Ulusal Kanser Komisyonu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ulusal Kanser Komisyonu"

Transkript

1 Ulusal Kanser Komisyonu Profesyonel organizasyonların kansere bağlı ölümlerin azaltılması için birleşmelerinden oluşmaktadır. Şemsiyesi altındaki kuruluşlara başvuran hastalarda önlem, erken tanı, uygun tedavi araştırma, eğitim, hayat kalitesinin artırılması ve bunların bütünleyici anlayışla yapılmasının garanti edilmesi için vardır.

2 Kanser komisyonu Standartları ortaya koyar Kalite, Multidisipliner çalışma Bütünleyici anlayış Veri toplanması Kanser bakımı ile ilgili verilerin kaliteli olması gerekir. Veriler yapılan işin kalitesini, tedavi ve sonuç patternlerinin sağlıklı izlenmesine yarar. Kanser kontrolünü sağlar ve geliştirir. Klinik surveyansları takip eder. Kanser önleme ile ilgili etkin eğitim aktivitelerini oluşturur, Erken tanı, hizmet sunumu ve sonuçlarında iyileştirmeleri sağlar.

3 Akredite bir programa sahip hastaneye başvuran hastalar Eve yakın bir merkezde tedavi olurlar, Ekipman ve hizmet kalitesi çok yüksektir, En iyi kanser tedavisinin alınabilmesi için multidisipliner bir yaklaşımla tedavi olurlar, Kanser ile ilgili eğitim bilgilerine kolaylıkla ulaşırlar, Hasta merkezli işlemler daha kolay ve ulaşılabilirdir, Psikososyal çöküntü ve benzer sorunlar için daha kolay yardım bulurlar, Genetik danışmanlık ve değerlendirme ve palyatif bakıma daha kolay ulaşırlar, En yeni bilgi ve tedaviden yararlanabilirler, Ulasal kılavuzlara veya kanıta göre tedavi alırlar, Önemli çalışmalara hasta olarak dahil olabilirler, Böylelikle en yeni tedaviyi alma imkanı bulurlar, Takip ve hayat boyu iletişim şansı daha fazladır.

4 ABD de durum Halen 1500 den fazla akredite merkez var. Bu hastaneler, tüm kanser hastalarının %30 unu yeni kanser hastalarının %70 ini tedavi etmektedir. 67 NIH Designated kanser merkezi var. Bunların 41 i bütünleyici.

5 Son 50 yılda kanser tedavisinde geldiğimiz noktada artık tedavi lokal hastalık anlayışından çok daha öteye gidip sofistike ve multidisipliner kanser bakımı haline geldi Sağ kalım arttı. Tarama yaygınlaştıkça korunma arttı. Lokal ve sistemik tedaviler kansere bağlı ölümleri ciddi biçimde azalttı. Bilimsel çalışmalardaki patlama ve bilgi artımına hastalığı daha iyi anlamamıza ve kişiselleştirilmiş tedavilere ve tedavi terziliğine olanak sağladı.

6 Niye bütünleyici tedavi ihtiyacı var? Hala hastaların çoğu alması gereken tedaviyi bütünleyici anlayışla alamamaktadır. Kurumlararası hizmet kalitesi farklılıkları hayat kalitesini, sağ kalımı ve nüksü direk olarak etkilemektedir. Inst. of Medicine, 1999 report

7 Bütünleyici kanser merkezlerinde Kalite indikatörleri geçerli kıstaslar ile izlenebilir Deneyimli profesyoneller tarafından tedavi verilir Üzerinde anlaşılmış ve hastanında kabul ettiği bir tedavi planına uyum denetlenir Bakım planında bulunan bütün ögelere sahip olma ve hastayı vaktinde bu imkanlarla buluşturma Klinik çalışmalar yapabilme Tedavi alternatifleri ile ilgili politikaların açıkça anlaşıldığı bilgilerin toplumla paylaşılması Koordinasyon Psikososyal destek End of life da kaliteli hizmetin garanti edilmesi Kanser ağrısının tedavi yeönetimi, palyatif bakımı vaktinde sunma ve evde bakım hizmetinin verilmesi

8 BÜTÜNLEYİCİ KANSER MERKEZİNDE BULUNMASI GEREKEN STANDARTLAR

9 Standard 1.3: Kanser komite toplantılarında bulunması gerekenlerin bu toplantılara katılımının 1 yıl içinde EN AZ %50 olması

10 Standard 1.9: Her yıl kanser program kategorisine göre hangi grupta ise o gruba uygun sayıdaki KLİNİK ÇALIŞMAYA KATILMA

11 Standard 1.11: Senede en az bir kez kanser kayıt görevi olan herkesin kanser konferansları dışındaki bir eğitim aktivitesine katılması gerekir.

12 Standard 1.12: Kanser komitesi her sene kanser programı çıktılarını bir rapor halinde hazırlar ve bunu toplumla paylaşır.

13 CAP (College of American Pathologists) Standard 2.1: Bir senede çıkan raporların en az %90 ı CAP standartlarına uygun olmalıdır. Yaklaşık 49 sayfa= Synoptic reporting.

14 Standard 2.2: Onkoloji hemşireleri için üst düzey bir standart istenir ve bu sağlanır. Uyum senelik olarak monitörler tarafından denetlenir.

15 Standard 5.2: Her sene programa başvuran hastaların en az %90 ı başvuru tarihinden en geç 6 ay içinde, özel bir veri sistemine girilmiş, abstraktlanmış olmalıdır.

16 Standard 5.6: Yıllık olarak bütün kanser hastaları ulusal kanser veritabanına girilmiş olmalıdır.

17 Merkezin temel yeterlik koşulları nelerdir? 1 Klinik hizmette; tanı, değerlendirme, evreleme, ve tedavi, takip, palyatif bakım, end of life, evde bakım en üst düzeyde olmalıdır

18 Merkezin temel yeterlik koşulları nelerdir? 2 Kanser komitesi programdaki hedeflenen amaçları, monitörizasyonu, program aktivitesini ve tedavi sonuçlarının değerlendirmesini KISTAS lara göre yapmalıdır.

19 Merkezi temel yeterlik koşulları nelerdir? -Yapısal özellikler Kanser komitesinin kurum içinde kabulü Kanser konferansları politikası Onkoloji hemşireliği liderliği Kanser kayıt sistemi

20 Merkezi temel yeterlik koşulları nelerdir? Fiziki koşullar Tanısal görüntüleme Radyasyon onkolojisi servisi Sistemik tedavi servisi Klinik çalışma bürosu Psikososyal destek bürosuı Rehabilitasyon servisi Nutrisyon servisi

21 Onkoloji hemşiliği liderliği Bu hemşire onkoloji hastasınında bakımın sürekliliğinden sorumludur. Onkoloji hemşireliği standartlarının bulunduğu kılavuzların uygulanmasından sorumludur.

22 Klinik çalışma Bilgisi Hastalara yönelik, kanserle ilgili klinik çalışma ile ilgili politika ve prosedürleri içere kitapçık Bu bilgiler hastaların en yeni tedavilerin değerlendirildiği çalışmalardan haberdar olmalarını ve bu çalışmalara katılma şanslarını araştırmalarına olanak tanır.

23 Psikososyal servis Psikososyal destek bütünleyici kanser merkezlerinin önemli bir hizmettir. Bu hizmet bütün tedavi süresince hasta ve ailesine sağlanır.

24 Rehabilitasyon servisleri Rehabilitasyon hizmeti kanserli hastaların günlük yaşantılarındaki sorunlarla başedilmesine yöneliktir. Rehabilitasyon hizmetine ulaşmayı kolaylaştıran politika ve prosedürlerin tanımlanması gerekir.

25 Nutsiyon servisi Nutrsiyon hizmeti bütünleyici kanser merkezlerinin diğer bir önemli özelliğidir. Bu servisler etkin ve güvenli bir beslenme programı sunarlar. Bu hizmete kolay ulaşım için politika ve prosedürlerin belirlenmesi gerekir.

26 Programın yürütülmesi Departman Tarih

27 Hekim kredilendirme-sertifikasyon Tanı ve tedavide görev alan hekimler, uzman hekimler olmalıdır (Board certified)

28 Standard 1.2 KaNser komite üyeliği Multidisiplinerdir. Tanı ve tedavi ile ilgili dispilinlerden hekimler Yönetim ve sağlık personeli kadrolarından çalışanlardan üyeler seçilir. Koordinatörler çalıştıkları alanlardan sorumlu olurlar

29 Üyeler Her kategori için; Radyolog Patolog Kanser ile uğraşan genel cerrah veya ilgili alanın uzmanı Tıbbi onkolog Radyasyon onkoloğu Kanser komitesi başkanı: Bu bölümlerden birinin uzmanı olabilir.

30 Diğer üyeler: Kanser program yöneticisi: Otorite, bütçe ve diğer yönetim işlerinden sorumludur. Onkoloji hemşiresi Sosyal hizmet uzmanı Tümör kayıt uzmanı (tıbbi tümör sekreteri) Sürekli kalite ve performans yönetimi temsilcisi Palyatif bakım takım üyesi

31 KOORDİNATÖRLER

32 Kanser konferans koordinatörü Kanser konferansı hastalığı evrelemsinde önemlidir. Kanıta dayalı tedavi kılavuzunu kullanır. Koordinatör: Toplantıların belirlendiği şekilde yürümesinden sorumludur. Senelik rapor hazılar aksayan yönler varsa bunun düzeltilmesi için gereksinimleri belirler. Tutanakları kanser kayıt uzmanı tutar.

33 Kalite koordinatörü Sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için uygulanmakta olan programın aksayan yönlerini rapor halinde bildidir ve ihtiyaçlar listesini belirler. Kanser kayıt uzmanı raporlamada yardımcı olur.

34 Kanser kayıt kalite koordinatörü Hizmet kalitesi kanser kayıt verilerinin izlenmesi ile ortaya konur. Koordinatör senelik olarak kanser kayıt verilerinin kalite programına uymayan ve aksayan yönlerini raporlar.

35 Klinik araştıma koordinatörü Klinik araştırmalara alınan hastaların takibinden sorumludur. Kanser kayıt uzmanı klinik araştırma koordinatörü olamazlar

36 Psikososyal hizmetler koordinatörü Klinik psikolog veya sosyal hizmet uzmanı olabilir. İlgili bölümler ve klinik serviler arsında iletişim, ve işbirliğini sağlar. Kanser kayıt uzmanı bu görevi yapamaz.

37 Standard 1.5 Kanser programı hedefleri Her yıl kanser komitesi, yeni uygulamalar yapar ve kanser bakımı ile ilgili en az bir programlı iyileştirme yapar. Uygulama bir yıl izlenir. Değerlendirme senlik olarak raporlanır.

38 Kanser kayıt kalite denetimi Standard 1.6 Kanser komitesi ver kayıtları ile ilgili olarak her yıl en az bir iyileştirme çalışması yapar Planda iyileştirme işlemleri izlenir ve her ögesi değerlendirilir.

39 Paremetreler Konferans sıklığı Multidisipliner katılım Çıkarılan hasta sayısı Prospektif hasta sunumu Evre, prognostik belirteçler ve tedavinin kılavuzlara uygun tartışılması Klinik çalışmalara uygun hasta sayısı Konferans yönergesine uygunluk

40 Toplumdaki hastaya ulaşma Standard 1.8 İlgili bölümün koordinatörü senelik olarak programı kontrol eder ve senelik rapor hazırlar. Toplumun ihtiyaçları temel alınarak tarama ve erken tanı programları oluşturulur. Oluşturulan bu programlar denetlenir.

41 Klinik çalışmaya verilen hasta sayısı Standard 1.9 Klinik çalışmalar kanser bilmin gelişmesine olanak tanır. Bu merkezlerde hastalar en uç tedaviyi alabilme şansına sahip olurlar Kanser programı derecesinde olması gereken % ye göre ne kadar hastanın çalışmaya dahil edildiği izlenir. Bu programın koordinatörüğ her yıl kanser komştesine rapor hazırlar

42 Bu program koordinatörünün önemli bir görevi de çalışmaya uygun hastaların taranması ve çalışmaya girmede sıkıntı çıkarsa bunların tanımlanmasıdır. İlerle gereken yerlerin tanımlanması ve gereksinimler ilgili rapor hazırlanır ve bu raporlar kansr komitesine bildirilir.

43 Klinik araştırma koordinatörü veya temsilcisi Klinik çalışma baş araştırmacısı Klinik çalışma veri yöneticisi Klinik çalışma araştırma yardımcısı Klinik araştırma hemşiresi

44 Klinik eğitim aktivitesi Standard 1.10 Her yıl kanser komitesi en az bir kanserle ilişkili eğitim imkanı sunar. Aktivite AJCC kullanıma odaklı olmalıdır veya diğer evreleme sistemlerine odaklı olmaldır. Uygun prognostik indikatörler Tedavide kanıta dayalı ulusal kılavuzlar

45 Toplumu bilgilendirme programı Standard 1.12 Her yıl komite program ya da hasta sonuçları ile ilgili toplumu bilgilendirir.

46 Her yıl kanser komitesi hasta ya da program sonuçlarını topluma deklare eder. Standard 4.1 önlem programı Standard 4.2 tarama programı Standard 4.4 ölçülebilirlik Standard 4.5 kalite iyileştirme Standard 4.6 tanı ve tedavi değerlendirme Standard 4.7 kalite çalışmaları Standard 4.8 kalite geliştirme Bilgilendirme, elektronik veya basılı materyalle yapılır

47 Risk ölçümü, genetik danışmalık Standard 2.3 Kanser risk değerlendirmesi genetik danışmanlık ve genetik testler servisi

48 Palyatif bakım servisi Standard 2.4 Palyatif bakım kliniği bulunması gerekir.

49 Bakımın sürekliliği (2015 hedefleri) Standard 3.1 Sağlık hizmeti sunumuna engel olan sosyolojik durumlar sene boyunca incelenir. Varsa nedenleri ve iyileştirme önerileri ile birlikte raporlanır.

50 Pskikososyal stress taraması Standard 3.2 Kanser komitesi psikososyal destek için başvuranlar için uygulama koşullarını ve işlerin entegrasyonunu izler, iyileştirme çalışmaları yapar.

51 Sağkalanların bakım planı Standard ( ). Kanser komitesi, tedavisi biten hastalar için bütünleyici bir bakım planı yapar, bu özellikle takip için önemlidir. Süreç izlenir, değerlendirilir ve her yıl raporlanır.

52 HASTA SONUÇLARI

53 Kanser önlem programları Standard 4.1 Her yıl toplumun ihtiyaçlarına yönelik bir önlem programı başlatılır. Önlem programı, kanıta dayalı ulusal kılavuzlara göre hazırlanmalıdır.

54 Önlem programları Kemoprevansiyon Eğitim ve kansere farkındalık yaratma Cilt kanseri önleme Sigara bırakma Nutrisyon, fiziksel egzersiz ve kilo verme programları

55 Tarama programaları Standard 4.2 Her yıl en az bir tarama programı ile hizmet götürülen popülasyondaki geç evre kanser başvuru sayılarını düşürmek gerekir. Pozitif bulgu çıkanların takibi için bir süreç geliştirilir.

56 Kanser irtibat görevlisi Standard 4.3 Bu kişi kanser programının uygulanma, değerlendirme, raporlanma ve ulusal kanser veritabanına iletme konusunda sorumludur. Senede 4 kez raporlama gerekir. Kanser irtibat görevlisi tüm kanser programının lideri durumundadır.

57 Kılavuzlara uyumun denetlenmesi Standard 4.6 Her yıl kanser komitesinden bir hekim hastaların kanıta dayalı ulusal kılavuzlar doğrultusunda tedavi alıp almadıkları ile ilgili çalışma yapar ve bunu toplantıda sunar.

58 Kalite iyileştime Standard 4.8 Her sene kalite iyileştirme koordinatörü kanser komitesinin himayesinde 2 iyileştirme çalışması yapar. Bunlardan birisi bitmiş bir çalışmanın sonuçlarına dayalı kalite iyileştirmesi ve sonuçları üzerine olmalıdır. Diğer iyileştirme ise doğrudan başka kaynaktan alınabilir.

59 Hasta takipleri Standard 5.3 Kanser takip süreisinin uzun yapılması sonuçlar hakkında doğru bilgi verir. Kanser kayıt sistemindeki hastaların en az %80 i takip edilmiş olmalıdır.

60 ASM (in affilia+on with Johns Hopkins Medicine) Biz ne yapıyoruz?

61 Kılavuzları uygulamaya çalışıyoruz

62 Gastro-intestinal konsey Yönerge doğrultusunda her Cuma saat arasında toplanır. Radyoloji Gastroenteroloji Genel Cerrahi Patoloji Raporlama: Tıbbi idari konsey

63 Tümör kurulu Yönerge doğrultusunda her Salı saat arasında toplanır. Onkoloji Genel Cerrahi Radyasyon onkolojisi Radyoloji Gastroenteroloji Patoloji Nükleer tıp Gerektiğinde Nöroşirürji, ortopedi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, jinekolojik onkoloji, üroonkoloji Raporlama: Tıbbi idari konsey

64 Endokrin metabolizma konseyi Yönerge doğrultusunda her Pazartesi saat arasında toplanır. Endokrinoloji Genel Cerrahi Radyoloji Nükleer tıp Patoloji Raporlama: Tıbbi idari konsey

65 Mortalite morbidite toplantısı Bildirim olduğunda toplanır. Bildirim teşvik edilir. Bu sene 13 kez toplanmıştır. Raporlama: tıbbi-idari konsey

66 Onkoloji kurulu Medikal onkoloji Radyasyon onkolojisi Genel cerrahi Radyoloji Üro-onkoloji...

67 Tıbbi-idari konsey Yönerge doğrultusunda her ayın 2. ve 4. Salısı saat arasında toplanır. CEO, CMO, Bölüm koordinatörleri Diğer komitelerin başkanları (hasta güvenlik kurulu, tıbbi kayıt kurulu, yoğun bakım kurulu.. ) İdari kadro

68 Özellikler Anadolu Vakfının hastanesidir. Johns Hopkins Medicine international ile afiliyasyon JCI ESMO (Avrupa Ağrı Standardı) Solid tümör tanı, tedavi ve takibi Kemik iliği nakli ünitesi (170 civarında nakil) Palyatif bakım ve hayat sonu bakım ve destek ünitesi UHD için olgu yöneticisi hekimler- hospitalist Hastaların hastane içinde ve dışındaki tıbbi süreçlerini izlerler Patoloji raporlama= CAP Sinaptik raporlama sistemi (başlandı) Hastalara ve sağlık çalışanlarına yönelik kanser dökümanları peryodikler (Onkovital dergisi, vital dergisi, broşürler) NCCN kılavuzlarına uyum Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center (JHM) ile iyileştirme çalışmaları

69 C bizim için çok önemlidir Daha iyiye ulaşmada sorunları saptamada kurumsal gelişim ve iyileşimde Communication Collaboration Cooperation

70 Sidney Kimmel CCC

71 Meme merkezi

72 Multidisipliner meme kliniği

73 Multidisipliner meme kliniği

74 Kanser tedavisi ve sonrası destek programı

75 ÜLKEMİZDE PEK ÇOK KURUMDA 12 DEV ADAM VAR

76 12 DEV ADAM

77 BAŞARI TAKIM OLMAKLA İLİŞKİLİDİR

78

79

80

81 Basit vulvektomi, sağ inguinal lenf nodu diseksiyonu, total pelvik eksenterasyon

82 Basit vulvektomi, sağ inguinal lenf nodu diseksiyonu, total pelvik eksenterasyon

83

Bir hastanın mektubundan...

Bir hastanın mektubundan... Bir hastanın mektubundan... Değerli Meltem Hocam; Size bu satırları büyük bir yorgunluk ve zorlu bir nefes alıp verme gayreti içinde yazmaya çalışıyorum. Bu gün sizin beni evde ziyaretinizden sonra size

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı, 0-17 yaş arasındaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün

Detaylı

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI 1.AMAÇ: Hastanesindeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan toplantıların

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET : Kalp ve Damar Cerrahisi AD, her yaş grubundaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Alerji Bilim Dalı, 0-18 yaş grubu ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

UÜ-SK TIBBİ GENETİK ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI. Dok.Kodu : FR-YLY-15-401 İlk Yay.Tarihi : 15 Nisan 2007 Sayfa 1 / 6

UÜ-SK TIBBİ GENETİK ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI. Dok.Kodu : FR-YLY-15-401 İlk Yay.Tarihi : 15 Nisan 2007 Sayfa 1 / 6 UÜ-SK TIBBİ GENETİK ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Dok.Kodu : FR-YLY-15-401 İlk Yay.Tarihi : Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET KAPSAMI: Tıbbi Genetik AD tüm yaş gruplarındaki hastalara,

Detaylı

Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Dernekleri. 18.12.2010,Ankara

Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Dernekleri. 18.12.2010,Ankara Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Dernekleri Toplantısı Raporu Ankara ve Bursa Meme Hastalıkları Derneklerinin müştereken düzenledikleri İstanbul Meme Kanseri Konsensus Toplantısı 30 Eylül 3 Ekim 2010

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

2. MUĞLA MULTİDİSİPLİNER ONKOLOJİK ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU. ""Her Yönü ile Kanserde Tartışmalı Konular"" (MORE 2018) 05 Ekim 2018 CUMA

2. MUĞLA MULTİDİSİPLİNER ONKOLOJİK ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU. Her Yönü ile Kanserde Tartışmalı Konular (MORE 2018) 05 Ekim 2018 CUMA 08.30-09.00 AÇILIŞ 2. MUĞLA MULTİDİSİPLİNER ONKOLOJİK ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU ""Her Yönü ile Kanserde Tartışmalı Konular"" (MORE 2018) 05 Ekim 2018 CUMA GASTROİNTESTİNAL KANSERLERDE TARTIŞMALI KONULARA

Detaylı

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Tüm sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmalarının sağlanması için 14.05.2012 tarihinde çalışan güvenliğinin sağlanmasına

Detaylı

UÜ-SK GÖĞÜS HASTALIKLARI VE TÜBERKÜLOZ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK GÖĞÜS HASTALIKLARI VE TÜBERKÜLOZ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. : Göğüs Hastalıkları ve Tb Anabilim Dalı, 12 yaşın üzerindeki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

Türkiye de Radyasyon Güvenliği Komiteleri

Türkiye de Radyasyon Güvenliği Komiteleri Türkiye de Radyasyon Güvenliği Komiteleri Yrd. Doç. Dr. Ayşegül YURT Dokuz Eylül Üniversitesi 1. ULUSAL RADYASYONDAN KORUNMA KONGRESİ 19-21 KASIM 2015, ANKARA Radyasyon Güvenliği Komiteleri (RGK) 2690

Detaylı

Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05

Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05 Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05 Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Heatolojib Hematopoetik Kök Hücre Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2013.010.119-Üniversitesi

Detaylı

Meme Sağlığı Merkezi

Meme Sağlığı Merkezi Meme Sağlığı Merkezi BR.HLİ.100 Sevgili Hanımlar, Meme, sağlıklı neslin devamı için elzem bir organdır. Cinsel gücüyle ve süt yapma yetisiyle bu görevini yerine getirir. Biz kadınlar memelerimiz ile gurur

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç 8 Mart 2010 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27515 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hizmeti

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde hastane idaresi Hastanedeki en yüksek dereceye sahip hemşire için anket (PTM1) (HRN) hemşire mesleğinin kalite faaliyetlerini hastanede yürüten kişidir ve hastanenin tepe yöneticisi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı UÜ-Sağlık Kuruluşları Beslenme Ekibinin öncelikle

Detaylı

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Prof Dr Tuğbay Tuğ Genel Cerrahi Uzmanı Ecz.Hasan ÇELEBİ (1956-2011) Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği 1996 yılında kurulmuş ve 2004 yılında

Detaylı

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU Sunum Planı Ketem Kuruluş ve Amaçları İdari ve Teknik Yapılanması Ketem Faaliyetleri Ketem Çalışma programları Hedefler KURULUŞ

Detaylı

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ KALİTE YÖNETİMİ 1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ Aydın ve çevresindeki hizmet verdiğimiz bireylere dünya standartları seviyesinde çağın gerektirdiği güvenilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU Form-1 EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim Kurumları değerlendirme

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Yakın Doğu

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DökümanNo:YO.KY.PR.03 İlk Yayın Tarihi:22.03.2018 Rvz No:0 Rvz. Tarihi:- Sayfa :0 / 5 REVİZYON TARİHİ REVİZYON NO AÇIKLAMA HAZIRLAYAN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ KONTROL EDEN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ ONAYLAYAN

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Kalite Yönetim Sisteminin (KYS)

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:8.3.2010-27515 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlarda

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 28/05/2015-19291 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği *BENNLYL5* Sayı : 18649120-900/ Konu : Doğum Yardımı PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

UÜ-SK KBB ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KBB ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı, tüm yaş gruplarındaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada

Detaylı

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ MESLEK KODLARINA GÖRE SAYILARI S.N. MESLEK KODU MESLEK AÇIKLMA 1 2111.1 1 Radyasyon (Sağlık) Fizikçisi 2 2131.01 Biyokimyager

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2018 YILI UYGULAMA REHBERİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ YILI UYGULAMA REHBERİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ SUNUŞ Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi, 2017 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından, Kurumsal

Detaylı

TEDAVİ PLANLARI CLINICAL CRITICAL PATHWAYS

TEDAVİ PLANLARI CLINICAL CRITICAL PATHWAYS SAĞLIK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ TEDAVİ PLANLARI CLINICAL CRITICAL PATHWAYS B Doç. Dr. Mahmut AKBOLAT *Tedavi planları,esas olarak mühendislik alanında geliştirilen ve kullanılan bir yöntemdir. * Sağlık hizmetlerinde

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde hastane idaresi için anket (PTC1) : Hastanede en üst derecedeki hekim olarak tanımlanır. Bu kişi hastanenin Tepe Yöneticisi veya Hastane Yönetim Kurulu Üyesi (hastanede günlük yönetim

Detaylı

Karar Tarihi: 09/01/2015 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:2

Karar Tarihi: 09/01/2015 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:2 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Hematopoietik Kök Hücre Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2015.002.004 -Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Hematopoietik Kök Hücre Nakli ve Hücresel

Detaylı

Dr.Nevil AYKIN İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Yerleşkesi Yara Bakım Merkezi Eskişehir

Dr.Nevil AYKIN İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Yerleşkesi Yara Bakım Merkezi Eskişehir Dr.Nevil AYKIN İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Yerleşkesi Yara Bakım Merkezi Eskişehir 28 31 Mart 2018 Gloria GOLF RESORT Belek / Antalya Eskişehir Hava Hastanesi (HBOT,

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No YÖNETİCİSİ (BAŞHEMŞİRE) GÖREV TANIMI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 28.01.2015 HEM_GYS01 Yatan Hastadan 1 Sorumlu Başhemşire Görev Yetki Ve Sorumlukları Görev Tanımı ve HEM_GYS02

Detaylı

Kemoterapi İlaç Hazırlama Üniteleri ve

Kemoterapi İlaç Hazırlama Üniteleri ve Kemoterapi İlaç Hazırlama Üniteleri ve Uzm Ecz Ahmet S Bosnak Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Kanser tedavisinde ileri kalite Kanser tedavisinde mükemmellik multidisipliner yaklaşımla olabilir.

Detaylı

TRANSFÜZYON EKİBİ VE HASTANE TRANSFÜZYON KOMİTELERİ. Uz Dr Nil Banu PELİT

TRANSFÜZYON EKİBİ VE HASTANE TRANSFÜZYON KOMİTELERİ. Uz Dr Nil Banu PELİT TRANSFÜZYON EKİBİ VE HASTANE TRANSFÜZYON KOMİTELERİ Uz Dr Nil Banu PELİT Tarihçe Bock AV. Use and abuse of blood transfusion. N Engl J Med. 1936 ; 215: 421-425. Fantus B. The therapy of Cook Country Hospital

Detaylı

HASTA BAKIMININ ORGANİZASYONU. Öğr. Gör. Sultan TÜRKMEN KESKİN

HASTA BAKIMININ ORGANİZASYONU. Öğr. Gör. Sultan TÜRKMEN KESKİN HASTA BAKIMININ ORGANİZASYONU Öğr. Gör. Sultan TÜRKMEN KESKİN İyi bir hasta bakım organizasyonu oluşturulması, - Hemşirelik bakım kalitesini arttırır, - Hasta bakım maliyetini azaltır. Bir serviste hasta

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Enfeksiyon Kontrol Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Hastanemizin

Detaylı

Multidisipliner Konseyin Endokrin Hastalıkların Tanı Ve Tedavi Süreci Üzerine Etkisi

Multidisipliner Konseyin Endokrin Hastalıkların Tanı Ve Tedavi Süreci Üzerine Etkisi Multidisipliner Konseyin Endokrin Hastalıkların Tanı Ve Tedavi Süreci Üzerine Etkisi Hamid Kabuli¹, A. Cem Dural¹, Cevher Akarsu¹, M. Gökhan Ünsal¹, İlkay Halıcıoğlu¹,Pınar Karakaya², Ravza Yılmaz³, Halil

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr.

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. ! BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, 17 Temmuz Salı günü bir hasta yakını tarafından

Detaylı

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı Nedir? Kalite Yönetim Sistemi; gereklerinin yerine getirildiğinin

Detaylı

VI.DÖNEM (AİLE HEKİMLİĞİ) 12 AY KESİNTİSİZ DEVAM EDER. 15 TEMMUZ TEMMUZ 2017

VI.DÖNEM (AİLE HEKİMLİĞİ) 12 AY KESİNTİSİZ DEVAM EDER. 15 TEMMUZ TEMMUZ 2017 VI.DÖNEM (AİLE HEKİMLİĞİ) 12 AY KESİNTİSİZ DEVAM EDER. 2016-2017 BAŞLAYIŞ BİTİŞ 15 TEMMUZ 2016 14 TEMMUZ 2017 AYLARA GÖRE STAJ TARİHLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. 1) 15.07.2016/14.09.2016 2) 15.09.2016/14.11.2016

Detaylı

PERSONEL EĞİTİM PROSEDÜRÜ

PERSONEL EĞİTİM PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Yönetim ve İcra Kurulu ifadesi, Yönetim Kurulu 01 olarak değiştirildi. Madde 5.8 te hemşireler için ilave eğitim planlaması tarif edildi.

Detaylı

Avrupa Hastaneleri için

Avrupa Hastaneleri için Avrupa Hastaneleri için Kalite İyileştirme Sistemleri (Koordinatörü) için anket (PTD1) Bu anket, hastanenin kalite iyileştirme faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu Kalite Yöneticisine yöneliktir.

Detaylı

HEMŞİRELİKTE ÖZEL ALANLAR

HEMŞİRELİKTE ÖZEL ALANLAR HEMŞİRELİKTE ÖZEL ALANLAR Son yıllarda dünyada meydana gelen hızlı gelişme ve değişmeler her alanda olduğu gibi sağlık bakım sistemi üzerinde de etkisini göstermektedir. Toplum, nüfus özellikleri, ekonomi,

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar AMAÇ MADDE 1- (1) Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesinin

Detaylı

HASTANE KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNDE ISO 9001:2000 JCI AKREDĠTASYONU KARġILAġTIRMASI. Dr. Aylin Yaman Ankara Güven Hastanesi Kalite Yönetim Bölümü

HASTANE KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNDE ISO 9001:2000 JCI AKREDĠTASYONU KARġILAġTIRMASI. Dr. Aylin Yaman Ankara Güven Hastanesi Kalite Yönetim Bölümü HASTANE KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNDE ISO 9001:2000 JCI AKREDĠTASYONU KARġILAġTIRMASI Dr. Aylin Yaman Ankara Güven Hastanesi Kalite Yönetim Bölümü KALĠTE YÖNETĠM SĠSTEMĠ Bir kuruluģu kalite bakımından idare

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISI NASIL OLMALI? MPHG KALİTE YÖNETİM MODELİ

SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISI NASIL OLMALI? MPHG KALİTE YÖNETİM MODELİ SAĞLIK HİZMETLERİNDE KALİTE YÖNETİM VE ORGANİZASYON YAPISI NASIL OLMALI? MPHG KALİTE YÖNETİM MODELİ Nihal KAFALI ÜNLÜTÜRK MPHG Kalite Grup Müdürü 9. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI

ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI Dr. Evren Özdemir Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü Ankara 05.04.2014 Akılcı İlaç Kullanımı İçin Sorumluluk Sahibi Taraflar Hekim Eczacı Hemşire Diğer sağlık personeli

Detaylı

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 2015

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 2015 KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 201 M. Uğur DÜNDAR Genel Müdür Yönetici Asistanı Handan BÜYÜK Genel Müdür Yardımcısı Medikal Direktör 1. İCRA (ÜST YÖNETİM) KURULU Üye Havva İSMAİL Hemşirelik Hizmetleri

Detaylı

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH / ACİL SERVİS Tıbbi atık yönetimi Riskli alan eğitimleri Kan ve vücut sıvılarıyla bulaşmayı önleme Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması Hastanın güvenli transferi Düşmelerden kaynaklanan risklerin

Detaylı

TÜRKİYE DİYABET ÖNLEME & KONTROL PROGRAMI - UDAİS - Doç. Dr. Serdar GÜLER Türkiye Obezite ve Diyabet Koordinatörü 25/05/2012, 2.

TÜRKİYE DİYABET ÖNLEME & KONTROL PROGRAMI - UDAİS - Doç. Dr. Serdar GÜLER Türkiye Obezite ve Diyabet Koordinatörü 25/05/2012, 2. TÜRKİYE DİYABET ÖNLEME & KONTROL PROGRAMI - UDAİS - Doç. Dr. Serdar GÜLER Türkiye Obezite ve Diyabet Koordinatörü 25/05/2012, 2. UDAİS, İstanbul SERDAR GÜLER Amasya Trabzon Samsun Anadolu Lisesi Hacettepe

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Madde.1.1. Tanım: Bu yönergede adı geçen ve ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımalar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nda çalışan

Detaylı

KOMİTELERİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

KOMİTELERİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ KOD:YÖN.PRS 03 YAY.TAR:10.10.2011 REV.TAR:25.02.2013 REV.NO:01 SAYFA :1 / 7 1..AMAÇ: Reyhanlı Devlet Hastanesindeki komitelerin hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun, sürekliliğini,yeterliliğini

Detaylı

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E.

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İletişim A. GENEL TANITIM Dönem 6, tıp eğitiminin önceki 5 yılında edinilen bilgi,

Detaylı

HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI

HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI DOKTORA PROGRAMINA GİRİŞ KOŞULLARI Hemşirelik, Ebelik, Sağlık Memurluğu Programlarında Lisans eğitimi alarak Hemşirelik veya herhangi bir programda yüksek lisans yapmış olmak.

Detaylı

İŞYERİNDE SAĞLIĞI GELİŞTİRME ve PROGRAM PLANLAMA. Prof.Dr.Ayşe Beşer Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ayse.beser@deu.edu.

İŞYERİNDE SAĞLIĞI GELİŞTİRME ve PROGRAM PLANLAMA. Prof.Dr.Ayşe Beşer Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ayse.beser@deu.edu. İŞYERİNDE SAĞLIĞI GELİŞTİRME ve PROGRAM PLANLAMA Prof.Dr.Ayşe Beşer Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ayse.beser@deu.edu.tr 1 HEDEFLER.Sağlığı, koruma ve geliştirme kavramlarını bilme İşyerlerinde

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ 2. KAPSAM Nazilli Devlet Hastanesinde bölüm bazında risk değerlendirmeleri yaparak çalışanların çalıştıkları alanlardan kaynaklı risklerini belirlemek ve gerekli önlemlerin alınmasını

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü HEMOVİJİLANS HEMŞİRELİĞİ 2016 YILI FAALİYET RAPORU 1. Merkezimizde Kan Bankası Ünitesi tarafından kliniklere kan ve kan bileşeni gönderilen hastaların günlük listeleri çıkartıldı ve klinikler için vizit

Detaylı

KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 48. maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 12.06.2018 tarih

Detaylı

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: Bu prosedür, UÜ-SK da yatan tüm hastaların aynı kalitede bakım hizmeti almasını tanı-tedavi hizmetlerinin planlı bir şekilde yürütülmesini ve kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. 2. Kapsam:

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

Palya-f Bakımda Neredeyiz?

Palya-f Bakımda Neredeyiz? Palya-f Bakımda Neredeyiz? A. Ayla Kabalak 12. ve 13. yüzyılda Selçuklu döneminde, bimaristan veya darüşşifa adı alhnda Anadolu'da yüzlerce hastane ve rehabilitasyon merkezi kurulmuştur. Hasta- özürlü

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Pınar AKÇAY-Tıbbi

Detaylı

İNDİKATÖR ADI ACİL SERVİSE 24 SAAT İÇERİSİNDE AYNI ŞİKAYETLE TEKRAR BAŞVURAN HASTA SAYISI VE ORANI İNDİKATÖR KARTI

İNDİKATÖR ADI ACİL SERVİSE 24 SAAT İÇERİSİNDE AYNI ŞİKAYETLE TEKRAR BAŞVURAN HASTA SAYISI VE ORANI İNDİKATÖR KARTI Sayfa No 1/17 ACİL SERVİSE 24 SAAT İÇERİSİNDE AYNI ŞİKAYETLE TEKRAR BAŞVURAN HASTA SAYISI VE ORANI İNDİKATÖR KARTI Acil servise 24 saat içinde aynı şikâyetle tekrar başvuran hasta sayısı ve oranının tespiti

Detaylı

ACİL TIP ANABİLİM DALI NA HASTA KABUL KRİTERLERİ

ACİL TIP ANABİLİM DALI NA HASTA KABUL KRİTERLERİ Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Acil Tıp Anabilim Dalı acil servisine 18 yaşın üzerindeki tüm hastalar ve 18 yaş altı travma ve yanık hastaları kabul edilir ve UÜ-SK Acil

Detaylı

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20 3/06/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / 0 a Gönderen Alanı Yılı Acil Tıp Anesteziyoloji ve Reanimasyon Genel Cerrahi Göğüs Hastalıkları İç Hastalıkları Kardiyoloji 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 Kadın

Detaylı

TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ PREANALİTİK EVRE ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARI

TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ PREANALİTİK EVRE ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARI TÜRK BİYOKİMYA DERNEĞİ PREANALİTİK EVRE ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARI Mehmet ŞENEŞ TBD Pre-Analitik Evre Çalışma Grubu XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi 5 Kasım 2015 ABD Tıp Enistitüsünün (The Institute of

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ TC SAĞLIK BAKANLIĞI Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ Dr. Mustafa ERTEK Refik Saydam Hıfzıssıhha

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Onkoloji Hemşireliği III

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Onkoloji Hemşireliği III HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Onkoloji Hemşireliği 2801306 III 2+0 2 2 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren

Detaylı

UÜ-SK KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. : Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ayaktan başvuran ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24 saat

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yasanın 7. maddesinin d-2 fıkrasına istinaden

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ OPSAR SOLMAZ Figen, TUNÇMAN Gökçe, SERBEST Nesrin, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ, BURSA İlaç Güvenliği Hastaların tedavilerinde

Detaylı

Bilim Uzmanı İbrahim BARIN

Bilim Uzmanı İbrahim BARIN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİNDE YATAN HASTALARIN HASTANE HİZMET KALİTESİNİ DEĞERLENDİRMELERİ Bilim Uzmanı İbrahim BARIN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri AMAÇ Hasta memnuniyeti verilen

Detaylı

Doğurganlığın korunmasında etik ve yönetmelikler. Doç. Dr. Murat Gültekin Kanser Daire Başkanı 0 532 256 09 51 mrtgultekin@yahoo.

Doğurganlığın korunmasında etik ve yönetmelikler. Doç. Dr. Murat Gültekin Kanser Daire Başkanı 0 532 256 09 51 mrtgultekin@yahoo. Doğurganlığın korunmasında etik ve yönetmelikler Doç. Dr. Murat Gültekin Kanser Daire Başkanı 0 532 256 09 51 mrtgultekin@yahoo.com 0 Sunum Planı Biz Kimiz? Sağlık Bakanlığı Yeni Yapılanması Türkiye de

Detaylı

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Hastanede tedavi ve bakım alan tüm hasta / hasta yakınlarının hastalık, tedavi ve bakımları, riskleri ve taburcu olduktan sonra evdeki bakımları hakkında eğitilmelerini sağlamak

Detaylı

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI İZMİR EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Detaylı

ERKEN LOKAL NÜKS GELİŞEN VULVA KANSERİ: OLGU SUNUMU

ERKEN LOKAL NÜKS GELİŞEN VULVA KANSERİ: OLGU SUNUMU ERKEN LOKAL NÜKS GELİŞEN VULVA KANSERİ: OLGU SUNUMU Op.Dr.Hakan YETİMALAR Doç.Dr.İncim BEZİRCİOĞLU Dr. Gonca Gül GÜLBAŞ TANRISEVER İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştıma Hastanesi GİRİŞ

Detaylı

UÜ-SK KLİNİK BAKTERİYOLOJİ ve ENFEKSİYON HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KLİNİK BAKTERİYOLOJİ ve ENFEKSİYON HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 NOT: Üst Bilgide Başlığa Anabilim Dalı veya Bilim Dalı İsmini, Doküman kodunda XXX Bölüne Anabilim Dalı/ Bilim Dalı kodunuzu giriniz 1. HİZMET KAPSAMI: Klinik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Candan DELİDUMAN Doğum Tarihi: 15.08.1979 E-Posta: candancandan2012@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

STRATEJİK YÖNETİM VE YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ nde KYS politika ve hedeflerinin belirlenmesi ve üniversite içerisinde yayılımı ilgili

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

UÜ-SK ÇOCUK NEFROLOJİ BİLİM DALI HİZMET KAPSAMI 2. ÇOCUK NEFROLOJİ HASTALIKLARI BİLİM DALI KABUL KRİTERLERİ

UÜ-SK ÇOCUK NEFROLOJİ BİLİM DALI HİZMET KAPSAMI 2. ÇOCUK NEFROLOJİ HASTALIKLARI BİLİM DALI KABUL KRİTERLERİ Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Nefroloji Bilim Dalı, 18 yaşın altında ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve

Detaylı

HIMSS EMRAM kriterleri 1 Ocak 2018 den itibaren burada gösterildiği şekilde değiştirilecektir. Daha önce gereksinimlerde bölge ve ülkeye göre küçük

HIMSS EMRAM kriterleri 1 Ocak 2018 den itibaren burada gösterildiği şekilde değiştirilecektir. Daha önce gereksinimlerde bölge ve ülkeye göre küçük HIMSS EMRAM kriterleri 1 Ocak 2018 den itibaren burada gösterildiği şekilde değiştirilecektir. Daha önce gereksinimlerde bölge ve ülkeye göre küçük farklılıklar söz konusu olsa da, bundan sonra bu standartlar

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı