Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 1. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No MATEMATİK-I HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI TIBBİ DOKÜMANTASYON TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A MATEMATİK-I A 1. Aşağıdakilerden hangisi polinom fonksiyondur? 4. aşağıdakilerden hangisine eşittir? fonksiyonları veriliyor. Buna göre, (gof)(2) hangisidir? değeri aşağıdakilerden kaçtır? ve olduğuna göre, I. II. III. fonksiyonu ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III fonksiyonunun teğetinin eğimi kaçtır? noktasındaki İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A A 7. ve matrisi veriliyor. Buna göre, çarpım matrisi 8. ve matrisi veriliyor. Buna göre, A + B toplam matrisi 9. fonksiyonunun noktasındaki türevinin değeri kaçtır? matrisinin determinantı kaçtır? limiti kaçtır? Buna göre, matrisi veriliyor. toplamı kaçtır? İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A A 13. Bir malın sabit üretim gideri TL, birim değişken gideri 3 TL'dir. Başa-baş satış miktarının 400 birim olması için bu malın satış fiyatının kaç TL olması gerekir? Bir malın sabit üretim gideri TL, birim değişken gideri 1,5 TL ve birim satış fiyatı 5,5 TL olduğuna göre, bu malın başa-baş satış miktarı değeri kaçtır? ise, 16. x miktarı göstermek üzere bir malın toplam gelir fonksiyonu şeklinde veriliyor. Buna göre, için marjinal gelir 17. ise, 18. x miktarı ve p fiyatı göstermek üzere, bir malın arz denklemi p = 2x + 10 ve talep denklemi p = x + 22 olarak veriliyor. Buna göre, bu malın piyasa fiyatı kaç TL dir? değeri kaçtır? fonksiyonu ise, için İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI A Hukukun, insanlar arasındaki kuralsız, ölçüsüz ve acımasız kavga ve savaş durumunu bastırması ve kurala bağlaması, aşağıdakilerden hangi işleviyle ilgilidir? Genellik Güvenlik Eşitlik Adalet Barış Anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için en az kaç milletvekilinin yazılı teklifi imzalaması gereklidir? Benimsemenin (iktibas) Hukuk Devrimimizin ana niteliği olmasındaki asıl etken nedir? Batılılaşmak Kadın haklarını geliştirmek İsviçre ile ilişkileri geliştirmek Adli kapitülasyonlardan kurtulmak Çok eşli evliliği engellemek I. Uzmanlık mahkemesidir. II. Adli yargı kolunda yer alır. III. İdari yargı kolunda yer alır. IV. Tek hâkimlidir. Tüketici mahkemesi ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Aşağıdakilerden hangisi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre korunan fikri eserlerden biri değildir? Bir bilim adamının yaptığı buluş Bir akademisyenin yazdığı bilimsel kitap Bir heykeltıraşın heykeli Bir bestecinin bestesi Bir yazarın romanı Kişinin maddi ve manevi tüm varlığı ile ilgili bulunan ve bu varlığın serbestçe geliştirilmesi amacına yönelik olan; kişinin Devlet tarafından aşılamayacak ve dokunulamayacak özel alanının sınırlarını çizen hak ve hürriyetlere ne ad verilir? Aktif statü hakları Pozitif statü hakları Koruyucu kamu hakları Özel nitelikli kamu hakları Özel haklar Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında düzenlenmiş olan kişisel kamu hak ve hürriyetlerinden biri değildir? Yalnız II Yalnız III Yalnız IV I ve II III ve IV Özel hayatın gizliliği ve korunması Konut dokunulmazlığı Din ve vicdan hürriyeti Hak arama hürriyeti Eğitim ve öğretim hakkı 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A A Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre temel hak ve hürriyetler özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak sınırlanabilir. Bu sınırlama ve nasıl yapılabileceği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bu sınırlama, ölçülülük ilkesine aykırı olamaz. Bu sınırlama, Anayasanın sözüne ve ruhuna aykırı olamaz. Bu sınırlama, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine aykırı olamaz. Bu sınırlama, ancak kanunla yapılabilir. Bu sınırlama, genel niteliklidir; temel hak ve hürriyetler hiçbir şekilde özel sınırlamaya tâbi tutulamaz. Kişiliğin, çocuğun sağ olarak tamamıyla doğduğu anda başlaması ve ölümle sona ermesi aşağıdakilerden hangisine örnektir? Geniş anlamda hukuki olay Dar anlamda hukuki olay Hukuki işlem Hukuki işlem benzeri fiil Maddi fiil 10. İyiniyetin unsurlarının tespit edilebilmesi ve varlığı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Hatalı (yanlış) bilgi veya bilgisizlik kişinin kendi kusurundan ortaya çıkmış olmamalıdır. Sübjektif iyiniyet için kişi hatalı (yanlış) bir bilgiye sahip veya bilgisiz olmalıdır. Asıl olan kötüniyetin varlığı olup iyiniyet iddiasında bulunan ispat ile sorumludur. Gereken özenin gösterilmesi ihmal edilmiş olmamalıdır. Hatalı (yanlış) bilgi veya bilgisizlik; ya yalnız hakkın doğumu veya kazanılması anında bulunmalı ya da devamlı olarak mevcut olmalıdır. 