Radiance Sonbahar. ROY EUGENE DAVIS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Radiance. 2014 Sonbahar. ROY EUGENE DAVIS www.csa-davis.org rd@csa-davis.org"

Transkript

1 Radiance 2014 Sonbahar ROY EUGENE DAVIS

2 "Arzularımın tohumlarını bir gün açığa çıkmaları için eterlere ( Evrensel Zihin tarafından ince Kozmik güçlerle doldurularak yayılan alan) ekiyorum, ve onlar açıkça görünmeliler." Paramahansa Yogananda Yaratıcı Amaç ve Sağlam İnanç Yapıcı Cezbeden Sonuçlar Üretebilir Bazı ruhsal istekliler özel amaçlar belirlemeyi veya irade güçlerini özel amaçlar belirlemek ve bu amaçlara ulaşmak için kullanmaya gönülsüzdürler. Onlar artık karma yaratmak istemediklerini veya egosal ben bilinciyle seçim yaparak "Tanrı'nın irade"sine ters olabilecek şeyler yapamayacaklarını söylerler. Genel terimler arasında "Tanrı'nın iradesi" hakkındaki düşünce ve fikirler, neyin iyi olduğu, ne yapılırsa iyiliğe neden olacağı ve iyilik sağlayacağı sık sık tanımlanır. Ulaşacağımız amaçlarımızı Kendi öz varlığımız tarafından esinlenerek belirlediğimiz zaman egosal etkiler kaybolur. Kendimizi ve Tanrı Bilincini gerçekleştirmek olan İçsel ihtiyacımızı karşılamayı çok istediğimiz zaman ve bu dünyada iyiliğin temsilcisi olmaya eğilimli olduğumuzda arzumuzun veya eğilimlerimizin "Tanrı'nın isteği" olup olmadığını merak etmemeliyiz. İdeal sonuçların açığa çıkmasını ne sağlayabilirse onu yaparak sağlam ve samimi imanla amaçlı hareket etmeliyiz.

3 Ulaşmak İstediğiniz Öncelikli Amacınız ve Beceriyle Yerine Getireceğiniz Kişisel Görevleriniz Nelerdir? Sıradan, alelade, değişken ve bulanık bilinç düzeyindeki insanlar gibi yaşamaktansa en yüksek önemi olan öncelikli amacınız ve beceriyle yerine getirmek zorunda olduğunuz görevleriniz hakkında bilinçli ve istekli misiniz? Ruhsallıkla ilgilenmiyor görünen insanları yargılamamalıyız; içinde bulundukları koşullar onların işlevsel becerilerini geliştiriyor ve içsel kalitelerini güçlendiriyor olabilir. Kendi öncelikli amacınızı gerçekleştirmeye konsantre olun ve önemli ve seçilmiş görevlerinizi yerine getirin ve siz daima coşku dolu, iyimser, enerjik, huzurlu bir neş-e içinde olacaksınız. Oysa öncelikli amacınızı ve seçilmiş önemli görevlerinizi ihmal ettiğiniz zaman karamsar, uyuşuk, mutsuz olabilirsiniz. Öncelikli amacınız Kendinizi bilmenizdir. Ruhsal gelişiminizi beslerken, bütün diğer önemli amaçlarınızı yerine getirmeye gayret edebilirsiniz. Bu amaçları yerine getirmek için özveriyle(bencillikten uzak) çalışmanız evrimsel süreci destekleyen güçlerin sizin vasıtanızda ifade bulmasını sağlar ve ruhsal büyümeniz daha hızlı oluşur. Paramahansa Yogananda bana ve bazı diğer öğrencilere; 'biz dünyada açığa çıkan yaratıcı durumlarla işbirliği içinde olduğumuzda onlarla birlikte taşınırız.' derdi. Bazen de bize; asıl amacına tamamen adanmış olduğu için kendisinin planlanmamış iyi talih fırsatlarını sık sık deneyimlediğini söylerdi; 1- Kriya Yoga prensiplerini ve uygulamalarını kapsamlı olarak öğretmek; 2- Öğrencileri ruhsal aydınlanmaya cesaretlendirmek ve rehberlik etmek. Onun "çalışmalarının"(kendisinin ifade ettiği gibi) büyümesi ve gerçekleşmesi için planladığı çoğu şeyler hala gerçekleşiyor. 7 Mart 1952 de bedenini bırakmadan önce Kendini Bilme Derneğinin(Self Realization Fellowsip) yöneticilerine Bir Yogi'nin Otobiyografisi kitabının kapsamlı olarak tanıtımını; Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer ülkelerde sürekli olarak tapınak ve meditasyon merkezleri açılmasını; ve çok öğretmen yetiştirilmesini vasiyet etti. Bu gün Bir Yogi'nin Otobiyografisi kitabı 34 dilde yayınlanmıştır, Amerika Birleşik Devletlerinin bir kaç yerinde ve diğer ülkelerde tapınak ve meditasyon merkezleri açılmıştır, ve başkanlar dünyanın her yerinde ders vererek inisiyasyon yapmaktadırlar de Master bana James Lynn'in (Rajarsi Janakhananda ismi verilmiş olan kişi) SRF ye onların California, Pasific Palisades'teki yeni Göl Tapınaklarının üstündeki arazinin tapınağın özel mülkiyetini korumak ve gelecekte yapılacak ek bir tapınak için satın

4 alınması için para bağışladığını söyledi. 40 yıl sonra çok güzel geniş bir tapınak yapıldı ve sunuldu. Yeni dökümanter film AWAKE: Yogananda'nın Hayatı geçtiğimiz bir kaç sene içinde yapıldı. Sedona, Arizona filim festivalinde; Maui; Hawaii; ve Seattle, Washington; ve başka yerlerde bir kaç ay önce gösterilmeye başladı ve belirli şehir tiyatrolarında da gösterimi devam ediyor. Bir kaç yıl önce San Jose'de yönetmenle karşılaştığım zaman bana yapımcıların bağımsız oldukları fakat SRF den destek aldıkları söylendi. O zaman Master'ın Hindistan'da yaşadığı ve öğrettiği bazı yerlerde çekim yapıyorlardı. Multi milyon dolarlık proje isim belirtilmeden desteklendi. Master için istediği her şeyi yapmak larda kolay değildi. Dünya savaşı ve parasal sıkıntı vardı, Yoga geniş kitlelerce bilinmiyordu ya da anlaşılmıyordu, onun yazıları ve konferanslarından etkilenen bazı kişiler adanmış öğrenciler oldular ya da yetkin yardımcılar, yetenekli öğretmenler olmak için potansiyel oluşturdular. Hindistan'daki bazı kardeş adanmışlar ve kendisinin erkek öğrenciler için yatılı okul olarak düzenlediği yere ve etkinliklerinin koordinatörleri olarak tayin ettiği öğretmenler olan diğerleri, O'nun Dünya vizyonunu ya anlamadılar, ya da karşı çıktılar. O'nun misyonunun amacı, her şeye rağmen O'nun zihninde ve bilincinde açıkça belirlenmişti ve hepsini gerçekleştirme Şevki ve coşkusu hiç eksilmedi. Biz esas amaçlarımızı bildiğimiz zaman, yaratıcı yeteneklerimizi en iyi şekilde kullanırken ve bize yardım etmek isteyen başkalarının yardımını ve "görünmez" anlamlı destek ve koşulları kabul ederiz. Yaratıcı İmgeleme yapabildiğimiz şey ve inanç doğal neden- sonuç yasalarının işlediği alan içinde açığa çıkarak gerçekleşebilir. İmgeleme, niyet, ve sağlam sarsılmaz iman bizi esinlendirir ve motive eder ve en uygun durumları ve olayları üretir ve çeker. Kolaylıkla imgeleme yapabilen, amaçlı, sağlam imanlı, sıradan girişimlerde başarılı çoğu insan her zaman eylemlerinin sonuçlarıyla tatmin olmaz. Egosal arzuları ve geçici istekleri eritmek, zihni ve duyuları sürekli teşvik etmek, veya henüz ruhsal olarak uyanmamış insanların yaşamlarına ve davranışlarına özenme çabası, daha iyi seçimler yapılmadıkça, yararsız, yapmacık düşünce ve davranışlar geçerli olacaktır. Eğer siz henüz esas amacınızı bilmiyorsanız ki bilebilirsiniz ve bileceksiniz, rehberlik alın. Ricanızı doğrudan doğruya yönlendirdiğiniz ne ve kim olursa olsun, cevap içinizden gelir veya durumlar öğrenme ve güvenle gelişme fırsatlarını sunar. Sizin esas amaçlarınızdan bazıları halen başkalarınca organize edilmiş, değerini bildiğiniz veya inandığınız değerli projelere yardım etmek ve işbirliği yapmak olabilir.

