DynEd Çalışma Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DynEd Çalışma Kılavuzu"

Transkript

1

2 DynEd Çalışma Kılavuzu Çalışmaya başlamak için DynEd Placement Test sonucunda İngilizce çalışma düzeyinizin Common European Framework of Reference (CEFR) sistemine göre belirlenmiş olması gerekmektedir. Düzeyiniz belirlendikten sonra bilgisayar veya tabletinizle çalışabilirsiniz. Akıllı telefonlar üzerinde de tabletler gibi çalışılabilir, ancak ekran boyutu bazı çalışmaları yapmanızı zorlaştırabilir. Bilgisayar üzerine Yükleme ve Çalışma Bilgisayar üzerine yüklemek için masaüstünde göreceğiniz DynEd simgesini tıklayarak gelecek olan yandaki ekrana DynEd Oturum Açma Kimliğinizi ve Şifrenizi girmeniz gerekmektedir.

3 Gelecek olan ekranda CEFR düzeyine göre çalışmanız gereken düzey açık, çalışmanıza uygun olmayan düzeyler ise kilitli görülecektir (soldaki örnekte CEFR A1 düzeyi açıktır). Daha önce gerekli yazılımları yüklemediyseniz çalışacağınız düzeyin satırında Yükle komutu görünecektir. Bu satırda herhangi bir noktayı tıkladığınızda yazılımlar otomatik olarak bilgisayarınıza yüklenecektir. Yüklerken yazılımın dili penceresi geldiğinde İngilizce/Türkçe seçeneği bulunmaktaysa bunu seçmenizi öneririz. Çalışmaya başlamak için masaüstünde göreceğiniz DynEd simgesini tıklayarak gelecek olan yandaki ekrana DynEd Oturum Açma Kimliğinizi ve Şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sol alt köşedeki kutucuğu tıklayarak çevrimdışı çalışma yapılabilirsiniz. Bu durumda çalışma kayıtlarınız bilgisayarınızda saklanacaktır. Gelecek olan ekranda CEFR düzeyine göre çalışmanız gereken düzey açık, çalışmanıza uygun olmayan düzeyler ise kilitli olacaktır. Soldaki örnekte CEFR A2 düzeyi açıktır. Size uygun düzeyi tıklayarak çalışmaya başladığınızda ilk önce çalışmanız gereken modül'ün Beceri Sınavı (Mastery Test) karşınıza gelecektir. Bu sınav, Placement Test'in bir doğrulaması niteliğindedir ve gerçek seviyeniz bu ise, Beceri Sınavı'ndan 85'in altında bir not almanız doğaldır. (Bu sınavdan aldığınız puan sınav notu ortalamanıza katılmayacaktır.)

4 Tablet veya Akıllı Telefon üzerine Yükleme ve Çalışma Tabletlere veya akıllı telefonlara yüklemeye başlamak için masaüstünde göreceğiniz DynEd simgesini tıklayarak gelecek olan ekranda öncelikle Europe ve İngilizce / Türkçe sekmelerini seçmelisiniz. Daha sonra DynEd Oturum Açma Kimliğinizi Şifrenizi girmeniz gerekmektedir. ve Karşınıza gelecek olan ekranda CEFR düzeyine göre çalışmanız gereken düzey açık, çalışmanıza uygun olmayan düzeyler ise kilitli olacaktır. Soldaki örnekte CEFR A2 düzeyi açıktır. Bu simgeyi tıkladığınızda yazılımlar için cihazınızda yeterli alan olup olmadığı kontrol edilecek ve Yükle komutunu tıkladığınızda yazılım cihazınıza yüklenecektir.

5 Tablet veya akıllı telefon ile çalışmaya başlamak için masaüstünde göreceğiniz DynEd simgesini tıklayarak gelecek olan ekrana DynEd Oturum Açma Kimliğinizi ve Şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Soldaki ekran CEFR A2 düzeyinde bir kişiye aittir. Sizin karşınıza gelecek olan ekranda CEFR düzeyine göre çalışmanız gereken düzey açık, çalışmanıza uygun olmayan düzeyler ise kilitli olacaktır. Alt satıdaki simgeyi tıklayarak çalışmaya başladığınızda ilk önce çalışmanız gereken modül'ün Beceri Sınavı (Mastery Test) karşınıza gelecektir. Bu sınav, Placement Test'in bir doğrulaması niteliğindedir ve gerçek seviyeniz bu ise, Beceri Sınavı'ndan 85'in altında bir not almanız doğaldır. (Bu sınavdan aldığınız puan not ortalamanıza katılmayacaktır.)

6 Doğru ve Verimli Çalışma Yöntemleri Dil öğrenmek bir beceridir. Anadili öğrenir gibi dil öğrenmek için dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri dengeli olarak geliştirilmelidir. Bunun en kolay yolu çeşitli kavramları anlatacak cümleleri anadilini konuşan kişilerden dinlemek, duyduklarımızı mümkün olduğunca doğru olarak söylemeye çalışmak (söyleyemediğimiz takdirde yeniden dinlemek ve tekrar söylemeye çalışmak), daha sonra kendini dinlemek ve anadilini konuşan kişiyi tekrar dinleyip kendimiz ile kıyaslamaktır. Bu işlemi her cümle için günde bir defa yapmak yeterlidir. Beceri kazanmanın tek yolu yeterli sayıda tekrar etmektir. Dil öğrenirken de yapılan çalışmaların kalıcı hafızaya yerleşmesi ve gerektiğinde kolaylıkla söylenebilir olması için birer gün ara ile defalarca tekrar edilmesi gereklidir. Tekrar adedi de kişiden kişiye ve tekrar edilen kavrama göre büyük değişiklikler göstermektedir. DynEd sistemi çalışan kişinin tüm davranışlarını sürekli inceleyerek gerekli olan tekrar sayısına karar vermekte ve gereğinden fazla veya az tekrar yaptırmamaktadır. Tekrarı yapan kişiler kendilerini değerlendiriken başarılarının geçici hafızadan gelen bilgiler sayesinde olduğunu bilmediklerinden tekrarı çok sıkıcı bulabilirler. Ancak gereksiz gibi görünen son birkaç tekrar bilgilerin kalıcı hafızaya yerleştirilebilmesi için tek çaredir. DynEd sistemi çalışmalarınızı sürekli olarak değerlendirmekte ve çalıştığınız bölümün ne kadarını tamamladığınızı yüzde olarak göstermektedir. Öncelikli amaç çalışılan ünitenin tamamlama yüzdesini % 80 düzeyine getirmek ve açılacak olan beceri sınavını % 85 alarak geçmektir. Sınavı ilk defasında geçemediğiniz takdirde aynı sınav yedi gün sonra yeniden açılacaktır. Çalışmalarınızın % kadarını çalıştığınız ünitede geçirmenizi, % kadarını bir önceki üniteyi % 100e tamamlamak için kullanmanızı ve geri kalan kısmını da bir sonraki üniteyi çalışarak geçirmenizi öneririz.