11. Türk Medeni Kanununa göre sahibinin elinden isteği olmadan çıkan bir taşınır malı, iyiniyetli bir kişinin mülkiyetini davasız ve aralıksız zamanaşımı yoluyla kazanabilmesi için geçmesi gereken zamanaşımı süresi kaç yıldır? Taşınmazlar üzerindeki mülkiyet hakkının kazanılması bakımından tapu sicili ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bir kişi iyiniyetle tapu sicilindeki kayıtlara güvenerek bir hukuki işlem yapmışsa Kanun tarafından korunmakta ve hak sahibi olmaktadır. Buna tapu siciline itimat ilkesi denilmektedir. Tapu sicilindeki kayıtlara herkesin güvenebilmesini sağlamak üzere tapu sicili, doğruluğu hakkında bünyesinde bir adi karine barındırmaktadır. Türk Medeni Kanunu uyarınca tapu sicili resmi sicillerdendir. Geçerli bir hukuki sebep olmaksızın tapu kütüğüne malik olarak yazılan kişi, taşınmaz üzerindeki zilyetliğini davasız ve aralıksız olarak beş yıl süreyle ve iyiniyetle sürdürürse, onun bu yolla kazanmış olduğu mülkiyet hakkına itiraz edilemez. Taşınmaz üzerindeki mülkiyet kural olarak tapu siciline tescil ile kazanılır. 13. Vasiyet yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip olmak yanında en az kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir? İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A A 14. Aşağıdakilerden hangisi Aile Hukukunun kapsamına girmez? 18. İdari Yargılama Hukuku ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Hısımlık Ölüme bağlı tasarruf Eşlerin mal ayrılığı rejimi Nafaka Evlat edinme 15. Aşağıdakilerden hangisi Medeni Kanunu oluşturan kitaplardan biri değildir? Kişiler hukuku Aile hukuku Eşya hukuku Borçlar hukuku Miras hukuku 16. Aşağıdakilerden hangisi bir anayasanın sert anayasa olması için aranan şartlardan biri değildir? Kısa ve genel düzenlemelerin olması Nitelikli çoğunluk aranması Değiştirilemeyecek hükümlerin olması Salt çoğunluk kuralının olması Halkoylamasının öngörülmesi 17. Aşağıdakilerden hangisi Kamu Hukuku-Özel Hukuk ayrımı belirlenirken başvurulan ölçütler arasında yer almaz? Faydacılık Menfaat İrade hürriyeti Eşitlik Egemenlik İdare hukuku işlemlerinde idarenin üstünlüğü vardır. İdari işlemlerin denetlenmesinde uzmanlaşma zorunluluğu bulunmaktadır. Tam yargı davası idari yargı sisteminde yer almaktadır. İdari yargı ve adli yargı aynı amaçları gözetir. İdari yargının amacı idareyi hukuk içinde kalmaya zorlamaktır. 19. Aşağıdakilerden hangisi devletler hukukunun yazılı kaynaklarındandır? Teamül hukuku Hukukun genel ilkeleri Doktrin Mahkeme kararları Uluslararası anlaşmalar 20. Kamu hizmeti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Kamu hizmeti sadece belli statüdeki insanlara sunulur. Kamu hizmeti kamu gücü kullanılarak gerçekleştirilir. Kamu hizmetleri kamu hukuku faaliyetleridir. Kamu hizmeti ilke olarak ücretsiz sunulur. Kamu hizmeti eşitlik esasına dayanır. 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A TIBBİ DOKÜMANTASYON A Aşağıdakilerden hangisi ünlü bilim adamı Râzi nin eseridir? Hâvi El hatri El tabip El hudut Havtabip Aşağıdakilerden hangisi tıbbi dokümantasyon türlerinden biri değildir? Hasta Yatırma Kağıdı Doktor Gözlem Formu Röntgen Bulguları Formu Hastane Giriş Kağıdı Ameliyat Kağıdı Hasta dosyalarının bilimsel kural ve standartlara uygun olarak toplandığı, düzenlendiği ve hizmete sunulduğu birimlere ne ad verilir? Hastane başmüdürlüğü Hasta dosyaları arşivi Tıbbi dokümantasyon Adli tıp Sağlık müdürlüğü Aşağıdakilerden hangisi hasta dosyalarının mahkemeler tarafından kullanıldığı durumlardan biri değildir? Haciz davaları İşçilerin tazminat davaları Vasiyet davaları Sigorta davaları Yanlış tedavi davaları Tıbbi dokümanların, yasal saklama süresi doluncaya kadar saklanmasını, korunmasını ve bu süre içinde yeniden kullanılmasını sağlayan sistem Hasta sayısının azlığına ve çokluğuna bakılmaksızın; uygulanması ekonomik, işlevsel ve zaman kazandırması nedeniyle bütün sağlık kurumu ve kuruluşlarında tercih edilen hasta dosyası saklama yöntemi Alfabetik Numaralama Sistemi Kronolojik Numaralama Sistemi Dikey Numaralama Sistemi Seri Numaralama Sistemi Ünite Numaralama Sistemi Hasta dosyaları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? Hasta dosyaları kişiye özeldir. Hasta dosyalarındaki bilgiler için hastanın izni gerekir. Yasal durumlarda hastanın iznine gerek yoktur. Hasta dosyalarının hastane dışına çıkarılması yasaktır. Yasal durumlarda bilgiler özel kurye ile Cumhuriyet Savcılığı na iletilir. Bilgisayar sistemleri ile entegre olarak tüm cihazların birbirleriyle ilişkilendirilerek hızlı, güvenli ve doğru kullanılmasına ne ad verilir? Akreditasyon Hasta bilgi sistemi Otomasyon Arşivleme Dosya saklama Dünyada farklı amaçlar için geliştirilmiş ve günümüzde yaygın olarak kullanılan; hastalık ve yaralanmaların detaylı bir biçimde tanımlanması ile oluşturulan ve yaklaşık on yıllık aralıklarla yenilenen kodlama sistemi Planlama Dosyalama Arşivleme İnceleme Tıbbi Kayıt ICD ICPC plus Snomed ICPC Read Klinik Kodları 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A A 10. Hastalıkların belirli ölçütlere göre bir araya getirilmesiyle oluşturulan hastalık sınıflandırma sistemleri içinde, hastalıkların nedene göre sınıflandırılmasına ne ad verilir? Morfoloji Patoloji Topografi Fonksiyonel Etiyoloji 11. Hastaların uluslararası sınıflama sistemini yapılandıran kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? Dünya Hekimler Birliği Hasta Haklarını Koruma Derneği UNICEF Dünya Sağlık Örgütü İnsan Hakları Derneği 12. Türkiye de, sağlık kayıtlarının kodlanmasında hangi sınıflandırma sistemi kullanılmaktadır? ICD-NA ICD-10 ICD-O ICD-11 ICD-DA 13. Sağlık Bakanlığında kullanılan, dosyaları 10 ve 10 un katlarındaki gruplar altında toplayan dosya tasnifleme sistemi aşağıdakilerden hangisidir? Desimal Kronolojik Numarik Seriyal Alfabetik 14. Aşağıda belirtilen raporlardan hangisi tıbbi-bilimsel rapor türlerinden biri değildir? 15. Aşağıdakilerden hangisi özürlü sağlık kurullarında bulunması gereken uzmanlık dallarından biri değildir? Göz Hastalıkları İç Hastalıkları Nöroloji Genel Cerrahi Kardiyoloji 16. Aşağıdakilerden hangisinde rapor yazma aşamaları doğru olarak sıralanmıştır? Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması-rapor taslağının yazılması-raporun kontrol edilmesi ve imzalanması-raporun yazılması-rapor taslağının gözden geçirilmesi Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması-rapor taslağının yazılması-rapor taslağının gözden geçirilmesi-raporun yazılması-raporun kontrol edilmesi ve imzalanması Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması-rapor taslağının yazılması -Raporun yazılması- Rapor taslağının gözden geçirilmesi- Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması Raporun taslağının yazılması - Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması- Raporun yazılması- Rapor taslağının gözden geçirilmesi-rapor taslağının hazırlanması- Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması Bilgilerin toplanması- Rapor taslağının gözden geçirilmesi- Rapor taslağının hazırlanması- Raporun yazılması- Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması- Rapor planının hazırlanması 17. Aşağıdakilerden hangisi dokümantasyonun kalitesini etkileyen etmenlerden biri değildir? Patoloji raporları Biyokimya raporları Ultrason raporları Konsültasyon raporları Manyetik Rezonans-MR raporları Doğruluk Dikkatlilik Güncellik Öznellik Gizlilik 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A A 18. Tıbbi dokümantasyon kalitesini artırma yolları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişilere daha fazla ücretlendirme yapılmalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek hekimlere ayrıcalık tanınmalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişilere özel gelişmiş bilgisayarlar alınmalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişiler vakaları olabildiğince spesifik olarak tanımlamalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişiler fazla mesai yapmalıdır. 19. Bilgi ve deneyimler kayıtlara düzenli bir şekilde bütüncül olarak aktarılmalıdır ifadesi, dokümantasyonun kalitesini etkileyen etmenlerden hangisinin tanımıdır? 20. Hastanın hastalığının seyrini tarif eden periyodik gelişme notları dâhil olmak üzere hastanın bakımı ile ilgili bütün sağlık disiplinleri tarafından gerçekleştirilen teşhis ve tedavi faaliyetlerinin organize edildiği rapora ne ad verilir? Otopsi raporu Tıbbi kayıt Sağlık raporu Tıbbı dokümantasyon Adli rapor Güncellik Doğruluk Kısa ve öz olma Gizlilik Dikkatlilik 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I A Bilgi toplumu ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? Enerji Kaynağı: Elektrik ve Nükleer Enerji Çoğunluğun Yaptığı İş: Sembol İşleme İşlenen Nesne: Toprak Sembol: Bilgi ve Kişisel Yetenek Zaman Düzenlemesi: Kişisel Biyolojik Ritm Aşağıdakilerden hangisi hesap tablolarının çizimini desteklediği genel grafik türlerinden biri değildir? Pasta Kutu Sütun Dağılım Alan Aşağıdaki sekmelerden hangisi slayttaki nesnelere animasyon uygulamak, değiştirmek, zamanlama eklemek veya kaldırmak için kullanılır? Geçişler Slayt Gösterisi Tasarım Animasyonlar Giriş IP ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İnternete doğrudan bağlı her bilgisayarda bulunur. İnternette bilgisayarın kimlik numarası görevi alır. Her URL nin bir IP adresi vardır. Dörtlü sayı sisteminde yazılır. İnternet Protokolü anlamına gelir. Dizüstü bilgisayarların diğer adı Microsoft Word sözcük işlemcisinde, bir belgede birden fazla kişinin yaptığı değişiklikleri, hangi satırlarda değişiklik yapıldığını, bu değişikliklerin neler olduğunu ve ne zaman yapıldığına dair verileri görüntülemek amacıyla kullanılan seçenek Yorumları Göster Birleştir Değişiklikleri İzle Düzenlemeyi Kısıtla Karşılaştır Bağlantı süresine göre değil, veri alışveriş miktarına göre ücretlendirme olanağı, aşağıdaki teknolojilerden hangisiyle başlamıştır? 4G GPRS 3G GSM EDGE Aşağıdakilerden hangisi Sanayi Devriminin sonuçlarından biri değildir? Kentlerdeki işçi nüfusunun artması Yeni bir iş bölümünün oluşması Eğitimin kitleselleşmesi Sınıf kavgalarının yoğunlaşması Ailelerin üretim merkezi haline gelmesi Tablet bilgisayarlar için en doğru ifade Başka donanımlarla kullanılamayan bir sistemdir. Sanal klavyesi olan tek bilgisayar sistemidir. Küçük ve taşınabilir kişisel bilgisayar sistemidir. İnternet erişimini en hızlı sağlayan teknolojidir. Ekran çözünürlüğü en yüksek olan teknolojidir. 10. Birbirine bağlı sayısız küçük bilgisayar ağlarından oluşan iletişim teknolojisi Notebook Sunucu Desktop Akıllı bilgisayar Masaüstü bilgisayar İnternet Local Area Network Sosyal Medya Elektronik Posta Metadata 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-A A 11. Apple firmasının geliştirdiği web tarayıcısı Safari Windows İnternet Explorer Facebook Google Chrome Mozilla Firefox 12. Facebook ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Tanıdıklar ile iletişim kurarak paylaşımda bulunmaya olanak sağlar. Metin biçimindeki paylaşımlar 140 karakter ile sınırlıdır. Günümüzde, e-posta adresi olan herkesin üye olabileceği bir platformdur yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Sergi, düğün ve buluşma gibi etkinlikler oluşturularak kullanıcılara davet gönderilebilmektedir. 13. Giyilebilir teknolojileri anlatan en temel özellik Ses unsurunu etkili kullanabilme Kişisel verileri takip edebilme Giyilebilir ve taşınabilir olma Küçük boyutlarda üretilme Ekran çözünürlüğünün yüksekliği 14. Aşağıdakilerden hangisi sosyal paylaşım ağlarında bireylerin kendini sunma yöntemlerinden biridir? Sofalising Özçekim Siber uzam Ağlarda gezinme Sanal bulunmazlık 15. Kablo bağlantısını ortadan kaldıran, kısa mesafe radyo frekansı (RF) teknolojisi GPRS Infrared-Irda Bulut Sistem EDGE Bluetooth 16. Dijital çağın öğrenme yaklaşımı olarak görülen ağlar üzerinde öğrenme aşağıdaki kavramlardan hangisiyle anılmaktadır? Toplumsal dolaşım Konstrüktivizm Konnektivizm Sanal topluluklar Davranışçılık 17. İnsan bilgisayar etkileşimi için yeni sistemlerin geliştirilmesindeki temel amaç Kullanıcı memnuniyetini artırmak Arayüz tasarımını en az maliyetle gerçekleştirmek Coğrafi mesafeleri azaltmak Teknolojik sistemlerin etkisini ölçmek Bilgisayarı daha hızlı ve insana daha doğal gelecek yollarla kullanılabilir hale getirmek 18. Aşağıdakilerden hangisi arama motorlarından biri değildir? Bing Yahoo Google Facebook Yandex 19. İnsanın varoluşuyla birlikte teknolojinin ortaya çıkmasında temel etken Alet yapımında ustalaşma isteği Yiyeceklerin depolanmasını sağlama Çevre koşullarının değişkenliği İnsanın doğaya egemen olma dürtüsü Alet kullanımını yeni kuşaklara aktarma isteği 20. Ağlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Ağların genişleyebilmesi ve yeni düğümlerle bütünleşebilmesi, toplumsal açıklık ve esnekliği beraberinde getirir. Ağlar, toplumdaki ilişkilerin bozulmasına neden olur. Ağlardaki düğümler söz konusu ağın özelliklerine bağlı olarak değişir. Sosyal ağlar toplumsal yapının şekillenmesinde rol oynar. Enformasyon toplumunda bilginin üretimi ve iletimine dayalı olarak ağlar oluşturulur. 12 TEST BİTTİ.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ B GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 1. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No MATEMATİK-I HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI TIBBİ DOKÜMANTASYON TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B MATEMATİK-I B 1. aşağıdakilerden hangisine eşittir? 4. Aşağıdakilerden hangisi polinom fonksiyondur? kaçtır? ve olduğuna göre, fonksiyonları veriliyor. Buna göre, (gof)(2) hangisidir? değeri aşağıdakilerden Buna göre, matrisinin determinantı kaçtır? matrisi veriliyor. fonksiyonunun teğetinin eğimi kaçtır? toplamı kaçtır? noktasındaki İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B B 8. I. II. 11. ve matrisi veriliyor. III. Buna göre, çarpım matrisi fonksiyonu ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III ve matrisi veriliyor. Buna göre, A + B toplam matrisi limiti kaçtır? fonksiyonunun noktasındaki türevinin değeri kaçtır? değeri kaçtır? ise, İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B B 14. ise, 15. x miktarı göstermek üzere bir malın toplam gelir 16. fonksiyonu şeklinde veriliyor. Buna göre, için marjinal gelir değeri kaçtır? fonksiyonu için 17. x miktarı ve p fiyatı göstermek üzere, bir malın arz denklemi p = 2x + 10 ve talep denklemi p = x + 22 olarak veriliyor. Buna göre, bu malın piyasa fiyatı kaç TL dir? ise, 19. Bir malın sabit üretim gideri TL, birim değişken gideri 3 TL'dir. Başa-baş satış miktarının 400 birim olması için bu malın satış fiyatının kaç TL olması gerekir? Bir malın sabit üretim gideri TL, birim değişken gideri 1,5 TL ve birim satış fiyatı 5,5 TL olduğuna göre, bu malın başa-baş satış miktarı İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI B Hukukun, insanlar arasındaki kuralsız, ölçüsüz ve acımasız kavga ve savaş durumunu bastırması ve kurala bağlaması, aşağıdakilerden hangi işleviyle ilgilidir? Genellik Adalet Eşitlik Güvenlik Barış Anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için en az kaç milletvekilinin yazılı teklifi imzalaması gereklidir? Benimsemenin (iktibas) Hukuk Devrimimizin ana niteliği olmasındaki asıl etken nedir? İsviçre ile ilişkileri geliştirmek Kadın haklarını geliştirmek Çok eşli evliliği engellemek Batılılaşmak Adli kapitülasyonlardan kurtulmak I. Uzmanlık mahkemesidir. II. Adli yargı kolunda yer alır. III. İdari yargı kolunda yer alır. IV. Tek hâkimlidir. Tüketici mahkemesi ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Yalnız II Yalnız III Yalnız IV I ve II III ve IV Aşağıdakilerden hangisi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre korunan fikri eserlerden biri değildir? Bir bilim adamının yaptığı buluş Bir akademisyenin yazdığı bilimsel kitap Bir heykeltıraşın heykeli Bir bestecinin bestesi Bir yazarın romanı Kişinin maddi ve manevi tüm varlığı ile ilgili bulunan ve bu varlığın serbestçe geliştirilmesi amacına yönelik olan; kişinin Devlet tarafından aşılamayacak ve dokunulamayacak özel alanının sınırlarını çizen hak ve hürriyetlere ne ad verilir? Özel nitelikli kamu hakları Pozitif statü hakları Aktif statü hakları Koruyucu kamu hakları Özel haklar Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre temel hak ve hürriyetler özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak sınırlanabilir. Bu sınırlama ve nasıl yapılabileceği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bu sınırlama, Anayasanın sözüne ve ruhuna aykırı olamaz. Bu sınırlama, ancak kanunla yapılabilir. Bu sınırlama, ölçülülük ilkesine aykırı olamaz. Bu sınırlama, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine aykırı olamaz. Bu sınırlama, genel niteliklidir; temel hak ve hürriyetler hiçbir şekilde özel sınırlamaya tâbi tutulamaz. 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B B Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında düzenlenmiş olan kişisel kamu hak ve hürriyetlerinden biri değildir? Hak arama hürriyeti Eğitim ve öğretim hakkı Özel hayatın gizliliği ve korunması Din ve vicdan hürriyeti Konut dokunulmazlığı Türk Medeni Kanununa göre sahibinin elinden isteği olmadan çıkan bir taşınır malı, iyiniyetli bir kişinin mülkiyetini davasız ve aralıksız zamanaşımı yoluyla kazanabilmesi için geçmesi gereken zamanaşımı süresi kaç yıldır? İyiniyetin unsurlarının tespit edilebilmesi ve varlığı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Asıl olan kötüniyetin varlığı olup iyiniyet iddiasında bulunan ispat ile sorumludur. Sübjektif iyiniyet için kişi hatalı (yanlış) bir bilgiye sahip veya bilgisiz olmalıdır. Hatalı (yanlış) bilgi veya bilgisizlik kişinin kendi kusurundan ortaya çıkmış olmamalıdır. Gereken özenin gösterilmesi ihmal edilmiş olmamalıdır. Hatalı (yanlış) bilgi veya bilgisizlik; ya yalnız hakkın doğumu veya kazanılması anında bulunmalı ya da devamlı olarak mevcut olmalıdır. 11. Kişiliğin, çocuğun sağ olarak tamamıyla doğduğu anda başlaması ve ölümle sona ermesi aşağıdakilerden hangisine örnektir? 12. Taşınmazlar üzerindeki mülkiyet hakkının kazanılması bakımından tapu sicili ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bir kişi iyiniyetle tapu sicilindeki kayıtlara güvenerek bir hukuki işlem yapmışsa Kanun tarafından korunmakta ve hak sahibi olmaktadır. Buna tapu siciline itimat ilkesi denilmektedir. Taşınmaz üzerindeki mülkiyet kural olarak tapu siciline tescil ile kazanılır. Geçerli bir hukuki sebep olmaksızın tapu kütüğüne malik olarak yazılan kişi, taşınmaz üzerindeki zilyetliğini davasız ve aralıksız olarak beş yıl süreyle ve iyiniyetle sürdürürse, onun bu yolla kazanmış olduğu mülkiyet hakkına itiraz edilemez. Türk Medeni Kanunu uyarınca tapu sicili resmi sicillerdendir. Tapu sicilindeki kayıtlara herkesin güvenebilmesini sağlamak üzere tapu sicili, doğruluğu hakkında bünyesinde bir adi karine barındırmaktadır. 13. Vasiyet yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip olmak yanında en az kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir? Aşağıdakilerden hangisi Medeni Kanunu oluşturan kitaplardan biri değildir? Kişiler hukuku Miras hukuku Eşya hukuku Aile hukuku Borçlar hukuku 15. Aşağıdakilerden hangisi Aile Hukukunun kapsamına girmez? Geniş anlamda hukuki olay Dar anlamda hukuki olay Hukuki işlem Hukuki işlem benzeri fiil Maddi fiil Nafaka Evlat edinme Eşlerin mal ayrılığı rejimi Ölüme bağlı tasarruf Hısımlık 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B B 16. Aşağıdakilerden hangisi bir anayasanın sert anayasa olması için aranan şartlardan biri değildir? Kısa ve genel düzenlemelerin olması Nitelikli çoğunluk aranması Değiştirilemeyecek hükümlerin olması Salt çoğunluk kuralının olması Halkoylamasının öngörülmesi 17. Aşağıdakilerden hangisi Kamu Hukuku-Özel Hukuk ayrımı belirlenirken başvurulan ölçütler arasında yer almaz? Eşitlik Menfaat İrade hürriyeti Faydacılık Egemenlik 18. İdari Yargılama Hukuku ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İdari işlemlerin denetlenmesinde uzmanlaşma zorunluluğu bulunmaktadır. İdari yargı ve adli yargı aynı amaçları gözetir. İdari yargının amacı idareyi hukuk içinde kalmaya zorlamaktır. Tam yargı davası idari yargı sisteminde yer almaktadır. İdare hukuku işlemlerinde idarenin üstünlüğü vardır. 20. Kamu hizmeti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Kamu hizmeti sadece belli statüdeki insanlara sunulur. Kamu hizmeti kamu gücü kullanılarak gerçekleştirilir. Kamu hizmetleri kamu hukuku faaliyetleridir. Kamu hizmeti ilke olarak ücretsiz sunulur. Kamu hizmeti eşitlik esasına dayanır. 19. Aşağıdakilerden hangisi devletler hukukunun yazılı kaynaklarındandır? Mahkeme kararları Doktrin Uluslararası anlaşmalar Hukukun genel ilkeleri Teamül hukuku 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B TIBBİ DOKÜMANTASYON B Aşağıdakilerden hangisi ünlü bilim adamı Râzi nin eseridir? El hatri Hâvi El hudut Havtabip El tabip Aşağıdakilerden hangisi tıbbi dokümantasyon türlerinden biri değildir? Ameliyat Kağıdı Röntgen Bulguları Formu Hastane Giriş Kağıdı Hasta Yatırma Kağıdı Doktor Gözlem Formu Hasta dosyalarının bilimsel kural ve standartlara uygun olarak toplandığı, düzenlendiği ve hizmete sunulduğu birimlere ne ad verilir? Tıbbi dokümantasyon Hastane başmüdürlüğü Sağlık müdürlüğü Adli tıp Hasta dosyaları arşivi Aşağıdakilerden hangisi hasta dosyalarının mahkemeler tarafından kullanıldığı durumlardan biri değildir? Sigorta davaları Yanlış tedavi davaları Haciz davaları İşçilerin tazminat davaları Vasiyet davaları Bilgisayar sistemleri ile entegre olarak tüm cihazların birbirleriyle ilişkilendirilerek hızlı, güvenli ve doğru kullanılmasına ne ad verilir? Hasta sayısının azlığına ve çokluğuna bakılmaksızın; uygulanması ekonomik, işlevsel ve zaman kazandırması nedeniyle bütün sağlık kurumu ve kuruluşlarında tercih edilen hasta dosyası saklama yöntemi Kronolojik Numaralama Sistemi Seri Numaralama Sistemi Ünite Numaralama Sistemi Dikey Numaralama Sistemi Alfabetik Numaralama Sistemi Hasta dosyaları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? Hasta dosyaları kişiye özeldir. Hasta dosyalarındaki bilgiler için hastanın izni gerekir. Yasal durumlarda hastanın iznine gerek yoktur. Hasta dosyalarının hastane dışına çıkarılması yasaktır. Yasal durumlarda bilgiler özel kurye ile Cumhuriyet Savcılığı na iletilir. Tıbbi dokümanların, yasal saklama süresi doluncaya kadar saklanmasını, korunmasını ve bu süre içinde yeniden kullanılmasını sağlayan sistem İnceleme Dosyalama Planlama Arşivleme Tıbbi Kayıt Dünyada farklı amaçlar için geliştirilmiş ve günümüzde yaygın olarak kullanılan; hastalık ve yaralanmaların detaylı bir biçimde tanımlanması ile oluşturulan ve yaklaşık on yıllık aralıklarla yenilenen kodlama sistemi Otomasyon Dosya saklama Hasta bilgi sistemi Akreditasyon Arşivleme ICPC ICD ICPC plus Read Klinik Kodları Snomed 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B B 10. Hastalıkların belirli ölçütlere göre bir araya getirilmesiyle oluşturulan hastalık sınıflandırma sistemleri içinde, hastalıkların nedene göre sınıflandırılmasına ne ad verilir? Fonksiyonel Morfoloji Topografi Patoloji Etiyoloji 11. Hastaların uluslararası sınıflama sistemini yapılandıran kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? Dünya Sağlık Örgütü Hasta Haklarını Koruma Derneği UNICEF Dünya Hekimler Birliği İnsan Hakları Derneği 12. Türkiye de, sağlık kayıtlarının kodlanmasında hangi sınıflandırma sistemi kullanılmaktadır? ICD-11 ICD-O ICD-NA ICD-DA ICD Sağlık Bakanlığında kullanılan, dosyaları 10 ve 10 un katlarındaki gruplar altında toplayan dosya tasnifleme sistemi aşağıdakilerden hangisidir? 14. Aşağıdakilerden hangisinde rapor yazma aşamaları doğru olarak sıralanmıştır? Bilgilerin toplanması- Rapor taslağının gözden geçirilmesi- Rapor taslağının hazırlanması- Raporun yazılması- Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması- Rapor planının hazırlanması Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması-rapor taslağının yazılması-rapor taslağının gözden geçirilmesi-raporun yazılması-raporun kontrol edilmesi ve imzalanması Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması-rapor taslağının yazılması-raporun kontrol edilmesi ve imzalanması-raporun yazılması-rapor taslağının gözden geçirilmesi Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması-rapor taslağının yazılması -Raporun yazılması- Rapor taslağının gözden geçirilmesi- Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması Raporun taslağının yazılması - Raporun kontrol edilmesi ve imzalanması- Raporun yazılması- Rapor taslağının gözden geçirilmesi-rapor taslağının hazırlanması- Bilgilerin toplanması-rapor planının hazırlanması 15. Aşağıdakilerden hangisi özürlü sağlık kurullarında bulunması gereken uzmanlık dallarından biri değildir? Kardiyoloji İç Hastalıkları Nöroloji Genel Cerrahi Göz Hastalıkları 16. Aşağıda belirtilen raporlardan hangisi tıbbi-bilimsel rapor türlerinden biri değildir? Numarik Kronolojik Desimal Seriyal Alfabetik Konsültasyon raporları Biyokimya raporları Manyetik Rezonans-MR raporları Ultrason raporları Patoloji raporları 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B B 17. Tıbbi dokümantasyon kalitesini artırma yolları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişilere daha fazla ücretlendirme yapılmalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek hekimlere ayrıcalık tanınmalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişilere özel gelişmiş bilgisayarlar alınmalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişiler vakaları olabildiğince spesifik olarak tanımlamalıdır. Tıbbi dokümantasyon verilerini girecek kişiler fazla mesai yapmalıdır. 18. Aşağıdakilerden hangisi dokümantasyonun kalitesini etkileyen etmenlerden biri değildir? Doğruluk Dikkatlilik Güncellik Öznellik Gizlilik 19. Hastanın hastalığının seyrini tarif eden periyodik gelişme notları dâhil olmak üzere hastanın bakımı ile ilgili bütün sağlık disiplinleri tarafından gerçekleştirilen teşhis ve tedavi faaliyetlerinin organize edildiği rapora ne ad verilir? 20. Bilgi ve deneyimler kayıtlara düzenli bir şekilde bütüncül olarak aktarılmalıdır ifadesi, dokümantasyonun kalitesini etkileyen etmenlerden hangisinin tanımıdır? Doğruluk Gizlilik Kısa ve öz olma Dikkatlilik Güncellik Adli rapor Tıbbı dokümantasyon Otopsi raporu Sağlık raporu Tıbbi kayıt 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I B Aşağıdaki sekmelerden hangisi slayttaki nesnelere animasyon uygulamak, değiştirmek, zamanlama eklemek veya kaldırmak için kullanılır? Geçişler Animasyonlar Tasarım Slayt Gösterisi Giriş IP ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İnternet Protokolü anlamına gelir. İnternete doğrudan bağlı her bilgisayarda bulunur. İnternette bilgisayarın kimlik numarası görevi alır. Her URL nin bir IP adresi vardır. Dörtlü sayı sisteminde yazılır. Dizüstü bilgisayarların diğer adı Sunucu Desktop Notebook Akıllı bilgisayar Masaüstü bilgisayar Microsoft Word sözcük işlemcisinde, bir belgede birden fazla kişinin yaptığı değişiklikleri, hangi satırlarda değişiklik yapıldığını, bu değişikliklerin neler olduğunu ve ne zaman yapıldığına dair verileri görüntülemek amacıyla kullanılan seçenek Düzenlemeyi Kısıtla Yorumları Göster Karşılaştır Değişiklikleri İzle Birleştir Bilgi toplumu ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? Aşağıdakilerden hangisi hesap tablolarının çizimini desteklediği genel grafik türlerinden biri değildir? Kutu Sütun Pasta Dağılım Alan Facebook ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Sergi, düğün ve buluşma gibi etkinlikler oluşturularak kullanıcılara davet gönderilebilmektedir. Metin biçimindeki paylaşımlar 140 karakter ile sınırlıdır. Günümüzde, e-posta adresi olan herkesin üye olabileceği bir platformdur. Tanıdıklar ile iletişim kurarak paylaşımda bulunmaya olanak sağlar. Tablet bilgisayarlar için en doğru ifade Başka donanımlarla kullanılamayan bir sistemdir. Sanal klavyesi olan tek bilgisayar sistemidir. Ekran çözünürlüğü en yüksek olan teknolojidir. İnternet erişimini en hızlı sağlayan teknolojidir. Küçük ve taşınabilir kişisel bilgisayar sistemidir. İnsan bilgisayar etkileşimi için yeni sistemlerin geliştirilmesindeki temel amaç Teknolojik sistemlerin etkisini ölçmek Arayüz tasarımını en az maliyetle gerçekleştirmek Kullanıcı memnuniyetini artırmak Bilgisayarı daha hızlı ve insana daha doğal gelecek yollarla kullanılabilir hale getirmek Coğrafi mesafeleri azaltmak 10. Birbirine bağlı sayısız küçük bilgisayar ağlarından oluşan iletişim teknolojisi Çoğunluğun Yaptığı İş: Sembol İşleme Sembol: Bilgi ve Kişisel Yetenek İşlenen Nesne: Toprak Zaman Düzenlemesi: Kişisel Biyolojik Ritm Enerji Kaynağı: Elektrik ve Nükleer Enerji İnternet Local Area Network Sosyal Medya Elektronik Posta Metadata 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

28 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-B B 11. Ağlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 16. Giyilebilir teknolojileri anlatan en temel özellik Enformasyon toplumunda bilginin üretimi ve iletimine dayalı olarak ağlar oluşturulur. Ağlardaki düğümler söz konusu ağın özelliklerine bağlı olarak değişir. Ağların genişleyebilmesi ve yeni düğümlerle bütünleşebilmesi, toplumsal açıklık ve esnekliği beraberinde getirir. Ağlar, toplumdaki ilişkilerin bozulmasına neden olur. Sosyal ağlar toplumsal yapının şekillenmesinde rol oynar. 12. Apple firmasının geliştirdiği web tarayıcısı Windows İnternet Explorer Google Chrome Safari Facebook Mozilla Firefox 13. Aşağıdakilerden hangisi arama motorlarından biri değildir? Bing Facebook Yandex Yahoo Google 14. Dijital çağın öğrenme yaklaşımı olarak görülen ağlar üzerinde öğrenme aşağıdaki kavramlardan hangisiyle anılmaktadır? Davranışçılık Konstrüktivizm Toplumsal dolaşım Sanal topluluklar Konnektivizm 15. Kablo bağlantısını ortadan kaldıran, kısa mesafe radyo frekansı (RF) teknolojisi Ekran çözünürlüğünün yüksekliği Ses unsurunu etkili kullanabilme Kişisel verileri takip edebilme Giyilebilir ve taşınabilir olma Küçük boyutlarda üretilme 17. İnsanın varoluşuyla birlikte teknolojinin ortaya çıkmasında temel etken Yiyeceklerin depolanmasını sağlama Alet kullanımını yeni kuşaklara aktarma isteği Çevre koşullarının değişkenliği Alet yapımında ustalaşma isteği İnsanın doğaya egemen olma dürtüsü 18. Aşağıdakilerden hangisi Sanayi Devriminin sonuçlarından biri değildir? Ailelerin üretim merkezi haline gelmesi Yeni bir iş bölümünün oluşması Eğitimin kitleselleşmesi Sınıf kavgalarının yoğunlaşması Kentlerdeki işçi nüfusunun artması 19. Aşağıdakilerden hangisi sosyal paylaşım ağlarında bireylerin kendini sunma yöntemlerinden biridir? Ağlarda gezinme Sanal bulunmazlık Özçekim Siber uzam Sofalising 20. Bağlantı süresine göre değil, veri alışveriş miktarına göre ücretlendirme olanağı, aşağıdaki teknolojilerden hangisiyle başlamıştır? Bluetooth Infrared-Irda GPRS EDGE Bulut Sistem 3G GPRS GSM 4G EDGE 12 TEST BİTTİ.

29 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

30 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

33 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ C GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 1. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No MATEMATİK-I HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI TIBBİ DOKÜMANTASYON TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

34 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-C MATEMATİK-I C ve olduğuna göre, fonksiyonları veriliyor. kaçtır? Buna göre, (gof)(2) hangisidir? değeri aşağıdakilerden Aşağıdakilerden hangisi polinom fonksiyondur? aşağıdakilerden hangisine eşittir? Buna göre, matrisi veriliyor. toplamı kaçtır? ve matrisi veriliyor. Buna göre, A + B toplam matrisi 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

35 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-C C 7. matrisinin determinantı kaçtır? 10. fonksiyonunun noktasındaki türevinin değeri kaçtır? limiti kaçtır? teğetinin eğimi kaçtır? ve matrisi veriliyor. 1 2 Buna göre, çarpım matrisi değeri kaçtır? I. 12. II. III fonksiyonu ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III fonksiyonunun noktasındaki ise, 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

36 2016 GÜZ DÖNEM SONU 1144-C C ise, ise, 16. x miktarı göstermek üzere bir malın toplam gelir fonksiyonu şeklinde veriliyor. Buna göre, için marjinal gelir Bir malın sabit üretim gideri TL, birim değişken gideri 3 TL'dir. Başa-baş satış miktarının 400 birim olması için bu malın satış fiyatının kaç TL olması gerekir? değeri kaçtır? fonksiyonu için 19. Bir malın sabit üretim gideri TL, birim değişken gideri 1,5 TL ve birim satış fiyatı 5,5 TL olduğuna göre, bu malın başa-baş satış miktarı x miktarı ve p fiyatı göstermek üzere, bir malın arz denklemi p = 2x + 10 ve talep denklemi p = x + 22 olarak veriliyor. Buna göre, bu malın piyasa fiyatı kaç TL dir? İzleyen sayfaya geçiniz.

Tarafından Oluşturulmuştur.

Tarafından Oluşturulmuştur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1107 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1105 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1141 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1175 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1115 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1160 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 2017 ds DENEME 1 (ÇARPANLAR VE KATLAR ) 8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON 9 KASIM 2013

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON 9 KASIM 2013 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON 9 KASIM 2013 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14.00 ÖĞRENCİNİN ÜÇÜNCÜ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1133 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI 9 KASIM 2013

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI 9 KASIM 2013 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI 9 KASIM 2013 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1177 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı