AKBANK ELEKTRONĠK ĠMZALAMA ve TRANSFER UYGULAMASI (e-transfer)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKBANK ELEKTRONĠK ĠMZALAMA ve TRANSFER UYGULAMASI (e-transfer)"

Transkript

1 1. e-transfer NEDĠR? AKBANK ELEKTRONĠK ĠMZALAMA ve TRANSFER UYGULAMASI (e-transfer) e-transfer Bankamıza ileteceğiniz dosyalarınızı elektronik imza ile imzalamanızı ve aynı uygulama içinden Bankamıza göndermenizi sağlayan bir uygulamadır. İmzasız dosyalarınızı da bu uygulama aracılığı ile FTP, sftp veya kanallarından biri ile Bankamıza transfer edebilirsiniz. 2. UYGULAMAYA GĠRĠġ 2.1. UYGULAMANIN KISA YOLU e-transfer, kurulum sonrasında bilgisayarınızın masaüstünde ve Start (Başlat) menüsünde Programs (Programlar) altında Akbank e-transfer dizini altında e-transfer adında kısayol oluşturur UYGULAMANIN DOSYA VE DĠZĠNLERĠ e-transfer, kurulum sırasında seçili olan dizine gerekli klasörleri yaratmaktadır. Bu klasörler ve içindeki dosyalar uygulama tarafından kullanıldığı için silinmemelidir. Klasörler, Akbank dizini altındaki e-transfer klasöründe yeralmaktadır UYGULAMANIN AÇILMASI KULLANILACAK OLAN VERĠTABANININ UYGULAMAYA TANITIMI Veritabanı tanıtımı sadece ilk açılışta yapılır. İstenirse daha sonra uygulama içerisinden veritabanı adresi değiştirilebilir.

2 e-transfer, Microsoft Access veritabanını kullanmaktadır. Bütün bilgiler burada saklanmakta olup, silinmemesi gerekmektedir. Uygulama, kısayollarından biri kullanılarak açıldığında ilk kullanımda VERİTABANI bulunamadı uyarı mesajı gelir. Veritabanı tanıtıldıktan sonra uygulama açıldığında bu mesaj alınmayacaktır. Bunun için yukarıdaki mesaj alındığında "OK" tuşuna basılmalıdır. Daha sonra açılan ekranda uygulamanızın kullanacağı veritabanı adresi seçilmelidir. Seçilecek olan veritabanı adresi, genellikle kurulum sırasında seçilmiş olan adreste yer alan AKBANK\e-Transfer\ dizini altında DB klasöründeki e-transfer.mdb veritabanıdır KULLANICI GĠRĠġĠ Giriş ekranında kullanıcı adının seçilmesi ve şifre girilmesi gerekmektedir. (Kullanıcı ve Şifre tanımlama işlemleri uygulamanın içinde Sistem Yönetimi > Kullanıcı Tanımları menüsü altından yapılmakta olup ilerleyen kısımlarda detaylı bilgi verilmiştir.) Kullanıcı adı ve şifre bilgileri girildikten sonra "Tamam" tuşuna basılır. Test kullanıcısının şifresi test tir

3 Eğer hatalı bilgi girilirse ekranda aşağıdaki şekilde uyarı mesajı alınır. Hatalı giriş ġġfre DEĞĠġTĠRME Kullanıcı giriş ekranında kullanıcılarımız şifrelerini değiştirebilmektedir. Şifre değiştirebilmek için ekranda yer alan 'Şifre Değiştir' linki tıklanır. Açılan ekranda şifre değişikliği yapılacak olan kullanıcı adı seçilip, eski ve yeni şifre bilgileri girilerek "Kaydet" tuşuna basılır ANA EKRAN Kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilerek ulaşılan uygulama ana ekranı aşağıdaki gibidir. Ekranın sol üst köşesinde menü (dünya resmi tıklandığında açılmaktadır) ve giriş yapılan kullanıcı adı bilgileri yer almaktadır.

4

5 Dünya resmi tıklandığında menü açılmaktadır 3. UYGULAMANIN FĠRMANIZA UYARLANMASI 3.1. KULLANICI TANIMLARI Kullnıcı tanımları Sistem Yönetimi altında yer alan Kullanıcı Tanımları menüsünden yapılmaktadır.

6 İlgili menü seçildikten sonra aşağıdaki ekran açılır.

7 Ekranın sağ alt köşesinde "Yeni" tuşu tıklanır ve açılan ekranda bilgiler doldurulur. Ekran görüntüsünde yer alan alanların açıklamaları aşağıda detaylandırılmıştır.

8 Kullanıcı Ref Kullanıcı Adı Erişimsiz alan olup, sistem tarafından tanımlama sırası olarak verilir. Yetkilendirme yapılacak olan kullanıcı adı bilgisi girilir (Rumuz isim kullanılabilir). Kullanıcı Adı (e-imza) E-imza sertifikasında yer alan adı/soyadı bilgisi girilir. TC Kimlik No Ad Soyad E-Posta Adresi ġifre Yönetici (Admin) E-imza sertifikasında yer alan TC Kimlik No bilgisi girilir. Yetkilendirme yapılacak olan kullanıcının ad soyad bilgisi girilir. Yetkilendirme yapılacak olan kullanıcının e-posta adresi girilir. Ekranda yer alan şifre gir tuşu tıklanarak kullanıcının şifre bilgisi tanımlanır. Kullanıcı bu şifreyi daha sonra değiştirebilecektir. İlgili kutucuğun işaretlenmesi durumunda kullanıcı sisteme admin kullanıcı olarak tanımlanmış olacaktır. Birden fazla kullanıcı için bu tanım yapılabilmektdir SĠSTEM TANIMLARI

9 VERĠ TABANI Uygulamanın kullandığı veritabanının bulunduğu adres, ekranda yer alan dosya işareti tıklanarak seçilir.

10 PARAMETRELER Parametreler sekmesi seçildiğinde açılan aşağıdaki ekranda sol menüde yer alan alanlar seçilerek sağ kısımda açılan alanlarda gerekli bilgiler doldurulur ve Kaydet tuşuna basılarak kaydedilir. Bilgi girişi yapılan alanlar için " " işareti görüntülenirken, bilgi girişi yapılmamış olan alanlar için " " işareti görüntülenir. Sol menüde yeralan alanların açıklamaları aşağıda detaylandırılmıştır.

11 SĠSTEM Giden Dosya Adresi Gelen Dosya Adresi Program dosyalarının bulunacağı klasör Temp dosyalarının bulunacağı klasör e-imzalı Dosya Adresi Bankamıza gönderilecek olan dosyaların PC de kaydedileceği adres bilgisi girilir. Bankamızdan gelen dosyaların PC de kaydedileceği adres bilgisi girilir. Uygulamanın dosyalarının bulunduğu PC deki adres bilgisi girilir. Uygulamanın kullandığı template klasör adresi girilir. Bankamıza gönderilecek olan e-imzalı dosyaların kaydedileceği adres bilgisi girilir. Giden Dosya ġifrelenecek mi? Bankamıza gönderilecek olan dosya şifrelenecek ise 1, şifrelenmeyecek ise 0 yazılır. Şifreleme yapılacak seçilirse Bankamız Nakit Yönetimi Operasyon Merkezine bilgi verilmelidir. E-imza ile imzalanan dosyalar şifrelenememektedir. BAĞLANTI adresi (TO) adresi (CC) Bankamıza kanalı ile yapılacak transferlerde in gönderileceği adresi ifade etmektedir. Bu alan seçildiğinde ekranın sağ kısmında açılan değer alanına mail adresi girilmiş olacaktır. Ayrıca bir bilgi girişi yapılması gerekmemektedir. Bankamıza kanalı ile yapılacak transferlerde in gönderileceği CC adres/adresleri ifade etmektedir. Bu alan seçildiğinde ekranın sağ kısmında açılan değer alanına adreslerinin girşi yapılır. Mail adresleri arasına ; (noktalı virgül) konulmalıdır.

12 adresi (BCC) e-imza SFTP BAġLANGIÇ klasörü e-imza SFTP BEKLEYEN klasörü e-imzalı Dosyaların Akbank a Gönderim klasörü Bankamıza kanalı ile yapılacak transferlerde in gönderileceği BCC adres/adresleri ifade etmektedir. Bu alan seçildiğinde ekranın sağ kısmında açılan değer alanına adreslerinin girşi yapılır. Mail adresleri arasına ; (noktalı virgül) konulmalıdır. e-imza akışının başlayacağı SFTP klasörünü ifade etmektedir. e-imza akışında imza bekleyen ve imza işlemi tamamlanan dosyların bulunduğu SFTP klasörünü ifade etmektedir. e-imzalı dosyaların Akbank a gönderiminin yapılacağı klasörü ifade etmektedir E-imza Yetkilendirme Ekranda yer alan Kul Ekle butonları kullanılarak imzalama yapılması istenen seviyelerde kullanıcılar belirlenir. İlgili seviyedeki tüm imzaların imzalanacak olan dosyada yer alması gerekiyorsa Bu Seviyedeki tüm İMZALAR GEREKLİ onay kutusu tıklanmalıdır FTP/sFTP Tanımlama e-transfer uygulaması içinde birden fazla FTP/sFTP adresine transfer yapılması mümkün olabilecektir. Bunun için tanımlamalar bu ekrandan yapılmalıdır. Ekranda yeni adres tanımlaması yapılabileceği gibi Güncelle ve Sil butınları kullanılarak tanımlanan adresler üzerinde değişilikler yapılması mümkün olabilecektir.

13 4. DOSYA TRANSFERLERĠNĠN YAPILMASI Bankamıza yapacağınız dosya transferleri e-transfer uygulaması içinde Dosya Transfer menüsü altından yapılmaktadır.

14 4.1. e-posta (MS Outlook) "e-posta (MS Outlook)" sekmesi seçildiğinde ekran aşağıdaki şekilde açılacaktır. in gönderileceği To işaretinden sonraki kısım erişimsiz açılır. Erişimli kısımda bilgi girişi yapılır. Cc ve Bcc mail bilgileri bu ekranda girilebileceği gibi; Sistem Yönetimi, Sistem Tanımları menüsü altında yer alan Parametreler kısmından da bir defaya mahsus olarak giriş yapılarak tekrar giriş yapılmadan kullanabilecektir. Ekranda yer alan Şifrelenecek kutucuğu erişimsiz olarak açılır ve dosyanın Şifreli olarak gönderilme durumunu gösterir. Dosya şifreli olarak gönderilmek isteniyorsa Sistem Yönetimi, Sistem Tanımları menüsü altında yer alan Paremetreler kısmından tanım yapılmalıdır. Transfer edilecek olan dosya " " işareti tıklanarak seçilir ve tuşu tıklanarak dosya transfer edilir.

15 4.2. FTP "FTP Ekranı" sekmesi seçildiğinde ekran aşağıdaki şekilde açılacaktır. Ekranın sol kısmında FTP Bağlantı Bilgileri yer almaktadır. Bu bilgiler Sistem Yönetimi, SistemTanımları, FTP/sFTP Tanımlama menüsü altından tanımlanabilir. FTP Bağlantı bilgilerinin girişi yapıldıktan sonra veya girişi yapılan bilgiler kontrol edildikten sonra dosya transfer işlemine başlanmadan önce tuşu tıklanmalıdır. Bağlantı sağlandıktan sonra Bankamıza transfer edilecek olan dosyalar " " işareti tıklanarak seçilmeli ve tuşu tıklanarak dosya transfer edilmelidir. Bankamızdan firmaya yapılacak dosya transferleri için ise FTP den indirilmek istenen dosya işaretlenmeli, transferlerin yapılması istenen klasör " " tuşu tıklanarak seçilmelidir. Dosyanın indirilmesine başlamak için tuşu tıklanmalıdır. Transfer işlemleri tamamlandıktan sonra Bağlantıyı Kes tuşu tıklanarak FTP oturumu kapatılmalıdır. Gönderilecek ve Gelecek dosyaların yer aldığı/alacağı klasörler "Sistem Yönetimi", "Sistem Tanımları" menüsü altında yer alan "Paremetreler" kısmından tanımlanarak ve ekranda yer alan Adresler combosundan seçim yapılarak her defasında bilgi girişi yapılmadan ilerlenebilir. Ekranda yer alan Şifrelenecek kutucuğu erişimsiz olarak açılır ve dosyanın Şifreli olarak gönderilip gönderilmeyeceğini gösterir. Dosya şifreli olarak gönderilmek isteniyorsa Sistem Yönetimi, Sistem Tanımları menüsü altında yer alan Paremetreler kısmından tanım yapılmalıdır.

