Giriş. Genel Bakış Ön Rapor Yazımı Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Giriş. Genel Bakış Ön Rapor Yazımı Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler"

Transkript

1

2 Giriş Genel Bakış Ön Rapor Yazımı Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler

3 Giriş Genel Bakış

4 Genel Bakış Eksper abcd

5 Genel Bakış Ataması Tarafınıza Yapılan Dosyaları Bu Ekran Üzerinden Takip Edebilirsiniz, Rapor Tip Sütunundan Açık ve Kapalı olan Dosyaları görebilirsiniz. Kesin Rapor Olarak Kaydettiğiniz Dosyalar Dışında Tüm Dosyalar Üzerinde İşlem Yapma Yetkiniz Bulunmaktadır, Dosya İçine Girmek İçin Edit Simgesi Seçilir,

6 Genel Bakış / Genel Bilgiler Bölümler içindeki her bir başlık için açıklama kutucukları mevcut olup, başlığın üzerine tıklandığında açıklama ekrana gelmektedir.

7 Genel Bakış / Genel Bilgiler Hasarın Hangi Tarihte Meydana Geldiği, Sigorta Şirketine Hasarın Ne Zaman İhbar Edildiği, Hasar İhbarının Kim tarafından Yapıldığı,Riziko Adres ve İletişim Bilgileri, Dosya Sorumlusunun Kim Olduğuna İlişkin Bilgiler Bu alanda Yer Almaktadır.

8 Genel Bakış / Poliçe Bilgileri Poliçeye İlişkin Temel Bilgiler Bu alanda Yer Almaktadır; Poliçe Teminat Bedelleri Önceki Hasarlar Acente Adres ve Telefon Bilgisi Sigortalı Ad Soyadı, TC / Vergi No Poliçe Riziko Adresi Bilgilerine Ulaşabilirsiniz

9 Genel Bakış / Riziko Sigorta Konuları Eksik / Aşkın Sigorta Değerlendirmesinin Yapıldığı Alandır. Hasar Gören Her Bir Teminat Tipi İçin Ayrı Kayıt Açılmalıdır.

10 Genel Bakış / Riziko Sigorta Konuları Bu Alanların Mümkün Olduğunca Eksiksiz Olarak Doldurulması Önem Arz Etmektedir. Yaptığınız Tespitler Doğrultusunda Teknik Departmanlarımıza ve Acentelerimize Otomatik Olarak Geri Bildirimde Bulunulacaktır.

11 Genel Bakış / Sunum Hasara İlişkin Genel Değerlendirme Bu Alana Yazılır

12 Genel Bakış / Taraflar Sigortalı ve Mağdur Bilgilerinin Yazıldığı Alandır, Çoklu Giriş Yapılabilmektedir.

13 Genel Bakış / Taraflar Sigortalı ve Mağdurlar için; Ad Soyad, TC / Vergi No, IBAN, Telefon ve Mail adresleri için alan bulunmaktadır. Çoklu Giriş Yapılabilmektedir.

14 Genel Bakış / Beyan Beyan Bölümü Hasara ilişkin olarak size iletilen yazılı yada sözlü beyanın eklendiği, Buna karşılık olarak Hasar Oluş Açıklama ise Sizin Tespitinizin Ne olduğun Açıklandığı Bir Alandır.

15 Genel Bakış / Hasar İşlemleri Hasar İşlemleri Zarar Hesaplamasının Yapıldığı Alandır, Her Bir Hasar (Dahili Su, Sel vb) İçin Yeni Bir Kayıt Açılmalıdır.

16 Genel Bakış / Hasar İşlemleri Riziko / Sigorta Konuları Bölümünde Eksik/Aşkın Sigorta Tespiti İçin Açtığınız Her Bir Kayıt Hasar İşlemleri Alanına Yansımaktadır,

17 Genel Bakış / Hasar İşlemleri Tespit Ettiğiniz Hasar Sebebi Seçilir. Kayıt Tuşu Seçilerek İlgili Hasar Gören Teminat Tipi ve Hasar Sebebi İçin Bir Kayıt Oluşturulur. Sonrasında Yeni İşlem Seçilir ve Her Bir Hasar Gören Kıymet İçin Giriş Yapılır

18 Genel Bakış / Hasar İşlemleri Hasar Gören Her Bir Kıymet İçin Açtığınız Kaydın Girişi Talep ve Tespit Bölümlerine Yapılır ve Kayıt Edilir.

