Nokian Lastikleri Kendi sınıfında, kış koşullarının zorladığı her yerde

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Nokian Lastikleri Kendi sınıfında, kış koşullarının zorladığı her yerde"

Transkript

1 Kış Lastikleri 2010

2 Nokian Lastikleri Kendi sınıfında, kış koşullarının zorladığı her yerde Zorlu koşullar için lastik üretiminde Nokian Lastikleri nin 75 yılı aşkın deneyimi bulunmaktadır. Dünyanın ilk kış lastiğini 1934 de icat etmiş bulunuyoruz. Zorlu kış koşullarının egemenliği her Nokian kış lastiğinde hem görülebilir ve hem de hissedilebilir. Kış boyunca güvenle aracınızın performans ve sürüş özelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Zorlu koşullar için geliştirildi. Değişken kış koşullarına daha sık rastlanmaya başlanıyor. Bu yüzden her Nokian kış lastiği olası en kötü durum için tasarlanıyor. Güneş parıldasa da, bunu akılda tutmak iyidir.

3 Güvenlik ve çevre konularında ön safta. Sürekli ürün geliştirme ve Nokian daki denemeler lastik özelliklerini geliştiren, güvenliği, konforu ve çevre dostu sürüş kolaylığını artıran teknik yeniliklerle sonuçlanmaktadır. temiz hammadde Nokian, sadece saflaştırılmış düşük-aromatik yağları kullanan bir üretim yöntemi sunan dünyanın ilk lastik üreticisi oldu. Buzlu ve ıslak koşullarda tutunmayı artırmak için sırt karışımında yenilenebilir bir hammadde, kanola yağı kullanılmaktadır. sessiz lastikler Nokian lastiklerinin sırt desenleri bir takım gürültü-azaltıcı yenilikleri sunmaktadır: sırt bloklarının yerleşimi, boyuna kanallardaki çıkıntılar ve gürültü boşlukları lastik gürültüsünü azaltmaktadır. açık işlemler Bütün işlemlerimizi sürdürülebilir gelişme anlayışıyla gözlemliyoruz. Bütün hammadde tedarikçilerimiz de aynı sıkı elemeden geçmektedirler. Şeffaflık, aynı zamanda iş çevremizde eşitlik ve coşku ruhunun teşvik edilmesi, iyi bir iş ortağı olunması demektir.

4 Nokian lastikleri değişken zorlu kış koşullarına karşı koymak için tasarlanmışlardır. Nokian lastiklerinize özen gösteriniz. Lastikler rodaja ihtiyaç duyar mı? Lastiklerin montajı sonrası, 500 km için bir alışma sürecini tavsiye ediyoruz. Bu yüzden, öncelikle sert ivmelenmelerden, frenlemelerden ve dönüşlerden kaçınınız. Rodaj sırasında, lastiğin janta sıkıca oturmasını sağlayan, lastik ve jant arasında kullanılan gres kurur. Yaklaşık 200 km lik sürüş sonrası bijonları sıkılaştırmayı unutmayınız. Tavsiye edilen lastik basınçları nelerdir? Nokian, en yaygın araçlar için kış lastiklerinde (M+S) tavsiye edilen şişirme basınçlarını test etmektedir. Tavsiye edilen basınç değerleri, kış lastikleri farklı bir yapıya sahip oldukları için araç üreticilerine ait tavsiye değerlerini aşabilir. Eğer, kış lastikleri için bir şişirme basıncı önerilmiyorsa, kış lastiklerinin önerilmiş yaz basınçlarından 0,2 bar (20 kpa) daha fazla şişirilmesini tavsiye ediyoruz. Basınç seviyeleri kalibre edilmiş bir ölçüm aletiyle her üç (3) haftada bir kontrol edilmelidir. Ön lastikler ile arka lastikler ile değiştirilmeli midir? Tahrik lastikleri serbest dönen lastiklerden daha hızlı aşınırlar. Yaklaşık her 8000 km de bir ön aks lastiklerinin arka aks lastikleri ile değiştirilmelerini öneriyoruz. Böylece, lastik aşınması eşit olarak dağıtılmış ve toplam sürüş mesafesi maksimize edilmiş olur. Lastik üzerinde belirtilen dönüş yönlerine dikkat edilmelidir. Lastiklerin ömrü ne kadardır? Lastikler için güvenli servis ömrü altı (6) yıldır. Maksimum ömür on (10) yıldır. Güvenli minimum diş derinliği kış lastikleri için 4 mm dir. Kış lastiklerinin (M+S) yaz koşullarında kullanılmalarını önermiyoruz. Mevsimler arasında, lastikler serin, karanlık ve kuru bir alanda saklanmalıdırlar. Lastikler yağ gibi çözücü maddeler, akaryakıt (benzin) ya da yağlayıcılarla temas etmemelidir. Ya lastikler hasarlanırsa? Lastik hasarlanmışsa, düşük şişirme basıncı ile sürüşten kaçınınız. Lastiği, değerlendirme ve onarım için bir lastik bayiine götürünüz.

5 Ekipmanla ölçülemeyecek o kadar çok şey var. İş fiili koşullar altında yürütülmeli ve inandırıcı olarak doğrulanmalıdır. Test sürücüsü Tomi Varis Kışın üstesinden hayal ile değil ama uygulamada test edilen fikirlerle gelinir. 75 yılı aşkın süredir sürüş güvenliğini artıran test edilmiş patentli çözümler geliştirmekteyiz. Güvenliği, dayanıklılığı ve çevre dostluğunu geliştirmek için sürekli yenilikler uygulanmaktadır. Yol gösterici prensip sürdürülebilir güvenliktir: lastik, özelliklerini bütün koşullarda yaşlansa ve aşınsa bile bozulmamış olarak devam ettirmelidir. Pump Siping ile Yol Tutuş Patentli siping ıslak buz üzerinde tutunmayı geliştirir. Lastiğin sırt bloğunda cep şeklindeki diş desenleri suyu yol yüzeyinden uzaklaştırır ve daha sıkı bir temas sağlar. Nokian Hakkapeliitta R Nokian Hakkapeliitta R SUV Sürüş Güvenliği Göstergesi (DSI) Sırt üzerindeki numara dizileri milimetre olarak kalan diş büyüklüğünün kontrolünü kolaylaştırmaktadır. Parlatılmış Kanallar Kar, sulu kar ve su lastik altında parlatılmış kanallardan etkili biçimde akar. Nokian WR G2, Nokian WR G2 SUV Kanola-silika Bileşiği Sırtta kanola-silika bileşiği kullanımı lastiğin yırtılma direncini ve ıslak tutunmayı iyileştirir ve lastiğin kış özelliklerinden taviz vermeksizin yuvarlanma direncini düşürür. Nokian WR G2, Nokian Hakkapeliitta R, Nokian WR G2 SUV Çamur durdurucu Çamur durdurucu kum ve çamurun jant ve lastik arasına girmesine mani olur ve lastik ve jantın servis ömrünü uzatır. 14 ve daha büyük ebat için mevcuttur. Sulu Kar Kenarı Sulu kar kenarı etkili olarak ağır kar ve su kütlesini yol ve lastik arasından kenara iter. Sulu kar kenarı suda üstün yol tutuşunu temin eder. Nokian WR G2, Nokian WR G2 SUV Doğal Olarak Nokian Lastikleri Nokian Lastikleri, üretiminde saflaştırılmış düşük aromalı yağların kullanımına geçen dünyanın ilk lastik üreticisidir. Düşük Yuvarlanma Direnci Bir lastik ne kadar kolay yuvarlanırsa, o kadar az yakıt sarf eder ve o kadar az CO2 emisyonu oluşturur. Yuvarlanma direncindeki %40 lık bir fark, yakıt tüketiminde yaklaşık olarak %6 olarak cüzdanınızda hemen hissedilecek bir farka dönüşür.

6 Nokian kış lastikleri Nokian Hakkapeliitta R - Zorlu koşullar için güvenlik tasarımlı. Sadece kar ve buzda değil, aynı zamanda ılıman ve yağışlı havada da yola tutunma bu yeni sürtünme lastiğinin tasarım odağında olup, değişken hava ve sürüş koşullarında tasarlanmış ve test edilmiştir. Sürüş güvenliğini artırmak için birçok yenilikle birlikte tamamen farklı bir lastik geliştirilmiştir. Lastiğin sırt bloğundaki cep şekilli desenler buzlu yol yüzeyindeki suyu uzaklaştırır ve önemli ölçüde tutunmayı iyileştirir. Düşük yuvarlanma direnci yakıt tüketimini 0,5 l / 100 km* kadar azaltır. Islak buzda dahi üstün yol tutuşu Son derece düşük yuvarlanma direnci Aynı zamanda ıslak yolda güvenli *ECE ye göre 8,5 l /100 km tüketimli petrol yakıtlı otomobil karşılaştırmada dikkate alınmıştır. Diğer bir Avrupa kış lastiğiyle karşılaştırılan lastiğin ebadı 205/55 R 16 dır. Nokian Hakkapeliitta R SUV - SUV lar için güvenilir tutunma. SUV sürüş özelliklerini tamamlamak için tasarlanan lastik dayanıklı ve kararlı sürüş tepkisi sağlar. Lastiğin sırt bloğundaki cep şekilli desenler buzlu yol yüzeyindeki suyu uzaklaştırır önemli ölçüde tutunmayı iyileştirir. Hassas direksiyon tepkisi, aynı zamanda ıslak yolda 4-tekerlekten çekişli aracın da hakimiyetini iyileştirir.düşük yuvarlanma direnci yakıt masraflarını ve CO2 emisyonunu düşürür. Kararlı sürüş Karda ve kaplamasız yollarda mükemmel yol tutuş Son derece düşük yuvarlanma direnci NOKIAN WR G2 - Sulu karda olağanüstü tutunma. Ilıman kışları için tasarlanmış olan sulu kar kenarı ve parlatılmış kanallar etkin olarak sulu karı ve suyu uzaklaştırır. Asimetrik iç-dış sırt deseni ıslak, karlı ve kuru yollarda sürüş keyfini garanti eder. Yeni kauçuk bileşiği, yol direncini düşürür ve yakıt tasarrufu sağlar. Islak yollarda mükemmel yol tutuşu Düşük yuvarlanma direnci Sulu kar üzerinde kızaklamayı etkin olarak önler. NOKIAN WR G2 SUV - Konfor ve güvenliğin birleşimi. SUV lastiğinin sulu kar kenarı ve parlatılmış kanalları sulu karı ve suyu etkin olarak lastik altından uzaklaştırır. Asimetrik iç-dış sırt deseni ıslak, karlı ve kuru yollarda sürüş keyfini garanti eder. Yeni kauçuk bileşiği, yol direncini düşürür ve yakıt tasarrufu sağlar. Islak yollarda mükemmel yol tutuşu Kararlı sürüş Sulu kar üzerinde kızaklamayı etkin olarak önler.

7 Nokian W+ - Farklı koşullarda kış tutunması. Nokian W+, kaygan zeminde güvenli ve mükemmel bir sürtünme lastiğidir. İleri Haka-siping teknolojisi kışın yola tutunmayı iyileştirir. Yeni silika sırt bileşiği düşük yuvarlanma direncini garanti eder. W-çekişli sırt deseni konsepti gürültü seviyesini düşürür. Mükemmel kış tutuşu Düşük yuvarlanma direnci Bütün koşullarda konforlu Nokian WR C - programın dışına çıkmamak için bir gereklilik. Nokian WR C lastik ailesi, profesyonel taşımacılık için mükemmel kış tutunması ve dayanıklılık sağlar. Lastiğin çeşitli özellikleri dikkat gerektiren beklenmeyen koşullar ve zor kullanımlara göre tasarlanmıştır. Nokian WR C Cargo, yük taşıtları için son derece dayanıklıdır. Simetrik, ok-şekilli sırt deseni iyi yol tutuşunu garantiler. Kar ve buz kolaylıkla temizlenebilir. Nokian WR C Van ın iç-dış sırt bölgesi daha hafif vanlar için uyarlanmıştır. Lastik, sulu karda ve karda son derece iyi performans gösterir. Asimetrik sırt deseni su kızaklaması riskini azaltır ve konforu artırır. Mükemmel ıslak yol tutuşu Araç kütlesi arttıkça daha çok yüzey tutunması gerekir. Nokian, SUV lar için özellikle tasarlanan pazarın en geniş ve en kapsamlı kış lastiği yelpazesini sunmaktadır. Daha büyük motor gücü, daha yüksek ağırlık merkezi ve SUV larin ağırlığı; kış lastiklerinin yıl boyu sürüş için kullanılan lastiklerden farklı özelliklerde tasarlanmalarını gerektirir. Bunlar, kış kendini gösterdiğinde dört tekerlekten çekiş veya elektronik stabilite kontrol sistemi ile değiştirilemeyecek özelliklerdir. Nokian Lastikleri SUV serisi özellikleri Lastik karkas konstrüksiyonu daha ağır sınıflar için uygun hale getirilmiştir. Daha yüksek yük-mukavemet kapasitesi Kesilmeye dirençli yan duvar bileşiği İyi sürüşü temin eden özel sırt bileşiği Sırtta dengeleyici bölgeler Derin karda dahi iyi ilerleme kapasitesi

8 Nokian Hakkapeliitta R 155/70 R R 175/70 R R 175/70 R R XL 155/65 R R 175/65 R R XL 185/65 R R XL 205/70 R R XL 175/65 R R XL 185/65 R R XL 195/65 R R XL 205/65 R R XL 185/60 R R XL 195/60 R R XL 185/55 R R XL 195/55 R R XL 215/65 R R XL 195/60 R R XL 205/60 R r Flat Run 205/60 R R XL 215/60 R R XL 225/60 R R XL 235/60 R R XL 195/55 R R XL 195/55 R r run Flat 205/55 R R XL 205/55 R r run Flat 215/55 R R XL 225/55 R R XL 215/55 R R XL 225/55 R r Flat Run 225/55 R R XL 235/55 R R XL 205/50 R R XL 205/50 R r run Flat 215/50 R R XL 225/50 R R XL 225/50 R r run Flat 215/45 R R XL 225/45 R R XL 225/45 R r run Flat 235/45 R R XL 245/45 R R XL 235/50 R R XL 245/50 R R XL 245/50 R r run Flat 225/45 R R XL 245/45 R r Flat Run 245/45 R R XL 255/45 R R XL 225/40 R R XL 235/40 R R XL 245/40 R R XL 245/45 R R XL 245/40 R R XL 255/40 R R XL 235/35 R R XL 255/35 R R XL Nokian Hakkapeliitta R SUV 235/75 R R 215/70 R R 225/70 R R XL 235/70 R R 245/70 R R 265/70 R R 275/70 R R 265/70 R R 225/65 R R XL 235/65 R R XL 245/65 R R XL 255/65 R R XL 265/65 R R XL 275/65 R R XL 285/65 R R 215/60 R R XL 225/60 R R XL 225/60 R r Flat Run 235/60 R R XL 235/65 R R XL 225/60 R R XL 235/60 R R XL 245/60 R R XL 255/60 R R XL 265/60 R R XL 275/60 R R 285/60 R R 225/55 R R XL 235/55 R R XL 255/55 R R XL 235/55 R R XL 255/55 R R XL 275/55 R R XL 255/50 R R XL 255/50 R R XL Run Flat 245/50 R R XL 265/50 R R XL 275/50 R R XL 285/50 R R XL 275/45 R R XL 275/40 R R XL 265/45 R R XL Nokian WR G2 175/70 R T 155/65 R T 175/65 R T 185/65 R T XL 185/65 R H XL 205/70 R H XL 215/70 R H 175/65 R T 185/65 R T XL 185/65 R H XL 195/65 R T 195/65 R T XL 195/65 R H XL 205/65 R H XL 215/65 R H XL 185/60 R T XL 195/60 R H XL 205/60 R H XL 185/55 R H XL 195/55 R H XL 195/50 R H XL 205/60 R H 205/60 R H XL 215/60 R H XL 225/60 R H 225/60 R V XL 235/60 R H XL 195/55 R h run Flat 195/55 R H 205/55 R H XL 205/55 R H 205/55 R V XL N0 205/55 R V run Flat 215/55 R H XL 215/55 R V XL 225/55 R H XL 225/55 R V XL 205/50 R H XL 225/50 R V XL N0 215/55 R V XL 225/55 R V XL 235/55 R V XL 205/50 R V XL 205/50 R V run Flat 215/50 R V XL 225/50 R V run Flat 225/50 R V XL 215/45 R V XL 225/45 R V XL 225/45 R V run Flat 225/45 R H XL 235/45 R H XL 235/45 R V XL 245/45 R V XL 235/50 R V XL 245/50 R V run Flat 245/50 R V XL 225/45 R V XL 245/45 R V XL 225/40 R V XL 235/40 R V XL 245/40 R V XL 255/40 R V XL 235/35 R V XL 255/35 R W XL Nokian WR G2 SUV 235/75 R t 215/70 R H 225/70 R H XL 235/70 R H 245/70 R H 265/70 R H 215/65 R H XL 255/65 R H 265/70 R H 225/65 R H XL 235/65 R V XL 245/65 R H XL 255/65 R H XL 265/65 R H XL 215/60 R V XL 225/60 R V XL 235/60 R V XL 235/60 R V XL 255/60 R H XL 265/60 R H XL 225/55 R H XL 235/55 R H XL 255/55 R V XL 255/55 R V XL 255/50 R V XL 255/50 R V XL R un Flat 275/40 R V XL 265/45 R V XL 295/30 R V XL Nokian WR C Van 175/65 R 14 C 90/88 t 195/70 R 15 C 104/102 s 205/70 R 15 C 106/104 S 205/65 R 15 C 102/100 T 195/65 R 16 C 104/102 S 205/65 R 16 C 107/105 t 215/65 R 16 C 109/107 T 215/60 R 17 C 109/107 T Nokian WR C Cargo 225/70 R 15 C 112/110 (115N) S 195/75 R 16 C 107/105 s 205/75 R 16 C 113/111 s 215/75 R 16 C 116/114 s 225/75 R 16 C 121/120 r 225/65 R 16 C 112/110 t 235/65 R 16 C 121/119 r Nokian W+ 155/70 R T* 165/70 R T* 175/70 R T* 165/70 R T* 175/70 R T* 185/70 R T* 175/65 R T 185/65 R T 185/60 R T* 185/65 R T 195/65 R T 205/65 R T 195/60 R T 205/60 R H 205/55 R T 215/55 R T 225/55 R H 225/45 R H *Different tread pattern Değişiklik yapma hakkımız saklıdır. Lastikler hakkında daha dazla bilgi için web adresini ziyaret ediniz. KORMETAL PAZARLAMA LTD. ŞTİ. Adres: Üniversite Mh. Bağlariçi Cd. No:18 Avcılar / İstanbul Tel (pbx) Fax kormetal@kormetal.com

Zorlu koşullarda uzmanından güvenlik.

Zorlu koşullarda uzmanından güvenlik. Yaz Lastikleri 2010 Zorlu koşullarda uzmanından güvenlik. Nokian lastikleri zorlu koşullar için lastik üretiminde 70 yılı aşkın süreyle deneyim sahibidir. Daima değişen sürüş koşulları yaz lastiklerinin

Detaylı

Nokian WR A3 Hava tahminlerini dert etmeyin! Nokian WR D3 Hava tahminlerini dert etmeyin!

Nokian WR A3 Hava tahminlerini dert etmeyin! Nokian WR D3 Hava tahminlerini dert etmeyin! 2015 Kış Lastikleri Nokian WR A3 Hava tahminlerini dert etmeyin! Nokian WR D3 Hava tahminlerini dert etmeyin! Yüksek performanslı otomobilleri için özel olarak tasarlanmış bu çivisiz lastik yüksek hızda

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2016/2 YAZ LASTİKLERİ

FİYAT LİSTESİ 2016/2 YAZ LASTİKLERİ FİYAT LİSTESİ 2016/2 YAZ LASTİKLERİ 2 Nokian Tyres Yaz Lastikleri Tavsiye Edilen Perakende 01.03.2016 Otomobil Lastikleri YENİ 13" 70 SERİ T429699 155/70 R13 75T Nokian iline 75 T C C 67 ) 150 T429700

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2016/1 YAZ LASTİKLERİ

FİYAT LİSTESİ 2016/1 YAZ LASTİKLERİ FİYAT LİSTESİ 2016/1 YAZ LASTİKLERİ 2 Nokian Tyres Yaz Lastikleri Tavsiye Edilen Perakende 22.01.2016 Otomobil Lastikleri 13" 70 SERİ T430002 155/70 R13 75T Nokian i3 75 T E E 68 )) 135 T430000 165/70

Detaylı

FIYAT LISTESI 2016/4 KIS LASTIKLERI

FIYAT LISTESI 2016/4 KIS LASTIKLERI FIYAT LISTESI 2016/4 KIS LASTIKLERI 2 Nokian Tyres Kış Lastikleri Tavsiye Edilen Perakende 06122016 Otomobil Lastikleri Yük Endeksi Etiket Değerleri 70 Seri 13 İnç T429668 155/70 R 13 75 T Nokian WR D3

Detaylı

ÇOCUKLARINI GURURLANDIRMAK İÇİN OTOMOBİLE DEĞIL ONLARI

ÇOCUKLARINI GURURLANDIRMAK İÇİN OTOMOBİLE DEĞIL ONLARI ÇOCUKLARINI GURURLANDIRMAK İÇİN OTOMOBİLE DEĞIL ONLARI GÜVENLE EVE ULAŞTIRMAYA İHTİYACIN VAR. YAZ LASTİKLERİ FİYAT LİSTESİ OTOMOBİL, SUV (4x4) VE HAFİF TİCARİ (VAN) OCAK 2015 FORMULA TM. EN AKILLI SEÇİM.

Detaylı

2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU

2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU 2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU S1 evo² (K117) Kuru & ıslak performans arasındaki en iyi denge! Yüksek hızlarda sürerken kontrollü ve hassas viraj alma kabiliyeti. Minimuma indirilmiş yuvarlanma direnci

Detaylı

20-21 05-15 24-29 30-33 16-19 INDEX. KIŞ LASTiKLERi. MOTOSİKLET LASTiKLERi BİSİKLET LASTİKLERİ ÖZEL AMAÇLI LASTİKLER. SCOOTER LASTiKLERi ATV GOLF

20-21 05-15 24-29 30-33 16-19 INDEX. KIŞ LASTiKLERi. MOTOSİKLET LASTiKLERi BİSİKLET LASTİKLERİ ÖZEL AMAÇLI LASTİKLER. SCOOTER LASTiKLERi ATV GOLF 2016 1 INDEX KIŞ LASTiKLERi Sayfa 20-21 SC-500 NR-50 MB-81 KIŞ LASTiKLERi Sayfa 04 WINTER GRIP PLUS GOLF Sayfa 22 ATV 23 Sayfa MOTOSİKLET LASTiKLERi Sayfa 05-15 TURF-FIGHT AN-TRACK CAPRARD CAPRAR CAPRAR

Detaylı

Kış lastikleri Lastik bakımı için faydalı ipuçları sf. 18. Aramid Yanak Teknolojisi daha sağlam sf. 12. Nokian Tyres hizmetinizde! sf.

Kış lastikleri Lastik bakımı için faydalı ipuçları sf. 18. Aramid Yanak Teknolojisi daha sağlam sf. 12. Nokian Tyres hizmetinizde! sf. Kış lastikleri 2017 Nokian Tyres hizmetinizde! sf. 11 Aramid Yanak Teknolojisi daha sağlam sf. 12 Lastik bakımı için faydalı ipuçları sf. 18 Tam zamanında durdurur. Doğanın çetin şartlarının günlük yaşama

Detaylı

PCR-4x4-lVr. Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ

PCR-4x4-lVr. Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ PCR-4x4-lVr Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ 2016 Lastik teknolojisindeki gelişmelerden dolayı, bu katalog içeriğinde haber vermeksizin değişiklik yapılabilir. Baskı hatalarından kaynaklanan yanlışlıklardan

Detaylı

Kış Lastikleri Aramid Yanak Teknolojisi. Karlı yol şampiyonları. Yeni Nokian WR A4. sf. 2 sf. 4 sf. 12

Kış Lastikleri Aramid Yanak Teknolojisi. Karlı yol şampiyonları. Yeni Nokian WR A4. sf. 2 sf. 4 sf. 12 Kış Lastikleri 2016 Karlı yol şampiyonları Yeni Nokian WR A4 Aramid Yanak Teknolojisi Hakkapeliitta lastiklerinin 80 yılı maksimum yol tutuşu ve konfor daha fazla dayanıklılık sf. 2 sf. 4 sf. 12 Kuzeyden

Detaylı

Meydan Okumaya Hazır.

Meydan Okumaya Hazır. az Lastikleri Matador Meydan Okumaya azır. MP47 ectorra 3 Matador B MP7 Izzarda A/ MP8 onquerra MPS330 Maxilla ağmur yağabilir. Ama suda kızaklama kaderiniz değil batlar 13 Lastiklerinizi 3 mm de değiştirin.

Detaylı

Nokian zline. Zor Koşulların Uzmanı. Zor koşulların uzmanından maksimum güvenlik

Nokian zline. Zor Koşulların Uzmanı. Zor koşulların uzmanından maksimum güvenlik 2015 yaz lastikleri Nokian zline Zor Koşulların Uzmanı Zor koşulların uzmanından maksimum güvenlik Nokian Lastikleri, geniş ürün yelpazesiyle size en uygun, güvenilir ve sağlam yaz lastiği modellerini

Detaylı

Yaz Lastikleri 2013. www.lastiknokian.com

Yaz Lastikleri 2013. www.lastiknokian.com Yaz Lastikleri 2013 www.lastiknokian.com Zorlu koşulların uzmanından güvenlik. Nokian Lastikleri zorlu koşullara uygun lastik üretmede 75 yıllık deneyime sahiptir. Kuzeyin değişen sürüş koşulları, bize

Detaylı

ÜRÜN YELPAZESİİ. Ticari Araç Lastikleri RUNNER, EURO, ATHLET, SNOW. Semperit. Bir Continental markasıdır.

ÜRÜN YELPAZESİİ. Ticari Araç Lastikleri RUNNER, EURO, ATHLET, SNOW. Semperit. Bir Continental markasıdır. ÜRÜN YELPAZEİİ Ticari Araç Lastikleri RUNNER, EURO, ATHLET, NOW emperit. Bir Continental markasıdır. Kilometre canavarı RUNNER serisi standartları belirliyor. Şehirlerarası ve uzun mesafe sürüşleri için

Detaylı

Yolun sonuna kadar git

Yolun sonuna kadar git Yaz lastikleri 2016 Yolun sonuna kadar git Tüm zorlukları aş Kuzeyliyiz biz. En zorlu şartları bilir, üstesinden geliriz. Olağanüstü zorlukların, hızlı düşünme, amansız mücadele ruhu ve işbirliği yeteneği

Detaylı

Michelin Retread Technologies

Michelin Retread Technologies BÖLGESEL ŞIMACILIK Michelin Retread Technologies MULTIWAY D M+S ÇOK AMAÇLI BİR ÇÖZÜM MÜKEMMEL KAVRAMA VE YOL TUTUŞ Özel «MICHELIN» sırt deseni sağlar. «MICHELIN» patentli teknolojisi sayesinde kullanım

Detaylı

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr 60J Kinesis Enerjiden doğan güç! www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr Satış ve Pazarlama Kısıklı Caddesi Şehit Teğmen İsmail Moray Sokak No: 2/1 Altunizade 34662 İstanbul T: (0262) 544 35 00 F: (0262)

Detaylı

TIRES designed in TAIWAN. 5 Şubat 2013 Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi

TIRES designed in TAIWAN. 5 Şubat 2013 Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi TIRES designed in TAIWAN 5 Şubat 2013 Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi Ohio USA Yuan Lin, Taiwan, Kunshan, Shenzen P.R.C. Vietnam merkezli sekiz üretim tesisi ile dünyanın tüm kıtalarına binek, haf

Detaylı

Ekonomik Kamyon ve Otobüs Lastikleri

Ekonomik Kamyon ve Otobüs Lastikleri Ekonomik Kamyon ve Otobüs Lastikleri Ön aks lastikleri Ön aks lastikleri Kamyonlar için lastik etiketi Yeni mevzuat, ticari işletmelere lastik seçiminde yardım ediyor. 1 Kasım 2012 itibarı ile geçerli

Detaylı

KIŞ LASTIKLERI KATALOĞU 2010

KIŞ LASTIKLERI KATALOĞU 2010 YOKOHAMA lastikleri test edilmiş ve Adac tarafından tescil edilmiştir.* Avrupa'nın önde gelen Otomobil Derneğidir. Dernek sürücülerin çıkarlarını gözetiyor ve kampanyalarla yol güvenliğini üstleniyor.

Detaylı

YAZ, DÖRT MEVSİM VE KIŞ LASTİKLERİ 2016/17

YAZ, DÖRT MEVSİM VE KIŞ LASTİKLERİ 2016/17 YAZ, DÖRT MEVSİM VE KIŞ LASTİKLERİ 2016/17 BİNEK OTOMOBİL VE VAN SPORTİF. GÜÇLÜ. GÜVENLİ! Viking. Bir Continental markasıdır. SPORTİF. GÜÇLÜ. GÜVENLİ! YAZ LASTİKLERİ 2016/17 VIKING, Almanya'da geliştirilip

Detaylı

Yaz lastikleri Mika Häkkinen - Nokian Tyres marka elçisi sf. 9. Benim için en iyi yaz lastiği hangisi? sf. 16

Yaz lastikleri Mika Häkkinen - Nokian Tyres marka elçisi sf. 9. Benim için en iyi yaz lastiği hangisi? sf. 16 Yaz lastikleri 2017 Mika Häkkinen - Nokian Tyres marka elçisi sf. 9 Benim için en iyi yaz lastiği hangisi? sf. 16 Lastik bakımı için faydalı ipuçları sf. 22 www.nokianlastik.com Tam zamanında durdurur

Detaylı

Michelin Retread Technologies

Michelin Retread Technologies BÖLGESEL ŞIMACILIK Michelin Retread Technologies MULTIWAY D M+S ÇOK AMAÇLI BİR ÇÖZÜM MÜKEMMEL KAVRAMA VE YOL TUTUŞ Özel «MICHELIN» sırt deseni sağlar. «MICHELIN» patentli teknolojisi sayesinde kullanım

Detaylı

Römorklar MICHELIN CARGOXBIB HIGH FLOTATION MICHELIN CARGOXBIB HEAVY DUTY MICHELIN CARGOXBIB MICHELIN XS

Römorklar MICHELIN CARGOXBIB HIGH FLOTATION MICHELIN CARGOXBIB HEAVY DUTY MICHELIN CARGOXBIB MICHELIN XS Römorklar MICHELIN HIGH FLOTATION MICHELIN HEAVY DUTY MICHELIN MICHELIN XS Römorklar Toprak üzerinde daha az etkisi olan yükler için düşük basınçlı römork lastiği YENİ MICHELIN HIGH FLOTATION HOMOJEN VE

Detaylı

LASSA OTOBÜS KAMYON LASTİKLERİ KATALOĞU

LASSA OTOBÜS KAMYON LASTİKLERİ KATALOĞU 2015 LASSA OTOBÜS KAMYON LASTİKLERİ KATALOĞU TBR SEGMENT Uzun Mesafe Bölgesel İnşaat Hafriyat Yol Dışı Otobüs Şehir içi Tam Çelik 17.5 Jant AVRUPA AVRUPA HARİCİ YURT İÇİ NORMAL YÜK AĞIR %1-5 YOL DIŞI %5-35

Detaylı

BİNEK 4X4/SUV HAFİF TİCARİ LASTİKLERİ

BİNEK 4X4/SUV HAFİF TİCARİ LASTİKLERİ BİNEK 4X4/SUV AFİF İCAİ LASİKLEİ Performans Lastikleri Binek Lastikleri S330 olero S532 Novaro S542 Naturen S552 Novaro S562 Naturen S730 Ultra Sport S740 Ultra Sport S750 Ultra Sport S760 Ultra Sport

Detaylı

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw SD130 Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw Santrifüj gücü Yüksek santrifüj gücü ile yüksek silindir ağırlığının birleşimi, mükemmel sıkıştırmayı kolaylaştırır ve malzeme hedef derinliğine daha az geçişte

Detaylı

2017 Zİraİ LASTİKLER

2017 Zİraİ LASTİKLER Zİraİ LASTİKLER 2017 Petlas, 1976 yılında kuruldu. 2005 yılında üretimini Türk sanayisinin köklü kuruluşlarından AKO bünyesinde sürdürmeye başladı. Petlas artık 2 milyon metrekarelik alan üzerinde yer

Detaylı

TBR KAMYON-OTOBÜS LASTİKLERİ

TBR KAMYON-OTOBÜS LASTİKLERİ TBR KAMYON-OTOBÜS LASTİKLERİ 2016 ÜRÜNLERİMİZ RH 100 SH 100 SH 110 SH 105 SC 700 RC 700 NZ 300 NC 700 NZ 305 NH 100 Lastik teknolojisindeki gelişmelerden dolayı, bu katalog içeriğinde haber vermeksizin

Detaylı

Değerli İş Ortağımız,

Değerli İş Ortağımız, Değerli İş Ortağımız, Biliyoruz ki Lider olmak sağlam bir başlangıç ister. İşte bundan hareketle Lassa olarak yeni yıla yepyeni ürünlerle sağlam bir başlangıç yapıyoruz. Biliyoruz ki Lider olmak yenilik

Detaylı

KIŞ LASTİKLERİ KATALOĞU

KIŞ LASTİKLERİ KATALOĞU pirelli.com.tr KIŞ LASTİKLERİ KATALOĞU OTO, SUV (4x4) VE HAFİF TİCARİ (VAN) 2014 2-Product Range_TR.indd 1 18.07.2014 14:56:07 YENİ WINTER SOTTOZERO 3: ZORLU KIŞ KOŞULLARINDA MÜKEMMEL PERFORMANS SERGİLER

Detaylı

Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın.

Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın. Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın. A, B, CLA-Serisi MB 5 Kollu Jant Jant: 17 inç (43,2 cm) / 7,5 J x 17 ET 52.5 Lastik: 225/45 R17 Pirelli (ROF) Renk:

Detaylı

YAZ 4 MEVSİM KIŞ. Binek ST760 ST750 ST330 ST542 ST532 ST730 ST562. ST740 Ultra Sport ST552. W850 Ice Gripper. W810 Ice Gripper.

YAZ 4 MEVSİM KIŞ. Binek ST760 ST750 ST330 ST542 ST532 ST730 ST562. ST740 Ultra Sport ST552. W850 Ice Gripper. W810 Ice Gripper. ŞİRKET PROFİLİ Ürünleri Petlas Lastik Fabrikası bünyesinde üretilen Starmaxx ın ürün yelpazesinde her türlü kara taşıtı için dış ve iç lastik bulunmaktadır. Binek, hafif ticari, otobüs-kamyon, zirai, iş

Detaylı

Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın.

Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın. Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın. C-Serisi MB 5-kollu jant Jant: 17 inç (43,2 cm) / 7,5 J x 17 ET 47 Lastik: 225/45 R17 Michelin Renk: Sterling gümüşü

Detaylı

2,2 kw - 30 kw Vidalı kompresörler. İnsanlar. Tutku. Performans.

2,2 kw - 30 kw Vidalı kompresörler. İnsanlar. Tutku. Performans. 2,2 kw - 30 kw Vidalı kompresörler İnsanlar. Tutku. Performans. İnsanlar. Tutku. Performans. Siz ihtiyaçlarınızı belirleyin, 30kW altındaki yağ enjeksiyonlu vidalı kompresörler için kapsamlı teklifimizi

Detaylı

OTOBÜS KAMYON LASTİKLERİ KATALOĞU

OTOBÜS KAMYON LASTİKLERİ KATALOĞU 2015 OTOBÜS KAMYON LASTİKLERİ KATALOĞU TBR SEGMENT Uzun Mesafe Bölgesel İnşaat/Hafriyat Yol Dışı Otobüs Şehir içi Tam Çelik 17.5 Jant AVRUPA AVRUPA HARİCİ YURT İÇİ NORMAL YÜK AĞIR %5-35 %1-5 YOL DIŞI YÜK

Detaylı

Yaz Lastikleri. Otomobil, 4x4, Hafif Ticari ve Van Lastikleri 1 Mayıs 2016 Fiyat Listesi

Yaz Lastikleri. Otomobil, 4x4, Hafif Ticari ve Van Lastikleri 1 Mayıs 2016 Fiyat Listesi Yaz Lastikleri Otomobil, 4x4, Hafif Ticari ve Van Lastikleri 1 Mayıs 2016 Fiyat Listesi Lastik Etiketi Kasım 2012 itibariyle, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Türkiye de satılan tüm lastikler bu etiketi

Detaylı

Yaz Lastikleri Fiyat Listesi. Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Lastikleri 01 Ocak 2019

Yaz Lastikleri Fiyat Listesi. Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Lastikleri 01 Ocak 2019 Yaz Lastikleri Fiyat Listesi Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Lastikleri 01 Ocak 2019 Lastik Etiketi Lastik Etiketi Kasım 2012 itibariyle, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Türkiye de satılan tüm

Detaylı

Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Kış Lastikleri

Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Kış Lastikleri 01.08.2014 Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Kış Lastikleri Lastik Etiketi Lastik Etiketi Kasım 2012 itibariyle, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Türkiye de satılan tüm lastikler bu etiketi taşımak

Detaylı

Bandag, Ekonomik çözüm. Bandag Akıllı Seçim AYRICALIKLI EKONOMİK DOĞAL GÜVENİLİR T-COUNTRY 03/09

Bandag, Ekonomik çözüm. Bandag Akıllı Seçim AYRICALIKLI EKONOMİK DOĞAL GÜVENİLİR T-COUNTRY 03/09 Bandag, Ekonomik çözüm. Bandag Akıllı Seçim AYRICALIKLI EKONOMİK DOĞAL GÜVENİLİR T-COUNTRY 03/09 Ödün vermek yok! Bandag ürün yelpazesinde özel ihtiyaçlarınıza cevap veren bir ürün daima vardır. İleri

Detaylı

İŞ MAKİNASI VE KAMYON YOL DIŞI LASTİKLERİ

İŞ MAKİNASI VE KAMYON YOL DIŞI LASTİKLERİ İŞ MAKİNASI VE KAMYON YOL DIŞI LASTİKLERİ L-3/E-3 KAYA TİPİ (Radial) 17,5R25 / Yönsüz blok deseni yumuşak zeminlerde güçlü aşınma direnci ve yüksek çekiş sağlar. Lastik tekerlekli yükleyici, lastik tekerlekli

Detaylı

Goodyear Kaplama Fiyat Listesi *

Goodyear Kaplama Fiyat Listesi * Goodyear Kaplama Fiyat Listesi * Ocak 2014 www.goodyear.com.tr Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Büyükdere Caddesi Maslak İş Merkezi No: 37 Maslak 34398 İstanbul Telefon (212) 329 50 00 Faks (212) 276 62 25 www.goodyear.com.tr

Detaylı

Etiketlemede yer alan değerler sırasıyla Yakıt tasarrufu / Islak zeminde fren performansı ve Dış gürültü seviyesidir. Fiyat kolonu tavsiye edilen KDV

Etiketlemede yer alan değerler sırasıyla Yakıt tasarrufu / Islak zeminde fren performansı ve Dış gürültü seviyesidir. Fiyat kolonu tavsiye edilen KDV 1 NİSAN 2014 Etiketlemede yer alan değerler sırasıyla Yakıt tasarrufu / Islak zeminde fren performansı ve Dış gürültü seviyesidir. Etiketlemede yer alan değerler sırasıyla Yakıt tasarrufu / Islak zeminde

Detaylı

KAMYON VE OTOBÜS LASTİKLERİ

KAMYON VE OTOBÜS LASTİKLERİ KAMYON VE OTOBÜS LASTİKLERİ ÜRÜNLERİMİZ DH100 GH100 GH110 GH105 GC700 DC700 LZ300 LC700 LZ305 LH100 KAMYON OTOBÜS LASTİKLERİ DM 900 DM905 DM 910 GZ300 DZ 300 GUW 550 DUW550 GU 500 Yaz Kış DH100 DH100 Plus

Detaylı

DOLGU FORKLİFT LASTİKLERİ

DOLGU FORKLİFT LASTİKLERİ Dolgu Lastik Dünyasının Yeni Yıldızı DOLGU FORKLİFT LASTİKLERİ Mobil Presimiz ile Yerinde Pres Hizmeti Türkiye de Bir İlk.! Jantlı Gönderim mükemmele doğru... www.solidlas.com /Solidlas Otomotiv Maksimum

Detaylı

PCR-4x4-lVr. Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ

PCR-4x4-lVr. Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ PCR-4x4-lVr Bİnek-SUV-Hafİf Tİcarİ LASTİKLERİ 2017 Petlas, 1976 yılında kuruldu. 2005 yılında üretimini Türk Sanayii nin köklü kuruluşlarından AKO bünyesinde sürdürmeye başladı. Petlas artık 2 milyon

Detaylı

Kar Mücadelesi. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Kar Mücadelesi. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Kar Mücadelesi Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Yüzey Kaplaması Yüzey Dokusu Kaplamanın yüzeysel dokusu ve pürüzlülüğü hem sürüş konforunu hem de sürüş emniyetini belirler. Kaplama yeterince düzgün ama gerekli

Detaylı

Bölgesel İnşaat/Hafriyat Yol Dışı Otobüs

Bölgesel İnşaat/Hafriyat Yol Dışı Otobüs Ticari Ürünler Fiyat Listesi 01/05/2014 ÖN ÇEKER TREYLER Bölgesel İnşaat/Hafriyat Yol Dışı Otobüs : Tavsiye edilen AVRUPA NORMAL AĞIR %5-35 AVRUPA YURT İÇİ %1-5 YOL DIŞI : Kullanılabilir HARİCİ YÜK YÜK

Detaylı

...Turboşarj uzmanı Holset

...Turboşarj uzmanı Holset Holset Turboşarj ...Turboşarj uzmanı Holset Holset Turboşarj Holset Turboşarjlar, dünyanın dört bir yanında turbo makine ve hava işleme konularında mükemmelligi simgelemektedir. Cummins Turbo Technologies

Detaylı

CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Teknik Özellikler

CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Teknik Özellikler CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Teknik Özellikler Manuel Transpalet 2,5 (1,0) ton Manuel Transpalet Manuel transpalet malzeme istiflemede hiç şüphesiz en temel ve gerekli araçtır. On yıl

Detaylı

Traktör Ön Lastikleri TR-20 TR-25 TR-300 TR-35 TR-40 TR-50. Traktör Arka Lastikleri TR-330. Radyal Traktör Lastikleri TR-110 TR-120 TR-130 TR-140

Traktör Ön Lastikleri TR-20 TR-25 TR-300 TR-35 TR-40 TR-50. Traktör Arka Lastikleri TR-330. Radyal Traktör Lastikleri TR-110 TR-120 TR-130 TR-140 Traktör Ön Lastikleri TR-20 TR-25 TR-30 TR-35 TR-40 TR-50 TR-55 TR-60 Traktör Arka Lastikleri TR-60 TR-65 TR-300 TR-330 Radyal Traktör Lastikleri TR-110 TR-120 TR-130 TR-140 Römork Lastikleri SM-160 SM-200

Detaylı

Teleskopik Yükleyiciler

Teleskopik Yükleyiciler Teleskopik Yükleyiciler MERLO Üretim Tesisi 1964 Yılı 300.000 m 2 MERLO Kuruluş Tarihi Fabrika Çalışma Alanı 1.100 Kişi Fabrika Personeli 600 Adet Tüm Dünyadaki Satış Noktası 2 3 Kale Makina - Türkiye

Detaylı

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ PARS 8X8 32 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ TEMEL ÖZELLİKLER Şoför/Komutan için mevcut durum bilgisi sağlayan önde ve arkada iki adet termal ve CCD gündüz kameraları Tüm tekerleklerden direksiyon kontrolü

Detaylı

Bayi Geliştirme ve Eğitim Müdürlüğü TEMEL LASTİK BİLGİLERİ

Bayi Geliştirme ve Eğitim Müdürlüğü TEMEL LASTİK BİLGİLERİ TEMEL LASTİK BİLGİLERİ Lastik; kauçuk, kord bezi ve çelik teller ile çeşitli kimyasal maddelerin birleşiminden oluşan ve aracın yol ile temasını sağlayan tek ve en önemli parçasıdır. Lastiğin Görevi ;

Detaylı

( 2011/2 )YAZ LASTİKLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK ARAÇ LASTİKLERİ ÜRÜN KODU EBAT DESEN KDV DAHİL FİYAT(TL)

( 2011/2 )YAZ LASTİKLERİ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK ARAÇ LASTİKLERİ ÜRÜN KODU EBAT DESEN KDV DAHİL FİYAT(TL) 70 SERİ 13 INC T430002 155 70 R 13 75 T Nokian i3 93,00 T430000 165 70 R 13 79 T Nokian i3 93,00 T430004 175 70 R 13 82 T Nokian i3 104,00 70 SERİ 14 INC T430023 165 70 R 14 81 T Nokian i3 115,00 T430005

Detaylı

XDY4 M+S XDY3 M+S XZY2 M+S. Motor. Motor. Çok pozisyonlu

XDY4 M+S XDY3 M+S XZY2 M+S. Motor. Motor. Çok pozisyonlu STABİLİZE YOL KOŞULLARINDA TAŞIMACILIK Motor XDY4 M+S AŞINMAYA VE YIRTILMALARA KARŞI DIRENÇ Omuzdaki açılı sırt blokları ile birleştirilen kompakt merkezi sırt blokları hem darbelere hemde kopma ve yırtılmalara

Detaylı

ARACIN YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIĞI

ARACIN YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIĞI ARACIN YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIĞI 1) Araca her binildiğinde aşağıdakilerden hangisi kontrol edilir? A) Lastikler B) Hava filtresinin temizliğine, C) Polen filtresinin temizliğine, D) Yağ filtresinin temizliğine

Detaylı

Kar Mücadelesi-Siperler. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Kar Mücadelesi-Siperler. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Kar Mücadelesi-Siperler Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Yüzey Kaplaması Yüzey Dokusu Kaplamanın yüzeysel dokusu ve pürüzlülüğü hem sürüş konforunu hem de sürüş emniyetini belirler. Kaplama yeterince düzgün ama

Detaylı

Karda Otomobil Nasıl Kullanılmalı Kış Ayları için Otomobil Ayarları

Karda Otomobil Nasıl Kullanılmalı Kış Ayları için Otomobil Ayarları Karda Otomobil Nasıl Kullanılmalı Kış Ayları için Otomobil Ayarları Karlı havalarda prensip Yumuşak düşün, yumuşak davran olmalı. Gaz pedalına aniden basma ktan ya da bırakmaktan, sert direksiyon hareketlerinden

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON 2012 DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK 134 g/km Benzin 140PS/103kW@6000rpm 200Nm@1850rpm DONANIM Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir

Detaylı

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası Güvenli En son ve yüksek güvenlik seviyesine sahip güvenlik standartlarına uygunluk. Kolay Kullanım Alüminyum şanzıman kutuları sayesinde hafif ve kolay kullanım. Yüksek Kalite Kaliteli hammaddeler ile

Detaylı

Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Yaz Lastikleri. Fiyat Listesi

Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Yaz Lastikleri. Fiyat Listesi Otomobil, 4x4, Hafif Ticari Araç ve Van Yaz Lastikleri Fiyat Listesi 01.05.2016 Lastik Etiketi Kasım 2012 itibariyle, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Türkiye de satılan tüm lastikler bu etiketi taşımak

Detaylı

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli Bor Strong Nano Teknoloji Ürünü Dizel LPG Benzinli 1 2 Bor Strong Bor Nano Teknoloji Strong Ürünü Nano Teknoloji Ürünü 3 4 ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve ISO/IEC 17025 kalite standartlarında ar-ge,

Detaylı

MaxiFoam. classicrange. Dikişsiz Naylon Astar üzerinde Nitril Köpük Kaplama. Yağlı ve kirli koşullarda genel amaçlı işleme için tasarlanmıştır.

MaxiFoam. classicrange. Dikişsiz Naylon Astar üzerinde Nitril Köpük Kaplama. Yağlı ve kirli koşullarda genel amaçlı işleme için tasarlanmıştır. MaxiFoam Dikişsiz Naylon Astar üzerinde Nitril Köpük Kaplama. Yağlı ve kirli koşullarda genel amaçlı işleme için tasarlanmıştır. MaxiFoam : bir gerilmiş 15 gauge naylon dikişsiz astar üzerinde nitril köpük

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4993 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 VF7AAFHZ0D8390076 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Traktörler MICHELIN AGRIBIB MICHELIN YIELDBIB MICHELIN OMNIBIB MICHELIN MULTIBIB MICHELIN XEOBIB MICHELIN MACHXBIB MICHELIN AXIOBIB

Traktörler MICHELIN AGRIBIB MICHELIN YIELDBIB MICHELIN OMNIBIB MICHELIN MULTIBIB MICHELIN XEOBIB MICHELIN MACHXBIB MICHELIN AXIOBIB MICHELIN MICHELIN YIELDBIB MICHELIN OMNIBIB MICHELIN MULTIBIB MICHELIN XEOBIB MICHELIN MACHXBIB MICHELIN AXIOBIB Kullanım ömrü boyunca yüksek performans seviyeleri ve iki yıl fazladan kullanım MICHELIN

Detaylı

PETLAS KIŞ LASTİKLERİ

PETLAS KIŞ LASTİKLERİ KIŞ LASTİKLERİ PETLAS KIŞ LASTİKLERİ İÇERİK Kış Lastiği Yasal Düzenleme Araç Satış Adetleri Çok Satılan Binek Araç Modelleri ve Lastik Ölçüleri Çok Satılan Suv Araç Modelleri ve Lastik Ölçüleri Çok Satılan

Detaylı

RAKİPLERİNDEN DAHA İYİ AĞIR İŞ TİPİ ÜRÜNLERİN TANITIMI

RAKİPLERİNDEN DAHA İYİ AĞIR İŞ TİPİ ÜRÜNLERİN TANITIMI RAKİPLERİNDEN DAHA İYİ Beklenmeyen arızalar, yoğun zaman kaybına ve yüksek maliyete sebep olur. İstenmeyen gecikmelerden kaçınmak için, yedek parçaların güvenilir ve sorunsuz performans sağlaması gereklidir.

Detaylı

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ Daha fazla esneklik sunan yükleyici Dar alan koşulları için özellikle bir şey gerekir: daha fazla esneklik. Wacker Neuson tekerlek yükleyicisi

Detaylı

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr

Elektrikli Araçlar. www.pilotcar.com.tr ELEKTRİKLİ ARAÇLAR Elektrikli Araçlar www.pilotcar.com.tr Yenilikçi bir gerçeklikle dinamik, sıradışı bir marka PC2 PC4 Piyasalardaki elektrikli araçlara yeni bir soluk... PILOTCAR, Pilot Taşıt Koltukları

Detaylı

ARAÇ LASTİKLERİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

ARAÇ LASTİKLERİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER ARAÇ LASTİKLERİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER Aracınızın yolla temasını sağlayan tek unsur olan lastiklerin önemi göz ardı edilmeyecek kadar büyüktür. Bu nedenledir ki sürüş güvenliği açısından lastikler

Detaylı

Hasat makineleri MICHELIN CEREXBIB MICHELIN MEGAXBIB

Hasat makineleri MICHELIN CEREXBIB MICHELIN MEGAXBIB MICHELIN CEREXBIB MICHELIN Geniş hasat makineleri için düşük basınçta yüksek yük kapasitesi MICHELIN CEREXBIB Daha az toprak sıkıştırma Verimlilik Artırılmış yük kapasitesi 120 100 80 60 20 Yük + 20% Yük

Detaylı

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Patentli alufer teknolojisi ile yüksek verim, düşük emisyon 1 CompactGas ın (1000-2800) avantajları Hoval CompactGas; konfor,ekonomi, güvenilirlik ve teknik

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-RPV19 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 WF0RXXGCDRCR73129 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 5. Soğutma Şekline Göre Hava soğutmalı motortar: Bu motorlarda, silindir yüzeylerindeki ince metal kanatçıklar vasıtasıyla ısı transferi yüzey alanı artırılır. Motor krank milinden hareket alan bir fan

Detaylı

Yaz Lastikleri

Yaz Lastikleri Yaz Lastikleri 01.05.2016 Lastik Etiketi Lastik Etiketi Kasım 2012 itibariyle, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Türkiye de satılan tüm lastikler bu etiketi taşımak zorunda. Yeni uygulama genel olarak, binek,

Detaylı

AIS Kış Lastikleri Bilgilendirme Sistemi GENEL BİLGİLENDİRME

AIS Kış Lastikleri Bilgilendirme Sistemi GENEL BİLGİLENDİRME AIS Kış Lastikleri Bilgilendirme Sistemi GENEL BİLGİLENDİRME Kış koşullarında ticari bir aracı sürmenin en önemli faktörlerinden biri çekiş gücünün yola aktardığı kuvvettir. Buna ek olarak aracın gerekli

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

SERİSİ. Standart Motopomplar WB20XT DRX WB30XT DRX

SERİSİ. Standart Motopomplar WB20XT DRX WB30XT DRX WB Honda 4 Zamanlı OHV (Üstten Supaplı) Motorlar 4 zamanlı ve çevre dostu OHV motorlara sahip WB serisi Honda motopomplar; kolay çalışma, rahat kullanım, bakım kolaylığı, düşük yakıt tüketimi, düşük ses

Detaylı

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler

WL20. Dar alanlarda çok yönlü. Özel Tekerlekli Yükleyiciler WL20 Özel Tekerlekli Yükleyiciler Dar alanlarda çok yönlü Wacker Neuson tekerlek yükleyici WL20 her yerde çalışmaya hazır, şeritlerin en darında bile. Sadece bununla kalmaz: Tekerlek yükleyici aynı zamanda

Detaylı

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DE LD R www.pirelli.com.tr HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U 2008 Hafif ticari araç geliflimi Hafif ticari araç kategorisi çok genifl yelpazedeki araçlar kapsamaktad r: Ticari

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 8 İkinci El Araç Ekspertizi 03-VN398 Eksper / imza Sayfa: 2 / 8 LVVDB24B29D036481 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi Güç (KW) Kapı Sayısı Renk BEYAZ

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-KN1023 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 VF7DD9HP0DJ667386 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

Alman teknolojisi ile kusursuz frenleme gücü. Continental Yaz Lastikleri Serisi.

Alman teknolojisi ile kusursuz frenleme gücü. Continental Yaz Lastikleri Serisi. Alman teknolojisi ile kusursuz frenleme gücü. Continental Yaz Lastikleri Serisi. SP09_Leaflet_TR.indd 1 8.01.009 11:17:51 Uhr Mükemmel Meister beim frenleme Bremsen kusursuz takım çalışmasından wird man

Detaylı

YERLİ OTOMOBİL PROJESİNDE SON NOKTA: ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

YERLİ OTOMOBİL PROJESİNDE SON NOKTA: ELEKTRİKLİ OTOMOBİL YERLİ OTOMOBİL PROJESİNDE SON NOKTA: ELEKTRİKLİ OTOMOBİL Melisa KORKMAZ Küreselleşen dünyada insan kendi yaşamını kolaylaştırmak amacıyla, ihtiyaçlarını karşılayacak birçok ürün icat etmiştir. İcat ettiği

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 6 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NC2574 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 6 NM432300006A24373 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

ARACIN YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIĞI

ARACIN YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIĞI ARACIN YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIĞI 1-) Lastik hava basıncı normalden fazla olursa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir? A-Yakıt tüketimi artar B-Enerji kaybı fazla olur C-Lastiklerin orta kısımları aşınır

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

LASSA İŞ MAKİNESİ LASTİKLERİ KATALOĞU

LASSA İŞ MAKİNESİ LASTİKLERİ KATALOĞU 2015 LASSA İŞ MAKİNESİ LASTİKLERİ KATALOĞU OTR SEGMENT LASSA LODER KAYA KAMYONU Loder Belden Kırmalı GREYDER EKSKAVATÖR BEKO LODER L2 L3 L4 L3/E3 E3 G2 EARTH GRIPPER EXC EG LODER Segment tanımı : Önlerinde

Detaylı

HRG SERİSİ. Kullanımı kolay, itmeli ve kendinden yürür modeller HRG 536 C6S DEA HRG 465 C3 PDE

HRG SERİSİ. Kullanımı kolay, itmeli ve kendinden yürür modeller HRG 536 C6S DEA HRG 465 C3 PDE HRG SERİSİ Honda Motor Kendini birçok alanda kanıtlamış düşük ses ve emisyon düzeylerine sahip 4 zamanlı motor; otomatik jikleye sahiptir, kolay çalışır ve düşük yakıt tüketimi sunar. Akıllı Bıçaklar Özel

Detaylı

Çevreci motorlar için 10 adım

Çevreci motorlar için 10 adım Otomobilleri Yeşil Yapın kampanyasının amacı, araçların çevreye verdiği zararları azaltmak ve sürücülerin çevreye daha duyarlı bir biçimde araç kullanmalarını teşvik etmektir. Çevreci motorlar için 10

Detaylı

LASTİK GENEL BİLGİ LASTİK NEDİR? Esneyerek şekil değiştirebilen basınçlı hava tankıdır. Araçla yol arasındaki tek bağlantıdır.

LASTİK GENEL BİLGİ LASTİK NEDİR? Esneyerek şekil değiştirebilen basınçlı hava tankıdır. Araçla yol arasındaki tek bağlantıdır. LASTİK GENEL BİLGİ LASTİK NEDİR? Esneyerek şekil değiştirebilen basınçlı hava tankıdır. Araçla yol arasındaki tek bağlantıdır. LASTİĞİN TARİHİ - 1807 Otomobilin İcadı - 1829 Charles Goodyear, Vulkanize

Detaylı

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Özet PGRT

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Özet PGRT Özet Özet Bu belgede, bir aracın yakıt tüketimini etkileyen faktörler özetlenip açıklanmaktadır. Bir aracın yakıt tüketimini etkileyen çeşitli faktörler vardır. Lastikler Ekonomik sürüş Araç durumu 03:60-02

Detaylı

DÜNYA İÇİN ÜRETİYOR, TÜRKİYE DE ÜRETİYOR!

DÜNYA İÇİN ÜRETİYOR, TÜRKİYE DE ÜRETİYOR! DÜNYA İÇİN ÜRETİYOR, TÜRKİYE DE ÜRETİYOR! 2014 KATALOG MOTOSİKLET - MOPED LASTİKLERİ Sayfa 08-15 NR-1 NR-9 NR-2 SPORTS (NR-SP) NR-14 NF-2 MB-79 NR-21 NF-25 AF-4 NR-47 NF-22 NR-25 NF-28 NR-30 MT-1 MS-1

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 9 İkinci El Araç Ekspertizi 34-JZ4988 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 9 VF7AAFHZ0D8389971 Araç Bilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil

Detaylı

İşaretler. 45 Seri 511131 215/45R20 LM32 95V XL * 1.100,0 1.075,0 1.047,5 1.000,0

İşaretler. 45 Seri 511131 215/45R20 LM32 95V XL * 1.100,0 1.075,0 1.047,5 1.000,0 1 OCAK 2016 KIŞ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Satış Kodu EBAT DESEN HIZ / YÜK 9 Taksit 6 Taksit 20" JANT 35 Seri 511947 295/35R20 LM32 105W XL M+S / SFM 1.260,0

Detaylı

01 Mayıs 2017 Fiyat Listesi

01 Mayıs 2017 Fiyat Listesi 01 Mayıs 2017 Fiyat Listesi Lastik Etiketi Kasım 2012 itibariyle, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Türkiye de satılan tüm lastikler bu etiketi taşımak zorunda. Yeni uygulama genel olarak, binek, SUV ve

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-012772 Sayfa: 1 / 10 İkinci El Araç Ekspertizi 34-TH9611 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-012772 Sayfa: 2 / 10 NM422300007180891 Araç Bilgileri

Detaylı