Nuh KARA Ali KILIÇ İbrahim AKKUŞ İl Genel Meclis Başkanı Katip Katip

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Nuh KARA Ali KILIÇ İbrahim AKKUŞ İl Genel Meclis Başkanı Katip Katip"

Transkript

1 Oturum : 1 Karar Tarihi : Karar No : 82 Konusu: İller Bankası Genel Kurul toplantılarında İl Özel İdaresini temsil etmek üzere nce kendi üyeleri arasından 1 üyenin seçilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 05 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; İl Özel İdaresinin tarih ve 3407 sayılı yazısı ile teklif edilen, İller Bankası Genel Kurul toplantılarında İl Özel İdaresini temsil etmek üzere, nce kendi üyeleri arasından, bir üyenin seçilmesi ile ilgili olarak yapılan teklifin görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; Gündem maddesi Katip üye Ali KILIÇ tarafından okunarak, Başkan tarafından yapılan oylamada; 6107 Sayılı İller Bankası Anonim Şirketi Hakkındaki Kanun'un 5. maddesi, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri ve Şirket Ana Sözleşmesinin 8. maddesinin (a) bendi gereğince, İller Bankası Genel Kurul Toplantılarında İl Özel İdaresini temsil etmek üzere İl Genel Meclis Üyesi Alican YÜKSEL in seçilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

2 Oturum : 2 Karar Tarihi : Karar No : 83 Konusu: İl Özel İdaresinin 2013 Mali Yılına ait Gelir- Gider kesin hesabı ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 06 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 4.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 70 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, İl Özel İdaresinin 2013 Mali Yılına ait Gelir-Gider kesin hesabı ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonundan gelecek olan Komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; Gündem maddesine ait Komisyon raporu Ali KILIÇ tarafından okunarak, Başkan tarafından yapılan oylamada; 2013 MALİ YILI GELİR KESİN HESABI İl Özel İdaresi 2013 Mali Yılı Gelir Bütçesi TL.olarak tahmin edilmiş olup, 2012 yılından devreden ,71 TL, Ek Bütçeyle TL, Merkezi İdare Bütçesinden TL olmak üzere toplam ,61 TL olarak gerçekleştiği, kanunlarla tahsiline yetki verilen gelirlerin tahsil edildiği tespit edilmiştir MALİ YILI GİDER KESİN HESABI İl Özel İdaresinin 2013 Mali Yılı Gider Bütçesi ise TL olarak nce kabul edilmiş olup, 2012 yılından devreden ,71 TL, yılı içerisinde alınan ,90 TL ek-olağanüstü ödenek ve TL ek bütçe ile birlikte ,61 TL toplam ödeneğe ulaşmıştır. İl Özel İdaresi 2013 Yılı Gider Bütçesi 18 kurumsal, 10 fonksiyonel, 2 finansal ve 4 ekonomik giderlerden oluşmaktadır. Gider bütçesinin ekonomik bazda harcamalarının ise, Personel giderlerine ,48 TL, Sosyal Güvenlik Kurumu giderlerine ,45 TL, mal ve hizmet alımlarına ,07 TL, Cari transferlere ,44 TL, Sermaye giderlerine ,60 TL ve yurtiçi sermaye transferlerine de ,88 TL olmak üzere toplam ,92 TL. olduğu; giderlerin ,37 TL sinin Özel İdare gelirlerinden karşılandığı ve ,55 TL sinin de Bakanlıklarca gönderilen tahsisli ödeneklerden karşılandığı, tahsisli ,22 TL ödeneğin 2014 yılına devrettiği, ,47 TL lik ödeneğin de yıl sonunda kullanılmaması nedeniyle mali mevzuat gereği iptal edildiği, verilen ödeneklerin yerinde kullanıldığı, giderlerin gerçek ihtiyaçlar karşılığında olduğu İl Özel İdaresine verilen görevlerin yerine getirilmesinde sarf edildiği tespit edilmiştir. Mevcut durum itibariyle, İl Özel İdaresi Banka Mevcudunun ise: ,36 TL, 2014 Yılına devreden ödeneklerin ,22 TL, Kısa Vadeli Borçların: ,48 TL (bütçe emaneti, alınan depozito ve teminatlar, ödenecek vergi ve fonlar, ödenecek Sosyal Güvenlik Kurumu kesintileri) Toplam: ,36 TL nakit fazlasının: ,66 TL olduğu görülmüş, İl Özel İdaresinin 2013 mali yılı gelir-gider kesin hesabının incelenmesinde harcamaların cari harcama ağırlıklı olduğu, herhangi bir usulsüz harcamaya rastlanmadığı, tespit edilmiş olup, İl Özel İdaresince hazırlanan 2013 Mali Yılına ait Gelir-Gider Kesin hesap cetvelinin teklif edildiği şekli ile aynen kabulüne karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir sureti ile dosyanın İl Özel İdaresine (Mali Hizmetler Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

3 Oturum : 2 Karar Tarihi : Karar No : 84 Konusu: Kadirli İlçesi, Aşağıçiyanlı Köyü İlköğretim Okuluna ait bakım ve onarım işinin İl Özel İdaresinin 2014 yılı yatırım programına alınarak bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılmasına ait komisyon raporunun görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 06 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 5.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 72 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Aşağıçiyanlı Köyü İlköğretim Okuluna ait bakım ve onarımının yapılması ile ilgili olarak Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelecek olan komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; Kadirli İlçesi, Aşağıçiyanlı Köyü İlköğretim Okuluna ait bakım ve onarım işinin İl Özel İdaresinin 2014 yılı yatırım programına alınarak bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

4 Oturum : 2 Karar Tarihi : Karar No : 85 Konusu: İlimiz Merkeze bağlı, Karatepe-Kastabala ören yeri girişine ait yolun yapılması ile ilgili komisyon raporlarının görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 06 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 6.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 73 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, İlimiz Merkeze bağlı, Karatepe- Kastabala ören yeri girişine ait yolun yapılması ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarından gelecek olan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İlimiz Merkeze bağlı, Karatepe-Kastabala ören yeri girişine ait yolun çok bozuk ve stabilize olmasından dolayı, yaklaşık 600 Metre uzunluğundaki bu yolun İl Özel İdaresinin yol ağına ve 2014 yılı yatırım programına alınarak, bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

5 Oturum : 2 Karar Tarihi : Karar No : 86 Konusu: İlimize bağlı, Bahçe İlçesi, Örencik Köyüne ait 5 Km lik yol 2013 yılında yapılmış olup, eksik kalan 3 Km lik kısmının çok bozuk olması sebebi ile İl Özel İdaresinin 2014 yılı yatırım programına alınarak, bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılmasına ait komisyon raporlarının görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 06 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 7.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 74 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, Bahçe İlçesi, Örencik Köyüne ait 5 Km lik yol 2013 yılında yapılmış olup, 3 Km lik kısmının çok bozuk olması sebebiyle bu yolun yapılması ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarından gelecek olan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Bahçe İlçesi, Örencik Köyüne ait 5 Km lik yol 2013 yılında yapılmış olup, eksik kalan 3 Km lik kısmının çok bozuk olması sebebi ile İl Özel İdaresinin 2014 yılı yatırım programına alınarak, bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

6 Oturum : 3 Karar Tarihi : Karar No : 87 Konusu: Kadirli İlçesi, Değirmendere Köyünde bulunan, Büğüleyen membasından, Tahta Köyünün Yapalak Mahallesine saniyede 3 Litre suyun tahsis edilmesi ile ilgili komisyon raporlarının görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 07 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 8.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 75 sayılı kararı ile komisyona havale edilen, Kadirli İlçesi, Değirmendere Köyünde bulunan, Büğüleyen membasından, Tahta Köyünün Yapalak Mahallesine saniyede 3 Litre suyun tahsis edilmesi ile ilgili olarak Çevre ve Sağlık Hizmetleri Komisyonu ile Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonlarından gelecek olan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; Kadirli İlçesi, Değirmendere Köyü, Bulanan Büğüleyen membasından, Tahta Köyünün Yapalak Mahallesine saniyede 3 Litre suyun tahsis edilmesi ile ilgili işlemlerin İl Özel İdaresine ait (Plan ve Proje Müdürlüğü) tarafından yürütüldüğü ve alınan bilgiler doğrultusunda Bulanan Büğüleyen membasına ait arazinin bir kısmının Orman arazisi olduğu, bir kısmının ise özel şahıslara ait olduğundan İl Özel İdaresi tarafından konu ile ilgili yazışmaların devam ettiği, işlemler tamamlandıktan sonra ne teklif edileceği anlaşıldığından, konunun gündemden düşürülmesinin daha uygun olacağına, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

7 Oturum : 3 Karar Tarihi : Karar No : 88 Konusu: İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Tahta Köyü, Yanalak Yaylası ile Ericek Mahallesi arasında bulunan 1 Km lik yolun İl Özel İdaresinin 2014 yılı yatırım programına ve yol ağına alınarak, bakım ve onarımının bütçe imkanları doğrultusunda yapılmasına ait komisyon raporlarının görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 07 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 9.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 76 sayılı kararı ile komisyona havale edilen, Kadirli İlçesi, Tahta Köyü, Yanalak Yaylası ile Ericek Mahallesi arasında bulunan 1 Km lik yolun İl Özel İdaresinin 2014 yılı yol ağına ve yatırım programına alınarak, bakım ve onarımının yapılması ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarından gelecek olan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Tahta Köyü, Yanalak Yaylası ile Ericek Mahallesi arasında bulunan 1 Km lik yolun İl Özel İdaresinin 2014 yılı yatırım programına ve yol ağına alınarak, bakım ve onarımının bütçe imkanları doğrultusunda yapılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

8 Oturum : 4 Karar Tarihi : Karar No : 89 Konusu: İlimize bağlı, Düziçi İlçesine ait Böcekli-Karagedik- Selverler- Gümüş-Çerçioğlu-Pirsultanlı-Güzelyurt-Çerçioğlu- Gökçayır-Alibozlu-Bayındırlı-Akdere-Farsak grup yollarına ait bakım ve onarım işlerinin yatırım programına alınarak, bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılması ile ilgili komisyon raporlarının görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 08 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 10.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 77 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, Düziçi İlçesine ait Böcekli- Karagedik-Selverler-Gümüş-Çerçioğlu-Pirsultanlı-Güzelyurt-Çerçioğlu-Gökçayır-Alibozlu-Bayındırlı-Akdere Farsağı grup yollarına ait bakım ve onarım işlerinin yapılması ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarından gelecek olan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Düziçi İlçesine ait Böcekli-Karagedik-Selverler-Gümüş-Çerçioğlu- Pirsultanlı-Güzelyurt-Çerçioğlu-Gökçayır-Alibozlu-Bayındırlı-Akdere-Farsak grup yollarına ait bakım ve onarım işlerinin yatırım programına alınarak, bütçe imkanları doğrultusunda yapılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

9 Oturum : 4 Karar Tarihi : Karar No : 90 Konusu: İlimiz Merkeze bağlı, Şekerdere, Kayalı, Issızca, Tehçi ve Dervişiye Köylerine ait Köy içi yollarının 2014 yılı bakım ve onarım programına alınarak, bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılması ile ilgili komisyon raporlarının görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 08 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 11.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 79 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, İlimiz Merkeze bağlı, Şekerdere, Kayalı, Issızca, Tehçi ve Dervişiye Köylerine ait Köy içi yollarının 2014 yılı bakım ve onarım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarından gelecek olan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İlimiz Merkeze bağlı, Şekerdere, Kayalı, Issızca, Tehçi ve Dervişiye Köylerine ait Köy içi yollarının 2014 yılı bakım ve onarım programına alınarak, bütçe imkanları doğrultusunda yapılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

10 Oturum : 4 Karar Tarihi : Karar No : 91 Konusu: İlimize bağlı, Düziçi İlçesi, Gümüş Köyü, Abacı Mahallesine ait 1 Km 1.Kat, Yenifarsak-Nacar farsağına ait ek 2 Km 1.Kat, Gökçayır-Tabaklar- Horozlar Mahallesine 1 Km 1.Kat, Düziçi-Yazlamazlı- Ayşeler arası 4 Km 2.Kat asfalt yapım işinin 2014 yılı yatırım programına alınarak bütçe imkanları doğrultusunda yaptırılması ile ilgili komisyon raporlarının görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 08 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 12.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 80 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, Düziçi İlçesi, Gümüş Köyü, Abacı Mahallesine ait 1 Km 1.Kat, Yenifarsak-Nacar farsağına ait ek 2 Km 1.Kat, Gökçayır-Tabaklar-Horozlar Mahallesine 1 Km 1.Kat, Düziçi-Yazlamazlı-Ayşeler arası 4 Km 2.Kat asfalt yapım işinin 2014 yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarından gelecek olan komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Düziçi İlçesi, Gümüş Köyü, Abacı Mahallesine ait 1 Km 1.Kat, Yenifarsak-Nacar farsağına ait ek 2 Km 1.Kat, Gökçayır-Tabaklar-Horozlar Mahallesine 1 Km 1.Kat, Düziçi- Yazlamazlı-Ayşeler arası 4 Km 2.Kat asfalt yapım işinin 2014 yılı yatırım programına alınarak bütçe imkanları doğrultusunda yapılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

11 Oturum : 4 Karar Tarihi : Karar No : 92 Konusu: İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Narlı kışla Köyüne ait Köy İmar planının İl Özel İdaresince 2014 yılı içerisinde yaptırılması ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 08 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 13.maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin tarih ve 81 sayılı kararı ile komisyonlara havale edilen, Kadirli İlçesi, Narlı kışla Köyüne ait Köy İmar planının yaptırılması ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Hizmetleri Komisyonundan gelecek olan komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Narlı kışla Köyüne ait Köy İmar planının İl Özel İdaresince 2014 yılı içerisinde yaptırılmasına karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (Plan ve Proje Müdürlüğü) gönderilmesine yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

12 Karar No : 93 Konusu: İl Özel İdaresinin tarih ve 3053 sayılı yazı ile teklif edilen, İl Özel İdaresinde ihdas edilmiş olunan kadroların (dolu ve boş Memur kadroları) derecelerinin yazı ikindeki Ek (II) ve (III) sayılı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündemin 14.maddesinde yer alan, İl Özel İdaresinin tarih ve 3053 sayılı yazı ile teklif edilen, İl Özel İdaresinde ihdas edilmiş olunan kadroların (dolu ve boş Memur kadroları) derecelerinin yazı ekinde gönderilen Ek (II) ve (III) sayılı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmede; İl Özel İdaresinin tarih ve 3053 sayılı yazı ile teklif edilen, İl Özel İdaresinde ihdas edilmiş olunan kadroların (dolu ve boş Memur kadroları) derecelerinin yazı ekinde gönderilen Ek (II) ve (III) sayılı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmesine karar verilmiş olup, ona göre gereği yapılmak üzere kararın tasdikli bir suretinin İl Özel İdaresine (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü) gönderilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

13 Karar No : 94 Konusu: İlimize bağlı, Düziçi İlçesinin güneyinde bulunan Yarbaşı beldesi ile Ellek Beldesi, Şekerdere Köyü ile Akçakoyunlu Köyü arasında bulunan bölgeye Düziçi İlçesi Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 12 İl Genel Meclis üyeleri Nuh KARA, H.Bekir DİNGİL, Ali KILIÇ, İsmail KAYA, Mehmet ALTUN, Zafer YANBAK, Mehmet YILDIRIM, Salim BARUTCU, Fevzi KAMALI, Bünyamin KAZĞI, Abdullah TIRAŞ ve Mahir DOĞAN tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Düziçi İlçesinin güneyinde bulunan Yarbaşı beldesi ile Ellek Beldesi, Şekerdere Köyü ile Akçakoyunlu Köyü arasında bulunan bölgeye Düziçi İlçesi Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Düziçi İlçesinin güneyinde bulunan Yarbaşı beldesi ile Ellek Beldesi, Şekerdere Köyü ile Akçakoyunlu Köyü arasında bulunan bölgeye Düziçi İlçesi Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere İmar ve Bayındırlık Hizmetleri Komisyonu,Sanayi ve Ticaret Komisyonu, Çevre ve Sağlık Hizmetleri Komisyonu, Tarı, Orman ve Hayvancılık Komisyonu ile İçişleri Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

14 Karar No : 95 Konusu: İlimize bağlı, Hasanbeyli İlçesinde bulunan, Hasanbeyli İlköğretim Okulu bahçesine ait Çevre düzenlemesi ve Parke taşı döşenmesi işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 2 İl Genel Meclis üyeleri Ali KILIÇ ve Mehmet BULANIK tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Hasanbeyli İlçesinde bulunan, Hasanbeyli İlköğretim Okulu bahçesine ait Çevre düzenlemesi ve Parke taşı döşenmesi işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Hasanbeyli İlçesinde bulunan, Hasanbeyli İlköğretim Okulu bahçesine ait Çevre düzenlemesi ve Parke taşı döşenmesi işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

15 Karar No : 96 Konusu: İlimize bağlı, Bahçe İlçesi, Gökmustafalı Köyüne ait içme suyu deposunun yenilenmesi işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 4 İl Genel Meclis üyeleri İbrahim AKKUŞ, Ali KILIÇ Hanifi ŞEN ve Mahir DOĞAN tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Bahçe İlçesi, Gökmustafalı Köyüne ait içme suyu deposunun yenilenmesi işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Bahçe İlçesi, Gökmustafalı Köyüne ait içme suyu deposunun yenilenmesi işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Hizmetler Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

16 Karar No : 97 Konusu: İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Yukarıbozkuyu Köyü Köy içi 1 Km, Kümbet Köy içi 1,5 Km, Sarıtanışmanlı Köyü ile Göztaşı arası 2 Km 2.Kat asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 3 İl Genel Meclis üyeleri Neşet NARCIOĞLU, Hanifi ŞEN ve Duran GÜLTEPE tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Yukarıbozkuyu Köyü Köy içi 1 Km, Kümbet Köy içi 1,5 Km, Sarıtanışmanlı Köyü ile Göztaşı arası 2 Km 2.Kat asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Yukarıbozkuyu Köyü Köy içi 1 Km, Kümbet Köy içi 1,5 Km, Sarıtanışmanlı Köyü ile Göztaşı arası 2 Km 2.Kat asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

17 Karar No : 98 Konusu: İlimize bağlı, Düziçi İlçesi, Akdere Köyüne ait yaklaşık 3 Km lik yolun çok bozuk olması sebebiyle, 1.kat asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 3 İl Genel Meclis üyeleri Ali KILIÇ, Mehmet YILDIRIM ve İbrahim AKKUŞ tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Düziçi İlçesi, Akdere Köyüne ait yaklaşık 3 Km lik yolun çok bozuk olması sebebiyle, 1.kat asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Düziçi İlçesi, Akdere Köyüne ait yaklaşık 3 Km lik yolun çok bozuk olması sebebiyle, 1.kat asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