16 4.3. Secure FTP Ekranın sol kısmında Secure FTP Bağlantı Bilgileri yer almaktadır. Bu bilgiler Sistem Yönetimi, SistemTanımları, FTP/sFTP Tanımlama menüsü altından tanımlanabilir. Secure FTP Bağlantı bilgilerinin girişi yapıldıktan sonra veya girişi yapılan bilgiler kontrol edildikten sonra dosya transfer işlemine başlanmadan önce tuşu tıklanmalıdır. Bağlantı sağlandıktan sonra Bankamıza transfer edilecek olan dosyalar " " işareti tıklanarak seçilmeli ve tuşu tıklanarak dosya transfer edilmelidir. Bankamızdan firmaya yapılacak dosya transferleri için ise sftp den indirilmek istenen dosya işaretlenmeli, transferlerin yapılması istenen klasör " " tuşu tıklanarak seçilmelidir. Dosyanın indirilmesine başlamak için tuşu tıklanmalıdır. Transfer işlemleri tamamlandıktan sonra Bağlantıyı Kes tuşu tıklanarak sftp oturumu kapatılmalıdır. Gönderilecek ve Gelecek dosyaların yer aldığı/alacağı klasörler "Sistem Yönetimi", "Sistem Tanımları" menüsü altında yer alan "Paremetreler" kısmından tanımlanarak ve ekranda yer alan Adresler combosundan seçim yapılarak her defasında bilgi girişi yapılmadan ilerlenebilir. Ekranda yer alan Şifrelenecek kutucuğu erişimsiz olarak açılır ve dosyanın Şifreli olarak gönderilip gönderilmeyeceğini gösterir. Dosya şifreli olarak gönderilmek isteniyorsa Sistem Yönetimi, Sistem Tanımları menüsü altında yer alan Paremetreler kısmından tanım yapılmalıdır.

17 5. E-ĠMZA ĠLE DOSYA ĠMZALANMASI

18 5.1. e-ġmza AkıĢı BaĢlat (sftp) Elektronik imza ile imzalama işinin başlatılması için önecelikli olarak e-imza Akışı Başlat (sftp) menüsüne giriş yapılarak akışın başlatılması sağlanır.

19 Ekranda Bağlan butonu tıklanarak bağlantı sağlanır. Dosya(lar) kısmından imzala yapılacak dosyaların seçilmesi sağlanır. Seçim işleminden sonra Dosyayı Akışa Bırak butonu tıklanır. Dosya akışa bırakıldıktan sonra Bağlantıyı Kes butonu tıklanarak bağlantı kesilir e-ġmza İmzalama yapılacak olan dosya akışa bırakıldıktan sonra imzalama süreci başlatılabilecektir. E-imza menüsü altında yer alan e-imza tıklandığında aşağıdaki ekran açılır.

20 Ekrana giriş yapıldığında, üst bölümde yer alan K. Kütüphanesi (Kart Kütüphanesi) alanından seçim yapılır. Yapılan seçime uygun olarak Akıllı Kartlar alanında gerekli bilgiler gösterilir. Bu alanda yer alan bilgi mouse ile tıklandığında Sertifikalar alanında sertifika sahibinin sertifika bilgileri görüntülenir. Ekranda yer akan Dosya Seç butonu tıklanarak imzalama yapılacak olan dosya seçilir. Listede seçili olan bir dosyayı imzalamak için Seçili İmzayı İmzala alanı, Listede yer alan birden fazla dosyayı aynı anda imzalamak için Listedeki Tüm Dosyaları İmzalama alanı kullanılmalıdır. Tercihe göre İmzalama Zamanı Ekle seçim kutusu seçilebilecektir. İmzalama işlemi yapılmadan önce ekranda yer alan PIN Kodu alanına bilgi girişi yapılmalı ve İmzala (Seçili) veya İmzala Toplu butonlarından biri tıklanarak imzalama yapılmalıdır. İmzalama yapıldığında Dosya başarılı olarak İMZALANDI bilgi mesajı gösterilecektir. Ġmzalama yapacak kullanıcıların bilgilendirilmesi İmzala işlemi yapıldıktan sonra e-imza ile imzalama yapacak diğer kullanıcılara bilgilendirme i otomatik olarak gönderilecektir Dosya Ġmza Durumu İmzalaması yapılan dosyaların imza durumları bu menü altından takip edilebilir. Menü tıklandığında örnek ekran görüntüsü aşağıdaki şekilde olacaktır. Dosyanın bulunduğu adres alanı otomatik dolu olacak şekilde açılacaktır.

21 5.4. e-ġmza ile ĠmzalanmıĢ Dosyaların Bankamıza Transfer Edilmesi e-imza ları atılmış dosyanın Bankamıza transfer edilmesi için e-imza menüsü altında dosya transfer kanalına uygun menü başlığı seçilir. Bu menü seçenekleri aşağıdaki ekran görüntüsünde yer almaktadır.

22 Ġmzalı Dosya Gönder (e-posta) e-posta ile yapılacak dosya transferlerinde ilgili menü tıklandığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Ekranda imzalı dosyanın yer aldığı adres Adres alanından seçildikten sonra Bağlan kutusuğu seçilerek bağlantı sağlanmalıdır. Ekranın sağ tarafında yer alan Dosya Gönderim Yeri kısmında To alanında gönderimin yapılacağı adres seçilmelidir. Cc ve/veya Bcc olarak gönderim yapılacak adresle manuel olarak girilebilecektir. Bilgi girişleri sonrasında Mail Gönder butonuna basılarak mail gönderimi yapılacaktır.

23 Ġmzalı Dosya Gönder (FTP) FTP ile yapılacak dosya transferlerinde ilgili menü tıklandığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Ekranda imzalı dosyanın yer aldığı adres Adres alanından seçildikten sonra Bağlan kutusuğu seçilerek bağlantı sağlanmalıdır. Ekranın sağ tarafında yer alan Dosya Gönderim Yeri kısmında Adres alanından seçim yapılarak gönderimin yapılacağı adres bilgilerinin otomatik olarak ekrana gelmesi sağlanmalıdır. Adrese ilişkin alanlar otomatik olarak dolduktan sonra Bağlan butonu tıklanarak bağlantı sağlanmalıdır. Ekranın sol kısmında yer alan İmzalı Dosya alnında transfer edilecek dosya tıklanarak ektanın orta kısmında yer alan Dosya Gönder butonu tıklanarak dosya transferi gerçekleştirilecektir.

24 Ġmzalı Dosya Gönder (Secure FTP) Secure FTP ile yapılacak dosya transferlerinde ilgili menü tıklandığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Ekranda imzalı dosyanın yer aldığı adres Adres alanından seçildikten sonra Bağlan kutusuğu seçilerek bağlantı sağlanmalıdır. Ekranın sağ tarafında yer alan Dosya Gönderim Yeri kısmında Adres alanından seçim yapılarak gönderimin yapılacağı adres bilgilerinin otomatik olarak ekrana gelmesi sağlanmalıdır. Adrese ilişkin alanlar otomatik olarak dolduktan sonra Bağlan butonu tıklanarak bağlantı sağlanmalıdır. Ekranın sol kısmında yer alan İmzalı Dosya alnında transfer edilecek dosya tıklanarak ektanın orta kısmında yer alan Dosya Gönder butonu tıklanarak dosya transferi gerçekleştirilecektir.

25 6. ÇIKIġ 6.1. KULLANICI SEÇME ĠġLEMĠ Bir kullanıcı ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra, çıkış yapmadan yeni bir kullanıcı ile uygulamaya giriş yapabilmek için Çıkış menüsü altında Kullanıcı Seç menüsü kullanılır.

26 Menü tıklandığında açılan aşağıdaki ekranda Kulalnıcı alanından giriş yapılmak istenen kullanıcı seçilerek bu kullanıcıya ilişkin şifrenin girilmesi ile uygulamada kullanıcı değişilikiği yapılır UYGULAMADAN ÇIKIġ YAPILMASI Uygulamadam çıkış yapılması için Çıkış altında yer alan Çıkış menüsü seçilerek uygulamadan çıkış yapılır.

27

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU 2015 ARALIK I 1. İçindekiler 1.1 Paraf Bekleyenler... - 1-1.2 İmza Bekleyenler... - 2-1.3 e-imzalama İşlemi... - 4-1.4

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Değişiklik Numarası: 1.0 02/05/2014 1. İŞLEM METNİ Gelir İdaresi Başkanlığı na bildirimi yapılmış defterlerde hatalı bilgi olması durumunda, doğru olan bilgi ile değiştirilmesi için elektronik ortamda

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI

T.C. MALİYE BAKANLIĞI T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Bilişim Sistemleri Dairesi Başkanlığı EBYS Elektronik İmza Kullanım Kılavuzu 2015 Elektronik İ mzalama İ şlemi Bu dokümanda Maliye Bakanlığı Elektronik Belge

Detaylı

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI Bu doküman E-Fatura Logo Özel Entegratörlük sipariş ve satış aşamaları tamamlandıktan sonra yapılması gerekelenleri kapsar(özel Entegratörlük Satış İşlemleri için

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

FOSHARE UYGULAMASI Güvenli Dosya Alışverişi

FOSHARE UYGULAMASI Güvenli Dosya Alışverişi FOSHARE UYGULAMASI Güvenli Dosya Alışverişi Foshare Uygulama Özellikleri Her kullanıcı için 2000 mb kota tanımlanmıştır. Aynı anda tek dosya gönderilebilir. Birden fazla dosya aynı anda gönderilmek isteniyorsa

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU

BİREYSEL KULLANICI KEP ADRESİ BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU ADIMLARI 1. Başvuru yapılacak bilgisayarda üyenin daha önce kullanmış olduğu e-imzası takılı olmalıdır. Daha sonra TNB KEP internet sitesine ( www.tnbkep.com.tr) giriş yapılarak, sayfada yer alan

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1- Biotekno Hakkında... 2 2- Kullanıcı Bilgileri... 3 3- Uygulamanın İndirilmesi... 3 4- Ayarlar... 5 5- SMS Gönderimi... 5 6- Raporlar... 10 7- SMS Kişiselleştirme...

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

OUTLOOK 2010 İMZALI POSTA AYARLARI

OUTLOOK 2010 İMZALI POSTA AYARLARI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-005 01 27.11.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 10.11.2012 01 Şablon değiştirildi. 27.11.2012 TALM-001-005 27.11.2012

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ.

SELÇUKLU BELEDİYESİ. SELÇUKLU BELEDİYESİ WEB KULLANIM KILAVUZU www.selcuklu.bel.tr Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan yapı ruhsatı verilmesi, tadilatının yapılması vb. işlemler

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

EPKAS. (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS. (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable ayarı yapılması gereklidir. Bu işlem için; Bilgisayarın

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

GO3 Kullanım Dökümanı

GO3 Kullanım Dökümanı Ürün Bölüm GO3 Kullanım Dökümanı GO3 kısayolu tıklanarak programa giriş penceresi açılır. Çarpı işaretine basılarak giriş ekranından çıkılabilir. Kullanıcı kodu, şifresi,firma seçimi yapıldıktan sonra

Detaylı

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır.

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır. 1 Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda gösterildiği şekilde gerçekleştirilmektedir. İlgili linki kullanarak portal

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Kamu SM KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ Doküman Adı ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 0 Hazırlayanlar Serdar DEMİR Onay Erol KAHRAMAN DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI

UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI UYUMSOFT E - DEFTER İMZALAMA UYGULAMASI İçindekiler UYUMSOFT E-DEFTER... 2 1. UYGULAMANIN İNDİRİLMESİ... 2 2. UYGULAMA EKRANINA GİRİŞ... 4 3. UYGULAMA AYARLARININ YAPILMASI... 4 4. PORTALDAKİ DEFTERLERİNİZİ

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 1 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ (YKTS) Yükümlü Kayıt ve Takip

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Muhabere ve Elektronik Dairesi Başkanlığı Dış Ticaret İşlemlerine Bakış e-gümrük işlemleri başlatıldı. Beyannameler elektronik olarak üretiliyor Beyanname eki olarak gümrüğe sunulan imzalı evrak sayısı 200 Islak Mali kayıp : Kayıplar Islak imzalı

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

E-İMZA EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-İMZA EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU E-İMZA EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 2010 1 İÇİNDEKİLER: 1 AMIR TIPINDEKI KULLANICILARIN E-İMZA İLE EVRAK İMZALAMA İŞLEMLERI... 3 1.1 AMIR KULLANICISI SAYFASI:... 3 1.2 AMIR SAYFASI İMZALAMA

Detaylı

MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-002 06 25.02.2015 TALM-001-002 25.02.2015 1/25 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 27.12.2011 01 Doküman Yeniden Düzenlendi

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

Eksik olan Java yüklenir ve tarayıcı kapatılıp açılır. Java yüklendikten sonra Java Uyarısı Ekranı'nda yer alan Bu

Eksik olan Java yüklenir ve tarayıcı kapatılıp açılır. Java yüklendikten sonra Java Uyarısı Ekranı'nda yer alan Bu Sayfa Yardımları Sisteme Giriş Sisteme giriş yapıldığında Java eklentisinin eski olduğuna dair uyarı alınabilir. Eksik olan Java yüklenir ve tarayıcı kapatılıp açılır. Java yüklendikten sonra Java Uyarısı

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

Mobil Elektronik İmza İşlemi Kullanıcı Kılavuzu

Mobil Elektronik İmza İşlemi Kullanıcı Kılavuzu Mobil Elektronik İmza İşlemi Kullanıcı Kılavuzu 2013 İçerik Mobil İmza Nedir?... 3 NES(Nitelikli Elektronik Sertifika)... 3 Mobil İmza Kullanımı... 3 1 e-içişleri Sitesi Üzerinden Mobil İmza İle Evrak

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

EBS (ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ) ÜZERİNDEN ELEKTRONİK İMZA İLE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

EBS (ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ) ÜZERİNDEN ELEKTRONİK İMZA İLE BAŞVURU NASIL YAPILIR? EBS (ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİ) ÜZERİNDEN ELEKTRONİK İMZA İLE BAŞVURU NASIL YAPILIR? 01.07.2016 tarihinden itibaren EBS sistemini kullanan tüm firmalar, başvuru işlemleri için 5070 Sayılı Elektronik İmza

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/ START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sağlık Beyanı b) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU Eylül 2012 Ankara Sayfa No:1/8 1.TEKLİF MODÜLÜ Kurumun herhangi bir ihale sürecinde firmalardan elektronik ortamda teklif isteyebilmesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birim Modülü

İÇİNDEKİLER. Birim Modülü Birim Modülü Birim Modülü İÇİNDEKİLER Birim Modülü Tanımlamaları... 3 1. Birim Menüsü Tanımlaması... 3 2. Birim Uygulaması Tanımlaması... 3 3. Kullanıcı bazında Yetkili Birimlerin tanımlanması... 4 4.

Detaylı

BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ

BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ BİZDOCS KULLANICI EĞİTİMİ İçindekiler BIZdocs Ana Ekranı/Arayüzü... 2 Evrak Ekleme... 3 Şablondan Evrak Üret... 4 Gelen Evrak... 6 EBYS de Bugün ekranı... 7 Havale İşlemleri... 8 İş akışı durumları ve

Detaylı

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu Erişim Makina Umut Aytaç Mutlu 15 Aralık 2010 2 İÇİNDEKİLER 1. Rol Tanımlama... 3 2. Yetki Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 3.1. Kullanıcı Adı... 4 3.2. Kullanıcı Bilgileri... 4 4. Kullanıcıya

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri

İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme Kişisel İletişim Bilgileri İçindekiler 1.e-Birlik e Giriş Yapma 2 2. TÜRMOBKart Başvurusu 2 3. İletişim Bilgileri Güncelleme 3 3.1. Kişisel İletişim Bilgileri 3 3.1.1. Adres Bilgisi 3 3.1.2. Telefon Bilgisi 3 3.1.3. e-posta Bilgisi

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir.

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. ODA/BORSA AÇILIŞI Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. 1. Birim Ağacı Yönetim menüsü altında bulunan

Detaylı

Bitatek IT-8000 El Terminali

Bitatek IT-8000 El Terminali Bitatek IT-8000 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Bitatek IT-8000 el terminalinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. Kablosuz

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Aralık 2016 Ankara DERS AÇMA http://obs.ankara.edu.tr Bir dersin açılabilmesi için öncelikle dersin ders havuzuna tanımlanması

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu

Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu Etkinlik takip sistemine https://etkinlik.sdu.edu.tr adresinden ulaşılmaktadır. Bu sayfa Şekil 1. de gösterilmiştir. SDÜ Etkinlik

Detaylı

E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER

E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER SiRKÜLER 2013/08 Elektronik fatura uygulamasıyla ilgili olarak 2013/05 sayılı sirkülerimizde gerekli açıklamalar

Detaylı

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır;

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır; 2014 DynEd Kurum Giriş Ekranı ve PLACAMENT TEST İşlem Basamakları http://dyned.eba.gov.tr/eba_dyned/eba/okul_guncelle.xhtml Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:...

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:... ELEKTRONİK İMZA 1 İÇİNDEKİLER Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 1. Adım:... 4 2. Adım:... 4 Sürücü Yükleme Nasıl Yapılır?...

Detaylı

GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU

GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU 2012 İÇERİK 1 EVRAK OLUŞTUR... 3 1.1 Gizlilik Derecesi... 5 1.2 Yazı Durumu... 5 1.3 Konu Grubu ve Konu seçme... 6 1.3.1 Konu Grubu Favori Belirleme... 7 1.4

Detaylı

ELEKTRONİK İMZA KURULUM REHBERİ

ELEKTRONİK İMZA KURULUM REHBERİ ELEKTRONİK İMZA KURULUM REHBERİ 1) Kurulumun ilk aşamasında JAVA nın son sürümünün yüklü olması ve bütün yüklemelerin İNTERNET EXPLORER tarayıcısından yapılması gerekmektedir. (https://www.java.com/tr)

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

GRID ZİYARET. Grid Ziyaret hakkındaki tüm aksiyonları dökümanda bulabilirsiniz.

GRID ZİYARET. Grid Ziyaret hakkındaki tüm aksiyonları dökümanda bulabilirsiniz. GRID ZİYARET Grid Ziyaret hakkındaki tüm aksiyonları dökümanda bulabilirsiniz. 1. Ziyaret Talebi - http://ziyaret.gridtelekom.net/ sayfasına giriniz. Açılan sayfada iki seçenek mevcuttur. 1. Müşteri veya

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır.

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır. NÜTRİSYON TAKİBİ Nütrisyon takibi; Erişkin ve Çocuk hastalarda belirlenmiş olan sistem sorgularının kayıt edildiği, çocuk hastalar için oluşturulmuş formülasyona göre; erişkin hastalar için değerlendirme

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı