HiZMETiN USTASINDAN BÜYÜK ANTALYA YA BÜYÜK HEDEFLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HiZMETiN USTASINDAN BÜYÜK ANTALYA YA BÜYÜK HEDEFLER"

Transkript

1 HiZMETiN USTASINDAN BÜYÜK ANTALYA YA BÜYÜK HEDEFLER

2 BÜYÜK ANTALYA YA ANTALYA YI SEVEN UĞRUNA ÇALIŞANDIR BÜYÜK HEDEFLER Sevgili Antalyalılar, Antalya, dünden bugüne hepimizin ortak sevdası oldu yılları arasında yürüttüğüm Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de; 2011 den bu yana yaptığım Antalya milletvekilliği görevinde de Antalya için hep çok çalıştım. Çünkü Antalyam her zaman en iyisini hak etti. Biz bu şehir için, insanımız için büyük projelere imza attık, büyük yatırımlar yaptık. Antalya, hak ettiği hizmete kavuşsun diye ekibimle birlikte çok çalıştık. Çünkü Antalya ve ilçeleri, turizmiyle, tarımıyla ve sanayisiyle, Büyük Türkiye ye can veren atar damarlardan biri. İşte bu yüzden Antalya, daha iyi hizmeti, daha vizyoner projeleri, daha çok yatırımı, daha iyi bir altyapıyı, daha iyi yolları hak ediyor. Antalyam hizmet bekliyor. Hizmet için, Antalya için... Çocukluk aşkıma, toprağıma, Antalya ya hizmet aşkıyla geri döndüm. Daha güzelini yapmak için; daha büyük tecrübeyle, daha güçlü bir ekiple, daha iddialı bir vizyonla Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden adayım. Hizmetin ustası, Antalya sevdalısı olarak buradayım. Biliyorum ki; Büyük Türkiye için, Büyük bir Antalya ya ihtiyaç var. Antalya nın durmak için vakti yok. Çünkü Antalya durunca, Türkiye durur. İş de durur, sofraya gelen ekmek de. Büyük Türkiye nin yolu, büyük Antalya dan geçiyor. BÜYÜK ANTALYA YA BÜYÜK HEDEFLER için biz hazırız. Gelin güzel Antalyamız ı büyük hedeflere birlikte götürelim. Menderes Mehmet Tevfik TÜREL Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

3 GEMi YOLCULUKLARININ VAZGEÇiLMEZ LiMANI, ANTALYA... KONYAALTI NA PIRLANTA GERDANLIK, BOĞAÇAYI PROJESi Dünyanın en zengin turistleri limandan limana dev gemilerle gezi ve alışveriş yapılan turizm yöntemini kullanıyor. İşte bu yüzden, biz de Kruvaziyer Liman Projesi geliştirdik. Kundu- Kemerağzı nda dev yolcu gemilerinin uğrayacağı bu limanı yaparak, günübirlik SERBEST DOLAŞAN turisti Antalya esnafıyla buluşturacağız. Turistlerin Kruvaziyer Liman dan, Antalya kent merkezine ve ilçelerimizin merkezlerine toplu taşıma ile rahatça ulaşmasını sağlayacağız. Kuru dere yatağıyla şehrin kalbinde, bakımsız olarak duran Boğaçayı nı yıl boyu dolu tutacak, deniz suyu ile buluşturacağız ve bir nehir marinası haline getireceğiz. Kanalın yüzeyini düzenleyecek; yat limanı, sosyal yaşam alanı, gezinti yerleri, spor alanları ile rekreasyon alanı olarak değerlendireceğiz. Bu büyük yatırımla turisti şehir merkezine çekecek ve binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağız. Boğaçayı Projesi ile Konyaaltı nın 6 km lik sahiline 40 km daha sahil ekleyeceğiz.

4 KONYAALTI SAHİLİ, DÜNYANIN GÖZDESi... ANTALYA, KONGRE ve FESTİVAL MERKEZİ ne KAVUŞUYOR. 6 km uzunluğunda, dünyanın en güzel denizine sahip Konyaaltı Sahili şu anda ağır vasıta araçlarının geçtiği, her yıl onlarca kişinin karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybettiği, geceleri zifiri karanlıkta insanların yürümeye çekindiği bir yer durumunda. Konyaaltı Sahili ni halka ve turizme kazandıracak şekilde düzenleyeceğiz. Ağır vasıta araçlarının geçişini yeni yapılmakta olan Batı Çevre Yolu na aktaracağız. Artık sahil yolu sadece gezinti ve evlere ulaşım amaçlı kullanılacak. Yayalara saygılı ve kontrollü bir trafik düzeni oluşturacağız. Klimalı Yürüyüş Yolları, Bisiklet Yolları, Spor Alanları, Yelken ve Su Sporları Kulüpleri ve sosyal yaşam alanlarının olacağı Konyaaltı Sahili, Antalyalılar ın ailece gezinti yapabileceği, geceleri aydınlık bir yaşam alanına dönüşecek. Antalya nın Yeni Aspendos u... Festival şehri Antalya nın en modern kültür, sanat, kongre ve festival merkezi, Kepez de yükselecek kişilik festival sarayı, konferans ve seminer salonları, kişilik açık anfi tiyatro, kişilik gösteri çadırı ve yeşil alanlar ile donatılmış gezi parklarının içinde yer alacağı bu muhteşem merkez, hem Antalya nın vizyonu, hem de Kepez in gururu olacak. Antalya nın festivalleri, yapacağımız Kongre ve Festival Merkeziyle uluslararası kimliklerine yakışan tesislere kavuşacak. Yıl boyu düzenlenecek kongrelerle dünyanın dört bir tarafından bilim insanları Antalya da ağırlanacak. Kongre Turizmiyle, Antalya 12 ay turizmin merkezi olacak. Festival Çadırında yıl boyu düzenlenecek etkinliklerle halkımız keyifli vakit geçirecek. Antalya Kongre ve Festival Merkezimizle, halkımıza yeni iş kapıları açacak, esnafımızın yüzünü güldüreceğiz.

5 ANTALYA NIN TRAFiK SORUNU KALMAYACAK! 19 Yeni Katlı Kavşak, 200 km yeni yol geliyor da 500 bin olan araç sayısı bugün e ulaştı. Vatandaşlarımız evinden işine, işinden evine gidemez oldu. Antalya nın trafik problemini çözeceğiz. Kuzey Çevreyolu 2016 ya kadar tamamlanacak. Kepez-Korkuteli kavşağı-havaalanı arası Doğu Çevreyolu bağlantısı yapılacak. Batı Çevreyolu nu bitireceğiz, Batı Çevreyolu nu Gazi Bulvarı na yapacağımız 9 adet yeni katlı kavşak ilavesi ile Havaalanı na kadar kesintisiz bağlayacağız. Altınova ya yapılacak 60 metre genişliğinde yeni bulvarla, Havaalanı yolu rahatlayacak. Kundu-Kemerağzı turizm bölgesini Belek ve Aksu ya yeni bulvarlarla bağlayacağız. Kırcami planlaması ile Lara bölgesi, çevreyollarına geniş bulvarlarla bağlanacak. Lara bölgesi şehir içi yolları, trafik keşmekeşinden kurtulacak. Sakarya Bulvarı, Varsak şehir merkezine kadar modern bir bulvara dönüştürülecek. 3 adet katlı kavşak yapılacak. Bütün bunlar için 19 yeni katlı kavşak, 200 km yeni yol yapacağız; mevcut yolları modern bulvarlara dönüştüreceğiz.

6 Antalya Hızlı Tren le, modern ve hızlı ulaşıma kavuşacak. Ankara-Alanya-Antalya Hızlı Tren pro-jesini mutlaka hayata geçireceğiz. Hızlı Tren projesi tamamlandığında Antalya, gerçek bir dünya şehri olacak. Ankara dan Antalya ya kadar oluşturulacak turizm hattı ile Antalya, Türkiye nin kalanıyla bütünleşecek. Antalya ya ulaşım daha hızlı, kolay ve modern bir hale gelecek. AKTARMA TARİH OLACAK. Antalya merkez ilçelerinde uygulanan aktarmalı ulaşım tarih olacak. Antalyalı evine, işine, gezmeye tek vesait ile duraklarda beklemeden gidebilecek. Antalyalılar ın yıllardır ulaşımda çektiği çile son bulacak. ANTALYA İÇİN ÇAĞDAŞ ULAŞIM... Trafik akışından, üstgeçitlerine, hızlı trenden toplu taşımasına kadar her alanda modern ulaşım gelecek... Trafiğin güvenli akışı için yeni düzenlemeler yapacağız. Kentin tüm bulvarları, caddeleri yeniden modern düzenlemelere kavuşacak. Kavşak ve şerit düzenlemeleri ile hem yayaların güvenliğini, hem de trafiğin akıcılığını sağlayacağız. Park problemi olan ilçelerimizde açık ve kapalı otoparklar yapacağız. Modern üst geçitleri yaygınlaştıracağız. Türkiye nin ilk, yürüyen merdivenli ve Engelli Asansörlü üst geçitlerini Antalya ya biz yapmıştık. Yayaların güvenli geçişlerini sağlamak amacıyla yaptığımız, modern ve son derece estetik tasarımlara sahip üst geçitlerimize yenilerini ekleyeceğiz. İlçelerimize de bu modern üst geçitlerden yapacağız.

7 Karaalioğlu Parkı nı genişleteceğiz. Eşsiz bir manzaraya sahip, Antalya nın en güzel noktalarından birinde kurulu olan Karaalioğlu Parkı nı genişletecek ve güzelleştireceğiz. Tamamlayacağımız yeni büyükşehir binasından sonra Büyükşehir Belediyesi nin Başkanlık Binası, Protokol Binası ve Kent Belleği Merkezi olarak kullanılacak. Büyükşehir Belediyesinin hizmet verdiği eski ve köhne barakaları yıkarak, oluşan alanı Karaalioğlu Parkı nın genişletilmesi için kullanacağız. Eski stadyumun kapalı ve kale arkası tribünlerini yıkarak meydan, yeşil alan ve gösteri havuzu düzenlemesi yapacağız. Eski stadın açık tribünü, şehrin ve AntalyaSpor un tarihine olan saygımızdan, yaşadığımız güzel anları hiç unutmamak için muhafaza edilecek. Ziyaretçilerimiz, gerçekleşen gösterileri bu tribünden oturarak, keyifle izleyebilecekler. 5 YILDIZLI KENT MERKEZİ... Tarihi Balbey Mahallesi, kentin merkezinde yeniden doğacak. Sit alanı içinde olan Balbey mahallesindeki evler Kültür Bakanlığı nın desteğiyle tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek. Balbey mahallesini altyapısından aydınlatmasına kadar yeniden yapacak; şehre, turizme kazandıracağız. Projemiz tamamlandığında Kaleiçi ve Balbey birleşecek, kent merkezi büyük bir çekim merkezi haline gelecek ve esnafımızın yüzü gülecek. Doğu Garajı Projesi kaldığı yerden devam edecek. Doğu Garajı, altında yatan tarihle beraber yeniden hayat bulacak. Yarısı Açık Hava Müzesi, yarısı Festival Çarşısı olarak düzenlenecek. Festival çarşısının taşınan esnafı kendi yerine geri gelecek. Ayrıca yer altına tur otobüsleri için otopark yapılacak. Doğu Garajı Projesi, turizm için büyük bir yatırım olacak. Esnafa iş, şehre zenginlik katacak. Kaleiçi ve Yat Limanı buluşacak. Yat Limanını, Kaleiçi gibi düzenleyecek ve birbirine bağlayacağız. Kaleiçi-Yat Limanı 2. Etap projemiz tamamlandığında, Kaleiçi daha da canlanacak, turist artacak, esnaf kazanacak. Bu canlılığı yıl boyu korumak için Kaleiçi nde sokak festivalleri ve gösterileri düzenleyeceğiz. Cumhuriyet Meydanı nda 2. Etap tamamlanacak. Yarım kalan Cumhuriyet Meydanı projemizi tamamlayacağız. Cumhuriyet Meydanı nı Kaleiçi ile de birleştiren 2. Etap yenileme projemizle, Cumhuriyet Meydanı genişleyecek. Cumhuriyet Meydanı nın etrafındaki binaların cephe düzenlemesi yapılarak güzelleştirilmesi sağlanacak.

8 ANTALYA, HİPODROM LA ŞAHA KALKACAK. Döşemealtı nda 800 dönümlük bir arazide kuracağımız Hipodrom Kompleksi ile Antalya da dünya çapında yarışlar düzenlenebilecek. Dünyanın dört bir yanından Antalya ya at yarışı tutkunu ziyaretçiler gelecek. Hipodrom Kompleksinde ziyaretçilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak birimler olacak. Antalya da turizm çeşitlenecek ve 12 aya yayılacak. Bölgemiz değerlenecek, Döşemealtı esnafımız ve halkımız kazanacak. SPORUN BAŞKENTİ, ANTALYA... Antalya yı sporun başkenti yapacak Spor Kompleksleri geliyor. Antalya yı uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan, olimpiyatlara sporcu hazırlayan, uluslararası bir kamp merkezi haline getireceğiz. Antalya ya olimpik tesisler... Antalya ya olimpik ölçülerde buz pateni salonu, futbol sahaları, kapalı spor salonları, atletizm pistleri, yüzme havuzları, yelken sporları ve yeni kayak merkezleri yapacağız. Tesislerimiz tamamlandığında Antalya uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapacak ve spor, Antalya da hayatın vazgeçilmezi olacak. Olimpiyatlara aday ülkemizin, olimpiyat ruhunu her an canlı tutmak için spora %100 destek olacağız. Antalya, sporcuların kamp merkezi olacak. Antalya da her yıl binin üzerinde futbol takımı kamp yapıyor. Bunların önemli kısmı kış aylarında Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen takımlardır. Antalya yı sporun başkenti yapacak tesislerimizle, dünyanın dört bir yanından binlerce takımı şehrimizde ağırlayacağız. Spor tesislerindeki çeşitliliğimizi arttırarak, her branştaki spor kulüplerinin kamp için Antalya yı tercih etmesini sağlayacağız. Spor turizmini Antalya nın 12 ayına yayacağız. MENDERES MEHMET TEVFİK MENDERES TÜREL ANTALYA MEHMET BÜYÜKŞEHİR TEVFİK TÜREL BELEDİYE ANTALYA BAŞKAN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MENDERES MEHMET TEVFİK TÜREL MENDERES ANTALYA MEHMET BÜYÜKŞEHİR TEVFİK TÜREL BELEDİYE ANTALYA BAŞKAN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

9 KEPEZ SU PARKI, YENi BULUŞMA NOKTASI... DENİZ TUTKUNLARINA YENİ LİMANLAR, YENİ BARINAKLAR GELİYOR. Antalyalılar, hem yeşille hem maviyle buluşacak. Kepez de 150 dönüm bir alan üzerine kuracağımız Su Parkımız, Kepez halkına alternatif bir sosyal yaşam alanı sunacak. Su Parkımızın içinde yer alacak Meydan, Kafeler, Çocuk Eğlence Parkları, Yazlık Sinema, Su Eğlence Parkı, Amfi tiyatro ile halkımız gün boyu dolu dolu vakit geçirebilecek. 7 den 70 e hitap eden Su Parkımız, yaz aylarında serinlemek için de vazgeçilmez bir adres olacak. Antalya, nehirlerden denize açılacak. Kopak, Acısu ve Aksu dereleri, denizcilerin teknelerini park edebileceği marinalar haline gelecek. Nehir marinaları, Antalyalılar a 4 mevsim yararlanabileceği, yemyeşil, sakin, keyifli bir ortam sunacak. Nehir Marinaları Projemizle, nehir kenarlarında yeşil alan düzenlemeleri, yürüyüş parkları, çocuk ve oyun parkları yapacağız ve halkımıza güzel bir mesire alanı sunacağız. Yat Turizmini geliştireceğiz. Akdeniz in gözbebeği Antalya da yat turizmini kalıcı bir şekilde ileriye götürebilmek için, alt ve üst yapı eksikliklerini tamamlayacak yatırımlar yapacağız. İhtiyaç duyulan yerlere yat limanları açacağız, mevcut yat limanlarının eksikliklerini tamamlayacağız. Yat limanlarımız, günübirlik gezi tekneleri, turizm amaçlı su altı ve su üstü faaliyetlerinin ev sahibi olacak. Dünyanın birçok yerinden yatçıyı Antalya ve ilçelerinde ağırlayacağız. Antalya da yat limanlarından bir zincir oluşturacağız.

10 Kütükçü Kent Parkı, Sorgun Çamlığı ve daha binlerce dönüm yeşil alan ve kent parkı düzenlemesiyle Antalyalılar ı yeşile kavuşturacağız. Düden Parkı nı kaynağına kadar düzenleyeceğiz. Düden Çayı nın kaynağına kadar gidecek, Düden Parkı nın 2. ve 3. etap projelerini gerçekleştireceğiz. 6 km lik modern bir kanal haline gelecek Düden Çayı üzerinde, yeşil alan düzenlemeleri yapacağız. Parklar, oyun parkları, kafeler, çay bahçeleri, seralar, botanik bahçeleri, spor alanları kuracağız. Antalya nın ortasında yemyeşil bir koridor yaratacağız. Düden 2. Etap. Düden park meydanı. 2 adet modern eğitici sera. Günlük kullanıma yönelik botanik parkı. Sağlıklı yaşam parkuru. Etkinlik parkuru Düden 3. Etap. Tematik çiçek adaları. Modern sera adaları. Tema bahçeleri (Latin, Japon, İngiliz bahçeleri). Gençlik merkezi. Su sporları merkezi. Bitki ve çiçek eğitim alanı. Futbol, basketbol, tenis, mini golf spor alanları DOĞAYLA İÇ İÇE, YEMYEŞİL ANTALYA... Yemyeşil bir Antalya için 10 milyon ağaç dikeceğiz. Antalya nın bitki örtüsünü koruyacağız ve Antalya da orman varlığını arttırmak için milyonlarca ağaç dikeceğiz. Oluşturacağımız ormanlar hem halkımıza oksijen deposu, hem binlerce hayvana barınak olacak. Antalya da doğal yaşamın koruyucusu olacağız. Gazipaşa dan Kaş a kadar ağaçlandırma projemizle gelecek nesillere yemyeşil bir Antalya bırakacağız. Ormanlarımız korumamız altında... Kumköy Şehir Ormanı nı halkımızla buluşturacağız. Kumköy Ormanının 1. derece doğal sit yapısını koruyarak, yürüyüş parkurları yapacağız. Halkımız boş zamanlarını Kumköy Şehir Ormanı nda huzurlu, sakin bir şekilde geçirecek ve doğayla istediği an buluşma fırsatı yakalayacak. Ormanların, yeşilin insan sağlığı ve psikolojisi üzerindeki olumlu etkilerini göz önünde bulundurarak şehir ormanlarımızı yaygınlaştıracağız. Halkımız, Ermenek Botanik Parkı nda her an yeşille iç içe olacak. Ermenek Botanik Bahçesinde özel oluşturulacak koleksiyonlarda yerel bitki türleri tanıtılacak. Halkımıza bitki bakımı ve bahçe oluşturma sanatı ile ilgili eğitimler verilecek. Ermenek Botanik Bahçesi, Türkiye den ve dünyadan bitkilerin yetiştirildiği ve sergilendiği bilimsel bir açık hava müzesi olacak. Ayrıca açık spor ve çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, piknik alanları ile halkımızın doğayla buluştuğu bir merkez olacak. Antalyalı şehrin içinde, orman havasını tadacak. Doyran Kent Parkı, Antalyalılar ın haftanın her günü, doğayla buluşma noktası olacak. Doyran Göleti nin çevre düzenlemesini yapacak ve halkımıza yeni bir mesire alanı kazandıracağız.

11 TOPLU İŞ MERKEZLERİ KURACAĞIZ. Kent Esnafı için modern tesisler... BELEDİYE HİZMET BİNASI TAMAMLANACAK. Antalya modern belediyecilik hizmetiyle tanışacak. Aynı iş kolunda hizmet veren esnafımızı bir araya toplayacağız. Şehir içinde sıkışmış ve yetersiz dükkanlarda dağınık bir şekilde hizmet veren, aynı iş kolunda çalışan esnaflarımızı, yapacağımız modern Toplu İş Merkezleriyle bir araya getireceğiz. Hızlı, kaliteli ve güvenli hizmet olanaklarına kavuşturacağız. Vatandaşımız da ihtiyaçlarını karşılamak için tek bir merkeze gidecek. Çağdaş hizmet alacak. Projesine başladığımız ama beş yıldır tamamlanmayan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası projesini tamamlayacağız. İki katı bodrum olmak üzere toplam 7 kattan oluşacak binada, Başkanlık katı, meclis salonu, hizmet birimleri, belediyeye bağlı şirketler, arşiv, konservatuar çalışma alanı, kafeterya gibi birimler yer alacak. Ayrıca binada, 300 kişilik nikah salonu ile depo ve bodrum katında 750 araç kapasiteli otopark bulunacak. Binanın giriş katını ise sergi ve çok amaçlı kullanım alanları olarak düzenleyeceğiz. Yeni binamızda vatandaşımız hizmete daha hızlı ve kolay ulaşacak. Barakalarda hizmet veren belediye alanları da Karaalioğlu Parkı nın genişletilmesi için kullanılacak.

12 ANTALYA ve İLÇELERİNİN SU SORUNU KALMAYACAK. DOĞAL GAZ YAYGINLAŞACAK, ANTALYA TEMİZ HAVAYA KAVUŞACAK. Doğal gazla birlikte Antalya da hava kirliliği tarih olacak. Manavgat suyuyla, musluklardan kaynak suyu akacak. Önceki dönemde ön protokolünü imzaladığımız Manavgat Suyu Projesini hayata geçirecek; Antalya merkezinin, Alanya nın ve Manavgat ın içme suyu problemini çözeceğiz. Dünyanın en temiz kaynaklarından Manavgat Suyu, şehir şebekesine bağlanacak. Antalya nın içme suyu kalitesi artarken su problemi 2071 yılına kadar yaşanmayacak. Su tekrar ucuzlayacak! yılları arasında suya büyük indirim yaparak, Antalya nın, suyu en ucuz kullanan şehir olmasını sağlamıştık. Şimdi ise son 5 yılda yapılan zamlarla Antalya, Türkiye nin en pahalı suyunu kullanır oldu. Geçmişte suyu nasıl ucuzlattıysak, göreve geldiğimizde suyu yine biz ucuzlatacağız. Çiftçimizin de sulama suyunu çok daha ucuza kullanmasını sağlayacağız. Antalya ve ilçeleri, doğal gazın konforundan yararlanacak. Antalya ve ilçeleri doğal gazın konforundan, verimliliğinden, ucuzluğundan, çevreciliğinden kesintisiz olarak yararlanacak. Vatandaşımız ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacını daha ucuza karşılayacak. Doğal gaz, en az karbon içeren yakıt olduğundan, Antalya nın havası da kazanacak. Antalya da hava kirliliği tarih olacak. Doğal gaz seralara kadar gidecek. Seralara da doğal gazı götüreceğiz ve çiftçimizi soba masrafından kurtacağız, maliyetlerini düşüreceğiz.

13 İLÇELERİMİZE ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ VE NİKAH SALONU GELİYOR. İLÇELERİMİZE GENÇLİK KÜLTÜR ve SPOR MERKEZLERİ AÇACAĞIZ. Gazipaşa dan Kaş a kadar tüm ilçelerimiz Gençlik Kültür ve Spor Merkezleriyle buluşacak. Tüm ilçelerimizde açacağımız Kültür Merkezlerimizde; vatandaşlarımız sinema, tiyatro, toplantı gibi kültürel faaliyetlerde bulunacak. Ayrıca Kültür Merkezimizdeki nikah ve düğün salonunda da vatandaşlarımızın en özel, unutulmaz anlarında yanında olacağız. Tüm gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyokültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmak, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebilmek için modern Gençlik Merkezleri açacağız. Gençlerimizin bütün sosyal ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri Gençlik Merkezlerimizde; açık ve kapalı spor alanları, yüzme havuzları, bilgisayar odaları, kültür ve sanat odaları yer alacak.

14 EĞİTİME TAM DESTEK! Bizim kurduğumuz ASMEK, yine bizimle yaygınlaşacak arasındaki görev dönemimizde, Antalyalı vatandaşlarımızın ücretsiz mesleki eğitim alması için ASMEK i kurduk. Gençlerimizin, kadınlarımızın, tüm vatandaşlarımızın meslek sahibi olması için, 8 binada, 169 öğretmenle, 92 branşta, tam kişiye sanat, meslek, bilgisayar ve yabancı dil gibi birçok branşta ücretsiz eğitim verdik. MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi yle ASMEK kursiyerlerinin iş sahibi olmasını sağladık. ASMEK i tüm ilçelerimize yaygınlaştıracağız. Her ilçede açılacak ASMEK lerle vatandaşımıza iş sağlayacak, aşına katkıda bulunacağız. Okulsuz mahalle, bakımsız okul kalmayacak. Okul arazilerinin mülkiyet sorunlarını çözüp, mahallelere yeni okullar yapacağız. Böylelikle ailelerin, çocuğunu başka yerdeki okula götürme derdi kalmayacak. İhtiyacı olan tüm okullar yenilenecek ve spor alanları yapılacak. DAR GELİRLİLERİN DE KREŞLERİ OLACAK. Anneler işte, çocuklar kreşte... İlçelerimizdeki çalışan annelerimiz için de Büyükşehir Kreşleri geliyor. Dar gelirli ailelerin, çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri Büyükşehir Kreşleri kuracağız. Anneler, babalar çalışırken, çocukların öğretmenleri gözetiminde yaşıtlarıyla oynayıp, eğlenerek, öğrenerek dolu dolu vakit geçirmelerini sağlayacağız.

15 YEPYENİ MUHTAR VE BİLGİ EVLERİ YAPACAĞIZ. ZOR ANLARINIZDA YANINIZDA OLACAĞIZ. Artık muhtarlarımız, kendilerine yakışan prestijli ve konforlu binalarda hizmet verecek. Muhtar ve Bilgi Evleri ni, muhtar ve mahalle sakinlerinin buluştuğu ve kaynaştığı bir mekan olarak tasarlayacağız. Vatandaşlarımız, Muhtar ve Bilgi Evleri nde ücretsiz internete girip, kütüphaneden ve okuma odasından yararlanabilecek. Taziye Evleri kuracağız, acınızı paylaşacağız. Tüm ilçelerimizde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın, acılı günlerinde yanlarında olmak, yüklerini hafifletmek için Taziye Evleri kuracağız. İkram ve servis hizmetlerimizle, cenaze sahiplerine destek olacağız. Bütün ilçelerimizdeki mezarlıkları düzenleyeceğiz. Antalya ve ilçelerindeki tüm mezarlık alanlarını yenileyerek, bakımsız görünümlerinden kurtaracağız. İhtiyaç sahiplerinin defin ve cenaze nakil işlemlerini ücretsiz yapacağız.

16 İLÇELERİMİZ MODERN VE YENİ OTOGARLAR İLE BULUŞACAK. TOPTANCI HALLERİ MODERNLEŞECEK. İlçe Terminallerini baştan aşağıya yenileyeceğiz. Yolculukların konforlu ve ulaşımın rahat olması için tüm ilçe terminallerini baştan yaratacağız. Yetersiz olanları yenileyeceğiz, fiziki şartlarını güzelleştireceğiz. Ayrıca yetersiz kalan otogarlarımızın yerine de yenilerini yapacağız. İlçelerimizdeki vatandaşlarımız da modern ve konforlu şartlar taşıyan terminal hizmetlerinden faydalanabilecek. İlçelerimize yeni toptancı halleri kuracağız, yetersiz olanları iyileştireceğiz. Artık ilçelerimizdeki modernleşen hallerimizde, yaş meyve ve sebze ticaretinin kalite, standart ve sağlık koşullarına uygunluğu sağlanmış olacak. Ayrıca hallerimizde Avrupa dan Akredite Denetim Laboratuvarları da kuracağız. Bu sayede halden ihraç için çıkan ürünler, Avrupa kapılarında sorunla karşılaşmayacak. Laboratuvarımızla hem çiftçimizin maaliyetlerini düşüreceğiz, hem de güvenli bir şekilde ürün testi yapılmasını sağlayacağız. İlçelerimize Balık Halleri kuracağız. Yeni iş imkanları doğması ve vatandaşımızın taze ve günlük olarak balığını alabilmesi için Antalya ve ihtiyacı olan ilçelerimize Balık Halleri kuracağız.

17 Soğuk Hava Depoları kuracağız, ürünler hep taze kalacak. Çiftçimizin ürünlerinin bozulmaması ve ürünlerini yüksek değerden satabilmesi için soğuk hava depoları kuracağız. Tarımsal İşleme ve Paketleme Merkezleri kuracağız. Çiftçimiz ürününü, İşleme ve Paketleme Merkezlerimizde ambalajlayacak. Ürününün değeri kaybolmayacak, zarar etmeyecek. Tarım Makine Parkları Çiftçimizin, köylümüzün bireysel olarak alamadığı tarım makinelerini, ortak kullanımlarına sunacağız. Böylelikle tarım teknolojilerinden daha fazla yararlanacak, üretimlerini arttıracaklar. TARIMA %100 DESTEK Sulama Birliklerine ve Kooperatiflerine Ücretsiz Elektrik sağlayacağız. Sulamalı tarım yapan çiftçilerin, sulama birlikleri ve kooperatiflerinin en büyük problemlerinden biri olan elektrik, artık bedava olacak. Suyun daha verimli ve etkin kullanılması için çalışan Sulama Birlikleri ve Kooperatifleri rahatlayacak, çiftçimizin maliyeti düşecek. Tarım arazilerinin altyapı sorunlarını çözeceğiz. Yepyeni sulama kanalları, göletleri ve drenaj kanalları yapacağız. Köylülerimizin ürünlerini rahatça toplayıp satmasına imkân verecek, yeni arazi yolları ve köy yolları açacağız. Dereleri ıslah edeceğiz. Organize Hayvan Bölgeleri kuracağız. Köylülerimizin hayvanlarının toplu halde bakılabileceği bu tesislerle, köylü kadınlarımızın omuzlarındaki yükü hafifleteceğiz. Bu tesislerde en iyi şekilde bakılan hayvanların sütü daha verimli, eti daha lezzetli olacak. Antalya daki bölgesel tarım ürünlerinin çeşitlendirilmesi için çiftçimize destek olacağız. Tarım Festivalleri düzenleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz tarım festivalleri ile çiftçimizin ürünlerinin tanıtımını gerçekleştireceğiz.

18 İLÇELERİMİZE DE SPOR KOMPLEKSLERİ YAPACAĞIZ. Spor ilçelerimizde de hayatın vazgeçilmez parçası olacak. Kapalı yüzme havuzu; atletizm pistleri; futbol, basketbol ve tenis sahaları; atıcılık salonları ile spordaki kalkınmayı ilçelerimizden başlatacağız. Kuracağımız Spor Komplekslerimizde, gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımız ücretsiz yararlanacak. Gezici Sağlık Merkezi ile hastaneyi ayağınıza getireceğiz. Oluşturacağımız tam donanımlı Gezici Sağlık Merkezi ile ilçelerimizde, mahallelerimizde, köylerimizde belirli günlerde hizmet vereceğiz. Sağlık ekibimizdeki doktor ve hemşirelerimizle, Muayene, Kan Tahlili, İdrar Tahlili, Rutin Biyokimya Testleri, Enjeksiyon uygulaması, Pansuman, Serum Takımı ve Ateş takibi gibi sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak vereceğiz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri kuracağız. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerimiz, tüm ilçelerimizin, köylerimizin hizmetinde olacak. Sağlıkla gülen nesiller bizimle yetişecek. İlçelerimizdeki hastane, sağlık ocağı, poliklinik ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacağız. Yeni projelerle, vatandaşımızın sağlıkla ilgili ihtiyaçlarına hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşması için çözümler üreteceğiz. İLÇELERİMİZDE SAĞLIĞIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ. Tüm ilçelerimizde Evde Bakım Hizmeti vereceğiz. Kendi öz bakımını yapma gücünü yitirmiş, ekonomik gücü yetersiz engelli ve yaşlılarımıza evde bakım hizmetleri vereceğiz. En zor anınızda ASPEM yanınızda olacak! Sosyal belediyecilik anlayışı ile özellikle şiddet mağduru kadınlarımız ve çocuklarımız olmak üzere ihtiyacı olan vatandaşlarımızın başvurup ücretsiz olarak yararlanabilecekleri, psikolojik ve hukuki hizmet alabilecekleri bir Aile Danışma Merkezi kurduk. Burada vatandaşlarımıza psikolog, avukat, çocuk gelişimi ve rehberlik alanlarında uzmanlaşmış profesyonel bir kadro ile hizmet verdik ve binlerce vatandaşımıza ulaştık. ASPEM i tüm ilçelerimize yaygınlaştıracak ve en zor anınızda yanınızda olacağız.

19 İlçelerimizin hak ettiği değere kavuşmamış doğa, kültür ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak için projeler geliştireceğiz. Yayla Turizmi, yaylalarımızın yeni gelir kaynağı olacak. Yörük festivali gibi yöresel festivaller düzenleyeceğiz. Likya Yolunu, tüm dünyaya tanıtacağız. Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olan Likya Yolu, her yıl doğa tutkunu birçok insanı Antalya ya çekiyor fakat yeterince tanıtılmıyor. Fethiye den başlayıp, Antalya da noktalanan Likya Yolu nun hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki bilinirliğini arttırmak için tanıtım çalışmaları yapacağız. Hem tarih hem de doğa turizmiyle Antalya ya gelen turist sayısını arttıracağız. Köy turizmini yaygınlaştıracağız ve turisti köylere getireceğiz. Turistler köyde konaklayarak, tarlada çapa yapacak, inek sağacak, tavuklara yem verecek, organik ürünleri bahçeden toplayacak. İlçe Sahillerini halka açacağız. Plajlar, halk için baştan aşağıya düzenlenecek. Halkın daha rahat kullanımı için şezlong, duş kabinleri, kafeterya gibi eksik olan bölümleri tamamlanacak ve halkımız ücretsiz yararlanacak. İlçelerimizin kaleleri ve tarihi eserleri turizmle buluşacak. Kalelerimiz için restorasyon projelerine destek verilecek ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Turizme açılabilmesi ve halka kazandırılabilmesi için gerekli tüm çalışmalar yapılacak. İlçelerimizde Seyir Kuleleri ve Rekreasyon alanlarıyla, cazibe merkezleri yaratacağız. İlçelerimize yapacacağımız çevre düzenlemeleri ve seyir kuleleriyle turizmin çekim alanını genişletecek ve yerli, yabancı turist sayısını arttıracağız. İLÇELERİMİZİN DEĞERLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ. İlçelerimizdeki çay ve nehirlerde halkımız için Rekreasyon Alanları ve yeşil alan düzenlemeleri yapacağız. Çay ve nehirlerin çevre düzenlemelerini yaparak, ilçe merkezlerinde modern kanallar yapacağız. Oturma alanları, çocuk ve oyun parkları, yürüyüş yolları ile halkımızın ailecek, güvenle vakit geçirebileceği, yeşilin tadını doya doya çıkarabileceği mesire alanları oluşturacağız. İlçelerimizin tarihi ve yöresel evlerinin restorasyonları için destek vereceğiz. Antalya Kaleiçi ndeki evlere sahip çıktığımız gibi ilçelerimizde de tarihi mimarimize sahip çıkacağız. Evlerin projelendirilmesi, fon bulunması ve turizme kazandırılması için vatandaşımıza destek olacağız. Bölgemizdeki Altınbeşik ve Yalan Dünya Mağaralarını turizme kazandıracağız. Turizmi çeşitlendirip, doğa turizmini geliştirmek için bölgemizde gizli kalmış değerlerden mağaralarımızı, ilçelerimize turizm değeri olarak kazandıracağız.

20 İLÇELERİMİZDE İMAR, ULAŞIM ve YOL SORUNUNA ÇARE OLACAĞIZ! İlçe ve köyler arasındaki ulaşım, sorun olmaktan çıkacak. İLÇE ve KÖYLERİMİZİN ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ. Mülkiyet ve tapu sorunları kalmayacak. 19 ilçe ve köylerimizin çözülememiş mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz. Bundan sonra vatandaşlarımızın yıllardır yaşadığı bu sorunun takipçisi ve çözüm odağı Büyükşehir Belediyesi olacak. Vatandaşımız mağdur olmayacak, imar sorun olmaktan çıkacak. Kanalizasyon, yağmur suyu drenaj kanalları, elektrik gibi altyapı problemleri köylerimizde ve ilçelerimizde sorun olmaktan çıkacak. Yaylalarımızda, köylerimizde ve ilçelerimizdeki içme suyu sorunları da çözülecek. İlçe ve köylerimizde de duraklarımız ve Kent Mobilyalarımız yenilenecek. İlçelerimizdeki tüm durakları modern duraklar haline getireceğiz. Yönlendirme levhalarını yenileyeceğiz. İlçelerimizde de Asfalt Üretim Tesisi kuracağız. Kendi ürettiğimiz asfaltla ilçe ve köy yollarımızın standartlarını yükselteceğiz. Artık köylümüz de konforlu ulaşıma kavuşacak.

21 DARA DÜŞEN ANTALYALI NIN YANINDAYIZ. Tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşacağız. Antalya Sosyal Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere; gıda, temizlik, kırtasiye, giyim ve sağlık yardımı yapacağız. Yeni Aşevleri kuracağız. Bir taraftan aşevine gelen vatandaşlarımıza yemek verilirken, diğer taraftan yaşlı, bakıma muhtaç ve sıcak yemek yapacak kimsesi olmayan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, yıl boyu günlük sıcak yemek yaparak evlerine kadar teslim edeceğiz. Antalya ya bizim getirdiğimiz bu hizmeti bütün ilçelerimize de sunacağız. İlçelerimizi de ucuz ve kaliteli ekmekle buluşturacağız. Bizim kurmuş olduğumuz Halk Ekmek Fabrikasının ürettiği ekmeklerin, tüm ilçelerimize ulaşmasını sağlayacağız. Eğitim Yardımı yapacağız. Hiçbir Antalyalı Ailemin durumu yoktu okuyamadım. demeyecek. Öksüz, yetim, şehit ve gazi çocuğu, anne babası ayrılmış veya %40 ve üzeri engelli tüm öğrencilerimizin eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için gereken tüm yardımları yapacağız. Alo Doğum Hattı ile hayata beraber merhaba diyeceğiz. Kuracağımız Alo Doğum Hattı ile bizlerden yardım isteyen, sosyal güvencesi olsun olmasın tüm anne adaylarını, evlerinden hasta nakil aracı ile ebe nezaretinde alarak hijyenik bir ortamda hastanın tercih ettiği sağlık kuruluşuna ve doğumdan sonra da evine götüreceğiz. HASTALARIMIZ VE REFAKATÇİLERİ HASTANE BAHÇELERİNDE YATMAKTAN KURTULACAK! Hasta ve Yakınları için Konuk Evi kuracağız. Antalya ya tedavi amacıyla gelen ve kalacak yerleri olmadığından dolayı hastane bahçesinde ya da araçları içinde konaklamak zorunda kalan hasta ve refakatçilerine ücretsiz olarak hizmet sağlayacağız.

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL ÇAĞI

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI IN SOSYAL ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İnsan ve kalkınma odaklı projelerimizle Altındağ ın geleceğini de inşa edeceğiz ŞİARIMIZ; Milletimizin hizmetkarıyız.

Detaylı

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden...

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevi ile geçen on yıllık sürede güzel ilçemize altyapıdan yeşil alan ve çocuk parklarına, kültürden sanata, eğitimden kentleşmeye,

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 133 134 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İnsan ve kalkınma odaklı projelerimizle Altındağ ın geleceğini de inşa edeceğiz ŞİARIMIZ; Milletimizin

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN KÜLTÜR ÇAĞI

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN KÜLTÜR ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI IN KÜLTÜR ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İnsan ve kalkınma odaklı projelerimizle Altındağ ın geleceğini de inşa edeceğiz ŞİARIMIZ; Milletimizin hizmetkarıyız.

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI IN AİLE ÇAĞI ŞİARIMIZ; Milletimizin hizmetkarıyız. Her ne yaparsak önce milletimizle istişarede bulunacağız ve ortak akılla hareket edeceğiz. Altındağ da hiçbir

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK 85 MUSTAFA AKÇAY BEYAĞAÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN ZOLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 1 2 MUSTAFA AKÇAY KARDEŞİMLE DEV PROJELERE İMZA ATACAĞIZ Değerli hemşehrim; Denizlimiz

Detaylı

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 Tarihin, kültürün ve doğanın destansı aşkı; Türkiye Büyük bir aşkın adıdır Türkiye. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla,

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı

Detaylı

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2 6 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28992 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2014 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU

YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU Rev. 2 YAPILARDA ELEKTRİK PROJESİ ASGARİ BİRİM ÜCRETLERİ TABLOSU Cetvel PH-1 KISIM I : YAPI İÇİ ELEKTRİK PROJELERİ ( TL/ ) 0-199 200-399 400-599 600-799 800-999 1000-1199 1200-1399 1 Kültür ve Kongre Merkezleri

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

İTÜ de Spor ve Yaşam

İTÜ de Spor ve Yaşam İTÜ de Spor ve Yaşam Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 240 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye de mühendislik ve mimarlık

Detaylı

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Tebliğler Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 167 168 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

Akdeniz in İncisi Antalya

Akdeniz in İncisi Antalya Akdeniz in İncisi Antalya Turizm zenginlikleri ve sahip olduğu birbirinden kaliteli tesisleriyle Türk turizminin başkenti kabul edilen Antalya, her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmakta. Yüksek

Detaylı

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 28 Nisan 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28277 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

Ek 1-B- (Değişik: RG-19/6/ ) 2.TAPUDA KAYITLI OLMAYAN TAŞINMAZLAR

Ek 1-B- (Değişik: RG-19/6/ ) 2.TAPUDA KAYITLI OLMAYAN TAŞINMAZLAR Ek 1-B- (Değişik: RG-19/6/2014-29035) 2.TAPUDA KAYITLI OLMAYAN TAŞINMAZLAR 2.1. Üzerinde Bina ve Tesis Olan Taşınmazlar 2.1.1. İdare Binaları 2.1.1.1. Hizmet Binaları 2.1.2. Eğitim ve Öğretim Amaçlı Bina

Detaylı

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır.

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır. Su olmadan medeniyet olmaz. Tarih boyu kurulan bütün medeniyetler su etrafında şekillenmiştir. Su kemerleri, sarnıçlar, çeşmeler ve hamamlar medeniyetin olmazsa olmaz unsurları haline gelmiştir. Özellikle

Detaylı

2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:

2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: 2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2004-2005-2006-2007 YILI

Detaylı

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 19 Mart 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27174 TEBLİĞ Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 - Perşembe Tarihli Resmi Gazete Sayı: 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16/7/1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren

Detaylı

NELER YAPMIŞTIK. Antalya yı seven, uğruna çalışandır

NELER YAPMIŞTIK. Antalya yı seven, uğruna çalışandır NELER YAPMIŞTIK Antalya yı seven, uğruna çalışandır HİZMETİN USTASI, ANTALYA SEVDALISI Sevgili Antalyalılar, 2004-2009 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı

Detaylı

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM Bayındırlık ve İskân Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16/7/1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILI HİZMETLERİ

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILI HİZMETLERİ KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014-2016 YILI HİZMETLERİ HAZIRLAYANLAR Züver ÇETİNKAYA Cevdet KABAKÇI Cengiz BERBEROĞLU Ümit DUYULER Erhan DALYAN SAYFA VE KAPAK TASARIM Ümit DUYULER GRAFİK TASARIM

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

Hayatın Doğası Değişiyor!

Hayatın Doğası Değişiyor! Hayatın Doğası Değişiyor! Özlenenleri yeniden yaşatmak Modern yaşamın alternatifsiz yeni projesi Duru Beytepe, konforlu bir yaşamı doğanın duru güzelliğiyle sizlere sunuyor. İçinizi ısıtacak manzarası,

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN.

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. Başarılarla dolu 13 yıl... 3 4 Başarılarla dolu 13 yıl... Modern ve yeni kampüsümüzdeyiz Mutlu ve başarılı kuşaklar için Çocuklarımızın sosyal, sportif, kültürel,

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 Gün ve R.G. Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (1)

Detaylı

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 TARİHÇE: Bakırca Mahallemiz 18. Yy.dan günümüze değin iskan gören ve tipik Trakya Köy özelliklerini BAKIRÇA MAHALLESİ bünyesinde

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON

YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON YEREL YÖNETİMLERDE REKREASYON YEREL PROGRAM YÖNETİMLERDE VE REKREASYON PROGRAM HİZMETLERİ VE HİZMETLERİ Yrd.Doç.Dr.Ümit KESİM Marmara Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ümit KESİM TMOK ve SBD

Detaylı

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden...

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevi ile geçen on yıllık sürede güzel ilçemize altyapıdan yeşil alan ve çocuk parklarına, kültürden sanata, eğitimden kentleşmeye,

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2018 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2018 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 26 Nisan 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30403 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2018 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN EĞİTİM ÇAĞI

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN EĞİTİM ÇAĞI IN EĞİTİM ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ŞİARIMIZ; Milletimizin hizmetkarıyız. Her ne yaparsak önce milletimizle istişarede bulunacağız ve ortak akılla hareket edeceğiz. Altındağ da hiçbir

Detaylı

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ...

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ... HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ... ÖNSÖZ Maranda Yellow ile Çerkezköy ün tepe bölgesinde, farklı bir yaşam tarzına hazır mısınız? Muhteşem orman manzarası ile lüksü yeni lükse taşıyoruz.

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE ÜRETİM SÜRELERİNİN BELİRLENMESİ CETVELİ Proje üretim sürelerinin hesaplanması aşağıdaki formül aracılığı ile belirlenecektir. PÜS = YA x YSK x PÜSO x PBK x HB ( 1

Detaylı

Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor.

Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor. Milano da tasarlandı; Ankara İncek te hayat buluyor. Başkentin yatay konseptte tasarlanmış ilk villa projesi ERKANLI Villa Vetro, Ankara ya temiz havasıyla soluk veren İncek te sizlerle buluşuyor. Erkanlı

Detaylı

Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer

Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer Doğru ve estetik bir mimari yaşamınızı daha anlamlı kılar Güzelvadi Villaları; doğası, konumu, kalite/güvenlik anlayışı ve mimarisiyle yaşamınıza anlam katacak; üstelik

Detaylı

www.alwaleedinvest.com Modern, konforlu, çevreyle dost, güvenilir, çağdaş yaşam alanları inşa eden Mayra Yapı, sevdiklerinize ve sizlere en iyisini yaşatmak için özenle hazırladığı projelerine, bir yenisini

Detaylı

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor M U T L U L U Ğ U B A L K O N D A Y A Ş A Y I N Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor Balkon projemizin içerisinde sizi mutlu edeceğini

Detaylı

Bin TL yatırım yaptı.

Bin TL yatırım yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 2014-2015 Yılında Muğla ya 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptı. 2016 Yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 410 Milyon 218 Bin TL yatırım yapacak. 2 FEN İŞLERİ

Detaylı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı İlçemizde; kişi başına düşen 0.2 metrekarelik yeşil alan miktarını

Detaylı

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com F&H Y PI BURJ ANTEP Adres : Zübeyde Hanım bul. Masal Park karşısı No:38 GAZİANTEP Tel : +90 342 322 43 00 (3 hat) Fax : +90 342 322 43 03 E-mail : info@fhyapi.com www.burjantep.com BurjAntep Bir Fh Yapı

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :17. Syf Sayfası :1-9. Syf BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :24. Syf. (Sosyal Demokrat Belediyecilik Eki) Karabağlar da asansörler mercek altında Ġlçedeki bin 800 civarındaki

Detaylı

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Beylerbeyi'nin eşsiz tarihi dokusu modern yaşamla buluşması Boğaza karşı, her yere yakın Yaşama hazır, hemen teslim Kaliteli yaşam Mahalle kültürü Her aileye göre

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2016 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2016 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Sayfa : 52 RESMÎ GAZETE 9 Nisan 2016 Sayı : 29679 TEBLİĞLER Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2016 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı,

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, HAYAT DE GÜZEL Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, Doğaköy Premium ile Kerpe nin doğal güzelliklerini

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR YAŞAM yeniden `de TANIMLANIYOR Dağ Mühendislik Ltd. Şti., mekan alan ölçülerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogda kullanılan tüm dekorasyon görselleri temsili olarak konmuş olup, tutar satış

Detaylı

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 TARİHÇE:Ergene nin köylerindendir. Tipik Trakya köy yerleşimi özellikleri göstermektedir. 19. Yy sonu 20. Yy başından itibaren

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLA IK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLA IK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2009 YILI YAPI YAKLA IK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27174 16/7/1985 tarihli

Detaylı

Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup.

Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup. Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup.com PROJE ADI AYT PARK VİLALARI PROJE YERİ Döşemealtı/ Antalya KONSEPT

Detaylı

Referanslarımız. City Forever, Beylikdüzü

Referanslarımız. City Forever, Beylikdüzü City Forever, Beylikdüzü Konut Sayısı: 171 Dükkan - Mağaza Sayısı: 15 Proje Özellikleri: City Forever da, yeşil alanlar, yüzme havuzu, sağlıklı yaşam ve spor merkezi, iki katlı kapalı otopark, çocuk oyun

Detaylı

AK PARTİ ile SİLİVRİ de günü kurtaran değil geleceği kuran belediyecilik

AK PARTİ ile SİLİVRİ de günü kurtaran değil geleceği kuran belediyecilik Silivri, modern, verimli, etkin ENTEGRE BELEDİYECİLİK ile yarınlara hazırlanabilir. Entegre Belediyecilik tek çözüm: Büyükşehir Belediyesi, Kamu Kurumları ve Özel Sektör Kuruluşlarıyla didişen değil, entegrasyonu

Detaylı

YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK

YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK Ekim / 2012 YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK Manisa nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan yeni bir oto terminal binasını kente kazandırmak için çalışmalara başladık. Hal Müdürlüğü arkasındaki alana yapacak

Detaylı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Birlik Parkı Birlik Parkı Değerli hemşehrilerim, Çiçek Gibi Bir Konya sloganıyla Konya genelinde yaptığımız yeşil alan çalışmalarımız kapsamında 2005 yılında hizmete sunduğumuz Birlik Parkı, kısa sürede

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Esenler Toplam Yatırım 317.000 Milyon YTL (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

65 yıllık tecrübe ve Emlak Konut güvencesiyle Kuzey Yakası nda ofisler, alışveriş merkezleri, okullar, spor alanları, otel, hayvanat bahçesi ve

65 yıllık tecrübe ve Emlak Konut güvencesiyle Kuzey Yakası nda ofisler, alışveriş merkezleri, okullar, spor alanları, otel, hayvanat bahçesi ve 65 yıllık tecrübe ve Emlak Konut güvencesiyle Kuzey Yakası nda ofisler, alışveriş merkezleri, okullar, spor alanları, otel, hayvanat bahçesi ve Millet Bahçesi yle yaşamınıza değer katacak, metro hatlarına

Detaylı

Gold Wings te tek hayalimiz ailelerin mutlu olacakları eve sahip olmalarının mümkün olduğunu göstermektir.

Gold Wings te tek hayalimiz ailelerin mutlu olacakları eve sahip olmalarının mümkün olduğunu göstermektir. Ankara nın en eski yerleşim yerlerinden Yenimahalle de Gold Wings için Yenimahalle nin simgesi bahçeli-evleri için arsanın 7000 m 2 sini yeşil alana ayırdık. Rahatlığınızı ve mutluluğunuzu en ince ayrıntısına

Detaylı

Hayat boyu, hayat dolu!..

Hayat boyu, hayat dolu!.. Hayat boyu, hayat dolu!.. KAYSERİ: Sivas Caddesi İpeksaray AVM A Kule 5. Kat Melikgazi - Kayseri Tel. +90352 224 24 10 Fax. +90352 224 2412 İSTANBUL: İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Turgut Özal Caddesi

Detaylı

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu.

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. İ T A L Y A Yaz Okulu 12-18 yaş L I G N A N O 2019 Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. Okulumuz Adriatik sahillerinin en gözde turizm mekanı olan

Detaylı

Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla

Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla Özet Villamız Göcekin hemen yanıbaşında kurulmuş, kanal sistemi sayesinde denizle bağlantısı sağlanmış, ödüllü projeli Portville sitesi

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

İzmir de şehir kuzeye doğru gelişiyor.

İzmir de şehir kuzeye doğru gelişiyor. İzmir de şehir kuzeye doğru gelişiyor. Gelişim aksı üzerinde bulunan Seyrek, yeni projelerle sürekli gelişiyor, değişiyor ve değerleniyor. Seyrek te değişime öncülük eden proje Studio City; farklı konut

Detaylı

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z-

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z- OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ BİLGİ FORMU SORULARI AÇIKLAMA: Bu sorular yalnızca ön bilgi olarak ve sistemdeki Bilgi Formunu doldurmaya geçmeden önce hazırlık yapmanız açısından verilmiştir. 1. Okul/ Kurumun

Detaylı

www.esmarinkonaklari.com

www.esmarinkonaklari.com www.esmarinkonaklari.com GENEL BİLGİLER ES MARIN KONAKLARI 8262 m 2 arsa alanı, 23754,68 m 2 inşaat alanından oluşuyor. Ferah bir yaşam sürmeniz için sitenin %60 ı yeşil alanlar ve sosyal aktiviteleriniz

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

Maltepe, rüya kent İstanbul un eşsiz güzelliklerinin buluşma

Maltepe, rüya kent İstanbul un eşsiz güzelliklerinin buluşma Maltepe, rüya kent İstanbul un eşsiz güzelliklerinin buluşma noktası. Dünya başkenti İstanbul umuzun İNCİ si. Doğasıyla, tarihi dokusuyla ve insanıyla bir başka ilçe Maltepe... 500 bin insanımıza ev sahipliği

Detaylı

Yasamaya, deger yatırıma deger...

Yasamaya, deger yatırıma deger... Yasamaya, deger yatırıma deger...,, Doga - ve sehir, bir arada... Geniş vadi ve orman manzarasına sahip, mevcut orman alanları ile komşu olan projemizde, doğanın zarafeti her sabah sizi pencerenizde karşılayacak...

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

www.avrasyatermal.com www.avrasyatermal.com 0850 811 84 34 Sizlerin Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı Olmanız İçin Sağlık, otel, devre mülk ve devre tatil olarak projelendirilen Avrasya Termal, Marmara nın

Detaylı

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin İstanbul'dan yeni bir şehir doğuyor. Proje alanı büyüklügü 453 milyon metrelik bölgeye 7 milyonluk nüfusun yaşayacağı Yeni Şehir, 2. İstanbul planlanıyor.

Detaylı

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI ANTALYA KENT ANKETİ BASIN RAPORU 25 Mart 2009

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI ANTALYA KENT ANKETİ BASIN RAPORU 25 Mart 2009 TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI ANTALYA KENT ANKETİ BASIN RAPORU 25 Mart 2009 Araştırma, Antalya Merkez İlçe sınırları içinde kalan alanda gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı, Antalya Merkez İlçesi nde

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN!

DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN! DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN! YENİ BİR DASİF! Yine şehir kültürüyle uyumlu, insana ve çevreye değer veren, mükemmel bir yaşam alanı. DASİF BlueBell. Yeniden kalbiniz çarpacak, heyecanlanacaksınız!

Detaylı

hizmet sınıfı, alt grupları

hizmet sınıfı, alt grupları PEYZAJ MİMARLIĞI PROJE/PLANLAMA YAKLAŞIK UYGULAMA MALİYETİ T.M.M.O.B. PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI PROJE / PLANLAMA HİZMET SINIFLARINA GÖRE BİRİM (m²), YAKLAŞIK UYGULAMA MALİYETLERİ (YUM m²/ytl)

Detaylı

maksimum konfor, maksimum deneyim...

maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... Genel Bilgi Koşulsuz misafir memnuniyetinin ve hizmet kalitesinin başarıyı getirdiğine inanan

Detaylı

P1 Gebze-İzmit Hattı

P1 Gebze-İzmit Hattı Kocaeli 2020 Raylı Ulaşım Hattı Projeleri Hakkında Özet Bilgi Dr. Numan Akdoğan* *Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Fizik Bölümü Nanomanyetizma ve Spintronik Araştırma Merkezi P1 Gebze-İzmit Hattı Bu proje

Detaylı

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular 6.15 TURİZM 6.15 TURİZM 334 6.15 TURİZM Başkent Lefkoşa çeşitli dönemlere ait tarihi, mimari, ve kültürel değerler açısından oldukça zengindir. Ayrıca Başkent olması nedeniyle ülkenin yönetsel, iş ve alışveriş

Detaylı

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Özet Villa ANYA; D Marin Göçeğin hemen yanıbaşında kurulmuş, kanal sistemi sayesinde denizle bağlantısı

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı