Windows Server 2008 ile Group Policy Uygulaması (Group Policy Management Console)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Windows Server 2008 ile Group Policy Uygulaması (Group Policy Management Console)"

Transkript

1 Windows Server 2008 ile Group Policy Uygulaması (Group Policy Management Console) Gözlemlediğimiz kadarıyla, Microsoft yeni server ailesi için bir çok özelliğini değiştirdiğini beta sürümünde fark ettik ve merakla tam sürümünü beklemeye başladık. Bana göre gözle görülen ilk değişikliği görüntüsünde yapmış ve kendi kanaatimce bir Server ailesi için hiç de benimsenmeyecek bir görsellik katmış durumda olup, daha önce ki server işletim sistemlerinde olmadığı kadar görsel sölen ile biz sistemcilere sunmaya hazırlanmakdadır. Bu özelliğini ileride çok tartışılacağını tahmin ettiğim için belirtmek istedim. Makalemizde değinecek olduğumuz konu Server ile Group Policy Uygulamasıdır. Uygulamaya geçmeden önce Goup Policy hakkında kısaca bilgi vermek isterim ki Domain ortamı olan bir networkde merkezi bir server üzerinden Client bilgisayarların hemen hemen bütün security işlemlerini, özelleştirmelerini, program yüklemelerini, client ve kullanıcı kısıtlamalarını vb.. bir çok yönetimsel işlemlerimizi yapmış olduğumuz ve bir sistem kurulumu sırasında olmaz ise olmaz yapılandırmalarımızın başında gelmekte olan uygulamalardır. Bir kullanıcı, bir grup, bir domain ortamının ihtiyaç duyduğu hemen hemen bütün işlemleri gerçekleştirebileceğimiz bir yönetim aracıdır. Aynı şekilde bu uygulamaları Windows Xp Professionel işletimine sahip bireysel bilgisayarlarımızda uygulayabilmekteyiz. Sağlamış olduğu bir çok kolaylık ile bir çok yönetimsel işlemlerimizi tek elden yapan, iş yükümüzü hafifleten Policy Uygulamaları yukarıda ki resimde de görüldüğü gibi yeni server işletim sistemi olacak olan Windows Server 2008 içerisinde bulunmamaktadır..

2 Default olarak, ilk kurulumu ile birlikte gelen mevcut policy Local Securty Policy sidir. Zaten bu local seurty policy sine ulaşabilmemiz için her hangi bir Domain ortamına da gerek yoktur. Local Securty Policy ler bir bilgisayar için gerekli olan ( server olması zorunlu değildir ) bütün güvenlik ayarlarını içermektedir. İlk kurulduğu zaman Microsoft tarafından belirlenen yapılandırma bilgisayarımıza uygulnmış olarak hazır gelir. Bu policye ihtiyaç duymamızın nedeni ise bir takım güvenlik ayarlarına ihtiyaç duymamız ve kullanım, yapılandırmamız için gerekli olan haklardan ileri gelmektedir. Domain ortamı kuruldukdan sonra bu policy miz Domain Controller Policy si ile yer değiştirmektedir. Server 2008 ile birlikte default olarak gelen bu iki Policy haricinde üçüncü bir policy uygulama şansımız bulunmamakta olup, yeni bir OU oluşturduğumuz zaman 2000 ve 2003 server ailelerin de olduğu gibi bu konteynır için, kendi belirlemiş olduğumuz özel bir uygulama yapabilmek üzere her hangibir Group Policy Uygulaması bulamamaktayız. Bulamamaktayız diyerek yeni server işletim sistemimiz içerisinde Group Policy uygulamaları yapamamaktayız anlamına gelmemektedir. İşte bu noktada ek bir bilgi vererek Microsoft firmasının kendi gözlemlemiş olduğum çalışma mantığını sizler ile paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi Microsoft firması yeni bir ürün ve/veya ürünün yeni sürümlerini piyasaya çıkartmadan önce bu ürün ile ilgili çalışmalarını BETA adı altında piyasaya sürdüğü gibi, yeni işletim sistemlerinde, yeni yazılımların da yapmak istediği uygulamaları yeni ürünü piyasaya çıkmadan önce, çıkartacak olduğu ürünün bir önceki sürümlerinde değişiklikleri kullanıcıları ile paylaşmaktadır. Örnek vermemiz gerekirse Windows 98 işletim sistemi piyasaya ilk çıktığı zaman İnternet Explorer 5 ile sürülmüş, daha sonra 5.5 olarak güncellenmiş ve Windows Xp piyasaya çıkmaya yakın İnternet Explorer 6.0 ın Windows 98 işletim sistemine sahip makinelerimizin üzerine yüklenmesine opsiyonel olarak izin vermiş fakat Windows Xp ile birlikte İnternet Explorer 6.0 kullanmayı mecburi kılmıştır.

3 Bir başka örnek ise yakın tarihimizde bunu İnternet Explorer 7 de yapmış olup, Windows Xp ürünümüz üzerine tekrardan opsiyonel olarak kurmamıza izin vermiş, beğenmez isek eğer kaldırmamıza ve bir önceki sürüm olan İnternet Explorer 6 ile işlemlerimizi yapmamıza izin vermiş fakat Yeni nesil işletim sistemi olan Vista ile İnternet Explorer 7 yi kullanmayı mecburi kılmıştır. Yukarıda vermiş olduğumuz örnekler tamamen konumuzun daha iyi anlaşılması için verilmiş örnekler olup, makalemizde değinecek olduğumuz asıl konumuzun Windows Server 2008 üzerinde bir Group Policy uygulaması yapabilmemiz için gerekli olan Group Policy Management Console nin zorunlu olarak yüklenmesi gerektiğini belirmek için verilmiş örneklerdir. Group Policy Management Console Windows 2003 Server üzerinde bulunan Policylerimizi uygulamakda, policylerimizin yedeğini almamızda, bir policyi uygulamadan önce uygulayacak olduğumuz kullanıcı üzerinde ne gibi değişiklikler oluşacağına dair bizlere daha önceden bilgiler veren Microsoft Ailesinin bir toolu olup, yukarı da belirttiğimiz ve makalemiz içerisinde de değinecek olduğumuz bir çok özelliğine, 3rdParty bir yazılıma ihtiyaç duymaksızın gerçekleştirmemize yardımcı olan bir tool olup, bu toolu Microsofun sitesinden ücretsiz olarak indirebiliyoruz. Not : Bu tool 2003 SBS Server üzerinde otomatik olarak yüklenmekte olup isteğe bağlı olarak bu toolu program ekle kaldırdan silerek standart policy uygulmaları yapabilmekteyiz. Yeni Server işletim sistemimizde bu araç olmadan, Local Securty Policy si haricinde herhangi bir Policy değişikliği yapma şansımız bulunmamaktadır. Group Policy Management Console mizi yükleyebilmek için Start \ Administrator Tools \ Server Manager içine giriyoruz. Açılan ekranımızda Server Manager \ Features içerisine girerek add Features bölümünü tıklıyoruz ve bilgisarımız üzerinde yüklü olan veya yüklü olacak olan toolları aramaya

4 başlıyor. Dikkatinizi çekmemi istediğim nokta Windows Server 2008 ile birlikte bir çok yönetimsel işlemlerimizi yapabilmemiz için ayrı ayrı bu özellikleri yüklememiz gerektiğini bilmenizdir. Örnek vermem gerekirse eğer Windows Server Backup Features özelliğini yüklemeden NTBACK-UP toolunun dahi çalışmıyor olmasıdır. Görüldüğü üzere Serverimiz üzerinde yüklenmeyi bekleyen toplam 35 adet özellik olup biz bunlardan makalemiz gereği Group Policy Management Console yi seçip işlemimize devam ediyoruz.

5 Active drictory User and Computers bölümü içinde oluşturmuş olduğumuz Fakaonline adında ki OU Group Policy Management Consolu içerisinde görebilmekteyiz. Fakaonline OU içine herhangi bir Group Policy uygulaması yapamadığımız için yukarıda ki resimde görüldüğü üzere boştur.

6 Serverimiz üzerinde yazımızın başında belirtmiş olduğumuz gibi iki adet policy bulunmakta olup bu policyleri ve daha sonradan kullanıma hazır hale getirecek olduğumuz policyleri Group Policy Object bölümü altında görebiliyoruz. OU lerimiz içerisinde bulunan kullanıcı veya bilgisayarlarımıza harhangi bir policy uygulayabilmemiz için ilk önce bir policy oluşturuyoruz. Yeni bir policy oluşturabilmek için Group Policy Objects bölümü üzerinde sağ tuş tıklayarak NEW GPO kısmını tıklıyor ve açılacak olan ekranda policymizi tanımlayan bir isim atıyoruz.

7 Görüldüğü gibi Fakaonline OU su için uygulamaya hazır hale getirdiğimiz policymizi diğer policylerimizin de barınmış olduğu Group Policy Objects bölümü altında görebiliyoruz. Oluşturmuş olduğumuz policymiz üzerine tıkladığımız zaman sol tarafda ki bölüm içerisinde policymiz ile ilgili bizlere bilgi verecek ve uygulamlarımızı yapmamızda bizlere yardımcı olacak olan olan dört adet sekme görmekteyiz. Bu sekmelerimiz Scope, Details, Settings, Delegation olup bunları yazımızın ilerleyen kısmında sizler ile paylaşacağım. Scope bölümü altında uygulamış olduğumuz policymizin bağlı bulunmuş olduğu lokasyonu görebilmekteyiz. Bu lokasyon serverimizin bağlı bulunmuş olduğu Foresti veya Domaini temsil etmektedir. Eğer varsa bu listeye bağlı bulunmuş olduğumuz diğer forest veya domainleride ekleyebilmekteyiz. Security Filtering bölümü altında bu policymizin kimlere uygulanacağını belirleyebilmekteyiz. Default olarak Authenticated User (Fakaonline OU içinde bulunan ve log on olmayı başaran bütün kullanıcılar) olup, OU içinde bulunan bütün kullanıcılara uygulanacağını görebilmekteyiz. Dilersek bu kullanıcıları uygulamamıza bağlı olarak yni kullanıcılar, gruplar ekleyebilir veya çıkartabiliriz. Bilinmesi gereken en mnemli nokta policylerimizin uygulanmasını istediğimiz kullanıcıların bu policy üzerinde Read ve Apply Group Policy izinlerinin olması gerekmektedir. WMI Filtering OU içerisinde bulunan belirli bilgisayarlara bu policynin uygulanmasını sağlayabiliriz. Daha önceden oluşturduğumuz Filteringler ile policy uygulamalarımızı kolaylaştırabiliyoruz. Bu filtrelemeye örnek vermemiz gerekirse; Policymiz içerisinde yazılım yükleme policysini aktif hale getirdik ve Ofis Yazılmını Policy ile yüklemek istiyoruz. Clientlerimizin disk kapasitesi yeterli değilse eğer policy yüklemesi sırasında bir takım

8 problemler ile karşı karşıya kalacağız. Ve biz bu problemleri yaşamak istemiyorsak eğer WMI Filtering özelliği ile Disk alanında 500 Mb boş alana sahip olan bütün bilgisayarlara bu policyi uygula. Veya başka bir örnek bu policynin uygulnacak olduğu OU içerisinde bulunan Lenova Marka bilgisayarlara uygulanmsını belirtebiliriz. Policymiz ile ilgili ikinci sekme ise Details sekmesidir. Bu sekme altında policymiz ile ilgili gerekli bilgileri bulabiliriz. Bu bilgiler Policymizin hangi domain içerisinde olduğunu, ne zaman oluşturulduğunu, düzenlendiğini, GPO anlık olarak durumunu görebilmekteyiz.

9 Üçüncü sekmemiz olan Settings bölümü altında GPO üzerinde yapmış olduğumuz policyleri rapor halinde görebiliyoruz. Policylerimizi iki bölüm altında ayırmış durumdadır. Bilindiği gibi policylerimizi kullanıcı ve bilgisayar bazlı uygulayabilmekteyiz. Görmüş olduğumuz Computer Configuration (OU içinde bulunan bilgisayarlara uygulanan policy) ve User Configuration (OU içinde bulunan kullanıcılara uygulanan policy) bölümleridir ve herhangi bir policy uygulaması yapmadığımız için No settings defined diyerek çalışma yapılmadığını bizlere belirtmektedir. Yazımızın ilerleyen kısımlarında bir policy uygulaması yapıldıkdan sonra bu bölümde oluşan değişikliği gördüğünüz zaman setting bölümünün amacını daha iyi anlamış olacağız.

10 Son sekmemiz olan Delegations bölümü altında GPO muz üzerinde hangi kullanıcının hangi haklara sahip olduğunu görebiliyoruz. Default olarak Authentication Users grubuna üye olan kullanıcılarımızın policymizi sadece okumaya, Domain Admins ve Enterprise Admins grubuna üye olan kullanıcılarımızın policymiz üzrinde her türlü hakka ship olduğunu gibi bilgilerimizi ve bu bölüme atadığımız ve/veya atayacak olduğumuz kullanıcıların ne tür haklara sahip olduğunu kolaylık ile görebilmekteyiz. Add butonu ile yeni kullanıcılar ekleyebildiğimiz gibi, remove sekmesi ile gerekli kullanıcıları silebiliyoruz.

11 Group Policy Management Consolunu tanıtmamızın ardından artık Fakaonline OU için Policy uygulamasına başlayabiliriz. Group Policy Objects bölümü altında uygulama yapmak istediğimiz policy üzerinde sağ tuş Edit dememiz yeterlidir.

12 Karşımıza çıkan ekran tanıdık bir ekrandır ve biraz daha görselleştirmiş halidir. Amacımıza uygun olarak gerekli çalışmamızı yapıyoruz. Her sistemci arkadaşımızın yapması gerekli olan uygulamayı ben de uyguluyorum ve açılış sayfamı olarak yapılandırıyorum.

13 Policymiz ile ilgili gerekli çalışmayı yaptıkdan sonra GPMC üzerinde ilgili OU üzerinde sağtuş Link an Existing GPO butonuna basarak policymizi Fakaonline OU suna bağlıyoruz. (uygulanmasını belirtiyoruz)

14 Yazımınız geri kalan bölümü içerisinde Settings sekmesi altında, kullanıcı bölümü içerisinde No settings defined yazarken, GPO üzerinde gerekli çalışmayı yaptıkdan sonra aynı bölüm altında uygulamış olduğumuz policylerimizi görebilmekteyiz. Bilgisayar ile ilgili bir policy uygulamadığım için Computer Configuration bölümünde bir değişiklik yok. Uygulamış olduğumuz policyler eğer fazla ise bu bölümde rapor çıkartılırken Generating diye bir yazı belirir ve raporun hazırlandığını görürüz.

15 Fakaonline OU içerisinde bulunan fkaraalioglu adlı kullanıcı ile oturum açtıkdan sonra policymizin uygulandığını gpresult /r komutu ile görebilmekteyiz.

16 Group Policy Management Console mizin bizlere sağlamış olduğu en büyük avantaj ise uygulamış olduğumuz policylerimizin yedeğini almamızdır. Almış olduğumuz bu yedekler ile geri dönüş yapmamız daha klay hale gelip veya standart bir template hazırlayıp farklı domainlere Restore From Backup butonu ile geri uygulamamız daka kolaylaşıyor. Yedeklemeyi yukarıda görüldüğü gibi isteğimize bağlı olarak bütün policy uygulamalarımızı yedeklediğimiz gibi sadece ilgili policynin de yedeğini alabilmekteyiz.

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Windows Server Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Remote Desktop Licensing servisi, Windows server 2008 R2 öncesi Terminal Services Licensing

Detaylı

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları )

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) 54 Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) Active Directory deki kullanıcı ve bilgisayarları yönetmek için group policyler kullanılır. Group policylerle kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Bu makalede sizlere Security Configuration Wizard kullanımını, bu tool sunucunun nasıl daha güvenli hale getirildiğini ve bu tool ile hazırlanan xml

Detaylı

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz,

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz, ORGANİZATİONAL UNİT (OU) OrganizationUnit(OU): Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve merkezi yönetimimizi kolaylaştıran bir objedir. Organizational Unit domain içerisindeki kullanıcı, group ve bilgisayarları

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi Active Directory; merkezi yonetim, esnek LDAP sorguları, group policy uygulamaları, replikasyon olanağı gibi özellikleri ile orta ölçekli ve büyük ölçekli

Detaylı

Module 9 Managing The User Environment By Using Group Policy ( Group Policy Kullanıcı Yönetimi )

Module 9 Managing The User Environment By Using Group Policy ( Group Policy Kullanıcı Yönetimi ) 62 2. Advanced bölümü açılır. Burada kullanıcı seçilir ve Apply Group Policy bölümünde kullanıcıya Deny verilir. Module 9 Managing The User Environment By Using Group Policy ( Group Policy Kullanıcı Yönetimi

Detaylı

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation Merhaba, bu yazımda client agent kurulumu ve ou yapılandırılmasından bahsedeceğim.sccm de client agent kurulum işlemini birden çok şekilde yapabilirsiniz. Microsoft tarafında belirtilen methodlar aşağıdadır.

Detaylı

Module 2 Managing User And Computer accounts

Module 2 Managing User And Computer accounts 16 Creating Users Accounts With Command ( Komutla Kullanıcı Hesabı Oluşturma ) Organization Unit i komutla oluşturmak istersek aşağıda bulunan şekildeki yönergeleri takip ediyoruz. Module 2 Managing User

Detaylı

GROUP POLICY ÇALIŞMA VE ÇATIŞMA MANTIĞI

GROUP POLICY ÇALIŞMA VE ÇATIŞMA MANTIĞI GROUP POLICY ÇALIŞMA VE ÇATIŞMA MANTIĞI Hazırlayan: Halit AYDIN (16.09.2013) 1 İÇİNDEKİLER 1. POLICY ÇALIŞMA MANTIĞI... 3 2. GROUP POLICY... 4 3. GPO OLUŞTURULMASI... 6 4. GPO AYARLARININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ...

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması

2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması 2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması Grup politikaları Active Directory içerisindeki kullanıcı ve bilgisayarları merkezî bir yönetim sağlayarak program kurulumu ve ayarlarını

Detaylı

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12.

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12. Gezici Profil Oluşturma Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi Osman AŞIK 22.12.2012 www.osmanasik.com Gezici profilin özelliklerini Hatırlayalım. Gezici

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi PRAGON PROTECT & RESTORE 3 Kurulum Rehberi Başlangıç 1. Çeşitli metotlarla edindiğiniz kurulum dosyasını (.exe) çift tıklayarak kuruluma başlayın. 2. İlk olarak kurulum dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır.

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır. WINDOWS 2003 SUNUCULARI ÜZERĐNE PHP YÜKLENMESĐ ERDAL YAZICIOĞLU erdal(at)gmail.com http://barbarossa41.wordpress.com Merhabalar, Çözümpark.com adresinde bir kullanıcı ASP ve PHP yi aynı sunucu üzerinde

Detaylı

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak.

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak. Windows Server 2008 R2 İle Active Directory Domain Servislerinde Gelen Yenilikler Active Directory Administrative Center (Active Directory Yönetim Merkezi) Hepimizin heyecanla beklediği ve ilk beta versiyonlarından

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Active Directory,kaynaklar (yazıcılar, kullanıcılar, bilgisayarlar ve gruplar gibi) hakkındaki bilgileri saklayan ve bu bilgileri diğer kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

Cyberoam Single Sing On İle

Cyberoam Single Sing On İle Cyberoam Single Sing On İle Active Directory Konfigürasyonu Cyberoam üzerinde bu konfigurasyonunun yapılmasının amacı DC üzerinde bulunan son kullanıcı ve grupların hepsini Cyberoam üzerine alıp yönetebilmektir.

Detaylı

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Aşamaları Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayarda Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayar kullanıcısının ADMIN,

Detaylı

Acronis True Image Echo ile Sanallastırma

Acronis True Image Echo ile Sanallastırma Acronis True Image Echo ile Sanallastırma Bildiğiniz gibi günümüzün en önemli bilişim konularından biri sanallaştırma ve bir çok firma sanallaştırma üzerine çalışmalar yapıyor. Yedeklemeye getirdiği farklı

Detaylı

Argedc 10.0.1.201 Server 2012 std. ArgeSql- 10.0.1.202 Server 2012 std. Sccm 10.0.1.206 Server 2012 std

Argedc 10.0.1.201 Server 2012 std. ArgeSql- 10.0.1.202 Server 2012 std. Sccm 10.0.1.206 Server 2012 std Merhaba, bu yazımda Microsoft un faydalı bulduğum ürünlerinde biri olan SCCM in kurulum adımlarından bahsedeceğim.sccm, merkezi olarak network ve ya forest içerisindeki tüm cihazları uzaktan yönetmek,yazılım

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Bir sınıf yönetim sistemi olarak LanSchool yazılımı, öğretmenlerin, öğrenci bilgisayar ekranlarını görmesi, müdahale etmesi,

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45 Nasıl bayaa yol kat ettik değil mi? Aslında bu noktada sistemimiz ciddi ciddi çalışmaya başladı. Bir süre sonra bir de baktık ki, kullanıcılar masaüstüne bazı "uygunsuz" duvar kağıtları koymaya başlamışlar.

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

Yerel Ağlarda Port 139 ve Saldırı Yöntemi

Yerel Ağlarda Port 139 ve Saldırı Yöntemi Yerel Ağlarda Port 139 ve Saldırı Yöntemi Merhaba arkadaşlar. Gerek kitap hazırlığında olmam, gerekse de işlerimin oldukça yoğun olmasından dolayı, bir süredir makale yayınlayamadım. Bu süre boşluğunu

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu

Amadeus Selling Platform. Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Kılavuzu Amadeus Selling Platform Yükleme Aşamaları Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayarda Amadeus Selling Platform yüklenecek bilgisayar kullanıcısının ADMIN,

Detaylı

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM NİSAN 2011 (Adım 1: Fiziksel disk üzerinde IIS-FTP-Site için Path göstereceğimiz bir dosya oluşturmalıyız.) (Adım 2: FTP-Site için

Detaylı

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları )

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) 36 Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) Yazıcı Yükleme Yazıcılarımızı kullanabilmemiz ve diğer kullanıcılara sunabilmemiz için driver lerini yüklememiz gerekmektedir.yazıcı yükleme ve

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker Günümüzde üzerinde önemli uygulamalar çalıştıran, veritabanları barındıran ve sağladığı çeşitli servisler ile birçok konumda ve görevde

Detaylı

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall User ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall ile sisteminizi ve ağınızı daha iyi yönetebilmek için bir kimlik doğrulama sistemine sahip olmanız

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım.

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım. Merhaba, bu yazımda sccm üzerinde wsus üzerinden gelen güncellemeleri gruplamak ve yükleme işlemlerini gerçekleştireceğiz.ve sonrasında Automatik Deployment Rule ile bu güncelleştirmeleri otomatik olarak

Detaylı

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 www.sqlturkiye.com info@sqlturkiye.com 1 YUSUF KAHVECİ KİMDİR? Merhaba Sevgili Arkadaşlar, 1987 İstanbul doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI

ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI http://moodle.baskent.edu.tr http://moodle2.baskent.edu.tr/ Ders Taşıma Halil Ersoy / Eylül 2018 YENİ MOODLE(2) Öğretim ve İçerik

Detaylı

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz.

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. WSUS 3.0 Kurulumu Merhabalar; Wsus kullanmanın aşağıda saydığımız yararları bulunmaktadır: 3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. Wsus aslında yeni bir servis değildir.

Detaylı

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Varsayılan yerel gruplar Domain Admins grup gibi varsayılan gruplar, Active Directory etki alanı oluştururken otomatik olarak oluşturulan

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

Cengiz Demirkan. Windows Server 2003 Ailesi Windows server 2003 dört farklı işletim sisteminden oluşmaktadır. Windows Server 2003 Standart Edition

Cengiz Demirkan. Windows Server 2003 Ailesi Windows server 2003 dört farklı işletim sisteminden oluşmaktadır. Windows Server 2003 Standart Edition 9 Birleştirici bir ortak hizmetler katmanı sunar Güvenli Altyapı Güvenilirlik, Kesintisiz Kullanım, Ölçeklenebilme Kapasitesi ve Performans XML Web Hizmetlerinin Kolayca Bulunması Güçlü Yönetim Araçları

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

Sistem Yöneticiliği Seti

Sistem Yöneticiliği Seti Sistem Yöneticiliği Seti Modül: Server İşletim Sistemleri II Bölüm: Windows Server 2008 - Yönetim Ünite 34: Yönetim Araçları ve Temel Yönetim İşlemler V. 1.1 FC-Sistem Yöneticiliği 1 Ünitenin Hedefleri

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Websense Content Gateway HTTPS tarama konfigurasyonu

Websense Content Gateway HTTPS tarama konfigurasyonu Websense Content Gateway HTTPS tarama konfigurasyonu Ultasurf ve benzeri programların HTTPS tarama sayesinde bloklanması Amaç Websense in proxy tabanli cozumu Web Content Gateway in özellikleri arasında

Detaylı

LOGO DESTEK DOKÜMANI

LOGO DESTEK DOKÜMANI 1) IKWeb Kurulumu IKWeb programının çalıştırılabilmesi için kurulum işleminin gerçekleştirileceği makinede IIS (Internet Information Services) ve.net Framework 2.0 kurulu olmalıdır. IKWeb kurulumu için

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Maillerimize her zaman her yerden ulaşmak herkesin istediği bir konu. Bunun için mail serverların sundu çeşitli imkanlar bulunmakta. POP3 bağlantılar, Web mailler,

Detaylı

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA

UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA UNICO JIRA DASHBOARD OLUŞTURMA JIRA DA KENDİ PANELİMİ NASIL OLUŞTURURUM? 1. «Kontrol Panelleri» butonuna tıklanır. 2. Açılan listede en aşağıda bulunan «Kontrol Panellerini Yönet» seçeneğine tıklanır.

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu Serhat Öztürk Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. v.1.0 Kantar Uygulaması üç temel parçadan oluşur. Veritabanı, WCF servisi ve Masaüstü uygulaması. Bu nedenle sistemde

Detaylı

E-Kılavuz İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM BÖLÜMÜ DYS SİSTEMİNE DIŞARDAN EVRAK YÜKLEME İŞLEMİ

E-Kılavuz İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM BÖLÜMÜ DYS SİSTEMİNE DIŞARDAN EVRAK YÜKLEME İŞLEMİ DYS SİSTEMİNE DIŞARDAN EVRAK YÜKLEME İŞLEMİ Kurumnet gelen evrak veya giden evrak alanlarındaki evrakların DYS Sistemine yüklenmesi işlemleri sırası ile aşağıdaki şekilde yapılacaktır. Kurum Net Sisteminde

Detaylı

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI...

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... İçindekiler EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... 8 LOTUS DOMINA SERVER'DA İNTERNET MAİL GÖNDERİM KISITLAMALARI...

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

Yedek Nasıl Alınır? "Veri Tabanı Yedekleme ve Geri Alma" butonunu tıklayınca aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır.

Yedek Nasıl Alınır? Veri Tabanı Yedekleme ve Geri Alma butonunu tıklayınca aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. Yedek Nasıl Alınır? Yedek almak için bir çok yöntem uygulanabilir. Biz yazımızda iki farklı yöntemi anlatacağız. Bunlardan birincisi; programın içinden alınan yedektir ki bu yöntemde; diğer kullanıcıların

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

1. Yazdırma Bileşenleri

1. Yazdırma Bileşenleri işlemleri bir şirket networkünde çok sık yapılır. Çalışanlar yaptıkları işlere göre sürekli çıktı alırlar. Her çalışanın yazdırma gereksinimleri farklıdır. Bir muhasebe çalışanına nokta vuruşlu yazıcı

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar VMware 1999 yılında kurulumuş bir şirket ve ilk ürünü hepimizin de bildiği VMware Workstation'dır. Bu ürün PC lerimize kurduğumuz ve Windows ile aynı zamanda diğer

Detaylı

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar;

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; Kurulum Rehberi Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; 1) Bilgisayar Gereksinimleri 2) Yüklemeden önce Trend Micro Internet Security Yükleme

Detaylı

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum:

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum: Bu Derste Öğrenecekleriniz: 1- MS SQL Server 2008 Kurulumu ve Tanıtımı 2- Komut Kullanarak Veritabanı Oluşturma ve Silme 3- SQL Yazım Kuralları Kurulum: Sistem gereksinimleri: Desteklenen işletim sistemleri:

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır; KABLOLU AĞLAR SWITCH AYARLARI 1.1. Switch konfigürasyonuna başlamadan önce, herhangi olumsuz bir duruma karşın switch konfigürasyonunun yedeği alınması önerilmektedir. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini

Detaylı

Microsoft Management Console (MMC) Çarşamba, 19 Aralık :20 - Son Güncelleme Çarşamba, 19 Aralık :38

Microsoft Management Console (MMC) Çarşamba, 19 Aralık :20 - Son Güncelleme Çarşamba, 19 Aralık :38 Nt4 kullanırken öğrenmeniz gereken bir çok farklı ekran söz konusuydu, her Windows aracı farklı farklı ekranlara sahipti, bu da kullanıcıların her bir ekranı ayrı ayrı öğrenmelerini gerektiriyordu. Ancak

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

PARAGON PROTECT & RESTORE 3. Eğitim Dokümanı

PARAGON PROTECT & RESTORE 3. Eğitim Dokümanı PARAGON PROTECT & RESTORE 3 Eğitim Dokümanı İçindekiler ESX Connection Yönetimi................................................. 2 Backup Server Yönetimi..................................................4

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP 1 - WDS ÖN HAZIRLIK İŞLEMLERİ Windows Deployment Services ( WDS ) daha önceden oluşturduğumuz ya da varolan bir DVD içerisinden alabileceğimiz BOOT ve INSTALL dizinlerini sunucu üzerinden dağıtan ve bu

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

KURULUM DÖKÜMANI ERP/ON ÜRÜNÜ İLK KURULUM DÖKÜMANI

KURULUM DÖKÜMANI ERP/ON ÜRÜNÜ İLK KURULUM DÖKÜMANI SAYFA NO 1 / 12 DOKÜMAN NO 01-001 NO REV.000 YAYIN 2012 1.Ürün Çevre Şartları ve Kurulum İçeriği Setup / Kurulum Programı Lisans Sistemi Database Yükleme Logları Ürün Yükleme Ve Lisans Servisi Setup- Minimum

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma DHCP, TCP/IP ağındaki makinelere IP adresi, DNS, Wins vb. ayarların otomatik olarak yapılması için kullanılır. Bu özellik ADSL modemlerin içerisinde de

Detaylı

Windows Server 2003 sistemde oluşabilecek hataları giderebilmemiz için bize bir çok araç sunmaktadır. Bunlar:

Windows Server 2003 sistemde oluşabilecek hataları giderebilmemiz için bize bir çok araç sunmaktadır. Bunlar: Bir sistem yöneticisi olarak başlıca görevlerimizden biri, sunucu sistemlerin her zaman çalışır durumda olmalarını sağlamaktır. Oluşabilecek hataları önceden tahmin edip, gidermeliyiz. Ancak bu yeterli

Detaylı

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU Cisco any connect uygulaması ile kurum dışındaki bir bağlantı noktasından, mobil cihazlar (cep telefonu, tablet ve diz üstü bilgisayar) ile

Detaylı

Şifre değişikliğinde kullanıcı bazlı olarak son kullanılan 24 şifreyi sistem hatırlayıp kullanılmasına izin vermez.

Şifre değişikliğinde kullanıcı bazlı olarak son kullanılan 24 şifreyi sistem hatırlayıp kullanılmasına izin vermez. Windows Server 2008, Server 2012 de Password Policy ayarları Account Policy için yapılan ayarlamalar bütün Domain de geçerli olur. Active Directory kurulumundan sonra Pasword Policy Defult olarak aynı

Detaylı

SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak

SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak SQL Server 2008 Express Edition ı Kurmak Download Linki: 32 bit İşletim sistemleri için http://go.microsoft.com/?linkid=9729746 64 bit İşletim sistemleri için http://go.microsoft.com/?linkid=9729747 Yukarıdaki

Detaylı

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek.

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Ms SQL Sunucu Düzeyinde Güvenlik Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 04.03.2004 Okunma Sayısı 805 Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Hedefler Kimlik denetemini

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Bu döküman içeriğinde, ayrı bir makina üzerinde Vasco kurulumu yapılacak, kurulum esnasında, data store olarak ODBC seçildikten sonra, ürün Active Directory

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

www.islonline.com www.fins.com.tr/islonline KURUMSAL UZAKTAN MASAÜSTÜ DESTEK YAZILIMI (ENTERPRISE REMOTE DESKTOP SOFTWARE) KURULUM KILAVUZU

www.islonline.com www.fins.com.tr/islonline KURUMSAL UZAKTAN MASAÜSTÜ DESTEK YAZILIMI (ENTERPRISE REMOTE DESKTOP SOFTWARE) KURULUM KILAVUZU www.islonline.com /islonline KURUMSAL UZAKTAN MASAÜSTÜ DESTEK YAZILIMI (ENTERPRISE REMOTE DESKTOP SOFTWARE) KURULUM KILAVUZU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R Sayfa Numaraları ISL Online Kullanıcı Kaydı 3 Uzaktan

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

Clonezilla Server ile Ağ Üzerinden Çoklu İmaj Yükleme

Clonezilla Server ile Ağ Üzerinden Çoklu İmaj Yükleme Clonezilla Server ile aynı ağ üzerinde bulunan birden fazla istemciye aynı anda imaj yükleyebilirsiniz. Bunun için gerekli tüm bileşenleri içerisinde barındıran DRBL (Diskless Remote Boot in Linux) sunucusunu

Detaylı

Tavsiye Edilen Önhazırlık Veritabanı kavramını öğrenmek

Tavsiye Edilen Önhazırlık Veritabanı kavramını öğrenmek Ms SQL Veritabanları Yedekleme Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 18.03.2004 Okunma Sayısı 1109 Tavsiye Edilen Önhazırlık Veritabanı kavramını öğrenmek Hedefler Veritabanı yönetim

Detaylı

AKINSOFT E-Mutabakat. Yardım Dosyası

AKINSOFT E-Mutabakat. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 22.01.2015 1 WOLVOX 1. E-MUTABAKAT HAKKINDA 1.1. Nedir? Carilerinizle mutabakat sağlamak artık AKINSOFT'la çalışmanın verdiği avantajla tek tuş

Detaylı