19 Genel Bakış / Hasar İşlemleri Yapmış olduğunuz kayıt İşlemler Bölümüne Yansımaktadır. Hasarın Teminatta Olup Olmadığına İlişkin Giriş Yapılarak Tüm işlemler Kayıt Edilir.

20 Genel Bakış / Hasar İşlemleri Yapılan Tüm Hasar Hesaplamasının Yansıması Yukarıdaki Gibi Olmaktadır.

21 Genel Bakış / Sorular Yapmış Olduğunuz Tespitler Doğrultusunda; Risk değerlendirmesi, Rücu Durumu, Asistan Firma Uygulaması vb. konulara İlişkin Değerlendirmelerinizi Ekleyebileceğiniz; Evet/Hayır Sorularının Yer Aldığı Bölümdür.

22 Genel Bakış / Belgeler Evrak Taleplerinin ve Gelen Evrak Girişlerinin Yapıldığı Alandır. Rapor Yazımı Aşamasından Beklenen Eksik Evraklar İçin Mutlaka Kayıt Açılması Gereklidir. Açmış Olduğunuz Kayıtlar Yoluyla Eksik Evrakların Acentelerimiz Üzerinden Temin Edilmesine Çalışılacaktır.

23 Genel Bakış / Belgeler Belge Tipi, Evrakın Asıl Yada Suret Olduğu, Belgenin Tarihi Bölümünden Belgenin Tanzim Edildiği Tarih Seçilebilmekte, Belgeyi Sizin Talep Ettiğiniz ve Size Ulaştığı Tarih Seçilebilmekte Evraka Ek Numarası Verilmekte Evraka İlişkin Yazdığınız Yorumlar Raporun Bir Parçası Olmaktadır, Hasar Resimleri Uygun Şekilde Kaydedilmesi Durumunda Otomatik Olarak Rapor İçine Eklenmektedir.(Sonraki Bölümde Açıklanacaktır)

24 Genel Bakış / Sonuçlar 2014/Y/12 Sonuçlar Bölümü Hasara İlişkin Nihai Değerlendirmelerinizin Ekleneceği Alandır. Rapor Numaranız ve Uygun Rapor Tipinin Seçilmesi Sonrası Kaydet Seçeneğini Seçmeniz Gereklidir.

25 Genel Bakış / Ekspertiz Masrafları Ekspertiz ve Masraf Ücret Talebinizin Girileceği Alandır.

26 Genel Bakış / Çalışma Tablosu Ekspertiz Detayının Girileceği Alandır

27 Giriş Ön Rapor Yazımı

28 Ön Rapor Yazımı 500 Üst katkaynaklı olarak salon tavan boyası hasarlı Hasar Tarihi, Tahmini Muallak Tutar, Muallak Açıklama, Ekspertiz Tarihi Alanları girilerek, Kaydet butonu seçilir

29 Ön Rapor Yazımı Arif Ay Ümraniye Tatlısu Ekspertiz Yapılan Adres Poliçe Adresinden Farklı İse Gerekli Düzeltme Yapılır ve Kayıt Edilir.

30 Ön Rapor Yazımı Ekspertiz sonrasında sigortalıdan beklenen evraklar için sistem üzerinde giriş yapılır.

31 Ön Rapor Yazımı Sigortalıdan talep edilen evrak Belge Tip bölümünden seçilerek, evrakın talep edildiği tarih seçilip kayıt edilir. Kayıt sonrası talep edilen evrak için ekranın alt bölümünde kayıt açılacaktır.

32 Ön Rapor Yazımı Sigortalıdan talep edilen evrakların genel görüntüsü aşağıdaki gibidir. Evrak size ulaştığında ise ilgili evrak seçilip programa yüklenir ve geliş tarihi seçilir.

33 Ön Rapor Yazımı 2014/Y/12 Ön Raporun son aşaması Rapor numarasının eklenmesi ve Rapor tipinin Ön Rapor olarak seçilip Kayıt edilmedir.

34 Ön Rapor Yazımı Kayıt sonrası ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Rapor Tip artık Ön Rapor olarak görülmektedir.

35 Detaylı İnceleme Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler

36 Detaylı İnceleme Detaylı Bakış Riziko Sigorta Konuları

37 Detaylı İnceleme / Riziko Sigorta Konuları Hasar Gören Her Bir Kıymet İçin Sigorta Teminatına Uygun Olarak Kayıt Oluşturulmalıdır.

38 Detaylı İnceleme / Riziko Sigorta Konuları Forklift % 18 Oranında eksik sigorta mevcuttur Crown 1.5 TSP A Riziko Tip İçin 15 Ayrı Seçenek Mevcut Olup Uygun olan Seçilmelidir Bir Sonraki Aşamada Riziko Ad Bölümü Doldurulur. Uygun Bir Riziko Ad Tespitiniz Olmaz İse Riziko Tip Bölümünde Yapmış Olduğunuz Seçim Manuel Olarak Bu Alana Yazılır Sigorta Bedel/Değer Değerlendirmesi Yazılır Rizikonun Özellikleri Eklenerek. Girilen Bilgiler Kayıt Edilir.

39 Detaylı İnceleme Detaylı İnceleme Hasar İşlemleri

40 Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri İşlem Tanım

41 Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri -Muafiyet Seylap Hasarı Olması Durumunda; Poliçe Şartı Gereği Teminat Bedelinin % si Üzerinden, Yada Sabit Bir Tutar Üzerinden Muafiyet Uygulanması Gerekebilmektedir

42 Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri -Muafiyet Muafiyeti Hasar Tutarı Üzerinden % Olarak Hesaplamanız Mümkündür, Son Olarak Kötü Niyetli Hareketler İçinde Muafiyet Hesaplaması Yapılabilmektedir,

43 Detaylı İnceleme Detaylı İnceleme Belgeler

44 Detaylı İnceleme / Belgeler - Yorum 29/08/ /12/ /12/2014 Meteoroloji Raporu tarihinde Babaeski de saat ile da yağan şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar nedeni ile bazı işyerlerini su basmış ve bir çok evin çatısı uçmuştur. Hasar Evraklarını Programa Yüklerken Belge Yorum/Saptamalar Bölümünü Doldurmanız Durumunda Bu Alanda Yazdığınız Yorumlar Raporun Bir Parçası Haline Gelmektedir. Bu Şekilde Giriş Yapılması Durumunda Programa Yansıması Şu Şekildedir.

45 Detaylı İnceleme / Belgeler - Yorum

46 Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları Hasar Fotoğrafları Programımızda Raporun Bir Parçası Haline Getirilerek Yüklenebilmektedir. Bu Amaçla Belge Tip Bölümünden Hasar Fotoğraflarının Seçilmesi ve Basım Ebat Tipinin Boş Bırakılması yada Küçük Olarak Seçilmesi Gereklidir.

47 Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları Fotoğraflar yüklendikten sonra Her Bir Fotoğraf İçin Diğer Belgeler Bölümünde Kayıt Açılmaktadır. Bu Şekilde Yüklenen Fotoğraflar Raporun Bir Parçası Olmaktadır.

48 Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları

49

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sağlık Beyanı b) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi b) Sağlık Beyanı 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU KAZA TESPİT TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA GİRİŞİ App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA YÜKLEME App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU

TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURU 1 TEKNİK DOSYA UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve kullanıcı adı ve şifre ile giriş

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu KLİNİK PORTAL MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan KAYIT KABUL kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA UMUR ERDALOĞLU 1.09.2016 İçindekiler

Detaylı

Maksimum Limit 30.000 Euro. * Hastalık durumunda, beher olay için 75 Euro.Kaza durumunda muafiyet bulunmamaktadır.

Maksimum Limit 30.000 Euro. * Hastalık durumunda, beher olay için 75 Euro.Kaza durumunda muafiyet bulunmamaktadır. SEYAHAT ACİL SAĞLIK SİGORTASI VE SEYAHAT PLUS-SEYAHAT ACİL SAĞLIK SİGORTASI POLİÇELERİNİN DÜZENLENMESİ Seyahat Acil Sağlık Sigortası Teminatlar ve Poliçe Kapsamı: Teminatlar Plan 1 (Avrupa) Plan 2 (Dünya)

Detaylı

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ http://www.sencard.com.tr adresi online işlemler bölümünde yer alan sencard provizyon uygulaması üzerinden kullanıcı adı ve kurum şifresi ile sencard Yatarak OTS sistemine

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 Online Kolay Adım ekranına «https://www.axahayatemeklilik.com.tr» Adresine bağlanarak ulaşabilirsiniz. Kolay Adım

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU 1 İÇİNDEKİLER Belgenet kaydı ve e-imza sahibi olunması (sayfa 3) E-imzada

Detaylı

Port-ALL Kullan m K lavuzu

Port-ALL Kullan m K lavuzu Port-ALL Kullan m K lavuzu V1. 27.07.2009 1 / 29 İçindekiler: 1) Kullanıcı Girişi 2) Ayakta Tedavi Sigortal Bulma ve Kimlik Kontrolü Hasta Bilgi Formu Bas Poliçe Seçimi ve Teminat Görme Branş Seçme Doktor

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

DIŞ LİNK ÜZERİNDEN TEDARİKÇİ TESCİL İSTEĞİ TANIMLAMA

DIŞ LİNK ÜZERİNDEN TEDARİKÇİ TESCİL İSTEĞİ TANIMLAMA DIŞ LİNK ÜZERİNDEN TEDARİKÇİ TESCİL İSTEĞİ TANIMLAMA Tedarikçi Tescili dış linkinden giriş yapıldığı zaman; tedarikçi özet bilgilerinin girişinin yapılacağı ekran açılmaktadır. Bu ekran üzerinden, tedarikçi

Detaylı

DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM

DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM (Gemi Kayıt) Gemi Geliş/Gidiş Bilgilerinin İletilmesi ÖNEMLİ: Geliş işlemi yapılacak olan gemiler için, aşağıdaki sırayla işlem yapılması gerekmektedir. Bilgilerin geminin limana

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU Sürüm 1.0 Ocak 2011 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş Ve Program Kullanımı 2. Provizyon Süreci 3. Paket Oluşturma ve Fatura Gönderim Süreçleri 1 1. Sisteme

Detaylı

Birim Faaliyet Raporu Hazırlama Kılavuzu

Birim Faaliyet Raporu Hazırlama Kılavuzu Birim Faaliyet Raporu Hazırlama Kılavuzu 1- SİSTEME GİRİŞ 1.Aşama: Harcama birimleri tarafından, birimin faaliyet raporunun hazırlanmasından sorumlu olacak personel belirlenecektir. 2.Aşama:Görevlendirilen

Detaylı

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa 1 İÇİNDEKİLER 1. PAYDAŞ KAYDI..2 2. E-BELEDİYE ÜYELİK İŞLEMİ...2 3. İŞYERİ E-RUHSAT. 4 3.1.İŞYERİ E-RUHSAT>YENİ BAŞVURU.....5 3.2.İŞYERİ

Detaylı

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU

2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 2018 VERGİ DÖNEMİ İÇİN BASİT USUL YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ (1001C) KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş... 3 2. Mükellef Seçimi... 3 3. Beyanname Oluşturma Ekranına Geçiş... 4 4. Hesap

Detaylı

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından her sene kağıt ortamında doldurularak verilen Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Araştırması

Detaylı

İş Talep Sistemi Kullanım Kılavuzu 1.1. 11/29/2006

İş Talep Sistemi Kullanım Kılavuzu 1.1. 11/29/2006 Yeni sürümde İş Talep programına dosya ekleme modülü ilave edilmiştir. BIM den yapacağınız taleple ilgili döküman eklemek için dosya ekleme modülünü kullanabilirsiniz. Bir talep için en fazla 5 adet dosya

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU Programa Erişim: http://web.hdisigorta.com.tr adresinden programa erişim sağlanabilecektir. Kullanıcı Adını ve Şifrenizi Giriniz Güvenlik Kodunu Giriniz

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

Başa Dön TİCARİ PAKET SİGORTASI

Başa Dön TİCARİ PAKET SİGORTASI Başa Dön TİCARİ PAKET SİGORTASI İÇERIK Yangın Sigortalarında Bedel Esası & Sigorta Bedelinin Belirlenmesi Poliçe Türleri Yangın & Oto dışı Sigorta Poliçelerinde Brüt Prim Detayı Ana Teminatlar İsteğe Bağlı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ

TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ ACENTE VE EKSPERLER KAYIT SİSTEMİ ACENTE UYGUNLUK BELGESİ OTOMASYONU TOBB-AEKS PROGRAMI ACENTE UYGUNLUK BELGESİ ÖN BAŞVURU KULLANIM KILAVUZU ANKARA (2008) İçindekiler 1. GİRİŞ...

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

VPOS 724 Versiyon 3 KULLANMA KILAVUZU

VPOS 724 Versiyon 3 KULLANMA KILAVUZU VPOS 724 Versiyon 3 KULLANMA KILAVUZU İçindekiler Giriş 1 Ana Menü 2 Manuel Provizyon 2 VakıfPara İşlemleri 3 Satış İptali 4 İade 5 Ön provizyon Onayı 6 Günsonu 6 Günsonu detay 7 Listeleme 7 Kullanıcı

Detaylı

1- Başvuru işlemlerine başlamak için öncelikli olarak Başvuru Türü ve Kayıt Durumu bilgilerinizi seçmelisiniz.

1- Başvuru işlemlerine başlamak için öncelikli olarak Başvuru Türü ve Kayıt Durumu bilgilerinizi seçmelisiniz. Başvuru İşlemleri Online başvuru süreci aşağıdaki adımlardan oluşmaktadır: Giriş, Kullanıcı Kaydı, Kimlik Bilgileri, Lisansüstü Başvuru, Belge Yükleme ve Başvuru Formu Yazdırma 1- Başvuru işlemlerine başlamak

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

(OKS)

(OKS) Kamu İçin Otomatik BES Şube ile kurumunuza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, kurumunuz ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU * Lütfen, tüm soruları yanıtlayınız Gerekli durumda ek kağıt kullanabilirsiniz * Tüm fatura asılları ve medikal belgeleri forma ekleyiniz Poliçe No: Başlangıç

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ 1-Portal üzerinden sadece Vakıfbank hesabı bulunan icra dairelerinde takip açılabilecektir. (Ankara Adliyesi pilot bölge olarak seçilmekle ilk aşamada

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri

Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri 1 Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvuruları başvuru sahibi tarafından seçilen «Gümrüğün Bulunduğu

Detaylı

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir.

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir. 24 Ekim 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura e-fatura Hazırlama Uygulaması (GİB Portal Yöntemine Göre) Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların

Detaylı

KURUMSAL ONLINE KULLANIM KILAVUZU

KURUMSAL ONLINE KULLANIM KILAVUZU KULLANIM KILAVUZU 28.12.2016 İÇİNDEKİLER 1 KURUMSAL ONLINE GİRİŞ... 3 2 KURUMSAL ONLINE ŞUBE KULLANIMI... 5 2.1 ÜST MENÜ... 5 2.2 ANA MENÜ... 5 2.2.1 Otomatik Katılım Ana Sayfa... 6 2.2.1.1 Toplu İşlemler...

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İçindekiler Giriş Müşteri Evrak Giriş Sistemi Adres Bilgileri... 3 Müşteri Evrak Giriş Sistemi Kullanıcı Ekranları Kullanıcı Girişi... 4 Müşteri Bilgileri...

Detaylı

İçindekiler. Sayfa 2 / 22

İçindekiler. Sayfa 2 / 22 Sayfa 1 / 22 İçindekiler 1. Kendi Adına Başvuru... 3 1.1. Kullanıcı Kodu Şifre Bilgisi Girme... 4 1.2. Kimin Adına Başvuru Yapılacağının Seçilmesi... 6 1.3. Defter-Beyan Sistemi Başvuru Dilekçesi... 7

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (SORUŞTURMA) SiVAS BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (SORUŞTURMA) SiVAS BAROSU SiVAS BAROSU GÜLTEPE MAHALLESİ ERZURUM -ERZİNCAN ÇEVRE YOLU CADDESİ NO:5 ADLİYE SARAYI BARO BAŞKANLIĞI MERKEZ/SİVAS Telefon : 03462215178 Fax : 03462239661 Internet : http://www.sivasbarosu.org.tr E-mail

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 Adres Kartları ekranında, bakiyesi olan firma kartının kullanım dışı yapılamaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 95946) Bu özelliğin devreye alınması için; 0372 numaralı,

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Eğitimlerin alt konusu yazarken standart ve anlaşılabilir olması açısından lütfen kısaltma kullanmayanız. Eğitim adlarını açıkça yazınız.

Eğitimlerin alt konusu yazarken standart ve anlaşılabilir olması açısından lütfen kısaltma kullanmayanız. Eğitim adlarını açıkça yazınız. ÖNEMLİ UYARI! Yeni yılda sadece sonuç raporları girebileceği için (15 Haziranda sistem otomatik olarak kapanacaktır) eğitim plan formuna eğitim girişlerinin en geç her yılın 15 Aralık tarihine kadar sisteme

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

ARTSİS KULLANICI EL KİTABI

ARTSİS KULLANICI EL KİTABI ARTSİS KULLANICI EL KİTABI 2010 1 BÖLÜMLER 3 1. TANIMLAMALAR 3 1.1.1 Yeni Araç Kaydı 3 1.2 Bakım 7 1.3 Firmalar 7 1.3.1 Bakım Firmaları Kayıt 7 1.3.2 Sigorta Şirketi Adı 7 1.3.2 Yakıt Alınan Firmalar 8

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ

ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ ECZANE PROVİZYON SİSTEMİ Internet tarayıcısı adres alanına http://online.demirhayat.com.tr/eczane.aspx yazılarak programa girilir. Aşağıdaki logon ekranından mevcut kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme

Detaylı

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) MAAŞ ÖDEMESİ / KESİNTİ KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) MAAŞ ÖDEMESİ / KESİNTİ KULLANICI KULLANIM KILAVUZU T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) MAAŞ ÖDEMESİ / KESİNTİ KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler A. PORTAL GİRİŞİ... 4 B. DOSYANIN BANKAYA İLETİLMESİ... 5 a. PORTALDAN DOSYA YÜKLEME...

Detaylı

ELECTRICITY DISTRIBUTION AND RETAIL INFORMATION MANAGEMENT SYSTEM Eğitim Dökümanı

ELECTRICITY DISTRIBUTION AND RETAIL INFORMATION MANAGEMENT SYSTEM Eğitim Dökümanı ELECTRICITY DISTRIBUTION AND RETAIL INFORMATION MANAGEMENT SYSTEM Eğitim Dökümanı DAĞITIM KULLANICISI ABONE İŞLEMLERİ... 3 AG ABONELİK İŞLEMLERİ... 3 AG ABONELİK GİRİŞİ... 3 DAĞITIM BAĞLANTI SÖZLEŞMESİ

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk)

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu

Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu Toplu İşlem ve Talep Dosyası Kullanım Kılavuzu Kurumsal İnternet şube menü ağacında bulunan Grup işlemleri adımı içerisindeki Toplu işlem ve Talep dosyası indir butonuna tıklanır. Açılan Dosya masa üstüne

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

BÖLÜM13 3- EXCEL DE VERİ İŞLEMLERİ

BÖLÜM13 3- EXCEL DE VERİ İŞLEMLERİ BÖLÜM13 3- EXCEL DE VERİ İŞLEMLERİ Excel de veritabanı dosyaları oluşturmak oldukça kolay ve pratiktir. Böyle bir dosya herhangi özel bir işlem gerektirmeden, veri alanlarının direkt hücrelere girilmesi

Detaylı

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri İPOTEK; doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. İpotek tesisinden sonraki bir zamanda ipotekle ilgili değişiklikler yapılabilir. Bu örnek işlem bedel

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış PAYLAŞMA (TAKSİM), tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla, her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU 1 / 14 VERSİYON TARİHÇESİ VERSİYON DEĞİŞİKLİK YAPILAN DEĞİŞİKLİK TANIMI TARİH BÖLÜM/SAYFA

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar TIBBİ CİHAZ TEKNİK SERVİS SAĞLAYICILARININ VE İLGİLİ TEKNİK PERSONELİN KAYDINA İLİŞKİN 2019/1 SAYILI GENELGE HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ 5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (C) BENDİ KAPSAMINDA SİGORTALI ÇALIŞTIRAN KAMU İDARELERİNİN İŞYERİ TESCİL İŞLEMLERİ EKİM 2008 AYINDAN SONRA İLK DEFA SİGORTALI ÇALIŞTIRMAYA BAŞLAYACAK

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU BAŞVURU İŞLEMİNE BAŞLAMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Türk

Detaylı

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir.

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir. 413 Seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre, 01 Nisan tarihi itibariyle faal olan tüm ticari kazanç (basit usul mükellefleri hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi

Detaylı

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü

Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR Araç Uygunluk / Taşıt Uygunluk Başvuru Kılavuzu Web sitemize ulaşmak için http://www.tse.org.tr ana

Detaylı

DSpace KURUMSAL ARŞİV KULLANIM KILAVUZU. Hazırlayan: Zeynep Umut ARSLAN Kütüphaneci

DSpace KURUMSAL ARŞİV KULLANIM KILAVUZU. Hazırlayan: Zeynep Umut ARSLAN Kütüphaneci DSpace KURUMSAL ARŞİV KULLANIM KILAVUZU H İ T İ T Ü N İ V E R S İ T E S İ A K A D E M İ K A Ç I K E R İ Ş İ M S İ S T E M İ Hazırlayan: Zeynep Umut ARSLAN Kütüphaneci İÇİNDEKİLER DSpace Nedir? DSpace e

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Tadilat) başvuruları tadilatçı firmanın

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Özel Yetenek Başvuru Modülü....

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (SORUŞTURMA) ADANA BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (SORUŞTURMA) ADANA BAROSU ADANA BAROSU ADLİYE SARAYI SEYHAN/ADANA Telefon :0 422 351 2121 Fax :0 422 3594426 Internet : www.adanabarosu.org.tr E-mail : adanabarosu@adanabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ =

Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ = Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ = 1 9. 0 1. 2 0 1 5 İçindekiler Ders Payların Eklenmesi Not Girişleri Değerlendirme Modülünün Kullanımı Ders Payların Eklenmesi Akademik

Detaylı

CBOX V3 KULLANIM KILAVUZU

CBOX V3 KULLANIM KILAVUZU CBOX V3 KULLANIM KILAVUZU SAYIN İLGİLİ, LEMMA YAZILIM tarafından gerçekleştirilmekte olan OTO HASARLARI EKSPERTİZ VE MALİYET YÖNETİM YAZILIMI Cbox / HASAR KUTUSU 3. Versiyonunu tamamlamış ve yayınlamış

Detaylı