AKOFiS PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 3 ŞUBAT Halkla İlişkiler Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKOFiS PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 3 ŞUBAT 2015. Halkla İlişkiler Başkanlığı"

Transkript

1 PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 3 ŞUBAT 2015 Halkla İlişkiler Başkanlığı

2 TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları İl Başkanımız ve Belediye Başkanımız; AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren AKOFİS, iktidarımızın devrim niteliğindeki çalışmalarını bilgi notu formatına dönüştürerek sizlere gönderen bir programdır. Halkla ilişkiler çalışmalarınızda yardımcı olacağı düşüncesiyle bugüne kadar sizlere çeşitli konularda dokümanlar gönderen AKOFİS, PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ hakkında hazırladığımız bilgi notunu da bilgi ve dikkatinize sunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet vermek amacıyla kendisini süreklilik ilkesi içinde geliştirmeyi ilke edinen AKOFİS le ilgili soru, görüş ve değerlendirmeleriniz bizlere yol gösterecektir. Bu düşüncelerle son çalışmamızı bilgi ve dikkatlerinize sunar, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. ÖZNUR ÇALIK Genel Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Malatya Milletvekili

3 NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU? Ülkemizde, 2000 li yılların başından itibaren hızlı bir gelişim seyri izleyen perakende sektörü 2003 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 118 milyar TL ciroya sahipken, ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşayarak 2013 yılında 430 milyar TL lik bir ciro büyüklüğüne ulaşmıştır. Sektör, bu hacmiyle ciro bazında ülke ekonomisinin % 15 ne tekabül etmektedir. Son yıllarda yaşanan küresel ekonomik krizle birlikte azalan dış talep, büyük ölçüde iç taleple dengelenmiş ve perakende sektörü bu dengeyi sağlamada önemli rol üstlenmiştir. Perakende sektöründe ulaşılan bu büyüklüğe rağmen, sektörde kullanılan kavramların kanuni bir dayanağının bulunmaması da uygulamada kavram karmaşasına neden olmuştur. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, ilgili bütün tarafların da görüşlerini almak suretiyle hazırlanmış olup perakende ticaretin taraflarının Tasarı nın esaslı unsurlarına itirazlarının olmaması sebebiyle bir uzlaşma metni özelliğini taşımaktadır. 12 Aralık 2014 tarihinde ilgili komisyonda çalışmaları tamamlanan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun tasarısı, 14 Ocak 2015 tarihinde TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilmiştir.

4 YENİLİKLER-I Organize ve geleneksel olmak üzere tüm perakende sektörüne yönelik bütüncül düzenlemeler öngören Kanun, özellikle esnaf ve sanatkâr işletmeleriyle küçük ticari işletmelere yönelik önemli yenilikler getirmektedir. Buna göre; Üretici ve tedarikçilerden keyfi olarak alınan prim ve bedellerin önüne geçilmiştir. Bu kural çerçevesinde, perakende işletmeler, satışa konu ürünün talebini doğrudan etkileyen hizmetlerden dolayı üretici veya tedarikçiden, sözleşmede türü ve oranı belirtilmedikçe prim ya da bedel talebinde bulunamayacaktır. Prim veya bedel talepleri sözleşme süresiyle sınırlı olacak ve prim ya da bedel talebine konu olan ürünün sözleşme süresince rafta satışa sunulması zorunlu tutulacaktır. Küçük üretici ve tedarikçinin alacağı tahsil süresi kısalmıştır.

5 YENİLİKLER-II Belirli bir sürede bozulabilen hızlı tüketim mallarının konu olduğu alım satımlarda alacaklı üretici veya tedarikçinin küçük işletme, borçlunun ise büyük ölçekli işletme olması halinde, ödemelerin süresi teslim tarihinden itibaren 30 günü geçemeyecektir. Böylece, 60 günlük genel ödeme süresi, hızlı tüketim malları için 30 güne indirilmiş, böylikle küçük işletmelerin daha fazla korunması hedeflenmiştir. Küçük ölçekli üretici ve tedarikçilerin markalaşması desteklenmiştir. Ticari hayatta fırsat eşitliği ve etkin rekabet ilkeleri gözetilerek, küçük ölçekli üretici tarafından yurt içinde üretilen ve hızlı tüketim malı (gıda, içecek, temizlik ve kişisel bakım ürünleri) niteliği taşıyan ürünlerin üzerinde ve/veya ambalajında perakendecinin ad, unvan veya markasının yanı sıra üreticinin ad, unvan ya da markasına da uygun ve kolay okunabilir bir şekilde yer verilecektir. Böylece, yurt içinde üretilen ve hızlı tüketim malı niteliği taşıyan mağaza markalı ürünler aracılığıyla, üreticilerin markalarının tanınırlığının artmasına ve yeni güçlü markaların oluşturulmasına imkân sağlanacaktır.

6 YENİLİKLER-III Kampanyalı satışlar ve alışveriş festivalleri yasal dayanağa kavuşturulmuştur, böylece bu tür ticari etkinliklerin belirli kurallar dâhilinde yapılması sağlanacaktır. Tüketiciye yönelik haksız uygulamaların önüne geçmek amacıyla kural altına alınan kampanyalı satışlarda süre; işyeri açılışı, devri, kapanışı, adres veya faaliyet konusu değişikliklerinde 3 ayı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre tasfiye durumunda ise 6 ayı geçemeyecektir. Perakende işletmeler başlangıç ve bitiş süresi belli olmayan indirimler yapamayacaktır. Yılın belli dönemlerinde, ilçe, il, bölge veya ülke düzeyinde düzenlenen alışveriş festivalleri yasal bir dayanağa kavuşturulmuştur. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları üyelerinin ticari faaliyetlerini geliştirmeye yönelik bu festivaller için bütçelerinin yüzde beşini ayırabilecektir. Outlet ve fabrika satış mağazası olarak bilinen sürekli indirimli satışlar kurallara bağlanmıştır.

7 YENİLİKLER-IV Tüketicinin aldatılması ve işletmeler arası haksız rekabetin engellenmesini teminen, Ülkemizde outlet veya fabrika satış mağazaları aracılığıyla gerçekleşen sürekli indirimli satışlar belirli kurallar dâhilinde yapılacaktır. Alışveriş merkezlerince bu satış türünü belirten ya da çağrıştıran ibareler, bünyelerinde yer alan perakende işletmelerin tamamının sürekli indirimli satış yapması kullanılabilecektir. Alışveriş merkezi içinde bulunanlar da dâhil diğer perakende işletmelerce bu tür ibarelerin kullanımı ise satışa sunulan malların en az %70 inin Kanunda belirtilen niteliklere sahip olmasına bağlı olacaktır. Esnafın Alışveriş merkezlerinde; yer almasına imkân sağlanmaktadır.

8 YENİLİKLER-V Alışveriş merkezlerinde; Esnaf ve sanatkâr işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde beşi oranında, Geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan, ancak kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra edenlere ise, rayiç bedelin azami dörtte biri üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az binde üçü oranında, yer ayrılacaktır. Tedarik ve dağıtım kooperatiflerinin kurulması sağlanacaktır. Esnaf ve sanatkârlarımızın piyasada daha etkin bir şekilde ticari hayatlarını sürdürebilmelerine yönelik tedbirler uygulamaya alınmıştır. Bu kapsamda, esnaf ve sanatkârların etkin bir organizasyon yapısı altında daha düşük maliyetlerle mal tedarik edebilmeleri, Bakanlığın gözetimi ve denetimi altında faaliyet gösterecek olan ve esnaf ve sanatkârların üyesi olduğu tedarik ve dağıtım kooperatifleri aracılığıyla da sağlanabilecektir.

9 YENİLİKLER-VI Diğer bir deyişle, bu işletmelerin ölçek ekonomilerinden yararlanması sağlanarak daha rekabetçi fiyatlarla mal ve hizmet sunumu yapabilmelerinin önü açılmıştır. Mevzuattan kaynaklanan ustalık belgesi sorunu kalıcı olarak çözülmüştür sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ile 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununda yapılan değişikliklerle, ticaret odaları, ticaret ve sanayi odaları ile esnaf ve sanatkârlar odaları arasında üye kayıt işlemleri açısından yaşanmakta olan ve yıllardır her platformda esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları tarafından dile getirilen ustalık belgesi sorunu kalıcı bir biçimde çözülmüştür. Artık, esnaf ve sanatkârlar odalarına kayıt esnasında ustalık belgesi istenmeyecek. Ancak, mesleki yeterliliğin en önemli şartlarından birisi olan ustalık belgesi, Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde ustalık belgesi ile yapılması öngörülen mesleklerde iş yeri açılış izni aşamasında yetkili idareler tarafından istenmeye devam edilecektir.

10 YENİLİKLER-VII 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun perakende işletmeler hakkında uygulanmayacaktır. Hafta tatili günlerinde faaliyet göstermek için belirli bir harç ödeyerek ruhsat alımını hükme bağlayan 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümlerinin perakende işletmeler hakkında uygulanmamasına ilişkin düzenleme yapılmıştır. Yasanın uygulanmasını kolaylaştıracak yönetmelikler de sektörle işbirliği içinde 9 ayda hazırlanıp uygulamaya konulacaktır. Bunların dışında perakende sektörünün bütününe yönelik olarak önemli düzenlemelere de yer verilmiştir. Buna göre; Perakendeciliğe dair kavramlar mevzuatta ilk kez tanımlanmıştır. Perakende sektöründe sıklıkla kullanılan alışveriş merkezi, büyük mağaza, zincir mağaza, özel markalı ürün, özel yetkili işletme (franchise), bayi gibi kavramların bugüne kadar hukuki bir tanımı yoktu, bu işletmeler ilk kez tanımlanmıştır. Ticari hayatımızda yaşanan kavram karmaşalarının önüne geçilmesine yönelik önemli bir adım atılmıştır.

11 YENİLİKLER-VIII Türkiye de kaç tane AVM var denildiğinde, birçok rakam veriliyordu. Sektör kuruluşlarının kendi oluşturdukları teamüllerle bulunan ve genel kabul gören rakamlara itibar ediliyordu. Neye göre AVM, neye göre büyük mağaza bunlar bilinmiyordu. Böylece, sektöre yönelik sağlıklı, güvenilir ve güncel verilerin oluşturulmasının önü açılmıştır. Girişimcilerimizin işyeri açılış, faaliyet ve kapanış işlemleri için çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna giderek zaman kaybetmesinin ve gereksiz birçok bürokratik işlemin önüne geçtik, vatandaşlarımız bütün bu süreçleri PERBİS (Perakende Bilgi Sistemi) üzerinde TEK KAPI anlayışıyla sonuçlandırılacaklardır. Bir belge ikinci kez istenmeyecek ve böylece bu işlemlerdeki uzun ve yoğun süreç kısaltılacak ve basitleştirilecektir. PERBİS ile ayrıca sektöre yönelik veri ve istatistik üretebilmemize imkân sağlanacaktır. İşletmelerimiz PERBİS teki verilerin yardımıyla yatırım planlamalarını daha doğru bir şekilde yapma imkânına kavuşacaklardır.

12 YENİLİKLER-IX Çok sayıda kişiye hitap eden alışveriş merkezlerinde bireysel ve sosyal ihtiyaçları karşılayan; acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi sosyal ve kültürel etkinlere imkan sağlayan ortak kullanım alanlarının oluşturulması zorunlu olacaktır. Perakende işletmelerin çalışma saatlerine ilişkin temel çerçeve belirlenmiştir. Çalışma saatleri il düzeyinde mesleğe, mevsime ve turizme özgü yerel şartlar dikkate alınarak meslek kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin görüşü çerçevesinde valilikçe, ülke düzeyinde ise üst meslek kuruluşlarının teklifiyle Bakanlıkça belirlenebilecektir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın koordinatörlüğünde ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla Perakendeciler Konseyi oluşturulacaktır. Bu konsey ile sektörün sorunlarına güncel çözümler getirilecektir. Alışveriş merkezleri ile perakende işletmelerin açılış kriterlerini Bakanlar Kurulu belirleyebilecektir.

13 YENİLİKLER-X Yasada getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla çeşitli idari para cezaları öngörülmüştür. Buna göre; Kampanyalı satışlara, sürekli indirimli satışlara, çalışma saatlerine, Bakanlıkça belirlenen davranış kurallarına ve yapılan düzenlemelere aykırı hareket edenlere ilişkin cezalar; fiilin büyük mağaza, zincir mağaza, bayi işletme ve özel yetkili işletmeler tarafından işlenmesi halinde 5 kat artırımlı, alışveriş merkezleri tarafından işlenmesi halinde ise 10 kat artırımlı uygulanacaktır. Uygulamaya geçişi kolaylaştırmak amacıyla geçiş hükümleri oluşturulmuştur. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, alışveriş merkezlerinde boşalan satış alanları Kanunda belirtilen orana ulaşılana kadar esnaf ve sanatkâr işletmecilerine ve geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra edenlere kiralanacaktır.

14 YENİLİKLER-XI Hızlı tüketim mallarının satışının yapıldığı büyük mağaza ve zincir mağazalarda yöresel ürünler için öngörülen raf tahsisi, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacaktır. PERBİS kuruluncaya kadar, perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemleri ilgili mevzuatına göre yürütülecektir. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce perakende işletmelerin almış olduğu işyeri açma ve çalışma ruhsatları geçerliliğini koruyacaktır. Ayrıca, Kanunun uygulanmasını kolaylaştıracak yönetmelikler de sektörle işbirliği içinde 9 ayda hazırlanarak uygulamaya konulacaktır.

15 Görüş ve Önerileriniz için: (0312) /2111 Halkla İlişkiler Başkanlığı

1 / 5 7.7.2015 15:17

1 / 5 7.7.2015 15:17 1 / 5 7.7.2015 15:17 6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN un Geçici Madde 1 e göre dokuz ay içinde çıkartılacak YÖNETMELİKLER MADDE MADDE BAŞLIĞI AÇIKLAMA 4 Perakende bilgi sistemi

Detaylı

6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN BİLGİ NOTU. 1. Giriş ve Yöntem

6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN BİLGİ NOTU. 1. Giriş ve Yöntem 6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN BİLGİ NOTU 1. Giriş ve Yöntem Perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerin kolaylaştırılması, perakende ticaretin serbest piyasa

Detaylı

Perakende Sektörüne Yeni Düzenleme Geliyor

Perakende Sektörüne Yeni Düzenleme Geliyor Perakende Sektörüne Yeni Düzenleme Geliyor Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, perakende sektörünün merakla beklediği Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'nın bugün itibariyle

Detaylı

6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELERİN YASAL ALTYAPISI İLE BİRLİKTE İRDELENMESİ

6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELERİN YASAL ALTYAPISI İLE BİRLİKTE İRDELENMESİ 6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELERİN YASAL ALTYAPISI İLE BİRLİKTE İRDELENMESİ 1.GİRİŞ Cevdet BOZKURT 33 Ekonomik üretim merkezlerinin şehirlerde toplanması,

Detaylı

Hukuk Bülteni 3 Şubat 2015

Hukuk Bülteni 3 Şubat 2015 Hukuk Bülteni 3 Şubat 2015 PERAKENEDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN I. GİRİŞ Türkiye Büyük Millet Meclisi ne; Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ; Perakende Ticaret, Alışveriş

Detaylı

Kanun, işletmeler bakımından perakende işletmeleri ni kapsamaktadır.

Kanun, işletmeler bakımından perakende işletmeleri ni kapsamaktadır. Kime : Kimden : Av. Kaan Gök, Av. Mahmut Eyüboğlu Tarih : 29.01.2015 Konu : Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun na ilişkin hukuki görüş ve açıklamalarımızdan ibarettir. I. GİRİŞ Perakende Ticaretin

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN UN GETİRDİKLERİ

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN UN GETİRDİKLERİ PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN UN GETİRDİKLERİ 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ( PTDHK ), 29 Ocak 2015 tarihli ve 29251 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 04.02.2015 Sayı: 2015/031 Ref: 4/031

SİRKÜLER İstanbul, 04.02.2015 Sayı: 2015/031 Ref: 4/031 SİRKÜLER İstanbul, 04.02.2015 Sayı: 2015/031 Ref: 4/031 Konu: PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 29.01.2015 tarihli ve 29251 sayılı Resmi Gazete de 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI GENEL GEREKÇE

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI GENEL GEREKÇE PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI GENEL GEREKÇE Ülkemizde, 2000 li yılların başından itibaren hızlı bir gelişim seyri izleyen perakende sektöründe alışveriş merkezi, büyük

Detaylı

PERAKENDE TICARETINDE YENI DÖNEM

PERAKENDE TICARETINDE YENI DÖNEM PERAKENDE TICARETINDE YENI DÖNEM 28 EKONOMİK FORUM Perakende sektörü tarafından ısrarla istenen ve beklenen kanunla birlikte Türkiye perakende sektörü bütünsel bir yapıya kavuşuyor. Kanunla Organize Perakende

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Perakende sektörü ülkemizde hızlı ve katma değeri yüksek gelişimi ile son yıllarda ekonominin lokomotif sektörlerinden birisi haline gelmiştir. Sektörün

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 12271 PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 6585 Kabul Tarihi : 14/1/2015 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/1/2015 Sayı : 29251 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 BİRİNCİ

Detaylı

KANUN. Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015

KANUN. Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015 29 Ocak 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29251 KANUN PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150129-1.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150129-1.htm Page 1 of 6 29 Ocak 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29251 KANUN PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

DUYURU. Oda mensuplarımıza ve kamuoyuna önemle duyurulur. PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

DUYURU. Oda mensuplarımıza ve kamuoyuna önemle duyurulur. PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar DUYURU 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 29 Ocak 2015 tarih ve 29251 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Kanunun tam metni aşağıda yer almaktadır.

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 16.02.2015 Sayı: 2015/009 Konu: PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 29.01.2015 tarihli ve 29251 sayih Resmi Gazete de 6585 Sayih Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun yayınlanmıştır.

Detaylı

KANUN. c) Bayi işletme: Sözleşmeye dayalı olarak bir işletmenin mal ve hizmetlerinin satışına aracılık eden ve kendi adına bağımsız çalışan işletmeyi,

KANUN. c) Bayi işletme: Sözleşmeye dayalı olarak bir işletmenin mal ve hizmetlerinin satışına aracılık eden ve kendi adına bağımsız çalışan işletmeyi, 29 Ocak 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29251 PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN KANUN Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun amacı; perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin

Detaylı

6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2015/08

6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2015/08 İstanbul, 06.02.2015 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. DUYURU NO:2015/08 29.01.2015 tarih ve 29251 sayılı Resmi Gazete de 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun amacı; perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin

Detaylı

YERALTI SULARI HAKKINDA KANUN

YERALTI SULARI HAKKINDA KANUN YERALTI SULARI HAKKINDA KANUN Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik

Detaylı

PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI.

PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI. PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilen Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik

Detaylı

ENGELLİLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR BİLGİ NOTU

ENGELLİLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR BİLGİ NOTU ENGELLİLER KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR BİLGİ NOTU 7 OCAK 2015 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, perakende ticarette uygulanacak

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun amacı; perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun amacı; perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin

Detaylı

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz,

Detaylı

AKOFiS. Halkla İlişkiler Başkanlığı

AKOFiS. Halkla İlişkiler Başkanlığı Yargılama Sürelerinin Uzunluğu ile Mahkeme Kararlarının Geç veya Kısmen İcra Edilmesi ya da İcra Edilmemesi Nedeniyle Tazminat Ödenmesine Dair Kanun Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana

Detaylı

MESLEK ODALARI-VİZE VE ONAY İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ KANUNİ DÜZENLEME

MESLEK ODALARI-VİZE VE ONAY İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ KANUNİ DÜZENLEME MESLEK ODALARI-VİZE VE ONAY İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ KANUNİ DÜZENLEME Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz,

Detaylı

AKOFiS İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİ 17 KASIM 2014. Halkla İlişkiler Başkanlığı

AKOFiS İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİ 17 KASIM 2014. Halkla İlişkiler Başkanlığı İŞ GÜVENLİĞİ PAKETİ 17 KASIM 2014 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları,

Detaylı

Yeni Yürürlüğe Giren 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Açısından Değerlendirilmesi

Yeni Yürürlüğe Giren 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Açısından Değerlendirilmesi İbrahim HALICI Mahalli İdareler Başkontrolörü ibrahimhalici@gmail.com Yeni Yürürlüğe Giren 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Açısından Değerlendirilmesi

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun amacı; perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin

Detaylı

AKOFiS SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU 23.05.2013. Halkla İlişkiler Başkanlığı

AKOFiS SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU 23.05.2013. Halkla İlişkiler Başkanlığı SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU 23.05.2013 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz,

Detaylı

PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR Gözde SEVİLMİŞ Dünya ticaretinde, perakende sektörü önemli gelişmeler göstermektedir. Geçtiğimiz yıl 16 trilyon dolarlık hacme oluşan sektör, % 11,6 oranında

Detaylı

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE TANINAN YENİ HAKLAR

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE TANINAN YENİ HAKLAR ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE TANINAN YENİ HAKLAR 17.04.2013 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana

Detaylı

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜMAmaç, Kapsam ve Tanımlar

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜMAmaç, Kapsam ve Tanımlar PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜMAmaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun amacı; perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin kolaylaştırılması,

Detaylı

Ticari Mevzuatta Gelişmeler Bülteni TTK ve Diğer İlgili Mevzuat

Ticari Mevzuatta Gelişmeler Bülteni TTK ve Diğer İlgili Mevzuat Ticari Mevzuatta Gelişmeler Bülteni TTK ve Diğer İlgili Mevzuat AĞUSTOS 2016 SAYISI 5 Ağustos 2016 tarihli ve 29792 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu nun Bankalarca

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU HAKKINDA BİLGİ NOTU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU HAKKINDA BİLGİ NOTU İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU HAKKINDA BİLGİ NOTU 22 ARALIK 2014 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz,

Detaylı

YÖNETMELİK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29636 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

AKOFiS ÖDEME VE MENKUL KIYMET MUTABAKAT SİSTEMLERİ, ÖDEME HİZMETLERİ VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI HAKKINDA KANUN. Halkla İlişkiler Başkanlığı

AKOFiS ÖDEME VE MENKUL KIYMET MUTABAKAT SİSTEMLERİ, ÖDEME HİZMETLERİ VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI HAKKINDA KANUN. Halkla İlişkiler Başkanlığı ÖDEME VE MENKUL KIYMET MUTABAKAT SİSTEMLERİ, ÖDEME HİZMETLERİ VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI HAKKINDA KANUN Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer/ Tarih: Sayı : Türü: Toplantı Organizasyonu Adı/Kapsamı: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı HÜLYA AŞKIN (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 7 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI

Detaylı

KANUN PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN. Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015

KANUN PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN. Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015 29 Ocak 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29251 KANUN PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun No. 6585 Kabul Tarihi: 14/1/2015 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kanunun

Detaylı

İbrahim Halil MAZICIOĞLU Başkan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Ankara

İbrahim Halil MAZICIOĞLU Başkan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Ankara ! İbrahim Halil MAZICIOĞLU Başkan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Ankara İstanbul, 05 Kasım 2014 Ref: HD/gu/14-1766 Sayın MAZICIOĞLU, TÜSİAD olarak ilk adı Alışveriş

Detaylı

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA GELİR DESTEĞİNE İLİŞKİN REHBER

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA GELİR DESTEĞİNE İLİŞKİN REHBER ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA GELİR DESTEĞİNE İLİŞKİN REHBER 11/01/2016 İÇİNDEKİLER 1- GİRİŞ... 4 2- TOPLU TAŞIMADAN ÜCRETSİZ/İNDİRİMLİ YARARLANACAKLAR... 4 a) Toplu taşımadan ücretsiz yararlanacaklar... 4 b)

Detaylı

Alışveriş Merkezi nin Adresi: Büyükdere Caddesi No:127 Yönetim Ofisi Kat: Esentepe, Şişli İstanbul

Alışveriş Merkezi nin Adresi: Büyükdere Caddesi No:127 Yönetim Ofisi Kat: Esentepe, Şişli İstanbul İSTANBUL ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ SAYIN BAŞKANLIĞI NA İstanbul, 18.01.2017 Konu: 26.02.2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Alışveriş Merkezleri Hakkında

Detaylı

YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU

YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları,

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

AVM'ye 'pazar' yasak!

AVM'ye 'pazar' yasak! AVM lerle ilgili yasa tasarısı Meclis te beklerken AK Partili milletvekillerinin verdiği yeni yasa teklifi sektöre bomba gibi düştü. Sektöre göre, bu, 400 bin kişinin çalıştığı perakendede 100 bin kişinin

Detaylı

BELEDİYE BAŞKANLARININ ÖZLÜK HAKLARI...

BELEDİYE BAŞKANLARININ ÖZLÜK HAKLARI... İçindekiler İçindekiler BELEDİYE BAŞKANLARININ ÖZLÜK HAKLARI... 1 Giriş... 1 Belediye Başkanlığı Ödeneği... 1 Huzur Hakkı... 4 Belediye Başkanlığında Geçen Süre... 6 Sosyal Hak Ve Yardımlar... 7 İzin Hakkı...

Detaylı

ALIŞVERİŞ M ERK EZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

ALIŞVERİŞ M ERK EZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI ALIŞVERİŞ M ERK EZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM -------- -Genel Hükümier Amaç ve kapsam MADDE 1 - (I) Bu Yönetmeliğin amacı, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve

Detaylı

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kültür Yatırım ve Girişimlerine Gelir Vergisi Stopajı, Sigorta Primi İşveren Payı ve Su Bedeli İndirimi İle Enerji Desteği Uygulamasına Dair Yönetmelik Amaç (14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete)

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik

Detaylı

TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU

TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları,

Detaylı

Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları

Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları Sıra No Adı Başvuruda İstenen Belgeler 1 İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verme 1-Vergi levhası 2- Kimlik fotokopisi 3- Esnaf sicil veya

Detaylı

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN ODAMIZ 3GÖRÜŞLERİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN ODAMIZ 3GÖRÜŞLERİ 3ÇEŞİTLİ KONULARDA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN ODAMIZ 3GÖRÜŞLERİ Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı hakkındaki Odamız görüşleri 06.03.2009 tarihinde

Detaylı

Deloitte in, Stores Media işbirliğiyle TÜRKİYE PERAKENDE SEKTÖRÜ DOSYA

Deloitte in, Stores Media işbirliğiyle TÜRKİYE PERAKENDE SEKTÖRÜ DOSYA TÜRKİYE PERAKENDE SEKTÖRÜ Dünyanın en büyük 250 perakende şirketinin gelirleri 4,3 trilyon dolara ulaşırken, Türkiye perakende sektörü 2013 te %3,7 oranında büyüyerek 311 milyar dolarlık hacme ulaştı.

Detaylı

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü,

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü, 24 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29215 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK REKLAM KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Devlet Planlama Teşkilatı Bilgi Toplumu Dairesi 25 Ekim 2007 Gündem Bilgi Toplumu Stratejisi Yaklaşımı Strateji Bileşenleri Hedefler Eylem Planı İzleme ve Ölçümleme

Detaylı

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri 13 14 14. MESLEK KOMİTESİ - GAYRİMENKUL VE KİRALAMA HİZMETLERİ 14 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 14 TARİH KARAR 14 31.12.2013 Azami Fiyat Tarifeleri Yönetmeliğinin

Detaylı

YÖNETMELİK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29636 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

ONUR KURULU ve GÖREVLERİ. Onur Kurullarının Kurulması ve Çalışması Onur Genel Kurulu

ONUR KURULU ve GÖREVLERİ. Onur Kurullarının Kurulması ve Çalışması Onur Genel Kurulu Onur kurulu nedir? ONUR KURULU ve GÖREVLERİ Bir öğretmenin başkanlığında, kötü davranış ve uyarma gibi cezaları gerektiren küçük disiplin olaylarını incelemek, sonuçlandırmak ve bu konu ile ilgili okul

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır. 3 Haziran 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29019 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU POSTA SEKTÖRÜNDE İDARİ YAPTIRIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

TÜKETİCİ HAKLARINDA YENİ DÖNEM

TÜKETİCİ HAKLARINDA YENİ DÖNEM TÜKETİCİ HAKLARINDA YENİ DÖNEM Tüketici haklarında yeni bir dönem başlıyor. Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte hukuk sistemine ilk kez giren pek çok düzenleme bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Aidatsız

Detaylı

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir Belgelendirme Zorunluluğu İlişkili şirketler arasında gerçekleştirilen işlemlerde uygulanan fiyatların emsallere uygunluk ilkesi

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/23

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/23 GENELGE 2001/23 İLGİ : 09.08.1994 tarih ve B.02.0.PPG.0.12-383-12761 (1994/32) sayılı genelge. Genel bütçeye dahil dairelerle katma ve özel bütçeli idareler ve bunlara bağlı sabit ve döner sermayeli müesseseler,

Detaylı

İdarelerce, Teklif Aşamasında SSK ve Vergi Borcu Yoktur Yazısı İstenebilir Mi?

İdarelerce, Teklif Aşamasında SSK ve Vergi Borcu Yoktur Yazısı İstenebilir Mi? İdarelerce, Teklif Aşamasında SSK ve Vergi Borcu Yoktur Yazısı İstenebilir Mi? RESMİ GAZETE SAYISI: 26531 RESMİ GAZETE TARİHİ: 24.05.2007 KAMU İHALE KURULU KARARI Toplantı No : 2007/007 Gündem No : 89

Detaylı

TÜRK PERAKENDE SEKTÖRÜ VE BEKLENTİLERİMİZ

TÜRK PERAKENDE SEKTÖRÜ VE BEKLENTİLERİMİZ TÜRK PERAKENDE SEKTÖRÜ VE BEKLENTİLERİMİZ Türkiye de perakende sektörü, 300 milyar dolara ulaşan büyüklüğü, 365 bin mağaza sayısı ve 2009-2013 yılları arasında yıllık bileşik %7 büyüme ile öne çıkan sektörler

Detaylı

Sayı : 2010/009 05/01/2010 Konu : Vergi Düzenlemeleri Hk. ODALARA 003 NOLU GENELGE

Sayı : 2010/009 05/01/2010 Konu : Vergi Düzenlemeleri Hk. ODALARA 003 NOLU GENELGE Sayı : 2010/009 05/01/2010 Konu : Vergi Düzenlemeleri Hk. ODALARA 003 NOLU GENELGE İLGİ : TESK Genel Başkanlığı nın 31.12.2009 tarih ve 6259 sayılı (88 Nolu genelge) yazısı. Vergi Usul Kanunu ile diğer

Detaylı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Eren TOPRAK Kamu İhale Uzmanı Giresun, 13 Haziran 2012 Mevzuatın Kaynakları 1) Ana Kaynaklar 2) Yardımcı Kaynaklar Mevzuatın Kaynakları Ana Kaynaklar 1) 4734 Sayılı Kamu

Detaylı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı 2012/042 15.06.2012 Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin 6322 no.lu Kanun

Detaylı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma 12.06.2008/95 KOOPERATĐFLER VE ÜST KURULUŞLARI YÖNETĐM KURULU ÜYELERĐNĐN GENEL KURUL TOPLANTILARINA SUNACAKLARI YÖNETĐM KURULU YILLIK ÇALIŞMA RAPORUNUN USUL VE ESASLARINA ĐLĐŞKĐN TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/30 TARĐH: 16.05.2011

VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/30 TARĐH: 16.05.2011 VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/30 TARĐH: 16.05.2011 KONU 2006/4 Sayılı Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı Đmajının Yerleştirilmesi ve Turqualıty nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ de Değişiklik

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ AR-GE REFORM PAKETİ Ar-Ge ve Yenilikte Dünya ile Yarışan Bir Türkiye İçin Ülkemizin Kalkınmasına Daha Fazla İvme Kazandıracak ve Yüksek Katma Değerli Alanlara Odaklanan Ar-Ge ve Yenilik Sistemi TASARIM

Detaylı

ESKİŞEHİR 2013 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ HAKKINDA KANUN TASARISI

ESKİŞEHİR 2013 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ HAKKINDA KANUN TASARISI ESKİŞEHİR 2013 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ HAKKINDA KANUN TASARISI Ajansın kuruluşu MADDE 1- (1) Eskişehir i 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak hazırlamak, bu amaçla 2013 yılında yapılacak

Detaylı

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ 07.11.2013 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları,

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TBMM Başkanlık Makamının Onay Tarihi : 26.06.2012 Sayı : 74144 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/58

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/58 05.06.2015 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/58 KONU : Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma Destekleri Hakkında Karar Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/202 Ref: 4/202

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/202 Ref: 4/202 SİRKÜLER İstanbul, 25.11.2016 Sayı: 2016/202 Ref: 4/202 Konu: CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI 22.11.2016 tarih ve 29896 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 678 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler

Detaylı

Ambalaj - Geri Kazaným - Çevre Sanayide Atýk Yönetimi Semineri Hazýrlayan: Ýlkay Kýran, ASD Araþtýrma ve Bilimsel Konular Uzmaný Türkiye de Ambalaj Sektörünün geliþmesi misyonu ile hareket eden ASD - Ambalaj

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/76

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/76 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

KALKINMA AJANSLARINA VE 5449 NO LU KALKINMA AJANSLARININ KURULUŞU, KOORDİNASYONU VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNA İLİŞKİN BİLGİ NOTU

KALKINMA AJANSLARINA VE 5449 NO LU KALKINMA AJANSLARININ KURULUŞU, KOORDİNASYONU VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNA İLİŞKİN BİLGİ NOTU KALKINMA AJANSLARINA VE 5449 NO LU KALKINMA AJANSLARININ KURULUŞU, KOORDİNASYONU VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNA İLİŞKİN BİLGİ NOTU Hazırlayan: Esin ÖZDEMİR Uzman Yardımcısı YÖNETİCİ ÖZETİ Kalkınma Ajansları

Detaylı

İŞ DENEYİMİNİ GÖSTEREN YENİ BİR BELGE: TEKNOLOJİK ÜRÜN DENEYİM BELGESİ

İŞ DENEYİMİNİ GÖSTEREN YENİ BİR BELGE: TEKNOLOJİK ÜRÜN DENEYİM BELGESİ BİLGİ NOTU İŞ DENEYİMİNİ GÖSTEREN YENİ BİR BELGE: TEKNOLOJİK ÜRÜN DENEYİM BELGESİ 1 ÖZET Bu Bilgi Notunda, iş deneyimine ilişkin yeni bir belge olan teknolojik ürün deneyim belgesi değerlendirilmiştir.

Detaylı

MARKA SAHİBİ RESTORAN, LOKANTA, KAFE, PASTANELERİN TURQUALİTY VE MARKALAŞMA DESTEĞİNDEN YARARLANMASI

MARKA SAHİBİ RESTORAN, LOKANTA, KAFE, PASTANELERİN TURQUALİTY VE MARKALAŞMA DESTEĞİNDEN YARARLANMASI MARKA SAHİBİ RESTORAN, LOKANTA, KAFE, PASTANELERİN TURQUALİTY VE MARKALAŞMA DESTEĞİNDEN YARARLANMASI Kira, Reklam tanıtım, vb.ayrıca Marka ve logoyu gösterir tabela, Kepenk sistemi, Kamera güvenlik sistemi,

Detaylı

4. BASKIYA ÖN SÖZ III

4. BASKIYA ÖN SÖZ III 4. BASKIYA ÖN SÖZ 1980 li yılların ortalarından itibaren Türkiye nin ekonomik yapısındaki değişim ve dönüşümlere bağlı olarak perakende sektöründe de benzer değişim ve dönüşümlerin yaşandığı açıktır. Bu

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Taşıt Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Taşıt Yönergesi Mart 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar... 1 Hukuki Dayanak... 1 İKİNCİ

Detaylı

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır.

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır. SİRKÜLER 2017/34: Yabancılara Konut Ve İşyeri Satışında Katma Değer Vergisi İstisnasının Uygulanmasına İlişkin Açıklamaların Yer Aldığı KDV Genel Tebliği Yayımlandı 6824 sayılı Kanunla Katma Değer Vergisi

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 15 / 03 / 2018 SİRKÜLER SAYISI : 2018

Detaylı

TARIM SİGORTALARI KANUNU

TARIM SİGORTALARI KANUNU 9445 TARIM SİGORTALARI KANUNU Kanun Numarası : 5363 Kabul Tarihi : 14/6/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 21/6/2005 Sayı : 25852 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4)

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Özet Bilgilendirme Marka Destek Programı Kapsamına Alınan Şirketlerin

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 5. 03/02/2009 tarihli ve Sayılı Resmi Gazete de aşağıda yer alan vergi tevkif oranları yayımlanmıştır.

SİRKÜLER 2009 / 5. 03/02/2009 tarihli ve Sayılı Resmi Gazete de aşağıda yer alan vergi tevkif oranları yayımlanmıştır. SİRKÜLER 2009 / 5 Ankara, 04/ 02 / 2009 KONU: 193 SAYILI GELIR VERGISI -5520 SAYILI KURUMLAR VERGISI HAKKINDA KARAR MEVZUAT: 193 SAYILI GELIR VERGISI KANUNUNUN 94 ÜNCÜ MADDESINDE YER ALAN TEVKIFAT NISPETLERI

Detaylı

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ Tarih : 10.07.2018 Sayı : 2018-68 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ 7103 ve 7104 sayılı Bazı Vergi Kanunlarının Değiştirilmesi Hakkında Kanun la 3065

Detaylı

TEBLİĞ CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI KAPSAMINDA YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 2018/11201 SAYILI KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI KAPSAMINDA YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 2018/11201 SAYILI KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 15 Mart 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30361 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI KAPSAMINDA YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 2018/11201 SAYILI KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

KDV Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

KDV Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı KDV Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Duyuru No: 2018/27 İstanbul 28.02.2018 27.02.2018 tarihinde TBMM ye sevk edilen Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI Orta Anadolu Kalkınma

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2012 30.09.2012 FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1.... 3-4 2. Sektörel Gelişmeler... 5 3. Şirketin Sektörel Politikaları... 5 4. Şirketin Faaliyette Bulunduğu

Detaylı

KANUN. Kanun No. 5583 Kabul Tarihi : 22/2/2007

KANUN. Kanun No. 5583 Kabul Tarihi : 22/2/2007 28 Şubat 2007 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26448 KANUN FUTBOL MÜSABAKALARINDA MÜŞTEREK BAHİSLER TERTİBİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5583 Kabul Tarihi

Detaylı

REKABET KURULU KARARI

REKABET KURULU KARARI Rekabet Kurumu Başkanlığından; REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2013-2-59 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 14-06/102-42 Karar Tarihi : 12.02.2014 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan : Kenan TÜRK (İkinci

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2009/22 İstanbul, 3 Şubat 2009 KONU : Gelir Vergisi Kanununun

Detaylı