"Kalkınmanın Yolu, İpekyolu" İPEKYOLU. Yıl: 1 Sayı:1 Ocak- Nisan 2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""Kalkınmanın Yolu, İpekyolu" İPEKYOLU. Yıl: 1 Sayı:1 Ocak- Nisan 2013"

Transkript

1 "Kalkınmanın Yolu, İpekyolu" İPEKYOLU Yıl: 1 Sayı:1 Ocak- Nisan 2013

2 Röportaj

3 3 Değerli Okuyucularımız; İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) faaliyetlerini ve bölgemizi tanıtmak amacıyla dört ayda bir yayınlanacak olan dergimizin ikinci sayısıyla sizlere merhaba diyoruz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; sizlerden gelecek geri bildirimler ve yapıcı eleştirilerle dergimizin gelecek sayıları daha da zenginleşecektir. Tabi bu dönemde Ticaret ve Sanayi odalarımızda görev değişiklikleri oldu. Mustafa Uslu Adıyaman Sanayi ve Ticaret odası Başkanlığına yeniden seçilirken, Gaziantep Ticaret Odası Başkanlığına Eyüp Bartık, Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığına da Sayın Mehmet Erdal Öndeş seçildi. Sayın Başkanlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyor; Ajansımızın Yönetim Kurulunda üye olarak görev yapan Gaziantep Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Aslan ve Kilis Sanayi ve Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Özçiloğlu na teşekkür ediyoruz. Yoğun ve tempolu bir çalışma sonucunda hem ajansımız faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sunduğumuz hem de bölgemizi tanıtmak adına yeni gelişmeleri aktardığımız ilk sayımızdan sonra, ikinci sayımızda ülkemiz ve bölgemiz için büyük önem arz eden Turizm konusunu ele aldık. Turizm sektörünün, bölgesel kalkınma ve kaynakların etkin kullanımı konusunda büyük bir yeri ve önemi vardır. Özellikle bölgelerarası dengesizliğin giderilmesinde turizm sektörü, tarım ve sanayide yeterli kaynak ve gelişme imkânına sahip olmayan ama zengin bir turistik arz verilerine sahip bölgelerin, planlı ve etkin bir turizm politikaları uygulama- Röportaj ları sonucunda turistik yönden dengeli bir şekilde kalkınmalarını sağlayacaktır. Bölgesel kalkınmada turizmin önemli bir rolü, onu kalkınmış ülkelerde önemli bir sektör konumuna getirirken, özellikle kalkınmakta olan ülkelerde turistik potansiyeli olan yörelerin geliştirilmesinde turizm sektörü gibi yardımcı sektörlerin kalkınmaya hız verici ve tamamlayıcı etkileri artık iyice anlaşılmıştır. Bugüne kadar bölgenin kalkınmasını amaçlayan çalışmalar yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı, Turizm sektörüne destek vererek hem bölgenin kalkınmasını hem de turizm olanaklarının genişlemesini sağlamıştır. Dergimizin bu sayısında sürdürülebilir turizm ve turizm faaliyetlerini konuştuğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sayın Özgür Özaslan, Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi ni konuştuğumuz İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Demirtaş nın röportajlarının yanı sıra çok değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve İl Kültür Müdürlerimizin bölgesel gelişim ve turizm hakkındaki röportajları yer almaktadır. Ayrıca Ajans uzmanlarımızın da makaleleriyle zenginleştirdiği dergimizde, TRC1 bölgesinin turizm faaliyetleri de analiz edilmiştir. Dergimizin bölgesel çalışmalara katkı sağlamasını temenni ediyor, katkılarından dolayı tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ediyorum. Dr. Bülent ÖZKAN İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

4 Röportaj 4 İÇİNDEKİLER 'KALKINMA AJANSLARI BÜTÜN KAYNAKLARI HAREKETE GEÇİRECEK' 8 YENİ TEŞVİK SİSTEMİ VE TRC1 BÖLGESİ 17 Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet YILMAZ Osman SERT BÜYÜK YATIRIM İÇİN İLK İMZALAR ATILDI 11 GAZİANTEP YOKLUKLARA RAĞMEN SANAYİ ÜSSÜ OLDU 23 Adil KONUKOĞLU 2013 MALİ DESTEK PROGRAMI NA 95 MİLYON LİRALIK TALEP 12 'ADIYAMAN MERMERİN BAŞKENTİ OLACAK' 28 Dr. Bülent ÖZKAN Mustafa USLU BÖLGE ÇALIŞTAYLARI SONA ERDI 13 'KİLİS ÖNEMLİ BİR TİCARET MERKEZİ OLACAK' 30 Mehmet ÖZÇİLOĞLU MALI DESTEK EĞITIMLERİNE İLGI YOĞUN OLDU 14 NEDEN KALKINMA AJANSI? 33 İKA YÖNETİMİ GAZİANTEP TE TOPLANDI 15 KALKINMA VE KADIN İSTİHDAMI 34 Merve ÇALHAN İKA MOSKOVA FUARINDA 16 KALKINMA AJANSI BÖLGE İÇİN BİR ŞANSTIR 37 Dr. Asım GÜZELBEY

5 5 Röportaj İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Adına Sahibi Genel Sekreter Dr. Bülent ÖZKAN TRC1 KONUT ARAŞTIRMASI 42 Onur YILDIZ Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman SERT Hukuk Danışmanı Sibel AKŞAHİN 500 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİN 30 MİLYARI DOLARI BİZDEN 50 Cahit NAKIBOĞLU Yayın Kurulu Dr. Bülent ÖZKAN Osman SERT Onur YILDIZ Mehmet Akif EKER Merve ÇALHAN Editörler Mehmet Zeki RASTGELDİ Yasemen Özlem MAİLOĞLU Adres: İncilipınar Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı Vakıflar Güven İş Merkezi Kat: Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE Telefon: Fax: TRC1 BÖLGESİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI 54 Grafik Tasarım Nitsa Grafik-Reklam Adres: İncilipınar Mh.Yüncüler İş Merk. No:25 Şehitkâmil - GAZİANTEP Tel: info@nitsaajans.com 'İKA İLE SEKTÖRLER HAYAT BULDU' 60 Baskı GNG Ofset Matbaacılık Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. Adres: Çakmak Mh. Nizip Cd. Sakin Sk. No: 15 Şehitkâmil/GAZİANTEP Tel: (Pbx) info@gngofset.com.tr 'İKA DESTEKLERİ BÖLGEDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR' 62 Metin KAVAK Ali ÖZPOLAT 'Kalkınmanın Yolu, İpekyolu Dergisi nin tüm yayın hakları İpekyolu Kalkınma Ajansı na aittir. Dergideki tüm yazı ve fotoğraflar Ajansın izni alınmadan eğitim ve tanıtım amaçlı kısmi alıntılar hariç hiçbir şekilde kopya edilemez, çoğaltılamaz ve yayınlanamaz. Yazıların dergide yayınlanmış olması, yazarlara ait kişisel görüşlerin Ajans tarafından paylaşılması anlamına gelmez. Yazılar ancak kaynak gösterilmek suretiyle alıntı yapılabilir.

6 Röportaj 6 İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 yılı Mali Destek Programları kapsamında Adıyaman dan hibe desteği almaya hak kazanan 39 projenin imza protokolü Valilik Makamında Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile imzalandı. 39 Projenin İmza Protokolü İmzalandı İmza töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 yılı Mali Destek Programına çıktıktan sonra Valilik koordinasyonunda Adıyaman genelinde bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirterek, başvuruların yapıldığını bu başvurular sonucunda Adıyaman da özel sektörden 57, kamu kurumlarından 76 olmak üzere toplamda 133 adet proje başvurusu yapılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Adıyaman ın 39 projesi başarılı bulunmuş ve kabul edilmiştir. Kabul edilen bu projelerden 25 tane kamu kurumlarına ait olup, geriye kalan 14 tane ise sivil toplum kuruluşlarına aittir. Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl Adıyaman da sivil toplum kuruluşlarına ait sadece bir proje kabul edilmişti. Bu projelerin Adıyaman a, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına hayırlı olmasını diliyorum. Bugünde bu projelerimizin protokolünü imzalayacağız. Başarılı bulunan 39 projenin toplam bütçesi 12 milyon TL olup, verilecek hibe desteği 8,9 milyon TL dir. Hibe desteği olarak üç ile ayrılan paranın 22 milyon TL olduğu düşünülürse Adıyaman iline ayrılan kaynak oldukça büyük bir başarı olarak görülebilir dedi.

7 7 Röportaj İpekyolu Kalkınma Ajansının kurulduğu günden bugüne ilk defa rekor seviyede ilimizden bir müracaat yapıldığını vurgulayan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise, Sayın Valimiz ilimizde göreve başladıktan sonra her alanda olduğu gibi, projeler bazında da büyük çalışmalar yapılmıştır. Sayın Valimize ve ekibine gösterdikleri bu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum dedi. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ın yerel dinamikleri harekete geçirme noktasında büyük çalışmalar yaptıklarını belirterek, 2010 yılında faaliyetimize başladığımız günden bugüne 151 projeye mali destek verdik. Bölgeye 36 Milyon kaynak sağladık. Bu yıl Adıyaman ilimiz proje sunumunda ve projelerin kabul edilmesinde ilk defa Gaziantep ve Kilis illerimizi geçmiştir. Bizim kuruluş amacımız sadece para vermek veya projeyi desteklemek değildir. Bölgedeki sosyal göstergelerin ve ekonomik göstergelerin iyileşmesine katkıda bulunmaktır diye konuştu. Konuşmaların ardından İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 39 projenin protokolü imzalandı. Bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kültür-turizm, sosyal kalkınma ve ekonomik kalkınma başlığı altında hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 39 projenin imza protokol törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Dr. Bülent Özkan, İlçe Kaymakamları, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

8 Röportaj 8 İKA Adıyaman Tanıtım Günlerinde İpekyolu Kalkınma Ajansı kamu kurum ve kuruluşları, ilçeler, belediyeler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı Adıyaman Tanıtım Günleri nde stant açarak bölgenin yatırım zenginliğini ziyaretçilere tanıttı. Toplamda 45 bin kişinin ziyaret ettiği tanıtım günlerini Meclis Başkanı Cemil Çiçek Başta olmak üzere çok sayıda Bakan ve milletvekili ziyaret etti. Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri'nde İpekyolu Kalkınma Ajansı nın açtığı stant büyük ilgi görürken, hazırlanan dergi ve broşürlerle Adıyaman ın tarihi, kültürel ve turizm zenginliği ziyaretçilere anlatıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da İpekyolu Kalkınma Ajansı stantını ziyaret ederek bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın saklı olan değerlerine gün yüzüne çıkarmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bu yıl büyük emek harcayarak gerçekleştirdiğimiz tanıtım günlerine gelecek yıl daha büyük ilgi olacaktır. Biz saklı olan değeri ortaya çıkarmaya çalıştık. Adıyaman tamamen kapalı bir kutuydu, kutunun kapağını açtık. Adıyaman'ı ulusal ve uluslararası düzeyde tarihi, kültürel, inanç değerlerini tanıtmaya başladık. İnşallah bundan sonra Adıyaman'ın önünde hiç kimse durmayacak. Şuana kadar burada yapılan tanıtım günlerinin en fazla ilgi gören tanıtım gününü biz gerçekleştirdik. Resmi rakamlara göre 45 binin üzerinde kişi ziyaret etti. İnşallah bundan sonraki etkinliğimiz daha büyük olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

9 9 Güncel Haberler İpekyolu Kalkınma Ajansı, ABD'de dördüncüsü düzenlenen 'Anadolu Kültür ve Yemek Festivali'nde TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bölgesinin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini anlatan standıyla büyük ilgi gördü. İKA 'Anadolu Kültür ve Yemek Festivali'nde Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in önemli turistik sembollerinin inşa edildiği Los Angles şehri ziyaretçi akınına uğradı Mayıs tarihleri arasında Orange County fuar alanında düzenlenen festivalde TRC1 bölgesinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı da katıldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından açılan stantta Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin kültürel, tarihi ve turistik değerleri ziyaretçilere anlatıldı. İKA nın açmış olduğu stant ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görürken, festivalde, üç ilin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. İKA standını ziyaret eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bölge hakkında bilgi aldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığındaki heyet stantları ziyaret ederek bilgiler aldı. Festivalden son derece memnun ayrıldıklarını belirten Vali Süleyman Tapsız, bölgenin kültürünün tanıtılması açısından bu tür etkinliklerin büyük önem arz ettiğini ifade etti. Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçiloğlu, ülkemizin kültür miraslarının, yöresel lezzet ve tatlarının böyle bir festivalde, yer almasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Özçiloğlu, Türkiye yi yurt dışında en güzel şekilde temsil etmek, memleket hasreti çeken vatandaşlarımızın ayağına kültürel değerlerimizi ve yöresel lezzetlerimizi götürmekten büyük gurur duyduk. Bölgemizin tarihi değerlerinin ve lezzetlerinin tanıtılması bakımından bu gibi etkinlikler önemli bir basamak. Bölgemizin tarihi, kültürel, turizm ve mutfak kültürünü daha da ileriye taşımak için bundan sonraki etkinliklere Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha fazla üyemizle katılmaya gayret edeceğiz. dedi. İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ise bu tür etkinliklerin bölgenin tanıtılması açısından önemli olduğunu belirterek, bundan sonraki festivale daha planlı ve kapsamlı bir şekilde katılacaklarını belirtti. Karakuş ayrıca festivalle beraber ziyaretçilerin Anadolu kültürünü sadece ticari, folklorik değil, tarihi ve manevi yönden de öğrendiğini söyledi. Festivale İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız başta olmak üzere; İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Metin Karakuş, İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçiloğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ve Ajans uzmanları katıldı.

10 Güncel Haberler 10 Sentetik Çim Kayağı Pisti Yapılacak İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Erikçe Ormanı'nda suni çim kayağı pisti yapılması için protokol imzaladı. İpekyolu Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleşen törende; Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan arasında protokol imzalandı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, "Bu proje Gaziantep için önemli olan projelerden birisidir. Kalkınma Ajansı olarak bölge ile ilgili stratejiler geliştirebilmek, bölge ile ilgili vizyon ortaya koyabilmek ve bölgenin gelecek yıllardaki hayali için büyüklerimize yol göstermek adına bugüne kadar önemli projelere destek sağladık. Bizim görevimiz sadece hibe vermek de değil. Bu amaçla da hibe programından turizm alt yapısı da bunun belli bir alanı kapsıyor. Bugün bu projeye başlamış olmak ve imzasını atmak bizim için büyük bir onur ve mutluluktur." dedi. Erikçe Kent Ormanı içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına Mayıs 2013'te başlanacak olan ve 7 bin 200 metrekare alanda yapılması planlanan Sentetik Çim Kayağı 2 ayrı pistten oluşacak. Yılın 12 ayı kayak yapma imkânının sağlanacağı kayak pistlerinin alt kısmında eğitim alanı için de ayrıca bir pist yapılacak. Proje için arazi tesviye çalışmalarının 120 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Çim kayağı alt kotunda kayakçılar ve refakatçilerine hizmet verecek 3 katlı sosyal tesis binasında aynı zamanda tesis içerisinde tüm kayak malzemelerinin temini sağlanırken doğa manzarası içerisinde kafeterya olarak da kullanılabilecek. Kayak pistleri ve kayak ekipmanlarının yaklaşık maliyeti 3 milyon 350 bin lira olacağı projenin, 1 milyon 79 bin liralık kısmının finansmanını İpekyolu Kalkınma Ajansı sağlayacak. Projenin 18 ayda tamamlanması hedefleniyor.

11 11 Güncel Haberler Bilim Ve Teknoloji Müzesi Kurulacak İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Bilim ve Teknoloji Müzesi nin protokol imzaları atıldı. Gaziantep sadece ekonomisi ve sanayisi ile değil, tarihi ve kültürü ile ön plana çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Bu noktada yerel yöneticilerimiz ve kurumlarımız yapmış olduğu çalışmalarla önemli katkı sağlamaktadır. Şahinbey Belediyemiz yapmış olduğu güzel hizmetlere ek olarak şehrimize yeni bir müze kazandırmaktadır. Başkanımıza teşekkür ediyorum diye konuştu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Belediyenin hizmet binası bahçesinde bulunan tarihi binada kurulacak Bilim ve Teknoloji Müzesiyle tarih boyunca yapılmış çalışmaları objeleri ile sergilemiş olacaklarını kaydetti. Tahmazoğlu, Böylelikle Gaziantep teki ve diğer şehirlerde gelen öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız tarih boyunca ecdadımızın bilime ve teknolojiye yapmış oldukları yatırımları bire bir görerek öğreneceklerdir. Projenin bedeli 1 milyon 877 bin TL olup, Projeye belediyemiz 1 milyon 77 bin TL katkı sağlayacak ve İpekyolu Kalkınma Ajansımız da 800 bin TL katkı sağlayacaktır. Bu proje ile Gaziantep imize yeni bir müze kazandırmış olacağız. Projemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, desteklerinden dolayı İpek yolu kalkınma ajansımıza teşekkür ediyorum dedi. Bilim Ve Teknoloji Müzesi Kurulacak

12 Güncel Haberler 12 Cazibe Merkezi Programı İle Kaynak Artacak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cazibe merkezi illerin sayısının arttığı söz konusu illere 215 milyon TL'lik kaynak aktardıklarını söyledi. Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen Cazibe Merkezleri Destekleme Programı hazırlık çalışması değerlendirme toplantısı, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, Cazibe merkezi iller hakkında bilgileri paylaştı. Bakan Yılmaz, "Cazibe merkezleri dediğimiz bir program var. Bu 12 ille ilgili tasarlanmış zamanında bir fikir. Bu güne kadar sadece 4 ilde uygulanmış bir program. Van, Şanlıurfa, Erzurum ve Diyarbakır illerimizde bu dört ile beşinci il olarak Gaziantep'e ilave edelim şeklinde bir talebi oldu değerli bakanımızın ve diğer ilgili arkadaşlarımızın milletvekillerimizin. Biz bu konuyu çok geniş bir şekilde değerlendirdik." dedi. Pilot uygulamanın 2008'de Diyarbakır'dan başlatıldığını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "2010 yılında Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van'da bunları uyguladık. Bu güne kadar cazibe merkezleri programımız için 215 milyon TL kaynak aktardık. Bunun yarısını da harcamış durumdayız. Projelerimiz devam ediyor. Diğer ilerimizde bu güne kadar yaptığımız uygulamalarda genelde doğrusu şehir merkezini geleneksel dokusuna kavuşturma bir takım turizm odaklı çalışmalar, kültür odaklı çalışmalar odaklı yapıldı." Proje ile iç göçü engellemeyi de hedeflediklerini aktaran Yılmaz, "Cazibe merkezi dediğimiz programın amaca göreceli olarak daha az gelişmiş bölgelerde büyüme ve çevreye hizmet verme potansiyeli olan iller belirlemek, kentsel merkezler belirlemek ve daha büyük metropollere insanlar gitmeden buralarda nüfusu toparlamak. Bu cazibe merkezleri dediğimiz programın temel amacı bu. Bunun için cazibe merkezi programı ile mevcut kamu yatırımlarına ilave olarak stratejik bazı müdahalelerde bulunuyoruz. Burada tabi bu faaliyetler sonucunda iç göçün azalmasını ve göçün bölge içinde tutulmasını öngörüyoruz. Bunun ikinci bir halkasında da çevre illere ve çevreye faydanın yayılmasını tabi tasarlıyoruz." Şeklinde konuştu.

13 13 Güncel Haberler Gaziantep Mesleki Eğitim Kompleksi Projesi'nin İmzaları Atıldı İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında hazırlanan, Gaziantep Mesleki Eğitim Kompleksi Projesi'ne ilişkin protokol imzalandı. Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de hazır bulunduğu törende, Gaziantep Mesleki Eğitim Kompleksi Projesi'ne ilişkin protokole, İKA adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Valisi Erdal Ata ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu imza koydu. İmza töreninde hazır bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, projenin hayırlı olmasını dilediler. Gaziantep'in doğal bir cazibe merkezi olduğunu ve son 10 yılda çok büyük mesafe aldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, Gaziantep Mesleki Eğitim Kompleksi Projesi'ni "çok güzel, örnek ve model bir çalışma" olarak nitelendirdi. "Sanayi şehrimizi çok daha ileriye taşımak istiyoruz. Gaziantep'i önümüzdeki dönemde 'endüstriyel sanayi odağı' olarak görüyoruz" diyen Yılmaz, kalkınmanın özünün insan olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Gaziantep'te ekonomi çok hızlı. Beşeri sermayeye de daha fazla yatırım yaparak bu uyumu sağlamak zorundayız. Nitelikli donanımlar için burayı cazibe merkezine dönüştürdüğümüz zaman kalkınmanın önü kendiliğinden açılmış olacak" dedi. Önemli bir projeye imza attıklarını belirten Vali Erdal Ata, Gaziantep'te eğitime önem verdiklerini söyledi. Proje ortaklarını kutlayan Ata, önemli bir sanayi kenti olan Gaziantep'te organize sanayi bölgesinde 100 binden fazla kişinin çalıştığını, işadamının nitelikli eleman bulmakta zorlandığına işaret ederek, mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Ata, her organize sanayi bölgesine bir endüstri meslek lisesi yapmak istediklerini kaydetti.

14 Güncel Haberler 14 EMITT 2014 Hazırlık Toplantısı Yapıldı! Toplantıda, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile üç ilin (Adıyaman, Gaziantep, Kilis) tanıtım faaliyetlerinin planlı ve programlı bir şekilde sürdürülmesi, EMITT Fuarında kiralanacak yer ve stand hazırlıkları, görseller ve diğer hususlarda görüş alış verişinde bulunarak, her kurumun destinasyon merkezi oluşturma çabalarına ne tür katkılar vereceği tartışıldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı merkez binasında gerçekleşen toplantıya Adıyaman Vali Yardımcısı Sayın Murat Süzen başta olmak üzere Adıyaman ve Kilis İl Kültür Turizm Müdürleri, İl Özel İdare Genel Sekreterleri ve İpekyolu Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı. Bu yıl 18.düzenlenecek olan EMITT Seyahat ve Turizm Fuarında İpekyolu Kalkınma Ajansı ve TRC1 adına yapılacak olan çalışmalarla ilgili Adıyaman Vali Yardımcısı Sayın Murat Süzen in başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. İKA Gapshoes Fuarında İpekyolu Kalkınma Ajansı ; GSO, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB ve Akort Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen, 17. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı (GAPSHOES) fuarında stant açarak TRC1 bölgesini ziyaretçilere tanıttı. Tanıtım faaliyetlerine bütün hızıyla devam eden İpekyolu Kalkınma Ajansı fuarda açtığı stantla TRC1 bölge yatırım olanakları, kültür ve turizm potansiyelleri ziyaretçilere tanıtıldı. Hazırlanan dergi ve broşürler ziyaretçilere dağıtılarak, ziyaretçiler detaylı bir şekilde bilgilendirildi. Ortadoğu Fuar Merkezinde düzenlenen ve 4 gün süren fuara 134 firma katılırken, toplamda 12 bin 400 kişi de fuarı ziyaret etti.

15 15 Makale Kalkınma Kurulu Başkanlığına Rektör Coşkun Seçildi İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yapılan 2013 yılı 1.Kalkınma Kurulu Toplantısı, Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Valisi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Ata, her iki yılda bir kurum yenilenmesine gittiklerini belirtti. Vali Ata, İpekyolu Kalkınma Ajansı nın bünyesindeki nitelikli kadro ile TRC1 bölgesine Gaziantep, Adıyaman ve Kilis kalkınmanın gerçekleştirilmesi adına faaliyetlerini sürdürmektedir. Ajansımızın vizyonu, bölgeyi geleceğe taşıyacak düşünce ve politikalar üreten, uygulayan, sürdürülebilir kalkınmada öncelikli ve kolaylaştırıcı, yeniliklere açık, etkin ve çağdaş bir kurum olma yolundadır. Misyonumuz, etkin, insan kaynakları politikasıyla nitelikli beşeri sermayesini verimli bir şekilde kullanarak bölgesel potansiyeli, dinamikleri ortaya çıkaracak politika ve stratejileri üretmek, kurumlar arası koordinasyonu ve işbirliği kültürünü yaygınlaştırmak, yenilikçi ve rekabete dayalı meslek mekanizmasıyla bölge plan ve programlarının hedeflerine ulaştıracak projelere destek olmak dedi. Konuşmaların ardından, Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı seçimleri ve katip üye seçimleri yapıldı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü nün aday olduğu Başkanlık Divanı seçimlerinde, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun 41 oyla yeniden Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi. Kalkınma Kurulu başkanlığına seçilen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en yeni kurumlarından olan kalkınma ajanslarının önümüzdeki yıllarda öneminin daha da artacağını belirterek, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın bölgede yüklendiği misyonun yalnızca Gaziantep'in değil Adıyaman ve Kilis illerinin kalkınması adına kritik rol oynadığını söyledi. Günümüz dünyasında bilgi faktörünün tüm ürün ve hizmet üretim süreçlerinde ön plana çıktığını belirten Coşkun, ülkelerin sosyal kalkınma tam olarak sağlanmadan ekonomik kalkınmanın da sağlanamayacağını ifade etti. Coşkun Ayrıca TRC1 Bölgesi'nin kalkınması adına, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın bölgeye hayat verecek çalışma ve projelere ön ayak olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde de bu rolü sürdüreceğini vurguladı. Kalkınma Kurulu bünyesinde oluşturulacak ihtisas komisyonlarının ve çalışma grupları vasıtasıyla bölgenin gelişmesi adına yeni vizyonlar belirleneceğini söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin uzun yıllardır sahip olduğu terör sorunlarının bölgenin gelişmesini engellediğini de vurgulayan Coşkun, son dönemde uygulamaya konulan çözüm sürecinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasına ön ayak olacağını belirtti.

16 Makale 16 Kalkınma Kurulu Toplantısı sonunda açıklamalarda bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ise, "Kalkınma ajansları olarak bölge planlarını hazırlamaktayız. Yerel dinamiklerin hareketli geçmesi, bölgemizin potansiyelinin daha iyi analiz edilmesi, bu bölge planları ile bölgemizi en iyi şekilde anlatmaya çalışmaktayız. Bunu yaparken katılımcılık ilkesini esas alıyoruz. Kalkınma Kurulu Üyelerinin görüş ve önerileri çerçevesinde bu projeyi şekillendirmeye çalışıyoruz. Çalıştaya katılan İpek Yolu Kalkınma Ajansı temsilcileri bölgenin gelecekte nerede olması gerektiğini ortaya koymaya çalışıyorlar. Plan olmadan doğru adımları atamasınız. Mevcut durumu iyi analiz etmeden sağlıklı temelleri oturtamazsınız. Bu çalıştay bize bölgelerin gelişmelerini verecek. Yani performans göstergelerimiz olacak" ifadelerini kullandı. Grand Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Gaziantep Valisi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü Gaziantep, Adıyaman ve Kilis Kamu kurum ve kuruluşlarından yetkili isimler ile İpekyolu Kalkınma Ajansı personeli katıldı.

17 17 Göç Merkezi Projesinin İmzaları Atıldı Makale İpekyolu Kalkınma Ajansı, Şahinbey Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliği ile kurulacak Şahinbey Göç Merkezi projesinin protokol imzaları atıldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı Merkez binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, 3 yıllık sürede birçok projeyi destekleme imkânı bulduklarını belirtti. Özkan, "İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak temel hedefimiz sadece ekonomik göstergeler değil, aynı zamanda sosyal göstergelerinde iyileşmesi konusunda çaba sarf etmektir. Bu çerçevede bu yıl ilana çıkmış olduğumuz Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programlarına ek olarak Sosyal Kalkınma Mali Destek Programlarını ekledik. Şahinbey Belediyesi tarafından hazırlanan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin de ortak olduğu Şahinbey Göç Merkezleri projesi de bu çerçevede başarılı bulundu. Biz de Gaziantep'in en önemli sorunlarından biri olan göç konusunda böyle bir merkezin kurulmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyduk. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Proje hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Şahinbey ilçemize göçle gelen insanların bölgedeki sosyal uyum ve entegrasyonunun sağlanmasını amaçladığımız proje kapsamında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, Şahinbey bölgesindeki sosyal donatı merkezinin tefrişatı, yine 100 çocuk, 100 genç ve 100 hanım kardeşimizin göç merkezinde verilecek olan el beceri kursları, okuma yazma kursları, bilgisayar kursları, spor faaliyetleri ve çocuklara kreş fırsatlarını gerçekleştirmek istiyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak bu alanda yaptığımız projelerimize ek olarak bu çalışmaları yapacağız. Projemizin toplam bedeli 442 bin 500 TL'dir. Buna belediyemiz 110 bin 625 TL katkı sağlayacaktır. Kalkınma ajansımız ise 331 bin 875 TL katkı sağlayacaktır. Hasan Kalyoncu Üniversitemiz ise hocaları ve öğrencileri ile bizlere destek olacaktır. Proje ortaklarımıza çok teşekkür ediyor, Gaziantep'imize ve Şahinbey'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. Şahinbey Göç merkezi projesine destek vermekten büyük onur duyduklarını ifade eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de, "Üniversite olarak 2010 yılında eğitim öğretime başladık. Bizimle birlikte İpekyolu Kalkınma Ajansı kuruldu ve hızla faaliyetlerine başladı. Sadece bizimle değil birçok kuruma destek vererek, bölgede bilinirliğini öne çıkardı. Bunlardan bir tanesini Şahinbey Belediyesi'yle faaliyete geçiriyoruz. Göçten şikâyet etmek değil, göçle gelen insanlara eğitim vererek, topluma kazandırmayı sağlayacak bir adım atılıyor. Ben Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve İpekyolu kalkınma Ajansı'na teşekkür ediyorum. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak her türlü desteğimizi sağlayacağız" şeklinde konuştu.

18 Makale 18 İKA Yönetimi Kilis te Toplandı YENİ TEŞVİK SİSTEMİNDE; GAZİANTEP İLİ 3. BÖLGE KAPSAMINDA; ADIYAMAN VE KİLİS İLLERİ İSE 5. BÖLGE KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR. İpekyolu Kalkınma Ajansı, Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığı nda gerçekleştirildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, dönemini kapsayan TRC1 Bölge Planı ve Kalkınma Kurulu toplantısı görüşüldü. Kalkınma Kurulunun önemine değinen İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kalkınma Kurulunun ajansın danışma organı olduğunu söyledi. Vali Tapsız, Geçtiğimiz günlerde ajansımızın Kalkınma Kurulu toplantısı yapıldı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi. Kalkınma Kurulu, ajansın işleyişi bakımından önem arz etmektedir. Kalkınma Kurulu bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulmuştur. Kalkınma Kurulu bünyesinde oluşturulacak ihtisas komisyonlarının ve çalışma grupları vasıtasıyla bölgenin gelişmesi adına yeni vizyonlar belirlenecek dedi yıllarını kapsayan yeni dönem TRC1 Bölge Planından da bahseden Vali Tapsız, planın hazırlanması bağlamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Kalkınma Kurulunda üyelere sunum gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Tapsız, Yeni dönem Bölge Planı nına Ocak ayı itibariyle başladık ve bu çalışmamız yaklaşık 6 ay boyunca devam etti. Plan hazırlık sürecinin ilk aşamasında ofis çalışmaları ile planlama sürecinin kurgulanıp ve ofis çalışmaları ile plan çalışmalarına şekil verilmiştir. Plan kapsamında ayrıca il ve ilçe çalıştayları, kurum ziyaretleri ve anket çalışmaları da yapılmıştır. Yeni dönem Bölge Planımız; mevcut durum tespiti, mevcut durum analizi ve plan bölümleri altında üç kısımdan oluşuyor şeklinde konuştu.

19 19 Makale Adıyaman Nemrut Yolu Kısalıyor Dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı ile Adıyaman arası 30 km kısalıyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman da turizmde fiziki alt yapının iyileştirilmesi ve ilin ekonomisinde turizm katkısının artırılması amacıyla Arsameia yadan Nemrut Dağına gidecek olan Kral Yolunda incelemelerde bulunup, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yapımına yeni başlanan ve greyderle açılan Kral Yolunda incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Arsameia dan Nemrut Dağına gidecek olan 9 km lik Kral Yolunu kilitli parke yapacağız. Yolumuzun ihalesini yaptık. Bu yolun bitirilmesi ile birlikte Adıyaman ile Nemrut Dağı arasındaki mesafe 30 km kısaltılmış olacaktır. Bilindiği gibi Nemrut Dağı, Dünya nın sekizincisi harikası olarak nitelendirilmektedir. Her yıl Nemrut Ören Yerini binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Buraya gelen insanların çok ciddi ulaşım sıkıntısı çektiklerini görüyoruz. Nemrut a gelen yerli ve yabancı turistlerimizin daha rahat bir şekilde Nemrut Dağına çıkması için burada 9 km lik yolu kilitli parke yapacağız. Yolun bir an önce bitirilmesi için şu anda ilgili firma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlimizde turizm altyapısının iyileştirilmesi, turizm çekim merkezleri oluşturulması ve turizmin çeşitlendirilmesi yoluyla, turizmin ilimiz ekonomisi içindeki payını artıracağız dedi. ANFİ TİYATRO YAPILACAK Daha sonra Nemrut Dağına çıkan Vali Mahmut Demirtaş, batı terastan Nemrut Ören yerine giden patika yolda yapılan çalışmaları inceledi. Burada bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, Nemrut Dağında ışıklandırma başta olmak üzere, yol boyunca bilgilendirme levhaları ve bekçi kulübeleri yapacaklarını kaydederek, Nemrut Dağındaki mevcut kafeteryayı yıkıp, yerine Anfi Tiyatro yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca, 24 saat kapalı devre kamera sistemi ile Nemrut Dağını izleyerek, kesintisiz kontrollü güvenlik sistemini sağlayacağız. Yine, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde Nemrut a ulaşımlarını sağlamak amacıyla raylı sistem yapacağız dedi. TURİST SAYISI ARTTI Adıyaman da Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına (TUİK) yüzde 60 lık bir turist artışı olduğunu da vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, Çözüm süreci ile beraber bölgeye çok ciddi anlamda bir rağbet oldu. Bu süreç ile birlikte bölgedeki kültürel değerler insanlarla paylaşılmaya başlandı. Görülmeyen Adıyaman bir anlamda görülmeye başlandı. Adıyaman da turizmde devam eden bu yatırımlarımız ile tarihi ve turistik yerlerimizin çevre düzenlemelerinin bitirilmesi ile birlikte Adıyaman a çok yoğun bir rağbet olacağını düşünüyorum dedi.

20 Makale 20 Uçuş Tutkunları Tut ta Buluştu Bölgenin yamaç paraşüt merkezi olma yolunda ilerleyen Adıyaman ın Tut ilçesi semalarında 70 paraşütçü uçuş gerçekleştirdi. Türkiye nin değişik illerinden gelen yamaç paraşütü sporcuları 1. Yamaç Paraşütü ve Hava Sporları Şenliği nde buluştu. Tut ilçe semalarında süzülen yamaç paraşütleri gökyüzünü süsledi. Akdağ dan rüzgârın etkisiyle süzülen sporcular gökyüzünde saatlerce tur attı. Çıkış pisti bin 850 metre olan ilçede, güney ve güneydoğu rüzgârlarını alarak 4 bin metreye kadar sporcular yükselişe geçiyor. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Uçuş Tutkunları Tut ta Buluşalım projesi kapsamında gerçekleştirilen şenliklerin ilki gerçekleştirildi. Uçuş tutkunlarının gökyüzünde süzülmesinin ardından ilçenin meydanında açılış töreni gerçekleştirildi. Çınar meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Proje sorumlusu Hüseyin Solak, projenin içerisinden bahsederek, şenliklere ülkemizin değişik illerinden 70 sporcunun geldiğini ve her hafta düzenli olarak sporcuların ilçede ağırlanacağını belirterek, proje kapsamında bumbala evler yaparak turizmin geliştirileceğini kaydetti. Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler ise, ilçenin Mezopotamya ve Toroslar ın arasındaki ülkemizin birliğinin ve dirliğinin temsili olduğunu kaydederek, Tut ilçesinin insanları alçak gönüllüdür ve çalışkandır. Tut huzurlu bir ilçedir. Doğa sporlarına ve eko turizminin en güzel örneğini burada görebiliriz. Tut Hava Sporları Kulübünü kurduk ve gençlere yamaç paraşütü eğitimi vereceğiz. Gençlerimiz enerjilerini sporla ve doğayla atacaklar dedi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, bu tür etkinliklerin bölgelerin tanıtılması bakımından önemli bir etkisi olduğunu aktardı. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Dünya geniş bir pazardır. Dünya ülkeleri bu pazardan pay almanın çabası içerisindeler. Yörelerin ürünlerini pazara çıkarmak, STK ve yöneticilerin görevidir. Bundan 30 yıl önce turizm denince akla deniz, kum ve güneş geliyordu. Ama şimdi doğa, tarih, kültür, inanç, sağlık turizmi var. Bu şenlik spor turizmini ve doğa turizmini ortaya çıkartıyor dedi. Vali Mahmut Demirtaş konuşmasında ilçenin yamaç paraşütü spor merkezi yapmayı planladıklarını kaydederek, Bu proje kapsamında Tut ilçemizi yamaç paraşütü sporunun bölgedeki merkezi olmasını hedefliyoruz. Amacımız Adıyaman ın sahip olduğu tarihi ve kültürü yerleriyle, doğal güzellikleri ve değerleri turizme kazandırmaktır. Geçtiğimiz günlerde yapılan deneme uçuşlarının yenliğe dönüştürülmesi büyük önemdir. Bir taraftan kültür, bir taraftan inanç turizminin yanında doğa turizminin de merkeze yapmak istiyoruz. Bu projeyle şehir hayatından sıkılan insanların tatil yapacakları yerler olacaktır dedi.

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 2014-2023 TR41 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 2014-2023 TR41 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 24-223 TR4 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU , bin Türkiye, milyon Turizm Sektörü Türkiye 223 Turizm Stratejisi nde illerimizin

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

OCAK 2016 Web:

OCAK 2016 Web: OCAK 2016 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr ATSO DA EKONOMİ ÇALIŞTAYI Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda Hatay İlinin Ekonomisini, İstihdam Yapısını ve Bunlara Göçmen Etkilerini

Detaylı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -BÜTÇEDEN SAĞLIK HARCAMALARINA 2012 YILINDA 47,8 MİLYAR LİRA AYRILDI -TÜRKİYE DE 3 MİLYON 447 BİN 166 KİŞİ DİYABET

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN Yeşil Yol Güzergâhındaki Kültür-Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar için) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 26.03.2018 Saat 23:59

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Turizm Sektörü Bilgi Notu

TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Turizm Sektörü Bilgi Notu TR41 Bursa Eskişehir Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları Turizm Sektörü Bilgi Notu Türkiye (bin) Turizm Sektörü Türkiye 2012 yılı turizm geliri 29.351 milyon $ (revize edilmiş), kişi başına ortalama harcama

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu Özet Sonuçlar *2016 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 30.05 oranında düşüş gösterirken 2017 ilk 9 ayında yüzde 28 artış kaydedilmiştir. *Türkiye'ye en çok

Detaylı

http://www.cankiri.gov.tr

http://www.cankiri.gov.tr http://www.cankiri.gov.tr Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi nde yer alan, inşaatı %95 oranında tamamlanan Resmi Kurum Binasında 5 Şubat

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU

FAALİYET BİLGİ RAPORU FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Moskova Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Faaliyetin Konusu Turizm Fuarı ITE LLC Moscow (Organizatör) Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) (Moskova

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 12-17 Ocak tarihleri arasında Hollanda nın Utrecht kentinde gerçekleştirilen Vakantiebeurs

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı TÜRK TURİZMİ Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı 2 45.000.000,00 40.000.000,00 35.000.000,00 30.000.000,00 25.000.000,00 20.000.000,00 15.000.000,00 10.000.000,00 5.000.000,00 Turizm Gelirleri ve Turist

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Çankırı Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Çankırı Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Sayın Vali Yardımcısı, Sayın Belediye Başkanları, Deniz Ticaret Odalarının Sayın Temsilcileri; Değerli Konuklar, Kıymetli Basın mensupları, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Fethiye Kruvaziyer

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN FAALĠYETLER 1. AJANSIN KURULUġU TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU MAYIS 2018 TAŞIMACILIK İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU İhracat taşımalarımızın %55 i (~685.000) Ortadoğu ve Körfez Ülkelerine, %30 u (~380.000) Avrupa Ülkelerine, %15 i ise (~185.000) BDT ve Orta Asya

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ ANTALYA NIN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 ANTALYA GENEL BİLGİLER Nüfus (2017); Antalya: 2.364.396 Türkiye: 80.810.525 Nüfus

Detaylı

Mardin Batman Siirt Şırnak

Mardin Batman Siirt Şırnak Savurkapı Mahallesi Nusaybin Caddesi No: 31 Meydanbaşı Mevki, Mardin T: (+90 482) 212 11 07 F: (+90 482) 213 14 95 info@dika.org.tr www.dika.org.tr Mardin Batman Siirt Şırnak Mardin Yatırım Destek Ofisi

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı

Karacadağ Kalkınma Ajansı 1 Karacadağ Kalkınma Ajansı Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerini kapsayan TRC2 Bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere Bölgenin kaynak ve olanaklarının tespit edilmesine,

Detaylı

Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu

Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu Hikmet DENİZ Mehmet Adnan AKSOY Haziran, 2013 2013 Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu 1. Fuar Künyesi Fuar Alanı

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

3 Mayıs 2010, Pazartesi

3 Mayıs 2010, Pazartesi Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları hazırlıklarının planlanan şekilde yürüdüğünü belirterek organizasyona en güzel şekilde

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Türkiye de Son Dönem Bölgesel Gelişme Politikalarının Değerlendirilmesi ve Gelecek Gündemi. Bölgesel Gelişme ve Yapısal uyum Genel Müdürlüğü

Türkiye de Son Dönem Bölgesel Gelişme Politikalarının Değerlendirilmesi ve Gelecek Gündemi. Bölgesel Gelişme ve Yapısal uyum Genel Müdürlüğü Türkiye de Son Dönem Bölgesel Gelişme Politikalarının Değerlendirilmesi ve Gelecek Gündemi Bölgesel Gelişme ve Yapısal uyum Genel Müdürlüğü İçerik Bölgesel Gelişme Politikasının Unsurları Stratejik Kurumsal

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

Sn. M. Cüneyd DÜZYOL, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Açılış Konuşması, 13 Mayıs 2015

Sn. M. Cüneyd DÜZYOL, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Açılış Konuşması, 13 Mayıs 2015 Sayın YÖK Başkanı, Üniversitelerimizin Saygıdeğer Rektörleri, Kıymetli Bürokratlar ve Değerli Konuklar, Kalkınma Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan Yükseköğretimin Uluslararasılaşması Çerçevesinde

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Sırbistan ın Başkenti Belgrad

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye 15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye geçmiş olacağız. Turizmde Üçüncü Evre İmkan, Strateji

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -PERSONEL ODAKLI HİZMET ANLAYIŞINI ÖNEMSİYORUZ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MURAT

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU. 2012 Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı

FAALİYET BİLGİ RAPORU. 2012 Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) 2012 Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Turizm

Detaylı

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Gençlik Kollarının düzenlediği fidan dikme etkinliğine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ Özgür ZEYDAN Öğr. Gör. Dr. Kasım 2014 Ankara Sunum Planı Önceki bildirimlerde Turizm bölümleri İklim Değişikliği

Detaylı

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ 2010 TURİZM HABER BÜLTENİ 11 Kasım 2010 TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ Türkiye Seyahat Acenteleri ve Rehberler Meclisi Türkiye Turizm Meclisi 11/11/2010 TOBB 1 İNGİLTERE'DEKİ TURİZM OSKARINI TÜRK OTELİ KAZANDI

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1 Mayıs 2013 - Düzce 1 İçerik Giriş Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinde En Somut Ara Yüzler: Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ülkemizde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Bölgesel

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER 6 Kasım 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30232 YÖNETMELİK Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Sonuç Bildirgesi.

Sonuç Bildirgesi. Sonuç Bildirgesi www.unidokap.org DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurul Prof. Dr. Süleyman BAYKAL (Dönem Başkanı) Prof. Dr. Sait BİLGİÇ Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN Prof. Dr.

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Türkiye nin 2023 Turizm Stratejisi. Hazırlayan : Ahmet Burak Kargı www.kpsscebimde.com

Türkiye nin 2023 Turizm Stratejisi. Hazırlayan : Ahmet Burak Kargı www.kpsscebimde.com Türkiye nin 2023 Turizm Stratejisi Hazırlayan : Ahmet Burak Kargı www.kpsscebimde.com Türkiye Turizm Stratejisi Eylem planı nedir? Turizm sektörü için bir yol haritası oluşturularak bu yol haritası ile

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı