ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ"

Transkript

1 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim OKUMUŞ

2 Elektrik elektronik mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği, dünya ve Türkiye'de gelişen ileri teknolojinin temelini oluşturduğundan, bölümden mezun olanların çalışma alanları geniş, çalışabilecekleri kurum sayısı fazladır. Ülkemizde iş garantisinin fazla olduğu mesleklerden birisidir. Mezunlar, elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımi ve kullanımı, iletişim (radyo, TV, uydu haberleşmesi vb.) sistemleri, endüstriyel otomasyon ve kontrol sistemleri, elektronik enstrümantasyon, ve bilgisayar donanım ve yazılımı gibi alanlarda etkinlik gösteren tüm kamu ve özel kesim kuruluşlarında, yükseköğretim ve araştırma kurumlarında, tasarım, üretim, kalite kontrol, işletme ve sistem güvenliği aşamalarında görev alabilmektedirler.

3 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI (EMO) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ilk defa 1954 yılında 6235 sayılı TMMOB yasası uyarınca kurulmuştur. Daha sonra 1982 Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak yeniden tanımlanmıştır. TMMOB'un 23 odasından biridir. Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biomedikal Mühendislerini bünyesinde barındıran EMO'nun bugünkü üye sayısı 'in üzerindedir. Odanın merkezi Ankara'da olup Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Mersin, Samsun, Eskişehir ve Trabzon'da şubeleri vardır. Ayrıca şubelere bağlı il ve ilçelerde temsilcilik ve mesleki denetleme büroları şeklinde yurt düzeyinde geniş bir örgütlenmeye sahiptir. Elektrik, elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik-Haberleşme, bilgisayar ve biyomedikal, Bilişim Mühendisleri'ni bünyesinde barındırır.

4 SMM NEDİR? NE İŞ YAPAR? SMM (Serbest Müşavir Mühendis) Bürolarının tasarım yapmaya, uygulamaya, teste, kontrola, kabule ve imzalamaya yetkili olduğu Elektrik-Elektronik-Bilgisayar mühendisliğine yönelik mühendislik hizmetlerine ve bu hizmetlere ait herhangi bir konuda bilim ve tekniğe uygun olarak hizmetin görülmesine fikren katkıda bulunulmasına SMM Hizmeti denir. Bu hizmetleri gerçekleştiren kişiye de SMM denir. Ne İş Yapar? Etüd ve Yapılabilirlik Hizmetleri. Proje Hizmetleri; 1- Öneri Projesi, 2- Ön Proje (avan proje), 3- Uygulama Projesi, 4- Röleve Projesi, 5- Değişiklik Projesi (tadilat projesi), 6- Üretim projesi (imalat projesi), 7- Son Durum Projesi, 8- Detaylar.

5 Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri. İhale Dosyası ve Keşif-Şartname Düzenleme Hizmetleri. Mesleki Kontrollük Hizmetleri. Teknik Uygulama Sorumluluğu (fenni mesuliyet). Hakediş ve Kesin Hesap Hizmetleri. Deneme İşletmesi, Kontrol ve Kabul Hizmetleri. İşletme ve Bakım Hizmetleri. Danışmanlık Hizmetleri (müşavirlik hizmetleri). Yapım Hizmetleri.

6 BİR İŞYERİNDE ÇALIŞIRKEN BAŞKA BİR FİRMA İÇİN SMM BELGESİ ALABİLİR MİYİM? Bir işyerinde çalışırken (SSK, Bağkur veya Emekli Sandığına bağlı olarak) SMM belgesi alamazsınız. SMM belgesi alabilmek için odanın belirlediği şartları sağlayan bir firmanın sahibi, ortağı veya çalışanı olmanız gerekmektedir. Bu şartları sağlayan firmalar tescillenir ve büro tescil belgesi verilir. Daha sonra buradaki firma sahibi, ortağı veya çalışanı mühendise SMM(Serbest Müşavir Mühendis) belgesi düzenlenir.

