Çalışmanın Hedefleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çalışmanın Hedefleri"

Transkript

1

2 PROGRAM Bu Benim Eserim Proje Çalışmasının Amaç ve Hedefleri İzmir ilçeler Bazında Bu Benim Eserim Verileri Proje Nasıl Hazırlanır? Örnek Proje Bu Benim Eserim Adlı Film Gösterisi Ara Uygulama Takvimi Katkı ve öneriler

3 Çalışmanın Amacı Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, Yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, Bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde ilgiyi - katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek,

4 Çalışmanın Amacı Geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, Gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmaktır.

5 Çalışmanın Hedefleri Öğrencileri matematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek, Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak,

6 Çalışmanın Hedefleri Öğrencilerin, çalışmalarında bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, Ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

7

8 ÖNEMLİ!!!!! Bu Benim Eserim Proje Çalışması nda Ankara ya Final Sergisi ne illerden çağırılacak proje sayıları her ilden yapılan ilk başvuru sayılarına göre belirlenmektedir. Bu yüzden, projelerin nitelikli olması kadar başvuru sayısını da arttırmak önemlidir.

9 Eğitim Öğretim Yılı İzmir İli İlçelere Göre Sayısal Dağılım Onay Alan Proje Onay Alamayan Proje Toplam Proje ALİAĞA BALÇOVA BAYINDIR BAYRAKLI BERGAMA BEYDAĞ BORNOVA

10 Eğitim Öğretim Yılı İzmir İli İlçelere Göre Sayısal Dağılım Onay Alan Proje Onay Alamayan Proje Toplam Proje BUCA ÇEŞME ÇİĞLİ DİKİLİ FOÇA GAZİEMİR

11 Eğitim Öğretim Yılı İzmir İli İlçelere Göre Sayısal Dağılım Onay Alan Proje Onay Alamayan Proje Toplam Proje GÜZELBAHÇE KARABAĞLAR KARABURUN KARŞIYAKA KEMALPAŞA KINIK KİRAZ

12 Eğitim Öğretim Yılı İzmir İli İlçelere Göre Sayısal Dağılım Onay Alan Proje Onay Alamayan Proje Toplam Proje KONAK MENDERES MENEMEN NARLIDERE ÖDEMİŞ SEFERİHİSAR 2 2 4

13 Eğitim Öğretim Yılı İzmir İli İlçelere Göre Sayısal Dağılım Onay Alan Proje Onay Alamayan Proje Toplam Proje SELÇUK TİRE TORBALI URLA TOPLAM

14 PROJE NASIL HAZIRLANMALIDIR? Proje bilimsel bir çalışma olmalıdır. Bilimsel yöntem gözlemleri-olayları açıklamak ve sorulara cevap vermek için kullanılan deneysel bir süreçtir.

15 BİLİMSEL YÖNTEM Soru Sor Konuyla Ġlgili AraĢtırma Yap Bir Varsayım OluĢtur DüĢün ve Yeniden Dene Bir Deneyle Hipotezini Sına Sonuçları Analiz Et Varsayım YanlıĢ ya da Kısmen Doğru Varsayım Doğru Sonuçları RaporlaĢtır

16 BİLİMSEL BİR ÇALIŞMA NASIL YAPILIR? Konu seçilir. (Merak...) Konu ile ilgili kaynaklar bulunur, incelenir, araştırılır. Araştırılacak proje konusu belirlenir (özgünlük...) Danışman öğretmenlerle konuşulur, tartışılır ve fikirleri alınır. Zaman çizelgesi hazırlanır. Deneyler planlanır. Deneyler gerçekleştirilir;proje tamamlanır. Bulgular incelenir ve tartışılır. Rapor yazılır.

17 Proje Raporunun Bileşenleri Proje Amacı Projenin hedefleri Gerçekleştirilen faaliyetler Kullanılan yöntemler Ulaşılan sonuçlar Sonuçların değerlendirilmesi

18 Proje Raporunun Bileşenleri Kaynak taraması Takvim Proje bütçesi Projeyi hazırlarken destek aldığı kişi ve kurumlar(varsa) hakkında bilgi.

19 Yaptığınız ya da yönettiğiniz proje çalışmasının en önemli aşamalarından biri: Proje ile ilgili yazılacak rapor

20 GENEL ÖNERİLER Gereksiz uzatmalar ve tekrarlar olmamalıdır Kısa ve öz olmalıdır. Özenli olmalıdır.

21 ÖRNEK PROJE BAŞVURU FORMU BU PROJE EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ UYGULAMASINDA FİNAL SERGİSİNE KATILMIŞTIR (1 inci ve 2 nci Bölümlerdeki kişisel bilgilere burada yer verilmemiştir.) III. BÖLÜM PROJEYE AİT BİLGİLER Proje No : Proje Alanı : FEN BİLİMLERİ Proje Adı : GIDA KORUMA Projenin Amacı: Besinlerin yapısal özelliklerinin daha uzun süre korunmasına katkıda bulunacak, çevreyi kirletmeyen alternatif kaplama maddelerinin etkilerini araştırmak.

22 Projenin Hedefleri: 1. İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, besinleri daha uzun süre taze tutacak doğal kaplama malzemeleri ile raf ömürlerini uzatmak. 2. Hızla artan dünya nüfusuna karşı mevcut gıdaları koruyarak israfı önlemek. 3. Besin öğelerinin kaybını azaltmak. 4. Atık çöp miktarını azaltmak. Literatür Taraması:

23 Gerçekleştirilen Faaliyetler: Gıdaların dayanıklılık süresini uzatmak, kullanılan yöntemleri tanımak amacıyla kaynak taraması yapıldı. Projede kullanılmak üzere domates, mandalina, erik ve kivi bitkilerinin her birinden dörder adet alındı ve yıkandı. Her meyveden birer adet olacak şekilde meyveler 4 gruba ayrıldı. 1. Grup kontrol olarak kullanıldı. 2. Grup keçiboynuzu gamı(lbg) ve hardal yağı, 3. Grup lbg ve zeytinyağı, 4. Grup lbg ve gliserol ile hazırlanmış karışımlara batırılarak kaplandı.

24 Kontrollü deney yöntemi kullanıldı. 1. gruba hiçbir işlem yapılmadı. 2.grup için 3g. Keçiboynuzu gamı(lbg) üzerine 250 ml. Su konularak ısıtıldı. Karışıma 5ml. Hardal yağı ilave edilip soğuduktan sonra meyveler bu karışıma daldırılarak kaplandı. 3. grup için aynı şekilde hazırlanan lbg `ye 5 ml. Zeytinyağı, 4.grup için ise 5 ml. Gliserol ilave edilerek meyveler daldırma yöntemiyle kaplandı.

25 Tüm gruplar 22 C (± 2) sıcaklıkta aynı ortamda tutularak dört hafta boyunca değişimleri gözlendi. 1.gruptaki domates ve erik, bir hafta içerisinde yumuşamaya ve buruşmaya başladı. Dört hafta sonunda tamamen küflenip çürüdü. Kivi ve mandalina ise yumuşamış haldeydi. 2. grupta dördüncü haftada erik ve domateste yumuşama tespit edildi, kivi ve mandalinada ise yumuşama gözlenmedi.

26 3.grupta iki haftalık süre içinde yumuşama ve üçüncü haftada ise domates ve erikte çürüme ve küflenme görüldü. 4. Grupta iki haftalık süre içinde tüm meyvelerde yumuşama ve küflenme gözlendi. Gıdalarda kullanılan ambalajlarda çok farklı bileşenlerden ve antimikrobiyal maddelerden yararlanılmaktadır. Gıdalarda çürükçül bozulma, gıda yüzeylerine mikroorganizmaların bulaşması sonucu olmaktadır.

27 Ulaşılan Sonuçlar: Keçiboynuzu gamı oksijeni ve nemi tutarak, hardal yağı ise mikroorganizmaların gelişmesini önleyerek taze tüketilen birçok gıdanın depolanma sürelerinin artmasını sağlamaktadır.

28 Projenin Özeti: Keçiboynuzu gamını meyvelerin kaplanmasında kullanarak gıdalarda raf ömrünün uzatılması araştırılmıştır.çalışmada Keçiboynuzu gamı, zeytinyağı, gliserol ve hardal yağı kullanılmıştır. Hardal yağının antimikrobiyal etkisi vardır. Kaplanmış meyvelerin kontrol grubuna göre daha uzun süre dayandığı gözlenmiştir. Hardal yağının kullanıldığı meyvelerde küflenmeye rastlanmamıştır. Keçiboynuzu gamı ve hardal yağının gıdaların raf ömrünün uzatılmasında birlikte kullanılabileceği tespit edilmiştir.

29

30 ÖRNEK PROJE BAŞVURU FORMU BU PROJE EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ UYGULAMASINDA FİNAL SERGİSİNE KATILMIŞTIR (1 inci ve 2 nci Bölümlerdeki kişisel bilgilere burada yer verilmemiştir.) III. BÖLÜM PROJEYE AİT BİLGİLER Proje No : Proje Alanı Proje Adı : MATEMATİK : ALTIN ASALLAR VE DEVĠRLĠ ONDALIK SAYILARLA ASAL SAYILAR ARASINDAKĠ ĠLĠġKĠ

31 Projenin Amacı: PAYDASI 5 TEN BÜYÜK ASAL SAYI OLAN BASĠT KESĠRLERĠN AYNI ZAMANDA BĠR DEVĠRLĠ ONDALIK SAYI OLDUĞUNU GÖSTERMEK. ARALARINDAKĠ ĠLĠġKĠYĠ HEM GÖRSEL HEM DE MAPLE BĠLGĠSAYAR PROGRAMI ĠLE KANITLAMAK. Projenin Hedefleri: PAYDASI 5 TEN BÜYÜK ASAL SAYI OLAN BASĠT KESĠRLERĠN DEVĠRLĠ ONDALIK SAYILARLA OLAN ĠLĠġKĠSĠNĠ AÇIKLAMAK VE ALTIN ASAL SAYILAR ĠÇĠN BĠR KURAL BULMAK.

32 Literatür Taraması: MEB proje bankası( Yrd.Doç.Dr.M.ÖZTÜRK,Aktif Öğrt. ders Not.),

33 Gerçekleştirilen Faaliyetler: MEB proje bankası( ve diğer dökümanlardan (Yrd.Doç.Dr.M.ÖZTÜRK,Aktif Öğrt. ders Not.) yaptığımız literatür taramasında devirli ondalık sayılarla asal sayılar arasındaki iliģki ve modeli hakkında çalıģmalar yapılmıģtır. Projemiz altın asal sayıları ve devirli ondalık sayılarla asal sayılar arasındaki iliģkiyi kapsamaktadır. Projemizin farkı, paydası asal(5 ten buyuk) olan her basit kesrin virgülden sonraki 300 basamağını MAPLE programıyla gösterip,her kesir için örüntüyü göstermek ve bu örüntülere göre belirlediğimiz kurala uyan asallara altın asal adını vermektir.

34 Proje ( ) belirlenen takvime göre yürütülmüģ ve 50 TL bütçe ayrılmıģtır. Projede problem çözme ve modelleme yöntemleri kullanılmıģtır. Maple programından yararlanılmıģtır. Paydası asal(5 ten buyuk)olan basit kesirler oluģturuldu. Bu kesirlerin Maple yardımıyla virgülden sonraki 300 basamak değerleri hesaplandı. Hesaplanan bu değerlerden yararlanarak çembersel görsel modeller yapıldı.

35 Bu projede, a)paydası 7,17,19,23,29,47,59 olan basit kesirlerin ondalık açılımlarında devreden basamak sayısının paydanın 1 eksiği olduğu ve bir döngü meydana getirdiği,bu döngünün paydası aynı olan kesirlerin açılımında da değiģmediği,sadece döngünün baģlangıcının değiģtiğinin, b)paydası 11,13,31,37,41,43 olan basit kesirlerin ondalık açılımlarında devreden basamak sayısının paydaları aynı olanlar için değiģmediği,farklı paydalarda değiģiklik gösterdiği, ve yine bir döngü meydana getirdiği,bu döngünün her payda ve pay için değiģiklik gösterdiği, c)döngüleri modelleyerek görsel çemberlerle ondalık açılımların gösterilebileceği sonucuna ulaģıldı.

36 Ulaşılan Sonuçlar: Bu sonuçlara göre,paydası asal (5 ten buyuk) olan basit kesirlerin açılımı her zaman devirli ondalık bir sayıdır.açılımlarında devreden basamak sayısı paydanın 1 eksiği olan ve tek bir döngü meydana getiren payda asal sayıları (7,17,19,23,29,47,59) ALTIN ASAL SAYILAR dır. Buna göre en küçük altın asal sayı 7 dir.

37

38

39

40

41 Başvuru Formunun Doldurulması Öğrenciler projelerini 20 Eylül Şubat 2011 tarihleri arasında hazırlayacak ve proje bilgilerini; adresindeki Başvurular Başlamıştır bağlantısından sisteme kayıt edebileceklerdir.

42 Başvuru Formunun Doldurulması Kaydetme işleminden sonra sistem tarafından otomatik olarak bir numara oluşturulacaktır. Bu numara Proje Numarası olacaktır. Proje numarası not edilmeli ve kaybedilmemelidir!

43 Başvuru Formunun Doldurulması Başvuru süresi içerisinde, proje bilgilerinde değişiklik yapılmak istendiğinde adresinden proje danışman öğretmeninin T.C. Kimlik Numarası ve Proje numarası kullanılarak başvuru formuna ulaşılabilecek ve değişiklikler yapılabilecektir.

44 Kurum Onay İşlemleri Okul müdürleri başvuru formlarını 20 Eylül Şubat 2011 tarihleri arasında; sayfasındaki Kurum(Okul) Onay İşlemleri bağlantısından onaylayacaklardır.

45 Kurum Onay İşlemleri Okul müdürlükleri, adresindeki Kurum(Okul) Onay İşlemleri sayfasında kurum kodu ve şifresini girerek kurumundan yapılan proje başvurularının listesine ulaşabileceklerdir. Okul müdürlükleri başvuru formlarındaki bilgilerde herhangi bir eksiklik yada hata olmamasına dikkat edecekler, hatalı ya da eksik bilgiler olması durumunda gerekli düzeltmeleri yaptırdıktan sonra onay işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

46 4 Şubat 2011 ÖNEMLİ!!!!! tarihinden sonra proje başvuru formu üzerinde hiçbir değişiklik yapılamayacaktır. Proje başvuru ve değerlendirme işlemleri tamamen internet ortamında gerçekleştirildiğinden, projeyi hazırlayanlar ya da okul tarafından herhangi bir çıktı alınmayacaktır.

47 Projelerin İl Çalışma Gruplarınca Değerlendirilmesi Tarih: Şubat 2011 İl Çalışma Grubu, başvuruların tamamlanmasının ardından ilimizden yapılan tüm başvuruların ön değerlendirmesi ve onay işlemlerini belirlenen ölçütler doğrultusunda gerçekleştirecektir.

48 İl Çalışma Gruplarınca Kullanılacak Değerlendirme Ölçütleri Proje konusunun matematik ve fen bilimleri kapsamında olması, Proje başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurulması, Konu, amaç, hedef, faaliyetler, seçilen yöntemler ve elde edilen sonuçların tam, açık, anlaşılabilir biçimde ifade edilmiş olması,

49 İl Çalışma Gruplarınca Kullanılacak Değerlendirme Ölçütleri Konunun daha önce aynı biçimde ve yöntemle çalışılmamış olması, (özgünlük incelemesinde proje bankası, ilgili literatür ve internetten yararlanılacaktır), Projenin başka herhangi bir yarışmaya katılmamış olması, Kılavuzda belirtilen güvenlik uyarılarına uyulması, Daha önce yapılmış olan bir çalışmanın bire bir aynısı olmaması.

50 Projelerin İl Çalışma Gruplarınca Değerlendirilmesi İl Çalışma Grubu tarafından onaylanan projeler tarihinden itibaren il millî eğitim müdürlüğünün web sayfasında ilan edilecektir.

51 Projelerin Bölge Düzeyinde Değerlendirilmesi Tarih: 28 Şubat 4 Mart 2011 Bölge Çalışma Grubu(İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Uşak) il çalışma grupları tarafından onaylanan projelerin listesini 7 Mart 2011 tarihinden itibaren ilimiz web sayfasında ilan edecektir.

52 Bölge Çalışma Gruplarınca Kullanılacak Değerlendirme Ölçütleri Konunun daha önce aynı biçimde ve yöntemle çalışılmamış olması, (özgünlük incelemesinde; proje bankası, ilgili literatür ve internetten yararlanılacaktır.), Konu, amaç, hedef, faaliyetler, seçilen yöntemler ve elde edilen sonuçlar arasındaki bütünsellik, Projenin başka herhangi bir yarışmaya katılmamış olması,

53 Bölge Çalışma Gruplarınca Kullanılacak Değerlendirme Ölçütleri Sonuca ulaşabilme yeterliği, Toplumsal ve ekonomik bir yarar sağlaması, Kaynak taraması, Uygulanabilirlik. Kılavuzda belirtilen güvenlik uyarılarına uyulması Daha önce yapılmış olan bir çalışmanın bire bir aynısı olmaması.

54 TÜBİTAK Bilim Kurulları Tarafından kullanılacak Değerlendirme Ölçütleri Özgünlük ve yaratıcılık, Kullanılan bilimsel yöntem, Tutarlılık ve katkı, Yararlılık (Ekonomik, sosyal, akademik, ), Uygulanabilir veya kullanışlı olması, Kaynak taraması, Sonuç ve açıklık, Özümseme ve hâkimiyet.

55 ÖNEMLİ!!!!! Bu ölçütler doğrultusunda projelere ilişkin verilen kararlar kesindir. İtiraz edilemez.

56 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraĢtırma Kurumu VI. Ġlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik Ve Fen Bilimleri Proje ÇalıĢması Değerlendirme Formu

57 Değerlendirme Formu (Form 10)

58 Değerlendirme Formu (Form 10)

59 Projelerin Bölge Bilim Kurulu Tarafından Değerlendirilmesi TÜBİTAK tarafından oluşturulan Bölge Bilim Kurulları, projeleri 7-25 Mart 2011 tarihleri arasında internet üzerinde değerlendirerek onay işlemlerini yapacaklardır. Bölge sergisine seçilen projeler 28 Mart 2011 tarihinden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Web sayfasında ilan edilecektir.

60 Bölge Sergilerinin Düzenlenmesi Bölge sergileri Nisan 2011 tarihlerinde bölge merkezi olan illerde gerçekleştirilecektir. Bölge Sergileri süresince Bölge Bilim Kurulu üyeleri sergiye davet edilen projeleri değerlendirecek, Ankara daki final sergisine katılacak projeleri belirleyeceklerdir.

61 Bölge Sergisi Ödül Töreni Seçilen projeler 14 Nisan 2011 tarihinde düzenlenecek törende ilan edilecektir. Bölge sergisine katılan tüm proje sahiplerine Katılım Belgesi verilecektir.

62 Ankara da Final Sergisinin Düzenlenmesi Bölgelerden seçilerek Ankara ya gönderilen öğrenci projeleri için Mayıs 2011 tarihlerinde final sergisi düzenlenecektir. Ankara da, TÜBİTAK ın oluşturacağı Merkez Bilim Kurulu tarafından projelerin son değerlendirmesi yapılacaktır. Final sergisi sonunda 12 Mayıs 2011 tarihinde ödül töreni düzenlenecektir. Düzenlenecek törende, öğrenci ve danışman öğretmenlerine ödülleri ve belgeleri, okullara ise plaket verilecektir.

63 Projeler Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Proje hazırlayan öğrenci/öğrenciler ile proje danışman öğretmeni arasında birinci derecede akrabalık bağı bulunmamalıdır. Proje danışman öğretmenlerinin görevi projeyi hazırlamak değil, proje hazırlayan öğrencilere danışmanlık yapmaktır.

64 Projeler Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Zorunlu hallerde : (Okulda fen bilimleri ve matematik branşlarında görevli öğretmenin bulunmaması ya da okulda gönüllü öğretmenin olmaması gibi) başka branşlardaki öğretmenler de proje danışman öğretmeni olarak görev alabilirler.

65 Projeler Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Bölge sergisi ve final sergisi proje değerlendirme sürecinin bir parçası olup, öğrencilerin sergilere katılması zorunludur. Katılmama durumunda Merkez Yürütme Kurulunun kararı geçerli olacaktır eğitim-öğretim yılından itibaren heröğrenci sadece bir proje ile çalışmaya başvurabileceklerdir.

66 Projeler Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Onaylanan projelerin başka bir projenin birebir aynısı ( kopyası ) ya da çevirisi olduğu, bilimsel etik beyanına aykırı davranıldığı tespit edilirse, proje hangi aşamada olursa olsun, proje çalışması sürecinden çıkarılacaktır. Bu durumun yasal sorumluluğu ilgililere aittir.

67 2010/49 GENELGE GEREĞİNCE DERS DIŞI ÇALIŞMALARLA İLGİLİ YAPILAN DEĞİŞİKLİK İLE İLGİLİ TEREDDÜT EDİLEN HUSUSLAR Bilim Olimpiyatları ve Proje Çalışmaları alanında; Yapılacak çalışmanın, projenin TÜBİTAK koordinatörlüğünde olup olmadığının ve ders dışı çalışma olarak bulunup bulunulamayacağının nasıl anlaşılacağı? başvuruda

68 Güvenlik Uyarıları Halk sağlığı ve güvenliği için risk oluşturacak projeler, Radyoaktif madde, tehlikeli deney setleri içeren projeler değerlendirme dışı tutulacaktır.

69 Güvenlik Uyarıları Deneylerde hayvan kullanılacaksa öncellikle omurgalı hayvan yerine; Omurgasız hayvanlar (böcekler) Bitkiler, mantarlar, mayalar Hücre ve doku kültürleri Mikroorganizmalar Matematik yada bilgisayar modelleri kullanılmalıdır.

70 Güvenlik Uyarıları Yinede omurgalı hayvan kullanılacaksa; Hayvanların öldürülmesi, vücudunda herhangi bir kesi yapılması,herhangi bir dokunun yada uzvun vücuttan ayrılması, kan alınması, hayvanlara ağız ya da enjeksiyon yoluyla herhangi bir radyoaktif, toksik yada etkisi kesin olarak bilinmeyen (örneğin çeşitli bitki özütleri) tehlikeli ve yabancı maddelerin verilmesi,

71 Güvenlik Uyarıları Hayvanların aç yada susuz bırakılması, hayvanların acı ve eziyet çekmesine neden olan, onlara rahatsızlık veren ve sağlığını tehdit eden deneyler içermesi yasaktır. Bu kapsamdaki projeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

72 Güvenlik Uyarıları Gözleme bağlı, örneğin hayvanın doğal yaşam ortamında gerçekleşen ve hayvana müdahale edilmeyen davranış deneyleri ya da hayvanın çeşitli fiziksel özelliklerinin (örneğin yaş, boy, ağırlık, renk v.b.) ölçülmesini ya da atıklarının analizini içeren deneyler kabul edilebilir.

73 Güvenlik Uyarıları İnsanı içeren deneyler aşağıdakilerle sınırlıdır: Birey ya da grup davranışlarını ölçmeye yönelik deneyler ( denekleri rahatsız edici yada onlara zarar verici koşullar altında olmayan) Doğal duyusal uyarılara verilen tepkilerin ölçülmesi, Saç teli ya da damak yanak içi epitel döküntüsü örnekleri ile yapılan DNA analizi deneyleri

74 Güvenlik Uyarıları Bu deneylerin kabul edilebilir olması için, denek olarak kullanılacak kişilerin deney hakkında önceden ve anlaşılır biçimde bilgilendirilmesi, denek olmayı kabul ettiğine dair yazılı onayı (çocuk denekler için bu onay ebeveynlerinden alınmalıdır) ile çalışma için destek alınan kurumun etik kurulunun yazılı izni gereklidir.

75 Güvenlik Uyarıları İlaç, parfüm, krem, sabun v.b. ürünlerin üretiminin uzun süreli çalışmalar gerektirmesi, bu tür maddeleri dermatolojik testlerinin yapılmasının zorunlu olması ve insanlara zarar verme ihtimalinin olması nedeniyle bu kapsamdaki projeler kabul edilmeyecektir.

76 Güvenlik Uyarıları Proje uygulama süreci boyunca, başvuru kılavuzunda belirtilen hususlara uyulmadığı tespit edilen projeler, hangi aşamada olursa olsun proje çalışmasından çıkarılacaktır.

77 Proje Web Sayfası Proje web sayfasında proje başvuru işlemleri hakkında bilgi sunmak amacıyla ; Proje kılavuzu, Önceki yıllarda final sergisine katılan projelere ait bilgilerin yer aldığı kataloglar, Çalışmaya katılmış projelerin bilgilerinin yer aldığı proje bankası ve duyurular, Önceki yıllarda yapılan final sergilerine ve ödül törenlerine ait fotoğraflar ve görüntüler bulunmaktadır.

78 Proje Web Sayfası Proje web sayfasında ayrıca; Proje Başvuru İşlemleri, Kurum (Okul) Onay İşlemleri, İl Çalışma Grubu Onay İşlemleri ve Bölge Çalışma Grubu Onay İşlemleri bağlantıları yer almaktadır.

79 İL ve BÖLGE ÇALIŞMA GRUPLARI ONAY İŞLEMLERİ (

80 BAŞVURU SAYFASI (

81

82

83

84

85 Proje Bankası (

86 Proje Bankası (

87

88

89

90

91 ÖNEMLİ!!!!! İlk başvuruda proje numarası boş bırakılarak giriş yapılacaktır. Daha sonraki girişlerde sistem tarafından oluşturulan Proje Numarası kullanılarak giriş yapılabilecektir. Bu numara unutulmamalı ve saklanmalıdır.

92 ÖNEMLİ!!!!! İlgili bölümler doldurulmadan önce, proje kılavuzu mutlaka incelenmelidir. Proje başvuru formuna giriş yapabilmek için Kılavuzu Okudum kutucuğu işaretlendikten sonra aktif hale gelen Giriş butonu tıklanarak başvuru formuna giriş yapılacaktır.

93 Proje Başvuru İşlemleri 20 Eylül Şubat 2011 tarihleri arasında formda değişiklik yapılmak istenildiğinde Proje danışman öğretmeninin T.C. kimlik numarası ve kaydetme işleminden sonra sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan proje numarası kullanılarak başvuru formuna ulaşılabilecek ve istenilen değişiklikler yapılabilecektir.

94 1. Bölüm: Proje Danışman Öğretmenine ve Okuluna Ait Bilgiler Danışman öğretmen ve okuluna ait bilgiler T.C. kimlik numarası ile giriş yapıldığında MEBBİS kayıtlarında olduğu biçimiyle otomatik olarak formda yer alacaktır. Bilgileri MEBBİS kayıtlarında yer almayan ya da eksik olan danışman öğretmenlerin (Özel okullarda görevli öğretmenler vb.) bilgileri kendileri tarafından doldurulacaktır.

95 2. Bölüm: Öğrenci/Öğrencilere ve Okuluna Ait Bilgiler Bu kısım proje danışman öğretmeni tarafından doldurulacaktır. Öğrenci/Öğrencilerin T.C. kimlik no, adı soyadı, öğrenim gördüğü il, ilçe ve kurum adı, okul adresi, kurum telefonu, sınıfı ve cinsiyeti ile ilgili bölümler eksiksiz olarak doldurulacaktır.

96 3. Bölüm: Projeye Ait Bilgiler Danışman Öğretmenin Danışmanlığını Yaptığı Projeler: Proje danışman öğretmeni birden fazla projeye danışmanlık yaptığı takdirde bu bölümde danışmanlığını yaptığı projelerle ilgili bilgiler otomatik olarak listelenecektir. Danışman öğretmen yeni bir proje girişi yapmak istediğinde önceki projeye ait bilgilerle giriş yapacak, giriş tamamlandığında başvuru formunda aktif hâle gelecek olan Yeni Proje Ekle butonunu tıklayacaktır. Daha sonra yeni projeye ilişkin bilgileri girebilecektir.

97 Proje No: 3. Bölüm: Projeye Ait Bilgiler Bu kısım kaydetme işleminden sonra sistem tarafından oluşturulacağından herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Proje No oluşturulduktan sonra daha sonraki işlemler için de aynı numara kullanılacağı unutulmamalı ve bu numara saklanmalıdır.

98 Proje Ayrıntıları eğitim öğretim yılından itibaren proje bilgileri word belgesinde yer aldığı biçimde başvuru formuna eklenebilecektir. Proje bilgileri şu bilgileri içermelidir: Projenin Amacı Projenin hedefleri Gerçekleştirilen faaliyetler Kullanılan yöntemler Ulaşılan sonuçlar Sonuçların değerlendirilmesi

99 Proje Ayrıntıları Kaynak taraması Takvim Proje bütçesi Projeyi hazırlarken destek aldığı kişi ve kurumlar(varsa) hakkında bilgi

100 ÖNEMLİ!!!!! 1. Başvuru formunun kaydedilmesi için mutlaka en az bir Proje Resmi eklenmelidir. Aksi durumda başvuru formu kaydedilemeyecektir. 2. Başvuru formu 20 dakika içerisinde doldurulmalıdır.

101 ÖNEMLİ!!!!! o İlgili bölümlerde projenin yeterince tanıtılamadığı düşünülüyorsa, işteğe bağlı olarak video hazırlanıp yüklenebilir. Video en fazla 5 MB boyutunda ve FLV, AVI ya da MPG-MPEG formatında olmalıdır. Proje çalışmasını anlatan görüntüler, başvuru formundaki Gözat (Browse) seçeneği ile belirlenir ve Video Kaydet butonu kullanılarak başvuru formuna eklenebilir. Daha sonra Video İzle butonu kullanılarak izlenebilir.

102 ÖNEMLİ!!!!! Proje çalışması, ilköğretim Matematik ve Fen Bilimleri müfredatlarında yer alan konularda yapılacak araştırma projelerini kapsamaktadır. Bu nedenle, uygulama projeleri (teknoloji,tasarım vb.) değerlendirmeye alınmayacaktır.

103 İLETİŞİM Semra BAYTURAN Mustafa ÇOKÇALIŞKAN Nevin YILDIRIM Mehmet TÜRKELİ

104 TEŞEKKÜR EDERİZ

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri GENEL BİLGİLER Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak

Detaylı

ANTALYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ANTALYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANTALYAA BİLİM VE SANAT MERKEZİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEPEZ MUCİ İTLERİNİ ARIYOR PROJE YARIŞMASI Mart 2015 PROJE ADI : KEPEZ MUCİTLERİNİ ARIYOR PROJE YARIŞMASI PROJENİN AMACI : Ortaokul öğrencilerinin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK UYGULAMA KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK UYGULAMA KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK IX. MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA, 2013 MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Detaylı

İZMİR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIMCI DUYURUSU

İZMİR ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIMCI DUYURUSU Katılımcı duyurusunda aşağıda yer alan bilgiler Kurum sistemine kaydedilerek ilânı sağlanır. Genel şartlar zorunlu alanlar olarak sistemde yer alacak olup, özel şartlar ise İl Müdürlüğü tarafından belirlenebilir.

Detaylı

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu TYP Katılımcı Sayısı İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 30 İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARIN TEMİZLİK İŞLERİNİN YAPILMASI 1000 KİŞİ (Ayrıntılı bilgi ilan ekindeki tabloda yer almaktadır.) Eski

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİR FİKRİM VAR LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR FİKRİM VAR PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA KILAVUZU 1 KAYSERİ 2014 İçindekiler 1. BÖLÜM...3 1. ÇALIŞMANIN

Detaylı

T.C. Ödemiş Belediyesi

T.C. Ödemiş Belediyesi EK-1: T.C. Ödemiş Belediyesi Ödemiş Belediyesi sınırları içerisindeki mahallelerde bulunan parkların yapısal ve bitkisel bakımları, ağaç budamaları ve bordür tamiratları 55 KİŞİ İŞKUR TORBALI HİZMET MERKEZİ

Detaylı

KIYI EMNİYETİ.GEN.MÜD

KIYI EMNİYETİ.GEN.MÜD İşgücü İstemi (00003042329) Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir. Bu işgücü istemi, İŞKUR'un KONAK HİZMET MERKEZİ biriminden

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU 1 TOPLAM NÜFUS, 2007 2013 NÜFUSUN GELİŞİMİ, 1927-2013 YILLIK NÜFUS ARTIŞ HIZI, 1927 2013 NÜFUS YOĞUNLUĞU NÜFUSUN CİNSİYETE GÖRE DAĞILIMI YAŞ GRUPLARINA GÖRE NÜFUS MEDYAN YAŞ NÜFUSU EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2014 2015 YILI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2014 2015 YILI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2014 2015 YILI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK X. MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU ANKARA 2014 MEB Temel

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN BİLİM ŞENLİĞİ PROJE PAZARI SAMSUN 2016 * PROJE PAZARI ilimiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir çalışmadır. 01-02 Haziran 2016

Detaylı

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program Katılımcı Katılımcı duyurusunda aşağıda yer alan bilgiler Kurum sistemine kaydedilerek ilânı sağlanır. Genel şartlar zorunlu alanlar olarak

Detaylı

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Bu özet Mucit Fikirler Geleceğin Makinaları Proje Yarışması na katılacak olan Danışman Öğretmenlere, öğrencilere ve mucitlere

Detaylı

Ağaçlandırma 1330 KİŞİ

Ağaçlandırma 1330 KİŞİ BAYINDIR ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 1330 KİŞİ İşkur Torbalı Hizmet Merkezi Katılımcıların Bayındır Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ILICA, OVACIK, BAYINDIR, KİRAZ, GÖLCÜK, BEYDAĞ, SELÇUK, TİRE ORMAN İŞLETME

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU TANIM: Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin 2. ve 3. Sınıflarının bitiminde 20 iş günlük

Detaylı

KUZEY EGE SULAMA BİRLİĞİ

KUZEY EGE SULAMA BİRLİĞİ İşgücü İstemi (00003076466) Profil statüsü aktif olmayanlar iş başvurusunda bulunamazlar. Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir.

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1 1 SUNUM PLANI Okuma Yazma Bilme Durumu Tarihsel gelişim 15+ yaş Türkiye, İzmir ve İlçeleri Bitirilen Eğitim Düzeyi Durumu Türkiye, ilk beş ve son beş İl İlçelere göre yükseköğretim ve üstü mezunu oranları

Detaylı

FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Fen ve Teknoloji kulübü olarak 5 MAYIS 2018-Cumartesi tarihinde il düzeyinde ortaokul 8.sınıf öğrencileri arasında GFL 7.Bilim Olimpiyatı düzenlemek istiyoruz. Bu çalışmamıza ait

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

Bilimsel Araştırma ve Proje

Bilimsel Araştırma ve Proje Bilimsel Araştırma ve Proje Prof.Dr. Mehmet AY 16 Haziran 2009 Bilim Nedir? Bilimsel bilgiyi üretme ve kullanma işlevi! Bilimsel bilgi nedir? Bilimsel yöntemler kullanarak sağlanan değerlendirilebilir/anlamlı

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu Kasım 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu Nüfus Yapısı - Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 Seferihisar

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2014 2015 YILI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2014 2015 YILI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2014 2015 YILI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK X. MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU ANKARA 2014 MEB Temel

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜ DEĞERLENDİRME SÜRECİ İŞLEM TAKVİMİ. Süreç Adı 01.07.2014 04.07.2014

OKUL MÜDÜRÜ DEĞERLENDİRME SÜRECİ İŞLEM TAKVİMİ. Süreç Adı 01.07.2014 04.07.2014 OKUL MÜDÜRÜ DEĞERLENDİRME SÜRECİ İŞLEM TAKVİMİ Zaman Sıra 1 4 GÜN 2 3 2 GÜN 4 Süreç Adı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafındandeğerlendirmeye alınacak Okul/Kurum Yöneticilerinin MEBBIS Başvuru Modülü

Detaylı

İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu

İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu Aralık 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu Nüfus Yapısı Kınık ın toplam nüfusu 2009 Adrese Dayalı Nüfus

Detaylı

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Öncelikle başvuru için kullanacağınız bilgisayarın yazıcıya bağlı bir bilgisayar olmasına dikkat ediniz. Başvuru işlemleri

Detaylı

Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar.

Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar. Bilim Günlük Yaşamın Neresindedir? Geri Bildirim BİLİMİN İŞLEVİ Tanımlama:

Detaylı

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ UPİ 2030 UPİ İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme Sunum İçeriği A Çalışmanın Amacı ve Kapsamı I Ulaşım Planı İzmir (UPİ) B A Çalışmanın Süreci ve Takvimi Metodoloji II

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

İzmir TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar

İzmir TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar On5yirmi5.com İzmir TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar 2015-2016 yılı İzmir hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu listede.

Detaylı

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Sunum Tarihi:

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Sunum Tarihi: Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları Sunum Tarihi: 17.01.2017 Giriş İnsanoğlunun, yeryüzündeki var oluşundan itibaren icat edilen her şey, hayal etmekle başladı... Evet, her şey bir hayal ile başladı;

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı

FİKİRLER YARIŞSIN ENGELLER AŞILSIN 2. ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ETKİNLİK YARIŞMA KILAVUZU

FİKİRLER YARIŞSIN ENGELLER AŞILSIN 2. ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ETKİNLİK YARIŞMA KILAVUZU FİKİRLER YARIŞSIN ENGELLER AŞILSIN 2. ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ETKİNLİK YARIŞMA KILAVUZU 1 1. YARIŞMANIN AMACI Ülkemizde özel eğitim alanında kullanılan materyal ve etkinliklere ek olarak yenilikçi, özgün,

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

Öğretim Dönemi Ortaöğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu

Öğretim Dönemi Ortaöğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu T.C. BAŞBAKANLIK 2016 2017 Öğretim Dönemi Ortaöğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığı Milli Müdafaa Caddesi No:20 Kızılay/ANKARA GENEL BİLGİLER: Vakıflar Genel Müdürlüğünce, 1-5737

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMANLIĞI SINAV KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMANLIĞI SINAV KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMANLIĞI SINAV KILAVUZU 2015 İLGİLİ MEVZUAT 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu Kasım 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu Nüfus Yapısı Hızlı Kentleşme Hızlı Nüfus Artışı Göç

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci BAŞURU ve ÖDEME DÖNEMİ Başlangıç : 21 Ağustos 2017 Bitiş : 11 Eylül 2017 www.turmob.org.tr sitesine Teorik Eğitim için katılım ücreti ödenmesi ve http://etik.turmob.org.tr

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILMAK ÜZERE AÇILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA DUYURU

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILMAK ÜZERE AÇILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA DUYURU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILMAK ÜZERE AÇILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA DUYURU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015 tarih

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖN KAYIT YÖNERGESİ 1. Ön Kayıt Sayfasına Girilmesi ve Üyelik Oluşturulması Öncelikle ön kayıt işleminin bilgisayar üzerinden yapılması

Detaylı

TÜBĠTAK 2209-A ÜNĠVERSĠTE ÖĞRENCĠLERĠ YURT ĠÇĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ DESTEKLEME PROGRAMI. Ġbrahim YILDIRIM

TÜBĠTAK 2209-A ÜNĠVERSĠTE ÖĞRENCĠLERĠ YURT ĠÇĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ DESTEKLEME PROGRAMI. Ġbrahim YILDIRIM TÜBĠTAK 2209-A ÜNĠVERSĠTE ÖĞRENCĠLERĠ YURT ĠÇĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ DESTEKLEME PROGRAMI Ġbrahim YILDIRIM GENEL BILGILER Öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak Kuruma karşı sorumludur. Araştırma projesinin

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

2012-2013 İzmir Anadolu Liseleri Taban Puanları

2012-2013 İzmir Anadolu Liseleri Taban Puanları 2012-2013 İzmir Anadolu Liseleri Taban Puanları 2012-2013 yılı İzmir ilinde bulunan Anadolu Liseleri kontenjanları ve İzmir ili Anadolu Liseleri taban ve tavan puanları. İl Adı İlçe Adı Okul Adı Kont.

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ SIRA DERECE.ERE GÖRE İLAN EDİLEN MÜNHAL KADROLAR

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ SIRA DERECE.ERE GÖRE İLAN EDİLEN MÜNHAL KADROLAR İZMİR İLİ BİLGİSAYAR İŞLETMENİ, VERİ HAZRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ, MEMUR, AMBAR MEMURU, USTA ÖĞRETİCİ, ŞOFÖR, HİZMETLİ, AŞÇ, KALORİFERCİ, BEKÇİ KADROLAR İL GENELİ KONTENJAN TABLOSU BİLGİSAYAR İŞLETMENİ

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2018 ESENLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1.AMAÇ VE HEDEFLER Uygulama sonucunda ortaya çıkan iyi örneklerin AR-GE altyapısından yoksun eğitim bölgelerinde (okullar-kurumlar) yaygınlaştırılarak

Detaylı

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ)

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) 1 GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) PLANLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ (2019) GİRİŞ Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörleri günümüzde

Detaylı

Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu

Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca Görevde Yükselme

Detaylı

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Tanılama Sınavı Kılavuzu

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Tanılama Sınavı Kılavuzu 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Tanılama Sınavı Kılavuzu 0 İÇİNDEKİLER 1. BİLİM VE SANAT MERKEZİ 2 1.1. Bilim ve Sanat Merkezlerinin İlkeleri ------------------------------------ 2 1.2.Bilim ve Sanat

Detaylı

T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE CANAVAR TEKSTİL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. (MAJESTİK) İŞBİRLİĞİNDE HALK

Detaylı

SINAV İŞLEMLERİ MODÜLÜ

SINAV İŞLEMLERİ MODÜLÜ SINAV İŞLEMLERİ MODÜLÜ Merkezi Sistem Sınavlarına görevli başvurularının elektronik ortamda alınması için Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından MEBBİS sistemine Sınav İşlemleri

Detaylı

YENİ KAYIT İŞLEMİ YARDIM DOSYASI

YENİ KAYIT İŞLEMİ YARDIM DOSYASI YENİ KAYIT İŞLEMİ YARDIM DOSYASI Bir öğrenciyi Açık Öğretim Liselerine ilk defa kaydetme işlemine İlk Kayıt denir. 2016-2017 Öğretim yılından itibaren ilk kayıt işlemleri e-okul / Açık Öğretim Ortaokulu

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ BAŞVURU KILAVUZU

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ BAŞVURU KILAVUZU EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ BAŞVURU KILAVUZU STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ANKARA 2015 Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayfa 1 Başvuru Koşulları Yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmayı,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bülent Ecevit Üniversitesi İnsan Araştırmaları

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK DENETMEN YARDIMCILIĞI SINAVI BAŞVURU E-KILAVUZU http://www.sgk.gov.tr/ MÜRACAAT VE SÖZLÜ SINAV TARİHİ MÜRACAAT TARİHLERİ SINAVA KATILACAKLARIN İLAN TARİHİ 24 Ekim

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Tanıtım Ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Tanıtım Ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Tanıtım Ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü SAYI : B.18.0.DMP.0.00.02.010.01.../09/2007 KONU : Doğa Turları G E N E L G

Detaylı

BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN

BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN NİĞDE BİLİM VE SANAT MERKEZİ BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN Ana Sponsorluğunda NİĞDE 2016 YARIŞMA ADI YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM YARIŞMA KOORDİNATÖRÜ YARIŞMA ANA SPONSORU KAPSAM

Detaylı

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu personel@erzincan.edu.tr

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu personel@erzincan.edu.tr 2015 Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu personel@erzincan.edu.tr Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MOBBİNG KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MOBBİNG KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM 1 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MOBBİNG KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Bu usul ve esaslar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri

Detaylı

İTFAİYE UYGUNLUK BELGESİ DÜZENLENMESİ AŞAMALARI. Atakan KİREMİTÇİ Yangın Önleme Amiri İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü

İTFAİYE UYGUNLUK BELGESİ DÜZENLENMESİ AŞAMALARI. Atakan KİREMİTÇİ Yangın Önleme Amiri İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü İTFAİYE UYGUNLUK BELGESİ DÜZENLENMESİ AŞAMALARI Atakan KİREMİTÇİ Yangın Önleme Amiri İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğümüzün yetki ve görevlerini belirleyen

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ MODÜLÜ BAŞVURU KILAVUZU

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ MODÜLÜ BAŞVURU KILAVUZU EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ MODÜLÜ BAŞVURU KILAVUZU STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ANKARA 2016 Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayfa 1 Başvuru Yöntemi Başvurular bireysel ve kurumsal olarak

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar kılavuzu İNTERNET

Detaylı

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ

KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ KOZA GENÇ MODA TASARIMCILARI YARIŞMASI 2016 YILI ŞARTNAMESİ Geleneksel İHKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması KOZA, genç yeteneklerini arıyor. Bu sene 24.sü düzenlenecek KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması,

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI PERSONELİ İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU VE ATAMA KILAVUZU 2015 Bu Kılavuz 657 Sayılı Devlet Memurları

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016)

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) 21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler

Detaylı

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ARALIK 2015 AMAÇ: Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumların Ödenek Taleplerini online ortamda almak, takip etmek, sonuçlandırmak ve gerekli raporlamayı yapmaktır.

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ 2014 GENEL BİLGİLER VE İLK İŞLEMLER 1. Mimarlık Bölümü öğrencileri, iki staj yapmak zorundadırlar.

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMALARINA YÖNELİK OLUŞTURULAN KOMİSYONLARIN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMALARINA YÖNELİK OLUŞTURULAN KOMİSYONLARIN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMALARINA YÖNELİK OLUŞTURULAN KOMİSYONLARIN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu düzenlemenin amacı; Sosyal Güvenlik

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ.. ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS TEZ/PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAYAN TEZ DANIŞMANI

T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ.. ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS TEZ/PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAYAN TEZ DANIŞMANI T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ.. ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS TEZ/PROJE ÖNERİSİ HAZIRLAYAN TEZ DANIŞMANI İSTANBUL, 2015 1 T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 1. AMAÇ Bütün bilim dallarının ve akademik branşların temelini oluşturan matematik alanında daha ileri çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip gençlerin

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI KILAVUZU

MİLLİ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI KILAVUZU T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI KILAVUZU 2012 DİKKAT: Bu kılavuzu Bu kılavuzu dikkatle dikkatlice okuyunuz. okuduktan sonra

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

Eğitim Dönemi Ortaöğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu

Eğitim Dönemi Ortaöğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu T.C. BAŞBAKANLIK 2017 2018 Eğitim Dönemi Ortaöğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığı Milli Müdafaa Caddesi No:20 Kızılay/ANKARA GENEL BİLGİLER: Vakıflar Genel Müdürlüğünce, 1-5737

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğrenim gençliğinin spor ihtiyaçlarının

Detaylı

ASANSÖR DENETİMLERİ. emo izmir şubesi dönem çalışma raporu

ASANSÖR DENETİMLERİ. emo izmir şubesi dönem çalışma raporu ASANSÖR DENETİMLERİ emo izmir şubesi 137 28. dönem çalışma raporu Seferihisar Belediyesi Asansör Ruhsat Protokolü 10 Şubat 2010 EMO, MMO ve Seferihisar Belediyesi arasında asansörlerin ruhsatlandırılmasına

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI Bilim ve Araştırma-II Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale 07 Temmuz 2008 Proje Nedir? Ne, Niçin : Amaç / Ürün Kiminle : Ekip / Yönetici Ne

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

e-posta Telefon Numaraları 0 312 230 47 22 Faks : 0 312 231 62 05 A.Muhsin TÜRKMEN Erdal GÜRLEVĠK Cemal TINKILIÇ Didem DEMĠRKAYA Mesut YAġAR

e-posta Telefon Numaraları 0 312 230 47 22 Faks : 0 312 231 62 05 A.Muhsin TÜRKMEN Erdal GÜRLEVĠK Cemal TINKILIÇ Didem DEMĠRKAYA Mesut YAġAR MEB Eğitimi AraĢtırma ve GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı (EARGED) GMK Bulvarı No:109 Maltepe/Ankara PROJE WEB ADRESĠ (Duyuru ve Ayrıntılı Bilgiler) http://earged.meb.gov.tr/bubenimeserim e-posta : earged@meb.gov.tr

Detaylı