MATEMATİK-AKIL OYUNLARI -ÖRNEK SORULAR-

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MATEMATİK-AKIL OYUNLARI -ÖRNEK SORULAR-"

Transkript

1 MATEMATİK-AKIL OYUNLARI -ÖRNEK SORULAR- SORU1) 67 sayısından 9 sayısını 6 defa çıkartırsanız sonuç kaç olur? SORU2) 3,3,3,3,3 rakamlarını kullanarak (her rakam bir defa kullanılacak) ve dört işlemi yaparak (çıkan sonuçları kullanabilirsiniz) 39 cevabını bulunuz SORU3) Bir yarışmada ikinciyi geçen kaçıncı olur? SORU4) Hangisi farklıdır? BOŞ, NOKSAN, YAZ, GENİŞ, SEMİZ, KÜRK SORU5) AEGİİKLLMS yanda verilen her harfi bir kez kullanarak iki sözcük oluşturun. Soru6) 1,3,4,7,11,18,x yandaki sayılar belirli bir mantığa göre dizilmiştir x yerine hangi sayı gelmelidir? Soru7) Elimde çiçeklerin ikisi hariç hepsi papatya, ikisi hariç hepsi gül, ikisi hariç hepsi karanfil olduğuna göre elimde hangi çiçekten kaç tane bulunmaktadır? Soru8) Aşağıdaki boş olan kareye hangi şekil gelmelidir? SORU9)

2 SORU 10) Soru işaretinin yerine ne gelmesi gerekir? Pİ, SI, ÇA, PE, CA,?, PR SORU11) BİR, ÜÇ, BEŞ, SEKİZ, ONÜÇ,?? yerine ne yazılmalıdır. Not:Örnek sorular sadece soruların nasıl olabileceğini göstermek içindir. CEVAPLAR: Cevap1:67-9=58 kalır. Cevap9: Cevap2:3 3 =27, 3.3=9, =39 Cevap3:ikinci Cevap4: GENİŞ (diğerleri bir harf değişikliği ile bir sayı oluyor) Cevap5:KALEM SİLGİ Cevap6: 29 gelmelidir.her sayı öncekinin toplamı olarak yazılmıştır. Cevap7:bir papatya, bir gül, bir karanfil toplamda 3 tane. Cevap8:A küçük şekiller sağa-alta-sola olmalı Cevap10: Pİ, SI, ÇA, PE, CA,?, PR Pazartesİ, SalI,ÇarşambA,PerşembE,CumA,Cumarte si,pazar şeklinde haftanın günlerinin ilk ve son harfleri alınmıştır cevap Cİ Cevap11: BİR, ÜÇ, BEŞ, SEKİZ, ONÜÇ,? (ifadesinde? yerine ne yazılmalıdır.) Her rakam kendinden önceki harflerin toplamı olarak yazılmış cevap 17

3 MATEMATİK ve AKIL OYUNLARI SORU1:30 u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti? SORU2: Doktorunuz size 3 ilaç verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer? SORU3:Aşağıdaki kurala göre artı yerine ne gelmelidir? A,K,G,+,Y,N,G SORU4:Aşağıdaki karede 3 satırda hangi harf boyanmalıdır? SORU6: rakamları ne belirtir. SORU7:Bir tavada en fazla iki balık kızarmaktadır. Bir balığın bir yüzü en az 20 dakikada kızardığına göre bu tavada 3 balık en az kaç dakikada kızarır. SORU8:Verilen kelimeleri soldan sağa, yukarıdan aşağıya, çapraz olarak veya tam tersi istikametlerde okuyarak tüm kelimeleri bulun.kelimeler bulunduğunda kullanılmayan hücrelerdeki harfleri sol üstten başlayarak satır satır sağ alta doğru yazdığınızda anlamlı bir kelime oluşacaktır.cevap olarak bu kelimeyi yazın a b c d 4 SORU5:A,B,C,D gibi dört ayrı ev var.her bir evi A,B,C,D noktalarına birleştireceğiz. Şimdi istenilen A dan A ya,b den B ye, C den C ye, D den D ye birbirini kesmeden birleştirilmesi.

4 MATEMATİK ve AKIL OYUNLARI SORU1:Bir dart tahtasına 3 atış yapacaksınız ve bu 3 atış sonucunda bu üç sayının toplamı 100 sayısını verecek.bir sayı birden fazla vurulamaz. SORU6: (k-a) x (k-b) x (k-c) x... x (k-z) =? ("x" çarpı işaretini göstermektedir.) SORU7: B İ Ü D? SORU2:1-4 arası rakamlar T-X-Y-Z harfleri ile şifrelenmiştir.bu harflerle yapılan işlemler ve eşitlikler verilmiştir.bu denklemlerden yararlanarak hangi harfe hangi rakamın şifrelendiğini yazınız. Soru işareti yerine hangi harf gelmelidir? YT/Z=X Y+X=Z ise T X Y Z SORU8: YEABRÖILMÜIMNÜÇKEAYÇRTEIĞR? SORU3:üç kutu silerek eşitliği doğru hale getiriniz. (matematik işlem sırası geçerlidir) 4 x = 6 x / 5 Yukarıda ki soruda cevap nedir? (Şimdi hocam soruyu çözdükte cevap kaldı diyorsunuz gibime geliyor..) SORU9: Aşağıdaki sözcüklerde gizlenmiş olan parolayı bulunuz? PEMBE, MAVİ, SARI, LİMONİ, KIZIL, TURKUAZ SORU4: 2C1İO rakam ve harfler ne ifade ediyor SORU5: Aylin in Babasının 5 kızı var : 1. Çaça 2. Çeçe 3. Çiçi 4. Çoço 5.???? 5. kızın ismi nedir? SORU6: ? Soru işareti yerine hangi rakam gelmelidir?

5 SORU1) Aşağıda ne anlatılmak isteniyor? MATEMATİK ve AKIL OYUNLARI SORU2) 2? 3 sorumuzda? yerine öyle bir işaret koyunuz ki sayı 2 den büyük 3 den küçük olsun. SORU3) Dört adet 6 rakamından matematiksel işlemler kullanarak 64 sayısını elde ediniz. SORU4)? İşareti yerine gelebilecek bir sözcük bulunuz. SORU6) Adamın, bir ara öyle uykusu geldi ki esinin omzuna başını koyup derin bir uykuya daldı.rüyasında kendini Fransız ihtilalinde gördü,ihtilalciler tarafından giyotinle ölüme mahkum edilmişti.adam rüyasında tam giyotinin boynuna indiğini görürken bir rastlantı sonucu,esi elindeki yelpazeyi adamın boynuna düşürdü. Adam boynuna gerçekten giyotin indi sanıp korkudan ölüverdi.bu öyküde mantığa aykırı bir durum var,acaba ne? SORU7) Soru işaretinin yerine gelecek günleri sırasıyla yazınız.?, CUMARTESİ,?, PAZAR, PAZARTESİ,?, SALI SORU5) Bu otobüs ne tarafa gidiyor