5 İmgeleme, Niyet, Samimi İman ve Doğru Eylemler(Kriyalar) Ruhsal Gelişimimizi Büyük Ölçüde Çabuklaştırabilir Pek çok gerçek arayıcısı ve Kriya Yoga inisiyesi ruhsal büyümenin (içsel kalitelerin ve Kendini-Bilme, Tanrı'yı İdrak etmenin aciliyeti) tatminini deneyimlemezler çünkü yapabileceklerini hayal edemezler, bunu yapmaya tam niyet etmemişlerdir, inanç ve imanları yoktur, ya da gerekli olanın açığa çıkmasına izin vermezler. Ruhsal (büyüme)gelişim kararlılıkla(konuya konsantre olarak), az, orta ve çok yoğun doğru uygulama ile belirlenir.(patanjali Yoga Sutraları 1:22) Doğru uygulama yararlı olan her şeyi yapmayı içerir. Aydınlatan meditasyon tekniklerinin zayıf kararlılıkla uygulaması, aydınlanabileceğimize inanmamak, seyrek iç görüsel sonuçlar edinilmesi, alıcı ve açık olmamamız nedeniyledir. Öğretmen(Yogananda) halka açık konferanslarda ve öğrencileriyle yaptığı özel konuşmalar sırasında Kendini- bilmeye duyulan ateşli, coşkun arzunun tam bir imanla desteklenmesi, doğru düşünce ve yaşam, ve düzenli derin meditasyonun önemini çeşitli şekillerde vurgulamıştır. Onu ziyaret ettiğim zamanlarda, onunla beraber geçirdiğim zaman sona ererken beni kutsardı ve bana hatırlatırdı: 'benimle uyum içinde kal.' Onunla sürekli zihinsel ve ruhsal bağlantıda kalmam, gurular zincirimizde sürekli bağlantılı olmamı ve mutlak Gerçekliğin bütünlüğünü öğrenmeye açık olmamı sağladı. Öğretmen öğrencilerine kendisiyle uyum içinde olmalarını söylerken, aynı zamanda onlara adanmışlıklarını Tanrı'ya yöneltmelerini de hatırlatırdı. Geçişinden bir kaç hafta önce, birkaç öğrencisiyle özel olarak konuşurken, sakince şöyle söyledi; 'ben Yogananda'yı(egosal yapı ve kişilik duygusu)çok önce alt ettim, yendim. Şimdi burada(beden ve zihin) sadece Tanrı ikamet ediyor.' Onunla bu kadar yakın beraber olabilmemiz, özel konularda güvendiğimiz birine sahip olmamız, ve onun aşkın algıları bizim onun gidişi için hazırlanmamızı sağladı. Dünyayı bırakmadan önce, O çoktan Dünya'dan kopmuştu. Bütün samimi gerçek arayıcıları, özellikle Kriya Yoga inisiyeleri, dar kafalılıktan, zihinsel durumlara ve alışkanlıklara duygusal bağlılıktan çabucak kurtulmaya çabalamalıdırlar. Böylece onlar mantıklı düşünmeye yönelerek, zihinsel durumlarından, bilinç durumlarından, eylemlerinden ve çekildikleri veya yarattıkları koşullardan sorumlu olurlar. Hayali şeyleri terkederek Tanrı hakkında(mutlak Gerçeklik)yanlış fikirlerden kurtulurlar.

6 Kendinize sorun: ben şimdiki yaşamımda tam olarak ruhsal aydınlanmayı istiyor muyum? Eğer kararsızsanız veya cevabınız 'hayır' ise, konuyu daha ciddi bir şekilde düşünün. Eğer cevap 'evet' ise, hemen yapıcı zihinsel, duygusal durumu, konuşma ve davranma yollarını oluşturun. En Yüksek iyiliğinize hizmet etmeyen etkinliklerinizi durdurun veya büyük ölçüde azaltın. Eğer fiziksel, zihinsel, veya duygusal iyileşme ihtiyacınız varsa veya zararlı, gereksiz ilişkileriniz, davranışlarınız, özellik ve alışkanlıklarınız varsa, iyileşme ve özgürce işlevsel olmak için neye ihtiyacınız varsa sürekli olarak yapın. Ölümsüz ruhsal bir varlık olduğunuz için, sonunda mutlaka ruhsal olarak aydınlanacaksınız(gerçek doğanız ve Mutlak Gerçeklik ve onun süreçleri hakkında tamamen bilinçli olmak). Bunu bilerek, neden tamamen uyanık olmayı, sonsuza dek özgür ve doğru yolda tam bir imanla dosdoğru ilerlemeyi arzulamayalım? Ümit etmenin yapıcı etkisini bilerek, tatmin eden ruhsal büyümeyi ümitle isteyin. Ona sahip olmayı umun. Mutlulukla ona sahip olmaya can atın. Zihinsel, duygusal durumlar olumlu, davranışlar mükemmel, yaşam tarzı kolaylıkla devam eder, doğa üstü çalışmalar yüksek kavrayışla ve meditasyonlar bilgi verici, aydınlatıcı olur. Dünyevi çabalarımız ve özgün ruhsal büyümemize aşamalı uyanışımız için amacımıza odaklı kalmamız ve dışsal durumlardan, bilinçaltı etkilerden, diğerlerinin görüş ve davranışlarından zihinsel ve duygusal olarak etkilenmemize izin vermememiz önemlidir. Kendimiz için yapabileceğimiz en yararlı şey ruhsal yolumuza ve bütün esas amaçlarımızın gerçekleşmesine odaklı kalmak, zihnimizi yaratıcı düşüncelerle besleyerek her gün süper bilinç Kendini ve Tanrıyı idrak alanına demir atarak meditasyon yapmaktır. Meditasyon Öz'ün açığa çıkmasıyla sonuçlanır. -Lahiri Mahasaya( ) Günlük Süperbilinç Meditasyon Programınızı Sürdürün Bizler her gün dikkatlerini ve farkındalıklarını dışsal koşullardan çekerek kendi saf özlerinde kalan, ruhsal olarak aydınlanmış kişilerin davranışlarına özenmeliyiz. Bana bir grup gerçek arayıcısı her gün mü meditasyon yapacaklarını sorduklarında ve içlerinden sadece birkaçı her gün düzenli meditasyon yaptıklarını söylediklerinde bazen şaşırıyorum. Bazıları meditasyon yapmalarının fazla

7 zamanları olmadığı için kolay olmadığını söylüyorlar; onların evleri ve komşulukları sakin değil; onlar meditasyon yapabildikleri duygusunu hissedemiyorlar; yada meditasyonlarından kendilerini teşvik edecek yeterince iyi sonuçlar alamıyorlar. Bazıları da meditasyon yapmayı unuttuklarını söylüyorlar yada tembellik ediyorlar. Meditasyona oturduğunuzda, hatırlayın ki meditasyon yapmanızın amacı süper- bilinçliliği deneyimlemek, sonra Kendini- bilmek veya gerçekleştirmek. Başlangıçtaki algıların dikkatimizi dağıtarak en yüksek amacımızdan uzaklaştırmasına izin vermemeliyiz. Eğer meditasyon siz başlar başlamaz kolayca akarsa meditasyon tekniklerini uygulayarak akışa müdahale etmeyin. Daha sonra dikkatinizin odaklı olmadığını veya tetikte olmadığınızı farkederseniz, sessiz bir dua, onaylama, mantra, kriya pranayama veya uygulamanızı tazeleyecek başka bir çeşit uygulama yapın. Eğer meditasyon hemen kolayca akmazsa, bir uygulama biçimi kullanarak başlayın, sonra zihniniz çok sakin, farkındalığınız çok açık olarak derin sessizlik içinde sabırla oturun. Tüm uzay boşluğunu dolduran OM'u dinleyin (ya da duyduğunuzu imgeleyin). Mutlak Gerçekliğin ifade alanı olan Om'un kaynağını derin düşünün(tefekkür edin). Sonuç olarak dikkatinizi Mutlak gerçekliğin tezahür alanından çekerek saf-varoluşu derin düşünün. Her gün ne deneyimleyeceğinizi veya algılayacağınızı hevesle merak ederek meditasyon yapın. Endişeli ve meditasyonun her gün açığa çıkan sonuçlarına takılmadan olabilecekleri merak edin. Meditasyonlarınız yüksek gerçeklikleri idrakiniz açısından verimli ve olmasını istediğiniz gibi tamam değilse, göreceli durumlara aldırmayarak, Tek Gerçekliğin her zaman etrafınızda olan varlığını ve O'nun Saf-Öz'ünün 'siz' olduğunuzu hatırlayın. Zihinsel ve duygusal huzur başkalarının iyiliğinden mutlu olarak, şanssızlığa uğrayanlara şefkat duyarak, önemi olmayan şeylere karşı ilgisiz kalarak beslenebilir. Kalıcı huzur kendini ve Tanrı'yı idrak etmeye uyanışla hâkim olur. -Swami Sri Yukteswar( )

8 Kriya Yoga Felsefesi, Geleneği & Uygulamalar Gelecek sayılarda kullanılabilir sorular, görüşler, konular ile adresine ingilizce olarak bildirilebilir. Yeni Kriya Yoga inisiyelerine ne yapmalarını önerirsiniz? Bu öneri, kendi ruhsal yollarındaki herkes için uygundur: 1- Mutlak Gerçeklik, kendi gerçek doğanız, etki- tepki yasaları; nasıl etkili yaşanır ve ruhsal büyümemiz nasıl beslenir hakkında bilgi edinin. 2- Özenle öğrendiklerinizi uygulayın. 3- Kendinizi idrak edinmeye kadar sabırla devam edin. Bizim "doğru ruhsal yolumuz" ruhsal durumumuza ve ihtiyaçlarımıza en uygun, ve Kendini-bilmeye en çabuk uyanmamızı sağlayan eylemlerdir. Yaşam içinde doğru yolda olduğumuzu bildiğimiz zaman, sahip olmayı arzuladığımız sonuçlara ulaşıncaya kadar onun içinde kalmalıyız. Felsefik düşünceler, etkili meditasyon teknikleri ve pek çok şey hakkında bilgilendirilmemize rağmen, en iyisi içsel kalitelerimizi ve bilgimizi en kolay ve çabuk güçlendireni kullanmamızdır. Kişinin doğru ruhsal yolundan dikkatini çekerek, merak yüzünden yeni ve değişik şeyler keşfetmeye yönelmesi, huzursuzluk, acelecilik, bıkkınlık ruhsal büyümeyi geciktirir ve kesintiye uğratır. Sorun: Kaç yıl daha bu dünyada olacağım? Ve: ruhsal büyümemi beslemek ve bilincin özgürleşmesi alanına kadar yükselerek aydınlanmak üzere bildiğim her şeyi yapıyor muyum? Koşullu ve şarta bağlı Kendini - bilme durumunda, zihinsel ve duygusal potansiyeli canlandıran bilinçaltı etkilerinin tortuları, farkındalığı bulandırabilir ve bir kaç hatalı düşünce kalır. Kesin özgürlük zihnin ve farkındalığın tam arınmasıdır. Sadece yarı yola (yarı uyanıklık) kadar gitmeyin, yolun üçte ikisini, yarısını yada neredeyse Kendini- bilmeye kadar gidip sonra durmayın. Bütün yolu tamamlayın! Paramahansa Yogananda( )

9 Ruhsal aydınlanma için önemli olanı yapmak ruhsal uyanışlarını beslemek için ne yapacaklarını bilmelerine rağmen, bazı insanlar için neden çok zordur? Aralarında iyi eğitimli ve fedakâr olanların da bulunduğu çoğu insan, çok güçlü bir şekilde zihinsel ve duygusal seviyelerle, kişilik özellikleriyle özdeşleşmiş, Kendi kimliğine, düşünce ve davranış alışkanlıklarına, arkadaşlarına bağlanmışlar ve çoğu aynı fikirleri paylaşan kişilerden oluşan sosyal ilişkilerle sınırlandırılmışlardır ve onlar için farklı düşünüp davranmak zordur. Ruhsal uygulamalara çekilen insanlar arasında, bazıları güvensizlik, kendine saygı ve kendine güven eksikliği içindeler ve ruhsal öğretmenleriyle(guru), ya da Tanrı ile çocukça yaklaşım- ve ilişki- içindeler ve geleneksel dini fikirlerini ve mesihler, avartarlar, reenkarnasyon ve şeytani etkiler hakkındaki yanlış inançlarını koruyorlar. Çoğu insan ruhsal yollarını, sıradan etkinlikleriyle meşgul olmadıkları zaman düşünüp deneyecekleri ikinci önem sırasında görüyor. Kriya Pranayamayı uyguladığım zaman, dikkatim çok seyrek olarak nefesimi düzenlediğimde tamamen odaklanıyor ve omurgadaki enerji akışını bir şekilde hissediyorum. Uygulamamı nasıl geliştirebilirim? Daha içsel bir dikkatle uygulama yapın ve omurganızdaki akışı daha hızlı hissetmeye çalışın: nefes alırken akımı yukarı çekin ve nefes verirken bırakın aksın. Eğer bunu yapmanız sorunu çözmezse, nefes alırken ve verirken mantra söyleyin hong ve sau, veya zihinsel olarak her çakrada yükselen ve inen akımlarla 'Om' söyleyin. Gurum'un Kriya Pranayama uygularken zorluk çeken bir öğrenciye bunu tavsiye ettiğini duydum. Bazı insanlar Kriya Pranayama yaparken dili damağa değer şekilde geriye ve yukarıya doğru kıvırmayı yararlı bulur. Eğer böyle yapmak süreci zorlaştırıyorsa ve omurgadaki enerji akışını dağıtıyorsa bunu yapmayın. Kriya pranayamadan sonra, dikkatinizi taç çakrada tutun( veya hem ruhsal göz hem başın tepesi). Dikkatinizi düşünce ve duygularınızdan geri çekin, Om'u dinleyin. Her yerde birden bulunmayı imgeleyin ve kendi özünüzü: saf neş-eli varlığınıza yoğunlaşın. Eğer uyanık ve açık dikkatle, farkındalığınız beyninizin ön ve en yüksek bölgesinde yeterince uzun oturursanız sonunda çabasızca meditasyon yaparsınız. Eğer her gün (30-45dk) meditasyon yapıyorsanız, en azından haftada bir gün 30 dk dan bir saate çıkarak daha uzun sessizlik içinde oturun.

10 Kısa meditasyonlar(15-20dk) stresi azaltmak, zihni ve duyguları sakinleştirmek için yararlıdır. Daha uzun ve derin süreçler zihin ve farkındalık alanındaki hareketliliği etkinleştiren bilinçaltı etkilerini daha çok sakinleştirdiğinden doğa üstü idrakler geliştirmek için yararlıdır. Meditasyon yaparken hatırlayın ki siz zihninizi ve duygularınızı sakinleştirerek farkındalığınızı açmaya böylece varlığınızın saf özünü doğrudan idrak edebileceğiniz (deneyimleyerek onu olduğu gibi bileceğiniz) koşullara sahip olmaya gayret ediyorsunuz. Patanjali Yoga Sutraları'nın hangi yollarla süperbilinçin deneyimlendiğini açıklayan ilk bölümünü düzenli olarak okuyun. Aynı zamanda bütün metni de okuyun. Benim yazdığım Kendini-Bilme Bilimi ve Kriya Yoga Uygulama Rehberi kitaplarını okuyun. Dağınık dikkat belirtileri;endişe, düş kırıklığı, bedensel huzursuzluk, düzensiz nefestir. Bu engelleri aşmak için (samadhinin gerçekleşmesi) kişi seçtiği uygun bir objeye meditasyon yapabilir. Onlar Pranayama yapılarak kesinlikle aşılabilir. -Patanjali'nin Yoga Sutraları 1:31, 32 ve 34 Bir Kriya Yoga inisiyesi için en uygun yaşam tarzı nedir? Bizim sağlıklı yaşamamız bütüncül iyiliğimizi besler ve destekler: * Ruhsal iyileşme yüksek gerçeklerin doğru bilgisi edinilerek kendini denetleme, ve farkındalığı temizleyerek içsel kutsal kalitelerimizi ve Kendimizi bilmek ve Tanrı idrakimizi ortaya çıkaran uygulamalarla desteklenebilir. * Zihinsel özellikler yüksek ölçüde geliştiğinde doğru algılama, mantıklı düşünme ve yaratıcı imgeleme, irade ve kararlılık gücü sağlar. * Duygusal sağlamlık ve huzurluluk bizim etkili yaşamamızı, kendimiz ve diğerleri için değerli olan amaçlarımıza ulaşmamızı sağlar. * Fiziksel yaşamsal sağlık, işlevsel, becerikli, eğlenceli yaşam sağlar. İyimserlik, duygusal olgunluk ve düzenli iyi beslenme alışkanlığı, hareket, dinlenme ve yaratıcılık gelişir. * Sportif etkinlikler temiz havalı, güneşli çevresel koşullarda olmalı, güvenli rahat ikamet ortamı, uyumlu kişisel ilişkiler ve iyi yaşam için gerekli olan ihtiyaç ve istekleri karşılayacak maddi kaynak gereklidir.

11 Tatmin eden bir yaşam tarzı için sağlam bir inancınızın olmasının yanı sıra, genel iyiliğinizi garanti eden pratik şeyler yapın ki, beceriyle yaşarken, doğa süreçlerinin, açığa çıkan olayların ve Tanrı'nın lütfunun bütün yapıcı gayretlerinizde daima tam desteğini kazanın. Hatırlayın ki zihinsel durumlarınız, bilinç durumlarınız ve eylemleriniz toplu bilinci ve gezegendeki bütün yaşamları etkiliyor. Herkesi ve her şeyi yapıcı bir yolla etkilemeyi seçin. Ne yaparsanız yapın, yemek, vermek, hangi disiplini incelerseniz, hepsini kutsal sunum olarak bana sunun. Bagavadgita 9:27 Bagavad Gita, karakterler, şeyler ve eylemlerle ahlaki ve ruhsal prensiplerin temsil edildiği, öğüt veren, açıklayıcı bir hikayedir. Merkezi karakterlerden biri olan Krişna, aydınlanmış bilinci temsil eder. Öğrencisi Arjuna'ya her şeyi ona adamasını söylediği resmedilirken, ruhsal isteklinin düşünce ve eylemlerini, hatta şüphelerini, karışıklık ve zayıflıklarını, hayali dışsal bir idole değil, kendindeki aydınlanmış bilincine teslim etmesi anlatılmaktadır. Beş Pandava kardeşler aşağıdan yukarıya doğru omurgadaki beş çakrayı temsil ederler: 1- Sahadeva: toprak elementinin özü, direnç gücü. 2- Nakula: su elementinin özü, zihinsel sağlamlık ve karar verme gücü. 3- Arjuna: ateş elementinin özü, zihinsel saflık, enerjik kendini kontrol, amaca ulaşma arzusu. 4- Bhima: hava elementinin özü, yaşam güçlerinin kontrolü, sonsuz muhteşem güç. 5-Yudhistra: boşluk elementinin özü, tutarlılık ve kararlılık. Draupadi, beş kardeşin eşleri, çakraları canlandıran ve aktive eden kundalini enerjilerini temsil eder. The Eternal Way: Bagavadgita'nın İçsel Anlamı, CSA Yayınları kitabımdaki açıklamalarımı dikkatle okuyun. Eğer Sanskritçe isimleri kolayca hatırlayamazsanız, karakterlerin isimlerinin anlamlarını hatırlayın. Anlatılan olaylar kişinin ruhsal esinlenmeleri ve yetenekleri, iyi seçimleri ve doğru uygulamaları ile koşullu, değişken karışık zihni ve bilinci arasındaki çatışmalar sırasında neler olduğunu açıklar. Yoga Sutraları nın ve Bhagavad Gita'nın anlamlarını kavrama yeteneğinizin gelişmesi aylar ve yıllar boyunca aşamalı gelişen algılama ve ayırt etme güçlerinizin olumlu göstergesidir.

Radiance (Aydýnlýk- Parlaklýk) Ýlkbahar 2012

Radiance (Aydýnlýk- Parlaklýk) Ýlkbahar 2012 Radiance (Aydýnlýk- Parlaklýk) Ýlkbahar 2012 Roy Eugene Davis tarafýndan hazýrlanan ve senede üç kez yayýnlanan Radiance dergisinin Ýlkbahar 2012 sayýsýnýn tercümesidir. Her gün bir önceki günden daha

Detaylı

Gerçeğin İçinde İncelemeler- Bilinçli Yaşam ve Ruhsal Uygulama Dersleri Mayıs Duygusal ve Ruhsal Olgunluğa Doğru Gelişmek

Gerçeğin İçinde İncelemeler- Bilinçli Yaşam ve Ruhsal Uygulama Dersleri Mayıs Duygusal ve Ruhsal Olgunluğa Doğru Gelişmek Gerçeğin İçinde İncelemeler- Bilinçli Yaşam ve Ruhsal Uygulama Dersleri Mayıs 2012 Duygusal ve Ruhsal Olgunluğa Doğru Gelişmek Duygusal Bilincin duygular ve duyarlılıkla ilgili yönü (farkındalık ve algıyı

Detaylı

SONSUZ YAŞAM. Önsöz. En iyi dileklerimle ve sürekli hayır dualarımla. Roy Eugene Davis

SONSUZ YAŞAM. Önsöz. En iyi dileklerimle ve sürekli hayır dualarımla. Roy Eugene Davis SONSUZ YAŞAM Önsöz İçsel yüksek değerlerimizin ifade bulmasına izin vererek, Kendi mizle ilgili bilginin kendiliğinden açığa çıkmasını sağladığımızda Ruhsal gelişim, etkin yaşam ve uyumlu ilişkiler içinde

Detaylı

SONSUZ YAŞAM. Tam Esenlik ve Ruhsal Bütünlük Rehberi ROY EUGENE DAVIS. A Center for Spiritual Awareness Publication

SONSUZ YAŞAM. Tam Esenlik ve Ruhsal Bütünlük Rehberi ROY EUGENE DAVIS. A Center for Spiritual Awareness Publication SONSUZ YAŞAM Tam Esenlik ve Ruhsal Bütünlük Rehberi A Center for Spiritual Awareness Publication ROY EUGENE DAVIS Center for Spritual Awareness Yayınları 2013 copyright 2013 by Roy Eugene Davis Centre

Detaylı

Roy Eugene Davis. Teknik'ten Öteye 'YÜKSEK- BİLİNCE' Gitmek. Satsanga

Roy Eugene Davis. Teknik'ten Öteye 'YÜKSEK- BİLİNCE' Gitmek. Satsanga Roy Eugene Davis Teknik'ten Öteye 'YÜKSEK- BİLİNCE' Gitmek Satsanga -OM -Huzur, Tamam -Kendi kendinize veya grupla meditasyon yapacağınız zaman öncesinde Om sesinin tekrarlanmasının zihninizde sakinleştirici

Detaylı

Swami Sri Yuhteswar ve Paramahansa Yogananda, Hindistan, Fotoğrafın sağındaki kişi: Richard Wright.

Swami Sri Yuhteswar ve Paramahansa Yogananda, Hindistan, Fotoğrafın sağındaki kişi: Richard Wright. 1 Swami Sri Yuhteswar ve Paramahansa Yogananda, Hindistan, 1936. Fotoğrafın sağındaki kişi: Richard Wright. Kapak sayfası: Roy Eugene Davis, CSA Meditasyon Salonunda. 2002 Copyright 2018 Center for Spiritual

Detaylı

Sizi Sonsuzla Uyum İçinde Tutacak Günde Bir Saat

Sizi Sonsuzla Uyum İçinde Tutacak Günde Bir Saat Sizi Sonsuzla Uyum İçinde Tutacak Günde Bir Saat Ben merkezli istemeyi ve düşünmeyi bıraktığınızda, ebedi duyuş, görme ve konuşma sizin içinizde açığa çıkar ve Tanrı sizin aracılığınızla görür ve konuşur.

Detaylı

Radiance 2012-2013 Kış Sayısı

Radiance 2012-2013 Kış Sayısı Radiance 2012-2013 Kış Sayısı Roy Eugene Davis Zihnin isteklerini uzaklaştıran ve Kendini tanımaktan memnun olan kişinin bilgeliğe yerleştiği söylenebilir. Bhagavad Gita 2:55 Ruhsal Olarak Aydınlanmış

Detaylı

GERÇEĞİN SESİ. Aralık 2015 - Ocak 2016. (Bu Dergi 48 senedir aralıksız olarak yayınlanmaktadır) Bütün Olan bir Yaşamın Bilgeliği

GERÇEĞİN SESİ. Aralık 2015 - Ocak 2016. (Bu Dergi 48 senedir aralıksız olarak yayınlanmaktadır) Bütün Olan bir Yaşamın Bilgeliği GERÇEĞİN SESİ Aralık 2015 - Ocak 2016 (Bu Dergi 48 senedir aralıksız olarak yayınlanmaktadır) Bütün Olan bir Yaşamın Bilgeliği ve Süre-gelen Ruhsal Değeri Tercüme: M. Göktuğ Uslubaş goktug17@hotmail.com

Detaylı

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir Mindfulness MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir şekilde. Jon Kabat Zinn MINDFULNESS FARKINDALIKLI YAŞAMLAR İnsanlar eğer stresle başa çıkabilir,

Detaylı

Koçluk, danışanın problemlerini çözüme ulaştırmak ve yolunu aydınlatmaktır.

Koçluk, danışanın problemlerini çözüme ulaştırmak ve yolunu aydınlatmaktır. BEN BĐR YAŞAM KOÇUYUM 7.SEANS Koçluk ve danışmanlık Bazen öyle zamanlar olur ki danışanlarınızın koçluk hizmetinin sınırları içinde olmayan problemlerine yardım etme durumunda kalırsınız. Böyle zamanlarda

Detaylı

Mutlak Gerçekliğin Bütünlüğü Fizik Evrenin Her Köşesine Yayılmakta ve Onu Kapsamaktadır. - Mahavatar Babji, Lahiri Mahasaya nın gurusu

Mutlak Gerçekliğin Bütünlüğü Fizik Evrenin Her Köşesine Yayılmakta ve Onu Kapsamaktadır. - Mahavatar Babji, Lahiri Mahasaya nın gurusu Mutlak Gerçekliğin Bütünlüğü Fizik Evrenin Her Köşesine Yayılmakta ve Onu Kapsamaktadır. - Mahavatar Babji, Lahiri Mahasaya nın gurusu Bizler Ruhsal bir Dünyadaki Ruhsal Varlıklarız Fiziksel bir evrende

Detaylı

KOLAY MEDİTASYON REHBERİ

KOLAY MEDİTASYON REHBERİ 1 KİŞİSEL FAYDA VE RUHSAL BÜYÜME İÇİN KOLAY MEDİTASYON REHBERİ ROY EUGENE DAVİS 2 KOLAY MEDİTASYON REHBERİ ROY EUGENE DAVİS Özü Saadet olan; En yüksek mutluluğu veren; Bütün olumlu özelliklerin ötesinde

Detaylı

VERİMLİ ÇALIŞMA VE MOTİVASYON

VERİMLİ ÇALIŞMA VE MOTİVASYON VERİMLİ ÇALIŞMA VE MOTİVASYON Verimli çalışan? Verimli çalışan bireyin, motivasyonu yüksektir. Motivasyonun Kelime Anlamı Bu kavram İngilizce ve Fransızca motive kelimesinden türetilmiştir. Temelde kişinin

Detaylı

Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği

Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği (C.S.A. Sembolü) Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği Tanrı ile ilişkili olan gerçek doğanızın gerçekliğinin bilinçli farkındalığına hızlı bir biçimde uyanmak için, nelerin bilinmesi ve yapılması gerekiyor?

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları günlük bakımcıya veya kreşe gidecek olan vede başlamış olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 9-14 aylık çocuklar hakkında durum ve

Detaylı

GERÇEĞİN SESİ Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness Truth Journal Ağustos-Eylül 2015 sayısı

GERÇEĞİN SESİ Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness Truth Journal Ağustos-Eylül 2015 sayısı GERÇEĞİN SESİ Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org Truth Journal Ağustos-Eylül 2015 sayısı ROY EUGENE DAVIS Ruhsal Gelişimin Doğallıkla Açığa Çıkışına Nasıl İzin Verilir ruhsal

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA. Birbirinden tamamen farklı bu iki kavrama tarzı, zihinsel yaşantımızı oluşturmak için etkileşim halindedirler.

DUYGUSAL ZEKA. Birbirinden tamamen farklı bu iki kavrama tarzı, zihinsel yaşantımızı oluşturmak için etkileşim halindedirler. 0212 542 80 29 Uz. Psk. SEMRA EVRİM 0533 552 94 82 DUYGUSAL ZEKA Son yıllarda yapılan pek çok çalışma zeka tanımının genişletilmesi ve klasik olarak kabul edilen IQ yani entelektüel zekanın yanı sıra EQ

Detaylı

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi

Öğrenci Koçluğu. ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Öğrenci Koçluğu ġanlıurfa Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Neden Eğitim Koçluğu? Koçluk; eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir.

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları;

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları; NEDEN ÇiZGi OKULLARI Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü Çünkü Çizgi Okulları; Özgün çizgisiyle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulayan bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

GERÇEĞİN SESİ. Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness Truth Journal Aralık 2014-Ocak 2015 sayısı çevirisi

GERÇEĞİN SESİ. Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness Truth Journal Aralık 2014-Ocak 2015 sayısı çevirisi GERÇEĞİN SESİ Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org Truth Journal Aralık 2014-Ocak 2015 sayısı çevirisi Gerçek Doğanız ve Sonsuzla Olan Ezeli-Ebedi Bağınızın Kalıcı FARKINDALIĞINI

Detaylı

Özgüven Nedir? Özgüven Eksikliği Nedir?

Özgüven Nedir? Özgüven Eksikliği Nedir? Özgüven Nedir? Özgüven; kendimiz ve yeteneklerimiz hakkında pozitif ve gerçekçi bir anlayışa sahip olduğumuz anlamına gelmektedir. Diğer taraftan, özgüven eksikliği ise; kendinden şüphe duymak, pasiflik,

Detaylı

KİŞİLER ARASI İLİŞKİLER ve İLETİŞİM. Feriha GÜNAY Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

KİŞİLER ARASI İLİŞKİLER ve İLETİŞİM. Feriha GÜNAY Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen KİŞİLER ARASI İLİŞKİLER ve İLETİŞİM Feriha GÜNAY Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen İki öğenin birbiri ile kurduğu bağlantıya veya etkileşime ilişki denir. Eğer bu tek taraflı ise ilgi olarak tanımlanır.

Detaylı

GERÇEĞĠN SESĠ. Roy Eugene DAVIS. Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org www.csa-davis.org. Truth Journal ġubat-mart 2014 sayısı çevirisi

GERÇEĞĠN SESĠ. Roy Eugene DAVIS. Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org www.csa-davis.org. Truth Journal ġubat-mart 2014 sayısı çevirisi GERÇEĞĠN SESĠ Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org www.csa-davis.org Truth Journal ġubat-mart 2014 sayısı çevirisi ROY EUGENE DAVIS Ölümsüz, Saf Varlığımızın Üzerindeki Örtünün

Detaylı

SEVGİ IŞINI. (LOVE LİGHT) Ders Notları

SEVGİ IŞINI. (LOVE LİGHT) Ders Notları SEVGİ IŞINI (LOVE LİGHT) Ders Notları Sevgi Işını Özel bir sevgi frekansıdır. Bu enerjinin kullanımı Reiki kullanımına benzer. Sevgi Işını ile yaptığınız enerji araçları özellikle suyu şarj etmek için

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Çalışma becerileri zaman kullanımı, algılama, bilgiyi düzenleme, motive olma ve sorumluluk alma gibi geniş davranış alanı ve tutumları içerir. Okul başarısı, doğuştan sahip

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

BİZ, MELEKLER - DRUNVALO

BİZ, MELEKLER - DRUNVALO BİZ, MELEKLER - DRUNVALO http://www.kosulsuz-sevgi.com/ruhu-yukselten-yazilar/biz-melekler-drunvalo-2/ Drunvalo Melchizedek En azından, Sümer de 6000 yıl önce uygarlık başladığından beri, melekler insan

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları:

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları: OYUN VE ÇOCUK Çocuklar oyunla dünyayı keşfederler, diğer kişilerle kuracakları ilişkileri öğrenirler, kendi yeteneklerini ve güçlerini test ederler, yeni fikirleri denerler ve farklı aktiviteleri deneyecek

Detaylı

Gerçeğin İçinde İncelemeler- Mayıs Tanrı nın Evrensel Ruh olarak Felsefi İncelemesi: Mutlak Gerçekliğin Kozmik Bireysel Birimi

Gerçeğin İçinde İncelemeler- Mayıs Tanrı nın Evrensel Ruh olarak Felsefi İncelemesi: Mutlak Gerçekliğin Kozmik Bireysel Birimi Gerçeğin İçinde İncelemeler- Mayıs 2017 Tanrı nın Evrensel Ruh olarak Felsefi İncelemesi: Mutlak Gerçekliğin Kozmik Bireysel Birimi Tanrı Kelimesinin Kökeni Bazı kaynaklara göre Tanrı (God) kelimesi Gotik

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

YEDİ DERSTE BİLİNÇLİ YAŞAM

YEDİ DERSTE BİLİNÇLİ YAŞAM YEDİ DERSTE BİLİNÇLİ YAŞAM Roy Eugene Davis YEDİ DERSTE BİLİNÇLİ YAŞAM Kriya Yoga Geleneği İçinde Yüksek Bilgi ve Aşamalı Ruhsal Uygulama Programı YEDİ DERSTE BİLİNÇLi YAŞAM Copyright 2000 Roy Eugene

Detaylı

ROY EUGENE DAVIS AYDINLATAN HAFTALIK YAZILAR

ROY EUGENE DAVIS AYDINLATAN HAFTALIK YAZILAR ROY EUGENE DAVIS AYDINLATAN HAFTALIK YAZILAR 2013 Sınır Yoktur 13 Ocak 2013 Hayatlarında stresi azaltma ve daha işlevsel yaşama gibi orta düzeyde bir gelişme ile ilgilenenler, meditasyon uygulamaları,

Detaylı

KENDİ KENDİNE HİPNOZLA KENDİNİZE GÜVENİNİZİ ARTIRIN VE KENDİNİZİ SEVİN

KENDİ KENDİNE HİPNOZLA KENDİNİZE GÜVENİNİZİ ARTIRIN VE KENDİNİZİ SEVİN Cengiz Erengil www.gencgelisim.com Bu güçlü araç sizin şu hedeflere erişmenize yardımcı olacak : - Konsantrasyonu geliştirmek - Kendine güvenen bir kendilik imgesi kurmak - Yapmayı düşündüğünüz her şeyde

Detaylı

GERÇEĞİN SESİ# ROY EUGENE DAVİS# Ekim-Kasım 2014#

GERÇEĞİN SESİ# ROY EUGENE DAVİS# Ekim-Kasım 2014# GERÇEĞİN SESİ# ROY EUGENE DAVİS# Ekim-Kasım 2014# ROY EUGENE DAVIS # Bizler nasıl ve niçin "Tanrı'nın suretinde" oluşturulduk.# suret: bir şeyin temel özelliklerinin tekrarlanması, tekrar tekrar üretimi.

Detaylı

Adanmış Öğrenciliğin Bilinci Özgürleştiren Sonuçları. Ruhsal Öğrencilik Neden Gereklidir

Adanmış Öğrenciliğin Bilinci Özgürleştiren Sonuçları. Ruhsal Öğrencilik Neden Gereklidir IŞINIM (Radiance) 2016 Yaz sayısı Roy Eygene Davis www.csa-davis.org rd@csa-davis.org İçinize bakın; orada (gerçekleştirilecek) herşeyi bulacaksınız. Fazla konuşmayın. Yoga (samadhi) uygulayın. -Lahiri

Detaylı

GERÇEĞİN SESİ. Roy Eugen DAVIS Center For Spiritual Awareness Truth Journal Nisan-Mayıs 2013 sayısı çevirisi

GERÇEĞİN SESİ. Roy Eugen DAVIS Center For Spiritual Awareness Truth Journal Nisan-Mayıs 2013 sayısı çevirisi GERÇEĞİN SESİ Roy Eugen DAVIS Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org Truth Journal Nisan-Mayıs 2013 sayısı çevirisi Algılar: Duyular ve entelektüel ayrımla, akıl yürütmeyle ya da sezgiyle ulaşılan

Detaylı

ADANMIŞ ÖĞRENCİLİK REHBERİ. Roy Eugene Davis. Bölüm 5

ADANMIŞ ÖĞRENCİLİK REHBERİ. Roy Eugene Davis. Bölüm 5 ADANMIŞ ÖĞRENCİLİK REHBERİ Roy Eugene Davis Bölüm 5 Bilincin özgürleşmesi ile sonuçlanan hızlı ruhsal büyümeyi deneyimlemeyi isteyen herkes, öğrenciliğe sıkıca söz vererek bağlanmalıdır. Öğrencilik yolunda

Detaylı

Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği

Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği (C.S.A. Sembolü) Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği Tanrı ile ilişkili olan gerçek doğanızın gerçekliğinin bilinçli farkındalığına hızlı bir biçimde uyanmak için, nelerin bilinmesi ve yapılması gerekiyor?

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ

SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ Adı, soyadı... : Sınıfı... : Tarih :.../.../2015 YÖNERGE: Okuduğunuz cümle sizin için her zaman veya genellikle geçerliyse sağdaki boşluğa " doğru " anlamına gelen D harfinin altına

Detaylı

Başarı İçin Boş Zamanların Verimli Değerlendirilmesi

Başarı İçin Boş Zamanların Verimli Değerlendirilmesi İ Ç G Ö R Ü ANNE BABALARA KILAVUZ-2 Başarı İçin Boş Zamanların Verimli Değerlendirilmesi Boş Zaman Nedir? Boş zaman; kişinin mesleksel, ailesel ve toplumsal ödevlerini yerine getirdikten sonra kendisi

Detaylı

GERÇEĞİN SESİ. Haziran Temmuz 2017

GERÇEĞİN SESİ. Haziran Temmuz 2017 GERÇEĞİN SESİ Haziran Temmuz 2017 İçindekiler: Ruhsal Uyanış Evrelerinden Geçerken Lütufla Gelişmek Ruhsal Yol Hakkındaki Sorulara Yanıtlar İlham Veren Yaşam Rehberi Bilinçli Yemek Tarifi: Doldurulmuş

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Çocuk; Kanuna göre reşit olma durumları hariç 18 yaş altı herkese çocuk denir. Çocuk bütün canlılar içinde en uzun süre bakımı, korunmayı ve sevgiyi gerektiren varlıktır. Bir toplumun ilerleyebilmesi ve

Detaylı

Anlama ve Yazma Becerileri

Anlama ve Yazma Becerileri Anlama ve Yazma Becerileri Bahar ÜRKMEZ Sınıf Öğretmeni baharurkmez@terakki.org.tr Serdar ÖZMEN Sınıf Öğretmeni serdarozmen@terakki.org.tr Anlama ve Yazma Becerileri Sizin de bildiğiniz gibi ülkemizde

Detaylı

SAHİP OLDUKLARIMIZI KORUMANIN 4 RUHSAL ADIMI

SAHİP OLDUKLARIMIZI KORUMANIN 4 RUHSAL ADIMI 1 KORUMANIN 4 RUHSAL Çoğu insan nasıl dua edeceğini bilemez. Bu yüzden size yardımcı olabilecek örnek bir dua metni hazırladım. Bu duayı sesli olarak okuyabilir ya da içinizden geldiği gibi dua edebilirsiniz.

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

Arkadaşınız UNITE OGRENCI RAPORLARI VE YANIT KAĞITLARI. ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul

Arkadaşınız UNITE OGRENCI RAPORLARI VE YANIT KAĞITLARI. ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul 115 Yardımsever Arkadaşınız UNITE OGRENCI RAPORLARI VE YANIT KAĞITLARI Yerel ICI Bürosu Adresi: ICI P.K. 33 Bakırköy / İstanbul 116 ÖĞRENCİ RAPORU HAKKINDA TALİMATLAR Her üniteyi çalıştıktan sonra o ünitenin

Detaylı

Bilgilendirme Rehberi

Bilgilendirme Rehberi Bilgilendirme Rehberi Ankara 2015 Bilgilendirme Rehberi Sevgili mesi, rehberlik hizmetleri siz lilerle desteklen- gibi birden fazla Sizlerin akademik olarak kadar psikolojik olarak da kendinizi hissetmeniz,

Detaylı

Anabilim Eğitim Kurumları Öğrenci Koçluğu El Kitabı

Anabilim Eğitim Kurumları Öğrenci Koçluğu El Kitabı Anabilim Eğitim Kurumları Öğrenci Koçluğu El Kitabı Anabilim de ögrenci koçlugu uygulamasi baslamis biliyor musun? '' Kimseye bir ey ögretemezsiniz, sadece cevabı kendi içinde bulmasına yardımcı olursunuz.

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

UYGULAMALI SOSYAL PSİKOLOJİ (Baron, Byrne ve Suls, 1989; Bilgin, 1999) PSİ354 - Prof.Dr. Hacer HARLAK

UYGULAMALI SOSYAL PSİKOLOJİ (Baron, Byrne ve Suls, 1989; Bilgin, 1999) PSİ354 - Prof.Dr. Hacer HARLAK UYGULAMALI SOSYAL PSİKOLOJİ (Baron, Byrne ve Suls, 1989; Bilgin, 1999) Sosyal Psikoloji Uygulamaları HUKUK SAĞLIK DAVRANIŞI KLİNİK PSİKOLOJİ TÜKETİCİ DAVRANIŞI VE PAZARLAMA POLİTİKA ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ SOSYAL

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 1 ANASINIFI I. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kim Olduğumuz SÜRE: 22.09.2014-31.10.2014 ANA FİKİR: Fiziksel özelliklerimi ve ilgi alanlarımı bilmek kendimi tanımamı sağlar.

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz?

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Aile, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde,toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli

Detaylı

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI?

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Dale Carnegie Akademi nin Liderlik Klavuzu: ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl artıracağınızı öğrenin.

Detaylı

ETİK KURALLARI REHBERİ

ETİK KURALLARI REHBERİ ETİK KURALLARI REHBERİ Anıl Etiği Kuralları MÜKEMMELLİK Söz verdiğimiz şekilde müşterilerimize olan görevlerimizi yerine getirmek ve beklenenin ötesinde değer katmak. Yeni fikirler üretme, sürekli öğrenme

Detaylı

GERÇEĞĠN SESĠ. Roy Eugene DAVIS. Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org. Truth Journal Ekim-Kasım 2013 sayısı çevirisi

GERÇEĞĠN SESĠ. Roy Eugene DAVIS. Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org. Truth Journal Ekim-Kasım 2013 sayısı çevirisi GERÇEĞĠN SESĠ Roy Eugene DAVIS Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org Truth Journal Ekim-Kasım 2013 sayısı çevirisi Her gün, hiç aksatmadan Sonsuzla olan günlük randevumu yerine getiririm. ROY

Detaylı

GERÇEĞİN İÇİNDE İNCELEMELER. Bilinçli Yaşam ve Ruhsal Uygulama Yapmaya Yönelik Dersler. Mart-2015 KARMA,

GERÇEĞİN İÇİNDE İNCELEMELER. Bilinçli Yaşam ve Ruhsal Uygulama Yapmaya Yönelik Dersler. Mart-2015 KARMA, GERÇEĞİN İÇİNDE İNCELEMELER Bilinçli Yaşam ve Ruhsal Uygulama Yapmaya Yönelik Dersler Mart-2015 KARMA, Onu Anlamak, Zayıflatmak, Etkisiz Hale Getirmek ve Ondan Tamamen Özgürleşmek Tercüme: M.Göktuğ Uslubaş

Detaylı

Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği

Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği copyright 2004 by Roy Eugene Davis ISBN 978-605-344-262-2 Ruhsal Aydınlanmanın Basitliği Çeviri : M. Göktuğ USLUBAŞ Tel: 0312 4909665 GSM: 0536 7895043 E-Posta: goktug17@hotmail.com Edit : Arzu DOLANAY

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

Bizi Zorlayan Çocuklarımızla İletişim. Prof. Dr. Ayşegül Ataman Lefke Avrupa Üni. TÜZYEKSAV Mütevelli Heyet İkinci Başkanı

Bizi Zorlayan Çocuklarımızla İletişim. Prof. Dr. Ayşegül Ataman Lefke Avrupa Üni. TÜZYEKSAV Mütevelli Heyet İkinci Başkanı Bizi Zorlayan Çocuklarımızla İletişim Prof. Dr. Ayşegül Ataman Lefke Avrupa Üni. TÜZYEKSAV Mütevelli Heyet İkinci Başkanı Ana babaları zorlayan özellikler Soruları ile sizi çıldırtıyor mu? Sizin unutmak

Detaylı

EFT ile POZİTİF HAYAT EĞİTİMİ EFT NEDİR?

EFT ile POZİTİF HAYAT EĞİTİMİ EFT NEDİR? SELDA TÜRKMEN le EFT ile POZİTİF HAYAT EĞİTİMİ EFT NEDİR? EFT, orijinal İngilizce isminin baş harflerinin kısaltmasıdır; "Emotional Freedom Techniques". İnsanda huzursuzluk yaratan bütün kötü duygulardan

Detaylı

AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI

AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI Çocuğun, gelişimini olumsuz yönde etkileyecek davranışlara maruz kalmasını önlemek için öncelikle anne ve babaların duyarlılığının artırılması gerekmektedir. Çünkü, annebabalar,

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ

KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ŞİİRLER 10 Kasım geldi işte Üzgünüz biz milletçe Atatürk! ü anarız O bizim kalbimizde 10 Kasım geldi işte Koşarız Anıtkabir e Atatürk ü anarız

Detaylı

Lions un Evrensel Hedefleri nin dayandığı en temel kavramlardan birisi Lions un Evrensel Vizyonu dur.

Lions un Evrensel Hedefleri nin dayandığı en temel kavramlardan birisi Lions un Evrensel Vizyonu dur. Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Hizmet Kavramı 1 Dayanak Lions un Evrensel Hedefleri nin dayandığı en temel kavramlardan birisi Lions un Evrensel Vizyonu dur. İşte bu vizyon Lions un hizmetlerinin

Detaylı

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6

03.11.2013-Bloomberg Businessweek. BASINDA GeniuSpy. Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 03.11.2013-Bloomberg Businessweek BASINDA GeniuSpy Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 1/6 Zihni Birleştirir, Zekâyı Geliştirir 2/6 27.08.2013-www.milliyet.com.tr Çocuğunuz dikkatsiz mi emin misiniz?

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

Düşüncenin gücü ile istediğimiz şeylere sahip olabiliriz.

Düşüncenin gücü ile istediğimiz şeylere sahip olabiliriz. Düşüncenin gücü ile istediğimiz şeylere sahip olabiliriz. Düşünce çok etkili bir güçtür. Eğer kişiler her günkü düşünce kalıplarını kontrol etmek için çaba harcamazlarsa yaşamlarında olumsuz birçok olay

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ. Fahri COŞKUN Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni

ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ. Fahri COŞKUN Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ Fahri COŞKUN Sarar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sınıf, eğitim öğretim etkinliklerinin gerçekleştiği bir yaşama alanıdır. Sınıf; sıcak, güvenli, sağlıklı, karmaşık

Detaylı

GERÇEĞĠN SESĠ. Roy Eugen DAVIS. Center For Spiritual Awareness Truth Journal Nisan-Mayıs 2013 sayısı çevirisi

GERÇEĞĠN SESĠ. Roy Eugen DAVIS. Center For Spiritual Awareness Truth Journal Nisan-Mayıs 2013 sayısı çevirisi GERÇEĞĠN SESĠ Roy Eugen DAVIS Center For Spiritual Awareness info@csa-davis.org Truth Journal Nisan-Mayıs 2013 sayısı çevirisi Şimdi, O Sonsuz Gerçekliğin Işıyan Öz ü ve Varlığımızın Saf Ölümsüz Özü Üzerine

Detaylı

BİRLİK BİLİNCİ. Sayı 6 Aralık 2014

BİRLİK BİLİNCİ. Sayı 6 Aralık 2014 BİRLİK BİLİNCİ Sayı 6 Aralık 2014 Ruhsal Farkındalık Merkezi Program katılımcılarına ücretsiz dağıtılmak üzere hazırlanmıştır. Bu kitapcığın içeriği kaynak belirtilerek kullanılabilir. Sabiha Betûl 2014

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak OYUN VE ÇOCUK Oyun oynamak çocukluk çağına özgü psikolojik, fizyolojik ve sosyal içerikli bir olgudur. Oyun hem zihinsel gelişimin aynası olan hem sosyal becerilerin öğrenildiği hem de duygusal boşalımın

Detaylı

GERÇEĞİN İÇİNDE İNCELEMELER

GERÇEĞİN İÇİNDE İNCELEMELER GERÇEĞİN İÇİNDE İNCELEMELER Bilinçli Yaşam & Ruhsal Uygulama Dersleri Temmuz 2015 Bildiklerimizi, Nasıl Düşündüğümüzü Ve Nasıl Yaşadığımızı Dürüstçe İnceleyerek,Ruhsal Farkındalığımızın Düzeyini ve Niteliğini

Detaylı

1-Zihinsel kazanýmlar 2-Duyuþsal kazanýmlar 3-Bedensel kazanýmlar

1-Zihinsel kazanýmlar 2-Duyuþsal kazanýmlar 3-Bedensel kazanýmlar ÖÐRENME Öðrenme, bireyin çevresi ile etkileþimi sonucu kalýcý olan davranýþ kazanmasýdýr. Öðrenme planlý ve düzenli etkileþim sonucu olur. Eðitimde hedef, toplumun geliþimine katký saðlayacak bireyi geliþtirmektir.

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ SULTANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ A. AMACIMIZ Öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı

Detaylı

Yoga. Beden Ruh ile Bulufluyor

Yoga. Beden Ruh ile Bulufluyor Beden Ruh ile Bulufluyor Düzenli bir flekilde Yoga Hareketleri (Asanalar) yapan bir insan sadece her bir kas n esnetip güçlendirmekle kalmaz ayn zamanda daha iyi uyur metabolizmas n gelifltirir ve ideal

Detaylı

Lakshmi Duygu Gunes Tum bu yoga stilleri, gizem okullari, Kriya Yoga ve kalbe tasinma meditasyonlarinin icerigi hakkinda bilgi verecektir

Lakshmi Duygu Gunes Tum bu yoga stilleri, gizem okullari, Kriya Yoga ve kalbe tasinma meditasyonlarinin icerigi hakkinda bilgi verecektir KALPTE YAŞAMAK An da Sonsuz u Yakala Yoga Atölyesi Ücretsiz Tanışma Toplantısına davetlisiniz Yoga Lakshmi Nandita (Duygu Güneş) ile Spiritüel Yoga uygulamaları.. An da Sonsuz u Yakala Yoga Atölyesi ve

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

Yaşına uygun beklentileri yerine getiren çocuk başarı ve kendine güven konusunda kendisini iyi hissedecektir.

Yaşına uygun beklentileri yerine getiren çocuk başarı ve kendine güven konusunda kendisini iyi hissedecektir. Sayın Veli Çocuklarımız, yaşları büyüdükçe farklı beceriler kazanmaktadırlar. Yaşına bağlı olarak değişen bu becerilerin neler olduğunu bilmeniz, çocuğunuzdan neler bekleyeceğinizi ve ona vereceğiniz desteğin

Detaylı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

Mutluluk nedir? Kenan Kolday

Mutluluk nedir? Kenan Kolday Mutluluk nedir? Kenan Kolday İzmir 2017 1 2 KENAN KOLDAY Holistik gelişim, ruhsal yolculuk, yaşam koçluğu, hakikati arayış, üst düzey yöneticilik 1975 yılında İzmir de Dünya ya geldi. Özel İzmir Amerikan

Detaylı

KANAL OLARAK ŞİFA ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR

KANAL OLARAK ŞİFA ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR KANAL OLARAK ŞİFA ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR http://www.kosulsuz-sevgi.com/enerji-sifa-reiki/kanal-olarak-sifa-uzerine-arastirmala r/ (HENRY REED ; "Yüksek Benliğinize Kanal Olmak" adlı kitabından) İçimizdeki

Detaylı

REIKI'NİN 10 KURALI. Koşulsuz Sevgi. http://www.kosulsuz-sevgi.com/reiki-makaleleri/reikinin-10-kurali/ Taggart King - Ocak 2007

REIKI'NİN 10 KURALI. Koşulsuz Sevgi. http://www.kosulsuz-sevgi.com/reiki-makaleleri/reikinin-10-kurali/ Taggart King - Ocak 2007 REIKI'NİN 10 KURALI http://www.kosulsuz-sevgi.com/reiki-makaleleri/reikinin-10-kurali/ Taggart King - Ocak 2007 Bu makalede, Reiki uygulamanızdan yararlanmak için yapabileceğiniz on şeyi on prensip yazacağım.

Detaylı

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli anne babalar; Her insan, yaşamını sürdürmek ve gelişmek için başka insanlara ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak için arkadaşlık ilişkileri, sosyal alandaki en önemli

Detaylı

Doğada İngilizce Öğreniyorum. En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü. verime giden yolda. -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- Doğa.

Doğada İngilizce Öğreniyorum. En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü. verime giden yolda. -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- Doğa. Doğada İngilizce Öğreniyorum Doğa En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü verime giden yolda -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- buluşmaları DOGA En acil olarak; verime giden yolda Dijital uyuşturucudan

Detaylı

2015 DİJİTAL SAĞLIK REHBERİ

2015 DİJİTAL SAĞLIK REHBERİ 2015 DİJİTAL SAĞLIK REHBERİ Teknolojinin ilerlemesiyle beraber değişen dünyada her sektörün değişmesiyle beraber sağlık sektörü de değişmektedir. Fakat sağlık sektörü diğer sektörlere göre biraz daha yavaş

Detaylı

Tarih: imza.

Tarih: imza. Bu yıl her şeyin mümkün olduğuna inanıyorum. Tarih: bir sonraki imza yıl YearCompass ve Invisible University International gönüllüleri tarafından hazırlanmıştır. Békéssy László, Csúth Zsófia, Freisinger

Detaylı

Theta Healing sistemi ile ilgili merak edilenleri bilinçaltı terapisti, eğitmeni ve astrolog Meltem İntepeler'e sorduk.

Theta Healing sistemi ile ilgili merak edilenleri bilinçaltı terapisti, eğitmeni ve astrolog Meltem İntepeler'e sorduk. Theta Healing sistemi ile ilgili merak edilenleri bilinçaltı terapisti, eğitmeni ve astrolog Meltem İntepeler'e sorduk. Theta Healing Nedir? Theta Healing, hayatımızda mucize değişimler yaratan,derin meditasyon

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ Okul - veli işbirliği, öğrenci başarısını artıran önemli unsurlardan biridir. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim - öğretim faaliyetlerini

Detaylı

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Jane Doe ID: HB290793. Tarih: Ağustos 02, 2012 S E Ç İ M

G Ü V E N L İ K H O G A NR A P O R L A R İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR. Rapor: Jane Doe ID: HB290793. Tarih: Ağustos 02, 2012 S E Ç İ M S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A NR A P O R L A R G Ü V E N L İ K İŞ ORTAMINDA GÜVENLİKLE İLGİLİ DAVRANIŞLAR Rapor: Jane Doe ID: HB290793 Tarih: Ağustos 02, 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S

Detaylı