AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ"

Transkript

1 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.. AKSARAY ÖĞRETİM ELEMANLARININ FAKÜLTE YÖNETİMİNİ DEĞERLENDİRMESİ Sevgili Akademisyen Arkadaşlarım, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı yönetiminde Mayıs itibariyle. Hizmet yılımızı tamamlamış olacağız. Fakültemizde idari işleyişin, birimler arasındaki koordinasyonun, eğitim öğretim hizmetlerinin daha nitelikli olması, kısaca Fakültemizin Akreditasyon sürecine hazırlığı kapsamında gidişatımızı çek etmek anlamında 6 Ocak tarihinde öğretim elemanlarının görüşlerine müracaat edildi. Bu amaçla hazırlanan ankete fakültemizden yaklaşık 6 öğretim elemanı katılmış oldu. Yedi (7) ana başlıkta yöneltilen sorular ve bunların beşlik () puan ölçeğinde dağılımı sütun grafiğinde gösterilmiştir. Grafikteki renklere, yeşil: iyi durumda (, ten büyük), mavi: vasat (~,) ve kırmızı: zayıf yönümüz ( den düşük) şeklinde betimlenmiştir. Ayrıca konu başlıklarına göre oluşan açık uçlu Genel Görüşler grafiklerin sonunda verilmiştir. Görüşleriniz doğrultusunda gerçekleşen değerlendirmenin sonuçlarını yine siz değerli akademisyenlerle ve kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunarım. Prof. Dr. Süleyman YILMAZ ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı

2 A. FİZİKİ ORTAM A A A A A A 6 A 7 A 8 A 9 Odalardaki ve bina içindeki donanımın ihtiyaca cevap vermesi Bina ve eşyaların bakım, onarım, düzen ve temizliği Salon ve koridorlarda duyuru, resim, afiş vb. ilanların düzeni ve özenliliği Odalardaki ve bina içindeki ısınma ve aydınlatmanın yeterliliği Bahçe ve otoparkın düzenliliği ve yeterliliği Lavabo, çay ocağı vb. ortak kullanım alanlarının düzeni ve temizliği Teknik donanım ile bilişim ve iletişim araçlarının ihtiyaca cevap verebilirliği Bina içi ve dışı dinlenme bölümlerinin ihtiyaca cevap verebilirliği Çalışma ortamlarının (huzurlu, verimli vb. açıdan) ihtiyaca cevap verebilirliği A Bina dışında ve bina içinde yönlendirme levhalarının ihtiyaca cevap verebilirliği,,,,,7,9,6,6,,88,, A A A A A A6 A7 A8 A9 A Bölüm Başlığı Değerlendirme Ortalaması:,78/,. Öğretim elemanı odaları gerek oturma planı gerek ısınma gerek ses yalıtımı ve gerekse oda içi malzeme doygunluğu (beyaz tahta vs) bakımından yeniden düzenlenmelidir.. Öğretim elemanı odaları numaralandırılarak adres verme konusunda kolaylık sağlanabilir.. Kablosuz internet ağı daha yaygın ve kullanışlı hale gelebilir.. Öğretim elemanı odası değişiklikleri söz konusu öğretim elemanının fikri alınarak yapılabilir.. Engelli WC lerinin fakülte genelinde (bayan/erkek) yaygınlaştırılması gerekmektedir. 6.Öğrencilerin çoğu zaman ayakta kaldığı dar, havasız ve arızalı malzemelerin olduğu (bozuk projektörler, kablolar, prizler), sayı bakımından yetersiz sınıflar daha verimli hale getirilebilir. 7. İhtiyaç malzemelerini koyabilmek için lavabolarda malzeme dolabı olabilir. 8. Çay, kahve vs istenebilecek bir çay ocağı ve bu iş için bir eleman görevlendirilebilir. 9. Yönlendirme levhaları daha etkili biçimde yeniden düzenlenebilir.

3 B. YÖNETİM HİZMETLERİ B B B B B B 6 B 7 B 8 Yazışmaların zamanında ve etkili yapılması Telefon, elektronik posta vb. haberleşmelerin zamanında ve etkili yapılması Personelin göreve başlama, intibak, terfi, atama vb. özlük işlemlerinin yapılması Kongre, seminer, çalıştay vb. etkinliklerle ilgili yazışmaların zamanında yapılması İzin belgesi, pasaport, kimlik, görev belgesi vb. belgelerin hızlı, zamanında teslimi Danışma, yönlendirme gerektiren durumların etkili ve doyurucu şekilde yapılması Mali haklar ve gerçekleşmeler hakkında şeffaflık sağlanması Ücret ödemelerinin zamanında ve etkili yapılması,,,,,,9,,7,68,7,9, B B B B B B6 B7 B8 Bölüm Başlığı Değerlendirme Ortalaması:,8/,. Genel olarak zamanında yapılsa da, bazı önemli yazışmalara geç erişilmesi nedeniyle işler aksayabilir. Bu konuda titizlik gösterilmelidir.. Yazışmalar memurlar, sekreterler vb tarafından yapılabilir. Akademik birim ile personelin yapacağı işler birbirinden ayrı tutulmalıdır.. Göreve yeni başlayanlar için, idari personelden yardım alınarak, oryantasyon programı kapsamında tanıtımlar yapılabilir.. Fakülte yönetiminin tüm elemanları ile öğretim elemanlarının karşılıklı iletişimleri daha etkili hale getirilebilir.. Mali konularda (yazılı bir doküman veya bir toplantı ile bilgilendirilmek üzere) şeffaflığın artırılması ve ek ders ücretlerinin zamanında ödenmesine dair titizlik gösterilebilir. 6. Personel özlük ve terfi işlemlerinde kişisel yakınlıktan ziyade adil bakış açısı sağlanabilir.

4 C. KURUMSAL YAPI VE İŞLEYİŞ C Anabilim Dalı, Bölüm ve Dekanlık arasında hiyerarşik işleyişe uyulması C Sizinle ilgili karar süreçlerinde görüş ve önerilerinizin dikkate alınması C Akademik işleyiş ile idari işleyişin birbirinden ayrı fakat uyumlu gerçekleşmesi C Birimler arasında görev paylaşımı ve işbirliğinin gerçekleştirilmesi C Açık, samimi iletişimin mevcut ve işliyor olması C 6 Güven veren bir etkileşim ortamının mevcut ve işliyor olması C 7 İlgili birim görevli ve yetkililerine kolayca erişim olması C 8 Kurumla ilgili planlamalarda görüş ve önerilerinizin alınması,,,,,67,,9,7,87,7,68 C C C C C C6 C7 C8 Bölüm Başlığı Değerlendirme Ortalaması:,/,. Karşılıklı iletişimde muhataba hitap şekli daha dikkatli olabilir.. İdari göreve sahip öğretim elemanları, işlerin aksamasına sebep verilebileceğinden, fakülteye gelme saatlerinde titizlik göstermelidir.. Öğretim kalitesi yerine unvana önem verilmesi, kişisel ilişkilerin ön planda tutulması gibi davranışlar gerektiği ölçüde elimine edilmelidir.. Birimler arası işleyişin kurumsallığı tekrar gözden geçirilmelidir. Bölüm içi idari işlerde daha dikkatli davranılmalı, alınan kararlarda oy çokluğu gerekiyorsa, bu durumun göz önüne alınmasında fayda olacaktır.

5 D. ÖĞRENCİ İŞLERİ VE ÖĞRENCİ AKTİVİTELERİ D D D D D Öğrenci taleplerinin dikkate alınıp karşılanması Bireysel farklılıklara uygun düzenlemelerin yapılması Öğrencilerin hak ve sorumlulukları hakkında bilgilendirilmesi Öğrencilerle ilgili duyuruların zamanında ve etkili biçimde yapılması Yeni gelen öğrencilere yönelik uyum faaliyetlerinin yapılması,,,,,9,,,8 D D D D D Bölüm Başlığı Değerlendirme Ortalaması:,/,. Öğrenci işleri memurlarının alanlarında daha fazla bilgiye sahip olmaları gerekmektedir.. Sosyal etkinlikler fakülte dahilindeki tüm bölümlere uygun şekilde tekrar düzenlenmelidir. Katılımlar gönüllü olmalıdır.. Öğrenci duyuruları için gerekli süre verilmelidir.. Öğretim elemanlarının görüşme saatlerini duyurmaları için gerekli ortamlar oluşturulabilir.. Bir planlama ile yeni öğrenciler için oryantasyon programı dahilinde yasal kurallar, değerlendirme sistemi, öğrenci değişim programları vb hakkında bilgilendirilebilir.

6 E. AKADEMİK KATKI VE ÖZGÜRLÜK E Akademik katkının artırılması için teşviklerin uygulanması E Olumlu bir akademik çalışma ortamının sağlanması ve sürdürülmesi E Akademik çalışmalar için ihtiyaç duyulan kaynakların sağlanması E Akademik çalışmaların tanıtılması ve sonuçlarının ilgililerle paylaşılması E Akademik ve idari personelin görüş ve önerilerine değer verilmesi,,,,,67,66,7,8,7 E E E E E Bölüm Başlığı Değerlendirme Ortalaması:,6/,. Yurt dışı kongre ücretleri belli oranda ödenmelidir. Ayrıca, her geçen gün azalan kaynaklar nedeniyle ortak paylaşıma daha fazla vakit ayrılması teşvik edilmelidir. Bu bakımdan farklı disiplinlerde çalışan öğretim elemanlarının yayınları, katıldığı kongreler veya uzun süreli yurt dışı deneyimi sonucunda bilgilerini paylaşmaları için ortamlar oluşturulabilir.

7 F. EĞİTİM VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİ F Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması ve plana uygun yapılması F Ders ortamlarının ihtiyaç duyulan materyal ve donanıma sahip olması F Ders ortamlarının, dersin gerektirdiği değişik etkinliklere cevap verebilmesi F Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin fakülte dışı faaliyetlerle desteklenmesi F Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sonuçlarının izlenmesi, değerlendirilmesi F 6 Eğitim ve öğretimi daha nitelikli hale getirebilecek çalışmaların yapılması F 7 Mezunların izlenmesi ve onların görüşlerinden faydalanılması,,,,8,,9,6,98,9,, F F F F F F6 F7 Bölüm Başlığı Değerlendirme Ortalaması:,68/,. Öğretim elemanlarının derse kendisinin girmesine dair denetlemeler yapılabilir.. Öğrencilerin not korkusu ile sıkıntılarını dile getirmeme gibi bir olumsuzluğa karşı gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.. Öğrencilere bilgi yüklemeden çok neyi nasıl öğreteceklerini kazandırmak üzerinde durulması gereken hususlardan olmalıdır.. Sabit sıralar yerine öğrencilerin daha aktif olacağı sınıflar oluşturulabilir.. Sosyal alanlar dersleri için gerekli malzemelerin koyulabileceği laboratuarlar oluşturulabilir. 6. Daha düzenli bir takvime göre sınavların yürütülmesinde, derslerin kaybını önleyebilmek açısından, büyük fayda olacaktır. 7. İdari görev mensuplarının tesadüfi olarak derslere zaman zaman katılmalarında, öğrencilerin teşviki ve öğretim elemanlarının desteklenmesi bakımından fayda vardır. 8. Aynı dersi veren öğretim elemanlarının bilgi paylaşımı yapması öğretim sürecini zenginleştirebilir.

8 G. BİLİMSEL, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER G Bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin sayısal yeterliliği G Etkinliklerin ihtiyacı karşılar nitelikte olması G Etkinliklerin gerçekleştirilme zamanının (saat ve takvim açısından) uygunluğu G Etkinliklerin gerçekleştirildiği mekânların uygunluğu G Etkinliklerin çeşitli ve zengin içerikte olması,,,9,9,,,9,, G G G G G Bölüm Başlığı Değerlendirme Ortalaması:,/,. Gerçekleştirilen konferansların öğrencilerin öğrenme-öğretme süreçlerini geliştirmesi, tek bir siyasi görüşün etrafında toplanmaması, eğitim içeriği bakımından zengin konferanslara yer verilmesinde büyük fayda vardır.. Bilimsel etkinlikler artırılmalıdır.. Öğretmenlere yönelik kurs, seminer ve sertifika programları yaygınlaştırılmalıdır.

Değerli Akademik, İdari Personelimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Değerli Akademik, İdari Personelimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Akademik, İdari Personelimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Yükseköğretim kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği (ADEK) çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3. Stratejik Alanlar,Amaçlar, ler,stratejiler ve Performans Göstergeleri STRATEJİK ALAN 1. Eğitim- Öğretim Alanı

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 3. Beklenen düzey

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 3. Beklenen düzey 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 3. Beklenen düzey 4. Beklenen düzeyin üstü 5. Beklenen düzeyin çok üstü Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Yrd.Doç.Dr.Eyüp ALTINÖZ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul kurullarına başkanlık eder ve kurul kararlarının

Detaylı

Değerlendirme Alanları KATILIYORUM KARARSIZIM KATILMIYORUM

Değerlendirme Alanları KATILIYORUM KARARSIZIM KATILMIYORUM AKADEMİK PERSONEL ANKET SONUÇLARI (N=) Değerlendirme Alanları KATILIYORUM KARARSIZIM KATILMIYORUM YÖNETİM. Üniversitemizin amaçları ile akademik personelin gereksinimleri arasında denge gözetilmektedir.

Detaylı

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI MEVCUT DURUM Bilişim Teknolojilerinin amacı dışında kullanımı. Eğitim ve

Detaylı

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 2 Aralık 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28839 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

12.BÖLÜM FİZİKSEL VARLIKLAR

12.BÖLÜM FİZİKSEL VARLIKLAR 12.BÖLÜM FİZİKSEL VARLIKLAR 141 142 12.Bölüm Fiziksel Varlıklar 12. FİZİKSEL VARLIKLAR Fiziksel varlıklar, daha önce belirttiğimiz gibi pazarlama programı elemanlarından birisidir. Belirlenen pazarlama

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

T.C. Niğde Üniversitesi

T.C. Niğde Üniversitesi T.C. Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi (TBTF) Lisans Öğrenci iyet Anketi 2015-2016 Bu veri toplama aracı, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Doküman No: KOS-2.3.1.1 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: GÖREV BİLGİLERİ Sorumlusu

Detaylı

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu MÜDÜR Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Genel Sekreter Yardımcısı - Genel Sekreter - Rektör Yardımcısı - Rektör Yrd. Doç. Dr. Namık BİLİCİ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu nda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ YAZI İŞLERİ BÜROSU HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ YAZI İŞLERİ BÜROSU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ YAZI İŞLERİ BÜROSU HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMALANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Fakültemiz Öğretim Kanunun 40/a maddesi

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş MADDE 1- Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönergesi; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3. maddesinin

Detaylı

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması

HEDEFLER TABLOSU. arttırılması. gibi indekslerdeki Hitit Üniversitesi. sayısının her yıl. %5 arttırılması Her yıl en az 1 anlaşma yapılması Stratejik Alan A Bilimsel Faaliyetler Alanı Amaç A.1 Bilimsel faaliyetlerin nicelik ve nitelik olarak Hedef A.1.1 Akademisyen başına düşen bilimsel yayın sayısını arttırmak A.1.1.1. Öğretim üyesi Öğretim

Detaylı

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU DEKANLIK İlgili mevzuat ile Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ve nca belirlenen amaç, ilke ve talimatlar doğrultusunda, Fakülte ile ilgili hizmetlerin yerine getirilmesi ve koordinasyonu sağlamak. Dekanlık

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

RAPORUN TESLĐM TARĐHĐ: 22.12.2006 GZFT ANALĐZĐ: DEĞERLER: PAYDAŞLAR: MĐSYON: STATEJĐK AMAÇ, HEDEF, FAALĐYET VE PERFORMANS GÖSTERGELERĐ VĐZYON:

RAPORUN TESLĐM TARĐHĐ: 22.12.2006 GZFT ANALĐZĐ: DEĞERLER: PAYDAŞLAR: MĐSYON: STATEJĐK AMAÇ, HEDEF, FAALĐYET VE PERFORMANS GÖSTERGELERĐ VĐZYON: ĐSTANBUL ÜNĐVERSĐTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STRATEJĐK PLANLAMA RAPORU BĐRĐM STRATEJĐ GRUBU ADI: ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜM BAŞKANI: Prof. Dr. HULUSĐ BARLAS hbarlas@istanbul.edu.tr BĐRĐM ÜYELERĐ: Yrd.Doç.

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman 2015 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.....3 I GENEL BİLGİLER A MİSYON VE MİSYON... 4 B YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR.5 C İDAREYE İLİŞKİN

Detaylı

KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ARASINDA ĠZMĠR ATATÜRK EĞĠTĠM

KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ARASINDA ĠZMĠR ATATÜRK EĞĠTĠM ĠZMĠR VALĠLĠĞĠ yle ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ARASINDA ĠZMĠR ATATÜRK EĞĠTĠM ve ARAġTIRMA HASTANESĠ'nin BĠRLĠKTE KULLANIMI ve ĠġBĠRLĠĞĠNE ĠLĠġKĠN USUL ve ESASLAR HAKKINDA PROTOKOL Amaç MADDE 1 Bu protokol

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. Üniversite Akademik ve İdari Personel Memnuniyet Anket Sonuçları

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ. Üniversite Akademik ve İdari Personel Memnuniyet Anket Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 11.5.17 Üniversite Akademik ve İdari Personel iyet Anket Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 2-8 Akademik Personel

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Dekan Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Prof.Dr.İbrahim KÜRTÜL 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Fakülte kurullarına

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ Okul - veli işbirliği, öğrenci başarısını artıran önemli unsurlardan biridir. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim - öğretim faaliyetlerini

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 7000,. 050010, Kararın niteliğine göre Üniversite Yönetim 050001, Kararın niteliğine göre Üniversite Senatosu. 05001 04005, Strateji Geliştirme Daire SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN

Detaylı

1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME

1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 1.1. ÖZDEĞERLENDİRME Bu raporda yer alan özdeğerlendirme çalışmaları Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Rehberi nin 2007 yılında yayınlanan

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FAKÜLTEYE İLİŞKİN YENİ MEZUN GÖRÜŞLERİ ANKETİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FAKÜLTEYE İLİŞKİN YENİ MEZUN GÖRÜŞLERİ ANKETİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FAKÜLTEYE İLİŞKİN YENİ MEZUN GÖRÜŞLERİ ANKETİ FİZİKSEL KOŞULLAR, ARAÇ-GEREÇ VE DONANIM 1. Sınıfların temizliği sağlık koşullarına uygun olarak yapılmaktaydı. Gerekli

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN OLUŞTURULMASI, HAKKINDAKİ YÖNERGE

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN OLUŞTURULMASI, HAKKINDAKİ YÖNERGE AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN OLUŞTURULMASI, İZLENMESİ ve YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDAKİ YÖNERGE OCAK-2015 AVRASYA ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN AMAÇ VE İŞLEVİ Amaç

Detaylı

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Enstitü Müdürlüğü

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Enstitü Müdürlüğü Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Enstitü Müdürlüğü 1. Enstitü kurullarına başkanlık etmek, enstitü kurullarının kararlarını uygulamak ve enstitü birimleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR BÖLÜM A. ASGARİ STANDARTLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR I Müfredat Asgari Mevcut Durum 1. Genel bakış ve yaklaşım konularında zorunlu

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADANA BTÜSEM) EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 3.3% 3.3% 69.7% Erkek 69.7% 12 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Tıp Fakültesi ndeki eğitim ve genel amaçlı kurul ve komisyonların

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ TANIMI: Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin

Detaylı

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2015 TOSFED RAID KUPASI 1. YARIŞI (TRAKOFF) RAID 20-21 / 06 /2015

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2015 TOSFED RAID KUPASI 1. YARIŞI (TRAKOFF) RAID 20-21 / 06 /2015 TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU GÖZLEMCİ RAPORU 2015 TOSFED RAID KUPASI 1. YARIŞI (TRAKOFF) RAID 20-21 / 06 /2015 ORGANİZATOR : TRAKYA OFFROAD KULÜBÜ (TRAKOFF) KATSAYI : 1 GÖZLEMCİ : Kemal KURTAGİÇ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için gerekli olan basılı ve elektronik ortamdaki her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, uluslararası

Detaylı

Misyon Yönetim Eğitim Başlıca Araştırma ve İnceleme Konuları Bilimsel Çalışmalar Bölüm Faaliyetleri Araştırma sistematiğine sahip Araştırmalarını dışlaştırabilen ve savunabilen Deneysel ve teorik modelleme

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı )

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2010/2629 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör GÖREV/İŞ TANIMI FORMU KADRO VEYA POZİSYONUN BİRİMİ/ALT BİRİMİ Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL UNVANI GÖREVİ SINIFI ŞUBE MÜDÜRÜ ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ORGANİZASYON YAPISI

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ORGANİZASYON YAPISI T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ORGANİZASYON YAPISI DEKANLIKLARIN KURULUŞ AMAÇLARI 1- Fakültenin ve bağlı birimlerinin öğretim kapasitesinin rasyonel bir şekilde kullanılmasında ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor

Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor 2 Vizyon : Dünyadaki ilk 500, Türkiye deki ilk 5 (bazı alanlarda ilk 3 ) üniversite içine girmek ve üniversiteyi ülkenin bilim, sanat ve spor merkezlerinden biri yapmak. Misyon: Her alanda profesyoneller

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ YUSUFELİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ YUSUFELİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ YUSUFELİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Akademik Tayin Şube Müdürlüğü veriler ışığında personel politikasını belirlemek personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunmak, personelin atama, özlük ve emeklilik işleri ile ilgili

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ SÜRECİ

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ SÜRECİ Gelen Evrak Gelen evraklar evrak defterine kayıt yapılır. Gelen Evrak Defteri Evrak incelenir ve hangi işlemin yapılacağına karar verilir Evrak incelenir ve evrakla ilgili hangi işlemin yapılacağına karar

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO Üniversitesi Senatosunun 17.08.2015 tarih ve 2015/06-3 no lu kararıyla onaylanmıştır. Ek-3 SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

II. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TEMİNİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 4 EKİM 2013 İSTANBUL

II. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TEMİNİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 4 EKİM 2013 İSTANBUL II. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TEMİNİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 4 EKİM 2013 İSTANBUL 1 II. Öğrenci Temini Çalıştayı Sonuç Raporu, altı paralel oturumda yer alan katılımcıların görüşlerinin derlenmesi ile ortaya

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ ADI SOYADI: Prof. Dr. Hidayet OĞUZ KADRO UNVANI: Dekan GÖREVİN KISA TANIMI: Necmettin Erbakan

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 30/06/2014-12523

Evrak Tarih ve Sayısı: 30/06/2014-12523 Evrak Tarih ve Sayısı: 30/06/2014-12523 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEA5B1FN* Sayı : 34069406-612.01.01- Konu: Süreçler REKTÖRLÜK MAKAMINA (Strateji Geliştirme

Detaylı

www.eng.harran.edu.tr/insaat/

www.eng.harran.edu.tr/insaat/ Misyon Yönetim Eğitim Başlıca Araştırma ve İnceleme Konuları Bilimsel Çalışmalar Bölüm Faaliyetleri İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Misyon Araştırma sistematiğine sahip Araştırmalarını dışlaştırabilen ve savunabilen

Detaylı

TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI GÖZLEMCİ RAPORU

TÜRKİYE TRIAL ŞAMPİYONASI GÖZLEMCİ RAPORU Yarışın Adı: Türkiye Trial Şampiyonası 2. Yarış BASK Tarih: 23/24 Nisan 2016 Gözlemci Adı: Metin YILMAZ Gözlemci Rapor Tarihi / Puan : 30 Nisan 2016 / 532 1. TOSFED Standart Dökümanlar 1.1. Güvenlik Planı

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FAKÜLTEYE İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ ANKETİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FAKÜLTEYE İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ ANKETİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FAKÜLTEYE İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ ANKETİ FİZİKSEL KOŞULLAR, ARAÇ-GEREÇ VE DONANIM 1. Sınıfların temizliği sağlık koşullarına uygun olarak yapılmaktadır. Katılmıyorum

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ. Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) Eğitim-Öğretim Yönergesi

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ. Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) Eğitim-Öğretim Yönergesi ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) Eğitim-Öğretim Yönergesi Yasal Dayanak Madde 1- Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 58. maddesi ile Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ EVDE HASTA BAKIM PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ EVDE HASTA BAKIM PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ EVDE HASTA BAKIM PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ ADI SOYADI : Prof. Dr. Mehmet AKGÜL KADRO UNVANI : Dekan ve öğretimi gerçekleştirmek için gerekli

Detaylı

BİRİM DIŞI UYGULAMA YARDIMCI DAL STAJ DEFTERİ

BİRİM DIŞI UYGULAMA YARDIMCI DAL STAJ DEFTERİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİRİM DIŞI UYGULAMA YARDIMCI DAL STAJ DEFTERİ ADI-SOYADI YAPAN ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ NO 44 KULÜBÜN ADI YARDIMCI DAL ADI STAJ DÖNEMİ 2018-2019, Bahar

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Süreci Yapısı, Kapsamı ve Sorumlulukları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Süreci Yapısı, Kapsamı ve Sorumlulukları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-01 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 6 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. DETAYLAR... 2 5.1 Öğrenci İşleri Ana Basamakları

Detaylı

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER BĠRĠMLERĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER BĠRĠMLERĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER BĠRĠMLERĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE ENSAR VAKFI TRABZON ŞUBESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE ENSAR VAKFI TRABZON ŞUBESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE ENSAR VAKFI TRABZON ŞUBESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ Eylül - 2017 İşbu Protokol, Karadeniz Teknik Üniversitesi İslâmî

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başvuru Dosyası 1. Kurulması önerilen Merkezle ilgili üniversitede faaliyet gösteren bölümler ve bu bölümlerde uygulanmakta olan lisans

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. Raporu 2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ( ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021 yılı sonuna

Detaylı

Doküman No: Yayın Tarihi: Revizyon No: Revizyon Tarihi: Görev Bölüm Başkanı Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol AKGÜN

Doküman No: Yayın Tarihi: Revizyon No: Revizyon Tarihi: Görev Bölüm Başkanı Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol AKGÜN Birim Adı: Görev Adı: Sorumluluk Alanı: Görev Tanımı: Alt Birim: Görev/İş Unvanı: Birim Yetkilisi: Görev Devri: Sorumlu Personel: Bölümleri üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak;

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sayfa 1 / 5 T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE EK-1 1 Faaliyet Raporları Fakültenin eğitimöğretim yılına ilişkin faaliyetlerinin

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (SİU KEÇİMER): Siirt Üniversitesi Keçi Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. c) Merkez (SİU KEÇİMER): Siirt Üniversitesi Keçi Uygulama ve Araştırma Merkezini, 2 Şubat 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29255 Siirt Üniversitesinden: YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ KEÇİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET DÜZEYİ Mayıs 2009

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET DÜZEYİ Mayıs 2009 T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET DÜZEYİ Mayıs 2009 Maltepe Üniversitesi nin değerli akademik personeli, Yükseköğretim Kurumu

Detaylı

BİLGİ NOTU. B- Söz konusu yönetmelikte düzenlenen belli başlı konular şöyledir:

BİLGİ NOTU. B- Söz konusu yönetmelikte düzenlenen belli başlı konular şöyledir: BİLGİ NOTU KONU : Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına ait Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik A- 03 Mayıs 2014

Detaylı

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi. Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İçerik Sınıf ve sınıf yönetimi kavramları Sınıf yönetiminin boyutları Düzeni oluşturma

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 23/08/2013 YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU Rektörlük makamının 03.01.2011 tarih ve 11 no lu Olur u ile oluşturulan Yalova Üniversitesi Bireysel

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

Personel ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri Sonuçları

Personel ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 6.6.17 Personel ve Öğrenci iyet Anketleri Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa iyet Anketi Sonuçları 1-7 Akademik Personel iyet Anketi

Detaylı

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması

Detaylı

ÇALIŞTAYIN KONUSU: Teknik Bilim Programlarının Geleceği

ÇALIŞTAYIN KONUSU: Teknik Bilim Programlarının Geleceği ÇALIŞTAYIN KONUSU: Teknik Bilim Programlarının Geleceği 1. Eğitim öncesi dönemde karşılaşılan sorunlar: Orta öğretim hayatı sırasındaki sıkıntılar, Sosyal Çevre, Maddi Olanaklar, 2. Eğitim süreçlerinde

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ 1. AMAÇ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DOKTORA BURSİYERLERİ İÇİN AKADEMİK GÖREVLERE HAZIRLIK PROGRAMI VE BURS DESTEĞİ YÖNERGESİ Bu yönergenin amacı, başta Çankaya Üniversitesi nin kendi ihtiyaçları olmak üzere,

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Ders Kaydı ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. 2 Ders Ekle sil Danışmanı ile ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. Ders Muafiyetleri

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ

Detaylı

Avrupa Birliği Sürecinde Yaşam Boyu Eğitim: Standardizasyon ve İşbirliği

Avrupa Birliği Sürecinde Yaşam Boyu Eğitim: Standardizasyon ve İşbirliği Avrupa Birliği Sürecinde Yaşam Boyu Eğitim: Standardizasyon ve İşbirliği Yrd. Doç. Dr. Celal GÜLŞEN Nevşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM) Müdürü nevsem@gmail.com 1

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

III. PROJE GÖREVLENDĠRMELERĠ

III. PROJE GÖREVLENDĠRMELERĠ III. PROJE GÖREVLENDĠRMELERĠ PROJE GÖREVLENDĠRMELERĠNDE UYGULANACAK ÖLÇÜTLER (05.12.2001 tarih, 56/3 no.lu YDYO Yönetim Kurulu Kararı) Yabancı Diller Yüksek Okulu Yönetim Kurulu, projelerdeki görevlendirmelerde

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 19 Aralık 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28856 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ ŞİDDET VE SUÇLA MÜCADELE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ STANDART 3 : PERSONELİN YETERLİLİĞİ VE PEFORMANSI Fakültemizde çalışan personel, 2547 sayılı yüksek öğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmektedir. Araştırma Görevlisi

Detaylı

T.C. BELGELER MAHALLİ İDARE BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI DİĞER ÖZELSEKTÖR V.B. Mühendislik Fakültesi,Kararın

T.C. BELGELER MAHALLİ İDARE BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI DİĞER ÖZELSEKTÖR V.B. Mühendislik Fakültesi,Kararın , T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK-1 SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 15/02/2019-E.25272 *BE6PLFHTV* T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sayı : 50025531-040.99/ Konu : Radyasyondan Korunma Uzmanı Eğitimi Çalıştayı Sonuç

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ELEMANI

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ELEMANI TANIM Kişi ve ailelerin, sosyal yardım kurumlarında bulunan yaşlı, çocuk, genç ve engellilere yönelik kendilerinden, çevre şartlarından kaynaklanan veya kontrolleri dışında oluşan maddi-manevi sorunlarının

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, 71-100-D-01 Yıldız Teknik Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği

Detaylı

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİRİM: ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ 1 Derse Yazılma (Mazeretli) 2 Ders Muafiyeti 1-Dilekçe 2-Mazeretini belirten belge 3-Derse Yazılma Formu 4-Dekont 1-Dilekçe 2-Not Durum Belgesi 3-Mezun/İlişiği kesilen okula

Detaylı