7 Yandaki ekranda çeşitli ünitelerin durumlarını gösteren semboller görülmektedir. Kilitli üniteler çalışma düzeyinin altında veya üstünde olan ünitelerdir. Tekrar üniteleri çalışma düzeyinin altında olduğu halde tekrar edilmesi faydalı olan ünitelerdir. Tamamlama yüzdesi %80in altında olan üniteler ise esas çalışılması gereken ünitelerdir. Sesinizi Kaydetmenin ve Kendinizi Dinlemenin Önemi Çoklu ortamda etkileşimli yazılımlarla çalışmanın en önemli avantajı, beyninizin birçok bölümünü aynı anda çalıştırmasıdır. Anlamı iyice kavrayana kadar çalıştıktan sonra, her cümleyi söyleme ve kaydetme çalışmasına başlamalısınız. Sesinizi kaydetmek için mikrofonu kendinizi dinlemek için kulaklığı kullanın. Daha sonra kendi söyleme hızınızı, vurgulamanızı ve telaffuzunuzu anadili İngilizce olan konuşmacılarla karşılaştırın. Bu tip çalışma, beyninizdeki fonolojik işlemciyi harekete geçirerek hem akıcı konuşmayı sağlar, hem de kalıcı hafızayı geliştirir. Metin Desteği Kullanmanın Tehlikesi Dinleme ve okuma beyinde çok farklı bölümlerde gerçekleşir. Dinleme ve konuşma yeteneğinin geliştirilmesinin en iyi yolu, ilgili metinleri görmeden çalışmaktır. Metinleri destek amaçlı kullanmak, öncelikle geliştirilmesi gereken dinleme ve konuşma yetenekleri ile çelişmektedir. Bir dersi çalışırken, tamamen anlayıp, anahtar cümleleri tekrarlayabilene kadar metinden destek almamaya çalışın. Birçok öğrencinin metinleri okuyarak öğrenmenin etkin bir yol olduğunu sanmalarına karşın, araştırmalar metin desteğinin çok erken kullanılmasının dinleme ve konuşma yeteneğinin geliştirilmesini yavaşlattığını göstermektedir. Okuma, kavramı anlamada kolaylık sağlayabilir, ancak etkin bir öğrenme yöntemi değildir.

8 Çalışma Zamanını Nasıl Azaltırsınız? Araştırmalar, düzenli ve sık çalışmanın toplam öğrenme zamanını azalttığını göstermektedir. İdeal günlük çalışma süresi 1 saat civarındadır. Günde iki defa 25er dakikalık çalışma yapmak, bir defada 1 saat çalışmaktan daha iyidir. Bir dersi haftada birkaç kere çalışmak veya tekrar etmek, haftada bir kere uzun süreli çalışmaktan çok daha etkilidir. 3 kere 45 er dakikalık çalışma yapmak, bir kerede 3 saatlik çalışmadan çok daha etkilidir. Uzun süreli çalışmalar genel olarak verimsiz ve üretkenlikten uzaktır. Etkin Çalışma Oturumları En etkin çalışma oturumları, etkinlik ve derslerin bir karışımıdır. Bir çalışma sırasında bir etkinliğin veya bir dersin üzerine çok fazla zaman harcamak sıkıntı yaratabilir. Oysa öğrenmek için odaklanmanız gerekir. Bir çalışma oturumunda birkaç kez etkinlikleri veya dersleri değiştirmelisiniz. Bazı derslerde dinleme sırasında anlama üzerine odaklanın. Diğer derslerde konuşma alıştırmalarına odaklanın. Bazı dersler, tamamen öğrenilip çaba harcamadan tüm dersi özetleyebilecek düzeye gelene kadar her gün yapılmalıdır. İlerleme ve Tekrar Birkaç hafta önce çalıştığınız üniteyi tekrar etmeli ve o bölümde kullanılan dili herhangi bir zaman kullanmaya hazır olmalısınız. Eskiden çalıştığınız bir üniteyi aradan zaman geçtikten sonra tekrar etmek o ünitedeki bilgilerin kalıcı hafızanıza yerleşimesini sağlayacaktır. Böylece geriye gitmiyor, gerçek bir beceri kazanarak ileri gidiyorsunuz. Bu durumda geriye dönmek, çok daha hızlı ilerlemeye yardım eder. Dili öğrenmek, bir şeyi öğrenip, bir sonrakine geçmek demek değildir. Bildiğinizin üzerine inşa etmek ve hepsini genişleyen bir yelpazede kullanmaktır.

