ChaosTürk Thug Life Topluluk Kanunları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ChaosTürk Thug Life Topluluk Kanunları 2015-16"

Transkript

1 ChaosTürk Thug Life Topluluk Kanunları Döküman hakkında: Bu dökümanda ChaosTürk Thug Life Sunucusu'nda roleplay çerçevesinde uygulanan yasaları bölümler/maddeler altında bulabilirsiniz. Her oyuncunun bu ufak kitapçığı okuması zorunludur. Çünkü her oyuncunun, kendisi polis yahut kanun adamı olmasa bile, polislerin ve devletin uygulayabileceği yaptırımları bilmesi gerekmektedir. (Bu yasa 3. parti kişiler tarafından değiştirilemez, kopyalanamaz yahut kullanılamaz. Tüm hakları ChaosTürk Thug Life'da saklıdır. ChaosTürk Thug Life kanunlar üzerinde oynama hakkını elinde bulundurur , Son değişiklik..2015'de ChaosTürk Ekibi tarafından yapıldı.)

2 İçindekiler Bölüm 1.0.: Polis Yaptırımları 1.1.: Durdurma ve Arama 1.2.: Gözaltı 1.3.: Tutuklama 1.4.: Baskınlar 1.5.: Sıkı Yönetim Bölüm 2.0.: Trafik Kuralları 2.1.: Otoyol Yasaları 2.2.: Ehliyet & Ruhsat Bölüm 3.0.: Uyuşturucular ve Diğer Yasadışı Maddeler 3.1.: Uyuşturucu Sınıflandırmaları 3.2.: Alkol 3.3.: Yasadışı Maddeler ve Unsurlar Bölüm 4.0.: Hava Sahası 4.1.: Hava Sahası Kanunları Bölüm 5.0.: Umumi Yasalar 5.1.: Protestolar 5.2.: Taciz & Tecavüz Bölüm 6.0.: Silah Kanunu 6.1.: Lisanslar 6.2.: Silahlar Bölüm 7.0.: Kişiye Saldırı 7.1.: Adam Kaçırmak 7.2.: Kasten Adam Yaralamak 7.3.: Kasten Adam Öldürmek 7.4.: Devlet Memuruna & Polise Saldırı 7.5.: Hırsızlık & Soygun Bölüm 8.0.: Seçimler & Başkanlık 8.1.: Seçimler 8.2.: Başkanın Görevi & Yaptırımları Bölüm 9.0.: Özel Güvenlik Şirketi Bölüm 10.0.: Ceza Miktarları

3 Bölüm 1.0.: Polis Yaptırımları 1.1.: Durdurma ve Arama 1. Polisin sivillerin üzerlerinde, evlerinde veya araçlarında arama yapması için makul bir sebebe ihtiyacı vardır.(ihbarlar, şüpheli davranış, hız limitini aşmak vb.) Fakat eğer Altis'te sıkı yönetim ilan edilmişse polis sivilleri ve mülklerini sebep gerektirmeksizin arayabilir.(bkz.: 1.5.) 2. Polis arama sırasında bulunan dökümanı eksik (lisans, ehliyet, ruhsat) ve yasadışı eşyalara, araçlara el koyma hakkına sahiptir. 1.2.: Gözaltı 1. Dur ihtarına ve direktiflere uymayan, suç mahalinden kaçan sivillere karşı polis plastik mermi ve şok cihazı kullanabilir. Polis eğer herhangi bir durum içerisinde hayatının tehlikede olduğunu düşünüyorsa ölümcül olan silah tiplerini kullanma hakkına sahiptir. Gözaltı olay yerinde şahıs veya şahısların kelepçelenmesiyle gerçekleştirilir. 2. Suç mahali temizlenene kadar gözaltına alınan sivilleri orada tutmak polislerin görevidir. 3. Gözaltına alınan şahıs/şahıslar olaya intikal etmiş olan polis tarafından gözaltı sebepleri hakkında bilgilendirilmek zorundadır. 1.3.: Tutuklama 1. Suç işlemek üzere, işlemiş yahut işleyecek olan herkes tutuklanabilir. Tutuklanma sebebi olayla ilgilenen polis tarafından zanlıya açıkça belirtilmelidir. 2. Suçlu hapse atılmadan önce, karakola varıldığında, suçluya hakları ve tam olarak işlediği suç/suçlar açık bir şekilde belirtilmelidir.(örn.: ChaosTürk Jaharia Topluluk Kanunları uyarınca Adam Öldürmek suçundan ötürü şu kadar para/ şu kadar hapis cezasına çarptırıldınız. Sessiz kalma hakkına sahipsiniz. Avukatınız varsa bizimle iletişime geçebilir.) 1.4.: Baskınlar 1. Polis bir bölgeye (torbacı, kaçakçı vb. gibi NPC ve eroin, kokain tarlası gibi haritadaki sabit bölgelere) baskın yapmadan önce yeterli delile sahip olmalıdır. 2. Eğer aktifse başkan, değilse başkomiser/başkomiser yardımcısı onaylamadan herhangi bir baskın uygulanamaz. 3. Ölümcül güç kullanımı ancak karşı taraf polise ateş açtığı taktirde serbesttir. 4. Eğer izinsiz bir baskın polis tarafından düzenlenmişse, olayla alakalı mal sahibi devletten mal kaybını talep edebilir. 1.5.: Sıkı Yönetim 1. Sıkı yönetim başkan yahut başkomiser tarafından gerekli sebepler sunulduktan sonra yürürlüğe konulabilir. (Artan yasadışı aktiviteler, terörist saldırıları vb.) 2. Sıkı yönetim sırasında polis herhangi bir sivili durdurup arama yapabilir. 3. Bu süreç içerisinde polis her türlü silaha el koyma hakkına sahiptir. (Ruhsat mevcut olsa bile) 4. Sıkı yönetim esnasında polis herhangi bir bölgeyi, şehri yahut binayı işgal etme ve sokağa çıkma yasağını uygulama hakkına sahiptir.

4 Bölüm 2.0.: Trafik Kuralları 2.1.: Otoyol Yasaları 1. Sürücüler yolun sağ tarafını kullanmak ve geceleri aracın farlarını açmak zorundadırlar. 2. Tüm sürücüler aktif kontrol noktalarında araçlarını durdurmakla yükümlüdürler. 3. Hız sınırı şehir içi 60, şehir dışında 100 km/s'dir. 4. Tüm acil durum araçları (yol yardım, polis) bu hız sınırlarına acil duruma yahut bir ihbara intikal etmedikleri sürece uymak zorundadırlar. 5. Otoyol şeritleri dışında, arazide yahut kişisel mülk üstünde herhangi bir motorlu taşıt sürmek "tehlikeli sürüş" olarak adlandırılır ve cezaya tâbidir. 6. Uyuşturucu veya alkol etkisi altında araç sürmek para cezasına tâbidir. 7. Sürücüler araçlarını ıssız yerlerde, park yasağı olan bölgelerde başıboş bir şekilde bırakamazlar. Sahibi bulunamayan araçları çektirtme hakkı polislerde mevcuttur. Yanlış park sonucu araç sahibine polisler ceza kesebilirler. 2.2.: Ehliyet & Ruhsat 1. Tüm sürücülerin sürdükleri araçlara uygun ehliyet ve ruhsatlarını sürüş sırasında devamlı yanlarında bulundurmaları zorunludur. 2. Eğer bir sürücü ehliyetini ve ruhsatını ibraz edemiyorsa, polisler aracı çekip, sürücüye para cezası yazma hakkına sahiptirler. 3. Çalıntı araç sürmek hapis cezası sebebidir. Polis aracının çalınması önemli bir suçtur, hapis ve para cezası uygulanır. Bölüm 3.0.: Uyuşturucular ve Diğer Yasadışı Maddeler ve Unsurlar 3.1.: Alkol 1. Alkol kullanımı yasal olarak serbesttir fakat çevreye zarar verecek kadar fazla kullanımında para cezası uygulanabilir. (bkz 5.0. Umumi Yasalar) 2. Alkol yalnızca şehir içinde tüketilebilir. 3. Alkol etkisi altında araç kullanmak yasaktır. (bkz ) 3.2.: Yasadışı Maddeler ve Unsurlar 1. Uyuşturucu ve Kaçak İçki bulundurulması hapis cezası sebebidir. Duruma göre sadece para cezası verilebilir. 2. Rebel kıyafeti, aracı ve helikopteri yasadışı unsurlardır. cezası sebebidir. Duruma göre sadece para cezası uygulanabilir. Bölüm 4.0.: Hava Sahası 4.1.: Hava Sahası Kanunları 1. Tüm pilotların, araçlarına uygun ehliyet ve ruhsatlara sahip olmaları zorunludur. 2. İniş/kalkış dışında herhangi bir hava aracı 120 metreden alçak uçamaz. 3. Sınır kontrollerinde hava araçları da iniş yapıp gerekli evraklarını ibraz etmek zorundadırlar. Aksi taktirde görevliler ateş açma hakkına sahiptirler. 4. Polisten izin alınmadığı sürece sivil hava araçlarının şehirlere inmesi yasaktır. Aksi taktirde para cezası uygulanır ve araç kaldırılır.

5 Bölüm 5.0.: Umumi Yasalar 5.1.: Protestolar 1. Sivillerin barışçıl bir şekilde protesto yapma hakları mevcuttur. 2. Protesto sırasında üzerinde silah taşıyan kişiler tespit edildiği taktirde, polis silaha el koyup kişiye para cezası yazma hakkına sahiptir. (Ruhsatlı silahlar dahil) 3. Taşkınlık çıkaran ve protestoyu isyan yoluna sürükleyen şahıslar gözaltına alınıp bölgeden uzaklaştırılırlar. Tekrarında hapse atılmaları mümkündür. 5.2.: Taciz & Tecavüz 1. Taciz: Kişilerin özgürlüklerini yahut hareket kabiliyetlerini, sözlü yahut hareketleriyle kısıtlamaya çalışan şahıslar polis tarafından gözaltına alınıp önce para sonra hapis cezasına çarptırılırlar. 2. Tecavüz: Tecavüz suçu işlendiğinde, mağdur kişi suçludan yüksek bir miktar tazminat alır ve suçlu ayrıca para ve hapis cezasına çarptırılır. Bölüm 6.0.: Silah Kanunu 6.1.: Lisanslar 1. Herhangi bir silaha sahip olmak isteyen her vatandaş, silaha uygun ruhsata sahip olmak zorundadır. 2. Silahına uygun ruhsatı ibraz edemeyen şahısların önce silahlarına el koyulur, sonra para cezasına çarptırılırlar. 3. Ruhsatlı silahların kullanımı hobilerle sınırlıdır. (Örn. Avlanmak) 4. Nefs-i müdafa durumunda, olaya karışan şahısın en az iki adet olay mahalinde bulunmuş olan tanığa ve temiz bir sabıkaya ihtiyacı vardır. Aksi taktirde yaptırım uygulanacaktır. 6.2.: Silahlar 1. Polislerin kullandığı tip silahları üzerinde bulunduran sivillerin önce üzerleri aranır, silahlarına el konulur ve sonra para cezasına çarptırılırlar. 2. Yasadışı yollardan satın alınmış silahlara (terörist bölgesi, silah kaçakçısı vb) polis el koyma ve ceza yazma hakkına sahiptir. 3. Tüm sivillerin silahlarını kılıflarında bulundurmaları zorunludur. Kılıfa konulamayan büyük tüfekler/silahlar araçlarda yahut evlerde muhafaza edilmelidir. Bölüm 7.0.: Kişiye Saldırı 7.1.: Adam Kaçırmak 1. Adam kaçırmak yüklü bir para cezası sebebidir. 2. Adam kaçıran şahıs devletten yahut polis teşkilatından fidye talep edemez. Fidye kaçırılan şahısın yakınları yahut üyesi olduğu grup tarafından ödenebilir. Polis böyle bir durumda ancak arabulucu rolünü oynar. Son noktada polis orantısız kuvvet kullanma hakkına sahiptir. Operasyon için herhangi bir üst mevkiden izne ihtiyacı yoktur. 3. Kaçırılan şahısın tam olarak nereye götürüldüğü belirtilmeden polis olaya hiç bir şekilde müdahele etmez. 7.2.: Kasten Adam Yaralamak 1. Yaralanan kişi şikayetçi olduğu zaman deliller gereğince tazminat talep etme hakkına sahiptir. 2. Suçlu ayrıca polis tarafından para cezasına çarptırılır.

6 7.3.: Kasten Adam Öldürmek 1. Adam öldürmek hapis cezasıyla sonuçlanır. (Bir kişi birisini öldürdükten sonra kendisi ölürse eğer üzerinde herhangi bir yaptırım uygulanamaz. Bu yeni hayat kuralının bir parçasıdır.) 7.4.: Devlet Memuruna & Polise Saldırı 1. Devlet memuruna yahut polise saldırı hapis cezasıyla sonuçlanır. 2. Mağdur memur aynı zamanda suçludan tazminat alma hakkına sahiptir. 7.5.: Hırsızlık & Soygun 1. Bir eşyası, mülkü yahut aracı darp edilen, çalınan vatandaşlar polise uraşarak soruşturma işlemini başlatabilirler. 2. Suçlu eğer yakalanırsa, mağdurun mal kaybını tazminat olarak karşılar ve hapis cezası alır. 3. Banka soygununa dahil olan herkes hapis cezasına çarptırılır. Bölüm 8.0.: Seçimler & Başkan (Deaktif) 8.1.: Seçimler 1. Seçimler haftada bir ChaosTürk Thug Life forumlarında gerçekleşir. 2. Yaşı 18in üstünde tüm vatandaşlar aday olma hakkına sahiptir. 3. Seçim sonuçlarına göre başkan ertesi gün makamına oturabilir. 8.2.: Başkanın Görevi & Yaptırımları 1. Başkan hiç bir şekilde herhangi bir yasadışı aktiviteye dahil olamaz. Yasadışı işlerle alakası olduğu tespit edilen başkan, başkomser tarafından görevden alınır. 2. Başkan makamının getirdiği ayrıcalıkları diğer vatandaşlarla paylaşma hakkına sahip değildir. Şahsa ait özellikler sadece başkan ve görevleri için kullanılabilir. (başkan arabası, makamı ve konutu) 3. Şüpheli bir durumda başkanın da mülkü, şahsı ve aracı başkomser yetkisiyle polis tarafından aranabilir. 4. Başkan izni olmadan polis herhangi bir bölgeye, binaya, şehre baskın düzenleyemez. (Bkz. 1.4.) 5. Polis teşkilatı başkandan izin almadan sınırı geçmez. 6. Başkan yanına bir şöför iki koruma seçme hakkına sahiptir. Bu kişiler başkanın ayrıcalıklarından dolaylı olarak (başkan üzerinden) faydalanabilirler. Bölüm 9.0.: Özel Güvenlik Şirketi Özel Güvenlik şirketinin elemanları polis veya ödül avcısı değildir. Gördükleri suçlulara ya da kendilerini ilgilendirmeyen bir suça müdahele edemez. Sivil ve özel güvenlik arasında yapılan anlaşmaya her iki tarafında uyması zorunludur. Aksi takdirde RP dışı hareket olarak değerlendirelecektir. Özel Güvenlik elemanları 3 kişiden az kavaladan dışarı çıkamazlar. Özel Güvenlik, eşyalarını ve araçlarını hiç bir şekilde başka oyunculara satamaz veya dağıtamazlar. "Bu durum tespit edildiğinde eşya dağıtanlar ve dağıttığı kişiler sunucudan süresiz uzaklaştırılır. Özel Güvenlik sadece yasal işleri yapacak olan siviller ile anlaşma yapabilirler. Yapılacak anlaşmalarda sivilleri ezemezler. Örn; Bakır İşleme işi yapacak birinden kazancının %50 sini isteyemezler. Makul rakamlar isteyerek iki tarafında kazanması teşvik edilmelidir. Özel Güvenlik polisle çatışmaya giremez. Kendini ve müşterisini suçlulara karşı korumak dışında silah kullanamaz. Bir çeteyle çatışmaya girildiğinde bunun bilgisini polisle paylaşmalıdır. İstem dışı zarar görenin mağduriyetini karşılamalıdır.

7 Sadece kendi arkadaşlarınızı koruduğunuz ve yardım ettiğiniz tespit edilirse yardım edenler de, yardım alanlar da sunucudan uzaklaştırılır. Özel Güvenlik içinde iki farklı grup ( Alt Şirket vb.) olabilir. Bu gruplar anlaştıkları müddetçe kazançlarını birbilerinden ayrı tutabilirler. Bu alt gruplar 3 kişiden az olamaz. Bölüm 10.0.: Ceza Miktarları Suç/Olay Tazminat Ceza Süresi Yasaya uygun olmayan hapis/gözaltı Tahliye/salıverilmek Dur ihtarına uymamak/ adaletin uygulanmasını $ engellemek Yasaya uygun olmayan baskın $ + kaybedilen eşyaların geri verilmesi Tehlikeli sürüş $ + araç çekilir Hız sınırını aşmak $ Ehliyet/Ruhsatsız sürüş $ + araç çekilir Çalıntı araç Mümkünse araç sahibine geri $ + verilir araç çekilir Çalıntı polis aracı $ + hapis + araç çekilir Uyuşturucu/Alkol etkisi $ + altında sürüş araç çekilir Yasaya uygun olmayan alkol kullanımı $ 120 metreden alçak uçmak $ Yerine göre güç Sınır kontrolünden kaçan kullanımı, hava aracı yerine göre $ Şehirlere izinsiz iniş 100,000 $ + araç kaldırılır Protestoda taşkınlık (bkz 5.0) Taciz $ + Tecavüz $ $ + Ruhsatsız silah bulundurma $ + silaha el koyma Polis silahı bulundurma $ + silaha el koyma +

8 İçki kaçakçılığı 50,000 $ + Yasadışı içki bulundurma 25,000 $ + Duruma göre hapis Yasadışı kıyafet bulundurma $ + Duruma göre hapis Yasadışı silah bulundurma 100,000 $ + Uygunsuz bir şekilde silah $ bulundurma (bkz ) Adam kaçırma $ Adam yaralama $ Öldürülen Adam öldürmek 90,000$ + kişi sayısı x (Max 1 saat) Devlet memuruna saldırı $ $ Hırsızlık Tazminat (mal kaybı 50,000 $ + karşılanır) Banka soygunu 100,000 $ + Hatalı Park $ Uyuşturucu bulundurma 30,000 $ + Duruma göre hapis Uyuşturucu dağıtıcılığı 50,000 $ + Patlayıcı bulundurma 100,000 $ + Hatalı sollama 10,000 $ Hatalı şeritte gitme 15,000 $ Not: Toplamı 400,000$ ve üzeri olan suçların hapis cezası 30 dakika olacaktır. (Yukarıda ki uyarı adam öldürme cezasını kapsamamaktadır.)

Chaosturk Jaharia Topluluk Kanunları 2014

Chaosturk Jaharia Topluluk Kanunları 2014 Chaosturk Jaharia Topluluk Kanunları 2014 Döküman hakkında: Bu dökümanda Chaostürk Jaharia Altis Life Sunucusu'nda roleplay çerçevesinde uygulanan yasaları bölümler/maddeler altında bulabilirsiniz. Her

Detaylı

2.Polis arama sırasında bulunan dökümanı eksik (lisans, ehliyet, ruhsat) ve yasadışı eşyalara,araçlara el koyma hakkına sahiptir.

2.Polis arama sırasında bulunan dökümanı eksik (lisans, ehliyet, ruhsat) ve yasadışı eşyalara,araçlara el koyma hakkına sahiptir. Bölüm 1.0.: Polis Yaptırımları 1.1.: Durdurma ve Arama 1.Polisin sivillerin üzerlerinde, evlerinde veya araçlarında arama yapması için makul birsebebe ihtiyacı vardır.(ihbarlar, şüpheli davranış, hız limitini

Detaylı

Genesis Altis Life Topluluk Kanunları 2016

Genesis Altis Life Topluluk Kanunları 2016 Genesis Altis Life Topluluk Kanunları 2016 Döküman hakkında: Bu dökümanda Gensis Altis Life Sunucusu'nda roleplay çerçevesinde uygulanan yasaları bölümler/maddeler altında bulabilirsiniz. Her oyuncunun

Detaylı

TÜRK CEZA KANUNU İLGİLİ MADDELERİ KANUN NO: 5237. Taksir. (1) Taksirle işlenen fiiller, kanunun açıkça belirttiği hallerde. cezalandırılır.

TÜRK CEZA KANUNU İLGİLİ MADDELERİ KANUN NO: 5237. Taksir. (1) Taksirle işlenen fiiller, kanunun açıkça belirttiği hallerde. cezalandırılır. TÜRK CEZA KANUNU İLGİLİ MADDELERİ KANUN NO: 5237 Taksir Madde 22- cezalandırılır. (1) Taksirle işlenen fiiller, kanunun açıkça belirttiği hallerde (2) Taksir, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla,

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası Aşağıdaki kararlara uymanız gerekir. Bu kararlara uymamak yasaya aykırıdır. Polis tarafından tutuklanabilir, suçlanabilir ve mahkemeye çıkarılabilirsiniz. Mahkeme tarafından suçlu bulunursanız, 2 yıla

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V ÜÇÜNCÜ BASKIYA SUNUŞ... VII İKİNCİ BASKIYA SUNUŞ... IX SUNUŞ... XI İÇİNDEKİLER... XIII KISALTMALAR...XIX

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V ÜÇÜNCÜ BASKIYA SUNUŞ... VII İKİNCİ BASKIYA SUNUŞ... IX SUNUŞ... XI İÇİNDEKİLER... XIII KISALTMALAR...XIX İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V ÜÇÜNCÜ BASKIYA SUNUŞ... VII İKİNCİ BASKIYA SUNUŞ... IX SUNUŞ... XI İÇİNDEKİLER... XIII KISALTMALAR...XIX BİRİNCİ BÖLÜM KOLLUK HUKUKU KAPSAMINDA KOLLUĞUN ÖNEMLİ GÖREV VE YETKİLERİ

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Çocuk; Kanuna göre reşit olma durumları hariç 18 yaş altı herkese çocuk denir. Çocuk bütün canlılar içinde en uzun süre bakımı, korunmayı ve sevgiyi gerektiren varlıktır. Bir toplumun ilerleyebilmesi ve

Detaylı

Olayın meydana geldiği yerleşim yerindeki tek yönlü, düz, hafif eğimli, asfalt kaplama, yüzeyi kuru yolun genişliği 15,5 metredir.

Olayın meydana geldiği yerleşim yerindeki tek yönlü, düz, hafif eğimli, asfalt kaplama, yüzeyi kuru yolun genişliği 15,5 metredir. 2012 Olay 1 Olayın Özeti: Olayımızda 17.01.2006 tarihinde saat 22.50 sıralarında davacı sürücünün dönel kavşağa geldiğinde, solundan kırmızı ışıkta kavşağa giren ve doktor raporuna göre 117 promil alkollü

Detaylı

Yaşınız kaç diye sorduk;

Yaşınız kaç diye sorduk; #UKGE- UYUŞTURUCUYA KARŞI GENÇ EYLEM PROJESİ ANKET DEĞERLENDİRMESİ TEMMUZ- AĞUSTOS/2015 Uyuşturucuya Karşı Genç Eylem Projesi nin ikinci aşaması olan anket çalışması Temmuz- Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirildi.

Detaylı

FASIL 83. (2/1960; 46/1991; 10/1997, 68/2002, 57/2005 ve 9/2014 Sayılı Değişiklik Yasaları ile Değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle)

FASIL 83. (2/1960; 46/1991; 10/1997, 68/2002, 57/2005 ve 9/2014 Sayılı Değişiklik Yasaları ile Değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) FASIL 83 (2/1960; 46/1991; 10/1997,, ve 9/2014 Sayılı Değişiklik Yasaları ile Değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) KAMU YOLLARI (KORUMA) YASASI MADDE DİZİNİ: Madde 1 Kısa isim Madde 2 Yorum Madde

Detaylı

Silah Ruhsatı Almak İçin Gereken Belgeler

Silah Ruhsatı Almak İçin Gereken Belgeler Silah Ruhsatı Almak İçin Gereken Belgeler Silak ruhsatı almak için gerekli olan belgeler ve silah ruhsatının nasıl alınacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler burada anlatılmıştır: Ruhsat Düzenlenen Haller

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER:

İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER: İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER: 08.01.2018 Tarih / 30295 Sayılı Resmi Gazete Karayolu Taşıma Yönetmeliği, 34/e Maddesine İstinaden; 17.04.2015 Tarih / 29329 Sayılı Resmi Gazete Karayolları Trafik Yön.Değ.Yap.Dair

Detaylı

3. Dönem Eğitim Modülleri

3. Dönem Eğitim Modülleri 3. Dönem Eğitim Modülleri Başlangıç Eğitim Modülleri TEMEL DERSLER (10 Hafta, Haftada 39 Saat, Toplam 390 Ders Saati) Modül Ders Saati Toplu Yürüyüş Kuralları ve Selamlama, Temel Hijyen Kuralları, Beden

Detaylı

KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır?

KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır? KOVUŞTURMA ve SONRASI Tanık, polise veya savcıya ifade vermek zorunda mıdır? Bir suçun tanığı olmuş kişi, polise bilgi ve ifade vermek zorunda değildir. Ancak, ifadesine gerek duyulan kişilerin, polis

Detaylı

Trans Olmak Suç Değildir!

Trans Olmak Suç Değildir! Trans Olmak Suç Değildir! Anayasa ya göre herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet organları

Detaylı

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi 1) CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ Hukuka aykırılıklar çok çeşitli biçimde gerçekleşebilir. Her hukuka aykırılık

Detaylı

SUÇ İŞLEMEDEN YAŞAM. BİZ YARDIM EDİYORUZ. SUÇLU MAĞDUR EŞİTLEMESİ

SUÇ İŞLEMEDEN YAŞAM. BİZ YARDIM EDİYORUZ. SUÇLU MAĞDUR EŞİTLEMESİ SUÇ İŞLEMEDEN YAŞAM. BİZ YARDIM EDİYORUZ. SUÇLU MAĞDUR EŞİTLEMESİ NEUSTART Suçlu mağdur eşitlemesi mahkeme salonu dışında adil çözüm imkanı sunuyor. SUÇLU MAĞDUR EŞİTLEMESİ Suçlu mağdur eşitlemesi soruşturma,

Detaylı

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası Anayasanın 94 üncü

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNCEK YERLEŞKESİ TRAFİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNCEK YERLEŞKESİ TRAFİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar (10.10.2014 gün ve 07 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ İNCEK YERLEŞKESİ TRAFİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönerge, Atılım Üniversitesi İncek

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.12.0.GKG.0.02.03/ 01-3423././2011 Konu : Yönetmelik Uygulama Talimatı 25.11.2011 * 39743.. VALİLİĞİNE (İl Müdürlüğü) Bilindiği üzere, 5996 sayılı Kanuna göre yayımlanan Veteriner Hekim Muayenehane

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 164 Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır: a) Okulu, okul eşyasını

Detaylı

"İç güvenlik paketi"nin 20 maddesi kabul edildi

İç güvenlik paketinin 20 maddesi kabul edildi On5yirmi5.com "İç güvenlik paketi"nin 20 maddesi kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "iç güvenlik paketi" olarak bilinen tasarının, 1-20 maddelerini kapsayan birinci bölümü kabul edildi. Yayın

Detaylı

KONU : 1 NİSAN 2008 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞÜ GİRECEK YENİ TRAFİK KAZA TESPİT TUTANAĞI UYGULAMALARI HAKKINDA

KONU : 1 NİSAN 2008 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞÜ GİRECEK YENİ TRAFİK KAZA TESPİT TUTANAĞI UYGULAMALARI HAKKINDA SAYIN SİGORTALIMIZ 20 Mart 2008 KONU : 1 NİSAN 2008 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞÜ GİRECEK YENİ TRAFİK KAZA TESPİT TUTANAĞI UYGULAMALARI HAKKINDA Bilindiği üzere, Hazine Müsteşarlığı tarafından yalnız maddi hasarla

Detaylı

ChaosTürk Jaharia Sunucu Kuralları 2014-15

ChaosTürk Jaharia Sunucu Kuralları 2014-15 ChaosTürk Jaharia Sunucu Kuralları 2014-15 Döküman hakkında: Bu dökümanda ChaosTürk Jaharia Altis Life Sunucusu'nda roleplay ile ilgili ve uymak zorunda olduğunuz kuralları bulabilirsiniz. Her oyuncunun

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 06.04.2015/76-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 397) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 447) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 06.04.2015/76-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 397) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 447) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.04.2015/76-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 397) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 447) YAYIMLANDI ÖZET : Faturanın elektronik belge olarak düzenlenmesi,

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 31

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 31 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 14.04.2016-14.04.2016 Haber Sayısı: 31 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 14.04.2016 AKDENİZ GERÇEK GASP ŞÜPHELİLERİ TUTUKLANDI 3

Detaylı

Başlangıç Eğitim Modülleri. TEMEL DERSLER (10 Hafta, Haftada 39 Saat, Toplam 390 Ders Saati) Modül

Başlangıç Eğitim Modülleri. TEMEL DERSLER (10 Hafta, Haftada 39 Saat, Toplam 390 Ders Saati) Modül Polisliğe Giriş ve Uyum Eğitimi 4 Okul Kuralları ve Disiplin Mevzuatı İlimizin ve Ülkemizin tanıtılması, Türk Afgan Tarihi Bağları, 2 Polisin Rolü 2 Eğitimin Önemi ve Müfredat 4 Başlangıç Eğitim Modülleri

Detaylı

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ MADDE 1- Bu yönetmelik; Demiryolu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardımlaşma Sandığı

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR Bilgi Notu-2: Cinsel Suç Mağduru Çocuklar Yazan: Didem Şalgam, MSc Katkılar: Prof. Dr. Münevver Bertan, Gülgün Müftü, MA, Adem ArkadaşThibert, MSc MA İçindekiler Grafik Listesi...

Detaylı

Toplam 3 saati aşan gecikmelerde CDW (Kasko) dahil tüm gün ücreti alınır.

Toplam 3 saati aşan gecikmelerde CDW (Kasko) dahil tüm gün ücreti alınır. Kiralama Koşulları Dizel Araçlara %10 Fiyat Farkı Uygulanır. Fiyatlara %18 KDV Dahil değildir. Fiyatlar Yeni Türk Lirasıdır. Kiralama Süresi En kısa kiralama süresi 24 saattir. Teslim gecikmelerinde her

Detaylı

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2. Bu Yasa

Detaylı

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile diğer üniversitelerden başvuruda bulunan öğrencilerin

Detaylı

GEÇİCİ İTHAL EDİLEN KİŞİSEL KULLANIMA MAHSUS KARA TAŞITLARI. I. Kimler Yabancı Plakalı Taşıtı ile Türkiye'ye Giriş Yapabilir?

GEÇİCİ İTHAL EDİLEN KİŞİSEL KULLANIMA MAHSUS KARA TAŞITLARI. I. Kimler Yabancı Plakalı Taşıtı ile Türkiye'ye Giriş Yapabilir? GEÇİCİ İTHAL EDİLEN KİŞİSEL KULLANIMA MAHSUS KARA TAŞITLARI I. Kimler Yabancı Plakalı Taşıtı ile Türkiye'ye Giriş Yapabilir? Yurtdışında ikamet eden kişiler, ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı bir adet

Detaylı

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ALANYA BELEDİYESİ DEVE İLE TURİSTİK FAALİYETTE BULUNAN HAYVAN İŞLETMELERİNİN ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNETMELİĞİ Sunum:Hasan EŞİT Veteriner Hekim Aralık 2015

Detaylı

SPKn İDARİ PARA CEZALARI

SPKn İDARİ PARA CEZALARI SPKn İDARİ PARA CEZALARI Av. Ümit İhsan Yayla Sermaye Piyasası Kanununda Halka Açık Şirketlerle İlgili Suç ve Yaptırımlar ile Önemli Nitelikte İşlemler Paneli İstanbul 27.06.2014 Sunum İçeriği Ceza Vermeye

Detaylı

Dayanak, Tanımlar Amaç

Dayanak, Tanımlar Amaç IŞIK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Tanımlar Amaç Dayanak MADDE 1 - (1) Bu yönerge 26 Haziran 2004 tarihli 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna ve 04.11.1981 tarihli

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU

SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 5202 Kabul Tarihi : 29/6/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 3/7/2004 Sayı :25511 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 43 Sayfa: Amaç Madde 1- Bu Kanunun

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI Tanımlar ve Kısaltmalar a) Öğrenci: Yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlilik

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

SAYI: 2015/10 Ankara, 12.01.2015 KONU: 6331 S. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Göre Uygulanacak Para Cezaları (01.01.2015 Tarihinden İtibaren)

SAYI: 2015/10 Ankara, 12.01.2015 KONU: 6331 S. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Göre Uygulanacak Para Cezaları (01.01.2015 Tarihinden İtibaren) 1 SAYI: 2015/10 Ankara, 12.01.2015 KONU: 6331 S. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Göre Uygulanacak Para Cezaları (01.01.2015 Tarihinden İtibaren) 6331 S. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

KONU: Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin (Sira No: 397) de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 447) Yayımlandı.

KONU: Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin (Sira No: 397) de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 447) Yayımlandı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,06/04/2015 Sayı:2015/07

Detaylı

Birleşmiş Milletler Kadın Mahpuslar için. Bangkok Yasaları El Rehberi

Birleşmiş Milletler Kadın Mahpuslar için. Bangkok Yasaları El Rehberi Birleşmiş Milletler Kadın Mahpuslar için Bangkok Yasaları El Rehberi Dünya çapında hapishanelerde mahkûmiyeti takiben veya suçsuzluğunun ispatı için duruşma bekleyen bir buçuk milyondan fazla kadın bulunmaktadır.

Detaylı

Apartmanlarda İSG ve Risk Analizleri

Apartmanlarda İSG ve Risk Analizleri Apartmanlarda İSG ve Risk Analizleri 1 Tanımlar (4857) Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi denir. İşçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara

Detaylı

YENİ YARGI PAKETİNİN KORUMA TEDBİRLERİNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ: NEREDEN NEREYE?

YENİ YARGI PAKETİNİN KORUMA TEDBİRLERİNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ: NEREDEN NEREYE? YENİ YARGI PAKETİNİN KORUMA TEDBİRLERİNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİ: NEREDEN NEREYE? PROF. DR. AHMET CANER YENİDÜNYA TBMM gündemindeki yeni yargı paketinin (Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

Durdurma Yakalama Gözaltı Arama Tutuklama

Durdurma Yakalama Gözaltı Arama Tutuklama A N K A R A B A R O S U Durdurma Yakalama Gözaltı Arama Tutuklama ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI Adliye Sarayı Kat: 5 Sıhhiye/ANKARA Tel: (0.312) 416 72 00 Faks: (0.312) 309 22 37 www.ankarabarosu.org.tr ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr

Detaylı

POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Polis Tarafından Kullanılan Muhbirin Ödüllendirilmesi

Detaylı

ÖĞRENCİNİN TEMEL SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN TEMEL SORUMLULUKLARI Madde 161 ve 06.10.2009 tarihinde Makedonya Cumhuriyeti Avrupa Üniversite Senatosu'nun düzenlediği Toplantıda, Avrupa Üniversitesi Statüsü'nün 161. ve 162'nci Maddesine göre aşağıdaki KURALLARI benimsemiştir:

Detaylı

KARAPARA AKLANMASININ ÖNLENMESİ

KARAPARA AKLANMASININ ÖNLENMESİ Kanun Adı : Karaparanın Aklanmasının Önlenmesine, 2313 SayIlI Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi HakkInda Kanunda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda ve 178 Sayılı Maliye BakanIığının Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE ÖZEL GÜVENLİKLE İLGİLİ BÖLÜMLER

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE ÖZEL GÜVENLİKLE İLGİLİ BÖLÜMLER KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE ÖZEL GÜVENLİKLE İLGİLİ BÖLÜMLER 667 SAYILI KHK Kamu görevlilerine ilişkin tedbirler MADDE 4 -(3) Bu maddeye göre görevlerine son verilenlerin silah ruhsatları, gemi adamlığına

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ GENEL HÜKÜMLER TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KONUT YÖNERGESİ AMAÇ MADDE 1-Bu yönergenin amacı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile buna dayalı olarak çıkarılan Kamu Konutları yönetmeliğinde belirlenen personele

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 11.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:10.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com Tarih:10.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet

Detaylı

KARABÜK İl Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği Sivil Savunma Büro Amirliği Özel Kalem Büro Amirliği Rehberlik ve Psikolojik Danışma

KARABÜK İl Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği Sivil Savunma Büro Amirliği Özel Kalem Büro Amirliği Rehberlik ve Psikolojik Danışma KARABÜK İl Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği Özel Kalem Büro Amirliği Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Basın ve Halkla İlişkiler Büro

Detaylı

YOLCU TAŞIYAN ARAÇ MESLEKİ SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLMESİ VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR TÜZÜĞÜ

YOLCU TAŞIYAN ARAÇ MESLEKİ SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLMESİ VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR TÜZÜĞÜ YOLCU TAŞIYAN ARAÇ MESLEKİ SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLMESİ VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR TÜZÜĞÜ [(26.7.2007 R.G. 135 EK III A.E. 522 Sayılı Tüzüğün), (18.1.2008 R.G. 13 EK III A.E. 73), (23.1.2008 R.G. 16 EK III

Detaylı

Yeni Borçlar Yasasında Hizmet Sözleşmesi

Yeni Borçlar Yasasında Hizmet Sözleşmesi Yeni Borçlar Yasasında Hizmet Sözleşmesi 04.01.2011 tarih ve 27836 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098 sayılı Borçlar Yasasına bakacak olursak yeni yasada hizmet

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçinde Tüm Bölgelerde Köpeklerin Ruhsatlandırılması ve Denetlenmesini Öngören Yasayı Değiştiren ve Birleştiren Yasa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçinde Tüm Bölgelerde Köpeklerin Ruhsatlandırılması ve Denetlenmesini Öngören Yasayı Değiştiren ve Birleştiren Yasa BÖLÜM 52 KÖPEKLER YASASI (9/1970, 7/1972, 2/1983 ve 6/1989 Sayılı Yasalarla Değiştirilmiş Şekliyle) Madde Dizini Madde 1. Kısa İsim Madde 2. Yorum Madde 3. Yasanın Uygulanması Madde 4. Köpek Bulundurma

Detaylı

Mevzuat Kroniği CEZA HUKUKU

Mevzuat Kroniği CEZA HUKUKU 1 MEVZUAT KRONİĞİ Mevzuat Kroniği CEZA HUKUKU 1) Avukatlık mesleği ile ilgili suçlar 1136 sayılı Avukatlık kanununda bir takım suçlar da yer almıştır. a) Yetkisi olmayanların avukatlık yapması suçu Levhada

Detaylı

Tanzimat tan Günümüze Anayasal Gelişmelerde Temel Hakları Sınırlayan Ceza Muhakemesine İlişkin Düzenlemeler

Tanzimat tan Günümüze Anayasal Gelişmelerde Temel Hakları Sınırlayan Ceza Muhakemesine İlişkin Düzenlemeler Tanzimat tan Günümüze Anayasal Gelişmelerde Temel Hakları Sınırlayan Ceza Muhakemesine İlişkin Düzenlemeler Yrd. Doç. Dr. Selman DURSUN İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ TRAFİK KURALLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ TRAFİK KURALLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ TRAFİK KURALLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliğini temin için Aksaray Üniversitesi

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfastar.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

Detaylı

1- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliğinin 9, 10, 11 ve 12 nci maddeleri (R.G: 04/01/2009-27100, 15/01/2011-27816)

1- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliğinin 9, 10, 11 ve 12 nci maddeleri (R.G: 04/01/2009-27100, 15/01/2011-27816) 1- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliğinin 9, 10, 11 ve 12 nci maddeleri (R.G: 04/01/2009-27100, 15/01/2011-27816) Sosyal güvenlik kontrol memurlarının görevleri MADDE 9 (1) Sosyal güvenlik kontrol

Detaylı

CİNSEL SALDIRILAR ACİL HEKİMİNİN SORUMLULUKLARI. Dr. Serhat KOYUNCU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Acil tıp A.D

CİNSEL SALDIRILAR ACİL HEKİMİNİN SORUMLULUKLARI. Dr. Serhat KOYUNCU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Acil tıp A.D CİNSEL SALDIRILAR ACİL HEKİMİNİN SORUMLULUKLARI Dr. Serhat KOYUNCU Gaziosmanpaşa Üniversitesi Acil tıp A.D Tanımlar Cinsel saldırı çeşitleri Yasal düzenlemeler Acil hekiminin sorumlulukları Cinsel saldırı,

Detaylı

HAYATA KARŞI SUÇLAR. Madde 81- (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, MÜEBBET HAPİS CEZASI ile cezalandırılır.

HAYATA KARŞI SUÇLAR. Madde 81- (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, MÜEBBET HAPİS CEZASI ile cezalandırılır. KASTEN ÖLDÜRME HAYATA KARŞI SUÇLAR Madde 81- (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, MÜEBBET HAPİS CEZASI ile cezalandırılır. (Madde 48- (1) Müebbet hapis cezası, hükümlünün hayatı boyunca devam eder.) Nitelikli

Detaylı

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ www. guvenlik@itu.edu.tr İTÜ TRAFİK: 0212 285 77 77 TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI Kitapçığın amacı, İstanbul Teknik Üniversitesinin yönetimi altındaki

Detaylı

CEZA HUKUKU CEVAP ANAHTARI GÜZ DÖNEMİ YILSONU SINAVI Ocak 2019 saat 15.00

CEZA HUKUKU CEVAP ANAHTARI GÜZ DÖNEMİ YILSONU SINAVI Ocak 2019 saat 15.00 HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ CEZA HUKUKU CEVAP ANAHTARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ YILSONU SINAVI --- 16 Ocak 2019 saat 15.00 1. Türk ceza hukuku

Detaylı

Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments

Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Trafik Bilgi İşaretleri Feb 15, 2011 // by admin // Genel // No Comments Akaryakıt İstasyonu Karayolu kenarında, araçların ihtiyacı olan akaryakıt istasyonu bulunduğunu bildirir ve yerini gösterir. Ana

Detaylı

POLİS MEMURU TANIM. Vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini koruyan, düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir.

POLİS MEMURU TANIM. Vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini koruyan, düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir. TANIM Vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini koruyan, düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Vatandaşların canını, malını

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI. Müşteki ve Mağdur İfadesi. :Zafer mah. Erzurum Yolu Üzeri. :İl Emniyet Müdürlüğü

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI. Müşteki ve Mağdur İfadesi. :Zafer mah. Erzurum Yolu Üzeri. :İl Emniyet Müdürlüğü AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ 1 MÜŞTEKİ VE MAĞDUR MÜRACAATI Müşteki ve Mağdur İfadesi CMK da uygulanan süre(1 gün-1 yıllık süre) 2 İHBAR İhbarcı tarafından verilmesi halinde açık kimlik ve adres bilgileri 1 gün-1

Detaylı

6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI

6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI 6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI 2016 Yılında Uygulanacak Miktarı (TL) 10 dan Az Çalışanı Olan İşyerleri 10-49 Çalışanı Olan İşyerleri Açıklamalar 4/1-a MADDE

Detaylı

6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI

6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI 6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI 2016 Yılında Uygulanacak Miktarı (TL) 10 dan Az Çalışanı Olan İşyerleri 10-49 Çalışanı Olan İşyerleri 4/1-a MADDE 4 - İşverenin

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 27.10.2004 Sayı: 25626)

(Resmi Gazete ile yayımı: 27.10.2004 Sayı: 25626) 60 TÜRKIYE CUMHURIYETI HÜKÜMETI ILE SLOVENYA CUMHURIYETI HÜKÜMETI ARASıNDA ÖRGÜTLÜ SUÇLAR, UYUŞTURUCU MADDE KAÇAKÇıLıĞı, ULUSLARARASı TERÖRIZM VE DIĞER CIDDI SUÇLARLA MÜCADELEDE IŞBIRLIĞI ANLAŞMASıNıN

Detaylı

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI ÖZEL OLMAYAN ARAÇLARIN VE ARABALARIN NUMARALANDIRILMASINI VE ÖZEL OLMAYAN ARABALARLA İLGİLİ YOLCU TAŞIMA ÜCRETLERİNİN DÜZENLENMESİNİ ÖNGÖREN YASA (10/1983,

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: 13.01.2016-13.01.2016. Haber Sayısı: 39

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: 13.01.2016-13.01.2016. Haber Sayısı: 39 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 13.01.2016-13.01.2016 Haber Sayısı: 39 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 13.01.2016 AKDENİZ BEYAZ TERÖRE LANET 1 2 13.01.2016 AKDENİZ

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun bu hükmünden yola çıkarak, İçişleri Bakanlığının emniyet ve asayişi sağlamada, yürütme organları olarak

3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun bu hükmünden yola çıkarak, İçişleri Bakanlığının emniyet ve asayişi sağlamada, yürütme organları olarak J.T.G.Y.K. 1 Amaç MADDE 1 - Bu Kanun, Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Teşkilatının görev, yetki ve sorumluluklarına, hizmetin getirdiği bağlılık ve ilişkilere, teşkilat ve konuşa ait esas ve usulleri düzenler.

Detaylı

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE T.C. KONYA VALİLİĞİ KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE 0 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SAYFA I- AMAÇ 1 II- KAPSAM 1 İKİNCİ BÖLÜM I- GENEL ESASLAR VE UYGULAMA ESASLARI 1 A) GENEL ESASLAR 1 B) UYGULAMA

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

(28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan :

(28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : (28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : Elektrik Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek

Detaylı

ADLİ RAPORLAR. Emine Doğan Mevlana Ü. Tıp Fak.

ADLİ RAPORLAR. Emine Doğan Mevlana Ü. Tıp Fak. ADLİ RAPORLAR Emine Doğan Mevlana Ü. Tıp Fak. Amaç Hekimin Adli Olguya Yaklaşımı, Rapor İçeriğinde Bulunması Gerekenler, Rapor Türleri ve İlgili Yasal Düzenlemeler, Muayene ve Rapor Düzenlenmede Dikkat

Detaylı

2014 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

2014 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR 2014 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak,

Detaylı

AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN GÖREVİNE GİREN SUÇLAR 1- SOYKIRIM 23 I. GENEL OLARAK 25 II. KORUNAN HUKUKİ DEĞER 27 III. SUÇUN KONUSU 27 IV.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN GÖREVİNE GİREN SUÇLAR 1- SOYKIRIM 23 I. GENEL OLARAK 25 II. KORUNAN HUKUKİ DEĞER 27 III. SUÇUN KONUSU 27 IV. AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN GÖREVİNE GİREN SUÇLAR 1- SOYKIRIM 23 I. GENEL OLARAK 25 II. KORUNAN HUKUKİ DEĞER 27 III. SUÇUN KONUSU 27 IV. SUÇUN MADDİ UNSURU 27 a- Fail 27 b- Mağdur 27 c- Hareket unsuru 27 V.

Detaylı

GÜVENLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

GÜVENLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; Kapadokya Üniversitesi mensuplarının çalışma süreleri boyunca can ve mal güvenliğinin sağlanması, çalışanların, öğrencilerin

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Taşıt Yönergesi Mart 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar... 1 Hukuki Dayanak... 1 İKİNCİ

Detaylı

OCAK 2013 MEVZUAT BÜLTENĠ. Çevre & ĠĢ Güvenliği

OCAK 2013 MEVZUAT BÜLTENĠ. Çevre & ĠĢ Güvenliği OCAK 2013 MEVZUAT BÜLTENĠ Çevre & ĠĢ Güvenliği Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠNE ĠLĠġKĠN TEHLĠKE SINIFLARI LĠSTESĠ TEBLĠĞĠ R. G. TARĠHĠ / SAYISI : 26.12.2012 / 28509 REV. TARĠHĠ / SAYISI : (-) ÖZET : 6331 sayılı

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN (Tam Metin)

ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN (Tam Metin) ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN (Tam Metin) Kanun Numarası : 5188 Kabul Tarihi : 10/6/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 26/6/2004 Sayı :25504 Birinci Bölüm Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Kanunun

Detaylı

Mustafa Alptekin HERGÜNER İnşaat Yük. Müh.

Mustafa Alptekin HERGÜNER İnşaat Yük. Müh. Mustafa Alptekin HERGÜNER İnşaat Yük. Müh. Yapılan / çalışılan işlerde türlerine göre iskele veya merdivenlerin kullanılma oranları 2 Yapılan / çalışılan işlerde; yüksekten düşmelerin gerçekleştiği iskele

Detaylı

Cezalar Hakkında Bilgi (Information About sentences)

Cezalar Hakkında Bilgi (Information About sentences) VIA Mağdurlar için Bilgi ve Tavsiye (Victim Information and Advice) Cezalar Hakkında Bilgi (Information About sentences) Bu broşürü başka bir dilde, büyük punto baskı, ses kaseti, kabartma yazı ya da başka

Detaylı

VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085

VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085 VETERİNER HEKİM MUAYENEHANE VE POLİKLİNİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi : 15/10/2011 Resmi Gazete Sayısı : 28085 BÖLÜMLER, ASGARİ VE TEKNİK ŞARTLAR Muayenehane Poliklinik Veteriner Hekim Odası (6m2)

Detaylı