Tıp Eğitimi Doçenti olmak. Eğitim Programları ve Öğretim yüksek lisans (tezli) programından mezun olmak.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tıp Eğitimi Doçenti olmak. Eğitim Programları ve Öğretim yüksek lisans (tezli) programından mezun olmak."

Transkript

1 Ege Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine, 2547 Sayılı Kanun un ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuru süresi ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gündür. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşıyan Doçent adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, Yardımcı Doçent adaylarının ise ilgili Dekanlıklara/Müdürlüklere şahsen başvurmaları gerekmektedir. Başvurular 2547 Sayılı Kanunda belirtilen asgari koşullar ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre yapılacaktır. Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına başvuranların 4 nüsha dosya teslim etmeleri gerekmektedir. (Kadroya müracat eden adaylar yayın dosyaları için Personel Daire Başkanlığı'ndan gönderim kutusu temin edebilirler.) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır. İlan tarihli Posta gazetesinde yayınlanmıştır. Son Başvuru Tarihi: KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİMDALI KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ İLAN AÇIKLAMASI TIP FAKÜLTESĠ TEMEL TIP BĠLĠMLERĠ TIP EĞĠTĠMĠ Tıp Eğitimi Doçenti olmak. Eğitim Programları ve Öğretim yüksek lisans (tezli) programından mezun olmak. TIP FAKÜLTESĠ TEMEL TIP BĠLĠMLERĠ TIP EĞĠTĠMĠ Tıp Eğitimi Doçenti olmak. Eğitim Programları ve Öğretim yüksek lisans (tezli) programından mezun olmak. TIP FAKÜLTESĠ CERRAHĠ TIP BĠLĠMLERĠ BEYĠN VE SĠNĠR CERRAHĠSĠ TIP FAKÜLTESĠ CERRAHĠ TIP BĠLĠMLERĠ BEYĠN VE SĠNĠR CERRAHĠSĠ Pediatrik NöroĢirürji ve Endoskopik cerrahilerle ilgili en az 5 (BeĢ) yıllık deneyimli olmak. Kafa kaidesi ve vasküler cerrahi alanında çalıģmıģ ve yurt dıģı araģtırma deneyimi olmak. Indocyanin-green (ICG) video-anjiografi alanında deneyimli olmak. TIP FAKÜLTESĠ CERRAHĠ TIP BĠLĠMLERĠ TIBBĠ PATOLOJĠ TIP FAKÜLTESĠ CERRAHĠ TIP BĠLĠMLERĠ TIBBĠ PATOLOJĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ TARIM EKONOMĠSĠ TARIM ĠġLETMECĠLĠĞĠ Erkek genital sistem patolojisi, üropatoloji, nefropatoloji ve immunflorasan mikroskobik inceleme, renal transplant patolojisi konusunda deneyimli olmak. Gastrointestinal traktus kemik patolojisi, metabolik kemik hastalıkları ile kemik morfometrisi, moleküler patoloji konusunda deneyimli olmak. Tarım ĠĢletmeciliği alanında doktora yapmıģ ve Tarım ĠĢletmeciliği Anabilim Dalında Doçent olmak.

2 ZĠRAAT FAKÜLTESĠ TOPRAK BĠLĠMĠ VE BĠTKĠ BESLEME TOPRAK BĠLĠMĠ Toprak Bilimi Anabilim Dalında Doçent olmak. ZĠRAAT FAKÜLTESĠ TARLA BĠTKĠLERĠ TARLA BĠTKĠLERĠ Tarla Bitkileri YetiĢtirme ve Islahı alanında Doçent olmak. FEN FAKÜLTESĠ BĠYOLOJĠ TEM. VE END. MĠKROBĠYOLOJĠ Maya Genetiği veya Termofilik Aktinomiset konularında uzmanlaģmıģ olmak. FEN FAKÜLTESĠ BĠYOLOJĠ ZOOLOJĠ FEN FAKÜLTESĠ BĠYOLOJĠ GENEL BĠYOLOJĠ FEN FAKÜLTESĠ KĠMYA ANALĠTĠK KĠMYA Böcek Fizyolojisi ve ProgramlanmıĢ Hücre Ölümü ile ilgili Uluslararası Yayınları Üniversitede Ġngilizce ders verebilme koģullarını sağlamak. Bitkilerde ROS (Reaktif Oksijen Türleri) Düzenlenmesi ve Antioksidan Yanıtlarla ilgili uluslararası yayınları Kimya Bilim Alanında Doçent olmak, Voltametri, Kromatografi, Spektroskopi ve Mikro Ekstraksiyon Teknikleri Konularında çalıģmaları olmak. Üniversitede Ġngilizce ders verebilme koģullarını sağlamak. FEN FAKÜLTESĠ KĠMYA FĠZĠKOKĠMYA Kimya Bilim Alanında Doçent olmak, Biyolojik ve Kanserojen Moleküler Üzerine Hesapsal Kimya ve Fotokimyasal çalıģmalar yapmıģ olmak. Üniversitede Ġngilizce ders verebilme koģullarını sağlamak. FEN FAKÜLTESĠ KĠMYA ANORGANĠK KĠMYA Kimya Bilim Alanında Doçent olmak, Organometalik BileĢiklerin Sentezi ve Bunların Katalitik Uygulamaları Üzerine çalıģmaları olmak. Üniversitede Ġngilizce ders verebilme koģullarını sağlamak. FEN FAKÜLTESĠ KĠMYA ORGANĠK KĠMYA 2 Kimya Bilim Alanında Doçent olmak, Kardiyak ġeker ve Epoksi ġeker Sentezleri ile Epoksi ġekerlerin Termal Kararlılıkları konularında çalıģmalar yapmıģ olmak. Üniversitede Ġngilizce ders verebilme koģullarını sağlamak.

3 FEN FAKÜLTESĠ MATEMATĠK MAT. TEM. VE MAT. LOJĠK Matematik Bilim Alanında Doçent olmak.kabul Edilebilir Kuralların Sonlu Model Özelliği Üzerine ve Rigid Çatılarının Yapısı Konusunda ÇalıĢmaları Bulunmak. FEN FAKÜLTESĠ MATEMATĠK ANALĠZ VE FONKSĠYONLAR TEORĠSĠ Matematik Bilim Alanında Doçent olmak ve Zaman Skalasında Dinamik Denklemlerin Pozitif Simetrik Çözümlerinin Varlığı Üzerine çalıģmaları FEN FAKÜLTESĠ ĠSTATĠSTĠK ĠSTATĠSTĠK Tekrar ( RUN ) Ġstatistikleri ve Uygulamaları konusunda uluslararası yayınlar yapmıģ olmak. DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KLĠNĠK BĠLĠMLERĠ ENDODONTĠ. DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KLĠNĠK BĠLĠMLERĠ AĞIZ DĠġ VE ÇENE RADYOLOJĠSĠ. SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ TEMEL BĠLĠMLER BALIKÇILIK TEMEL BĠLĠMLERĠ Su Ürünleri Mühendisi,Deniz Balıklarının Biyolojisi üzerine çalıģmalar yapmıģ olmak SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ TEMEL BĠLĠMLER BALIKÇILIK TEMEL BĠLĠMLERĠ Su Ürünleri Mühendisi,Deniz Balıklarının Mide Analizleri üzerinde çalıģmıģ olmak SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ TEMEL BĠLĠMLER ĠÇ SULAR BĠYOLOJĠSĠ Su Ürünleri Mühendisi,Limnoloji konularında çalıģma yapmıģ olmak SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ TEMEL BĠLĠMLER DENĠZ BĠYOLOJĠSĠ Su Ürünleri alanında Doçent Olmak HEMġĠRELĠK FAKÜLTESĠ HEMġĠRELĠK ESASLARI Yüksek lisans ve doktorasını HemĢirelik Esasları Anabilim Dalında tamamlamıģ olmak.hemģirelik Esasları alanında ders vermiģ olmak.hemģirelik alanında Doçent olmak.

4 HEMġĠRELĠK FAKÜLTESĠ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Ruh Sağlığı ve Hastalıkları HemĢireliği alanında yüksek lisans ve doktora yapmıģ olmak ve bu alanda Doçent olmak. HEMġĠRELĠK FAKÜLTESĠ HALK SAĞLIĞI HEMġĠRELĠĞĠ Halk Sağlığı HemĢireliği alanında doktora yapmıģ olmak ve Doçent olmak. HEMġĠRELĠK FAKÜLTESĠ HALK SAĞLIĞI HEMġĠRELĠĞĠ Halk Sağlığı HemĢireliği alanında Doktora yapmıģ olmak ve Doçent olmak. EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR VE ÖĞRETĠM TEKNOLOJĠLERĠ EĞĠTĠMĠ BĠLGĠSAYAR VE ÖĞRETĠM TEKNOLOJĠLERĠ EĞĠTĠMĠ Ġlköğretim Matematik Eğitimi alanında Doçent olmak,teknoloji destekli matematik eğitimi konusunda yayınları EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠLKÖĞRETĠM SOSYAL BĠLĠMLER EĞĠTĠMĠ Fiziki Coğrafya alanında Doçent olmak; bitki örtüsü,arazi kullanımı ve degredasyonu konularında çalıģmaları EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ RESĠM Ġġ EĞĠTĠMĠ Güzel Sanatlar Eğitimi alanında Doçent olmak ve heykel alanında çalıģmaları EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ EĞĠTĠMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDĠRME Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında Doçent olmak ve Genellenebilirlik Teorisi konusunda çalıģmaları EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ EĞĠTĠM YÖNETĠMĠ, TEFTĠġĠ, PLANLAMASI VE EKONOMĠSĠ Eğitim Yönetimi,TeftiĢi,Planlaması ve Ekonomisi alanında doktora yapmıģ olmak ve Avrupa Birliği'nde Eğitim konusunda çalıģmaları EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ RESĠM Ġġ EĞĠTĠMĠ Resim-ĠĢ Öğretmenliği alanında doktora derecesine sahip olmak ve grafik tasarımı alanında çalıģmaları EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ÖZEL EĞĠTĠM ZĠHĠN ENGELLĠLER EĞĠTĠMĠ Zihin Engelliler Eğitimi alanında doktora derecesine sahip olmak, engelli öğrencilerin kaynaģtırılması ve sosyal kabulleri konularında çalıģmaları

5 EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ÖZEL EĞĠTĠM ZĠHĠN ENGELLĠLER EĞĠTĠMĠ Özel Eğitim alanında doktora derecesine sahip olmak ve iģitme engellilerin dil becerileri konusunda çalıģmaları ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO-TELEVĠZYON VE SĠNEMA ĠLETĠġĠM BĠLĠMLERĠ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO-TELEVĠZYON VE SĠNEMA FOTOĞRAFÇILIK VE GRAFĠK ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ GAZETECĠLĠK GENEL GAZETECĠLĠK - Uygulamalı ĠletiĢim alanında Doçent olmak; Uluslararası Medya, Kitle ĠletiĢim Sistemleri ve Medya Özgürlüğü alanında çalıģmaları - Uygulamalı ĠletiĢim alanında Doçent olmak; Magazin Haberciliği, Fotoğraf Etiği alanlarında çalıģmaları - Uygulamalı ĠletiĢim alanında Doçent olmak; Gazetecilik, Kadın ve Siyaset alanlarında çalıģmaları ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ GAZETECĠLĠK BASIN EKONOMĠSĠ VE ĠġLETMECĠLĠĞĠ 2 Doktorasını Genel Gazetecilik Anabilim Dalı nda tamamlamıģ olmak. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ GAZETECĠLĠK BĠLĠġĠM(BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠSĠ VE ĠLETĠġĠM) 2 -ĠletiĢim Fakültesi mezunu olmak, Yüksek Lisans ve Doktorasını Genel Gazetecilik Anabilim Dalı nda tamamlamıģ olmak. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ GÖRSEL ĠLETĠġĠM VE TASARIMI Doktorasını Reklamcılık Anabilim Dalı'nda tamamlamıģ olmak; Toplumsal Cinsiyet ve Reklamcılık alanlarında bilimsel çalıģmaları ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ GÖRSEL ĠLETĠġĠM VE TASARIMI -Radyo Televizyon Sinema Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamlamıģ olmak; Sinema ve Kültürel ÇalıĢmalar alanlarında bilimsel çalıģmaları ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ ĠġLETME ÜRETĠM YÖNETĠMĠ VE PAZARLAMA Pazarlama alanında Doçent olmak.. ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ ĠġLETME ÜRETĠM YÖNETĠMĠ VE PAZARLAMA 2 Pazarlama alanında Doçent olmak.

6 ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ ĠKTĠSAT ĠKTĠSAT POLĠTĠKASI 2 Makro Ġktisat alanında Doçent olmak. ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ ĠKTĠSAT ĠKTĠSAT TEORĠSĠ 2 Ekonometri alanında Doçent olmak. ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER ULUSLAR ARASI EKONOMĠK ENTEGRASYONLAR 4 Yüksek lisans ve Doktorasını Sosyal Bilimler alanında tamamlamıģ olmak. EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ PSĠKOLOJĠ GELĠġĠM PSĠKOLOJĠSĠ. EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ PSĠKOLOJĠ PSĠKOMETRĠ. EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ ARKEOLOJĠ PROTOHĠSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJĠSĠ Protohistorya ve Önasya Arkeolojisinden veya Prehistorya Arkeolojisi alanında Doçent olmak. EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ MÜTERCĠM TERCÜMANLIK ALMANCA MÜTERCĠM TERCÜMANLIK Doçentliğini çeviribilim alanında yapmıģ olmak ve Teknik Çeviri konusunda çalıģmalar yapmıģ olmak. EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ TÜRK DĠLĠ VE EDEBĠYATI HALK BĠLĠMĠ Halkbilimi alanında Doçent olmak. EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ ALMAN DĠLĠ VE EDEBĠYATI ALMAN DĠLĠ VE EDEBĠYATI Alman Edebiyatı alanında doktora yapmıģ olmak. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BĠLGĠSAYAR YAZILIMI Bilgisayar-BiliĢim Bilimleri ve Mühendisliği temel alanında Doçent olmak ve Bilgisayar Yazılımı alanında çalıģmaları olmak.

7 MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ Bilgisayar-BiliĢim Bilimleri ve Mühendisliği temel alanında Doçent olmak ve Bilgisayar Bilimleri alanında çalıģmaları olmak. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠYOMÜHENDĠSLĠK - Biyomühendislik alanında Doçent olmak ve Enzim Teknolojisi alanında yayınlar yapmıģ olmak. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ YAPI MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ ULAġTIRMA MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ TEKSTĠL MÜHENDĠSLĠĞĠ TEKSTĠL TEKNOLOJĠSĠ ĠnĢaat Mühendisliği doçenti, yapı laboratuarı kurma ve laboratuar çalıģması deneyimli, Ġngilizce ders vermede yetkili ve deneyimli olmak. ĠnĢaat Mühendisliği alanında Doçent olmak, yol üst yapısı ve ulaģtırma geotekniği alanlarında sayısal modelleme deneyimli. Tekstil Mühendisliği ve Bilimleri temel alanında Doçent olmak ve Ġplik Teknolojisi ve Uzun Lif Ġplikçiliği alanında uzmanlaģmıģ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ DERĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ DERĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ Deri Mühendisliği alanında Doçent olmak ve Deri Mühendisliği alanında yayınlar yapmıģ olmak. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ DEVRELER VE SĠSTEMLER Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Doçent olmak ve biyomedikal sistemler konusunda yayın yapmıģ olmak. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ DEVRELER VE SĠSTEMLER Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Doçent olmak ve güç elektroniği konusunda yayınlar yapmıģ olmak. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ TELEKOMĠNĠKASYON 2 Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında doktora ünvanına sahip olmak ve HaberleĢme Sistemleri konusunda yayınlar yapmıģ olmak. MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ ELEKTRĠK MAKĠNELERĠ Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında doktora ünvanına sahip olmak ve Elektrik Makineleri konusunda yayınlar yapmıģ olmak.

8 ECZACILIK FAKÜLTESĠ ECZACILIK MESLEK BĠLĠMLERĠ FARMAKOLOJĠ Eczacılık Fakültesi mezunu olmak,farmakoloji Bilim Alanında Yüksek lisans ve Doktora yapmıģ olmak ve Doçent olmak,en az 5 yıl Farmakoloji Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalıģmıģ olmak. DEVLET TÜRK MUSĠKĠSĠ KONSERVATUVARI TÜRK HALK OYUNLARI ÖĞRETĠCĠLĠK 2 Sahne Sanatları alanında doktorasını tamamlamıģ olmak. DEVLET TÜRK MUSĠKĠSĠ KONSERVATUVARI TEMEL BĠLĠMLER TÜRK SANAT MÜZĠĞĠ 2 Geleneksel Türk Sanat Musikisi Repertuvarı ve Türk Din Musikisi derslerini verebilecek düzeyde bilgi ve deneyime sahip olmak. DEVLET TÜRK MUSĠKĠSĠ KONSERVATUVARI TEMEL BĠLĠMLER TÜRK SANAT MÜZĠĞĠ 2 Temel Müzik Solfej Kuramı ve Viyolonsel derslerini verebilecek düzeyde bilgi ve deneyime sahip olmak. ÖĞRETMENLĠĞĠ SPORDA PSĠKO SOSYAL ALANLAR Alan Eğitimi (Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi) Bilim Alanında Doçent olmak, Hür Ġrade Kuramı ve BaĢarı Hedefi Kuramı konularında çalıģmalar yapmıģ olmak. SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ SPOR YÖNETĠM BĠLĠMLERĠ Alan Eğitimi (Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi) Bilim Alanında Doçent olmak, Sporda Tüketici DavranıĢı konusunda çalıģmalar yapmıģ olmak, en az dördüncü kademe basketbol antrenörlüğü belgesine sahip olmak. SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ SPOR YÖNETĠM BĠLĠMLERĠ Beden Eğitimi ve Spor Doktora Öğretim Programında doktora yapmıģ olmak, Spor Turizmi, Tenis branģına yönelik çalıģmaları olmak.tenis branģında en az üçüncü kademe tenis antrenörlüğü belgesine sahip olmak. SPOR YÖNETĠCĠLĠĞĠ SPOR YÖNETĠM BĠLĠMLERĠ Beden Eğitimi ve Spor Doktora Öğretim Programında doktora yapmıģ olmak, Sporda Liderlik ve Takım Birlikteliği ile ilgili çalıģmalar yapmıģ olmak, yüzme branģında uluslararası spor organizasyonlarında deneyime sahip olmak.

9 ÖĞRETMENLĠĞĠ ÖĞRETĠMĠ Beden Eğitimi ve Spor Doktora Öğretim Programında doktora yapmıģ olmak, ÜstbiliĢsel Farkındalık, Öğretmenlerin Mesleğe Yönelik DavranıĢ ve YaĢantı Modelleri konularında çalıģmaları olmak, basketbol branģında en az ikinci kademe antrenör belgesine sahip olmak. ÖĞRETMENLĠĞĠ ÖĞRETĠMĠ Sporda Psiko Sosyal Alanlar Anabilim Dalı, Beden Eğitim ve Spor Doktora Öğretim Programında doktora yapmıģ olmak, Problem Çözme Becerisi ve Beden Eğitimi Derslerinde Sınıf Ġklimi konularında çalıģmaları olmak, yelken branģında en az ikinci kademe yelken antrenörlüğü belgesine sahip olmak. ĠZMĠR ATATÜRK SAĞLIK EBELĠK Doktorasını ve Doçentliğini Kadın Sağılığı ve Hastalıkları HemĢireliğinde almıģ, Ebelik Bölümünde en az 5 yıl öğretim üyesi olarak çalıģmıģ olmak. TÜRK DÜNYASI ARAġTIRMALARI ENSTĠTÜSÜ TÜRK DÜNYASI VE EDEBĠYATI Sibirya ve Yakutistan Türkleri üzerine çalıģmaları olmak. ATATÜRK SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK DĠYALĠZ HemĢirelik lisans mezunu olmak.hemģirelik Doktorası yapmıģ olmak. ATATÜRK SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK AMELĠYATHANE HĠZMETLERĠ HemĢirelik lisans mezunu olmak.ġlk ve Acil Yardım ile,ameliyathane Hizmetlerinde deneyimli olmak.cerrahi HemĢireliği Doktorası yapmıģ olmak. ATATÜRK SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK TIBBĠ LABORATUVAR TEKNĠKLERĠ ECZANE HĠZMETLERĠ Kimya Lisans mezunu olmak.kimya Anabilim Dalında Doktora yapmıģ olmak.enerji ve Atıkların Değerlendirilmesi konularında çalıģmaları olmak. TĠRE KUTSAN MESLEK BĠLGĠSAYAR PROGRAMCILIĞI Yönetim BiliĢim Sistemleri temel alanında Doçent olmak.

10 ÖDEMĠġ MESLEK ORGANĠK TARIM Bahçe Bitkileri YetiĢtirme Islahı alanında doçent olmak, en az 5 yıl Organik Sebzecilik konusunda ders vermiģ olmak. ÖDEMĠġ MESLEK TOHUMCULUK Tohumculuk alanında doktora yapmıģ ve bu alanda en az 5 yıl ders vermiģ olmak.

11

KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİMDALI İLAN AÇIKLAMASI

KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİMDALI İLAN AÇIKLAMASI KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİMDALI KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ ADET İLAN AÇIKLAMASI TIP FAKÜLTESĠ DAHĠLĠ TIP BĠLĠMLERĠ GÖĞÜS HASTALIKLARI PROFESÖR 1 1 Akciğer ve plevra maligniteleri, giriģimsel bronkoskopi ve

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI VE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BİRİM TIP TIP PR. 4 2 4 2 4 2 4 2 ÇALIġMA EKONOMĠSĠ VE ENDÜSTRĠ ĠLĠġKĠLERĠ PR. 4 1 4 1 ÇALIġMA EKONOMĠSĠ VE ENDÜSTRĠ

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2018 YÖS KONTENJANLARI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2018 YÖS KONTENJANLARI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2018 YÖS KONTENJANLARI FAKÜLTE/YO/MYO PROGRAM KONTENJAN AÇIKLAMA ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET 10 ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET (ĠÖ) 10 AKÖREN ALĠ RIZA ERCAN MESLEK Y.O. BANKACILIK

Detaylı

MĠMARLIK FAKÜLTESĠ

MĠMARLIK FAKÜLTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL SON 4 YILA AĠT TÜRLERĠ ĠLE EN DÜġÜK LARI ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENLĠĞĠ DĠL-1 439,827 DĠL-1 394,147 DĠL-1 401,25362 DĠL-1 379,81027 ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENLĠĞĠ(II. Ö) DĠL-1 398,368

Detaylı

TÜRKĠYE'DEKĠ YÜKSEKÖĞRETĠM PROGRAMLARI ĠÇĠN YURT DIġINDAN KABUL EDĠLECEK ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

TÜRKĠYE'DEKĠ YÜKSEKÖĞRETĠM PROGRAMLARI ĠÇĠN YURT DIġINDAN KABUL EDĠLECEK ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI 2 0 18 TÜRKĠYE'DEKĠ YÜKSEKÖĞRETĠM PROGRAMLARI ĠÇĠN YURT DIġINDAN KABUL EDĠLECEK ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI Yükseköğretim Genel Kurulunun 22.3.2018 tarihli toplantısında kabul edilen; 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

A Ç I K L A M A L A R

A Ç I K L A M A L A R A Ç I K L A M A L A R 2003 KPSS-A GRUBU nda kullanılan testleri yanıtlayan aday sayıları, bu adayların ham puanlarından hesaplanan aritmetik ortalama ve standart sapmalar ile her testin soru sayısı aģağıdaki

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI FAKÜLTE/ YÜKSEKOKUL/ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğrenim Kontenjan KoĢullar Süresi EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ Sınıf Öğretmenliği

Detaylı

ÖĞRETĠM ÜYESĠ KADRO ĠLAN ġarti FORMU

ÖĞRETĠM ÜYESĠ KADRO ĠLAN ġarti FORMU Ege Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine, 2547 Sayılı Kanun un ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. BaĢvuru süresi

Detaylı

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANABĠLĠM DALI BAHÇE BĠTKĠLERĠ GaziosmanpaĢa Üniversitesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Ġlanı FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ BĠLĠM DALI Meyvecilik

Detaylı

A Ç I K L A M A L A R

A Ç I K L A M A L A R A Ç I K L A M A L A R 2003 KPSS-ÖĞRETMENLĠK de kullanılan testleri yanıtlayan aday sayıları, bu adayların ham puanlarından hesaplanan aritmetik ortalama ve standart sapmalar ile her testin soru sayısı

Detaylı

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aģağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Bugün Litvanya, Batı değerleri ile Baltık gelenekleri ve zihniyetini baģarılı bir Ģekilde harmanlayan her türden akademik kurumu ile modern ve çok geliģmiģ

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0 2 0 RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 3 0 3 0 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PR.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0 2 0 RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 3 0 3 0 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PR. ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PR. 2 1 ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ PR. 0 0 0 0 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PR. 3 1 3 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PR. 2 0

Detaylı

2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜCRETSİZ DAĞITIMA ESAS KİTAP LİSTESİ (Kitap Seçim Modülü'nde okullarca ihtiyaç girilecek)

2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜCRETSİZ DAĞITIMA ESAS KİTAP LİSTESİ (Kitap Seçim Modülü'nde okullarca ihtiyaç girilecek) KODU ADI İLKÖĞRETİM KİTAPLARI 2010-2011 EĞİTİĞRETİM YILI ÜCRETSİZ DAĞITIMA ESAS KİTAP LİSTESİ 100010 Beden Eğitimi Öğretmen Kılavuz Kitabı 1-8 Dersi okutan öğretmen sayısı kadar ihtiyaç bildirilecektir.

Detaylı

KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ. KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ ĠÇĠN ARANAN ġartlar

KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ. KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ ĠÇĠN ARANAN ġartlar KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ ĠÇĠN ARANAN ġartlar Kurumlar arası yatay geçiģ yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eģdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından

Detaylı

Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Gıdalarda Elektriksel İşlem Uygulamaları konusunda yayınları bulunmak.

Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Gıdalarda Elektriksel İşlem Uygulamaları konusunda yayınları bulunmak. BİRİM BÖLÜM ANABİLİMDALI KADRO ÜNVANI KADRO DERECESİ ADET İLAN AÇIKLAMASI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK PEDODONTİ PROFESÖR 1 1.. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK ORTODONTİ 1 1.. ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI VE KONTENJAN TABLOSU

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI VE KONTENJAN TABLOSU 1 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI VE KONTENJAN TABLOSU ARKEOLOJĠ Klasik Arkeoloji Tezli Yüksek Lisans 5 55 2.00 60 EA-SÖZ Doktora 5 60 2.75 60 EA-SÖZ

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Enstitülerine Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine göre 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı için aşağıda belirtilen Anabilim/Anasanat/Bilim/Sanat

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2015 2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2015 2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2015 2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI DĠġ HEKĠMLĠĞĠ PROGRAMLARI DĠġ HASTALIKLARI VE TEDAVĠSĠ Doktora 5 55 55 SAY ENDODONTĠ Doktora

Detaylı

Not: Öğrenci alımına iliģkin ilanımız 20.01.2016 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıģtır.

Not: Öğrenci alımına iliģkin ilanımız 20.01.2016 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıģtır. KAFKAS ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 015016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

ANADOLU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ANADOLU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ANADOLU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2009-2010 öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemiz enstitülerine aģağıdaki anabilim/anasanat dallarına yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA YURTĠÇĠ ÖĞRENCĠ

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA YURTĠÇĠ ÖĞRENCĠ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA KONTENJAN S.NO

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ

EĞİTİM FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL SON 4 YILA AĠT TÜRLERĠ ĠLE EN DÜġÜK LARI EĞİTİM FAKÜLTESİ ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENLĠĞĠ DĠL-1 439,827 DĠL-1 394,147

Detaylı

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ ĠLANI

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYESĠ ĠLANI Ege Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine, 2547 Sayılı Kanun un ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. BaĢvuru süresi

Detaylı

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer 1 2 SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MEZUNĠYET ĠÇĠN GEREKLĠ ASGARĠ TOPLAM KREDĠ BĠLGĠLERĠ TABLOSU (29/03/22 tarihli 48/11 sayılı EKK ile 22-13 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından geçerli olmak üzere kabul edilmiģtir)

Detaylı

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak.

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak. İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Duyuru Başlama Tarihi :8..05 Son Başvuru Tarihi :04.0.06 Ön Değerlendirme Tarihi :07.0.06 Sınav Giriş Tarihi :.0.06 Sonuç Açıklama Tarihi :4.0.06 MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL 2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL PUAN TÜRÜ SAY 1 TOPLAM : 23 SÖZ 1 EA 1 ALAN İÇİ OLARAK SEÇEBİLECEĞİNİZ LER Acil Yardım ve Afet Yönetimi Aktüerya Beslenme ve Diyetetik Bilgi Teknolojileri Bilgisayar Öğretmenliği

Detaylı

A- EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS KONTENJANLARI

A- EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS KONTENJANLARI T.C. PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aģağıda belirtilen anabilim dallarına bağlı programlara, Yükseklisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. A-

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI DĠġ HASTALIKLARI VE TEDAVĠSĠ DĠġ HEKĠMLĠĞĠ PROGRAMLARI Doktora 5 55 55 SAY Tezli 2 50 55

Detaylı

[Belge başlığını yazın]

[Belge başlığını yazın] TS-1 TS PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Animasyon Arkeoloji ve Sanat Tarihi Basım Yayın ve Redakte Basın ve Yayın Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Coğrafya Coğrafya Öğretmenliği Film Tasarım ve Yazarlık

Detaylı

TS 1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER

TS 1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER TS 1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER Arkeoloji ve Sanat Tarihi 4 TS-1 Basın ve Yayın 4 TS-1 Coğrafya 4 TS-1 Coğrafya Öğretmenliği 5 TS-1 Dünya Dinleri 4 TS-1 Gazetecilik 4 TS-1 Görsel İletişim Tasarımı

Detaylı

2013 2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

2013 2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI 2013 2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI DĠġ HEKĠMLĠĞĠ PROGRAMLARI DĠġ HASTALIKLARI VE TEDAVĠSĠ Kontenjan ÜDS/KPDS/YDS Doktora 5 55 55 SAY Tezli Yüksek Lisans 3 50 55 SAY Tezsiz

Detaylı

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aģağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI

2015-2016 AKADEMİK YILI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 201 2016 AKADEMİK YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM Kurumsal İletişim İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler, Reklamcılık,

Detaylı

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden:

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden: İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz ilgili Birimlerine, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz web sayfasında

Detaylı

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2009-2010 Güz yarıyılında, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinin aģağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne göre

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TABLOSU (AĞUSTOS DÖNEMĠ)

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TABLOSU (AĞUSTOS DÖNEMĠ) 1 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJAN TABLOSU (AĞUSTOS DÖNEMĠ) BATI DĠLLERĠ ve EDEBĠYATLARI Fransız Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans 15 70 2.0 60 SÖZ Doktora 5 80 2.75 70 SÖZ COĞRAFYA

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 59 Toplantı Tarihi : 23/01/2015 1- Enstitümüze bağlı Anabilim Dalı Başkanlıkları tarafından 2014-2015 eğitim öğretim

Detaylı

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer 1 2 SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MEZUNĠYET ĠÇĠN GEREKLĠ ASGARĠ TOPLAM KREDĠ BĠLGĠLERĠ TABLOSU (29/03/22 tarihli 48/11 sayılı EKK ile 22-13 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından geçerli olmak üzere kabul edilmiģtir)

Detaylı

ALANI. İlgili alanda Doktorasını veya Doçentliğini almış olmak. İlgili alanda Doktorasını/Sanatta yeterliliğini veya Doçentliğini almış olmak.

ALANI. İlgili alanda Doktorasını veya Doçentliğini almış olmak. İlgili alanda Doktorasını/Sanatta yeterliliğini veya Doçentliğini almış olmak. İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize; 547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik hükümlerinde aranan koşulları yerine getirmiş kaydı

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI KKTC ve yabancı uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 18-22 Ağustos 2014 tarihleri

Detaylı

ANABĠLĠM DALI / ALAN UNVAN SAYI AÇIKLAMA BĠLGĠSAYAR VE SAYI FAKÜLTE BÖLÜM BĠLGĠSAYAR VE ÖĞRETĠM TEKNOLOJĠLERĠ

ANABĠLĠM DALI / ALAN UNVAN SAYI AÇIKLAMA BĠLGĠSAYAR VE SAYI FAKÜLTE BÖLÜM BĠLGĠSAYAR VE ÖĞRETĠM TEKNOLOJĠLERĠ Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aģağıda Anabilim Dalı itibariyle unvanı belirtilen birimlerine öğretim üyesi alınacaktır. BAġVURUDA ARANAN NĠTELĠKLER: - Adayların 547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN;

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN; BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN; Üniversitemize bağlı Fakültelerde istihdam edilmek üzere, 2547 Sayılı Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı 2014 Aralık Dönemi İlan Bazlı En Büyük En Küçük Öyp Puanları Satır Etiketleri En Küçük PUAN En

Yükseköğretim Kurulu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı 2014 Aralık Dönemi İlan Bazlı En Büyük En Küçük Öyp Puanları Satır Etiketleri En Küçük PUAN En Yükseköğretim Kurulu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı 2014 Aralık Dönemi İlan Bazlı En Büyük En Küçük Öyp Puanları Satır Etiketleri En Küçük PUAN En Büyük PUAN 27241 84,529 84,529 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Gazetecilik

Gazetecilik FEN SĠ ĠLETĠġĠM SĠ BÖLÜM YENĠ KAYIT HAZIRLIK 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF 5. SINIF 6. SINIF TOPLAM MEZUN Gazetecilik 33 39 41 47 41 50 32 52 43 72 157 221 378 29 48 15 26 1 4 9 1 1 Halk.İlişk.ve

Detaylı

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ (LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BAŞVURU VE SİNAV TAKVİMİ Başvuru: (01-14)-Nisan-2016 SINAV KAPSAMI TARİH-SAAT LYS-4 SOSYAL BİLİMLER 18-06-2016 CUMARTESİ 10:00

Detaylı

ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI)

ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) Veri BOLUMAD En Küçük OYP_PUAN En Büyük OYP_PUAN2 ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 75,28 80,52 ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 84,781 84,781 AKTÜERYA

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI. DĠġ HEKĠMLĠĞĠ PROGRAMLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI. DĠġ HEKĠMLĠĞĠ PROGRAMLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI DĠġ HEKĠMLĠĞĠ PROGRAMLARI DĠġ HASTALIKLARI VE / TEDAVĠSĠ Doktora 5 55 55 SAY Tezli Yüksek

Detaylı

Süre/Puan Türü/ Kontenjan. Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6

Süre/Puan Türü/ Kontenjan. Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6 Üst Adı Adı Süre Puan Türü ÖGK Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 50 0 2 İçi A rası İçi A rası Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6 Bilgisayar ve Oğretim Teknolojileri

Detaylı

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9.

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9. Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 3 1 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri 2 YGS-5 2 1 Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği (Almanca) 4 DİL-1 2 1 2 1 Atatürk Eğitim

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ LARI ÖNEMLĠ : Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerin kayıtlı oldukları Üniversite ile Uludağ Üniversitesi arasında ikili anlaģma

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 0405 EğitimÖğretim yılı Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. ĠSTENĠLEN

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI BİRGİVİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 8 16 ECZACILIK FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 13 26 SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 7 14 TIP FAKÜLTESİ Fakülte Bazında 43 86 HEMŞİRELİK

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında GeçiĢ, Çift Anadal, Yan Dal Ġle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına ĠliĢkin

Detaylı

2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi 2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi : 24 Mart 2013 Testler ve Soru Sayıları Türkçe : 40 Soru Sosyal Bilimler: 40 Soru Matematik

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANABĠLĠM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK LĠSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOġULLAR BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ Bilgisayar Yazılımı 2-1 SAY.

Detaylı

Edebiyat Fakültesi Alman Dili Ve Edebiyatı Ales Puan Türü : Sözel. TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel 10 2 - - 5 2 - -

Edebiyat Fakültesi Alman Dili Ve Edebiyatı Ales Puan Türü : Sözel. TC Yabancı Yatay Özel TC Yabancı Yatay Özel 10 2 - - 5 2 - - Edebiyat Fakültesi Alman Dili Ve Edebiyatı 10 2 - - 5 2 - - Lisans Mezunlarında Aranacak Şartlar : Aşağıdaki Programlardan Mezun Olanlar Kabul Edilecektir : Aşağıdaki Programlardan Mezun Olanlar Kabul

Detaylı

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LYS, 5 AYRI OTURUMDA GERÇEKLEŞTİRİLİR. İLGİLİ YERLEŞTİRME PUANLARI HESAPLANIRKEN, LYS NİN % 60 I, YGS NİN İSE 40 I KULLANILIR. OTURUMLA İLGİLİ AYRINTILAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

Detaylı

T.C MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI. YATAY GEÇĠġ KRĠTERLERĠ

T.C MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI. YATAY GEÇĠġ KRĠTERLERĠ A. GENEL KRĠTERLER T.C MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI YATAY GEÇĠġ KRĠTERLERĠ 1. Diploma programları arasında geçiģ ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiģ Ģartları çerçevesinde

Detaylı

PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler

PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler Puan Türleri MF-1 MF-2 MF-3 PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler 1. Matematik (%16) 2. Türkçe (%11) 3. Fen Bilimleri (%8) 4. Sosyal Bilimler (%5) YGS LYS (LYS-1 ve LYS-2) 1. Fen Bilimleri

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI NORM KADRO PLANLAMASI ADİLCEVAZ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PR. 3 MOTORLU ARAÇLAR VE ULAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ SUALTI TEKNOLOJİSİ PR. 3 MÜLKİYET KORUMA

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015 113082 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 75.39 222.98 459.98 74.57 186.19 370.69 113628 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ * 56.55 167.24 406.2 55.93 139.65 278.02 113627 BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ * 75.39 222.98

Detaylı

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇĠġ BAġVURU VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇĠġ BAġVURU VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ -2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇĠġ BAġVURU VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ BaĢvuru Tarihi Değerlendirme Tarihi Kesin Kayıt Tarihi Yedek Kayıt Tarihi BaĢlangıç BitiĢ BaĢlangıç

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre Üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 15 BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İÖ) 15 BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Detaylı

2013 Aralık Öyp Yerleştirmeleri Anabilimdalı Bazlı Değerler

2013 Aralık Öyp Yerleştirmeleri Anabilimdalı Bazlı Değerler 2013 Aralık Öyp Yerleştirmeleri Anabilimdalı Bazlı Değerler Anabilimdalı Adı Sayı En Küçük Öyp Puanı En Büyük Öyp Puanı AHŞAP YAPILAR VE RESTORASYON ANABİLİM DALI 1 83,116 83,116 ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf 2. Sınıf (Y.Dışı) 3. Sınıf (Y.Dışı) 4. Sınıf (Y.Dışı)

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI TÜRK UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK VE İSTENEN BELGELER ANABİLİM DALLARINA

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2015-2016 MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 5 5 5 - Zihin Engelliler Eğitimi 1 1 1 - Zihin Engelliler

Detaylı

İSTANBUL. Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi VETERİNER FAKÜLTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU, AVCILAR YERLEŞKESİ, AVCILAR / İSTANBUL

İSTANBUL. Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi VETERİNER FAKÜLTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU, AVCILAR YERLEŞKESİ, AVCILAR / İSTANBUL FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL ADRESLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Adres Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Meslek

Detaylı

Yıllık Öğrenim Ücreti (2015-2016) Öğretim Kurumu ve Önlisans / Lisans Programı. Öğrenim Süresi. Özel Koşul. Kontenjan. Ceyhan Mühendislik Fakültesi

Yıllık Öğrenim Ücreti (2015-2016) Öğretim Kurumu ve Önlisans / Lisans Programı. Öğrenim Süresi. Özel Koşul. Kontenjan. Ceyhan Mühendislik Fakültesi Öğretim Kurumu ve Önlisans / Lisans Programı Öğrenim Süresi Kontenjan Özel Koşul Yıllık Öğrenim Ücreti (2015-2016) Ceyhan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği (Türkçe) 4 1-1.548 TL Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARININ 2010 ÖSYS PUAN TÜRLERİ

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARININ 2010 ÖSYS PUAN TÜRLERİ YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS NIN 2010 ÖSYS PUAN TÜRLERİ PUAN TÜRÜ İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS Aktüerya Bilimleri Astronomi ve Uzay Bilimleri Bilgisayar Bilimleri Finans Matematiği İlköğretim Matematik

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK

Detaylı

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1 1 AĞIZ-DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ ANABİLİM DALI 0 DİŞ HASTALIKLARI VE TEDAVİSİ ANABİLİM DALI 1 1

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1 1 AĞIZ-DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ ANABİLİM DALI 0 DİŞ HASTALIKLARI VE TEDAVİSİ ANABİLİM DALI 1 1 Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik Kapsamında hazırlanan; HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2019 YILI AKADEMİK PERSONEL

Detaylı

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ ĠLANI METNĠ ve ANABĠLĠM DALLARINA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Öğretim yılı ikinci yarıyılında

Detaylı

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı DMK 48. Maddesi hükümleri dâhilinde Öğretim Üyesi alınacaktır.

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı DMK 48. Maddesi hükümleri dâhilinde Öğretim Üyesi alınacaktır. Gazi Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı DMK 48. Maddesi hükümleri dâhilinde Öğretim Üyesi alınacaktır. GENEL AÇIKLAMALAR 1. Başvuru süresi

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2015 2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2015 2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2015 2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI DĠġ HEKĠMLĠĞĠ PROGRAMLARI DĠġ HASTALIKLARI VE TEDAVĠSĠ Doktora 6 55 55 SAY Tezli Yüksek Lisans

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SINAVI AÇILACAK LER TMB317 TBB309 TBB305 ADI TARIMDA Ġġ GÜVENLĠĞĠ SĠLAJ YAPIM TEKNOLOJĠSĠ DOĞAL ÇEVRENĠN KORUNMASI 09.06.2017 10:30 4-D BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ADI MAT169 MATEMATĠK I ŞUBE-1 05.06.2017 10:30

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARININ 2016 KONTENJANLARININ ÜNİVERSİTE TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI

LİSANS PROGRAMLARININ 2016 KONTENJANLARININ ÜNİVERSİTE TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI MF-3 Acil Yardım ve Afet Yönetimi 250 20 55-325 105 YGS-2 Acil Yardım ve Afet Yönetimi (YO) 190 - - - 190 330 MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği 75 - - - 75 56 MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği (MTOK) 10 - -

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden; AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemize; 2547 Sayılı Yüksek Kanunu " Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESĠ / Tel.: 0 446 225 17 41-42-43 Birim Koordinatörü Yrd.Doç. Dr. Ayhan DÖNER adoner@erzincan.edu.tr

HUKUK FAKÜLTESĠ / Tel.: 0 446 225 17 41-42-43 Birim Koordinatörü Yrd.Doç. Dr. Ayhan DÖNER adoner@erzincan.edu.tr HUKUK FAKÜLTESĠ / Tel.: 0 446 225 17 41-42-43 Yrd.Doç. Dr. Ayhan DÖNER adoner@erzincan.edu.tr Hukuk ArĢ. Gör. Mehmet SAYDAM mhmt3482@hotmail.com EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ / Tel.: 0 446 224 00 89 Yrd.Doç. Dr. Hüseyin

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / Kabul eden/ 10.0 alet Bafra Meslek okulu Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı Tıbbi ve Aromatik

Detaylı

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 5.sınıf İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ

Detaylı

Sıra No Yükseköğretim Lisans Programı 2010-ÖSYS Puan Türü 1 Aile Yardım ve Afet Yönetimi * (MF-3, YGS-2) 2 Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği *

Sıra No Yükseköğretim Lisans Programı 2010-ÖSYS Puan Türü 1 Aile Yardım ve Afet Yönetimi * (MF-3, YGS-2) 2 Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği * Sıra No Yükseköğretim Lisans Programı 2010-ÖSYS Puan Türü 1 Aile Yardım ve Afet Yönetimi * (MF-3, YGS-2) 2 Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği * (TM-2, YGS-6) 3 Aile ve Tüketici Bilimleri TM-2 4 Aile

Detaylı

2016 Yılı Program Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Keman Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal

2016 Yılı Program Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Keman Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Devlet Konservatuvarı Keman Normal 16 0 16 - Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Normal 10 0 10 - Devlet Konservatuvarı Viyola Normal 5 1 4 20,00 Devlet Konservatuvarı

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları belirtilen Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı I. (GÜZ) yarıyılında yüksek lisans

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI.

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI. T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI BaĢvuru Tarihi 31 Temmuz-14 Ağustos 2017 Online BaĢvuru Adresi http://www.adu.edu.tr/lisansustu

Detaylı

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden:

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden: İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz ilgili Birimlerine, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz web sayfasında

Detaylı

2010-ÖSYS Puan Türü Yükseköğretim Lisans Programı * (MF-1, YGS-1) Aktüerya * (MF-2, YGS-2) Döküm Öğretmenliği * (MF-2, YGS-2) Kimya Öğretmenliği *

2010-ÖSYS Puan Türü Yükseköğretim Lisans Programı * (MF-1, YGS-1) Aktüerya * (MF-2, YGS-2) Döküm Öğretmenliği * (MF-2, YGS-2) Kimya Öğretmenliği * 2010-ÖSYS Puan Türü Yükseköğretim Lisans Programı * (, YGS-1) Aktüerya * (, YGS-2) Döküm Öğretmenliği * (, YGS-2) Kimya Öğretmenliği * (, YGS-2) Metal Öğretmenliği * (, YGS-2) Su Ürünleri Mühendisliği

Detaylı

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý 63 2008 2008 1. Bu tabloda yükseköðretim kurumlarý ve programlarý için belirtilen kontenjanlar ve koþullar Yükseköðretim Kurulunca saptanmýþtýr. Tercih etmek istediðiniz bir program ile ilgili olarak belirtilen

Detaylı

2013 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ

2013 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2013 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ LYS2 LYS3 LYS4 LYS5 LYS1 YGS 2013 YGS ve LYS SÜRECİ 2013 ÖSYS Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) YGS Puanları Değer Aralıkları: Her puan türündeki

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 5.sınıf İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 4 4 4 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 4 4 4

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

EĞİTİM BİRİMİ BÖLÜM ÖĞRENCİ SAYISI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. 23 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ) 17 MÜHENDİSLİK

EĞİTİM BİRİMİ BÖLÜM ÖĞRENCİ SAYISI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. 23 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ) 17 MÜHENDİSLİK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. 23 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ) 17 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ PR. 37 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

EKOBĠLĠġĠM Tezli 12 - Tezsiz (II. Öğretim) - - 40

EKOBĠLĠġĠM Tezli 12 - Tezsiz (II. Öğretim) - - 40 FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aģağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize 2547 sayılı Kanun Hükümlerine göre devamlı statüde Öğretim Üyesi alınacaktır. Adayların 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki ve diğer ilgili mevzuatlardaki

Detaylı