Site Haritası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.mecmerkezi.org Site Haritası"

Transkript

1

2 Bu site, M. Es ad Coşan Vakfı tarafından 2011 de kurulan M. Es ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından yayınlanmaktadır. Bu site temel olarak Merhum Hocaefendi nin yazıları, çeşitli ortamlarda yapmış olduğu sohbet ve konferanslarından oluşmaktadır. Konularına göre sınıflandırılmış sohbetleri bir bütün olarak dinleme imkanı bulacak olan sitemizin takipçileri, çeşitli kavram ve konu ile ilgili parçaları görsel ve sözlü sohbetleri ve bunların çözümlerini arama butonundan tarayarak seyredip, dinleyip, okuyabileceklerdir. Web sitesinin tamamından yararlanmak için siteye üye olmanız gerekmektedir. Üyelik işlemlerini site üzerinden Üye Kayıt kısmından yapabilirsiniz. Üyelik aktivasyon linki, üye olurken girmiş olduğunuz mail adresine otomatik olarak gelecektir. Gelen kutunuzda aktivasyon linkini göremezseniz, bir defaya mahsus olmak üzere Gereksizler=Spam kısmına bakarak onaylayabilirsiniz. Site Haritası 1.) Web TV 2.) Arama 3.) Kur ân-ı Kerîm 4.) Menü Başlıkları a. M. Es ad Coşan b. Hakkımızda c. Makaleler d. Kitaplar e. Soru Cevaplar f. İslâm Büyükleri g. Son Peygamber h. Kütüphane i. Sanal Müze

3 1. WEB TV Görüntülü ve sesli sohbetler burada yer almaktadır. Bu sohbetler Hadis, Tasavvuf, Tefsir, Konferans, Cuma, v.b. şeklinde kategori olarak yer almaktadır. Her bir sohbet web sayfasına koyulmadan önce sohbetin konu başlıkları ve onunla ilişkilendirilmiş anahtar kelimeler; sohbetin konuşma metni ve altyazısı hazırlanmaktadır. Herhangi bir sohbeti izlerken, sohbetin sağında ve aşağısında yer alan bazı kısımları göreceksiniz. Sağ tarafında yer alan kısım; izlemekte olduğunuz sohbetin ana başlıklarıdır. O başlıklardan hangisine tıklarsanız sohbet oradan devam eder. Sohbetin hemen altında yer alan kısım; sohbetin metne çevrilmiş halidir. Bu kısımda aşağı yukarı kaydırma çubuğunu hareket ettirerek istediğiniz cümleye tıkladığınızda, sohbet tıklanan yerden itibaren play etmeye başlar. Böylece metin üzerinde göz gezdirerek izlemek istediğiniz cümleleri hızlıca izleyebilirsiniz.sohbetin sağ alt tarafına yer alan Önerilen Sohbetler kısmı; izlemekte olduğunuz sohbetin benzer konulardaki diğer sohbetleridir.

4 2. Arama Site içi arama kısmına arama yapmak istediğiniz kelimeyi yazarak enter tuşuna bastığınızda; makale, soru cevaplar ve diğer tüm metinler içerisinde arama yaparken sohbetler içerisinde de yani dijital kayıtlarda da arama yapmaktadır. Arama sonuçları kategorilere göre, Sohbetler (dijital), Makaleler ve diğer metinler şeklinde gruplanarak sıralanır. Hangi kategoride kaç tane geçtiği kategori başlığında yer alır. Her bir sohbet web sayfasına koyulmadan önce; sohbet içeriğinde yer alan konular tespit edilir ve bunlar anahtar kelimelerle eşleştirilir. Tespit edilen bu konular Sohbetin Konu Başlıkları menüsü altında yer alır. Arama yaparken örneğin Bosna yazdığınızda, sohbetler kategorisinde yer alan videoların konu başlıklarında ve anahtar kelimelerinde aramayı tamamlar. Sonra o kelimenin geçtiği konu başlığını ekrana getirir ve sohbeti o konunun başlangıcı olan dakikadan itibaren play eder. Dünyadaki Değişmeler ve Türkiye adlı konferansın içinde yer alan Dış politikanın yeniden düzenlenmesi konu başlığı ile eşleşen anahtar bosna kelimesi, play ettirildiğinde 37. dakikadan itibaren sohbet başlamış olur.

5 3. Kur a n-ı Kerı m Kur ân-ı Kerîm kısmı iki bölümden oluşmaktadır. Kur ân bilgileri başlığı altında yer alan konular, Hocaefendi nin konu ile ilgili yazdıklarından ve sohbetlerinden derlenerek hazırlanmaktadır. Kur ân Portalı ise okuma ve dinleme olarak çok yönlü bir web sayfasıdır. Burada istediğiniz cüz ya da sureye; ya da sayfa numarası girerek istenilen sayfaya gidebilirsiniz. Kur ân-ı Kerîm in arapça okunuşunu Feyzü l-furkan mealiyle birlikte dinleyebilirsiniz. Bunun için Dinleme Ayarları kısmından Abdüssamed veya Minşevî nin okumalarından bir tanesini seçebilirsiniz. Default olarak Abdüssamed okuması ayarlanmıştır. İstediğiniz sure, cüz ya da sayfayı seçtikten sonra ayet üzerine tıklamanız yeterlidir. Ya da Okuma Ayarları kısmından tıklanınca oku nun başındaki seçili işareti kaldırmanız yeterlidir. Okuma başladığında Tek Sayfa Görünümü nde Anlam kısmında meal ve meal açıklaması bir arada yer almaktadır. Meal açıklaması sonunda İlişkili Ayetler bölümü vardır. Bu bölümü tıkladığınızda okunan ayetin diğer ayetlerle ilişkili olanını ekrana getirir. İlişkili ayetler penceresi hem meal olarak hem de arapça metin olarak ekrana gelir. İstediğinize tıkladığınızda hemen o sayfaya giderek okumaya devam eder. Tekrar sayısı kısmına ayetin kaç kere tekrar okunmasını istiyorsanız rakamı girebilirsiniz. Özellikle hafızlık yapmak ya da hafızlığını pekiştirmek isteyenler için bir kolaylıktır. Arama kısmında Arapça ve Türkçe arama yapabilirsiniz. Arapça arama yapmak istediğiniz kelimeyi ya da kelimenin bir kısmını arama kısmına yazıp ara dediğinizde arama sonuçları ekrana gelir. Yine Türkçe kelime yazdığınızda meal kısmında arama yaparak sonuçları sure tertip sırasına göre sıralar. Herhangi birine tıkladığınızda kelimenin geçtiği ayetin bulunduğu sayfaya yönlenir.

6 Çift sayfa görünümü Tek sayfa görünümü 4.

7 Menu Başlıkları a. M. Es ad Coşan M. Es ad Coşan başlığı altında Kronolojisi, Hayatı, Ailesi, Hocaları, Akademik Hayatı, Eğitimciliği, Sosyal Yönü, Fotoğraf Albümü, Yâd Belgeseli ve Yâd Kitabı yer almaktadır. Fotoğraf Albümü başlığında ise Hocaefendi nin resimlerinden bir seçki yapılarak buraya eklenmiştir. Yâd Kitabı başlığında ise 2011 de M. Es ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi nin açılışı münasebetiyle hazırlanmış olan kitap yer almaktadır. Bu kitap Hocaefendi nin eserlerinden seçilerek hazırlanmıştır. b. Hakkımızda Hakkımızda, kurucumuz ve M. Es ad Coşan Vakfı hakkında bilgiler yer almaktadır. c. Makaleler Hocaefendi nin kendi kaleminden yazdığı ve yayınlanan makaleleri ile çeşitli zamanlarda yapmış olduğu sohbetlerinden oluşturulan makaleleri yer almaktadır. d. Kitaplar Hocaefendi nin server iletişim tarafından yayınlanmış olan eserleri kısaca tanıtılmaktadır.

8 e. Soru Cevaplar Sohbetlerinde kendisine sorulmuş olan sorulara vermiş olduğu cevapların yer aldığı kısımdır. Sorular konularına göre (haci inanç, fıkıh, tasavvuf v.b.) tasnif edilerek sunulmuştur. İstediğiniz soru üzerine tıklayarak aşağıya doğru açılan alanda cevabı okuyabilirsiniz. f. İslâm Büyükleri Hocaefendi nin çeşitli zamanlarda gerek konferans, panel, sempozyum şeklinde yapmış olduğu konuşmalarında; gerekse bir sohbet ya da ders okuma şeklinde yapmış olduğu konuşmalarında yer alan İslâm Büyükleri hakkında bilgileri bulabileceğiniz bir yerdir. g. Son Peygamber Hocaefendi nin Peygamber Efendimiz ile ilgili kaleme aldığı yazıları ile çeşitli zamanlarda yapmış olduğu sohbetlerinden oluşturulan yazılarının yer aldığı bölümdür.

9 h. Kütüphane Temelini M. Es ad Coşan Hocaefendi nin kitaplarının oluşturduğu sayısı yirmi bini aşan kitaptan oluşan kütüphanemiz tasnif edilmiş olup araştırmacılar ilgili butondan taramalarını yaparak Merkez imize müracaat edip bu kitaplardan istifade etme imkanına sahip olacaklardır. Ayrıca Hocaefendi nin Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki görevi esnasında hazırlattığı tezler de yer almaktadır. Web sayfası üzerinden kütüphane kısmına girdiğinizde Kitaplar, Tezler, Süreli Yayınlar, Kitap dışı yayınlar ve yazmalar kategorilerinde arama yapmak istediğiniz kelimeyi yazarak eser hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

10 i. Sanal Müze Gümüşhanevî tekkesine ve bazı meşâyihlarına ait eşyaların ve resimlerin yer aldığı kısımdır. Ahmed Ziyâüddin-i Gümüşhânevî ye ait bazı kıyafetler ve Râmûzu l-ehâdîs in müellif nüshasından bir görüntü, İsmail Necâti Safranbolu nun ders okuturken kenarına notlar düştüğü Râmûzu l-ehâdîs kitabı, Ahmed Hilmi Ankaravî nin ders okuturken kenarına notlar düştüğü Râmûzu l-ehâdîs kitabı, Tekirdağlı Mustafa Feyzi Efendi ye ait bir palto, Abdülaziz Bekkine Efendi ye ait bir kiyafet, Mehmed Zahid Kotku Efendi ye ait saat ve tesbihler ve Mahmud Es ad Coşan Efendi ye ait bir daktilo v.b. gibi resimler bulunmaktadır.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

HukukTürk istanbul BAROSU BiLGi BANKASI. TÜRKİYE NİN ilk. HUKUK BiLGi BANKASI (1990 dan beri)

HukukTürk istanbul BAROSU BiLGi BANKASI. TÜRKİYE NİN ilk. HUKUK BiLGi BANKASI (1990 dan beri) HukukTürk istanbul BAROSU BiLGi BANKASI TÜRKİYE NİN ilk HUKUK BiLGi BANKASI (1990 dan beri) PORTALA GİRİŞ Microsoft Internet Explorer ınadres çubuğuna www.hukukturk.com Yazarak portal sayfasını açabilirsiniz,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır.

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. Bu ekranda görüldüğü gibi butonlara basarak işlem yapabilirsiniz. Yeni Kayıt Ekleme Yeni Servis-Kalibrasyon

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI  E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI www.usaktso.org E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU usaktso.org web adresinden Online İşlemler veya E-Oda menülerinden herhangi birisi tıklanır ve karşılaşılan ekrandan Kayıt

Detaylı

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1-) UYGULAMA KURULUMU Google Play Store veya App Store girerek arama kısmına Vguard Mobil yazınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz. Sayfa 1 / 13 2-) UYGULAMAYA

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması.

HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi HBYS üzerinden PACS a erişim ve kullanım açıklaması. İZMİR 26.04.2016 hastane.ege.edu.tr adresine girip, Elektronik Hasta Dosyası linkine tıklayınız. Kullanıcı

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

LOGO PARTNER MEETING

LOGO PARTNER MEETING LOGO PARTNER MEETING Aşağıda görseller ile desteklenen anlatım, logopartnermeeting.com web sitesinin kullanımı için hazırlanmıştır. Yukarıda gördüğünüz görselde bulunan işaretli alanlar aşağıda sırasıyla

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU Mendeley Nedir? Araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerini, düzenlemelerini ve diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapmasını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sayfa 1 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU T.C. ADALET BAKANLIĞI T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 1. Genel Bilgi Bu kılavuz T.C.

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

2018 Baykuş Ödülleri başvuruları tamamen dijitaldir. Basılı hiçbir doküman istenmemektedir.

2018 Baykuş Ödülleri başvuruları tamamen dijitaldir. Basılı hiçbir doküman istenmemektedir. 2018 Baykuş Ödülleri başvuruları tamamen dijitaldir. Basılı hiçbir doküman istenmemektedir. http://uye.baykusodulleri.org.tr/ Baykuş Ödülleri 2018 Yönetmeliği esastır ve tüm başvurular için bağlayıcıdır.

Detaylı

ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2014 Sayfa 1 Sisteminde sanal dersler Adobe Connect üzerinden yürütülmektedir. ADOBE CONNECT Adobe Connect,

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu FIRST DİSCOVERİES SEVİYESİNE HOŞ GELDİNİZ FIRST DISCOVERIES-BAŞLANGIÇ First Discoveries, seviyesine ulaşmak için ComLearning Online English ana sayfasından

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri)

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri) Hazırlayan : Gülay EREN Temmuz 2018 Yönetim Paneli Giriş: Web sayfasının adresinin sonuna /administrator

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim Bilgileri

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5.

Detaylı

SÜSBİR PORTAL. SÜS BİTKİLERİ ÜRÜN ANONS ve SATIŞ PORTALI.

SÜSBİR PORTAL. SÜS BİTKİLERİ ÜRÜN ANONS ve SATIŞ PORTALI. SÜSBİR PORTAL SÜS BİTKİLERİ ÜRÜN ANONS ve SATIŞ PORTALI www.susbirportal.com Süsbir Portal; üyelerin kendilerine ait kullanıcı adı ve şifreyle bilgisayar ve mobil cihazlardan giriş yaptıkları, ürünlerini

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan

Detaylı

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU SPARK Bilgi İşlem Sistemleri A.Ş. Tarih:2011-02-04 Sayfa:1 T. C. BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI DENİZ ULAŞTIRMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU Sürüm: V-2011/1

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama Akıllı Mürekkep uygulamaları:bu uygulamalar SMART Board fonksiyonlarıyla entegre bir şekilde çalışır.klavye kullanarak yapabildiğiniz uygulamaları interaktif tahtanız

Detaylı

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I . K U L L A N I M T A L I M A T L A R I İÇİNDEKİLER I. İLK YÜKLEME TALİMATI... 1 II. DERS İŞLEME TALİMATI... 7 III. SEVİYE BELİRLEME SINAVI TALİMATI... 15 İLK YÜKLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ HAZIRLAYAN HÜSEYİN SARI 23 MART 2011 ANKARA - İÇERİK YÖNETİM PANELİ - İÇERİK EKLEME İçerik eklerken öncelikle içeriği hangi kayıt tipinde ekleleyeceğimizi belirliyoruz. Tarih

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

Bu görüntü kısmından aşağıda okla gösterilen kısma tıklayabilirsiniz

Bu görüntü kısmından aşağıda okla gösterilen kısma tıklayabilirsiniz Çevrim-İçi Eğitime Kampüsten veya Uzak Birimlerden Bağlanma İşlemi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Çevrim-içi eğitim hizmetlerinden yararlanmak için Kampüs içinde uzaktan çevrim-içi eğitimlere canlı

Detaylı

Öğretim Üyesi Kullanıcı Kılavuzu ] EÜTF SoruBank Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi. sürüm

Öğretim Üyesi Kullanıcı Kılavuzu ] EÜTF SoruBank  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi. sürüm Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi EÜTF SoruBank www.sorubank.med.ege.edu.tr Öğretim Üyesi Kullanıcı Kılavuzu ] sürüm 2.0-2012 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi www.med.ege.edu.tr Giriş Sayın hocalarım ve değerli

Detaylı

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır.

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır. Tedarikçi Portalı Kullanım Dökümanı Döküman Versiyonu 1.0 (01.06.2013 Cumartesi 10.35) Tanım Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 4. BAŞVURU SÜRECİ 5.

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU

KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU Bu klavuz kamudasinav.com'a yeni kayıt olmuş kullanıcıları sitenin genel kullanım özellikleri ve kullanım kuralları ile ilgili bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU Sevgili öğrenciler, Sosyal Bilgiler derslerimizi bundan sonra Bilge Seyyah adı verilen bir uygulama ile gerçekleştireceğiz. Bilge Seyyah, harita yardımıyla sizden yardım

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sayfa 1 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

GoFeed Kullanıcı Arayüzü

GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed temel olarak yayıncıların, reklamverenlerin ürün/fırsat bilgilerine ulaşabildiği feed sistemidir. Yayıncılar oluşturdukları feedler ile kullanıcıları ürünlerin/fırsatların

Detaylı

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz.

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz. Sisteme girebilmek için resimde gördüğünüz Öğrenci No ve Şifre girerek Giriş düğmesinin üzerindeki alana girerek giriş tuşuna basınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız resimde görüldüğü gibi Şifrenizi Hatırlamıyorsanız

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3.

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik

Detaylı

GİRİŞ. !" Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e!

GİRİŞ. ! Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e! GİRİŞ Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri

Detaylı

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 1. İSTATİSTİKLER MENÜSÜ Bu menü sitenizdeki içeriklerin kaç adet olduğunu gösterir.incele butonuna tıkladığınızda içeriğe yönlendirir. 2. İLETİŞİM MESAJLARI Bu

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/24 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/24 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu Neosinerji Bulut Server Bağlantısı NeoConnect Kullanım Kılavuzu www.neosinerji.com.tr / www.neoonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: bilgi@neosinerji.com.tr tel: 212 325 68 00 NeoConnect ile İşiniz Artık

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013 203 HATTAT TARIM Müşteri Bayi/Müşteri Portali Customer Web Gate: İnternet üzerinden Satınalma işlemi yapabilir, Teslimatlarınıza, Muhasebesel kayıtlarınıza,satınalma Raporlarınıza, (Anket-Duyuru-Uyarı)

Detaylı

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu

TSN Portal. Kullanım Kılavuzu TSN Portal Kullanım Kılavuzu KAYAPORT 2012 1 İÇİNDEKİLER: A. TSN PORTAL SİSTEMİNE GİRİŞ 1. Başlarken 2. TSN Ekranına Giriş 3. TSN Portal Ara Yüzü 3.1. Menüler 3.1.1. Yeni Servis Kaydı 3.1.2. Servis Listesi

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

Google da Etkin Arama Yöntemleri. Eğitim Teknolojileri Destek Birimi

Google da Etkin Arama Yöntemleri. Eğitim Teknolojileri Destek Birimi Google da Etkin Arama Yöntemleri Eğitim Teknolojileri Destek Birimi Püf Noktalar İnternet te arama yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Arama kelimelerinin sonunda ekler varsa bu ekler

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I 2011 İçindekiler 1.e-Yönet Portalı na Giriş... 3 2. e-yönet Portalı Fonksiyonlarını Kullanım... 4 2.1 Benim Sayfam... 4 2.2

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI SEVİYE TESPİT SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI SEVİYE TESPİT SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI SEVİYE TESPİT SINAVI Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Seviye

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ) 01 Tarayıcınızın adres çubuğuna http://uzem.ogu.edu.tr yazıp açılan sayfada Giriş (Log in) bağlantısına tıklayınız. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi yazıp Giriş yap butonuna tıklayın. 02 Kullanıcı

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama Bölüm 1:SMART Board, bilgisayar ve projeksiyon cihazının bağlanması SMART Board interaktif tahtaları dokunmatiktir ve bilgiyasayar ve projeksiyon cihazıyla üçlü

Detaylı