDEĞER MAL YASASI (41/1977, 5/1981, 27/1982, 23/1985, 3/1988, 12/1989,

Detaylı

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ 1. Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması; 2. Şirket Yönetim Kurulu ve Saf Gayrimenkul

Detaylı

MALTEPE KENT KONSEYİ YÖNERGESİ

MALTEPE KENT KONSEYİ YÖNERGESİ I. BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK AMAÇ Madde 1. Bu yönergenin amacı, Maltepe Kent Konseyi nin çalışma usul ve esaslarını belirlemektir. KAPSAM Madde 2. Bu yönerge, Maltepe Kent Konseyi nin kuruluşunu, amaçlarını,

Detaylı

KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ

KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ 13.05.2015 KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ GAN TÜRKİYE Madde 1 Küresel İşbaşında

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 47 nci maddesi uyarınca

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ KISIM Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma

Detaylı

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu,

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu, Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Tebliği ile Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Sözleşmeler Tebliğine Aykırılık Başvurularını Değerlendirme Komisyonu Çalışma Esas ve Usulleri Amaç

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge nin amacı, Yeditepe Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar MADDE 1: Amaç Bu yönergenin amacı TED Üniversitesi öğrencilerinin, üniversitenin çeşitli organlarında temsil edilmesi ve

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ YÜKSEKOKUL KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ Başlat Doçentlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 2, Doktor Öğretim Üyelerinin Kendi Aralarından Seçecekleri 1 Öğretim Üyesinden Oluşur. Yazılı Olarak Bildirilerek

Detaylı