7 EMO-GENÇ NEDİR? Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası nın öğrenci komisyonudur. Üniversitelerimizin lisans programlarında okuyan Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Kontrol, Haberleşme, Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinden oluşur. EMO-GENÇ, EMO nun bir komisyonu olarak ona bağlı ama iç işleyişi olarak ondan bağımsızdır. EMO-Genç EMO Şubelerinin olduğu Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun, Trabzon illerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

8 EMO-Genç in öğrencilerin her türlü akademik, kültürel, sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için uğraşan, öğrencilerin kendini geliştirmesi için imkanlar yaratan, bilimsel ve demokratik eğitim mücadelesi veren, EMO-Genç-öğrenci ilişkisini EMO - üye ilişkisine taşımayı hedefleyen bir kurumsal yapısı vardır. EMO-Genç yönelim olarak EMO ya bağlı olmakla birlikte karar alma ve pratiğe geçirme bakımından bağımsızdır. ve gelişmeye açık bir çalışma ancak kendi kararlarını alıp bunları uygulayabilen güdümsüz bir EMO-Genç ile mümkün olacaktır. Çalışma yöntemleri yerelliklere göre değişebilen EMO-Genç liler ilke olarak bunu uygulamaktadırlar.

9 IEEE Nedir? IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) dünyanın en büyük mesleki ve teknik örgütüdür yılında Alexander Graham Bell ve Thomas Edison gibi dönemin büyük bilim adamlarınca temelleri atılmıştır. IEEE, 150'den fazla ülkede 380,000 civarı üyesi ile örgütlenmiştir. Merkezi New Jersey, ABD'de bulunmaktadır. IEEE'nin Amaçları: Teknolojik gelişmeyi teşvik etmek. Dünya çapında toplumun ilerlemesini sağlamak. Üyelerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak. olarak belirtilmektedir. IEEE bu amaçlarını gerçekleştirmek için: Yayın yapar. Dünyada elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar ve ilişkili bütün konularda yapılan bilimsel yayının %30'undan fazlası IEEE yayınlarına dahildir.

10 Konferanslar ve toplantılar düzenler. IEEE her yıl 400'den fazla uluslararası konferans ve 4500 civarı toplantı düzenlemektedir. Mesleki ve teknik standartları belirler. Elektrik, Elektronik, ve Bilgisayar alanındaki belli başlı bütün standartlar birer IEEE standartıdır. Ayrıca ANSI, ISO gibi diğer standart kuruluşlarının standartları da genelde ilişkili IEEE standartı üzerine kurulmaktadır. Üyelerini eğitir. Gerek üyelerine yollanan yayınlar, gerek üyelerin katılabileceği çeşitli eğitim programları ile üyelerinin uzmanlık alanları içinde ve dışında teknolojik gelişmeleri takip etmelerini sağlar.

11 ERASMUS Program Hakkında Erasmus programı, Avrupalı yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Bunun yanısıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik etmektedir

12 Erasmus Kimdir? Desiderius Erasmus yılları arasında yaşamış Hollandalı bir felsefe adamıdır. Rönesansla birlikte ortaya çıkan hümanizm akımının öncülerinden ve en büyük temsilcilerinden biri olan Erasmus, Avrupa'nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisi ile programa uygun bir isim olarak düşünülmüştür

13 Programın amacı Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Bu hedef, Avrupa'nın değişik ülkelerindeki iyi uygulamaları Avrupa'nın bütününün istifadesine sunmak olarak özetlenebilir. Erasmus programı, belirtilen amaçları; üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak ve programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ayrıca bu süreçte kültürlerarası bir değişim ve etkileşim ile birlikte Avrupalılık ruhunun geliştirilmesi ve farklı AB üyesi ülke öğrencileri arasındaki farklılıkların giderilmesi de başarılması planlanan an hedeflerden bir diğeridir

14 Kimler programa katılabilir Erasmus programı Yaşam Boyu Eğitim (LLP) Programına dahil ülkeler olan Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve Avrupa Birliğine üye olmaya aday Türkiye yüksek öğretim kurumlarının istifadesine açıktır. Ülkelerin ilgili resmi kurumlarınca yüksek öğretim kurumu olarak kabul edilen üniversite, enstitü, akademi ve benzeri kurumlar, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğüne başvurarak Erasmus Üniversite Beyannamesi - EÜB (Erasmus University Charter - EUC) almaya hak kazandıkları takdirde, bu kurumların öğrencileri ve personeli Erasmus programından faydalanabilir yılı Mart ayında yapılan başvurular sonucunda EÜB alan kurumlar LLP (Yaşam Boyu Eğitim) programının şu anki dönemini kapsayan 2013 yılına kadar Erasmus programından faydalanmaya hak kazanmışlardır

15 Farabi Değişim Programı Nedir? Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır

16 Farabi Kimdir? ( ) Türkistan ın Farab şehrinde 871 yılında doğmuştur. Buhara, Bağdat, Şam, Kahire, Harran ve Halep gibi zamanın önemli ilim merkezlerini dolaşmıştır. Felsefe, matematik, mantık, siyaset bilimi ve musiki alanında eserler yazmıştır. İslam dünyasında felsefe alanında Muallim-i Evvel (İlk Öğretmen) denen Aristo ile kıyaslanacak kadar büyük bir şöhrete sahiptir ve Muallim-i Sani (İkinci Öğretmen) olarak anılır. Batı dünyasında "Alpharabius" olarak tanınır. 950 yılında Şam da vefat etmiştir.

17 Programa Başvuru Başvuru Şartları: Herhangi bir ön şart bulunmamakla birlikte, Öğrenciler gitmek istedikleri kurum şartlarına tabi olacaklardır. Örneğin, ODTÜ ye gitmek isteyen bir öğrenci ODTÜ nün belirleyeceği yabancı dil şartını sağlamış olmak durumundadır.

EMO ŞUBELERİNDE SMM VE YG TESİSLERİ İŞLETME SORUMLULUĞU UYGULAMASINA YÖNELİK VERİLER

EMO ŞUBELERİNDE SMM VE YG TESİSLERİ İŞLETME SORUMLULUĞU UYGULAMASINA YÖNELİK VERİLER EMO ŞUBELERİNDE SMM VE YG TESİSLERİ İŞLETME SORUMLULUĞU UYGULAMASINA YÖNELİK VERİLER EMO ADANA ŞUBESİ SMM ÜYELER VE YG TESİSLERİ İŞLETME SORUMLULUĞU VERİLERİ (Temsilcilikler Dahil) Şube Üye 1127 1224 1258

Detaylı

Elektrik Elektronik Mühendisleri İMZA YETKİSİ

Elektrik Elektronik Mühendisleri İMZA YETKİSİ Elektrik Elektronik Mühendisleri İMZA YETKİSİ Elektrik Mühendisliği Nedir? Görev alanları Elektrik Elektronik Mühendislerinin İmza Yetkisi BAĞLANTI BAŞVURUSU Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine

Detaylı

Farabi Değişim Programı

Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Niğde Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Emre ÜNAL FARABİ KİMDİR? Farabi(871-950) Türkistan ın Farab şehrinde 871 yılında doğmuştur. Buhara,

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BURSLARI ve YURT DIŞI EĞİTİM OLANAKLARI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BURSLARI ve YURT DIŞI EĞİTİM OLANAKLARI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BURSLARI ve YURT DIŞI EĞİTİM OLANAKLARI Prof Dr.M.Nihal ESİN İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi İ.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Lisansüstü eğitim süreci,

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Koordinatörler Toplantısı 11 Kasım 2009 Uzm. Aysel ÇATAL Programın Yasal Çerçevesi 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2547 Sayılı Kanunda değişiklik

Detaylı

ELEKTRİK TESİSLERİ A.B.D. SERKAN BAHÇECİ

ELEKTRİK TESİSLERİ A.B.D. SERKAN BAHÇECİ ELEKTRİK TESİSLERİ A.B.D. SERKAN BAHÇECİ Elektrik Enerjisinin Üretim,İletim ve Dağıtımı Güç Sistemlerinin Analizi,Denetimi,Korunması, İşletilmesi Topraklama Tesisleri Aydınlatma Ve İç Tesisat Yükseltici

Detaylı

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ NEDİR? Açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ŞUBE ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 38

7. dönem çalışma raporu ŞUBE ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 38 ŞUBE ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 38 ŞUBE ÇALIŞMALARI 7. Dönem Yönetim Kurulumuz birlikte yönetme ve birlikte üretme felsefesiyle dönem başında hazırlamış olduğu çalışma programı çerçevesinde bağımsız

Detaylı

Grafik: YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ALAN)

Grafik: YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ALAN) TMMOB MĠMARLAR ODASI ĠSTANBUL BÜYÜKKENT ġubesġ 1 OCAK 21 1 OCAK 211 MESLEKĠ DENETĠM RAPORU TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 3 Büyükkent Bölge Temsilciliği, 8 Temsilcilik ve 2 MDG ile mesleki

Detaylı

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ. BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ. BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ ERASMUS NEDĠR? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

Grafik:1-2010 YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ADET)

Grafik:1-2010 YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ADET) TMMOB MĠMARLAR ODASI ĠSTANBUL BÜYÜKKENT ġubesġ OCAK-KASIM 2010 MESLEKĠ DENETĠM (25.11.2010): TMMOB Mimarlar Odası Ġstanbul Büyükkent ġubesi, 3 Büyükkent Bölge Temsilciliği, 8 Temsilcilik ve 2 MDG ile mesleki

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ UŞAK

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ UŞAK YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017 - UŞAK ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik

Detaylı

Biyomedikal Cihaz Kurulumlarında Tesis Altyapısının Önemi Gülhane Biyomedikal Günleri Ulusal Sempozyumu Mayıs 2015

Biyomedikal Cihaz Kurulumlarında Tesis Altyapısının Önemi Gülhane Biyomedikal Günleri Ulusal Sempozyumu Mayıs 2015 Biyomedikal Cihaz Kurulumlarında Tesis Gülhane Biyomedikal Günleri Ulusal Sempozyumu 21-22 Mayıs 2015 Ebru Akgün Yalçın Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkanı Sunum İçeriği TMMOB ve Elektrik

Detaylı

Erasmus Programı Nedir

Erasmus Programı Nedir Erasmus Programı Nedir Avrupa Birliği tarafından organize ve finanse edilen, yüksek öğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını amaçlayan, kurumların kendi aralarında belirli periyodlarla

Detaylı

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? SSS Üniversitelere Kazandırdıkları Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım / uluslararasılaşma

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER Yükseköğretim Erasmus+ kapsamında yer alan Yükseköğretim Programı yükseköğretim alanındaki projelere hibe desteği sunmaktadır. Bu alandaki projeler için hedef

Detaylı

Gündem BÜTÜN PROJELER BİR İNCİ

Gündem BÜTÜN PROJELER BİR İNCİ Gündem BÜTÜN PROJELER BİR İNCİ BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) meslek alanındaki Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği disiplinlerindeki akademik çalışmaların ve

Detaylı

HOŞGELDİNİZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HOŞGELDİNİZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI HOŞGELDİNİZ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı (2017-18) Erasmus+

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM) SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM) 1 1 GENEL BİLGİLER Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUBİTAM)

Detaylı

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları Bölüm 13. Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye olarak Odaya üye olunması, 1996 yılında uygulamaya giren Öğrenci Üye Yönetmeliği uyarınca sağlanmıştır. Amaç; mühendislik

Detaylı

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEST-ÖLÇÜM HİZMETLERİNE İLİŞKİN RAPOR ve TARTIŞMA BAŞLIKLARI

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEST-ÖLÇÜM HİZMETLERİNE İLİŞKİN RAPOR ve TARTIŞMA BAŞLIKLARI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEST-ÖLÇÜM HİZMETLERİNE İLİŞKİN RAPOR ve TARTIŞMA BAŞLIKLARI Odamız tarafından test-ölçüm hizmetleri 2011 yılından bu yana vergi sorunları nedeniyle Elektrik Mühendisleri Odası

Detaylı

TÜRK ÜROLOJİ DERNEĞİ ULUSLARARASI AKADEMİK, İDARİ VE SOSYAL İLİŞKİLER KURULU YÖNERGESİ

TÜRK ÜROLOJİ DERNEĞİ ULUSLARARASI AKADEMİK, İDARİ VE SOSYAL İLİŞKİLER KURULU YÖNERGESİ TÜRK ÜROLOJİ DERNEĞİ ULUSLARARASI AKADEMİK, İDARİ VE SOSYAL İLİŞKİLER KURULU YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Türk Üroloji Derneği nin uluslararası

Detaylı

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ. Madde 1

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ. Madde 1 A H M E T Y E S E V İ ÜNİVERSİTESİ ÇeCecde efotâcu.. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Madde 1 Bu protokol Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi ile Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi arasındaki ortak

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI Amaç ve Kapsam LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

Detaylı

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3. Stratejik Alanlar,Amaçlar, ler,stratejiler ve Performans Göstergeleri STRATEJİK ALAN 1. Eğitim- Öğretim Alanı

Detaylı

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; lisans düzeyinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve

Detaylı

EMO MESLEKİ BELGELENDİRME SİSTEMLERİ VE EĞİTİM HİZMETLERİ

EMO MESLEKİ BELGELENDİRME SİSTEMLERİ VE EĞİTİM HİZMETLERİ EMO MESLEKİ BELGELENDİRME SİSTEMLERİ VE EĞİTİM HİZMETLERİ Murat KAYA Elektrik-Elektronik Mühendisi e-posta: kaya.murat@emo.org.tr Anahtar Sözcükler: Belgelendirme Sistemleri, Mesleki Yeterlilik ve Yetkinlik

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI 6.1 MİEM (MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ) KAPSAMINDA EĞİTİM ÇALIŞMALARI MİEM in kurulduğu 6 Temmuz 1998 tarihinden bugüne verilen eğitimin kalitesinin arttırılması

Detaylı

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Dayanak Madde 1- (1) Bu tüzük, 3568 sayılı yasanın 50.maddesine göre çıkarılan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Tıp Fakültesi ndeki eğitim ve genel amaçlı kurul ve komisyonların

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. www.orcarastirma.com.tr

30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. www.orcarastirma.com.tr 30 BÜYÜKŞEHİR YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırmanın amacı; 2014 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehirlerde seçmenlerin siyasi parti tercihlerini tespit etmek ve kamuoyu

Detaylı

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1 DANIŞMA KURULLARI Danışma Kurulu Çalışma Programı nı tartıştı 23. Genel Kurul`un ardından 24. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı 09 Haziran 2012 tqrihinde

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 25.01.2019, Cuma TOPLANTI SAATI : 14:00 TOPLANTI YERİ : İMO Bursa Şube Toplantı Salonu Bursa ÜYELER

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 03.05.2013 Sayı 15 Konya nın özel sektörü 4 yılda 70 bin çalışana kayıtlı istihdam sağladı: SGK verilerine göre Ocak 2013 te sigortalı ücretli (4/a) çalışanların sayısı Türkiye genelinde

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 45. Dönem Çalışma Raporu 45. DÖNEM MALİ RAPOR

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 45. Dönem Çalışma Raporu 45. DÖNEM MALİ RAPOR 45. DÖNEM MALİ RAPOR 451 452 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ AYRINTILI BİLANÇO 01.01.2016/31.12.2017 TARİHLERİ ARASI AKTİF (VARLIKLAR) ÖNCEKİ DÖNEM (2016 YILI) CARİ DÖNEM (2017 YILI) I -DÖNEN

Detaylı

ERASMUS PROGRAMI 2013-2014 AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ

ERASMUS PROGRAMI 2013-2014 AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ ERASMUS PROGRAMI 2013-2014 AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ Ulusal Ajans Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı), Türkiye de AB Eğitim

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Vizyonumuz Ülkemizin bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilikçilik hedefleri doğrultusunda

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik mühendisleri Odası Meslek İçi Eğitim ve Belgelendirme Yönetmeliği 12 Nisan

Detaylı

PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş"

PANEL: Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş E- BÜLTEN Sayı: 03 Mart 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş" Odamızın paydaşı olduğu BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon (Özgörev);... 3 2. Vizyon (Özgörüş);... 3 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 1. Yetki... 3

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1:

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönetmeliğin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesine

Detaylı

18 Elektrik-Elektronik ,95

18 Elektrik-Elektronik ,95 1 Anadolu si (ESKİŞEHİR) 2 Elektrik-Elektronik (ing) 346.349 60 5,69 3 Bilgisayar (ing) 350.781 30 4,01 4 Ankara si 5 Elektronik 348.543 40 4,83 6 Bilgisayar 352.496 20 3,48 7 Atılım si (ANKARA) 8 Elektrik-Elektronik

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII ÇALIIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİİK BAKANLIIĞII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. http://ehm.kocaeli.edu.tr

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. http://ehm.kocaeli.edu.tr KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://ehm.kocaeli.edu.tr Bölüm hakkında Bu bölümde yetişen mühendis adayları, elektronik devre ve sistem tasarımı, kontrol ve otomasyon

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Erdem ÖZLÜK erdem.ozluk@yok.gov.tr Sunum Planı 1.Mevlana Değişim Programı 2.Mevlana Değişim Programı nın Amacı 3.Mevlana Öğrencisi 4.Diğer

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye

Detaylı

SAYGIYLA ANIYORUZ. ALİ ASLAN Elektrik Mühendisi (1966- ) 1986-1996 yılları EMO Mersin İl Temsilcisi

SAYGIYLA ANIYORUZ. ALİ ASLAN Elektrik Mühendisi (1966- ) 1986-1996 yılları EMO Mersin İl Temsilcisi GÜNEY GÖNENÇ (18.10.1933-03.12.2011) 1963-1964 yıllarında EMO 9.Dönem Yönetim Kurulu Üyesi 1961 yılında EMO İstanbul Şubesi nin kurucu yönetim kurulu üyesi EMO Onur Kurulu nda 19, 20, 21, 22, 23, 24,30

Detaylı

- Mayts-Haıîran 2001 63

- Mayts-Haıîran 2001 63 - Mayts-Haıîran Haber F- İL Ankara Merkez Adana Şube Afyon Antalya Şube Aydın Balıkesir Bartın Batman Burdur Bursa Çanakkale Çorum Denizli Diyarbakır Şube Edirne Elazığ Eskişehir Gaziantep Giresun Içel-Mersin

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ TERİMLER SÖZLÜĞÜ, BELGE TANIMLARI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ TERİMLER SÖZLÜĞÜ, BELGE TANIMLARI Akreditasyon: (Accreditation) TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ TERİMLER SÖZLÜĞÜ, BELGE TANIMLARI Bir eğitim kuruluşunun akademik standartlarının dış bir merci, birlik veya sınav organı veya

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 04.03.2013 Sayı 13 Konya sigortalı çalışan sayısı en çok artan ikinci il: SGK verilerine göre Kasım 2012 de sigortalı ücretli (4/a) çalışanların sayısı Türkiye genelinde 11 milyon 997 bin

Detaylı

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER

Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER Yerel Seçim Araştırması Raporu BÜYÜKŞEHİRLER 48,1 ŞANLIURFA 22,5 8,0 6,1 3,6 11,7 AKPARTİ BDP SP CHP DİĞER KARARSIZ 25-30 Ekim 2013 tarihleri arasında 2830 kişi ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

TELEKOMÜNİKASYON MÜHENDİSİ

TELEKOMÜNİKASYON MÜHENDİSİ TANIM Haberleşme sektöründe, bir noktadan birçok noktaya veya noktadan noktaya ağlar üzerinden, bilginin iletilmesi, işlenmesi depolanması ve kullanılması için gerekli olan sistemlerin analizini, tasarımını

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman 2015 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.....3 I GENEL BİLGİLER A MİSYON VE MİSYON... 4 B YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR.5 C İDAREYE İLİŞKİN

Detaylı

ÖSYS REHBERLİK KİTABI

ÖSYS REHBERLİK KİTABI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYS REHBERLİK KİTABI 1 1.)YGS Nedir? YGS yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır ve LYS puanının

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 42. Dönem Çalışma Raporu 42. DÖNEM MALİ RAPOR

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 42. Dönem Çalışma Raporu 42. DÖNEM MALİ RAPOR 42. DÖNEM MALİ RAPOR 493 494 Aktifler (Varlıklar) TMMOB EMO AYRINTILI BİLANÇO (TL) I- DÖNEN VARLIKLAR 266.997,81 A HAZIR DEĞERLER 266.497,81 01. Kasa 1.179,07 1.179,07 02. Alınan Çekler 03. Banka 138.921,58

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

DESTEK TANITIM SUNUMU BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM HİZMETLERİ TİCARET A.Ş

DESTEK TANITIM SUNUMU BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM HİZMETLERİ TİCARET A.Ş DESTEK TANITIM SUNUMU BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM HİZMETLERİ TİCARET A.Ş Biz Kimiz? Destek, bilişim sektöründe; danışmanlık, tasarım, satış, kuruluş, network, dış kaynak, teknik ve bakım hizmetleri veren, müşterilerine

Detaylı

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE / ANKARA

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE / ANKARA İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE / ANKARA DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNÖNÜ BULVARI 06100 YÜCETEPE/ANKARA TALATPAŞA BULVARI 06330 GAR / ANKARA MEVLANA BULVARI ( KONYA YOLU ) NO:186 06520 BALGAT / ANKARA

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

İşlem/İş Akış Şeması Sorumlular Faaliyet Dokümantasyon

İşlem/İş Akış Şeması Sorumlular Faaliyet Dokümantasyon Teknik Yatırım Kapsamında Talep Edilen İşler İş Akış Şeması GENEL GÖREV BİLGİLER Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilat ve Görevlerine ilişkin 124 sayılı K.H.K de Teknik nın görevleri tanımlanmıştır.

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ HABER BÜLTENİ.03.2012 Sayı 2 Konya Ticaret Odası (KTO) İstihdam İzleme Bülteni, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerinin bir araya getirilerek

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, Üniversitemiz Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına, kontenjanlar

Detaylı

ERASMUS YOĞUN PROGRAMLAR (Intensive Programmes)

ERASMUS YOĞUN PROGRAMLAR (Intensive Programmes) ERASMUS YOĞUN PROGRAMLAR (Intensive Programmes) Doç. Dr. Salih ŞAHİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı slhsahin@gmail.com Page 1 İÇERİK Proje ve AB Projeleri Erasmus

Detaylı

TEST-ÖLÇÜM HİZMETLERİ

TEST-ÖLÇÜM HİZMETLERİ TEST-ÖLÇÜM HİZMETLERİ Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından 10 Nisan 2015 tarihinde alınan karar doğrultusunda Test Ölçüm Hizmetlerine İlişkin Rapor ve Tartışma Başlıkları metni şubelere

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası. 43. Dönem 2012-2014. 11-12-13 Nisan 2014 Ankara

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası. 43. Dönem 2012-2014. 11-12-13 Nisan 2014 Ankara TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 43. Dönem 2012-2014 11-12-13 Nisan 2014 Ankara TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Necatibey Cad. No: 57 Kızılay / Ankara Tel: 0.312.294 30 00 - Faks: 294 30 88 E-posta: imo@imo.org.tr

Detaylı

Yönetmelikler. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri. Madde 1- Bu Yönetmelik, ülke ve toplum yararları doğrultusunda, asansör

Yönetmelikler. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri. Madde 1- Bu Yönetmelik, ülke ve toplum yararları doğrultusunda, asansör Resmi Gazete 12.01.2002 Cumartesi Sayı: 24638 (Asıl) Yönetmelikler Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası Asansör Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği Türk Mühendis ve Mimar Odaları

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

7. dönem çalışma raporu MALİ RAPOR. EMO Kocaeli Şubesi 166

7. dönem çalışma raporu MALİ RAPOR. EMO Kocaeli Şubesi 166 MALİ RAPOR 166 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI KOCAELİ ŞUBESİ 01.01.2012-31.12.2012 TARİHLİ BİLANÇO AKTİF PASİF 1.KASA HESABI 8.504,26 Şube Kasası 1.258,21 TMS Kasaları 7.246,05 2. ALINAN ÇEKLER Takastaki

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN TANIM Bina, karayolu, demiryolu, metro, köprü, tünel, rıhtım, baraj, sulama, pis su arıtması gibi yapıları tekniğe uygun ve ekonomik olarak tasarlayan, yaptıran ve yapım çalışmalarının yürütülmesini denetleyen

Detaylı

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Üye Profili Mevcut üye sayısı :42 Yeni kayıt üye sayısı : Vefat eden üye sayısı : Nakil gelen üye sayısı : Nakil giden üye sayısı : İstifa

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

Neden Teknoloji Fakültesi? İşyeri Uygulaması Neden Kocaeli Üniversitesi

Neden Teknoloji Fakültesi? İşyeri Uygulaması Neden Kocaeli Üniversitesi Neden Teknoloji Fakültesi? Teknoloji Fakülteleri ilk olarak 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Teknoloji Fakülteleri uyguladığı model ile

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Serdar İMAMOĞLU Şube Müdürü 29.04.2014 BAŞKENT Ünv. Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce

Detaylı

MİSEM ÇALIŞMALARI (MESLEK İÇİ EĞİTİM VE BELGELENDİRME UYGULAMALARI)

MİSEM ÇALIŞMALARI (MESLEK İÇİ EĞİTİM VE BELGELENDİRME UYGULAMALARI) MİSEM ÇALIŞMALARI (MESLEK İÇİ EĞİTİM VE BELGELENDİRME UYGULAMALARI) Elektrik Mühendisleri Odası nın 2003 yılından bu yana MİSEM (Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi) adıyla organize şekilde yürüttüğü eğitim

Detaylı

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ Bilişim sistemleri bilginin toplanması, kullanımı, depolanması, dağıtımı, işletilmesi ve yönetilmesi süreçlerini ve bu alanda kullanılan güncel teknolojileri

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ. www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ. www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ www.balikesir.edu.tr http://yos.balikesir.edu.tr tttt Balıkesir Balıkesir Ege ve Marmara Bölgesi'nin kesişme noktasında yer almaktadır. 3 Balıkesir e Ulaşım: Balıkesir, İstanbul-İzmir

Detaylı

OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN KURULMASI: DÜZCE MESLEK YÜKSEK OKULU ÖRNEĞİ

OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN KURULMASI: DÜZCE MESLEK YÜKSEK OKULU ÖRNEĞİ OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN KURULMASI: DÜZCE MESLEK YÜKSEK OKULU ÖRNEĞİ Yrd. Doç. Dr. Hakan POLAT 2 Prof. Dr. Funda SİVRİKAYA ŞERİFOĞLU 1 Öğr. Gör. Çiğdem DURSUN 2 Yrd. Doç. Dr. Ayhan ŞAMANDAR 2 1 Abant İzzet

Detaylı

bölüm 7 smm hizmetleri ve mesleki denetim uygulamaları

bölüm 7 smm hizmetleri ve mesleki denetim uygulamaları bölüm 7 smm hizmetleri ve mesleki denetim uygulamaları BÖLÜM 7. SMM HİZMETLERİ VE MESLEKİ DENETİM UYGULAMALARI Odamız; yönetmelikleri kapsamında tanımlanan mühendislik hizmetlerini öncelikle kamu ve toplum

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Temsilcilikler Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

SATINALMA PROFESYONELLERİ ve YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ SPONSORLUK DOSYASI

SATINALMA PROFESYONELLERİ ve YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ SPONSORLUK DOSYASI SATINALMA PROFESYONELLERİ ve YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ SPONSORLUK DOSYASI 2017 Derneğin Amacı SÜRDÜRÜLEBİLİR SATINALMA Satınalma Mesleğini Türkiye de ve Uluslararası Alanda Geliştirmek 2 Mesleki Değerlerimiz

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev

Detaylı

Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları. Mali Kaynaklar

Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları. Mali Kaynaklar Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları Mali Kaynaklar 1 Mali Kaynaklar I. AB Katılım Öncesi Mali Yardım (Hibeler) II. AB Topluluk Programları III. Diğer Fon Kaynakları Mali Kaynaklar I. AB Katılım Öncesi

Detaylı

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından:

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: 13 Şubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27140 YÖNETMELİK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ KĠMYA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MESLEKĠÇĠ SÜREKLĠ

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2010 LYS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2010 LYS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2010 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 1 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 9 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü nün AB Uyum Faaliyetleri

Emniyet Genel Müdürlüğü nün AB Uyum Faaliyetleri Emniyet Genel Müdürlüğü nün AB Uyum Faaliyetleri Denizli Sanayi Odası, 1 Aralık 2008 Selamettin ZÜNBÜL 3. Sınıf Emniyet Müdürü Denizli Emniyet Müdürlüğü RESİ 1 Sunum Başlıklar kları Siyasi İşler Polis

Detaylı

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR BÜLTEN 21.05.2015 SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM YARIŞI HIZ KESMİYOR 7 Haziran genel seçimine günler kala nefesler tutuldu, gözler yapılan anket çalışmalarına ve seçim vaatlerine çevrildi. Liderlerin seçim savaşının

Detaylı

Meslek alanlarıyla ilgili her türlü standartları, teknik şartnameleri ve tip sözleşmeleri hazırlamak,

Meslek alanlarıyla ilgili her türlü standartları, teknik şartnameleri ve tip sözleşmeleri hazırlamak, TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir

Detaylı