9 Yavaş Hızlıdır! En sık yapılan hata bir dersi hızlı öğrenmeye çalışmaktır. Bu, dinleme ve konuşma yeteneği için gerekli olan temelin ve güvenin oluşmasını engeller. Her dersin üzerinden değişik günlerde birkaç defa geçmek, konuşma alıştırması yapmak ve sık sık tekrar etmek ilerlemenizi çok daha hızlandıracak ve test sonuçlarınız iyileşecektir. Eğer bunu yapmazsanız, öğrendiklerinizi çabucak unutursunuz. Eski moda öğrenme şekli hem yavaştır hem de etkin değildir. Unutmayın, kusursuzluğa sadece çalışarak ulaşılır. Anlamak Sadece Başlangıçtır! Bir dersi anladığınızda tekrar etmeli ve cümleleri konuşma alıştırması yapmalısınız. Her çalışma oturumunda 5 veya 10 cümleyi kaydedin ve ana dili İngilizce olan konuşmacıların kayıtlarıyla karşılaştırın. Bu çeşit yoğun alıştırma dile hakim olmanızı sağlayacak ve akıcılığı getirecektir. Eğer bunu yapmazsanız, konuşmanız yavaş ve duraklayarak olacaktır. Lütfen, her cümleyi hızlı ve rahat bir şekilde söyleyebilene kadar o dersi tekrar tekrar çalışın. Duraklayarak ve Yavaş Konuşuyorsanız Eğer konuşmanız yavaş ve duraklayarak ise, henüz derslerde kullanılan dil yapısına tam hakim olamadığınızdandır. Geri dönün, tekrar edin ve yeniden cümleleri söyleme alıştırmaları yapın. Sonuçta, konuşurken daha fazla güven duyacaksınız. Eğer sözel sunumunuz hala yavaş ve duraklayarak ise, bir sonraki hafta ilgili çalışmaları yeniden tekrar edin ve daha akıcı konuşmaya çalışın. Bu geri dönmek değildir. İlerleyebilmek için gerekli yöntemdir.

10 Dil Öğrenme Modelleri İngilizce dilinin kavramsal temeli ve dilbilgisi, bir ağacın gövdesi ve dallarına benzer. Kelime grupları ve deyimler ise ağacın yaprakları gibidir. Dallar güçlendikçe yeni kelime gruplarını ve deyimleri taşıyabilmeleri kolaylaşır. Dallar olmadan, yapraklar kolayca düşer ve unutulur. Dil bileşenlerinin unutulmaması için yerleştirilmeleri düzgün olmalıdır. DynEd derslerindeki çalışma modelleri geleneksel yaklaşımlardan çok daha hızlı ve kalıcı öğrenmeyi sağlar. Sözcükleri ve deyimleri liste halinde ezberlemeye çalışmak geleneksel dil eğitiminin çok uzun sürmesine neden olan etkenlerden biridir. Günlük Çalışmalar Aşağıdaki Yöntemleri İçermelidir 1. Ön İzleme: Altyazı kullanmadan ders hakkında genel bir bilgiye sahip olunmalıdır. 2. Anlama: İçerik giderek daha iyi anlaşılmalı ve her cümle gerektiği kadar tekrar edilmelidir. 3. Dile Odaklanma: Çalışılan metin içinde dilbilgisi, cümle yapısı ve yeni kelime bilgisine yoğunlaşılmalıdır. 4. Yoğun Tekrarlama: Tüm cümleler tekrar edilmeli, farklı biçimde ifade edilmeli, tüm söylenenler kaydedilmeli ve örnek cümleler ile kıyaslanmalıdır. 5. Yeniden İnceleme: Önceden çalışılan cümleler düzenli bir şekilde yeniden incelenmeli, anlaşılmalı ve tekrar edilmelidir. 6. İleri Tekrar: Çalışılan derslerin kalıcı hafızaya yerleşmesi için bitirilen bölümler tekrar çalışılmalıdır. Eğitmen Desteğinin Önemi DynEd Sistemi karma bir dil eğitimi modelidir. Teknolojik altyapı dilin kullanımını ve tekrarını sağlamakta, eğitmenler ise iki haftada bir yönlendirme ve kişiselleştirme yapmaktadır. Eğitmeniniz sizinle konuşmadan önce çalışma davranışlarınızı değerlendirecek, daha verimli çalışmanızı sağlamak için neler yapabileceginizi size anlatacak ve size uygun düzeyde İngilizce konuşarak dili kişiselleştirmenizi sağlayacaktır. Lütfen eğitmeninizi iki haftada bir aramayı ihmal etmeyin.

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER,

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2008 yılından itibaren Tüm Resmi İlköğretim Okullarımızın 4,5,6,7,8. sınıflarında ve orta

Detaylı

Öğrenci El Kitabı 2-3 misli daha verimli Kayıt Yöneticisi Çalışma Kayıtları Tutor Kayıt Yöneticisi Düzey Ayarlayıcısı Tamamlama Yüzdesi

Öğrenci El Kitabı 2-3 misli daha verimli Kayıt Yöneticisi Çalışma Kayıtları Tutor Kayıt Yöneticisi Düzey Ayarlayıcısı Tamamlama Yüzdesi Öğrenci El Kitabı Günümüzde uluslararası iletişim dili olan İngilizce yi konuşmak, anlamak ve bu dilde iletişim kurabilmek bir gerekliliktir. Ancak, İngilizce öğrenmek geliştirilmesi gereken bir beceridir

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu FIRST DİSCOVERİES SEVİYESİNE HOŞ GELDİNİZ FIRST DISCOVERIES-BAŞLANGIÇ First Discoveries, seviyesine ulaşmak için ComLearning Online English ana sayfasından

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu Sürüm 4.2 22 Mayıs 2017 DynEd, DynEd International, Inc. in Tescilli Markasıdır. FuturePrints Bilgisayar Sanayi

Detaylı

MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. 10 ARALIK 2014 Kocamustafendi İlkokulu DynEd Bilgilendirme Toplantısı

MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. 10 ARALIK 2014 Kocamustafendi İlkokulu DynEd Bilgilendirme Toplantısı MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 10 ARALIK 2014 Kocamustafendi İlkokulu DynEd Bilgilendirme Toplantısı DAYANAK 29/08/2014 İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Örgün Okullara DynEd İngilizce

Detaylı

MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI A. AMAÇ Resmî örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce

Detaylı

GAZİ ORTAOKULU. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

GAZİ ORTAOKULU. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır. A-AMAÇ Resmi örgün ilköğretim

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu Sürüm 2.9-2013 DynEd, DynEd International, Inc. in Tescilli Markasıdır. FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve

Detaylı

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I . K U L L A N I M T A L I M A T L A R I İÇİNDEKİLER I. İLK YÜKLEME TALİMATI... 1 II. DERS İŞLEME TALİMATI... 7 III. SEVİYE BELİRLEME SINAVI TALİMATI... 15 İLK YÜKLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE

Detaylı

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager)

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager) DynEd Kayıt Yöneticisi (Records Manager) Records Manager tüm eğitim kayıtlarının kontrol ve takip sistemidir. Records Manager yazılımı, tüm DynEd yazılımları gibi DynEd Klasörü nün içindedir. DynEd Klasörü

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte gelecek iki haftanın çalışma planı! Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri

Detaylı

2017 / 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BASMA SANAYİ ORTAOKULU DynEd İngilizce Dil Eğitimi

2017 / 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BASMA SANAYİ ORTAOKULU DynEd İngilizce Dil Eğitimi 2017 / 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BASMA SANAYİ ORTAOKULU DynEd İngilizce Dil Eğitimi Misyonumuz en etkin yöntemlerle öğrencileri başarıya ulaştıracak dil becerilerinin gelişmesini sağlamaktır. DynEd in eğitim

Detaylı

DynED AMACI VE KAPSAMI

DynED AMACI VE KAPSAMI DynED AMACI VE KAPSAMI Resmî örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin gerçekleştirilmesi için DynEd İngilizce

Detaylı

English Online Kullanım Kılavuzu

English Online Kullanım Kılavuzu English Online Kullanım Kılavuzu Bu kullanım kılavuzu ile ilgili herhangi bir sorunuz ya da merak ettiğiniz bir şey varsa ilgili web sitemizi inceleyebilirsiniz: http://www.qgroupplc.com/category/qsupport

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitimi DVD Kullanım Kılavuzu

DynEd İngilizce Dil Eğitimi DVD Kullanım Kılavuzu DynEd İngilizce Dil Eğitimi DVD Kullanım Kılavuzu Sürüm 2.8-2012 DynEd, DynEd International, Inc. in Tescilli Markasıdır. FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmıştır. Her hakkı

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitimi USB Kullanım Kılavuzu

DynEd İngilizce Dil Eğitimi USB Kullanım Kılavuzu DynEd İngilizce Dil Eğitimi USB Kullanım Kılavuzu FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmıştır. Sürüm 2.7 - Eylül 2009 Her hakkı saklıdır. İçindekiler Genel bilgi... 3 Yetişkinler

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitimi DVD Kullanım Kılavuzu

DynEd İngilizce Dil Eğitimi DVD Kullanım Kılavuzu DynEd İngilizce Dil Eğitimi DVD Kullanım Kılavuzu FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmıştır. Sürüm 2.7 - Eylül 2009 Her hakkı saklıdır. İçindekiler Genel bilgi... 3 Yetişkinler

Detaylı

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI Anlamlı ve kalıcı öğrenme ancak bireyin(kişinin) kendi isteği, çabası ve bilinçli bir şekilde bilgileri işlemesi ile

Detaylı

VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DyNed TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HAZIRLAYAN Murat ÇILGIN DyNed NEDİR? DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek

Detaylı

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ)

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) GRUP ve EĞİTMEN ŞİFRELERİ NEDİR? Grup ve Eğitmen şifreleri,4,5,6,7 ve 8. sınıfların İngilizce dersine giren öğretmenler tarafından,sınıflarına

Detaylı

Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmıştır. Sürüm 2.4 - Eylül 2007 Her hakkı saklıdır. İçindekiler Genel bilgi... 3 Yetişkinler

Detaylı

Holmwood s Online İngilizce Kursu. Çalışma Kılavuzu

Holmwood s Online İngilizce Kursu. Çalışma Kılavuzu Holmwood s Online İngilizce Kursu Çalışma Kılavuzu Kıymetli Öğrencimiz, Kuruluşumuzun öğrencileri arasına hoş geldiniz. Online eğitimin günümüzdeki dijital çağda, eğitim dünyasındaki yerini ve önemini

Detaylı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü. Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü. Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı 20 Kasım 2017 DynEd İlçe Koordinatör Yardımcıları Toplantısı Dünyanın En Büyük Dil Eğitimi Projesi T.C.

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net)

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Ders Ortamı Tanıtım Kılavuzu Bu dönem Bilgisayar Ağları ve İletişim dersini, açık kaynak kodlu bir öğrenme yönetim sistemi üzerinden uzaktan eğitim ile yürüteceğiz.

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi A. AMAÇ Resmî örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin gerçekleştirilmesi

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi A. AMAÇ Resmî örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin gerçekleştirilmesi

Detaylı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi İngilizce yi evinize getiriyor. Sarıyer Belediyesi, Dünya Bankası destekli bilimsel bir proje ile çocuklara evlerinin sıcak ortamında

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm resmi ilköğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında uygulanan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulamaları,

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi. 30 Ekim 2017 Rize Sunumu

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi. 30 Ekim 2017 Rize Sunumu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi 30 Ekim 2017 Rize Sunumu Dil Eğitiminde Bilinenler Geleneksel yöntemler genellikle başarısız olmuştur Dil öğrenmek bir beceridir. Bir beceriyi elde

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulum ve Kullanma Kılavuzu DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulum ve Kullanma Kılavuzu İçindekiler DynEd Sistem Gereksinimleri. 3 DynEd Eğitim Yazılımlarının DVD Üzerinden Bilgisayara Kurulumu. 4-5 DynEd Eğitim Yazılımlarının

Detaylı

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI.

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. BİRİNCİ MATRİSE GİRİŞ MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. Yukarıdaki 4x4 tablo dinleyiciye çeşitli cümleler kurmakta

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ MERSİN DYNED MZK

DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ MERSİN DYNED MZK DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ Bu proje; Temel eğitim 4-12 sınıf kademesinde Türkiye genelinde okullarda okutulmakta olan İngilizce dersi kapsamında öğrencilerin yabancı dili kullanım seviyesini arttırmaya

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Rehberlik Servisi Ekim 2018 Değerli Veliler, Öğrenciler çoğu zaman ders çalışmaya başlamakta güçlük çektiklerinden,

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE DERS İÇEREKLERİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE DERS İÇEREKLERİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE DERS İÇEREKLERİ DERS KODU: AFE 123 AFE 153 Okuma, Bilimsel Yazı & Eleştirel Düşünme I DERS KODU: AFE 124 AFE 154 Okuma, Akademik Yazma ve Eleştirel Düşünme I I Üç saatlık

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Q English Online

Kullanım Kılavuzu. Q English Online Kullanım Kılavuzu Q English Online Kullanım Kılavuzu ile ilgili sorularınız veya kaygılarınız varsa, web sitesini ziyaret ediniz: http://www.qgroupplc.com/category/qsupport Ya da Q Destek Ekibine e-posta

Detaylı

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme Etkin Dinleme DİNLEMEK Dinlemeyi öğrenen kişi, her konuşmadan olumlu bir mesaj alır... İnsan iletişiminin büyük bir çoğunluğu sözeldir. Sözel iletişimin ancak yarısı kısa bir süre sonra hatırlanabilir.

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmıştır. Sürüm 2.2 - Mart 2006 Her hakkı saklıdır. İçindekiler Genel bilgi... 3 Yetişkinler

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE DERS İŞLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAMAKTADIR.

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ BAŞARIDA PLANLI ÇALIŞMA, AKILDA TUTMA ve KOLAY ÖĞRENME TEKNİKLERİ Başarılı olmak için çok çalışmak tek başına yeterli olmayabilir. Çok çalıştıkları

Detaylı

24/7 English Online Courses Instruction Manual - Turkish. İçindekiler

24/7 English Online Courses Instruction Manual - Turkish. İçindekiler İçindekiler 1. Program ile ilgili bilgiler...2 2. İçerikler ve Programın yapısı...2 3. Dersler ile çalışma...3 4. Alıştırmalar ile çalışma ve Alıştırma raporları...6 8. Dinleme, Video ve Animasyonlar...8

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS)

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TEDÜ-İYS ileri düzey bir İngilizce sınavı olup, üniversitemizde lisans eğitimi almak için başvuran öğrencilerin ilgili fakültelerdeki bölümlerinde

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER Proje Referans No: 2015-1-TR01-KA201-021424 Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union Oyun Arayüzü Öğrenme Sayfaları İstihdam ve Sosyal Uyum

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Macmillan Practice Online İngilizce öğrenenler için hazırlanmış online alıştırma sitesidir. Buradan sizin yada okulunuzun seçtiği online derslerin tümüne

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

LLL, LEONARDO DA VINCI, İnovasyon Transferi KOBİ'lerin I-CIA Proje No TR1-LEO Kullanıcı Rehberi

LLL, LEONARDO DA VINCI, İnovasyon Transferi KOBİ'lerin I-CIA Proje No TR1-LEO Kullanıcı Rehberi Kullanıcı Rehberi PROJE: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Rekabetçi İstihbarat Kapasitelerinin Geliştirilmesi (2013-1-TR1-LEO05-) İçindekiler Giriş... 2 Genel Bilgiler... 2 Kayıt... 2 İçindekiler...

Detaylı

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir?

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 BAĞIMSIZ DİL ÖĞRENCİSİ KİMDİR?* (1) KENDİNİ İYİ TANIR: Dil öğrenimiyle ilgili olarak kendi davranıştutum-yaklaşım-düşünce

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

EDO KULLANMA KILAVUZU

EDO KULLANMA KILAVUZU EDO KULLANMA KILAVUZU 1. Portala Bağlanma... Sayfa 2 2. Seviye Tespit Sınavı... Sayfa 2 3. Eğitim... Sayfa 4 3.1 Listening & Reading... Sayfa 4 3.2 Speaking... Sayfa 7 3.3 Vocabulary... Sayfa 7 4. Cummunity...

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi)

Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Özel Çekmeköy Dünya İlkokulu Cambridge Learning Management System (Cambridge Öğrenim Yönetim Sistemi) Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz, Temel Kullanım Yönergesi 2015-2016 ders yılı hazırlık

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sayın Bologna Birim Sorumlusu, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM PROGRAMLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Bu kılavuz Üniversitemizde Bologna Sürecine uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan Program

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ CANLI DERSLER İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2014 1 Değerli öğretim elemanları, Aşağıda, canlı ders olarak adlandırılan sanal sınıflarınızda dikkat

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II 2+2 3 3 Dersin

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER Proje Referans No: 2015-1-TR01-KA201-021424 Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union İnternet Tarayıcısı Görevi Öğrenme Sayfaları İstihdam

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS Sözlü İletişim Becerileri 222032000001113 2 0 0 2 5. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab.

Öğretim planındaki AKTS Sözlü İletişim Becerileri 222032000001113 2 0 0 2 5. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS Sözlü İletişim Becerileri 222032000001113 2 0 0 2 5 Ön Koşullar : Yok Önerilen Dersler : Yok Dersin

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır. A-AMAÇ Resmi örgün ilköğretim

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Hazırlık programımızda hafta sonu cumartesi de dâhil olmak üzere 24 saat İngilizce dersi vardır. Öğrenciler hazırlık

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I 2+4 4 4 Dersin Dili

Detaylı

eosmanlica nedir? Ne gibi çözümler üretir?

eosmanlica nedir? Ne gibi çözümler üretir? eosmanlica nedir? Osmanlıca öğrenmenin en keyifli yolu Dünya üzerinde dil eğitim hizmeti sağlayan uygulamalar incelenerek hazırlamış olduğumuz eosmanlıca içerisinde bölüm bölüm ayrılmış derslerin tercüme,

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır.

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır. İngilizce Hazırlık Programı 1- Temel Kavramlar ve Uygulamalar ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ 25 MART 2015 İşbirliği Çerçevesinde Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi İçin İletişim: DOĞUŞ BÜYÜKARSLAN Kurumsal Satış

Detaylı

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ Asıl puan LYS lerde gelecek YGS yi hedeflediği gibi sonuçlandıran adaylarda bir rahatlama gözlenirken sınavı hedeflediği biçimde sonuçlanamayan

Detaylı

YABANCI DİL TESTİ HAZIRLIK KILAVUZU

YABANCI DİL TESTİ HAZIRLIK KILAVUZU YABANCI DİL TESTİ HAZIRLIK KILAVUZU YABANCI DİL TESTİ DENKLİK BELGESİ BULATS, CAE, CPE, IELTS, itep Business, PTE, TOEFL ibt, TOEIC veya okulunuzun PROFICIENCY sınavlarına ait orijinal sonuç belgeniz var

Detaylı

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR Sevgili öğrencim, Yoğun bir yılı bitirdin ve artık TEOG sınavı hazırlık sürecinde geri sayıma başladın. Öncelikle TEOG un düzenli çalışan her öğrencinin kolaylıkla başarabileceği

Detaylı

ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ

ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ EKOEĞİTİM ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ www.ieu.edu.tr/tlc tlc@ieu.edu.tr 488 82 25 Dr. Esin Çağlayan iuetlc Teaching and Learning Center - IUE Öğrencilere akademik gelişimlerinde destek sağlamak Öğretim

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı