T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü"

Transkript

1 T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.0.PPG Haziran 2002 Konu : Standart Dosya Planı Kamu hizmetlerinin ekonomik, verimli ve süratli bir şekilde yürütülebilmesi, planlı ve sistemli bir haberleşme ve bilgilenmeye bağlıdır. Planlı ve sistemli bir haberleşme içerisinde ise, dosyalama ve arşiv işlemleri büyük önem kazanmaktadır. Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarında, kurum içerisinde veya kurumdan kuruma değişen dosyalama ve arşiv işlemleri görülmektedir. Bu durum, aranılan bilgi ve belgelere ulaşımı zorlaştırmakta, verilen hizmetin süratini, verimliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Diğer taraftan, iş ve işlemlerde kağıt türü kayıt ortamlarının yerini hızla elektronik kayıt ortamlarına bırakması, bu ortamlarda hazırlanan belgelerin sistemli bir şekilde saklanması ve dosyalanmasını gündeme getirmiştir. Bu kapsamda, hem klasik tür belgelerin hem de elektronik ortamdaki belgelerin dosyalanmasına imkan verecek şekilde hazırlanarak 1998 yılında uygulamaya konulan Başbakanlık dosya planında öngörüldüğü şekilde bazı kamu kurum ve kuruluşları da standart dosya planlarını hazırlamışlardır. Daha sonra, kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara karşı yerine getirmekle yükümlü oldukları görev ve hizmetler ile vatandaşların devlete karşı olan görev ve sorumluluklarının elektronik ortamda kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesini ve elektronik iletişimde dünya ülkeleri ile uyum içinde olunmasını sağlamak amacıyla Başbakanlık koordinatörlüğünde yürütülen e-türkiye projesi kapsamında oluşturulan Arşiv ve Digital Depolama Çalışma Grubu ; elektronik ortamlarda belgelerin oluşturulması ve dosyalanmasında gereken altyapının oluşturularak, gerek fiziki, gerekse elektronik ortamlarda belgelerin aynı usul ve esaslar dahilinde dosyalanmasına imkan sağlamak amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında Standart Dosya Planları uygulanması için bir proje çalışması başlatılmasına karar vermiştir. Dosya planlarında standartlaşma, üretilen bilgi ve belgelerin her kurumda konularına göre aynı adla tanımlanarak hızlı ve kolay bir şekilde düzenlenmesi, depolanması ve saklanmasını sağlayarak kurum ve kuruluşlar arasında etkili, düzenli, hızlı ve verimli bir haberleşme ve bilgi sisteminin kurulmasına zemin oluşturacaktır. Böylece, e-belge teşekkülü ve elektronik haberleşme uygulamalarına geçişte alt yapı oluşturulmak suretiyle ihtiyaç duyulan bilgi ve belgeye hızlı ve kolay ulaşılarak kamu hizmetlerinin düzenli ve verimli olarak yürütülmesine, hızlı ve doğru kararlar alınmasına katkıda bulunulacaktır../..

2 T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.0.PPG Haziran 2002 Konu : Bu çerçevede, her kamu kurum ve kuruluşu, yazı ekinde gönderilen Standart Dosya Planı Hazırlamada Uyulacak Esaslar ve Başbakanlık Dosya Planı nı örnek alarak, ana hizmet birimleri için hazırlayacakları taslak dosya planları ile adı geçen dosya planında yer alan genel konular, yardımcı hizmet birimleri ve danışma-denetim birimleri ile ilgili görüş ve tekliflerini en geç tarihine kadar Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ne ulaştıracaktır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarınca, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü nde ekli listede belirtilen tarih ve adreste düzenlenecek bilgilendirme amaçlı toplantıya, konu ile ilgili ve yetkili ikişer personelinin katılımı sağlanacaktır. Bilgilerini ve gereğini rica ederim. Ahmet ŞAĞAR Başbakan a. Müsteşar EKLER : EK 1: Toplantı Listesi (5 sayfa) EK 2: Standart Dosya Planı Hazırlamada Uyulacak Esaslar (3 sayfa) EK 3: Başbakanlık Dosya Planı (34 sayfa) DAĞITIM : Gereği : Ek-1 Toplantı Listesinde Yer Alan Kurum ve Kuruluşlara

3 Ek-1 1. GRUP TOPLANTI LİSTESİ Toplantı Tarihi: 08/07/2002 Kurum/Kuruluş Adı Toplantı Saati : Cumhurbaşkanlığı T.B.M.M Başkanlığı Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Yargıtay Başkanlığı Danıştay Başkanlığı Sayıştay Başkanlığı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Hazine Müsteşarlığı Dış Ticaret Müsteşarlığı Denizcilik Müsteşarlığı Konut Müsteşarlığı Gümrük Müsteşarlığı Özürlüler İdaresi Başkanlığı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Toplantı Yeri: Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İvedik Cad. No: 59 Yenimahalle/ANKARA Tel: Fax:

4 2. GRUP TOPLANTI LİSTESİ Toplantı Tarihi: 09/07/2002 Kurum/Kuruluş Adı Toplantı Saati : Adalet Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı İçişleri Bakanlığı (Yalnızca Bakanlık Temsilcisi) Dışişleri Bakanlığı Maliye Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Ulaştırma Bakanlığı Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kültür Bakanlığı Turizm Bakanlığı Orman Bakanlığı Çevre Bakanlığı YÖK Başkanlığı Toplantı Yeri: Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İvedik Cad. No: 59 Yenimahalle/ANKARA Tel: Fax:

5 3. GRUP TOPLANTI LİSTESİ Toplantı Tarihi: 10/07/2002 Kurum/Kuruluş Adı Toplantı Saati : Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu T.C. Merkez Bankası Başkanlığı Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı Türk Akreditasyon Kurumu GAP İdaresi Başkanlığı Atatürk-Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Başkanlığı Radyo Televizyon Üst Kurulu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı Aile Araştırma Kurumu Başkanlığı Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı Devlet Personel Başkanlığı Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu Kamu İhale Kurumu Şeker Kurumu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Telekomünikasyon Kurumu Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu Rekabet Kurulu Başkanlığı Milli Prodüktivite Merkezi Toplantı Yeri: Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İvedik Cad. No: 59 Yenimahalle/ANKARA Tel: Fax:

6 4. GRUP TOPLANTI LİSTESİ Toplantı Tarihi: 11/07/2002 Kurum/Kuruluş Adı Toplantı Saati : Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Et ve Balık Ürünleri A.Ş. Genel Müdürlüğü Eti Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Petkim Petrokimya ve Holdin A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü Sümer Halıcılık ve El Sanatları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü T.C Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Tütün Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TEKEL) Toprak Mahsulleri Ofisi A.Ş. Genel Müdürlüğü Turban Turizm A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye İhracaat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Demir Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Gemi Sananayii A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Türkiye Zirai Donatım A.Ş. Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Genel Müdürlüğü Toplantı Yeri: Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İvedik Cad. No: 59 Yenimahalle/ANKARA Tel: Fax:

7 5. GRUP TOPLANTI LİSTESİ Toplantı Tarihi: 12/07/2002 Kurum/Kuruluş Adı Toplantı Saati : Diyanet İşleri Başkanlığı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü Vakıflar Genel Müdürlüğü Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın-İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü Toplantı Yeri: Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü İvedik Cad. No: 59 Yenimahalle/ANKARA Tel: Fax:

8 Ek-2 KURUM VE KURULUŞLARCA MÜŞTEREK KULLANILACAK STANDART DOSYA PLANI HAZIRLAMADA UYULACAK ESASLAR 1) Dosya planında; Müşterek ve genel konular için Ana hizmet birimlerine ait konular için Yardımcı hizmet ve danışma-denetim birimleri için Sayıları arasındaki kodlar kullanılacaktır. 2) Kurum ve kuruluşlarca hazırlanacak ana hizmet birimlerinin formatı; ana konular için 000 sayısal, birinci alt konu için 00 sayısal, ikinci alt konu için 00 sayısal, üçüncü alt konu için de 00 sayısal karakter olacaktır. Örnek; Ana konu I.Alt II.Alt III.Alt konular 3) Dosya planlarında, I.Alt konudaki 00 ile biten numaralar o ana konunun Genel i için; 99 ile biten kodlar o ana konuyu ilgilendiren ancak alt konularda yer almayan konular için kullanılacaktır. Yıl sonlarında dosya planı geliştirilirken 99 kodundaki hizmetlerden yoğun ve önemli görülenler yeni konulara ilave edilebilecektir. Örnek: Bütçe İşleri (Genel) Bütçe Hazırlık Çalışmaları Diğer İşler 4) Verilen hizmet itibariyle Coğrafi düzenlemeye tabi tutulması gereken dosyalar için; dosya kodundan sonra bir alt konu koduna V harfi yazılacaktır. Bu tür bölünmelerde V harfinin yazıldığı bölüme, dosya planında ek olarak yer alacak İl kodları listesinden, o ilin trafik kodu kaydedilecektir. 5) Yurtdışı ile ilgili dosyalar için de aynı yöntem uygulanacak; dosya kodundan sonra bir alt konu koduna Y harfi yazılacaktır. Y harfinin yazıldığı bölüme, yine dosya planının ekinde yer alacak olan ve Dışişleri Bakanlığı nca belirlenecek yabancı ülke kodları yazılacaktır. 6) Bölgeler itibariyle düzenlemeye tabi tutulacak dosyalar için de aynı yöntem uygulanacak; Bölgesel ayırımları belirtmek için B harfi kullanılacaktır. B harfinin yazıldığı bölüme, yine dosya planının ekinde yer alacak olan ve ilgili kurumun belirleyeceği bölge kodları yazılacaktır. 7) Hazırlanacak dosya planının kolayca kullanımını sağlamak amacıyla Genel ve Müşterek Konular dışındaki hizmetler, birimler bazında kodlanacaktır. Ancak bu işlem yapılırken; 1

9 a) Ana hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri ve danışma-denetim birimleri ile yaptıkları yazışmalar için ayrıca kod belirlemeyecek, yardımcı hizmet birimleri ve danışma-denetim birimleri dosya planlarını aynen uygulayacaklardır. b) Ana hizmet birimlerinin birbirleri ile yaptığı yazışmalarda ise, ilgili hizmetin hangi birimce yürütüldüğüne bakılacaktır. Her iki birim hizmeti birlikte yürütüyor ise, bu birimler için ortak bir dosya planı hazırlanabilecektir. Bu birliktelik çok az konuda ise, her birim için ayrı dosya planı geliştirilebilecektir. Sadece bu konular için bir birimin altında verilen kod, diğer birimin dosya planında da aynen tekrarlanarak, müşterek dosya oluşması sağlanacaktır. c) 3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun da sayılan danışma-denetim ve yardımcı hizmet birimlerine kurumların teşkilat yapıları uymuyorsa, bu durumda söz konusu birimler için birden fazla dosya planı geliştirilebilir. Örneğin; Başbakanlıkta bu yapıya ters olan Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü nün dosya planında, 300 ile başlayan kodlar Prensipler ; 830 ile başlayan kodlar Personel için kullanılmıştır. 8) Başbakanlık Dosya Planında genel konular, danışma-denetim birimleri ve yardımcı hizmet birimleri için belirlenen kodlar konusunda kamu kurum ve kuruluşları görüşlerini ve tekliflerini bildireceklerdir. Bu teklifler değerlendirilip, söz konusu dosya planında gerekli ilave ve değişiklikler yapılarak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca müştereken kullanımı sağlanacaktır. 9) Üniversiteler, belediyeler, özel idareler, hastaneler gibi benzer hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının ana hizmet birimleri için de müşterek kodların tespiti, yapılacak değerlendirmeler sonucunda Başbakanlık tarafından kararlaştırılacaktır. 10) Bilindiği üzere, 13/8/1991 tarih ve 1991/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 1/1/1992 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan kurumların haberleşme kodları, evrakı tanımlamada dosya planlarını bütünleyen bir bölümdür. Bu sebeple, söz konusu genelgedeki bilgiler güncel hale getirilerek mutlak surette kullanımı sağlanacaktır. Haberleşme kodlarının genel müdürlükler, bağımsız başkanlıklar ve bağımsız şube müdürlükleri, diğer bir deyişle evrakın denetiminin yapıldığı birimlere kadar kullanılması; daha alt kodların kullanılmaması uygun olacaktır. 11) Her kurum ve kuruluş, kendi standart dosya planı hazırlama çalışmalarını, bağlı ve ilgili bulunduğu Bakanlıkla koordineli olarak yapacaktır. 12) Taslaklar, excel programı kullanılarak hazırlanacak; hazırlanan taslaklar bir diskete kaydedilmek suretiyle Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ne gönderilecektir. Ayrıca proje sorumlularının isim, unvan, telefon ve adresleri de bildirilecektir. 13) Her kurum ve kuruluş, verilen hizmetin özelliği itibariyle, seriler halinde oluşan dosyalarını ve bu dosyalar içinde bulunan belgelerin ana özelliklerini ayrıca tespit ederek; bu tür dosyaları, ait olduğu birim dosya planının başında kodlayacaklardır. 2

10 14) Kurum ve kuruluşlar, söz konusu proje kapsamındaki çalışmalarının her aşamasında, aşağıda isimleri ve telefon numaraları verilen uzman personelimizden bilgi alabileceklerdir. Selvet SARAÇ Koordinatör Ali VELİOĞLU Koordinatör Mevlüt KUŞ Koordinatör Şerafettin SÖNMEZ Sözleşmeli Personel

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik 4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516

Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516 Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516 KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 24516

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 24516 Resmi Gazete Tarihi: 07.09.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24516 KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

Kamu Tarifelerinden Faydalanabilecek Kurumlar

Kamu Tarifelerinden Faydalanabilecek Kurumlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Kamu Tarifelerinden Faydalanabilecek Kurumlar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Anadolu Ajansı T.A.Ş.Genel Müdürlüğü Anayasa

Detaylı

III. STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI

III. STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI III. STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI 28-29 NİSAN 2011 AFYON Sayın Strateji Geliştirme Birim Yöneticileri, Bildiğiniz üzere, kamu kaynaklarının belirlenen politika ve hedefler doğrultusunda

Detaylı

746 Abant ve Bolu Çevresi Turizmi A.Ş. 100 Adalet Bakanlığı. 761 Adana Kağıt Torba Sanayii T.A.Ş. 101 Adli Tıp Kurumu Başkanlığı

746 Abant ve Bolu Çevresi Turizmi A.Ş. 100 Adalet Bakanlığı. 761 Adana Kağıt Torba Sanayii T.A.Ş. 101 Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Devlet Arşiv Kodları Metin Boyutu [-] [+] Arşiv Kodu Kurum / Kuruluş Adı 746 Abant ve Bolu Çevresi Turizmi A.Ş. 100 Adalet Bakanlığı 761 Adana Kağıt Torba Sanayii T.A.Ş. 101 Adli Tıp Kurumu Başkanlığı

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 04.05.2012 Sayı: 2012/103 Ref: 4/103

SİRKÜLER İstanbul, 04.05.2012 Sayı: 2012/103 Ref: 4/103 SİRKÜLER İstanbul, 04.05.2012 Sayı: 2012/103 Ref: 4/103 Konu: 117 NUMARALI K.D.V. GENEL TEBLİĞİ UYARINCA BELİRLENMİŞ ALICILAR KAPSAMINDAKİ İDARE, KURUM VE KURUŞLAR TARAFINDAN ALINAN HİZMETLERDE K.D.V.

Detaylı

DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ

DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ Ağustos 31, 2007-12:00:00 60. Hükümette Devlet Bakanlarının görev dağılımına ilişkin başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. DEVLET BAKANLARININ

Detaylı

2007 YILI HESAPLARI İTİBARİYLE TBMM KİT KOMİSYONU DENETİMİ KAPSAMINDAKİ KURULUŞLAR

2007 YILI HESAPLARI İTİBARİYLE TBMM KİT KOMİSYONU DENETİMİ KAPSAMINDAKİ KURULUŞLAR 2007 YILI HESAPLARI İTİBARİYLE TBMM KİT KOMİSYONU DENETİMİ KAPSAMINDAKİ KURULUŞLAR BANKACILIK VE FİNANS SEKTÖRÜ 1. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 2. ZİRAAT MENKUL DEĞERLER A.Ş. 3. ZİRAAT PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm I CUMHURİYETİN TEMEL ORGANLARI YASAMA YÜRÜTME YARGI. Bölüm II İDARE BAŞBAKANLIK

İÇİNDEKİLER. Bölüm I CUMHURİYETİN TEMEL ORGANLARI YASAMA YÜRÜTME YARGI. Bölüm II İDARE BAŞBAKANLIK İÇİNDEKİLER YASAMA Bölüm I CUMHURİYETİN TEMEL ORGANLARI Türkiye Büyük M illet Meclisi... 2 Türkiye Büyük M illet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı... 3 Kamu Denetçiliği Kurumu...4 YÜRÜTME Cumhurbaşkanı...

Detaylı

T.C UŞAK VALİLİĞİ VALİ YARDIMCILARI ARASINDAKİ GÖREV VE YETKİ DAĞILIMI

T.C UŞAK VALİLİĞİ VALİ YARDIMCILARI ARASINDAKİ GÖREV VE YETKİ DAĞILIMI I-Vali Yardımcısı Sait TOPOĞLU Tarafından Yürütülecek Görevler: A-Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ait Görevler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 Bölüm 1: ANAYASA VE TEMEL ORGANLAR...5 1. TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI VE TEMEL ORGANLARI...5 2. YASAMA...7 2.1. Türkiye Büyük Millet Meclisi...7 2.1.1. TBMM nin Görev ve Yetkileri...8

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI, BAŞBAKANLIK, TBMM, MİT

CUMHURBAŞKANLIĞI, BAŞBAKANLIK, TBMM, MİT Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2013 bütçesinde hangi kurumlara ne kadar pay ayrıldığı belli oldu.aslan payı 99 milyar 166 milyon TL ile Maliye Bakanlığı nın olurken, Sağlık Bakanlığı na nerdeyse Diyanet

Detaylı

2009 YILI HESAPLARI İTİBARİYLE TBMM KİT KOMİSYONU DENETİMİ KAPSAMINDAKİ KURULUŞLAR

2009 YILI HESAPLARI İTİBARİYLE TBMM KİT KOMİSYONU DENETİMİ KAPSAMINDAKİ KURULUŞLAR 2009 YILI HESAPLARI İTİBARİYLE TBMM KİT KOMİSYONU DENETİMİ KAPSAMINDAKİ KURULUŞLAR BANKACILIK VE FİNANS SEKTÖRÜ 1. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 2. ZİRAAT YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 3. ZİRAAT PORTFÖY YÖNETİMİ

Detaylı

2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ 2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (6.9.2013 R.G. 143 EK III A.E. 466 Sayılı Tüzük) BAKANLIKLARIN KURULUŞ İLKELERİ YASASI (57/1977, 25/1982, 76/1989, 26/1991, 28/1992, 40/1993, 18/1994, 4/1996, 24/1999,

Detaylı

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (27.7.2015 R.G. 118 A.E. 496 Sayılı Tüzük) BAKANLIKLARIN KURULUŞ İLKELERİ YASASI (57/1977, 25/1982, 76/1989, 26/1991, 28/1992, 40/1993, 18/1994, 4/1996, 24/1999,

Detaylı

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi 2) Cumhurbaşkanlığı 3) Başbakanlık 4) Anayasa Mahkemesi 5) Yargıtay 6) Danıştay 7) Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 8) Sayıştay 9) Adalet Bakanlığı 10) Millî Savunma Bakanlığı

Detaylı

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013 KARAR NUMARAS: Y(K-)2-203 İDARİ KOORDİNASYON YÖNÜNDEN BAKANLKLARA BAĞL VE/VEYA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR (Önerge No:2007/203) (KKTCBb.) Bakanlar Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu E-2-2009 sayı

Detaylı

Haziran 2013 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli. Memur Sayısı

Haziran 2013 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli. Memur Sayısı Haziran lere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli %() ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ADALET BAKANLIĞI ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ADIYAMAN

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/29

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/29 T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.0.PPG.0.12-320-8845 04/06/2001 Konu : Resmi Taşıtlar 130 GENELGE 2001/29 İLGİ : 01.05.2001 tarih ve B.02.0.PPG.0.12-320-6935

Detaylı

Şubat 2014 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli

Şubat 2014 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli Şubat lere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli %() ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 9 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ADALET BAKANLIĞI 9 9 ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ 9 ADIYAMAN

Detaylı

2014 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU

2014 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU 2014 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU GENEL TOPLAM I CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ II III IV BAŞBAKANLIK GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BAKANLIKLAR BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI (Bülent ARINÇ) BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI

Detaylı

FAALİYET ALANLARIMIZ

FAALİYET ALANLARIMIZ MERKEZİMİZ HAKKINDA Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) 2001 yılında, Üniversitenin örgün ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında verilecek eğitimleri düzenlemek ve

Detaylı

16. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

16. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Aşağıdaki Kamu Kurum ve Kuruluşları nda çalışan personeller, Vodafone Kamululara özel Akıl Küpü Çözümler den yararlanabilirler. Kurum listesi T.C.Devlet Personel Başkanlığı Devlet Teşkilatı Bilgi Resmi

Detaylı

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ HAKKINDA KARAR 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ

Detaylı

2007 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU

2007 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU 2007 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU GENEL TOPLAM I- CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ II- III- IV- BAŞBAKANLIK GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BAKANLIKLAR DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI (Cemil ÇİÇEK)

Detaylı

696 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE ÇALIŞTIKLARI KURUM VE KURULUŞA GÖRE KADROYA ALINAN İŞÇİLER

696 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE ÇALIŞTIKLARI KURUM VE KURULUŞA GÖRE KADROYA ALINAN İŞÇİLER 696 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE ÇALIŞTIKLARI KURUM VE KURULUŞA GÖRE KADROYA ALINAN İŞÇİLER KHK nın 127. maddesi ile 5018 sayılı Kanuna ekli (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan

Detaylı

ASMMMO SAYLI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNA EKLİ CETVELLER (Değişiklik: 5436/12 Md.)

ASMMMO SAYLI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNA EKLİ CETVELLER (Değişiklik: 5436/12 Md.) 5018 SAYLI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNA EKLİ CETVELLER (Değişiklik: 5436/12 Md.) ( I ) SAYILI CETVEL GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi 2) Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

BAŞLIK ÖRNEKLERİ. T.C. BAŞBAKANLIK Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü

BAŞLIK ÖRNEKLERİ. T.C. BAŞBAKANLIK Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü ÖRNEK 1 BAŞLIK ÖRNEKLERİ Merkez Teşkilatı Örneği: Bağlı İdare Örneği: İlgili İdare Örneği: İlişkili İdare Örneği: Yerinden Yönetim İdaresi Örneği: Taşra Teşkilatı İl İdaresi Örneği: Taşra Teşkilatı İlçe

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 14/08/2018-253225 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BE840687F* Sayı :18235917-903.05.01- Konu :İdari İzin. Dağıtım Yerlerine 20 Ağustos 2018 tarihinde tüm kamu, kurum ve kuruluşlarındaki

Detaylı

16) Sağlık Bakanlığı 17) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı(8) 19) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

16) Sağlık Bakanlığı 17) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı(8) 19) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 5018 SAYILI KANUNA EKLİ CETVELERDE YER ALAN İDARE, KURUM VE KURULUŞLAR (I) SAYILI CETVEL (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ

(I) SAYILI CETVEL GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I) SAYILI CETVEL GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi 2) Cumhurbaşkanlığı 3) Başbakanlık 4) Anayasa Mahkemesi 5) Yargıtay 6) Danıştay 7) Hâkimler ve Savcılar Yüksek

Detaylı

İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı 1

İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı 1 İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı 1 BAŞLIK KAMU İHALE BÜLTENİ ( İHALE İLANLARI ) İSTATİSTİKLERİ DÖNEM 2004 6 AYLIK ( 05.01.2004 30.06.2004 ) HAZIRLAYANLAR ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Yakup KILIÇ

Detaylı

2013 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU

2013 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU 2013 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU GENEL TOPLAM I CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ II III IV BAŞBAKANLIK GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BAKANLIKLAR BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI (Bülent ARINÇ) BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI

Detaylı

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge Sayı Konu T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü : B.07.0.BMK.0.15-115456-6 : Ek ödeme 22/10/2008*16352 GENELGE 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak

Detaylı

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I SAYILI CETVEL) 2016 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I SAYILI CETVEL) 2016 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İ (I SAYILI CETVEL) 2016 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI (TL) MAL VE HİZMET ALIM FAİZ BORÇ VERME YEDEK ÖDENEK CUMHURBAŞKANLIĞI 83.943.000 6.760.000 163.041.000 2.352.000

Detaylı

I-GENEL BÜTÇELİ İDARELER

I-GENEL BÜTÇELİ İDARELER I-GENEL BÜTÇELİ İDARELER (I) SAYILI CETVEL 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU GEREĞİNCE AÇIKTAN ATAMA VE NAKİL SAYILARININ KURUMLARA DAĞILIMI 1 BAŞBAKANLIK 110 2 ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (İdari

Detaylı

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 )

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) 2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) KURUM ADI Kontenjan sayısı 1. Grup (A) 1. Grup (B) 2. Grup 3. Grup 4. Grup 5. Grup TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Detaylı

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I SAYILI CETVEL) 2015 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I SAYILI CETVEL) 2015 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İ (I SAYILI CETVEL) 2015 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI MAL VE HİZMET ALIM FAİZ BORÇ VERME YEDEK ÖDENEK CUMHURBAŞKANLIĞI 80.441.000 7.400.000 141.834.000 2.125.000 143.959.000

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm YASAMA, YÜRÜTME, YARGI. İkinci Bölüm YÖNETİM

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm YASAMA, YÜRÜTME, YARGI. İkinci Bölüm YÖNETİM vi İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm YASAMA, YÜRÜTME, YARGI 1. YASAMA... 1 1. 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi... 1 1.1.1. TBMM nin Görev ve Yetkileri... 2 2. YÜRÜTME... 4 2.1. Cumhurbaşkanı... 4 2.1.1. Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

124 farklı KPSS PUAN Nerelerde Kullanılacak?

124 farklı KPSS PUAN Nerelerde Kullanılacak? 124 farklı KPSS PUAN Nerelerde Kullanılacak? PUAN KPSSP1 KPSSP2 KPSSP3 KPSSP4 KPSSP5 KPSSP6 KPSSP7 KPSSP8 KURUM (300 kişi) Merkez Bankası Memur Alım İlanı İMKB Uzman Yardımcısı ve Denetçi Alım İlanı Vakıfbank

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK BAKANLAR KURULU Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunun

Detaylı

ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI CETVELLERİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA ANAHTARI

ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI CETVELLERİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA ANAHTARI ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI CETVELLERİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA (EK : KS 1,2,3,4,5) EK: KS1 KURUMSAL SINIFLANDIRMA ANAHTARI MERKEZ İDARİ YAPI VE HİYERARŞİK KADEME A=01-60 I II III IV Bakan veya Bütçe

Detaylı

Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli

Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli .. lere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli %() ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ADALET BAKANLIĞI..9. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli Alım İlanı

Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli Alım İlanı PUAN TÜRÜ KPSSP1 KPSSP2 KPSSP3 KPSSP4 KPSSP5 KURUMLAR Merkez Bankası Memur Alım İlanı İMKB Uzman Yardımcısı ve Denetçi Alım İlanı Vakıfbank müfettiş yardımcısı alım ilanı MEMUR, SÖZLEŞMELİ, İŞÇİ VE POLİS

Detaylı

İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı 1

İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı 1 İstatistik ve Sicil İzleme Dairesi Başkanlığı 1 BAŞLIK ŞİKAYET İSTATİSTİKLERİ DÖNEM 2004 9 AYLIK ( 01.01.2004 30.09.2004 ) HAZIRLAYANLAR ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı Samet DURAKOĞLU

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-320-12910 14 Ağustos 2002 GENELGE 2002/33

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-320-12910 14 Ağustos 2002 GENELGE 2002/33 GENELGE 2002/33 Başbakanlığa bağlı olan veya ilgilendirilen kuruluşlar ile görevlerin, ve Başbakan Yardımcıları, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanları arasındaki dağılımı, Kanun,

Detaylı

Kasım 2015 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli

Kasım 2015 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli lere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli Açık 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 808 24 21 3 2 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 125 4 2 2 3 ADALET BAKANLIĞI 99.021 2.971 1.608 1363 4

Detaylı

Mayıs 2016 ENGELLİLELERE TAHSİSLİ KADRO KONTENJANLARININ KARŞILAŞTIRMALI DURUM CETVELİ

Mayıs 2016 ENGELLİLELERE TAHSİSLİ KADRO KONTENJANLARININ KARŞILAŞTIRMALI DURUM CETVELİ Mays 2016 Çalşan Açk NO Kurum Ad 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 804 24 21 3 2 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 135 4 2 2 3 ADALET BAKANLIĞI 99.022 2.971 1.597 1.374 4 ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı I SAYILI CETVEL HİZMET SINIFLARI İTİBARİYLE UNVAN VEYA AYLIK ALINAN DERECELERE GÖRE EK GÖSTERGELER 1.1.1995'den UNVANI DERECE İtibaren Uygulanacak Ek Göstergeler I- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı a) Başbakanlık

Detaylı

2015 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU İCMALİ (I) SAYILI CETVEL - GENEL BÜTÇELİ İDARELER (EKONOMİK SINIFLANDIRMA)

2015 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU İCMALİ (I) SAYILI CETVEL - GENEL BÜTÇELİ İDARELER (EKONOMİK SINIFLANDIRMA) 2015 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU İCMALİ (I) SAYILI CETVEL - GENEL BÜTÇELİ İDARELER (EKONOMİK SINIFLANDIRMA) KURUMLAR ALIM FAİZ CARİ TRANSFER GİDERİ TRANSFERİ BORÇ VERME YEDEK ÖDENEK CUMHURBAŞKANLIĞI

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL 2013 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU GEREĞİNCE AÇIKTAN ATAMA VE NAKİL SAYILARININ KAMU İDARE KURUM VE KURULUŞLARA DAĞILIMI

(I) SAYILI CETVEL 2013 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU GEREĞİNCE AÇIKTAN ATAMA VE NAKİL SAYILARININ KAMU İDARE KURUM VE KURULUŞLARA DAĞILIMI A-KAMU İDARE, KURUM VE KURULUŞLARI 1 BAŞBAKANLIK 100 2 ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI 30 3 YARGITAY BAŞKANLIĞI 100 4 DANIŞTAY BAŞKANLIĞI 30 5 HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU 40 6 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 45

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

IV-1 KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

IV-1 KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK IV-1 KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK R.G. Tarihi : 26/5/ 2006 R.G.

Detaylı

HİZMET SINIFLARI İTİBARİYLE UNVAN VEYA AYLIK ALINAN DERECELERE GÖRE EK GÖSTERGELER

HİZMET SINIFLARI İTİBARİYLE UNVAN VEYA AYLIK ALINAN DERECELERE GÖRE EK GÖSTERGELER 7- I SAYILI CETVEL (Ek: 9//990-KHK-8/ md.; İptal: Ana.Mah.nin 5//99 tarih ve E.990/, K.99/6 sayılı Kararı ile; Yeniden düzenleme: 8/5/99-KHK-57/ md.) HİZMET SINIFLARI İTİBARİYLE UNVAN VEYA AYLIK ALINAN

Detaylı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu usul ve esasların amacı 2017/23 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kurulmuş

Detaylı

2012 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU

2012 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU 2012 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU GENEL TOPLAM I CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ II III IV BAŞBAKANLIK GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BAKANLIKLAR BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI (Bülent ARINÇ) BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI

Detaylı

KAMU İHALE BÜLTENİ (İHALE İLANLARI) İSTATİSTİKLERİ

KAMU İHALE BÜLTENİ (İHALE İLANLARI) İSTATİSTİKLERİ BAŞLIK DÖNEM KAMU İHALE BÜLTENİ (İHALE İLANLARI) İSTATİSTİKLERİ 2004 Yılı 9 Aylık ( 01.01.2004-30.09.2004 ) HAZIRLAYANLAR ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı Alp SARPAY Araştırmacı

Detaylı

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliğinin 17 nci maddesine göre; idarelerin, ihale kanunlarına tâbi olsun veya olmasın, harcamayı gerektirecek

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26179

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26179 Resmi Gazete Tarihi: 26.05.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26179 KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Yayın: 26/5/2006 tarihli ve 26179 sayılı Resmi Gazete. KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA ÖRNEKLER

RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA ÖRNEKLER RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA ÖRNEKLER 1 ÖRNEK 1 BAŞLIK ÖRNEKLERİ Merkez Teşkilatı Örneği: Bağlı Kuruluş Örnekleri: Strateji Geliştirme Başkanlığı HAZİNE

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 9 Şubat 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28908 BAKANLAR KURULU KARARI Karar : 2014/5860 Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketinin görevlendirilmesiyle ilgili

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/39

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2001/39 T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.0.PPG.0.12-320-10906 09/07/2001 Konu : 150 GENELGE 2001/39 İLGİ : 6.11.2000 tarihli ve 2000/1658 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı.

Detaylı

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI Yatırım Programlama, İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI Yatırım Programlama, İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü T.C. KALKINMA BAKANLIĞI Yatırım Programlama, İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü Sayı : 73607632 602.07 E.3291 Konu : Yatırım Talepleri 12/07/2017 DAĞITIM YERLERİNE Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı

Detaylı

KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI

KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI -A Grubu- AÇIKLAMA : Sınav 25 sorudan oluşmakta olup her soru 4 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yanlış cevaplar doğruyu götürmemektedir. Sınav süresi 30 dakikadır.

Detaylı

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNA TABİİ PERSONEL EK GÖSTERGELERİ I SAYILI CETVEL

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNA TABİİ PERSONEL EK GÖSTERGELERİ I SAYILI CETVEL SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNA TABİİ PERSONEL EK GÖSTERGELERİ I SAYILI CETVEL (Ek: 9//990-KHK-/ md.; İptal: Ana.Mah.nin //99 tarih ve E.990/, K.99/ sayılı Kararı ile; Yeniden düzenleme: //99-KHK-/ md.)

Detaylı

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ DÖNEM 2007 Yılı I.Yarıyıl HAZIRLAYAN ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Buğra POYRAZ İstatistikçi 31.07.2007 Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı Birol TERLEMEZ İstatistik ve Sicil İzleme

Detaylı

TC. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği DAĞITIM YERLERİNE

TC. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği DAĞITIM YERLERİNE * TC.Sağlık Bakanlığı TC. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sayı : 79914002-774.99 Konu : Avrupa Birliği Sertifika Programları DAĞITIM

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2002/22

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2002/22 GENELGE 2002/22 İLGİ : 20.05.1999 gün ve B.02.0.PPG.0.12-320-06451 ve (1999/34) sayılı genelge. 1587 sayılı Nüfus Kanununa 3080 sayılı Kanunla eklenen ek 4 üncü madde ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık

Detaylı

YEREL YÖNETİM İHALELERİ

YEREL YÖNETİM İHALELERİ Genel-İş Emek Araştırma Dergisi, 2005/1 111 YEREL YÖNETİM İHALELERİ Hülya Yeşilgöz 1. Kamu İhale Kurumu (KİK) İstatistiklerine İlişkin Genel Bilgi Bu makale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun uygulanmasına

Detaylı

KAMU İHALE BÜLTENİ (İHALE İLANLARI) İSTATİSTİKLERİ ( ) İSİM-UNVAN İMZA TARİH Alp SARPAY Araştırmacı

KAMU İHALE BÜLTENİ (İHALE İLANLARI) İSTATİSTİKLERİ ( ) İSİM-UNVAN İMZA TARİH Alp SARPAY Araştırmacı BAŞLIK DÖNEM KAMU İHALE BÜLTENİ (İHALE İLANLARI) İSTATİSTİKLERİ 2004 Yılı ( 01.01.2004-31.12.2004 ) HAZIRLAYAN ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Alp SARPAY Araştırmacı Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı Birol TERLEMEZ

Detaylı

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü 2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN Türkiye Cumhuriyeti nin 100 üncü yıldönümüne rastlayan 2023 yılına kadar uzanan gelişme stratejisi içerisinde,

Detaylı

Bakanlık Organizasyon Şemaları

Bakanlık Organizasyon Şemaları Bakanlık Organizasyon Şemaları CUMHURBAŞKANLIĞI Devlet Denetleme Kurulu Milli Güvenlik Kurulu Milli İstihbarat Başkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı İletişim Başkanlığı Strateji

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI Standart Dosya Planının Tam Hali YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI STRATEJİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2013 DOSYALAMA SİSTEMLERİNDE

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Tüketici : Bir mal veya hizmeti özel amaçlarla satın alarak nihai olarak kullanan veya tüketen gerçek veya tüzel kişiyi,

Tüketici : Bir mal veya hizmeti özel amaçlarla satın alarak nihai olarak kullanan veya tüketen gerçek veya tüzel kişiyi, TÜKETĐCĐ KONSEYĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, 4077 sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanun uyarınca oluşturulan Tüketici Konseyi'nin kuruluş, toplantı

Detaylı

Bakanlık Sistemi. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Bakanlık Sistemi. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Bakanlık Sistemi Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Bakan Merkezi yönetim bakanlıklar biçiminde örgütlenmiştir ve her bakanlıkta en üst yönetici olarak bakan bulunur. Bakanlıklardaki yönetsel

Detaylı

KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu

KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu KKTC fokus KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık İçindekiler Giriş 4 Bölüm A- Kamu Kurumları ve Daireler

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/06/2014 Sayı: 2014/27 Ref : 6/27

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/06/2014 Sayı: 2014/27 Ref : 6/27 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/06/2014 Sayı: 2014/27 Ref : 6/27 Konu: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA KORUNMA ÖNLEMİ UYGULANMASINA İLİŞKİN KARAR YAYIMLANMIŞTIR. A. Genel Bilgi 30/06/2014 tarihli ve 29046 sayılı

Detaylı

64. HÜKÜMET 2016 YILI EYLEM PLANININDA TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNİN KATKI SAĞLAYACAĞI KONULAR

64. HÜKÜMET 2016 YILI EYLEM PLANININDA TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNİN KATKI SAĞLAYACAĞI KONULAR 64. HÜKÜMET 2016 YILI EYLEM PLANININDA TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNİN KATKI SAĞLAYACAĞI KONULAR Şeffaflık 5 İmar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan değer artışlarından kamuya pay alınması sağlanacak.

Detaylı

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ Ana Konu 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STANDART 15: KAYIT VE DOSYALAMA SİSTEMİ Kamu kurum ve kuruluşlarınca elektronik ortamda veya evrak düzeninde oluşturulan

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2002/25

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2002/25 GENELGE 2002/25 İLGİ: 28.12.1999 tarih ve B.02.0.PPG.0.12-320-22206 (1999/62) sayılı genelge. Devlet memurlarının liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde yükselmelerini sağlamak amacıyla, 15.03.1999 tarih

Detaylı

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ SIRA NO 1 193 Gelir Vergisi Kanunu 2 213 Vergi Usul Kanunu 3 488 Damga Vergisi Kanunu 4 492 Harçlar Kanunu DOKÜMAN ADI DAĞITIM YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ 06.01.1961-10700 10.01.1961-10703 10705 11.07.1964 11751

Detaylı

TÜRK İDARİ TEŞKİLAT YAPISI

TÜRK İDARİ TEŞKİLAT YAPISI TÜRK İDARİ TEŞKİLAT YAPISI YERİNDEN YÖNETİM BİRİMLERİ DERS NOTLARI Hazırlayan : Tacettin ÇALIK Mail : tcttnhoca@gmail.com İnternet Sitesi : Facebook adresi : https://www.facebook.com/anahtarkelimelerlevatandaslik/

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

STANDART DOSYA PLANI

STANDART DOSYA PLANI HAZIRLAYAN Durmuş Ali ÇITAK Toros Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı MERSİN 05 ŞUBAT 2019 1 Standart Dosya Planı 2002 Yılında Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan "Standart Dosya

Detaylı

Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2

Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2 KPSS A Grubu Kadroların Tam Listesi Başbakanlık KPSSP86 Atama Yapılacak Kadro Unvanı: Başbakanlık Uzman Yardımcısı Test Ağırlıkları: GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,2 Kurumca

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

BaĢbakan. EK: (1 Adet Eğitim Programı) (1 Adet Kod Kataloğu) DAĞITIM:

BaĢbakan. EK: (1 Adet Eğitim Programı) (1 Adet Kod Kataloğu) DAĞITIM: T.C. BAġBAKANLIK Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü Sayı :08-3-383-16649 13/8/1991 Konu:Kodlama Sistemi ile ilgili Eğitim ve Uygulama. GENELGE 1991/17 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yazılı iletişimin

Detaylı

ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI CETVELLERİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA ANAHTARI

ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI CETVELLERİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA ANAHTARI ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI CETVELLERİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA (EK : KS 1,2,3,4,5) EK: KS1 KURUMSAL SINIFLANDIRMA ANAHTARI I II III IV İDARİ YAPI VE HİYERARŞİK KADEME Bakan veya Bütçe Türü Bakana karşı

Detaylı

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER I. GENEL BİLGİ... 3 A Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 B Fiziksel

Detaylı

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi resmi yazının tanımıdır? a) Resmi yazı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişiler arasında iletişimi sağlamak amacıyla yazılan yazıları ifade eder. b) Resmi yazı, kamu kurum

Detaylı

e-imza Prof. Dr. Remzi GÖREN Rektör ÇOK İVEDİ Sayı : Konu : Akademik Teşvik Ödeneği Hk.

e-imza Prof. Dr. Remzi GÖREN Rektör ÇOK İVEDİ Sayı : Konu : Akademik Teşvik Ödeneği Hk. Evrak Tarih ve Sayısı: 16/12/2016-E.59385 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BD0541089612* Sayı : 34697860-900- Konu : Akademik Teşvik Ödeneği Hk. ÇOK İVEDİ İKTİSADİ VE

Detaylı

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s.

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. Amaç ve Kapsamı Madde 1- Bu kanun İstanbul Kentinin uluslararası olimpik anlaşma şartlarına uygun

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 8 Mayıs 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28994 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE (TEBLİĞ NO: 2012/1) DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

Detaylı