Elektronik Harp Sistem Yaz l mlar. Electronic Warfare System Software

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Elektronik Harp Sistem Yaz l mlar. Electronic Warfare System Software"

Transkript

1

2 Elektronik Harp Sistem Yaz l mlar MiKES, yüksek performansl hava, kara ve deniz platformlar n n kritik elektronik harp görevlerini yerine getirmesinde kullan lan aktif ve pasif elektronik harp sistemleri için elektronik harp sistem yaz l mlar n gelifltirmektedir. Sürekli dalga ve yüksek PRF sinyallerin oldu u yo un ortamlarda anl k tehdit alg lama Yaz l m programlanabilirli i Farkl görevler için çoklu Görev Veri Dosyas deste i Grafiksel Kullan c Arayüzü, pilot sesli ikazlar Uçufl hatt nda programlanabilirlik Aktif ve pasif sistemlerin tam entegrasyonu Pasif sistem, - Radar tehdit uyar s ve Elektronik Destek Tedbir fonksiyonlar, - Tehdit radarlar ve yay n kayna lar alg lama, analiz, tan mlama ve görüntüleme, - Elektronik Karfl Tedbir Sistemi ile entegre ve birlikte çal flabilirlik, - Karfl Tedbir At c s arayüzü ve kontrolü, - H zl karfl tedbir uygulamas için gerçek zamanl ifllem, - Kapsaml Cihaz çi Test (C T), - Veri kay t ve sonradan oynatma özelli i. Aktif Sistem, - Belirlenen sinyalin cinsine ve parametrelerine göre, - Elektronik Karfl Tedbir uygulamas, - Gürültü, transponder ve tekrarlay c kar flt r c dalga formlar, - Kapsaml Cihaz çi Test (BIT) ve kendi kendine kalibrasyon, - Platform üstü aviyonikler ve di er elektronik harp sistemleri ile arayüz ve birlikte çal flabilirlik sa lamaktad r. Electronic Warfare System Software MiKES develops Electronic Warfare System Software for Passive and Active Electronic Warfare Systems for high performance airborne, land base and naval platforms to perform critical electronic warfare missions. Simultaneous threat detection in dense environment with continuous wave (CW) and high PRF signals Software programmability Multiple MDF support for different missions Graphical User Interface, pilot/operator audio alerts Flight line programmability Various Operating System Support Composed of fully integrated active and passive systems Passive system provides: - Radar threat warning and Electronic Support Measures functions, - Detection, analysis, identification and display of threat radars and emitters, - Integrated and interoperability with Electronic Countermeasure system, - Interface with and control of countermeasure dispenser, - Real time processing to allow fast response time, - Comprehensive built-in-test, - Built in data record and playback capability. Active system provides: - Automated Electronic Countermeasure response, - Electronic Countermeasure (ECM) output based on type and parameters of detected signals, - Noise, transponder and repeater jamming waveforms, - Comprehensive built-in-test and self-calibration, - Interface and interoperability with on-board avionics and other Electronic Warfare systems.

3 GVDÜ Görev Veri Dosyas Üreteci GVDÜ yaz l m, operasyonel ihtiyaçlar do rultusunda Elektronik Harp Sistem Yaz l mlar n n programlanabilmesine imkan veren Görev Veri Dosyas (GVD)'n oluflturur. GVDÜ, bir görev s ras nda karfl lafl labilecek tüm yay n kayna ve radar verilerinin idamesini bir veri taban nda sa lar. Operatör, görev öncesi görev bilgisayar na veya analiz ifllemciye yüklenen veri taban ndan tehdit radar bilgisini setler halinde oluflturur. Platform ve arayüz bilgileri ile gösterge tercihleri gibi veriler de GVD'ye dahil edilebilir. Yetenekler: Görev Veri Dosyas, yay n kayna ve platform ortam n n oluflturulmas Raporlama Çoklu kullan c özellli i stemci-sunucu mimarisi Güvenlik ve kullan c yönetimi Oluflturulan görev veri dosyalar frekans, PRI, PW ve tehdit yay n kayna modlar n n tarama elektronik de iflkenlerini içerir. Grafiksel Kullan c Arayüzü, operatörün tehdit veritaban n kolay idamesine imkan veren bir flekilde tasarlanm flt r. GVDÜ tehdit veritaban n n grafiksel kullan c arayüzünde tehdit tabanl tan mlama kullan lmaktad r. Her tehditin çeflitli yay n kaynaklar mevcuttur ve her bir yay n kayna belirli yay n kaynak modlar yla tan mlanmaktad r. MDFG Mission Data File Generator MDFG software generates MDF (Mission Data File) which enables programming of the EW System Software in accordance with the operational needs. MDFG provides the maintenance of the data of all known emitters or radars that could be encountered during a mission, in a database. Operator creates sets of threat radar information from database into binary files that are loaded to mission computer or analysis processor prior to mission. Other data like platform and interface information, display preferences etc. may also be included into the MDF. Capabilities: Platform Environment maintenance Emitter Library maintenance Mission Data File maintenance Report Generation Multi-user functionality Client-server architecture Security and user management Generated MDF files contain frequency, PRI, PW and scan electronic parameters of threat emitter modes. Graphical User Interface is designed to enable the operator to maintain the threat library easily. Threat based definition is used in the graphical user interface of MDFG threat database. Each threat has emitters and each emitter is defined by emitter modes.

4 GSVA Görev Sonras Veri Analizi Elektronik Harp Sistemleri, görev sonras nda analiz yapmak üzere radar tehditlerinin ve ortamdaki yay n kaynaklar n elektronik verilerini kaydeder. Oldukça zor bir görev olan kaydedilmifl görev verilerinden bilgi ç kartmak ifli, GSVA taraf ndan kolayl kla gerçeklefltirilebilmektedir. Ayr ca, GSVA, otomatik olarak yakalanmam fl yay n karakterlerini araflt rmak için kay t edilmifl verinin daha detayl analizini yapma kabiliyetine de sahiptir. GSVA, yer-görev analiz operatörüne üç temel fonksiyon sunar: Tablosal görüntüleme Grafiksel görüntüleme/analiz Görev s ras nda kaydedilen verilerin raporlanmas Bilinmeyen yay nlar n ve otomatik tan nanlar d fl nda kalan veriler için tekrar formatlanabilir, filtrelenebilir ve analiz edilebilir olan kay tl ham verinin, görüntülenmesi/analizi için çeflitli çizim ve grafiksel analiz seçenekleri mevcuttur. GSVA iste e ba l kay t özelli ine sahiptir. Modüler yap da tasarlanm fl ve uygulanm flt r. Görev kayd yapan her sistem için iste e göre düzenlenebilir. Sistem do rulama, analiz, operatör e itimi ve elektronik istihbarat amaçl kullan labilir. Yüksek bir ifllemci gücüne ihtiyaç duymad ndan, standart bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar ile çal flabilmektedir. PMDA Post Mission Data Analysis Electronic Warfare Systems record the electronic data of threat radars, emitters in the environment for later analysis. Extracting intelligence from recorded data of mission is a crucial task and it is accomplished by PMDA effectively. Moreover, PMDA has the capability for further detailed analysis of recorded data to search for emission characteristics that are not captured automatically. PMDA provides three main functional uses to the ground mission-analysis operator: Tabular display Graphical display / analysis Generating reports of the recorded data during the mission Several plot/graphical analysis options are available for display/analysis purposes on the recorded raw data. PMDA has optional recording capability. PMDA is designed and implemented to have a modular structure and can be customized for any system that has mission recording. PMDA may be used for system verification, analysis, operator training and Electronic Intelligence purposes. PMDA requires low-processing power so that it can be installed on a basic laptop or a standard stand-alone PC.

5 HY/GY Haf za Yükleyici/Geri Yükleyici MiKES, kullan c isteklerine uygun mobil teçhizatlar üretmek amac yla, tafl nabilir ekipmanlar için çeflitli mobil uygulamalar gelifltirmektedir. Platform üstündeki görev teçhizat na/teçhizat ndan afla da s ralanan verileri çift yönlü transfer etmek için kullan lan bir saha programlay c araçt r. - Elektronik Harp sistem yaz l m - Görev Veri Dosyas - Kay tl görev verileri - Ar za listesi - Di er bilgiler (ses, vb) Yaz l m, kullan m kolayl sa layan standart Windows Forms Controls kullan larak gerçeklefltirilmifltir. Çeflitli mobil iflletim sistemleri: Windows CE.NET ve Windows Mobile TM Örnek arayüzler: RS-232 Serial, 10/100 Mbit Ethernet, USB Sunucu/ stemci, PCMCIA MLU Memory Loader Unloader MiKES develops mobile applications for rugged handheld equipments to create customized mobile devices. MLU is field programmer tool that is used to transfer following data to/from the mission equipment installed on the platform. - EW System Software - MDF (Mission Data File) - Recorded Mission Data - Failure List - Other Information (Audio etc) The software is designed using standard Windows Forms Controls that enable ease of use. Various Mobile Operating Systems: Windows CE.NET and Windows Mobile Sample Interfaces: RS-232 serial, 10/100 Mbit Ethernet, USB Host/Client, PCMCIA AS Aviyonik Simülatörü Platformun aviyonik arayüzlerinin simülasyonunu sa lar. Aviyonik Simülatör taraf ndan seyrüsefer alt sistemi, R A, L A, F A, at m sistemi gibi çeflitli d fl aviyoniklerin simülasyonu yap labilir. Di er sistemlerle arayüz için MIL-STD1553, RS-422 gibi iletiflim protokolleri kullan l r. Yetenekleri: Arayüze sahip sistemlerin mesajlar n n simülasyonu ve test alt ndaki sistemin reaksiyonunun gösterilmesi Belirlenmifl seyrüsefer senaryolar n n simülasyonu ve test alt ndaki sisteme seyrüsefer verilerinin transferi Sistem durumunun (operasyon modu, hatalar, sistem kritik verileri ve her çeflit izlenen veri, vb) görüntülenmesi Arayüz kontrol (mod de iflimi, bafllang ç testleri, vb) seçenekleri AS ve test alt ndaki sistem aras ndaki (filtreleme seçenekleri mevcut olan) mesajlaflmay ve tutulan kay t mesajlar n n gösterilmesi Test alt ndaki sistemin davran fl ve performans n test etmek için kullan lan tüm arayüzler ve kontrolleri kapsayan senaryolar AS Avionics Simulator Avionics Simulator (AS) simulates the avionics interfaces of a platform. Various external avionics can be simulated by AS such as: Navigation Subsystem, RWR, LWR, MWS, Dispenser Systems, etc. AS uses bus and serial line protocols, such as MIL-STD-1553, RS-422 to interface with other systems. Capabilities: Simulation of interfacing systems' messages and display response of system under test Simulation of specified navigation scenarios and transfer of navigation data to system under test Display of system status (mode of operation, faults, system critical data and any monitoring data) MMI Control (change of modes, initiating tests etc.) options Display of messaging between AS & system under test (filtering options available) and logging messages Create / Save / Run scenarios involving all simulated interfaces and controls for testing the system under test's behavior and performance

6 SEHOS Say sal Elektronik Harp Ortam Simülatörü Harekat ortam ndaki platformdan yay lan sinyalleri alan al c sistem ve elektronik harp ortam n n simülasyonunu gerçeklefltirir. SEHOS, ham veri üreterek, sinyal iflleyicisine gönderir. Parametrik ve modüler bir yap ya sahip olan Say sal Elektronik Harp Ortam Simülatörü, Elektronik Harp sistemleri gelifltirme, test, analiz ve operatör e itiminde kullan labilir. SEHOS'nün tüm bu aflamalarda, bir RF simülatörüne ve sistem RF ön kat na duyulan ihtiyac ortadan kald rmas, kullan c ya maliyet ve zaman etkin bir çözüm sunar. Yetenekler: Elektronik Harp Ortam Simülasyonu - Güzergah veritaban oluflturma - Platform/Yay n kayna veritaban - Senaryo yaratma - Mobil platform tan m - Platformdaki yay n kayna tan m - Yay n kayna modu tan m - RF türü tan m - Tarama türü tan m - Darbe geniflli i/modülasyon türü tan m Görev Hava Platformu simülasyonu - Hava platformu almaç anten tan m - Sistem ve almaç de iflkenleri tan m - Almaç ve kontrolör simülasyonu Seyrüsefer verisi üretimi - Seyrüsefer veri simülasyonu kart entegrasyonu Ham veri üretimi - Karmafl k geometrik hesaplamalar - Diferansiyel gelifl zaman hesaplanmas - Darbe genli i ve kayb n hesaplanmas - Atmosferik kayb n hesaplanmas - Gelifl yönü ve aç s n n hesaplanmas - Görüfl alan ve darbe modülasyonunun hesaplanmas - Sürekli dalga için sinyal üretimi - Operatörün talep etti i analizler Uygulama ve senaryo yönetimi - Kullan c hesab yönetimi - Kullan c rolü tan m - Senaryo Listeleme/Filtreleme - Senaryonun do rulu unu kontrol etme - Senaryo Kopyalama/Saklama - Senaryo alma/gönderme - Ham veri dosyas n Açma/ nceleme - Tekli yay n kayna modu elektronik de iflkenleri önizleme DEWES Digital EW Environment Simulator DEWES simulates electronic warfare environment and a receiver system of which hardware and software components receive the emissions from emitters of platforms in the environment. DEWES creates raw data (list of PDWs - Pulse Descriptor Word) and sends it to signal processor. DEWES, having a parametric and modular structure, can be used in development, test, analysis and operator training of Electronic Warfare systems. In these phases, DEWES eliminates the need for an RF stimulator and RF front-end of the system that provides cost and schedule effective solutions. Capabilities: Simulates Electronic Warfare Environment - Route Library Maintenance - Platform / Emitter Library - Scenario Creation - Mobile Platform Definition - Emitter on Platform Definition - Emitter Mode Definition - RF Type Definition - Scan Type Definition - PRI Type Definition - PW / MOP Type Definition Simulates Mission Aircraft (A/C) - A/C Receiver Antenna Definition - System & Receiver Parameters Definition - Receiver & Controller Simulation Navigation Data Generation - Navigation Data Simulation Card Integration Raw Data Generation - Complex Geometric Calculations - DTOA Calculation - Pulse Amplitude & Loss Calculation - Atmospheric Loss Calculation - DOA & AOA Calculation - FOV Calculation - MOP Calculation - Signal Generation for CW - Operator Requested Analysis Application & Scenario Management - User Account Management - User Role Definition - List & Filter Scenarios - Copy & Save Scenario - Check Scenario Correctness - Import & Export Scenario - Open / Examine Raw Data File - Preview Single Emitter Mode Electronic Parameters

Engineering Activities. Mühendislik Aktiviteleri. EW Applications. EH Uygulamalar

Engineering Activities. Mühendislik Aktiviteleri. EW Applications. EH Uygulamalar Requirements REQUIREMENTS ANALYSIS SYSTEM ANALYSIS FUNCTIONAL ANALYSIS DESIGN LOOP VERIFICATION LOOP SYNTHESIS SYSTEMS ENGINEERING PROCESSES DESIGN SPECS Mühendislik Aktiviteleri Gereksinimlerin Oluflturulmas

Detaylı

Inventory of LCPs in Turkey LCP Database explained and explored

Inventory of LCPs in Turkey LCP Database explained and explored Inventory of LCPs in Turkey LCP Database explained and explored Hakan Hatipoglu Antalya, 9 October 2015 Requirements and specifications (TOR) Web based database application that will: Support Inventory

Detaylı

TÜBİTAK 1512 Hava Trafik Yönetim Sistemi CPT. PİLOT SERGUN ÖZMEN SYSTEM DESİGN & SOLUTİON ARCHİTECT

TÜBİTAK 1512 Hava Trafik Yönetim Sistemi CPT. PİLOT SERGUN ÖZMEN SYSTEM DESİGN & SOLUTİON ARCHİTECT TÜBİTAK 1512 Hava Trafik Yönetim Sistemi CPT. PİLOT SERGUN ÖZMEN SYSTEM DESİGN & SOLUTİON ARCHİTECT HACACILIK SERVİS HİZMETLERİ KONSEPTİ Airport Enroute ATS Oceanic, remote, Polar OPERATIONAL SERVICES

Detaylı

Y-0048. Fiber Optik Haberleşme Eğitim Seti Fiber Optic Communication Training Set

Y-0048. Fiber Optik Haberleşme Eğitim Seti Fiber Optic Communication Training Set Genel Özellikler General Specifications temel fiber optik modülasyon ve demodülasyon uygulamaların yapılabilmesi amacıyla tasarlanmış Ana Ünite ve 9 adet Uygulama Modülünden oluşmaktadır. Ana ünite üzerinde

Detaylı

Sistem Programlama. (*)Dersimizin amaçları Kullanılan programlama dili: C. Giriş/Cıkış( I/O) Sürücülerinin programlaması

Sistem Programlama. (*)Dersimizin amaçları Kullanılan programlama dili: C. Giriş/Cıkış( I/O) Sürücülerinin programlaması Sistem Programlama Sistem programlama bilgisayar mühendisliğinin bir alanı olup karmaşık sistemlerin ve bu sistemlerin parçalarının ile ilgilenir. İşletim Sistemlerinin Programlaması Giriş/Cıkış( I/O)

Detaylı

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat?

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat? Yedi Karat Kullanım Klavuzu Yedi Karat nedir? Karat, fiziksel dünya ile iletişim ve etkileşim kurulabilmesini sağlayan, elektronik prototip geliştirme kartıdır. Karat, tek başına çalışabilen interaktif

Detaylı

ÖNEMLİ NOT 1. Ürün açıklamaları İngilizcedir. GOOGLE TRANSLATE ile tercüme edebilirsiniz. 2. Ödeme için kullanılacak hesap numarası : ZİRAAT BANKASI

ÖNEMLİ NOT 1. Ürün açıklamaları İngilizcedir. GOOGLE TRANSLATE ile tercüme edebilirsiniz. 2. Ödeme için kullanılacak hesap numarası : ZİRAAT BANKASI ÖNEMLİ NOT 1. Ürün açıklamaları İngilizcedir. GOOGLE TRANSLATE ile tercüme edebilirsiniz. 2. Ödeme için kullanılacak hesap numarası : ZİRAAT BANKASI AKÇAKOCA DÜZCE ŞUBESİ HESAP NO : 0318-62940443-5001

Detaylı

Turkish Vessel Monitoring System. Turkish VMS

Turkish Vessel Monitoring System. Turkish VMS Turkish Vessel Monitoring System BSGM Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Balıkçılık Müdürlüğü ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri İstatistik Daire Başkanlığı ve Bilgi Sistemleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) 1.SINIF /1.YARIYIL* 1 COM101 COMPUTER PROGRAMMING I - - 4 2 6 5 9 2 COM113 INTRODUCTION TO COMPUTER SCIENCE - - 3 0 3 3 5 3 PHY0101 PHYSICS I - - 3 0 3

Detaylı

Dosya(FILE) araç çubuğu

Dosya(FILE) araç çubuğu Dosya(FILE) araç çubuğu NEW DESİGN, Yeni çalışma sayfası açmayı sağlar. OPEN DESIGN, Yüklü ve/veya önceki çalışmaları açar. SAVE current DESIGN, Geçerli çalışmayı kaydetmeyi sağlar. IMPORT SECTION, Mevcut

Detaylı

Sınavında sık yapılan temel hatalar:

Sınavında sık yapılan temel hatalar: Sınavında sık yapılan temel hatalar: 1) İsim tamlamalarında hata yapılabiliyor. Aşağıda bir kaç örnekle doğru ve yanlış kullanımlar gösterilmiştir. Belirtili isim tamlaması: Hem tamlayan (1. isim) hem

Detaylı

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu PG191 LCD Monitör H zl Bafllatma K lavuzu Güvenlik Bilgisi Monitörü ayarlamadan önce, paket ile birlikte gönderilen tüm belgeleri dikkatlice okuyunuz. Yang n veya elektrik çarpmas riskini önlemek için,

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

.com.tr agem T E C H L O L O G Y P A R T N E R

.com.tr agem T E C H L O L O G Y P A R T N E R TECHLOLOGYPARTNER agem.com.tr TECHLOLOGYPARTNER 3 Agem, 2005 yılında kurulan bilişim teknolojileri, yazılım ve hizmetleri şirketidir. Agem olarak, sahip olduğumuz uzman kadromuz, bireysel danışma havuzumuz

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM FAKÜLTESİ LİNUX ÜZERİNDE ÇOKLU PROTOKOL ETİKET ANAHTARLAMANIN GERÇEKLENMESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM FAKÜLTESİ LİNUX ÜZERİNDE ÇOKLU PROTOKOL ETİKET ANAHTARLAMANIN GERÇEKLENMESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM FAKÜLTESİ LİNUX ÜZERİNDE ÇOKLU PROTOKOL ETİKET ANAHTARLAMANIN GERÇEKLENMESİ Bitirme Ödevi Damla Dönderdi 040080219 Bölüm : Bilgisayar Mühendisliği Anabilim

Detaylı

MSSQL Server 2000 Kurulumu

MSSQL Server 2000 Kurulumu MSSQL Server 2000 Kurulumu MSSQL Server 2000 Kurulumu ile ilgili işlem adımları Kurulum hazırlıkları : SQL Server 2000 in sistem ihtiyaçları gözden geçirilmelidir. Aşağıdaki tablo bu ürünün standart donanım

Detaylı

konacak bir veya daha fazla tek hat sayfas üzerinden sistemin daha kolay ve anlafl l r olarak izlenmesi

konacak bir veya daha fazla tek hat sayfas üzerinden sistemin daha kolay ve anlafl l r olarak izlenmesi kwh ve/veya kvar) 2- Enerji kalitesi / devaml l izleme ve kontrol otomasyonu a. Enerji izleme ve kontrol b. Kontrol Otomasyonu / yük atma otomasyonu Not: Tüm bunlar n yan nda, makine otomasyonu, proses

Detaylı

EGETEST CENTER ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

EGETEST CENTER ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ EGETEST CENTER ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Gülbahçe Mah. Gülbahçe Cad. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektrik Elektronik Laboratuvarı, No:113B, Urla-İZMİR Deney Raporu Test

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU Ders Kodu Bim Kodu Ders Adı Türkçe Ders Adı İngilizce Dersin Dönemi T Snf Açıl.Dönem P

Detaylı

T.C. Hitit Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. İşletme Anabilim Dalı

T.C. Hitit Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. İşletme Anabilim Dalı T.C. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı X, Y, Z KUŞAĞI TÜKETİCİLERİNİN YENİDEN SATIN ALMA KARARI ÜZERİNDE ALGILANAN MARKA DENKLİĞİ ÖĞELERİNİN ETKİ DÜZEYİ FARKLILIKLARININ

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ YENİ DERS MÜFREDATI (1) FAKÜLTESİ: İŞLETME FAKÜLTESİ / BUSINESS SCHOOL

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ YENİ DERS MÜFREDATI (1) FAKÜLTESİ: İŞLETME FAKÜLTESİ / BUSINESS SCHOOL (3) SINIFI: 1. Yıl Güz Dönemi MIS101 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA 1 COMPUTER PROGRAMMING 1 Z 3-0 4 BUS101 BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ HISTORY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY Z 3-0 4 BUS103 İŞLETMECİLER İÇİN MATEMATİK

Detaylı

ENTERPRISE CONTACT CENTER

ENTERPRISE CONTACT CENTER call center ENTERPRISE CONTACT CENTER SAPHIRA ülkemizin uluslararası arenada ekonomik ve teknolojik rekabet gücünü artırıcı niteliklere sahip olmak üzere; İ.Ü. Teknokent yerleşkesi içerisinde, geliştirmelerin

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK DİŞLİSİZ ÇİFT MOTORLU OTOMATİK KAPI SİSTEMİ

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK DİŞLİSİZ ÇİFT MOTORLU OTOMATİK KAPI SİSTEMİ TÜRKİYE NİN İLK VE TEK DİŞLİSİZ ÇİFT MOTORLU OTOMATİK KAPI SİSTEMİ TEKNİK ÖZELLİKLER 1- A Sınıfı Enerji Verimliliği A Class Energy Efficiency 2- İnce Mekanizma/Slim Mechanism Dar Alanlarda uygulama imkanı

Detaylı

Koaksiyel Kablo Koruyucuları Coaxiel Cable Protectors

Koaksiyel Kablo Koruyucuları Coaxiel Cable Protectors RPD L4JY N LPZ O A -1 bölgesinde, 50Ω anten vb koaksiyel kablo sisitemleri için, GB 18802.21 / IEC 61643-2 standardı ile tasarlanmıştır. For protecting 50Ω coaxial system, appied in coaxial systems, cell

Detaylı

e-tartı LTR3 Firmware Upgrade Yazılım Güncelleme Moduler Connection LTR3 Firmware Upgrade / LTR3 Yazılım Güncelleme v1.0.

e-tartı LTR3 Firmware Upgrade Yazılım Güncelleme Moduler Connection  LTR3 Firmware Upgrade / LTR3 Yazılım Güncelleme v1.0. e-tartı LTR3 Firmware Upgrade Yazılım Güncelleme Moduler Connection www.etarti.com LTR3 Firmware Upgrade / LTR3 Yazılım Güncelleme v1.0.0 1 LTR3 Firmware Upgrade / LTR3 Yazılım Güncelleme v1.0.0 2 Contents

Detaylı

eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu

eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu eylül Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu Avrupa Komisyonu Projeleri çin Görsel Kimlik K lavuzu 02 Amblem ve Logo Amblem Çizim 3 Logotype Yerleflim 4 Amblem/Logo Yerleflim 5 Amblem/Logo

Detaylı

Ç NDEK LER G R fi 1 Bafllamadan Önce 1 Kitab Kimler Okumal? 1 Kitap çerisindeki Örnekler 2 Örneklerin Kullan m 3 Çekinmeden Yaz n 7

Ç NDEK LER G R fi 1 Bafllamadan Önce 1 Kitab Kimler Okumal? 1 Kitap çerisindeki Örnekler 2 Örneklerin Kullan m 3 Çekinmeden Yaz n 7 +AS3-icindekiler 4/13/10 10:51 PM Page ix Ç NDEK LER G R fi 1 Bafllamadan Önce 1 Kitab Kimler Okumal? 1 Kitap çerisindeki Örnekler 2 Örneklerin Kullan m 3 Çekinmeden Yaz n 7 1 PROGRAMLAMAYA G R fi 9 Programlama

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

Bilgi Teknolojileri için Parafudurlar Surge Protective Devices for IT Systems

Bilgi Teknolojileri için Parafudurlar Surge Protective Devices for IT Systems RPD RJ - RJ11 Network cihazlarını darbe gerilimine karşı korurlar. GB 10.1-00 /IEC 1-1:000 standardında, RJ ve RJ11 tipi sokete sahiptirler. Protect network equipments from surge voltage, according to

Detaylı

EMBEDDED SYSTEMS CONTROLLED VEHICLE

EMBEDDED SYSTEMS CONTROLLED VEHICLE EMBEDDED SYSTEMS CONTROLLED VEHICLE İbrahim TEMEL Danışman : Y. Doç. Dr. Rıfat EDİZKAN Elektrik Elektronik Mühendisliği Günümüzde kullanılan birçok gömülü sistemin uygulamaları çevremizde mevcuttur. Bu

Detaylı

MITEL IP TELEFON SİSTEMLERİ

MITEL IP TELEFON SİSTEMLERİ MITEL IP TELEFON SİSTEMLERİ ÜNVANI MERKEZ ADRESİ : KDZ ELEKTRONİK VE TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM SİST. A.Ş. : : Kavacık Mah.Çavuşbaşı Caddesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz Sokak.Mayıs Aptartmanı No:32 / 14 Kavacık

Detaylı

EH Kendini Koruma Sistemleri.

EH Kendini Koruma Sistemleri. EH Kendini Koruma Sistemleri www.aselsan.com.tr EH KENDİNİ KORUMA SİSTEMLERİ EH KENDİNİ KORUMA SİSTEMLERİ EH KENDİNİ KORUMA SİSTEMLERİ ASELSAN Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemleri (HEHSİS), görev

Detaylı

Y Analog - Dijital Haberleşme Eğitim Seti Analog - Digital Communication Training Set

Y Analog - Dijital Haberleşme Eğitim Seti Analog - Digital Communication Training Set Genel Özellikler General Specifications Analog Dijital Haberleşme Eğitim Seti analog ve dijital haberleşme ile ilgili uygulamaların yapılabilmesi amacıyla tasarlanmış Ana Ünite ve 13 Adet (9 adet standart

Detaylı

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*)

TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) TÜRK YE B L MSEL VE TEKNOLOJ K ARAfiTIRMA KURUMU DESTEK PROGRAMLARI BAfiKANLIKLARI KURULUfi, GÖREV, YETK VE ÇALIfiMA ESASLARINA L fik N YÖNETMEL K (*) Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik, Türkiye Bilimsel

Detaylı

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar

Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Hizmet çi E itim Uygulamalar Hmfl. Sevgili GÜREL Emekli, Ac badem Sa l k Grubu Ac badem Hastanesi, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, STANBUL e-posta: sgurkan@asg.com.tr H

Detaylı

Teknoloji Servisleri; (Technology Services)

Teknoloji Servisleri; (Technology Services) Antalya International University Teknoloji Servisleri; (Technology Services) Microsoft Ofis Yazılımları (Microsoft Office Software), How to Update Office 365 User Details How to forward email in Office

Detaylı

DEFECTOBOOK DIO 1000 PA. Phased Array in Avantajları

DEFECTOBOOK DIO 1000 PA. Phased Array in Avantajları Geleneksel UT ve Phased Array Hata Dedektörleri DEFECTOBOOK DIO 1000 PA DIO 1000 PA, phased array tarama özelliği sayesinde, geleneksel kontrol metotlarına göre gelişmiş avantajlar sunmaktadır. DIO 1000

Detaylı

ÇEVRESEL TEST HİZMETLERİ 2.ENVIRONMENTAL TESTS

ÇEVRESEL TEST HİZMETLERİ 2.ENVIRONMENTAL TESTS ÇEVRESEL TEST HİZMETLERİ 2.ENVIRONMENTAL TESTS Çevresel testler askeri ve sivil amaçlı kullanılan alt sistem ve sistemlerin ömür devirleri boyunca karşı karşıya kalabilecekleri doğal çevre şartlarına dirençlerini

Detaylı

Görev Unvanı Alan Üniversite Yıl Prof. Dr. Elek.-Eln Müh. Çukurova Üniversitesi Eylül 2014

Görev Unvanı Alan Üniversite Yıl Prof. Dr. Elek.-Eln Müh. Çukurova Üniversitesi Eylül 2014 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : MUSTAFA GÖK 2. Doğum Tarihi: : 1972 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Elektronik Mühendisliği İstanbul Üniversitesi 1995 Yüksek Lisans Electrical

Detaylı

ALICIA Projesi ve SDT A.Ş. nin Katılımı

ALICIA Projesi ve SDT A.Ş. nin Katılımı ALICIA Projesi ve SDT A.Ş. nin Katılımı 3 Mart 2010 TÜBĐTAK Havacılık Bilgi Günü Gündem SDT A.Ş. Şirket Profili Đlgi Alanları ve Kabiliyetler Proje ve Ürünler ALICIA Projesi Genel Bilgiler Konsorsiyum

Detaylı

MATLAB a GİRİŞ. Doç. Dr. Mehmet İTİK. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

MATLAB a GİRİŞ. Doç. Dr. Mehmet İTİK. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü MATLAB a GİRİŞ Doç. Dr. Mehmet İTİK Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü İçerik: MATLAB nedir? MATLAB arayüzü ve Bileşenleri (Toolbox) Değişkenler, Matris ve Vektörler Aritmetik işlemler

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE).SINIF /.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU

Detaylı

TS7200 PLATFORMU ÜZERİNDE SERİ PORT-ETHERNET DÖNÜŞTÜRÜCÜ UYGULAMASI

TS7200 PLATFORMU ÜZERİNDE SERİ PORT-ETHERNET DÖNÜŞTÜRÜCÜ UYGULAMASI TS7200 PLATFORMU ÜZERİNDE SERİ PORT-ETHERNET DÖNÜŞTÜRÜCÜ UYGULAMASI 22 Eylül 10 Ekim (3 Hafta) : TS-7200 gömülü sisteminin incelenmesi, çevrebirimlerin fonksiyonlarının araştırılması ve yazılım geliştirme

Detaylı

PHYSICAL/ELECTRICAL CHARACTERISTICS OF HIERARCHICAL INTERFACES HİYERARŞİK SAYISAL ARAYÜZLERİN FİZİKSEL/ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLERİ

PHYSICAL/ELECTRICAL CHARACTERISTICS OF HIERARCHICAL INTERFACES HİYERARŞİK SAYISAL ARAYÜZLERİN FİZİKSEL/ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLERİ EK:1 Standartlar 1. Tavsiye G.703 PHYSICAL/ELECTRICAL CHARACTERISTICS OF HIERARCHICAL INTERFACES HİYERARŞİK SAYISAL ARAYÜZLERİN FİZİKSEL/ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLERİ 2. Tavsiye G.704 SYNCHRONOUS FRAME STRUCTURES

Detaylı

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Müflteri memnuniyeti Otomotiv teknolojisindeki sürekli geliflim,

Detaylı

XSR Firewall Security Router Ailesi

XSR Firewall Security Router Ailesi Tipik WAN router ve Firewall cihazlarından farklı olarak, güvenlik özellikleri uygulandığında IP routing, QoS gibi üstün özellikleri ile dikkat çekmektedir. Özellikle uçtan uca ve uzak bağlantılar için

Detaylı

Ürün Özeti WIB Modülü

Ürün Özeti WIB Modülü Ürün Özeti Ocak 2018, v1.0 www.inovatink.com Copyright Inovatink WWW.INOVATINK.COM INOVATINK RESERVES THE RIGHT TO CHANGE PRODUCTS, INFORMATION AND SPECIFICATIONS WITHOUT NOTICE. Products and specifications

Detaylı

B LG SAYAR DENET ML KONTROL KAPAS TEM Z

B LG SAYAR DENET ML KONTROL KAPAS TEM Z Sistem bir merkezde tek merkezi bilgisayar üzerinden kontrol edilebildi i gibi, karmafl k kontrol ifllemleri için birden fazla Elimko Endüstriyel Bilgisayar ile Da t lm fl Kontrol (Distributed Control)

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMİ İşletim sistemi kullanıcıyla bilgisayar donanımı arasında iletişim sağlayan programdır.

İŞLETİM SİSTEMİ İşletim sistemi kullanıcıyla bilgisayar donanımı arasında iletişim sağlayan programdır. İŞLETİM SİSTEMİ İşletim sistemi kullanıcıyla bilgisayar donanımı arasında iletişim sağlayan programdır. Programların ve donanımların kullanılması için bir çalıştırılması platformu oluşturur. Sistemin yazılım

Detaylı

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi

Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi K lavuz Notlar Uluslararas De erleme K lavuz Notu, No.11 De erlemelerin Gözden Geçirilmesi 1.0 Girifl 1.1 Bir de erlemenin gözden geçirilmesi, tarafs z bir hüküm ile bir De erleme Uzman n n çal flmas n

Detaylı

Vestas. Proje Geliştirme TÜREK 2017, Ankara - 1 Kasım, 2017 Abdullah Görür

Vestas. Proje Geliştirme TÜREK 2017, Ankara - 1 Kasım, 2017 Abdullah Görür Vestas Proje Geliştirme TÜREK 2017, Ankara - 1 Kasım, 2017 Abdullah Görür İçerik Vestas Platform Gelişimleri Vestas Güncel Türbin Modelleri Değer Mühendisliği - Site Hunt - Saha Rüzgar Potansiyeli Değerlendirme

Detaylı

Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar. (Özet)

Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar. (Özet) 4 Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar (Özet) Günümüzde, teknolojinin gelişmesi ile yüz tanımaya dayalı bir çok yöntem artık uygulama alanı bulabilmekte ve gittikçe de önem kazanmaktadır. Bir çok farklı uygulama

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENSTİTÜSÜ / YÜKSEKOKULU BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ /ABD LİSANS PROGRAMI - 2 ( yılı öncesinde birinci

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENSTİTÜSÜ / YÜKSEKOKULU BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ /ABD LİSANS PROGRAMI - 2 ( yılı öncesinde birinci MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENSTİTÜSÜ / YÜKSEKOKULU BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ /ABD LİSANS PROGRAMI - 2 (2016-17 yılı öncesinde birinci sınıfa başlayan öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Dönem CMPE113

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi

Detaylı

Atıksu Arıtma Tesislerinde Hava Dağıtımının Optimize Edilmesi ve Enerji Tasarrufu

Atıksu Arıtma Tesislerinde Hava Dağıtımının Optimize Edilmesi ve Enerji Tasarrufu Optimization of Air Distribution in Waste Water Treatment Plants to Save Energy Atıksu Arıtma Tesislerinde Hava Dağıtımının Optimize Edilmesi ve Enerji Tasarrufu Jan Talkenberger, Binder Group, Ulm, Germany

Detaylı

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 13 Kasım 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL STOK BİLGİLERİNİ KULLANARAK TOPLU ALIM TALEP FİŞİ OLUŞTURMA Satın Alma ve Teklif Yönetimi modülü ile ihtiyaç duyulan stoklar otomatik belirlenip,

Detaylı

ISCOM Kurumsal ISCOM KURUMSAL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KATALOĞU

ISCOM Kurumsal ISCOM KURUMSAL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KATALOĞU 2018 ISCOM Kurumsal ISCOM KURUMSAL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KATALOĞU MİCROSOFT SİSTEM EĞİTİM HİZMETLERİ... 3 MİCROSOFT YAZILIM DANIŞMANLIĞI EĞİTİM HİZMETLERİ... 5 ORACLE EĞİTİM HİZMETLERİ... 7 JAVA

Detaylı

ĐŞARET ĐŞLEME (SIGNAL PROCESSING)

ĐŞARET ĐŞLEME (SIGNAL PROCESSING) ĐŞARET ĐŞLEME (SIGNAL PROCESSING) Modern ölçme sistemlerinde Đşaret Đşleme bloğunun yerini çoğunlukla bir PC almıştır. Söz konusu bloğun en önemli fonksiyonu, ölçülen fiziksel büyüklük elektriksel işarete

Detaylı

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ VE KAMERALAR ÜRÜN E-EĞİTİMİ ÖZETİ DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ Dijital Fotoğraf Makinesi Nasıl çalışır? Dijital fotoğraf makineleri 4 elemandan oluşur. Bu elemanlar Objektif,

Detaylı

System Center Operations Manager 2007 Kurulum,Client Discovery ve Performans İzlemesi

System Center Operations Manager 2007 Kurulum,Client Discovery ve Performans İzlemesi System Center Operations Manager 2007 Kurulum,Client Discovery ve Performans İzlemesi Serhad MAKBULOĞLU MCSE/MCITP/MCT Serhad.makbuloglu@cozumpark.com Ajanda System Center Ürün Ailesine Genel Bakış SCOM

Detaylı

PİLOTAJ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI

PİLOTAJ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI PİLOTAJ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI BİRİNCİ YARIYIL Ders Kodu Türkçe Ders Adı İngilizce Ders Adı Teori Uygulama ATA 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Principles of Atatürk and History of the Revolution

Detaylı

Yersel Lazer Tarayıcılar ile 3 Boyutlu Modelleme

Yersel Lazer Tarayıcılar ile 3 Boyutlu Modelleme Yersel Lazer Tarayıcılar ile 3 Boyutlu Modelleme Gelişen yersel lazer tarayıcı teknolojisi tarihi ve kültürel yapıların belgelenmesi ve üç boyutlu modellenmesinde oldukça popüler bir yöntem haline gelmiştir.

Detaylı

Firetide. Kablosuz İletişim Sistemleri

Firetide. Kablosuz İletişim Sistemleri Firetide Kablosuz İletişim Sistemleri 2015 1 Firetide Genel Müdürlük - Los Gatos, CA Kablosuz Mesh altyapı ve Geniş Alanlarda kablosuz iletişim uygulamaları sektöründe lider Ortak alanlarda kablosuz video

Detaylı

Business Intelligence and Analytics Principles and Practices: Charting the Course to BI and Analytic Success

Business Intelligence and Analytics Principles and Practices: Charting the Course to BI and Analytic Success Business Intelligence and Analytics Principles and Practices: Charting the Course to BI and Analytic Success Eğitim Detayları Eğitim Süresi : 1 Gün Kontenjan : 10 Ön Koşullar : Herhangi bir önkoşul bulunmamaktadır.

Detaylı

DB: IT SERVİS YÖNETİMİNİN KALBİ

DB: IT SERVİS YÖNETİMİNİN KALBİ Konfigürasyon yönetimi veritabanı veya CMDB, ITIL veya ISO 20000:2005 e uyumlu çalışan şirketler için gerekli altyapının en önemli bileşenlerinden biridir. Şirketinizde ITIL veya ISO 20000 süreçlerini

Detaylı

CNC MACH breakout board user manual V8 type

CNC MACH breakout board user manual V8 type CNC MACH breakout board user manual V8 type 1 Catalogue CNC Router breakout board V8 type user manual... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 1) Brief introduction:...3 2) Breakout board drawing:...4 3) Wiring:...5

Detaylı

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu GENEL TANIMLAMA: Projenin amacı, gerçek zamanlı üretim bilgisi sağlamak için fabrika bünyesinde hali hazırda çalışmakta olan muhtelif marka ve özellikte dokuma

Detaylı

FLIGHT TRAINING DEPARTMENT UNDERGRADUATE COURSE PROGRAM

FLIGHT TRAINING DEPARTMENT UNDERGRADUATE COURSE PROGRAM FLIGHT TRAINING DEPARTMENT UNDERGRADUATE COURSE PROGRAM FIRST SEMESTER ATA 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Principles of Atatürk and History of the Revolution I 2.00 0.00 2.00 2.00 COM 121 Bilgisayar

Detaylı

Dynamic report design brings us to create relative queries between many different tables in the database.

Dynamic report design brings us to create relative queries between many different tables in the database. Dynamic query 2014 is a self service dynamic reporting solution which Works with every sector and every database. With Dynamic Query 2014, user doesn t need to know high query techniques or programming

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi Journal of Research in Education and Teaching Mayıs 2017 Cilt: 6 Sayı: 2 Makale No: 33 ISSN:

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi Journal of Research in Education and Teaching Mayıs 2017 Cilt: 6 Sayı: 2 Makale No: 33 ISSN: KISA VE ORTA ENERJİ İLETİM HATLARININ SAYISAL ANALİZİ İÇİN BİR ARAYÜZ TASARIMI Öğr. Gör. Hakan Aydogan Uşak Üniversitesi, Uşak hakan.aydogan@usak.edu.tr Öğr. Gör. Mehmet Feyzi Özsoy Uşak Üniversitesi,

Detaylı

StructureMap (Yap Haritas )

StructureMap (Yap Haritas ) StructureMap (Yap Haritas ) HDS Gen 2 Ek i Yap Haritas, SideScan (Yan Tarama) sonar sinyallerini haritan n üstünde görüntülemenizi sa layarak teknenizin altındaki ve yan ndaki dip yap s n n bir kufl bak

Detaylı

ANTRA INTERSECTION CONTROLLER DEVICE. 1 of 14

ANTRA INTERSECTION CONTROLLER DEVICE. 1 of 14 ANTRA INTERSECTION CONTROLLER DEVICE 1 of 14 ANTRA Device is manufactured by Sinyalizasyon Electronics to provide traffic regulation and pedestrian safety. The intersection controller device is a technology

Detaylı

İnsansız Hava Araçları için Sanal Kokpit Sisteminde Artırılmış Gerçeklik Kullanımı

İnsansız Hava Araçları için Sanal Kokpit Sisteminde Artırılmış Gerçeklik Kullanımı İnsansız Hava Araçları için Sanal Kokpit Sisteminde Artırılmış Gerçeklik Kullanımı M. Akçay 1, Sezer Yıldırım 2, Hakan Çukul 2 1 Dumlupınar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

LALE TULIP. Alçak Dikey Reyon / Semi-Vertical Multideck

LALE TULIP. Alçak Dikey Reyon / Semi-Vertical Multideck LALE TULIP LALE TULIP Alçak Dikey Reyon / Semi-Vertical Multideck Lale serisi zarif hatlarıyla mağazalarında şıklık ve kullanım kolaylığını ön plana çıkarmak isteyenler için ideal bir tercihtir. Ambalajlı

Detaylı

MİLKAR-3A2 V/UHF Karıştırma Sistemi.

MİLKAR-3A2 V/UHF Karıştırma Sistemi. MİLKAR-3A2 V/UHF Karıştırma Sistemi www.aselsan.com.tr MİLKAR-3A2 V/UHF Karıştırma Sistemi MİLKAR-3A2 V/UHF Karıştırma Sistemi, farklı platformlarda V/UHF frekans bandında haberleşme yapan hedef muhabere

Detaylı

HLA Uyumlu Taktik TASNİF DIŞI

HLA Uyumlu Taktik TASNİF DIŞI HLA Uyumlu Taktik Çevre Uygulama Çatısı İÇERİK Giriş Taktik Çevre Benzetimi Taktik Çevre Uygulama Çatısı Bir Taktik Çevre Uygulama Çatısının Gereksinimleri Örnek Bir Taktik Çevre Uygulama Çatısı Gerçekleştirimi

Detaylı

MODÜL : 1 BİLGİSAYAR KULLANMA

MODÜL : 1 BİLGİSAYAR KULLANMA Kullanımı ( İşletmenlik ) Kursu Yıllık Planı Kurs Gün Hafta Ders Saati 1 1 4 2 1 4 3 1 4 4 1 4 5 1 4 6 2 4 7 2 4 8 2 4 KONULAR 1. Temel Bilgiler a. Donanım yazılım bilişim teknolojisi b. Bilgi ve iletişim

Detaylı

STRAIGHT. Correct address for linear lighting: STRAIGHT

STRAIGHT. Correct address for linear lighting: STRAIGHT STRAIGHT 355 STRAIGHT ineer aydınlatma için doğru adres: STRAIGHT. STRAIGHT ailesi, değişebilen uzunlukları, farklı profil genişlikleri ve istenen yoğunlukta ışık verebilecek ED modülleri ile lineer aydınlatma

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Havayolu İşletmeciliği İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Course Name Airline Management Ders Uygulaması, Saat/Hafta (Course Implementation, Hours/Week) Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS

Detaylı

Leica Nova TM50 Monitoring Station Her yarım saniyede

Leica Nova TM50 Monitoring Station Her yarım saniyede Leica Nova TM50 Monitoring Station Her yarım saniyede YETKİLİ TEMSİLCİSİ TM50 Monitoring Station Her yarım saniye dikkate alınır Dinamik bir dünyada yaşıyoruz. Binalar ve barajlar yapılıyor, köprüler esneme

Detaylı

Ürün Özeti WIBNB Modülü

Ürün Özeti WIBNB Modülü Ürün Özeti WIBNB Modülü Haziran 2018, v1.2 www.inovatink.com Copyright Inovatink WWW.INOVATINK.COM INOVATINK RESERVES THE RIGHT TO CHANGE PRODUCTS, INFORMATION AND SPECIFICATIONS WITHOUT NOTICE. Products

Detaylı

First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences

First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences Zehra Taşkın, Umut Al & Umut Sezen {ztaskin, umutal, u.sezen}@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Need for content-based

Detaylı

Özel Tasarım Dişliler Custom Design Gears

Özel Tasarım Dişliler Custom Design Gears Özel Tasarım Dişliler Custom Design Gears 12 2014 Genel Tanıtım Overview ZET Redüktör 60 yılı aşkın deneyimi ile Türkiye nin en köklü dişli ve redüktör üreticilerindendir. ZET Redüktör ün 10.000 m2 lik

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Mühendislik Problemlerinin Bilgisayar Destekli Çözümleri Proje No:2013-2-FMBP-73 Proje Türü ÖNAP SONUÇ

Detaylı

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU

SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU SHAKE TABLE KULLANIM KILAVUZU Yazan: Eren AYDIN Düzenleyen: - Tarih: 10.09.2012 Sürüm: 1.0 İçindekiler 1. DONANIM... 3 1.1 BAĞLANTILAR VE SİSTEMİN ÇALIŞTIRILMASI... 3 2. YAZILIM... 5 2.1 KURULUM... 5 2.2

Detaylı

PİLOTAJ YÜKSEK LİSANSI PROGRAMI HAVAYOLU NAKLİYE PİLOTU LİSANSI ATPL(A) DERS MÜFREDATI

PİLOTAJ YÜKSEK LİSANSI PROGRAMI HAVAYOLU NAKLİYE PİLOTU LİSANSI ATPL(A) DERS MÜFREDATI PİLOTAJ YÜKSEK LİSANSI PROGRAMI HAVAYOLU NAKLİYE PİLOTU LİSANSI ATPL(A) FLT 502 Uçak ve Uçuş Aircraft and Flight 3.00 0.00 3.00 5.00 FLT 506 Seyrüseferin Temelleri Fundamentals of Navigation 2.00 0.00

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

BAR. Linear and functional: BAR

BAR. Linear and functional: BAR BAR 283 BAR Lineer ve fonksiyonel: BAR BAR, lineer formda bir ışık istenen vurgu aydınlatması uygulamaları için özel olarak geliştirildi. Ürünün optik lensli versiyonu ışık üstünde mükemmel bir kontrol

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir falcon a type Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

PNÖMAT K TÜP S STEMLER HASTANELER Ç N AKILLI ÇÖZÜMLER B LG SAYAR KONTROLLÜ PNÖMAT K TÜP S STEM ÇÖZÜMLER Sa l k Hizmetlerinde Karfl lafl lan Zorluklar Hastanelerin temel görevi, kaliteli ve yenilikçi tedaviler

Detaylı

Bu uygulama saatinde, dinamik sistemlerin simülasyonu (benzetimi) için geliştirilmiş olan, oldukça kullanışlı bir arayüz, Simulink, tanıtılacaktır.

Bu uygulama saatinde, dinamik sistemlerin simülasyonu (benzetimi) için geliştirilmiş olan, oldukça kullanışlı bir arayüz, Simulink, tanıtılacaktır. Bu uygulama saatinde, dinamik sistemlerin simülasyonu (benzetimi) için geliştirilmiş olan, oldukça kullanışlı bir arayüz, Simulink, tanıtılacaktır. Simulink bir Grafik Kullanıcı Arayüzü (Graphical User

Detaylı

SAYISAL İŞARET İŞLEME. M. Kemal GÜLLÜ

SAYISAL İŞARET İŞLEME. M. Kemal GÜLLÜ SAYISAL İŞARET İŞLEME M. Kemal GÜLLÜ İçerik Giriş Ayrık Zamanlı İşaretler Ayrık Zamanlı Sistemler İşaret ve Sistemlerin Frekans Uzayı Analizi Sürekli Zaman İşaretlerin Ayrık Zamanlı İşlenmesi İşaret ve

Detaylı

THE DESIGN AND USE OF CONTINUOUS GNSS REFERENCE NETWORKS. by Özgür Avcı B.S., Istanbul Technical University, 2003

THE DESIGN AND USE OF CONTINUOUS GNSS REFERENCE NETWORKS. by Özgür Avcı B.S., Istanbul Technical University, 2003 THE DESIGN AND USE OF CONTINUOUS GNSS REFERENCE NETWORKS by Özgür Avcı B.S., Istanbul Technical University, 2003 Submitted to the Kandilli Observatory and Earthquake Research Institute in partial fulfillment

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ. Savunma Sanayi Teknolojileri Sertifika Programı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ. Savunma Sanayi Teknolojileri Sertifika Programı ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ Savunma Sanayi Teknolojileri Sertifika Programı 1. Amaç Savunma Sanayi Teknolojileri Sertifika Programı nın amaçları aşağıdaki gibidir: Türk Savunma

Detaylı

KABLO DÖŞEME GEMİLERİ CABLE LAYING VESSELS

KABLO DÖŞEME GEMİLERİ CABLE LAYING VESSELS KABLO DÖŞEME GEMİLERİ CABLE LAYING VESSELS Cilt C Part C Kısım 20 - Kablo Döşeme Gemileri Chapter 20 - Cable Laying Vessels EKİM 2001 November 2001 KABLO DÖŞEME GEMİLERİ İÇİNDEKİLER Sayfa A - Genel...

Detaylı

VERG NCELEMELER NDE MAL YET TESP T ED LEMEYEN GAYR MENKUL SATIfiLARININ, MAL YET N N TESP T NDE ZLEN LEN YÖNTEM

VERG NCELEMELER NDE MAL YET TESP T ED LEMEYEN GAYR MENKUL SATIfiLARININ, MAL YET N N TESP T NDE ZLEN LEN YÖNTEM VERG NCELEMELER NDE YET TESP T ED LEMEYEN GAYR MENKUL SATIfiLARININ, YET N N TESP T NDE ZLEN LEN YÖNTEM Fatih GÜNDÜZ* I-G R fi Son y llarda ekonomide meydana gelen olumlu geliflmelerle gayrimenkul piyasas

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2 YE G R

WINDOWS SERVER 2008 R2 YE G R Ç NDEK LER 1 WINDOWS SERVER 2008 R2 YE G R fi 1 Temel Bilgiler 1 R2 deki Yenilikler 2 R2 SP1 deki Yenilikler 4 Sürümler 5 Yönetimsel Araçlar 9 Sunucu Yöneticisi (Server Manager) 9 Windows PowerShell 10

Detaylı

CEMTECH bir KARTEKA TEKNOLOJİ girişimidir

CEMTECH bir KARTEKA TEKNOLOJİ girişimidir CEMTECH bir KARTEKA TEKNOLOJİ girişimidir 2013 2009 yılında kuruldu Merkezi Camarillo, California, ABD El tipi kablo ve network test ekipmanları üreticisi Üretim yeri: ABD T3 Innovation Network Test Cihazları

Detaylı