18 Karar No : 99 Konusu: İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Harkaçtığı Köyü, Dikirli Mahallesi ile Hasandede arasında bulunan yaklaşık 3 Km lik yolun 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 4 İl Genel Meclis üyeleri Hanifi İSPİR, Duran GÜLTEPE, Hanifi ŞEN ve Veli GANİ tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Harkaçtığı Köyü, Dikirli Mahallesi ile Hasandede arasında bulunan yaklaşık 3 Km lik yolun 1.kat asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Harkaçtığı Köyü, Dikirli Mahallesi ile Hasandede arasında bulunan yaklaşık 3 Km lik yolun 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

19 Karar No : 100 Konusu: İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Yusufizzettin Köyü, Panpallar Mahallesi ile Aydınlar mezrası arasında bulunan yaklaşık 2 Km lik 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi., Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 4 İl Genel Meclis üyeleri Hanifi İSPİR, Duran GÜLTEPE, Hanifi ŞEN ve Veli GANİ tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Yusufizzettin Köyü, Panpallar Mahallesi ile Aydınlar mezrası arasında bulunan yaklaşık 2 Km lik 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Kadirli İlçesi, Yusufizzettin Köyü, Panpallar Mahallesi ile Aydınlar mezrası arasında bulunan yaklaşık 2 Km lik 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

20 Karar No : 101 Konusu: İlimize bağlı, Sumbas İlçesi, Gaffarlı Köyü, Gebeli Mahallesi ile Kesmesur Mahallesi arasında bulunan 6 Km lik 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin görüşülmesi, Meclis Başkanı Nuh KARA nın Başkanlığında üyelerin katılımı ile toplantı salonunda 09 Mayıs 2014 tarihinde saat da toplandı. Gündem dışı olarak; 5 İl Genel Meclis üyeleri Veli GANİ, Duran GÜLTEPE, Hanifi ŞEN,Musa DOĞAN ve Mahir DOĞAN tarafından imzalı olarak İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan; İlimize bağlı, Sumbas İlçesi, Gaffarlı Köyü, Gebeli Mahallesi ile Kesmesur Mahallesi arasında bulunan 6 Km lik 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin ek gündem maddesi olarak gündeme alınıp alınamayacağı, Başkan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ek gündem maddesi olarak gündeme alınması ve görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan görüşmede; İlimize bağlı, Sumbas İlçesi, Gaffarlı Köyü, Gebeli Mahallesi ile Kesmesur Mahallesi arasında bulunan 6 Km lik 1.kat asfalt yapım işinin İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen İl Özel İdaresinin 2014 Mali Yılı yatırım programına alınarak yaptırılması ile ilgili olarak verilen önergenin, gerekli araştırma ve inceleme yapılmak üzere Plan ve Bütçe Hizmetleri Komisyonu ile Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonlarına havale edilmesine, yapılan işaretle oylamada oy birliği ile karar verildi.

Selçuk ACAR Duran Turan SOYKAN Ali KILIÇ İl Genel Meclis Başkanı Katip Katip

Selçuk ACAR Duran Turan SOYKAN Ali KILIÇ İl Genel Meclis Başkanı Katip Katip Birleşim : 1 Karar Tarihi : 02.01.2012 Karar No : 01 Konusu: İlimiz sınırları içerisinde, İl Özel İdaresi tarafından verilen İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarından 2012 yılı için alınan ruhsat harçlarının

Detaylı

Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org MAHALLİ İDARELERDE ÖDENEK KULLANIMI VE BÜTÇEDE YAPILABİLECEK DEĞİŞİKLİKLER VE BUNLARIN MUHASEBESİ Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org I- GİRİŞ Devlet, örgütleri (idari teşkilatları) içinde organları

Detaylı

Amaç, Kapsam ve Tanımlar. Amaç

Amaç, Kapsam ve Tanımlar. Amaç BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU (1) Kanun Numarası: 5216 Kabul Tarihi: 10.7.2004 Yayımlandığı R.Gazete: Tarih: 23.7.2004 Sayı: 25531 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Kanunun amacı, büyükşehir

Detaylı

İL ÖZEL İDARESİ KANUNU

İL ÖZEL İDARESİ KANUNU 9285 İL ÖZEL İDARESİ KANUNU Kanun Numarası : 5302 Kabul Tarihi : 22/2/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2005 Sayı : 25745 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ

Detaylı

T.C. BARTIN İL ÖZEL İDARESİ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BARTIN İL ÖZEL İDARESİ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BARTIN İL ÖZEL İDARESİ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu nun 35. maddesi gereğince,

Detaylı

ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1)

ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1) 11741 ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1) Kanun Numarası : 6360 Kabul Tarihi : 12/11/2012

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE

Detaylı

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No : 6360 Kabul Tarihi : 12.11.2012 R.G.Yayım Sayısı

Detaylı

BELEDİYE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BELEDİYE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar 9469 BELEDİYE KANUNU Kanun Numarası : 5393 Kabul Tarihi : 3/7/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 13/7/2005 Sayı : 25874 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 Sayfa: BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde l- Bu Usul ve Esasların amacı, Harran Üniversitesi harcama birimleri

Detaylı

Belediyesi,Gürçayır Belediyesi,Cemel Belediyesi,Deliilyas Belediyesi,dir. Birliğin Üyeleri;

Belediyesi,Gürçayır Belediyesi,Cemel Belediyesi,Deliilyas Belediyesi,dir. Birliğin Üyeleri; ŞARKIŞLA-GEMEREK- ALTINYAYLA KATI ATIK BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ Birliğin Adı : Madde-1 : Birliğin adı: ŞARKIŞLA, GEMEREK, ALTINYAYLA KATI ATIK BİRLİĞİ dir. Ve birliğin kısa adı GAŞ tır Birliğin Merkezi : Madde-2

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mali

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNİN GÖREV ALANI VE ÖDENEK AKTARIMLARI

İL ÖZEL İDARELERİNİN GÖREV ALANI VE ÖDENEK AKTARIMLARI İL ÖZEL İDARELERİNİN GÖREV ALANI VE ÖDENEK AKTARIMLARI Ali ÇAMLIBEL Sayıştay Uzman Denetçisi İl halkının mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere, karar organı seçmenler tarafından seçilerek

Detaylı

ÇANAKKALE ĠL ÖZEL ĠDARESĠ TEġKĠLATI. GÖREVLERĠ, ÇALIġMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

ÇANAKKALE ĠL ÖZEL ĠDARESĠ TEġKĠLATI. GÖREVLERĠ, ÇALIġMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK ÇANAKKALE ĠL ÖZEL ĠDARESĠ TEġKĠLATI GÖREVLERĠ, ÇALIġMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Esaslar Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; Görev ve yetkileri

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C Antalya Büyükşehir Belediyesi Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Harcama

Detaylı

T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar T.C. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı

Detaylı

MARMARİS-KÖYCEĞİZ-DATÇA TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

MARMARİS-KÖYCEĞİZ-DATÇA TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ MARMARİS-KÖYCEĞİZ-DATÇA TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ Birliğin Adı: Madde 1- Birliğin adı Marmaris-Köyceğiz-Datça Turizm Altyapı Hizmet Birliği dir. Birliğin kısaltılmış sembolik adı: MARTAB dır.

Detaylı

6360 SAYILI ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

6360 SAYILI ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA 6360 SAYILI ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNA İLİŞKİN REHBER 23/06/2014 İÇİNDEKİLER 1-

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNİN GENEL YAPISI VE GÖREVLERİ. 3.1. İl Özel İdarelerinin Yapısı ve İşleyişi

İL ÖZEL İDARELERİNİN GENEL YAPISI VE GÖREVLERİ. 3.1. İl Özel İdarelerinin Yapısı ve İşleyişi İL ÖZEL İDARELERİNİN GENEL YAPISI VE GÖREVLERİ III. 3.1. İl Özel İdarelerinin Yapısı ve İşleyişi Yerel yönetim, toplumsal yaşamın en önemli örgütlenme şekillerinden birisidir. Yerel yönetim, bütün ülkelerde

Detaylı

ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ 2012 YILI RAPOR

ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ 2012 YILI RAPOR ARAS ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ 2012 YILI RAPOR Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca düzenlenmiştir. Kuruluşun adı : Aras Elektrik Dağıtım

Detaylı

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE TEŞKİLAT YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE TEŞKİLAT YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE TEŞKİLAT YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Antalya Su ve Atıksu

Detaylı

T.C. AFYONKARAHİSAR İL ÖZEL İDARESİ İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI. : İl Genel Meclisinin 2015 Yılı Nisan Ayı Toplantısına Ait Gündem

T.C. AFYONKARAHİSAR İL ÖZEL İDARESİ İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI. : İl Genel Meclisinin 2015 Yılı Nisan Ayı Toplantısına Ait Gündem T.C. AFYONKARAHİSAR İL ÖZEL İDARESİ İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI KONU : İl Genel Meclisinin 2015 Yılı Nisan Ayı Toplantısına Ait Gündem TOPLANTI YERİ : Özel İdare İş Hanındaki İl Genel Meclisi Salonu. TOPLANTI

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2009 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bosna Hersek Caddesi No:5 Emek - ANKARA

Detaylı

Erkan KARAARSLAN. www.erkankaraarslan.org

Erkan KARAARSLAN. www.erkankaraarslan.org Erkan KARAARSLAN 8. BÖLÜM ÖN MALİ KONTROl Erkan KARAARSLAN Ön Mali Kontrol Gelir, gider, varlık ve yükümlülüklere ilişkin malî karar ve işlemler, harcama birimleri ve malî hizmetler birimi tarafından;

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/9972 Ekli Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı nın 29/12/2005 tarihli ve 31281 sayılı yazısı

Detaylı

GENEL UYGUNLUK BİLDİRİMİ

GENEL UYGUNLUK BİLDİRİMİ T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI GENEL UYGUNLUK BİLDİRİMİ 2013 YILI MERKEZÎ YÖNETİM BÜTÇESİ Eylül 2014 2013 yılı Genel Uygunluk Bildirimi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 164 üncü maddesi, 5018 sayılı Kamu Mali

Detaylı

MAHALLÎ ĠDARE BĠRLĠKLERĠ KANUNU

MAHALLÎ ĠDARE BĠRLĠKLERĠ KANUNU 9397 MAHALLÎ ĠDARE BĠRLĠKLERĠ KANUNU Kanun Numarası : 5355 Kabul Tarihi : 26/5/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 11/6/2005 Sayı : 25842 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :180 KARAR 180 : Bir sonraki Meclis birleģiminin 01 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 18.00 da yapılmasına iģaret oylamayla oybirliği ile arar verildi. Karar No :179 KARAR 179 : Meclisimizce komisyonlarımıza

Detaylı

ARAS ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2011 YILI RAPORU

ARAS ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2011 YILI RAPORU ARAS ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2011 YILI RAPORU Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca düzenlenmiştir. Kuruluşun adı Merkezi Bağlı olduğu kuruluş

Detaylı

HATAY İL ÖZEL İDARESİ STRATEJİK PLANI 2010-2014

HATAY İL ÖZEL İDARESİ STRATEJİK PLANI 2010-2014 HATAY İL ÖZEL İDARESİ STRATEJİK PLANI 2010-2014 Bu stratejik plan Hatay İl Özel İdaresi tarafından Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan ve ARGEDA Araştırma Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi süreç ve yöntem

Detaylı